Winamp Logo
Glowtime Cover
Glowtime Profile

Glowtime

Dutch, Education, 1 season, 29 episodes, 19 hours, 34 minutes
About
Loop je jezelf als moeder weleens voorbij? Zou je wat vaker op je eigen ritme willen leven? Zonder schuldgevoel grenzen stellen? Dan is deze podcast iets voor jou. Ik ben Linske Brood en de meeste mensen kennen mij als coach in de Antwerpse natuur of hebben online een van m'n trajecten gevolgd. In deze podcast zoeken we uit hoe je als moeder ruimte vindt voor wat je echt graag wil doen terwijl je evengoed met veel liefde blijft zorgen voor wie je graag ziet. Samen bekijken we wat daar voor nodig is zodat jij straks zonder schuldgevoel grenzen kan stellen en moeiteloos op je strepen durft staan terwijl je tegelijkertijd stralend door het leven loopt en je van je mildste, charmantse kant laat zien.
Episode Artwork

29. Hey, ik ben Linske Brood, coach in de natuur.

Elke podcastaflevering begin ik met de zin “Hey, ik ben Linske Brood, coach in de natuur, expert in leven op je eigen ritme en mateloos geïnteresseerd in jouw grenzen, jouw cyclus en jouw goud.” Maarrr wat is dat coachen in de natuur dan precies? En hoe zou het jou kunnen helpen? Vragen die ik niet goed kan beantwoorden in 1 zin, maar wél in deze podcastaflevering. Ik neem je mee achter de schermen, wordt voor een keertje zélf geïnterviewd (én ontroerd 🥹) en zo kom jij alles te weten over mijn aanpak als coach en hoe ik jou daarmee zou kunnen helpen.💚Wil je je ook door Linske laten coachen? Plan dan meteen hier je kennismakingsgesprek in en ontdek of een coach traject in de natuur iets voor jou is.
1/10/202458 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

28. Interview met relatiecoach Lara (van de Liefdesschool)

Lara is een echte powervrouw. Dat mocht ik ontdekken doorheen deze nieuwe podcastaflevering. We babbelen over de ups en downs die het leven met zich meebrengt en hoe je daar zowel vanuit je vrouwelijke als je mannelijke energie mee kunt omgaan. In het dagelijkse leven is Lara relatiecoach, dus deze podcastaflevering zit ook boordevol tips over relaties én (online) daten.Zin om je door Linske te laten coachen? Plan dan meteen hier je kennismakingsgesprek in en ontdek of een coach traject in de natuur iets voor jou is.
12/12/20231 hour, 19 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

27. Interview met natuurcoach Tineke (over ondernemen, je vrouwelijke kracht inzetten in relaties en haar traject bij Linske)

In deze aflevering ontdek je hoe Tineke tijdens haar coachtraject bij Linske uitgroeide tot een zelfverzekerde coach. Het werd een interview vol inzichten en inspiratie over je eigen goud vinden, over je vrouwelijke kracht inzetten in relatie(s), over ondernemen vol vertrouwen en inclusief een verfrissende kijk op grenzen stellen,  zelfzorg en hoe surfen, bosbaden en journalen daarbij het verschil kunnen maken.Zin om je door Linske te laten coachen? Plan dan meteen hier je kennismakingsgesprek in en ontdek of een coach traject in de natuur iets voor jou is.
11/30/20231 hour, 19 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

26. {Cyclus serie} Vrouwelijke productiviteit: je cyclus als geheim wapen op het werk

Heeft je cyclus ook invloed op je prestaties op je werk?Het korte antwoord is: ja! Het langere antwoord en de achterliggende uitleg op deze vraag ontdek je in deze aflevering van de cyclusserie. Want hoe komt het dat je de ene week op een meeting het ene idee na het andere kan opgooien en dat de week erop je hoofd precies niet meer creatief kan nadenken? Daar zit je cyclus voor iets tussen.Zoals steeds ben ik heel benieuwd naar wat jij uit deze aflevering haalt.Laat het me weten via [email protected] of via Instagram. Daar zijn ook al je vragen over je cyclus heel welkom.Meer lezen of luisteren? Ga dan zeker snuisteren in de shownotes: www.linskebrood.com/26 Zin om samen aan de slag te gaan? Plan hier je kennismakingsgesprek voor coaching in de natuur.
9/28/20231 hour, 12 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

25. {Cyclus serie} Slimmer sporten op het ritme van je cyclus

Hoe maak je sporten makkelijker, gezelliger én effectiever door rekening te houden met je cyclus? Je conditie en kracht verbeteren en je fitter, slanker en energieker voelen? In deze podcast leg ik je uit wat je wanneer in je cyclus wel of net niet wil doen om je sportprestaties moeiteloos te verbeteren. We hebben het ook over het slim inzetten van masculiene en feminiene energie, over hersteltrainingen en over hoe een vrouwelijk lichaam een andere benadering nodig heeft dan dat van een man. Wil je meer plezier én resultaat halen uit je sportregime zonder perse harder of meer te gaan trainen, dan is deze podcast echt iets voor jou. Heel benieuwd wat je uit deze aflevering haalt.Laat het me weten via [email protected] of via  Instagram.Ook al je vragen over je cyclus zijn heel welkom.Meer lezen of luisteren? Ga dan zeker snuisteren in de shownotes: www.linskebrood.com/25Zin om samen aan de slag te gaan? Plan hier je kennismakingsgesprek voor coaching in de natuur.
7/6/202343 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

24. {Cyclus serie} Betere sex op het ritme van je cyclus, 18 weetjes over sex, relaties en jouw cyclus

Hoe kan je je sexleven én je relatie verbeteren door rekening te houden met je cyclus?  Meer zin, meer orgasmes en minder foute relaties? Let's do it. Eén van de thema’s waar ik het zeker over wilde hebben in deze cyclus-serie is sex. Want er is nog teveel dat we niet weten of niet doen waardoor we ons genot beknotten en dat is nergens voor nodig. Daarom deel ik 18 weetjes, tips, tricks & geruststellingen die helpen om  (nog meer) te genieten van sex en je relatie. Heel benieuwd wat je uit deze aflevering haalt.Laat het me weten via [email protected] of via  Instagram.Ook al je vragen over je cyclus zijn heel welkom.Meer lezen of luisteren? Ga dan zeker snuisteren in de shownotes: www.linskebrood.com/24. Alle tips vind je hier ook terug.Zin om samen aan de slag te gaan? Plan hier je kennismakingsgesprek voor coaching in de natuur.
7/6/202334 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

{Cyclus serie} Op het ritme van je cyclus, zo doe je dat

Leven op het ritme van je cyclus. Je hoort  steeds vaker dat het een enorme meerwaarde is om rekening te houden met de hormonale schommelingen in jouw lichaam en je cyclus in je achterhoofd te houden bij het plannen van je werk en priveleven. Maar hoe maak je er precies je geheim wapen van? Hoe ziet dat er in praktijk uit? In deze cyclus serie maken we het concreet.  Zodat jouw cyclus geen geheimen meer voor je heeft en je precies weet wat je wanneer in je cyclus wel of niet wil doen. Wanneer je best opslag vraagt bijvoorbeeld of op date gaat.  Wanneer jouw sexleven wat meer of minder voorspel/glijmiddel en zotte standjes kan gebruiken.Wanneer je als sporter het maximale kan halen uit krachttraining of net voordeel haalt uit chillen op de zetel.In deze aflevering beginnen we met de basics zodat je goed begrijpt hoe je cyclus in elkaar zit, waarom ze werkt zoals ze werkt en vooral waarom dat voor jou goed nieuws is. Die basisinfo zal je ongetwijfeld motiveren om er mee aan de slag te gaan, maar zal ook helpen om straks makkelijker te onthouden wat bij welk deel van jouw cyclus past omdat al die praktische aanraders dan plots heel logisch, vanzelfsprekend en makkelijk te memoriseren/implementeren worden.Meer lezen of luisteren? Ga dan zeker snuisteren in de shownotes: www.linskebrood.com/23
6/6/202358 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

22. Interview keukenheks Tine Holvoet

Vandaag interview ik Tine Holvoet, keukenheks en een van mijn favoriete gesprekpartners als het gaat over energie, magie en de diepe kracht van vrouwen. Afgelopen jaar begon Tine haar keukenmagie te delen op Instagram onder de naam ‘sela, proef de magie’. Ondertussen worden haar volgers getrakteerd op magische etentjes, helende klankschaalsessies en sinds kort is er ook de podcast magic vibes. We hebben het in dit interview over koken met intentie en manifesteren met voeding, over de kracht van soundhealing en over moeiteloos beslissingen nemen vanuit je vrouwelijke energie. Het doet mijn hart altijd heel veel deugd om met Tine in gesprek te gaan en ik hoop dat het jouwe van dit interview even vrolijk gaat zingen. Alle links, verwijzingen en shownotes uit de aflevering, die vind je hier: https://www.linskebrood.com/22
4/21/20231 hour, 14 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

21. Mijn winter

Een podcast waarin ik je meeneem in mijn leven van de afgelopen maanden. Een winter die voelde als een rollercoaster maar waar het tegelijkertijd ook lang helemaal windstil bleef. Een winter die nog niet af is, die nog wat kwetsbaar voelt maar waar ook herstel, bezinning en groei een plekje kregen. En die wil ik alvast heel graag met jou delen nu de zon weer af en toe gaat schijnen. Alle verwijzingen en shownotes vind je hier: https://www.linskebrood.com/21
3/9/202327 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

20. Interview met Opruimcoach Karen van Sooki.be

In deze aflevering interview ik opruimcoach Karen van Sooki.be. Als je op haar Instagram gaat kijken zie je meteen dat ze oog heeft voor mooie dingen. Opruimen is bij haar geen duffe bezigheid maar zorgt in huis vooral voor minimalistische warmte, roze zachtheid en blauwe pit. Ze brengt zonder moeite structuur in de chaos en laat je proeven van het genot er te midden van al die rommel niet meer alleen voor te staan. In deze podcast deelt Karen haar beste opruimtips: hoe je ervoor zorgt dat je met kinderen in huis niet altijd bedolven wordt onder bergen speelgoed, welke handige oplossingen er zijn voor rommellades en een gang vol schoenen, hoe onze gemeenschappelijke fascinatie voor labels een verschil kan maken in jouw huishouden ;-) en hoe je van opruimen vooral iets heel leuks maakt. Yes, baby!Alle verwijzingen en shownotes vind je hier: https://www.linskebrood.com/20
10/25/20221 hour, 21 seconds
Episode Artwork

19. Spijt na please-uitspraken?

Weleens last van please-uitspraken? De neiging om bijvoorbeeld makkelijk (ehum) te willen doen door te zeggen ‘voor mij is het eender hoor’. Of de uitspraak ‘Zeg maar wat ik kan doen he’ weleens laten vallen? En daar zo nu en dan flink spijt van krijgen. Want het is natuurlijk niet eender. Herkenbaar? Dan is deze tussendoortjestip een must voor jou. Een podcast die ik zonder veel voorbereiding opnam na een grappige sessie met een coachee en blijkbaar speelt m’n Antwerpse A in de gauwte dan wat extra op. Er vallen ook wat meer ‘euhms’ en ik struikel vaker over m’n woorden. De inhoud is gelukkig standvastiger ;-). Ik vertel je wat de consequenties zijn van die please-uitspraken, hoe je het met een kleine tweak makkelijk anders aanpakt én ik laat ook ergens het woord flexibelijk vallen. Haha. Ik zei het je al, een must om te gaan luisteren 😉. 
10/7/202210 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

18. Hoe ik ervoor zorg dat er in tijdens m'n werkdag tijd overblijft voor wat ik wil

Time management hacks worden eens zo relevant als je als momager probeert om niet alleen je werk, maar ook je huishouden en je kinderen (en jezelf, misschien?) content en efficiënt te houden. Ik deel 3 tools die een goede hulp (en reminder) zijn om prioriteiten te stellen, focus te houden en je cyclus daarbij in te zetten als geheim wapen. 
9/16/202215 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

17. Help, ik weet niet meer wat ik wil.

Een podcast over pleasen, grenzen stellen en hoe je terug weet wat je wil als je jezelf een beetje kwijt raakte.  Je hebt zo vaak ja gezegd tegen alles en iedereen en zoveel geslikt en goed gevonden dat je vergeten bent waar je zelf zin in hebt.  Waar wordt jij blij van?! Wat heb jij nodig?! Hoe ziet jouw droomjob of leven eruit?! Zonder veel goesting leef je op automatische piloot en weet je alleen nog wat je niét meer wil: een baas die je rot behandelt, een vriendin die tegen je uitvalt, kinderen die non stop aan je kop zeuren of pasta eten terwijl je glutenintolerant bent. No more! Maar hoe je dat voor elkaar krijgt en wat je dan wel wil? Euh, kweeni... Dat ze je allemaal gerust laten ofzo? In deze podcast geef ik je een opdracht die geweldig goed helpt om terug achter het stuur te gaan zitten en te achterhalen wat je zelf graag wil. 
9/6/202211 minutes, 1 second
Episode Artwork

16. Interview Hans Hoet, talentencoach

 In deze aflevering interview ik Hans Hoet. Ik vraag hem wat mannen denken van vrouwen die op hun strepen staan. Bitchy? Onaantrekkelijk? Het antwoord is onverwacht én herkenbaar . Terwijl we door het park wandelen vertelt Hans openhartig over je mannetje staan, over opgroeien als man,  over de perfecte ouder willen zijn, over jezelf daarbij voorbij lopen en over de verschillen en gelijkenissen tussen mannen en vrouwen. Hans is talentencoach en alleen al voor de waardevolle tips over hoe we onze kinderen van kleins af aan kunnen motiveren maar ook traumatiseren wil je als ouder dit gesprek niet missen.Alle links en shownotes vind je hier: www.linskebrood.com/16
8/16/20221 hour, 14 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

15. Handige tip voor wie thuis alle afspraken regelt

Bij de tandarts, de oogarts, de kine, de kapper, de logopedist? The list goes on and on en blijft in je achterhoofd sluimeren.  Hoe heerlijk zou het zijn als je daar niet meer mee bezig moest zijn? Niet meer zoeken naar een gaatje in een al overvolle agenda. Nooit meer in de wacht staan om ergens een afspraak te maken. Nooit meer vergeten om bij de tandarts een halfjaarlijkse controle te regelen. Vandaag geef ik je een handige tip, om dat gedoe te omzeilen. Eentje die zo weinig moeite kost dat het je leven vanzelf rustiger en minder stresserend maakt. 
8/2/20228 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

14. Wat je wel en niet wil doen als je niet goed in je vel zit.

Ik wil altijd iemand anders de schuld geven. Ik geef het liever niet toe, want ik ben er niet trots op, maar het is wel mijn natuurlijke reflex. Wanneer ik me slecht voel - en dat kan gaan over verdriet, eenzaamheid, schuldgevoel, … - dan is mijn eerste neiging om iemand anders daar de schuld van te geven. Als je je daar in herkent, dan is deze podcast er eentje voor jou. Maar misschien nog meer als je je er niet in herkent :-) Ik ken weinig mensen die het nooit doen en als je je er niet bewust van bent is het misschien nog waardevoller om het alternatief een keertje te horen. Je welzijn (en je omgeving!) zal je dankbaar zijn  ;-). 
7/17/202211 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

13. Er gebeurt veel in mijn leven (Deel 2, de takeways)

In deel 2 van deze podcast (hier beluister je deel 1) vertel ik je wat ik meeneem uit mijn proces van de afgelopen maanden. Het is een non-exhaustieve lijst zoals ze dat dan properkes zeggen want het proces is nog niet af. Ik zit er nog midden in. Rauw, kwetsbaar maar ook een uitnodiging om nog meer te gaan leven op je eigen ritme. 
6/30/202221 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

12. Er gebeurt veel in mijn leven (deel 1)

Een kwetsbare podcast want ik wist lang niet hoe ik dat wat er gebeurde met jou wilde delen. Maar ik voel dat ik je wil meenemen in mijn proces. Ik geloof dat het  dingen in perspectief kan zetten: een andere manier om te kijken naar je eigen leven en wat daar allemaal in gebeurt.Er waren stappen die ik te zetten had, maar ik gek genoeg niet meteen zag. Ik bleef lang tegen de stroom in zwemmen terwijl ik al jaren van de daken schreeuw dat het zoveel makkelijker is om je te laten mee stromen op de natuurlijke ritmes rondom jou. Geef me dus even tijd om mijn verhaal te doen en je mee te nemen in de stappen die ik onderweg zette. Want het pad ontrolt zich altijd pas terwijl je het bewandelt...Deze podcast heeft nog een vervolg waarin ik mijn takeaways van de afgelopen maanden deel. Het vervolg kan je hier beluisteren. 
6/30/202221 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

9. Interview Mien Gheysens

Ik had een blind date met Mien Gheysens die je misschien kent van Lifegoal coaching of haar boek 'Jouw jaar vol aandacht'. Als je een ondernemende levensgenieter bent, dan wordt dit gesprek ongetwijfeld jouw ding. Mien gelooft in bewust en vol aandacht je eigen ding doen en persoonlijke effectiviteit, gezondheid en ontwikkeling zijn haar stokpaardjes. Ze helpt je om niet zomaar op automatische piloot te leven maar echt aan het stuur van je eigen leven te gaan zitten en bewuste keuzes te maken. En dan moet je al eens nee durven zeggen en op een milde manier op je strepen staan. In deze podcast doken we samen met veel plezier in alles wat met timemanagement, grenzen stellen en leven op je eigen ritme te maken heeft. Shownotes vind je hier: www.linskebrood.com/9
7/6/20211 hour, 30 seconds
Episode Artwork

4. Zo vermijd je thuis een drukke avondspits

Is de toffe mama in jou soms ver te zoeken na een lange dag werken? Misschien is de tip die ik je in deze aflevering geef net wat je nodig hebt om je 's avonds minder vaak schuldig te voelen omdat je weer eens uit je krammen schoot. Hij bewees alvast zijn succes: overdag heerlijk gefocust kunnen werken en 's avonds  nog energie en goesting overhouden om echt te genieten van je gezin?  Ik heb daar een trucje voor. Ook geschikt voor wie overdag soms door het bos de bomen niet meer ziet (of was dat net omgekeerd?).Alle shownotes van deze aflevering vind je op www.linskebrood.com/4
3/9/202116 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

1. Een eenvoudig trucje om makkelijk nee te zeggen

Welkom bij de Glowtime podcast! Ik bijt vandaag met heel veel plezier de spits af met een gouden tip om makkelijker nee te durven zeggen. Als je weleens spijt hebt nadat je enthousiast 'ja, tuurlijk doe ik dat!' scandeerde, dan is deze episode voor jou. Want het is een kunst om wat je wel of niet ziet zitten zo te brengen dat een ander zich niet in de kou voelt staan maar evengoed met plezier rekening met je wil houden. Die kunst leer ik je stap voor stap en we vliegen er vandaag met een eenvoudig trucje meteen in, ongewassen en al maar daar vertel ik meer over in de podcast🙊.Alle shownotes van deze aflevering vind je op www.linskebrood.com/1 
12/11/202014 minutes