Winamp Logo
Het Zwanemeer Cover
Het Zwanemeer Profile

Het Zwanemeer

Dutch, Social, 1 season, 5 episodes, 1 hour, 31 minutes
About
Het Zwanemeer is een podcast waarin theater- en podcastmaker Dirk Bruinsma op zoek gaat naar de waarheid rondom een indringende gebeurtenis op camping Diana Heide in Amen 1995. Tijdens de laatste dag op de camping, terwijl zijn ouders de tent opruimen, verdwijnt hij voor ruim twee uur uit het zicht. Wanneer zij ontdekken dat Dirk niet in de zandbak aan het spelen is slaat de paniek toe. Wat volgt is een zoektocht via voormalig campingeigenaren, krantenartikelen, rechtbankverslagen en de politie naar een mogelijke dader.
Episode Artwork

Aflevering 4: Politie "Door wie bent u toen meegenomen?"

Dirk besluit aangifte te doen bij de politie voor de ontvoering in 1995 op camping Diana Heide in Amen. Het kost hem veel moeite om dat te doen. Het lijkt zo eenvoudig en toch is het niet makkelijk om over de drempel te stappen. Hij wordt goed geholpen door de Zedenpolitie, maar komt er ook achter dat de zaak inmiddels is verjaard. Een aangifte doen is daarom minder zinvol in zijn geval, maar er wordt in overleg wel een melding gedaan van het incident. Wat wordt zijn volgende stap? Laat hij het er bij zitten, of gaat hij zich nog verder verdiepen? Luister nu naar een nieuwe aflevering van Het Zwanemeer. Wil je een donatie doen om deze podcast mogelijk te maken, check dan de website www.zwanemeerpodcast.nl.  
9/24/202323 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Trailer Het Zwanemeer

Het Zwanemeer is een podcast waarin theater- en podcastmaker Dirk Bruinsma op zoek gaat naar de waarheid rondom een indringende gebeurtenis op camping Diana Heide in Amen 1995. Tijdens de laatste dag op de camping, terwijl zijn ouders de tent opruimen, verdwijnt hij voor ruim twee uur uit het zicht. Wanneer zij ontdekken dat Dirk niet in de zandbak aan het spelen is slaat de paniek toe. Zijn vader Anne struint de hele camping af en staat net op het punt de politie in te schakelen, als Dirk plots uit de richting van het moeras komt rennen. Dirk zwijgt in alle toonaarden en er wordt nooit meer over deze gebeurtenis gesproken. Toch blijft de herinnering 28 jaar lang aan hem knagen; was de ontvoering naar de rand van het moeras enkel een boze droom of is hem echt iets overkomen? Wat volgt is een zoektocht via voormalig campingeigenaren, krantenartikelen, rechtbankverslagen en de politie naar een mogelijke dader. Zal Dirk er ooit achter komen wat er die zwoele dag in 1995 is gebeurt of blijft de waarheid verborgen in zijn eigen moeras aan herinneringen?
7/26/20221 minute, 23 seconds