Winamp Logo
Geleide Meditaties Cover
Geleide Meditaties Profile

Geleide Meditaties

Dutch, Fitness / Keep-fit, 1 season, 44 episodes, 10 hours, 48 minutes
About
Dit zijn geleide meditaties ingesproken door John Sarbach. Ze zorgen voor rust, focus, dankbaarheid en healing. Voor zowel de geest als het lichaam. Via de meditaties maak je contact met je lichaam en ze zorgen voor inzichten. John Sarbach is eclectisch coach. Eclectisch betekent: het beste van alles combinerend. Dit betekent dat de werkwijze die wordt toegepast niet volgens vaststaande traject of overtuiging verloopt. De methode en de technieken zijn veelzijdig en sluiten aan bij de cliënt. Wil je meer horen van John Sarbach, luister dan zijn podcast via het account Goed Voelen: http://tiny.cc/v0xlsz
Episode Artwork

EXTRA: Mediteren werkt dat? Of is het apekool?

Mediteren kun je leren. Er zijn talloze meditatie-apps, je kunt een mindfulnesscursus doen en dat wordt zelfs door zorgverzekeringen vergoed. Maar werkt het eigenlijk wel? Hoe kan een beetje in- en uitademen met gesloten ogen nou iets doen?Dit is een aflevering van 'Apekool van het brein'. Vind je 'm leuk? Zoek ons dan eens op. Of klik op deze link, dan krijg je alle afleveringen.
5/24/202314 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Ademoefening voor bij angst- of paniekaanval

Angst of paniek is een gevoel dat we niet willen voelen. We willen er zo snel mogelijk van af. Alleen door iets niet te willen geven we het wel aandacht. En alles wat we aandacht geven, groeit. Dus door het gevoel van angst of paniek niet te willen, groeit dat gevoel van angst en paniek alleen maar. Deze ademoefening is gebasseerd op box-breathing. Als je deze oefening doet, ben je niet bezig met de angst of paniek. En dan zal het gevoel als vanzelf minder worden en verdwijnen. Disclaimer: Deze oefening neemt het gevoel van angst of paniek weg, niet de reden waarom je dat gevoel gecreeerd hebt. Als je vaak een paniek- of angstaanval hebt, zoek dan een coach op en ga ernee aan de slag.
3/5/20235 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Visualisatie meditatie

Misschien heb je ooit gehoord over spiegelneuronen? Deze neuronen zorgen ervoor dat als wij iets zien, dat we dat vrijwel meteen kunnen nadoen. Zo leren we vaak, door te kijken. Nu maakt het voor die spiegelneuronen niet uit of je dat ziet open ogen of door een filmpje achter je gesloten ogen. Dat laatste noemen we visualiseren. Visualiseren is een hele goede methode om je gedrag opnieuw te programmeren. En dus te veranderen. Door filmpjes te maken achter je gesloten ogen over het gedrag dat je wenst te doen, ga je het uiteindelijk ook vrijwel automatisch doen. Deze korte meditatie helpt bij het visualiseren
2/18/20238 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Kom tot rust-meditatie

Door middel van deze meditatie richt je jouw aandacht op je lichaam en zak je uiteindelijk met je aandacht helemaal tot in je bekken. Daar is het altijd rustig, en door daar contact mee te maken ervaar je ook rust. En is rust niet wat we allemaal graag ervaren? En vanuit die rust kunnen we andere fijnere gevoelens creëren. Deze meditatie duurt negen minuten en is gebaseerd op een instrument dat door eclectisch coach Saskia van Emmerick is ontwikkeld. (https://www.saskiavanemmerick.nl/)
4/8/20228 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Meditatie om verlies en verdriet te doorleven

Het is ons met de paplepel ingegoten: verdriet stop je weg. Je redeneert het weg. Of je eet of drinkt het weg. En dat is ongezond. Beter is om ons verlies te doorleven. Deze meditatie helpt daarbij.Als je verdriet groot is, dan is er moment om deze meditatie even stop te zetten. Ik geef dat in de meditatie aan.
1/29/202210 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Meditatie voor als je alleen en eenzaam voelt

Wie voelt er zich niet wel eens alleen, eenzaam....? Deze meditatie helpt je te realiseren dat de wereld bruist van het leven, van de vitaliteit. En jij daar onderdeel van uitmaakt. En dan, als je je dit realiseert, dan verdwijnt dat gevoel van alleen of dat gevoel van eenzaamheid als sneeuw voor de zon.
1/7/20228 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Zazen-meditatie

Zazen is een zitmeditatie uit het zen-boeddhisme, Het stamt uit het oude Japan. Zazen heeft op heel veel manieren iets weg van het Mindfulness. De mediatie bestaat uit drie fases. De eerste twee fases zijn bedoeld om je gedachtestroom te verminderen en misschien zelfs tot stilstand te brengen. In de derde fase ga je juist denken. Over een probleem of een vraagstuk in je leven. Of filosoferen. Vaak komen de antwoorden als vanzelf, tijdens deze meditatie.Normaal vind ik de houding die je aanneemt bij een meditatie niet belangrijk, maar Zazen is een traditionele meditatie vorm waarbij de houding en die aanhouden een belangrijk element is. De stilte in deze meditatie duurt 5 minuten. Die kun je verlengen door op de pauze-knop te drukken.
12/10/202110 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Uitleg: Waarom zou je gaan mediteren?

Het lijkt erop, hoe meer prestatiegericht en competitiever onze samenleving wordt, mensen toch een plekje voor spiritualiteit in hun leven willen. Voor velen is dat een dagelijkse meditatie. In de morgen om opgewekt aan je dag te beginnen. Of juist voor het slapen gaan, voor een betere nachtrust. Werkt dat? En wat kan je sowieso met meditatie bereiken. Waarom zou je gaan mediteren?In deze podcast leg ik uit wat meditaties voor mij hebben gedaan. Ter inspiratie. Dus ga even zitten, sluit je ogen en luister...Deze meditaties zijn mijn gift aan jou. Geniet ervan! Mocht je mijn meditaties waarderen en iets terug willen geven, dan kan dat via deze link met een vrijwillige bijdrage: https://tinyurl.com/5amzmnas
10/2/202112 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Ouder en Kind meditatie

Deze meditatie kan gedaan worden door jong en oud. Je kunt 'm alleen doen, maar hij is ook heel fijn om samen te doen. Om bijvoorbeeld uit te proberen of je zoon of dochter het leuk vind om meditaties te gaan doen. Hij is namelijk superkort, net geen vier minuten. Als je deze meditatie samen doet, heb er dan vooral allebei plezier in. Dat is het allerbelangrijkste! Als je er plezier in hebt, komen de andere resultaten vanzelf. Je kunt deze meditatie natuurlijk ook samen doen in de klas. Samen met de meester of de juf.Vond je deze fijn om te doen? Kijk dan eens hier: https://tinyurl.com/76e2923h
7/10/20213 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Meditatie voor plezier en lichtheid

Een meditatie die zorgt voor plezier en lichtheid. Je gaat op reis, heel ver weg, maar de reis duurt niet lang. Namelijk slechts 10 minuten, Als je weer terug bent van die reis voel je jezelf licht en vrolijk. Heerlijk om te doen als je even niet fijn voelt. Of als je zit te wachten.
5/15/20218 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Gevoelsmeditatie

We voelen de hele dag door. Die gevoelens worden gecreëerd door onze gedachten. Die twee zijn aan elkaar gekoppeld. Als je een fijne gedachte hebt, wordt dat gevolgd door een fijn gevoel. Als we dus een andere gevoel willen, een gevoel dat we niet willen, dan is de oplossing simpel: Creëer een andere gedachte. Soms blijven we echter hangen in zo'n gevoel. Dan lukt het ons niet om andere gedachten te creëren. Dan helpt deze korte meditatie, waarbij je het gevoel dat je niet wil opruimt, en ruimte maakt voor een ander (fijn) gevoel.
2/6/20217 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Buikadem-meditatie

In deze meditatie gaan we ons systeem leren om weer vanuit de buik en rustig te ademhalen. Deze meditatie is ook heel fijn om te doen als je je bang of angstig voelt. We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Maar zes liter per minuut is voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te diep inademen. Bij elke uitademing ademen we koolzuurgas uit. En dat is een belangrijke stof om de zuurstof van de longen naar de rest van ons lichaam te transporteren. Dus door te veel te ademen, verliezen we koolzuurgas en gaan organen, spieren en weefsels minder goed functioneren. Dat te veel ademen is heet chronische hyperventilatie.
1/24/202111 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

ZIJN-meditatie

In ons leven zijn we vaak druk om iets van ons leven te maken. Om betekenis aan ons leven te geven. Maar wat betekent dat? Wanneer heb je dat bereikt? Wanneer kun je zeggen 'mijn leven is betekenisvol'? En is dat dan volgens jezelf? Of volgens de ander? Als het volgens jezelf is, dan ben jezelf aan het bewijzen... aan jezelf. En als het volgens de ander is, dan ben dus jezelf aan het bewijzen aan de ander. Terwijl... er valt niet te bewijzen. Dat ga je met deze meditatie ontdekken.
1/3/20218 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Contact maken met jezelfliefde

Met deze korte meditatie ga je contact maken met jezelfliefde. En die zelfliefde ook loskoppelen van je gedrag en het gedrag van anderen. Want jij bent altijd lief. Wat je ook doet. En wat anderen ook doen. Dat contact met die zelfliefde kun je overal en altijd maken en voelen.
12/13/202011 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Verkwikkende ademmeditatie

Ons energie fluctueert de hele dag door. Het ene moment voelen we ons energie, het volgende moment hebben we een dipje. Moeheid, futloos. We zouden wel even een powernap willen doen. In plaats van de momentje slaap kun je ook deze verkwikkende meditatie doen. Binnen twaalf minuten voel je jezelf weer alert en vol met energie.
11/29/202012 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Adem-wandelmeditatie

In deze meditatie gaan we al wandelend een matig zuurstoftekort kweken. Door onze te stoppen met ademen na een uitademing en dan stappen te tellen. We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Zes liter per minuut is echter voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te diep inademen. Bij elke uitademing ademen we koolzuurgas uit. En dat is een belangrijke stof om de zuurstof van de longen naar de rest van ons lichaam te transporteren. Dus door te veel te ademen, verliezen we koolzuurgas en gaan organen, spieren en weefsels minder goed functioneren. Dat te veel ademen heet chronische hyperventilatie. Met deze meditatie vertraag je stapje voor stapje jouw ademhaling. Waardoor je gezondheid en zelfs je conditie verbetert.
11/15/202014 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Breng compassie in je leven

Compassie maakt je een wijzer, liefdevoller en fijner mens. Samen met liefde, dankbaarheid maakt compassie jouw en dus de wereld zacht en liefdevol. Met de meditatie ga je compassie in je leven brengen. Compassie met de ander maar ook zeker met jezelf. Deze meditatie duurt 13 minuten en kan op elk moment van de dag gedaan worden.
11/1/202013 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie (neus vrijmaken)

In deze meditatie gaan we langere pauzes stoppen met ademhalen. Tot en met 25 seconden. Zo creëren we een mild zuurstoftekort. . We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Maar zes liter per minuut is voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te diep inademen. Bij elke uitademing ademen we koolzuurgas uit. En dat is een belangrijke stof om de zuurstof van de longen naar de rest van ons lichaam te transporteren. Dus door te veel te ademen, verliezen we koolzuurgas en gaan organen, spieren en weefsels minder goed functioneren. Dat te veel ademen is heet chronische hyperventilatie. Met deze meditatie vertraag je stapje voor stapje je ademhaling. Waardoor je gezondheid en zelfs je conditie verbetert. Door deze oefening regelmatig te doen zal je merken dat je beter neus vrij wordt gemaakt. Je zult minder vaak last hebben ven een ontstoken neus(slijmvlies) waardoor je beter slaapt, minder snurkt, minder vaak zal geeuwen of zuchten, je hooikoorts zal verminderen en je zult minder vaak lucht tekort komt. Bijvoorbeeld als je de trappen oploopt.
10/14/202012 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie met pauzes

In deze meditatie gaan we een mild zuurstoftekort kweken. Dat doen we door tijdens uit- en een inademing even een pauze te nemen. En die pauzes op te laten lopen naar 10 seconden. We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Zes liter per minuut is echter voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te diep inademen. Bij elke uitademing ademen we koolzuurgas uit. En dat is een belangrijke stof om de zuurstof van de longen naar de rest van ons lichaam te transporteren. Dus door te veel te ademen, verliezen we koolzuurgas en gaan organen, spieren en weefsels minder goed functioneren. Dat te veel ademen heet chronische hyperventilatie. Met deze meditatie vertraag je stapje voor stapje jouw ademhaling. Waardoor je gezondheid en zelfs je conditie verbetert.
10/3/202018 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Genees je lichaam (Delen)

Voor veel mensen is het lichaam een vervoersmiddel om hun brein van A naar B te brengen. Het lichaam is echter veel meer. Het is een organisme en heeft bovendien een geheugen, net als het brein. Je lichaam geeft ook signalen af, en mensen die het als een vervoersmiddel zien, negeren deze signalen vaak. Totdat die signalen niet meer te negeren zijn. Met deze meditatie ga je weer verbinding maken met het lichaam en beginnen met de genezing ervan. Met deze meditatie ga je connectie make met één lichaamsdeel. Er is ook nog een andere meditatie (Genees je lichaam (Geheel)) waar je connectie maakt met het hele lichaam. Ik adviseer eerst die te doen en daarna deze. Deze meditatie duurt 10 minuten.
8/30/202010 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Genees je lichaam (Geheel)

Voor veel mensen is het lichaam een vervoersmiddel om hun brein van A naar B te brengen. Het lichaam is echter veel meer. Het is een organisme en heeft bovendien een geheugen, net als het brein. Je lichaam geeft ook signalen af, en mensen die het als een vervoersmiddel zien, negeren deze signalen vaak. Totdat die signalen niet meer te negeren zijn. Met deze meditatie ga je weer verbinding maken met het lichaam en beginnen met de genezing ervan. Deze meditatie gaat over het hele lichaam Er is er ook nog een meditatie (Genees je lichaam (Delen)) waar je connectie maakt met één lichaamsdeel. Ik adviseer je eerst deze te doen en dan pas die andere. Deze meditatie duurt 10 minuten.
8/30/202010 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Luistermeditatie

Bij deze meditatie ga je luisteren. Heel goed luisteren naar de geluiden in je omgeving. Zo goed dat je ook geluiden waarneemt die je normaal niet opmerkt. En dan ga je ontdekken hoe die geluiden ontstaan. Een hele fijn manier om dat uit te vinden én in het hier en nu terug keren. Deze meditatie duur 13 minuten. en kan binnen of buiten gedaan worden. Staand of zittend.
8/14/202012 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Open ogen meditatie

Niet bij alle meditaties hoef je jouw ogen te sluiten. Het gaat erom dat je jezelf focust, en dat gaat ook met open ogen, zoals bij deze meditatie. Je focust op een voorwerp naar jouw keuze en gaat dat object verkennen en ontdekken. En dan ontdek je dat er er ook anders naar kunt kijken. Een hele fijn manier om dat uit te vinden én in het hier en nu terug keren. Deze meditatie duur 13 minuten. en kan binnen of buiten gedaan worden. Staand of zittend.
7/26/202013 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Wandelmeditatie

Een meditatie die je kunt doen tijdens het wandelen. Waarbij in het hier en nu gaat kijken naar de omgeving waar je loopt. En die omgeving gaat waarnemen. Zien, voelen en ruiken wat er is. Zonder oordeel, En vervolgens anders gaat kijken naar die omgeving. Deze meditatie duurt 17 minuten.
7/25/202017 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Dagdromen

Waar ben je over drie jaar? Met wie? En wat doe je. Hoe voel je je. Met behulp van deze meditatie ga je dat visualiseren. En door dat achter je gesloten ogen te zien, maak je handig gebruik van spiegelneuronen. Dat zijn netwerkjes in ons brein, waardoor we makkelijk leren. Heel handig. Als je regelmatig visualiseert wordt de kans groter dat die visualisatie ook werkelijkheid wordt. Deze meditatie duurt 9 minuten.
6/21/20209 minutes, 1 second
Episode Artwork

Helpen met vergeven

Iemand iets kwalijk nemen of zelfs haten is helemaal niet fijn. Voor jezelf. Want dat kwalijk nemen verzwaart jouw hart. Als je iemand dus iets kwalijk neemt, dan kun je die maar beter vergeven. En daar helpt deze meditatie bij. Zodat jij weer rust in je hart en dus in je leven vindt. Deze meditatie duurt 12 minuten.
6/14/202012 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Meditatie tegen hoofdpijn en migraine

Heb je vaak last van hoofdpijn of migraine? Deze meditatie zorgt ervoor dat de bloedcirculatie op gang komt, waardoor de hoofdpijn of de migraine beetje bij beetje zal gaan zakken en verlichten. Deze meditatie is gebaseerd op een oude Indiaanse techniek en duurt ruim 12 minuten.
6/14/202012 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie 60 minuten

Tijdens deze meditatie richt je jouw aandacht op je ademhaling. Daardoor wordt je brein rustig en kreeg je ruimte en focus. Deze meditatie duurt 60 minuten en is bedoeld mensen die ervaren zijn in meditatie. De stiltes zijn veel langer als bij de basismeditatie van 30, 40 en 50 minuten. Bovendien verplaatst je jouw focus van je buik naar de ademhaling in je neus.
4/25/20201 hour, 7 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie 50 minuten

Tijdens deze meditatie richt je jouw aandacht op je ademhaling. Daardoor wordt je brein rustig en kreeg je ruimte en focus. Deze meditatie duurt 50 minuten en is bedoeld mensen die ervaren zijn in meditatie. De stiltes zijn veel langer als bij de basismeditatie van 30 en 40 minuten. Bovendien verplaatst je jouw focus van je buik naar de ademhaling in je neus.
4/25/202050 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie 40 minuten

Tijdens deze meditatie richt je jouw aandacht op je ademhaling. Daardoor wordt je brein rustig en kreeg je ruimte en focus. Deze meditatie duurt 40 minuten en is bedoeld mensen die ervaren zijn in meditatie. De stiltes zijn veel langer als bij de basismeditatie van 30 minuten. En ook verplaatst de focus van je ademhaling van je buik naar je neus.
4/25/202040 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Probleemoplosser

Ons onderbewuste neemt al heel vaak besluiten voor ons. En dat is heel fijn, want zo kunnen we vaak blindvaren op onze automatische piloot. Er zijn momenten dat je er niet uitkomt, dat je twijfelt, maalt en een besluit voor jezelf uitschuift. Opnieuw kun je dan je onderbewuste het werk laten doen. Door deze meditatie te doen, zet je jouw brein aan het werk. En komt er uiteindelijk een antwoord. En dus een besluit. Deze meditatie duurt ruim 8 minuten.
4/5/20208 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Dansmeditatie (fast)

Mediteren kan op verschillende manieren, het meest bekend zijn meditaties waarbij je zit of ligt. Dit is een actievere vorm van meditatie, namelijk door te beweging of tedansen. Het voordeel hiervan is door met je lichaam te bewegen je hoofd veel sneller tot rust komt en de energie door je lichaam stroomt. Dit geeft je een blij, energiek en vitaal gevoel. Deze dansmeditatie begint rustige en de muziek zal steeds sneller spelen. De meditatie duurt ruim 18 minuten.
4/5/202017 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie 30 min

Tijdens deze meditatie richt je jouw aandacht op je ademhaling. Daardoor wordt je brein rustig en kreeg je ruimte en focus. Deze meditatie duurt 30 minuten en is bedoeld mensen die ervaren zijn in meditatie. De stiltes zijn veel langer als bij de basismeditatie van 10 en 20 minuten.
3/14/202030 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

De Routeplanner

Deze hele korte meditatie (6 minuten) is heel fijn om te doen als je iets gaat nieuws gaat ondernemen of als je ergens tegen opziet om te doen. Na deze meditatie zul je merken dat wat je van plan was om te doen soepel verloopt. Kan op elk moment van de dag gedaan worden.
3/8/20205 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ochtendritueel

Deze korte meditatie (9 minuten) zorgt voor een fijne start van de dag. Je zult met een glimlach en plezier aan je dag beginnen en minder last hebben van zorgen en tegenslagen. Heerlijk om ergens in de ochtend even tijd te nemen voor jezelf.
3/8/20209 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Slaapmeditatie met muziek

Deze meditatie doe je net voor het slapen gaan. Door 'm te doen stap je opgeruimd en met een dankbaar gevoel in bed. Daardoor slaap je beter en ook korter. Deze meditatie is met muziek en hij duurt iets langer dan 10 minuten
2/16/202010 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Anti-stress meditatie (gevorderden)

Een heerlijke meditatie om stress (en dus de gevolgen van stress) uit je lichaam te laten verdwijnen. Tegelijkertijd zal je geest rustig worden en geen nieuwe stress creëren. Deze meditatie kun je op elk moment van de dag doen. Deze meditatie is hetzelfde als de antistress-meditatie voor beginners. Nu is er minder spraak en meer stiltes. Hij duurt langer, namelijk 20 minuten.
2/16/202020 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Dansmeditatie (mellow)

Mediteren kan op verschillende manieren, het meest bekend zijn meditaties waarbij je zit of ligt. Dit is een actievere vorm van meditatie, namelijk door te beweging of tedansen. Het voordeel hiervan is door met je lichaam te bewegen je hoofd veel sneller tot rust komt en de energie door je lichaam stroomt. Dit geeft je een blij, energiek en vitaal gevoel. Deze meditatie duurt bijna 14 minuten.
2/8/202013 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Anti-stress meditatie (beginner)

Een heerlijke meditatie om stress (en dus de gevolgen van stress) uit je lichaam te laten verdwijnen. Tegelijkertijd zal je geest rustig worden en geen nieuwe stress creëren. Deze meditatie kun je op elk moment van de dag doen. Hij duurt bijna 14 minuten
1/26/202014 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Bodyscan

Een fijne manier om contact te maken met je lichaam en te voelen wat daar te voelen is. En dus te ontdekken hoe het gaat met je lichaam. Dat is belangrijk om dat je geest en je lichaam verbonden zijn met elkaar. Deze meditatie duurt 12 minuten
1/17/202011 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie 20 min

Tijdens deze meditatie richt je jouw aandacht op je ademhaling. Daardoor wordt je brein rustig en kreeg je ruimte en focus. Deze meditatie duurt 20 minuten en is bedoeld voor degene die wat vaker mediteren.
1/7/202020 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ademmeditatie 10 min

Tijdens deze meditatie richt je jouw aandacht op je ademhaling. Daardoor wordt je brein rustig en kreeg je ruimte en focus. Hij duurt iets langer dan 10 minuten en is bedoeld voor mensen die net beginnen met meditatie.
1/7/202010 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Slaapmeditatie

Deze meditatie doe je net voor het slapen gaan. Door 'm te doen stap je opgeruimd en met een dankbaar gevoel in bed. Daardoor slaap je beter en ook korter.
1/7/202010 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ochtendmeditatie

Deze ochtend meditatie doe je meteen nadat je wakker wordt. Via de meditatie maak je contact met dat wat er waar over je is. Je voelt je naderhand opgewekt en energiek.
1/7/202016 minutes, 44 seconds