Winamp Logo
Gympodden med Lasse&Fredrik Cover
Gympodden med Lasse&Fredrik Profile

Gympodden med Lasse&Fredrik

Norwegian, Fitness / Keep-fit, 3 seasons, 111 episodes, 3 days 10 hours 9 minutes
About
Gympodden er podkasten som omhandler aktivitet, trening og ernæring. Vi formidler relevant fagkompetanse og personlige erfaringer til lytterne våre sammen med aktuelle gjester - fra kjente treningsguruer og aktive idrettsutøvere på toppidrettsnivå, til pionerer innenfor sine fagfelt. Lasse L. Matberg har bakgrunn som idrettsoffiser i forsvaret, er sertifisert PT med Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i ernæring, personlig trening og friluftsliv. Fredrik Bye har en aktiv livsstil og har en genuin interesse for trening, helse og aktivitet ute i naturen. Fredrik jobber som gruppeinstruktør med bl.a spinn- og tabatatimer, og til daglig driver han et produksjonsselskap innenfor film/TV-produksjon. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

Espen Arntzen / Hva gjør Alkohol med kroppen og hjernen?

Har du tenkt over ditt eget forhold til alkohol, hva det gjør med kroppen, og om det f.eks påvirker jobben du legger ned på gymmet? Uansett hvordan man vrir og vender på flasken, så er og blir alkohol et rusmiddel. Når det er sagt er fortsatt alkohol sosialt akseptert, men hvor mange enheter er egentlig innafor, og kan man bare "drekka på!" med god samvittighet? Eller inviterer denne episoden til refleksjoner rundt eget (og andres konsum)? Og kanskje det frister mer med en hvit måned nå på tampen av året?I denne episoden tar vi en edruelig prat med Espen Arntzen fra AFPT rundt alkohol og alt som kommer med den! Alt dette og mer til i denne spesialepisoden! God fornøyelse - Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
30/11/202352 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Lasse&Fredrik / Ønsker du å gjøre en livsstilsendring i 2024?

Snart er det 2024, og et nytt år og nye muligheter er like rundt svingen! I den forbindelse søker vi to personer som er nysgjerrig på å bli coachet av oss - GRATIS! Oppstart er 1.1.24 og tidsperioden det vil vare er 12 uker - eller temmelig nøyaktig frem mot påske! Og her kan ALLE søke, enten målet ditt er å bli sterkere, sprekere, løpe raskere, gå ned i vekt, gå opp i vekt, eller bare få hjelp til å komme i gang med aktivitet! Eller kanskje du kjenner noen som har lyst eller burde gjøre en livsstilsendring?Send oss en epost til [email protected] før 1. Desember, legg ved litt info om deg selv eller personen du foreslår, gjerne med målsetninger og hvorfor vi skal velge nettopp deg / dere, så velger vi ut 2 personer som vil bli coachet av Team Gympodden. De vi velger ut blir annonsert på selveste julaften! Hosted on Acast. See <a style='color:grey;' target='_blank' rel='noopener noreferrer' href='https://acast.com/priv
23/11/202311 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Lasse Tufte / Adrenalin og Tufteparken

VI har tatt en prat med Lasse Tufte! Tufteparken er et velutviklet nasjonalt aktivitetskonsept som alle har et forhold til, og i denne episoden blir du godt kjent med grunnleggeren av denne! Det er vel ingen hemmelighet at Lasse var tidlig ute med kroppsvektstrening - calisthenics - og startet også Street Workout Norge etter å ha utforsket treningsformen via nettet og YouTube. Han er også forfatter av flere teningsbøker, deriblant «Tren Sammen» med Jørgine «Funkygine» Vasstrand. Men hva driver han med idag, holder han fortsatt koken på og med kroppsvektstrening eller har ha begynt å løfte tyngre vekter på gymmet? VI har også hørt rykter om et nytt konsept - Adrenalin - hva er egentlig det! Alt dette og mere til i denne episoden av Gympodden! God Fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/11/202346 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Kine Arntzen / Verdien av å ha "fysisk frihet"

Hva er fysisk frihet? Vi tar en prat med Fru @afpt - eller var det Frøken Østfold - Kine Borge-Skar Arntzen om dette emnet, etter at vi selv ble introdusert for begrepet av PT Dan på AFPT-weekend tidligere i år. Kine er ei energibombe, alltid blid og veldig treningsglad på toppen av det hele - men er hun fysisk fri? Opplever hun at fysiske begrensninger hindrer henne i å både utfordre seg og utfolde seg i ulike aktiviteter, eller har hun fysisk kapasitet til å gjøre akkurat som hun vil? Denne episoden får deg kanskje til å reflektere litt rundt akkurat det - god fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/11/20231 hour 6 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Egil Berli-Johnsen / Online coaching kan være bedre enn 1v1 PT ?

I denne episoden av Gympodden diskuterer vi online coaching kontra 1-til-1 Personlig Trener med vår faste gjest, Egil. Vi utforsker fordelene og ulempene ved begge tilnærmingene, inkludert fleksibilitet, tilpasningsevne, teknologi, pris og tilgjengelighet. Hør episoden så får du en forståelse for når online coaching kan være en bedre løsning enn en Personlig Trener! God fornøyelse. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
02/11/202331 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Haakon Larsen / Bootybuilder og Bootyman oppfinneren

Du har kanskje både sett og prøvd en booty-builder maskin på ditt lokale treningssenter? Ta vel imot hele Norges rumpemann Haakon Larsen, yee-haw! Haakon er mannen bak denne maskinen som spesielt mange damer elsker! Vi reiste til Fredrikstad for å høre alt om reisen hans, hvordan en prototype og sideprosjekt i mammas garasje nå har blitt til en internasjonal MEGAsuksess, som har solgt til over 180 (!) land! Men er Haakon noe på gymmet selv? Alt dette og mer til i dagens episode. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/10/202357 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Lena Richter / CrossFit og CrossFit games

Nysgjerrig på CrossFit og Funksjonell Fitness? Vi har tatt en prat med Lena Richter! Her deler Lena hele sin (aktivitets)reise: fra Bodø by til Crossfit Games, fra søskenflokk på 6 til team of 4, og fra å trene funksjonelt som bakfull student til å prestere på et høyt nivå internasjonalt - Lenas historie inneholder det meste. Nevnte vi at hun er verdensmester også? Hva er det ikke denne jenta kan! God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
19/10/20231 hour 9 seconds
Episode Artwork

Erik Bertrand Larsen / Kraften med mental trening!

Har DU lyst til å lære å jobbe systematisk for å bli en bedre versjon av deg selv? Vi tar en prat med Erik Bertrand Larsen! Den tidligere fallskjermjegeren som ble en guru innenfor mental trening, og er viden kjent for bøkene «Bli best med mental trening» (2012) og«Helvetesuka» (2013).Erik regnes for å være en av de mest profilerte innen sitt felt, og han har hjulpet mange - både næringslivstopper og idrettsutøvere - til å heve prestasjonene og resultatene sine. Er du klar for en mental boost og noen reflekterende tips du kan ta med deg i hverdagen? Da er dette episoden for deg! God Fornøyelse. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/10/20231 hour 25 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Adna Tahirovic / Hinderløp og OCR

Lyst til å lære noe nytt, og utvide idrettshorisonten din?Denne uken tar vi en prat med Adna Tahirovic om Hinderløp! Mange har sikkert både hørt og sett hinderløp, gjørmeløp og OCR (Obstacle Course Racing), der voksne mennesker blir våte, skitne og slenger seg gjennom hindre av ulik vanskelighetsgrad. Det er kanskje nytt for de fleste at hinderløp er en idrett som nå er en del av Norges Idrettsforbund, og en av de mest voksende i Norge! Adna tar oss igjennom sin reise, hvordan miljøet er her til lands, hvordan nivået er både nasjonalt og internasjonalt, og gir oss siste sladder fra hinderløpsverden! Hva som skal til for å hevde seg i idretten, og har eliten det mest gøy, eller er det faktisk beinhard konkurranse og eliteutøvere vi har med å gjøre her. Hør og lær - her får du alle svar! God Fornøyelse! Hosted on Acast. See <a style='color:grey;' target='_blank' rel='noopener noreferrer' href='https://acast.co
05/10/202343 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Mariann Deila / Bli robust med MENTAL TRENING

Har du irritert deg over at du fortsatt føler deg stresset og utilstrekkelig, enda så voksen du er blitt? Ønsker du å være et mer robust menneske som står stødigere i motgang, som setter tydeligere grenser og som tar flere sunne valg for deg selv?Vi har tatt en spennende mental prat med Mariann Deila! Mariann kom nylig med boken ROBUST, og i denne episoden deler hun ærlig og sårbart om sin reise fra å snu indre uro og selvpisking til å bli en tryggere og tydeligere person, som liker seg selv og livet hun lever. Vi snakker litt om steg som kan hjelpe deg på veien til å bli mer robust, å takle utfordringer bedre - du tør å gjøre feil og å stole på deg selv når andre mener mye. Er du klar for å bli utfordret på mind-set og åpne horisonten din? Da er dette episoden for deg! God fornøyelse 🙂 Hosted on Acast. See acast.com/pr
28/09/202354 minutes 34 seconds
Episode Artwork

CoachGunnar / Hva forteller forskningen oss?

Vi tar en prat med Coach Gunnar angående forskning, ettersom man ofte i hverdagen hører om sensasjonelt funn, uventede ting og overraskende resultater. Medier, personer og ikke minst podcaster (!) kan fort like å pynte sine standpunkter med eksempelvis «forskning viser» eller «en ny forskningsartikkel sier at» - men kan vi stole på alle denne forskningen? Og er den gyldig? I denne episoden løfter vi på forskningsteppet og tar en titt på hva som rører seg under, da mye forskning refereres unøyaktig og ukritisk. Og hovedspørsmålet blir - Er den da gyldig? Dette og mer til i dagens episode av Gympodden! Forskning viser nemlig at podcast er bra for helsa - God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
21/09/202334 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Egil Berli-Johnsen / Stemmer det at tynne folk lyver?

Mange har kanskje hørt at «hardgainers finnes ikke, man må bare spise litt mer!» Personer som tilsynelatende ikke legger på seg av å spise mer, kan ofte føle seg litt hjelpeløse opp imot det å øke både kroppsvekten og muskelmassen spesielt. Men hva kan man gjøre? Endringer i kroppsvekt kan jo kokes ned til om man inntar færre eller flere kalorier enn man forbrenner, så da er det vel bare å hive innpå, eller? Vi snakker litt rundt dette og hva som påvirker, med tanke på energibehov, proteininntak og aktivitetsnivå, og kommer med tips i den retningen. For kanskje man i virkeligheten ikke er en hardgainer – kanskje man bare er utålmodig? Eller finnes unntak som bekrefter regelen? God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
14/09/202333 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Thomas Thrap Huse (aka Mr. Pimp-Lotion) / Nesepust, kosthold, trening, søvn m.m

Vi har møtt Tomas Thrap Huse, aka Mr. Pimp Lotion! Fra å være gangsta-rapper og ha levd livets glade dager, har Pimp Lotion med årene fått et mye større fokus på helse, kropp og trening - samtidig som han liker å utfordre etablerte sannheter og forskning! I denne episoden toucher vi innom (trenings)hverdagen til Mr Pimp - alt ifra kosthold (carnivore - han spiser bare smør og kjøtt!) til trening (han gikk 4000 km (!) på ski fra januar til Mai i år) til søvnmønster, andre interessante treningsrutiner og ikke minst nesepust - her tapes nemlig munnen igjen både når det trenes og og når det skal soves på natta. Klar for en episode litt utenfor normalen? God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
07/09/20231 hour 50 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Ernæringsmamma / Barn og kosthold

Vi tar en prat med Maja Skogstad, bedre kjent som Ernæringsmamma, og i denne episoden snakker vi om Barn og Kosthold! Maja, med mastergrad i samfunnsernæring, kjente ikke igjen ernæring fremstilt i media slik hun lærte under studiet, og byttet ut overfladiske ernæringsråd med saklig opplysning for å gi folk dypere forståelse og kunne ta mer bevisste valg rundt hva man ska gi barna sine - og ikke minst - seg selv! Vi snakker om ultraprosessert mat, hvilke matvarer man burde bytte ut i kjøleskapet, godis, sukker, og at det ikke handler om nulltoleranse - men at det kan være vanskelig å finne en gylden middelvei under de sosiale normene man lever under idag. Er du klar for en a-ha-opplevelse? Lytt på! God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
31/08/20231 hour 19 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Dan Skjolden / Hvorfor folkehelse er viktigere enn alt annet!

Vi har tatt turen til Geilo for å ta en prat med Dan Skjolden aka PT Dan, som driver Premium PT og er fast foreleser for AFPT! Dagens tema er “hvorfor folkehelse er viktigere enn alt annet!”, og i dagens episode snakker vi om hva folkehelse er, hvordan det står til med den generelle helsen til befolkningen, og ikke minst - hva kan man gjøre for å bedre helsen vår - og i forlengelse av det - øke livskvaliteten vår! Vi snakker også om PT-yrket og hva det er og går i, og ikke minst hva som skal til å lykkes - og PT-Dan vet hva han snakker om, da han har bikket over 10.000 PT timer! Vi kommer også inn på begrepet “Fysisk Frihet”, hva det betyr for oss, og hvilke grep man kan gjøre for å oppnå det - spesielt i godt voksen alder! Alt dette og mere til i denne episoden av Gympodden - riktig god fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy</
24/08/202337 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Ian Houghton / Teknologi og AI i treningsbransjen

Vi tar en prat med Ian Houghton som også har gjestet gympodden tidligere.&nbsp;Dagens tema er AI og teknologi i treningsbransjen. Ian jobber som utvikler med Mitsubishi og gir oss en god oppdatering på hva som beveger seg på denne fronten, og hva vi kan forvente i fremtiden.Mange bruker teknologi i form av klokker, ringer, band og ulike dingser for å både motivere, måle, og yte bedre.Vi diskuterer Hvordan AI og teknologien kan hjelpe oss i å bli flinkere til å trene/ bevege oss!&nbsp;&nbsp;Og er det slik at med teknologiens utvikling og automatisering gjør at vi slipper å gå på gymmen om 10 år?😅Alt dette og mere til i dagens episode! God fornøyelse.&nbsp; Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
17/08/202334 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Espen Arntzen / 5 tips for å komme igang etter sommerferien

Vi tar en prat med Espen Arntzen der han gir 5 tips om hvordan man skal kom gang med trening etter sommerferien! Mange har kanskje brukt sommeren på å lade batteriene alle andre plasser enn på gymmet, så det store spørsmålet for flere av oss er kanskje hvordan skal man på best mulig måte angripe den berømte dørstokken.. Frykt ikke - det behøver faktisk ikke være å vanskelig som man kanskje skulle tro! I denne episoden tar vi for oss tematikken rundt dette, og kommer både med konkrete råd og erfaringer som vi håper vil motivere deg til å gi både aktivitet og trening plass i timeplanen din fremover! Hei høsten, nu kjør vi - god fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/08/202324 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Lasse, Cecilie og Runar / Livsstilsendring i praksis (12 ukers oppdatering!)

Det er 12 uker siden Lasse, Cecilie &amp; Runar fikk individuelle treningsprogram og matplaner i søken på livsstilsendring - og WOW så flinke de har vært! Vi går igjennom reisen deres, hvilke erfaringer de har gjort seg, og vi snakker selvfølgelig om hvordan en livsstilsendring foregår i praksis - gjennom deres perspektiv. For hvor vanskelig er det egentlig å forandre hverdagen - og hva kreves av den enkelte for å lykkes? Vi går også igjennom dagens status - har de nådd målene sine, eller kanskje de for lengst er nådd og nye allerede er satt? 😉Alt dette og mer til i dagens episode av Gympodden - god fornøyelse 🙂Dette er den siste episoden før sommerferien, og vi ønsker alle våre lyttere / seere en skikkelig sprek sommer! Høres igjen Torsdag 10. August! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more in
29/06/202334 minutes 5 seconds
Episode Artwork

CoachGunnar / 5 tips til sommerferie trening!

Vi gir sammen med Coach Gunnar 5 tips til trening og aktivitet i sommer!Mange av oss går sommeren i møte vel vitende at en velfortjent ferie er like rundt hjørnet, men ferie trenger ikke å bety gjentatte utskeielser og «fri fra livet» fra soloppgang til langt utpå lyse sommernetter!Mat må fortsatt lages og spises, og hverdagsaktivitet gjennomføres - og ettersom man har ferie, så har man kanskje litt ekstra tid til faktisk å besøke gymmet for ei økt eller to også? Mye handler om prioriteringer her i livet- også i sommeren - dette og mer til i ukens episode av Gympodden! Riktig god fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
22/06/202320 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Espen Arntzen / Har Coach- og PT-yrket en framtid?

Vi besøker Espen i Akademiet for personlig trening i Fredrikstad! Espen er som mange vet en guru innenfor treningsbransjen i Norge, og i denne episoden snakker vi om hva som skal til for å lykkes som Coach og PT, hva som kreves for å bli det, og ikke minst: har Coach- og PT-yrket en framtid i disse tider hvor AI virkelig har kommet på banen? Lasse og Fredrik har selv nylig fullført AFPT-utdanning, men hva kan man forvente av bransjen i fremtiden? Og ikke minst: hva forventes av oss? God lytting Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/06/202350 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Egil Berli-Johnsen / Hvordan bli så sterk som mulig?

Vi prater om et av de mest ettertraktede målene innen trening og styrketrening: "Hvordan bli så sterk som mulig?" Sammen med Egil Berli-Johnsen, deler vi og ikke minst han sine beste råd og innsikter for å oppnå maksimal styrke.Uansett om du er erfaren på gymmet eller en nybegynner som ønsker å bygge opp styrken din, vil denne episoden gi deg verdifulle verktøy og innsikt for å ta treningen din til nye høyder. Egil Berli-Johnsen gir praktiske tips og strategier som kan implementeres i din egen trening, slik at du kan øke styrken din på en trygg og effektiv måte.God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
08/06/202341 minutes 23 seconds
Episode Artwork

CoachGunnar / Maksimere muskelvekst UTEN fettøkning

Hvordan kan du maksimere muskelvekst uten fettøkning? CoachGunnar tar oss gjennom en realistisk og balansert tilnærming til muskelvekst uten fettøkning. Han forklarer viktigheten av et tilpasset kosthold som støtter muskelvekst samtidig som det holder fettlagringen i sjakk. Han gir praktiske råd om kaloribalanse, makronæringsstoffer, og hvordan man kan utnytte treningen optimalt for å bygge muskler uten unødvendig fett.Enten du er nybegynner eller erfaren, vil denne episoden gi deg konkrete og realistiske metoder for å oppnå muskelvekst uten fettøkning. Du vil lære hvordan du kan skape en sunn balanse mellom trening og kosthold, slik at du kan bygge muskler på en bærekraftig og helsefremmende måte.Ikke gå glipp av denne informative episoden med CoachGunnar, der vi avmystifiserer veien til muskelvekst uten frykt for fettøkning. God fornøyelse! Hosted on Acast. See <a style='color:grey;' target='_blank' rel='noop
01/06/202328 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Kristin Harila / Den første Norske klatreren til å bestige alle 8000-meters Topper!

I denne episoden får vi et unikt innblikk i livet og erfaringene til den norske fjellklatreren, Kristin Harila! Kristin er den første norske klatreren som har besteget alle verdens 8000-meters topper, og i disse dager jager hun verdensrekorden på å bestige alle 8000-meters toppene innen 6 mnd.Kristin tar oss med gjennom hennes imponerende karriere og deler sine erfaringer fra bestigninger over hele verden.I løpet av samtalen dykker vi inn i de fysiske og mentale utfordringene som følger med fjellklatring. Kristin beskriver hvordan hun har trent og forberedt seg fysisk for å takle ekstreme forhold og høyder. Hun deler også sine tanker om viktigheten av å ha et sterkt og utholdende sinn for å overvinne hindringer og tvil underveis.Denne episoden er en hyllest til Kristin Harilas eksepsjonelle prestasjoner, mot og dedikasjon som fjellklatrer. Gjennom hennes historie og inspirerende ord, etterlater hun oss med en følelse av motivasjon og en påminnelse om
25/05/20231 hour 53 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Egil Berli-Johnsen / Er BMI viktig og riktig?

I denne episoden utforsker vi spørsmålet om hvorvidt Body Mass Index (BMI) er viktig og riktig som en indikator på helse og vektkontroll. Vi går i dybden på den mye brukte metoden for å beregne BMI og diskuterer dens styrker og begrensninger.Vi ønsker å gi en balansert og informativ diskusjon om emnet, og oppfordrer lytterne til å reflektere over bruken av BMI som eneste indikator på helse og oppfordrer til en mer helhetlig tilnærming til personlig velvære. God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/05/202318 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Cecilie, Runar og Lasse / Livsstilsendring i praksis HALVVEIS(6 uker)

I denne episoden møter vi Cecilie, Runar, og Lasse igjen etter seks uker med livsstilsendringene sine. Vi snakker om hvordan det har gått så langt, hva som har vært utfordrende, og hva som har vært mest givende. Har de nådd målene sine, eller har de justert kursen underveis? Vi hører om deres erfaringer med å implementere sunnere matvaner og trening i en travel hverdag som småbarnsforeldre og yrkesaktive. Vi får også høre hvordan det har vært å få coaching og støtte fra Gympodden-teamet i prosessen. Bli med når vi oppdaterer oss på Cecilie, Runar og Lasses reise mot en sunnere og mer aktiv livsstil! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/05/202344 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Egil Berli-Johnsen / Hvilken effekt har egentlig BCAA, Koffein og energidrikk?

I denne episoden utforsker vi sammen med Egil Berli-Johnsen temaer innen kosttilskudd og prestasjonsfremmende midler, inkludert BCAA, energidrikke og koffein. Vi ser på hva forskninger sier om hvordan disse stoffene påvirker kroppen vår, og om det ligger noe i mytene rundt fysisk eller mental ytelse.Vi snakker også om bruken av BCAA som et kosttilskudd, og hvordan det kan bidra til å forbedre muskelvekst og restitusjon etter trening.Vi diskuterer også fordeler og ulemper ved bruk av energidrikker og koffein, og hvor mye som kan konsumeres før det blir farlig for helsen din. God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/05/202330 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Ronny Haugsnes / 90 kg vektnedgang og selvhat

Ronny Alexander Haugsnes, en mann som veide over 150 kilo og led av tungt liv og negative tanker, bestemte seg for å ta kontroll over sitt eget liv. Han hadde en usunn livsstil og spiste til og med lørdagssnopet til søndagsfrokost. Men nå var tiden inne for en endring.Ronny startet sin reise ved å endre sin egen holdning og tilnærming til mat og fysisk aktivitet. Han begynte å sette seg små mål og arbeide jevnt og trutt mot dem. Han kuttet ned på usunne matvarer og begynte å trene regelmessig.Det var en lang og utfordrende prosess, men Ronny ga aldri opp. Han kjempet mot fristelser og negative tanker og holdt seg fast ved sine mål. Etter hvert ble han belønnet for sitt harde arbeid og tålmodighet. Han mistet over 60 kilo og opplevde en betydelig forbedring i helsen sin.Ronny har nådd et punkt i livet hvor han føler seg selvsikker og stolt av seg selv. Han har gjort en stor endring i livet sitt og har blitt en inspirasjon for andre som ønsker å gjøre det samme. G
27/04/20231 hour 5 minutes 37 seconds
Episode Artwork

CoachGunnar / Hvordan holde vekta ETTER vektnedgang

I denne episoden vil vi se på en viktig problemstilling for mange som har opplevd vektnedgang: hvordan man kan holde vekten ETTER en vektnedgang? Mange har nok lykkes med å gå ned i vekt gjennom en kombinasjon av sunn mat og regelmessig trening. Men hva kan du gjøre når du ønsker å opprettholde den nye vekten på lang sikt.Vi tar en god prat med CoachGunnar rundt dette temaet, og vi vil servere forskjellige strategier som kan hjelpe deg og andre som ønsker å holde vekta etter vektnedgang. Vi vil diskutere emner som kosthold, trening, søvn, stressmestring og andre viktige faktorer som påvirker vekten.Med denne episoden håper vi å gi lytterne en forståelse av de viktigste faktorene som påvirker vekten og hvordan man kan opprettholde en sunn vekt på lang sikt. God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy<
20/04/202326 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Pernille Bekken Helgesen / Spiseforstyrrelser

Pernille Bekken Helgesen forteller ærlig om sine problemer med spiseforstyrrelser! Hun har alltid vært opptatt av å holde seg i form og spise sunt, men da hun bestemte seg for å gå på en diett med et stort kaloriunderskudd, gikk det raskt alt for langt. Hun mistet kontrollen over matinntaket og begynte å gå ned i vekt i en farlig fart. Hun innså etter hvert at hun hadde utviklet en spiseforstyrrelse og ble innlagt på psykiatrisk avdeling for å få hjelp.Det var en tøff tid for Pernille, og hun måtte jobbe hardt for å komme seg tilbake til en sunn vekt og et normalt forhold til mat. Men selv om hun klarte å få kontroll på tankene rundt mat og kosthold, opplevde hun et nytt problem - nemlig overspising.Pernille måtte jobbe hardt for å overvinne denne nye utfordringen og jobbet tett med helsepersonell for å finne en balanse mellom å spise riktig og å nyte maten. Det var ikke en lett reise, men Pernille var fast bestemt på å vinne over spiseforstyrrelsen og å komme tilbake
13/04/202347 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Cecilie, Runar og Lasse / Livsstilsendring i praksis med 3 ulike caser!

Av hundrevis av søkere til vår livsstilsendringskonkurranse tidligere i år trakk vi ut:Cecilie,29, småbarnsmor &amp; sykepleier,Runar, 33, småbarnsfar &amp; elektriker, ogLasse, 32, småbarnsfar &amp; ass. butikksjef i Meny. I denne episoden blir vi bedre kjent med alle 3, og vi tar en prat om de individuelle målsettingene, forventningene og tankene rundt å det å gjennomføre en total livsstilsforandring i praksis! SOM STARTER NÅ! Gympodden skal nemlig i en 12-ukers periode frem til Juni coache, backe, motivere og heie Cecilie, Runar og Lasse frem til å bli bedre versjoner av seg selv i en ny hverdag med fokus på aktivitet, gode treningsrutiner og sunne matvaner! Hva gleder de seg til, hva blir vanskelig, og hvor mye skal de være på gymmet de neste månedene? God fornøyelse! 🙂 Hosted on Acast. See acast
30/03/202341 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Frank Løke / K2, 71° nord og drømmer (del 2)

I del 2 av samtalen med Frank Løke tar han oss med opp til K2! - et sted der liv og død henger i en tynn tråd. Frank deler sine hjerteskjærende opplevelser og sine øyeblikk av glede og latter. Vi dykker også ned i hans opplevelser fra 71°&nbsp;nord Team, samt hans dristige sykkelritt rundt Jotunheimen iført en borat truse!Men det er ikke bare eventyrene som fascinerer oss med Frank Løke. Han deler også med oss betydningen av å ha drømmer og hvordan man kan realisere dem. Tenk deg følelsen av å kunne slå deg på brystet og si: "Jeg gjorde det!". Forbered deg på en inspirerende prat, og la Frank Løke være din guide til å oppnå dine egne drømmer! God Fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/03/20231 hour 1 minute 2 seconds
Episode Artwork

Frank Løke / Idrettskarriere, Mount Everest og TV-Stjerne (del 1)

Vi har tatt en prat med Frank Løke! I denne episoden tar han med oss gjennom hans aktive barndom, som besto av mye lek og moro i en søskenflokk på 6! Etterhvert pekte kompasset hans mot håndball, hvor han endte opp som en av verdens beste strekspillere! Etter håndballen har det blitt mye tid i monitor, og også tid til å følge den store barndomsdrømmen - å bestige Mount Everest! Frank tar oss igjennom de fysiske forutsetningene, livet på basecamp, kosthold og forberedelsene til å erobre verdens høyeste fjell! God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/03/202354 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Morten Thoresen / Hodet i klemme og bryting

Vi har tatt en prat med hodet i klemme-aktuelle Morten Thoresen! Morten ble introdusert for brytesporten som 7-åring i sin hjemby Bodø, og flyttet alene til Oslo som 16-åring for å satse på idretten han elsker over alt på jord. Her snakker vi om bryting, det å være tv-stjerne, samt trening, konkurranseforbredelser og fremtidige mål + mye mer! Og sist men ikke minst - om mannen med kanskje Norges mest karakteristiske smil har vært på gymmet i det siste! God Fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
09/03/202342 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Egil Berli-Johnsen / Hvorfor er Tran viktig i treningssammenheng

Vi tar en prat rundt det 150 år gamle produktet Tran. Hvorfor har dette blitt et viktig kosttilskudd både for mosjonister og atleter?Den nyeste forskningen skal vise at restutisjonstiden etter hard trening kan reduseres ganske mye med å ta Tran regelmessig.Etter hard trening kjenner man smerte i musklene - slik som treningsverk og stølhet. Dette er kroppens reparasjons reaksjon. Det kommer av betennelse, og CRP er en blodprøve som måler dette. Hos dem som tok tran regelmessig var økningen av CRP-verdier som følge av aktiviteten, markant lavere enn hos andre!Sammen med Egil tar vi en god prat rundt den ferske studien og hvorfor tran har vært fast i vår husholdning i over 100 år.Ønsker du å lese studien til Stein Ørn - https://www.dropbox.com/s/vhdxav1nquby73z/Cod-liver-oil-Hansen-%C3%98rn-J-sosciety-of-sports-nutrition-2021.pdf?dl=0 Hosted on Acast. See <a style='color:grey;' target='_blank' re
02/03/202323 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Ronald Sørensen / Muskelvekst og Biomekanikk

I ukens episode skal vi lære masse om muskelvekst og biomekanikk! Vi tar oss en prat med Ronald Sørensen som jobber som coach i strongbody, og har spesialisert seg på biomekanikk og korrekt teknisk utførelse av øvelser opp imot hypertrofisk styrketrening - det å bygge muskler. Denne kunnskapen bruker han i sin praksis som coach, og også når han trener selv! Med oss deler han hva dette betyr og hvordan man utfører det i praksis!God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/02/202347 minutes 30 seconds
Episode Artwork

House of femme / Bedre SEX med styrketrening

I ukens episode snakker vi om styrketrening og sex - og om det ligger noe i at styrketrening kan påvirke sexlivet vårt i positiv retning. Mange forbinder gjerne styrketrening med knebøy, hip thrust og bicepscurl, men visste du at vi mennesker også har muskler nedentil? Og at denne kan vi trene på lik linje som annen muskulatur i kroppen vår? Lytt og lær mer om hvor, hva og og ikke minst hvorfor du burde starte med dette idag - uavhengig om du er kvinne eller mann! Med oss har vi Simone er utdannet fysioterapeut og en av gründerne bak House of femme - treningssenteret for gravide som har siden oppstarten i 2011 blitt Norges største kompetansesenter rundt kvinnehelse! God fornøyelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/02/202336 minutes 56 seconds
Episode Artwork

CoachGunnar / Hvorfor er hverdagsaktivitet så viktig

Denne uken tar vi en prat med CoachGunnar om et tema som angår oss alle - nemlig aktivitet i hverdagen! Kanskje du har en stillesittende jobb eller blir det mange ettermiddager og kvelder i sofaen? Da er dette episoden for deg! I denne episoden snakker vi om aktivitet i hverdagen - hverdagsaktivitet - og hvor bra det er for oss, og ikke mint - hvor lavterskel og lite det er som faktisk skal til! Her vil du få mange tips om hva du kan gjøre, og ikke minst - hvorfor man bør gjøre det! Vår utfordring til deg denne uken er å høre episoden vår mens du faktisk gjennomfører en hverdagsaktivitet - enten det er å måke snø, rydde i garasjen, husarbeid, lufte hunden, gå en tur - scenen er din! God fornøyelse Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.<
09/02/202319 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Lasse & Fredrik / Ønsker du å gjøre en livsstilsendring i 2023?

I årets første episode har Lasse og Fredrik en oppsummering på hva DU kan forvente fra Gympodden frem mot sommeren! I denne episoden deler vi mange spennende nyheter for 2023: Det blir som alltid nye episoder hver torsdag, nye gjester med nye temaer, samt enda flere spesialepisoder! På toppen av det planlegger vi flere Gympodden live-show, og sist men ikke minst: I samarbeid med CoachGunnar søker vi to personer som er nysgjerrig på å bli coachet av oss! Denne coachingen vil være GRATIS, og tidsperioden det vil vare er 12 uker. Og her kan alle søke, enten målet ditt er å bli sterkere, sprekere, løpe raskere, gå ned i vekt, gå opp i vekt, eller kanskje bare få hjelp til å komme i gang med aktivitet! Eller kanskje du kjenner noen som har lyst eller burde gjøre en livsstilsendring? Send oss en melding på instagram eller en epost på [email protected] med litt info om deg selv eller personen du foreslår, gjerne med målsetninger og hvorfor vi skal velge nettopp deg / der
02/02/202317 minutes 12 seconds