Winamp Logo
Geef me de 5 bij Autisme Cover
Geef me de 5 bij Autisme Profile

Geef me de 5 bij Autisme

Dutch, Fitness / Keep-fit, 1 seasons, 28 episodes, 19 hours 34 minutes
About
In deze podcastserie bespreken Geef me de 5-experts Syntha van Alen en Nienke de Bruin elke aflevering een nieuw onderwerp rondom autisme. Van puzzeltijd tot creativiteit, van basisfundament tot breinverschillen. Ze nemen je mee in de visie, kennis en aanpak van de Geef me de 5-methodiek, delen hun ervaringen, gaan in gesprek met (ervarings)deskundigen, weerleggen vooroordelen en beantwoorden vragen van luisteraars.
Episode Artwork

25. Psycho-educatie bij autisme (met Suzanne Rouwhorst)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Suzanne Rouwhorst alles rondom Psycho-educatie bij autisme.Van zandweggetjes en neurodiversiteit tot lief zijn voor jezelf zonder te pamperen.Klik hier om de gratis PowerPointpresentatie te downloaden.
14/02/202457 minutes 44 seconds
Episode Artwork

24. Executieve functies bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke alles rondom executieve functies bij autisme.Van plannen, organiseren en prioriteren tot het hebben van een hyperfocus en interne spraak.Help jij ons de podcast nog beter te maken? Vul in 4 minuten de enquête in.De 7 tips bij huiswerk maken die Nienke noemt, vind je in onze webshop.De artikelen over EF vind je op onze website.
31/01/202451 minutes 17 seconds
Episode Artwork

23. Het geheim van klein kijken bij autisme (met Erna Teunissen)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Erna Teunissen alles rondom het geheim van klein kijken bij autisme.Van filmen en een aandelenbeurs in je hoofd tot ja- en nee-reeksen en een nieuw tafelkleed.Namen die genoemd worden in deze aflevering, zijn indien nodig aangepast om de privacy van de personen te beschermen.
17/01/202447 minutes 22 seconds
Episode Artwork

22. De puzzel van 5 bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke alles rondom duidelijkheid geven met de puzzel van 5.Van Nienkes dweil-uitdaging en naar kiertjes zoeken tot een complete puzzel en 100% duidelijkheid.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.Kijk op onze website voor de gratis downloads.
03/01/202442 minutes 44 seconds
Episode Artwork

21. Veranderingen (met Annemarie)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Annemarie alles rondom veranderingen.Van wennen aan nieuwe meubels en mama's verwilderde krullen tot niet meer naar school willen en een pindakaaspunthoofd.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
20/12/202346 minutes 5 seconds
Episode Artwork

20.1 Kijkje achter de schermen met Colette (Extra aflevering)

In deze aflevering geven Nienke en Colette een kijkje achter de schermen bij de lezingtour ‘Auti-communicatie verbindt’. Er gebeurt van alles. Van volle hoofden en grapjes op de heenweg tot onduidelijkheid in het theater en leren applaus in ontvangst te nemen.Kijk voor meer informatie over de lezing 'Auti-communicatie verbindt' op de website: www.autismelezing.nl
13/12/202326 minutes 41 seconds
Episode Artwork

20. Niet ingevulde tijd bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke alles rondom 'niet ingevulde tijd'.Van wachten op je koffie en tijd invullen met snoepen tot het maken van een doe-boek en de rij voor d achtbaan skippen.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.Download gratis het ‘Anti-verveel-boekje’.
06/12/202342 minutes 17 seconds
Episode Artwork

19. Ook niet-autistisch (met Thijs Fleer)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Thijs Fleer alles rondom het ook niet-autistisch zijn.Van humor en carnaval tot sociaal invoelingsvermogen en keihard slagwerk.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.Luister hier de podcast 'Aut of the podcast'.
22/11/202345 minutes 1 second
Episode Artwork

18. Mappen sluiten bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke alles rondom het sluiten van open mappen. Van Syntha die vanavond McDonald’s eet en Nienkes verbouwing tot de 5 verduidelijken, ondertitelen, generaliseren en parkeren.Download gratis de whitepaper ‘Mappen sluiten’.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
08/11/20231 hour 1 minute 24 seconds
Episode Artwork

17. Autisme als fiep (met Birsen Basar)

In deze aflevering spreken Syntha en Nienke hun gast Birsen Basar over haar fiep 'autisme'.Van onbegrip en het volgen van opleidingen om mensen te leren begrijpen tot aansluiten is als een lot uit de loterij en het positief inzetten van je fiep.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
25/10/202339 minutes 32 seconds
Episode Artwork

16. Sociale vaardigheden bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke alles rondom sociale vaardigheden.Van sociaal onhandig zijn en camoufleren tot herkauwen en koetjes en kalfjes.Colette de Bruin reist nu door het land met haar nieuwe lezing ‘Auti-communicatie verbindt. Kijk voor data en tickets op onze website. Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
11/10/20231 hour 8 minutes 1 second
Episode Artwork

Stem jij op onze podcast?

Stem jij op onze podcast? Dan maken wij kans om de publieksprijs van de Dutch Podcast Awards 2023 te winnen. Stemmen kan hier: www.podcastawards.nl/stemmen
10/10/20231 minute 32 seconds
Episode Artwork

15. Altijd overprikkeld bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Madelief alles rondom altijd overprikkeld zijn.Van een masker opzetten en groot verdriet tot patronen doorbreken en doseren.Kijk hier voor meer informatie over de lezing 'Auti-communicatie verbindt'. Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
27/09/202347 minutes 31 seconds
Episode Artwork

14. Zelfkennis bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke alles rondom zelfkennis.Van keuzes maken en ondertitelen tot grenzen aangeven en 'dit hoort bij mij'.Kijk hier voor meer informatie over de lezing 'Auti-communicatie verbindt'.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
13/09/202344 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Moederen met autisme (met Anniek)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Anniek alles rondom opvoeden als je zelf autisme hebt. Van indenken en tweeledig denken tot taken in stapjes verdelen en geen vragen stellen bij het koken. Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
30/08/202348 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Auti-communicatie verbindt

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Lieke Derksen alles rondom hoe Auti-communicatie verbindt. Van elkaar niet begrijpen en 63 openstaande mappen tot samenwerken en vertrouwen.Vanaf 26 september reist Colette de Bruin door het land met haar nieuwe lezing ‘Auti-communicatie verbindt. Kijk voor data en tickets op onze website.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
16/08/202332 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Emotieregulatie bij autisme (met Chantal Cheizoo)

In deze aflevering praten Syntha en Nienke met hun gast Chantal Cheizoo over hoe zij haar emoties leerde reguleren. Van een chronisch punthoofd en het missen van het 'hoe' tot emoties doorvoelen en vrachtwagens parkeren. In een deel van deze aflevering wordt gesproken over zelfdoding en zelfbeschadiging. Herken jij dit bij jezelf of iemand in jouw omgeving? Praat erover en zoek hulp. Denk je aan zelfmoord? Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. Download gratis het invulblad ‘Keuzehulp’.Lees hier het artikel ‘Puzzelstukjes en autisme’Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. <a href="https://www.geefmede5.nl/cursussen?utm_source=Podcast&utm_medium=Springcast&utm_campaign=Aflevering&utm_content=Af
02/08/202352 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Visualiseren bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke allerlei zaken rondom visualiseren. Van lijstjes, tekeningen, picto's, foto's en voorwerpen tot weerstand tegen tekenen en belangrijke papieren. Download hier gratis onze whitepaper 'Visualiseer je uitleg'.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
19/07/202343 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Een dochter met en een dochter zonder autisme (met Erica)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Erica alles rondom het opvoeden van haar dochter met en haar dochter zonder autisme. Van overprikkeling door het consultatiebureau en voorbereid naar de bibliotheek tot afstemmen op het anders denken en 'autisme heb je een beetje met zijn allen'. Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
05/07/202339 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Punthoofden bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke allerlei zaken rondom punthoofden bij autisme.Van achter aansluiten in de file en een chronisch punthoofd tot 'Stop met praten' en de emotiemeter.De emotiemeter kun je gratis downloaden op onze website.Leer Geef me de 5 toepassen in jouw situatie met onze cursussen. Klik hier voor meer informatie.
22/06/202354 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Casus: schoolschorsing bij autisme (met Mathilde)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Mathilde alles rondom de casus van een meisje die bijna voor de tweede keer geschorst werd. Van spijbelen en 'ik ga dit wel even fixen' naar luisteren en met vlag en wimpel het diploma halen.
08/06/202334 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Herhalende handelingen

In deze aflevering bespreken Nienke en Colette alles rondom herhalende handelingen. Van beenwiebelen en fladderen tot kuchen en het eten van chips. 
25/05/202335 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Brusjes (met Roan van Alen)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Roan van Alen allerlei zaken rondom brusjes. Van indenkvermogen en humor tot gelijkwaardigheid en het hebben van je eigen taal.
11/05/202350 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Basisfundament bij autisme

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke allerlei zaken rondom het basisfundament. Van een fundament op taken, ik en sociaal tot een overgangsvoorwerp en de kleur van je trui.
27/04/202346 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Breinwerking (met Dr. Fabiënne Naber)

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast neurobioloog Dr. Fabiënne Naber allerlei zaken rondom de breinwerking bij autisme. Van neuronenopbouw en de plasticiteit van het brein tot associatief denken en snelwegen bouwen. 
13/04/202341 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Puzzeltijd

In deze aflevering bespreken Syntha en Nienke allerlei zaken rondom puzzeltijd bij autisme. Van de druk om snel te antwoorden en het effect van een vol hoofd tot het lijf lezen en de handige 5-minuten. 
30/03/202330 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Geef me de 5 (met Colette de Bruin)

In deze allereerste aflevering bespreken Syntha en Nienke met hun gast Colette de Bruin, grondlegger van Geef me de 5, allerlei zaken rondom deze autisme-methodiek. Van de oorsprong en hun opa tot de puzzel van 5 en de belangrijke zin ‘wat ben ik hem of haar nog vergeten te leren?’ 
16/03/202337 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Trailer

In deze podcastserie bespreken Geef me de 5-experts Syntha van Alen en Nienke de Bruin elke aflevering een nieuw onderwerp rondom autisme. Van puzzeltijd tot creativiteit, van basisfundament tot breinverschillen. Ze nemen je mee in de visie, kennis en aanpak van de Geef me de 5-methodiek, delen hun ervaringen, gaan in gesprek met andere professionals en ervaringsdeskundigen, weerleggen vooroordelen en beantwoorden vragen van luisteraars.
22/02/20236 minutes 56 seconds