Winamp Logo
Fredrik og Kadafi Cover
Fredrik og Kadafi Profile

Fredrik og Kadafi

Norwegian, News, 1 season, 53 episodes, 1 day, 10 hours, 3 minutes
About
«Fredrik og Kadafi» er en podkast som tar opp aktuelle temaer innen nyheter, sport og kultur. Med politikere, eksperter, artister og kollegaer som gjester, er det klart for både spennende og interessante samtaler og debatter. Fredrik Græsvik og Kadafi Zaman er kjente profiler fra TV 2 Nyhetene. De er ofte å se når det rapporteres fra store hendelser og begivenheter, både innenlands og utenlands. Ofte tynget av alvor. Fredrik og Kadafi har vært venner lenge og kjenner hverandre godt, og i denne podkasten får vi møte dem på en litt annerledes måte.
Episode Artwork

Zahid Ali om å være morsom og alt han lurer på om krigsreportere

Komikeren Zahid Ali og programleder Fredrik skal sette opp et live-show sammen. De snakker om hva de har til felles, humor og krig
6/13/202443 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Hans-Petter Nygård-Hansen om når livet blir mørkt

Foredragsholder Hans-Petter Nygård-Hansen møtte veggen. Turer ut i naturen og mestringsfølelsen som fulgte, ble en viktig del av redningen.
6/6/202443 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Raymond Johansen om hvor jævlig krigen på Gazastripen er

Som nytilsatt generalsekretær i Norsk folkehjelp har Oslos tidligere byrådsleder Raymon Johansen ansvar for å få nødhjelp frem til palestinerne på Gazastripen. Krigens ondskap sjokkerer ham 
5/30/202436 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ayesha Wolasmal om livet under Taliban.

Den norske hjelpearbeideren Ayesha  Wolasmal ble evakuert da Taliban inntok Kabul i 2021. Men, hun dro raskt tilbake og er nå bokaktuell med boka Tusen dager med Taliban.
5/23/202435 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Marte Heian-Engdal om livet på Gazastripen

I oktober skulle forsker og Midtøstenkjenner Marte Heian-Engdal til Gaza for å besøke Rantisi-familien, men så brøt krigen ut. Marte endte opp med å skrive en bok som gir leserne muligheten til å bli kjent med Gaza og en families kamp for å overleve.
5/16/202448 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Hanne Lossius og Marthe Valle om folk på flukt og krigen i Gaza.

De to helsearbeiderne er fortvilet over situasjonen på Gazastripen akkurat nå, og etterlyser større solidaritet med palestinerne.
5/9/202444 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Bjørn Arild Gram om at Forsvaret skal rustes opp som aldri før.

Forsvarsministeren forklarer hvorfor trusselen fra Russland må tas på alvor, og at det er på høy tid å løfte Norges forsvarsevne.
5/2/202433 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Kirsti Skogsholm om hjelpeløsheten som mor, et helsevesen som sviktet og å miste tvillingjentene sine i overdose

I januar 2023 fikk Kirsti Skogsholm beskjeden hun fryktet mest av alt. Tvillingjentene hennes var funnet døde. Hun forteller åpent om hvordan det er å føle seg utilstrekkelig som mor og om hva hun hadde håpet jentenes fremtid ville bringe.
4/25/202436 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Jan Christian Vestre om valgløfter som må utsettes og den harde retorikken politikere rammes av i sosiale medier

I denne episoden treffer jeg næringsminister og nestleder i Ap Jan Christian Vestre. Vi snakker om hvor vanskelig det kan være å holde løfter og hvordan terroren på Utøya har formet han som politiker. Og så snakker vi litt om Donald Trumps handelsbarriere mot Norge.
4/18/202444 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Jette F. Christensen om vårt sårbare demokrati, politikerforakt og norsk EU-medlemskap

I sin nye bok, Demokratiet – det er oss, advarer tidligere stortingsrepresentant Jette Christensen mot autoritære ledere og politikerarroganse.
4/11/202441 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Harald Henden om 35 år som krigsfotograf, sitt beste bilde og lettelsen over å ikke måtte ut igjen

I denne episoden treffer jeg kollega gjennom flere tiår VG-fotograf Harald Henden. Vi snakker om felles opplevelser, krig, frykt og hva det å reise til krigssoner gang på gang gjør med mennesker.
4/4/20241 hour, 5 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Christian Strand om livet som adoptivsønn, om å lete etter sine biologiske foreldre og om frykten for sannheten

I denne episoden møter jeg Christian Strand som har kommet med en ny bok om å være adoptert fra en annen del av verden.  Det skulle gå over 40 år før programlederen og TV-stjernen tok mot til seg for å oppsøke sine røtter i Indonesia.
3/21/202455 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

USA-ekspert Are Tågvold Flaten om Bidens energi og Trumps mentale svekkelse

I denne episoden møter jeg USA-ekspert Are Tågvold Flaten fra amerikanskpolitikk.no om Joe Bidens energiske tale til nasjonen og Donald Trumps sjanser til å hale i land en valgseier i november.
3/14/202442 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen om faren for krig, Trumps forhold til NATO og sitt eget forhold til Twist

I denne episoden møter jeg forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Han mener det er grunn til å være bekymra for den sikkerhetspolitiske situasjonen og ønsker seg både skip og flere folk. Og vi snakker litt om Twist.
3/7/202436 minutes
Episode Artwork

Lege Erik Fosse har sett Gaza-krigens grusomheter med egne øyne

Lege Erik Fosse er ukas gjest. Den erfarne kirurgen har tilbragt fire uker på Gazastripen og forteller om helt forferdelige forhold for en sivilbefolkning som har vært utsatt for et sammenhengende bombemareritt i over fire måneder.
2/29/202444 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Trond Giske om at han søker makt, og vurderer comeback i toppolitikken

Trond Giske er nyvalgt nestleder i Trondheim arbeiderparti. Han forteller om hvordan han kan komme seg tilbake til toppen, hvordan Ap kan bli større og hvordan arrogante politikere har skjøvet velgerne fra seg.
2/22/202444 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Brenner verden? Ambassadøren svarer

Tidligere ambassadør til Israel, USA og Afghanistan, Kåre Aas, er ukens gjest. Han er bekymret, men understreker at man må ha håp om at konflikter kan løses.
2/15/202437 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Folkerettsekspert Cecilie Hellestveit om problemene Israel møter når de etterforskes for folkemord på palestinerne

Er det virkelig lov å drepe barn i krig? Og, vil land som Norge nå tvinges til å innføre eksportrestriksjoner som vil ramme Israel, fordi landet nå etterforskes for brudd på krigens folkerett? Kanskje kommer krigen til å få fart på forhandlingene om en selvstendig palestinsk stat.
2/8/202442 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Livepod: Alt du bør vite om det amerikanske valget

USA-ekspert Eirik Bergesen fra podkasten Det Store Bildet blir med på denne livepodkasten hvor vi forsøker å gi deg alt du bør vite om det amerikanske valget - og litt til.
2/1/202443 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Martine Aurdal om rekken av politikerskandaler, motgift mot politikerforakt, og Sandra Borchs historisk raske avgang

Er Jonas Gahr Støres regjering virkelig den mest skandaløse i moderne norsk historie, slik Sylvi Listhaug hevder? Vil det ramle flere skjeletter ut av skapet, eller kan statsministeren nå puste ut?
1/25/202434 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Hans-Petter Nygård-Hansen om idiotalgoritmer, klikkjournalistikk og kunstig intelligens

Hva skjer med journalistikken når redaksjonene må kutte og virkelige opplevelser erstattes av kunstig intelligens. Mediekjenner og kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen tegner et til dels dystert bilde av en verden der fake news forveksles med fakta.
1/18/202438 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Harald Stanghelle om «eksport» av palestinere, yndlingsdiktatorer og en mislykket fredsavtale

Ukens gjest mener at Benjamin Netanyahu har vært og er en ulykke for Israel, for israelerne, for fredsprosessen, og ikke minst for palestinerne. Stanghelle frykter at krigen i Gaza vil fortsette helt til over det amerikanske presidentvalget i november. Vinner Trump, vil amerikansk støtte til Israel trolig øke.
1/11/202435 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Mads Gilbert om reelle dødstall i Gaza, brannskadde barn og mangel på medisiner

I en rå og brutal samtale, forteller lege Mads Gilbert om virkeligheten Gazas befolkning lever i nå. Om de enorme skadene – fysiske og psykiske – palestinerne påføres, og om verdenssamfunnets manglende evne til å beskytte sivile i krig.
1/4/202445 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Fra mann til kvinne

Christines tidligere jeg var 20 år da han ba faren om en samtale. - Pappa, jeg vil leve som kvinne, sa han - og sånn ble det. I dag er Christine mor til en 12-åring. Men det har til tider vært en tøff kamp å være den man vil.
11/30/202336 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Gane for black metal og vin

Satyricons Sigurd Wongraven er bekymret for hvordan været herjer med vindruene hans. Klimaendringene er ikke til å spøke med, og verdensstjernen har et nytt album rett rundt hjørnet.
11/23/202336 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Trenger vi monarkiet?

Bare humbug, luksus og fjas hevder Kronprins Haakons tidligere lærer i statsvitenskap. Professor emeritus Trond Nordby ble omtalt som Norges mest kjente republikaner, så ble han stille i flere år. Nå er han tilbake, og slår et slag for å avskaffe monarkiet. TV 2s kongehusekspert Ole Jørgen Schulsrud-Hansen derimot er monarkist på sin hals.
11/16/202330 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Gamle, senile gubber

Denne uken er det ett år til det amerikanske presidentvalget. Vi har invitert demokraten Lisa Cooper for å snakke om hvor stort uføre amerikanerne har satt seg i.
11/9/202339 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Tusen barn i uka

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er ikke i tvil om at det er palestinerne som har lidd mest i konflikten med israelerne opp gjennom årene, men gir Hamas skylden for det som skjer nå. Han håper palestinerne kan få sin egen stat og leve i fred med sine naboer. I 2006 publiserte han de omstridte Muhammed-karikaturene, men er slett ikke sikker på om han ville gjort det igjen.
11/2/202341 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Rapport fra Dr Gilbert

Legene på Gazastripen mangler strøm, vann og medisiner. Pasienter legges til side for å dø. Sykehusgulvene er fylt med hardt skadde pasienter. Bombingen av Gaza fortsetter med voldsom styrke.
10/26/202335 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Tid for ondskap

Hver morgen sjekker hun telefonen for å se hvem av vennene som fortsatt er i live. Egentlig skulle historiker og konfliktløser Marte Heian-Engdal vært i Gaza nå. Det er hun heldigvis ikke. Hun forstod raskt at Hamas-angrepet mot Israel ville endre Midtøsten. Nå leter hun etter glimt av håp i elendigheten.
10/19/202342 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Grenseløs terror

I 25 år har teologen Trond Bakkevig drevet fredsarbeid mellom israelere og palestinere. Hamas sitt ekstreme angrep på Israel har tatt fra ham håpet om en snarlig løsning på konflikten. Men, han understreker at det er viktig å snakke om årsaken til palestinernes sinne – Israels okkupasjon.
10/12/202338 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Slurk, smak og spytt

Hun smaker på flere tusen vintyper i året, men blir likevel ikke full på jobb. Vinskribent Ingvild Tennfjord blir ikke lei. Sommerjobben er på en vingård i England.
7/20/202328 minutes, 1 second
Episode Artwork

Krigshisseri og sperregrenser

Venstreleder Guri Melby vil ha mer militærhjelp til Ukraina. Hun synes regjeringen her jobbet for tregt. Ukens sommerjobb er klar for valgkampinnspurten og ser fordelene med å lede et lite parti. Om hun vil sitte i regjering med FrP derimot, er noe hun ikke vil svare på. Ikke nå.
7/13/202328 minutes
Episode Artwork

Sommer og vannski

Bare finansministeren får båten på vannet, skal han opp på vannski. Sommergjest Trygve Slagsvold Vedum forteller at han heller ville vært statsminister, og han åpner opp om sykdommen som snudde livet på hodet.
7/6/202332 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Pride og skoleskyting

Marte Gerhardsen er tydelig på at barn og unge ikke får fritak fra undervisning om mangfold. Oslos utdanningsdirektør er sommergjest og forteller om det som er både ansatte og foreldres aller største mareritt.
6/29/202326 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Deilige norske menn

Samfunnsrefser Sanna Sarromaa kan ikke fordra norsk selvgodhet. Men er det noe hun elsker med Norge - er det at landet er et overflødighetshorn av vakre, velduftende norske menn.
6/22/202330 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Sjekking og fotball

Vil Norge klare å slå Skottland, og finner Siv Jensen seg en mann? Hun gjester oss. Det gjør også TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.
6/15/202345 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Knuste måkeegg

Klarer virkelig ikke folk å se forskjell på Kadafi og nybakt forfatter Zahid Ali? Sistnevnte hadde en drøm om å gi debutboken til bestevenninnen, men hun døde før siste punktum ble satt. Og hva skjer egentlig med norsk økonomi?
6/8/202334 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Bybane og Samer

I Bergen har politikerne kranglet seg til at Bybanen skal gå over Bryggen, og barnepride er avlyst. Rapporten om undertrykkelse av samer er klar, og kollega Morten Asbjørnsen har laget film om seg selv og tennisspilleren Casper Ruud.
6/1/202337 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Fedme, sorg og idrett

Else Kåss Furuseth gir Fredrik og Kadafi tips om hvordan de skal finne sommerkroppen. 35 år gamle Zaineb al-Samarai ligger an til å bli idretts-Norges mektigste person. Også hun gjester oss.
5/25/202336 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Prisdryss

Journalist Bjørn Olav Jahr klarte aldri å slå seg til ro med dommene i Baneheia- og Tengs-sakene. Det fikk han Den store journalistprisen for. Pris ble det også på Kadafi og resten av gjengen i Norge bak fasaden. Fredag hentet de hjem Gullruten for beste aktualitetsprogram.
5/16/202341 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Sexvideoer og kunstig intelligens

Ukens episode handler om sexvideoer av russ og hvordan kunstig intelligens kan utgjøre en trussel mot vår sivilisasjon. Kadafi har rømt landet, men Fredrik klarte å spore ham opp.
5/11/202335 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kronjuveler og skada bjørn

Kadafi skal se på kroningen av kong Charles og forteller om et hemmelig prosjekt. Hemmelighetsfull er også Fredrik, mens Knut Storberget omtaler Putin og Russland som en skada bjørn. Han mener Norge må bruke mange hundre milliarder mer enn planlagt på forsvar.
5/4/202337 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Politikk og piller

Nordmenn knasker piller som aldri før. Det er vel ikke så bra? I neste uke blir Tonje Brenna valgt til nestleder i Arbeiderpartiet. Hennes nyttårsforsett var å drikke mer vin med venner. Men klarer hun det?
4/27/202335 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Kokain og streik

Kadafi er nominert til Gullruten, mens Fredrik er opptatt av journalisters dialektbruk. Det er storstreik i et land som flommer over av kokain. Podkaster Jenny Gehrken er bekymret over misbruket, og polititopp Grete Lien Metlid vil ha Arfan Bhatti til Norge.
4/20/202339 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Skamfulle offiserer og eliteserien

Forsvarssjefen innrømmer at det ikke alltid er like stor stas å gå i uniform. General Eirik Kristoffersen er også overrasket over hvor dårlige russerne er til å kjempe. Agnes Viljugrein er Vålerengasupporter og ønsker enda flere jenter og damer på tribunene. Kadafi forteller om svenske tilstander, og Fredrik om den gangen han la pannen mot Dalai Lamas uten at sistnevnte ba ham suge på tungen hans.
4/13/202341 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Påskekrimspesial

I Fredrik og Kadafis andre påskespesial snakker vi om krim. True Crime, krimlitteratur, krimserier og virkelige krimgåter. Både oppklarte og uoppklarte. Krimforfatter og tidligere politisjef Hanne Kristin Rohde og TV 2-kollega og krimreporter Kenneth Fossheim er på besøk.
4/8/202334 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Statsministerens Påskespesial

I over 25 år har de reist rundt i verden sammen. For 15 år siden havnet de midt i et skjellsettende terrordrama i Kabul. Kadafi har reist utenlands, men Statsministeren kommer. Jonas Gahr Støre sliter i motbakker gjennom påsken, og legger kanskje en Jägermeister på kjøl.
4/4/202332 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Drap og pandemi

Det vil komme en enda farligere pandemi enn Covid 19. Det sier direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet til oss. Det blir nok bypåske på både Fredrik og Kadafi, og sistnevnte er opptatt med å jobbe både med hjemkomne IS-kvinner og Martine Vik Magnussen-saken.
3/30/202336 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Hun som trakk seg!

Hun var innstilt som nestleder i Oslo Arbeiderparti. Stortingsrepresentant Kamzy Gunaratman forteller for første gang hvorfor hun trakk seg. Kadafi elsker filmer og serier, mens Fredrik ikke ser noe særlig på TV. Blir Donald Trump fengselsfugl eller president? TV 2s USA-ekspert Eirik Bergesen forklarer, mens Fredrik og Kadafi forteller historier fra fronten i Irak.
3/23/202341 minutes
Episode Artwork

Krig og fotball

Kan Manchester City-spissen Erling Braut Haaland og Arsenal-kaptein Martin Ødegaard bidra til å løfte det norske landslaget til nye høyder? Vi har invitert kollega Ida-Marie Vatn for å snakke om noen av verdens beste fotballspillere og sine møter med legendene David Beckham og Egil Drillo Olsen. I ni år har Aslaug Henriksen sendt sine medarbeidere til de farligste stedene på kloden. Å dekke krigen i Ukraina er krevende, og ikke minst farlig. Fredrik og Kadafi forteller om de verste opplevelsene de har hatt på jobb for TV 2. Og hvordan går det egentlig med programledernes slankekur?
3/16/202344 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Sølvskjorte og Disco-Erna

Erna Solberg syns ikke synd på Jonas Gahr Støre og gjør seg klar til å bli Norges neste statsminister. Hør henne snakke om dansing, Putin og Trump. Fredrik har møtt koranbrenneren som har satt Sveriges NATO-medlemskap på vent, og Kadafi forteller om middagen med verdens første muslimske, kvinnelige statsminister.
3/9/202346 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Fredrik og Kadafi - Premiere 9. mars

Velkommen til Fredrik og Kadafi - en ukentlig nyhetspodkast fra TV2.
3/9/202330 seconds