Winamp Logo
Glasklart? Cover
Glasklart? Profile

Glasklart?

Swedish, Fitness / Keep-fit, 1 season, 45 episodes, 1 day, 1 hour, 44 minutes
About
En podd som vågar lova något alldeles, alldeles extra! Där du kommer ha en stor roll och där den något högtravande ambitionen faktiskt är att du som lyssnar skall ha möjlighet att växa som människa.Men du behöver inte vara orolig. Det här är ingen ny självhjälpspodd med massa goda råd och tips på hur du skall leva. För det är jag i ärlighetens namn själv ganska trött på. Nej, det här är något helt annat. Strålkastaren kommer riktas mot intressanta ämnen där jag gästas av stora namn som har personliga erfarenheter av det aktuella ämnet. Det blir reflektioner och berörande samtal, härliga skratt och vackra tårar. Och vi kommer även besvara frågor som du som lyssnar har möjlighet att ställa utifrån aktuellt tema. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

Hantera konflikter - Slutkläm

I detta avsnitt avslutar Åsa temat om konflikter och ger dig som lyssnar ett antal strategier att ta ställning till. Detta är också säsongens sista avsnitt. Tack för att du lyssnar och välkommen till ännu ett avsnitt av Glasklart? Med: Åsa Nyvall Producent, redigering: Micke Solkulle Produktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/202217 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Mod - Slutklämmen

I veckans avsnitt sammanfattar Åsa temat mod. Du får också veta vem som är nästa veckas gäst i Glasklart? Tack för att du lyssnar!Medverkande: Åsa Nyvall Producent & klippare: Micke SolkulleProduktionsbolag: Polpo Playwww.polpoplay.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/20/202214 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Mod - Frågestunden med Ida Johansson

I veckans avsnitt svarar Åsa tillsammans med Ida Johansson från Glada Hudik-teatern på lyssnarnas frågor om mod. Allt från hur man göra om man vill något men inte vågar till hur man hanterar en vän som inte är snäll mot en. Och givetvis mycket, mycket mer därtill! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/11/202230 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Mod - Mellansnack

Åsa reflekterar över sitt och Idas samtal i det tidigare avsnittet om mod. Dessutom får du med dig lite bra tips på hur du själv kan tänka och utvecklas för att bli modigare. Med: Åsa NyvallProducent och klippare: Micke SolkulleProduktionsbolag: Polpo Playwww.polpoplay.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/4/202210 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Mod med Ida Johansson

Ida Johansson från Glada Hudik-teatern och Åsa samtalar om vad som gör en människa modig och hur man skall tänka om man är rädd för något som man gärna vill våga göra. Ida berättar om vad hon bär på för drömmar och hur det är att stå på stora scener inför både svensk och utländsk publik. Detta och väldigt mycket mer av Idas klokskap får du ta del av i dagens avsnitt.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/27/202234 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

När det gör ont på insidan - Slutklämmen

Åsa summerar avsnitten med Jenny Freéd och presenterar nästa veckas gäst!Glasklart? presenteras av Åsa NyvallProducent och Klippare: Mikael SolkulleGlasklart? produceras av produktionsbolaget polpo play www.polpoplay.com See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/20/20229 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

När det gör ont på insidan - Frågestunden

Går det att få riktiga vänner i vuxen ålder? Varför blir man egentligen orolig? Hur gör man för att skärpa till sig när livet känns så orimligt svårt? Dessa frågor och många fler riktigt svåra och komplexa frågor som har att göra med att ha ont på insidan, besvarar Jenny Freed och Åsa i dagens avsnitt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/13/202254 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

När det gör ont på insidan - Mellansnack

Åsa reflekterar över det fina samtalet med Jenny Freéd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/6/202214 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

När det gör ont på insidan med Jenny Freéd

I dagens avsnitt får ni möta Jenny Freed och ta del av hennes berörande historia om hur hon fick från att vara en pigg och glad liten tjej till att hamna på en plats i livet där hon mådde så dåligt att hon funderade på att avsluta sitt liv. Ett starkt och viktigt avsnitt som ger enormt mycket hopp och visar på styrkan vi alla besitter. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/20221 hour, 31 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Kroppsideal - Slutklämmen

Åsa samlar ihop sina tankar efter de fina samtalen med Isak Melin om det alltid lika aktuella ämnet "Kroppsideal". See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/23/202212 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Kroppsideal - Frågestunden

I dagens avsnitt svarar Isak Melin och Åsa på massor av frågor rörande kroppsideal och synen på våra kroppar. Såsom hur man kan bli av med ett komplex, vad syftet är med en ”cheatday”, hur man bibehåller sin motivation och hur man kan göra för att släppa ett viktfikus. Bara för att nämna lite av allt spännande som tas upp i avsnittet idag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202251 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Kroppsideal - Mellansnack

Åsa reflekterar över samtalet med Isak Melin om kroppsideal. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202216 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Kroppsideal med Isak Melin

I dagens avsnitt närmar vi oss det mycket komplexa och för många triggande ämnet kroppsideal och synen på våra kroppen. Åsa samtalar om detta med Isak Melin som i många år strävade efter att uppnå den perfekta fysiken i hopp om att det skulle göra honom lycklig. Frågan är om det blev så och om det i så fall var värt alla uppoffringarna för att ta sig dit? Blev han nöjd det och är han nöjd idag? Och vad tänker han egentligen om alla kroppsideal som finns? Alla dieter och träningstips. Är det bra eller dåligt? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/20221 hour, 8 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Att leva med en sjukdom - Slutklämmen

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/202212 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Att leva med en sjukdom - Frågestunden

Hur gör man för att acceptera att livet aldrig blir exakt som det var förut och vad behövs för att inte fastna i bitterhet när livet plötsligt känns väldigt begränsande? Och om man har en vän eller anhörig som har drabbats av en sjukdom, hur kan man bemöta honom eller henne på bästa sätt? Är det bra eller dåligt att ta ansvar för vad man tror att någon annan behöver och vad gör man när stress tar över och det finns rädslor för att bli sjuk? Dessa svåra frågor och många fler besvarar Karoline Pettersson och Åsa i dagens avsnitt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202258 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Att leva med en sjukdom - Mellansnack

Efter första avsnittet med Karoline Pettersson som handlar om "Att leva med en sjukdom" delar Åsa med sig av sina tankar och funderingar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/20229 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Att leva med en sjukdom med Karoline Pettersson

I dagens avsnitt blir det ett starkt möte med Karoline Pettersson som från en dag till en annan gick från att vara frisk som en nötkärna till att bli riktigt allvarligt sjuk. Innan hennes värld vändes upp och ner levde hon i princip sitt drömliv. Hon kände sig odödlig. Hennes företag började ta fart, hon var nykär och njöt av en sommar som bestod enbart av härligheter. Så plötsligt rasade allt. Jag är nyfiken på Karolines historia. Hur hon har hanterat allt. Både praktiskt och emotionellt. För hur blir det att gå från att vara en person som verkligen är hälsan själv med träning och löpning som sitt största intresse, till att plötsligt behöva träna sig på att kunna sitta upp eller ta några få steg? Hur blir det när allt man tagit för givet inte längre är en självklarhet? Och nu ett par år senare, har hon på grund av det hon gått igenom fått ett nytt sätt att se på livet? Allt detta och lite till kommer vi prata om idag. Ett väldigt fint avsnitt som bjuder oss på många viktiga perspektiv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/20221 hour, 17 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Normer & Förväntningar - Slutklämmen

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/20228 minutes
Episode Artwork

Normer & Förväntningar - Frågestunden

Är det bra eller dåligt att det finns normer?Hur gör man om man känner att man aldrig riktigt passar in? Är det okej att bli besviken när någon annan inte lever upp till ens förväntningar? Hur minskar man förväntningarna på sig själv och kan normer leda till har? Detta är ett axplock av alla de intressanta frågor som Pär och Åsa försöker svara på i dagens avsnitt. Men innan de ger sig i kast med alla frågor delar Åsa med sig av varför normerfinns och när de är bra och mindre bra. Samt vad man kan göra för att utmana sig själv i att bryta normer som begränsar ens liv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202241 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Normer & Förväntningar - Mellansnack

Efter första avsnittet om Normer och Förväntningar med Pär Johansson delar Åsa med sig av sina tankar och funderingar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/20228 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Normer & Förväntningar med Pär Johansson

I dagens avsnitt blir det ett mycket intressant samtal med Pär Johansson som är grundare av och eldsjäl i Glada Hudikteatern. Pär som i hela sitt liv har strävat efter att ifrågasätta och utmana vad som anses normalt. Som tror på varje individs potential och har ställt människor i rampljuset som enligt normen aldrig tidigare har fått ta plats där. Vi pratar givetvis om allt detta, men ännu mer om hur Pär har hanterat förväntningar på sig själv och från sin omgivning. Varför han helst hade velat stryka ordet besvikelse i ordboken och hur annorlunda han upplever sig vara privat kontra i sin yrkesroll.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/202254 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Kontroll & Svartsjuka - Frågestunden

Var går gränsen mellan svartsjuka och kontrollbehov? Om man inte känner svartsjuka alls, älskar man verkligen sin partner då? Är det okej att umgås med sitt ex? Hur skall man agera om man har en svartsjuk partner? Varför är man egentligen svartsjuk? Det här är några av alla spännande frågor som Susanne och Åsa svarar på i dagens avsnitt. Plus att Åsa delar med sig av hur man kan agera om man vill bemästra sin svartsjuka och på så vis kunna få en sund och fin kärleksrelation. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/22/202254 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kontroll & Svartsjuka med Susanne Gunnarsson

Susanne Gunnarsson är en av våra mest framgångsrika idrottare genom tiderna. Att hon har fått bragdmedalj. tagit OS-guld och många andra ärofyllda medaljer vet dem allra flesta. Men att hon under hela sin idrottskarriär, i över 10 år, levde i en kontrollerad relation, det vet i princip ingen. I dagens avsnitt berättar Susanne för allra första gången om hur det var för henne under alla dessa år. Hur hon överlevde och vad hon gjorde för att ta sig ur relationen och skapa ett gott liv för sig och sina barn.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202257 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Svek i kärlek - Frågestunden

I dagens avsnitt svarar Elin och Åsa på intressanta frågor som har kommit in från er lyssnare kring svek i kärlek. Men innan vi kastar oss in i alla spännande frågor inleder Åsa med att dela med sig av sina tankar om vad som behövs för att man skall ta sig igenom ett svek i kärlek, läka och på sikt må riktigt bra igen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/202255 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Svek i Kärlek med Elin Härkönen

För första gången någonsin berättar Elin om när hennes värld vändes upp och ner i samband med att den man som hon då älskade åkte fast vid en razzia i Stockholm. Vi pratar om svek i kärlek. Hur man överlever smärtan och sorgen. Men också hur man återtar sin kraft och så småningom kan skratta igen och våga bygga upp ett nytt liv där kärleken får spira. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/202258 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Vad är Glasklart?

En podd som vågar lova något alldeles, alldeles extra! Där du kommer ha en stor roll och där den något högtravande ambitionen faktiskt är att du som lyssnar skall ha möjlighet att växa som människa.Men du behöver inte vara orolig. Det här är ingen ny självhjälpspodd med massa goda råd och tips på hur du skall leva. För det är jag i ärlighetens namn själv ganska trött på. Nej, det här är något helt annat.Strålkastaren kommer riktas mot intressanta ämnen där jag gästas av stora namn som har personliga erfarenheter av det aktuella ämnet. Det blir reflektioner och berörande samtal, härliga skratt och vackra tårar. Och vi kommer även besvara frågor som du som lyssnar har möjlighet att ställa utifrån aktuellt tema. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/8/20223 minutes, 8 seconds