Winamp Logo
Fresia & Milan parkeren de bus Cover
Fresia & Milan parkeren de bus Profile

Fresia & Milan parkeren de bus

Dutch, Sports, 2 seasons, 78 episodes, 3 days, 3 hours, 6 minutes
About
In deze podcast gaan Fresia Cousino Arias en Milan van Dongen op bezoek bij de hoofdrolspelers van het Nederlandse voetbal. Ze bespreken in hun podcast-bus de actualiteit maar vooral ook het leven van de voetballers buiten het veld.
Episode Artwork

49 | Deel 1 van Redouan El Yaakoubi

Redouan El Yaakoubi had als kind twee dromen: profvoetballer worden en een universitaire studie volgen. Ondanks dat de kansen daarop uiterst gering waren, bleef de Utrechter volhouden. Waarna het hem allebei lukte, ging de verdediger over tot actie. Hij richtte de stichting Durf te Dromen op om kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht een nieuw thuis te geven. Een plek waar ze aan hun talenten konden werken en goed begeleid worden in de manier die El Yaakoubi zelf als kind had gemist. In deel 1 van de podcast met El Yaakoubi gaat het over hem als mens en voetballer. In deel 2 van de podcast met El Yaakoubi, die volgende week uitkomt, blikt de verdediger uitgebreid terug op de OneLove-actie van de KNVB.
10/24/202349 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

45 | Davy van den Berg bekeerde zich tot islam

Er was een tijd dat Davy van den Berg tot de grootste talenten van Nederland behoorde, maar zijn periode bij PSV pakte niet zo uit als je na meer dan tien jaar zou mogen verwachten. Terwijl Van den Berg via Utrecht en Roda JC bij PEC Zwolle terecht kwam, deelde hij een verhaal eerder met de wereld dan met zijn familie: hij bekeerde zich tot de islam. Vanuit de hele wereld kreeg de middenvelder daar lovende reacties op en Van den Berg helpt nu mensen die in dezelfde situatie zatten als hijzelf. Ondertussen zit hij als voetballer niet stil en maakt hij dit seizoen naam in de Eredivisie.
9/26/202353 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

42 | Kika van Es over haar miskraam

Voor verdediger Kika van Es sloot deze zomer na 77 interlands en acht professionele voetbalclubs het avontuur als profvoetballer. De Brabantse heeft een zwaar en hectisch jaar achter de rug. Dit seizoen kwam de 31-jarige verdediger erachter dat ze zwanger was en daarom hoopte ze dat haar kinderwens in vervulling kon gaan. Later kreeg ze te horen dat haar zwangerschap was mislukt, waarna ze haar andere droom probeerde te vervullen door in aanmerking te blijven voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal van afgelopen zomer. Pas een dag voor de openingswedstrijd van het Nederlands elftal kreeg ze van Andries Jonker een telefoontje dat het echt niet meer nodig was om door te blijven trainen. Daarmee is haar professionele loopbaan als profvoetballer definitief ten einde en vertelt ze wat dat met haar heeft gedaan in een nieuwe aflevering van Fresia & Milan Parkeren de Bus.
9/5/202356 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

29 | Succesvol ondernemer Demy de Zeeuw

Van de 27 interlands die Demy de Zeeuw voor het Nederlands elftal speelde, zal de wedstrijd tegen Uruguay voornamelijk blijven hangen. In de halve finale van het wereldkampioenschap viel de middenvelder uit na een zware aanslag van Martín Cáceres. De problematiek die hij vervolgens aan zijn hoofd kreeg, bleef jarenlang aanhouden. In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus gaat de Apeldoorner in op die verschrikkelijke trap en wat de gevolgen daarvan zijn geweest. Verder doet De Zeeuw tegenover Fresia Cousiño Arias en Milan van Dongen zijn verhaal over het zijn van een succesvol ondernemer van bedrijven als BALR en 433, zijn scholierenbaan als pizzabakker, de winnaarsmentaliteit van Luis Suárez, de macht van Vladimir Poetin en of hij ooit nog terugkeert in de voetballerij en zo ja in welke vorm.
4/4/202355 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

10 | Het kinderboek van 'Maud & Wout' (Roetgering & Brama)

Maud Roetgering en Wout Brama zijn bezig met het maken van een kinderboek. Het boek van Miss en Mister Twente is een afspiegeling van hun eigen carrière, maar de boodschap in het verhaal is met name gericht op inclusiviteit, diversiteit en homo-acceptatie. Roetgering en Brama doen bij Fresia Cousiño Arias en Milan van Dongen hun verhaal over het ontstaan van het kinderboek en wat ze in hun eigen carrière zijn tegengekomen op het vlak van acceptatie als het gaat om homoseksualiteit.
10/11/202254 minutes, 26 seconds