Winamp Logo
Grup d'Accio Valencianista Cover
Grup d'Accio Valencianista Profile

Grup d'Accio Valencianista

Spanish, History, 1 season, 73 episodes, 3 days, 3 hours, 31 minutes
About
El Grup d'Accio Valencianista es una organisacio valencianista que es dedica a la difusio i promocio de la llengua valenciana com a idioma independent i propi de tots els valencians, aixina com la personalitat valenciana, fonamentada en l'historia i en la cultura propia. Per mig d'este podcast, el GAV oferix les ponencies que es celebren en la seua seu central del carrer Pintor Gisbert, 17 en el barri de Russafa de la ciutat de Valencia. Estos actes es celebren ls ultims dijous de mes o en ocasions especials.
Episode Artwork

Recital de poesia satirica valenciana 2016

Els millors poetes festius en llengua valenciana tornen a visitar la seu del GAV
4/10/20161 hour, 8 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Conquista del Regne de Valéncia de Albert Cuadrado per Ferran Ribes

Presentacio del llibre Conquista del Regne de Vale?ncia de Albert Cuadrado per Ferran Ribes en la seu del GAV
4/9/201641 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

La llepra catalanista i el tifus madrileny per Pere Aguilar

Presentació del llibre "La llepra catalanista i el tifus madrileny" escrit per Pere Aguilar
10/18/201535 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

El museu de l'imprenta per Manuel Marzal

En esta conferencia el GAV torna a contar en el seu cicle cultural dels ultims dijous de mes en el polifacetic Manuel Marzal. Este reconegut llicenciat en Belles Arts ya vinguè a parlar-os del Cant d'Estil, associacio que actualment presidix. I ara ho fara de l'imprenta en Valencia i del seu museu, en la creacio del qual en el monasteri de Santa Maria de El Puig ell tingué molt que vore. Parlar de l'imprenta en Valencia es parlar de la Llengua Valenciana, del nostre Segle d'Or i dels nostres clasics. Segur que Manuel Marzal mos contara molts i desconeguts dats d'un invent que revolucionà el mon i que entrà en Espanya per Valencia.
7/20/20151 hour, 33 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Taula Redona GAV Febrer 2015

Els representants de REPO, UNIO, ANV, SOM VALENCIANS, POBLE i ENV acodiren a la seu central del Grup d'Accio Valencianista per a parlar dels seus plantejaments davant de les imminents eleccions municipals i autonomiques. Temes com la AVL, la financiacio autonomica o la llei de simbols del pp, seran ficats damunt de la taula per a que cadascuna de les formacions politiques deixen patent la seua posicio al respecte. Sense oblidar la qüestio que mes preocupa al votant valencianiste. ¿Quines possibilitats reals n´hi han de que estos partits, tots o la majoria, puguen acodir junts a les proximes eleccions?. I cas de fer-ho. ¿Baix quin paraigües seria?.Com se pot vore una taula redona de maxima actualitat i interes per als valencianistes, que ningu hauria de pedre's. Al finalisar la tanda d'intervencions els assistents podran intervindre lliurement en un debat sense cap censura previa. Debat que segur continuara despres durant la picaeta valenciana que el GAV oferira a tots els assistents.
4/3/20151 hour, 41 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Regles d'esquivar vocables", Nacionalisme i Lexicografia per Ricart Garcia Moya

En 1932 Jaume Massó descubrix en el conegut com a Códex Carbonell la primera gramàtica catalana. ¿Com es que ningu la va vore en vora cinc sigles? ¿com es que apareixen paraules que no es tornen a trobar en cap escrit en moltes decades?. El gran investigador Ricart Garcia Moya mos explica estes i atres qüestions.
2/27/20151 hour, 39 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Gobernadores y reyes de la Valencia musulmana per Enric Calvo

El llibre d´Enric Calvo està centrat en una de les etapes mes interessants i manco conegudes de l'historia del Regne de Valencia, la Valencia musulmana. L'esplendor d'aquell regne arriba fins i tot a competir en els de Granada, Damasco o El Cairo. L'importancia cultural, politica i economica de la Valencia musulmana es una prova mes de que el Regne de Valencia ya era una realitat historica representada pels seus Governadors i Reixos musulmans, abans de l’arribada de Jaume I.
1/31/201557 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

España se rompe por el Este, por Rafael Moya Jover

Rafael Moya Jover, abogado de profesión, nos ofrece esta conferencia en el marco del VII Encuentro de la CEACA 2014 en el valenciano pueblo de Paiporta. Rafael nos expone como los nacionalistas catalanes han ido construyendo un artificio basado en mentiras con el fin de dotarse de una nacionalidad propia.
11/27/20141 hour, 4 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Mestres Campaners en el GAV

En esta ocasio rebem la visita dels Mestres Campaners, que mos acostaran al interessant mon de les campanes. Al final podrem vore (i sentir) el clamoreig en Sant Valer la vespra de difunts.
11/20/20141 hour, 6 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

El lenguaje del nazionalismo pancatalanista por Miquel Carbonell

Conferencia ofrecida en el marco del encuentro de la CEACA celebrado en Paiporta en 2014. Carbonell desgrana las mentiras y falacias del pancatalanismo y su influencia en las culturas e identidades de los reinos que formaron la Corona de Aragón.
11/15/20141 hour, 9 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Frases fetes i paraules en poc d'us de la Llengua Valenciana per Enric Ramon

Conferencia oferida en la seu del GAV el 25 de setembre de 2014 per l'autor del llibre "Els valencians som uns ignorants", Enric Ramon. El ponent relaciona algunes paraules que el valencià esta perguent, aixina con expresions coloquials. Per a finalisar s'entabla un interessant debat.
10/16/20141 hour, 5 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

La Llengua Valenciana en el Congres Europeu de Llengues Minoritaries per Ferran Ribes

En esta conferencia, organisada per la seccio GAV Gandia-La Safor, el president de l'INEV Ferran Ribes mos introduix en l'historia del Institut d'Estudis Valencians i mos fica al dia de la participacio en el Congres Europeu de Llengues Minoritaries.
9/27/201448 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Llibres de Llengua Valenciana per Joan Benet

Conferencia organisada per la seccio GAV Gandia-La Safor en la que el professor de Llengua Valenciana, poeta i escritor Joan Benet mos repassa la seua trayectoria lliteraria respecte als seus llibres que tracten sobre la nostra llengua. Tambe mos adelanta un poema del seu poemari Franja Blava de proxima publicacio.
9/27/201443 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Juan Garcia Sentandreu en El Faro de Alejandria en Sánchez Dragó

Intervencio de Juan García Sentandreu en el programa de Fernando Sánchez Dragó El Faro de Alejandría quan era president del GAV i Coalicio Valenciana estava en actiu.
8/2/201427 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Polemica per La Barraca

TVE emiti la serie "La Barraca" basada en la novela de Blasco Ibañez i esclata la polemica per la visio sesgada que dona de l'horta de Valéncia i els seus habitants, a banda de les incorreccions en el tractament del Tribunal de les Aigües.
5/28/201412 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

El 9 octubre per Vicent Giner Boira

Extracte de la gravacio "Un dumenge en el Parterre" de Vicent Giner Boira.
5/28/201442 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Un dumenge en el Parterre

Esta es la gavacio d'un d'eixos dumenges quan els valencians es reunien en el Parterre. Podrem sentir a En Vicent Giner Boira parlar del 9 d'octubre i de la polemica en torn a la serie "La Barraca", en emissio per aquells dies. L'humor tambe estara present. http://youtu.be/uMFng4eVILg
5/25/20141 hour, 21 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Historia d'una devocio per Arturo Devis

Aprofitant que ya s'acosta el dia gran de la patrona dels valencians contarem en la presencia de Arturo Devis, President dels Seguidors de la Mare de Deu que mos parlara de la “HISTORIA D'UNA DEVOCIO” De tots es conegut la devocio que el poble valencià professa des de sempre cap a la Mare de Deu, aixina com la seua importancia en l'historia de Valencia, tant per la seua simbologia, com pel fervor religios que desperta en totes les capes socials. Intentarem coneixer un poc mes de tot lo relacionat en la patrona dels bons valencians per mig d'una de les persones que millor coneix tots els rituals que el nostre poble ha desenrollat per a homenajar a la Mareta.
5/11/201415 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

El GAV en el programa Valencianisme Cultural de 09/05/14

Tertulia en la seu del Grup d'Accio Valencianista d'homenage als desapareguts Pasqual Martin-Villalba i Vicent Baixauli comentant les proximes eleccions europees. Participen Pep Alba (GAV), Pere Aguilar (GAV), l'escritor Joan Benet i Alex Esteve (PLV).
5/10/201443 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Commemoracio del 25 d'abril (2014)

Un any mes el Grup d'Accio Valencianista organisa un acte per a commemorar la data del 25 d'Abril. Des d'el GAV volem recordar i homenajar a aquells patriotes que lluitaren el 25 d'Abril de 1707 en la decisiva Batalla de Almansa en la defensa dels nostres Furs, front a Felip V. Participaren en l'acte el Grup d'Accio Valencianista, Accio Nacionalista Valenciana, Renovacio Politica RePo, Plataforma Valencianista, Unio, Circul Jove i Zeladors del Regne de Valéncia-Vinatea. Canal de Youtube del Grup d'Accio Valencianista: Commemoracio del 25 d'abril (2014) http://youtu.be/7YS9LAGOXrE
5/2/201423 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Valencianisme Sociopolitic i Cultural per Josep Guillen

Josep Guillen es un d'eixos valencianistes que treballa de forma constant pero sempre fugint de lluiment personal o glories vanes, en una llabor ferma i constant de defensa de la nostra cultura. Josep es un estudios de la historia i cultura valencianes, en gran cantitat de treballs encara per publicar de diverses tematiques. En esta conferencia el ponent analisa les claus de l'idiosincrasia valenciana i trenca molts mits ¿com es possible que Blasco Ibañez es fera acompanyar sempre d'una Real Senyera si era republicà? ¿quina bandera gastaven les forces republicanes durant la guerra civil? ¿quines conclusions han tret els que han estudiat l'evolucio de la llengua a partir de la cristianisacio del Reyne moro de Valéncia?. Estes i atres preguntes son contestades den el transcurs d'esta brillant exposicio, frut d'anys d'estudi i reflexio.
4/29/20141 hour, 12 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Presentacio del GAV Alcoy en Radio Alcoy 1983

En este programa gravat de la radio l'any 1983 podem sentir a Pasqual Martin-Villalba (President del GAV), Miquel Carbonell (Fundador del GAV en Alcoy), Concha Senon (Vicepresidenta) i Amparo Broseta (Vocal de Pedagogia). Ha segut el propi Miquel Carbonell qui mos ha fet arribar esta gravacio i es per aixo que des d'aci li donem les gracies.
4/21/201448 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Del perill catala de... del... dels.... Al perill valencià de... del... dels... per Miquel Carbonell

Miquel Carbonell es un historic del valencianisme que fundà el GAV en Alcoy a principi dels anys 80. Conegut tant per la seua llabor d'investigacio, sobre tot lo relacionat en la Llengua Valenciana, com per la seua manera de dir les coses clares i directes. Lo que es segur que esta conferencia no deixarà indiferent a ningú i ficara el dit en mes d'una llaga oberta entre aquells que se diuen valencianistes sense ser-ho. L'intencio declarada de Carbonell es la de crear un debat que provoque la reaccio d'un valencianisme massa complanyent en les seues entitats, i fer-lo per mig d'una serie de conferencies que ya escomençaren l'any passat en la que tambe dona en el GAV en el titul del "EL PERILL CATALÀ"i que tan bona acollida tingue. Per lo que estem segurs de que esta nova volta de torca al tema tornara a se del maxim interes per a tots els que mos diguen valencianistes.
4/15/20141 hour, 40 minutes, 1 second
Episode Artwork

Poesia festiva en el GAV 2014

Com ve fent des de fa molts anys el Grup d'Accio Valencianista dedica l'ultim dijous de Març a la poesia festiva en autentica Llengua Valenciana. Els millors poetes festius lligen els seus poemes i s'atrevixen a cantar. Han confirmat la seua assistencia Amparo Cabrera, Rafa Melia, que vindra en la seua celebrada cançoneta, Sito, Bernat i Baldoví d'enguany, Manolo Garcia, J. Chenoll, Ferran Gil i Alapont. Una representacio dels poetes mes llorejats en el concurs de llibrets de Lo Rat Penat d'estes passades falles i que mos fan gojar un any mes en la seua satira fina i precisa, en lo que ya s'ha convertit en una nit classica i esperada per tots dins dels ultims dijous de mes del GAV. En guany el poeta homenajat pel GAV sera Juan Soriano Esteve, EL POETA DEL CABANYAL, que mos deixà ya fa uns anys i que va conseguir gran cantitat de reconeiximents com a poeta festiu. Soriano va estar molt vinculat culturalment a l'Ateneu Mercantil i Cultural del Maritim i actualment te un carrer dedicat a la seua memoria en la Malvarrosa.
4/8/20141 hour, 44 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

El Llibre del Repartiment: nuevas aportaciones por M. A. Cabanes

Conferencia oferida pel Foro Vinatea en l'Ateneu Mercantil de Valéncia el 2 d'abril de 2014. La prestigiosa investigadora Amparo Cabanes mos aporta la seua visio de l'analisis de tan important document per a l'historia del Regne de Valéncia.
4/7/20141 hour, 38 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

IV Certamen Poetic Parlant en Ausias March

En 2014 es celebrà la IV edicio del certamen poetic PARLANT EN AUSIAS MARCH, organisat per el Grup d'Accio Valencianista. La implicacio del GAV en la defensa de la Llengua Valenciana des de fa mes de 36 anys li va dur a organisar un certamen que no existia res paregut en tot el Regne de Valencia. Ara, quatre anys despres, vegen en satisfaccio com aquella idea s'ha consolidat fins a convertir-se en tot un referent dins del mon lliterari en Llengua Valenciana, contant cada any en mes participants i en millor nivell.
3/29/201442 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Consciencia identitaria del valencià front al catala per J. I. Culla

L’historia, com fidel reflex dels acontenyiments ocurreguts en temps passats, mos dona testimonis de la consciencia identitaria de la llengua valenciana, com a signe propi i independent del poble valencià, en relacio a qualsevol atre, i mes concretament, en respecte al catala. Els nostres classics, no tan sols eren conscients de i en l’idioma en que escrivien, sino que ademes deixaven constancia en ratificada unanimitat del fet diferencial.
3/27/201455 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

La Antigua Corona de Aragón - Lenguas e identidades - CEACA - Caspe 2012

Caspe acogió el V Encuentro de Entidades de la Antigua Corona de Aragón coorganizado por Ceaca “Los Tres Reinos”, Facao y la Plataforma Aragonesa No Hablamos Catalán. Un centenar de personas venidas desde Huesca, Valencia, Palma de Mallorca, Sòller, Sariñena, Fraga, Tamarite, Alicante, Menorca, Zaragoza, Alcañiz, Valderrobres, La Codoñera, Castellón, La Cañada de Verich y Teruel participaron en un fin de semana repleto de conferencias históricas, lingüísticas, rutas turísticas y experiencias compartidas.
3/18/20141 hour, 38 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

La dolçaina, el nostre intrument per Josep Leto Melero

Josep Leto es director de la Colla de Tabalet i Dolçaina "Tio Vaina" que ensaja dos voltes per semana en la seu del GAV. Pero la relacio de Leto en la dolçaina i en el valencianisme li ve de molt mes llunt. Pot ser de la seua infancia en els dumenges d'El Parterre. Persona molt vinculada en la societat civil valenciana, ha tingut l'honor de ser nomenat enguany Clavari Major de la Festa dels Chiquets de San Vicent. Es membre destacat del Capitul de Caballers Jurats del Centenar de la Ploma. I ha format parte de la Junta Directiva del GAV en diferents etapes. L'amor que Josep Leto Melero professa per la dolçaina li va dur a fer d'este instrument el seu modo de vida, dedicant-li totes les hores del dia al seu perfeccionament. Hui en dia tots els experts coincidixen en considerar a Leto com un dels millors dolçainers del Regne de Valéncia, a l'altura de figures historiques com Paco Blasco. El coneiximent que te d'este instrument tant nostre ho plasmara en esta conferencia magistral que tindra tambe una part practica centrada en l'exposicio d'instruments.
3/9/20141 hour, 41 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Ausias March, poeta valencià en lengua valenciana per el P. Joan Costa

Conferencia oferida per Joan Costa en la seu del Grup d'Accio Valencianista el 28 de setembre de 1988. En ella el ponent mos explica l'orige inequívocament valencià del gran poeta. Esta conferencia estava guardada en l'archiu documental del GAV i ha segut rescatada de cinta de cassette, per tant un chicotet to d'avis mos senyala el canvi de cara de la cinta.
2/25/20141 hour, 11 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Presentacio del I Apendix del Diccionari Historic del Idioma Valencia (DHIVAM) per Ricart Garcia Moya

Conferencia-Presentacio el 20 de febrer de 2009 del "I Apendix del Diccionari Historic del Idioma Valencia (DHIVAM)". Garcia Moya oferix a tots els seus incondicionals llectors una charra a on presenta el primer apendix d'esta obra fonamental per a qualsevol que vullga coneixer l'autentica Llengua Valenciana.
2/18/201458 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Presentacio del llibre El faristol per Manuel Zarzo

Ya en 1976 Manuel Zarzo va saber vore l'imminent perill que amenaçava a la llengua valenciana i mamprengué diverses accions com crear l'editorial Promoción de Cultura Valenciana (actualment Del Sénia al Segura). En 1977 participà en la fundació de la Coordinadora de Entitats Culturals del Regne de Valéncia, i en el mateix any del Grup d'Accio Valencianista. Junt a Xavier Casp, Miquel Adlert y Paco Ruiz, crea la revista en llengua valenciana Murta (1978-1983) de la que fon el primer administrador. De igual forma, ha publicat gran cantitat d'artículs periodístics, sempre en defensa de l'identitat valenciana. La novela narra un fet succeït en un poble valencià. Una parella va a l'iglésia a casar-se pero la boda no es fa perque el retor es nega a celebrar el sacrament. Una serie de remors provocarà una investigació per aclarir els fets. 28/02/2008
2/12/201459 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Les Germanies per Jose Guillen

El 29 d'octubre de 2009 el investigador Jose Guillen oferi una conferencia sobre la revolta de Les Germanies, que constituïx un particular model de revolta social que no mes es donà en eixes caracteristiques en el Regne de Valéncia durant el segle XVI i baix el reinat absolutiste de Carlos I. Per lo que coneixer Les germanies es acostar-se un poc a les costums, els pensaments i les reivindicacions dels valencians que vixqueren en una epoca de grans canvis i fort reorganisacio social, i que marcaria el devindre posterior dels nostres antepassats.
2/5/201444 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

El triumfo de la mentira per Miquel Carbonell

En uns moments a on cada volta tenim mes accés a tot tipo de coneiximents. En plena “era de l'informació”, quan mai esta ha segut tant abundant i immediata. N'hi ha una realitat que s'obri pas inexorablement per a qualsevol que vullga observar l'actualitat en ulls mínimament crítics: El triumfo de la mentira i la manipulació. De provada integritat i des de la seua dilatada experiència valencianista, Miquel Carbonell ha vixcut en primera persona la mentira de UV, del PP i del valencianisme de les subvencions. Caldrà vore llavors, perque triumfa la mentira i si n'han solucions per a erradicar-la de raïl.
2/1/201449 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Manifestacio en Defensa de la Llengua Valenciana de 13 de juny de 1997

El 13 de juny de 1997 el poble valencià ixqué al carrer per a demanar respecte a la seua Llengua Valenciana. El present audio consta de l'emissió radiofònica de la 97.7 i els parlaments per part del P. Climent i el chiquet Miqual Relanyo a partir del minut 55:50
1/29/20141 hour, 10 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Cristobal Colon, valencia d'Enova per Joan Antoni Perez Herrero

Esta conferencia mos ha arribat gràcies a la constància d'un gran valencianiste que ha segut capaç de conservar-la en cinta de cassette durant mes de trenta anys i al que fem arribar des d'ací el nostre agraïment. La gravació original consta de dos cintes, per lo que l'àudio resultat esta dividit en quatre trossos separats entre si per un chicotet to d'avís. Es normal que el tema de la conferència haja canviat degut al temps perdut entre pegar-li la volta a la cinta i tornar a gravar.
1/25/20141 hour, 31 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Passat, present i -futur- del valencianisme politic per Juan Garcia Santandreu

Baix l'aclaridor titul de: PASSAT, PRESENT I ¿FUTUR? DEL VALENCIANISME POLITIC, el 28 de juny de 2012 Juan Garcia donà repas a la recent historia del valencianisme politic. Donant la seua particular i autorisada opinio dels autentics motius que mos han dut als valencianistes a l'actual situacio d'orfandat politica. Coneguent al conferenciant, segur que res se quedara en el tinter, i molts noms i situacions queden aclarides d'una volta per totes. L'intencio de Sentandreu es fer una charra curta per a que en acabant tots els assistents puguen preguntar tot lo que consideren oportu, en una ampla tanda de precs i preguntes que convertiran esta ultima conferencia en un autentic debat al voltant del valencianisme politic.
1/21/201432 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Recital de poesia en llengua valenciana 2010

Recital de poesia en llengua valenciana el 24 de juny de 2010
1/20/201452 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Jose Vidagany, secretari general de CV en El poder valenciano

Entrevista a Jose Vidagany, secretari general de CV en el programa El poder valenciano de Valencia TeVe
1/19/201428 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Juan García Sentandreu (CV) y Joanquin Ballester (UV) en El poder valenciano

Programa de la cadena Valencia TeVe en tota l'actualidad política, económica, empresarial y social de la Comunitat Valenciana. Els contertulis son Juan García Sentandreu (CV) y Joanquin Ballester (UV).
1/18/201448 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Debat El idioma valencia - El poder valenciano

Programa de la cadena Valencia TeVe en tota l'actualidad política, económica, empresarial y social de la Comunitat Valenciana. El tema del debat es "El idioma valencià" i els contertulis son Manuel Latorre, Teresa Puerto, Josep Puchades i Daniel Sala.
1/17/201450 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Entrevista a Joan Benet en el Grup d'Accio Valencianista

El Grup d'Accio Valencianista, el 30 de decembre de 2011, dia de la presentació del seu llibre, Història de la Llengua Valenciana (Des de fa 1.000.000 d'anys) feu esta entrevista a Joan Benet.
1/16/201415 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Las mujeres de Jaime I por José Francisco Ballester-Olmos Anguis

El dijous 4 d'Octubre de 2012 José Francisco Ballester-Olmos Anguis va realisar una conferencia conjunta per part del Grup d´Accio Valencianista i l'associacio cultural "Cami de Sant Vicent Maritir i Via Augusta". En ella el ponent relata la influencia de les dones en la vida del rei.
1/15/20141 hour, 7 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Presentacio Llei defensa senyes d'identitat valencianes per la FCECRV

Presentacio de la Llei de defensa de les senyes d'identitat valencianes per la Federacio Coordinadora de Entitats Culturals del Regne de Valéncia en la seu del GAV el 4 de decembre de 2007.
1/14/201444 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

2000 anys de llengua valenciana per Joan Benet

Conferencia oferida per En Joan Benet Rodriguez i Manzanares en la seu del GAV el 21 de maig de 2009
1/13/201440 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

III Certamen Poetic Parlant en Ausias March 2013

El Grup d´Accio Valencianista tots els anys conseguix realisar un emotiu acte en la catedral el 3 de març conmemorant el poeta Ausias March. Condicions: 1. Els poemes que participen en el Certamen Poetic hauran d’estar escrits en Llengua Valenciana (Normes d’El Puig). 2. Podran participar tots el que ho desijen en un poema de entre dos i huit versos de metro, tematica i rima de lliure eleccio. Sense ningu llimit, patriotics, d’amor, etc. 3. El treball no anirà firmat, s’entregarà en ma i durà un lema. A part en sobre tancat es repetirà el lema en l’exterior. Dins del sobre nom, llinages, domicili i telefon. 4. Tots els dilluns i dijous de 19:00 a 21:00 fins al 23 de Febrer del 2012, pots entregar el teu poema en la Secretaria del Grup d’Accio Valencianista, carrer Pintor Gisbert, nº 17, 46006 Valéncia. Telf: 96 344 90 20 Web: Grup d'Accio Valencianista 5. Es donara la maxima difusio possible als treballs entregats, seran publicats en la revista SOM, en mijos digitals i si és possible en prensa escrita. 6. Els treballs no seran tornats, respectant la propietat intelectual de l’autor i cedint els drets al Grup d’Accio Valencianista. Tindran millor consideracio els poemes que s’expressen com si estigueren parlant en Ausias March. Nom que porta este certamen. La resolucio del jurat sera inapelable. 7. El poeta premiat en el Certamen Poetic Parlant en Ausias March, llegira el seu poema en l'acte que el 3 de Març el GAV fara en la tomba d'Ausias March, Catedral de Valencia. Els atres poemes presentats, tambe es llegiran els seus autors. 8. Tots els 3 de Març començarem recitant en la tomba d'Ausias March pel principi fins aplegar al guanyador del any en curs. Aixina cada any el poema guanyador formara part d'una estrofa dins del poema que comencen enguany. 9. El premi d'honor sera formar part d’un llarc poema que comença enguany i volem que la seua flama mai s’apague.
1/12/201431 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

II Certamen Poetic Parlant en Ausias March 2012

El Grup d´Accio Valencianista tots els anys conseguix realisar un emotiu acte en la catedral el 3 de març commemorant el poeta Ausias March. Condicions: 1. Els poemes que participen en el Certamen Poetic hauran d’estar escrits en Llengua Valenciana (Normes d’El Puig). 2. Podran participar tots el que ho desijen en un poema de entre dos i huit versos de metro, tematica i rima de lliure eleccio. Sense ningu llimit, patriotics, d’amor, etc. 3. El treball no anirà firmat, s’entregarà en ma i durà un lema. A part en sobre tancat es repetirà el lema en l’exterior. Dins del sobre nom, llinages, domicili i telefon. 4. Tots els dilluns i dijous de 19:00 a 21:00 fins al 23 de Febrer del 2012, pots entregar el teu poema en la Secretaria del Grup d’Accio Valencianista, carrer Pintor Gisbert, nº 17, 46006 Valéncia. Telf: 96 344 90 20 Web: Grup d'Accio Valencianista 5. Es donara la maxima difusio possible als treballs entregats, seran publicats en la revista SOM, en mijos digitals i si és possible en prensa escrita. 6. Els treballs no seran tornats, respectant la propietat intelectual de l’autor i cedint els drets al Grup d’Accio Valencianista. Tindran millor consideracio els poemes que s’expressen com si estigueren parlant en Ausias March. Nom que porta este certamen. La resolucio del jurat sera inapelable. 7. El poeta premiat en el Certamen Poetic Parlant en Ausias March, llegira el seu poema en l'acte que el 3 de Març el GAV fara en la tomba d'Ausias March, Catedral de Valencia. Els atres poemes presentats, tambe es llegiran els seus autors. 8. Tots els 3 de Març començarem recitant en la tomba d'Ausias March pel principi fins aplegar al guanyador del any en curs. Aixina cada any el poema guanyador formara part d'una estrofa dins del poema que comencen enguany. 9. El premi d'honor sera formar part d’un llarc poema que comença enguany i volem que la seua flama mai s’apague.
1/12/201432 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Entrega del Premi Llealtat a Joan Vanrell en 2009

Joan Vanrell es president de Acadèmi de sa Llengo Baléà, catedràtic emèrit, articuliste i per damunt de tot un amant de la seua terra, Mallorca. Per la seua incansable defensa de sa llengua balear i la nostra valenciana, rep en 2009 el Premi Llealtat otorgat pel Grup d'Accio Valencianista.
1/11/20141 hour, 10 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

La educacion en España, el mayor circo del mundo por Josue Ferrer

Conferencia oferida en la seu del GAV el 27 d'abril de 2012 per Josué Ferrer, qui coneix de primera mà el mon de l'educació per ser la seua profesió. Josué es mestre, periodiste i escritor en varies obres publicades. En esta ocasio la ponencia sera en llengua castellana. ¿Com es posible que un pais menut que no te de res funcione be i un atre gran que te de tot funcione mal? Josué aclarix esta i atres qüestions.
1/10/20141 hour, 47 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Passat, present i futur de l'Institut d'Estudis Valencians per Ferran Ribes

Quan algunes de les entitats mes representatives del valencianisme cultural escomencen a ser qüestionades pel seu clientelisme cap a aquell que lis paga via subvencio oficial, el GAV vol oferir als seus socis i simpatisants el punt de vista d'una entitat que se fundà en 1937 a iniciativa de la Conselleria de Cultura del Consell Provincial Valencià. Refundat en 1980 per intelectuals com Emili Beüt i Mari Montañana, hui en dia esta mes prop que mai del sentiment valencianista gracies a les ultimes incorporacions propiciades pel seu actual president. L´ Institut d'Estudis Valencians es una entitat tan arraïlada en l'enfilat cultural valencià, com desconeguda per a la majoria dels valencianistes. En esta conferencia volem corregir esta situacio i donar a coneixer a una entitat que en cas de ser necessari estaria en condicions de convertir-se en el ent de referencia de la Normes de El Puig. 25/10/2013
1/9/20141 hour, 33 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Joanot Martorell i el Princip de Viana per J.I. Culla

El pelegrinage del princip de Viana demostra l'imposibilitat de que Joanot escriguera el Tirant en Barcelona en una suposta cort lliteraria 'catalana'. Quan el nostre novelista inicia la redaccio del Tirant (com consta en la novela, escomença el dia 2 de giner de 1460), Carlos estava en Mallorca (20 d'agost de 1459 al 22 de març de 1460), a on li havia enviat son pare, Joan d'Arago, des de Mesina. La primera volta que va chafar Barcelona el princip de Viana es el 31 de març de 1460. I des del 2 de decembre de 1460 d'asta finals de febrer de 1461 es troba empresonat en el castell de Morella per problemes en son pare. No torna a Barcelona d'asta el 12 de març i mor el 23 de setembre de 1461. El quadro de José Moreno Carbonero 'El príncipe de Viana', plasma a un home excentric, a soles, refugiat en el seus llibres plens de pols (per cert, quasi exclusivament d'autors llatins i francesos), apartat de la societat, en ropajes modests, i en el seu fidel gos com unica companyia. Es dir, res que vore al que se vol retratar ara. A Carlos de Viana se li recorda per el seu talent, per els seus escrits, pero sobre tot per les seues desgracies -la major, ser fill de l'usurpador i perjur Joan II-, pero no per formar una cort llteraria, i molt manco en Barcelona, del la qual formara part el nostre insigne novelista valencià Joanot Martorell.
1/8/20141 hour, 15 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Homenage del GAV als monarques musulmans de Valencia

El Grup d’Acció Valencianista convoca a un sentit homenage al rei Zayan de Valéncia, que ha segut fins ara el gran oblidat de la nostra Història. En este homenage volem comprendre a tots els monarques valencians d’epoca musulmana, des de Mubarak i Mudafar fins el famós Ibn Mardanix el “rei llop” i totes les seues dinasties. Des del respecte a tots els credos i com a recort d’aquella maravillosa epoca historica en la qual totes les religions vivien en pau i en convivencia, la nostra entitat cultural celebrarà este homenage el mateix dissabte dia 2 de Febrer a les 7 de la vesprà en la Mesquita de Russafa, el lloc a on es firmà el pacte de transmissió del reine de Valéncia entre el rei Zayan i el rei Jaume. La mesquita de Russafa està ubicada en el carrer Buenos Aires 3 de la Ciutat de Valéncia. Alli convoquem a tots els bons valencians, de qualsevol idea política, cultural o religiosa per a que tots junts tributem un autentic homenage als nostres fundaors com a Poble: els monarques musulmans que convertiren Valencia en un reine prosper i famos. Primer farem una ofrena floral en recort dels reis musulmans de Valéncia i després celebrarem una conferencia-coloqui en la teteria “Al Russafi” del mateix carrer Buenos Aires.
1/7/201420 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Entrevista a Manuel Latorre en la Megaradio 29/02/2012

Entrevista a Manuel Latorre, actual president del Grup d'Accio Valencianista en la Megaradio el 29 de febrer de 2012
1/6/201457 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Tertulia 30 Aniversari Grup d'Accio Valencianista

Tres ex-presidents del GAV i el actual parlen de la seua trayectoria al front de l'entitat. Intervenen Rafael Orellano, Pasqual Martin Villalba, Juan Garcia Sentandreu i Manuel Latorre. Celebrada el 25 de maig de 2007.
1/4/20141 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Presentacio del segon apendix del DHIVAM en el GAV per Ricart Garcia Moya

En el DHIVAM trobarem moltes d´eixes paraules genuinament valencianes que sistematica i conscientment son proscrites per la "Academia valenciana de la llengua (catalana)" (AVL-c), torne a repetir, mascota de l’I.E.C. (com socarronament diu García Moya), que fa lo que li dicta la veu del seu amo putatiu catala. En atres paraules, corrompre i destruir la secular llengua Valenciana proscrivint i censurant formes propies valencianes al mateix temps que les substituix per una rastrera de catalanaes impropies a l´idioma Valencià. 30/03/2011
1/3/201446 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Nacionalisme llingüistic per Miquel Carbonell

Conferència oferida en la seu del GAV el 26 d'octubre de 2006
1/2/20141 hour, 12 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

La Falsetat del Penó de la Conquesta per J. I. Culla

L´escritor, investigador, articuliste i President de Renaixença Valencianista En Joan Ignaci Culla impartix la conferencia "La Falsetat del Penó de la Conquesta" sobre l´història valenciana a on podrem conéixer la falsetat del simbol que de manera enganyosa es considera el "Penó de la Conquesta", i que es guarda en l´Archiu històric de l´Ajuntament de Valéncia.
1/1/20141 hour, 22 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

100 anys del Himne Regional per Pasqual Martin Villalba

Pasqual Martín Villalba és un dirigent valencianiste que fon President del Grup d'Accio Valencianista. Ocupà la presidència des de l'any 1977 fins al 1984. Pel seu càrrec, fon un protagoniste important i testic directe de la transició valenciana. D'ideologia valencianista, conservadora i carlista, fon el president que dugué la direcció del GAV a lo llarc de la transició i la Batalla de Valéncia. Es membre i ha segut president del Círcul Aparisi i Guijarro institució que agrupa als carlistes valencians.
12/31/201342 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Opa a la Comunitat Valenciana por J. Garcia Sentandreu

"Opa a la Comunitat Valenciana" por J. Garcia Sentandreu
12/31/201347 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

La identidad valenciana segun el Tratado de Corbeil por Joan Vanrell

El President de l’Acadèmia de la Llengua Balear, Juan Vanrell, explicà que el de Corbeil és un tractat oficial i ferm, pel qual el rei de França renuncia al vassallage i als drets que sobre persones, terres i institucions tenia en lo que es nomenava la marca hispànica, que eren el comtats que formen lo que hui és Catalunya. El rei Lluís IX de França li cedí estos territoris a Jaume I el Conquistador, rei d’Aragó, i en contrapartida Jaume I cedí cedí a Lluís IX els seus drets sobre els territoris que tenia al nort dels Pirineus en Narbona, Toulouse, Biarrtiz, Montpellier, Roselló, Provença.... De Pirineus cap a baix passaren a ser oficialment d’Aragó i de Pirineus cap al nort, foren per a França. Este tractat es firmà en l’any 1258, 20 anys després de la conquista de Valéncia i 29 després de la de Mallorca.
12/29/201353 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Gala Homenage a la Llengua Valenciana 2006

La Fundacio Nou Valencianisme convoca a les entitats culturals valencianes a participar en la gran gala Homenage a la Llengua Valenciana que es celebra el 10 de decembre de 2006 en el Salo Noble del Palau de l´Exposicio de Valencia. La Fundacio invita a entitats com el Institut d´Estudis Valencians, la Asociació castellonenca Cardona i Vives, a la Societat de Filologia Valenciana, al Patronat Historic Artístio Cultural d´Elig, a l´Academi de Sa llengo Baleà, a la Real Academia de Cultura Valenciana y a la Coordinadora d´Entitats Culturals del Regne de Valencia, que aglutina a mes de 100 entitats culturals. El poeta valencia Anfons Ramón obrigue l'acte en un homenage poetic a la Llengua Valenciana.
12/29/20132 hours, 21 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Gala Homenage a la Llengua Valenciana 2005

Gala celebrada en Homenage a la Llengua Valenciana en l'any 2005
12/29/20131 hour, 17 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Entrevista a l´Embaixador de les LLetres Veneçolanes Pedro Yajure en el GAV

El venezolano Dr. Pedro Yajure cuenta con ser educador, poeta, escritor, teatrero, titiritero, cuentacuentos, cuentista, cantautor de canciones para niños y ajedrecista. En el audio podremos oirla entrevista realizada por el polifacético Joan Benet en la sede del GAV al que actualmente ostenta el título de Embajador Cultural de las Letras Venezolanas en Valencia. Nos gustaría destacar estas palabras del Embajador: "Hay que defender la Lengua Valenciana, es parte de la identidad de los valencianos, dejar que os la quiten, permitir que desaparezca, será dejar de exisitir en esencia humana como valenciano, por lo tanto luchar y preservar la Lengua Valenciana, esta debe de ser cuidada como la flor de un jardín que hay que regar permanentemente"
12/27/201324 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Poetas Españoles Influyentes en la Literatura Venezolana por Pedro Yajure

“Poetas Españoles Influyentes en la Literatura Venezolana” por Pedro Yajure i “Los Poetas Valencianos y Nuestra Lengua Materna, el Valenciano” per Joan Benet. El 10 de Maig de 2012 el Grup d’Accio Valencianista acollí a l'Embaixador Cultural de les Lletres Veneçolanes en Valencia. L'acte cultural de primer nivell se celebrà a les 20:00 h. en la seu central del GAV (C/ Pintor Gisbert,17 - baix, de Valencia), l'Embaixador es l'egresat de l’Universitat de Zulia (Veneçuela), Llicenciat en Educacio i Director de l'Unitat Educativa "Gastón Parra Luzardo" PVDSA. Tamare, Edo Zulia, En Pedro Yajure Mejía, el qual dictà la seua conferencia magistral, “Poetas Españoles Influyentes en la Literatura Venezolana”. A la que donarà replica En Joan Benet, en la conferencia, “Los Poetas Valencianos y Nuestra Lengua Materna, el Valenciano”. Pedro Yajure es tota una personalitat del mon lliterari suramerica, molt coneguda i reconeguda en els ambients culturals. Durant el transcurs de l’acte, el GAV entregà a En Pedro Yajure d’un ample dossier de la situacio actual de la Llengua Valenciana, aixina com d’un complet lot de llibres. Presents que l’Embaixador Cultural depositarà quan torne al seu païs a disposicio dels mes reconeguts intelectuals veneçolans. Des del Grup d’Accio Valencianista estem convençuts de l’importancia d’este acte, que mos ajudarà a trencar el monopoli que el catalanisme pretent impondre en totes les universitats del mon per tal de donar a la seu mentira una patena de fals cientifisme.
12/27/20131 hour, 11 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Catalunya Aventura hacia el precipicio por Ernesto Milá

Ernesto Milá, va naixer en Catalunya en 1952 i es un autor especialisat en temes de geopolitica internacional.Gran coneixedor del problema de Terra Lliure. Ha colaborat en diferents mijos de comunicacio mantenint sempre una postura contraria al nacionalisme catala i a la seua deriva independentista. Brillant conferenciant. Des de fa mes de deu anys publica ininterrompudament en el Blog Infokrisis i dirigix l'editorial EMInves. En esta conferencia el GAV pretent donar una visio diferent i proxima a tots els seus socis i simpatisants d'un problema que tambe mos afecta als valencians, tal i com se pogué comprovar el passat 11 de Setembre en la celebracio de la cadena independentista catalana entrant en el Regne de Valencia. Pensem que pot ser molt interessant escoltar l'opinio d'un catala no nacionaliste com a contrapunt a la saturacio d'opinions independentistes a que mos someten els mijos de comunicacio.
12/26/20131 hour, 16 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

El 25 d'abril per Pere Aguilar

Pere Aguilar es un conegut valencianiste i va ser president del GAV entre 1989 i 1994. Coincidint en el aniversari de la Desfeta d'Almansa, Pere Aguilar mos oferix una improvisada conferencia en posterior coloqui comentant com mos ha afectat als valencians la Guerra de Successio. Podem destacar una de les seues frases: "Quant mes dura es la batalla, mes bonica la victoria". Tambe sentirem les propostes tant del conferenciant com del public.
12/26/201349 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

El Corpus en Valencia per Armando Serra i Juan Jurado

El Grup d'Accio Valencianista oferix una conferencia de primerisim nivell sobre el Corpus: “EL CORPUS EN VALENCIA (LA VANITAT VA I VE...PERO QUE S'EN VAJA)”. Es el significatiu titul triat per Juan Jurado i Armando Serra per a parlar-mos de tot lo que se cou al voltant de una de les tradicions mes antigues i mes boniques que tenim en Valencia. Donada la llarga trayectoria d'ab dos conferenciants en el mon valencianiste en general i en “Amics del Corpus” en particular, i coneguent la seua facilitat per a nomenar les coses pel seu nom, segur que no se llimiten a parlar-mos a soles de la festa i podrem descobrir moltes interioritats del Corpus que a sovint queden entre bastidors.
12/25/20131 hour, 14 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

La normativisació de l'Idioma Valencià per Chimo Lanuza

El 29/05/2008 se celebrà en la séu del Grup d' Acció Valencianista la conferència "La normativisació de l'Idioma Valencià, a càrrec del filòlec Chimo Lanuza, qui realisà "un recorregut de conceptes de llingüística, en la visió de la sociollingüística, dels més abstractes als més concrets". Repassa els conceptes de llenguage, llengua, parla, dialecte i normativisació. Sempre s'ha volgut comparar 1'orige llingüístic valencià en l'expansió del castellà en Amèrica. El filòlec valencianiste manifestà que "el català en el segle XIII (quan se produïx l'entrada en Valéncia de Jaume I) no era una llengua portadora de cultura, era un idioma en procés de formació". Per tant, eixa (llengua no podia haver-se impost en el territori valencià. Ademés, Catalunya no estava organisada políticament, es trobava dividida en comtats aïllats. Pel contrari, el Regne de Valéncia tenia una organisació establida. L'ortografia ha de facilitar l'escritura de la llengua parlada. "No té sentit que la llengua i l'ortografia vagen per camins diferents, no pot haver un divorç entre el sistema parlat i el sistema escrit. Les llengües evolucionen i l'ortogràfica ha de fer-ho també". "L'ortografia és un element de poder". Unificant o separant una ortografia; se pot unir o separar llengües, lo qual és utilisat pel poder per a conseguir els seus fins polítics, puix llengua, cultura i política estan interrelacionades. "L'unitat de la llengua interessa al poder". Lanuza continuà la Conferència senyalant que la normativisació de la llengua valenciana portava un camí de total independència respecte del català. Els estudis de Carles Ros í de Nebot són dos eixemples evidents. Pero este procés se trenca en el 32 i en l'introducció del catalanisme en les escoles. "En els casos de les Mengües que se semblen s'han de marcar les diferències i no lo contrari", que és lo que s'està fent en l'actualitat. El conferenciant conclogué la Conferència senyalant que "l'única manera de defendre la llengua és parlar-la i escriure-la
12/25/20131 hour, 38 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Valencianisme llogat, comprat i anestesiat per Baltasar Bueno

El Grup d'Accio Valencianista es complau en presentar esta conferencia del conegut periodiste oferida el 25 de febrer de 2010 on desenrolla la teoria de com el PP s'ha dedicat a controlar el valencianisme mijan la compra-venda de persones, entitats i partits que en son dia eren valencianistes.
12/25/20131 hour, 24 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Presentacio de Renovacio Politica RePo en la seu del GAV

Presentacio de Renovacio Politica RePo en la seu del GAV el dia 26 de juny de 2013. https://twitter.com/Renovacio_RePo https://es-es.facebook.com/public/Renovacio-Politica-RePo?
12/24/20131 hour, 11 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Presentacio d'ANV en la seu del GAV, 20/12/2013

Presentacio d'Accio Nacionalista Valenciana en la seu del Grup d'Accio Valencianista el dia 20 de decembre de 2013. http://accionacionalistavalenciana.blogspot.com.es
12/23/20131 hour, 21 minutes, 1 second
Episode Artwork

El perill catala, el perill valencia per Miquel Carbonell

En esta conferencia oferida en la seu del Grup d'Accio Valencianista un membre historic del valencianisme com es Miquel Carbonell analisa la suplantacio de la llengua valenciana per mig del llibre "El perill catala" de Josep Maria Bayarri. Miquel Carbonell, en la franquea que el caracterisa, fa un repas del llibre i argumenta la seua visio de la problematica de la llengua.
12/22/20131 hour, 23 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Presentacio del llibre Parlem (Entre bones paraules), per Joan Benet

El Grup d'Accio Valencianista se complau d'anunciar que el dia 19 de decembre de 2013, en la seu de la ciutat de Valéncia se presentara el nou llibre d'En Joan Benet, que porta per titul "Parlem (Entre bones paraules)". Este llibre es un llibre d'estil de la Llengua Valenciana, lo que es sol dir, un llibre dels usos i costums de la Llengua Valencia, que per cert es el primer llibre d'estes caracteristiques que te la Llengua Valenciana, i coincidim, com En Joan Benet diu, que ya li fea falta.
12/22/201346 minutes, 1 second