Winamp Logo
Gräv bort Skåne! Cover
Gräv bort Skåne! Profile

Gräv bort Skåne!

Swedish, Cultural, 1 seasons, 42 episodes, 1 day 10 hours 15 minutes
About
Sydsvenskans kulturredaktion kallar en spade för en spade och grottar ner sig i det senaste från Skåne och världen.
Episode Artwork

Snusk, sprit och dunk – epavågen är här

Snart dunkar epamusiken in i Melodifestivalen. Vad händer med de råa texterna och Stockholmsföraktet när epadunken släpps in i finrummen? I veckans avsnitt av kulturredaktionens podd ”Gräv bort Skåne” grottar Maria G Francke och Ida Ölmedal ner sig i genren med hjälp av frilansjournalisten Linus Kuhlin och musikproducenten Jonathan Vogel.
27/01/202346 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Måste allt annat i livet ta slut när man får barn?

Att bli förälder är att lämna livets friaste fas för vab och ständig tidsbrist. Men måste det vara så tufft? Författaren Anna Axfors och historikern David Larsson Heidenblad gästar podden för att prata om existentiell mammaångest, självhjälp, arbetskritik och den åtråvärda tiden.
13/01/202344 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Varför syns plötsligt ufon överallt?

Märkliga farkoster som försvinner ner i havet. Oförklarliga fenomen på den amerikanska militärens radarbilder. Till och med årets julfilm handlar om ufon. Kulturredaktionens ufo-expert Mattias Oscarsson gästar podden och förklarar varför så många tror på utomjordingar och flygande tefat.
16/12/202246 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Kalle Lind: Mina barn pratar inte skånska

Kalle Lind gästar podden och berättar att hans barn knappt vet vad skånska är för något. Och när de ska härma det låter de som stockholmare. Håller skånskan på att dö ut? Och gör det i så fall något?
02/12/202246 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Amanda Romare: Jag är fortfarande skadad av mina dejtingår

Författaren Amanda Romare gästar podden och berättar om livet före och efter den självutlämnande succéboken ”Halva Malmö består av killar som dumpat mig”. Och hur åren på dejtingmarknaden har satt spår i henne. Rakel Chukri berättar om en ”clownkavalkad” av ex. Maria G Francke försöker minnas när hon var singel, på tiden före internet. Och Ida Ölmedal kommer ut som poddens romantiker.
18/11/202248 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Vem är DU i Tunna blå linjen?

Första spadtaget! Rakel Chukri kommer ihåg ett ex när hon ser succéseriens badande Malmöhippies. Ida Ölmedal har träffat Jesse i två sekunder. Maria G Francke förråder sina kollegor och går med i Filip och Fredriks krig mot Sydsvenskan Kultur.
04/11/202232 minutes 23 seconds