Winamp Logo
hihhulihei! Cover
hihhulihei! Profile

hihhulihei!

Finnish, Fitness / Keep-fit, 2 seasons, 18 episodes, 14 hours, 14 minutes
About
Hihhuli ei ole haukkumasana. Tämä podi on jokaiselle, joka on kiinnostunut ihmisyyden monista eri ulottuvuuksista. Pohdimme maailmaa ja ihmisyyttä holistisesti ja päästämme ääneen tieteen asiantuntijat ja kokemusasiantuntijat. Hihhulihein äänenä on Aurora Airaskorpi ja juttukaverina epäsäännöllisen säännöllisesti Emilia Viherkoski. Podcastia tuottaa helsinkiläinen joogastudio ja kahvila Roots Helsinki. Uusi jakso ilmestyy kahden viikon välein. Seuraa keskustelua: @rootshelsinki.
Episode Artwork

18. Kauden päätös: Horoskoopit vs. astrologia & vuoden päätösrituaalit

Jaksossa haastattelemme Kirsi Halla-Seppälää astrologian ja horoskooppien eroista, ja romutamme käsityksemme vuosihoroskoopeista. Jaamme lopuksi omat vuoden päätösrituaalimme ja pohdimme onnellisuuden ja turvallisuuden käsitteitä. Jakso päättää hihhulihein kakkoskauden.
12/14/20211 hour, 4 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

17. Missä menee self-helpin ja terapian välinen raja? Satu Pihlaja

Tässä jaksossa puhumme omista terapia- ja self-help-kokemuksistamme ja kysymme valmentaja, psykologi ja psykoterapeutti Satu Pihlajalta, missä menee näiden kahden välinen raja. Keskustelemme self-helpiä tarjoavien ihmisten vastuusta, siitä, tarvitseeko jokaisen käydä terapiassa ja miksi meillä on niin kova tarve auttaa itseämme. 
11/30/20211 hour, 8 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

16. Jooga: ryhmäliikuntaa, elämysmatkoja vai self-helpiä?

Mikä on hyvä joogatunti? Pitääkö joogan olla elämyksellistä suitsukeilotulitusta vai riittääkö astangan perussarja? Odotetaanko joogatunnilta enemmän kuin perusjumpalta ja miksi? Keskustelimme joogan päämääristä omaa opettajuuttamme peilaten ja pohdimme joogaopettajan vastuuta ja riittämättömyyden tunteita. Sekä sitä, mitä kehittyminen joogassa oikeasti tarkoittaa.
11/16/202150 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

15. Vegaanikokeilun opit ja ravitsemusasiantuntijan vinkit. Johanna Kaipiainen.

Miten olla vegaani pahoittamatta kenenkään mieltä? Pitääkö vegaanin olla huolissaan ravintolisistä ja proteiininsaannista? Miten vegaanina olo eroaa Helsigin Kalliossa ja Munkkiniemessä? Miksi on olemassa vegaanisia hiusvärejä? Näitä pohdimme tässä jaksossa sekä keskenämme että vegaaniruokavalioon erikoistuneen ravitsemusasiantuntija Johanna Kaipiaisen kanssa.
11/2/202139 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

14. Kasviksia, nyhtökauraa vai luomulihaa – mitä lautasellamme on 30 vuoden päästä? Lauri Reuter.

Ruoan ympärillä innovoidaan tällä hetkellä paljon. Nykyinen lihankulutuksen määrä on maapallolle kestämätön, kertovat tieteilijät, mutta miten korvata liha järkevästi ja kestävästi, terveellisyydestä tinkimättä? Tässä jaksossa keskustelemme entisen ruokatutkijan nykyisen ruokasijoittajan, biotekniikan tohtori Lauri Reuterin kanssa, joka julkaisi keittiömestari Henri Alénin kanssa vuoden alussa Ylellä sarjan nimeltä Voiko tätä syödä? Laurin kanssa puhumme muun muassa luomuruoan ongelmallisuudesta, solulihasta ja kasviperäisten ruokavalmisteiden tulevaisuudesta ja mietimme, mitä lautasellamme on 30 vuoden päästä. 
10/12/202155 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

13. Kannabis – huume vai lääke? Aleksi Hupli.

Lääkekannabis on Suomessa laillista ja kuka tahansa lääkäri voi sitä periaatteessa määrätä. Silti kannabista on käytännössä mahdotonta saada lääkkeeksi sairauksien ja kiputilojen hoitoon, vaikka kannabiksesta on todettu olevan niihin hyötyä. Tämä on meistä hieman kummallista, varsinkin kun tiedämme, että samoihin sairauksiin määrätään voimakkaita opiaatteja ja amfetamiinijohdannaisia kipulääkkeitä. Mistä siis kenkä puristaa? Kutsuimme vieraaksi sosiologi Aleksi Huplin, joka on yhdessä psykiatri Marja Vihervaaran kanssa kirjoittanut kirjan Lääkekannabis: tiedettä ja tosielämän tarinoita. Aleksi valotti meille kannabiskeskustelua sekä lääketieteen että yhteiskuntatieteen näkökulmasta.
9/28/202153 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

12. Mitä mieltä vaihtoehtohoidoista?

Lääkäriliiton kesällä 2021 julkaiseman selvityksen mukaan 72 prosenttia lääkäreistä on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että vaihtoehtohoitojen tarjoamista joillekin potilasryhmille tulisi rajoittaa lainsäädännöllä. Vaihtoehtohoidot ovat kuitenkin epämääräinen kategoria, jonka sisältö vaihtelee. Luvut jäivät meitä mietityttämään, joten purimme ajatuksemme vaihtoehtohoidoista tähän jaksoon. Kerromme siinä, mitä hoitoja olemme itse kokeilleet ja pohdimme, miten vaihtoehtohoidot ja lääketiede voisivat täydentää toisiaan eivätkä riidellä keskenään.
9/14/202133 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

11. Miten kasvaa omaksi itsekseen? Jani Toivola.

Tässä jaksossa pohdimme itseksi kasvamista yhdessä kirjailija, näyttelijä, esiintyjä ja ex-kansanedustaja Jani Toivolan kanssa. Hän on pohtinut viime vuosina itseksi kasvamista ja julkaissut vastikään kirjan Rakkaudesta, jossa hän käsittelee muun muassa miehenä olemista. Puhumme Janin kanssa siitä, millaista on olla ainut erilainen huoneessa, miten hän on löytänyt uusia tapoja olla sellainen mies kun hän haluaa olla ja mitä pieniä askelia kukin meistä voi tehdä itseksi kasvamisen eteen.
9/2/202144 minutes, 35 seconds