Winamp Logo
Førti-ish Cover
Førti-ish Profile

Førti-ish

Norwegian, Education, 1 season, 8 episodes, 1 hour, 54 minutes
About
Marte Spurkland og Kristine Hellesland utforsker og deler om det å være kvinne midt i livet. Hva er det som egentlig skjer med kroppen vår, og ser verden annerledes på oss? Førti-ish er en ærlig og kjærlig podkast om alt fra eksistensiell smerte til å faktisk kunne ha det godt med endringene.
Episode Artwork

Sextrakassering, gaslighting og er vi klokere enn 20-åringene?

Sesongfinale! Er dagens 20-åringer mer reflekterte og modne enn vi selv var for 20 år siden? Vi utforsker partnerjakt 40-ish og ser på hvilke kvaliteter hos en mulig partner som frister i midtlivet. Og vi spør: hvorfor er det så vanskelig å være til stede her og nå? Dagens ord: gaslighting og phubbing. Hør hele sesongen i Aftenposten-appen eller hos Podme.
12/2/202247 seconds
Episode Artwork

Midtlivsknekken, motivasjonsprat i speilet og feiring av livet!

JEG ER STERK. JEG ER VERDT DET. JEG ER SMART. Kristine fyller 46 og feirer dagen med positive affirmations. Marte er mer opptatt av døden som tar mer og mer plass i tankene. Dessuten: Et av midtlivets knekkpunkter er når barna blir unge voksne og flytter hjemmefra. Hva skjer da? Får du tomt rede-syndom med bittersøtt melankoli - eller er det tid for å feire friheten? Dette er episoden for de store spørsmål. Hør den i PodMe eller Aftenposten-appen.
11/25/202234 seconds
Episode Artwork

Ghosting av venner, kvinnefellesskap og kunsten å skryte av seg selv

Er 40-årene tiden for å gjøre opp status på vennefronten og definere enda tydeligere hvem som skal være flokken din? Kanskje skal du til og med slå opp med noen? Men er ghosting den beste metoden? Dessuten: Er det nå du skal bykse opp og frem på karrierestigen? Eller passer det bedre med litt “quiet quitting”? Hør alle episoder av Førti-ish i Podme, ap.no eller i Aftenpostens app.
11/18/202236 seconds
Episode Artwork

Sex, samliv-ish og frykten for å date i 40-årene: Hør hos Aftenposten og i PodMe nå!

Parforhold vs. singelliv i midtlivet, hva er best? Kvinners sexlyst daler fra ca 40-ish. Skal vi slå oss til ro med det, eller trengs det en seksuell revolusjon for midtlivskvinner? Stemmer det at flest forhold ryker midt i livet? Og: samliv handler også om å leve godt med deg selv. Fra og med denne uken finner du Førti-ish i PodMe eller Aftenposten-appen. Alle våre podkaster er inkludert for deg som abonnerer på Aftenposten. Vil du i tillegg høre alle Schibsteds podkaster i PodMe, kan du oppgradere abonnementet ditt til full tilgang på ap.no/podme.
10/21/20222 minutes
Episode Artwork

Desperat etter baby vs. barnløs og lykkelig

Marte Spurkland og Kristine Hellesland utforsker reproduksjon i 40-åra. En av dem har personlig erfaring med akkurat det. Selv om kroppen er i gang med det hormonelle vorspielet til overgangsalderen, kan det gå an å bli gravid. Særlig om man får hjelp på veien. Men obs og NB: Reproduksjon og barn er ikke alt som gir mening i verden. Og barn er ingen lykke-garanti.
10/14/202243 minutes, 1 second
Episode Artwork

Perimenopausen: Kroppens vorspiel til overgangsalderen

Hva skjer når kjønnshormonene dine ikke lenger er like gode synkronsvømmere? Resultatet kan minne om The Roaring Forties med tårer på jobb og håndkrem på tannbørsten. Hør Marte Spurkland utforske det ville, vakre og vanskelige med å være førti-ish sammen med sin faste gjest i livet, Kristine Hellesland.
10/8/202234 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Nytt speilbilde, eksistensiell smerte og ulmende hormoner

Hvem er hun dama i speilet? Og, ser resten av verden annerledes på deg nå som du ikke kan reprodusere lenger? Marte Spurkland har besøk av sin gode venninne, Kristine Hellesland. Sammen utforsker de midtlivet, endringene i kroppen og hvordan samfunnet ser på førti-ish gamle kvinner. Ikke minst forteller de deg hvorfor du bør møte midten av livet som en spekkhogger-diva.
9/30/202232 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Ny podkast: 40-årenes spagat

En podkast fra Aftenposten om eksistensiell smerte og glede midt i livet. Kommer fredag 30. september!
9/27/202247 seconds