Winamp Logo
Grensverleggers Cover
Grensverleggers Profile

Grensverleggers

Dutch, Social, 1 season, 17 episodes, 9 hours, 10 minutes
About
Grensverleggers is een podcast van A.S.Adventure waarin Pieter Embrechts in gesprek gaat met gewone mensen die buitengewone dingen doen. Mensen die begrijpen dat avontuur geen activiteit is, maar een state of mind. Een kwestie van grenzen verleggen en altijd nieuwe dingen willen ontdekken, in alles wat je doet.
Episode Artwork

Van wandelaar tot ultraloper. Hoe Karel Sabbe grenzen verlegt

Plots stond hij met een foto op de site van CNN. Grote ogen, ietwat beduusde lach — alsof hij zelf nog moest wennen aan het idee. Karel Sabbe tekende vorige week voor een onwaarschijnlijke sportprestatie door als 17de deelnemer sinds 1986 op tijd te finishen in de Barkley Marathons, een van de meest extreme loopwedstrijden die er zijn. Karel ontdekte het ultralopen nochtans per toeval. Als jonge tandarts zocht hij een manier om een trail van duizenden kilometers versneld af te leggen, vanwege geen tijd om heel lang vakantie te nemen. En zo kwam van het een het ander. Twee weken voor zijn deelname aan de Barkley Marathons, ontmoette Pieter Karel aan de heuvel in de Gentse Blaarmeersen die naar hem genoemd werd. Een gesprek over wat er gebeurt als lopen niet gewoon lopen is, maar grenzen verleggen. En wat dat ons over het leven kan leren.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202344 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Zwemmen tussen orka’s in het Noordpoolgebied. Het verhaal van Lien De Ruyck.

‘Waar moet ik zijn?’ Dat dacht auteur Lien De Ruyck toen ze een zoekertje zag voor avontuurlijke vrouwen van de vrijwilligersorganisatie Sea Women Expeditions. Als kind las ze al verhalen over avontuurlijke expedities. Als volwassene had ze die zelf al ondernomen, met de rugzak en met de motor. En eind vorig jaar kreeg ze — via het zoekertje — de kans om met een team van meer dan 30 vrouwen naar het Noordpoolgebied te trekken voor wetenschappelijk onderzoek. Ze zwom er tussen bultruggen en orka’s. En ze luisterde er naar wat de oceaan ons te vertellen heeft. Je kunt Lien volgen via https://www.instagram.com/sonderling.be/ Haar boek Off Grid Adventures is uit bij Lannoo.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/202330 minutes, 28 seconds