Winamp Logo
Häxtimmen Cover
Häxtimmen Profile

Häxtimmen

Swedish, Religion, 4 seasons, 84 episodes, 2 days, 22 hours, 57 minutes
About
Häxtimmen – Agnes och Ebba guidar dig till det ockultas comeback. Kan tarotkort avslöja livets hemligheter? Kan en magisk formel förändra ditt liv? I den här podden utforskar Ebba och Agnes den moderna häxan – intellektuell mystik, andlighet som feministiskt ställningstagande, tarotkort, hokus pokus, övernaturliga fenomen och spirituell ledning. I sällskap med en mängd olika gäster pratar vi om allt från astrologi och auror till tarot och hur man hittar sitt inre häxa. Det ockulta är tillbaka! ––– Häxtimmen görs av Ebba Bjelkholm och Agnes Grefberg Braunerhielm. Ebba har varit häxa i 20 år och Agnes har varit häxa i 20 dagar. Följ oss på instagram: @haxtimmen See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

NY PODD *FRÅGA STJÄRNORNA*

Älskade Häxtimmen-lyssnare, kom över till min helt nya podd: Fråga Stjärnorna, premiär 10 marsNi hittar podden härAcastSpotifyApple Podcast💜💜💜 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/10/20241 minute, 5 seconds
Episode Artwork

Kort rapport om Venus i Lejonet och häxgudinnan Circe

På grund av stämbandsproblem är veckans avsnitt kortare än vanligt men Ebba berättar om Venus intåg i Lejonet (sommarens pepp-transit) och om häxgudinnan Circe. På patreon.com/haxtimmen finns däremot ett fullmatat nytt avsnitt om Månens Karmiska Noder som är avgörande för att undersöka både tidigare liv och ditt öde i astrologi. Den södra noden visar vem du har varit i tidigare liv och mönster som du lätt faller tillbaka i, och den norra noden visar vad du behöver röra dig mot för att utvecklas som mest. Räkna ut vilka tecken som dina egna noder finns i här: astrostyle.com och lyssna på avsnittet där Ebba går igenom vad Noderna säger i astrologi och deras betydelse i varje tecken <3Följ ebba på instagram: @tarotgari Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/9/202312 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

EXTRAAVSNITT: Horoskop för Jupiter i Oxen

Vår lyckoplanet Jupiter flyttade in i Oxen igår där hen kommer att stanna i ett helt år framåt. Hur påverkar det här dig och ditt horoskop? I det här extraavsnittet berättar Ebba om vad Jupiter i Oxen innebär kollektivt och för de olika tecknen. Kolla upp var du har dina astrologiska placeringar här: costarastrology.com/natal-chartFölj Ebba på instagram för mer astrologi, tarot och magi: @tarotgariStötta Häxtimmen och få fler extraavsnitt via Patreon: patreon.com/haxtimmen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/202340 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Varsel och föraningar del 2 (synkronicitet)

Visste ni att det gavs ut en bok som nästan exakt beskrev Titanics förlisning, 14 ÅR INNAN olyckan ägde rum? Jag har gjort ett nytt poddavsnitt om varsel och föraningar där jag bla läser några sjukt spännande lyssnarberättelser om föraningar kopplade till Estonia och tsunamikatastrofen i Japan. Jag ger mig också på en lite vetenskaplig förklaring av vad som händer när vi är med om sånt här genom den analytiska psykologins fader Carl Gustaf Jung som myntade det som är känt som “synkronicitet”. Synkronicitet är ett försök att förklara dessa märkliga och till synes oförklarliga sammanträffanden. Jag berättar också om hur synkronistiska händelser guidat mig till att hitta rätt i livet. Och ger er lite tips på hur ni kan bli bättre på att uppmärksamma tecken och synkronictet som kommer till er  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/5/202346 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Specialavsnitt: Imbolc 1-2 februari

Mellan den 1 till den 2 februari äger häxornas högtid Imbolc rum, det dygn på årshjulet precis mellan vintersolståndet och vårdagjämningen. Följ med Ebba på en liten resa genom Imbolc, hur och varför firar vi? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/29/202313 minutes, 1 second
Episode Artwork

Extraavsnitt: Vintersolståndet

Det här extraavsnittet är någon slags blandning mellan en meditation och något annat. Och det handlar om en av Ebbas favorit häx-högtider (den riktiga julen) Vintersolståndet! Som i år äger rum den 21 december kl 22:47. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/202223 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Föraningar och varsel

Veckans avsnitt är lite läskigt. Ebba har undersökt det som kallas för varsel och föraningar. Personer som fått veta i förväg, genom drömmar eller tecken, att de ska dö eller att en stor katastrof väntar. Var kommer det här ifrån, finns ett kollektivt medvetande som informationen sipprar ut ifrån? Och vad är "föraningsbyrån" som bildades 1966? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/2/202254 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Boken Åttonde huset, spökhistorier, astrologi och tidigare liv med gäst författare Linda Segtnan

I veckans avsnitt gästar författare Linda Segtnan, Ebba har läst hennes nyutkomna bok "Åttonde huset - till åminnelse av en flicka" och tycker att det är en av de bästa böcker hon läst. I boken undersöker Linda ett mordfall från 1940-talet och till sin hjälp har hon tillsammans med mycket annat använt astrologi och tarot. Under arbetet med boken har Linda även haft en rad andliga upplevelser och kanske besök från den andra sidan. Avsnittet handlar om boken och Lindas upplevelser under sitt arbete med den, det blir också spökhistorier, astrologi och andlighet. Ebba berättar också om vem hon var på 1800-talet: den skotska bonden Marcus. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/18/202258 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Hur du hittar tur och lycka med ditt Jupitertecken - med Ebba och Clara

Jupiter är Zodiakens främsta lyckoplanet. Jupiter expanderar och ger. Det tecken vi har Jupiter i visar hur vi ska agera för att få mest flöde och tur i livet. I det här avsnittet går Ebba och Clara Nordlander Wiberg igenom vad varje Jupitertecken står för. Dessutom tipsar vi varje Jupiter-tecken om en jupiter-amulett. Du kan kolla vilket tecken du har Jupiter i på tex Co-starGå till patreon.com/haxtimmen för bonusavsnitt Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/20221 hour, 28 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Så firar du Samhain, dödens högtid

Ett litet extraavsnitt om Samhain den 31 okt - 1 nov 2022 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/27/202226 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Vad innebär eklipssäsongen 2022?

Den 25 oktober sker en solförmörkelse i Skorpionen och den 8 november en månförmörkelse i Oxen. Eklipser är kända för att skapa förändring och kaos för både individer och världen i stort. Vi tar en titt på vad de innebär, vad de haft med sig historiskt och vad som är speciellt med just de här förmörkelserna. Lite triggar-varning för er som är väldigt oroliga av er ang världsläget! På Patreon.com/haxtimmen finns ett extraavsnitt där Ebba går igenom mer av oktobers astrologiska händelser Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/30/202229 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Saturnus, Pluto och Queen Elizabeths horoskop

Ett lite oklart avsnitt utan egentligt tema ger vi er den här veckan. Jag och Clara pratar om:*Politik *Wildherbaristas inlägg om spirituella som inte röstar *tuffa Saturnus och Pluto-transiter *anständighet *asteroiden Vesta som är döpt efter hjärtats gudinna och som kan visa när det är bäst timing för dig att utföra magiska ritualer *Drottning Elizabeths bortgång och hennes horoskop som har en del coola aspekter Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/16/202251 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Magiska formler och vårt magiska medvetande

I veckans avsnitt pratar vi magi och trollformler. Vi tittar på några gamla svenska kärleksformler, pratar om hur kvantfysiker tror att magi fungerar och ringer upp Häxans trädgård aka Hella Nathorst-Böös som praktiserat magi i över 30 år. Hon delar med sig av en magisk formel till er och sina tankar om magi<3 På Patreon finns extra-asvnitt om det 12e astrologiska huset och en astrologisk valspecial med Ebba och Clara. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/9/202238 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

SOMMARSPECIAL 4: Helena Blavatsky - nyandlighetens moder

Det sista avsnittet i Häxtimmens sommarspecial handlar om nyandlighetens moder Helena Petrovna Blavatsky, även känd som Madame Blavatsky och HPB. Hon var ockult superkändis på 1800-talet, som ensam kvinna reste hon över stora delar av världen, krävde plats, var högljudd och rökte 200 cigg om dagen - något som var noll socialt accepterat, kvinnor skulle ej röka offentligt. Hon ska samtidigt ha varit helt magnetisk och hon skrev vad som beskrivits som de mest inflytelserika ockulta böckerna, hon introducerade begrepp som karma och reinkarnation till väst. Blavatsky utsattes för drev och hatkampanjer, som fortfarande idag gör att många avfärdar henne som en galning. Jag tycker att hon är en av våra historiskt viktigaste personer.Om Häxtimmens sommarspecialHäxbränningar, trolldomsanklagelser och utanförskap. Häxan har genom historien varit utskälld och jagad. Idag ser vi en ockult trend, häxan har blivit en symbol för styrka, kraft, motstånd, både privatpersoner och kommersiella förteg intresserar sig för tarotkort, astrologi och magi. Hur hamnade vi här? För ett sekel sedan innebar förutsägelser och trolldom fängelsestraff och böter. I Häxtimmens sommarspecial lyfter Ebba några av de kvinnor som varit pionjärer inom den ockulta världen och som på sikt gjort det möjligt för oss att vara så fria i vår andlighet som vi är idag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/18/202248 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

SOMMARSPECIAL 3: Pamela Colman Smith - kvinnan bakom världens mest använda tarotkort

Tarotkortleken "Waite Smith", även känd som Rider Waite (jag förklarar i det här avsnittet varför den inte ska kallas för “rider waite”!!) har sålts i över 100 miljoner kopior, motiven finns på t-shirts, kepsar och tatuerade på folks kroppar. Alla tusentals kortlekar som finns idag utgår från dess symbolik. Kortleken är kort sagt världskänd, det är dock inte kvinnan bakom korten. Waite Smith målades av konstnären Pamela Colman Smith, även känd som "Pixie". Hon skapade kortleken tillsammans med mystikern Arthur Edward Waite men hennes namn har i många år utelämnats ur både kortens namn och historien om dem.På senare år har intresset för vem Pamela var ökat och jag vill med detta avsnitt dela historien om henne med er. Pamela Colman Smith var hyllad illustratör, konstnär och kostymör och hon levde ett spännande liv i Kingston Jamaica, New York och London. Hon var omtalat medial och målade till musik. Hon var också initierad i det ockulta sällskapet The Hermetic Order of the Golden Dawn där hon träffade Waite och skapade tarotkortleken.Det blir ett avsnitt om tarot, konst, symbolism, London, en minihäst som heter Grok, älvor, trenddrinken nr 1 bland ockultister mmOm Häxtimmens sommarspecialHäxbränningar, trolldomsanklagelser och utanförskap. Häxan har genom historien varit utskälld och jagad. Idag ser vi en ockult trend, häxan har blivit en symbol för styrka, kraft, motstånd, både privatpersoner och kommersiella förteg intresserar sig för tarotkort, astrologi och magi. Hur hamnade vi här? För ett sekel sedan innebar förutsägelser och trolldom fängelsestraff och böter. I Häxtimmens sommarspecial lyfter Ebba några av de kvinnor som varit pionjärer inom den ockulta världen och som på sikt gjort det möjligt för oss att vara så fria i vår andlighet som vi är idag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/28/202239 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

SOMMARSPECIAL 2: Dion Fortune - rituell magiker och mystiker

Häxbränningar, trolldomsanklagelser och utanförskap. Häxan har genom historien varit utskälld och jagad. Idag ser vi en ockult trend, häxan har blivit en symbol för styrka, kraft, motstånd, både privatpersoner och kommersiella förteg intresserar sig för tarotkort, astrologi och magi. Hur hamnade vi här? För ett sekel sedan innebar förutsägelser och trolldom fängelsestraff och böter. I Häxtimmens sommarspecial lyfter jag några av de kvinnor som varit pionjärer inom den ockulta världen och som på sikt gjort det möjligt för oss att vara så fria i vår andlighet som vi är idag. I det här avsnittet pratar vi om Dion Fortune, en av Storbritanniens mest framstående ockultister och rituella magiker. Hon var även författare och faktiskt en av världens första utbildade psykoanalytiker. Dion Fortune är bland annat känd för en magisk motståndsarmé mot Nazi-Tyskland som kallades Magical battle of Britain. Hon grundade den ockulta organisationen The Fraternity of the Inner Light som är verksam än idag och hennes idéer har framförallt påverkat Wicca-rörelsen och Pagan-rörelser. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/14/202238 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Extra-avsnitt: Vägledd meditation med Ebba

Vår sommarspecial släpps varannan vecka under juli så den här veckan bjuder vi på en vägledd meditation som syftar till att öka din kontakt med din intuition och ditt högre jagx ebba Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/7/202212 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

SOMMARSPECIAL 1: Evangeline Adams - den moderna astrologins moder

Häxbränningar, trolldomsanklagelser och utanförskap. Häxan har genom historien varit utskälld och jagad. Idag ser vi en ockult trend, häxan har blivit en symbol för styrka, kraft, motstånd, både privatpersoner och kommersiella förteg intresserar sig för tarotkort, astrologi och magi. Hur hamnade vi här? För ett sekel sedan innebar förutsägelser och trolldom långa fängelsestraff och böter. I Häxtimmens sommarspecial lyfter Ebba några av de kvinnor som varit pionjärer inom den ockulta världen och som rent konkret gjort det möjligt för oss att vara så andligt fria som vi är idag. Deras tankar och idéer påverkar oss än idag.Vi börjar med Evangeline Adams, astrologen som tipsade sina klienter att avboka Titanic-resan, förutsåg andra världskriget OCH legaliserade astrologi i New York. Vem var hon och vad gjorde att hon vågade gå emot alla normer i sin ambition att uppvärdera astrologi? Evangeline Adams levde 1868 – 1932, hon var sol-vattuman, asc-fisk och lejon-måne. Hon var en enormt inflytelserik astrolog som har stor inverkan på hur vi praktiserar astrologi idag. Med Evangeline Adams började en ny era för astrologi i USA och västvärlden. I över 3000 år hade astrologi dominerats av män, men med Evangeline Adams, tog kvinnorna tronen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/30/202249 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Meditation - din väg till andlighet

Varför är meditation en så viktig del i häxkonst, medialitet och de flesta andliga praktiker? Häxtimmen pratar meditation och vad det gör med oss, både rent spirituellt och medicinskt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/23/202230 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Midsommar /Sommarsolstånd årets mest magiska natt

Den 21 juni infaller årets längsta dag, det astrologiska sommarsolståndet och anledningen till att vi firar midsommarafton. Den här natten är magin i naturen extra stark och slöjan till den magiska världen tunn. Ebba och återkommande poddgästen Clara Nordlander Wiberg tipsar om ritualer och sätt att alstra solenergi under detta magiska dygn. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/17/202232 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Vad betyder din ascendent del 3

Vad är ascendenten och varför är den så viktig? De flesta får en aha-upplevelse när de lär sig vilken ascendent de har. Ett gradtal och en punkt på himlen som avgör hur du agerar, hur omgivningen uppfattar dig och massa mer.Ebba och vår återkommande gästpoddare Clara Wiberg fortsätter resan i zodiaken där vi går igenom vad varje ascendent-tecken innebär och ger för personlighet. Den här veckan kommer vi äntligen hela varvet runt och avhandlar de fyra sista tecknen: frihetsälskande Skytten, seriösa Stenbocken, rebelliska Vattumannen och spirituella Fisken.I vår Patreon finns ett nytt extraavsnitt där vi går igenom hur ascendenten påverkar utseendet för varje tecken. Vilket ascendent-tecken är känd för en lång nacke? Viket har liten näsa och vilket har ofta ärr i ansiktet? >> https://www.patreon.com/haxtimmen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/9/202259 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Häxhistoria och magiska örter med gäst Hella Nathorst-Böös (Häxans trädgård)

Äntligen gästar Hella Nathorst-Böös (@häxansträdgård) Häxtimmen 💫✨🌟 Sveriges främsta örthäxa som är otroligt kunnig på både växters, häxors och kvinnors historia. Vad har tex dagens abortmotstånd med häxprocesserna att göra? Vad har öl att göra med den klassiska häxkitteln? Och var kommer ordet häxa ifrån?Hella delar också med sig av kunskap om magi, hur du kan lära känna en läkeväxt och vad du kan göra med Vänderot. Och så pratar vi om att reclaima haggan och berättar om en rolig sak som vi två ska samarbeta med ✨💫Obs! Precis i början så är ljudet i Hellas mikrofon lite svajigt, det blir bättre efter bara typ 2 minuter så håll ut!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/3/202254 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Vad betyder din ascendent del 2

Vad är ascendenten och varför är den så viktig? De flesta får en aha-upplevelse när de lär sig vilken ascendent de har. Ett gradtal och en punkt på himlen som avgör hur du agerar, hur omgivningen uppfattar dig och massa mer.I veckans avsnitt fortsätter Ebba och vår återkommande gästpoddare Clara Wiberg resan genom zodiaken och går igenom vad varje ascendent-tecken innebär och ger för personlighet? Vilket tecken har tex Justin Bieber och Hillary Clinton gemensamt? Och vilket tecken ser mest ut som Venus de Milo? I det här avsnittet avhandlas en fortsättning på Lejon-ascendenten, Jungfrun, Vågen och Skorpionen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/29/20221 hour, 9 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Vad betyder din Ascendent?

Vad är ascendenten och varför är den så viktig? De flesta får en aha-upplevelse när de lär sig vilken ascendent de har. Ett gradtal och en punkt på himlen som avgör hur du agerar, hur omgivningen uppfattar dig och massa mer.I veckans avsnitt fortsätter Ebba och vår återkommande gästpoddare Clara Wiberg Häxtimmens lilla följetång om olika planeter i tecken och hur de visar sig i födelsehoroskopet. Den här veckan är det dags för en av våra BIG 3, den så viktiga himlapunkten Ascendenten som minst sagt avgör mycket för vår personlighet och riktning i livet. Vi går Zodiaken runt och den här veckan avhandlas hälften av tecknen, fortsättning följer kommande vecka!    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/18/202259 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Extraavsnitt med NYHETER

Ebba och Agnes pratar om varför Häxtimmen varit lite frånvarande ett tag och avslöjar minst sagt livsomvälvande nyheter för Agnes. Vi kommer dessutom in på lite diktatorers horoskop mm (vi hänger ju med i tiden :) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/18/202211 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Chakran - vad är de och hur kan du balansera dem? Med gäst Sofia Edgren

Häxtimmen är tillbaka efter två veckors påsklov! Ebba gästas av Sofia Edgren, journalist, yogi och specialist på kroppens energicentra: våra chakran! Var sitter de, vad står de för och hur kan vi jobba med dem? Och vad händer när de är i obalans? Vi pratar också om hästyoga som Sofia praktiserar tillsammans med Sanna Lundell, kolla in @horseyogalove , astro och varför Ebba aldrig kan dejta sitt soltecken Vattuman trots flera försök. Stötta Häxtimmen på patreon.com/haxtimmen och följ podden på @haxtimmen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/202259 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

De astrologiska elementens mörka och ljusa sidor

Ebbas vän Clara Nordlander Wiberg har börjat på en utbildning i astrologi och vi pratar om vad hon lärt sig hittills på kursen. Det handlar om zodiakens kvaliteter och element och vi går igenom en lista på positiva och skuggsidor hos varje element. Vilket element är det som kör mest med emotionell utpressning? Vilket har störst risk att bli diktator och vilket tröttnar fortast på folk? Dessutom, vilket vägrar kompromissa när ett gäng ska välja vart ifrån det ska beställas mat?Eld: Vädur, Lejon, SkyttJord: Oxe, Jungfru, StenbockVatten: Kräfta, Skorpion, FiskLuft: Tvilling, Våg, Vattuman Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/31/202248 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Magi med persilja, timjan och citronmeliss

Persilja, timjan, citronmeliss - basic köksväxter eller magiska örter kopplade till planeter och gudinnor? I veckans Häxtimmen går vi igenom mängder av spells att göra med dessa lättillgängliga kryddväxter. De kan hjälpa dig med allt från kärlek till karriär och läkning. Clara Wiberg är tillbaka som sidekick. På patreon.com/haxtimmen finns extraavsnitt med spells för mynta! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/17/202251 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Meditation och visualisering

I veckans avsnitt pratar vi om meditation och visualisering, en effektiv metod för manifestation. Meditation är starkt kopplat till många former av andlighet och ingår i allt från häxors formler till de kristnas böner. Det har dessutom vetenskapligt bevisad positiv effekt på den mänskliga hjärnan. Men hur gör man då och vad är meditation? Ebba guidar er i en kort meditation med fokus på vårt kronchakra och högre jag. Vi har sällskap i studion av Josefine Thelin, digital kreatör, designer och solkräfta som dagligen använder meditation. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/10/202228 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Krigets astrologi och Putins horoskop

Plötsligt är det krig i Europa och våren känns inte lika ljus längre. Häxtimmen kan inte låta bli att gå tillbaka till världens mest kända siare Nostradamus (1500-talsfransmannen som förutsåg andra världskriget, 9/11 mm) och se vad han hade att säga om saken. Är det tredje världskriget vi gläntar på dörren till, eller är detta som ett av världens, idag, främsta medium Jessica Adams tror, Rysslands förfall och i förlängningen lösningen på klimatkrisen? Vi kan heller inte låta bli att undersöka diktatorn Vladimir Putins horoskop, eller att kika på vad stjärnorna säger om Ukrainas kämpe Zelesky. Dessutom, vad sa Ebbas tarotkort två veckor före kriget och hur ska vi ta hand om oss själva och det kollektiva medvetandet nu när allt är så osäkert? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/3/202249 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hur styr ditt Venus-tecken ditt kärleksliv?

Den här veckan handlar Häxtimmen om kärlek, vi pratar nämligen om planeten Venus och hur vår födelsevenus styr hur vi älskar och beter oss i nära relationer. Vad avslöjar din Venus om dig?Precis som ett soltecken, en måne och en ascendent är vi alla födda med Venus i ett tecken som säger en hel del om vår personlighet. Gäst är Ebbas vän Ninni Lundblad, professional andlig sökare samt skribent som researchat Venustecken ordentligt. Ninni själv har sin Venus i kräftan och Ebba i Vattumannen, två ordentligt olika tecken. Zodiakens sentimentalist vs kärleksrebellen. Vi tar oss igenom alla tecken och dess alldeles unika kärlekstryck.För att ta reda på ditt Venus-tecken, gå till: astro.cafeastrology.com/natal.phpFör extraavsnitt (den här veckan om en spännande astrologisk händelse under våren) gå till: patreon.com/haxtimmen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/24/20221 hour, 44 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Vilken planet styr vilken veckodag och hur påverkar det dig?46

Veckans avsnitt är lite kortare än vanligt. Ebba går igenom vilken planet som styr vilken veckodag och hur det påverkar oss. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/10/202221 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

De fem elementen

Elementen återkommer i ockultismen genom årtusenden. Eld, vatten, jord, eld och anden. I Häxkonst åkallas elementen vid ritualer och formler. I astrologi är zodiaken är uppdelad i element.I veckans avsnitt går vi igenom varje element och pratar om vad de står för, hur du kan använda dem och hur de kan balanseras.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/20221 hour, 17 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Födelsemånen - vad betyder ditt måntecken och hur styr det dig?

I vilket tecken stod månen när du föddes och vad säger det om dig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/28/20221 hour, 37 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Doga (yoga för hundar) och den spirituella hunden med Sarah Miroglio

Agnes är tillbaka och Ebba har börjat på Doga (yoga för hund) med sin hund Elfin hos Sarah Miroglio som driver Doga & Soul. Sarah som också kommunicerar intuitivt med hundar gästar i veckans avsnitt. Vi går igenom vad Doga är och vad det kan göra för hund och människa och pratar även om hundens betydelse spirituellt (visste ni tex att hunden är kopplad till en av häxkonstens stora gudinnor?) samt vad vårt prestationssamhälle gör för relationen mellan människa och hund. Det blir också en hel del historier om hundar som går igen. Vill du veta mer om Doga, besök: www.dogaandsoul.comIn på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/20/20221 hour, 3 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Lyssnarfrågor del 2: Hur övar jag upp intuition? Vilka är era viktigaste ritualer? Tror ni på väsen?

Den här veckan fortsätter Häxtimmen att besvara lyssnarfrågor tillsammans med Clara Nordlander Wiberg som hoppat in eftersom Agnes är sjuk. Vi fortsätter med astrologi och går in på husens betydelse i horoskopet och vad det innebär att vara född med en planet i retrograd. Dessutom, vilket är det populäraste stjärntecknet och vilket tecken är mest spirituellt?Vidare i frågelådan besvarar vi vilka våra viktigaste ritualer är, hur du uppmärksammar tecken från universum och hur du övar upp din intuition. Ebba avslöjar också en av sina återkommande sanndrömmar.Stötta Häxtimmen och hitta bonusmaterial på patreon.com/haxtimmenGlöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/13/20221 hour, 5 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Extraavsnitt: MERKURIUS RETROGRAD 14 jan till 3 feb

Eftersom det är dags för årets första Merkurius retrograd (14 januari - 3 februari) har vi gjort ett extraavsnitt den här veckan där vi går igenom allt du behöver veta inför de kommande veckorna. Merkurius retrograd är en av våra mest omtalade (och illa omtyckta) astrologiska händelser, kort sagt: för att nästan alla märker av den kaosiga energin de medför. Ebba förklarar Merkurius retrograd och går igenom vad som är speciellt just den här gången. Vad bör du göra för att hantera den på bästa sätt? Vad du absolut inte göra? Och hur påverkar retrograden oss? + då är det kosmiskt safe att dejta igen. Merkurius retrograd pågår 14 jan - 3 feb 2022 i Vattumannen och Stenbockens tecken.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/12/202226 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Extraavsnitt: Missa inte Venus Star Point 8 jan

I detta extraavsnitt går vi igenom vad du behöver veta inför Venus Star Point som sker på lördag 8 januari <3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/7/202214 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Vad kan vi vänta oss astrologiskt och numerologiskt av 2022? och en astrologisk tillbakablick på det röriga 2021

Ett fullspäckat nyårsspecial där vi både ser tillbaka på 2021 och går igenom allt ni behöver veta för det nya året. Vad säger planeterna, numerologin och tarotkorten om 2022? Och! Hur räknar du ut ditt personliga tarot-årskort? Vågar vi vänta oss ett lite lättare år än de två föregående? Kanske, världens astrologer och vi är försiktigt positiva.Trots några stökigheter ser nämligen Jupiter, Neptunus, Mars och Venus ut att kunna ge oss ett sensuellt och spirituellt år.  Innan vi lämnar 2021 helt gör vi även i det här avsnittet en tillbakablick på året. Energin under 2021 har varit INTENSIV. Två planeter stod främst för detta och de fortsätter tyvärr att bråka med varandra under 2022. Vi reder också ut vad som skedde bland planeterna under några av årets konstigaste nyhetshändelser, som stormningen av Kapitolium. Ett fullpackat nyårsspecial från oss till er <3  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/30/20211 hour, 40 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

39. Julens magi och andliga väsen

Julspecial från Häxtimmen. Vi pratar om julens magiska kryddor och växter, spells att göra på självaste julafton. Tomtar, älvor och andra julväsen. God jul från oss! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/23/202139 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Så firar du Midvintersolståndet med ritualer och magi

Den 21 December äger den astrologiska högtiden och den ursprungliga julen Midvintersolståndet rum. Årets kortaste och mörkaste dag som markerar vändpunkten för när ljuset dör och föds åter. Efter Midvintersolståndet börjar ljuset sakta komma tillbaka. Det här är en högtid som firas av många häxor och det är Ebbas favorithögtid. Vi går igenom hur du kan fira vintersolståndet med ljusritualer, champagne och passande magi.Midvintersolståndet äger alltid rum mellan 21-23 december på vår Norra halvklot och i år sker det på tisdag den 21 december exakt klockan 16.59.In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/16/202142 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Vilka är de "bästa" tarotkorten du kan få i en läggning och vad betyder de?

I veckans Häxtimmen pratar vi om Ebbas expertområde: tarotkort. Vi går igenom de korten som de allra flesta helst vill se i sin tarotläggning. De kort som utlovar lycka, framgång och kärlek. Är de så positiva som de ser ut eller finns en baksida?Vi går igenom symbolik och betydelse för det mytomspunna önskekortet 9 i bägare, positiva Solen, hoppfulla Stjärnan, kärlekskortet De älskande och det kanske lite missuppfattade Lyckans Hjul. Vi ger er också några kort som ni borde vilja få upp men som kanske inte är lika uppenbart positiva.In på Häxtimmens Patreon för bonusmaterial: Patreon.com/haxtimmen!Glöm inte att följa Häxtimmen på instagram: @haxtimmen <3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/2/202147 minutes, 14 seconds