Winamp Logo
George Buhnici | #IGDLCC Cover
George Buhnici | #IGDLCC Profile

George Buhnici | #IGDLCC

Romanian, Technology, 1 season, 229 episodes, 1 day, 5 hours, 30 minutes
About
Acesta este podcastul lui George Buhnici. Un serial în care povestesc despre lucrurile care mă interesează, pasionează sau... enervează. Până când decidem despre ce va fi cel mai des, deocamdată vă povestesc cum a trecut primul în casa noastră pasivă sau ce am văzut interesant la CES 2019. Pentru că nu mă consider suficient, aduc ocazional alături de mine oameni mai deștepți ca Lorena sau Marian. Pe cine ai vrea să mai asculți? Ce teme ai vrea să abordez pe viitor? Scrie-mi pe www.buhnici.ro la comentarii.
Episode Artwork

CUM ADUCEM DIASPORA ACASĂ? SEBASTIAN VĂDUVA #IGDLCC

Jumătate de milion de români s-ar putea întoarce acasă până în 2029. Și știți ce? Asta ar fi o mega oportunitate pentru dezvoltarea României! Cum facem asta? Aici intervine planul lui Sebastian Văduva. Deși sper că va reuși, eu sunt ceva mai sceptic dar nu renunț la optimism așa că haideți să vedem ce ar însemna asta: Impactul economic - 500.000 de români ar aduce un boost economiei noastre! Ar consuma mai mult, ar investi în afaceri locale și ar crea noi joburi. Plus că experiența și skillurile lor ar duce la inovație în diferite industrii. Super tare, nu? Pensii și sănătate - Știm cu toții că populația României îmbătrânește și asta pune presiune pe sistemul de pensii și sănătate. Dar dacă s-ar întoarce româna șii ăștia în vârstă de muncă, ar echilibra balanța și ar asigura sustenabilitatea pe termen lung. Revigorarea comunităților locale - Multe zone rurale sunt afectate de depopulare, dar revenirea românilor din diaspora ar readuce viață în aceste comunități. Ar îmbunătăți infrastructura, serviciile publice și ar promova tradițiile și cultura noastră. Ar fi ca o gură de aer proaspăt! Schimb de experiență - Românii întorși din străinătate vin cu o grămadă de cunoștințe și experiențe valoroase. Dacă le-ar împărtăși cu noi, ar îmbunătăți practicile profesionale și ar alinia standardele românești cu cele internaționale. Ar fi un adevărat game-changer! Mai multe detalii despre planul lui Sebastian, găsești în cel mai nou episod #IGDLCC. Apropo. Sebastian e la a doua prezență aici iar în primul episod am vorbit despre religie și capitalism și chiar le-am împăcat. Recomand cu drag episodul. 
4/14/20241 hour, 38 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

DECALOGUL UNUI OM CU GÂTUL RUPT - DAN MANOLĂCHESCU - #IGDLCC

Vă invit să descoperiți povestea impresionantă a lui Dan Manolăchescu, un adevărat model de voință și reziliență. Dan a trecut printr-o experiență care pentru mulți ar fi fost un punct final - o căzătură banală de pe cal l-a lăsat complet paralizat acum 5 ani, medicii nedându-i nicio șansă de recuperare. Dar el nu s-a lăsat doborât și, cu o răbdare și o ambiție incredibile, a reușit nu doar să se pună pe picioare, ci chiar să escaladeze masivul Kilimanjaro la doar 3 ani după accident!Dan și-a urmat pasiunea pentru cai și a avut o viață activă de polisportiv, cu expediții montane și competiții ecvestre în întreaga lume. A practicat chiar și tirul cu arcul călare la nivel de campionat mondial. Până când o căzătură aparent banală i-a schimbat brusc viața...Dar Dan nu a renunțat niciodată. În perioada de recuperare, a forțat limitele cu urcări montane și revenirea pe schiuri. Iar la aniversarea a 3 ani de la accident, și-a propus o provocare aparent imposibilă - escaladarea Kilimanjaroului, reușind să ajungă până la 5685 metri!Povestea lui este un exemplu că marile victorii se obțin în lupta cu propriile limite și că atitudinea face diferența între a rămâne captiv sau a-ți reseta destinul.Nu ratați acest episod iși aflați direct de la Dan Manolăchescu cum a reușit să transforme un aparent sfârșit într-un nou început!
4/7/20242 hours, 6 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

CLIMA ROMÂNIEI VA FI CA ÎN GRECIA ȘI SUDUL SPANIEI - ADRIAN ASĂNICĂ #IGDLCC 224

Dacă și pe tine te preocupă felul în care va arăta clima din țara noastră, episodul acesta este pentru tine. Nu conține avertizări catastrofale și nici nu arată cu degetul. În acest episod mi-am propus să privim proactiv la problemă pentru că nu știu cât de mult putem noi schimba vremea sau vremurile. Profesorul Adrian Asănică este decanul Facultății de Horticultură însă dincolo de poziția sa academică este un om pasionat de natura folositoare nouă. În acest podcast aflăm despre curmale și frăguțe dar și despre pirul devenit vedetă sub numele de iarnbă de Bermuda.
3/31/20241 hour, 47 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

DE CE PRIVESC CU SUSPICIUNE ROMÂNII BISERICA? - VASILE BĂNESCU #IGDLCC 223

Acest interviu este important și sper să nu fie ultimul pe care mi-l acordă domnul profesor Vasile Bănescu. La scurt timp după înregistrare, Patriarhia a limitat aparițiile sale publice din cauza tensiunilor legate de Arhiepiscopia Tomisului. Până când ne vom revedea, lasă-mi aici întrebările care trebuie pusă într-o ediție viitoare.
3/26/20241 hour, 39 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

NE CUMPĂRĂM GREȘIT MAȘINILE - LUCIAN VIȘAN #IGDLCC

L-am cunoscut prima dată când punea pe picioare cel mai important dealer Skoda în vremurile de glorie ale mărcii, apoi WeltAuto, Bavaria Used Cars, MHS Motors pentru ca acum să fie liderul unei companii care importă patru mărci, Eurial Invest: Peugeot, Citroen, Opel, DS. Lucian Vișan este unul dintre cei mai vechi, și mai competenți competenți specialiști din piața auto românească. Am apreciat la el sinceritatea directă și onestitatea atunci când știe că marca pentru care lucrează are și slăbiciuni. Valabil și pentru interviul de astăzi, unul cum prefer. Sper că și vouă să vă placă.  
3/17/20242 hours, 23 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

SUNTEM OARE PREGĂTIȚI SĂ FIM VECINI CU RUSIA DACĂ UCRAINENII CEDEAZĂ? - RADU HOSSU #IGDLCC 220

Radu Hossu este corespondentul de război român care înțelege cel mai bine războiul din Ucraina. Nu doar pentru că scrie constant despre evoluția conflictului pentru comunitatea lui de pe X/Twitter și de pe Facebook ci mai ales pentru că petrece mult timp vorbind direct cu militarii implicați în război, direct pe front sau de la distanță. Revine în IGDLCC ca să răspundem la întrebări care mă frământă despre felul în care țara noastră tratează războiul de la graniță și evoluția lui în 2024.
3/3/20242 hours, 28 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

“NU DACĂ, CI CÂND!” IULIAN FOTA #IGDLCC 221

Iulian Fota este utlimul diplomat român care a vizitat Kremlin-ul și înțelege cel mai bine Rusia din 2024. Ne-a spus încă din 2021 că „vacanța s-a terminat” pentru democrația lejeră din occident și că urmează vremuri complicate care vor implica inclusiv conflicte militare. Este primul om care m-a trezit la o realitate pe care o vedem cu toții cum se dezvăluie tot mai brutal sub ochii noștri. În acest interviu, încercăm să venim la zi după mandatul său de secretar de stat la Externe, încheiat abrupt de o demitere controversată. 
3/3/20241 hour, 53 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

MAI BINE SĂRIM PESTE GAZE DIRECT LA ELECTRIC - RĂZVAN NICOLESCU #IGDLCC 219

Răzvan Nicolescu este foarte probabil cel mai competent invitat în domeniul energiei cu care am avut ocazia să discut. Când spune că nu crede în gazele natural sau că energia nucleară riscă să fie bătută de regenerabile, încep să înțeleg mai bine cât de rapid se transformă industria energiei și cât de important este să facem investițiile cele mai rentabile pentru viitor. 
2/25/20241 hour, 55 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

“CA MAFIOȚII! ROMÂNIA MEREU… NEPREGĂTITĂ” - DUMITRU BORȚUN #IGDLCC 218

Profesorul nostru preferat, Dumitru Boțun revine la #IGDLCC ca să analizăm subiectele cele mai importante ale unui început de an cum altul nu a mai fost. Vorbim despre succesul interviului lui Putin cu Tucker Carlson, comasarea alegerilor din România, discursul președintelui Iohannis la Bruxelles, interviul unicat al șefului armatei române, generalul Gheorghiță Vlad, cotizația NATO și o problemă de inteligență.
2/18/20241 hour, 52 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

“VREAU SĂ ÎNȚELEG CUM FUNCȚIONEAZĂ OMUL” - ANDREI PITIȘ #IGDLCC 217

Andrei Pitiș este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați români din IT. Are un istoric interesant despre care am mai povestit în IGDLCC episodul 43. A revenit în studio după ce s-a despărțit de Fitbit și Google pentru care a construit un centru de programare puternic la București. În acest episod ne-am concentrat pe logevitate și inteligență artificială. Andrei e pasionat de sănătate și testează acum pe el însuși cele mai noi cercetări în domeniul glicemiei. Merită să asculți ce a descoperit despre... puiul prăjit.
2/4/20242 hours, 15 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

PROPAGANDA NU A FOST NICIODATĂ ATÂT DE PERFIDĂ - SANDY MUNRO #IGDLCC 216

Adevăratul titan al industriei auto este Sandy Munro, care revine în podcastul #IGDLCC la scurt timp după ce a stat de vorbă cu Elon Musk despre noul Cybertruck și viitorul industriei auto. Rămâne convins că viitorul apropiat este al mașinilor electrice dar mai ales al celor făcute bine în China. Își păstrează predicțiile referitoare la trecerea pe locul întâi al BYD însă Tesla rămâne compania cu cel mai bine vândut model din lume. Cum e posibil? Află din episodul 216 IGDLCC.
1/21/20241 hour, 19 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

FURTUNA PERFECTĂ VINE ÎN 2024 - CRISTIAN ONEȚIU #IGDLCC

2024 se anunță un an care poate să transforme un om bogat într-unul sărac însă nu știu cât de ușor mai poate face un om obișnuit avere într-o lume cu atâtea provocări care se întâmplă în același timp. Cristian Onețiu se întoarce la IGDLCC cu un inventar complex de probleme pe care le urmărește în acest an. 
1/7/20242 hours, 3 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

PLECAȚI DUPĂ FENTĂ - S-A ÎNTORS DOAR OVIDIU EFTIMIE #IGDLCC 214

Nu puteam încheia anul prost numit 2023 fără să îl trecem prin sita plină de găuri a lui Ovidiu Eftimie, scriitor SF de mare talent, blogger pe eftimie.net - https://eftimie.net/posts/ și un fel de șef la Times New Roman - https://www.timesnewroman.ro/. Bine, nu chiar șef dar sigur e scriitor cu normă la satiră. Dincolo pamfletul evident din discuția noastră, Ovidiu are capacitatea aceea specială de a spune adevăruri dureroase cu umor și auto-ironie. E plăcerea mea să îl am din nou în studio, mai bine de trei ore. Sper că și a ta. Dacă ți-a plăcut, deranjează-i pe alții cu un LIKE și un SHARE pentru acest podcast.
1/2/20243 hours, 14 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

„ NU MAI BINE TE HACKERESC EU?” ALEX „JAY” BĂLAN - #IGDLCC

Jay, sau @jaymzu cum îl poți găsi pe X, LinkedIn, Flickr sau Blogspot unde nu postează mai nimic de prea mult timp (poate îl motivez așa…) este un vechi prieten din categoria aia de care vrei să nu ai nevoie. Și-a ales o carieră în ethical hacking și este CISO (chief information security officer) în serie dar și cercetător șef pe amenințări cibernetice. Se califică drept unul dintre cei mai vechi și mai competenți specialiști din acest domeniu la nivel mondial.
12/31/20232 hours, 29 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

CUM SĂ (NU) FACI CARIERĂ ÎN ROMÂNIA! AȘA FACEM SCHIMBAREA ÎN BINE - MIOARA ȘOLDAN - #IGDLCC

Ce îți dorești? Răspunsul evident este: Fericirea! Poate părea banal, dar fericirea vine din liniștea că știi că ești unde îți e bine. Ca să obții ce îți dorești îți trebuie un plan și implicit „liniște în cap” cum îi spune invitata mea de astăzi. Mioara Șoldan este coach la standarde ICF, adică o profesionistă la cel mai înalt nivel. În munca ei îi ajută pe oameni să își răspundă la întrebările cele mai importante din carieră. 
12/28/20232 hours, 20 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

FACEREA DE BINE ȘI CUM NE RIDICĂM DIN SĂRĂCIE - ANDRA MUNTEANU #IGDLCC

Povestea Andrei Munteanu este una de inspirație, demonstrând că succesul în afaceri și impactul social profund nu sunt doar compatibile, ci și reciproc întărite. Prin dedicarea ei pentru educație și prin realizările sale antreprenoriale, Andra a devenit un model de urmat, arătând că viziunea, pasiunea și munca asiduă pot transforma lumea într-un loc mai bun.
12/26/20231 hour, 39 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

2024 VA FI CEL MAI IMPORTANT AN DE PÂNĂ ACUM - DUMITRU BORȚUN #IGDLCC

Dacă 2023 vi s-a părut greu, 2024 pregătește cele mai mari provocări de până acum. În acest interviu cu profesorul Dumitru Borțun privim România cu sinceritate și încercăm să aflăm ce facem cu noi și cu liderii noștri anul viitor. Cu aceeași sinceritate și limbajul direct, domnul profesor Borțun explică pe înțelesul tuturor unde suntem cu adevărat și care sunt pericolele născute în interiorul nostru. 
12/24/20232 hours, 37 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

NU ȘTIM SĂ NE TRĂIM BUCURIA ȘI TRISTEȚEA - MIHAI MORAR #IGDLCC 210

Dincolo de amiciția evidentă dintre noi, suntem diferiți și creăm pentru oameni diferiți. În această conversație sinceră și deschisă, Mihai a vorbit despre experiențele sale personale, despre provocările din carieră și despre modul în care a reușit să ajungă unde este astăzi. Mi se pare valoroasă ideea lui despre răgazul pe care ar trebui să ni-l oferim. Merită să îl vezi ori să îl asculți.
12/17/20231 hour, 50 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

CE ESTE UN BĂRBAT? DISCUȚIA ACEEA DESPRE BANI ȘI SEX - LILIANA CRISTEA #IGDLCC 208

Diferențele dintre bărbați și femei sunt complexe și nu se rezumă doar la cromozomi. E ca și cum ai compara un iPhone cu un Android - ambele sunt telefoane inteligente, dar fiecare cu sistemul său unic de operare. Important este să înțelegem și să apreciem aceste diferențe, fără a ne pierde simțul umorului. Și, bineînțeles, să ne amintim că, în cele din urmă, suntem cu toții oameni, navigând împreună pe aceeași mare agitată a vieții.Despre toate acestea și ceva în plus, am vorbit cu Liliana Cristea, psiholog specializat în tocmai aceste probleme. Ea își concentrează atenția atât asupra vieții personale, cât și a celei profesionale. Având 14 ani de experiență și acreditată de Colegiul Psihologilor din România, abordarea ei în psihoterapie se extinde dincolo de cabinetul tradițional, cuprinzând și domeniul antreprenorial și corporativ.Liliana Cristea se ocupă de o gamă largă de probleme - de la schimbările de etapă în viață, traume, până la anxietate și probleme relaționale. Sper ca această discuție cu Liliana să ofere un punct de sprijin valoros pentru persoane și organizații care caută un echilibru între viața profesională și cea personală, demonstrând că productivitatea și bunăstarea emoțională pot merge mână în mână.
12/3/20232 hours, 27 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

CÂT DE UȘOR PUTEM PIERDE TOTUL. PĂCATELE GRECIEI - SOTIRIS CHATZIDAKIS #IGDLCC

I-am scotocit neuronii lui Sotiris Chatzidakis, fondatorul CEO Clubs, în căutarea de asemănări dintre România și Grecia, care a avut parte de o generație de prosperitate și apoi a luat decizii proaste. A pus comuniști la putere iar restul e deja istorie. În cele aproape două ore, el subliniază importanța educației și responsabilitatea noastră ca societate în rezolvarea problemelor. Merită să îl asculți!
11/29/20231 hour, 52 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

CUM SĂ ÎȚI SALVEZI SPATELE ȘI OASELE FĂRĂ PASTILE ȘI „CUȚIT” - DR. VALENTIN HIOHI #IGDLCC 206

Valentin Hiohi – Doctorul Care Îndreaptă Mai Mult Decât PosturaValentin Hiohi nu este doar un ortoped, este un fel de sculptor al scheletului uman. El lucrează cu oase și articulații, încercând să le redea forma și funcționalitatea originală, sau măcar cea mai apropiată de original. În lumea modernă, unde majoritatea dintre noi petrecem ore întregi cocoșați peste tastaturi, munca unui astfel de specialist devine esențială.  
11/22/20231 hour, 33 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

PLECAȚI DUPĂ CIUPERCI - CEL MAI URSIT (DAN OLAR) #IGDLCC 204

Mi-e drag Dan și vă încurajez să îi ascultați poveștile din pădure pentru că cine știe mai bine pădurea, decât un urs? Îl puteți urmări și pe TikTok dar și pe instagram cu @celmaiursit.
11/20/20231 hour, 54 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

ȘOFERII SUNT DE VINĂ? ROBERT ADAM ȘI CIPRIAN CHERCIU #IGDLCC 205

Robert Adam este unul dintre veteranii jurnalismului auto din România. Suntem competitori și colegi în acest segment de mult timp. Chiar dacă nu suntem mereu de acord, îl apreciez pe Robert pentru onestitate și profesionalism. Ciprian Cherciu este una dintre cele mai informate persoane din domeniul electromobilității. Oricine are dubii în legătură cu mașinile electrice, le poate lămuri într-o singură discuție cu Ciprian. Noi trei ne-am întins la mai mult de două ore de discuții Dacă vi se pare folositor ce am făcut aici, continuăm cu încă un episod. Nu uitați să le dați follow invitaților mei pe YouTube sau oriunde găsiți folositor.
11/19/20232 hours, 11 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

MAI DEPARTE – POVESTEA FILMULUI DESPRE GEORGE BALTĂ #IGDLCC 203

Mai departe este un film care inspiră și oferă speranță. Este o poveste despre puterea de a depăși orice obstacol, indiferent cât de greu pare. Filmul este bine realizat și emoționant. Tedy Necula a reușit să captureze perfect lupta și reziliența lui George, fără sentimentalisme și clișee. E o poveste despre un român atipic, care luptă după ce pare că a pierdut totul de mai multe ori. Recomand Mai departe tuturor celor care caută o poveste inspirațională și o doză de curaj. Un film despre care se va vorbi mult sau poate că ar trebui să se vorbească.
11/12/202359 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

POVEȘTI INCREDIBILE DIN FAVELA ȘI "ENERGIE POZITIVĂ" - BANTO DOS SANTOS #IGDLCC

Această poveste ne arată că, indiferent de originea sau cultura noastră, putem găsi frumusețe și inspirație în tradițiile altor țări. Banto Dos Santos nu este doar un influencer pe TikTok, este un exemplu de integrare culturală, o punte între Brazilia vibrantă și România tradițională, demonstrând că muzica și arta pot uni oameni din cele mai diverse colțuri ale lumii.
11/12/20232 hours, 4 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

CUM NE **** STATUL DE BANI - CLAUDIU NĂSUI #IGDLCC 202

Năsui este un politician ambițios și este probabil să joace un rol important în politica românească în viitor. Cu o singură condiție. Să nu fie eliminat de cancel culture. Te încurajez să vezi interviul cu el ori să îl asculți.Dacă mai vrei să vezi/auzi o discuție cu un Chartered Financial Analyst, recomand discuțiile cu Dragoș Cabat.
11/5/20232 hours, 23 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

"REACȚIILE SLABE ALE VESTULUI AU DUS LA RĂZBOI" - VADIM PISTRINCIUC #IGDLCC 202

Cel mai fierbinte subiect este acum, din nefericire, războiul din Israel. E o situație extrem de complicată pentru care nu există soluții simple, dar putem încerca să înțelegem puțin situația din perspectiva unor oameni mai educați ca noi referitor la acest subiect.Unul dintre ei este Vadim Pistrinciuc, fost deputat al Parlamentului Republicii Moldova și lector la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Îl voi lăsa pe el să explice relațiile dintre cele două state aflate acum în război și de unde provin rădăcinile acestui conflict.
10/29/20232 hours, 15 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

“VOR SĂ ÎI ÎMPINGĂ ÎN MARE!” CONFLICTUL DIN ISRAEL / GAZA DECODAT DE - TEODOR BACONSCHI #IGDLCC 201

Conflictul dintre Israel și Gaza este unul cel puțin complex, și într-o realitate plină de istorie și religie nu poate avea soluții simple. Sunt puțini oameni care înțeleg mai bine acest conflict, și tocmai de aceea l-am adus din nou pe Teodor Baconschi ca să ne decodeze puțin aceste lucruri. La fel ca și el, nici eu nu vreau să văd un al treielea război mondial, tocmai de aceea merită să facem puțină lumină pe acest subiect.
10/22/20231 hour, 53 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

CORPUL SE POATE VINDECA SINGUR. DUREREA ESTE UN SIMPTOM - Cristian Drăghiceanu - #IGDLCC 199

Cristian Drăghiceanu este un osteopat dăruit. Cred că astfel de oameni pot vedea în interiorul corpului uman cu vîrfurile degetelor. Vindecarea este însă direct legată de cât de puternic luptăm noi pentru viață. Vă încurajez să urmăriți interviul acesta cu o minte deschisă DAR să nu ignorați tratementul medical așa cum este recomandat de un medic. Orice ajută câtă vreme funcționează dar depinde numai de noi să folosim toate uneltele necesare pentru a trăi vieți mai lungi și mai sănătoase. #IGDLCC
10/16/20232 hours, 27 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

“4/5 IMIGRANȚI AJUNŞI ÎN 🇷🇴 FUG SPRE VEST”. CE SPUN FIRMELE DE RECRUTARE - MANUEL GHEORGHE #IGDLCC

10/14/20231 hour, 45 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

CAPITALISM vs DUMNEZEU! POVESTEA LUI SEBASTIAN VĂDUVA #IGDLCC 198

10/1/20231 hour, 22 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

“CORPORAȚIILE ANGAJEAZĂ DIN ANUL 1” GABRIEL PETREA, POLITEHNICA BUCUREȘTI #IGDLCC 197

9/24/20232 hours, 10 minutes, 1 second
Episode Artwork

ROMÂNII SE ÎNTORC ÎN ȚARĂ? EMIGRARE, IMIGRARE, DEZORIENTARE - MĂDĂLINA UCEANU #IGDLCC 196

9/18/20232 hours, 4 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

UCRAINA, DUSTER EXPLODAT, FAKE NEWS LA BRAȘOV - RADU HOSSU TRĂIEȘTE PERICULOS. #IGDLCC 195

9/18/20233 hours, 6 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

POVESTEA “ELENEI” NU E UNICĂ. PSIHOLOGII ȘI POLIȚIȘTII TRAG SEMNALUL DE ALARMĂ #IGDLCC EXTRA

Povestea ”Elenei” nu este unică.  Nu este singura persoană care a trecut prin aceste experiențe traumatizante. Tocmai de aceea am stat de vorbă cu psihologi și polițiști despre lucrurile pe care le putem face și ce se întâmplă în astfel de situații.Ne-a fost confirmat faptul că legislația este bine gândită și că oameni care se ocupă de cazurile precum ”Elena” sunt bine pregătiți și interesați să ajute. Problema cea mai mare este reticența victimelor în apelarea autorităților. Încrederea lor este scăzută, precum și teama de a fi expuse ori chiar rușinea celor întâmplate limitează această comunicare și deseori soluționare a problemelor.
8/7/202348 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

CUM SE FURĂ SUFLETE TINERE CU ILUZII. POVESTEA “ELENEI” #IGDLCC SPECIAL x ANITP

Traficul de persoane este un subiect complicat, și greu de explicat. Chiar și așa, povestea ”Elenei” este una care merită să fie spusă și mai mult decât atât, să servească ca inspirație pentru cei care se află în această situație sau au trăit prin așa ceva. Identiteatea ”Elenei” este protejată cu ajutorul Inteligenței Artificiale tocmai pentru că ne-am dorit să existe totuși o față care spune această poveste, și nu doar o umbră și o voce robotică, ca în reportajele clasice.
7/31/20231 hour, 29 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

CUM VORBIM CU UN COPIL - Masterclass cu Dumitru Borțun #IGDLCC 192

7/16/202355 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

CUM SCHIMBĂM "SOFTUL" DE ȚARĂ? - Teodor Baconschi #IGDLCC 191

7/9/20232 hours, 52 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

ARTĂ ȘI COMUNICARE - ANDREI BORȚUN #IGDLCC 190

7/3/20232 hours, 22 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

ȘI TU POȚI FI PUTERNIC, SĂNĂTOS, ÎN FORMĂ - FLORIN CUJBA - #IGDLCC 189

”Noua modă nu mai sunt pătrățelele, este sănătatea. Peste tot în săli nu se mai vorbește despre pătrățele. Definiția unui antrenament este: aplicarea de stimul stresant asupra sistemului nervos central pentru a perturba homeostazia.”Sunt vorbele lui Florin Cujba, sportiv de meserie, ba chiar de când era mic. A practicat 16 ani de judo imediat de când a început să meargă și a învățat tot ce se putea despre sport, alimentație și corpul uman, atât în faculate cât și încele două master-uri de profil.El este omul care ne poate învăța cum să slăbim sănătos, să ne schimbăm alimentația complet și cel mai important cum să ne menținem atât greutatea cât și obiceiurile de a mânca.
6/25/20231 hour, 54 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Nadia Comăneci, Hăituită de Ceaușescu, Securitate și Béla Károlyi - STEJĂREL OLARU #IGDLCC 188

"In 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit simbolul perfectiunii in gimnastica. Din admiratie, despre ea s-au scris scenarii de filme artistice si documentare, biografii, romane si chiar carti pentru copii.Dar despre Nadia, devenita parte a avutiei nationale a Romaniei socialiste, se mai scria in penumbra, iar „admiratorii” sai, care adunau material documentar pentru un roman straniu, in parte de groaza, in parte politic, erau cei din lumea sa: antrenorii, oficialii federali, medicii, asistentele, coechipierii... Cu totii ii urmareau orice miscare, orice vorba si orice gand si impletisera, la cererea politiei politice de atunci, infricosatoarea Securitate, o plasa nevazuta din care marea sportiva a reusit sa scape abia in toamna lui 1989.”
6/19/20232 hours, 3 minutes, 1 second
Episode Artwork

POMANA E CEA MAI MARE OTRAVĂ DATĂ UNUI POPOR - FELIX PĂTRĂȘCANU #IGDLCC 187

6/12/20232 hours, 30 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

TRADUCĂTORUL LUI CEAUȘESCU - VASILE BUGA #IGDLCC 186

Există puțini oameni apropiați de Ceaușescu, iar majoritatea dintre ei nu mai sunt însă în viață. Traducătorul lui, Vasile Buga, este cel care a fost martor la scrierea istoriei țării noastre și are multe povești de pe vremea aceea, și cu și despre fostul președinte.Pentru majoritatea dintre noi comunismul nu a fost o perioadă plăcută, și mulți dintre noi suntem prea tineri să ne aducem aminte de lipsurile din acea vreme, însă poveștile sunt adevărate și cel puțin interesante.
6/4/20232 hours, 43 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

ENERGIE ȘI BANI DIN… DEȘEURI?- INVENTATORUL ROMÂN IULIEAN HORNEȚ #IGDLCC 185

Știai că producem mai multe deșeuri decât putem recicla? Fiecare om care trăiește într-un oraș mare, capitală ori metropolă, produce mai mult gunoi decât se poate recicla. Până la urmă noi suntem de vină pentru ce cumpărăm și pentru ce lăsăm în urma noastră. Cum ar fi ca o mare parte din aceste deșeuri să se întoarcă în gospodăria noastră, sub formă de energie electrică sau termică?  Cum ar fi ca atunci când arunci ceva la gunoi, să o faci cu gândul că planeta e mai curată și că te vei folosi de acel ambalaj în viitorul apropiat. Că acele cutii și pungi îți pot alimenta mașina pentru câteva zeci de kilometri.
5/28/20232 hours, 25 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

CE NU S-A VĂZUT LA TV - MIHAI STEGEREAN #IGDLCC 184

Invitatul meu de astăzi este un om și mai special pentru mine. Este unul dintre cei mai importanți din cariera mea, cel care m-a făcut să îmi depășesc limitele de multe ori, și să înțeleg ce este de fapt televiziunea, cum se redactează și se prezintă o știre și cum se filmează și editează un material în așa fel încât să spui cât mai multe într-un timp cât mai scurt. Și asta fără să modifici esența materialului.  Faceți cunoștință cu Mihai Stegerean, omul care construiește echipe de televiziune și are cele mai bune povești din industrie.
5/21/20233 hours, 26 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

CONTRAOFENSIVA DIN UCRAINA - Armand Goșu - #IGDLCC 183 LIVE

A trecut mai bine de un an de la începerea războiului din Ucraina, și deși s-au mai domolit lucrurile în această iarnă, așa cum spune și domnul Armand Goșu, războaiele care au trecut de un an, se vor întinde pe mai mulți ani.Tocmai de aceea l-am chemat în studio pentru o nouă ediție de IGDLCC, LIVE de data aceasta, ca să vă prezentăm fapte și idei bazate pe fapte. Ce spune de fapt istoria despre aceste confruntări, și cât la sută din istorie se poate repeta și în cazul de față.
5/16/20232 hours, 48 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

CE SUNT DE FAPT BANII? DE CE ÎȚI E FRICĂ DE EI - LILIANA CRISTEA #IGDLCC 182

Cică e ușor să faci bani, problema e ce faci cu ei după aceea. Sau că relația noastră cu banii nu este una sănătoasă și muncim prea mult pentru ceva ce risipim prea repede. Ori că banii sunt ochiul dracului, și mai bine rămâi sărac dacă vrei să fii fericit. În funcție de context, nici una din afirmațiile de mai sus, sau chiar toate, sunt adevărate ori se aplică 100%. Problema e că educația noastră despre bani, la nivel psihologic, nu este suficientă ori este complet eronată în acest moment.Ne suntem datori să înțelegem de ce vrem să facem bani, ce vrem să facem cu ei și ce trebuie de fapt să facem ca să fim fericiți cu adevărat. Ce putem construi cu banii pe care ăi avem, sau ce putem plănui ca să facem banii de care avem nevoie. Toate aceste lucruri ni le va explica Liliana Cristea, Psiholog de meserie, cu o experiență vastă și în avocatură și legislație. De aici începe lecția de educație financiară de care avem nevoie cu toții.
5/7/20232 hours, 30 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

GHIȘEUL ÎNTREBĂRILOR STUPIDE EP03 - Cristian Presură - #IGDLCC 181

Pentru că v-a plăcut atât de mult conversația anterioară cu Profesorul Cristian Presură, am revenit cu un nou episod al seriei Ghișeul Întrebărilor Stupide, aici la IGDLCC. Sunt prea multe mituri care circulă acum pe internet, unele chiar fără temei, așa că nu le mai ordonăm după importanță ci le spunem așa cum sunt.De departe însă ca popularitate, primul mit este cum știe oglinda ce se află în spatele ei în momentul în care pui o foaie de hârtie între ea și acel obiect. 
5/2/20231 hour, 48 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

A IERTAT ȘI ȘI-A CERUT IERTARE - Cine este Damian Drăghici #IGDLCC 180

Damian Drăghici are o poveste de viață cel puțin interesantă, ba chiar spectaculoasă pentru cineva care a trăit toată viața în orașul natal. Nu e nici o rușine că ai stat acasă, fiecare decide ce vrea să facă cu viața lui, însă Damian a fost parcă cel mai neliniștit om până de curând, când a descoperit o cu totul altă viață.Mi-am dorit să îl chem de multă vreme la IGDLCC, și într-un final mi-am făcut curaj după ce am stat de vorbă la TedX Brașov, după prezentarea lui.Mi se pare de asemenea fascinant, că s-a așezat la masa de podcast după 7 zile de post negru. Nu știu cum reușește că eu abia am atins două zile de când încerc să nu mă mai las controlat de pofte.
4/20/20232 hours, 5 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

VIITORUL NOSTRU CUM SUNĂ? UMANITATEA VERSUS AI. - FELICIA AKKAYA - #IGDLCC 179

Trăim într-o perioadă tare interesantă, și deși provocatoare pentru unii dintre noi, avem parte de multe surprize. Una dintre ele ține de învățământ și de modul cum asimilăm informația, mai ales atunci când suntem mici. Ce unelte folosim ca să fim în prima linie, cum filtrăm informațiile false de cele adevărate, și cum ne va ajuta într-un final AI-ul să depășim anumite obstacole.Realist vorbind, mulți vor rămâne prea în urmă, mai ales cei care nu vor învăța să folosească uneltele viitorului. Este reponsabilitatea noastră să le arătăm cum funcționează aceste unelte și ce pot face cu ele. 
4/9/20232 hours, 10 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

OBSESIA PENTRU PRIVILEGII FĂRĂ RESPONSABILITATE ȘI MORALITATE - Dumitru Borțun - #IGDLCC 178

Bine te-am regăsit la un nou IGDLCC cu domnnul Dumitru Borțun, unde încercăm să decodăm din nou realitatea. Sunt prea multe subiecte la ordinea zilei, și nu cred că vom apuca să facem un IGDLCC dedicat pentru fiecare dintre ele, de aceea, vom avea mai multe idei în aeastă discuție de duminică seara.Începem cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, valabil desigur pentru angajații la stat, nu pentru toată lumea. Practic dacă fură sau primesc mită mai mică decât această valoare, nu vor face pușcărie, și nici măcar dosar penal.  Dacă tu furi sau primești mită 1 leu, cu siguranță vei suporta consecințele legii care nu se aplică pentru cei în funcții de conducere la stat. Na poftim subiect de discuție!
4/3/20231 hour, 33 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

AȘA NE SCHIMBĂM RELAȚIILE ÎN BINE. #IGDLCC SPECIAL - DUMITRU BORȚUN

4/3/20231 hour, 11 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

CRIZĂ, RECESIUNE, TUNURI, "CAD" BĂNCILE - CE FACI CU BANII ÎN 2023 - DRAGOȘ CABAT #IGDLCC 177

Dacă te întrebi ce faci cu banii în 2023, să știii că și eu fac același lucru. Mă întreb. Trebuie să termin casa e drept, și o să o fac cu costuri cât mai eficiente în funcție de prețurile la manoperă și materiale. Dar unde îmi pun banii care poate îmi vor rămâne? Îi scot din bancă că nu mai sunt în siguranță? Îi investesc pe bursă? Cumpăr un apartament? Mai încep un business?Acestea sunt doar o mică parte din întrebările de la membrii noștri, și cu siguranță unele dintre cele mai importante la care va răspunde Dragoș Cabat pe parcursul acestui podcast.Așa cum ne-am obișnuit, aducem aici în studio oameni mai deștepți și mai bine pregătiți pe fiecare subiect, care să ne răspundă la întrebările care ne frământă zilele, și mai nou și nopțile.
3/27/20232 hours, 21 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

POȚI IGNORA INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ PE RISCUL TĂU - George Haber #IGDLCC 176

Vorbesc cu George Haber despre inteligența artificială de acum 7 ani, de la primul podcast pe care l-am înregistrat împreună. Pe atunci l-am numit interviu, și l-am publicat pe Cavaleria.ro.Acum Inteligența Artificială este aici, în văzul tuturor, și cel puțin o sută de milioane de oameni au folosit-o măcar odată sub forma lui ChatGPT, DallE, MidJourney, sau orice alt software capabil să genereze răspunsuri, imagini, sunet și chiar video. Vorbim cu un supercomputer de fiecare dată când punem o întrebare, sau chiar cu o rețea întreagă de supercomputere, care la un moment dat ne pot înlocui o mare parte din task-urile monotone zilnice, ori chiar întregul job dacă nu suntem atenți.Cum facem să fim pregătiți pentru acest viitor inevitabil? Ne spune George Haber la ce trebuie să fim atenți.
3/5/20232 hours, 8 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Devii ceea ce MĂNÂNCI! Dietele te păcălesc. Lygia Alexandrescu #IGDLCC 175

Salutare! Sunt anumite domenii de activitate care mă fascinează. Aș putea să ascult persoane precum doamna Lygia Alexandrescu vorbind despre nutriție ore în șir. Informațiile pe care ni le-a dat în interviul acesta sunt prețioast. Am vorbit despre diete, despre proteine, grăsimi, mic dejun, carne, vegani, sport, sănătatea corpului și a minții. Am vorbit despre multe subiecte importante. Chiar și despre postul Paștelui, în care intrăm imediat. Ce e important de menționat este că titlul nu e clickbait. Dietele chiar te pot păcăli, dacă nu le ții cum trebuie. Află mai multe din podcastul cu doamna Lygia Alexandrescu! 
2/24/20232 hours, 19 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

"ROMÂNIA NU E TURCIA." Dar cum e construitul la români? - Andrei Diaconescu #IGDLCC 174

Salutare și bine ai venit la podcastul meu. Invitatul acestei ediții este Andrei Diaconescu, cofondator și codirector executiv al One United Properties. Din punctul zero al discuției, chiar dinainte să pornim camerele, am realizat că va fi un interviu special, din momentul în care Andrei A cerut să inversăm pozițiile. Am atins subiecte importante (asta nu e nimic nou, știu) precum construcții, arhitectură, legislație. Dar nu le-am atins la un nivel superficial. Am intrat în toate detaliile despre calitatea materialelor de construcție, despre risc seismic, despre cutremurul din Turcia și Siria. Bineînțeles, unele concluzii pe care le-am tras sunt sumbre. Altele, mai puțin. În orice caz, a ieșit din noi o conversație ce merită urmărită pe de-a întregul. Și, dacă nu ai făcut-o încă, te încurajez să devii membru pe canalul meu de YouTube, pentru a avea acces în avanpremieră la contentul pe care îl fac, precum și la materiale exclusive pentru membri. Ăți mulțumesc pentru că mă urmărești! Numai bine!
2/19/20232 hours, 38 seconds
Episode Artwork

CE VOR RUȘII CU ADEVĂRAT? - Armand Goșu - #IGDLCC 173

Armand Goșu este doctor în istoria Rusiei, cu o lucrare susținută chiar la Moscova. Conversația cu el clarifică numeroase aspecte ale situației actuale din Ucraina. Am vorbit despre Vladimir Putin, despre NATO, despre puterea militară a României. 
2/12/20231 hour, 43 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

COMUNICAREA CONSTRUIEȘTE, REPARĂ și aduce FERICIRE #IGDLCC SPECIAL - DUMITRU BORȚUN

Acesta este un episod introductiv despre comunicare, lucrul care ne face să fim mai buni în orice context al vieții noastre, profesionale, personale și familiale. Este primul din această serie despre comunicare, iar episodul al doilea este disponibil deja pentru membrii canalului de YouTube. Desigur, pentru că vorbim despre comunicare, Dl profesor Borțun este cea mai bună alegere pentru acest subiect, pentru acesr curs, pe care dânsul îl prezintă chiar și companiilor sau persoanelor interesate de acest subiect. Dacă ar fi după mine, înainte de orice materie aplicată, acest curs ar trebui predat în școli, cu lux de amănunte. Și nu un curs, sau un semestru, ci un an de materie, încă din clasele 5-8.
2/5/20231 hour, 1 minute, 53 seconds
Episode Artwork

ADIO TV. De ce vine Florin Călinescu pe YouTube - #IGDLCC 172

Știu că este o surpriză pentru toată lumea, asta era și ideea, dar astă seară îl avem ca invitat special pe nimeni altul decât Florin Călinescu. Nu mai are nevoie de nici un fel de introducere și prezentare, nici măcar pentru cei mai mici din generația actuală. Sigur ai auzit de el sau l-ai văzut la vreo emisiune la televizor, asta dacă nu ai prins perioada când se difuza chestiunea zilei.
1/29/20234 hours, 10 minutes, 1 second
Episode Artwork

Ucraina, de pe front, din linia întâi - Radu Hossu - Special #IGDLCC 171

Întodeauna m-am întrebat care este motivația unui om pentru a face orice. Pe a mea o știu, dar pe a celor din jur pot doar să o intuiesc, și să o admir. La fel este și cu Radu Hossu, pe care îl știu de vreo 12 ani.De un an însă, Radu face orice este necesar pentru războiul din Ucraina. Merge des acolo, în linia întâi, cu mașini, cu provizii, cu tot ce este nevoie ca acei oameni să poată supraviețui și să își recâștige independența. Nu are rude în mod direct acolo, însă toți cei pe care îi ajută, și cu care împarte o cameră cât timp este plecat, devin prietenii și frații lui.Nu îi este frică de ce îi s-ar putea întâmpla, sau poate nu o arată. O face pentru că simte că trebuie, și o va face până când se termină toată nebunia asta.
1/26/20232 hours, 57 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

CUM SE VA SFÂRȘI LUMEA, BANI, RĂZBOI NUCLEAR și încă 50 de întrebări - #ChatGPT #IGDLCC 170

Am ceva emoții în legătură cu acest IGDLCC, dar sper să iasă bine. Acesta este un IDGLCC special, poate chiar istoric.Astăzi facem un interviu cu inteligența artificială, în forma pe care o știm momentan, un promt de text numit ChatGPT, creat de OpenAI, o interfață la care au acces mai mult de un milion de oameni la doar cinci zile de când a fost deschis pentru public. I-am adăugat și o față cu ajutorul lui Synthesia, un website cu zeci de avatar-uri care pot vorbi într-o mulțime de limbi, printre care și Româna.Întrebările sunt bine puse la punct, și așa observăm câteva din limitările forțate ale Inteligenței Artificiale, dar și cât de citit este, și cât de repede și corect răspunde într-o limbă despre care nu are încă prea multe informații.
1/22/20231 hour, 9 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Adevărul despre TESLA și Mașinile Electrice - SANDY MUNRO - #IGDLCC 169

Sandy Munro este unul din greii industriei de motoare termice. Este unul din inginerii care au lucrat toată viața în industria auto, aeronautică și chiar în contracte cu armata americană ca să eficientizeze și să optimizeze motoarele termice.De câțiva ani însă, de când a pus mâna pe o Tesla și a demontat-o piesă cu piesă, și-a dat seama că tot ce a învățat el în acești zeci de ani devine inutil. Își dorește să fie în continuare relevant, de aceea se uită spre viitor, la mașinile electrice, și vorbește despre ele. Iar lucrurile pe care le spune, nu numai că au greutate în rândul consumatorilor, dar și în rândul producătorilor.Nu sunt previziuni, ci pur și simplu observații de la un om priceput. Și da, poate sună ciudat, dar o mașină electrică chiar poate ajunge să parcurgă 2 milioane de kilometri pe durata ei de viață. E realitatea, nu doar un vis frumos.
1/15/20231 hour, 3 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

PLANUL DE SUPRAVIEȚUIRE FINANCIARĂ PENTRU 2023 - Dragoș Cabat - #IGDLCC 168

Planul pentru 2023 ar trebui să fie în teorie destul de simplu. Cheltuim și consumăm mai puțin, nu? Din păcate nu e chiar așa. Pentru mulți ratele la casă, la mașină, sau direct la bancă sunt încă acolo. Și sunt mai mari ca niciodată din cauza inflației și a crizei economice. Prețurile sunt și ele mai mari cu 20-30%, la orice. Ce facem în această situație? Cum ne organizăm veniturile și cheltuielile ca să ieșim la liman. Îl avem alături din nou pe Domnul Dragoș Cabat, cel mai în măsură om să ne explice ce putem face în această situație, într-un nou IGDLCC de colecție.
1/7/20231 hour, 58 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

PROST AN AM AVUT. MĂCAR SĂ RÂDEM DE EL ȘI DE NOI - Ovidiu Eftimie #IGDLCC 167

Acest episod este un pamflet. Adevărul e amar dar vindecă. E mai ușor de înghițit dacă zâmbim. Îl poți urmări (ar trebui) pe Ovidiu Eftimie pe https://eftimie.net/
1/1/20232 hours, 47 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

ORACOLUL REVINE - PREDICȚII PENTRU 2023 - #IGDLCC 166

Sunt câteva lucruri de care suntem siguri pentru anul viitor. Criza este aici, recesiunea de asemenea. Va fi un an greu în care va trebui să ne dezobișnuim de unele tabieturi pentru a face loc altora, mai sănătoase și probabil mai economice. Ține de fiecare să analizeze viitorul și să decidă ce e mai bine pentru el.Un alt lucru de care suntem siguri este că multe din serviciile sau produsele ”premium” vor deveni și mai premium. Vor fi mai scumpe tocmai pentru că vor fi mai greu de găsit, și vice-versa. Gândește-te bine dacă ai nevoie de acel gadget, mașină, sau chiar casă cu 10 camere. Probabil că nu, doar ți le dorești. Este oare momentul potrivit pentru o astfel de achiziție? Poate mai aștepți puțin cu ea în coșul de cumpărături, până când realizezi că nu o mai vrei. Doar zic, așa fac eu cu multe lucruri neesențiale.
12/29/20221 hour, 43 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

PARTEA URÂTĂ A TEHNOLOGIEI. DISTRUGEREA IMAGINAȚIEI ȘI CREATIVITĂȚII - Dumitru Borțun - #IGDLCC 165

Bine te-am regăsit la un nou IGDLCC cu invitatul vostru preferat, domnul Dumitru Borțun. Înainte să vă bucurați trebuie să știți că astăzi vom vorbi din nou despre prostie. De data aceasta vom vorbi despre prostia altora, care este întotdeauna mai importantă și mai relevantă decât a fiecăruia dintre noi. Sunte oare toți deștepți? Așa în general vorbind, care este IQ-ul nostru? Cum suntem la nivel de societate și popor? Sunt sigur că ai căutat și tu măcar odată un test de IQ pe Google, și probabil ai găsit și unul gratuit. Sigur, nimeni nu este mulțumit de rezultate pentru că ne credem cu toții, de cele mai multe ori mai deștepți decât suntem. Hai să detaliem.
12/19/20221 hour, 30 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

REVOLUȚIA ÎN MEDICINĂ - CUM SALVEAZĂ AI-UL VIAȚA - #IGDLCC 164

Nimeni nu merge la doctor de plăcere, decât dacă ai bucurii la el, deși mai bine vă vedeți pe teren neutru nu la spital. Frica de doctor este atât la nivel psihologic cât ți la nivel financiar. Cum ar fi însă să mergi la doctor ca să previi orice fel de boală sau de afecțiune.Cum ar fii să poți să îți asculți cu mare atenție organismul și să identifici orice simtom negativ înainte ca afecțiunea să devină o problemă majoră.Cum ar fi ca tot istoricul tău medical, precum și măsurătorile zilnice de la smartwatch, de la aparatul de tensiune sau orice alt gadget medical să intre în aceeași bază de date pe care la nevoie să o poată consulta și medicul tău. Sau orice alt medic din orice altă țară, ca să poată da un diagnostic corect pentru cineva care are aceleași simptome ca și tine.
12/19/20221 hour, 36 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

ROMÂNII, BANII ȘI RECESIUNEA DIN 2023 - Dragoș Cabat #IGDLCC 163

Aceasta nu este o predicție sau o teorie. Suntem în recesiune încă de acum, de la finalul anului 2022. 2023 va fi și mai complicat, și e bine să știi la ce trebuie să te aștepți. Îl am alături de mine pe Dragoș Cabat, iar episodul de astăzi va fi mai lung decât de obicei. Te vom ajuta să înțelegi ce se întâmplă în acest final de an, din punct de vedere economic, și cum facem să ieșim din această recesiune pe parcursul lui 2023.
12/10/20221 hour, 39 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

MINCIUNI ȘI MANIPULARE CU FIFA, PUTIN și ORBÁN - Dumitru Borțun - #IGDLCC 162

Nimic nu e ceea ce pare, ai ales atunci când vorbești despre fotbal. Să fim serioși, nu sunt doar două echipe pe teren, ci zeci și sute de interese. E vorba de bani, ori de control, ori chiar de concurență. Și nu vorbesc de fotbal, din nou.Qatar este în concurență cu Dubai, de aceea are loc acolo cupa mondială, deși nici unul din suporteri nu poate să bea o bere în public, mai ales pe stadion, deși promiseseră că vor permite acest lucru. Nu mai contează că au luat banii de la Budweiser și apoi i-au lăsat cu depozitele pline dar cu interdicție de a vinde alcool.Bine te-am regăsit la un nou podcast cu invitatul nostru îndrăgit, Dumitru Borțun, într-o discuție proaspătă despre economie, interese și alegeri proaste ale cuvintelor din partea unor demnitari cu rang înalt.
11/28/20221 hour, 35 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

TUNUL DE LA BLUEAIR, CIORBA FALSĂ ȘI ALTE ȚEPE CU ȘEFUL ANPC - HORIA CONSTANTINESCU #IGDLCC 161

Am o admirație pentru cei care se pun ”împotriva sistemului”, pentru cei care vor binele celor mulți, chiar dacă se pun rău cu cei puțini și mai puternici. Rolul de inspector la ANPC mi se pare unul dintre cele mai grele din industrie, asta dacă îl faci cum trebuie, ca la carte. Horia Constantinescu este momentan șeful ANPC, și este în stare să își pună în cap pe oricine, doar ca să închidă o dugheană ce vine orice altceva decât mâncare. Ba chiar a promulgat o lege prin care pe meniul resturantelor vei citi și ingredientele cu care este făcută mâncare ta. Toate ingredientele. Să vedem atunci distracție, dar și mâncare mai cinstită.
11/21/20221 hour, 52 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Tata Buhnici la 70 de ani - #IGDLCC 160

Mă chinui de vreo trei ani să îl aduc pe tata în fața camerei la un IGDLCC. Într-un final a aceptat într-o dimineață, cu gândul la toate treburile pe care le face de obicei prin grădină și înainte să luăm micul dejun. A venit, s-a așezat pe scaun cu mici emoții și a început să îmi povestească cum a fost viața lui când era tânăr. Pe vremea când internetul nici nu era în imaginația puținilor oameni care l-au inventat, și țigările erau monedă de schimb în război.A povestit cum a construit Transfăgărășanul, și cum oamenii, deși mai puțini învățați, erau mai uniți atunci. Cum stima și respectul erau câștigate și menținute o viață întreagă, iar oameni corecți erau și atunci greu de găsit.
11/21/20222 hours, 25 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

CINE ESTE RADU alias @Viața De Navigator #IGDLCC 159

I-am admirat întotdeauna pe oamenii care reușesc să ducă la bun sfârșit un job departe de familie. I-am admirat pentru că știu că nu le e deloc ușor, și că să stai departe de cei dragi este poate cel mai greu mod de a îți câștiga traiul. Indiferent de cât de simplă sau de complexă este munca ta.Îl urmăresc de multă vreme pe Radu navigatorul, care reușește să povestească cu drag despre viața lui pe vapor. Mi-a trezit atât curiozitatea cât și interesul pentru această viață, și deși știu că eu nu aș putea face așa ceva, știu de asemenea că sunt mulți printre voi, departe de familii și de prieteni, care vor să își facă un rost în viață pe meleaguri străine.
11/6/20222 hours, 19 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

De ce și când CAD PREȚURILE la TELEVIZOARE și ELECTRONICE - Paul Gray - #IGDLCC 158 - RO SUB

LCD-urile au fost și vor fi întotdeauna unul dintre cele mai fierbinți produse de tehnologie. În decursul a 10 ani am ajuns de la 1-2 milioane de pixeli la 32 de milioane. Indiferent de dimensiunea sa, un ecran LCD este necesar pentru orice fel de gadget. De la un simplu afișaj pentru orice gadget mic și ieftin, la panourile imense folosite pentru telvizoarele 4K și 8K, LCD-ul este rege! Paul Gray este prietenul meu de mai bine de 10 ani, care îmi spunea mai demult ce fel de siplay va folosi Apple sau Samsung pe telefoanelor lor. Este cel mai experimentat analist din acest domeniu, și noroc cu IFA 2022 unde ne-am întâlnit și mi-a confirmat că în curând, vor scădea masiv prețurile la televizoare și alte produse ce folosec panouri LCD.
11/1/20221 hour, 2 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

LUPTA LUI @Malin Bot CU “SISTEMUL MAFIOT” din ROMANIA - #IGDLCC 157

L-am urmărit de mai bine de câțiva ani pe social media. L-am observat deseori la proteste, și deși știrile din ”presă” (observați vă rog ghilimelele) nu îi fac dreptate, am observat un lucru. Nu are nici un fel de asocieri cu nimeni din politică. A dat în toți cu același elan și curaj, și vocea lui devine din ce în ce mai prezentă. Din păcate, gurile rele sunt multe, și reușesc să îi acopere câteodată vocea în social media, pe YouTube, și poate chiar și în viața personală.Mălin Bot este însă un luptător împotriva nedreptății, și deși ia fiecare bătălie foarte personal, reușește să îi ajute pe mulți dintre cei care îl urmăresc. Ați cerut un podcast cu el, iar acum este aici, LIVE, fără perdea, și ne va spune tot ce știe despre acest sistem corupt, Mafiot, al peisajului politic românesc. 
10/29/20224 hours, 46 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

FERICIRE, INVIDIE și… RECESIUNE - DRAGOȘ CABAT #IGDLCC 156

Suntem în plină criză economică iar situația nu pare să se amelioreze în viitorul apropiat. Ne așteaptă un an greu și scump, și e timpul să vorbim despre ce măsuri luăm ca să ”nu fim luați prin surprindere”.Alături de mine se află Dragoș Cabat, unul dintre cei mai experimentați economiști din țară, și vom ataca cele mai importante aspecte ale acestei crize. Discutăm despre motive dar și despre soluții pentru țară dar și pentru noi, ”oamenii de rând”.  
10/22/20222 hours, 50 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

SE “SINUCIDE” EUROPA? - Dumitru Borțun - #IGDLCC 155

Bine v-am regăsit la IGDLCC cu invitatul nostru preferat, domnul profesor Dumitru Borțun. Tura asta vorbim despre ce se întâmplă în Europa, pentru că na, suntem și noi Europeni până la urmă.Probleme avem și acasă, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne uităm și la restul statelor membre ale Uniunii Europene. Deciziile țărilor mari din această alianță ne vor influența și pe noi, mai ales pe termen lung. Situația nu e roz. Vedem cum în fiecare stat membru al uniunii, există o forță, un partid politic care trage mai degrabă pentru separarea de ”turmă”. Nu le place incluziunea, nu sunt de acord cu regulile impuse de altfel la comun, și nu sunt satisfăcuți de avantajele participării la această realitate.
10/15/20221 hour, 19 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

IRAN, RUSIA, VIKTOR ORBAN, ANDREI MARGA și o DOJANĂ! - Dumitru Borțun - #IGDLCC 154

Astăzi deschidem cutia Pandorei, odată cu reîntoarcerea domnului Borțun la IGDLCC. Avem multe subiecte, care mai de care mai fierbinți de discutat, dar începem cu o dojană. Continuăm apoi cu Iran, Rusia, Viktor Orban și Andrei Marga. Multe nume prolifice și multe situații demne de luat în seamă în ultima vreme, ce nu puteau fi trecute cu vederea în acest podcast. 
10/15/20221 hour, 25 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

SPERIAT DE INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ?- Michael Bronstein - #IGDLCC 153 SUBTITRAT

Bine te-am regăsit la un nou podcast din seria IGDLCC, cu cele mai proaspete informații, direct de la sursă. Astăzi vorbim despre Inteligența Astificială cu unul dintre pionierii acesteia, un om puțin mai tehnic care preferă să o numească Învățare Automată. Poate așa ne sperie mai puțin conceptul. Michael Bronstein este numele invitatului de astăzi, și m-a rugat să nu spun de la începutul interviului care sunt toate titulaturile lui. E modest, și știe enorm de multe despre motivele pentru care am peste 600.000 de urmăritori pe Twitter, deși la noi în țară sunt doar câteva zeci de mii de utilizatori activi pe această platformă.
9/25/20221 hour, 40 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

SECRETELE ”MURDARE” ALE... "ALBELOR" - Emir Lasic - #IGDLCC 152

Când am fost în SUA, am avut ocazia să îmi spăl rufele la o mașină de spălat industrială. Am băgat în ea aproape un troler de rufe murdare, detergent cumpărat de la un automat pentru așa ceva, și am așteptat cuminte vreo 40 de minute gândindu-mă cum pot ajunge la această performanță cu mașina de spălat de acasă, care face același lucru în trei ore, pentru o cantitate semnificativ mai mică de rufe. De ce mașina mea de spălat nu poate fi atât de eficientă și de rapidă?Se pare că regulile și legislațiile sunt diferite între continente, și nu întotdeauna mai rapid înseamnă mai bine, mai ales când trebuie să ții cont de consumul de energie. Nu mă interesează prea mult acest aspect, pentru că aș spăla rufele în timpul zilei când produc suficientă energie verde din fotovoltaice ca să acopăr consumul pentru vreo 10 mașini de spălat rufe.În plus, mi-am dat seama că supradozez detergentul la spălare, pentru că de la o săptămână la alta compoziția se schimbă. Și eu am rămas cu cupa de la primul sac de detergent cumpărat când m-am mutat la casă.Vorbim astăzi cu Emir Lasic, doctor în mașini de spălat și electrocasnice, despre secretele ”murdare” ale mașinilă de spălat.
9/18/20221 hour, 17 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Fac MILIARDE din BOALA ADICȚIEI. Cum INFECTEZI o ȚARĂ? - Eugen Hriscu - #IGDLCC 150

O problemă este considerată o problemă, atunci când o conștientizăm. Aproape imediat ce facem asta, vom lua măsuri ca să o rezolvăm. Cel puțin asta fac oamenii care își doresc să meargă mai departe în viață, ceilalți sunt prea slabi și nu ne interesează destinul lor. Să se descurce singuri..Nu-i așa! ”Problema” pe care tu o observi la cineva, pentru el nu reprezintă o problemă. Pentru el este doar o zi din viața lui, o zi plină de decizii grele pe care le va lua în mod greșit fără să se consulte cu altcineva. Nu are cu cine, pentru că nimeni nu îi înțelege lupta cu propria lui conștiință, bătălie pe care o pierde aproape în fiecare zi în speranța că va deveni bogat. Că toate ”problemele” lui și ale familiei lui vor fi rezolvate cu un ultim pariu, cu o ultimă aruncătură de zaruri, ori cu cea din urmă tură la păcănele.Tentația este peste tot, pe telefonul mobil, pe bannerele din oraș, pe reclamele luminoase bine gândite ale sălilor de jocuri de noroc, așezate strategic lângă bancomate, case de amanet și bănci. Cei care suferă de această adicție sunt atât de ușor de influențat, de ”motivat” să intre să își joace ultimele economii, banii împrumutați sau chiar furați de la familie și prieteni. Totul pentru șansa de a lua premiul cel mare.Nu o să mai fie nimeni supărat pe mine odată ce câștig și dau toți banii înapoi. Dublu, triplu, inzecit, însutit..
7/10/20221 hour, 31 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

CUM SĂ (NU) CONVINGI UN IDIOT - Dumitru Borțun - #IGDLCC 149

Bine ai venit la un episod IGDLCC, unde învățăm despre cum să ne ferim de prostie, de manipulare, în general de idioți dacă se poate. Astăzi vorbim despre cum să ne fie bine, să nu ne fie rău, cu domnul Dumitru Borțun. Astăzi facem școală despre cum să ne certăm fără să ne dăm în cap și fără să ne dăm cu divorț.Vorbim despre diferențele dintre noi și dintre idealurile noastre de viață, despre cum eu am votat cu cineva și tu ai votat cu altcineva. Despre cum adevărul meu nu este și adevărul tău, iar ideologiile noastre ajung să ne despartă. Cum facem să rămânem totuși mai aproape, cum discutăm diferențele de opinie dintre noi?
7/3/202256 minutes
Episode Artwork

RĂZBOIUL PRIN OCHII UNUI UCRAINEAN - @Orest Zub - #IGDLCC 148

Vedem și auzim multe lucruri despre războiul din Ucraina, și sunt sigur că 100% din cei care ne urmăresc, împărtășesc aceeași viziune cu noi despre acest răboi. Oricât am încerca să îndulcim puțin terminologia, nu este o ”situație specială” este o dramă, este o crimă, este război.Am invitat astăzi la IGDLCC pe cel mai în măsură să vorbească despre asta, blogger-ul și vlogger-ul Ucrainean, Orest Zub. Să ne spună el cum e de fapt războiul. Cum i-a afecta pe ucraineni din punct de vedere moral, social, economic, câți oameni au plecat de acolo, cine împărtășește ideile Rusiei și cine nu, și cum văd ei viitorul într-o țară cu peste 40 de milioane de oameni, din care aproape 10% au fugit în decursul a patru luni, doar ca să supraviețuiască.
6/26/20221 hour, 32 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

GREUL ABIA ÎNCEPE! - Cristian Onețiu - #IGDLCC 147

Bine ai revenit la o nouă sesiune de previziuni cu ”Oracolul din Dubai”, Cristian Onețiu, care ne explică de ce ar trebui să strângem puțin cureaua anul acesta și să punem pe pauză planurile mari în care aveam de gând să investim. Aici se numără și o mașină nouă, o casă, sau chiar vacanța aceea pe care o așteptai de mai bine de un an, în care o să scufunzi toate economiile tale din ultima vreme. Stai cuminte că lucrurile nu sunt roz și va fi și mai gri în următoarele trei luni.Știm cu toții că ce spune Cristian se adeverește aproape la zi, și nu pentru că ar avea el niște puteri magice ci observă și analizează situația globală mai bine decât alții. E drept, criza a început dar la noi se văd doar niște efecte mai reduse. Vom vedea ”fundul sacului” abia peste trei luni, și tot ce putem să facem anul acesta este să fim mai atenți cu finanțele noastre, să fim mai chibzuiți cu ”investițiile” pe care credem că le facem, și să punem deoparte pentru zile și mai negre. Din păcate nimeni nu știe cât timp va dura această criză economică. Poate un an, poate doi, poate chiar cinci. Ce putem spune cu siguranță însă este că sistemul economic actual nu este perfect și se vaschimba, forțat.
6/19/20222 hours, 4 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

TINERII ROMÂNI NU SUNT AȘA CUM ÎȚI IMAGINEZI. POVEȘTI REALE #IGDLCC

Tinerii Români nu sunt așa cum îți imaginezi. Nu sunt niște ”copii” care merg la școală, apoi la mall, și pierd vremea pe TikTok ori nopțile cu prietenii. Sunt mult mai bine informați decât tine, sunt mai rapizi în a lua decizii, lucrează deja în diferite domenii și au experiență de câțiva ani în ceea ce fac. Au probleme reale cum ar fi afecțiuni psihice, deficit de atenție, drame în familie sau în cercul lărgit de prieteni, iubiți care și-au luat viața, sau profesori care au atentat la siguranța fizică a acestora.Ei vorbesc cu un psihilog mai mult decât tine, și își vor rezolva problemele mai rapid pentru că sunt conștienți că le au. Sunt probabil mai trecuți prin viață decât ai fost tu la vârsta lor, și e greu spre imposibil să le mai spui că nu au ”școala vieții”. Apropo, sunt mai conectați, mai informați și mai îngrijorați decât tine de situația politică din țară, precum și cea internațională, de situațiile climatice, și chiar de starea războiului. Știu ce canale de media să evite, și știu mai bine ca tine cu cine să voteze. Cred că e momentul să învățăm și noi de la ei.
6/16/20222 hours, 39 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Povești de Groază de la Închirieri Auto - Emil Voica - #IGDLCC 146

Mulți dintre cei care închiriază o mașină o tratează după zicala ”Don't be gentle, it's a rental!”. Problema e că acea vorbă pleacă de la cum o accelerezi și eventual dacă intri sau nu în balta aia de pe marginea șoselei. Nu la distrugerea completă a mașinii și abandonarea ei la câteva sute de kilometri de locul la care trebuia să fie predată, și raportarea acestui fapt cu o săptămână după termenul de predare. E normal să nu te gândești la mașina închiriată ca la bunul tău, însă bunul simț e un termen relativ pentru unii dintre noi.Astăzi discutăm din nou cu Emil Voica despre cele mai stupide și ciudate situații de la un centru de închirieri auto, și cum ne afectează pe toți acest comportament dubios. Cine credeți că plătește toate aceste situații? De ce se scumpesc și închirierile auto pe lângă celelalte servicii și produse? Unul dintre factori este neglijența și nepăsarea, așadar, hai să trecem la explicații.
6/12/20221 hour, 45 minutes, 1 second
Episode Artwork

PUTINISM. CINE MINTE? - Dumitru Borțun - #IGDLCC 144

Fiecare dintre noi trăiește într-o paradigmă. Și eu, și tu, suntem de părere că adevărul nostru este suprem, că cel care ne combate ideile nu este suficient de informat sau de citit. E adevărat, până la un punct, până la momentul când realizezi că adevărul este dictat de câți oameni cred acel lucru. Dezbatem astăzi împreună cu Dumitru Borțun, diferența de opinie, în special între Rusia și Ucraina, plecând de la un clip în care două femei, din Rusia și respectiv Ucraina, discută motivele războiului în desfășurare. Fiecare are dreptatea ei, pentru că trăiesc într-o lume diametral opusă și concepțiile despre realitate sunt deformate de toți cei pe care îi cunosc și în care au încredere. Da, mă refer desigur la femeia de origine rusă.
6/5/202252 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

TOTUL VA FI... AI? - George Haber - #IGDLCC 143

Atunci când aduci vorba de Inteligența Artificială oamenii se împart în trei categorii. Cei complet dezinteresați, care cred că un computer este o unitate simplă de calcul, care pur și simplu macină cifre și dă rezultate. Apoi vin cei ca mine, cei care sunt curioși și știu că Inteligența Artificială poate deveni o realitate, și asta nu pentru că ne-a plăcut prea mult Resident Evil. Știu că algoritmii care ne monitorizează fiecare mișcare de pe internet, pe social media, sunt din ce în ce mai avansați și deja pot lua decizii independent de cei care i-au programat. Următoarea categorie este cea din care face parte George Haber, care estemai implicat ca oricând în această tehnologie. Știe multe lucruri, însă spune mai puțin decât ne-am dori, tocmai pentru că știe că ultima categorie, cei care cred că AI-ul ne va salva într-un fel, e destul de restrânsă. Hai să discutăm despre AI, și despre viitor, cu unul dintre cei mai proeminenți români din industrie.
5/29/20222 hours, 25 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Cum gândește un CHINEZ de succes? - Zachary Jiang - #IGDLCC 142

Zachary Jiang este unul dintre cele mai bune exemple care ”confirmă regula” că omul trebuie să fie curios. Îl cunosc de aproape șase ani, și am avut ocazia să lucrez cu el de mai multe ori, și deși provine dintr-o țară în care cel mai mare preț se pune pe ”țară” știe că pentru a avea succes trebuie să învețe cât mai mult, de preferat de la popoarele cu care lucrează. Este plecat de mai bine de 13 ani, și a lucrat atât în Statele Unite, în America de Sud și prin toată Europa.A plecat cu Huawei și acum se ocupă de brandul Honor în România, și în toată Europa de Vest. Are pe mână mai multe țări decât poate număra, și aceeași mentalitate curioasă ca la început de drum.
5/22/20221 hour, 20 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

ȚĂRAN VS ORĂȘEAN? CARE E MIZA? - #IGLDLCC 141

”Eu sunt Român, născut și crescut la țară. Eu sunt sănătos, nu sunt făcut în eprubetă.” Cum ne uităm la această declarație și cum facem să lămurim acest conflict între omul ”de jos” curat și cinstit, și cel asupritor, cel îmbrăcat bine, ”uns cu toate alifiile”. Cum ești tu mai bun decât cei de lângă tine? Ce te face pe tine mai special decât ceilalți și de ce aceste afirmații sunt.. sau nu sunt discriminări la adresa oricui le aude?Dezbatem această situație cu cel mai popular invitat al acestui podcast, domunl Dumitru Borțun, și așteptăm și feedback-ul vostru în comentarii, mai jos.
5/15/20221 hour, 34 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

NU EXISTĂ BOALA STOMACULUI GOL - GEORGE SIREȚEANU #IGDLCC 140

Bine te-am regăsit la un nou podcast cu informații gratis despre lucruri care chiar contează! Astăzi vorbim cu George Sirețeanu, medic chirurg cu specialitatea bariatrie. Mai exact, micșorarea de stomac. Contrar ideilor preconcepute, vom vorbi astăzi mai mult despre ce poți să faci ca să nu te operezi. Vorbim despre diete, despre cât trebuie să mănânci și despre boala numită obezitate. Da, suprapoderalitatea sau obezitatea este o boală, mai ales atunci când te împiedică să îți duci viața ca un om normal, când îți limitează mult alimentele pe care le poți mânca, și are un efect negativ asupra organismului și a stării de bine.Urmărește cu atenție acest podcast, și dacă te regăsești în pielea mea poate iei și tu măsuri ca să îți fie bine. Știi cum se spune, 40 este noul 30! Cam așa este, gândește-te că mai ai încă pe atât de trăit și viața ta începe cam pe acum. Ai suficientă experiență într-un anumit domeniu ca să poți face bani liniștit să trăiești bine, ai suficientă experiență de viață ca să faci lucrurile repede și bine, dar dacă corpul nu te mai ajută, nu poți realiza nimic din ceea ce dorești.
5/8/20222 hours, 6 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

E DOAR ÎNCEPUTUL. ATACURI CYBER MASIVE ÎN ROMÂNIA - DAN CIMPEAN #IGDLCC 139

Trăim într-o eră digitală în care aproape totul are loc în online, ”pe internet”! Informațiile noastre, comunicațiile, controlul asupra transportului, energiei, și chiar job-urile noastre au la rădăcină internetul. Știi cum e vorba, dacă nu ar fi nu s-ar mai povesti. Nici unul dintre noi nu ar face același lucru dacă nu ar fi existat internetul, iar asta e bine. Totuși, războaiele nu se mai duc pe câmpul de luptă, cel puțin nu cele inteligente. Nici nu am mai avea nevoie de războaie dacă am avea hackeri suficient de bine pregătiți. Câteva atacuri asupra sistemelor informatice vitale și poți pune în genunchi o țară în mai puțin de o zi. Asta încearcă și rușii în acest moment, problema e că nu prea le iese. Cel puțin celora care ne-au atacat pe noi zilele trecute. Pe noi adică site-ul guvernului, mapn, cfr călători și site-ul unei bănci.
5/2/20221 hour, 31 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Aventuri din Bucătărie - CE, CUM și CÂT MĂNÂNCI - Chef Florin Dumitrescu - #IGDLCC E0138

Florin este genul de om pe care dacă îl lași singur acasă, în loc să stea să se uite la seriale o să te surprindă cu o rețetă complet nouă, creată din ce a găsit în frigider. Este atât de pasionat de ceea ce face încât pentru el nu există diferență între orele de ”muncă” și relaxare. EL chiar se relaxează gătind, și faca asta de mai bine de 25 de ani. Mă chinui să îl aduc pe scaunul de podcast de mai bine de un an, și sunt bucuros că a reușit să își facă timp să vorbească despre ce îi place lui cel mai mult.Apropo, te avertizez că discuția pleacă la un moment dat însre zona de nutriție. E un curs firesc atunci când ai petrecut atât de mult timp în bucătărie și ai învățat ce trebuie să mănânci, cum să îl mănânci și cât. Luați notițe pentru că Florin știe ce spune!
4/17/20221 hour, 34 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

"NE OMORÂM ORGANIZAT" ÎNAINTE DE UCRAINA A FOST SIRIA - Raluca Al Haddad - #IGDLCC E0137

Raluca este unul din oamenii frumoși pe care i-am cunoscut ”în tinerețea mea”, atunci când lucram ca jurnalist la televiziune și căutam cele mai tari subiecte. Așa mi-am făcut mulți prieteni și am cunoscuti oameni care mi-au arătat și povestit lucruri despre care nici nu credeam că voi afla vreodată. Am chemat-o pe Raluca la IGDLCC pentru că este cea mai în măsură să ne povestească despre Siria, despre cum e să trăiești într-o țară în care războiul este la ordinea zilei și despre cum vede ea lucrurile, tot prin ochii unui jurnalist. Vă avertizez de pe acum, povestește cu atât de multă pasiune despre frumusețea Siriei încât o să vreți să mergeți în vacanță acolo, poate chiar să vă stabiliți permanent. Are aceeași pasiune în glas când vorbește și despre ororile pe care le-a suferit poporul Sirian în ultimul deceniu, poate chiar mai mult. 
4/11/20221 hour, 29 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Masacrul de la Bucea - Mai vorbim despre Desensibilizare? - #IGDLCC #SPECIAL E0136

Bine te-am regăsit la IGDLCC cu invitatul nostru semi-permanent, Domnul Borțun Olteanu, unde vorbim despre.. ați ghicit, război. Vorbeam acum o lună despre desensibilizare însă Rusia nu are de gând să ne lase să facem asta. Cu o zi în urma filmării acestui podcast au ieșit la iveală imaginile de la Bucea din Ucraina. na poftim desensibilizare! E timpul să vorbim despre ele, să înțelegem de ce nu se face așa ceva nici măcar în timpul unui război, și să ne punem și întrebarea, oare trăim al treilea război mondial? Am scris cu litere mici pentru că sun sigur că nici unul dintre noi nu își dorește să fie asta realitatea.
4/6/20221 hour, 34 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

INFORMAȚII FAINE ȘI SIMPLE DESPRE CĂLĂREȚ ȘI ELEFANT - Paul Olteanu & Mihai Morar - #IGDLCC E0135

Ne-am obișnuit ca pe 1 Aprilie să glumim despre noi, despre viață, să ne păcălim că totul e bine și frumos și să trecem mai departe la viața noastră singulară în care încercăm să acumulăm cât mai mult pentru noi. Și doar pentru noi. Am învățat însă că dacă vrei să construiești ceva durabil, nu trebuie să gândești ca un ”boss” ci ca un manager. Și nu de proiect, ci de oameni! Nu te gândi că cel de lângă tine ”face bani cu carul” și îți ia din felia ta. Nu! Greșit! Dacă lucrezi împreună cu vecinu, prietenul sau chiar competitorul tău veți face împreună mai mulți ”bani” decât singuri. Vorbim de bani pentru că acesta se pare că e motorul, cel puțin de fațadă, pentru multe din afacerile de familie. Scopul este până la urmă să faci ce îți place și să trăiești bine din asta. Vă las cu această idee alături colegii mei de breaslă, Paul Olteanu și Mihai Morar. Urmărește de asemenea și episoadele de la ei de pe canal, merită!
4/2/20221 hour, 23 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Cu și Despre Mașini, Ponturi, Transporturi și Tractări - Ionel Militaru - #IGDLCC E0134

Am văzut că v-a plăcut ultimul podcast pe care l-am făcut despre mașini. În trecut am vorbit despre mașini de închiriat, despre costuri de producție și de întreținere și v-am oferit o mulțime de ponturi pentru cei care vor să conducă cele mai faine mașini la cele mai mici prețuri. Astăzi vorbim despre tractări, despre ce mașini mai ajung în România și despre cât de ieftin este să ai o mică asigurare atunci când pleci la drum. Ionel Militaru este invitatul nostru de astăzi, fost polițist și acum are o companie de transporturi de care probabil ai și auzit!
3/27/20221 hour, 55 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

RĂZBOIUL DIN UCRAINA. CÂND ȘI CUM SE TERMINĂ? - Mircea Geoană - #IGDLCC E0133

3/20/20222 hours, 15 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

"Cuvântul cu Ț" vorbește despre NOI. Ana Maria Ciobanu - #IGDLCC E0132

Cuvântul cu Ț vorbește despre noi. Da, mă refer la ”țigan”, și oricâte ghilimele aș pune în jurul lui tot nu vor fi suficiente să ștergem cu buretele istoria rasismului pentru acest popor. Au trecut mai bine de 30 de ani de la problemele grave ale societății, și e timpul să aruncăm o privire în urmă cu 300 de ani, și chiar mai mult de atât, la nedreptățile noastre ca popor.”Vorbim astăzi cu Ana Maria Ciobanu, reporter la Decât O Revistă, care scrie despre echitate socială și este co-gazda podcastului mame în care explorează dansul complicat pe sârma dintre maternitate și carieră. Proiectul de care e cel mai mândră e Satul Mădălinei, o serie audio despre cât de complicat este să te lupți cu sărăcia transgenerațională, oricât de bine intenționat ești. Articolul cu care i-a fost cel mai greu e Frica era aici și înainte. Când îi rămâne timp și are cu cine să lase copiii, se cațără pe munți sau e pasager pe motor spre o plajă pustie. Primul ei job a fost de clovn.”La o astfel de descriere nu mai ai ce să adaugi, decât vreo două ore de răbdare și să nu te superi pe ce vei auzi din momentul în care dai play acestui podcast. Audiție sau vizionare plăcută!
3/15/20221 hour, 9 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Cum creștem OAMENI PUTERNICI! - Nicu Stoian - #IGDLCC E0131

Dacă atunci când ai fost mic părinții te-au plimbat de la un sport la altul ca să îți găsească o pasiune sănătoasă atunci e momentul să le mulțumești. Te-au crescut bine, atât din punct de vedere fizic dar mai ales psihic, mai ales dacă ai ales să dai cu pumnii și cu picioarele într-un mediu controlat. Ai oasele mai tari, poziția spatelui mai dreaptă și încrederea mai ridicată decât prietenii tăi care nu au avut acest lux, mai ales ”pe vremea mea”.Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru cei mici este să îi duci la o sală de sport, sau de karate, unde se vor putea confrunta cu cele mai mari temeri ale lor. Nicu Stoian este unul dintre oamenii care îți vor confirma acest lucru. Generațiile noi sunt mai ”moi”, din toate punctele de vedere. Încrederea lor este mai scăzută decât în trecut, sunt mai ușor influențați de ceilalți oameni, și au o construcție mai ”slabă”. Desigur, și genetica e de vină, dar cel mai mult contează pregătirea din tinerețe.
3/12/20222 hours, 23 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

În Ce Lume Trăiești? Realitate sau Imaginație? - Dumitru Borțun - #PODCAST #IGDLCC #E0129

Acest podcast nu este pentru ”tămăduirea sufletului”. L-am chemat din nou pe domnul profesor Dumitru Borțun ca să vorbim despre realitate și nu despre ficțiune. Nu vrem să repetăm toate greșelile din ultimii 100 de ani ci vrem să facem lucrurile mai bine. E o perioadă destul de tristă și e mai bine să fii realist decât optimist. Nu cred că o să zâmbești pe parcursul acestui podcast, dar din nou, nu acesta este scopul. Hai să înțelegem ce se întâmplă în prezent și să nu ne facem iluzii despre viitor.
2/20/20221 hour, 3 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Vacanța de o Lună, Ne-am Covidat, Planuri de Viitor - Lorena Buhnici - #PODCAST #IGDLCC #E0128

E timpul pentru un nou #IGDLCC, nu-i așa? Am făcut o mică pauză în luna ianuarie dar am ținut cont de ce mi-ați scris la comentarii și voi începe să invit și femei la acest podcast. Începem cu cea mai importantă femeie din viața mea, Lorena Buhnici, și am decis împreună să ”dăm puțin din casă”. Povestim despre vacanța de o lună și de ce este important să te gândești și tu la așa ceva, despre cum nu ne-a iertat nici pe noi covid-ul deși ne-am protejat cât de bine am putut. Sunt și dezavantaje ale faptului că am decis să călătorim atât de mult. Da, am scris covid fără majusculă pentru că aș vrea să reușim să uităm de această perioadă sumbră din istorie, deși economia și modul în care a fost gestionată situația în ultimii doi ani nu ne va lăsa să uităm prea repede.
2/13/20221 hour, 33 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

CE AM ÎNVĂȚAT DIN 2021 - Prof. Dumitru Borțun - #PODCAST #IGDLCC #E0127

Bine v-am regăsit la un nou #IGDLCC cu invitatul nostru preferat, Domnul Borțun Olteanu. Suntem la început de an, și sper că și voi sunteți bine acolo unde sunteți. Nu am venit să stricăm distracția, astăzi suntem pe pozitiv!Privim puțin de sus anul care a trecut și vedem ce putem învăța din greșelile pe care le-am făcut, dar și ce lucruri bune putem repeta până se transformă în obiceiuri. Este nevoie de doar 30 de zile pentru un lucru făcut zilnic să se transforme într-un obicei pe termen lung. Cam așa e și cu sportul, și cred că e o idee bună pentru început de an, să avem grijă mai mult de noi și de cei din jurul nostru.
1/9/20221 hour, 3 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

CARE ESTE VIITORUL ROMÂNIEI? - MIRCEA GEOANĂ - #PODCAST #IGDLCC SPECIAL E126

Bine te-am regăsit la un nou podcast, unul special de data aceasta, potrivit pentru cea de-a doua zi de crăciun. Astăzi îl am alături de mine pe primul politician care nu mi-a cerut întrebările înainte, și unul dintre puținii care au ajuns la masa de #IGDLCC. Vorbim astăzi cu Micrea Geoană, omul care a atins cea mai înalt nivel politic și diplomatic al generației noastre și este acum al doilea om în NATO, Secretar General Adjunct al celei mai mari coaliții militare de până acum. ”Suntem bine” cum spune și el, suntem în echipa căștigătoare.Sunt multe lucruri de vorbit despre ce se întâmplă în România dar și în Europa, lucruri despre care oamenii și politicienii evită să discute, hai să vedem ce răspunsuri putem obține în acest sens.
12/26/20211 hour, 39 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

CUM SĂ FIM MAI PUȚIN PROȘTI - IULIAN FOTA -#PODCAST #IGLDLCC E125

Bine te-am regăsit la un nou episod IGDLCC cu Iulian Fota, acum în funcția oficială de Director general al Institutului Diplomatic Român. Vorbim astăzi despre cât de mult ne doare prostia și cum putem să fim mai puțin proști. Prostia ca și corupția sunt vulnerabilități ale unui individ dar și ale unei instituții sau organizații. Acum, prin prosite mă refer în primul rând la incompetență. Faptul că cineva nu este capabil să ducă la bun sfârșit un lucru pe care s-a angajat să îl facă este notat ca și incompetență. Așadar, cum rezolvi cu incompetența? Mai ales atunci când greșelile unui singur om afectează mersul întregii țări?
12/19/20211 hour, 40 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

CUM ÎȚI SCHIMBI VIAȚA ÎN 2022 - PAUL OLTEANU - #PODCAST #IGDLCC E124

Am ajuns la 40 de ani și abia acum îmi dau seama că știu prea puține despre cum funcționează lumea cu adevărat. Îmi dau seama că am nevoie să vorbesc cu și mai mulți oameni ca să pot deveni eu mai bun cu mine, cu familia, mai performant și mai eficient în ceea ce fac, și desigur mai profitabil. Ce este mai interesant e că anul acesta am fost plecat cel mai mult din țară, în vacanță. Vreo 20% din timp am fost să vizitez locuri de care eram curios, și să revizitez locuri care mi-au plăcut ”în tinerețe”. Sunt sigur acum că datorită acestui aspect am luat decizii mai potrivite pentru familie și pentru carieră, și știu că se poate și mai bine.Bine te-am regăsit la un nou podcast cu Paul Olteanu, un nou episod despre următorul nostru episod din viață. Indiferent cum îți faci planurile de viitor, pe un an sau pe mai mulți, Paul este unul din oamenii pe care trebuie să îi asculți ca să poți lua deciziile cele mai bune. El este cel care știe diferența dintre obiceiuri și gândire rațională, ”elefant și călăreț” este expresia lui preferată pentru a defini aceste două caracteristici ale fiecărui om. Iar pentru că nu am avut timp nici unul dintre noi să ne vedem în timpul săptămânii am decis ca acest episod să fie LIVE, duminică seara. În felul acesta răspundem și la o parte din întrebările voastre și vă dăm sfaturi gratis despre lucruri care costă.
12/15/20212 hours, 48 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

CUM ȘI UNDE CĂLĂTOREȘTI ÎN PANDEMIE - PONTURI - Răzvan Pascu - #PODCAST #IGDLCC E123

Stăm de aproape doi ani între patru pereți, și cred că singurul gând al fiecăruia dintre noi este unde să plece de Crăciun, de Revelion sau poate chiar o lună două la începutul anului. În 2020 eu am lipsti din țară mai bine de două luni cumulat, și sunt sigur că ți-ai dori să știi cum am făcut asta și ce m-a determinat să merg la capătul lumii pentru o lună și ceva. Și nu sunt singurul, Răzvan Pascu, invitatul meu din această seară la podcast face asta ca și meserie. Călătorește cu familia și cu clienții săi mai bine de patru luni pe an în cele mai exotice destinații cu cele mai rezonabile oferte și prețuri.Tocmai de aceea l-am chemat, să ne împărtășească din experiența lui de călătorie, să vedem cum lucrează și cum te poate ajuta și pe tine să te detașezi complet pentru trei-patru săptămâni într-o vacanță pe care nu o vei uita. Ba chiar să îți dea idei de locații unde te poți muta pentru o perioadă mai lungă, mai ales dacă serviciul tău îți permite acest lucru. Acesta este un podcast pe care nu vrei să îl ratezi!
11/28/20211 hour, 44 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ce poate învăța România de la Danemarca? - Søren Jensen #PODCAST #IGDLCC NEW E122

Avem norocul că ne aflăm pe un continent numit Europa, și spre deosebire de ce se întâmplă în capătul celălalt al lumii, Uniunea Europeană și-a făcut un scop comun ca oricare țară membră să învețe din greșelile dar și din planurile de viitor pe care le-au pus în practică cei care nu au avut asupra lor mâna grea a comunismului. Avem diferențele noastre cu celelalte popoare europene, tocmai de aceea ar trebui să învățăm meserie de la cei care o fac mai bine decât noi. Tocmai ca să putem spune pe viitor că am devenit mai buni. Nu este nici o rușine să fii mai bun decât ”sensei-ul” tău, ba chiar este o mândrie.Îl am astăzi alături de mine pe Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei în România, într-un interviu plin de idei bune și de soluții la problemele actuale. Ce mi-a plăcut cel mai mult la el, este că nu are în vocabular expresia: nu se poate. Dimpotrivă, știe că unele lucruri au nevoie de mai mult timp, însă experiența de peste 30 de ani în securitate și diplomație îi întăresc cuvintele și principiile. Nu discutăm despre ”dacă” ci despre ”când”. Vorbim despre infrastructură, despre orașe și despre digitalizare cu reprezentantul țării care a demonstrat că în 30 de ani se pot face multe lucruri, care, în final ne vor economisi nouă timp și bani. Până la urmă noi suntem cei care plătim fiecare greșeală politică și egoistă a celor pe care i-am ales.
11/21/20211 hour, 18 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

ÎȘI BAT JOC! EMIGRĂM SAU MAI LUPTĂM? #BORTUN #IGDLCC E121

De ceva vreme am aceleași gânduri ca acum zece ani. Mai stau în țară? Sau îmi găsesc un locșor doar al meu, poate pe alt continent unde corupția și nepăsarea nu sunt atât de mari încât să te omoare. Serios acum, corupție și interes politic există peste tot, dar în unele țări nu se fură din buzunarul morților. Sper că am fost suficient de specific despre subiectul de astăzi pe care îl vom discuta cu domnul profesor Borțun Olteanu.Este al doilea episod din seria noastră, a doua lună când îl avem invitat pentru a dezbate problemele noastre, ale poporului Român, și poate găsim și o rezolvare penru ele că eu unul nu mai pot. Mă doare sufletul când văd ignoranță, mai ales când e vorba de viața noastră. Nu le pasă decât de banii din mandat și să fie cât mai comozi la ei în căsoaie și în SUV-urile cu care străbat această țară pe care o conduc, probabil odată pe an.
11/14/20211 hour, 9 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Celebru pe YouTube până la 22 de ani - Maximilian Ioan - #PODCAST #IGDLCC E120

Maximilian Ioan aka Max și Altele este unul dintre cei mai populari creatori de conținut de pe YouTube-ul Românesc. E drept, gaming-ul ne atrage pe toți într-o măsură sau alta, însă nu pot să nu mă minunez câtă energie are Max ca să posteze trei clipuri în fiecare zi pentru comunitatea sa. E drept, în ultima vreme au trecut mai multe luni de când am văzut un gameplay de la Maximilian Ioan și tocmai de aceea am fost curios ce s-a întâmplat cu acea energie. Ei bine, școala de gamign pentru copii este unul din planurile sale de viitor, iar pe restul vă las să le descoperiți în cadrul acestui podcast.
11/7/20211 hour, 57 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ce trebuie să știe Antreprenorul Viitorului - Cristian Onețiu - #PODCAST #IGDLCC NEW E119

Antreprenoriatul viitorului presupune înțelegerea economiei, a tehnologiei, a asset-urilor prezente și viitoare în economia viitorului, și înțelegerea comportamentului uman în schimbare. Noul antreprenoriat presupune să ai expertiză în toate și să reușești să creezi ecosisteme care să răspundă acestor tendințe și a acestor noi realități economice.Aproape nici un business nu mai poate funcționa fără să înțeleagă comportamentul consumatorului, noile tehnologii, blockchain, și toate lucrurile care au schimbat lumea în ultimii ani de zile. Nu mai există business care poate spune că nu se poate schimba, nu poate fi afectat de nimic în viitor.
10/31/20211 hour, 41 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Cine este Șerban Copoț? - ”Hiena Animal X, Prezentator iUmor - #IGDLCC NEW E118

Cine este de fapt Șerban Copoț? Dacă ești de aceeași vârstă ca mine, sau poate mai mic cu vreo doi sau trei ani, îl știi drept Hiena de la Animal X. Dacă ești mult mai tânăr atunci îl asociezi cu prezentatorul de la iUmor, cea mai celebră emisiune de televiziune din online-ul românesc. În spatele prezenței de scenă a lui Șerban, se ascunde însă mult mai multă pasiune pentru a îi ajuta pe cei mici. Și aici mă refer la copii crescuți pe asfalt, ca mine și ca tine. Cei care nu au descoperit încă pădurea, muntele, nodurile marinărești și cuțitele de vânătoare.  Te inviti așadar să cunoști o altă latură a lui Șerban Copoț și vei descoperi un om de care te vei atașa mai repede decât crezi.
10/24/20211 hour, 52 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

”Marele Alb”, dezastrul pandemic și politicieni puerili - Dumitru Borțun - #IGDLCC E116

Suntem o națiune de constatatori? Noi credem că putem mai bine. Împreună cu profesorul Borțun începem ceva nou sub umbrela #IGDLCC O dată pe lună vom privi societatea și o vom decoda. Ducem podcast-ul la nivelul următor cu instrumente din mediul academic. Mergem dincolo de conversație și căutăm împreună soluții pentru prezent și viitor.În această primă ediție vorbim despre Investigația celor de la Recorder în subiectul numit ironic dar realist ”Marele Alb”. Analizăm din perspectivă etică și jurnalistică acest material și intrăm și în alte discuții precum dezastrul pandemic din ultimii doi ani. Îți dai seama că ne învârtim în cerc de doi ani, între promisiuni economice și decizii proaste care ne vor duce la sapă de lemn? Și nu, nu vorbesc despre vacinare sau măsurile de interdicții pentru cei care nu s-au vaccinat. Vorbesc despre politicianii care mint cu nerușinarii de parcă sunt la grădiniță și despre interesul pur egoist al fiecăruia dintre ei atunci când vine vorba de un plan economic
10/17/20211 hour, 57 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

VITALIK BUTERIN știe că va trăi 500 de ani - #IGDLCC E117

Cu mari emoții am să vă spun că acesta este unul dintre cele mai tari podcast-uri din toate timpurile, cel puțin pentru mine. Am avut șansa să îl aduc în studio pe unul din creatorii celei mai importante tehnologii din crypto, Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum. Are ”doar” 27 de ani și o viziune complet diferită a viitorului în care posibilitatea de a trăi 500 de ani devine o posibilitate. Nu gândește ca noi oamenii de rând în ceea ce privește banii, nu deține mai nimic și doarme pe la prietenii cu care are ceva în comun. Ciudat pentru un om pe care toată lumea pune câte o etichetă de miliarde, nu? Am vorbit cu Vitalik despre începuturi, prezent și mai ales despre viitor, și am găsit suficiente subiecte comune care să ne anime curiozitatea și imaginația. Fără o introducerea prea pompoasă te las să îl descoperi pe omul din spatele Ethereum într-un podcast care sper să îți schimbe și ție puțin perspectiva asupra vieții.
10/17/20211 hour, 46 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Cel mai cool doctor de pe Internet (TikTok) - Dr. Mihail Pautov - #IGDLCC NEW E115

Faceți cunoștință cu cel mai cool doctor de pe internet, Dr. Mihail Pautov. Da, este doctor pe bune nu doar cu titulatura, și el este omul care te poate convinge să îți faci un dosar medical complet, nu știi când vei avea nevoie de el și s-ar putea să îți salveze viața. Serios, pe mine m-a convins, și nu doar pentru că este celebru pe internet ci pentru că își bazează sfaturile pe cunoștințele medicale. Doctorul pe care îl urmărește toată lumea pe TikTok sau pe Instagram este chirurg de profesie, și este unul din puținii medici care își doresc să schimbe lumea. A ales calea mai complicată devenind persoană publică tocmai pentru a influența în bine cât mai multe vieți.
10/10/20211 hour, 41 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Cum construiești un business de sute de Milioane de € - Victor Căpitanu - #IGDLCC NEW E114

Victor Căpitanu este unul dintre oamenii de afaceri ”„de modă veche” și îl respect și mai mult pentru acest lucru. A început cu un job la bancă după ce a terminat ASE-ul și apoi s-a aliat cu un partener pentru a construi cel mai mare business din domeniul imobiliar din România. Deocamdată. Este foarte precaut, calculat și dă foarte puține interviuri, spre deloc. De aceea este o onoare pentru mine pentru că a acceptat invitația la acest podcast de unde poți extrage și tu multe informații și sfaturi utile despre business. Vei avea nevoie de ele pe termen lung dacă vrei să îți asigur bătrânețea și chiar mai mult. Urmărește acest podcast pe toate platformele de streaming audio ca Spotify, Apple Podcasts, Google podcasts sau pe YouTube, mai jos. Poți să downloadezi acest podcast în format video dacă ai YouTube Premium sau chiar în audio direct din link-ul de mai jos. Știu că este util mai ales pentru cei care fac naveta în fiecare zi până la serviciu.
10/3/20211 hour, 38 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Cine este Atenție Cad Mere? - Alex Cozma - #PODCAST - NOUL #IGDLCC #E112

Îl urmăresc de ceva vreme, a crescut frumos ca Făt Frumos iar lumea îl știe drept Atenție Cad Mere. Numele lui este Alex Cozma și deși nu vrea să vorbească prea mult despre el l-am tras de limbă puțin și a fost mai mult decât dornic să povestească despre cum a început și cum rezistă în continuare pe YouTube. Clipurile lui sunt puțini diferite, povestiri despre lucruri adevărate, istorie, lucruri inedite sau locuri din toată lumea. Nu se uită la televizor, nu are cablu, și chiar pe HBO sau Netflix se uită doar la seriale pe care le-a văzut deja tocmai ca să nu îi distragă atenția de la lucrul pe care îl face. Pune foarte multă pasiune în tot ceea ce face și scrisul filmatul și editatul sunt o mare parte din viața lui.
9/19/20211 hour, 56 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

SINELE Învinge - MIHAI DOBROVOLSCHI - NOUL #IGDLCC #E111

Bine te-am regăsit la un nou podcast IGDLCC, cu unul dintre cei mai ”fresh” invitați, Mihai Dobrovolschi. Spun fresh pentru că este unul din puținii oameni care emană aceeași energie pozitiviă în fiecare zi la Radio Guerilla și pe care l-am chemat tocmai ca să îl trag de limbă să aflu cum reușește să fie atât de pozitiv, de energic și de consistent într-un domeniu apropiat de al meu. Am avut multe curiozități la care mi-a răspuns și chiar m-a luminat și am vorbit despre mult mai multe lucruri decât ne așteptam. Probabil discuția ar fi continuat încă două ore însă am decis să mai păstrăm informații și pentru o dată viitoare.
9/12/20212 hours, 24 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

CE FACEM CU BANII ÎN 2021 - Radu Crăciun - #IGDLCC E110

La prima vedere ai crede că este economist, însă are pregătire de inginer aerospațial și acum conduce un fond de pensii. Introdu toate aceste profesii și rezultatul este Radu Crăciun. Nu e nici o rușine să inveți niște lucruri și să profesezi în cu totul alt domeniu, cum spune și el, un eșec în planificarea carierei. Cert este că e mai mulțumit și mai fericit cu ce face acum chiar dacă a lucrat șase ani în domeniul aerospațial. S-a adaptat repede vremurilor și a virat rapid în direcția economică unde a învățat cu mare curiozitate acest domeniu. El este însă omul pe care trebuie să îl întrebăm în ce direcție se întreaptă economia în 2021, atât a României cât și cea internațională. Vorbim așadar despre viitor și despre cum ne putem pregăti mai bine pentru acesta. Apropo, RaduCrăciun.ro este blogul lui unde scrie cu pasiune despre economie, atât la nivel macro dar și sfaturi de finanțe personale.
8/1/20211 hour, 49 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

De ce suntem codași la 5G, Secretele Operatorilor - Nicolae Oacă - #IGDLCC E109

ne te-am regăsit la un nou IGDLC cu invitatul meu special din această seară, un specialist din zona de telecomunicații. Faceți cunoștință cu Domnul Nicolae Oacă, unul din blogerii mei preferați pe această temă. Ai citit bine, blogger, pentru că deși are o vârstă înaintată nu lucrează pentru nici unul din operatorii de telefonie și date ci scrie pe blogul său personal pe care îl poți găsi aici: Nicolae OacăPentru mai multă încredere în subiectele discutate de astăzi, Dl Nicolae Oacă este Inginer în Telecomunicații, Doctor în Telecomunicații și are și Master de Administrația Business-ului, tocmai pentru a avea o perspectivă economică a domeniului de telecomuncații. Așadar, Dl Oacă are și imparțialitate, pregătire tehnică și chiar economică pentru această discuție, și chiar și bunăvoința de a povesti niște lucruri interesante despre cum s-au împărțit teritoriile și rețelele de pe vremea comunismului încoace.Experiența lui de viață se trage din job-urile pe care le-a avut la ANCOM, la Telekom, precum și consilier pentru alte companii.
7/25/20212 hours, 3 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Super Copii de Nota 10 - Un altfel de #IGDLCC E108

Ei sunt viitorul nostru, ei sunt copii care ne vor ajuta să trecem mult mai ușor peste greutățile și concepțiile generației noastre. Ei sunt copii care deși nu au parte de prea multe la o vârstă fragedă, sunt mai concentrați să schimbe lumea, mai elocvenți, mai muncitori decât am fost noi la vârsta lor. Ei reprezintă generația pe care trebuie să o ajutăm se treacă peste greutăți și să ajungă cât mai sus în viitorul pe care fiecare îl va decide. Mi-ar plăcea să pot să îi aleg peste 10-15 ani în senat, în parlament pe acești copii care se gândesc înainte de toate la binele apropiaților și al oamenilor care îi înconjoară.
7/18/202153 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Viitorul și profitul creatorilor de conținut - Cristian Manafu - #IGDLCC E107

YouTuber, Instagramer, TikToker sau Facebooker, într-o traducere aproximativă suntem cu toții creatori de conținut. Nu ar trebuie să punem etichete în funcție de platformele preferate pentru că pe oricare din ele vei găsi oameni să te asculte și să vizioneze conținutul tău. Este un business care crește în fiecare an și devine din ce în ce mai sustenabil, pentru unii chiar profitabil, și ai nevoie de multe tipuri de aptitudini de la scrierea unui text, la filmare la montaj și chiar vânzare sau marketing și social media ca să îți prezinți mesajul la cât mai multă lume. Acesta este subiectul de astăzi cu invitatul meu, Cristian Manafu, unul din oamenii care înregistra podcast-uri audio acum 15 ani, înainte să se numească chiar un podcast. A ales altă cale, cea a marketing-ului și evenimentelor, însă este la curent cu tot ce mișcă în această industrie. Eș știe mai bine decât mine cât de mult va crește această piață, și cât vor câștiga în plus cei care activează în acest domeniu. 
7/11/20211 hour, 27 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Legătura dintre climă și pandemii, explicată acum de știință - Alexander F. More - #IGDLCC E106

Care este legătura dintre climă și pandemii? Ei bine există multe, dar cea mai plauzibilă explicație sunt animalele, păsările și insectele care din cauza încălzirii globale se retrag și migrează către alte părți ale continentelor. Căpușele din dinspre nord, țânțarii dinspre sud, și uite așa ne trezim cu niște boli pe care le-am văzut doar în filme. Luna iunie a acstui an a avut toate caracteristicile unei clime tropicale, foarte multă ploaie și căldură de peste 30 de grade aproape în fiecare zi. În primul război mondial, clima a fost influențată de bombardamente. Aerul a devenit suprasaturat de praf și tot din acest motiv păsările călătoare, în special rațele, nu au mai emigrat. S-au îmbolnăvit toate cu gripa aviară și așa a apărut gripa spaniolă. Ți-am trezit interestul? Ei bine asta e realitatea și asta ne spune știința cu ajutorul lui Alexander More, invitatul nostru la acest IGDLCC, foarte important pentru mine dar mai ales pentru omenire.
7/4/20211 hour, 38 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Scumpirile sunt doar începutul unor vremuri complicate - Cristian Onețiu - #IGDLCC E105

Bine te-am regăsit la o ediție specială de IGDLCC, specială pentru că îl avem din nou pe Cristi Onețiu aici în studio. O să vă tai însă repede cheful pentru că nu este aici ca să ne vorbească despre oportunități ci mai degrabă despre pericole. Acest IGDLCC nu va fi distractiv ci mai degrabă informativ. Sper să te ajute să regândești prioritățile pentru următoarea perioadă pentru că așa zisul final al pandemiei vine cu rezultatul deciziilor proaste ale guvernării din orice țară ai trăi, și cu efectele secundare ale printării de bani.În apărarea ei, SUA este singura transparentă în cazul volumului e valută printată, spre deosebire de alte țări unde nu știm absolut nimic. Efectele se văd de pe acum la capitolul construcții unde prețurile au crescut și cu 200% la unele materiale sau la forța de muncă, și chiar și la electonice și electrocasnice. Un laptop costă în medie cu 30% mai mult ca acum doi ani, cu aceeași configurație, iar un telefon cu cel puțin 10%.Dacă cereai un o creștere a profitului cu 1.5% într-o companie acum doi ani aveau loc nenumărate de ședințe de consiliu administrativ și sute de documente ca să motiveze și să susțină această creștere. Acum, 30% creștere a prețurilor de pe o zi pe alta este absorbită fără nici o emoție de clientul dornic să își construiască o casă și să se retragă undeva la munte.
6/27/20211 hour, 23 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Prima mașină electrică din România - Voicu Oprean - PODCAST #IGDLCC E104

Cum ar fi să vezi pe stradă în curând, prima mașină electrică produsă în România? Cât de greu poate fi? Construim tehnologie pentru o mulțime de industrii, suntem printre cei mai buni la programare, baterii și motoare electrice sunt peste tot, chiar și în România avem fabrici pentru așa ceva. Mai trebuie cineva să lege toate aceste componente și materiale, și cine ar fi mai potrivit decât o companie de software. Am stat de vorbă cu Voicu Oprean, fondatorul AROBS Transilvania, una dintre primele companii de software din România despre acest subiect, și da, chiar au în plan așa ceva. Sper să le iasă până la capăt această idee, vă țin la curent. Până atunci, urmărește acest podcast atât sub formă video dar și audio și te aștept în secțiunea de comentarii cu impresii și idei.
6/20/20211 hour, 56 seconds
Episode Artwork

Arhitectul meu preferat - Marius Miclăuș - PODCAST #IGDLCC E103

Bine te-am regăsit la un nou episod IGDLCC. În fața mea am un om pe care mă străduiesc să îl prind la o discuție aici în studio, de mai bine de patru ani, dinainte să fac și podcast chiar. Ar fi trebuit să fie primul meu invitat. Marius Miclăuș este unul dintre arhitecții mei preferați pentru modul cum gândește un spațiu de locuit. Pentru mine Marius reprezintă un altfel de prototip de arhitect. Dacă eu sunt foarte conectat la tehnologie, pasionat de mașini electrice și de viitorul în acest domeniu, el este cel care mă aduce cumva cu picioarele pe pământ. Atunci când stăm de vorbă despre construit el este cel cu pământul, cu energia, cu lemnul și cu arta. El lucrează cu oamenii direct și lasă în urma lui o impresie, o senzație și niște lucrări foarte frumoase. Marius are și o tabără pe care o ține anual, tabăra de la dealul cerului, unde cei care participă au ocazia să uite puțin de programele digitale de arhitectură. Acolo vor fi mai aproape de natură și vor înțelege mult mai bine ce înseamnă să trăiești într-o casă construită după principii umane și nu doar una din metal, sticlă și multă cărămidă, beton sau bca. Urmărește acest podcast în format video și audio mai jos, și spune-mi apoi ce părere ai avut despre această discuție.
6/13/20211 hour, 21 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Viitorul datelor tale - Bruce Pon - PODCAST #IGDLCC E103

Bine te-am regăsit la IGDLCC, o ediție specială de data aceasta, în limba engleză. Nu te teme, avem și subtitrări în limba Română, la care a muncit mult colegul nostru Vlad! Avem în studio un om deosebit care știe bine ce înseamnă blockchain-ul și care a fost acolo de la începuturi. Invitatul meu de astăzi este Bruce Pon, fondatorul Ocean Protocol. Chiar dacă sună sofisticat și implică multă tehnologie, Bruce este un realist care înțelege foarte bine prezentul și mai ales viitorul datelor noastre, al internetului și al inteligenței artificiale. Partea tehnică demonstrativă o vom publica pe canalul Crypto-Vineri însă avem și în cadrul acestui podcast o explicație mai scurtă pentru a ne face o idee despre Ocean Protocol.
6/6/202152 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Bursa de 4.5 RON pentru copii - Alexandru Manda - PODCAST #IGDLCC E102

95% din primăriile din România nu respectă legea privind bursele de ajutor social și ale studenților de merit. Unii copii primesc chiar și 4.5 RON pe lună drept ajutor social. O sticlă de lapte sau patru pâini, ori cinci ouă. Atât valorează educația mai aes pentru mulți dintre copii ce provin din familii mai sărace.Alexandru Manda își dorește să schimbe acest lucru, și chiar o face. Deși este încă student, își dedică tot timpul liber pentru a îi ajuta pe cei defavorizați de soartă și de stat.Urmărește acest podcast în format video și audio folosind link-urile de mai jos. Poți chiar să îl downloadezi la tine pe telefon și să îl asculți în mașină, acasă, sau oriunde ai decis să te relaxezi în această seară.
5/30/20211 hour, 20 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Cine este Vlad Dobrescu - PODCAST #IGDLCC E101

Chiar, cine este Vlad Dobrescu? ”Noaptea nu pot dormi, am insomnii, mă prind zorii născocind teorii” Mai ții minte? Dacă nu, atunci nu ești din generația veche, nu e nici o supărare, acum e momentul să îl cunoști pe Vlad Dobrescu. Rap-ul este ceea ce face și Hip-Hop-ul este stiul său de viață și tocmai de aceea l-am chemat să ne povestească despre cum face muzică din 99, adică din secolul trecut. O să insist pe acest lucru, pentru mulți el împreună cu Deliric și DOC sunt acei OG ai rap-ului și hip-hop-ului Românesc. CTC, adică Controlul Tehnic de Calitate a fost și este cea mai bună trupă de rap. Aș putea să încerc să scriu aici o mulțime de insight-uri din acest podcast, însă experiența nu va fi nici pe departe atât de frumoasă ca vizionarea clipului de mai jos. Sau ascultarea lui dacă nu ai timp. Vizionare sau audiție plăcută, așadar! 
5/23/20211 hour, 15 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Virgil Ianțu se întoarce! - #IGDLCC E100

Virgil Ianțu se întoarce! Și nu oricum ci pe online cu un nou format de emisiune, cu și despre copii. Va fi frumos, așa că hai mai bine să îl ascultăm pe el pentru că nu știm foarte multe lucruri despre acest proiect dar nici despre ele. Virgil Ianțu este prea civilizat, nu apare în presa de scandal, are preferințe similare la cămăși cu ale mele, nu e gras, nu conduce ci merge cu bicicleta, nu a intrat în politică, nu se ceartă cu lumea pe internet deși este supărat pe omenii care o dau în bară rău de tot.
5/16/20211 hour, 19 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Țepe și ponturi cu mașini la români - Emil Voica - #IGDLCC E099

Hai să vorbim despre țepe cu și despre mașini atunci când vine vorba despre închirierea lor. Emil Voica este ”whistelblower-ul” care ne va spune toate secretele închirierii unei mașini, atât în România cât și în orice altă țară. Cum funcționează procesul de închiriere, ce trebuie să ceri atunci când închiriezi o mașină și care cum poți obține cele mai bune prețuri. Trebuie să plătești garanția? Trebuie neapărat să ai un card de credit? Cât sunt taxele și cum poți să îți dai seama dacă prețul este prea umflat? Vei găsi răspuns la toate aceste întrebări în cadrul acestui podcast.Începem însă cu ceva mai suculent, și anume care este starea mașinilor aduse înapoi de clienți, de la zgârieturi mici la daune totale și clienți de negăsit pentru că s-au urcat în avion și au lăsat mașina lovită la locul accidentului. O mare parte din cei care închiriază mașini și le lovesc pur și simplu nu declară nimic la poliție și nu îi mai prinde nimeni. Pur și simplu îți va sta mintea în loc.
5/10/20211 hour, 57 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Vin Vremuri Grele, Nemulțumirea Rusiei, Vaccinul - Iulian Fota - #IGDLCC​​​ E098 #PODCAST

Știm că vă place de Iulian Fota așa că l-am invitat din nou în studio să discutăm despre problemele noastre, ale nației și ale lumii. Avem multe subiecte aprinse pe lista de discuții, și începem cu faptul că vin vremuri grele. Pentru toată lumea. Rusia este nemulțumită, nimic nou aici, iar Vaccinul cauzează mai multe controverse decât ne-am dori vreodată. Ba chiar unele țări îl tratează ca pe un instrument geopolitic. Să îl lăsăm mai bine pe domnul Iulian Fota să ne explice. Urmărește și podcast-ul audio mai jos, de unde îl poți și salva direct pe telefonul tău, sau pe toate platformele de pod-catchere posibile, adică Spotify, Apple Podcasts sau Google Podcast
4/25/20211 hour, 4 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Cum să fim mai buni - Gabriel Liiceanu - #IGDLCC​​ E097

ine te-am regăsit la un nou podcast, de data aceasta cu un om mult mai deștept decât mine, Gabriel Liiceanu. Vă spun de pe acum, am avut emoții, atât la începutul interviului cât și pe parcursul lui. Toate ideile pe care le aveam le-am dat deoparte atunci când am început filmarea. Gabriel Liiceanu este unul din puținii filozofi care vorbește în mod public și l-am chemat să ne spună părerea lui despre viață, despre cum putem fi mai buni.Nu este de acord cu denumirea de filozof, și a cărat-o cu el atâta vreme, și este de părere că acest termen trebuie cumva îmblânzit. Cea mai mare provocare a vieții noastre este să înțelegem ce este cu noi, care este scopul nostru în viață și cum trebuie să abordăm cei 50-60-70-80 de ani pe care îi avem pe acest pământ.
4/18/20211 hour, 38 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Cum vezi viitorul prin VR - Timmy Ghiurău - #IGDLCC​ E097

Timmy Ghiurău este unul din vizionarii acestui secol. El este omul din spatele unei revoluții în domeniul tehnologiei VR, iar acum lucrează pentru Volvo și va revoluționa industria auto a viitorului. Nu am exagerat deloc în această descriere, dar pentru asta va trebui să îți dedici puțin timp, vreo două ore așa, ca să vizionezi acest podcast. Povestea lui Timmy este mai mult decât interesantă, și reprezintă poate visul multor tineri inteligenți.
4/11/20211 hour, 51 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Doctore, tu arăți bine. Noi cum suntem? - Andrei Ion - #IGDLCC E096

Bine te-am regăsit la un nou podcast, un episod foarte interesant cu unul dintre oamenii mai deștepți ca mine și mult mai puțin cunoscut. Andrei Ion este unul din oamenii cei mai în măsură să ne spună cum ne-a afectat pandemia, și mai ales cum putem să devenim mai buni. Andrei Ion este doctor în Psihologie la Universitatea din București, un om cu multe pasiuni și plăceri pe lângă cea a deslușitului minții umane.
4/4/20211 hour, 46 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Știință, Agnosticism, Extratereștri și Clișee - Vlad Zografi #IGDLCC​​ E095

3/21/20211 hour, 40 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Dorian Popa vorbește cu copii tăi - #IGDLCC​​ E094

Sunt sigur că ai multe întrebări despre Dorian Popa, la fel și eu. Sunt curios cum face lucrurile, cum reușește să posteze atât de des și cum își construiește business-ul. Ah, și cum a făcut să ajungă la două milioane de subscriberi pe YouTube. Tocmai de aceea l-am chemat la un podcast, puțin mai scurt ca de obicei, însă avem noroc că el vorbește foarte repede :)
3/14/202159 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Construim de la zero? - Oana Bogdan - #IGDLCC​ E093

Bine v-am regăsit la IGDLCC, adică Informații Gratis Despre Lucruri Care Costă. Suntem în luna Martie și m-am gândit să vă aduc în față o femeie mult mai deșteaptă ca mine, face lucruri extraordinare și este și constroversată. Încerc să aduc mai puțin vedete și mai mulți oameni care fac lucruri, care aduc schimbarea în diferite domenii. Unul dintre aceste domenii este arhitectura, iar astăzi o avem alături pe Oana Bogdan. Bine, alături cu ajutorul internetului pentru că la momentul interviului nostru este reținută în Belgia, acolo unde și locuiește de ceva vreme. Vrem să vedem astăzi așadar ce părere are ea despre lume, despre construcții și de ce crede ea că matriarhatul este o idee bună. Să știți că nu o contrazic :)
3/7/20211 hour, 42 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

"Relațiile sunt cel mai important medicament" Dragoș Pătraru #IGDLCC E092

2/28/20211 hour, 40 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Bulificare și cabina de împăcare cu... "intimidantul" TEO #IGDLCC​ E091

Bine te-am regăsit la un nou IGDLCC, cu un om mai deștept, mai nostim și de multe ori mai intimidant ca mine. El este omul care știe să se încarce cu energie pozitivă de la public și poți să îl trimiți pe scenă fără nici un material pregătit și tot îi va face pe cei din sală să râdă timp de o oră. Este bun pe ”crowdwork” și știe foarte multe despre psihologia umană. Cred că a ascultat și văzut mai multe podcast-uri ca mine și chiar mi-a dat câteva sugestii la finalul interviului. Faceți cunoștință cu Claudiu Teohari, pe scurt Teo.Stai liniștit, nu am vorbit despre umor ci despre oameni, despre cum e bine să te exprimi pe internet, despre cum nu e bine să vorbești atât pe internet cât și în fața unui public direct, și sunt multe lucruri pe care le-a învățat pe parcursul carierei sale. 
2/21/20212 hours, 19 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Românul de la... Bitcoin Talk - Mihai Onosie - #NEW​ #IGDLCC​ E090

Puțină istorie. Acum zece ani sau chiar puțin mai mult au apărut câteva forum-uri de discuții pentru Bitcoin. Bitcoin Talk este unul dintre ele și probabil cel mai mare la ora actuală. Mihai Onisie, pasionat și el de crypto la vremea respectivă s-a ”înrolat” în discuții complexe despre blockchain iar astăzi este unul dintre moderatorii acelui forum, și unul dintre cei mai experimentați oameni în acest domeniu. Mai trebuie să spun că pe acel forum, la ”vremea respectivă” activa și Satoshi, creatorul Bitcoin. Mihai este un om foarte reținut în ceea ce privește trecutul însă este singurul care ne poate explica cel mai bine istoria Bitcoin și ce înseamnă un forum global de discuții pe această temă.Acest podcast este atât pentru pasionați dar și pentru inițiați în crypto. Avem mulți termeni tehnici însă asta nu trebuie să te sperie. Vizionare plăcută și sper că vei învăța și tu la fel de multe lucruri interesante odată cu noi.
2/7/20211 hour, 43 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

De vorbă cu Dorin Ștefan - #NEW #IGDLCC De Colecție E090

Dorin ștefan este unul din cei mai interesanți oameni pe care i-am cunoscut. Este de asemenea și cel mai premiat arhitect contemporan din România iar aceasta este a doua oară când avem ocazia să stăm de vorbă. Prima dată a fost pe CaseBune.ro și poți vedea și acel video în link-ul din articol.  Pe mine m-a fascinat întotdeauna arhitectura simplă dar funcțională, nu mi-au plăcut ”castelele” pe post de casă și îmi doresc și acum o casă de vacanță cu care sper să colaborez împreună cu domnul Ștefan.
1/31/20211 hour, 1 minute, 42 seconds
Episode Artwork

Cum ”să faci bani” în 2021 - Cu Radu Georgescu #NEW #IGDLCC E089

Bine te-am regăsit la un nou podcast #IGDLCC. În 2021 ne concentrăm pe noi înșine, pe cum putem deveni mai buni, mai eficienți, mai rentabili, și putem face acest lucru doar dacă vorbim cu oameni mai deștepți ca noi.  Invitatul de astăzi este Radu Georgescu, un antreprenor de succes, care știe să identifice și să fructifice oportunitățile mai ales în segmentul de IT. Este o discuție interesantă care m-a luminat și pe mine în mai multe privințe și care sper că te va ajuta și pe tine pe viitor. Așadar, de ce ai nevoie ca să devii mai profitabil în 2021? Gândire critică este unul din elementele necesare iar pe aceasta o poți dezvolta în timp. Nu ne naștem nici unul cu ea, ci pur și simplu o învățăm de la ceilalți și mai ales din situațiile prin care trecem.   
1/24/20211 hour, 38 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Am plecat pe Marte cu Marius Moga - #NEW #IGDLCC E088

Bine ai venit la un podcast puțin mai diferit. Acesta este un interviu cu Marius Moga la unul dintre cele mai noi și mai specializate studio-uri de producție video din țară. Aș putea spune că este chiar primul și singurul de acest fel și cu siguranță va fi plin în lunile care urmează.Ecranul din spatele nostru este unul special pentru video și cu ajutorul unei camere la fel de speciale, a unor senzori montați prin toată camera și mai ales a unor oameni foarte dedicați, Marius Moga a realizat un studio similar cu cel folosit în serialul Mandalorian.  Camera video captează mișcările actorului, iar fundalul din spate este adăugat în timp real în funcție de mișcările celor care se află în fața lui.Mai bine de șase luni de muncă cu oameni experimentați în domeniu, și o încăpățânare cum rareori găsești au fost necesare pentru realizarea acestui proiect.
1/17/202139 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Elefantul și Călărețul - Cu Paul Olteanu #NEW #IGDLCC E087

M-am bucurat atât de mult de entuziasmul și de cât de bine a fost primit Paul Olteanu în IGDLCC LIVE data trecută încât am zis să avem o discuție față în față despre noi înșine. Paul este singurul om pe care îl știu în momentul de față care îmi poate pune la îndoială obiceiurile mele de relaxare și etica de lucru. Nu este un lucru rău, deloc, înseamnă că mai am încă multe de învățat despre mine și despre cum pot ajunge să mă cunosc mai bine.Paul este un auto-didact foarte bun și te poate ajuta și pe tine să înțelegi de ce te comporți într-un anume fel în relația cu tine și cu cei din jur. Este important să te cunoști pe tine înainte de toate și apoi să vezi ce strategie să aplici ca să fii mai productiv, mai bun și mai eficient în ceea ce faci. De asemenea, este extrem de important să știi cum te simți într-un anumit moment pentru a avea o relație cât mai sănătoasă cu cei apropiați.Acesta este un podcast pe care presimt că îl vei urmări mai mult decât o dată, de aceea, pentru ca lucrurile să fie mai simple găsești mai jos și varianta audio a acestuia. Vizionare sau audiție plăcută. PS: Ia notițe, vor fi utile pe viitor.
1/10/20212 hours, 5 minutes, 1 second
Episode Artwork

Dăm faliment sau ne schimbăm viața în 2021? Cristi Onețiu - #NEW #IGDLCC E086

Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor antreprenorilor în 2021, mai ales după un an complicat ca 2020. Nu e târziu să faci o schimbare și nici nu este o rușine să admiți că business-ul în care ai investit nu mai funcționează, nu mai produce decât datorii și e timpul să renunți la el. Da, este poate singurul mod prin care te poți întreține, pe tine și pe familia ta, însă dacă ești tot timpul pe minus nu poți să vii cu bani de acasă la nesfârșit. Vorbesc aici la nivel teoretic desigur, însă mă adresez tuturor celor care se știu în imposibilitatea de a își plăti facturile de prea mult timp. E momentul pentru o introspecție.  De aceea este Cristi astăzi alături de noi, să ne vorbească despre succes dar și despre eșecuri, și despro un mod diferit de a face business, cu o implicare minimă în acesta, și cu o încredere mai mare în oamenii cu care lucrezi. Vede lucrurile altfel pentru că este trecut prin multe, este mai pragmatic și asta te poate ajuta și pe tine. Mă bucur că începem anul cu o astfel de discuție și te invit să îți iei o oră și jumătate din timpul tău ca să îl asculți sau să îl vizionezi. Sunt sigur că vei avea ceva important de învățat de la Cristi Onețiu, la fel ca și mine.   
1/3/20211 hour, 45 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

LIVE - Ce facem cu noi - Cu Dumitru Borțun #IGDLCC #DEACASĂ

Întrebarea rămâne aceeași: Ce facem cu noi? Până la urmă ține doar de noi să mergem mai departe și să ieșim bine din toată treaba asta. Am stat de vorbă din nou cu Domnul Borțun Olteanu despre iarna grea care ne așteaptă, și despre situația politică acum că s-au făcut alianțele și apar pardide noi ca ciupercile după ploaie.M-am bucurat să văd atât de multă lume faină pe LIVE și vă invit să urmăriți atât varianta video și audio a podcast-ului.
12/14/20201 hour, 12 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

LIVE cu Paul Olteanu #IGDLCCC #DEACASA

Acesta este unul din podcast-urile mele preferate de anul acesta. Paul Olteanu este unul dintre cei mai realiști dar și pozitivi oameni pe care i-am întâlnit, și am primit sugestii ca să îl chem la IGDLCC din toate părțile, chiar și de la Andrei Brătucu, cu câteva minute înainte să începem LIVE-ul. Paul este omul care te va învăța cum să îți depășești condiția, atât fizică dar mai ales cea psihică, cum să treci de barierele mentale pe care ți le-ai impus singur sau ajutat de societate. Asta face zi de zi, îi învață pe alții cum să fie mai buni, mai înțelegători, mai empatici dar în același timp și hotărâți. O să îți placă acest podcast, atât de mult că îl vei recomanda și prietenilor tăi, și prietenilor prietenilor tăi.Mie mi-a plăcut discuția, atât de mult încât am început acest LIVE înainte de ora programată.
11/23/20201 hour, 50 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

LIVE cu Dacian Cioloș #IGDLCCC #DEACASA

Întrebările grele sunt pentru cei care pot schimba ceva. Nu am ezitat să îi pun întrebări dificile lui Dacian Cioloș în acest podcast, și sunt sigur că răspunsurile nu vor fi pe placul tuturor. Mă bucur că ne-a oferit din timpul lui pentru a răspunde la o parte dintre acestea și sper că va reuși să facă ce și-a propus în următorii patru ani. O să spun aici ce am spus și pe YouTube. Nu mă interesează părerea celor care îmi reproșează că stau de vorbă cu politicieni. Nu susțin niciun partid, mă interesează doar ce planuri au pentru noi. Ar trebui să îți pese și ție. Așadar, te rog să menții secțiunea de comentarii curată și vino cu propuneri și nu cu supărări. Nu le pot rezolva eu și nici ceilalți participanți la conversație. 
11/23/20201 hour, 15 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

România digitală e aproape! - Sabin Sărmaș #IGDLCC E069

Bine ați venit la un nou IGDLCC, astăzi invitatul mai deștept decât mine este Sabin Sărmaș, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României. El este cel care și-a asumat că poate schimba lucrurile în bine și a trecut de la compania proprie în politică pentru a ne oferi o șansă în Europa și în lume. Sabin este cel care va găsi o soluție pentru a nu mai sta la coadă la pașapoarte, la permise, sau la orice ghișeu din România unde lucrurile se pot face mai ușor și mai transparent pe internet. Are idei multe pe care deja le-a pus în aplicare și îi respect și admir ambiția cu care face lucrurile. Cum a r fi să nu mai fie nevoie să te deplasezi ca să îți înmatriculezi mașina nouă, sau chiar să îți iei numerele din showroom-ul din care o comanzi. Ori să ai o singură identitate digitală în fața tuturor entităților statului? Nu sunt doar vise frumoase ci planuri ce urmează să fie aplicate cu ajutorul tehnologiilor și al legilor.
11/8/20201 hour, 35 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Cum e să fii detectiv în România - Maria Bumbaru - #IGDLCC

Bine v-am regăsit la un nou podcast. invitata mea dina ceastă seară este doamna Maria Mubaru, președinta Asociației Detectivilor din România. Știu, sună WOW, și așa și este. Pe doamna Maria Bumbaru o cunosc de multă vreme, de când făceam jurnalism de investigație. Da, sunt o mulțime de povești pe vremea aceea însă doamna Maria le știe mai bine decât mine și le povestește și mai frumos. 
11/1/202047 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Fara perdea cu GRASU XXL - #IGDLCC E068

Nu mai are nevoie de o introducere, Grasu XXL este aici! Chiar și fetița mea, Ariana, știe cine este și cred că așteptați la fel de mult ca mine un podcast ca acesta. Nu vă spun nimic despre ce am vorbit cu Dragoș Nichifor, aka Grasu XXL, ci vă las pe voi să descoperiți cum vă poate face ziua mai bună. L-am luat la întrebări cu ajutorul vostru apropo, întrebările de pe Instagram i le-am transmis în timpul interviului.Așadar, pune pe pauză ce făceai mai devreme și hai să ne relaxăm cu toții în stil ”Turbofin”.
10/25/20201 hour, 11 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Primăriță în Micul Paris - Clotilde Armand #IGDLCC E067

Bine v-am regăsit la un nou episod IGDLCC, iar astăzi aceste informații costă foarte mult. Astăzi vorbim cu managerul celui mai bogat oraș din România. Invitata mea de astăzi aste Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1. Va putea activa din 2 noiembrie datprită situației actuale, dar până atunci îi sunt recunoscător că și-a făcut timp să vorbească cu noi, și cu comunitatea voastră. Dacă nu știai, Clotilde Armand și-a câștigat susținerea celor care au ales-o, chiar a doua oară, datorită internetului. Acel Facebook care ne ”mănâncă nouă timpul fără folos” a fost cel mai puternic instrument prin care Clotilde Armand și-a exprimat opiniile pentru cei care urmau să o aleagă ca primăriță.Urmărește interviul complet mai jos pe YouTube, sau, dacă timpul tău este limitat, în format audio. Aici pe blog, pe Spotify sau pe Apple Podcasts, ori chiar poți să îl downloadezi pe telefon ca să îl ai pregătit și când nu ai internet.
10/18/20201 hour, 16 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Antidotul pentru haos - Nasim Taleb - #IGDLCC E065 #PODCAST

Faceți cunoștință cu unul dintre cei mai pragmatici autori și speakeri din lume. Nassim Taleb este genul de om care îți va spune în față că vorbești prostii, chiar dacă ai câștigat un premiu Nobel pentru ce spui. Știe care este diferența dintre bine și rău și se bazează doar pe fapte. Este genul de gândire de care avem nevoie ca să trecem peste o perioadă atât de grea ca acum. 
9/27/202045 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

ZIUA SCADENȚEI - #IGDLCC E064 #PODCAST

Ziua scadenței se apropie pentru mulți dintre noi. Nu vreau să te sperii ci doar să te ajut să conștientizezi că se apropie o perioadă și mai grea pentru unii dintre noi. Nu știm ce ne rezervă viitorul și s-ar putea să fim nevoiți să strângem cureaua în perioada ce urmează.Am vorbit astăzi cu Alex Livadariu despre economie și mai ales despre bugetul personal. Este un subiect sensibil însă este realitatea. Mulți dintre noi cheltuim mai mult decât ne permitem în acest moment și nu folosim nici pe departe în mod complet serviciile și produsele pe care le plătim. Câte abonamente de telefon ai? Câte subscripții la Spotify, Netflix, HBO, Amazon și alte servicii plătești pe lună? Ai făcut un calcul? Când ai timp să te uiți la toate?
9/20/20201 hour, 27 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ce facem când totul pare prea greu? - #IGDLCC E063 #PODCAST

Ce facem când totul pare prea greu? Când toate lucrurile sunt împotriva noastră și nimic nu mai e cum a fost? Ce facem atunci când am obosit și credem că nu mai putem să mergem mai departe?Pot face o paralelă cu ultima noastră drumeție, unde eram în vârful muntelui, ploua și bătea vântul atât de tare încât singurul lucru pe care îl puteam face este să mergem mai departe. Aceasta este singura soluție, iar astăzi invitata mea specială este chiar Lorena cu care vorbim despre planurile noastre, personale și de business, într-o perioadă grea. Mă refer aici la această toamnă și la anul viitor care se anunță a fi mai ”nasol” decât ți-ai putea imagina. Intenția mea nu este să te sperii, sau poate și asta dacă așa funcționează, ci să te motivez.Ascultă sau vizionează acest podcast și spune-mi te rog mai jos în comentarii care sunt planurile tale de viitor. Te vor ajuta pe tine să le vizualizezi și nu numai. Cine știe, poate primești un sfat bun de la unul dintre cititori. Vizionare plăcută.
9/8/20201 hour, 46 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Noul normal pentru târguri și evenimente - Jens Heitecker, șeful IFA - IGDLCC E062 #PODCAST

Podcast-ul de astăzi este puțin diferit, însă nu înseamnă că nu este important. Am vorbit cu șeful IFA despre IFA2020, un eveniment organizat în timpul pandemiei în condiții de maximă siguranță. Cum au reușit? Cum au vorbit cu partenerii și mai ales cu instituțiile publice pentru a obține aprobările necesare și cum au menținut și respectat toate normele de protecție pentru participanți și mai ales pentru expozanți și angajați? Ne spune chiar Jens Heitecker, directorul IFA.
9/7/202037 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Cum cream viitorul - Beniamin Mincu #IGDLCC E061

Bine v-am regăsit la un nou podcast, ultimul din această vară și o ediție specială. Astăzi l-am avut ca invitat pe Beniamin Mincu, fondatorul rețelei de blockchain Elrond, un proiect care este din ce în ce mai vizibil pe internet dar și pe buzele pasionaților de crypto. Mai sunt patru zile de la data înregistrării acestui podcast până la lansarea oficială a mainnet-ului Elrond și discutăm astăzi despre planurile de viitor ale rețelei Elrond, mai exact ce încearcă o echipă de 25 de oameni să schimbe în modul cum vedem noi banii.Pe scurt, Elrond are ca scop scăderea drastică a comisioanelor pe tranzacții și accelerarea lor la un nivel nemaiântâlnit până acum. Din testele lor, rețeaua este capabilă să efectueze 261.000 de tranzacții pe secundă în comparație cu Bitcoin care poate abia 7 și Ethereum doar 15 tranzacții pe secundă. În plus, comisioanele vor fi de doar câțiva cenți pe tranzacție. Unele bănci mai iau și acum 5 lei dacă vrei să îți muți banii dintr-un cont în altul. 
7/27/20202 hours, 1 minute, 37 seconds
Episode Artwork

5 eroine anonime și poveștile lor din România invizibilă - #IGDLCC E60

Acesta este cel mai emoționant podcast pe care l-am filmat până acum. Este dovada că, deși mulți dintre noi nu se nasc într-o familie înstărită, reușim să ieșim din acea situație, reușim să ne depășim condiția. Cele cinci fete invitate astăzi au terminat Bacalaureatul cu note de 9.50 și mai sus, chiar și 10. Nici una dintre ele nu a avut o situație favorabilă la școală sau la liceu, problemele fiind variate.Ele fac parte din programul Vreau în clasa a 9-a, un proiect în desfășurare de 12 ani de către fundația World Vision Romania. Fundația îi ajută pe copii cu exact lucrurile de care au nevoie de la burse școlare, ajutoare sociale, mentorat, meditații și chiar tabere pentru a le lărgi orizontul.Acest subiect îmi este mai drag decât poate am lăsat să se vadă. Pentru mine cei mici reprezintă viitorul nostru, și puținul ajutor pe care îl putem oferi în anii de școală și de liceu va însemna un pas foarte mare în dezvoltarea lor.Trăim o situație delicată, în care cei mici, cei fără posibilități variate se vor confrunta în toamnă cu imposibilitatea de a își continua școala de la distanță, pentru că da, vom sta din nou în casă, obligat sau doar datorită responsabilității noastre, dar vom fi din nou izolați.Cine vrea să se implice în acțiunile fundației World Vision Romania le poate vizita site-ul, aici, și poate dona 4 Euro recurent, printr-un sms la 8864 cu textul SPERANTA.
7/12/20201 hour, 30 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Un pas mai sus... - David Neacșu - #IGDLCC E060 #PODCAST

David Neacșu este unul din oamenii pe care îi admir de mai mult de 17 ani. Am un respect extrem de mare pentru profesionalismul lui și pentru iubirea sa pentru munte.David este o inspirație pentru mine și de asemenea și pentru cei care îl cunosc, și este primul Român care a cucerit Everestul, cu un buget mult mai mic decât ceilalți care au făcut acest lucru.Vă invit să vedeți un podcast diferit, cu mult suflet, care cu siguranță vă va face să urcați mai des pe munte și mai ales să îl respectați mai mult.
7/5/20201 hour, 15 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Cine ne protejează de hackeri - CERT - Dan Câmpeanu - #IGDLCC E059 #PODCAST

Orice țară are nevoie de o instituție care să protejeze infrastructura cibernetică. O descriere mai simplă este organizația care ne protejează de hackeri dar nu este tocmai corectă.CERT.ro este Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Acesta este site-ul unde poți să intri în fiecare săptămână ca să afli informații actualizate despre potențialele atacuri sau tentative care te privesc pe tine ca utilizator. Cum ar fi de exemplu campania frauduloasă care promite subiectele la bacalaureat contra sumei de 100 de lei. Da, este o țeapă.Îl avem astăzi alături de noi pe Dan Câmpeanu, directorul general al CERT.ro, un gamer din pasiune și un om foarte bine documentat despre problemele cibernetice ale țării. Mult mai documentat decât mine. Îl las așadar pe el să vă povestească despre atacurile cibernetice și despre cum nu trebuie niciodată să plătești o răscumpărare online.
6/28/20201 hour, 33 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

De ce îi urâm pe "ceilalți"? - Gelu Duminică #IGDLCC #PODCAST

Subiectele podcast-ului de astăzi sunt mai sensibile și doar noi înșine suntem responsabili de cum vedem aceste fapte care trebuie discutate. Am urmărit de două ori acest interviu înainte de publicare, după ce l-am filmat, și știu că este podcast-ul din care poți învăța cele mai multe lucruri. Urmărește-l cu atenție, cu răbdare, și fără ură și prejudecăți. Încearcă să înțelegi despre ce vorbește domnul Gelu Duminică la nivel sociologic și istoric și o să te lămurești în primul rând de unde vin toate expresiile negative legate de rromi.Astăzi vorbim despre motivele înrădăcinate în cultura noastră pentru care îi urâm pe ”ceilalți”.
6/21/20201 hour, 33 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Faceți cunoștință cu Recorder - #IGDLCC E057

IGDLCC se întoarce în studio, deocamdată! Invitații mei de astăzi sunt foarte, foarte faini, sunt doi dintre membrii echipei Recorder, Alex Nedea și Mihai Voinea. Mă bucur că am reușit să le răpesc din timpul lor ca să îi întreb cum văd ei lumea din jurul nostru. Cum fac ei lucruruile și mai important de ce le fac. De ce petrec zeci sau sute de orie pentru un subiect și cum reușesc ei să se finanțeze în tot acest timp. Cum împart ”casa și masa” atunci când iau decizii împreună și cu cine decid să se alieze în lupta lor pentru adevăr.Ei sunt adevărații jurnaliști și îi admir pentru asta, tocmai de aceea vă recomand să îi urmăriți și să îi susțineți pe pagina lor de donații pentru că merită!
5/31/20201 hour, 39 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#IGDLCC LIVE cu Ministrul de Interne - Marcel Vela

Cu o zi în urmă am făcut unul dintre cele mai lungi și cele mai distractive LIVE-uri din viața mea. Datorită întrebărilor voastre și susținerii memmbrilor am reușit să stau LIVE mai bine de trei ore. Am vorbit despre măsurile de relaxare ce vor avea loc începând de pe data de 15 mai și fiecare și-a spus părerea și a votat în chestionarul din descriere. Poți vota în continuare apropo, este deschis aici: Chestionar Relaxare 15 Mai.Astăzi am avut ocazia să vorbesc cu ministrul de interne, Marcel Vela, despre această relaxare tocmai pentru a afla de la sursă ce se va întâmpla mai exact pe 15 Mai, ce avem voie și ce nu avem voie să facem și cum ar trebui să ne comportăm în continuare până la finalul anului 2020. Ba chiar ce putem învăța din această pandemie și cum s-ar putea să ne trezim în câteva luni, din nou lucrând exclusiv de acasă.
5/12/20202 hours, 9 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

LIVE #IGDLCC - Ediție specială cu studenții de la UPB

Aceasta este o ediție specială cu studenții de la UPB București. Conține o serie de sfaturi, foarte multe de altfel, bazate strict pe întrebările celor 1000 de studenți care au participat și cărora le mulțumesc pentru curiozitatea arătată. Sunt multe lucruri pe care mi-aș dori să mi le pot spune mie, acum vreo 15-20 de ani. Poate aș fi făcut lucrurile puțin diferit, mai repede și nu m-aș fi atașat atât de mult de unele lucruri și situații. Viața merge însă înainte și doar așa poți învăța. Sfaturile mele sunt bazate pe experiența proprie și a celorlalți din jurul meu.Sigur, lucrurile sunt puțin diferite pentru fiecare ce ascultă de aceste sfaturi, însă la final pot fi aplicate în aproape orice situație. Ia-le ca atare, cu un strop de sare pentru că viața ta este diferită, și adaptează-le după cum crezi tu.
5/2/20201 hour, 58 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

În ce investim acum ca să evităm criza - cu Andrei Pitiș #IGDLCC#DEACASĂ

ți dau un pont, gratis, nu industria de metale grele ne va salva economia după criză, ci creierul celor care lucrează aici, în România. Investițiile de viitor la noi în țară trebuie făcute în majoritate în domeniul IT, pentru că acesta este cel mai valoros produse de export. Exemple de companii care au plecat dintr-o cameră de cămin sau apartament cu două camere avem destule, dar e loc și de mai mult. Mult mai mult. Desigur, sănătatea este foarte importantă în continuare, dar ea nu exclude IT-ul, dimpotrivă, merge mână în mână cu acesta. Astăzi vorbim cu Andrei Pitiș, unul dintre antreprenorii pe care îi respect cel mai mult și de la care recunosc că am învățat foarte multe de-a lungul timpului. Este unul din oamenii cei mai calculați și bine informați de la care am de învățat indiferent de subiectul de discuție. Astăzi vorbim despre investiții în economia României care ne vor salva de la criză. Dacă le punem în aplicare.
4/29/20201 hour, 18 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#IGDLCC LIVE - Pandemie de conspirații - cu Vlad Mixich

Nu ducem lipsă de conspirații în pandemie, absolut deloc. Bill Gates e de vină! Oculta e de vină! Mai marii planetei sunt de vină! Virusul a fost făcut în laboratoare pentru a mai reduce din populația lumii! Dacă iei vitamina C ești imun la virus! Dacă iei medicamente pentru lupus îți trece coronavirus. Dacă te speli cu clor ești în siguranță.. eventual și tu și cățelul tău.Urechile mele nu au fost atât de chinuite pentru că am stat acasă, dar ochii mei sunt deja obosiți de câte astfel de mesaje și articole am citit în ultima vreme. Hai să le punem capăt odată, cel puțin pe cele de mai sus.Am vorbit astăzi cu Vlad Mixich, medic și expert independent în board-ul Agenției Europene pentru Sănătate și Securitate în Muncă EU-OSHA și membru ales în consiliul director al Alianței Europene de Sănătate Publică.
4/21/20201 hour, 11 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Bani făcuți de acasă pe Amazon - #IGDLCC #DEACASĂ

Mi-am propus ca în seara aceasta să vă aduc în atenție subiectul ”banilor făcuți de acasă”. Cum spuneam și în podcast-urile anterioare, cea mai bună soluție atunci când stai acasă este să fii productiv. Să nu stai doar pe canapea și să te uiți la televizor ci să încerci să îți îmbunătățești cunoștințele într-un anumit domeniu, să înveți o limbă străină și de ce nu, să faci bani de acasă. Asta nu înseamnă că vei munci mai puțin, ci dimpotrivă. Rezultatele vor fi pe măsura timpului dedicat acestui scop.Eu nu sunt expert în bani făcuți de acasă, însă Alex Hudițan este. Și îi învață și pe oameni cum să facă asta din relaxarea apartamentului de pe AirBnB, dintr-o țară cu palmieri unde s-a izolat pe această perioadă. Face asta de mult timp așadar el este în măsură să ne povestească cum se face.
4/17/20201 hour, 8 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

IGDLCC #DEACASĂ #ÎNFAMILIE

Seara de duminică o petrecem întotdeauna în familie, așadar, în această seară discutăm în familie. Vorbim de toate, cum rezistăm ”închiși în casă” (greșit spus că mai nou stăm dor prin grădină) ce mâncăm, ce știri citim și ce nu citim și cum reușim să lucrăm din aceeași cameră fără nici un fel de incidente :) Știi cum este, nu scapi de ce îți dorești. Cred că ne-am dorit cu toții să stăm mai mult cu familia, să ne petrecem mai mult timp cu cei dragi. Acum este momentul să învățăm cum să facem asta pentru că nu am știut niciodată cu adevărat.
4/6/20201 hour, 44 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Cum facem bani după ce trece pandemia - Cristian Onețiu - #IGDLCC #DEACASĂ

Astă seară vorbim cu Cristian Onețiu despre cum facem bani după ce trece pandemia.
3/29/20202 hours, 11 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Plătim sau nu ratele? IGDLCC LIVE cu Dan Suciu - BNR - #DEACASĂ

Poate ai auzit deja că vei putea amâna ratele la bancă până la 9 luni. Da, se poate, fără penalizări și alte taxe suplimentare. Fă acest lucru doar dacă chiar nu îți permiți să le plătești în continuare pentru că acum e momentul să rămâi cât mai stabil financiar. Situația va fi alta peste un an, atunci când sper că ne vom reveni cât mai bine, și la fel vor fi și comisioanele.Am vorbit în acest podcast cu Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, exact despre acest subiect, despre ce trebuie să faci ca să obții amânarea ratelor și de ce nu ar trebui să recurgi la această măsură decât dacă ai cu adevărată nevoie de ea. E decizia ta totuși, te sfătuiesc însă să îți drămuiești cu măsură investițiile și cheltuielile în următoarea perioadă.
3/28/20201 hour, 4 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

La Ciugud se poate. Digitalizarea primăriilor salvează nu doar timp - #IGDLCC #DEACASĂ

Gheorghe Damian, este primarul Ciugudului, o comună cu șase sate cu mai puțin de 3000 de locuitori care a accesat nu mai puțin de 70 de proiecte pe fonduri europene, în valoare de 27 de milioane de euro. Serios, mai e ceva de spus decât să îl ascultăm și să îl întrebăm cum a reușit să realizeze aceste lucruri?Știu, este o comună mică, corupție probabil zero, și suficienți oameni tineri și isteți care să propună aceste proiecte la Uniunea Europeană. Dar chiar și așa, e drum lung până la a avea o mașină electrică a primăriei, stații de încărcare electrice, apă curentă și canalizare și multe spații verzi bine definite într-o comună care acum 20 de ani nu avea nimic. Jos pălăria, este un interviu ce merită urmărit.
3/26/20201 hour, 10 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

LIVE - Ce ne așteaptă in carantină, cu prof. Borțun - #IGDLCC #DEACASĂ

Urmează o perioadă grea, atât din punct de vedere financiar dar și psihologic. Vorbesc astăzi cu domnul profesoru Dumitru Borțun despre cum trecem cu adevărat peste această perioadă de carantină. Ce trebuie să facem și ce nu trebuie să facem atunci când stăm prea mult în casă. Este o perioadă de gândire și de învățare și descoperim noi modalități de a ne înțelege. Noi cu noi înșine dar și cu familia cu care nu am mai stat niciodată atât de mult. Este realitatea, suntem captivi în casă și cred că e momentul să ne uităm cu atenție la fel cum trăim, ce mâncăm, cât consumăm și cum comunicăm mai bine cu cei dragi, familie sau apropiați.
3/24/20201 hour, 47 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

LIVE - Cum ne afectează starea de urgență - #IGDLCC #DEACASĂ

Pentru o mare parte dintre noi aceasta este prima stare de urgență națională. Posibil să nu fie și ultima. Vorbim în seara aceasta LIVE #DEACASĂ cu Iulian Fota, expert în securitate desre tot ce implică această stare de urgență și despre riscurile din această perioadă.
3/24/20201 hour, 35 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

CUM SĂ TE ȘTERGI DE PE INTERNET – #IGDLCC E056 – #PODCAST

Cum faci în 2020 să te ștergi de pe intertnet? Este cu adevărat greu, însă nu imposibil. Poți să nu exiști pe Facebook, Instagram, Google, Yahoo, Linkedin, poate doar cu un profil ascuns, fără date personale identificabile. Liam este unul dintre puținii care preferă să mențină o anonimitate online de excepție. Nimeni nu știe cine este pe internet, poate doar prietenii apropiați și eventual familia, însă pe aceștia nu îi interesează pentru că atunci când doresc să ia legătura cu el îl sună sau se întâlnesc direct. Bine, poate nu acum în perioada asta însă înțelegeți ce spun.
3/22/202046 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De la Vine, la Facebook, YouTube si acum la Cinema - Matei Dima - Bromania - #IGDLCC E055 #PODCAST

Dacă ai o conexiune de internet știi probabil cine este Matei Dima, sub ”numele său de scenă” Bromania. Pe Bro îl știe toată lumea, e tipul acela de treabă din încăpere, cel care nu supără pe nimeni și încearcă să fie cât mai social și mai sincer posibil. Nu îi iese tot timpul pentru că în mintea lui se derulează tot timpul script-uri de sketch-uri de comedie scurte pentru Instagram, puțin mai lungi pentru Facebook și seriale întregi pentru YouTube. Mai noi și filme de succes la cinema, unde se vede că îi merge mâna din ce în ce mai bine.Matei Dima și-a dorit să schimbe ceva în lumea filmului, să ajute alți creatori de conținut să se ridice la suprafață și apoi să escaladeze toți munții și chiar a reușit. Are multe fețe celebre pe internet pe lângă el și au crescut împreună așa cum e frumos. Mai noi cinema-ul este atractiv pentru matei, cu două filme lansate deja, la o distanță de doar câteva luni între ele. Ambele sunt bune și merită vizionate, de preferat la cinema. Nu, nu există pe torrenți dar s-ar putea să le vezi pe Netflix în curând.
3/15/20201 hour, 37 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Muzică, Imobiliare și aur 2.0 cu Răzvan Munteanu #IGDLCC E054 #PODCAST

Invitatul mai deștept decât mine de astăzi este Răzvan Munteanu, soțul Deliei. Cam atât o să găsești despre el la prima căutare pe internet pentru că nu este cel mai public și conectat om. Este însă unul dintre cei de la care vreau să învăț cât mai mult, pentru că are deja un business prosper în imobiliare, în muzică și este și pasionat de crypto-monede. Ai putea spune că are multe pasiuni din care face și bani, însă este mult mai mult decât atât.
3/8/20201 hour, 14 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Despre Dietă, Stand-Up, Viruși și Youtube cu Mihai Bobonete - #IGDLCC E053 #PODCAST

3/1/20201 hour, 4 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

LIVE #IGDLCC 52 - MINISTRUL MEDIULUI COSTEL ALEXE DESPRE TAXA OXIGEN, PĂDURI, POLUARE ȘI AMENZILE UE

Ministrul Mediului, Costel Alexe este invitatul meu pentru IGDLCC. Discutăm despre taxa oxigen, tăierea ilegală de păduri dar și amenzile UE pentru poluare
2/25/20201 hour, 48 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Cum rezolvăm traficul din București - Flavius Câmpeanu #IGDLCC E051 #PODCAST

2/23/20201 hour, 45 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Acasă la Ilan Bluestone, artistul meu preferat #IGDLCC

Timpul petrecut zilnic în mașină îl împart între câteva audiobooks și muzică trance, Anjunabeats, Armin și Ilan Bluestone. Despre cărți am vorbit într-un clip, aici pe blog, iar despre muzică, anul trecut la Untold Festival unde am avut ocazia să vorbesc atât cu Armin cât și cu Ilan Bluestone. Lui Ilan îi plac românii și ne-am înțeles foarte bine în timpul interviului, atât de bine încât am ajuns să fiu oaspetele lui, acasă la Londra unde am vorbit de toate. În special despre pasiunea lui pentru muzică, gadget-uri și oameni faini.Urmărește acest podcast ca să vezi ce înseamnă emoția pentru mine, și cunoaște-l pe Ilan Bluestone așa cum este un om normal, relaxat, la el acasă. Adică așa cum este de fapt și la concerte și în backstage, deschis, relaxat și cu un zâmbet onest.
2/16/20201 hour, 15 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Din eșec în eșec spre marele succes – Cristian Onețiu – #IGDLCC E049 #PODCAST

Invitatul mai deștept decât mine de astăzi este Cristian Onețiu, antreprenorul care a învățat de unul singur ce înseamnă să eșuezi ca abia apoi să ai succes. E adevărat, există unele lecții pe care trebuie să le înveți din greșelile tale, chiar dacă sunt și alții care le-au mai făcut, și poate au și scris despre asta. Nu ai tot timpul din lume să afli ce fac alții și să înveți de la ei, trebuie să treci singur anumite praguri în viață și în business.
2/9/20201 hour, 23 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Cum ajungi la succes, bani și fericire - Adeo Ressi - #IGDLCC E048 #PODCAST

Există o mulțime de lucruri pentru care poți să fii supărat pe lumea aceasta. De la tipul cel nou de la birou care pare mai inteligent decât tine, la casierița care s-a uitat urât dimineața la tine când ți-ai luat cafeaua, la afurisitul acela care ți-a tăiat calea la intersecție de dimineață sau chiar la guvernanții pe care îi plătești din banii tăi și care pun borduri peste borduri, peste borduri pe Iuliu Maniu. Situație reală, în cartierul Militari sunt trei borduri una peste cealaltă pe o porțiunie semnificativă de drum... Pe Adeo Ressi nu îl supără nimic și încearcă să vadă doar jumătatea plină a paharului. Are o mentalitate de învingător și singura lui întrebare este: ”ce putem să facem să fie mai bine?”. Și funcționează, a reușit să facă multe lucruri și se consideră mai degrabă un ”inginer social” decât un antreprenor. Este de părere că modul în care sunt crescute în prezent companiile, artificial și cu singurul scop în minte ” de a face bani” este complet greșit. Modelul de business al tuturor companiilor mari de care ai auzit până acum, Facebook, instagram, Amazon, Alibaba, și orice alt nume sonor este complet greșit. Nici una dintre ele nu rezolvă o problemă reală, importantă în societate, ci doar o apasă și mai tare. De parcă greutatea proprie nu era suficientă. Astăzi avem un podcast special, cu un om pe care am ajuns să îl admir și mai mult decât o făceam până acum. Podcast-ul este în limba engleză, sper să aveți răbdare să îl ascultați pentru că spune niște lucruri cu adevărat importante. 
2/2/202052 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Despre YouTube și Jurnalism - Dan Cadar - #IGDLCC E047 #PODCAST

Salutare și bine v-am regăsit în 2020! Acesta este primul podcast din acest an, și invitatul mai deștept decât mine este nimeni altul decât Dan Cadar, prezentatorul și fondatorul emisiunii ZonaIT. Atât pe TV cât și pe YouTube, dar noi vom vorbi probabil mai mult de acesta din urmă. 
1/26/20201 hour, 22 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

CUM A FOST 2019 PENTRU NOI - LORENA BUHNICI - #IGDLCC E046 #PODCAST

Podcast-ul de astăzi est special, din mai multe motive. Este în primul rând cu soția și partenera mea de viață, Lorena Buhnici. Este și ziua ei astăzi așa că trebuie să începem această discuție prin a îi mulțumi Lorenei și a îi ura cel mai călduros ”La Mulți Ani”. Este și ultimul podcast pentru acest frumos an, 2019, și facem un scurt bilanț a ce s-a întâmplat până acum, dar și mai mult de atât, ce planuri avem pentru viitor. 
12/29/20191 hour, 24 minutes
Episode Artwork

Cel mai cald an din istorie e numai începutul - Elena Mateescu, ANM #IGDLCC #PODCAST

În 2015 au fost înregistrate cele mai mari tempraturi din 1900 încoace. În 2019, astăzi, pe 22 decembrie avem 14 grade în București.. Serios acum, 14 grade? În 2017 erau 3! Pe 23-24 e posibil să avem mai mult de atât în sudul țării.Eu mai țin minte lunile de iarnă din copilăria mea, aveam zăpadă cât să înnot în ea, în fața blocului. Iarna era magie pentru copii, și da, un chin pentru șoferi și atunci când erau mult mai puține mașini. Moș Crăciun o să vină în pantaloni scurți dacă nu vrea să facă un infarct de la căldura de anul acesta. Cum am ajuns în această situație și ce este de făcut? Ce facem în prezent ca țară pentru a reduce efectul încălzirii globale, despre aceasta vorbim astăzi cu Elena Mateescu, director general ANM.Atunci când vine o alertă de vreme ”cu probleme”, de coduri roșii de căldură, de coduri de inundații, în mintea tuturor oamenilor ANM este de vină. Astăzi vorbim direct cu ei pentru a vedea ce se face la nivel de țară pentru combaterea schimbării climatice.https://www.youtube.com/watch?v=jfm4XVRO3HE
12/22/201959 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Distrugem mituri despre mâncare - #IGDLCC E044 #PODCAST

Invitatul de astăzi mai deștept decât mine este Mihai Comșa, diabetolog. Ai ghicit, astăzi vorbim despre diabet, despre cum să îl eviți, despre alimentație și desigur despre zahăr. Nu am probleme cu diabetul nu vă faceți griji, dar nici nu vreau să am vreodată. De aceea încerc să duc un stil de viață cât mai sănătos. Primul pas este alimentația, și de aceea vreau să știu că mânânc cea mai sănătoasă mâncare.Am ajuns în situația în care încercăm să ștergem cu buretele toate informațiile greșite din ultimii 40 de ani despre mâncare și să reevaluăm ce este cu adevărat nociv și ce este benefic pentru organismul nostru. Cel mai nociv este cu siguranță zahărul.Se spune că zahărul este mai periculos decât cocaina, într-un fel este corect dacă ne luăm după numărul de persoane care sunt afectate e diabet și nu după efectul său de scurtă durată. Știai că zahărul procesat se regăsește în aproape orice aliment procesat sau semi-procesat? De la bputurile carbogazoase la orice fel de sos, ketchup ori chiar pâine? Ca să nu mai vorbim de mezeluri ori de ”cantitățile industriale” de zahăr rafinat din dulciuri. 
12/15/20191 hour, 12 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Andrei Pitiș, serial entrepreneur, mentor - #IGDLCC E043 #PODCAST

Andrei Pitiș este pentru mine mai mult decât un invitat al acestui podcast. Este un prieten bun și multe din deciziile importante și corecte, le-am luat datorită lui. Îmi este și mentor și mă ajută să înțeleg piața aceasta atât de dinamică a tehnologiei, precum și firea oamenilor. Andrei Pitiș este un manager bun, și toți cei care au lucrat cu el confirmă acest lucru. Andrei este de asemenea un serial entrepreneur, un om care nu se va opri din inovat, și din când în când, printre job-uri, e posibil să mai vină cu vre-un produs nou pe piață, unul chiar revoluționar. Știu sigur că se gândește la ceva :)Andrei este unul dintre primii invitați ai acestui podcast, de pe vremea când nu era nici măcar un podcast. Pe vremea aceea se ocupa de Vector Watch, acum se ocupă de segmentul aferent companiei care a cumpărat Vector Watch, adică FitBit, care la rândul ei este în proces de achiziție de către Google. Oportunități noi, și nu numai, motiv numai bun să îl chem la masa de podcast.
12/8/20191 hour, 19 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Ghișeul Întrebărilor ”Stupide” revine - cu Cristian Presură - #IGDLCC E042 #PODCAST

Ghișeul Întrebărilor ”Stupide” revine cu Cristian Presură, iar de data aceasta nu am avut nici un fel de emoții în ceea ce privește întrebările pe care ii le-am pus. Plecând de la cum face baie și cum se spală un T-Rex, până la aria cercului. Auzi, cică formula de calcul pentru aria cercului nu este tot timpul aceeași, depinde din ce plan privești cercul, hmm..Am discutat cu mare plăcere și despre găurile negre, despre universuri paralele și chiar despre călătoria în timp. Aici am avut o dispută aprinsă, eu vreau să călătoresc în viitor, Cristian spune că aș putea doar în trecut. Cert este că o astfel de discuție îți pune întotdeauna mintea la contribuție și mă bucur că a acceptat din nou invitația noastră.  
12/1/20191 hour, 9 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Antonio Eram - Omul din spatele plăților online și prin SMS - #IGDLCC E041 #PODCAST

Faceți cunoștință cu Antonio Eram, omul din spatele sistemului de plată online pe nume mobilPay, cel pe care îl folosesc și astăzi majoritatea comercianților de la noi din țară.
11/24/20191 hour, 19 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Cum funcționează piața de Crypto - #IGDLCC E040 #PODCAST

Cum funcționează piața de Crypto monede? Cine vinde, cine cumpără și cât, dar mai important de ce? De ce aproximativ 99% dintre monedele alternative, înafară de Bitcoin, nu au aproape nici o valoare reală, și cum poți să te protejezi de țepe? Hai să vorbim despre toate aceste lucruri astăzi, alături de invitatul mai bine informat ca mine, Daniel Mihai, fondatorul Coinsby, o companie ce ajută proiectele din zona de crypto monede să se listeze în exchange-uri.Daniel reprezintă o companie de consultanță, nu este investitor în crypto-monede și nici nu caută clienți noi. Cel puțin nu prin intermediul acestui podcast. Este aici însă ca să facă puțină lumină în zona de exchange-uri și de tipurile de crypto-monede. Da, știu, am putea vorbi la nesfârșit despre aceste lucruri, apar unele noi în fiecare zi, dar amândoi suntem de acord că domeniul crypto este doar la început, deși are o istorie de aproape 10 ani.
11/17/201943 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Cine este Șerban Pavlu – #IGDLCC E039 #PODCAST

Invitatul mai deștept ca mine, din această frumoasă seară de Duminică, este Șerban Pavlu. Îl vei recunoaște probabil din serialul Umbre de pe HBO sau poate din ”viralul” îndemn la vot de pe YouTube și Facebook. Ori chiar podcast-ul lui Micutzu, aici. Mă simt onorat apropo, să împart căutările de pe YouTube cu Micutzu și vă îndemn să urmăriți și podcast-ul lui.Am vorbit cu Ștefan despre film, despre actorie, despre București și despre copilările. Adevărul este că, nu prea există subiect pe care să îl abordeze fără nici o urmă de emoție. Este un om foarte deschis, ce crede în dreptate și adevăr și pentru asta îl respect foarte mult.Vă las în compania lui pentru mai bine de o oră, atât în format video cât și audio. E timpul să îl cunoașteți mai bine pe Șerban Pavlu.
11/10/20191 hour, 8 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Despre YouTube și film cu Nae Caranfil - #IGDLCC E038 #PODCAST

11/3/20191 hour, 5 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Cât de obosit ești? - Bogdan Ion - Psiholog #IGDLCC E037 #PODCAST

Astăzi vorbim despre un subiect mai controversat pentru cei cu o vârstă mai înaintată, un subiect care însă îi afectează pe foarte mulți tineri din ziua de astăzi. Da, vorbim despre depresie, cu invitatul meu mai deștept ca mine, Bogdan Ion, psiholog, clinician și psihoterapeut.Este un subiect sensibil, dar foarte real. Este un subiect provocator dar ale cărui efecte ale vieții sunt de necontestat. Generațiile mai tinere din 2019, chiar și cei de vârsta mea, au mai mult timp la dispoziție să reflecte asupra calității vieții lor. Trăiesc mai bine ca părinții lor, și implicit râvnesc la o viață mai bună pentru ei și pentru copii lor. Pe de altă parte muncesc și mai puțin, cu mai puțin efort fizic, de aici și timpul mai mare de reflecție asupra vieții.Indiferent că ești sau nu încrezător în aceste lucruri, rugămintea mea este să vizionezi sau să asculți acest podcast, până la capăt, și apoi să te gândești la tine și la acțiunile tale. Nu e nevoie să lași un comentariu dacă nu simți, chiar nu vreau asta. Vreau doar ca această discuție să te pună pe gânduri.https://www.youtube.com/watch?v=0xxrFYlsSgg
10/27/20191 hour, 2 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Cine este Ștefan Sprianu AKA SPEAK - #IGDLCC E036 #PODCAST

10/6/20191 hour, 15 minutes, 1 second
Episode Artwork

FIZICA CU CRISTIAN PRESURĂ - #IGDLCC E035 #PODCAST

Numele invitatului de astăzi mai deștept decât mine este Cristian Presură. Dacă îți sună cunoscut atunci îl știi probabil de pe YouTube de pe canalul său educațional, cred că singurul de acest fel din țară. Cristian este cercetător, însă spre deosebire de cei ”în halate albe” pe care îi vedem doar în fotografi, pe el îl vedem vorbind deschis și pe înțelesul tuturor despre fizică, tehnologie și alte subiecte menite să te facă să îți placă din nou acest domeniu atât de mult trecut cu vedere ala școală. Da, mi-aș fi dorit să am un profesor ca el la școală ori la liceu, poate mi-ar fi însuflat și mai mult dorința de cunoaștere la acea vârstă atât de fragedă.Așadar, părinți și copii, ascultați-l pe Cristian sau urmăriți-l, atât aici pe blog și sub formă de podcast audio mai jos, cât și pe canalul său de YouTube.
9/29/201947 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

MAFIA BINELUI - DAN PETRE - #IGDLCC E034 #PODCAST

25% din publicul care mă urmărește constant locuiește în Marea Britanie. 25%. Este enorm de mult, un sfert din publicul blogului locuiește, muncește și vorbește o altă limbă într-o altă țară, în condițiile în care acum cinci ani, media acestora era de 5%. Statisticile blogului nu mint. De ce am început cu asta? Pentru că mă gândesc și încerc de multă vreme să schimb unele lucruri în mentalitatea oamenilor cu care intru în contact. În special cu cei tineri al căror scop după ce câștigă o fărâmă de experiență în țară este să plece afară, să caute ceva de lucru.Dan petre este invitatul de astăzi mai deștept decât mine, și este doctor în sociologie şi specialist în ştiinţele comunicării, conferenţiar universitar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA. Este managing partner şi director al departamentului de antropologie și studii calitative al companiei D&D Research, parte din Psyence Group și este un mare pasionat de SF. 
9/22/201952 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

TRAIAN BERBECEANU, POLIȚIST DE LEGENDĂ - #IGDLCC E034 #PODCAST

9/13/201949 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

REȚEAUA TA SOCIALĂ, MONEDA TA? DA! CURÂND! - MIHAI ALISIE - #IGDLCC E033 - #PODCAST

Nu știu dacă îți sună cunoscut numele Mihai Alisie. Pentru cei curioși despre Bitcoin și monedele alternative, cei care s-au documentat de la început despre această tehnologie, este cunoscut. Mihai este unul dintre fondatorii rețelei de blockchain numită Ethereum. A doua ca mărime și importanță din lume. Mihai nu se mai ocupă acum de Ethereum ci are un plan pentru viitorul rețelei blockchain și a celor sociale, un proiect numit AKASHA. Advanced Knowledge Arhitecture for Social Human Action este numele complet, și într-o traducere cât mai scurtă, această rețea va permite fiecărui utilizator să își creeze propria lui rețea în interiorul acesteia, fără a fi nevoie de nimeni care să gestioneze sistemul. Asta poate rezolva una dintre cele mai mari probleme ale rețelelor de social media, faptul că indiferent de cât de mulți prieteni ai avea, doar 5% dintre ei vor vedea ce postezi tu. Restul, dacă plătești bani grei să le afișeze, și nici măcar atunci. Prin proiectul Akasha.rog vei putea să îți creezi un cont și mesajul tău va ajunge absolut toți cei care te urmăresc, și da, pentru asta e nevoie de blockchain iar Mihai Alisie stăpânește foarte bine ”codul”.
9/1/20191 hour, 29 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

CÂT POLUEAZĂ MAȘINILE ELECTRICE - #IGDLCC E032 #PODCAST - TUDOR ROȘCA

Dacă mă urmărești de ceva vreme, știi deja că am dezvoltat un interes pentru resurse regenerabile de energie. Panourile solare pe care le-am instalat pe casă, mașina, sau mașinile electrice pe care le-am luat în ultima vreme, atestă dorința mea de a impulsiona și pe alții să se gândească la planeta pe care o lasă copiilor și nepoților. Cineva spunea recent că dacă nu facem ceva pentru această planetă, copii noștri se vor lupta între ei pentru supraviețuire când vor ajunge la maturitate. Pare din ce în ce mai realist acest scenariu apocaliptic așadar voi insista și mai mult pe această temă. Te rog așadar să încerci să urmărești conținutul meu, și mai ales podcastul de astăzi și abia apoi să tragi concluziile. Poate după ce te documentezi și din alte surse. Astăzi se află alături de mine Tudor Roșca, antreprenor în zona de mobilitate, adică un om care a citit mai mult decât ți-ai putea imagina despre mașinile electrice, despre cât consumă o mașină electrică, ce amprentă de carbon are asupra mediului, cât costă și cât poluează producerea unei mașini electrice și a bateriilor cu care este echipată. El este cel împreună cu care vă putem răspunde întrebărilor celor mai populare de pe site și de pe YouTube și de asemenea acelei acuzații cum că o mașină electrică este mai poluantă decât o mașină cu motor diesel sau benzină. Complet greșit, îți vom demonstra și de ce în podcast-ul de mai jos.
8/25/20191 hour, 20 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

CE SĂ FACI CU VIAȚA TA? ȘTIE BUSU! #IGDLCC E031 #PODCAST

Busu știe multe, trebuie doar să îl întrebi și îți va răspunde cu calmul lui caracteristic la orice întrebare. Fie că vorbim despre viață sau despre cultură generală, ori despre politică, lucru pe care îl detestă în ultimii ani, Florin Busuioc îți va da un sfat foarte bine calculat. Se informează mult, și deși pare că se joacă în timpul pauzelor de la Știrile ProTV, citește și ascultă foarte mult, de aceea este și atât de informat.
8/18/20191 hour, 4 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

INCOMPETENȚA CARE NE UCIDE – #IGDLCC E030 – #PODCAST Invitat Iulian Fota

Incompetența ucide, ne ucide mai exact. O face atunci când lăsăm garda jos, când nu luăm lucrurile în serios, când nu ne facem treaba așa cum trebuie. E perfect valabil pentru cineva care face sandviș-uri cu carne stricată, pentru cei care montează greșit un semn de STOP sau pur și simplu uită să îl pună la loc, și mai ales pe cei care nu își iau în serios slujba, pe care au jurat să o îndeplinească mai presus de toate. Atunci când nu mai ai încredere în politicienii aleși să te reprezinte, de către tine sau de către alții în locul tău, nu mai ai încredere în medici și spitale, în forțele de ordine (aici amintesc și jandarmeria și poliția după cum urmează) automat nu mai ai încredere în nimic din ce reprezintă statul. Atunci ai o problemă gravă și perfect justificată să te revoltezi.
7/30/20191 hour, 28 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

România lucrului bine făcut - Rareș Năstase #IGDLCC E029 #PODCAST

Pentru aceia dintre voi care nu mai deschid televizorul de câțiva ani, jos pălăria și faceți cunoștință cu Rareș Năstase, jurnalist de mai bine de 15 de ani de investigație, în prezent la Pro-TV la România Te Iubesc. Dacă te uiți la televizor probabil ți-ai dat seama despre ce o să vorbim în zecile de minute care urmează, despre România lucrului bine făcut și mai eact despre profesionalism. Rareș este un perfecționist și îl apreciez foarte mult pentru asta.și are o dedicare deosebită pentru meseria sa, lucru demonstrat de cei 14 ani pe care i-a petrecut în aelași loc de muncă. 
7/28/20191 hour, 14 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Episod Special cu Lorena Buhnici – #IGDLCC E028 #PODCAST

Acest espisod este mai special, atât pentru mine cât și pentru invitata mea de astăzi, soția și partenerul meu în viață, Lorena Buhnici. Știu că v-ați dori să o vedeți încă de la primul podcast, însă după mai bine de jumătate de an este aici. Vorbim astăzi din experiența noastră despre cublu, despre viață, despre copii și chiar și despre spiritualitate. Adevărul este că dacă nu ne-ar fi spus Laurențiu că am trecut deja de o oră și jumătate la înregistrări, acest podcast ar fi fost mult mai lung. Sper să vă ajute informațiile pe care le luați de aici, și aștept și feedback-ul vostru mai jos în comentarii. Să aveți o duminică minunată, sau o săptămână ușoară dacă vizionați sau ascultați acest podcast începând de luni.
7/21/20191 hour, 11 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

CE ESTE UN JURNALIST? - Invitat Constantin Trofin - #IGDLCC E027 #PODCAST

Salutare și bine v-am regăsit din, cred că cel mai luxurios hotel din Cluj, ca să stăm de vorbă despre jurnalism cu nimeni altul decât Constantin Trofin. Este un jurnalist cu o vastă experiență de care îți vei aduce aminte cu drag, este cel care a înțeles că a fi jurnalist înseamnă în primul rând să fii om. Este de altfel singura metodă de a afla ceva de la cineva, fii om! Dacă ai totuși 30 de ani probabil nu îți aduci aminte de el pentru că nu mai practică jurnalismul, ci acum îl predă. Urmărește acest podcast pentru că merită să înveți niște lucruri noi, la fel cum am făcut și eu pe parcursul acestei discuții.
7/14/201951 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

TRĂIEȘTE VIAȚA IN RITMUL EI - CARL HONORE - #IGDLCC E026 #PODCAST

Trăim în era internetului și totul se întâmplă "pe repede înainte". Ți se strigă peste tot, la semafor, la școală, la supermarket și desigur și în viața personală - "MAI REPEDE!" Fă lucrurile mai repede ca să ai timp mai mult pentru tine eventual, în rest, încearcă să înțelegi viața așa cum este ea, și profită de oportunitățile care se ivesc. Fii prezent în moment și cu oamenii cu care ești lângă tine pentru că altă ocazie nu vei mai primi. Acesta este pe scurt mesajul lui Carl Honore din cărțile pe care le-a scris până acum, pe una dintre ele și eu o citesc acum. Urmărește interviul de mai jos, chiar dacă este în limba engleză. Îți sugerez de asemenea să cauți podcast-uri tot în limba engleză, te vor ajuta enorm să înveți limba și doar așa ai acces la informații cu adevărat prețioase.
7/8/201958 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Noul 🌊 de umor de la Cluj-Napoca - MIRCEA BRAVO - #IGDLCC E025 #PODCAST

El este Mircea Bravo. Dacă ai cont de Facebook sigur ai auzit de el, dacă nu, atunci îl găsești și pe YouTube sau pe Instagram unde ne face să zâmbim chiar și atunci când vorbește de produsele unei companii. Astăzi este invitatul meu la un podcast puțin diferit, filmat diferit, într-o locație diferită.
6/30/201937 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Apple Pay și Google Pay la BCR - Viitorul băncilor în România - Sergiu Cristian Manea #IGDLCC E023 #PODCAST

Noi în România suntem speciali la capitolul inovare, chiar mai motivați ca oricine altcineva din Europa. Dovada clară este viteza internetului, în top 5 din lume. La capitolul flexibilitate în ceea ce privește serviciile de plată să știi că suntem mai sus decât Olanda, unde Mastercard este un subiect tabu. Astăzi am stat de vorbă cu Sergiu Cristian Manea, președinte la BCR, prietenul cel mai bun al lui George, aplicația online de la BCR și am rămas uimit de cât de pasionat este de tehnologie. Și nu doar despre Apple Pay, Google Pay sau orice alte servicii de banking ci mai ales despre educația financiară pe care trebuie să o avem noi ca individ și care poate fi obținută ușor cu ajutorul internetului.
6/23/201934 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

VIITORUL AUTOMOBILELOR cu Marian Andrei - #IGDLCC E024 #PODCAST

Am testat sute de mașini împreună cu Marian Andrei. Era și normal să îl invit în ediția de astăzi a Podcast-ului ca să vorbim despre viitorul în care nu vom mai deține neapărat o mașină, cel puțin nu pentru nevoie ci doar de plăcere. Chiar și atunci aș fi mai tentat să schimb mașina cel puțin odată pe an fără a fi nevoie să o cumpăr.
6/23/201952 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

BANII TE FAC SĂRAC! - Interviu cu Robert Kiyosaki #IGDLCC E22 #PODCAST

Banii te fac sărac! Aceasta este perspectiva lui Robert Kyiosaki și în funcție de cum privești această afirmație poate fi adevărată sau nu. În fond, asta spune și el în cărțile și discursurile sale, pune la îndoială tot ce știi despre finanțe, despre lumea înconjurătoare dacă vrei să fii bogat. Atât la nivel financiar cât și în cunoștințe. Acesta a fost unul dintre cele mai dificile interviu-ri pe care le-am luat pe tot parcursul carierei mele de jurnalist. L-am înțeles pe Robert, deși nu a fost ușor, și îți recomand și ție să iei această conversație cu un strop de sare, și să ții cont că atunci când mă vezi ”încurcat” în timpul acestui review este pentru că așa m-am simțit. Apropo, nu uita să te înscrii la GIVEAWAY-ul de 800.000 de abonați, aici: GIVEAWAY 800.00 ABONAȚI. Asta dacă vrei un Samsung Galaxy S10 nou nouț. Mai jos găsești varianta audio dacă nu ai timp să te uiți, deși îți recomand, merită!
6/9/201925 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

DE CE MERGE CLUJUL ATÂT DE BINE? - INTERVIU CU EMIL BOC - #IGDLCC E21 #PODCAST

De ce merge Clujul atât de bine? Pentru că mai mulți oameni de acolo își doresc acest lucru. Mai mulți decât cei care nu își doresc asta. Atunci când ponderea celor care fac ceva să își schimbe traiul în bine este mai mare decât media per județ, lucrurile se întâmplă. Oamenii își doresc salarii mai bune, drumuri mai bune, școli și grădinițe mai bune și mai accesibile, un centru al orașului mai puțin aglomerat de mașini parcate aiurea, și desigur și un aer mai curat. Ah, da, mai este și faptul că vorbim de Ardeal, o zonă în care parcă lucrurile se întâmplă altfel. O perspectivă ar fi faptul că orașul sau zona geografică în care te naști are o influență deosebită asupra modului în care îți construiești viața. Și aici nu diferențiez. Spun doar că atunci când rămâi în orașul natal faci eforturi mai mari pentru schimbarea nivelului de viață în bine. Când pleci din oraș este clar că nu ai găsit o oportunitate suficient de bună pentru viitor, dar totuși, te gândești să te întorci acolo la bătrânețe. Pleci în alt oraș sau altă țară doar ”ca să faci bani” și apoi să te bucuri de ei ”acasă”. E doar o idee, nu aruncați cu pietre înainte să vă gândiți mai bine la acest lucru. Clujul este unul dintre puținele orașe din care lumea nu a plecat imediat după școală ca să își găsească un trai mai bun. A rămas pentru că a găsit oportunități mai bune și poate a convins și pe alții să vină aici. Împreună cu cei care s-au mutat în ultimii ani, locuitorii clujului cred că știu ce să ceară de la edilii lor, de la funcționari și primar, și astfel obțin ceea ce își doresc. Cum ar fi autobuze dedicate pentru copii care merg la grădiniță sau la școală, de preferat electrice. Un autobuz de acest fel scoate la ore de vârf aproape 50 de mașini din trafic. Și dimineața, și seara, pentru că nu mai trebuie să te ducă mama sau tata la școală. Mai sunt multe astfel de mici schimbări care fac o mare diferență, și pentru că nu le cunosc pe toate l-am întrebat pe Emil Boc, primarul orașului despre ele. Urmărește plimbarea noastră prin Cluj, un drum de 45 de minute care traversează orașul la oră de vârf, sau ascultă-l sub formă de podcast audi, mai jos.
6/2/201951 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

UNTOLD LA NIVELUL URMĂTOR - #IGDLCC E019 #PODCAST

Salutare și bine v-am regăsit la un nou podcast. Astăzi stăm de vorbă cu Bogdan Buta, fondatorul Untold, cu care avem ceva în comun. El are 5 ani de Untold, noi 5 ani de Cavaleria, plus o viziune de viitor. Bogdan este puțin mai retras și foarte atent în afirmații și tocmai de aceea am profitat și l-am întrebat tot ce mi-a venit în minte. Despre Untold, despre viața lui și despre părerea lui referitoare la țara unde acest festival a avut atât de mare succes. Este din nou, un interviu pe care îți recomand să îl urmărești, în varianta video dar și audio. Apropo, câți dintre voi urmărsc acest podcast în format audio și îl recomandă mai departe? Pe YouTube este mai simplu să ne dăm seama de publicul nostru, analiticele sunt mai bune, de aceea avem nevoie de feedback-ul vostru pentru cel audio. Lasă un comentariu mai jos și spune-mi pe care îl urmărești și ce crezi că am putea îmbunătăți la el.
5/26/201958 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Minciuni și manipulare în campania electorală cu Dumitru Borțun - #IGDLCC E018 #PODCAST

Pe domnul Dumitru Borțun l-ați cunoscut deja, sper, din podcastul anterior. Și a doua invitație a primit-o cu drag și de data asta am vorbit din nou despre ce te interesează. Da, despre politică, lucrul care ar trebui să te intereseze în exact o săptămână de la publicarea acestui material. Știm cu toții că politicienii ”au obiceiul” de a nu fi sinceri, adică pot minți fără rușine doar ca să își atingă scopul de a fi aleși. Importan este că tu ești cel care îi alege și ca să faci o alegere corectă, sau să nu faci una foarte proastă trebuie să te informezi.Am vorbit și despre responsabilitatea celor tineri, a celor ca tine care probabil mă citesc sau vizionează clipurile mele, au o anumită vârstă și încă nu au fost la vot. Ascultă sau vizionează acest podcast și vei înțelege niște lucruri.
5/19/201957 minutes
Episode Artwork

Suntem în prag de război? – cu Iulian Fota - #IGDLCC E017 #PODCAST

Bine v-am regăsit la seria de podcast-uri săptămânale unde invităm în studio oameni mai deștepți decât mine ca să ne răspundă întrebărilor și nelămuririlor pe care le avem. Astăzi vorbim cu domnul Iulian Fota, conferețiar universitar acum, și în trecut consilier prezidențial pe probleme de securitate.Astăzi abordăm subiecte puțin mai ”spinoase”. Facem o comparație între trecut, între comunism și prezent. Îți spun de pe acum, nu, nici unul dintre noi nu aprobăm ce s-a întâmplat în trecut, în comunism, ”pe vremea lui nea nicu”. Da, am scris un nume propriu cu literă mică.Apropo, nu uita să te înscrii la GIVEAWAY-ul de 800.000 de abonați, aici: GIVEAWAY 800.00 ABONAȚI. Asta dacă vrei un Samsung Galaxy S10 nou nouț.
5/12/201951 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

500.000 EURO PENTRU VIITOR!! - #IGDLCC E016 #PODCAST

Astăzi este o ocazie rară în care am în studio-ul de podcast un om pentru care am o sensibilitate aparte, și am un motiv foarte bun pentru asta. Cred, și sper, că Mona Nicolici nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este important însă să vorbim despre ce face acum, și cum îi ajută pe cei mici cu ajutorul proiectelor din Țara lui Andrei. Astăzi vorbim despre RO-SMART, un proiect de responsabilitate socială care oferă nu mai puțin de 500.000 de euro în total, celor care vin cu idei și cu proiecte pe acest domeniu. 
5/5/201932 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

CUM FACI UN BUSINESS DE FOTOGRAFIE CU ALEX GÂLMEANU - #IGDLCC E015

Astăzi am onoarea de a îl aduce în fața microfonului pe Alex Gâlmeanu, omul din spatele multor fotografii pe care le-ai văzut la companii mari, în campanii pe internet și chiar omul din spatele multor portrete ale celebrităților de la noi. Chiar el mi-a făcut una din fotografiile de portret care îmi place cel mai mult, cea pe care o găsești chiar și la acest podcast dacă îl asculți deja în format audio și nu doar pe YouTube. E gratis peste tot, poți să îl cauți pe Spotify, pe Apple sau chiar direct pe Google.Acum, care sunt secretele din spatele unui business sustenabil de fotografie? Sunt multe tips & tricks pe care le putem enumera aici însă cel mai important dintre ele este consecvența și încrederea pe care o au clienții în tine. Acea încredere că indiferent de proiectele pe care le mai ai în desfășurare, le vei livra un produs finit, o fotografie sau un clip, la momentul la care ai convenit cu ei și acesta va fi bun. Poate chiar mai bun decât se așteptau și își imaginau.Un alt sfat foarte important este acela de a reuși să găsești ce îi incită pe oameni, să deslușești cheia fiecărei generații ca să știi ce să fotografiezi. Unde este interesul general în acest moment? Care este trend-ul ascuns pe Instagram, pe Facebook, ce tip de fotografii te vor face cunoscut și îți vor aduce posibili clienți și cum faci să îți păstrezi acei clienți pe termen lung, fără să fie nevoie să faci 30 de sesiuni de fotografie pe lună ca să îți poți achita cheltuielile obișnuite, ci doar una singură.
4/21/20191 hour, 6 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Jurnalismul de investigație cu Răzvan Luțac - #IGDLCC E014

În această seară vă delectez urechile dacă îl ascultați ca podcast sau și ochii dacă îl urmăriți pe YouTube cu un podcast ceva mai special. Răzvan Luțac este jurnalist de investigație, și dacă ai auzit de scandalul Hexi Farma nu mai este nimic de spus. Doar de ascultat.Pentru mine a fost o plăcere, sper că și pentru Răzvan. Mă văd pe mine în răbdarea și îndârjirea lui, acum 10 ani chiar. Îl admir pe Răzvan și tocmai de aceea l-am ”descusut” despre viața lui profesională dar și despre cea personală pentru că știu că, ca și jurnalist, timpul tău liber este dedicat tot investigațiilor. Știu că atunci când ”alegi meseria de jurnalist” (impropriu spus), singurul tău scop este să rezolvi ancheta. Atât.Trăiești pentru adevărul care va ieși la iveală după o săptămână, o lună, sau poate chiar un an, atunci când povestea se leagă și toate lucrurile sunt puse cap la cap. Aproape toate, pentru că va exista tot timpul o necunoscută pe care nu o vei afla.
4/14/20191 hour, 4 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

CUM IEI 10.000 € GRATIS! RABLA PENTRU ELECTRICE - IGDLCC E013

Câte mașini sunt în acest program?Nu multe, 1500 e numărul total de tichete care se acordă dealer-ului auto de la care cumperi mașina. Deci nu mai ajunge la tine acest tichet ci rămâne la dealer care îți va face reducere de 10.000 de euro din prețul de listă. Adică cu vreo 20.000 de euro din buzunarul tău poți lua un Nissan leaf de ultimă generație aproape echipată la maximum.Apropo, dacă mai casezi o mașină veche mai primești încă 1500 euro. Așadar maximul pe care îl poți obține este de 11.500 de euro pentru o mașină electrică.Ce dealeri sunt înscriși?Toți cei care au în portofoliu un brand care deține mașini electrice. Poți merge la oricare dintre ei, și să îl întrebi, e mai simplu printr-un telefon, ca să afli dacă au în stoc sau pe comandă vreo variantă electrică și să te înscrii pe lista de așteptare. Cu siguranță nu o poți lua din showroom acum.
4/12/201933 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Adevărul despre Articolul 13 - #IGDLCC

Ce este articolul 13? Dacă ești pe internet de ceva vreme probabil ai auzit de acest articol 13, cel care ”va distruge creatorii de conținut”! Sau cel puțin așa spune toată lumea pe internet, acolo de unde ne luăm și noi informații. Așa cum știi, sau vei știi de acum încolo, la acest podcast aducem oameni mai deștepți decât noi, pe subiectul pe care îl discutăm. Doar așa învățăm și noi mai multe și vă putem oferi și vouă cea mai bună informație despre toate lucrurile pe care le vorbim aici.Andrei Hâncu este avocat specializat pe drepturi de autor, și momentan este cel mai bine documentat om care ne poate vorbi despre infamul articol 13, cel care ne va afecta în mod direct sau indirect crearea și monetizarea conținutului pe internet. Și mă refer aici la tot, text, audio, dar mai ales video, pentru că acolo este pariul pentru următorii 10 ani. Cel puțin. Nu degeaba investește până și Apple atât în oameni cât și în echipamente și studiouri de producție.
4/7/201949 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Cum rezistăm la prostie și manipulare, cu D. BORȚUN - #IGDLCC E011

Cum rezistăm la prostie și manipulare, cu D. BORȚUN - #IGDLCC E011
3/31/201956 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

DE VORBĂ CU SRI (Serviciul Român de Informații) – #IGDLCC E010

Astăzi vei afla de la invitatul meu cum e în viața reală cu atacurile cibernetice. Stăm de vorbă cu Anton Rog, general de brigadă, seful diviziei Cyberint de la SRI.
3/24/201959 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

AUDI E-TRON CU MARIAN ANDREI - #IGDLCC E009

Marian este alături de mine astăzi în calitate de Marian Andrei. Nu am vrut nici pesimistul, nici optimistul și nici realistul din el, ci pe toți trei. Este aici pentru că în ultimii aproape zece ani am făcut aproape toate testele împreună și are o opinie grea mai ales în ceea ce privește viteza la volanului unei mașini de coastă, și experiența necesară pentru a mă speria pe mine în aceeași mașină :)Hai să vorbim așadar despre Audi E-Tron și despre cum ne va schimba această mașină, și toate celelalte ce vor urma, viețile tuturor. Mai ales ale copiilor, și nepoților noștri.
3/10/201939 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

SELLY LA 18 ANI #IGDLCC E008

El este Selly! Mai are nevoie de o prezentare sau îl cunoașteți deja? Dacă nu îl cunoașteți atunci aflați că e pasionat de YouTube, la nivelul la care canalul său ajunge la aproape 2 milioane de abonați, și acum câteva zile abia a împlinit 18 ani. Sunt sigur că te-am făcut deja curios ce pot vorbi cu un băiat de 18 ani timp de 55 de minute. Tocmai de aceea, acest podcast servește ca o lecție de viață pentru cei chiar mai în vârstă ca Selly.
3/3/201957 minutes
Episode Artwork

CUM FACI BANI DIN YOUTUBE CU ZAIAFET #IGDLCC E007

În cel de-al doilea episod al discuției mele cu Zaiafet vorbim despre bani! Despre problema banilor. Cum facem banii, de unde vin banii și cât de importanți sunt ei atunci când faci YouTube. Atunci când îți urmezi și pasiunea. Dacă în primul episod ne-a povestit cum a început și a recunoscut cu sinceritate că a depăști rapid faza cu copiatul de content și a devenit acest Zaiafet pe care îl apreciem cu toții, în acest episod dezbatem împreună felul în care ar trebui să se finațeze o astfel de pasiune.
2/24/201933 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Ce am învățat de la Zaiafet #IGDLCC E006

Episodul 6 al IGDLLC este mai special. I-am răpit puțin din timpul prețios al lui Zaiafet și l-am chemat la noi la studio pentru a îl trage de limbă despre el, despre activitățile sale extracuriculare dar să vorbim în special despre online. Locul acela unde se adună toți ciudații și gamerii, în opinia celor mai bătrâni, care de altfel folosesc cu succes Facebook și alte platforme de socializare. Și sunt chiar buni la asta.
2/17/201922 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Podcast – #IGDLCC E005 – Invitat Iulian Pană

În episodul 5 discut cu Iulian Pană, cel mai nou coleg al nostru. El este un om de televizune, unul din puținii pe care am reușit să îi conving că online-ul reprezintă 100% viitorul conținutului video. Poate puțin cu inima strânsă, Iulian a acceptat provocarea și are încredere că viitorul jurnaliștilor este internetul.
2/10/201939 minutes
Episode Artwork

Despre autobuze electrice - invitat Marian Andrei #IGDLCC E004

În episodul 4 discut cu Marian Andrei despre cea mai recentă călătorie a lui în Chile, la Santiago de Chile unde a participat la cursa de Formula E dar și la evenimentul Enel Focus ON unde au fost prezentate cele 100 de autobuze electrice care intră în flota regiei de transport din această țară. Cu ce idei a venit, ce putem învăța din aceasta strategie a chilienilor?
2/3/201921 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Cum a fost la CES 2019 - invitat Marian Andrei #IGDLCC E003

În episodul trei povestesc cu Marian Andrei despre CES 2019, cel mai mare târg de tehnologie de planetă de unde tocmai ne-am întors. În ciuda jetlag-ului, suntem fresh, optimiști și energizați de noutăți. Află care este noutatea cea mai interesantă pentru noi în E003. Un indiciu îți ofer, are 6 motoare.
1/21/201922 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

IGDLCC E001 - Informatii gratis despre lucruri care costa!

Salutare tuturor și bine v-am găsit la primul meu podcast. Cel mai probabil m-ați mai auzit dar și văzut la TV ori pe internet. Sunt obișnuit să vin în fața camerei în fiecare zi dar ceva îmi lipsește. Ceva ce am descoperit prima dată în liceu. Înainte să fiu om de televiziune, am fost întâi DJ-ul școlii. În următoarele 10 minute te invit să descoperi cum am ajuns aici după 20 de ani de televiziune. Începem seria #IGDLCC cu episodul E001 și te rog să îmi spui ce ai vrea să asculți pe mai departe în E002.
1/17/20199 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

1an în #casabuhnici cu Lorena și Ariana #IGDLCC E002

Bine v-am regăsit. Am ajuns la al doilea podcast de pe buhnici.ro și astăzi vom experimenta cu ceva diferit. În loc de un text scris cu atenție și apoi înregistrat, de această dată vei asculta o conversație. Stau de vorbă cu Lorena și Ariana despre… acasă. Hai să vedem cum a fost primul an în #casabuhnici. Dincolo de partea științifică a proiectului, această casă experimentală este totuși un cămin și vrem să vă povestim cum se trăiește în ea. Cu multe bune și puține rele. În următoarele zeci de minute vei afla cum am scăpat de alergii unii dintre noi dar și cum se poate rămâne pe dinafară când degetul nu e recunoscut de… încuietoare. Vorbim și despre navetă sau ce ne lipsește din oraș. Nu am ratat și subiectul costurilor mari cu care am construit pentru cei curioși. Nu te mai rețin aici și te invit să ne asculți dacă ai vreo 50 de minute la dispoziție de această dată. Spune-mi apoi la comentarii, pe blog care ai vrea să fie următoarea temă de podcast.
1/2/201954 minutes, 5 seconds