Winamp Logo
Hangvető Podcast Cover
Hangvető Podcast Profile

Hangvető Podcast

Hungarian, Music, 1 seasons, 14 episodes, 13 hours 3 minutes
About
Különleges zenék, különleges sztorik, emberek, hangszerek – ez a Hangvető világzenei interjúpodcastje Weyer Balázzsal.
Episode Artwork

Dalkímia #10 Menyhárt Jenő (Európa Kiadó)

Menyhárt Jenő és az Európa Kiadó neve fogalom. Szinte példátlan módon a magyar zenekarok közül generációk óta a hallgatók fülébe és bőre alá másznak – a dalaik mintha nem öregednének, a zene, a szöveg, a hangulat zsigerbe markoló és mélyen ismerős. A Dalkímiában minden epizódban egy-egy számot saját szerzőjével boncolgatunk – keressük, mik azok a körülmények, döntések és véletlenek, amiktől az igazán jó számok igazán jók lesznek. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
10/12/20211 hour 48 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #09 Harcsa Veronika

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük! Harcsa Veronika hangját, nevét nem véletlenül ismerik tömegek itthon és szerte a világban – végtelenül sokszínű énekesnőről van szó, aki jazztől elektronikáig rengeteg téren, többféle sikeres formációban mutatta már meg friss gondolkodásmódját és tehetségét. Weyer Balázzsal a Dalkímiában most egy magyar nyelvű daláról, a Lámpafényről beszélgettek. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
19/11/20211 hour 6 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #08 Kamau Makumi

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük. Ezen a héten Kamau Makumivel (Mary Popkids) beszélget Weyer Balázs. --- A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
04/11/202156 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #7 Both Miklós

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük. Ezen a héten a műsorvezető Weyer Balázs Both Miklóssal (Napra, Both Miklós Folkside) a Kövek közt című számról beszélget. --- A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
22/10/202157 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #06 Kollár-Klemencz László

A Dalkímiában a zenei aranycsinálás recepjét keressük. Ezen a héten a műsorvezető Weyer Balázs Kollár-Klemencz Lászlóval (Kistehén) Ezt is elviszem magammal című számáról beszélget. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
07/10/20211 hour 1 minute 51 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #05 Jónás Vera

Angyali hangon keserédes dolgokról énekelni – Jónás Vera a Dalkímia legújabb epizójának vendége. Ez az első alkalom, hogy Weyer Balázs olyan dal varázsát próbálja megfejteni, amiről hamar kiderül: a szerzője kifejezetten nem szereti. A Find your keys című dalt szedjük alkatrészeire majd rakjuk újra egybe. A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
23/09/20211 hour 12 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #04 Paár Julcsi

A Dalkímia podcastben minden második héten együtt keressük a zenei aranycsinálás receptjét. Ezúttal Paár Julcsival beszélgetünk, aki a Dalinda és a Bazseva zenekar tagjaként, a Hangoló mesekoncertek lelkeként a fiatal népzenészek generációjának egyik kiemelkedő alakja. A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
02/09/202139 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #03 Rostás Mihály Mazsi

Mi az a szájbőgő? Miért kerüli a Romengo azokat a rossz sorsról szóló cigány dalokat? Milyen, ha a szerzőtársad Lakatos Mónika, a világ egyik legelismertebb énekese? A Dalkímiában most Rostás Mihály Mazsi beszélget Weyer Balázzsal a Kálé Bálá című számról, az oláh cigány zenéről, és még oly sok másról. A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
19/08/202159 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #02 Tövisházi Ambrus

Százból egyszer valósulnak meg az olyan őrült ötletek, mint hogy a Honvéd Férfikar Szerenád Kommandója énekeljen az Amorf Ördögök lemezén – de Tövisházi megcsinálta. A magyar zeneipar egyik meghatározó alakjával beszélget Weyer Balázs a Zarándok Évszakok című Amorf Ördögök számról. A csendtől a számig – ez a Dalkímia podcast a Hangvetőtől.  A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
05/08/202149 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Dalkímia #01 Csoóri Sándor (Sündi)

Hogy jut a dalszerző a csendtől a számig? Mik azok az önmagukban mindennapi komponensek, amiket összekeverve és összerázva valami egészen mágikusat kapunk? A Dalkímia podcastben a zenei aranycsinálás receptjét keressük – az első epizódban Weyer Balázs Csoóri Sándor Sündivel beszélget, akit a Buda Folk Bandből, az Ötödik Évszakból, a Dresch Vonós Quartetből, és még megannyi formációból ismerhettek. Az első részben a Buda Folk Band Tengerpart című számának titkát keressük. - - - A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. A Dalkímia podcast és a Hangvető médiapartnere a Papageno. A felvétel az OHMSTUDIO-ban készült.
22/07/20211 hour 8 minutes 16 seconds
Episode Artwork

#4 "Együtt hangfürdőzünk" – Szarka Anita, Tóth Orsi (Napfonat) & Weyer Balázs

Mennyi az élethez még hasznos spiritualitás? Beskatulyázzák-e a Napfonatot? (Nem.) Hová utaznának az a cappella énekesnők, akik első lemezükön az egész világot bejárják? A Hangvető Podcast harmadik adásában Weyer Balázs a fiatal öttagú női a cappella együttes két tagját, Tóth Orsit és Szarka Anitát kérdezte.
14/05/202134 minutes 54 seconds
Episode Artwork

#3 "Önmagunkból rakni a népzenébe" – Unger Balázs (Cimbaliband) & Weyer Balázs

Unger Balázs elképesztő lelkesedéssel, tiszta szeretettel vezeti cimbalmon a Cimbalibandet. A Hangvető Podcast harmadik adásában Weyer Balázs a vidám cimbalomművészt kérdezte.
07/05/202143 minutes 9 seconds
Episode Artwork

#2 “Az egész világból zenét csinálni” - Cserepes Károly & Weyer Balázs

Cserepes Károly zenei esztétikájának különleges, természetes varázsa és azonnal érezhető gravitációja van. A Hangvető Podcast második adásában Weyer Balázs a '70-es évek népi kulturális hullámától egészen a mai elektronikus technikákig “elszármazott” művésszel beszélgetett.
30/04/202135 minutes 2 seconds
Episode Artwork

#1 “Nekem negyven év kellett hozzá” – Dresch Mihály & Weyer Balázs

Dresch Mihály inkább kockáztatni, vagy inkább örömzenélni szeret? Szentté válik a tér a nemrég konfirmált jazzszaxofonos körül, mikor zenél? Hogy bírja a karanténéletet? (Jól.) Minderről beszélgetett vele Weyer Balázs, aki már 13 évesen is Dresch lemezt kölcsönzött ki a könyvtárból.
23/04/202129 minutes 35 seconds