Winamp Logo
FromBeyond Podcast Cover
FromBeyond Podcast Profile

FromBeyond Podcast

Swedish, TV & Video, 1 season, 226 episodes, 4 days, 2 hours, 4 minutes
About
FromBeyond Podcast bjuder varannan tisdag på diskussioner om skräck- och genrefilm. Humor och blodtörstigt allvar blandas med en outtröttlig kärlek för filmmediets mest underliga avarter.
Episode Artwork

#225 – Eric Roberts, M.D.

Ingen skådespelare kan nog mäta sig med Eric Roberts när det kommer till att göra många filmer. I skrivande stund har han 821 filmer och inte ens vi på FromBeyond är nog entusiastiska för att ta oss an hela den filmografin. Därför har vi valt att fokusera på den handfull filmer där den gode Roberts spelar stalkerläkaren Albert Beck som förälskar sig i på tok för unga tjejer och gör allt i sin väg för att få dem. Avsnittet blir också en temperaturtagning på modern amerikansk TV-film och utan att avslöja för mycket får vi blodad tand. The post #225 – Eric Roberts, M.D. appeared first on FromBeyond.se.
6/30/20240
Episode Artwork

#224 – La Belle Lahaie

Få är de skådespelare som lyckats ta klivet från vuxenfilm till "vanlig" film och kunnat göra sig en karriär där. Frågan är om någon lyckats lika bra som Brigitte Lahaie när hon i 70-talets slut bestämde sig att det fick vara nog med pornografi och helt sonika gav sig in på en karriär som skådespelare. Att kalla hennes karriär spännande vore en underdrift och därför har vi med hjälp av nestorn Pär Stille skärskådat en handfull av fröken Lahaies filmer. The post #224 – La Belle Lahaie appeared first on FromBeyond.se.
6/12/20240
Episode Artwork

#223 – Inte riktigt Raiders

Många är de lycksökare som försökt återskapa en succé. Givetvis blev så även fallet när mannen med fedora och piska blev en filmikon världen över i 1980-talets början. Vi tog hjälp av äventyraren och Indiana Jones-fantasten Roger Möller för att med våra pass i högsta hugg resa världen runt i jakt på ripoffs på just Indiana Jones-filmer. Vi får på våra strapatser bland annat bekanta oss med polska professorer, magiska kristaller och charmören Tennessee Buck. The post #223 – Inte riktigt Raiders appeared first on FromBeyond.se.
5/27/20240
Episode Artwork

#222 – Bland riddare och rustningar

Går du också igång på glänsande rustningar och elakingar som måste besegras? Häng då med när vi bjuder in författaren och illustratören Johan Egerkrans för att förkovra oss i riddarfilm. Legendariska svärd, katolskt grubbel, mediokra magiker och rusiska folksagor behandlas alla under vårt ridderliga paraply. The post #222 – Bland riddare och rustningar appeared first on FromBeyond.se.
5/5/20240
Episode Artwork

#221 – Det svensk-danska kriget

Att det är sorgligt stället med svensk genrefilm nuförtiden, och att vi är gravt underlägsna våra grannar i syd undkommer väl ingen, men har det alltid varit så? Med hjälp av Robban Wettersten nerifrån gränsen mellan Sverige och Danmark, även känt som landskapet Skåne, undersöker vi saken. Det blir bland annat smutsiga SVT-produktioner, nerviga thrillers på bårhus och sensuella trollkvinnor. The post #221 – Det svensk-danska kriget appeared first on FromBeyond.se.
4/11/20240
Episode Artwork

#220 – Shaw 3: Run Run for the Money!

Survival of the fittest verkar inte bara vara en regel i naturen, utan även i filmbranschen. För att överleva behöver du anpassa dig till förändringar och ha örat mot marken kring vad som funkar. Vi tar i detta avsnitt en närmare titt på hur det tog sig uttryck när anrika studion Shaw Brothers bestämde sig för möta den nya tiden. Här blir det bland annat vampyrjakt med Peter Cushing, Hong Kong-giallo och en väldigt stor apa. Med oss har vi också Kristoffer, som efter (en allt för) lång frånvaro gör comeback i poddsammanhang. The post #220 – Shaw 3: Run Run for the Money! appeared first on FromBeyond.se.
3/23/20242 hours, 4 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#219 – Den grymma verkligheten

För tredje gången i ordningen riktas våra blickar mot filmer baserade på verkliga händelser, med ond bråd död i fokus. Från genomonda seriemördare till småstadsbor som tar lagen i egna händer rör vi oss bland berättelser som visar att verkligheten, som så ofta, överträffar fiktionen. Vi slås återigen av faktumet att film som baseras på verkligheten inte alltid måste skildra det som faktiskt hände. The post #219 – Den grymma verkligheten appeared first on FromBeyond.se.
3/2/20240
Episode Artwork

Bonusavsnitt: Quiz Train to Terror #1

I brist på ordinarie avsnitt, då livspussel kommit emellan oss och inspelning, bjuder vi er alla på ett bonusavsnitt. Här får alla avnjuta det våra… The post Bonusavsnitt: Quiz Train to Terror #1 appeared first on FromBeyond.se.
2/23/20241 hour, 13 seconds
Episode Artwork

#218 – Found Footage Five: Fatal Focus

Vi återvänder för femte gången till en ofta bespottad, men uppenbart framgångsrik genre. Vi doppar denna gång tårna i lite akademiska utsvävningar och stöter bland våra filmer på både något trist generiskt och ett par unika. Allt från rumänska galningar till utomjordiska besökare hinns med när vi är på besök i found footagens förlovade land. The post #218 – Found Footage Five: Fatal Focus appeared first on FromBeyond.se.
2/3/20240
Episode Artwork

#217 – FromBeyond summerar 2023

Ännu ett år har passerat och ännu en gång tar vi plats i poddfåtöljerna för att diskutera och reda ut hur det gångna året egentligen varit i filmväg. Vad får man absolut inte missa och vad bör man definitivt undvika? Dessa och många mer frågor får ni svar på i vår summering av år 2023. Gästinslag, svåra frågor och allehanda kategorier är också ingredienser i denna förhoppingsvis trevliga kaka vi bakat till er. The post #217 – FromBeyond summerar 2023 appeared first on FromBeyond.se.
1/19/20245 hours, 8 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#216 – Modern Slashing

I kölvattnet av Scream och dess enorma succé kom en minst sagt rejäl mängd filmer som insåg att folk ju gillar slashers, varför ska inte vi göra en? Det är på några av de mindre kända efterföljarna vi tittat närmare på till detta avsnitt, när vi kör ett kärt återbesök och djupdyker i neoslasherns underbara (nåja) värld. The post #216 – Modern Slashing appeared first on FromBeyond.se.
12/21/20230
Episode Artwork

#215 – Förbannade film!

Brokiga filmserier finns det gott om i skräckfilmsvärlden, men frågan är om vi inte hittat den kanske brokigaste? Vi har tittat närmare på The Curse-filmerna, som lite beror hur man ser på det har fyra stycken i serien, men som egentligen bara har två filmer som faktiskt heter så, och där ingen av filmerna har med varandra att göra... Rörigt? Vi gör vårt bästa för att reda ut all förvirring kring dessa filmer, som lustigt nog knappt har med förbannelser att göra. The post #215 – Förbannade film! appeared first on FromBeyond.se.
12/4/20230
Episode Artwork

#214 – Dandy, devil and heart-throb

Vi tillåter oss att bli lite sentimentala och ägnar avsnittet åt att kika på fem noggrant utvalda filmer ur den i år bortgångne Julian Sands filmografi. Här möter vi honom som så väl vampyr som rysk astronaut och slår fast att han var en man vars spektakulära liv, och död, även speglades i hans val av roller. Aldrig förutsägbar, aldrig glömd. The post #214 – Dandy, devil and heart-throb appeared first on FromBeyond.se.
11/17/20230
Episode Artwork

#213 – Creepy Creeping Creeps

Tillhör du den skara som finner kryp och insekter obehagliga? Då är du inte ensam. Lyckligtvis har vi på FromBeyond tagit vårt ansvar och djupdykt i dessa krälande fasor när de fångas på film. Vi riktar mikroskopet mot såväl spindlar som skalbaggar och har med oss Ystads egna Roger Möller på det krypande tåget. The post #213 – Creepy Creeping Creeps appeared first on FromBeyond.se.
11/1/20230
Episode Artwork

FromBeyonds bokcirkel: Razorblade Tears

Än en gång har vi myst ner oss ordentligt i våra läsfåtöljer och tagit på de litterära glasögonen. Denna gång tar vi oss till Virginia i S.A Cosbys "Razorblade Tears" och en berättelse om två fäder som ska hämnas sina mördade söner. Vi gläds åt att få diskutera något bra i podden efter förra bokcirkelns riktiga downer och inser att hämnd är ett motiv som ofta fungerar så himla bra. The post FromBeyonds bokcirkel: Razorblade Tears appeared first on FromBeyond.se.
10/21/20230
Episode Artwork

#212 – The Perverse Perspective of Andrea Bianchi

Vi återvänder till det stövelformade landet i södra Europa för att bekanta oss med en av de mer ökända regissörerna från genrefilmens Italien. Mest känd för zombieeposet Burial Ground gjorde Andrea Bianchi en drös andra filmer, ofta med rätt suspekta inslag. Vi gör ett tappert försök att skingra den mystikens dimma som omger denna regissör, då internetsökningar ger ytterst knapphändig information. The post #212 – The Perverse Perspective of Andrea Bianchi appeared first on FromBeyond.se.
10/11/20230
Episode Artwork

#211 – Post Vietnamatic Revenge Disorder

"War is hell" stod inte bara skrivet på åtminstone en soldats hjälm under Vietnamkriget, utan har också blivit en kort men ack så kärnfull beskrivning om krigets fasor. Vi tar i detta avsnitt en närmare titt på vad som händer när man utsätter en Vietnamveteran för jäkelskap och den hämnd som följer. The post #211 – Post Vietnamatic Revenge Disorder appeared first on FromBeyond.se.
9/22/20231 hour, 55 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#210 – Stallones svajiga 00-tal

Tidigare erfarenhet visade oss att Stallone inte tappade geisten under 90-talet. Vi ville därför utöka vår forskning och titta närmare på hur det gick sen för allas vår Sly, under det 00-tal vi båda var tonåringar. Det blir film för fartåkningsfantaster, realistiska pokerscener och avvänjningskliniker för snutar mitt ute i ingenstans. The post #210 – Stallones svajiga 00-tal appeared first on FromBeyond.se.
9/3/20230
Episode Artwork

#209 – Death on Video part IV: The Final Chapter

Tiden har kommit för att återigen förkovra sig i hemmakamerornas och nollbudgetarnas förlovade land. Där petitesser som faktiska skådisar eller kompetenta regissörer får stå åt sidan för skaparglädje och allehanda knäppa inslag. Här möter vi bland annat män som förlorar sig i datorspel, en postapokalyptisk värld och uråldriga demoner som besätter folk. The post #209 – Death on Video part IV: The Final Chapter appeared first on FromBeyond.se.
8/8/20230
Episode Artwork

#208 – Den Poelitlige Roger Corman

För att rättvist kunna skildra svarta katter, korpar och melankoliska människor på film och göra det  i Edgar Allan Poes anda, krävs en regissör som Roger Corman. Vi har tagit oss an hans "Poe-cykel" (med ett par undantag) och till vår hjälp har vi gäster i form av Skånes finest - Roger Möller och Robban Wettersten. Tillsammans diskuterar vi hur väl Corman lyckas att göra Poes berättelser till film och hänförs av vackert foto och Vincent Price skådespeleri. The post #208 – Den Poelitlige Roger Corman appeared first on FromBeyond.se.
7/21/20233 hours, 27 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#207 – Spejsat värre!

Alla uppväxta på 90-talet har nog känt släktskap med agent Mulder och hans tro på att det finns något därute. Någon David Duchovny blir det inte i detta avsnitt, men vi får besök av ett gäng illasinnade utomjordingar som i olika form och färg gör livet surt för de stackars jordbor som råkar komma i deras väg. The post #207 – Spejsat värre! appeared first on FromBeyond.se.
6/30/20230
Episode Artwork

#206 – Thank God It’s Friday!

Vad skulle du själv ta med dig till en öde ö? Svaret är givetvis "en komplett samling av FromBeyonds podcast". Vi kan väl stanna kvar på den där öde ön ett tag och ta med er på en resa i Robinson Crusoes fotspår, där (vad vi tror är) trogna filmatiseringar samsas med andra världskriget-gnabb och rymdäventyr. The post #206 – Thank God It’s Friday! appeared first on FromBeyond.se.
6/18/20232 hours, 13 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#205 – Into your body, under your skin, beyond your senses

Vissa berättelser är för stora för att utspela sig i den riktiga världen. Till detta avsnitt har vi gett oss in i den virtuella verkligheten och sett allt från konstruerade mördare till spektakulära effekter. Det är ett avsnitt som påminner oss om enklare tider, då man kunde drömma sig bort till en framtid som såg både häftig och frän ut. The post #205 – Into your body, under your skin, beyond your senses appeared first on FromBeyond.se.
5/30/20230
Episode Artwork

#204 – Tinto Time!

Mången snuskgubbe har avhandlats genom poddens historia, men frågan är om någon når Tinto Brass nivåer? Om detta talar vi i detta avsnitt, där vi sömlöst rör oss mellan flörtiga tjejer på den italienska landsbygden och av makt korrumperade romerska kejsare som styr med både sex och skräck. En salig blandning av allt man kan önska sig från en man som aldrig nöjt sig med att vara lagom. The post #204 – Tinto Time! appeared first on FromBeyond.se.
5/15/20232 hours, 17 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#203 – Världens bästa sämsta land

Inget annat filmland har som Italien gett oss såna mängder exploitation i alla tänkbara former. Kåta nunnor och nazikommendanter i all ära, idag har turen kommit till den ökända subgenren mondofilm, ännu ett av Italiens många bidrag till filmkonsten. Dagens avsnitt blir således av den pedagogiska naturen, där vi reser över världen och lär oss allt om hur människor beter sig i olika kulturer. The post #203 – Världens bästa sämsta land appeared first on FromBeyond.se.
4/25/20230
Episode Artwork

Intervju med skådespelare från Winnie the Pooh: Blood and Honey

När vi var på visning av Winnie the Pooh: Blood and Honey i Örebro den 15/4 passade vi på att intervjua tre av skådespelarna från filmen. Detta är prov på nytt innehåll vi hoppas kunna bjuda på framöver. The post Intervju med skådespelare från Winnie the Pooh: Blood and Honey appeared first on FromBeyond.se.
4/22/202323 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#202 – Fasor från yttre rymden

Denna gång tar resan oss långt, ända ut i rymden. Vi besöker både röda planeter och stjärnor, där det konsekvent visar sig vara en dum idé. Från människoskapade mutationer till varelser som legat slumrande i tusentals år bekantar vi oss med rymdens olika fasor. The post #202 – Fasor från yttre rymden appeared first on FromBeyond.se.
3/31/20230
Episode Artwork

#201 – Víkingaþáttur

Som de nordmän vi är ägnar vi vårt tvåhundraförsta avsnitt åt våra förfäder vikingarna. Det blir räder mot främmande stränder, kamp mellan bröder och tunga knivar. Från norska småbyar mot amerikanska kuster för vår resa oss denna gång med svärd i hand. The post #201 – Víkingaþáttur appeared first on FromBeyond.se.
3/13/20231 hour, 56 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds bokcirkel: The Resurrectionist

Tiden har återigen kommit att slå oss ner i våra bruna skinnfåtöljer och diskutera kultur på allvar. I sedvanlig FromBeyond-ordning rör det sig dock givetvis inte om någon smakfull och livsomvälvande bestseller. Istället är det en bok i extremvåldets tecken om en man som kan återuppliva andra människor, något han nyttjar för att döda och väcka kvinnor till liv - om och om igen. Hur boken är då? Ptja, vi kan väl säga att svaret framträder rätt tydligt i podden... The post FromBeyonds bokcirkel: The Resurrectionist appeared first on FromBeyond.se.
2/23/202346 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#200 – Keep Jean Rollin’ Rollin’ Rollin’

Hur firar man bäst att man som podcast med fokus på det stundtals skeva och bitvis smala kommit upp i 200 avsnitt? Givetvis genom at ge heder, ära och rampljus åt en av oss orättvist förbisedd regissör från vinet och baskerns land. Vi talar så klart om ingen annan än Jean Rollin som bland kultfilmskonnässörer gjort sig känd för sina visuellt fenomenala filmer som mer av regel än undantag innehåller vampyrer. The post #200 – Keep Jean Rollin’ Rollin’ Rollin’ appeared first on FromBeyond.se.
2/17/20230
Episode Artwork

#199 – Best of 2022

Tiden har kommit för oss att sätta oss ner och göra bokslut över 2022. Ett år rent geopolitiskt och nyhetsmässigt jävligt och dystert, men filmmässigt... ja, hur var 2022 filmmässigt egentligen? Det har vi slagit våra (nåja) kloka huvuden ihop för att avgöra, denna gång med hjälp av övriga FromBeyond-medarbetare samt ett gäng lyssnare. The post #199 – Best of 2022 appeared first on FromBeyond.se.
1/21/20230
Episode Artwork

#198 – Bland vidskeplighet och onda väsen

Vi rör oss i vårt hundranittioåttonde avsnitt på så väl finsk som engelsk och italiensk landsbygd för att skärskåda folktro på film. Här ser vi hur kvinnor förföljs för misstänkt häxeri, ungdomar som tillber ett ont väsen som framträtt bland dem och häxor som återvänder från andra sidan graven för att hämnas. Folk horror, som det så fint heter på engelska, är vad som är under lupp denna gång. The post #198 – Bland vidskeplighet och onda väsen appeared first on FromBeyond.se.
12/23/20220
Episode Artwork

#197 – Sometimes King Comes Back… For More!

Ett kärt ämne, eller snarare en kär person, vi tenderar att återkomma till i podcasten är allas vår Stephen King. Det är en filmkälla som aldrig tycks sina, vilket vi givetvis är tacksamma för. Vi riktar denna gång blickarna mot pseudonymer, mordiska maskiner och oärliga äktenskap, bland annat. The post #197 – Sometimes King Comes Back… For More! appeared first on FromBeyond.se.
12/10/20220
Episode Artwork

#196 – Thrillerotica

Vi beger oss till minnenas videohyllor där erotiska thrillers lockade fram förbjudna tankar i våra unga hjärnor. Vi får stifta bekantskap med en mordiska präst och designer som extraknäcker som prostituerad, med en tonårstjej som börjar ringa fel kille och vilda biljakter i San Fransisco, med mer. The post #196 – Thrillerotica appeared first on FromBeyond.se.
11/19/20220
Episode Artwork

#195 – Skräckoslovakien

Denna gång åker vi neråt mot Centraleuropa, till ett land som inte ens existerar längre i dess dåvarande form som filmerna spelades in i. Jodå, ni har nog fattat korrekt - vi drar ner till Tjeckoslovakien, eller det vi på FromBeyond valt att kalla för: Skräckoslovakien! The post #195 – Skräckoslovakien appeared first on FromBeyond.se.
10/28/20220
Episode Artwork

#194 – Found Footage Four

Ibland händer det att vi gör återbesök till teman vi tidigare avhandlat, men inte förrän nu för en fjärde gång. Givetvis är det found footage som ska avhandlas igen, där vi i en salig blandning av briljans och bedrövlighet tar oss igenom hemsökta mentalsjukhus, krig och direktsända gisslansituationer. The post #194 – Found Footage Four appeared first on FromBeyond.se.
10/7/20220
Episode Artwork

#193 – Ha Ha Horror!

Skratt och fniss är inte vad man nödvändigtvis tänker på när man ska beskriva skräckfilm och vad de ger en. Som med mycket annat så har även skräckfilmen blivit måltavla för skämt och parodi, vilket har lett oss till det hundranittotredje avsnittet av podcasten. Vi förbereder skrattmusklerna för en kavalkad i garv och ond bråd död i vår skärskådning av ett gäng skräckkomedier och parodier. The post #193 – Ha Ha Horror! appeared first on FromBeyond.se.
9/23/20220
Episode Artwork

#192 – Hey ho, let’s Shō!

Svartklädda lönnmördare med vassa svärd och kaststjärnor, nog kittlar det i nostalgiådran? FromBeyond ägnar äntligen ett helt avsnitt åt ninjafilm och i huvudsak sådana där Shō Kosugi medverkar. Det blir förutom det även besatta aerobicsinstruktörer, lite familjebråk och långsamma dödsscener. The post #192 – Hey ho, let’s Shō! appeared first on FromBeyond.se.
9/4/20222 hours, 17 minutes
Episode Artwork

Högläsning med FromBeyond – Valspecial

Med tanke på det stundande valet ser FromBeyond det som sin plikt att med hjälp av Scandinavian Film & Video gå igenom hur partierna ställer sig i frågor om video, censur och närradio. The post Högläsning med FromBeyond – Valspecial appeared first on FromBeyond.se.
8/31/20220
Episode Artwork

#191 – Mission: Italiano

Är du precis som oss sugen på att hänga med brokiga skaror soldater och se dem ta sig an allehanda uppdrag? Då så, häng med när FromBeyond kastas mellan andra världskriget och djungeln för att skärskåda hur det kunde se ut när italienarna ville ge världen sin(a) version(er) av The Dirty Dozen och liknande filmer. The post #191 – Mission: Italiano appeared first on FromBeyond.se.
8/20/20220
Episode Artwork

#190 – Frank Henenlotters vilda värld

Att vi på FromBeyond är svaga för gammal New York-exploitation är inget nytt. Därför passar det väl att vi gör ett nedslag hos en av dess främsta förespråkare - Frank Henenlotter. Från korgväskor till klittor i plural blir det en resa att minnas. The post #190 – Frank Henenlotters vilda värld appeared first on FromBeyond.se.
8/1/20220
Episode Artwork

#189 – Perversioner i det tredje riket

Vi på FromBeyond har aldrig varit rädda för att smutsa ner våra sinnen under alla de timmar vi ägnat åt filmerna som diskuterats i podden. Frågan är dock om vi inte når de djupaste, smutsigaste vattnen i avsnitt 189 när vi diskuterar den kanske mest moraliskt ifrågasättbara subgenren av dem alla - nazisploitation. The post #189 – Perversioner i det tredje riket appeared first on FromBeyond.se.
7/8/20222 hours, 22 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Högläsning med FromBeyond – Starta din egna videobutik

Går du i byta karriär-tankar? Känner du dig vilsen i tillvaron och vill hitta ett nytt mål i livet? Oroa dig inte, med hjälp av gurun Peter Edén bjuder vi på en guide hur du startar din egen videobutik. Vi tänker att inte så mycket har hänt sen juni 1982, så för er modiga entrepenörer där ute är det bara att köra! The post Högläsning med FromBeyond – Starta din egna videobutik appeared first on FromBeyond.se.
6/30/20220
Episode Artwork

#188 – Almost Human

När metall och kött möts i en futuristisk symbios kan ljuvlig musik uppstå. I detta avsnitt tittar vi på en handfull filmer med cyborger av olika slag, allt från hyperhögteknologiska sexdockor till muskulösa män med nävar av stål. The post #188 – Almost Human appeared first on FromBeyond.se.
6/17/20221 hour, 50 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#187 – Where women glow and men plunder

Vi åker långt i vårat hundraåttiosjätte avsnitt och hamnar med dingos, kängurur och annan exotisk fauna i det vidsträckta Australien. Här beskådar vi telepatiskt begåvade stirriga män, gigantiska galtar och täta turer på vägarna. The post #187 – Where women glow and men plunder appeared first on FromBeyond.se.
6/3/20220
Episode Artwork

#186 – Stallones spektakulära 90-tal

Tiden har kommit för att låta vårt strålkastarljus skina på en man mest känd för att spela boxare eller vietnamveteran. Sylvester Stallones 90-tal är, bortsett från enstaka filmer, en förbisedd tid som vi menar bör granskas närmare. Därför har vi tagit en titt på sex filmer från denna tidsperiod och funnit mycket gott att hämta. The post #186 – Stallones spektakulära 90-tal appeared first on FromBeyond.se.
5/18/20222 hours, 22 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#185 – There is no known cure… for MURDER!

Vita rockar, skalpeller och britsar, nu är det dags att kliva in i sjukhusets värld för ett avsnitt. Hur läskigt är det egentligen med labila läkare, mystiska ambulanser och vansinniga skratt? Häng med oss när vi tar tempen på läkarskräck på film. The post #185 – There is no known cure… for MURDER! appeared first on FromBeyond.se.
5/5/20220
Episode Artwork

#184 – The name is Deth, Jack Deth

Det kan inte finnas många fräckare namn i filmhistorien än Jack Deth, trancerjägaren från framtiden. Vi har kikat på samtliga filmer i Trancers-serien och myst i Tim Thomersons ljuva sällskap. The post #184 – The name is Deth, Jack Deth appeared first on FromBeyond.se.
4/20/20220
Episode Artwork

Högläsning med FromBeyond – Brudar på kassett

Tänk att man i filmtidningar i 1980-talets början kunde skriva om, ja, vad som helst i princip. Vi bjuder här på en… hmm… artikel (?) som berättar lite kring herrtidningarnas ingång på videomarknaden och som recenserar några av dessa ”herrkassetter”. The post Högläsning med FromBeyond – Brudar på kassett appeared first on FromBeyond.se.
4/15/202226 minutes
Episode Artwork

#183 – Enter the Bruceploitation

Bruce Lee, en legendar inom kampsportsfilm som än idag gör avtryck i populärkulturen. Därför ska vi inte rikta fokus mot honom, utan mot alla de kopior av Bruce som fick (nåja) ljuset riktat mot sig under åren efter hans död. Bruce Le, Bruce Li och Bruce Lai, kära barn har sannerligen många namn, och de får ni stifta bekantskap med i detta avsnitt. The post #183 – Enter the Bruceploitation appeared first on FromBeyond.se.
4/6/20221 hour, 47 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#182 – Psycho killer, qu’est-ce que c’est?

True crime, en omåttligt populär och samtidigt till viss del kritiserad genre är nog här för att stanna, vi tycka aldrig få nog av att konsumera sanna berättelser om ond bråd död. Vi har tittat närmare på sex filmer som skildrar verkliga fall, där vi får möta tyska vampyrer, mytomaner och andra galenpannor. The post #182 – Psycho killer, qu’est-ce que c’est? appeared first on FromBeyond.se.
3/22/20220
Episode Artwork

Högläsning med FromBeyond – Skräckspecial signerat Peter Edén

Efter att ha läst recensionen av Toolbox Murders för avsnitt #181 fick vi mersmak. Därför bjuder vi här på hela artikeln från Scandinavian Film & Video nr 4 1982, där vår guide Peter Edén har lagt sin dyrbara tid på att se ett gäng skräckisar och sen ge oss sitt omdöme. Mycket nöje! The post Högläsning med FromBeyond – Skräckspecial signerat Peter Edén appeared first on FromBeyond.se.
3/19/20220
Episode Artwork

#181 – Tummen mitt i handen

Borrmaskin, hammare, spikpistol - i en verktygslåda kan man hitta allt man kan tänka sig för att renovera hemmet. Eller varför inte för att mörda? Vi har tittat närmare på hur effektiva verktyg på film egentligen är när det kommer till det sistnämnda syftet. Här rör vi oss i sunkiga lägenhetshus, på brittiska små bondgårdar och i självaste Texas, alla med den gemensamma nämnaren att de hyser rum åt verktygsrelaterade blodbad. The post #181 – Tummen mitt i handen appeared first on FromBeyond.se.
3/10/20222 hours, 6 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#180 – Make America Black Again pt. 2 – Wham! Bam! Here comes Pam!

Det har blivit dags för oss att återvända (åtminstone till stor del) till blaxplotiationgenrens svängiga utbud. Denna gång riktar vi fokus mot genrens okrönta och odiskutabla drottning Pam Grier, som kanske är planetens coolaste människa? The post #180 – Make America Black Again pt. 2 – Wham! Bam! Here comes Pam! appeared first on FromBeyond.se.
2/23/20221 hour, 44 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#179 – O Canada!

Ishockey och lönnsirap i all ära, men nog måste Kanada ha mer att erbjuda än så? I detta avsnitt granskar vi detta vidsträckta land under lupp och bekantar oss med mordiska snickare, spermademoner och mördare i kärringmasker. The post #179 – O Canada! appeared first on FromBeyond.se.
2/1/20221 hour, 47 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#178 – FromBeyond summerar 2021

Tiden har kommit för oss att återigen sammanfatta det gångna året. Vad var bäst, sämst och mest överskattat? Som alltid sitter vi på facit, även om vi inte är helt överens om hur detta ser ut. The post #178 – FromBeyond summerar 2021 appeared first on FromBeyond.se.
1/11/20222 hours, 27 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#177 – Julmys med BBC

När julen står för dörren passar väl få saker så bra som mysiga brittiska spökhistorier i TV-filmsformat? Vi har avsnittet till ära tittat närmare på en handfull delar av BBC-filmserien ”Ghost stories for christmas” och både myst och ryst. The post #177 – Julmys med BBC appeared first on FromBeyond.se.
12/21/20211 hour, 28 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds Bokcirkel: Let’s Go Play at the Adams’

Tiden har kommit för en ny satsning från oss på FromBeyond, en podcast där vi pratar om en bok vi båda läst! Först ut är Mendal W. Johnsons ”Let’s go play at the Adams” från 1974, en stundtals rejält obehaglig och samtidigt fascinerande läsupplevelse. The post FromBeyonds Bokcirkel: Let’s Go Play at the Adams’ appeared first on FromBeyond.se.
12/1/202141 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#176 – Turkish Delight

Vår resa tar oss denna gång till Turkiet, ett land vi svenskar kanske mest förknippar med studentfyllor och solsemestrar, men som har så mycket mer att erbjuda. Vad sägs om en elak Spider-Man, ondskefulla vikingar och en trollkarl i rymden? Allt detta och lite till erbjuds denna gång. The post #176 – Turkish Delight appeared first on FromBeyond.se.
11/17/20211 hour, 30 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#175 – The Kids Aren’t Alright

Barn är elaka, en gammal sanning som ständigt upprepas för att ursäkta ungars emellanåt vidriga beteende. Nu är inte FromBeyond ett forum för att diskutera sociala problem, men nog kan vi ägna en stund åt elaka ungar ändå. Vi tittar i detta avsnitt närmare på kanadensiskt knas och blodtörstiga barnmobbar för att reda ut hur bra barn egentligen funkar som skräckobjekt i film. The post #175 – The Kids Aren’t Alright appeared first on FromBeyond.se.
10/19/20211 hour, 41 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#174 – Bloody Edo!

Ett svärd som glimmar till, en kaskad av blod som sprutar friskt och en kropp som faller till marken. Sådana scener blir det en del av i de filmer vi denna gång behandlar när vi (typ) tittar på ett gäng rullar som följer samurajer i Edo-periodens Japan. Hämndlystna kvinnor och lemfixering är bara några av ingredienserna. The post #174 – Bloody Edo! appeared first on FromBeyond.se.
9/22/20210
Episode Artwork

#173 – Will the real Clintan please stand up?

Vana lyssnare av podden vet att vi är svaga för vissa skådisar och gärna tar chansen att nämna dem när möjlighet ges. En vi däremot inte tidigare riktat särskilt mycket ljus mot är Clint Howard, som faktiskt har en egen karriär även utanför storebrorsans regi. Vi tittar närmare på ett gäng filmer där Clintan dyker upp och finner ytterligare en skådis att älska. The post #173 – Will the real Clintan please stand up? appeared first on FromBeyond.se.
8/24/20211 hour, 46 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#172 – Motor Murders

Vrålande motorer, rykande avgasrör och skriande däck är alla frekvent förekommande i detta avsnitt av podden. Vi fokuserar på mordiska motordrivna fordon som i olika grad tar livet av folk i hastighet av varierande grad. The post #172 – Motor Murders appeared first on FromBeyond.se.
7/27/20211 hour, 35 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#171 – Sommarskräcksspecial

I den gassande hetta som drar över Svea Rike bjuder FromBeyond på inte en, utan två noggrant finslipade förslag på filmkvällar/dagar ni kan ha i sommar. Det må inte råda bot på varken värme eller svett, men det kan ge lite förtröstan om att mörkare tider alltid kommer. The post #171 – Sommarskräcksspecial appeared first on FromBeyond.se.
7/14/20211 hour, 15 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#170 – Neo-Mattei

Ibland gillar vi på FromBeyond att rikta strålkastarljuset lite extra mot en person vi uppskattar. Det här avsnittets huvudperson har varit med i podcasten flera gånger redan, men denna gång fokuserar vi på de senare delarna av hans karriär. Mina damer och herrar, plats på scenen för Bruno Mattei! The post #170 – Neo-Mattei appeared first on FromBeyond.se.
6/29/20210
Episode Artwork

#169 – Quizploitation II: Den stora skammen

Tiden har kommit igen för David att få sina kunskaper prövade, och om han tyckte det var svårt förra gången, är det inget mot vad som väntar honom nu. Mycket skamkänsla och lite stolthet utlovas i del två av vår quizpod! The post #169 – Quizploitation II: Den stora skammen appeared first on FromBeyond.se.
6/8/20211 hour, 33 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#168 – Mexploitation

Efter förra avsnittets äventyr i Filippinerna bär det denna gång av till Mexico. Ett land vi i podden kriminellt förbisett, men som det nu blir ändring på. Vi upptäcker att det är ett filmland lätt att bli kär i, där både konstnärlig verkshöjd och underhållning samsas bredvid varandra. The post #168 – Mexploitation appeared first on FromBeyond.se.
5/25/20210
Episode Artwork

#167 – Fräsigt i Filippinerna

Filippinerna är ett land vi på FromBeyond touchat vid ett antal gånger, främst på grund av alla italienare som åkte dit för att filma djungelraffel.… The post #167 – Fräsigt i Filippinerna appeared first on FromBeyond.se.
5/11/20212 hours, 2 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#166 – Modern Day Dracula

När man säger Dracula tänker man lätt gamla slott, pittoreska byar och vargar som ylar i fjärran. Vad händer om man istället kastar in den gamle blodsugare på, säg, ett rymdskepp eller i 2000-talets New Orleans? Dessa frågor reder vi ut i detta avsnitt. The post #166 – Modern Day Dracula appeared first on FromBeyond.se.
4/27/20211 hour, 41 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#165 – Quizploitation

Hur mycket kan David egentligen om filmerna han och Rickard pratat om? Detta avslöjas i det senaste avsnittet av podden, som också är premiär för ett eventuellt återkommande inslag - frågesport! The post #165 – Quizploitation appeared first on FromBeyond.se.
4/13/202157 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#164 – The Madness of Miike

Få regissörer är lika produktiva som Takashi Miike, en man många av er säkert är bekanta med. Det har äntligen blivit dags att i podcasten ägna ett helt avsnitt åt detta geni som blandar högt och lågt. Vi möter yakuza i olika former, dysfunktionella familjer och gör oss bekant med vad pianotråd kan göra. The post #164 – The Madness of Miike appeared first on FromBeyond.se.
3/30/20211 hour, 54 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#163 – Hooded Menace

Man kan tycka mycket om dödsstraff, men vi kan väl enas i att det vore lite sexigare om de som utför dödsstraff såg ut som den gamla tidens bödlar? Då menar vi med huva och allt. I detta avsnitt tittar vi närmre på huvmaskerade figurer på film och upptäcker att det är ett spretigt, men kul, tema. The post #163 – Hooded Menace appeared first on FromBeyond.se.
3/16/20211 hour, 34 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#162 – Mats Helge Olsson, auteur

Sverige må vara känt för mycket, men inte för att vara stora genrefilmsproducenter. Således är det logiskt att vårt avlånga land sällan är i fokus i podcasten. Om det är någon som sticker ut i denna fråga i den svenska filmhistorien så är det mannen, myten och legenden Mats Helge Olsson, vilket också gör att han har en självklar plats i vår podcast. The post #162 – Mats Helge Olsson, auteur appeared first on FromBeyond.se.
3/2/20211 hour, 27 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#161 – Nittitaliano

Säg Argento, Fulci eller Lenzi och det vattnas i mången filmälskares munnar. Vad man dock sällan tittar på eller pratar är deras senare filmografi, då man av många skäl gärna hemfaller åt klassikerna. Icke vi på FromBeyond, och därför tittar vi i detta avsnitt närmare på ett gäng italienska genrefilmer från vad som nog är poddens favoritårtionde; 1990-talet. The post #161 – Nittitaliano appeared first on FromBeyond.se.
2/16/20210
Episode Artwork

#160 – Phantasmagoria

Nog har vi sett de döda resa sig ur sina gravar ett par gånger på film. Få filmer handlar däremot om folk som stjäl lik… The post #160 – Phantasmagoria appeared first on FromBeyond.se.
2/2/20210
Episode Artwork

#159 – Italiana Jones

Piskan är redo och bortom horisonten hägrar ett äventyr i jakt på nästa skatt. Nu tänker ni med all rätt på Harrison Fords ikoniska rollfigur, men så enkelt är det icke! Vi har hängt med italienarna och skärskådat deras försök att göra Indiana Jones-filmer. Resultatet är, som man säger, ömsom vin ömsom vatten. The post #159 – Italiana Jones appeared first on FromBeyond.se.
1/19/20210
Episode Artwork

#158 – Best of 2020

I ett år där krönikorna fokuserar på pandemi och presidentval riktar vi blickarna mot vilka genrefilmer 2020 har erbjudit. Även om biobesöken blivit färre har filmtittandet hållt i sig och vi plockar fram både hyllningskör och såg för att genomskåda filmåret. The post #158 – Best of 2020 appeared first on FromBeyond.se.
1/5/20213 hours, 39 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#157 – Malcolm McDowell vs. the 90s

Malcolm McDowell. En gång aktad skådis. numera kanske mer associerad med diverse lågbudgetrullar han tittar fram i. Hur gick det till? Var det kanske på det goda 90-talet det verkligen började gå åt skogen? Det är något vi i detta avsnitt av podden ska undersöka och se vad som faktiskt hände med McDowell bland mentalsjukhus, karatesparkar, tidsresenärer och alkoholiserade sjökaptener. The post #157 – Malcolm McDowell vs. the 90s appeared first on FromBeyond.se.
12/22/20201 hour, 31 minutes
Episode Artwork

#156 – Robocopsploitation

Till detta avsnitt åker vi tillbaka till en bättre tid. En tid då man kunde vandra in till den lokala videobutiken och på hyllan hitta den senaste cyborgfilmen. Italienska barnskådisar, Robert Ginty och vem var Joe Livingstone? Och vad i hela världen är en blaster beam? Detta är ett urval av de samtalsämnen som avhandlas. The post #156 – Robocopsploitation appeared first on FromBeyond.se.
12/8/20201 hour, 21 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#155 – Hammpires all the way!

Odöda, bleka och blodtörstiga. Vampyren känner alla till, även de som inte lyssnar på FromBeyonds podcast. Frågan är dock om alla känner samma gåshud när de hör namnet Peter Cushing eller Ingrid Pitt? I detta hundrafemtiofemte avsnitt har vi slängt ett par ögon på några av de många vampyrrullar kultbolaget Hammer producerade. The post #155 – Hammpires all the way! appeared first on FromBeyond.se.
11/24/20200
Episode Artwork

#154 – The King of Sequels

Tiden äro kommen för att göra ännu ett nedslag hos en av poddens favoriter, mr. Stephen King. Som alla vet har rätt många av hans verk filmatiserats, och många av dem har fått uppföljare. Det är en handfull av dessa uppföljare vi tittar närmare på i detta avsnitt. The post #154 – The King of Sequels appeared first on FromBeyond.se.
11/10/20201 hour, 48 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#153 – I televisionens våld

Har du också hört att det är farligt att titta på TV? Att dina ögon kan bli fyrkantiga av skärmen? I detta avsnitt tittar vi närmare på filmer som visar upp betydligt större faror än så med tv-apparaten, där monster från yttre rymden samsas med vanföreställningsdrabbade seriemördare. The post #153 – I televisionens våld appeared first on FromBeyond.se.
10/27/20201 hour, 31 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#152 – Shaw 2: The Return of the Six Deadly Features

Vi kastar oss än en gång in i bröderna Shaws digra filmproduktion med sex väl utvalda filmer. På menyn står slagsmål av olika slag, där magi, monster och mord sömlöst letar sig in. The post #152 – Shaw 2: The Return of the Six Deadly Features appeared first on FromBeyond.se.
10/13/20201 hour, 14 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#151 – Döden på flaska

Kammarspel och obehag är kanske inte två ord man parar ihop varje dag i huvudet. I det här avsnittet visar vi att det är en utsökt kombination att låta otäcka berättelser utspela sig på begränsat utrymme, helst bara ett rum. Här blir det tortyr av eventuella torterare och zombiehot på en avlägsen radiostation, med mer. The post #151 – Döden på flaska appeared first on FromBeyond.se.
9/29/20201 hour, 31 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#150 – Rena rånet

Diamanter, sedelhögar eller en guldskatt, alla föremål för hungriga skurkars ögon. Dessa skurkar lägger vi ögonen på detta avsnitt när vi snackar heistfilm, eller stötfilm om vi ska ha ett svenskt begrepp. Danskt trams och rånarhundar är bara några av sakerna vi avhandlar. The post #150 – Rena rånet appeared first on FromBeyond.se.
9/15/20201 hour, 17 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#149 – Found Footage III: Tapes of Terror

Ni som varit med ett tag vet att åtminstone ena halvan av podcasten älskar subgenren found footage. Därför säger vi äntligen och återvänder för tredje (men absolut inte sista) gången till de funna inspelningarnas förlovade land. Vi rör oss bland familjemiddagar, mentalsjukhus och gamla skolor, alla platser där ondskan väntar... The post #149 – Found Footage III: Tapes of Terror appeared first on FromBeyond.se.
9/1/20201 hour, 20 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#148 – Truckersploitation

Vi ger oss ut på vägarna där CB-radion går på högvarv, där snuten är skurk och där 18 hjul är bättre än fyra. Truckerrullar står på agendan och vi kommer in på dålig koreografi, bra musik och galna regissörer. The post #148 – Truckersploitation appeared first on FromBeyond.se.
8/18/20201 hour, 20 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#147 – In i öknen, ut i djungeln

Vem kan tacka nej till en god dos, i huvudsak, italiensk action? Vår ambition var att ge oss in i öknens förlovade land och se vad där som fanns. Så blev det inte riktigt, men mycket explosioner och annat utlovas ändå! The post #147 – In i öknen, ut i djungeln appeared first on FromBeyond.se.
8/4/202055 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#146 – Going Koontz

Stephen King känner vi alla till, men bakom honom, i hans skugga står en annan man som i mångt rör sig i samma territorium som kungen. Denne man, Dean Koontz, har vi valt att spana närmare på i detta avsnitt. The post #146 – Going Koontz appeared first on FromBeyond.se.
7/21/20201 hour, 13 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#145 – Be careful what you wish for

Äntligen ska alla era önskningar bli uppfyllda! Eller, kanske några av dem åtminstone. FromBeyond ger sig in på önsketerritorium och betar av Wishmaster-franchisen plus en film till. Här blir det djinn för fulla muggar. The post #145 – Be careful what you wish for appeared first on FromBeyond.se.
7/7/20201 hour, 1 minute, 48 seconds
Episode Artwork

#144 – ”Dokumentärer”

Sanningen finns där ute, men många av oss är för blinda för att se den. Den som skådat sanningen vet att monster vandrar bland oss, hur Lincolns mord egentligen gick till och att utomjordingar besökt oss åtskilliga gånger. FromBeyond tar en titt på ett gäng ”dokumentärer” som behandlar dessa ämnen, i syfte att avslöja lögnerna... The post #144 – ”Dokumentärer” appeared first on FromBeyond.se.
6/23/20201 hour, 21 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#143 – 00-talet vi minns från videohyllorna

Återigen beger sig Rickard och David till sin ungdoms dagar bland VHS-hyllorna och lyfter fram fem filmer från den eran. Vi pratar om klistermärken man vill ha, VHSens slutliga fall och om vajrar verkligen kan dela människor mitt itu. The post #143 – 00-talet vi minns från videohyllorna appeared first on FromBeyond.se.
6/10/20201 hour, 17 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#142 – Moder Jord slår tillbaks

Clowner och barn är idag tröttsamt klyschiga svar på frågan vad som skrämmer oss mest. Desto mer sällan svarar folk naturen, men där gör många ett misstag. Detta reder vi ut i detta avsnitt, där vi ser att det som lever och frodas i våra skogar och trädgårdar minsann inte alltid är trevliga saker. The post #142 – Moder Jord slår tillbaks appeared first on FromBeyond.se.
5/26/20201 hour, 3 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#141 – Lust Behind the Bars

FromBeyond åker i fängelse, eller åtminstone till fängelsen, i det hundrafyrtioförsta avsnittet av podden. Vi tar en granskande blick på den rådande situationen i kvinnofängelser världen över och kommer fram till att de ändå verkar ha det roligast i Italien. The post #141 – Lust Behind the Bars appeared first on FromBeyond.se.
5/12/20201 hour, 12 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#140 – (It)Alien

Vi beger oss till spagettiwestern och giallons land för en närmre titt på hur de hanterar rymdvarelser. Här blir det allt från intergalaktisk terror till grottutforskning och enögda superaliens. The post #140 – (It)Alien appeared first on FromBeyond.se.
4/28/20201 hour, 13 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#139 – Det evigt onda Hong Kong

I det hundratrettionionde avsnittet beger vi oss till Hong Kong för en titt på landets mer skruvade och depraverade filmhistoria. Vi snackar kannibalistiska kockar och svartmagiker, ebolasmittor och spöksex. Bland annat. The post #139 – Det evigt onda Hong Kong appeared first on FromBeyond.se.
4/14/20201 hour, 12 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#138 – Coming to America

För att hylla alla drömmare har vi i detta avsnitt tittat närmare på ett gäng regissörer som åtminstone drömde, och i vissa fall lyckades slå bortom sitt eget lands gränser. The post #138 – Coming to America appeared first on FromBeyond.se.
3/31/20201 hour, 3 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#137 – MELTsploitation

Visst älskar man att se folk smälta på film? Det är ett fenomen vi på FromBeyond tycker förekommer allt för sällan. Därför riktar vi i detta avsnitt våra strålkastare mot filmer där folk, i någon mån eller utsträckning, smälter. The post #137 – MELTsploitation appeared first on FromBeyond.se.
3/17/20201 hour, 8 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#136 – You have the right to remain DEAD!

Polisen, ajna, snuten. Kärt barn har många namn, och det är den mindre charmerande delen av denna yrkeskår vi ska fokusera på i detta avsnitt. Från mördare på New Yorks gator rör vi oss till one liner-sprutare och kampsportsmästare. The post #136 – You have the right to remain DEAD! appeared first on FromBeyond.se.
3/3/20201 hour, 13 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#135 – Swampsploitation

Det har blivit dags för FromBeyond att trä på sig stövlarna och ge sig ut i träsket. Här möter vi alligatorer, mytiska varelse och oväntade hjältar - precis som man väntar sig efter en tur i träskmarken. The post #135 – Swampsploitation appeared first on FromBeyond.se.
2/18/20201 hour, 11 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#134 – Brave New World

Du sköna nya värld! Till avsnitt hundratrettiofyra riktar vi fokus mot det långsamma 70-talet och några av den uppsjö framtidsdystopier som filmatiserades under det årtiondet. Miljökriser, talande robotar och Mathilda the Hun är ett urval av framtidens faror vi kommer stöta på i dessa filmer. The post #134 – Brave New World appeared first on FromBeyond.se.
2/4/20201 hour, 24 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#133 – Ett farväl till tiotalet

Ett decennium har nyss passerat och ett annat trätt i kraft. Vad passar då bättre än att sammanfatta det gångna decenniet och lyfta dess toppar och dalar? The post #133 – Ett farväl till tiotalet appeared first on FromBeyond.se.
1/21/20202 hours, 19 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#132 – Best of 2019

Då var det dags igen att sammanfatta det gångna året. Ett år som vi båda först befarade skulle vara svagt, men som i backspegeln visar sig vara ett grymt filmår. The post #132 – Best of 2019 appeared first on FromBeyond.se.
1/7/20202 hours, 35 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#131 – Hung like a Sammo

I det hundratrettioförsta avsnittet riktar vi blickarna mot Hong Kong-legendaren Sammo Hung. Som skådis och regissör har han gjort sig ett stort namn för alla som gillar välkoreograferade slagsmål, oavsett om det är spöken eller svärd med i bilden. The post #131 – Hung like a Sammo appeared first on FromBeyond.se.
12/24/20191 hour, 4 seconds
Episode Artwork

#130 – 90-talet vi minns från videohyllorna

I poddens hundratrettionde avsnitt tar vi en nostalgitripp till våra barndomars videobutiker. Vi rotar djupt i minnet för att hitta filmer vi minns från den oskyldiga tiden och har med omsorg valt ut fem stycken. The post #130 – 90-talet vi minns från videohyllorna appeared first on FromBeyond.se.
12/10/20191 hour, 33 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#129 – KLÖS: Djurskräck part III

Säg ett djur och det finns med 99,9% sannolikhet en (troligen fler) skräckfilmer om det. Vi botaniserar återigen bland vildhundar och stora kattdjur när vi för tredje gången avhandlar ämnet elaka djur på film. The post #129 – KLÖS: Djurskräck part III appeared first on FromBeyond.se.
11/26/20191 hour, 29 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#128 – Sonny Chiba: Asian Hard Ass

Tänk själv vilken hårding du måste vara som förtjänar orden ”the original badass of karate cinema”. Mannen vi fokuserar på i det hundratjugoåttonde avsnittet av podden, Sonny Chiba, är just det. Stenhård. The post #128 – Sonny Chiba: Asian Hard Ass appeared first on FromBeyond.se.
11/12/20191 hour, 24 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#127 – Spökslashers

I det hundratjugosjunde avsnittet av podcasten har vi tittat närmare på hur det blir när spöken står för mördandet istället för vanliga dödliga The post #127 – Spökslashers appeared first on FromBeyond.se.
10/29/20191 hour, 18 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#126 – Bark at the Moon

Vi har i detta avsnitt tittat närmare på de sista sju av Howling-seriens filmer för att nagelfara hur väl denna varulvsfranchise egentligen står sig. Det blir tvära kast mellan slott i Ungern och countrymusik. The post #126 – Bark at the Moon appeared first on FromBeyond.se.
10/15/20191 hour, 56 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#125 – Kalabalik i kloaken

Denna gång beger vi oss underground, både till viss del filmmässigt, men också någorlunda bokstavligt. Vi tar en titt på vad för faror som döljer sig under gatorna, där vi hittar både jättestora reptiler och muterade humanoider. The post #125 – Kalabalik i kloaken appeared first on FromBeyond.se.
10/1/20191 hour, 15 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#124 – Peppade på peplum!

På med sandalerna och fram med svärdet! Vi beger oss till antikens tider, där muskelmän och magi var vardagliga inslag. Vi hänger med Hercules, minglar med Maciste och kollar på kolosser. The post #124 – Peppade på peplum! appeared first on FromBeyond.se.
9/17/20191 hour, 38 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#123 – The King of Horror

Få har väl kallats skräckens mästare med mer fog än Stephen King och vi på FromBeyond älskar den numer 71-årige Mainebon med hela våra hjärtan. Därför riktar vi nu fokus på fem filmatiseringar av hans verk, där allt från onda manglar till romska förbannelser spelar viktiga roller. The post #123 – The King of Horror appeared first on FromBeyond.se.
9/3/20191 hour, 44 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#122 – Tapes of Terror

Som vi, ni, och hela världen, har väntat! Äntligen återvänder vi till found footage-genrens förlovade land för en djupdykning i fem väl utvalda filmer. The post #122 – Tapes of Terror appeared first on FromBeyond.se.
8/20/20191 hour, 10 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#121 – Gunslingers of Spaghetti

I det hundratjugoförsta avsnittet diskuterar vi italienska westerns, med allt från pengasugna polacker till en Clint Eastwood i högform. The post #121 – Gunslingers of Spaghetti appeared first on FromBeyond.se.
8/6/20191 hour, 18 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#120 – Filmerna som Gud glömde

Vi packar resväskan och beger oss till Amityville, Long Island. Här väntar en gemytlig stund i ett hus beläget i ett lugnt område, nära till vatten och som rymmer en stor familj. Vad är haken? Jo, det spökar visst rätt rejält i det här huset. Förutom detta hus diskuterar vi i vårt hundratjugonde avsnitt även onda lampor, klockor, speglar och dockhus. Ondskan har, som vi alla vet, många ansikten. The post #120 – Filmerna som Gud glömde appeared first on FromBeyond.se.
7/24/20191 hour, 59 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#119 – The Saw is Family

I vårt etthundranittonde avsnitt beger vi oss söderut i USA, mot the Lone Star State och en kannibalistisk familj vars främsta kändis är en motorsågsviftande galning. Don't mess with Texas! The post #119 – The Saw is Family appeared first on FromBeyond.se.
7/9/20191 hour, 30 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#118 – Make America Black Again!

Vi ger oss i kast med ett gäng blaxploitationfilmer och för den som gillar 70-talet är det ögongodis. The post #118 – Make America Black Again! appeared first on FromBeyond.se.
6/25/20191 hour, 21 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#117 – Templars of Death

Vi har slängt våra getögon på Blind Dead-filmerna och diskuterar hur väl det funkar med odöda djävulsdyrkande tempelriddare på film. The post #117 – Templars of Death appeared first on FromBeyond.se.
6/11/20191 hour, 16 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#116 – Gettin’ sweaty in the Philippines

Bland täta djungler viner kulorna, svettpärlorna tränger fram när ännu en granat sprängs bredvid oss och plötsligt rusar fienden mot oss. Välkommen till 80-talets film-Filippinerna! The post #116 – Gettin’ sweaty in the Philippines appeared first on FromBeyond.se.
5/28/20191 hour, 9 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#115 – Hallo! Hier spricht Edgar Wallace!

Vi är tillbaka på tysk mark, denna gång med blicken riktad mot 60-talets krimifilmer. The post #115 – Hallo! Hier spricht Edgar Wallace! appeared first on FromBeyond.se.
5/14/20191 hour, 9 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#114 – Horrors of the body, terrors of the mind

Säg David Cronenberg och de flesta (alla?) genrefilmsrävar nickar i samförstånd. Och det med fog. Få regissörer har ett så fint CV och har visat en sån bredd utan att tappa sin egen touch. The post #114 – Horrors of the body, terrors of the mind appeared first on FromBeyond.se.
4/30/20191 hour, 30 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#113 – Vargtimmen går i gult

Om ni tycker att det här avsnittet låter annorlunda så är det inte för att ni är galna. Vi har bytt avsnitt med våra skräckpodkollegor från Vargtimmen och därför hör ni Lars och Tomas diskutera italienska giallofilmer. The post #113 – Vargtimmen går i gult appeared first on FromBeyond.se.
4/16/20191 hour, 39 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#112 – German Gods of Gore

Timmen är slagen för att på allvar diskutera och dissekrera det vi alla håller närmast hjärtat; tysk splatter. The post #112 – German Gods of Gore appeared first on FromBeyond.se.
4/2/20191 hour
Episode Artwork

#111 – Based on a true story

Tiden har kommit för FromBeyond att titta närmare på ett gäng filmer baserade på riktiga händelser där seriemördare står i fokus. The post #111 – Based on a true story appeared first on FromBeyond.se.
3/19/20191 hour, 52 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#110 – Shall we play a game?

I det här avsnittet ger vi oss in i den virtuella verkligheten för att se vilka fasor som väntar oss där. Vi stöter på galna datorspelsdesigners, nedfrysta mördare och europeiska grevinnor från New Orleans. The post #110 – Shall we play a game? appeared first on FromBeyond.se.
3/5/20191 hour, 41 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#109 – Death on Video pt. 3

Vi är tillbaka i shot on video-träskmarkerna och gottar oss bland djävulsdyrkande barn, kluriga dödsfällor och hungriga utomjordingar. The post #109 – Death on Video pt. 3 appeared first on FromBeyond.se.
2/19/20191 hour, 7 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#108 – Will Hare eller Christopher Walken?

Vi beger oss västerut, mot öknar, det forna USA och försök till trancendentalism. I det här avsnittet pratar vi om skräck som (typ) har westerntema, eller åtminstone folktro/mytologi/miljöer som kan kopplas till detta. The post #108 – Will Hare eller Christopher Walken? appeared first on FromBeyond.se.
2/5/20191 hour, 29 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#107 – Wild Wild Wynorski

I vårt etthundrasjunde avsnitt granskar vi regissören Jim Wynorski under lupp. Ett urval av denne mans filmer, där hans förtjusning för skämtsamhet och storbystade kvinnor lyser igenom, passerar våra kritiska ögon. The post #107 – Wild Wild Wynorski appeared first on FromBeyond.se.
1/22/20191 hour, 15 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#106 – Best of 2018

Så var den tid kommen igen när det är dags att sammanfatta det föregående året. The post #106 – Best of 2018 appeared first on FromBeyond.se.
1/8/20192 hours, 35 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#105 – Neoslashers

Ingen replik i skräckfilm på 90-talet kan haft samma effekt som ”What’s your favourite scary movie?”. Den och filmen den kom från, Scream, banade väg för en ny våg av slasherfilm, vilket är vad vi tittar närmare på i detta avsnitt. The post #105 – Neoslashers appeared first on FromBeyond.se.
12/18/20181 hour, 38 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#104 – Helt sjukt!

Hostattacker, provrör och labbrockar - i det här avsnittet snackar vi sjukdomar. Allt från utplåningsvirus till mindre epidemier avhandlas i vårt 104e avsnitt. The post #104 – Helt sjukt! appeared first on FromBeyond.se.
12/5/20181 hour, 18 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#103 – The King of TV returns!

Det är ingen hemlighet att vi på FromBeyond har en stor plats i våra hjärtan för Stephen King, något vi delar med många. Däremot är han ingen kung Midas, och även en kung kan misslyckas ibland. I avsnittet tittar vi på ett gäng TV-filmer/serier där King berörs. The post #103 – The King of TV returns! appeared first on FromBeyond.se.
11/20/20181 hour, 26 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#102 – You’re tearing me apart, Pinhead!

Vi har i detta avsnitt gett oss in i smärta, plåga och lidande med inte mindre än tio Hellraiser-filmer. The post #102 – You’re tearing me apart, Pinhead! appeared first on FromBeyond.se.
11/6/20182 hours, 3 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#101 – Ghosts of the Rising Sun

I avsnitt 101 talar vi om japansk spökfilm, där vi ger oss i kast med onda videoband och internetuppkopplingar, olycksbådande vattenfläckar och snåriga filmserier. The post #101 – Ghosts of the Rising Sun appeared first on FromBeyond.se.
10/23/20181 hour, 38 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#100 – FromBeyond firar 100!

I avsnitt 100 tar vi en tripp längs memory lane och minns saker vi älskat, ogillat och glömt bort. The post #100 – FromBeyond firar 100! appeared first on FromBeyond.se.
10/9/20183 hours, 16 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#99 – Brothers of Kung Fu

Männen bakom Hong Kongs tidigare största studio gav oss timmar med hämndhistorier och välkoreograferade slagsmål, vi tar oss en titt på några av dem. The post #99 – Brothers of Kung Fu appeared first on FromBeyond.se.
9/25/20181 hour, 14 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#98 – There can be only one Lambert

Ingen för väl tankarna till ”odödlig skotte med tveksam accent” så mycket som Christopher Lambert och hans insats i Highlander-filmerna The post #98 – There can be only one Lambert appeared first on FromBeyond.se.
9/12/20181 hour, 30 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#97 – The Sleazy Streets of New York

Det är till det gamla New York vi åker i det här avsnittet av podcasten, med 42nd streets smutsiga, bultande hjärta som epicentrum. The post #97 – The Sleazy Streets of New York appeared first on FromBeyond.se.
8/28/20181 hour, 28 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#96 – Polska pretentioner

I det nittiosjätte avsnittet av FromBeyonds podcast beger vi oss till ett för podden tidigare outforskat land; Polen. The post #96 – Polska pretentioner appeared first on FromBeyond.se.
8/14/201858 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#95 – Books of Blood

I detta avsnitt har vi tittat närmare på fem filmer som bygger på berättelser Clive Barker skrivit, där det blir allt från läderklädda demoner till elaka magiker. The post #95 – Books of Blood appeared first on FromBeyond.se.
7/31/20181 hour, 15 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#94 – Southern Gothic

I det här avsnittet beger vi oss ner till den amerikanska södern och dess mörkare baksidor. Bland svettiga somrar och varma öknar blickar vi bortom banjospelande och moonshine och ger oss istället in i voodoo och mordiska pastorer. The post #94 – Southern Gothic appeared first on FromBeyond.se.
7/17/20181 hour, 5 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#93 – Girls just wanna have fun

Partydressen är på och 80-talsfrisyren ordnad, vad kan gå fel? I detta avsnitt reder vi ut svaret på den frågan plus ger oss in i ett gammalt spökhus med ett gäng katolska skoltjejer. Dessutom får vi se filmhistoriens dumcoolaste mordvapen. The post #93 – Girls just wanna have fun appeared first on FromBeyond.se.
6/26/20181 hour, 3 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#92 – Post First Blood Stress Disorder

Deer Hunter och Plutonen i all ära, de sår som Vietnam satte i USA skildrades även på mindre prestigefyllt håll. Det är på några av dessa filmer vi valt att rikta våra blickar detta avsnitt. The post #92 – Post First Blood Stress Disorder appeared first on FromBeyond.se.
6/12/20181 hour, 17 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#91 – Rock ’n’ Roll Horror

I detta avsnitt djupdyker vi i en del av 80-talets utbud av skräck där rock, främst hårdrock, står för ett mer eller mindre betydande inslag i filmen The post #91 – Rock ’n’ Roll Horror appeared first on FromBeyond.se.
5/29/20180
Episode Artwork

#90 – Abrakadabra!

Vi tar oss en närmare titt på hur egentligen trolleri och skräck går ihop, är magiker och mord en given kombo? The post #90 – Abrakadabra! appeared first on FromBeyond.se.
5/15/20181 hour, 9 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#89 – danger.net

Vi har avsnittet till ära tittat på ett gäng filmer som spekulerar i hur farligt det kan vara att surfa på nätet. The post #89 – danger.net appeared first on FromBeyond.se.
5/1/20181 hour, 12 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#88 – The Bond(s) of Italy

Som med så många andra fenomen i filmvärlden hakade italienarna under 60-talets andra hälft på spionfilmstrenden. Vi tar tempen på detta och ger oss iväg på uppdrag med italienska Bond-kopior. The post #88 – The Bond(s) of Italy appeared first on FromBeyond.se.
4/17/20181 hour, 2 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#87 – The Horror of DracuLee

I vårt åttiosjunde avsnitt går vi igenom samtliga Dracula-rullar från kultbolaget Hammer där Lee tog på sig kappan och löständerna. The post #87 – The Horror of DracuLee appeared first on FromBeyond.se.
4/3/20181 hour, 36 minutes
Episode Artwork

#86 – I want me’ gold!

Fyrklöver, regnbågar och gröna kostymer. Det låter väl inte särskilt läskigt? Sätt det i kombo med en kittel fylld av guld och Warwick Davis på oneliner-humör så är du i alla fall en bit på vägen. The post #86 – I want me’ gold! appeared first on FromBeyond.se.
3/24/20181 hour, 24 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#85 – The Occult Reich

I podcastens åttiofemte avsnitt tittar vi närmare på några av de skildringar filmens värld givit oss av nazister som pysslat med ockulta grejer. Det blir bland annat zombier, spöken och egyptiska gudar. En salig blandning, med andra ord. The post #85 – The Occult Reich appeared first on FromBeyond.se.
3/6/20181 hour, 3 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#84 – The Paranoia Paradox

Det är konspirationsthrillers från 70-talet som gäller. Vi rör oss i kalla kriget-perioder där man gjorde bäst i att inte lita på någon och där den som grävde för mycket i det skumma blev måltavla själv. The post #84 – The Paranoia Paradox appeared first on FromBeyond.se.
2/20/20181 hour, 19 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#83 – Gremlinsploitation

I detta avsnitt tar vi en närmre titt på några av de Gremlins-liknande filmer som dök upp på 80-talet, där vi möter häxkonst, trädgårdsredskapsfighter och kåta utomjordingar. Bland annat. The post #83 – Gremlinsploitation appeared first on FromBeyond.se.
2/6/201859 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#82 – ”Violence is italian art”

Han har kallats för ”the godfather of gore” och få italienare har väl fått så många filmer placerade på den ökända Video Nasty-listan som Lucio Fulci. I dett avsnitt har vi valt att fokusera främst på hans centrala skräckproduktion som gjort honom mest ihågkommen. The post #82 – ”Violence is italian art” appeared first on FromBeyond.se.
1/23/20180
Episode Artwork

#81 – Best of 2017

2017, ännu ett år att föra bokslut över. För vår del har det varit det mest produktiva året rent poddmässigt, där vi tog oss igenom… The post #81 – Best of 2017 appeared first on FromBeyond.se.
1/9/20181 hour, 59 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#80 – The scariest damn night of the year

Vad passar bättre så här i annalkande juletid än att diskutera den brokiga, men älskvärda, Silent Night, Deadly Night-filmserien? Fem filmer med olika karaktär, där allt från tomtemördare till stora insekter och robotar samlas. The post #80 – The scariest damn night of the year appeared first on FromBeyond.se.
12/19/20171 hour, 2 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#79 – Video Naschy

The wolfman of Spain eller Jacinto Molina, kärt barn har många namn. De flesta av oss känner honom som Paul Naschy, denna charmiga karl som ledde fronten i flera spanska skräckisar under 70/80-talet. Vi tittar närmare på fem av dessa filmer. The post #79 – Video Naschy appeared first on FromBeyond.se.
12/5/20171 hour, 3 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#78 – The King of TV

I det här avsnittet blir vi lite nostalgiska och tittar på några av de tv-filmer som gjordes av Stephen Kings verk under 90-talet. Det blir en del föråldrade effekter, men också mycket mys. The post #78 – The King of TV appeared first on FromBeyond.se.
11/21/20171 hour, 37 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#77 – Blodsutgjutelse Canton Style

Ibland mår man som bäst när filmduken framför en är fylld med eldstrider, bra koreografi samt en och annan powerballad. The post #77 – Blodsutgjutelse Canton Style appeared first on FromBeyond.se.
11/7/20171 hour, 25 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#76 – Happy happy Halloween!

Vi har årstiden till ära kikat in ett gäng Halloween-relaterade filmer där pumpor och trick or treatande är vanliga inslag. The post #76 – Happy happy Halloween! appeared first on FromBeyond.se.
10/24/20171 hour, 21 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#75 – Night of the Fågelskrämma

De skrämmer inte bara bort kråkor och andra flygfän från grödorna. Fågelskrämmor har något otäckt över sig även för oss utan vingar, vilket vi tittar närmare på i det här avsnittet. The post #75 – Night of the Fågelskrämma appeared first on FromBeyond.se.
10/10/20171 hour, 3 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#74 – Nu är det djur igen!

Som genrefilmsfrälst måste man älska djur. De kommer ju i så många utföranden! Mordiska hundar, blodtörstiga björnar, gigantiska råttor. Möjligheterna är oändliga. Därför riktar vi i det här avsnittet fokus återigen mot djurens läskiga värld. The post #74 – Nu är det djur igen! appeared first on FromBeyond.se.
9/26/20171 hour, 34 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#73 – Majsens Barn

Uppföljare är inget ovanligt i skräckfilmsvärlden, inte ens obefogade sådana. Frågan är dock om något är så fascinerande som Children of the Corn-serien som till dags dato är uppe i åtta filmer, plus en tv-film och en kortfilm, byggd på en novell på sisådär 30 sidor. Vi bestämde oss för att ta reda på hur det står till med den här franchisen. Det blir mycket majs, några barn och en del märkliga inslag. The post #73 – Majsens Barn appeared first on FromBeyond.se.
9/12/20171 hour, 20 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#72 – Southern Discomfort

Den amerikanska södern. Banjo och tuggtobak i all ära, men visst finns det mer där än så. Vi har tittat närmare på vad som händer när det blir mer ogemytliga tongångar i sydstatslandskap. Det blir banjodueller, jakt bland träskmarker och spökstäder! The post #72 – Southern Discomfort appeared first on FromBeyond.se.
8/29/20171 hour, 12 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#71 – Raka spåret mot döden

FromBeyond har tittat närmare på hur tåg gör sig på film och milen blir många när vi rör oss från Kina, till Ryssland, Sverige och Schweiz. Bland annat. The post #71 – Raka spåret mot döden appeared first on FromBeyond.se.
8/15/20171 hour, 21 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#70.5 – Kultfilmsfestivalen 2017

Enligt tradition så gav sig delar av FromBeyond tillsammans med sin gode vän Wiktor ner till Alingsås för att se kultfilm på bio och umgås med likasinnade. The post #70.5 – Kultfilmsfestivalen 2017 appeared first on FromBeyond.se.
8/9/201738 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#70 – Down and Dirty With Joe D’Amato

I detta avsnitt riktar vi våra blickar mot regissören, producenten och geniet Joe D'Amato. Häng med oss in i en salig blandning där galna mördare på grekiska öar samsas med en kärlekshistoria där döden spelar huvudroll. The post #70 – Down and Dirty With Joe D’Amato appeared first on FromBeyond.se.
8/1/20171 hour, 25 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#69 -Mord i finalen

I detta avsnitt gör vi en djupdykning i sportslasherns fascinerande värld. The post #69 -Mord i finalen appeared first on FromBeyond.se.
7/18/20171 hour, 19 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#68 – Katastrofvarning

Vi på FromBeyond har tagit en närmare titt på några katastrofrullar från 70-talet och reder ut huruvida detta är en genre att snöa in på, eller om de snarare är katastrofala när det kommer till kvalitet. The post #68 – Katastrofvarning appeared first on FromBeyond.se.
7/4/20171 hour, 10 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#67 – Tromatized!

I podens sextiosjunde episod tacklar vi ett ämne som säkerligen kommer dela massorna. Vi pratar Troma. Kultbolaget som gjort sig kända med sina ultravåldsamma lågbudgetfilmer, gärna med ikonen Toxic Avenger i någon av rollerna. The post #67 – Tromatized! appeared first on FromBeyond.se.
6/20/20171 hour, 1 minute, 24 seconds
Episode Artwork

#66 – I guanti neri della morte

I poddens sextiosjätte episod återvänder vi till de svarta handskarnas, mordmysteriernas och de fantastiska soundtrackens land med dessa italienska thrillers som stundtals är det bästa landet hade att erbjuda filmmässigt. The post #66 – I guanti neri della morte appeared first on FromBeyond.se.
6/6/20171 hour, 11 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#65 – Anthorrorgies of Terror

I det sextiofemteavsnittet av podden har vi tittat närmare på ett gäng antologiskräckisar och ser huruvida det är ett fungerande sätt att göra film på eller ej. The post #65 – Anthorrorgies of Terror appeared first on FromBeyond.se.
5/23/20171 hour, 12 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#64 – Fy Farao!

Pyramider, faraoner och en jäkla massa sand. Men visst är Egypten mer spännande än så, tänker vi på FromBeyond. Man får ju inte glömma de där bandagefilurerna som stiger upp ur sina kryptor, redo att hämnas på de som väckt dem ur sin slummer. Därför riktar vi i det här avsnittet fokus just mot mumier och tittar på hur de egentligen gör sig på film. The post #64 – Fy Farao! appeared first on FromBeyond.se.
5/9/20171 hour, 6 minutes, 1 second
Episode Artwork

#63 – Death on Video part 2

Budget, vad är väl det mer än en hög pengar? Vad betyder pengar när du har hjärta, ambition och tokiga idéer? Det reder vi ut i vårt andra (hittills!) avsnitt där fokus riktas mot shot on video-film. The post #63 – Death on Video part 2 appeared first on FromBeyond.se.
4/25/201754 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#62 – Vampyres of Europe

En inbiten lyssnare kan säkert undra hur det kommer sig att vi inte snackat vampyrer tidigare. Bättre sent än aldrig, säger vi på FromBeyond. I det senaste avsnittet av podcasten pratar vi om vampyrer, europeiska sådana för att vara specifika. The post #62 – Vampyres of Europe appeared first on FromBeyond.se.
4/11/20171 hour, 11 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

#61 – Gangsters of the Rising Sun

I detta avsnitt riktar vi våra blickar mot den japanska yakuzan och hur den skildrats på film. The post #61 – Gangsters of the Rising Sun appeared first on FromBeyond.se.
3/28/20171 hour, 12 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#60 – Scannervaganza

Alla har vi sett den, om inte i filmen den förekommer, så i en gif-animation. Självklart pratar jag om den klassiska huvudsprängarscenen i David Cronenbergs "Scanners". För att hylla dessa kanadensiska telepatimördare passade vi på att spela in en podd där vi går igenom samtliga fem filmer i Scanners/Scanner Cop-serien. The post #60 – Scannervaganza appeared first on FromBeyond.se.
3/15/20171 hour, 7 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#59 – Violent Italy

Clint Eastwood och hans magnum i all ära, de mest hårdkokta snutarna kom från Italien. Med utsvängda byxor, cyniska attityder och glada avtryckarfingrar är det… The post #59 – Violent Italy appeared first on FromBeyond.se.
2/21/20171 hour, 10 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#58 – Best of 2016

Trots att 2016 formades av olycka, tragedi och elände för många så har vi på FromBeyond åtminstone kunnat luta oss tillbaka mot en stor mängd kvalitetsfilm. I detta avsnitt av podcasten kommer vi summera det gångna filmåret. The post #58 – Best of 2016 appeared first on FromBeyond.se.
1/13/20171 hour, 54 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#57 – A trip out east

I det senaste avsnittet av podcasten har vi tittat närmare på ett gäng filmer från öst, där representanterna får komma från Kina, Sydkorea och Japan. Här får vi bland annat möta zombies på ett tåg och sjunka in i en mordutredning kantad av övernaturliga inslag. The post #57 – A trip out east appeared first on FromBeyond.se.
12/23/20161 hour, 8 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#56 – Pay the Cage

Få skådisar idag är lika omtalade, på gott och ont, som Nicolas Cage. The post #56 – Pay the Cage appeared first on FromBeyond.se.
11/18/201649 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#55 – Back 2 da jungle

Efter ett alldeles för långt sommaruppehåll är FromBeyonds podcast tillbaka. Denna gång är vi rejält varma i kläderna efter att ha spenderat tid i jungeln med kannibaler, krokodiler och annat oknytt som rör sig i den tropiska värmen. The post #55 – Back 2 da jungle appeared first on FromBeyond.se.
9/20/20161 hour, 1 minute, 58 seconds
Episode Artwork

#54 – Once upon a time in Italy

Alla med hjärtat på rätt ställe vet att den vilda västern gör sig bäst i pastaformat. Och inte vilket pasta som helst, det är spaghetti som gäller. The post #54 – Once upon a time in Italy appeared first on FromBeyond.se.
7/15/20161 hour, 6 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#53.5 – The Neon Demon

Ett par dagar efter att vi fulla med förväntan sett biopremiären av Nicolas Winding Refns senaste film The Neon Demon, slog vi oss ned för spela in ett kort bonusavsnitt av podcasten där vi avslöjar om förväntningarna höll eller brast. The post #53.5 – The Neon Demon appeared first on FromBeyond.se.
6/22/201620 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#53 – Kevin Smith är en sopa!

Än en gång pod, än en gång dags att ömsom hylla, ömsom såga. I denna purfärska episod av podcasten diskuterar vi bland annat vad vi tror om att Bill Skarsgård ska spela skräckikon, vi bekräftar att hypen håller än en gång och vi riktar våra mest kritiska röster mot Kevin Smiths oförmåga som regissör. The post #53 – Kevin Smith är en sopa! appeared first on FromBeyond.se.
6/15/20161 hour, 9 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#52.5 – The Conjuring 2

I samband med biopremiären av The Conjuring 2 satte vi oss ner för att spela in ett kort bonusavsnitt där vi ventilerar våra åsikter kring en av sommarens största skräckfilmer. The post #52.5 – The Conjuring 2 appeared first on FromBeyond.se.
6/10/201624 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

#52 – Trash of the Living Dead

I det femtioandra avsnittet av podcasten diskuterar vi incest, zombies som hoppar, zombies som använder vapen, elaka voodoo-präster och badande nazistzombier, bland annat. The post #52 – Trash of the Living Dead appeared first on FromBeyond.se.
5/18/20161 hour, 13 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#51 – David Duchovny och domedags-Franco

Bli inte förvånade om denna purfärska episod av FromBeyonds podcast börjar ovanligt tvärt, denna gång var vi tvungna. Den tidigare i podden "sågade" kultserien Twin Peaks behandlas, med fokus på dess stundande återuppståndelse. Förutom detta har vi sett ett gäng nya filmer som inte direkt fick det att kittla dödsskönt i kistan i det stora hela. The post #51 – David Duchovny och domedags-Franco appeared first on FromBeyond.se.
4/30/20161 hour, 6 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

#50.5 – Med blicken mot 2016

Varför inte passa på att spela in en liten extrapod när man ändå har celebert besök? Det resonemanget drogs när dundertrion Blixt, Larsson och Pettersson bestämde sig för att bjuda världen på en liten bonuspod i samband med 50-podsjubileet. The post #50.5 – Med blicken mot 2016 appeared first on FromBeyond.se.
4/22/201649 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#50 – FromBeyond firar 50!

I det femtionde avsnittet har vi med oss vår käre vän och medredaktör Kristoffer. Vi har valt tre filmer var som vi anser på något sätt vara förbisedda eller som inte lyfts fram nog ofta. The post #50 – FromBeyond firar 50! appeared first on FromBeyond.se.
4/13/20162 hours, 3 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#49 – Den solige Franco

Vad får du om du blandar en japansk skog med en irländsk sådan, och slänger in en gammal självmordssekt plus ett gäng cowboys? En salig blandning skulle den okunnige säga, ett podcast-avsnitt signerat FromBeyond säger vi andra. The post #49 – Den solige Franco appeared first on FromBeyond.se.
3/29/20161 hour, 11 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#48 – Den gula döden

I detta avsnitt av FromBeyonds podcast pratar vi om ett urval gialli, italienska thrillers som hade sin storhetsperiod under 60- och 70-talen. The post #48 – Den gula döden appeared first on FromBeyond.se.
3/9/201653 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#47 – ”Ge den till Leo!”

I det fyrtiosjunde avsnittet, första år 2016 (förlåt vår seghet!), av From Beyonds podcast diskuteras ett urval av nyare filmer. The post #47 – ”Ge den till Leo!” appeared first on FromBeyond.se.
2/18/201655 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#46 – Best of 2015

Då var ännu ett år över. Och som traditionen följer satte vi oss ned för att spela in en summering av vilka filmer som vi har kommit att värdesatta högst under det gångna året. The post #46 – Best of 2015 appeared first on FromBeyond.se.
12/30/20151 hour, 47 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#45 – Den magiska biodagen 2015

Efter att ha fått landat ett par dagar från sitt besök i Alingsås, satt vi oss ner och diskuterade våra upplevelser från årets upplaga av skräckfilmsfestivalen Den magiska biodagen. The post #45 – Den magiska biodagen 2015 appeared first on FromBeyond.se.
12/22/201532 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#44 – Crimson Cooties

I den fyrtiofjärde episoden presenteras ett urval av nya filmer att sätta tänderna i. The post #44 – Crimson Cooties appeared first on FromBeyond.se.
12/3/20151 hour, 16 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#43 – Found Footage

Vad som egentligen hände den där söndagen kanske vi aldrig får svar på. David och Rickard begav sig iväg för att spela in en podcast om found footage, och sedan dess har ingen hört från dem... The post #43 – Found Footage appeared first on FromBeyond.se.
10/27/20151 hour, 31 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#42 – Pyun-tastic Cyborgs!

I den fyrtioandra episoden av podcasten pratar vi om Albert Pyuns filmer, med Kristoffer som tydlig härförare av oss reguljära podcastare som får ses som noviser när det kommer till detta område. Förutom cyborgs som slåss, skjuter och håller monolog, pratar vi om elaka spelmaskiner och hjältar som är tretton tum stora. Det är en brokig, men stundom underhållande, skara filmer som diskuteras och dissekeras. The post #42 – Pyun-tastic Cyborgs! appeared first on FromBeyond.se.
10/7/20152 hours, 3 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#41 – The Trees Have Eyes

Till den fyrtioförsta podcasten har herrarna stigit in i den djupa skogen, fällt upp tältet och gjort sig förberedda på en massaker. The post #41 – The Trees Have Eyes appeared first on FromBeyond.se.
9/9/20151 hour, 34 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#40 – Tired Detective

Sommarledigheten för redaktörer Larsson och Blixt tog slut till sist, men det innebär att vi nu är tillbaka för att se film och ånga på med vår "långkörare" till podcast. The post #40 – Tired Detective appeared first on FromBeyond.se.
8/26/20151 hour, 6 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#39 – Beyond the Apo(d)calypse

Var ska man vända sig för den bästa postapokalypsskildringen på film? Det försöker Blixt och Larsson svara på i det senaste avsnittet av FromBeyonds podcast. The post #39 – Beyond the Apo(d)calypse appeared first on FromBeyond.se.
8/3/20151 hour, 4 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

#38 – Kultfilmsfestivalen 2015

Under en gemytlig lördag samlades ett gäng filmentusiaster på biograf Palladium i Alingsås för att se genrefilm på bio. Redaktörer Blixt och Larsson befann sig på plats för att åtnjuta filmer, men även för att podcasta direkt på plats. Resultatet blev ett par nerslag kring de filmer som sågs och våra tankar kring dem. The post #38 – Kultfilmsfestivalen 2015 appeared first on FromBeyond.se.
7/12/201542 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Podcast-special: Intervju med Jonas Wolcher

På plats i Alingsås passade David på att fånga Jonas Wolcher för en intervju, i samband med att hans senaste film Cannibal Fog visades. The post Podcast-special: Intervju med Jonas Wolcher appeared first on FromBeyond.se.
7/1/201545 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds podcast avsnitt 37 – Högt och lågt

I den trettiosjunde episoden av FromBeyonds ständigt framtågande podcast behandlas en blandad skara filmer, där högt samsas (nåja) med lågt. The post FromBeyonds podcast avsnitt 37 – Högt och lågt appeared first on FromBeyond.se.
6/25/20151 hour, 14 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds podcast avsnitt 36 – The Can(n)on of the 80s

I den trettiosjätte episoden av FromBeyonds podcast diskuterar podveteranerna Blixt och Larsson filmbolaget Cannon, med ett gästinhopp från Cannon-experten tillika FromBeyond-redaktören Kristoffer Pettersson. The post FromBeyonds podcast avsnitt 36 – The Can(n)on of the 80s appeared first on FromBeyond.se.
5/18/20152 hours, 21 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds podcast avsnitt 35

I det trettiofemte avsnittet av FromBeyonds podcast ser Blixt och Larsson till att både plocka fram motorsågen för en rejäl avhyvling, samtidigt som hyllningarna öses över vad som kanske är årets bästa skräckis. Spännvidden rör sig från norska zombies till demoner som följer efter dig om du haft sex, vilken ände på skalan de bägge befinner sig på kan du få reda på genom att lyssna. The post FromBeyonds podcast avsnitt 35 appeared first on FromBeyond.se.
4/21/20151 hour, 2 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

FROMBEYOND’S PODCAST AVSNITT 34

Efter en slummer är vi äntligen tillbaka med ett nytt avsnitt av våran podcast. The post FROMBEYOND’S PODCAST AVSNITT 34 appeared first on FromBeyond.se.
3/22/20151 hour, 6 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

From Beyonds podcast avsnitt 33 – Best and worst of 2014

Det är med en viss sorg vi säger hejdå till det gångna året, som ur genrefilmssynpunkt bjöd på en mängd godbitar där allt från psykologiska monster, framgångsbesatta olycksdokumenterare och supersoldater ryms under ett och samma, underbara tak. The post From Beyonds podcast avsnitt 33 – Best and worst of 2014 appeared first on FromBeyond.se.
1/8/20151 hour, 37 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds podcast avsnitt 32

I det senaste avsnittet av FromBeyonds podcast riktas blicken mot de vilda djurens värld. Allt från onda myror till hämndlystna späckhuggare diskuteras. The post FromBeyonds podcast avsnitt 32 appeared first on FromBeyond.se.
12/23/20141 hour, 1 minute, 23 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds podcast avsnitt 31

I upplaga 31 av FromBeyonds podcast saliggörs och sågas ett gäng nya filmer samt ett filmist besök från vår käre Jess Franco. The post FromBeyonds podcast avsnitt 31 appeared first on FromBeyond.se.
11/20/20141 hour, 20 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds Podcast avsnitt 30 – Death on Video

I avsnitt 30 av FromBeyonds podcast behandlas främst Shot on Video-skräck, film i den lägsta budgetklassen med allehanda galna resultat. The post FromBeyonds Podcast avsnitt 30 – Death on Video appeared first on FromBeyond.se.
10/14/20141 hour, 54 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 29

Efter en hiskeligt varm sommar där solen avlivat mycket av den filmhunger som annars råder hos de omättbara redaktörerna Larsson och Blixt, har äntligen ett nytt avsnitt av FromBeyond's podcast anlänt! The post FromBeyond’s podcast avsnitt 29 appeared first on FromBeyond.se.
9/3/20141 hour, 31 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 28

Utan något särskilt tema kämpar sig FromBeyond's tappra podcastare genom allt från hyperläckert koreograferad asiatisk action till förståndsförintande science fiction-fascination i ett grått Skottland. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 28 appeared first on FromBeyond.se.
7/24/20141 hour, 27 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 27 – Midsommar

I det tjugosjunde avsnittet av podcasten diskuterar vi vad vi anser vara skräckfilm som bör ses just under sommaren. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 27 – Midsommar appeared first on FromBeyond.se.
6/25/20142 hours, 19 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 26 – Nunnor på film

I det tjugosjätte avsnittet av FromBeyond's ständigt framtågande podcast, har redaktörer Blixt och Larsson kammat håret, plockat fram finkläderna och gett sig in bland klostren för att titta närmre på genren nunsploitation. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 26 – Nunnor på film appeared first on FromBeyond.se.
6/1/20141 hour, 45 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 25

I den senaste, rykande färska upplagan av FromBeyond's podcast diskuterar redaktörer Blixt och Larsson allehanda nyheter på genrefilmsfronten. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 25 appeared first on FromBeyond.se.
4/16/20141 hour, 12 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 24 – Frankenstein

I denna upplaga av FromBeyond's podcast riktar vi blicken mot Frankenstein och alla hans skapelser och hur dessa porträtterats på film. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 24 – Frankenstein appeared first on FromBeyond.se.
3/6/20142 hours, 3 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 23 – Indieskräck

I det tjugotredje avsnittet av FromBeyond's podcast är vi kvar i det gångna året och diskuterar en del mindre skräckfilmer som lyckats undvika våran uppmärksamhet fram till nu. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 23 – Indieskräck appeared first on FromBeyond.se.
2/5/20141 hour, 22 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 22 – 2013 summerat

I det tjugoandra avsnittet av FromBeyond's podcast sammanfattas filmåret 2013. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 22 – 2013 summerat appeared first on FromBeyond.se.
1/14/20143 hours, 56 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 21 – Julskräck #2

Julen är nu åter kommen, och hur kan man fira den bättre än att förkovra sig i ohälsosamma mängder julfilm? FromBeyond hjälper dig återigen med att botanisera i julskräckens värld. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 21 – Julskräck #2 appeared first on FromBeyond.se.
12/23/20131 hour, 19 minutes
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 20 – Bigfoot!

Nu när kylan slagit sitt grepp om Sverige och snön seglar ner över våra gator, passar FromBeyond på att sätta klorna i det vintrigaste av alla monster; Bigfoot. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 20 – Bigfoot! appeared first on FromBeyond.se.
12/10/20131 hour, 48 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s Podcast avsnitt 19

November har öppnat sina portar och höstrusket har nu snart gått över i vinter. David och Rickard firar detta filmväder genom att prata om nya filmer och aktuella blu-raytips. The post FromBeyond’s Podcast avsnitt 19 appeared first on FromBeyond.se.
11/13/20131 hour, 30 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 18 – Halloweenfilmer

Nu så här när höstrusket så gemytligt smygit sig på och gjort dagarna mörkare, passar det väl utmärkt att titta på skräckfilm? Rickard och David har i denna episod av podcasten tagit fram ett gäng personliga favoriter som de gillar att titta på kring Halloween-tider. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 18 – Halloweenfilmer appeared first on FromBeyond.se.
10/28/20131 hour, 53 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 17 – Monsters of Film

I det senaste, rykande färska avsnittet av FromBeyond's podcast har David återigen med sig Alex i diskussionerna, efter en lång frånvaro från podcastande. De diskuterar sina synpunkter på filmerna de såg under Monsters of Film-festivalen i Stockholm och tar upp ett gäng nyheter värda att sätta under lupp. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 17 – Monsters of Film appeared first on FromBeyond.se.
10/19/20132 hours, 25 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s podcast avsnitt 16

I det sextonde avsnittet av FromBeyond's podcast, riktar redaktörer Blixt och Larsson strålkastaren mot en blandad mängd filmer. The post FromBeyond’s podcast avsnitt 16 appeared first on FromBeyond.se.
10/9/20131 hour, 10 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

FromBeyond’s Podcast avsnitt 15 – Kultfilmsfestivalen i Alingsås

I det femtonde avsnittet av FromBeyond's podcast riktas strålkastarna mot Rickard och Davids besök på kultfilmsfestivalen i Alingsås. The post FromBeyond’s Podcast avsnitt 15 – Kultfilmsfestivalen i Alingsås appeared first on FromBeyond.se.
9/24/20131 hour, 31 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

FromBeyonds Podcast avsnitt 14 – Kannibalfilm

I det fjortonde avsnittet av FromBeyonds podcast sätter Rickard och David tänderna i den suspekta och exploativa subgenren italiensk (främst) kannibalfilm. The post FromBeyonds Podcast avsnitt 14 – Kannibalfilm appeared first on FromBeyond.se.
9/12/20131 hour, 26 minutes