Winamp Logo
Het Ene Moment Cover
Het Ene Moment Profile

Het Ene Moment

Dutch, Social, 5 seasons, 225 episodes, 20 hours, 22 minutes
About
In Onderweg elke week een inspirerend mens aan het woord over zijn/haar leven en passie.
Episode Artwork

#10 - Evert van Zijtveld verloor op één dag zijn kinderen en schoonouders (S05)

Tien jaar na de ramp met de MH17 gaat er geen dag voorbij of Evert van Zijtveld denkt eraan. Hij verloor zijn twee kinderen – Frederique van 19 en Robert-Jan van 18 – en zijn schoonouders, die onderweg waren naar een vakantie op Borneo. 
5/20/202442 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#9 - André Meulmeester: ‘Ik hield er rekening mee dat ik zou ontwaken in de hemel’ (S05)

Drieënzestig dagen ligt André Meulmeester in 2021 in het ziekenhuis, waarvan achttien dagen in coma. Wonder boven wonder mag hij kort na Pasen naar huis. “Het voelde alsof ik was opgestaan uit de dood.”
5/6/202441 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#8 - Marleen Blootens: 'Ik ben bescheidener geworden als het gaat om roeping' (S05)

Het gaat niet meer, dacht Marleen Blootens in 2021. Ze had een paar ingrijpende crises achter de rug en kon haar rol als gemeentepredikant niet meer dragen. Marleen besloot te stoppen met haar werk binnen de kerk. Ze is nu geestelijk verzorger in het Erasmus MC in Rotterdam.
4/22/202442 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#7 - Talitha Muusse: ‘Als alles wegvalt, is er Iemand die me vasthoudt’ (S05)

Talitha Muusse heeft een passie voor duurzaamheid, ze vervult meerdere rollen als dé keynote spreker van de millenial generatie, dagvoorzitter, presentator en oprichter van diverse initiatieven voor young professionals, waaronder de Energieboot en Blikverruimers. In 2021 presenteerde Talitha samen met Sven Kockelmann enkele maanden de talkshow Op1, maar vertrok nadat zij geen journalistieke vrijheid kreeg. Hoe kijkt ze terug op die heftige tijd? En vanwaar haar keuze om nu theologie te studeren?
4/8/202442 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#6 - Mattias Rouw stapte over naar de Oosters-Orthodoxe Kerk: ‘Wel een bommetje, in positieve zin’ (S05)

Mattias Rouw groeide op in de pinksterbeweging, maar maakte afgelopen januari – na twintig jaar studie en onderzoek – de overstap naar de Oosters-Orthodoxe Kerk. “Ik had geen flauw benul van het bestaan ervan.”
3/13/202443 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#6 - Jan Verduijn: ‘Door mijn ademhaling kwam God weer dichtbij’ (S05)

Acht jaar geleden verloor Jan Verduijn zijn vrouw Merel aan borstkanker. De slopende ziekte en haar overlijden waren traumatisch voor hem en hij worstelde met de zin van het leven. Hoewel zijn geloof altijd een krachtbron voor hem was, verloor hij ook dat. Tot hij de helende werking van de adem ontdekte…
3/11/202443 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#5 - Bernice Klein: ‘Als je verdriet en rouw kunt toelaten heb je een rijk leven’ (S05)

Bernice Klein leidt een afgezonderd leven samen met haar ouders en veertien broers en zussen, totdat in 2009 ’s nachts brand uitbreekt in hun huis. Vier broertjes overlijden ter plaatse. Dit moment is voor Bernice een bepalend moment in haar leven. Ze komt in aanraking met andere christenen en leert God – voor het eerst - kennen als liefdevol. Als ze al jong uit huis vertrekt, volgt er een lange zoektocht. Zo volgt ze traumatherapie en weet haar eigen leven op te bouwen. Pas afgelopen jaar leerde ze hoe ze om kan gaan met rouw…   
2/26/202442 minutes, 1 second
Episode Artwork

#5 - BONUS: Tom Herlaar neemt na 46 jaar radio bij de EO afscheid: 'Ik droom nog elke nacht over mijn werk' (S05)

Tom Herlaar begon ooit als presentator bij Hilversum 3, bij EO’s Tijdsein. Maar daar bleef het niet bij, in zijn lange loopbaan is hij te horen geweest op vrijwel alle zenders van de NPO. Ook heeft hij flink wat veranderingen meegemaakt bij de Evangelische Omroep. Het laatste programma dat hij presenteerde was Groot Nieuws op NPO Radio 5. Naast presenteren heeft Tom ook een enorme liefde voor techniek. Tijd om terug te blikken met deze radioman in hart en nieren. Deze Bonusaflevering van het Ene Moment wijkt flink af van het format. Want na 46 jaar radio hebben we deze aflevering aan één moment niet genoeg. 
2/19/202452 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#3 - Anne Borkent zag zijn vrouw bijna sterven: 'Maar Psalm 113 was mijn reddingslijn' (S05)

Anne Borkent verloor in 2015 bijna zijn vrouw Jedidja na de bevalling van hun derde kindje. Als hij het uitroept tot God, hoort hij de stem van de heilige Geest die hem influistert: ‘Je vrouw zal een vrolijke moeder van kinderen zijn.’ Maar eenmaal in de ambulance wordt hij overspoeld door de gedachte: ‘Jij gaat je vrouw verliezen.’
2/12/202440 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#2 - Frederik de Groot: ‘Ik hoorde Jezus’ stem: Frederik, die bestaat niet’ (S05)

Frederik de Groot deed de toneelschool in Amsterdam en is al ruim een halve eeuw acteur, met honderden rollen in het theater, voor televisie en in speelfilms. In de jaren 70 en 80 leert Nederland hem kennen door bekende tv-series zoals De Fabriek, Medisch Centrum West, Unit 13 en Bureau Kruislaan. Hij is nog altijd actief aan het werk. En hij geeft acteurlessen, is stemacteur en veelgevraagd spreker.
1/29/202443 minutes
Episode Artwork

#1 - Gary Veerman overleefde ternauwernood de Nieuwjaarsramp in Volendam (S05)

Op haar veertiende overleefde Gary Veerman (37) ternauwernood de Nieuwjaarsramp, waarna ze met zowel zichtbare als onzichtbare littekens gewoon door moest gaan, net zoals de rest van het dorp. Maar het werkte niet: ze ontwikkelde depressies en PTSS. Naar aanleiding van haar roman Oud en Nieuw. Van de hemel naar de hel en terug gaat ze in gesprek met Elsbeth Gruteke over dat ene moment, dat haar leven op zijn kop zette…
1/15/202443 minutes, 18 seconds