Winamp Logo
Het Nieuwsblad Series Cover
Het Nieuwsblad Series Profile

Het Nieuwsblad Series

Dutch, TV & Video, 1 season, 7 episodes, 3 hours, 8 minutes
About
De beste podcastseries van Vlaanderen, gebundeld in één kanaal
Episode Artwork

#5. Hoofd. Bij Prof. Dr. Dirk De Wachter: "Ik heb zin om te ontsporen"

Pedro heeft zijn lichaam uitgebreid laten checken, maar zit het grootste probleem niet tussen zijn oren? In deze laatste aflevering gaat hij naar psychiater Dirk De Wachter. Hij mag er doen wat hij het liefste doet — praten. En Dirk De Wachter, die luistert. Naar Pedro's verhalen van vroeger. Naar zijn angsten van nu. En naar zijn verlangens voor wat volgt. 'Ik heb zin om te ontsporen', biecht Pedro op, om uiteindelijk te settelen voor 'verantwoord zot doen'. Maar is hij na deze podcast nu van zijn hypochondrie af? En hoe moet het nu verder? Dat gaat hij samen met zijn vrouw Evelien aan de huisarts vragen.
5/25/202134 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Patiënt Pedro - #4. Het Hart. Bij Prof. Dr. Pedro Brugada: "Uw bloeddruk is niet goed, hé. Helemaal niet goed"

Een onvoorstelbaar mooie machine, beter dan een Ferrari. Zo omschrijft Dr. Pedro Brugada zijn specialiteit — het hart. Maar die onvoorstelbaar mooie machine, die moet je wel onderhouden. In deze aflevering laat Pedro de elektriciteit, de mechaniek en de loodgieterij van zijn hart checken. Want hij durft niet meer te joggen, uit angst voor een hartaderbreuk. Zijn vader heeft vier overbruggingen gehad. En bovendien heeft hij zelf een te hoge bloeddruk en te veel cholesterol. En zo ontmoet Pedro die andere Pedro — cardioloog prof dr. Pedro Brugada. Een Catalaan met dezelfde voornaam — dat schept meteen een band.
5/17/202132 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Pedro Elias laat zijn darmen onderzoeken: "Dat was wel even schrikken"

In deze aflevering laat Patiënt Pedro zijn darmen onderzoeken. En dat is een verhaal van potjes, laxerende poedertjes en grote vragen. Zijn er etiquetteregels als je stoelgang aflevert voor analyse? Hoeveel van je eigen binnenkant wil je zien wanneer iemand er een camera doorheen stuurt? En wat zeg je op zo'n moment? 'Ziet u al mooie dingen?', probeert Pedro. Maar wat hij natuurlijk vooral wil weten, is: hoe kan hij zich goed laten screenen op darmkanker — één van de meest voorkomende kankers?
5/10/202132 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Topdokters. Patiënt Pedro. #2. Longen. Bij Prof. Dr. Eva Van Braeckel

Pedro heeft een nachtmerrie. Er ligt een pitbull op zijn rug — een gigantisch beest. Hij krijgt geen adem. Zijn het zijn longen die hem iets proberen vertellen? Of is het zijn angst? De jongste tijd voelt hij in elk geval een druk op zijn borst. En die baart hem — ex-roker — zorgen. Aflevering 2 brengt Patiënt Pedro via zijn huisarts naar Prof. dr. Eva Van Braeckel voor een longfunctieonderzoek. 'Ik zit in iets wat op een oude telefooncel lijkt met doorzichtige wanden. Ik krijg een slang in mijn mond en een neusknijper op mijn neus. Het is alsof ik in een aquarium zit. Maar dan zonder water. En zonder fluo-vissen.'
5/3/202129 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Topdokters - Patiënt Pedro. #1. Prostaat. En voorhuid. Bij Prof. Dr. Alex Mottrie.

Hypochondrie zit tussen de oren, weet Pedro Elias. Maar intussen laat hij toch maar even preventief zijn prostaat checken. Want daar hadden zowel zijn vader, de vader van zijn vader als de vader van de vader van zijn vader last van. (Allemaal Pedro's, trouwens, maar da's een ander verhaal.) In aflevering 1 van 'Topdokters — Patiënt Pedro': een rectaal onderzoek en een check van de nieren. En toch maar even naar de voorhuid laten kijken ook. 'Binnengaan voor een prostaatonderzoek en buitengaan met een afspraak voor een besnijdenis — waarom kan er bij mij nooit iets normaal verlopen?' Beluister de eerste aflevering van Patiënt Pedro via Nieuwsblad Series, het podcastkanaal waarop de beste reeksen van het moment verzameld worden. 
4/26/202129 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Topdokters - Proloog. Naar de huisarts. 'Zijn dat mijn longen?' — 'Nee, da's de chauffage.'

"Het eerste wat ik doe wanneer ik 's ochtends wakker word, is voelen of mijn hart nog klopt. Of ik nog leef." Pedro Elias is een hypochonder, en daar wil hij iets aan doen. Voor deze podcast laat hij zich van top tot teen onderzoeken door de beste Topdokters. In de proloog gaat Pedro langs bij zijn huisarts, dokter Nicolaas Vanderhoydonck (34), een jonge arts uit de wijk Zurenborg in Antwerpen. Dokter Nicolaas kent de problematiek van Pedro, die er zijn diepste zielenroerselen op tafel legt – al blijkt dat niet altijd even gemakkelijk.
4/19/202128 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Trailer

Het Nieuwsblad Series: de beste podcasts, voor jou uitgelicht.
4/1/202129 seconds