Winamp Logo
ForsvinningsFredag Podkast Cover
ForsvinningsFredag Podkast Profile

ForsvinningsFredag Podkast

Norwegian, Investigative journalism, 6 seasons, 141 episodes, 2 days, 28 minutes
About
Hva driver en bestemor til å ta livet av leieboerne sine, en etter en? Hvordan forsvinner et tvillingpar sporløst uten at politiet bryr seg? I 4 år har Sara Høydahl drevet med true crime innhold på Youtube, og nå er det på tide å forstørre true crime universet. Bli med hver fredag, når Sara tar et dypdykk i ulike forsvinnings- og drapssaker, både nye og eldre, kjente og ukjente. Følg podkasten på Instagram for å få med deg ekstramateriale til hver episode @forsvinningsfredag.
Episode Artwork

Lauren McCluskey - kjærlighet fra helvete

Lauren McCluskey har hele livet sitt vært et lovende friidrettstalent, selv da hun begynte på Universitetet. Hun var godt likt av alle, og var lovende både innenfor idretten, men også på skolebenken. En dag møter hun personen som skal snu livet hennes på hodet. Bare i løpet av en måned skal Laurens skjebne virkelig bli satt på prøve.
1/28/202214 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hvem drepte Black Dahlia?

Elisabeth Short; den unge jenta med en stor drøm om å bli en verdenskjent skuespiller. Som 22-åring har hun nettopp flyttet til Los Angeles, for å virkelig skyte fart på karrieren sin. Elisabeth Short, skulle senere bli kjent for noe helt annet, under navnet "Black Dahlia". Men hvorfor?
1/21/202210 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ny sesong kommer 21. januar!

Jeg gleder meg sjukt til å presentere sesong 2 av ForsvinningsFredag. Premiere 21. januar.
1/13/202249 seconds
Episode Artwork

Vampyren i Sacramento

*Denne episoden inneholder prat om seksuelt overgrep, dyremishandling, nekrofili og kannibalisme. Lytt sammen med en du stoler på* På 70-tallet terroriserer en mann i 20-årene byen Sacramento i California. Denne mannen heter Richard Chase, og har en barndom mye preget av vonde minner, vold og utrygge rammer. Etter videregående flytter han for seg selv, og det er nå ting virkelig begynner å skje. Hvem var egentlig vampyren i Sacramento?"
12/17/202113 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Jerika Binks - forsvinningen i Fork Canyon

24 år gamle Jerika Binks forsvinner på mystisk vis i 2018, da hun hadde satt snuta ut i American Fork Canoyon i Utah, for å ta seg en joggetur. Det siste sikre sporet vi har av den unge jenta er bilder fra et overvåkningskamera akkurat i det hun setter føttene sine inn i American Fork Canyon. På tidspunktet bodde Jerika i et behandlingshjem for unge som rehabiliteres for rusmisbruk - kan det ha noe med saken å gjøre?
12/10/202112 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Alissa Turney

Allerede som liten jente er livet til Alissa Turney turbulent. Forholdet mellom hennes biologiske foreldre gikk i vasken kort tid etter hun ble født, og allerede som 9-åring blir hun adoptert av stefaren sin, etter at moren hennes tapte kampen mot kreft. Alissas siste dag på videregående og den kommende sommeren, var imidlertid ting hun gledet seg stort til og hadde pratet om i all evighet. Men det er også denne dagen tenåringen skal forsvinne, under fryktelig merkelige omgivelser. På soveromskommoden hennes finner familien et mystisk brev, som leder den kommende etterforskningen i retning av en frivillig forsvinning - men dette tror ikke søsteren noen ting på. Hva er egentlig sannheten om forsvinningen av Alissa Turney?
12/3/202123 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Bobby Dunbar

I august 1912 forsvinner 4 år gamle Bobby Dunbar sporløst mens han er på hyttetur med familien og noen venner av foreldrene hans. De som sist så han i live er familievennen Paul Mizzie, samt Bobbys egen bror. Det tar ikke lang tid før saken får status som en mulig drapssak, og i prosessen bruker etterforskerne flere omdiskuterte metoder for å søke seg frem til svaret. 8 måneder etter forsvinningen skjer det noe interessant i saken; en eldre mann blir sett gående med en liten gutt som ser ut som Bobby. Hvor er egentlig Bobby Dunbar?
11/26/202115 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Colleen Ritzer

Høsten 2012 får Colleen Ritzer drømmejobben ved Danvers High School. Hun blir høyt elsket av lærere og elever, og er kjent for å ta elevene under vingene sine. Året etter får hun en ny elev i klassen, som flyttet til Danvers utenbys fra - dette er 14 år gamle Philip Chism. I oktober 2013 ønsker Colleen å ta en prat med ham etter skoletid ettersom han var ny. Den samme ettermiddagen blir både Colleen og Philip meldt savnet, og hele skolen står i høyspenn. Hvem skulle trodd at skolens overvåkningskameraer til slutt skulle løse saken?
11/19/202120 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Travis Alexander

I september 2006 møtes Travis Alexander og Jodi Arias for aller første gang. Menneskene rundt dem sier det slo gnister mellom dem fra første sekund, og det som skulle bli et forhold i februar 2007, virker rosenrødt sett fra utsiden. Etter bare 5 måneder sammen blir det slutt mellom det tilsynelatende perfekte paret. 9. juni 2008 blir Travis funnet død inne på sitt eget bad, og er ikke til å kjenne igjen. Hva var egentlig sannheten om forholdet mellom Travis og Jodi?
11/12/202115 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

The Millbrook Twins

I mars 1990 hadde 15 år gamle Jeanette og Danette Millbrook nettopp flyttet med familien sin til en ny leilighet i Augusta, Georgia. Jentene var nødt til å ta buss til skolen, men moren hadde ikke råd til å betale dette den første tiden, så jentene måtte derfor låne penger av gudfaren sin. Tvillingparet legger ut på en gåtur for å hente pengene før middag, men på veien forsvinner de sporløst. Saken er aldri etterforsket av politiet, og kun en håndfull mennesker er så vidt avhørt. Hvordan kan et tvillingpar forsvinne sporløst uten at politiet bryr seg?
11/5/202116 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ronald Ramm

Saken om 71 år gamle Ronald Ramm er en av Norgeshistoriens desidert største uløste drapssaker. 30. november hadde enkemannen vært på en julegrantenning i Larvik, før han omsider drar hjem. Dette var siste gang noen så han i live, og det er hans egen datter som finner han død inne i boligen hans. Alle verdisakene til avdøde er fremdeles i boligen, mens både Ramm og katten hans blir funnet døde i boligen. Hvem har tatt livet av 71-åringen, og hva er motivet?
10/29/202110 minutes
Episode Artwork

The Granny Ripper

Tamara Samsonova er navnet på dama som skulle bli kjent som "The Granny Ripper", etter å ha blitt mistenkt for forsvinningen og potensielt drapet på den tidligere ektemannen sin, samt koblet til totalt 14 drap på leieboerne hun hadde hos seg mellom 2001 og 2015. Hva driver en 68 år gammel bestemor til å ta livet av alle leieboerne sine en etter en?
10/22/202110 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Annie Börjesson

30 år gamle Annie Börjesson fra Sverige flytter til Skottland i 2005 for å starte et nytt liv, men litt etter litt begynner livet hennes der nede å bli fylt av stress og hemmeligheter for familien hjemme i Sverige. 4. desember 2005 blir 30-åringen funnet død langs Prestwick Beach i Skottland. Politiet i Skottland avskriver saken som selvmord, mens svenske myndigheter hemmelighetsstempler saken på bakgrunn av "internasjonale interesser". Hva var det som egentlig skjedde med Annie Börjesson?
10/22/202110 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Snart kommer ForsvinningsFredag Podkast!

Fredag 22. oktober kommer første episode av ForsvinningsFredag Podkast. Jeg gleder meg sjukt mye til å vise dere denne podkasten. Abonnér nå!
10/14/202146 seconds