Winamp Logo
FunX Base Cover
FunX Base Profile

FunX Base

Dutch, Music, 1 season, 235 episodes, 1 day, 12 hours, 51 minutes
About
Een overzicht van alles wat er de afgelopen week in de cultuur is gebeurd, dát wordt besproken bij FunX Base. Elke week bespreekt Pim Lauwerier de belangrijkste onderwerpen door met een selectie aan panelleden. Of het nu gaat om muziek, de industrie, kleding, achterklap of de media: het komt iedere week voorbij in FunX Base.
Episode Artwork

#238 - The Last Dance (Deel 2)

Ahhhyeah... met een traan van verdriet en een traan van geluk zitten Pim, Dieuwertje en Silvinio voor een laatste keer samen voor de opname van FunX Base. Na 238 afleveringen komt er uit aan de podcast die sinds 2018 bestaat. Vrijwel alle paden rondom de muziek-velden (en omstreken) zijn bewandeld, besproken en geduid. In deze allerlaatste, afsluitende, extra lange, twee-delige aflevering komt er natuurlijk nieuws voorbij, wordt er muziek besproken maar wordt er bovenal teruggekeken naar de flinke reeks aan afleveringen van FunX Base. Blijf vooral op de hoogte van alles rondom Pim, Dieuwertje en Silvinio via Insta en namens ons: Thanks voor het luisteren! Volg Dieuwertje op Instagram: @dieuwertjeheuvelings (https://instagram.com/dieuwertjeheuvelings)  Volg Pim op Instagram: @plwrr (https://instagram.com/plwrr) Volg Silvinio op Instagram: @siloiniv (https://www.instagram.com/siloiniv/) Beluister, voor een laatste keer, de nieuwste muziek in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist. Challasss!
4/27/202348 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#237 - The Last Dance (Deel 1)

Ahhhyeah... met een traan van verdriet en een traan van geluk zitten Pim, Dieuwertje en Silvinio voor een laatste keer samen voor de opname van FunX Base. Na ruim 235 afleveringen komt er uit aan de podcast die sinds 2018 bestaat. Vrijwel alle paden rondom de muziek-velden (en omstreken) zijn bewandeld, besproken en geduid. In deze laatste, afsluitende, extra lange, twee-delige aflevering komt er natuurlijk nieuws voorbij, wordt er muziek besproken maar wordt er bovenal teruggekeken naar de flinke reeks aan afleveringen van FunX Base. Blijf vooral op de hoogte van alles rondom Pim, Dieuwertje en Silvinio via Insta en namens ons: Thanks voor het luisteren! Volg Dieuwertje op Instagram: @dieuwertjeheuvelings (https://instagram.com/dieuwertjeheuvelings)  Volg Pim op Instagram: @plwrr (https://instagram.com/plwrr) Volg Silvinio op Instagram: @silvinio (https://podcast.npo.nl/admin/feed/148/feeditem/siloiniv) Beluister de nieuwste muziek in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist.
4/20/20231 hour, 1 minute, 31 seconds
Episode Artwork

#235 - Big in Japan

Het is feest, want Dieuwertje is weer terug! Met z'n drieën bespreken Pim, Silvinio en Dieuwertje weer allerlei zaken die zich de afgelopen week rondom de muziek velden hebben afgespeeld. Zo gaat het onder meer kort over de aanstaande biografie van Ronnie Flex en de show van SZA, en wordt er uitgebreid stilgestaan bij de Japanse muziekwereld. Het is na de VS de grootste muziekmarkt ter wereld, met een hele eigen (muziek)cultuur, waardoor het een hele andere dynamiek heeft dan de meer bekende westerse landen. Natuurlijk vind je de nieuwste muziek in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify.
4/13/202357 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#234 - Celebrity cocktail met Cole, clearances en celebrations

Dit keer bespreken Silvinio en Pim in FunX Base weer allerlei zaken die zich de afgelopen week rondom de muziek velden hebben afgespeeld. Met een kleine voicenote van Dieuwertje vanuit Seoul. Het gaat onder meer over de succesvolle app van Boef, Pim's fetisj voor zinloze rechtzaken, de enge ontwikkeling in AI en hoeveel Diddy dagelijks aan Sting moet betalen voor het gebruik van een sample. Natuurlijk wordt er afgesloten met  de beste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).  Gers magic: https://www.tiktok.com/@williamhunswijk/video/7214895145764850971
4/6/202355 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Covers & One Hit Wonders

Voor deze aflevering van FunX Base duiken Pim en Silvinio in twee bijzondere fenomenen. Zo gaat het over covers, het her-opnemen van bestaande nummers. Met een recent cover-album van T-Pain rijst de vraag: gebeurt dit vaker? En waarom wel/niet? Er wordt het een en ander uitgeplozen, besproken en bevraagd. Daarnaast gaat het over de bijzondere korte carrieres van een aantal (vergeten) eendagsvliegen. Want wie waren ze en hadden ze met die ene hit nou juist geluk of pech? Uiteraard wordt er een quiz gespeeld en is de beste muziek terug te luisteren in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify. Lil Mama crasht Jay Z en Alicia Keys on stage: https://youtu.be/Y0Q3nc8m_Hc
3/30/202351 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#233 - Je favoriete rappers, favoriete rappers

Wat zijn de artiesten die een grote invloed hebben op een paar van je favoriete artiesten? Naar aanleiding van een bedankwoord van Tyler, the Creator nemen Silvinio en Pim deze week onder meer de (onderbelichte) favoriete artiesten door. Ook gaat het over het nieuwe Top Notch schrijverskamp, wat misschien wel lijdt tot het nieuwe New Wave album? Er wordt een klein momentje gebouwd voor Bobby Caldwell, de overleden blue-eyed-soul zanger die ook een grote stempel heeft achtergelaten op hiphop met een aantal classic samples. Natuurlijk wordt er afgesloten met de beste nieuwe muziek, te beluisteren in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase), op Spotify.
3/23/202343 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#232 - Let op: Gebrek aan ruggengraat

Ook dit keer bespreken Silvinio en Pim weer alles wat zich de afgelopen week heeft gespeeld, waarbij Dieuwertje ook nog even inhaakt met haar ervaring op festival SXSW. In de aflevering gaat het onder meer over de manier waarop politieke partijen slim inspelen op de onwetendheid en desintresse in politiek van sommige figuren met een groot aantal volgers. Hoe kwalijk is dat? Ook wordt er gesproken over het online mixtape tijdperk, de vervolging van onder meer Ali B en het nieuwe hip-hop festival dat in Tilburg plaats zal vinden.  Een selectie aan nieuwe muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://open.spotify.com/playlist/70jZjiSBgRZhDDMmEi5Lk7?si=U8MXjSHLRQedpBSlnmmMVQ&nd=1) op Spotify.
3/16/202348 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#231 - Edison wordt Edisor

Silvinio en Pim bespreken in deze aflevering van FunX Base weer allerlei zaken die zich de afgelopen week rondom de muziek velden hebben afgespeeld. Zo gaat het onder meer over de prestigieuze Edisons; gekscherend ook de Nederlandse Oscars genoemd. Ze zijn weer uitgereikt, met winnaars als sor en S10, en FunX’ eigen Randall in de jury. We bellen met Randall die uitlegt hoe het stemmen er bij de prijzen aan toe gaat. Ook gaat het op deze Internationale Vrouwendag over een aantal succesverhalen van Nederlandse vrouwen: Nana Fofie en RIMON. Natuurlijk wordt er afgesloten met  de beste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).  (Vergeet niet te stemmen!)
3/9/202354 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#230 - Vote for wie? En waarom?

Door Silvinio en Pim wordt er in deze aflevering van FunX Base alvast vooruit geblikt naar een belangrijk moment in maart. Het gaat over het belang van stemmen, maar ook de indrukwekkende lijst aan muziek van French Montana waarmee hij de best beluisterde artiest is die in Afrika is geboren. Uiteraard gaat het kort over carnaval, waar Silvinio zich inmiddels meer dan thuis in voelt. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
2/23/202342 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#229 - Hoe super was Rihanna's Super Bowl halftime show?

In deze aflevering van FunX Base vertelt Silvinio over de landelijke actiedag voor Turkije en Syrië, waar hij met FunX de hele dag bij was. Zo vertelt hij over de emotionele lading bij zowel gasten als collega's en het belang van bijdragen aan belangrijke zaken als deze. Ook wordt er gesproken over het optreden van Rihanna tijdens de rust van de Superbowl. Het was mooi, het was goed, maar maakte het de verwachting waar? En hoe zit dat eigenlijk met de Halftime show sinds Jay-Z's Roc Nation zich er mee bemoeid? Dat en meer hoor je in deze FunX Base. Luister de nieuwste muziek in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify. Doneer aan GIRO 555: giro555.nl (https://giro555.nl)
2/17/202348 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#228 - De prestigieuze prijzenregen

Er wordt in deze aflevering van FunX Base door Pim en Silvinio uitgebreid stilgestaan bij de 65ste editie van de GRAMMYs. De prestigieuze muziekprijzen zijn weer uitgereikt aan talloze artiesten, hoewel vooral alles rondom de awards het meest spraakmakend zijn: De brunch van Rocnation, het vermeende gevecht tussen Offset en Quavo en het record van Beyoncé komen allemaal voorbij. Daarnaast gaat het over de actie die Murda op heeft gezet om de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië bij te staan. Ook komen er line-ups voorbij en is er weer veel nieuwe muziek, zoals te horen is in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify.  Go Fund Me van Murda: https://www.gofundme.com/f/help-turkey-murda (https://www.gofundme.com/f/help-turkey-murda) GIRO 555: https://giro555.nl/ (https://giro555.nl/)
2/9/202344 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#227 - Hoe verweven zijn games en muziek met elkaar?

In deze aflevering van FunX Base duiken Silvinio en Pim in de wereld waarin games en muziek elkaar raken. En dat gebeurt op heel veel vlakken. Van classic tracks in games, tot artiesten met eigen spellen en de oneindige mogelijkheden die games hebben voor de branding van artiesten. Daarnaast wordt er gebeld met Jean van de Belgische topact blackwave. die hun track in FIFA kregen. Hij vertelt hoe dat ging en wat ze daaraan merkte. Natuurlijk wordt er afgesloten met  de beste muziek hoor je in de Best Of Base (https://open.spotify.com/playlist/70jZjiSBgRZhDDMmEi5Lk7?si=U8MXjSHLRQedpBSlnmmMVQ) playlist.  Nintendo componist Koji Kondo: https://youtu.be/tR4JzqG9zgM Rap Jam (SNES): https://youtu.be/6TQQ5xAW-RI
2/2/202346 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#226 - Recensies zijn maximaal 3 sterren waard

Iets later dan normaal en in gehavende samenstelling nemen Pim en Silvinio alsnog de afgelopen week door in FunX Base. Want bij het showcasefestival Noorderslag horen ook de show-recensies, en dat is iets dat wat Pim betreft wel beter kan. Daarnaast is de Rotterdamse Naomi Sharon als eerste vrouw getekend op Drake zijn OVO label en heeft Justin Bieber voor zo'n 200 miljoen dollar zijn muziekrechten verkocht. Maar waarom zou ie dat eigenlijk doen? Dat en meer komt voorbij in deze FunX Base en de nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist op Spotify (https://bit.ly/BestOfBase): 
1/27/202333 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#225 - Hoe AI ons nòg nuttelozer gaat maken

Welkom bij de nieuwste aflevering van de FunX Base Podcast! In deze aflevering verkennen Dieuwertje, Pim en Silvinio het fascinerende onderwerp kunstmatige intelligentie en het potentieel ervan om de muziekwereld over te nemen. Welke impact heeft deze technologie op de industrie? Betekent dit het einde van live muziekoptredens en menselijke creativiteit? Het trio bespreekt ook Eurosonic Noorderslag in Groningen, een geweldig muziekfestival dat artiesten en professionals uit de industrie van over de hele wereld samenbrengt. Luister om hun inzichten en perspectieven te horen over deze en andere onderwerpen die verband houden met technologie en muziek. Dua Lipa @ ESNS 2016: https://youtu.be/WNebb2o7CcQ
1/19/202350 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#224 - Mogen we hopen op nieuwe een Frank Ocean?

Nieuwe week, nieuwe ronde! In deze episode van FunX Base lopen Pim, Dieuwertje en Silvinio langs een serie gebeurtenissen van de afgelopen week. Zo staan ze stil bij de indrukwekkende line-up van Coachella waar vooral de naam van Frank Ocean zorgt voor hoop. Ook bespreken ze de genomineerden van de Pop Media Prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de belangrijkste journalisten, fotografen en andere mediamakers in de muziekwereld. Er worden wat films en series aangestipt en natuurlijk wordt de show afgesloten met nieuwe muziek, terug te luisteren in de Best Of Base playlist op Spotify (https://bit.ly/BestOfBase). 
1/12/202346 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#223 - Vierkante Ogen

Beste wensen! Vers vanuit de Kerstvakantie bespreken Silvinio, Dieuwer en Pim in deze aflevering van FunX Base een hele hoop tips, nieuws en muziek. Zo gaat het onder meer over een hele hoop films en series (zie hieronder), wordt er nieuwe muziek besproken en komt er natuurlijk wat nieuws voorbij. Luister de beste muziek nu in de Best Of Base (https://open.spotify.com/playlist/70jZjiSBgRZhDDMmEi5Lk7?si=1480e333dc0541d5) playlist.  Tips:  The Bear Fleabag Kaleidoscope Last Chance U Abbott Elementary
1/5/202350 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#222 - Special: Vooruitblik 2023 ft. Randall Spann

Met nog slechts een paar dagen te gaan tot het nieuwe jaar aanbreekt, wordt het hoog tijd om vooruit te blikken. Muziekkenner en -samensteller bij FunX schuift aan bij Pim, Dieuwertje en Silvinio om het vizier te richten op 2023 en op basis van het afgelopen jaar te voorspellen wat de trends zullen zijn en welke artiesten er *wellicht* doorbreken. Randall is al jaren actief in de muziekindustrie en heeft zowel binnen radio als muziek-publishing zich veel beziggehouden met waar het naartoe gaat in de muziek. Natuurlijk worden er weer tips gegeven voor het komende jaar, welke je kunt terugvinden in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). Tot volgend jaar!
12/29/202259 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#221 - Special: 2022 Terugblik Show

Zoals elk jaar is team FunX Base ook in 2022 weer volop aan het terugblikken geslagen. Want wat vinden Dieuwer, Pim en Silvinio de beste releases van het afgelopen jaar? Welke grote gebeurtenissen hebben er plaats gevonden en wat zou er daarvan moeten worden meegenomen naar 2023? Uiteraard zit er een kleine quiz in verwerkt en zijn de highlights te beluisteren via de Best Of Base Spotify playlist (https://bit.ly/BestOfBase). Fijne feestdagen alvast!
12/22/20221 hour, 5 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#220 - Het Kerstcadeau van Little Simz

Voor het Kerst-seizoen echt begint nemen Pim, Dieuwertje en Silvinio in deze aflevering van FunX Base alvast een klein voorschot op het feestseizoen. Want er zijn buiten Pop veel genres die goede Kerst-songs bevatten, maar bij hiphop is het zeer karig. Hoe komt dat en valt er misschien toch een goeie te vinden? Daarnaast gaat het over het splinternieuwe album van Little Simz en proberen ze bij Base te achterhalen of er een Nederlands equivalent bestaat. De Kerst-songs + de nieuwe muziek hoor je in de Best of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify. 
12/15/202259 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#219 - Wakanda Forever ft. Angelique Houtveen

Zoals aangekondigd hebben Pim, Dieuwertje en Silvinio een ware kenner uitgenodigd om de nieuwe Black Panther film 'Wakanda Forever' te ontleden en te duiden. Angelique Houtveen is naast ijzersterke radiohost en muziekkenner namelijk ook een selftitled 'Marvel / Sci-fi geek'. Want waar valt de film binnen de Marvel Cinematic Universe, hoe goed is 'Black Panther: Wakanda Forever' en leeft ie op naar de verwachtigen? Het komt uitgebreid voorbij in deze aflevering, die natuurlijk wordt afgesloten met de nummers voor de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist. Bekijk Angelique haar TedX Talk nu op YouTube (https://youtu.be/7iLs29gzL_w).
12/8/20221 hour, 5 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#218 - Special: Dance & Hiphop ft. Elias Mazian

Special guest Elias Mazian is op bezoek bij FunX Base en neemt Pim, Dieuwertje en Silvinio in deze aflevering mee door de wereld van dance en hiphop. De zeer gewaardeerde artiest en DJ heeft een enorme carriere in elektronische muziek, maar begon zijn muziek-carriere in hip-hop. Hoe gaan die genres samen, wat zijn de gelijkenissen en is het iets wat vaker zou mogen / kunnen gebeuren? Dat, en meer wordt er besproken in deze aflevering van FunX Base. De afsluitende muziek vind je zoals altijd in de Best Of Base playlist op Spotify.
12/1/20221 hour, 6 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#217 - Presteren (z)onder druk

In FunX Base van deze week hebben Pim, Dieuwertje en Silvinio het weer over allerlei zaken die zich afgelopen week voor deden. Zo behandelen ze kort het WK-bewustzijn en de eerste uitspraak in de TVOH-zaak, en gaat het uitgebreid over de hoe een situatie als bij DWDD zo lang kan voortduren. Met het recente voorbeeld van Kanye en hoe bij Yeezy de werk-cultuur als toxic werd ervaren, zijn er parallen te trekken tussen beide gevallen. Natuurlijk wordt er afgeloten met een set nieuwe muziek, zoals te horen is in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
11/24/20221 hour, 5 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#216 - Nederlands aandeel in de Grammy's, het WK en de heftige 4DX

Na een aantal thema-afleveringen nemen Silvinio, Dieuwertje en Pim deze week de tijd om weer even bij te praten over wat gebeurtenissen die zich de afgelopen weken rondom de muziekvelden (en omstreken) hebben afgespeeld. Zo gaat het onder meer over Black Panther: Wakanda Forever (no spoilers), het WK en de bijbehorende campagnes en de Grammy Nominaties waar ook de drie Nederlandse producers Sim Fane, Daan en 3DDY gedeeltelijk aan hebben bijgedragen. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). 
11/17/202254 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#215 - Het minst geliefde subgenre in hiphop?

Het is een bijzonder subgenre in hiphop dat niet het meest populair is, maar daarom niet minder interessant: Frat Rap. In deze nieuwe aflevering van FunX Base bespreken Pim, Dieuwertje en Silvinio de wondere wereld van college-rappers, wat is de aantrekkingskracht of juist de afschuw voor de studenten-rappers? Natuurlijk wordt er weer het laatste nieuws besproken en wordt er afgesloten met de beste nieuwe muziek, te vinden in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). 
11/10/202258 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#214 - De tragische dood van Takeoff

Met het trieste overlijden van Takeoff staan Dieuwertje, Pim en Silvinio deze week stil bij zowel zijn tragische einde als de voetafdruk die Migos achterlaat. Er wordt in deze FunX Base gesproken over het achterliggende probleem van het wapenbezit en de mogelijke invloed van hoe geweld in muziek doorklinkt. Daarnaast is er een ietwat teleurstellende nieuwe track van Rihanna en  zijn er maar liefst vijf albums van Sault te downloaden. De nieuwe nummers waarmee deze aflevering wordt afgesloten zijn zoals altijd terug te vinden in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify.
11/3/202255 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#213 - Een Uurtje Met: SIM—OJ

Voor deze FunX Base Special spreken Pim, Dieuwertje en Silvinio een uurtje met topgasten Sim Fane en SIROJ, die onder de gemeenschappelijke naam SIM—OJ de EP 'Apocalyps' hebben uitgebracht. In het gesprek met beide producers gaat het onder meer over de totstandkoming van de EP, hoe je artiesten wel of niet selecteert en over wat ze van elkaar hebben geleerd. Luister naar 'Apocalyps (https://open.spotify.com/album/7x4mXs3PQ05wG0BP4pLx9f?si=gQZ0TVtTTgu0Pi7JHTGTZQ)', die features bevat van onder meer Ronnie Flex, Bente, Elijaz en S10, en vind de tracks die aan het eind van de aflevering voorbij komen in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify. 
10/27/202256 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#212 - Base op shirt van Barça?

Het team van Pim, Dieuwertje en Silvinio is weer helemaal compleet en dus praten ze je in deze FunX Base weer helemaal bij over allerlei zaken die zich de afgelopen week hebben afgespeeld. Zo gaat het - tegen alle regels in - toch weer over Kanye en zijn interview bij Drink Champs en wat voor vraagtekens je erbij kunt zetten. Ook komt de samenwerking tussen Drake en Barça voorbij en wordt het interview besproken dat Hef hield met Sevn, waarin Sevn uit de doeken doet waarom hij vertrok bij Rotterdam Airlines. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist op Spotify. De tip van Dieuwer: https://www.youtube.com/c/HasanAbi (https://www.youtube.com/c/HasanAbi)
10/20/202248 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#211 - Vooruitblik op ADE Beats ft. Conchitta Bottse en Aldo Bruining

Met nog één week voordat in de hoofdstad ADE losbarst, blikken Pim en Dieuwertje met gasten Conchitta Bottse en Aldo Bruining vooruit op de nieuwe editie van ADE Beats, dat op vrijdag 21 oktober plaatsvindt. Met Aldo en Conchitta van ADE Beats wordt er gesproken over het brede programma aan talks, Q&A's en sessies, de inmiddels rijke geschiedenis die het heeft en hoe het organisatorisch werkt om internationale namen te programmeren voor je conferentie programma. Natuurlijk komt er nieuwe muziek voorbij en zoals te horen is in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). Meer info over ADE Beats: beats.nl (https://beats.nl/)
10/13/202254 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#210 - Athletes are the new Musicians

De samenkomst van muziek en sport staat centraal in deze episode van FunX Base. Zo hebben Pim, Dieuwertje en Silinvio het over verschillende sporters die hebben geprobeerd muziek te maken, en zijn er verschillende artiesten die ook de connectie zoeken met sport(cultuur). Waar komt deze wederzijdse facinatie vandaan en levert het ook goede muziek op? Daarnaast wordt er wat recent nieuws besproken zoals de dood van legend Coolio, de aanklacht van Mr. Probz en het treurige jubileum van de vliegtuigramp in de Bijlmer. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
10/6/202255 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#209 - Special: Jazz & Hiphop ft. Kees 'KC The Funkaholic' Heus

Naar aanleiding van het overlijden van spiritual jazz legende Pharaoh Sanders zitten Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week met gast Kees ‘KC The Funkaholic’ Heus voor een Jazz x Hiphop special. Kees heeft een rijke carriere in Nederlandse muziek, zo is hij onder meer programmeur bij Paradiso en DJ, was hij oprichter van label Kindred Spirits en zowaar ook bedenker van de term ‘gabber’. Bovenal is hij een kenner van muziek en geeft hij een interessant college over (spiritual) jazz en hoe dat zich in hiphop heeft gemengd.  De muziek hoor je terug in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
9/29/20221 hour, 4 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#208 - Je kunt niet alleen maar vrienden maken als je succes wilt hebben

Team FunX Base heeft dit keer een selectie aan van alle gebeurtenissen die zich de afgelopen week rondom de muziekvelden heeft afgespeeld. Zo spreken Pim, Dieuwertje en Silvinio over hoe festival TikTak surprise act Lil' Kleine van de line-up haalde, meme-techno-gate en het afscheidsconcert van SFB. Er wordt gedoken in Prinsjesdag (inclusief quiz) en de laatste minuten zijn zoals altijd gevuld met nieuwe muziek. Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify
9/22/202254 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#207 - Silly’s back, back again

Met Silvinio, Dieuwertje en Pim is FunX Base weer op volle sterkte, en wordt de afgelopen week uiteraard weer voor je samengevat. Het gaat onder meer over de trieste dood van de Amerikaanse artiest PnB Rock die een roofoverval niet overleefde. Het was daarnaast een grote week voor series aangezien de prestigieuze Emmy's werden uitgereikt. Bovendien kwam naarbuiten dat het optreden van Frenna in AFAS Live kan worden teruggekeken en speelt sor in de korte film Bae Doven. Dat + meer + de beste nieuwe muziek (https://bit.ly/BestOfBase) komt voorbij in deze aflevering van FunX Base.
9/15/202238 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#206 - skkkrt, prrrrr & okurrr

Ahhhyeah, in deze aflevering van FunX Base duiken Dieuwertje en Pim in de wereld van de ad lib. De signature sound die rappers in veel gevallen voor zichzelf hebben bedacht wordt in sommige gevallen een heus audio-merk. Maar waar komt het fenomeen eigenlijk vandaan en hoe heeft die zich in de loop der jaren ontwikkeld? Naast de vele ad lib-fragmenten vliegen ook een aantal nieuwtjes voorbij en wordt er zoals altijd afgesloten met nieuwe muziek voor de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist.
9/8/202250 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#205 - Beat voor Drake: bellen met Sim Fane

Met de terugkeer van vakantieganger Dieuwer bespreekt Pim met haar in deze aflevering van FunX Base weer van alles dat zich de afgelopen week rondom de muziekvelden heeft afgespeeld. Om te beginnen wordt er teruggeblikt, niet alleen op het Lowlands weekend, maar ook op de reacties op de vorige FunX Base episode. Daarnaast wordt er gebeld met producer Sim Fane die een productie voor Drake op DJ Khaled zijn nieuwe album 'GOD DID' heeft gemaakt. Natuurlijk wordt er afgesloten met recente muziek, te vinden in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist.
9/1/202239 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#204 - Caps, charts en de kast op

Er wordt door Pim, Dieuwertje en Silvinio weer van alles besproken in deze FunX Base aflevering: Van disclaimers bij tracks om aan te geven of iets fictie is, het album van Megan Thee Stallion dat 'zomaar' werd uitgebracht tot de gigantische single van KATNUF. Daarnaast gaat het over het opvallende feit dat niet-major-label-artiesten het goed doen in de single-chart, waar ze het in de album-chart massaal afleggen tegen de major label artiesten. Verder krijgt Dieuwer Pim ein-de-lijk de kast op en wordt de beste nieuwe muziek gedeeld in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
8/18/202253 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#203 - Duurzaamheid en muziek, kan het samengaan?

Dieuwertje en Pim duiken in deze FunX Base episode in het duurzaamheid-vraagstuk voor de muziekindustrie. Onlangs kwam het bericht naar buiten over grote Amerikaanse artiesten die met privé-jets gigantisch veel uitstoten: Maar hoe zit dat in Nederland? Hoe 'groen' kun je je manouvreren in het landschap? Er zijn veel festivals en tourende artiesten die hun voetafdruk zo minimaal mogelijk te houden, maar heeft het zin? En hoe zit dat met bijvoorbeeld merchandise, muziek-streamen of vinyl produceren? Daarnaast passeren er een aantal nieuwtjes de revue en worden er nieuwe tracks aangedragen voor de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist.
8/11/202244 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#202 - De wederopstanding van Beyoncé ft. Marciano de Vlugt

Met de release van haar nieuwe album ‘RENAISSANCE’ is Beyoncé het onderwerp van gesprek in deze FunX Base. Daarvoor worden Pim, Dieuwertje en Silvinio bijgestaan door een échte kenner: Marciano de Vlugt. De fan volgt Queen Bey al jaren op de voet, kent haar discografie uit het hoofd en was onder andere op de releaseparty van het nieuwe album. Er wordt uitgebreid gesproken over de aantrekkingskracht van Beyoncé, waarom zij zulke fanatieke fans heeft en hoe het nieuwe album is. Uiteraard wordt er, zoals altijd, afgesloten met de beste nieuwe muziek, te beluisteren in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). 
8/4/202257 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#201 - Socials en tranen

Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken in FunX Base weer alles wat zich de afgelopen week rondom de muziekvelden heeft afgespeeld. Zo gaat het bijvoorbeeld over de al-dan-niet-terechte kritiek op 7Fest van Frenna waar niet alles soepel verliep. Daarnaast gaat het over de strijd tussen de verschillende socials en de opkomst van BeReal. Ook gaat het over de gok-promotie van Drake en heerlijk huilen door muziek. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://open.spotify.com/playlist/228RgjzyPne1GYe5nsfMh4?si=Y7QyhUqgQq6v83HCk7-QgQ) op Spotify.
7/28/202254 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#200 - Keep it 200!

Het is een feestelijke aflevering van FunX Base. Het is de 200’ste aflevering van de FunX podcast waarin Pim, Dieuwertje en Silvinio zich wekelijks buigen over interessante kwesties in het muzieklandschap. Speciaal voor deze gelegenheid schakelt Sagid Carter op afstand in, die in de begindagen de podcast begon met Pim. Verder wordt er stilgestaan bij andere verjaardagen. Zo is het album Channel Orange van Frank Ocean 10 jaar oud en heeft Ronnie Flex met Rémi een 5-jarig album te pakken. Beide albums worden besproken en uiteraard wordt er de muziek ervan gezet in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). 
7/21/202259 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#199 - Hoe gaat het met 2022?

Pim, Dieuwertje en Silvinio slaan het afgelopen half jaar erop na om in FunX Base de balans op te maken: Hoe gaat het met 2022? Wat zijn zoal de gebeurtenissen die het jaar tot nu toe getekend hebben, wat zijn de leukste releases geweest en hoe wordt het gezien voorbij de waan van de week? Vanuit L.A. en Amsterdam wordt er onder andere gekeken naar de nasleep van BOOS, het gigantische Eurovisie platform voor S10 en hoe het Nederlandse producers in het buitenland vergaat. Natuurlijk wordt er kort de balans opgemaakt van muziek in binnen- en buitenland en is er een quiz waarmee wordt afgetrapt.  Beluister de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify.
7/14/202259 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#198 - Nederlandse artiesten winnen de strijd van internationale acts op WOO HAH!

Net opgekrabbeld vanaf de festivals zijn het deze week Pim en Silvinio die de afgelopen week rondom de festival-velden bespreken. Terwijl Silvinio drie dagen op WOO HAH! zat, waren Pim en Dieuwertje op Down The Rabbit Hole. Laatstgenoemde vertelt vanuit LA kort hoe het was om een podium te hosten waar onder meer Erykah Badu een DJ-set deed, waar Silvinio een mooi verhaal heeft over zijn grote held Dave. Daarnaast gaat het onder meer over een aantal grote albums die er aankomen, de veroordeling van R. Kelly en opgenomen liveshows als COLORS en Tiny Desk. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) De podcast Switched On Pop: Beyoncé's House waar Pim het over had: Spotify (https://open.spotify.com/episode/6QDuQSrAXjfsRk3NPb4Mhl?si=21bdba6c89c443a6)
7/7/202253 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#197 - Special: Is battlerap een vergeten kunstvorm? ft. Jeansen

Voor deze FunX Base special worden Pim en Silvinio deze week bijgestaan door FunX-collega en vooral Punch Out Battle-teammember Jeansen. Het gaat namelijk over battlerap, een tak binnen het hiphop-genre dat ooit vast onderdeel was, maar steeds meer een niche is geworden. Hoe zit het met de waardering van deze ambacht, wat zijn de beste battles, hoe is het classic platform dat Punch Out is opgericht en waar liggen de grenzen van wat je wel of niet kan zeggen? Daar gaat het over in deze FunX Base. Uiteraard wordt er ook wat nieuws besproken en is de beste nieuwe muziek te beluisteren in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
6/30/20221 hour, 1 minute, 14 seconds
Episode Artwork

#196 - Dansen met Drake

De onaangekondigde traktatie van Drake wordt deze week in FunX Base onder de loep genomen door Pim, Dieuwertje en Silvinio. Voor zijn zevende soloalbum ‘Honestly, Nevermind’ gooit Drake het over een andere boeg en duikt hij volop in de dance. Uiteraard doet dat ook in Base stof opwaaien en is het album, van lyrics tot de Nederlandse bijdrages het onderwerp van gesprek. Natuurlijk wordt er bijgepraat over het nieuws van afgelopen week en is de beste nieuwe muziek te horen in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).  This Is Not A Drake Podcast: https://open.spotify.com/show/7FLtSNA99fqD8T55FTqO5D
6/23/202253 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#195 - Goede stap in media, miskenning en erkenning bij awardshows

Het is een typisch zomerse episode waarin er wordt bijgepraat over wat er de afgelopen weken zich allemaal zoal heeft afgespeeld. Zo gaat het onder meer over de nieuwe programma’s die er inmiddels in Nederland te zien zijn waar hiphop een rol in speelt. Ook komt de miskenning van Lil Nas X door BET voorbij en de nieuwe categorieën van de Grammy’s waar nu ook de songwriters in het zonnetje gezet gaan worden. Dat, plus nieuwe muziek komt voorbij in deze episode. Luister de beste nieuwe muziek in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).  De videoclip waar Silvinio het over had: https://youtu.be/qhg8a5LUk-Y
6/16/202238 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#194 - De kunst en koppijn van sampling ft. Bjorn Schipper

In deze nieuwe aflevering van FunX Base betreden Pim, Dieuwertje en Silvinio - onder begeleiding van advocaat Bjorn Schipper - de wereld van sampling. Hoe elementair sampling is geweest in de ontwikkeling van o.a. hiphop en dance is meer dan duidelijk, maar hoe werkt het gebruik van samples volgens de wet? Bjorn Schipper alias ‘advocaat van de nacht’ is gespecialiseerd in intellectueel eigendom, heeft een grote voorliefde voor (sample based) muziek en heeft antwoord op alle vragen. Zo gaat het onder meer over hoe gebruik van andermans muziek geregeld moet worden, wat de favoriete tracks zijn en is er een klein quiz’je. Luister de beste nieuwe muziek in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). 
6/9/202252 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#193 - Special: Making moves in Zuid-Afrika ft. Tasha Slagtand

Vanuit Johannesburg spreken Dieuwertje en Pim in deze FunX Base special met Tasha Slagtand (aka Tasha's World) over muziek vertegenwoordigen in het buitenland, en specifiek in Zuid-Afrika. Als onderdeel van Africa Rising Music Conference x Dutch Music Export is er namelijk een delegatie aan Nederlandse muziekprofessionals afgereisd om verbinding te zoeken met de Zuid-Afrikaanse muziek-scene. In de podcast vertelt Tasha onder meer over het belang van fysiek aanwezig zijn in het land waar je zaken doet en legt ze uit over haar platform House Of Knowledge. Ook gaat het over het belang van goede begeleiding van (jonge) artiesten en het grote gebrek aan goeie managers. Natuurlijk wordt ook de Zuid-Afrikaanse muziek-scene besproken en wordt er muziek getipt, te vinden in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist.
5/26/202235 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#192 - Maakt Kendrick Lamar de verwachtingen waar?

Voor deze aflevering van FunX Base hebben Pim, Dieuwertje en Silvinio hetzelfde gedaan als iedereen: duiken in het nieuwe Kendrick Lamar album 'Mr. Morale & The Big Steppers'. De verwachtingen liggen uiteraard hoog voor de artiest die na vijf jaar weer een solo-album heeft uitgebracht, maar maakt hij die verwachtingen waar? Een aantal van de themas op het album worden besproken, er wordt gekeken naar de manier waarop Kendrick ze verwoordt en hou deze plaat zich verhoudt ten opzichte van de rest van zijn discografie. Natuurlijk wordt er ook nog kort stilgestaan bij het Eurovisie-avontuur van S10 en komt de beste nieuwe muziek weer voor in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
5/19/202258 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#191 - Special: Eurovisie Songfestival liveverslag ft. Zekkie

FunX Base is goed gaan zitten voor het liveverslag van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn waar S10 aan deeltneemt. Terwijl Silvinio schittert in afwezigheid, worden Pim en Dieuwertje geflankeert door de in oranje gehulde Eurovisie-liefhebber en kenner Zakaria 'Zekkie' Taouss. Tussen de live-performances en commentaren door wordt er gesproken over de politieke lading van het festival, wat het jaarlijkse event eigenlijk zo'n spektakel maakt en hoe de organisatie van het festival functioneert. En er wordt natuurlijk gejuicht. De finale van het Eurovisiesongfestival (inclusief S10) is aanstaande zaterdag live te zien. #eenmetS10
5/11/202248 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#190 - $ 400 miljoen voor Drake, the MET-gala en artiesten met karakter

Het is donderdag en dus is er een gloednieuwe aflevering van FunX Base waarin Pim, Dieuwertje en Silvinio het hebben over wat er zich de afgelopen week heeft afgespeeld. Zo gaat het over het over de meest opzienbarende looks op the MET-gala, maar ook de giga-deal die Drake heeft gesloten met Universal Music. Het aangekondigde boek van Sticks komt voorbij en ook wordt er gesproken over de noodzaak om als artiest een sprekend karakter te hebben. Zoals altijd wordt er afgesloten met nieuwe muziek, te horen in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase) op Spotify.
5/5/202241 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#189 - Special: Festivalkoorts ft. Ruud Lemmen (WOO HAH!)

Voor deze aflevering van FunX Base duiken Pim en Dieuwertje in een van de meest favoriete bezigheden in de zomer: het bezoeken van festivals. Maar welke elementen maken festivals nou echt leuk? En welke verhalen kunnen zich alleen afspelen tijdens die paar dagen van chaos? WOO HAH! festival directeur Ruud Lemmen hangt aan de lijn om te vertellen hoe het er aan toe gaat in de aanloop naar het festival en deelt zijn meest gekke WOO HAH!-verhaal. Tot slot doet Silvinio op afstand nog een duit in het zakje met zijn tips en natuurlijk wordt de show afgesloten met een nieuwe track, te vinden in de Best Of Base playlist op Spotify.
4/28/202244 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#188 - Lyrics als bewijslast?

Er zijn weer een hoop onderwerpen die door Pim, Dieuwertje en Silvinio worden aangestipt in deze FunX Base episode. Zo gaat het over de aankondiging van het nieuwe Kendrick album die dan toch eindelijk op 13 mei zou moeten uitkomen. Ook het Coachella festival passeert de revue, waar Isaiah Rashad op sterke wijze reageerde op zijn outing. Uiteraard wordt er ook gesproken over de veroordeling van Murda in Turkije, die meer dan vier jaar zou moeten zitten voor 'het verheerlijken van drugs'. Verder komen nieuwe tracks van o.a. Lizzo, Yung Lean met FKA Twigs en Digga D voorbij in de Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase). Bekijk hier (https://youtu.be/14WE3A0PwVs) de sketch Key & Peele over de Rap Album Confessions.
4/21/202249 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#187 - Awardshows… wat moet je er mee?

Er wordt uitgebreid bijgepraat in deze nieuwe episode van FunX Base. Naar aanleiding van de uitreiking van de Edisons spreken Pim, Dieuwertje en Silvinio over de verbolgenheid over de uitslag en in hoeverre dat de jury valt aan te rekenen. Een kleine quiz later wordt er gesproken over de sterke nieuwe serie Safe Spees, het boekenbal en een nieuwe serie. Het optreden van Jamie Vaes bij Khalid wordt besproken en er is weer een hoop ijzersterke, nieuwe muziek. Te vinden in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist.
4/14/202254 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#186 - Special: De legacy van Hef ft. Davey Donovan

In deze FunX Base special wordt er stilgestaan bij de lang lopende carrière van Hef. Daarbij worden Pim, Dieuwertje en Silvinio geflankeert door producer en Top Notch / Noah's Ark A&R Davey Donovan. Met zijn 10e album 'Hefvermogen 2' op komst wordt de discografie doorgenomen en wordt er gesproken over hoe het kan dat de rapper uit Hoogvliet na al die jaren nog steeds relevant is. Ook Noah's Ark / Top Notch CEO Vincent Patty en oud-manager Koos Groenendijk delen hun visie over de status van Hef en er wordt zelfs getrakteert.  Best Of Base playlist (https://bit.ly/BestOfBase).
4/7/202248 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#185 - En de prijs voor de meest controversiële awardshow gaat naar...

Deze week zitten Pim en Silvinio samen om in FunX Base weer een greep te bespreken van wat zich de afgelopen week rondom de muziekvelden heeft afgespeeld. Naar aanleiding van de klap van Will Smith duikt team Base de geschiedenis in om te kijken wat er zoal is voorgevallen tijdens awardshows en wordt er geprobeerd te verklaren waarom de spanning zo kan oplopen. Natuurlijk komt er ook wat nieuws voorbij en worden een aantal belangrijke nieuwe releases besproken. Die hoor je in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist op Spotify.
3/31/202252 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#184 - I'm Lovin' It

Er valt weer veel om bij te praten door Dieuwer en Pim in deze FunX Base. Zo gaat het over het de signing van Cor bij Noah’s Ark en wordt er gesproken over de CD-box van Hef die met Hefvermogen 2 in april zijn 10e solo-album viert. Bovendien wordt er een analyse gemaakt van de claim van Pusha T die zegt de ‘I’m Lovin’ It’ slogan van McDonald's te hebben bedacht. Gewild of niet; Kanye komt weer voorbij en ook doet Dieuwer wederom poging om Pim uit te leggen hoe NFT’s nou precies werken. Dat en meer hoor je in deze episode van FunX Base.  Luister de nieuwste tracks in de Best Of Base (https://bit.ly/BestOfBase) playlist op Spotify. Kijk: Trevor Noah over Kanye x Kim x Pete (https://www.youtube.com/watch?v=DEZdsisM8ZI&ab_channel=TheDailyShowwithTrevorNoah).
3/24/202240 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#183 - Een Uurtje Met: DJ Waxfiend

Voor deze FunX Base special spreken Dieuwertje en Pim een klein uur met de Amsterdamse Wesley Texel, alias DJ Waxfiend. Waxfiend is een bekende speler in het nachtleven, waar hij onder meer programmeur is van Paradiso, organisator van succesvolle concepten als Jamrock en Encore, maar ook intitiatiefnemer van de nieuwe club Parallel. In het gesprek gaat het onder meer over de gedachte achter de nieuwe club, het belang van het creeëren van ruimte voor de niche en zijn nieuwe avond Ziongate. Dat en meer hoor je in het uurtje met DJ Waxfiend, die ook track meebracht voor de Best Of Base playlist op Spotify: https://bit.ly/BestOfBase
3/17/202251 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#182 - FunX Base Kliekjesdag

In deze aflevering van FunX Base zijn het Dieuwer en Pim die de afgelopen week rondom de muziek velden bespreken. Natuurlijk gaat het over het Eurovisie Songfestival 2022 waar S10 het nummer van voor haar rekening neemt. Ook wordt Project Heal van Travis Scott besproken, het project waarbij de artiest op positieve manier wil bijdrage aan de toekomst na het drama wat zich op zijn Astroworld Festival voltrok. Het belang van de gemeenteraadsverkiezingen komen voorbij en uiteraard wordt de beste muziek van de afgelopen week getipt. Best Of Base playlist op Spotify: https://bit.ly/BestOfBase
3/10/202235 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#181 - Special: Jeen-Yuhs recap ft. Maik van TeamKanyeDaily

In deze FunX Base special gaat het over het fandom rondom Kanye West. Met de laatste episode van de drie-delige Netflix docuserie Jeen-Yuhs en het nieuwe Donda 2 album richten Pim, Silvinio en Dieuwertje met gast Maik de pijlen op deze Kanye campagne. Gast Maik is onderdeel van het grote en langlopende Kanye West fan-account TeamKanyeDaily en heeft mooie anekdotes, waaronder over zijn ontmoeting met Ye. Natuurlijk wordt er nieuws besproken en is er nieuwe muziek, te luisteren in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase 
3/3/20221 hour, 5 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#180 - Kleine Kanye updates

In navolging op de afgelopen episode van FunX Base bespreken Pim, Dieuwertje en Silvinio de gebeurtenissen rondom Lil Kleine van de afgelopen week. Zo is er meer duidelijkheid gekomen in zijn zaken en zijn er een aantal gewilde reacties van de samenwerkende partijen gekomen. Kanye daarentegen kwam niet volledig door met de belofte van zijn nieuwe album Donda 2. Toch was er een show met nieuwe nummers en is er weer een nieuwe aflevering van de Netflix documentaire te zien. Daarnaast gaat het over Mula B, de overleden Jamal Edwards en is er nieuwe muziek in de Best Of Base playlist te vinden: https://bit.ly/BestOfBase NRC interview met Top Notch CEO Vincent Patty: https://www.nrc.nl/nieuws/2022/02/18/de-toxic-masculinity-in-de-muziekindustrie-zit-diep-a4090766
2/24/202250 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#179 - Het einde van Lil' Kleine?

Het team is weer compleet! Pim, Silvinio én Dieuwertje bespreken deze FunX Base weer alles dat zich deze week rondom de muziekvelden heeft afgespeeld. Zo wordt er deze episode eerst stilgestaan bij de Super Bowl Halftime Show, de opgeheven Corona-regels en de nieuwe Kanye docu. Maar uiteraard gaat het vooral over de beelden waarop te zien is hoe Lil' Kleine zijn verloofde Jamie Vaes mishandelt. Is de grens bereikt? Welke reactie mag je van wie verwachten en is dit het einde van Lil' Kleine? Die vragen worden besproken in deze aflevering.  Luister de nieuwste muziek via de Best Of Base playlist op Spotify: https://bit.ly/BestOfBase
2/17/202258 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#178 - Ingrijpen waar nodig

In deze nieuwe aflevering van FunX Base duiken Silvinio en Pim weer in een aantal zaken die zich de afgelopen week rondom de muziekvelden hebben afgespeeld. Zo gaat het over het krachtsveld tussen Spotify, Joe Rogan en een aantal artiesten die zich kritisch over de podcaster hebben uitgesproken. Ook komt de toekomstige baby van Rihanna en Asap Rocky voorbij, worden de Brit Awards besproken en gaat het over de open brief die een dertig-tal vrouwelijke artiesten stuurde over (seksueel) overschrijdend gedrag in de muziekindustrie. De nieuwe muziek hoor je in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
2/10/202248 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#177 - Base Special: Ares & Bnnyhunna interview

Voor deze FunX Base special vanaf Noorderslag spreken Pim en Silvinio met artiesten Ares en Bnnyhunna. De creatief gevierde artiesten vertellen een uur lang in Groningen over hun processen en persoonlijke band met de muziek. Zo heeft Ares het over zijn zelfstandigheid en hoe hij de afgelopen jaren meer vanuit zijn hoofd is gaan handelen en minder vanuit zijn onderbuik gevoel. Ook komt zijn inspiratie aanbod en haakt ook Bnnyhunna in als het gaat over het live-optreden. Producer Bnnyhunna vertelt over zijn stap van producer naar zelfstandig artiest en hoe belangrijk het conceptuele denken voor hem werkt, opgenomen op de dag van zijn enthousiast ontvangen Noorderslag optreden. Donderdag is er weer een reguliere FunX Base episode.
1/29/202258 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#176 - Noorderslag & Nasleep

Voor deze FunX Base zijn het Silvinio en Pim die weer de afgelopen week rondom de muziekvelden bespreken. Natuurlijk wordt de uitzending van BOOS nog even aangestipt en wordt er gekeken naar Noorderslag, wat ook vorige week plaatsvond maar waar toen natuurlijk geen ruimte voor was. Zo wordt er vooruitgeblikt op het interview dat Pim en Silvinio hadden met Ares en Bnnyhunna (zaterdag online!) en gaat het onder meer over de Woo Hah line up, het nieuwe avontuur van CHO en de vele Peters. De nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
1/27/202249 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#175 - BOOS maakt woedend

Iets later dan normaal nemen Pim en Silvinio voor de FunX Base episode plaats achter de microfoon. Direct na het bekijken van de aflevering van BOOS: This Is The Voice bespreken ze nog midden in emotie wat ze zojuist hebben gezien. Dieuwertje deelt vanaf haar vakantie ook haar gedachtes over de uitzending.  Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl
1/20/202252 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#174 - Off to a fresh start

Met deze FunX Base wordt het jaar afgetrapt door Pim en Silvinio die zoals altijd de afgelopen week rondom de muziek-velden bespreken. Zo gaat het onder meer over het onaangekondigde album van The Weeknd, de tik van Jason Derulo en het aanstaande Noorderslag showcase festival. Ook wordt er vooruitgeblikt naar wat speciale albums die verschijnen; zoals die van Stromae, Aaliyah en misschien wel een nieuw Kanye album. De nieuwste muziek hoor je uiteraard in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
1/13/202237 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#173 - 2021 Terugblik: Part 2

Als vervolg op de aflevering van vorige week kijken Pim, Dieuwertje en Silvinio in deel 2 van het FunX Base 2021 terugblik naar wat er over de grenzen zoal is gebeurd. Van het Astroworld drama tot de het interview van Megan Markle en Prince Harry bij Oprah, het gaat alle kanten op. Daarnaast wordt er besproken wat de favoriete series en boeken zijn en wordt er natuurlijk stilgestaan bij de beste muziek van 2021 uit het buitenland. Wie maakte het beste project, wie de beste single en wie is de grootste nieuwkomer van het afgelopen jaar? Dat alles hoor je in deze afsluiter van 2021. Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
12/30/202149 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#172 - 2021 Terugblik: Part 1

Vol weemoed kijken Pim, Dieuwertje en Silvinio terug op het afgelopen jaar dat weer volop onvoorspelbare wendingen heeft gehad. Voor deel één kijkt het FunX Base team terug op voornamelijk de Nederlandse kant van 2021. Zo komt het val van het kabinet voorbij en wordt er gekeken naar de flinke uitgelijders die in Nederlandse muziek hebben plaatsgevonden: van Bilal Wahib tot Lil Kleine en de shitstorm die met name Top Notch heeft moeten verduren. Natuurlijk wordt er een lijstje gemaakt van de beste muziek van eigen bodem, want wat waren de beste tracks en projecten? En wie zijn de nieuwkomers voor 2022? Dat komt allemaal voorbij in dit eerste deel van het terugblik op 2021. Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
12/23/20211 hour, 2 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#171 - Uitglijders en toeters

Deze episode van FunX Base bespreken Pim, Dieuwertje en Silvinio weer alles wat zich rondom de muziek-velden heeft afgespeeld. Zo gaat het over collega-podcast Woordenschat, wordt het interview van Travis Scott over het Astroworld drama besproken en wordt er gekeken naar de week van Ali en Marco B. Een week vol misstappen en misstanden. De nieuwste muziek is weer geselecteerd en hoor je in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
12/16/202155 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#170 - Wrapped met een strik erom

Met de wirwar aan lijstjes waagt ook FunX Base een poging om orde te scheppen in het luistergedrag. Pim, Dieuwertje en Silvinio duiken in de Spotify Wrapped statistieken en kijken hoe hun afgelopen jaar in muziek was. Ook wordt er wat nieuws besproken, waaronder de deelname van S10 aan het Eurovisie Songfestival en het terugtrekken van de Grammy nominaties van Drake. De beste muziek van deze week vind je zoals altijd in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
12/9/202153 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#169 - RIP Virgil Abloh

In FunX Base hebben Pim, Dieuwertje en Silvinio het deze week weer over alles wat zich rondom de muzikale velden heeft afgespeeld. Met het overlijden van Virgil Abloh wordt er uiteengezet hoe deze creatieve duizendpoot z'n sporen heeft nagelaten. Want die zitten niet alleen in de modewereld, maar natuurlijk ook in muziek en de artworks van je favoriete artiesten. Ook gaat het over de toekomst van radio en hoe men er voor kan zorgen dat er meer diversiteit in de Top 2000 komt. De nieuwste muziek vindt je in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
12/2/202149 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#168 - Winnaars en genomineerden

Het team is weer compleet voor deze aflevering van FunX Base. Pim, Dieuwertje en Silvinio nemen de afgelopen week door en bespreken natuurlijk de trip van Dieuwertje naar festival Day N Vegas, de winnaars van de FunX Music Awards en de genomineerden van de Grammy's. Ook de machtige positie van Adele komt voorbij, die met haar nieuwe album al alle records heeft gebroken. De nieuwste muziek staat in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase 
11/25/202149 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#167 - Achter de schermen bij de FMA's

Op de dag van de FMA's nemen Pim en Silvinio de nieuwe episode van FunX Base op. Silvinio vertelt vanuit zijn hotelkamer hoe het er aan toe gaat en wat bijvoorbeeld de gevoeligheden zijn in de voorbereidingen van zo'n event met artiesten. Daarnaast gaat het over het overlijden van Young Dolph, de hervonden vriendschap tussen Drake en Kanye West en de nieuwste muziek. Dat hoor je in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
11/18/202131 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#166 - De tragedie van Travis' Astroworld Festival

In FunX Base staan Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week stil bij de tragische gebeurtenissen op Travis Scott zijn Astroworld Festival in Housten, Texas. Op het festival werden mensen in de massa verdrukt met acht doden tot gevolg. Hoe is er op gereageerd en bij wie valt de schuld neer te leggen? Daarnaast gaat het over het bestolen horloge van Lil Kleine, de online uitval van Murda en is er natuurlijk nieuwe muziek, te horen in de Best of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
11/11/202148 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#165 - Griezelige figuren

Tussen de spinnenwebben en pompoenen zitten Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week weer gezamenlijk achter de microfoon voor een nieuwe FunX Base episode. Halloween is de aanleiding om eens in te zoomen op de griezelige kant van muziek en artiesten. Natuurlijk wordt er een klein blik geworpen op de outfits die weer vol op langs zijn gekomen op de socials en is er weer een nieuwe quiz. Ook worden de FMA nominaties besproken en is de selectie van de beste nieuwe muziek natuurlijk te horen in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
11/4/202146 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#164 - Back again

Na een weekje afwezigheid is FunX Base fris en wel terug. Hoewel, Pim, Dieuwertje en Silvinio nemen deze episode op op afstand waarbij ze het nieuws van de afgelopen twee weken doornemen. Zo gaat het onder meer over Murda en zijn tijdelijke vasthouding in Turkije, het bericht dat nu ook Yade Lauren zelfstandig verder is gegaan en veel meer. Natuurlijk is de nieuwste muziek weer te beluisteren via de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
10/28/202133 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#163 - Blik op België

Hoe vergaat het de Zuiderburen? In FunX Base richten Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week de blik op België. Er zijn natuurlijk aardig wat namen die ook in Nederland oppoppen, maar hoe zit het met de scene daar? Sami Abdou van Top Notch België hangt aan de telefoon om in het kort uit te leggen hoe het gaat. Ook gaat het over de stijging van streams van R. Kelly en de overexposure van bepaalde artiesten. Afgesluitend zijn er natuurlijk een paar tracks die worden uitgelicht, te vinden in de Best Of Base playlist: https://bit.ly/BestOfBase
10/14/202144 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#162 - Forever Rich!

Forever Rich! De eerste Nederlandse Original Netflix film wordt deze week besproken door Pim, Dieuwertje en Silvnio in FunX Base. *Spoiler alert* is van toepassing! Het gaat over de film, maar ook over hoe de muziek in zo'n film tot stand komt. Daarover wordt gebeld met Farid Benmbarek, managing director bij Straight Shooter Publishing. Natuurlijk gaat het ook over het grote nieuws dat Lil Kleine de stap naar Sony / Ownit heeft gemaakt en het 15 jarige bestaan van Noah's Ark. Nieuwe muziek is te vinden in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
10/7/202157 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#161 - Women of UK Hiphop innit?

FunX Base richt deze week de pijlen op het Verenigd Koninkrijk, en dan specifiek op de vele vrouwelijke rappers die het land rijk is. Pim, Silvinio en Dieuwertje hebben elk een artiest uitgekozen om uit te lichten en duiken nog in een klein stukje geschiedenis. Daarnaast gaat het over het afzeggen van de tours door de Cornona-pas, de vele docu's die er aan komen en de uitspraak van de R. Kelly rechtzaak. De nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Galdem Queens playlist: https://spoti.fi/3vfbUZE
9/30/202155 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#160 - Bon Gepakt

Het FunX Base team bespreekt deze week veel verschillende topics. Zo hebben Pim, Dieuwertje en Silvinio het over een aantal awards; de FunX Music Awards (die komen er aan!), de Emmy Awards en de Buma NL Awards. Daarnaast heeft afgelopen week Kevin zijn Grote Versnelling album uitgebracht en wordt er naar aanleiding van een artikel van ComplexNL gevraagd wat de reden kan zijn dat er zo weinig vrouwen te horen zijn op de grootste recent verschenen albums. Nieuwe muziek is natuurlijk weer te vinden in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/23/202144 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#159 - Is er liefde voor Drake?

In FunX Base gaat het deze extra lange aflevering over het nieuwe album Certified Loverboy van Drake. Pim, Dieuwertje en Silvnio delen hun - aardig ongezouten - mening over het album en vooral de artiest zelf. Een makkelijk doelwit voor kritiek. Daarnaast gaat het over de VMA's en MET Gala, waarin er veel bijzondere outfits voorbij kwamen. Nieuwe muziek is er in overvloed, zoals van Baby Keem, Rimon, Cem en Little Simz. Check dat in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/16/20211 hour, 5 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#158 - Summerjams

Hoewel het nieuwe project van Drake natuurlijk enorm vraagt om een analyse van team FunX Base, hebben Pim en Dieuwertje deze week besloten om het over een andere boeg te gooien: die van de zomerhit. Want tussen al het albumgeweld door priemt er één aanstekelijke hit: Ik Ga Zwemmen. Welke hits zijn er eerder zoal geweest en hoe werkt dat met de aanstekelijkheid van de 'earworm'? Ook gaat het over de recent overleden Lee 'Scratch' Perry en de albums van Aalyiah die langzaamaan online verschijnen.  De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/9/202141 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#157 - Donda special (echt)

Er moest even goed in de ogen worden gewreven toen afgelopen zondag het nieuwe album Donda van Kanye West op Spotify verscheen. Maar het is er echt. Pim, Dieuwertje en Silvinio hadden volgens Kanye traditie de album special meermaals uit moeten stellen, maar dit keer wordt er toch echt over gesproken in FunX Base. Pim en Dieuwertje duiken in de plaat, de aanloop en proberen te ontrafelen hoe dit ruim 100 minuten durende album het best te kunnen verteren. Natuurlijk komt er wat nieuws voorbij en staande beste tracks uit binnen- en buitenland in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/2/202149 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#156 - Altijd Samen ft. Wouter van Dijk

Het langverwachte album van Ronnie Flex is afgelopen vrijdag redelijk uit het niks verschenen. Zonder vakantiegangers Dieuwertje & Silvinio maar mét Wouter van Dijk (staff writer bij VICE) bespreekt Pim in deze FunX Base aflevering het album Altijd Samen. Zo gaat het natuurlijk over de muziek, maar ook over de campagne eromheen en de voorgeschiedenis. Wouter vertelt over de releaseshow in De Kuip waar hij bij was en bespreekt hoe dit album zich verhoudt tot de rest van Ronnie z'n catalogus.  Nieuwe muziek vindt je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Elke Afghaan Heeft Recht Op Een Veilig Bestaan. Kom naar de demonstratie a.s. zaterdag op De Dam in Amsterdam om 15:00: https://www.facebook.com/events/343591460791960 
8/26/202153 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#155 - Valse beloftes

In deze aflevering van FunX Base moeten Pim en Silvinio wederom dealen met de teleurstelling van het uitblijven van Kanye’s album Donda. Om de pijn wat af te vlakken kijken ze naar andere gevallen waarbij artiesten hun belofte niet hebben ingelost: van zogenaamde pensioenen tot albums en samenwerkingen: ze zetten er een paar van op een rij. Daarnaast gaat het over de situatie in Afghanistan, het protest Unmute Us en meer. Nieuwe muziek hoor je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase #AfghanistanOnveilig petitie: https://campagnes.degoedezaak.org/campaigns/afghaan-recht-op-een-veilig-bestaan?ltclid=18f8bb4b-57b2-41b9-874f-bfdeab08c416 #AfghanistanOnveilig demonstratie op 28 augustus op de Dam Unmute Us: https://unmute-us.mailchimpsites.com/ Unmute Us demonstratie op 21 augustus Lil Wayne over zelfmoorpoging: https://youtu.be/H_iKNketUXI
8/19/202155 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#154 - Bestaat de Hitformule? ft. Yung Felix

Het was te verwachten, maar ondanks de aankondiging doen Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week weer geen Kanye Special in FunX Base. Wél duiken ze in deze episode in de vraag of de hitformule bestaat. Top-producer Yung Felix hangt aan de telefoon om ook zijn gedachte er over los te laten. Want zijn er bepaalde regels en trucs waarmee de kans op het scoren van een hit wordt vergroot? En hoe gold dat voor monsterhits als Loco met Poke of Catch Up met Josylvio. Natuurlijk wordt er het een en ander aan nieuws besproken én komt de nieuwste muziek voorbij.  Best Of Base Spotify Playlist: http://bit.ly/BestOfBase
8/12/202155 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#153 - Een duik in het medialandschap

Pim, Dieuwertje en Silvinio duiken voor deze aflevering van FunX Base in het medialandschap. Het landschap is de afgelopen jaren enorm veranderd, er zijn spelers afgevallen en er zijn vooral veel nieuwe bijgekomen. En ook de type media zijn veranderd. We kijken even terug naar vroeger, wat voor smaken er nu zijn en hoe we onszelf daar doorheen worstelen. Ook wordt er gebeld met Armin Shah die vertelt over de komst van Complex naar Nederland en wat de plannen zijn. Ook gaat het over de eendaagse festivals, Dababy en is er natuurlijk nieuwe muziek, te vinden in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
8/5/20211 hour, 3 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#152 - Vaarwel festivals?

Met de definitieve streep door de meerdaagse festivals deze zomer, speculeren Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week in FunX Base over de toekomst van de festivals. Wat zijn de ervaringen die festivals speciaal maken en is het huidige festival-landschap eigenlijk wel compleet? Daarover gaat het in deze episode waarin ook wordt gesproken over Dababy, de onrust rondom Bij1 en het aangekondigde Complex Nederland. Best of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase 
7/29/20211 hour, 4 minutes
Episode Artwork

#151 - Artistieke ouder-kind-koppels

Pim, Dieuwertje en Silvinio hebben het in deze nieuwe aflevering van FunX Base over artistieke ouder-kind-koppels. Bij sommigen zit het artiest schap namelijk vrij letterlijk in de bloedlijn. Er worden een paar ervan uitgelicht en er is weer een kleine quiz. Verder gaat het over het alb um van Kanye, de Lil Nas X promo en over de vraag of skateboarden onderdeel is van hiphop, of andersom? De nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Mogul podcast: https://open.spotify.com/show/4okzhZKxw5lSXcADxVxNRj?si=BJoKfl8WSEO12Iam1lBpCQ&dl_branch=1 Lil Nas X promo: https://youtu.be/5QLFrE2qSZo
7/22/202149 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#150 - Eigendom in een digitale wereld

Ook deze aflevering van FunX Base wordt er door Pim, Dieuwertje en Silvinio weer op afstand opgenomen. Met een stortvloed aan updates gaat het onder meer over BET Awards en de show van Lil Nas X, de uitspraak rondom Derek Chauvin, het optreden van Bilal Wahib bij OP1 en veel meer. Ook wordt er gedoken in het thema 'NFT', ofwel 'non-fungible token' waar op dit moment door met name independent artiesten goed geld mee wordt verdiend. Nieuwe muziek is er o.a. van Bryan MG, Doja Cat met The Weekend en nog een tune van het album van Tyler, the Creator: http://bit.ly/BestOfBase
7/15/202153 minutes
Episode Artwork

#149 - Een kleine stap terug

Met een kleine *kuch* vertraging en op gepaste afstand hebben Pim, Dieuwertje en Silvinio weer plaatsgenomen achter de microfoon voor een nieuwe FunX Base aflevering. Tussen de vorige reguliere aflevering en nu is er zoveel gebeurd dat er vooral in een aantal actualiteiten wordt gedoken, voordat er weer een aantal prachtige nieuwe tunes worden voorgeschoteld. Van de nieuwe maatregelen tot de handtekeningen actie om van 1 juli een vrije dag te maken en de Peter R. de Vries situatie.  Best Of Base: http://bit.ly/BestOfBase
7/12/202136 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#148 - Halfjaaroverzicht 2021

Met het aanbreken van juli is het tijd om de balans van het eerste half jaar op te maken. Pim, Dieuwertje en Silvinio blikken terug op de afgelopen zes maanden (en een beetje) om te kijken naar wat er zoal is gebeurd. Natuurlijk bespreken ze de beste muziek in binnen en buitenland en komen er wat spraakmakende momenten voorbij. Inclusief een zijstap naar het nieuws van de kledingvoorschriften op middelbare scholen. Het nieuws nieuws van afgelopen week nemen we volgende week mee. Een overzicht van de beste muziek vindt je in de geüpdatete Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
7/1/202156 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#147 - Niks komkommertijd!

Er zit een dip in de komkommertijd, wat betekent dat Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week weer wat actualiteiten te bespreken hebben. Zo gaat het onder meer over de (berichtgeving van de) aanhouding van Josylvio op Hato Airport en hoe eenduidig die berichtgeving is. Ook komt er een fragment voorbij van 3FM DJ Sander Hoogendoorn die de vraag opgooit of Bilal Wahib een tweede kans verdient. Verder is er een groot artikel in De Volkskrant verschenen over TopNotch en is er een fragment van T-Pain die vertelt wat de trigger is geweest van zijn depressie. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
6/24/20211 hour, 1 minute, 55 seconds
Episode Artwork

#146 - Clips clips clips

Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken in deze FunX Base aflevering het fenomeen videoclips. Wekelijks verschijnen er honderden, zoniet duizenden videoclips op YouTube. Een kostbaar product, wat niet meer zo massaal wordt bekeken als in de gloriedagen van de clipzenders. Dus hoe spring je er tussenuit? En wat maakt een goede videoclip? De favorieten worden besproken en natuurlijk komt er weer een klein quiz'je voorbij. Ook wordt er weer de nieuwste muziek besproken, terug te vinden in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Young Thug video: https://youtu.be/_9L3j-lVLwk The Blaze video: https://youtu.be/54fea7wuV6s Hef video: https://youtu.be/i2D_Zakb2uY
6/18/202152 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#145 - Controverse koorts

Dieuwertje en Pim bespreken in deze nieuwe FunX Base episode de controverse koorts. Het afgelopen jaar zijn er natuurlijk veel momenten geweest waarbij er artiesten en partijen in opspraak zijn gekomen. Los van de specifieke siuaties die een eigen analyse (horen te) krijgen, wordt er gesproken over het overkoepelende thema. Want hoe zou 'men' om moeten gaan met dit soort gevoelige situaties? Is er een manier om dit goed te doen en wat voor lering valt er tot nu toe uit te trekken? Een lastig en terugkerend thema waarbij er vooral vanuit de slachtoffers gedacht moet worden, maar waar het antwoord moeilijk voor te vinden is.  Beluister de nieuwste muziek via de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
6/10/202159 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#144 - Viering van 15 jaar 101barz

Pim en Silvinio hangen in deze week's episode van FunX Base de slingers uit voor 101barz. Het grootste hiphop platform van Nederland bestaat 15 jaar dus is het hoog tijd om Rotjoch en zijn belangrijke positie te vieren. 101barz pakte zelf al groots uit met de samenwerking tussen rappers en Het Metropole Orkest, maar ook bij FunX Base wordt gekeken naar de afgelopen 15 jaar. Wat zijn zoal de hoogtepunten en wat is het belang van het platform? Je hoort het, net als de nieuwste muziek in de nieuwe aflevering van Base. Best of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
6/4/202148 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#143 - J. Cole Special

Met het uitbrengen van zijn zesde studio-album The Off-Season is het J. Cole die weer een nieuw hoogtepunt neerzet in zijn carriere. Maar wat is het toch met de aantrekkingskracht (of het gebrek eraan) van die man? Silvinio en Pim hebben het er over in deze nieuwe episode van FunX Base. Ook gaat het over de situatie rondom Lil Kleine en de werking van de publiek en de onmiddelijke eis om statements. Verder is er natuurlijk nieuwe muziek die wordt uitgelicht, waaronder van CHO, Smino met Monte Booker en veel meer: http://bit.ly/BestOfBase J. Cole freestyle: https://youtu.be/YlpN3S16ZAs J. Cole docu: https://youtu.be/135bv6GhD2M
5/26/202152 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#142 - Een Uurtje Met: Big2 (FunX Base Special)

Voor deze FunX Base special spreekt Pim een uur lang met Big2. Met de recente release van New Life heeft Big2 zijn tweede solo-album uit, die is verschenen op zijn eigen label DreamTeam. In het uur wordt er onder meer gesproken over dat nieuwe album, het team waarmee Big2 nu opereert en de verschillende rollen die hij zichzelf heeft aangemeten. Ook gaat het over hoe hij met The Opposites zijn debuut maakte  met Lange Frans' zijn groep D-Men, wat de vrienschap is met voetballer Jan Vertonghen en hoe vaderschap een nieuwe stoot energie heeft gegeven.  Big2 - New Life op Spotify: https://spoti.fi/2RPp69o Xony documentaire: https://youtu.be/98aWWtOQ1-I Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
5/20/20211 hour, 1 minute, 14 seconds
Episode Artwork

#141 - Het wel/niet houden van hype

Het zijn Plato Jr., Dries Trill en Louis Throne die voor deze aflevering van FunX Base samen zitten om de afgelopen week door te nemen. Zo gaat het over Donald Glover die voor Atlanta in Amsterdam was, de uitreiking van Billboards' Artist of the Decade, de BRIT Awards en de veelbesproken fotoshoot die Billie Eilish deed voor Vogue. Ook wordt er gesproken over hype en hoe deze publiekssensatie je ervaring van muziek/films/series/games totaal kan beinvloeden. En hoe valt dat te omarmen of te ontwijken? Dat, plus nieuwe muziek van o.a. J. Cole, Isiah Rashad en Little Simz met Cleo Sol hoor je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
5/13/202151 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#140 - Vrijheid in muziek

Een extra lange FunX Base episode waarin Pim, Dieuwertje en Silvinio veel te bespreken hebben. Van nieuwe muziek tot de documentaire van Snelle en van de aangekondigde albums tot FC Avondklok die zijn tv-debuut maakt. Verder wordt er in het verlengde van Bevrijdingsdag gesproken over het thema 'vrijheid in muziek'. Want hoe staat het daarmee? Wie pakt zijn/haar artistieke vrijheid en hoe zit het met de toegenomen onafhankelijkheid van artiesten? Natuurlijk wordt dat alles afgetopt met een verzameling aan nieuwe muziek, te beluisteren in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
5/6/20211 hour, 3 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#139 - Wat is goed artwork nog waard?

In deze episode van FunX Base bespreken Pim en Silvinio met z'n tweeën weer alles dat zich rondom de hiphop velden heeft afgespeeld. Zo gaat het over Ronnie z'n vertrek bij Top Notch, de rust die Megan Thee Stallion neemt en de verjaardag van Spotify. Lang wordt er vooral stilgestaan bij artwork bij muziek, en wat dat in deze digitale tijd nog precies waard is. Er hangt natuurlijk een kleine quiz aanvast, maar ook wordt er met Jonno Vaes, graphic designer bij Top Notch gebeld. Hij legt uit hoe een artwork tot stand komt en wanneer iets volgens hem goed artwork is. Beluister de nieuwste tunes via de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Video: Joslyvio - Money Komt, Money Gaat: https://youtu.be/fDUlV5mGc9Q 
4/29/202148 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#138 - De magie van de Possecut

Nieuwe week, nieuwe FunX Base. Pim, Dieuwertje en Silvinio duiken deze week in de wereld van de Possecut: het fenomeen waarbij er verschillende artiesten een verse rappen op een beat, waarbij de afzonderlijke verses veelal belangrijker zijn dan het liedje als geheel. Welke zijn er zoal, en welke staan in het geheugen gegrift? Verder was het een bewogen week met de veroodeling van Chauvin, de versoepeling van de coronamaatregelen, 4/20 en de muziek-keuzes van politici. Daarnaast is er veel nieuwe muziek, waaronder van Young Stoner Life, AJ Tracy en Gotu Jim met Meetsysteem: http://bit.ly/BestOfBase
4/22/202146 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#137 - "Je mening, je mening, wie vroeg je wat"

Pim, Dieuwertje en Silvinio hebben het deze week in FunX Base over het fenomeen interviews. Hoewel het bij artiesten natuurlijk vooral draait om hun muziek, zijn het vaak interviews die diepte geven aan de muziek of juist om andere redenen spraakmakend zijn. Maar wat maakt een goed of spraakmakend interview? En wat zijn de tips? Daarnaast gaat het natuurlijk over DMX, de stelling dat Outkast beter is dan The Beatles, de documentaire van Crooks en meer. Kleine rectificatie alvast; waar Silvinio de film Exit Wounds noemt, moet dat Romeo Must Die zijn.  Luister de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
4/15/202155 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#136 - Lang leve de liveshows :')

Vol weemoed en met een klein sprankje hoop bespreken Pim, Dieuwertje en Silvinio in FunX Base hun favoriete liveshows. Wat wordt er zo gemist en waarom vertaalt een optreden zichzelf zo slecht naar digitaal. Daarnaast gaat het over de documentaire van Billie Eilish, de vele deluxe albums, de nieuwe SpaceJam film en de favoriete track van Barack Obama. De nieuwste muziek vind je natuurlijk in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
4/8/202150 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#135 - De échte soundbepalers

Pim, Dieuwertje en Silvinio zijn voor deze aflevering van FunX Base gedoken in de achtergronden van bepaalde, herkenbare sounds. Want hoewel de artiesten vaak degene zijn die de vertakkingen van hiphop een gezicht geven, zijn de echte masterminds vaak de minder bekende producers. Ook wordt er kort vervolg gegeven op de situatie rondom Bilal Wahib (luister de vorige episode), gaat het over de controversiële video en sneaker van Lil Nas X en wordt er zoals altijd afgesloten met de beste nieuwe muziek.  Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Damn Danger Mouse: https://spoti.fi/3wgPA3f 
4/1/202149 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#134 - Alleen maar verliezers

Een treurige gebeurtenis met alleen maar verliezers. Deze week bespreken Pim, Dieuwertje en Silvinio in FunX Base onder meer de situatie rondom Bilal Wahib, die in een Instagram-livestream een 12-jarige jongen onder valse voorwendselen aanspoorde zijn geslachtsdeel te laten zien. Daarnaast gaat het over de Fieldlab festivals en het voorzichtige uitzicht op een zomer met wat festivals. Dat en nieuwe muziek hoor je in deze aflevering van FunX Base. Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
3/25/202157 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#133 - Grammy politics

Vers terug van de stembus zitten Pim, Dieuwertje en Silvinio bij elkaar om de afgelopen week rondom de hiphop-velden te bespreken. In deze aflevering van FunX Base gaat het natuurlijk het over de verkiezingen - inclusief een kleine portie rap. Een van de grootste verkiezingen in de muziek-industrie vond afgelopen week ook plaats: de Grammy's. De prestigieuze awards zijn weer verdeeld, maar wat viel er in deze 63ste editie zoal op? En waarom bestaat er in Nederland eigenlijk geen genre-breed awards-spektakel dat zo'n impact heeft? Nieuwe muziek is er uiteraard weer; van Frenna tot Chika en van Enny tot Dikke, te vinden in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
3/18/202143 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#132 - Women's week

In deze nieuwe aflevering van FunX Base wordt het licht specifiek op de rol van vrouwen gezet. Naar aanleiding van International Women's Day trekken Pim, Dieuwertje en Silvinio een enorm blik aan artiesten open en staan ze stil bij de grote rol die ook achter de schermen door vrouwen wordt vervuld. Ook gaat het over de verkoop van Jay-Z zijn aandelen in Tidal, de scheme van The Game en ‘censuur’ vanuit Spotify. En natuurlijk een beetje Brits Koningshuis. Luister alle tunes via de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
3/11/202157 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#131 - De houdbaarheidsdatum van artiesten

Rondom het 10-jarige jubileum van Broederliefde staan Pim, Dieuwertje en Silvinio deze week stil bij de levensduur van artiesten. Want wat is de houdbaarheid van een artiest? Is er een manier om mooi te rijpen en hoe maak je een fatsoenlijke exit? Ook gaat het over de nieuwe Biggie documentaire die op Netflix staat, de break-up van Daft Punk en over de nieuwe sanctie tegen Tory Lanez. Aan de Best Of Base playlist is dit keer onder meer muziek toegevoegd van Cor, Noname en Shelly, aka DRAM: http://bit.ly/BestOfBase
3/4/202153 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#130 - Stemmen! Stemmen! Stemmen!

Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en mag er weer worden gestemd. Dieuwertje en Pim bespreken het belang en hun manier van bepalen waarom je op wie stemt. Een zeer belangrijk moment, waarover de komende weken ook veel valt te volgen via FunX.nl. Los daarvan wordt er wat nieuws besproken, zoals de overgang van Van Klasse naar Cloud9, de #Stopshaming campagne en de aanstaande Kimye scheiding. Nieuwe muziek is er onder meer van Ronnie Flex, Cero Ismael, Mahalia met Rico Nasty en Dimzy met 67: http://bit.ly/BestOfBase Linkjes naar meer info: Stemwijzer: https://stemwijzer.nl/ Ongemakkelijke Kieswijzer: https://www.ongemakkelijkekieswijzer.nl/ Jongeren Kieswijzer: https://www.jongerenkieswijzer.nl Represent Jezelf: https://www.instagram.com/represent.jezelf/ Nos Op 3: De grootste partijen uitgelegd: https://youtu.be/GFW-F57Ej9o
2/25/202148 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#129 - Beefs & Disstracks

Met/zonder avondklok zitten Pim, Dieuwertje en Silvinio zoals elke week bij elkaar om de afgelopen week rondom de hiphop-velden te bespreken. Zo gaat het deze aflevering onder meer over de Framing Britney Spears documentaire, de transfer van Jack naar Avalon en de vraag van radiostations voor online-content. Daarnaast worden er wat beefs en disstracks besproken naar aanleiding van de recente confrontatie tussen Bigidagoe (en JoeyAK) en Chivv. Welke beefs en disstracks hebben we zoal gehad in Nederland? En 'werkt' het eigenlijk wel eens? Dat wordt er besproken in deze episode van FunX Base. Luister naar de beste nieuwe tunes in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase *Alvast een kleine rectificatie: Pim zei dat Back to Back een Grammy heeft gewonnen, dat klopt niet. Hij is er voor genomineerd, maar heeft 'm niet gepakt.
2/18/202157 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#128 - De relatie tussen muziek en drugs

Met een klein beetje cafeïne in het lichaam wordt er in deze episode van FunX Base gekeken naar de relatie tussen muziek en drugs. Het gaat al jaaarenlang samen, brengt (mooie) muziek en stromingen voort maar kent natuurlijk ook veel slachtoffers. Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken het in deze aflevering, waarin ze ook kijken naar wat andere gebeurtenissen van de afgelopen week. Zo gaat het onder meer over de Super Bowl halftime show van The Weeknd, het verdwenen account van ParraTV en de diamant in het voorhoofd van Lil Uzi Vert. Uiteraard wordt de show afgesloten met nieuwe muziek, te vinden in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Video: How Xanax Influenced Hip Hop | Complex World https://youtu.be/oGuEXrc7PPY Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr Dieuwertje op Insta: https://www.instagram.com/dieuwertjeheuvelings/ Silvinio op Insta: https://www.instagram.com/siloiniv/
2/11/202156 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#127 - Lockdown-life vraagt om kijktips

Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken in deze episode van FunX Base een aantal series die de moeite waard zijn - of juist niet - om wat uren aan te verslijten. Er zijn namelijk veel verschillende smaken en keuzes en met Dieuwertje en Silvinio zijn er twee liefhebbers in huis. Ook gaat het over de slechte naam van 'de muziekindustrie' en hoe artiesten daar soms, al dan niet bewust, aan bijdragen. Verder is er nieuws over 3robi en de samenwerking van Omroep ZWART met BNN. Nieuwe muziek is er o.a. van CHO, Fredo, Lil Durk en Brent Faiyaz: http://bit.ly/BestOfBase
2/4/202154 minutes, 1 second
Episode Artwork

#126 - De invloed van de A&R

In deze bewogen week wordt er door Pim en Dieuwertje in deze FunX Base weer een blik rondom de hiphop-velden geworpen. Het gaat over het mooie gebaar vanuit Defano Holwijn en zijn FC Avondklok, het betoog van Abel rondom de rellen en de opkomst van Clubhouse. Ook wordt er gedoken in het creatieve vak van A&R, een geliefde functie bij platenlabels. Dieuwertje en Pim hebben beiden A&R-ervaring, net als Patrick Coelho. Hij is A&R en Creative Director bij het door Mr. Probz opgerichte label Left Lane Records en hangt aan de telefoon om te vertellen over zijn functie. Daarnaast is er weer veel nieuwe muziek, dat te vangen is in de Best Of Base-playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Abel en zijn betoog: https://www.instagram.com/p/CKgv2cdjXJE/ FunX artikel over de 10 jarige Savio: https://www.funx.nl/news/omg/3ecadcf0-a063-4841-8330-a5dc71ca3ef3/jong-talentje-savio-10-wordt-verrast-door-de-hele-rapgame Supervillain (6IX9INE) docu-serie trailer: https://youtu.be/rKeH1THBBEU Prima shownotes.
1/28/202158 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#125 - Lyrics als bewijslast?

Op afstand en met strakke verbinding nemen Pim, Dieuwertje en Silvinio in deze episode van FunX Base een aantal zaken door. Zo gaat het over de laatste dag van Trump als president, wordt er een klein voorschot genomen op de verkiezingen met het gevallen kabinet en wordt er uitgekeken naar het boek van LouisVos. Daarnaast gaat het over de kwestie of lyrics aangedragen zouden mogen worden als bewijslast, zoals nu in de Amerikaanse staat Maryland is bepaald. Wat zijn de gevaren en is het niet een hellend vlak? Ook gaat het over de (platte) TV-programma's die er zijn / waren en wordt er een oproep gedaan voor 'smaakvolle' varianten. De nieuwste muziek vindt je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Key & Peele: https://youtu.be/14WE3A0PwVs?t=154 MC Biggah (FS Green Remix): https://youtu.be/5Nja8g0_mXA
1/20/202136 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#124 - Ondernemersgeest en goed hart: Zakenlieden en Filantropen

Een focus op de ondernemersgeest en het goede hart van artiesten in deze aflevering van FunX Base. Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken de ondernemingen van artiesten en vooral wat hen er toe drijft om zó bezig te zijn met iets dat buiten de muziek zelf ligt. Er wordt daarnaast gekeken naar de filantropische kant, want met de grote mate van populariteit én geld zijn er ook een hoop artiesten die dat inzetten voor liefdadigheid. Maar waarom is dat moeilijker te achterhalen dan de zakelijke kant? Dat hoor je in deze episode van FunX Base, waarvan de audio-kwaliteit door de covid-afstand wat ondermaats is. Excuses daarvoor. De nieuwste muziek is overigens in topkwaliteit te beluisteren in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
1/14/202151 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#123 - R.I.P. MF DOOM

De eerste aflevering van 2021 is er een waarin Pim, Dieuwertje en Silvinio elkaar bijpraten over wat er in de afgelopen weken zoal is gebeurd. Zo gaat het over het overlijden van MF DOOM, de geliefde rapper die een grote invloed heeft gehad op een hele stroming binnen hiphop. Ook gaat het over de brandbrief die de Alliantie van Evenementenbouwers heeft gestuurd naar het kabinet, om de live- en evenementensector in 2021 een toekomst te kunnen geven. De selectie van de beste nieuwe muziek, vindt je natuurlijk in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Fragment waar Dieuwer het over heeft: https://www.youtube.com/watch?v=QWveXdj6oZU Best Of Base: http://bit.ly/BestOfBase Pim op instagram: https://instagram.com/plwrr Dieuwertje op instagram: https://instagram.com/dieuwertjeheuvelings Silvinio op instagram: https://www.instagram.com/siloiniv
1/7/202144 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#122 - 2020 vision: Terugblik (part 2)

Als afsluiter van het jaar wordt ook in deel 2 van de FunX Base terugblik-episode gekeken naar noemenswaardige events van 2020. Zo gaat het in deel twee onder meer over de overleden Pop Smoke, de beste releases buiten Nederland en de presidentsverkiezingen in de VS. Er is wederom een kleine quiz én worden er winnaars van het afgelopen jaar uitgeroepen. Want wie heeft - ondanks alle vreemde aanpassingen - er toch wat van weten te maken? Het wordt allemaal besproken in deze laatste aflevering. De beste songs van 2020 vindt je in deze Spotify playlist: https://spoti.fi/38CWbu5
12/28/20201 hour, 1 minute, 57 seconds
Episode Artwork

#121 - 2020 vision: Terugblik (part 1)

Zoals het hoort wordt er ook bij FunX Base zo vlak voor het einde van het jaar teruggeblikt de afgelopen 12 maanden. Pim, Dieuwertje en Silvinio kijken in deze twee-afleveringen-durende special terug op 2020 en alles wat er is gebeurd. Uiteraard met veel muziek, een quiz en een vlucht over de uitgesproken momenten van het afgelopen jaar. Deel twee van het terugblik verschijnt, speciaal voor jullie, aanstaande maandag. Fijne feestdagen!
12/24/202055 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#120 - Behind the screens (met Ramiks)

Geheel volgens de regels beschouwen Pim, Dieuwertje en Silvinio het hiphop-landschap weer vanachter de schermen. Ook belt Pim met producer Ramiks die muziek maakt met artiesten als Bizzey, Jonna Fraser, Kevin, Anouk en Kraantje Pappie. Hoe vergaat hem deze periode en heeft zoiets invloed op de muziek die uitkomt? De goedlachse muziekman vertelt bovendien over zijn flits-bezoek aan Miami die door de lockdown nog geen 48 uur duurde. Dat alles, plus een rits aan nieuwe muziek komt voorbij in deze aflevering van FunX Base. Volgt de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Ramiks op instagram: https://instagram.com/ramiks
12/17/202047 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#119 - Management, de belangrijke backbone van artiesten

Er is geen rol in de muziekindustrie die zo dichtbij de artiest staat als de manager. In FunX Base bekijken Pim, Dieuwertje en Silvinio de rol van het management en waar het wel eens mis gaat. Er wordt gebeld met Aijda Farag, manager van Sor en Wally A$M, die uitlegt hoe zij haar rol als manager invult. Daarnaast worden er opzienbare gevallen besproken, zoals hoe het bij TLC compleet mis ging. Ook gaat het over de miljoen subs van 101barz, de abuse-case van Octavian én is er een hoop nieuwe muziek, verzameld in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
12/10/20201 hour, 42 seconds
Episode Artwork

#118 - Wie luistert wat en waarom?

Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken in deze episode van FunX Base hun luistergedrag van het afgelopen jaar. Dat doen ze aan de hand van Spotify Wrapped 2020; de tool waarmee Spotify al jarenlang je luistergedrag in beeld brengt. Wie zijn je best beluisterde artiesten, welke tracks heb je het vaakst afgespeeld en wat waren je favoriete podcasts? Ook de best gestreamde artiesten op het totale platform komen voorbij, waaruit opvallende conclusies kunnen worden getrokken. Daarnaast doet iedereen nieuwe muziektip, die de moeite waard is om te checken. Best of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
12/3/202052 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#117 - De noodzaak van Winne en So So Lobi 2

Afgelopen vrijdag verscheen Winne zijn album So So Lobi 2, het vervolg op het eerste deel uit 2009 waar op liefde en gelijkheid centraal staat. De Rotterdamse rapper heeft een bijzondere positie in het landschap en een sterke discografie die het verdient om uitgelicht te worden. Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken het uitgebreid en ook Solomon Kifle, de A&R manager bij Top Notch die aan dit project heeft gewerkt wordt gebeld over de plaat. Daarnaast gaat het natuurlijk ook kort over de Grammy nominaties en er wordt nieuwe muziek gedeeld voor de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Meer informatie en een mogelijkheid om te doneren vind je via: The Black Archives: https://www.theblackarchives.nl/index.html Kick Out Zwarte Piet: https://kozwartepiet.nl/
11/26/202058 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#116 - Een Uurtje Met: S10 (FunX Base Special)

Met de release van haar nieuwe album Vlinders komt S10 langs voor de FunX Base special Een Uurtje Met. Daarin spreekt Pim uitgebreid met S10 over haar nieuwe plaat en alles daaromheen. Zo gaat het onder meer over de periode in de studio op Vlieland (incl. pannenkoeken), waarom een vertrouwensband met de samenwerkende artiesten zo belangrijk is en over de waarde van de persoonlijke band die ze heeft met haar fans. Ze vertelt hoe haar album bijna een andere titel had gehad, hoe corona natuurlijk ook een grote invloed had op dit album proces en hoe de sessie met goat Ronnie Flex verliep. Luister dat alles in deze special van FunX Base en luister vooral ook naar Vlinders van S10 op Spotify: https://spoti.fi/3pFbrOF
11/19/20201 hour, 1 minute, 14 seconds
Episode Artwork

#115 - De G.O.A.T. discussie

Het is een terugkerende discussie die vrijwel geen goed antwoord kent: Wie is de Greatest Of All Time? En vooral; waarom? Pim, Dieuwertje en Silvinio geven in deze FunX Base hun kijk op deze onmogelijke vraag en doen een poging om hem te beantwoorden. Er wordt zoals elke week kort stilgestaan bij het nieuws van de afgelopen week en ook dit keer komt er een lading aan nieuwe muziek voorbij, te vinden in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
11/12/202051 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#114 - Het huwelijk tussen samples en hiphop

Het gebruik van samples is in geen enkel genre zo gebruikelijk als in hiphop. Pim, Dieuwertje en Silvinio vliegen in de FunX Base episode van deze week door de geschiedenis van samplen en bespreken het gebruik ervan. Want hoe werkt dat qua toestemming en wat zijn de meest gebruikte samples? Bovendien is er een kleine sample-quiz om de show mee af te sluiten. Natuurlijk worden de verkiezingen in de VS kort aangestipt en staat de playlist weer vol met de beste tracks van de afgelopen tijd: http://bit.ly/BestOfBase
11/5/20201 hour, 4 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#113 - De evolutie van ons luistergedrag

Bereid jezelf voor op een lange aflevering van FunX Base. Pim, Dieuwertje en Silvinio bespreken deze week namelijk de evolutie van de geluidsdragers en wat voor invloed dat heeft (gehad) op de manier waarop wij muziek luisteren. En daar valt veel over te zeggen. Van vinyl via cassette tapes naar CD's en de MP3; wat waren de pluspunten van toen, wat wordt er nu gemist en wat wordt het volgende? Het wordt - naast wat actualiteiten - uitgebreid besproken. De show wordt zoals elke week afgetopt met een selectie van de beste nieuwe muziek, zoals te vinden is in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
10/29/20201 hour, 6 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#112 - Politics as usual

Een nieuwe aflevering van FunX Base waarin Pim en Dieuwertje weer een hectische week vol nieuwe muziek, politiek en demonstraties bespreken. Zo gaat het over #EndSARS en de protesten die in Nigeria worden gehouden naar aanleiding van het machtsmisbruik en het geweld door de ‘Special Anti-Robbery-Squad’. Ook wordt de publieke omarming van 50 Cent richting Trump besproken en gaat het over de verwijdering van Lange Frans zijn YouTube-kanaal. De nieuwe muziek van deze episode is - zoals altijd - te vinden in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Argos aflevering over kindermisbruik: https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2020/uitzending-27-juni-ritueel-misbruik.html#89168512-65c6-4831-b5e3-8e6e1c10fbb4
10/22/202056 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#111 - FOMO en bellen met Firoza

De regering heeft gesproken: Het land gaat weer voor een groot deel op slot. Maar voor wat voor initiatieven is er ondanks deze maatregelen wél ruimte? Op wat voor ideeën, albums, plannen of ander soort acties zitten we te wachten en hopen we dat er iemand mee aan de slag gaat? Dat bespreken Dieuwertje en Pim deze aflevering van FunX Base. Silvinio snoept een stukje mee vanaf huis en er wordt gebeld met Burning Fik-artiest Firoza rondom haar nieuwe nummer Bellen Met De Boys. Dat nummer vind je natuurlijk met een rits aan andere nieuwe tunes in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
10/15/202057 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#110 - Sport & Hiphop

Silvinio en Pim bespreken deze week de relatie tussen sport en hiphop. Het is een combinatie van werelden die al jarenlang bestaat maar nu misschien wel zichtbaarder is dan ooit: Van de vriendschap tussen Jonna Fraser en Hakim Ziyech, de Eredivisie-bal vol hoofden van Top Notch artiesten of de luistersessie van Kevin in het Excelsior Stadion. Ook in de VS zijn er legio voorbeelden met rappende basketballers, vermeldingen in teksten of de bijzondere Drake-curse. Het komt allemaal voorbij in de nieuwe aflevering en de nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
10/8/202047 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#109 - Hiphop supergroups

Eens in de zoveel tijd popt er een supergroep op, een gelegenheidsformatie die bestaat uit al actieve en succesvolle (solo-)artietsen. In deze aflevering van FunX Base gaan Pim, Dieuwertje en Silvinio een lijst langs om te kijken welke supergroepen er nationaal en internationaal hebben bestaan. Ook gaat het over Tory Lanez zijn onsmakelijke album en wordt er een update gegeven over de onderwerpen van vorige week. De nieuwe muziek is uiteraard te beluisteren via de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
10/1/202050 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#108 - #IKDOENIETMEERMEE & Seksisme en hiphop

Het was weer eens een bewogen week: Van de FunX Music Awards tot #IKDOENIETMEERMEE en de openbare contracten van Kanye West. Pim, Silvinio en Dieuwertje staan in deze episode van FunX Base stil bij al deze gebeurtenissen. Los daarvan wordt er naar aanleiding van een artikel op 3VOOR12 uitgebreid gesproken over seksisme in hiphop. Hoe is het gesteld met de positie van de vrouw in hiphop, hoe valt zoiets te veranderen en bij wie liggen de verantwoordelijkheden? Een interessant gesprek, afgetopt met een ijzersterke reeks aan nieuwe muziek in de vers geüpdate Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/24/202057 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#107 - Viering van cultrappers

Dieuwertje en Pim vieren in deze FunX Base de eigenzinnige, vooruitstrevende artiesten die belangrijk zijn (geweest) voor de vorming van het genre. Er wordt een kleine selectie uit zowel binnen- als buitenland belicht en besproken, waaronder Soulja Boy, Razzkulz, MF Doom en SpaceKees. Daarnaast wordt er gesproken over de actualiteiten, zoals de rare beslissing van het OM met betrekking tot de zaken van Akwasi en Clarice Gargard, de scheiding tussen Cardi B & Offset en de debutroman van Dieuwertje zelf. De lijst aan nieuwe muziek valt helemaal terug te vinden via de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
9/17/20201 hour, 1 minute, 33 seconds
Episode Artwork

#106 - FunX Base Filmspecial

Met vierkante ogen bespreken Pim, Dieuwer en Silvinio deze episode van FunX Base een hele reeks aan hiphop-related films. Klassiekers uit eind jaren 80, de 'hood dramas' uit de jaren '90 en de de vele biopics die er sinds de jaren '00 verschijnen. Wie is de best acterende rapper en hoe doen Nederlandse films als De Libi het in de bios? De beste Original Soundtracks komen voorbij en er worden filmtips gegeven. De nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
9/10/20201 hour, 5 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#105 - Complottheorieën

Pim, Dieuwer en Silvinio focussen zich in deze episode volledig op het complotdenken. Sinds de start van corona doemen verschillende theorieën op die de pandemie verklaren, met onder meer Lange Frans als aanvoerder in het hiphop landschap. Welke complottheorieën bestaan er zoal, hoe werkt het complotdenken en waarom hebben wij mensen de neiging dingen te willen verklaren? Er wordt ingezoomd op de muziek complotten en natuurlijk ook op de nieuwe muziek zelf. Beluister o.a. de nieuwe tunes van Kevin, Cordae met Roddy Ricch en Thundercat in de Best of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
9/3/20201 hour, 41 seconds
Episode Artwork

#104 - FunX Music Awards: de nominaties

Pim, Dieuwer en Silvinio bespreken deze week de nominaties van de FunX Music Awards. De jaarlijkse awardshow brengt naast een hoop winnaars, ook frustratie met zich mee. Zoals elke awardshow dat doet. Daarnaast is er een update rondom Megan Thee Stallion en de drill episode waar het vorige aflevering over ging. Natuurlijk komt de nieuwste muziek voorbij en valt dat te vinden in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Schrijf je hier in / doneer voor de virtual run van 10 oktober om geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland: http://running.snelle-jelle.nl
8/27/202042 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#103 - 'Dealen met Drill' met Dieuwer & Silvinio

In FunX Base hebben Pim, Dieuwer en Silvinio het deze week over drill en de vermeende link met geweld die wordt gelegd. Maar waar komt drill eigenlijk vandaan, waarom lijkt geweld ermee verworven en waar kun je verantwoordelijkheden leggen? Daarnaast gaat het onder meer over de goede daden van Stormzy, de records van WAP en natuurlijk de nieuwste releases. Zo heeft Drake de eerste officiële single van zijn aanstaande album gedropt en is Dieuwer helemaal weg van de nieuwe LouiVos single. Beluister de nieuwste releases in de Best of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
8/20/202056 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#102 - 'COVID Comeback' met Dieuwertje & Silvinio

COVID maakt een comeback, ook bij FunX Base. Pim en Silvinio bellen in met Dieuwertje die vanuit thuis-isolatie rustig over alles meepraat van wat zich de afgelopen week in het hiphop-domein heeft afgespeeld. Zo gaat het over WAP, de expliciete knaller van Cardi B en Megan Thee Stallion die afgelopen week uitkwam. Ook wordt een statistiek van RapFactCheck besproken (zie link hieronder) en gaat het over de indrukwekkende korte film van Rimon. De nieuwste muziek van deze week vind je zoals altijd in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Rapfactcheck grafiek: https://bit.ly/33SG9LV Rapfactcheck op insta: https://www.instagram.com/rapfactcheck/ Rimon kort film: https://youtu.be/LmQFu79ow8o
8/13/202047 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#101 - 'Schaduwkanten van TikTok en toetreden tot de Beyhive' met Dieuwertje

Pim en Dieuwer lopen ook deze week weer een aantal onderwerpen langs die zich in de cultuur hebben afgespeeld. Zo gaat het over TikTok, de app die wegens schending van privacy wellicht wordt verboden in de VS. Is dat terecht en wat is het alternatief? Ook is Pim enthousiast over Beyoncé na het zien van Black Is King en wil hij toetreden tot de Beyhive. Daarnaast is er - zoals vaak - kritiek op Spotify gekomen en bespreken Dieuwer en Pim waarom dat wel of niet gegrond is. De nieuwste muziek hoor je verder in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
8/6/202046 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#100 - 'Mark Rutte, pomp ff wat geld in Yung Nnelg' met Sagid, Dieuwertje en Silvinio

OHSNAP! Het is de 100ste aflevering van FunX Base! Om dat te vieren schuift niemand minder dan Sagid aan, die als verassing van Dieuwertje en Silvinio kwam binnenvallen. Samen met Pim wordt er - onder het genot van een stukje taart - zoals altijd de afgelopen week in de cultuur besproken. Zo gaat het over Megan Thee Stallion, het pijnlijke wegvallen van RedBull Music en de manier waarop hiphop in Nederland zo snel beweegt. Natuurlijk wordt er stilgestaan bij de beste nieuwe muziek, die te vinden is in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBaseDank ook aan de luisteraars voor de 100 episodes
7/30/20201 hour, 9 seconds
Episode Artwork

#99 - 'De beste albums van 2020 so far' met Dieuwer & Silvinio

In FunX Base lopen Silvinio, Dieuwer en Pim deze week de lijst langs met de beste albums van 2020 tot nu toe. Met alles wat zich in de eerste maanden van 2020 heeft afgespeeld zou je bijna vergeten hoeveel (goede) nieuwe albums er wekelijks worden uitgebracht. De beste drie worden besproken en toegelicht en staan uiteraard in de Best Of Base playlist. Ook gaat het over de meltdown van Kanye West die tijdens een rally in North Carolina erg instabiel overkwam en ook op Twitter leegliep. Dat plus wt actualiteiten hoor je in deze aflevering van FunX Base. Best Of Base: http://bit.ly/BestOfBase
7/23/20201 hour, 10 minutes, 1 second
Episode Artwork

#98 - 'Gesprek over beschuldigingen van misbruik in de scene’ met Silvinio & Dieuwertje

Het is een extra lange aflevering van FunX Base waarbij Silvinio, Dieuwertje en Pim uitgebreid spreken over seksueel misbruik. Dit naar aanleiding van twee recent opgerichte instagram accounts waar beschuldigingen van misbruikers - voornamelijk in de hiphopscene - openbaar worden gedeeld. Zonder op concrete beschuldigingen in te gaan, wordt er in de podcast open gesproken over het thema. Want waarom is dit belangrijk, hoe kan het dat zoiets heftigs niet als een enorme verrassing komt en zouden zulke zware beschuldigingen zich zo in de publieke ruimte moeten afspelen? Hiernaast gaat het over nieuwe namen op Woo Hah, de Nederlandse producers op Pop Smoke z’n album, de goede daden van Jonna Fraser én nieuwe muziek. Zo is o.a. de nieuwe Kevin met Lijpe, Summer Walker en Boef te vinden in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Mochten er (naar aanleiding van deze afleveringen) vragen of opmerkingen zijn, deel die vooral als recensie via de Apple Podcast app, of stuur een berichtje via de socials. Pim: https://www.instagram.com/plwrr Dieuwertje: https://www.instagram.com/dieuwertjeheuvelings Silvinio: https://www.instagram.com/siloiniv/
7/16/20201 hour, 9 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#97 - 'Kanye for president?' met Dieuwertje Heuvelings

Dieuwer en Pim bespreken in deze aflevering van FunX Base weer alles wat er zich de afgelopen week heeft afgespeeld. Zo gaat het over de presidentskandidatuur van Kanye West en waarom dat wel of geen goed idee is. Ook wordt er een kleine profielschets gemaakt van Pop Smoke, de artiest van wie afgelopen vrijdag zijn postume album verscheen. Ook zijn er veel nieuwe albums aangekondigd en gaat het over de Eredivisie-bal die vol staan met rappers. Luister de nieuwste muziek via de Best of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
7/9/202052 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#96 - Een Uurtje Met: sor (FunX Base Special)

Zoals vaker besproken in FunX Base is sor een van de meest interessante artiesten van het moment. Pim zit een klein uur met sor die onlangs zijn tweede solo-EP 'Professor' uitbracht bij Noah's Ark. Er wordt uiteraard gesproken over de nieuwe EP, zijn groep Black Acid, hoe hij bij de Ark terecht kwam en de rol van Rotjoch in 'de game'. Daarnaast wordt er gesproken over hoe hij meer regie neemt in de visuele kant, zijn gehoorbeschadiging en hoe een feature uit LA uiteindelijk niet doorging. Volgende week weer een reguliere aflevering! Luister de Professor EP op Spotify: https://spoti.fi/2NSP4U7 Bekijk de video van 'hmm hmm': https://youtu.be/aWxYJ_1WcK0 Bekijk sor live bij 3voor12: https://youtu.be/8VJGMjCG470
7/4/202057 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#95 - 'Gevolgen van je uitspreken' met Silvinio & Dieuwer

Dieuwer & Silvinio schuiven weer aan bij Pim voor deze nieuwe FunX Base episode. Er wordt vervolg gegeven aan de kritiek rondom Johan Derksen en de gevolgen die zich afgelopen week ontwikkelde met #defundracism en de reacties vanuit het Nederlands elftal. Ook wordt er doorgepraat over de reactie van Noname op de wat kortzichtige track van J. Cole. Verder komt Biebz aan bod en wordt de nieuwste muziek besproken. Luister alle nieuwe muziek hier: http://bit.ly/BestOfBase
6/25/202053 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#94 - Vaarwel verzamelnaam 'urban' met Silvinio & Dieuwer

Maar liefst drie personen achter de microfoon in deze episode: Silvinio én Dieuwer vergezellen Pim om weer alles door te spreken. Van Johan Derksen en de racistische opmerkingen in voetbalprogramma's tot het nieuwe album van Lijpe en hoe de term 'urban' wordt verbannen. Afgewisseld met de nieuwste muziek en onbelangrijke willekeurigheden hoor je in deze - extra lange - editie van FunX Base. Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Curtis Snow On Tha Bluff: https://youtu.be/s3WitDSlLBA
6/18/20201 hour, 4 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#93 - 'Het belang van strijden, songs en selfcare' met Silvinio

Pim wordt voor deze episode van FunX Base bijgestaan door FunX collega Silvinio. Er wordt zoals altijd een ronde gedaan langs de velden van het hiphop-landschap. Zo worden natuurlijk de ontwikkelingen rondom Black Lives Matter en de anti-racisme bewegingen besproken, van de vele demonstraties en het aanwezige activisme op social media tot donaties en nieuwe releases van onder meer YG, Meek Mill en Tory Lanez. Er worden daarnaast actualiteiten besproken en is de Best Of Base playlist uiteraard weer aangevuld met nieuwe muziek: http://bit.ly/BestOfBase Doneren aan anti-racisme organisaties in Nederland: https://www.withuiswerk.nl/doen Interview met producer 40: https://www.rollingstone.com/music/music-features/noah-40-shebib-profile-1011388/ En... Pharrell is 47 jaar.
6/10/202056 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#92 - 'De noodzaak van je uitspreken' met Dieuwertje Heuvelings

Tegenover Pim neemt deze week Dieuwetje Heuvelings plaats voor een nieuwe episode van FunX Base. Eentje waarbij vooral wordt stilgestaan bij de noodzaak van je actief laten horen over onrecht als racisme en onderdrukking. Met de demonstraties in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en een groot protest op social media lijkt er een breed draagvlak voor verandering. Maar hoe werkt zo iets? Daarover gaat deze aflevering, hoewel er ook wordt gesproken over kortdurige canceling van Lana Del Rey en Dojo Cat, de verdwenen video van 6IX9INE en de nieuwste muziek. Wit Huiswerk: https://www.withuiswerk.nl/ Support Black Lives Matter: https://blacklivesmatters.carrd.co/ Boos Podcast: Tim Hofman x Clarice Gargard - https://podcasts.apple.com/nl/podcast/1-racisme-hoe-gaan-we-het-tegen-met-clarice-gargard-s02/id1503500354?i=1000476543537&l=en
6/4/202057 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#92 - 'Een nieuwe generatie die opstaat' met Simon Dopper

Voor deze nieuwe aflevering van FunX Base is het Simon Dopper die bij Pim plaatst neemt achter de gast-microfoon. Simon is werkzaam als ‘creative’ bij Noah’s Ark & Top Notch, schreef eerder voor Noisey en is bovenal een Twitter-fenomeen. Samen nemen ze de afgelopen week door en heeft Simon specifiek twee artiesten die hij wilt uitlichten: Sheff G en Polo G. Daarnaast gaat het natuurlijk over de moord op George Floyd en het onderliggende racisme-probleem dat het blootlegt. Verder wordt er nieuwe muziek besproken, wat te vinden is in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
5/28/202051 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#91 - ‘Nog steeds doet de overheid wel degelijk iets’ met Ome Omar

Samen met Ome Omar bespreekt Pim weer alles wat zich de afgelopen week in de cultuur heeft afgespeeld. Zo vieren Watskeburt?! en Spotify Nederland deze week hun verjaardag en wordt er gefilosofeerd over wat beide gegevens voor gevolgen hebben gehad voor de huidige staat van het hiphop genre. Een weekje zonder 6IX9INE maar wel met een ander viraal fenomeen: Garnalo. Ook doet Omar op politiek vlak een duit in het zakje met zijn speciale item De Overheid Doet Iets. Er is bovendien nieuwe muziek, waarvan je de highlights terug kunt horen in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Ome Omar op Insta: https://www.instagram.com/onkel.omar Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr
5/21/202049 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#90 - 'Wat is de houdbaarheid van 6IX9INE?' met Stepherd

Het event wat vorige week al werd aangekondigd heeft inmiddels plaatsgevonden: 6IX9INE en zijn ‘terugkeer’. Stepherd vergezelt Pim - dit keer in één ruimte - om het te bespreken. Want wat is de houdbaarheid van iemand die het zo moet hebben van aandacht? Daarnaast gaat het over de Boef docu, de vraag of je je voorgangers iets verschuldigd bent en wordt er natuurlijk weer wat nieuwe muziek voorgeschoteld. Van Kehlani en Wally A$M tot Little SImz en Sor, je vindt alle nieuwe tracks in de Best Of Base Spotify playlist: http://bit.ly/BestOfBase Stepherd op Insta: https://www.instagram.com/stepherd Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr
5/14/202046 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#89 - 'Demo's van Drake en favo producers' met Josbros

Ambachtsman Josbros schuift digitaal aan bij Pim voor deze episode van FunX Base. Niet alleen bespreken ze de actualiteiten van de afgelopen week, ze nemen ook het nieuwe project van Drake onder de loep. Is het een noemenswaardige release in Drake z'n discografie en waarom heeft hij er zelf voor gekozen om dit zo uit te brengen? Dat wordt - naast een toplijstje producers van Josbros - besproken in deze nieuwe aflevering. De beste nieuwe muziek vind je in de Best of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Josbros op Insta: https://www.instagram.com/josbros Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr
5/7/202052 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#88 - 'Travis show in Fortnite, Mula B is chagrijnig en journalistieke vraagstukken' met Wouter van Noisey

Travis Scott speelt een kleine hoofdrol deze week met een mega liveshow binnen Fortnite en een nieuwe track met Kid Cudi. Toch gaat deze aflevering met Wouter van Dijk, journalist bij Noisey, vooral ook over de rol die journalistiek op dit moment speelt. Kun je kritisch zijn en moet alles over het huidige landschap gaan? Los daarvan belt Pim met Koos Groenendijk die zowel als manager van artiesten als oprichter van Appelsap veel te maken heeft met Corona. Hij werpt zijn blik op de toekomst en wat voor nasleep dit - zonder al te veel te willen speculeren - zal hebben. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Volg Wouter op insta: https://www.instagram.com/waufmauz/ Volg Pim op insta: https://www.instagram.com/plwrr
4/30/202053 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#87 - Met Big2 over 420, artiestenbegeleiding en nummers uitwisselen met Wiz Khalifa

Via de andere kant van het scherm wordt Pim dit keer bijgestaan door Big2. Ze bespreken onder meer de nieuwe maatregelen van het kabinet met betrekking tot de festivals (en de shows van The Opposites) en hoe afgelopen week 420 werd gevierd. Daarnaast gaat het over het begeleiden en adviseren van artiesten, iets waar Big2 zich de laatste tijd ook meer mee bezig houdt. Daarnaast is er classic anekdotes over hoe hij ooit nummers uitwisselde met Wiz Khalifa. De nieuwste muziek die voorbij komt hoor je uiteraard in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Big2 op Insta: https://www.instagram.com/bigtwee Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr
4/23/202046 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#86 - "Vijf jaar New Wave" met Dieuwertje Heuvelings

Voor deze episode wordt Pim op gepaste afstand geflankeerd door Dieuwertje Heuvelings, om de temperatuur langs de velden op te nemen. Deze week is het vijf jaar geleden dat New Wave uitkwam, het album dat een enorme indruk achterliet in het Nederlandse muzieklandschap. Maar wat maakt die release zo impactvol en wat is er in die vijf jaar echt veranderd? Puna was er destijds bij betrokken en dus bellen we met Dave voor een inkijkje in zowel de totstandkoming van het project. Natuurlijk is er daarnaast een korte nieuwsflash en wordt de nieuwste muziek doorgelopen. Luister de FunX Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Volg Dieuwertje: https://www.instagram.com/dieuwertjeheuvelings/ Volg Pim: https://www.instagram.com/plwrr Volg Puna: https://www.instagram.com/punablog
4/16/202057 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#85 - "Overheid doet wel degelijk iets!" met Ome Omar

Pim krijgt virtueel gezelschap van Ome Omar die speciaal voor deze aflevering van FunX Base een nieuw item in het leven roept: Overheid doet wel degelijk iets. Naast de actualiteiten uit het hiphop-landschap bespreekt Omar een aantal positieve punten in deze tijd vol wanhoop en twijfel. Met nieuwe muziek van Drake en Lil Kleine, wordt er ook stilgestaan bij de oude muziek van de deze week overleden soul legende Bill Withers. De Amerikaanse artiest heeft verschillende classics op zijn naam staan, waarvan een aantal ook als samples in hiphop-tracks te herkennen zijn. Abonneer je op de FunX Base Spotify playlist: http://bit.ly/BestOfBase Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr Ome Omar op Insta: https://www.instagram.com/onkel.omar
4/9/202041 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#84 - Catching up with Stepherd en Akwasi over zijn nieuwe album!

Het is de eerste episode van FunX Base waarin Pim het zonder Sagid moet doen. Gelukkig wordt hij - op gepaste afstand - bijgestaan door vriend van de show Stepherd. Samen bespreken ze het laatste nieuws binnen de pop cultuur. Zo gaat het onder meer over Mocro Maffia, de top charters, het Corona-lied en de nieuwste muziek. Ook spreekt Pim met Akwasi die afgelopen vrijdag zijn album Sankofa uitbracht. Hoe het is om zoiets in quarantine te doen? Dat vertelt Akwasi in de show. De nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Pim op insta: https://www.instagram.com/plwrr Stepherd op insta: https://www.instagram.com/stepherd
4/2/202053 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#83 - ''Creatieve album releases en het afscheid van Sagid!''

De vlag hangt half-stok bij FunX Base. Dit is namelijk de laatste aflevering van Sagid, die door een mooie plek op de radio bij 3FM geen tijd meer heeft om Pim bij te staan in het verslaan van de cultuur. FunX Base blijft bestaan en zal nog steeds wekelijks te horen zijn. In deze afscheidsshow belichten Sagid en Pim een aantal creatieve manieren waarop albums zijn uitgebracht. Aanleiding is de mysterieuze release van Childish Gambino z'n nieuwe album, maar ook Beyoncé, Frank Ocean en Kanye hebben memorabele presentaties op hun naam staan. Dit alles hoor je in de nieuwe aflevering van FunX Base. Beluister de FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase Beyonce album release reaction: https://youtu.be/g1VwnS3OfrY Volg Sagid op Insta: https://www.instagram.com/sagidcarter Volg Pim op Insta: https://www.instagram.com/plwrr
3/25/202047 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#82 - ''De effecten van het Corona virus op de muziekindustrie!"

Op gepaste afstand bespreken Sagid en Pim dit keer via Skype de actualiteiten binnen de hiphop-cultuur. Het onvermijdelijke onderwerp moet natuurlijk worden besproken, want wat zijn de effecten van het COVID-19 virus op de muziekindustrie? Hoe zit dat voor artiesten en hoe voor de labels? Vincent Patty van Top Notch / Noah's Ark legt uit hoe zij er mee om gaan en er wordt natuurlijk nieuwe muziek besproken. Daarnaast is er de treurige mededeling dat Sagid volgende week voor de laatste keer te horen is bij FunX Base. Pim blijft de Base-vlag zwaaien, dus niet getreurd, hoewel het natuurlijk een zuur verlies is voor de podcast. Stuur vooral een hoop liefde en support naar Sagid, vanaf volgende week voor het laatst bij FunX Base. FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
3/19/202049 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#81 - ''Artiesten moeten straks allemaal Groen Touren''

Ook artiesten ontkomen er niet aan; klimaatverandering. Een aantal grote speler hebben zich er al op toegelegd en zijn bewuste keuzes aan het maken wat betreft het touren. Maar wat voor impact heeft zoiets? En hoe zit het eigenlijk met de voetafdruk van ons als luisteraar? Sagid en Pim zoeken het uit en duiken wat dieper in op de materie tijdens deze FunX Base. Daarnaast komt er het nodige nieuws naar voren, waar o.a. 6IX9INE, Qlas & Black, Justin Bieber en Lil Uzi Vert een rol in spelen. Dat, plus nieuwe muziek van o.a. Lil Yachty met Drake en Dababy, Megan Thee Stallion en Jhene Aiko komen voorbij. Best Of Base Spotify playlist: http://bit.ly/BestOfBase
3/12/202041 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#80 - ''Artiest vs. Label!''

Het is een terugkerend fenomeen: openbare ruzies tussen labels en de artiesten. In dit geval is het Megan Thee Stallion versus haar label 1501. Sagid en Pim bespreken dit geval, maar ook de achterliggende valkuilen waar beide partijen steeds in trappen. Daarnaast worden natuurlijk de wekelijkse nieuwtjes besproken en is er ruimte voor nieuwe muziek. Dat laatste is te vinden in de wekelijks aangevulde Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
3/5/202041 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#79 - ''Hoe moeten kinder/tienersterren beschermd worden?"

Justin Bieber heeft rondom zijn nieuwe album 'Changes' in een interview aangegeven hoe zwaar het voor hem was als kinderster. Een onderwerp wat vaker wordt besproken, maar waar maar moeilijk een antwoord op wordt gevonden. Sagid en Pim duiken voor deze aflevering van FunX Base in de regels die gelden voor kinderen in de Entertainment Industrie en hoe dat moreel zou moeten gelden voor artiesten. Daarnaast deelt Sagid d'r ervaring bij de Dave Chapelle show, wordt het nieuws doorgenomen en wordt er nieuwe muziek gehighlight - die allemaal te vinden zijn in de FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
2/27/202050 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#78 - Een Uurtje Met: Yung Nnelg (FunX Base Special)

Ondanks een afwezige Sagid ontvangt Pim niemand minder dan Yung Nnelg in de studio voor een uitgebreid gesprek. Nnelg bracht onlangs zijn gevierde album Balans uit - in eigen beheer. Hoe is het voor hem om zelfstandig te zijn, verantwoordelijkheid te dragen en ondertussen creatief te zijn? Nnelg legt het uit en vertelt verder over het opnameproces, valkuilen en de visie van Zes Nullen. De FunX Base playlist is bijgewerkt en bevat ook muziek waar Nnelg naar luistert: http://bit.ly/BestOfBase
2/20/202059 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#77 - ''Een Lil Wayne appreciation aflevering!''

Deze week kwam Lil Wayne zijn nieuwe album Funeral in de Verenigde Staten binnen op #1 en daarom duiken Sagid en Pim in de wonderbaarlijke carrière van - misschien wel de goat - Lil Wayne. Want hoe kwam hij eigenlijk op en wat waren sleutelmomenten in zijn inmiddels 25 jaar durende actieve carrière? Daarnaast komt er uiteraard een kort overzicht aan nieuws voorbij en schijnen Sagid en Pim hun licht over 3 belangrijke nieuwe releases, die te vinden zijn in de FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
2/13/202047 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#76 - ''Jay-Z vs. The NFL & The Super Bowl Half Time Show!''

Het is ieder jaar weer hét grote televisiespektakel in de VS: The Super Bowl. Hoewel we in Nederland niet massaal bekend zijn met American Football, is de Super Bowl Half Time show wel iets dat zelfs in Nederland het journaal haalt. Waarom heeft het zo'n impact en hoe steekt die show in elkaar? Sagid en Pim zoeken het uit en duiden wat nou precies de rol is van Jay-Z sinds zijn samenwerking met The NFL. Ook komen er wat nieuwtjes voorbij én is de Spotify playlist natuurlijk weer aangevuld met de beste muziek: http://bit.ly/BestOfBase En bekijk hier nog een aantal reacties op Megan Thee Stallion & G Eazy: https://www.highsnobiety.com/p/megan-thee-stallion-g-eazy-dating-rumors-twitter/
2/6/202042 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#75 - ''Juryprijs (Grammy's) vs. Stemprijs (VMA's)''

Naast een aantal nieuwtjes van de afgelopen week, richten Sagid en Pim in deze uitzending de pijlen op de awardshows. Naar aanleiding van de Grammy's hebben Sagid en Pim zich gestort op de regels, voorwaarden en de processen achter dit soort jury-prijzen. Want wie stemt er precies? En hoe veel eerlijker is een 'stemprijs' zoals de MTV VMA's? Los daarvan wordt er kort nieuwe muziek doorgenomen, waarvan je de beste tracks natuurlijk kunt vinden in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
1/30/202038 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#74 - ''Selena Gomez vs. Roddy Rich: de battle voor de #1 continues"

Na de winstpartij tegen Justin Bieber heeft Roddy Rich een nieuwe contender voor de nummer één positie in de VS. Dit keer is het Selena Gomez die op een redelijk dubieuze wijze een gooi doet naar de troon. In FunX Base bespreken Sagid en Pim ook de nieuwe Bad Boys film met Will Smith en Martin Lawrence en vragen ze zich af hoe het toch kan dat zij nog zo relevant zijn. Daarnaast gaat het over de positie van A$AP Yams, het nieuwe album van Mac MIller en de meertalige releases van Jebroer. Beluister de nieuwste tracks in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
1/23/202040 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#73 - "Als Kanye en Drake tegelijk droppen, naar wie luister jij als eerst?''

Het nieuwe jaar is nu toch echt losgebarsten! Met nieuwe muziek van onder meer Drake met Future, Boef en Lil Baby zijn de eerste grote releases van het jaar een feit. Roddy Ricch had met The Box al een FunX-DiXte te pakken en heeft nu in de VS ook Justin Bieber van de nummer 1 positie afgehouden. Daarnaast hebben Famke Louise en 73 De Pijp hebben de buitenwereld in het ootje genomen en is de afgeperste NikkieTutorials uit de kast gekomen. Dat en veel meer hoor je in deze nieuwe aflevering. Een overzicht van de nieuwste tracks vind je in de Best of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase Disclaimer: Door een andere opname locatie kan het zijn dat je wat achtergrond geluid hoort. Ewa ja.
1/16/202044 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#72 - ''Whiteboy Jeremiah is back!''

In de eerste volle week van het decennium is het relatief rustig binnen de hiphop cultuur. Hoewel… Sagid en Pim hebben het over de kleine bom die in de grime wereld ontplofte met de beef tussen Wiley en Stormzy. Ook heeft legend Justin ‘R&’ Bieber weer een nieuwe track uitgebracht en heeft Ronnie Flex zich moeten excuseren voor het niet-uitbrengen van zijn album tijdens de jaarwisseling. 
De nieuwste muziek vindt je in de FunX Base Spotify playlist: http://bit.ly/BestOfBase
1/9/202028 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#71 - '' Drake doet een boekje open over zijn leven de afgelopen tien jaar!''

Sagid en Pim trappen het nieuwe jaar af met weer een nieuwe aflevering van FunX Base. Het extreem lange interview met Drake wordt samengevat en besproken, want waarom zien we hem toch altijd niet als onaantastbaar? Daarnaast gaat het over de documentaire van Kevin Hart, die zeer de moeite waard is. Ook komt Hef voorbij die een nieuw record heeft gezet, is er een datum voor het 2e seizoen van Mocro Maffia en is er hoop voor een nieuw album van Rihanna. Luister de Best Of Base playlist met de nieuwste muziek, met o.a. Burna Boy, Frenna, J Hus, Ares en meer: http://bit.ly/BestOfBase
1/2/202025 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#70 - ''FunX Base blikt terug op 2019!''

Met het sluiten van het jaar blikken Sagid en Pim in deze laatste aflevering van 2019 terug op de afgelopen twaalf maanden in de hiphop cultuur. Het was een bewogen jaar met grote singles als Old Town Road en Wow, sterke nieuwkomers als Meghan Thee Stallion, Lizzo, Dababy, ADF Samski en Jack en zure verliezers als DJ Khaled en Chance the Rapper. Ook zal 2019 voor altijd getekend zijn door het verlies van Feis, Nipsey Hussle en Juice WRLD. In Nederland waren er zoveel album en singles - van alle heavy hitters en kleinere artiesten - dat het onmogelijk is om overal bij stil te staan. Toch doen Sagid en Pim een poging. Luister de FunX Base 2010’s playlist met alle belangrijke tracks van het afgelopen decennium hier: http://bit.ly/Base2010-2020 De normale FunX Base playlist met de actuele muziek hoor je hier: http://bit.ly/BestOfBase
12/25/201930 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#69 - ''Funx Base blikt terug op 2016-2017-2018!''

De jaren 2016, 2017 en 2018 blijken duidelijk vormende jaren voor specifiek de hiphop cultuur, maar ook de muziekindustrie in het algemeen. Sagid en Pim blikken terug op de beste albums waar onder meer Drake, 2Chainz, Cardi B, Ronnie Flex en Travis Scott een flinke bijdrage aan leveren. Het aantal singles schieten door het dak en met de opkomst van onder meer Frenna, Boef, Jacin Trill en Mula B is er te veel om uit te kiezen. Ook worden de jaren gevormd door de beef tussen Drake en Pusha T, de #MeeToo movement, de verkiezing van Donald Trump en de vreemde saga van zijn aanhanger Kanye. Dat alles hoor je in dit terugblik. Luister de FunX Base 2010’s playlist met alle belangrijke tracks van de jaren ‘10 hier: http://bit.ly/Base2010-2020 De normale FunX Base playlist met de actuele muziek hoor je hier: http://bit.ly/BestOfBase
12/19/201947 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#68 - ''FunX Base blikt terug op 2013-2014-2015!''

In het terugblik op de 2010’s zijn Sagid en Pim aangekomen bij de zeer belangrijke jaren 2013, 2014 en 2015. Denk bijvoorbeeld aan iconische albums als Nothing Was The Same, Yeezus en What A Time To Be Alive. Leg dat naast de belachelijke impact van New Wave in Nederlandse hiphop, de viraliteit van Hotline Bling, het debuutalbum van Ronnie Flex en de beef tussen Meek Mill en Drake en je hebt een bomvolle aflevering. En dan gaat het nog niet eens over de enorme singles die zijn gedropt. Luister de FunX Base 2010’s playlist met alle belangrijke tracks van de jaren ‘10 hier: http://bit.ly/Base2010-2020 De normale FunX Base playlist met de actuele muziek hoor je hier: http://bit.ly/BestOfBase
12/12/201947 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#67 - ''FunX Base blikt terug op 2010-2011-2012!''

Met het aanbreken van de laatste maand van 2019 is ook de laatste maand van het decennium gestart. De komende afleveringen kijken Sagid en Pim daarom terug op de 2010’s - en in dit geval blikken ze terug op 2010, 2011 en 2012. De beste nummers, de beste albums en de meest toonaangevende momenten komen voorbij. Denk aan de opkomst van Drake, het debuut van Kendrick en dé classic van Kanye. Ook in Nederland gebeurt genoeg; van Hydroboyz tot Hef en van The Opposites tot Sef. De beste muziek van deze jaren heeft Pim verzameld in een speciale 10’s playlist op Spotify: http://bit.ly/Base2010-2020 De normale Best Of Base playlist vind je hier: http://bit.ly/BestOfBase
12/5/201938 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#66 - "De Grammys zullen het nooit goed doen!''

Er was veel te doen om de nominaties van de Grammy's. Sagid en Pim duiken in deze aflevering van FunX Base in de nominaties en de reacties die daarmee werden uitgelokt. Ook wordt de verdediging van T.I. rondom het checken van het maagdenvlies van z'n dochter besproken en gaat het over de rare post van GoldLink over zijn relatie met de overleden Mac Miller. Nieuwe muziek is er onder meer van The Weeknd, Ronnie Flex en PARTYNEXTDOOR. Dat hoor je allemaal in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
11/28/201933 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#65 - ''De voor- en nadelen van een Drake blessing!''

Naar aanleiding van de nieuwe remix van Drake nemen Sagid en Pim een tour langs een aantal van de sleutel-samenwerkingen die de Canadese superster de afgelopen jaren heeft gedaan. En dat zijn er nogal wat. Ook gaat het over het ontstoken hartzakje van Bizzey, het vaderschap van Josylvio en het huis van de oma van Cardi B. Er is een samenwerking tussen Kanye en Dr. Dre onderweg en The Game doet een wel hele rare oproep op zijn Insta. Dat en meer hoor je in de nieuwe FunX Base en de nieuwste muziek krijg je mee via de wekelijks geüpdate Best Of Base Spotify-playlist: http://bit.ly/BestOfBase
11/21/201938 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#64 - "Droevige Drake, Woke Waka en Nagging Nicki"

Sagid en Pim bespreken in deze nieuwe FunX Base weer alles dat zich de afgelopen week in de cultuur heeft afgesproken. Zo komt natuurlijk surprise-act Drake aan bod, die het zwaar te verduren had tijdens het festival dat Tyler, the Creator had georganiseerd. Waka Flocka heeft zich uitgesproken over de kwestie Zwarte Piet en Instagram gaat nu toch echt de likes onzichtbaar maken, iets waar ook niet iedereen het over eens is. Met een nieuw album van S10 en een nieuwe plaat van Yung Nnelg in de aantocht wordt er natuurlijk afgesloten met de muziek die te vinden is in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
11/14/201945 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#63 - "Snelle wordt gevierd, Drill ligt onder vuur en het is weer lijstjes-tijd!"

In deze nieuwe FunX Base komt natuurlijk weer alles van de afgelopen week in de cultuur voorbij. Zo is er wéér een nieuwe Frank Ocean, is er een lijst met de meest verdienende overleden artiesten van het afgelopen jaar naar buiten gebracht en wordt Snelle gevierd met zijn MTV Award. Ook wordt het genre Drill toegelicht aangezien het deze week opnieuw in het nieuws verscheen. Dat, meer én de nieuwste muziek hoor je in deze nieuwe aflevering. De nieuwste muziek vind je in de Best Of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
11/7/201940 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#61 - ''Everything we love is directly related to Ray-J! '' (ft Shepherd)

Pim is na 1,5 jaar op een welverdiende mini vakantie dus deze week bespreken Sagid en Stepherd wat er in de cultuur is gebeurd! Zo kwam deze week het nieuws naar buiten dat Kanye eigenlijk wilde stoppen met rappen omdat het duivelse muziek zou zijn, kreeg Summer Walker heel veel kritiek op haar Tiny Desk Concert, werden wij er weer even aan herinnerend waarom Ray-J de goat is en nog veel meer afgewisseld met nieuwe muziek-tips, die te horen zijn in de Best Of Base Spotify-playlist: http://bit.ly/BestOfBase
10/24/201941 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#60 - ''Heeft Travis Scott nu al een nieuw album?''

Sagid is terug en bespreekt samen met Pim weer al het nieuws van de afgelopen week in de hiphop cultuur. Zo waren er de BET Hiphop Awards waar tussen alle prijzen vooral één grote uitblinker opstond. Ook was er veel te doen rondom Travis Scott die niet helemaal de beste tijd van z'n leven heeft. Rihanna komt voorbij met haar nieuwe boek en ook Frank Ocean schiet even voorbij. Dat afgewisseld met nieuwe muziek-tips, die te horen zijn in de Best Of Base Spotify-playlist: http://bit.ly/BestOfBase
10/17/201939 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#59 - De FunX Base YouTube Special!

Het is het grootste muziek- en videoplatform ter wereld: YouTube. En toch bestaan er zoveel vraagtekens over. Want hoe is het eigenlijk zo groot geworden en wat betekent het nou om trending te zijn? Sagid en Pim geven in deze FunX Base special uitleg en bellen met kenner Debbie Martlew van Divimove. Debbie werkt namelijk al jaren met verschillende grote YouTubers en grote YouTube-kanalen en weet daarom veel over hoe aan de achterkant het platform werkt. Dat en meer hoor je in deze aflevering van FunX Base! De nieuwste muziek hoor je nog steeds in de FunX Base Spotify Playlist: http://bit.ly/BestOfBase
10/10/201943 minutes
Episode Artwork

#58 - 'Bizzey en Kleine starten bedrijven en Kanye op #1' met Ome Omar

Voor deze aflevering neemt Ome Omar de plaats in van de vakantie-vierende Sagid. Samen met Pim worden de belangrijkste onderwerpen van de afgelopen weken besproken en wordt er nieuwe muziek gepresenteerd. Zo gaat het over de getuigenis van 6IX9INE en wat hij nou echt heeft gezegd, heeft Kanye zich weer eens niet aan z'n belofte gehouden en wordt het licht geschenen op de knappe prestatie van Glenn Faria die meerdere Buma Awards in de wacht sleepte. De nieuwste muziek hoor je in de Best Of Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
10/3/201950 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#57 - Een Uurtje Met: Artiestenpsycholoog Daisy Gubbels (FunX Base Special)

Sagid en Pim komen wel vaker op de vraag wat bekendheid nou doet met een artiest en wat de invloed van social media heeft op een brein van een artiest. Daarom hoor je in deze FunX Base special de artiestenpsycholoog Daisy Gubbels. In het uur lange interview wordt er gepraat over de druk van een artiest, waarom Daisy er in is gaan werken en waar artiesten rekening mee kunnen houden. Ook ligt er een verantwoordelijkheid bij 'de industrie' die nu nog vaak over het hoofd wordt gezien. Dat en meer hoor je in deze aflevering. De nieuwste muziek hoor je nog steeds in de FunX Base Spotify Playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/26/201953 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#56 - "Victoria Secret is klaar dankzij Rihanna, 6IX9INE in de rechtbank en Beyoncé beroofd van Emmy"

FunX Base loodst je ook deze aflevering weer door de afgelopen week uit de hiphop cultuur. Sagid laat weten waarom Rihanna de plek van Victoria Secret aan het innemen is terwijl Pim al met een schuin oog de 6IX9INE rechtszaak in de gaten houdt. Daarnaast gaat het over de Gouden Eeuw, werden de Creative Arts Emmys uitgereikt waar veel om te doen was en hebben Henkie T, Ashafar en Rotterdam Airlines nieuwe releases aangekondigd. Pim praat je ondertussen bij welke nieuwe muziek er is uitgebracht - en te beluisteren is via de Best Of Base Spotify playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/19/201929 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#55 - '' Nicki Minaj............"

Gaat Nicki Minaj echt met vervroegd pensioen? Sagid en Pim zetten er hun vraagtekens bij in deze aflevering van FunX Base. Ook gaat het over de nieuwe lijn die Apple heeft aangekondigd - en dan niet alleen de iPhone, maar ook de videodienst die de concurrentie moet aangaan met partijen als Netflix en Hulu. Natuurlijk worden er kort wat nieuwtjes besproken en komt er een overzicht van de beste nieuwe muziek voorbij. De nieuwste muziek hoor je natuurlijk in de FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/12/201939 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#54 - ''Misschien zitten we toch niet te wachten op een album van Kanye''

Sagid en Pim hebben het in deze nieuwe aflevering weer over alles dat zich de afgelopen week heeft plaatsgevonden. Zo gaat het over Kanye die zijn Sunday Service album heeft aangekondigd, wordt de ongemakkelijke culturele status van Trump besproken en Netflix. Ook komen er wat korte nieuwtje voorbij en wordt er een kleine muziekround up besproken, die je nu hier kunt luisteren in de FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
9/7/201951 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#52 - ''Gewoon FunX Base maar dan in een nieuw jasje!''

Luister de nieuwe, geüpgradede versie van FunX Base! Sagid en Pim bespreken in de podcast het belangrijkste nieuws van de afgelopen week en geven hun inzicht de verschillende onderwerpen. Zo gaat het over de deal die Boef heeft gesloten met Sony en waar een kleine woordenwisseling met Jiggy Djé over ontstond. Ook komen de VMA’s, de nieuwe show van Dave Chapelle en de documentaire van Travis Scott voorbij. De nieuwste muziek hoor je natuurlijk in de FunX Base playlist: http://bit.ly/BestOfBase
8/29/201958 minutes
Episode Artwork

#51 - "Jay-Z doet het echt niet alleen voor het geld!''

Sagid en Pim beginnen deze aflevering met een public service announcement: Vanaf volgende week is FunX Base namelijk uitsluitend te horen via je favoriete podcast platform of via de FunX-App. In deze show gaat het onder meer over Jay Z en zijn nieuwe functie binnen de NFL waar veel commotie over ontstond. Waarom zou Jay Z zich binden aan de veelbesproken American Football bond waar Colin Kaepernick uit verbannen werd? Ook wordt het album van de maand bekroond en wordt er vooruit geblikt op de documentaire van Travis Scott en wordt er stilgestaan bij Missy Elliott haar iconische status. Best Of Base Spotify playlist: http://bit.ly/BestOfBase
8/25/201946 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#50 - '' Wat is DE zomerhit van 2019?!'' (ft. Vanessa & Stepherd)

Wat is nou eigenlijk de zomerhit van dit jaar? In deze aflevering van FunX Base stellen Sagid en Pim die vraag aan de gasten Stepherd en Vanessa. Natuurlijk is er eigenlijk maar één echt nummer mogelijk, maar welke? Daarnaast wordt de vraag opgegooid welke artiest jij zou kiezen als je een hoofd van een artiest zou moeten laten tatoeëren. Tussendoor wordt natuurlijk het nieuws van afgelopen week besproken en worden er weer drie stelling voorgehouden in Hell Yes / Mwah / Hell No. Dat plus de nieuwste muziek hoor je in de nieuwe aflevering van FunX Base. Check de nieuwste muziek in de Best of Base playlist op Spotify: http://bit.ly/BestOfBase
8/11/20191 hour, 3 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#49 - '' Echt een gare Care Package''

Je hoort in deze reguliere aflevering van FunX Base kleine fragmenten van het interview dat Sagid en Pim hadden met Vincent ‘Jiggy Djé’ Patty. Daarnaast wordt het nieuws van de afgelopen week in het hiphop landschap besproken en wordt er een album van 2018 verkozen tot album van de maand in dat jaar. Het gaat over Justin Bieber en Kanye, het kunnen aanpassen van posts op social media en de vraag of Jay Z president zou moeten worden. Je hoort het in deze reguliere aflevering. Het volledige interview met Vincent Patty vind je verderop in de podcast app.
8/4/201954 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Vincent ''Jiggy Djé'' Patty (FunX Base Special)

Voor de FunX Base special Een Uurtje Met… ontvangen Sagid en Pim dit keer Vincent ‘Jiggy Djé’ Patty. Hij is oprichter van Noah’s Ark, was jarenlang je favoriete rapper’s rapper en geeft nu leiding aan Top Notch. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat vindt hij van de huidige staat van Nederlandse hiphop? Vincent geeft antwoord en vertelt onder meer hoe hij op deze bijzondere plek terecht is gekomen. Je hoort het in een uurtje met. De reguliere aflevering van FunX Base vind je verderop in de podcast app.
8/4/20191 hour, 7 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#47 - ''Bugs Bunny fell off!'' (ft. Stepherd)

In deze nieuwe aflevering van FunX Base is het Stepherd die aanschuift bij Sagid en Pim om de afgelopen week in de cultuur door te spreken. Met Woo Hah nog vers in het geheugen wordt er teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten van het festival. Ook wordt er in de uitzending een kritische blik geworpen over The Lion King en andere remakes van klassieke films. Daarnaast wordt er gedoken in het nieuws van afgelopen week en wordt de carrière van Chris Brown goed onder de loep genomen. Dat afgewisseld met de nieuwste muziek hoor je in deze nieuwe aflevering van FunX Base!
7/21/20191 hour, 2 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#46 - ''Bizzey, 3robi en Winne zijn hedendaagse lyricists'' (ft. Ome Omar)

Met een afwezige Sagid is het Ome Omar die Pim deze week flankeert in de studio bij FunX Base. In deze nieuwe aflevering hebben Pim en Omar het over één van de meest gehoorde kritieken over hedendaagse hiphop: teksten zonder inhoud. Is dat zo en is dat wel zo erg? Daarnaast wordt er een hoop nieuws besproken, zo gaat het bijvoorbeeld over Lil Nas X die uit de kast is gekomen en de arrestatie van A$AP Rocky. Er komt natuurlijk weer veel nieuwe muziek voorbij en er wordt een album van de maand juli 2018 verkozen. Dat en meer hoor je in deze aflevering van FunX Base.
7/7/201951 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#45 - ''Op deze comeback zitten we wél te wachten!''

In deze reguliere aflevering van FunX Base hebben Sagid en Pim het over comebacks. Want op welke comeback zitten we wél te wachten? Ook worden de nieuwtjes van de afgelopen week doorgenomen - zo komen onder meer Lijpe, XXXTENTACION, Cardi B en Missy Elliott voorbij. Ook wordt er weer een album van deze maand gekozen én komen er fragmenten voorbij van het interview dat Sagid en Pim hadden met CHO. Dat interview vindt je verderop in de podcast-app als FunX Base special: Een Uurtje Met. Luister de nieuwste muziek via de Best of FunX Base Spotify playlist: https://spoti.fi/2IjkEbD
6/23/201949 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Cho (FunX Base Special)

Voor interview Een Uurtje Met… spreken Sagid en Pim een uur lang met niemand minder dan CHO! De beste man heeft onlangs zijn album SINCE ‘93 uitgebracht en vertelt waarom het drie jaar heeft geduurd sinds zijn album Knock Knock 3. In het openhartige gesprek geeft CHO een kijkje in zijn ziel en legt hij uit hoe het voor hem was om met die druk op te gaan. Daarnaast vertelt hij dat hij wel eens níet op een 100-miljoen-stream track is gesprongen en heeft hij het over zijn speciale band met Adje. De normale aflevering van FunX Base vind je verderop in de podcast app! Luister de nieuwste muziek via de Best of FunX Base Spotify playlist: https://spoti.fi/2IjkEbD
6/23/201957 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#44 - "Wie is de vader der HipHop?!" (ft. Ome Omar & Stepherd)

Het zijn panelleden Stepherd en Ome Omar die aanschuiven in deze nieuwe episode van FunX Base. Er wordt op deze vaderdag stilgestaan bij de letterlijke en figuurlijke vaders in hiphop: want welke rappers hebben een stijl neergezet die volgelingen heeft gecreëerd? Ome Omar en Stepherd sommen er een aantal op, waar niet elke FunX luisteraar het mee eens is. Ook wordt er ingezoomd op de vele schrijvers die sommige nummers hebben - zo zijn er bij Sicko Mode van Travis Scott maar liefst 30 schrijvers gecredit! Natuurlijk komen de nieuwste nieuwtjes voorbij, afgewisseld met de nieuwste muziek. De beste tracks heeft Pim speciaal verzameld in deze playlist: https://spoti.fi/2IjkEbD
6/16/20191 hour, 6 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Ray Fuego (FunX Base Special)

Ray Fuego van SMIB schuift voor deze Een Uurtje Met… aan bij Sagid en Pim. In deze FunX Base special vertelt Ray Fuego onder meer over het succes van zijn album Zwart, wat hij juist in een duistere periode van zijn leven maakte. Ook gaat het over het zelfstandige pad dat hij altijd heeft gekozen en waarom hij voor deze moeilijke route koos. Dat en een bijzonder verhaal over zijn geboorte hoor je in deze nieuwe aflevering van FunX Base: Een Uurtje Met. De reguliere aflevering vindt je verderop!
6/9/201959 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#42 - "Gucci Mane is een legend!" ft. Josbros & Ome Omar

Er wordt een welverdiende spotlight gezet op de levende legende Gucci Mane in deze nieuwe aflevering van FunX Base. Pim moet het doen zonder Sagid, maar wordt dit keer geflankeerd door studiogasten Ome Omar en Josbros. Daarnaast gaat het over de klappen die er afgelopen week zijn gevallen in de rapgame en het vraagstuk wat dat voor invloed heeft. Ook doen de panelleden een duit in het zakje over de excuses van Rarri en gaat het over Kanye en zijn gesprek bij David Letterman. Dat gecombineerd met de nieuwste nieuwtjes plus de nieuwste muziek hoor je nu in FunX Base.
6/2/20191 hour, 21 seconds
Episode Artwork

#41 - "Wat is de meest gemaakte financiële fout van artiesten?"

Met al het geld dat er wordt verdiend in de muziekindustrie is er natuurlijk ook begeleiding nodig. In deze nieuwe FunX Base aflevering bellen Sagid en Pim met business manager Koos Groenendijk die vertelt over de adviezen die hij artiesten als Hef, The Opposites en Idaly heeft gegeven. Daarnaast verkiezen Sagid en Pim het beste album van de afgelopen maand en bespreken ze alle nieuwtjes van de afgelopen week. Ook komen er fragmenten voorbij van ‘Een Uurtje Met’ waarin Sagid en Pim een uur lang hebben gezeten met FunX’s eigen Ousassima. In het uur-durende interview legt Ouassima uit waarom ze zo scherp haar grenzen aangeeft wat betreft haar privacy en wie haar vertrouwenspersonen zijn met wie ze haar zakelijke keuzes bespreekt.
5/26/201953 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Ouassima (FunX Base Special)

FunX eigen Ouassima neemt dit keer plaats achter de microfoon bij FunX Base om een uur lang te worden ondervraagd door Sagid en Pim. In het item Een Uurtje Met worden háár dit keer de vragen gesteld en geeft ze openhartig antwoord. Zo legt ze uit waarom ze zo scherp haar grenzen aangeeft wat betreft haar privacy en wie haar vertrouwenspersonen zijn met wie ze al haar zakelijke keuzes bespreekt. Ook geeft Ouassima een inkijk in haar carriere loopbaan en laat ze weten ooit nog wel mee te willen doen aan Expeditie Robinson. De reguliere uitzending van FunX Base vind je verderop in de podcast app. Beluister ook de andere ‘Een Uurtje Met’ afleveringen waarin o.a. Hef, Jonna Fraser, Ares, Yung Felix en Jayh een uur lang worden geïnterviewd.
5/26/201954 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#40 - 'Neem geen manager die zelf shine wil pakken!'' (ft Big2 & Leeroy)

In deze nieuwe episode van FunX Base ontvangen Sagid en Pim niemand minder dan Big2 en Leeroy in de studio. Met z’n vieren wordt er vanalles besproken wat er zich de afgelopen week heeft afgespeeld. Zo gaat het onder meer over management: Wat maakt een manager een goede manager en wanneer heb je er een nodig? Met twee artiesten in de studio wordt er een kijkje gegeven in de achterkant van deze hele belangrijke functie binnen de muziekindustrie. Ook wordt er gesproken over het fenomeen waarbij er bij comedy shows mobiele telefoons worden geseald om lekkende footage te voorkomen. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de nieuwe albums van DJ Khaled en Tyler, The Creator en heeft gast Leeroy een exclusive track meegenomen. Dat alles - aangevuld met de nieuwste muziek - hoor je in de nieuwe aflevering van FunX Base.
5/20/20191 hour, 6 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Jonna Fraser (FunX Base Special)

Voor de FunX Base special 'Een Uurtje Met' spreken Sagid en Pim dit keer een uur lang met Jonna Fraser. De veelzijdige artiest vertelt in het gesprek over zijn eerste rapgroep en hoe hij van jongs af aan al wist dat hij het zou maken. Ook gaat het over zijn toekomstvisie, New Wave, de vriendschap met Hakim Ziyech en spreekt hij over zijn ambities buiten zijn muziek. Jonna laat bovendien weten dat er deze zomer iets gaat droppen. Luister nu naar Een Uurtje Met Jonna Fraser en vindt de reguliere aflevering van FunX Base verderop in de podcast app. Eerder spraken Sagid en Pim voor 'Een Uurtje Met' met artiesten als Hef, Yung Felix, Ares, Jayh en S10.
5/13/201949 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#39 - ''Wat is jouw definitie van succes?''

'Succes' is een interpretabel begrip. Toch proberen Sagid en Pim in deze uitzending van FunX Base er een definitie aan te geven. Het onderwerp wordt mede aangesneden vanwege het succes van de Spaanse rising star Rosalía en wordt een gok gedaan naar welke Nederlandse artiest het meest succesvol zou kunnen zijn in het buitenland. Ook worden de nieuwtjes besproken en wordt het beste album van mei 2018 verkozen. Daarnaast hebben Sagid en Pim voor de FunX Base special 'Een Uurtje Met' uitgebreid gesproken met Jonna Fraser. De veelzijdige artiest vertelt in het gesprek onder meer over zijn toekomstvisie, New Wave, de vriendschap met Hakim Ziyech en spreekt hij over zijn ambities buiten zijn muziek. Hoor fragmenten van dat interview in deze reguliere aflevering, het volledige interview 'Een Uurtje Met: Jonna Fraser' vindt je verderop in de podcast app.
5/13/201951 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#38 - ''Drake is gewoon best lame!'' (ft. Stepherd & Veronica)

Met Stepherd en Veronica in de studio bij FunX Base weet je dat het een gezellige uitzending is. Aangevoerd door Sagid en Pim wordt de vraag gesteld: Wat is nou precies de succesformule van Game Of Thrones? Er zijn weinig series waar zo’n fanatieke aanhang voor bestaat. En met de FunX Music Awards nog ver in het uitzicht wordt er wel gekeken naar de onlangs uitgereikte Bilboard Awards waar Drake als enorme winnaar uit de bus is gekomen. Wie zou in Nederland een sloot aan awards verdienen? Daarnaast worden de nieuwtjes van afgelopen week besproken, aangekleed met de nieuwste muziek. Beluister de nieuwe aflevering van FunX Base via de FunX-App of via je favoriete platform, waaronder Spotify! FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te beluisteren via FunX
5/6/20191 hour, 12 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#37 - ''Hoe zit het met de Belgische HipHop scene?''

Hoe gaat het eigenlijk met de hiphop-scène van de Zuiderburen? FunX Base zoekt het uit en belt met DJ Rik de Bruycker van radiostation Studio Brussel die een overzicht geeft van de staat van hiphop in België. Ook duiken Sagid en Pim in de producerende rappers, naar aanleiding van Leeroy van Zwart Licht die een instrumentale track heeft uitgebracht. Josbros doet ook een duit in het zakje en vertelt wat zijn favoriete rappende producer is. Ook wordt het album van de maand april verkozen en komt er nieuwe muziek voorbij van onder meer Idaly, Schoolboy Q en Josylvio. FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te beluisteren op FunX/
4/28/201951 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#36 - ''Cancel Culture moet gecanceld worden!'' (ft. Edson da Graca)

Naast een serieuze lentezon hangen er ook een aantal vraagstukken in de lucht die FunX Base deze week bespreekt met Edson da Graca. Zo gaat het over het fenomeen 'Cancel Culture' waarbij het normaal is geworden om mensen definitief te boycotten na een misstap. In hoeverre is dat eerlijk en nodig? Ook gaat het over populaire cultuur en het gemak waarmee daarop gehaat wordt, van Game Of Thrones tot Coachella. Daarnaast wordt de nieuwste muziek besproken en gedraaid in deze nieuwe aflevering van FunX Base.
4/21/201950 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#35 - ''Niet alle artiesten zijn geschikt voor grote podia!''

Zijn sommige artiesten wel klaar voor de stadionconcerten die ze doen? Sagid en Pim hebben het over bij FunX Base, waarbij ze natuurlijk ook vooruitblikken naar de reusachtige shows van Drake en Lil Kleine. Ook kijken Sagid en Pim terug naar albums uit de maand april van vorig jaar, welke het heeft overleefd en welke mag worden bestempeld tot beste album april 2018. Daarnaast komen er onder meer nieuwtjes langs over Drake, Kodak Black, Soulja Boy en Murda.
4/14/201958 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#34 - "De Illuminati bestaat!" (ft. Yuki Christus & Ome Omar)

Samen met Yuki Christus en Ome Omar bespreken Sagid en Pim weer de actualiteiten uit de cultuur. Natuurlijk gaat het over de trieste dood van Nipsey Hussle en wordt er stilgestaan bij zijn muziek en de positie die hij had in de scene. Aansluitend daarop wordt er gesproken over conspiracy theories en de geloofwaardigheid van deze theorieën. Daarnaast is er een hoop te melden over Drake en wordt er weer veel nieuwe (Nederlandse) hiphop muziek gedraaid.
4/7/201954 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Jayh (FunX Base Special)

Voor Het Uurtje Met neemt levende legende Jayh plaats achter de microfoon. Sagid en Pim spreken met de veelzijdige zanger over zijn start in de muziek en duiken vooral in een van zijn superpowers: het jarenlang relevant zijn in meerdere genres. Ook gaat het over zijn rol binnen Avalon en hoe hij te werk gaat in de studio en tot nieuwe tracks komt. Ook heeft hij goed nieuws voor iedereen die houdt de zouk-Jayh: Hij verklapt dat er meerdere tracks op zijn aankomende album staat dat dit jaar nog zal verschijnen. Beluister ook de andere FunX Base specials: Een Uurtje Met.. waarin Sagid en Pim o.a. praten met Hef, Yung Felix, S10 en Ares.
4/1/201955 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Ares (FunX Base Special)

De man die zich veelal laat spreken doormiddel van zijn muziek heeft zowaar de tijd genomen om langs te komen voor de FunX Base Special: Een Uurtje Met. Pim spreekt een uur lang met de rapper / producer / regisseur uit Oosterhout die het afgelopen jaar zijn album Alice uitbracht. Waar houdt Ares zich nu mee bezig? En hoe bevalt het om independent te zijn? Dat zijn vragen die aan bod komen in deze openhartige FunX Base Special: Een Uurtje Met... Ares. De reguliere aflevering van deze week vind je als losse aflevering in je podcast app.
3/18/20191 hour, 2 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#32 - "We hebben meer uniekere DJ's nodig!" (ft. DJ Abstract & YOUNGBAEKANSIE)

FunX Base met DJ Abstract en YOUNGBAEKANSIE Samen met DJ Abstract en YOUNGBAEKANSIE nemen Sagid en Pim in de nieuwe aflevering van FunX Base week alles door wat zich deze week in de cultuur heeft afgespeeld. Zo wordt er naar aanleiding van Cardi haar acteer-ambities gesproken over artiesten die switchen naar de filmwereld. Ook hebben we het met Abstract over zijn leven als DJ en kiest hij de absolute diamant uit zijn platentas. Daarnaast gaat het over de strijd tussen Spotify en Apple en komt de beste nieuwe muziek voorbij. Luister nu de nieuwste aflevering van FunX Base via de FunX-App of via je favoriete podcast platform. FunX Base is elke zondagavond live te beluisteren van 21:00 tot 23:00 op FunX
3/18/201952 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#31 - "Maakt geld echt niet gelukkig?" (ft. Stepherd)

Bij de nieuwe aflevering van FunX Base is er een glansrol weggelegd voor special co-host Stepherd. Hij schuift aan bij Pim en neemt samen met hem de afgelopen week in de hiphop cultuur door. Zo wordt er naar aanleiding van een reeks filmpjes van Boef stilgestaan bij het publiekelijk spenderen en het laten zien van je rijkdom. Is dit nog wel gezond? Ook gaat het nog even kort over R. Kelly, Soulja Boy en de beef waar Post Malone in verzeild is geraakt. Daarnaast zijn er fragmenten te horen van het interview dat Pim had met de gewaardeerde artiest Ares. De rapper uit Oosterhout vertelt daarin over zijn zelfstandig pad dat hij bewandelt sinds hij weg is bij Top Notch, hoe hij zich laat inspireren en hoe hij zo’n sterke band met zijn fans heeft opgebouwd. Luister de complete FunX Base Special: Een Uurtje Met... Ares als losse aflevering in de podcast app.
3/18/201946 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#30 - "Wat kunnen we nou eigenlijk met de MJ docu?" (ft. Ome Omar & Big2)

Terwijl Sagid geniet van een welverdiende vakantie neemt Pim bij FunX Base de afgelopen week door met Ome Omar en Big2. Natuurlijk wordt er gesproken over de Leaving Neverland documentaire over het vermeende misbruik door Michael Jackson. Daarnaast wordt er licht geschenen over de vrouwen in de scene en bespreken Big2 en Ome Omar hun heldinnen en gaat het over het belang van het eren van de voorvaders van hiphop.
3/10/201950 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#29 - "Hoe creëer je een eigen lane als broertje of zusje van een grote artiest?"

Hoe is het nou eigenlijk om het broertje of zusje ‘van’ te zijn? Naar aanleiding van het nieuwe album van Beyoncé’s zus Solange wordt die vraag opgegooid bij FunX Base. Een andere topartiest die een nieuw album op zak heeft is 2 Chainz. Hoe klinkt dat album, wie doen er op mee en waarom vindt hij zichzelf zo underrated? Daarnaast komen er nieuwtjes voorbij en zijn er fragmenten te horen van de FunX Base special: Een Uutje Met Yung Internet. Het complete interview met Yung Internet vind je als losse aflevering in de podcast-app
3/4/201947 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#28 - "Welke artiest vertegenwoordigt de sound van deze HipHop generatie?" (ft. Josbros & Digitzz)

Aan tafel van FunX Base schuiven dit keer twee artiesten aan: Digitzz en Josbros. Samen met Sagid en Pim bespreken ze een aantal onderwerpen uit de scene door. Zo gaat het onder meer over de snelle opkomst van de enorm gewaardeerde en record-brekende Ariana Grande en de artiesten die in het buitenland doorbreken. Er is ook veel te doen om de vraag die wordt opgegooid: Stel, je zit nu bij 2Pac en Biggie in een auto, welke artiest zou je laten horen om daarmee de huidige generatie van hiphop te presenteren? De nieuwste muziek is er dit keer o.a. van Gunna, Lil Pump, Bokoesam, Offset, Ares en er is een primeur van het Rotterdamse Green Cabin. Luister elke zondagavond naar FunX Base van 21:00 tot 23:00 live op FunX.
2/24/20191 hour, 3 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#27 - "Please me van Cardi B en Bruno Mars is het niet helemaal!"

In deze reguliere aflevering van FunX Base bespreken Sagid en Pim alle nieuwtjes van de afgelopen week. Zo gaat het over Grammy winnaars Cardi B en Drake, de disstrack van T.I. aan Floyd Mayweather, de vrijlating van 21 Savage en de Edisons winnaars. Ook wordt er een artiest getipt die je zou moeten willen leren kennen. Daarnaast hoor je een fragment van de FunX Base Special: Een Uurtje Met… Michael Middelkoop. Daarin vertelt de regisseur (die je o.a. kunt kennen van clips van Anouk, Hef, Josylvio en Kempi of de populaire webserie Vakkenvullers) een uur lang over zijn werk. De FunX Base Special: Een Uurtje Met Michael Middelkoop vind je als losse aflevering in de podcast app.
2/17/201943 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Michael Middelkoop (FunX Base Special)

In deze special praten Sagid en Pim een uur lang met regisseur Michael Middelkoop. Michael kun je onder andere kennen van de videoclips die hij heeft gemaakt voor topartiesten als Josylvio, Anouk, Mr. Polska, Hef, Yung Felix en Kempi. Ook heeft hij het afgelopen jaar de populaire webserie Vakkenvullers gemaakt. Daarnaast heeft hij verschillende commercials geregisseerd en verschijnt er binnenkort zelfs een door hem geschreven kinderboek. Michael vertelt onder meer hoe hij ooit is begonnen met film, hoe het traject van een videoclip er eigenlijk uitziet en wat hij zou maken met een oneindig budget. Er is natuurlijk ook een reguliere aflevering van FunX Base: die vind je als losse aflevering in de podcast app.
2/17/201954 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#26 - "Frenna is net PacMan!" (ft. Edson da Graça)

Tijdens de vooravond van de prestigieuze jaarlijkse muziekprijs The Grammy’s bespreken Sagid en Pim met Edson da Graça welke artiesten er genomineerd zijn - en welke er ooit een Grammy hadden moeten winnen. Zo hebben legends als 2Pac, Biggie en Snoop Dogg bijvoorbeeld nog nooit gewonnen, en wordt er dus flink gediscussieerd wie die prijs wel had moeten hebben. Ook gaat het over de veelbesproken uitspraak die acteur Liam Neeson deed en over de gevangenschap van 21 Savage. Dat en meer hoor je in de nieuwe aflevering van FunX Base met Edson! FunX Base is elke zondagavond tussen 21:00 en 23:00 live te beluisteren op FunX!
2/10/20191 hour, 2 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Hef (FunX Base Special)

De gevierde rapper Hef schuift voor een gesprek aan bij Sagid en Pim in de FunX Base special: Een Uurtje Met. Afgelopen vrijdag vierde hij zijn eerste nummer één album met zijn nieuwe plaat Koud. In het gesprek gaat het onder meer over zijn vaderschap en hoe hij naar zijn ouders kijkt, hoe hij omgaat met zijn status en hoe hij volwassen is geworden in deze young man’s game. Een nieuw inzicht in het hoofd van Hef. Luister de reguliere aflevering van FunX Base verderop in deze podcast app.
2/3/20191 hour, 28 seconds
Episode Artwork

#24 - "Welke artiest zou jij op mute zetten met de nieuwe Spotify functie?" (ft. Leeroy & Veronica)

Er is weer veel dat besproken wordt in de nieuwe aflevering van FunX Base. Zo gaat het met gasten Veronica van Hoogdalem en Leeroy over de afgunst van Nico Dijkshoorn tegenover Ronnie Flex: Heeft de columnist een punt door te zeggen dat Ronnie niet geprezen zou moeten worden om zijn teksten? Ook wordt de nieuwe mute know van Spotify, Drake zijn aankomende tour, Cardi B haar invloed en meer besproken. Een hoop discussie, een hoop gelach, een perfecte nieuwe aflevering van FunX Base dus. Luister nu via de FunX App of je favoriete podcast platform. FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te beluisteren op FunX
1/27/201959 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#23 - "De winning streak voor Nederlandse hiphop continues"

In deze nieuwe aflevering van FunX Base schijnen Sagid en Pim een licht over wat er de afgelopen week is gebeurd in de scène, en het is weer veel! Zo gaat het over Noorderslag waar zowel Fernando als Ronnie Flex een prijs in ontvangst mocht nemen, wordt er gepraat over het aantreden van Vincent Patty als Algemeen Directeur bij Top Notch en komen er meerdere nieuwsberichten voorbij. Daarnaast wordt er gebeld met NRC-journalist Thijs Schrik over de prijsverhoging van Netflix in de VS en wat zoiets betekent. Ook spreken Sagid en Pim met Paul van der Bas van het CIDI over waarom bepaalde rapteksten als antisemitisch worden gezien. Tot slot hoor je een gedeelte van het interview met S10, waar Sagid en Pim een uur lang mee spraken voor de FunX Base Special: Een Uurtje Met. Luister dat hele interview als losse aflevering.
1/20/201946 minutes, 1 second
Episode Artwork

Een uurtje met: S10 (FunX Base Special)

FunX Base Special: S10. S10 is een naam die sinds 2017 voorzichtig rondzingt in het muzieklandschap. De artiest is getekend bij Noah’s Ark, bracht afgelopen jaar haar release Lithium uit en trad de dag voor dit interview op bij Noorderslag waarvoor ze lovende reacties ontving. In deze FunX Base special spreken Sagid en Pim een uurtje met S10 om het te hebben over haar muziek, het zijn van een nieuw gezicht in een scene en haar samenwerkingen met anderen. Luister het hele interview hier, en kijk verderop voor de normale FunX Base uitzending.
1/20/201953 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#22 - "Hiphop carrières zijn net rollercoasters" (ft. Ome Omar & Stepherd)

In deze nieuwe aflevering van FunX Base hebben Sagid en Pim het met gasten Ome Omar en Stepherd natuurlijk over de gevolgen die R. Kelly ondervindt naar aanleiding van de Surviving R. Kelly documentaire. In hoeverre moet je kunst los kunnen zien van de maker? Ook gaat het over de oproep van burgemeester Aboutaleb die in gesprek wilt met ‘hiphop’ om verheerlijking van geweld te bespreken. Wanneer het gaat over rappers die aankondigen te stoppen belt Jayh live naar de studio om erover mee te praten.
1/13/20191 hour, 11 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#21 - "Waarom Feis voor altijd voort zal leven"

In de eerste FunX Base aflevering van 2019 verslaan Pim en Sagid zoals altijd wat er de afgelopen tijd is gebeurd in de scene. Maar dan in een nieuw jasje. Zwart omlijnd is natuurlijk de treurige dood van Feis die afgelopen nieuwjaarsnacht overleed. Dave van Puna.nl schreef een mooi stuk over de invloed van de Rotterdamse rapper en hing aan de telefoon om te vertellen over de nalatenschap van Feis. Met vier tips wordt er met Timo Pisart van 3voor12 vooruit geblikt op de grote talenten die dit jaar moeten doorbreken. Daarnaast spraken Sagid en Pim een uur lang met Yung Felix - de man die het afgelopen jaar verantwoordelijk was voor monster hits en miljoenen streams. Een stukje van het interview hoor je in de show, het volledige interview vind je ook op dit account als een losse podcast.
1/6/201948 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Een uurtje met: Yung Felix (FunX Base Special)

Vanaf 2019 gaan Sagid en Pim elke twee weken een uurtje zitten met iemand uit de scene die eens gesproken moet worden. Voor de eerste aflevering spreken ze met Yung Felix, de producer die afgelopen jaar met Loco een immens grote hit op zijn naam schreef. Hij heeft in Nederland met vrijwel alle heavy hitters gewerkt: van Boef tot Kraantje Pappie en van Bizzey tot Jonna Fraser. Wat zijn zijn plannen voor dit jaar? En hoe ziet hij zichzelf? Wat doet hij voor hij gaat slapen en wat is zijn grootste fout geweest? Je hoort het in deze FunX Base special: Een Uurtje Met Yung Felix.
1/6/201952 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

AFL. 19 "Wie is de king of R&B?" (ft. YOUNGBAEKANSIE & Ramiks)

Op de valreep van 2018 zijn het YOUNGBAEKANSIE en Ramiks die aanschuiven bij de laatste reguliere FunX Base aflevering van dit jaar. Wie is de king van R&B? Een vraag waar Jaquees het antwoord wel op wist en ook YOUNGBAEKANSIE wel het nodige over te melden heeft. Daarnaast worden er onderwerpen aangesneden over Kanye en Drake, het nieuwe nieuwe album van 21 Savage en geeft Pim een analyse over het fenomeen kerstmuziek. FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te beluisteren op FunX
12/23/201858 minutes
Episode Artwork

AFL. 18 ''De Grammy Nominaties!'' (ft. Elias Mazian & Big2)

Terwijl de lijstjes en terugblikken zich opstapelen zitten Sagid en Pim in de nieuwe aflevering van FunX Base met Big2 en Elias Mazian om de afgelopen week te bespreken. Er wordt een voorschot genomen op 2019 door de nominaties van de Grammy’s te bespreken en te kijken naar wat de best beluisterde artiesten van het afgelopen jaar waren. Er wordt een licht geschenen over de goede daad van Boef, het nieuwe album van XXXTENTACION en het terugtrekken van Kevin Hart als presentator van de Oscars. Hoor dat en meer in deze nieuwe aflevering van FunX Base! FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te beluisteren via FunX.
12/10/20181 hour, 7 seconds
Episode Artwork

AFL. 17 ''Meek Mill is back!''

Met z'n tweeën bespreken Sagid en Pim deze week in FunX Base weer alles wat er zich heeft afgespeeld in de hiphop community. Zo hangt Kraantje Pappie aan de lijn die vertelt over de tracks die hij aan zijn album heeft toegevoegd en over de spanning rondom zijn show in AFAS Live. Ook wordt er gebeld met Dave van Puna die vertelt waarom het nieuwe album van Meek Mill zo goed is en of Meek de klappen van Drake te boven is gekomen. Daarnaast schuift FunX eigen Patrick aan, die net de finale van FunX Talent achter de rug heeft. Hoor het allemaal in de nieuwe aflevering van FunX Base!
12/3/201853 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

AFL. 16 ''Favoriete klassieke Nederlandse hiphop albums!'' (ft. Stepherd & Leeroy)

Wat is nou de classic der classics? Met wat verjaardagen van hiphop albums uit de U.S. staat FunX Base ook stil bij de klassiekers uit Nederland. Sagid en Pim vragen het de gasten Stepherd en Leeroy die ook hun favoriete track van het moment hebben meegenomen. Daarnaast wordt de opsluiting van 6IX9INE geanalyseerd, wordt de invloed van Black Friday besproken en komen natuurlijk de nieuwste nieuwtjes langs. En dat onder begeleiding van de nieuwste muziek uit binnen- en buitenland. Je hoort het in de nieuwe FunX Base!
11/25/201855 minutes, 1 second
Episode Artwork

AFL. 12 ''Destiny's Child fuck ik gewoon écht niet mee!'' (ft. Veronica & Akwasi)

Deze nieuwe aflevering FunX Base zit weer boordevol grote releases en interessante onderwerpen. Sagid en Pim ontvangen alleskunner Akwasi (die woensdag zijn nieuwe dichtbundel presenteert) en Woordenschat-podcast presentatrice Veronica van Hoogdalem om de week mee door te nemen. Zo worden de nieuwe albums van Bokoesam en Ray Fuego besproken, gaat het nog een laatste keer over Pusha T vs Drake en wordt er gesproken over het belang van het er wél over hebben. Aanrader!
10/22/20181 hour, 4 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

AFL. 11 ''Nederlandse artiesten moeten op politiek vlak uitgesprokener zijn!'' (ft. Saul van Stapele & Edson da Graca)

Met ADE Beats vlak voor de deur ontvangen Sagid en Pim de director (en journalist) Saul van Stapele in de studio van FunX Base. De man die al meer dan twintig jaar schrijft over het genre hiphop vertelt over de ADE Beats conferentie, doet een duit in het zakje wat betreft de nieuwe albums van Quavo en Ella Mai en laat zelfs weten wat er op zijn begrafenis gedraaid zal worden. Comedian Edson da Graca is ook te gast en pleit voor een nauwere politiek-maatschappelijke betrokkenheid van artiesten en is - net als Saul - duidelijk geen groot fan van het nieuwe album van Quavo. Dat en meer hoor je in de nieuwe aflevering van FunX Base. Luister elke zondagavond live naar FunX Base, van 21:00 tot 23:00 op FunX.
10/15/201856 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

AFL. 10 ''Mocro Maffia is het meest gestolen boek!'' (ft. Giancarlo en Jim Deddes)

Er wordt in deze aflevering van FunX Base een licht geschenen over de filmwereld in Nederland. Sagid en Pim ontvangen Jim Deddes - beter bekend is als Joardy Film - en top-regisseur Giancarlo Sanchez. Beiden hebben ze gewerkt aan de serie Mocro Maffia en ze zijn samen bezig met een eigen online serie waar ze over vertellen. Uiteraard worden de belangrijkste nieuwtjes van de week besproken, komt er weer veel nieuwe muziek voorbij en wordt er gesproken over de artiesten die meer aandacht verdienen. FunX Base is elke zondagavond van 21:00 tot 23:00 live te horen op FunX
10/8/201850 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

AFL. 9 - ''Tha Carter V was niet doorheen te komen!'' (ft. Abel & Armin)

Het is ein-de-lijk zover: Jaren na de aankondiging heeft Lil Wayne zijn album Tha Carter V uitgebracht. In de nieuwe aflevering van FunX Base bespreken Sagid en Pim de relevantie van Lil Wayne met Convo’s eigen Armin en rapchamp Abel. Ook gaat het over de mogelijkheid die Spotify nu biedt voor artiesten om direct - zonder tussenpartij - muziek bij hen uit te brengen. Tussen de nieuwtjes door geeft bovendien Armin de primeur dat de eerste gast van het nieuwe Convo-seizoen Wilde Westen-rapper Bartofso is. Dit alles, afgewisseld met de nieuwste releases van deze week hoor je in de nieuwe aflevering van FunX Base!
10/1/201857 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

AFL. 8 - ''Doorgaan of weglopen na een bierdouche?'' (ft. Ares & Wouter Vogel)

Vanuit Oosterhout is het Ares die dit keer aanschuift bij Sagid en Pim voor een nieuwe FunX Base. De artiest die vorige week zijn album Alice uitbracht neemt plaats aan tafel en vertelt over zijn nieuwe album, het uitbrengen in eigen beheer en wat voor vrijheid dat geeft. Ook Wouter Vogel - manager van onder meer Winne - is er bij en deelt zijn mening over de Kanye West overkill en wat te doen bij een bierdouche. Nieuwe muziek is er deze week van French Montana met Drake, Jacin Trill, Famous Dex en Frenna.
9/24/201851 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

AFL. 7 - ''Wie zijn de beste muziekduo's ooit?'' (ft. Boeboe & Stepherd)

Zoals elke week bespreken Sagid en Pim ook in deze nieuwe aflevering van FunX Base de actualiteit in de geliefde hiphop cultuur. De altijd gezellige Stepherd schuift aan en heeft een exclusive bij zich: zijn aanstaande single ‘'. Samen met panellid Boeboe wordt onder andere het nieuwe album East Atlanta Love Letter van 6LACK onder de loep genomen. Bovendien wordt de onmogelijke vraag gesteld: Wat zijn de beste muziekduo’s ooit? Uiteraard wordt er een blik geworpen op de charts, deze week omlijst met nieuwe muziek van o.a. Ares, Lil Wayne, SIROJ, Jacin Trill en Stepherd. Playlist: 6LACK - Balenciaga Challenge ft. Offset Ares - Onschuldig Of Niet Noname - Ace ft. Smino & Saba Gucci Mane, Bruno Mars & Kodak Black - Wake Up In The Sky Jacin Trill - Vanaf Het Begin ft. Bokoesam & Yung Nnelg SIROJ - For The Night Octavian - Don’t Cry Joji - Slow Dancing In The Dark EXCLUSIVE: Stepherd - Alla Day Kap G - Top 5 ft. Playboi Carti Swizz Beats - Pistol On My Side ft. Lil Wayne Sjaak - TONY Lovele$$ - Chirp Khalid - Better Lil Baby & Gunna - Drip Too Hard Papi Mikey Dinero - Lavida Loca
9/17/201853 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

AFL. 6 - "Eminem is een ouwe zure lul!" ft. (Big2 & Eric van Holland)

Met het overlijden van Mac Miller wordt er - helaas - bij FunX Base stilgestaan bij de gevolgen die een succesverhaal ook kan hebben. Pim en Sagid-invaller Patrick hebben het met panelleden Big2 en Eric van Holland (A&R bij Sony) uitgebreid over de gevaren die schuil gaan achter faam en geld. Ook wordt er gedoken in het 10e solo-album van Eminem, want hoe relevant is deze 46-jarige legende nog?Naar aanleiding van het nieuwsbericht dat Spotify zelf artiesten tekent hebben we het over de relevantie van een platenlabel en natuurlijk worden zoals elke week de nieuwtjes uit de hiphop-cultuur besproken. Playlist: Mac Miller - Self Care Kanye West & Lil Pump - I love it Idaly - Lil Mama ft. Josylvio Eminem - The Ringer Dopebwoy - Trophies Mario Cash - 2 Faces Yung Nnelg - Diamonds & Pearls Ares - Rollercoaster Tycoon Yurrit - Not Enough A2 - Flair ft. Octavian, Yxng Bane & Suspect Jerra - 000000 Angelo King - Lifestyle ft. 7AM
9/10/20181 hour, 11 minutes, 2 seconds