Winamp Logo
Foreldrerådet Cover
Foreldrerådet Profile

Foreldrerådet

Norwegian, Children-Kids, 1 season, 596 episodes, 2 days, 9 hours, 47 minutes
About
Om de vanskelige, fantastiske, irriterende, nydelige og utfordrende sidene ved å ha barn. Med Thea Klingenberg og eksperter.
Episode Artwork

592. Selvutvikling: Skam er ikke en følelse, med psykologspesialist Pål Espen Olsen

Hva er skam? Hvorfor kjenner vi på det? Og burde vi ikke ha litt, sunn skam? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/20/202445 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

591. Spesial: Thea sjekker inn!

Thea svarer om mat, livsnyting og jobb, og Knut svarer om giftermål... Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/202436 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

590. Den aller første språkutviklingen, med språkpedagog Helle Haaheim Ekseth

Kan babyen kjenne igjen stemmen til foreldrene? Gråter barn på ulike språk? Hvor mye må energi må jeg bruke på at barnet mitt skal lære sitt hjertespråk? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/13/202433 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Fødsel: PTSD etter traumatisk fødsel, med Kristine Volckmar

Trigger warning: Denne episoden inneholder sterke og grafiske beskrivelser av dramatisk fødsel, så lytt med varsomhet Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202438 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Amming: Hvordan lykkes med delamming? Med Kine Vazon fra Ammehjelpen

Hva er delamming? Når er det ideelt? Hva betyr det egentlig å delamme? Vi fortsetter vårens ammeskole her i Foreldrerådet Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/6/202434 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Mat: Hva skal vi spise, da? Med ernæringsbiolog Marit Kolby & Hanne Fischer

Hvor vanskelig er det å spise næringsrik mat i hverdagen? Ikke spesielt vanskelig, ifølge Marit og Hanne. Her får du råd til handlingen, og enkle oppskrifter på blant annet brød og kyllinggryte til hverdags. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/202439 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Bonusfamilie: Hjelpemidler på veien fra stefamilie til bonusfamilie

Hvilke utfordringer dukker opp i en bonusfamilie? Hvor lang tid tar det å etablere den nye familien? Og hva kan vi gjøre for å ta vare på oss selv og hverandre? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/29/202446 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan er det å føde hjemme? Med Aida Leistad Thomassen

Hvorfor ville Aida føde hjemme? Hva trenger en å planlegge i forkant? Hvor mye koster det? Og er det så godt å legge seg i sin egen seng etter fødsel? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/202435 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Amming: Amming for nybegynnere med Christine Lystad fra Ammehjelpen

Hvordan er det vanlig at en nyfødt baby oppfører seg? Hvor ofte ammer den? Hvordan ammer den? Hva er vanlig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/22/202442 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan kan jeg spare uten å merke det? Med Lise Vermelid fra Pengesnakk

Hva kan økonomien min gjøre for meg? Hva skal jeg prioritere økonomisk? Og hvorfor skal jeg fortelle hva jeg tjener? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202440 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ufrivillig skolefravær med barne- og ungdomspsykolog Kirsten Resaland

Hvorfor vil ikke barnet mitt på skolen? Hvordan kartlegger vi det? Og hva kan vi gjøre for å få barna tilbake på skolebenken? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/15/202439 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hva kan vi gjøre for å være mindre slitne? Med mentaltrener Anniken Binz

Vi er enige i at vi er slitne, men hva kan vi gjøre med det? Hvordan får vi hverdagen til å gå opp, samtidig som vi sitter igjen med overskudd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202442 minutes
Episode Artwork

Partnervold med psykologspesialist og voldsforsker Solveig Vatnar

Finn ditt nærmeste krisesenter: https://www.krisesenter.com/finn-ditt-krisesenter/Hvor utbredt er partnervold i Norge? Hvordan vet vi hva som er vold? Og hvordan skaffer man hjelp til seg selv eller andre? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/8/202449 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Spesial: Vida Lill Berge

I løpet av det siste året har Vida Lill født en baby, fått en fødselsdepresjon, fått hjelp og sett lyset i enden av tunellen. Hvordan har det vært å gå gjennom så mange ukjente endringer? Og hvordan går det nå? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/202445 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Hvor trykker skoen i skolen? med Eddy Lyshaug fra Folk av de fleste

Hvorfor er det så vanskelig å gjøre skolen til et godt sted å være? Hvordan snur man en klasse fra uinteressert til inspirert? Og ligger ansvaret hos. barnet, lærerne eller foreldrene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/1/202440 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Spesial: Påskespesial fra hønsehuset

En av dere har sendt inn en talemelding med et forslag til hvordan vi kan prøve å unngå den slitenheten som har blitt debattert blant foreldre den siste tiden. Dette er råd å ta med seg inn i påskehelgen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/29/202419 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Hvordan ha ærlige samtaler med ungdommen? med barne- og ungdomspsykolog Kirsten Resaland

Hvordan skal vi være den ungdommen kommer til med det som er vanskelig, selv når de ikke kommer så godt ut av historien selv? Kan vi stole på at de er ærlige? Hvordan validerer vi og setter grenser samtidig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/25/202438 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: Derfor er vi slitne

Er årsaken til synkende fødselstall at slitne foreldre klager for mye? Og hjelper det i så fall å fortelle slitne folk at de bør klage mindre? Knut og Thea tar diskusjonen på hjemmebane. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/19/202450 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hvorfor funker naturen som lykkepille? med psykolog Johanne Refseth @psykologmedsovepose

Hvordan lindrer naturen symptomer på angst og depresjon? Hvorfor bringer et bål oss tettere sammen? Og hva gjør man hvis man ikke liker å være ute? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/202448 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan får man til hjemmeskole? Marte og Andreas Larsen svarer på dine spørsmål!

Etter Marte (@jordmorliv) og Andreas var på besøk sist, har det hopet seg opp med spørsmål om hvordan de faktisk får til hjemmeskole og jobb på begge kanter. Hvordan har de råd? Er det rettferdig for skolevesenet? I dag svarer de! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/202427 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Se ungdommen innenfra 2 med psykologspesialister Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson

Hva gjør vi når ungdommen bare svarer "det gidder jeg ikke."? Hvordan være tydelig, men ikke for hard? Myk, men ikke for ettergivende? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/11/202436 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Spesial: Vi trenger lovfestede rettigheter i føde- og barselomsorgen!

I dag er det 8. mars, og Barselopprøret er på besøk for å forklare hvorfor en veileder for fødselshjelp ikke holder – det må lovfestes. https://barselopproret.no/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/202430 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Se ungdommen innenfra 1 med psykologspesialister Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson

Hva innebærer det å være ungdom? Hvem har skylden når det oppstår problemer på skolen? Foreldrene, lærerne eller elevene? Hva vil det si å se ungdommen innenfra, og hvilke grep må tas for at skolen blir et sted der alle blir sett, ikke bare noen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/4/202442 minutes, 1 second
Episode Artwork

Spesial: Hvordan nyte sesongen vi er i NÅ - rundt bålpannen med pedagog Ive Tandberg

Vi har snakket mye om hvor mørkt og trist det kan være når vi ser våren i enden av tunnelen, men tunellen fortsatt er lang. Pedagog Ive Tandberg er forkjemper for å nyte kulde, mørke, sørpe, skare og alle aktiviteter voksne og barn kan gjøre NÅ! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/202431 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Er det mye vold i skolen? Med voldsforsker Børge Skåland som gjest.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/26/202447 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan håndterer vi den siste rest av den slapsete tida?

Tusen takk for alle rådene om hvordan vi kan håndtere den siste biten av mørketiden. Dere er nydelige folk! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/23/202437 minutes, 1 second
Episode Artwork

ADHD uoppmerksom type (ADD) med spesialist i klinisk pedagogikk Bente Knutsen

Det heter ikke ADD lenger, men hva er det? Hvordan ser man tegnene hos eget barn? Og hvordan bør man behandle? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/19/202449 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Spesial: Norske hemmeligheter

Hva er din største hemmelighet? Er det noe som aldri bør sies høyt? Og bør vi ha færre hemmeligheter? Cathrine Louise Finstad driver prosjektet @norskehemmeligheter, og har mye å fortelle om hvorfor det er viktig å være mer åpen og ha mindre skam. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/16/202436 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Del 2 – Psykologspesialist Line Marie Warholm svarer deg!

Når skal man bryte inn når barna ikke kommer overens? Hva gjør man hvis ens eget barn overstyrer andre i lek? Og hvordan deale med angsten for å være en dårlig forelder? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/12/202443 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Spesial: Veien ut av utbrenthet med fødselslege Thorbjørn Brook Steen

Vi sjekker inn med Thorbjørn! For rundt et år siden ble han sykemeldt, og sluttet i jobben på føden på Ullevål. Hvordan går det i dag? Og hva skulle til for å finne et liv han var mer keen på å leve? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/9/202428 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Lek gjør barn til herre i eget liv! Med hjerneforsker Per Brodal

Fri lek styrker selvfølelsen og gir barn viktige verktøy for å takle utfordringer senere i livet. Men hvordan? Og hva kan vi gjøre for å sørge for å tilrettelegg? Bonus: burde vi voksne leke litt mer også? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/5/202448 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Spesial: Spør sexologen – tidlig sædavgang, stor dildo og brystvortestimulering

Sexolog og søster Nanna Klingenberg svarer på dine spørsmål, og denne uken handler det om alt fra å bli tent når man ammer, til å hvordan utfordre sexlivet (hvis man vil!). Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/2/202451 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Psykologspesialist Line Marie Warholm svarer deg!

Når skal man begynne å sette grenser for småbarn? Hva gjør man når svigermor har en annen oppdragelsesmetode? Hvordan sette grenser for skjerm? Alt dette (og mer) får du svar av Line Marie på i denne episoden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/29/202445 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Spesial: Spør sexologen – hvordan få lyst?

Sexolog og søster Nanna Klingenberg svarer på dine spørsmål, og denne uken handler det om lyst! Har du aldri lyst? Skulle du ønske du hadde lyst? Har bare én av dere lyst? Og hva har du egentlig lyst PÅ? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/26/202437 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Barn trenger lek for selvregulering! med hjerneforsker Per Brodal

Lek er viktig for mange deler av et barns liv og utvikling, og en av dem er faktisk det å lære å regulere egne følelser. Hvorfor det? Og hva slags voksne blir barn som ikke får leke fritt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/22/202446 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Spesial: Er isbading kuren mot vintermørket? med lege Didrik Espeland

Har egentlig isbading noen helseeffekt? Hvordan gjør man det? Og blir man ikke syk av å fryse? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/19/202433 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Søvn: Hvordan sover barn i resten av verden? Med helsesykepleier Maria Bakkeid

Hvorfor legger vi barna kl.19 i Norge, mens andre kulturer har baby med på restaurant til langt på natt? Hvorfor er retningslinjer for trygg soving så ulike i ulike land? Og må vi egentlig følge den norske normen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/15/202438 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Spesial: Lyttere på lufta! Hva har du på hjertet?

Thea tar imot lydklipp fra dere, om alt fra forslag til flere episoder om narsissisme, til hvordan i all verden man skal finne egentid som enslig mor med tre små barn. Send inn klipp til [email protected] eller @foreldreradet på Instagram! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/12/202440 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Hva er PMS, og hva kan vi bruke den til? Med @endorfinlegen Aili Kristina Hannisdal

Hva kan vi lære av syklusen vår? Går det an å spille på lag med den? Og hvordan får vi partner til å forstå? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/8/202437 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Spesial: Heks Ida Jackson spår 2024!

Liker du astrologi og tarot? Eller skikkelig skeptisk? Det er Thea! Men 2024 er til for å gjøre mer på gøy, og i denne spesialen lærer Ida oss om hvor astrologi kommer fra, og hva vi kan bruke den til i det mye året. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/5/202440 minutes, 1 second
Episode Artwork

Søvn: Grunnkurs fra 0-2 med helsesykepleier Maria Bakkeid

Maria, også kjent som Lilleminis på Instagram, har gitt ut bok om søvn! I denne episoden får vi kortversjonen. Hvorfor er babyer så ulike? Hvilke faktorer avgjør hvordan de sover? Og hvordan finner du riktig metode for deg og din baby? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/1/202439 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Spesial: Skriv en liste over det du vil ha mer av! Nyttårsventilering med søstrene Klingenberg

Thea, Nanna og Katja er tilbake for å ta deg imot. Flere av dere står i samlivsbrudd – hvordan navigere det i vintermørket? Hele familien er syke! Hva gjør vi? Kan man vokse opp lykkelig uten søsken? Og til slutt: hvordan få et mindre gruffete 2024! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/29/202325 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Julepresang: Theas 10 beste tips!

I julegave til deg, gir Thea en liste over ti ting som hever livskvaliteten. Her er det noe for enhver, enten du lurer på hva du kan gjøre med slitsomme slektninger, gode metoder for å reparere etter krangel med barna, eller er sulten på litt pisket smør! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/25/202328 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Spesial: Ventiler julegruffet med søstrene Klingenberg!

Hva sier man til besteforeldre som er fulle på julaften? Hvordan blir første jul uten barn etter brudd? Og hva om vi bare dropper julevasken? Thea, Nanna og Katja sitter i et glassbur i Jul i Vinterland og ventilerer ditt gruff. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/22/202337 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Robuste barn – vurderer vi dem for mye? med psykologspesialist Line Marie Warholm

Ser vi barna, eller ser vi PÅ dem? Gjør de en innsats fordi de vil, eller fordi de ønsker vår anerkjennelse? Hva er Lines fjerde vei til robuste barn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/18/202342 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Spesial: Slutt med den selvpiskinga!

Thea og Marie Pihlstrøm Frostlid tar temperaturen på innboksen. Hvordan har du det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/15/202342 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Hvordan finner vi hverdagslykken? Med Gunvor Marie Dyrdal, doktor i positiv psykologi

Hva må vi gjøre for å finne mer lykke i en travel hverdag? Skjønner vi selv hva lykke egentlig er? Og kan man rett og slett lure hjernen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/11/202344 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Spesial: Tips til Rampenissen og en enklere jul (pluss grunnkurs i hønehold) med Enklere småbarnsliv

Redd for å gå tom for idéer? Christine Møen Wisløff, kjent som @enkleresmabarnsliv på Instagram, er tilbake i Foreldrerådet for å gi oss noen skikkelig gode tips til hva Rampenissen kan finne på frem mot jul. I tillegg senker vi terskelen for førjulstiden med flere tips til aktiviteter, og Thea gir Christine og deg en kort innføring i hva man trenger hvis man vil ha høner i hagen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/8/202337 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Robuste barn – gjør individfokuset barna våre mer ensomme? med psykologspesialist Line Marie Warholm

Vi vil at barna våre skal vite at de er viktige og egne mennesker som kan være og bli det de vil. Men har den medaljen en bakside? Hvordan oppdrar vi trygge, sikre barn – som også tåler utenforskap? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/4/202341 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Spesial: Marte og Andreas' barn går ikke i barnehage eller på skole

Marte Larsen, kjent som @jordmorliv på Instagram, og mannen hennes Andreas, tok valget om å ta eldstesønnen ut av barnehagen. Nå er han syv, og går ikke på skole! Hvordan fungerer det i praksis? Hvordan ser en vanlig uke ut? Er de med i en sekt? Eller har de rett og slett hacket livet? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/1/202343 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Hvordan tolker vi en følelse? Med @endorfinlegen Aili Kristina Hannisdal

Hva er forskjellen på følelser, emosjoner og tanker? Hvordan bruker vi den kunnskapen? Og hvorfor skal vi grave i det, når er det nok? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/27/202344 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan ta plass? med Ida Jackson

Hva menes egentlig med «å ta plass»? Hvorfor er det viktig og ikke minst; hvordan gjør man det? Ida Jackson er tilbake som gjest. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/24/202357 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Robuste barn – sykeliggjør vi følelser? med psykologspesialist Line Marie Warholm

Hvor mye motgang bør vi lære barna å tåle før vi stepper inn og "fikser"? Heter det alltid sosial angst, eller er det vanlig å være sjenert noen ganger? Hvordan oppdrar vi barna så de tåler den virkelige verden? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/20/202339 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gaza – hva kan vi gjøre, og hvordan snakker vi med barna om det? med Madeleine Schultz

Madeleine Schultz er forfatter, journalist og aktivist, og gir oss sine beste råd til hvordan vi som enkeltpersoner kan bidra. Så er det store spørsmålet: hvordan snakker vi med barna våre om okkupasjon og folkemord?Opprop:https://amnesty.no/aksjon/stopp-drapene-pa-sivile-nahttps://www.change.org/p/sign-and-share-this-urgent-petition-calling-for-a-ceasefirenow-in-gaza-and-israelSjekk banken din:https://wtools.fagforbundet.no/bank/Andre lenker:https://www.buycott.com/https://legerutengrenser.no/https://folkehjelp.no/https://www.norwac.no/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/17/202338 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Bonusfamilie: Hvordan kommunisere bedre og takle konflikt med Familievernkontoret Christiania

Familieterapeutene Mette Norman og Kristin Gisholt er tilbake for å hjelpe oss med å være mer transparente med ekser og nye kjærester så man ikke tråkker på hverandres behov. Så er også det store spørsmålet: Hvor mye krangling vi skal tåle? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/13/202339 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Spesial: Spørsmål, svar og angrep i hønsehuset!

I dag sitter Thea i hønsehuset og svarer på dine spørsmål om blant annet smeltet ost, middagstips, høner og hvordan få en bedre november. Alt dette mens de to nye hønene litt motvillig venner seg til flokken. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/10/202328 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse: Robuste barn – hvordan få dem til å tenke selv? Med psykologspesialist Line Marie Warholm

Er vi for overbeskyttende som foreldre, og gir vi ikke barna plass til å tenke? Hvordan skal vi legge tilrette for at barna våre vokser opp som selvstendige, robuste mennesker, som OGSÅ føler seg trygge og ivaretatt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/6/202339 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan er livet som trillingmor? Og har folk begynt å avlyse for ofte? Med Maria Nordø Jørstad @triplets_of_copenhagen

Hvordan ser rutinene ut hjemme hos Maria, for at alt skal gå opp? Thea lærer hva hun måtte ha gjort som vikar hos Maria! I tillegg synes Maria vi har blitt for individualistiske, og avlyser for ofte i siste liten. Thea er pro avlysning – blir de enige? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/3/202341 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Bonusfamilie: Vanlige utfordringer med Familievernkontoret Christiania

Mine, dine, våre, hvor, når, eksen din, eksen min, vår partid, min alenetid, min tid alene med mitt barn - å stifte en bonusfamilie er ingen enkel oppgave! Hvilke utfordringer er vanlige, hvordan løser man dem, og MÅ man ha kalender? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/30/202338 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hei døden - Hvem tar vare på kroppen når du dør?

Thea har hatt premiere på sesong 2 av Hei døden, og her er første episode. Hvem velger å bli gravferdskonsulent? Hvilke feil kan oppstå i jobben der man ikke kan gjøre feil? Og hva er det vanskeligste med å jobbe med døden? Thea besøker et begravelsesbyrå, og blir kjent med gravferdskonsulentene Maria og Kenneth. Vi blir med på å pakke bårebilen før en som er død skal hentes og stelles. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/27/202345 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Til deg som er pårørende med EQ-terapeut Dora Thorhallsdottir

Hvordan er det å være pårørende døgnet rundt til en du er glad i, som er veldig syk? Hvordan skiller man mellom rollene sine som partner og pleier? Og hvor kan man få hjelp hvis man ikke klarer alt på egenhånd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/23/202342 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hva kan vi lære av egen barndom? Artist Monica Johansen har hatt et spesielt år.

I løpet av den siste tiden har Monica lært mye om seg selv. Hvor kommer frykten fra? Hvordan kan vi ta tak i den? Hva gjør vi med skam? Og hvordan unngår vi at våre barn får samme oppdragelse som oss selv? Bonus: Monicas nye singel "Alvins sang". Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/20/202346 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Q&A om mobbing med pedagog og forsker Ingrid Grimsmo Jørgensen

Blir alle tiltak rettet mot offeret, eller gjør man noe med mobberne også? Hva skal man gjøre hvis skolen ikke tar ansvar? Og hvordan håndterer man å være foreldrene til en mobber? Dere har sendt inn deres spørsmål om mobbing, og eksperten svarer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/16/202342 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Spesial: Alexander Sandtorv om konsekvensene av mobbing

Over 50 000 barn og unge blir mobbet i året, så hvorfor snakker vi ikke mer om det? Kjemiker og podkaster Alexander Sandtorv opplevde mobbing som barn, og forteller om hvordan det setter preg på livet også etterpå. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/13/202344 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Fødsel: Fødselsdepresjon 2 med psykologspesialist Gro Vatne Brean

Etter del 1 forrige uke er vi klare for løsninger. Hva skal man gjøre når man mistenker at man har fødselsdepresjon? Hvor ber man om hjelp? Og hva er den hjelpen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/9/202346 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Spesial: Sykemelding, skam og mammashaming med Merete Gamst

Merete Gamst, også kjent som @positivista, delte at hun hadde blitt sykemeldt på Instagram. VGs kommentarfelt hadde så mye hets på lager, at vi må ta en ordentlig prat om hvordan det er å være mamma i 2023. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/6/202342 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Fødsel: Fødselsdepresjon 1 med psykologspesialist Gro Vatne Brean

Hva er fødselsdepresjon? Hvordan vet man at man har det? Kan alle få det? Og kan det forebygges? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/2/202341 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Spesial: Fem råd til å finne ro i kaoset

Koker det over? Kathrine Vigdel, også kjent som @pusteromformamma, gir oss sine beste råd til å gå inn i helgen som litt roligere mennesker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/29/202343 minutes, 1 second
Episode Artwork

Parforhold: Hjelp, vi er slitne! med psykologspesialist Eva Tryti

Hva gjør du sammen med kjæresten din? Ligger dere sammen, eller ser dere på TV? Hvorfor er egentid viktig, og hvordan finner man ut hva man skal bruke den på? Denne er til deg som har en kjæreste, og som er skikkelig sliten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/25/202338 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: Lavterskel gruppeterapi fra hytta

Jeg vet ikke hva jeg trenger! Barna hører ikke etter! Vi har aldri sex lenger! Hvorfor er alt så dyrt? Thea leder en lavterskel gruppeterapi fra hytta i ukas spesial. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/22/202341 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Tenåringer: Søvn med Ole André Sivertsen

Hvor mye søvn trenger ungdommer? Hva kan vi gjøre for at ungdommene får mer søvn? Er det skjermen som er skurken, eller er det noe helt annet? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/18/202336 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gjennomgang av fødsel med Frida Homlung og fødselslege Thorbjørn Brook Steen

I denne episoden får vi lov til å være flue på veggen i en ekte gjennomgang av fødsel fra A til Å! Komiker, skuespiller og manusforfatter Frida Homlung fødte sitt første barn for fem måneder siden. Ettersamtalen på sykehuset husker hun lite av, og epikrisen er både teknisk og lite beskrivende for hvordan hun selv opplevde fødselen. Sammen med Thorbjørn blir vi klokere på hvilke avgjørelser som tas på sykehuset, og hvorfor. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/15/20231 hour, 7 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Hvor blir det av landsbyen? med historiker Julianne Rydberg @historiskmorskap

Vi har alle hørt "it takes a village to raise a child", men hvor kommer uttrykket fra? Hva betyr det egentlig, og hva har endret seg i samfunnet som gjør at vi sitter igjen som ensomme foreldre? Hvilke idealer kan vi ha? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/11/202345 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dora Thorhallsdottir om den store kjærligheten (og livet akkurat nå)

Dora er endelig tilbake i Foreldrerådet etter å ha opplevd mer enn de fleste av oss de siste to årene. Hun har møtt den store kjærligheten, kjøpt hus, kjøpt hytte og satt opp show – uten å vite om kjæresten skulle overleve. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/8/202355 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Alt om cøliaki og gluten med lege og professor Ketil Størdal

Er cøliaki en allergi? Kan man være bare litt intolerant mot gluten? Er cøliaki arvelig? Og hva gjør man når et barn får cøliaki? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/4/202343 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Spesial: Bruksanvisning for tenåringskroppen med Ole André Sivertsen

Stoler tenåringen din på influensere på TikTok når det kommer til råd om kropp, mat og søvn? Det er mye feil- eller direkte skadelig informasjon som er tilgjengelig for barna våre, men hvordan får vi dem til å ta gode valg når de ikke vil ha råd fra oss? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/1/202340 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Hva er obstetrisk vold? med jordmor Cathrine Trulsvik

Hva regnes som vold i en fødselssituasjon? Vet helsepersonell selv når det de gjør regnes som vold? Og hva kan du gjøre når du har hatt en traumatisk fødsel, spesielt hvis det er veldig lenge siden? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/28/202348 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Spesial: Til deg som trenger ferie etter ferien! Med psykologspesialist Eva Tryti

Thea kaller inn profesjonell hjelp så vi ikke skal krasjlande i hverdagen. Hvordan får du ekte kvalitetstid med seg selv, barna OG kjæresten? Hva må vike? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/25/202337 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Bonusfamilie: Hvordan være bonusmamma med psykologspesialist Annette Øverby

Heter det stemor eller bonusmamma? Hva forventes av deg? Hvordan finner man balansen når man kommer inn i en familie med andre barn enn dine egne, blant kjærester, ekser og barna selv? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/21/202350 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Spesial: Til deg som er gravid og engstelig

Jordmor Cathrine Trulsvik kan mer enn de fleste om fødsler og hvordan de foregår på avdelingene rundt om i landet. Denne episoden er til deg som snart skal føde, og som blir bekymret av det du leser i media. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/18/202328 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Hvorfor spiser ikke barnet mitt? ARFID med psykologspesialist Helle Schiørbeck

Hva er ARFID, og hvordan skiller det seg fra "vanlig" kresenhet? Når skal man bli bekymret for hvor lite eller hvor få matvarer barnet spiser? Hva kommer det av? Og kan man bli kvitt det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/14/202351 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Spesial: Kan vi forvente noe annet enn å overleve? Om fødsler i Tromsø med Therese Rist fra Barselopprøret

Den siste tiden har det kommet opprørende historier i media fra kvinner som fødte på UNN i sommer. Hvordan kunne dette skje? Hvorfor svarer sykehuset som de gjør? Og hva i all verden får vi lov til å forvente når vi skal føde, annet enn overlevelse? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/11/202328 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Hva skal vi gjøre med mobbing? Med pedagog og forsker Ingrid Grimsmo Jørgensen

I vår fikk vi en innføring av Ingrid i hva mobbing er og kan være. Nå trenger vi løsninger! Hva kan foreldre og skoler gjøre for å både forhindre og stoppe mobbing? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/7/202345 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan har du hatt det i sommer? + Premiere på sommerdikt fra foreldreperspektiv!

Thea er på hytta på tampen av ferien, og reflekterer sammen med deg på hvordan årets sommer har vært. I tillegg har hun og Knut skrevet sitt foreldre-svar til André Bjerkes dikt "Å være barn en sommerdag". Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/4/202341 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Preteens med psykologspesialist Bjørn Brunborg

Ikke helt barn lenger, ikke helt ungdom ennå. Hvordan skal vi forstå en preteen? Hva er det som skjer inni kroppene og sinnene til 12-åringene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/31/202344 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Sommer med søstrene: La oss snakke om kropp!

Thea, Nanna og Katja har tatt kroppene sine med inn i studio for å gi oss litt motivasjon til å bruke den kroppen vi har til å nyte sommeren. Kanskje du og familien eller vennene dine skal sette noen ground rules før neste strandferie eller helgetur? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/28/202320 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

La barna leke! Med hjerneforsker Per Brodal

Sommeren er høysesong for organiserte aktiviteter og utflukter, så her kommer en viktig påminnelse om hvor viktig lek er for barna, og hvilken lek som faktisk teller. Og Thea deler et dikt på tampen! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/24/202339 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Sommer med søstrene: Hva er dine "delights"?

Inspirert av podkasten We can do hard things, tar Thea, Nanna og Katja en runde på alle de små fenomenene og øyeblikkene som gir dem glede, eller «delight». Det er nemlig bevist at livskvaliteten øker hvis man legger merke til dem! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/21/202323 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Hvorfor begjærer jeg en annen en partneren min? Med psykolog Sissel Gran

Har du lyst på en annen? Hvor kommer det begjæret fra? Og kan man stoppe det? Eller flytte på det? Sissel Gran var på besøk i 2021, og her er episoden i ny innpakning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/17/202341 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Sommer med søstrene: Hva skal vi spise?

Thea, Nanna og Katja gir deg de diggeste og enkleste tipsene til nydelig mat for hele familien, enten du skal ha piknik på en holme eller stå lenge på kjøkkenet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/14/202326 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Hvordan sette grenser i ferien med psykolog Vidar Kristiansen

Sommerferien er høysesong for å gå oppå hverandre i storfamilien. Hvordan skal vi sørge for at alles behov blir møtt? Og hvordan sier man ifra til slektninger som bare mener godt? Psykolog Vidar Kristiansen var på besøk for å hjelpe oss med dette i fjor, og nå er det på tide med en påminnelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/10/202333 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Sommer med søstrene: Hva skjer om man ikke følger hyttereglene?

Thea, Nanna og Katja sparker i gang sine sommerspesialer med noen viktige spørsmål om hytteregler. Hvorfor har alle egne regler på hytta? Hvem han ansvar for at gjestene følger dem? Og hvordan kan du være hyttegjest uten å drite deg ut? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/7/202321 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Hvem tar det tredje skiftet hjemme hos dere?

Hva er det tredje skiftet, og hvorfor havner det nesten alltid på kvinnen i et forhold? Sosiolog Kristine Warhuus Smeby har svarene. Denne episoden ble først sent i 2021, og her er den i ny sommerinnpakning! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/3/202339 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Spesial: Downs syndrom

Hvordan er det å ha Downs syndrom i Norge? Hva burde vi alle vite? Marie Haavik er psykologspesialist, forfatter og mamma til Einar med Downs syndrom. Hun er også medlem i fagrådet hos Downs syndrom Norge. fagrådet for Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/30/202340 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Delte magemuskler med forsker og fysioterapeut Sandra Gluppe

Denne episoden har mange ventet på! Hva er egentlig delte magemuskler? Forårsaker de smerter? Når skal de vokse sammen igjen? Og hva om de ikke gjør det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/26/202337 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Spesial: Vi feirer 500 episoder med Dr. Thorbjørn Brook Steen!

500 episoder av Foreldrerådet! Tenk det?! Thea har invitert fødselslege og venn av podkasten Thorbjørn Brook Steen for å feire, men også for å høre hvor han har vært siden sist. Thorbjørn forteller åpenhjertig om utbrenthet, mental helse, det offentlige (og private) helsevesenet, og gir oss alle en skikkelig påminnelse om at bare det å leve er godt jobba. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/23/202344 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Metakognitiv terapi for angst med psykolog Kristoffer Haugen Hetlebakke

Hvordan skiller metakognitiv terapi seg fra kognitiv terapi? Hvem passer det for? Hvorfor har det så god effekt? Og kan man bruke disse verktøyene på egenhånd i hverdagen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/19/202346 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan bli zen med barn med @pedledern Vegard-André Eines

Hva gjør du når barna krangler hver gang de leker sammen? Eller de ikke vil være med hjem fra barnehagen? Hvilke konkrete grep kan vi ta i hverdagen for å legge tilrette for en zen-tilværelse med barn? Går det an? Det mener Vegard! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/16/202339 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Bli klokere på angsten med psykolog Kristoffer Haugen Hetlebakke

Angst er noe vi alle har, men enkelte sliter mer med det enn de fleste. Hvordan arter angsten seg i kroppen, og i livet? Og hvor mye skal man grave i den, hvis den ikke egentlig er så plagsom? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/12/202339 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Spesial: Vi må snakke om sommerkroppen (igjen)

Hvordan kan vi se sommeren innenfra, i stedet for kroppen vår utenfra? Går det an å oppnå tilstanden "samma det, vel!" og mene det? Psykologspesialist Eva Tryti var i Foreldrerådet i 2021 og snakket om nettopp dette. Nå trenger vi en påminnelse! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/9/202344 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hva sier forskningen om skjermbruk på skolen? Med professor Øystein Gilje

Vet skolene hvordan de skal bruke skjermene til læring? Brukes de for mye? Hvilke verktøy er det barna faktisk trenger å lære? Og blir de gamingavhengige av å bygge i Minecraft på skolebenken? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/202347 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Spesial: Maja Lunde om skjerm og lesing i skolen

Maja Lunde er forfatter, medieviter og nå også samfunnsdebattant. Hvordan skal vi kunne stole på at barna våre lærer å lese bøker? Hvilke problemer løser digitaliseringen av skolen, og hvilke nye skapes? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/2/202341 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Misofoni med audiograf Heidi Sabatier Olne

Blir barnet ditt eller du helt gæren av enkelte lyder? Hva gjør man når familien ikke kan spise middag i samme rom fordi det blir ulidelig med smattingen? Og når er misofoni en diagnose og ikke bare en irritasjon? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/29/202338 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Spesial: Thea i hønsehuset!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/26/202327 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Hvordan naile ettermiddagene med psykolog Charlotte Mjelde

Hvordan dekker vi alles ulike behov etter jobb, skole og barnehage frem til leggetid? Går det egentlig an? Og hva gjør man hvis man ikke har overskudd i hverdagen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/202329 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Spesial: Sju steg til å overleve småbarnslivet med Julie Valsø

Mye har skjedd siden sist Julie var i Foreldrerådet. Hun har reist rundt i Europa med familien i en van, laget podkast og skrevet bok! I denne spesialen får vi høre hvordan van life har funket for en småbarnsfamilie, og en miniversjon av de syv overlevelsesstegene hun skriver om i boka "Det ordner seg"! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/19/202346 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hva er risikolek? Med pedagog Ive Tandberg

Hvorfor bør barn få leke i potensielt farlige omgivelser? Hvordan kan vi gjøre det trygt? Hva er fordelene med risikolek? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/202335 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Spesial: 10 millioner!

Foreldrerådet har nådd ti millioner avspillinger, og Thea og produsent Sophie feirer i studio ved å svare på dine spørsmål. Tusen takk for at du hører på Foreldrerådet Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/12/202341 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hvordan brukes skjerm i skolen? Med lærer Henrik Høyberg Aure

Hva kan være bra med skjerm i skolen? Hvilke vurderinger tas når det kommer til bruk? Og hva savner en lærer som skal ta de vurderingene i hverdagen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202353 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Spesial: Siri Sjøgren Selmer fra Opprop for mindre skjermbruk på barneskolen

Hvorfor startet seksbarnsmor Siri Facebook-gruppa for mindre skjermbruk? Hva er problemet? Hvilke endringer ønsker hun seg i skolen, og hvorfor?Demonstrasjon: https://www.facebook.com/events/924914482167613?ref=newsfeedFacebook-gruppa "Opprop for mindre skjermbruk på barneskolen: https://www.facebook.com/groups/868987357761607 https://www.bookbeat.no/foreldreradet?utm_source=podkast&utm_medium=podcast&utm_campaign=NO-Foreldreradet-Action-22035&utm_content=Textlink-Offer-45d&utm_term=deal3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/5/202347 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Hva er EMDR-terapi? Med psykolog Kyrre Dyregrov

Hva kan være et traume? Hvordan kan det behandles? Og hvordan foregår egentlig EMDR-terapi? https://www.bookbeat.no/foreldreradet?utm_source=podkast&utm_medium=podcast&utm_campaign=NO-Foreldreradet-Action-22035&utm_content=Textlink-Offer-45d&utm_term=deal3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/202340 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Spesial: Evolusjonær trøst for gravide med biolog Anna Blix

Hvordan skilles graviditet hos dyr seg fra mennesker? Anna har skrevet bok om graviditet og hvordan den ser ut hos ulike dyrearter, og gir gøyal kunnskap til de av oss som er gravide, eller bare veldig interessert i fun facts om dyr. https://www.bookbeat.no/foreldreradet?utm_source=podkast&utm_medium=podcast&utm_campaign=NO-Foreldreradet-Action-22035&utm_content=Textlink-Offer-45d&utm_term=deal3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/28/202337 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Hva er mobbing? Med pedagog og forsker Ingrid Grimsmo Jørgensen

I denne episoden får vi en ny innfallsvinkel på hva mobbing egentlig er, hvordan vi skal møte det og hva det betyr at det oppstår mobbing i et miljø. https://www.bookbeat.no/foreldreradet?utm_source=podkast&utm_medium=podcast&utm_campaign=NO-Foreldreradet-Action-22035&utm_content=Textlink-Offer-45d&utm_term=deal3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/202337 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Spesial: Søstrene Klingenberg kurerer gruff!

Nanna er våryr og høy på livet, mens Katja må være ekstrovert på en introvert dag, og vi ventilerer med deg som lurer på hvor du skal starte boligjakten, du som ikke får livet til å gå opp i fulltidsjobb, og du som ikke får til alene-tid.https://www.bookbeat.no/foreldreradet?utm_source=podkast&utm_medium=podcast&utm_campaign=NO-Foreldreradet-Action-22035&utm_content=Textlink-Offer-45d&utm_term=deal3 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/21/202347 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Hvordan kombinere hund og barn best mulig? Med Maren Teien Rørvik

Hvorfor er det bra å ha hund når du har små barn? Hvilke utfordringer møter vi, og hvordan skal vi løse dem? Og skal vi egentlig skaffe oss en hund? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202342 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Spesial: Inspirasjon til uteaktiviteter i helga med Ive Tandberg, aka "Friluftsloffing"

Om du trenger, eller bare har lyst på, litt inspirasjon til å faktisk gjøre en ute-aktivitet med barna i forsetet i helga, har Ive forslag til både hva, hvor og hvordan, og gir oss en liten boost til å faktisk ha lyst til å være ute, uavhengig av vær. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/14/202321 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Hvordan få bra kommunikasjon i parforholdet? Med psykolog Benjamin Baarli Silseth

Hvorfor blir det sårbart å fortelle partneren din akkurat hva du trenger? Hvordan behandle frustrasjon i parforholdet? Og hva skal til for å kommunisere noe helt tydelig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/10/202343 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gjenhør med Maria Bakkeid om søvn på ferie med baby

Hvor mye må en holde på leggerutiner på ferie? Hva er greit å tenke på før en sen restaurantmiddag i syden, med sovende barn? Og hvorfor kan det være vanskelig med søvnrutiner på hytta? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/31/202329 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Hva og når bør vi spise? Med ernæringsbiolog Marit Kolby

Finnes det en fasit på hva som er bra mat, og hvor ofte vi bør spise? Det finnes ny forskning på disse spørsmålene som kan gjøre valgene i hverdagen litt enklere. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202359 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Spesial: Ronny Brede Aase & Tuva Fellman om småbarnslivet

Tuva & Ronny har gitt ut bok! De oppdaterer oss på alt fra perioden da de var på besøk for to år siden, og til hvordan det er å leve i småbarns-bobla. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/24/202355 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Hva er en personlighetsforstyrrelse? Med psykolog Simen Fjellstad Holm

Hvordan kan en personlighetsforstyrrelse utarte seg? Kan en bli frisk fra det? Og hvordan har måten vi snakker om det på endret seg? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/202343 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Spesial: Silje spiser gir oss Comfort food til helga

Vinteren varer evig, og vi trenger litt mat for hygge til familien inn i helga! Silje gir oss inspirasjon og oppskrifter til familie-kos. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/17/202343 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Hjelp, jeg tisser på meg! med osteopat Tine Oppedal

Hva er stressinkontinens? Hvem kan få det? Er det vanlig, og hva kan jeg gjøre for å slutte å lekke når jeg hoster, løfter tungt eller hopper på trampoline? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/13/202346 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: Thea ventilerer fra sengekanten

Hvor rotete er det greit å ha det? Hvordan har det vært å lage Hei døden? Og på hvilke måter er vi uperfekte som foreldre? Thea ventilerer og svarer på spørsmål fra innboksen, sammen med dere. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/10/202349 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Hvem bør ta HPV-vaksine? Med Gynekolog Ingrid Baasland

Hvordan er forløpet fra HPV-infeksjon til livmorhalskreft? Hva er fordelene med HPV-vaksine? Og er det noen symptomer på celleforandring? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/6/202346 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gjenhør med Drs. John og Julie Gottman om hjerteforeldre

I ukas spesial blir vi med tilbake til da Thea 2019 lærte mer om "emotion coaching" og hvordan best å møte barns følelser. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/3/202337 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Hvordan gi barnet ditt god selvfølelse? Med psykolog Charlotte Mjelde

Kan vi påvirke selvfølelsen til barna våre? Hvordan få bedre selvfølelse som voksen? Og påvirker egen følelse barnets? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/27/202333 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Spesial: Søstrene Klingenberg gruffer med deg i vinterferien

Nanna og Katja er innom for å ta imot ditt gruff! Det blir alt fra hvordan takle at partneren din er i en dårlig periode, til konkrete tips til TV-titting og middager for familien. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/24/202335 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Hvordan snakke med barna om narsissisme? Q&A med psykolog Harald V. Kirsebom del 2

Skal man fortelle barna at en av foreldrene er narsissist? Hvordan håndtere barn med narsissistiske trekk i skolen? Og på hvilken måte kan en egentlig skille en angstfylt mage fra den riktige magefølelsen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/202341 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Spesial: Status på livet med søstrene Klingenberg

Søstrene Thea, Katja og Nanna er samlet i studio for å ventilere over både eget og andres gruff, og snakker om alt fra selvtillit i rollespill til den mørkeste mørketida. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/17/202336 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Er kjæresten min narsissist? Q&A med psykolog Harald V. Kirsebom

Hvordan vet man om man lever med en narsissist? Er det kun miljøbetinget, eller er det genetisk? Og er det mulig å passe på at man ikke oppdrar narsissister? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/13/202341 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Spesial: Thea og Knut svarer på dine spørsmål

For første gang er menneske-Knut på plass i Foreldrerådet (eller – i bilen på vei til hytta) for å svare på det du lurer på sammen med Thea. Du får også høre kommunikasjonen i parforholdet in action når kjøreturen blir mer dramatisk enn ventet! Er Knut god til å snakke om følelser? Er det lov å dra på fest når partneren er hjemme med barn og influensa? Og hvem skal stå opp om natten med eldstemann når en i paret er gravid? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/10/202345 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Hva er personlighet? Med psykolog Simen Fjellstad Holm

Hvor mye av personligheten vår er vi født med? Kan den endre seg? Og hvordan navigerer man i en familie med vidt forskjellige personligheter? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/6/202341 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: En ABC om ABC-situasjonen

Barselopprøret er på plass for å gi oss en guide om ABC for dummies – hva er egentlig ABC-enheten? Hvorfor er den et viktig symbol for fødetilbudet i hele Norge? Og hva må gjøres med den økonomiske modellen som åpenbart ikke fungerer? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/202340 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Dere spør, Kripos svarer!

Dere har sendt inn spørsmål til politiet som jobber ved Nasjonalt cyberkrimsenter på Kripos. Hvordan forebygger de at barn utnyttes seksuelt på internett? Hva kan vi gjøre for å best mulig følge opp barna i en hektisk hverdag? Dette får du svar på fra politioverbetjentene Vemund og Lone i episoden. Vil du vite mer? Gå inn her: https://www.politiet.no/rad/trygg-nettbruk/barn-og-unges-nettbruk/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/202348 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: ABC i krise og gjenhør med Eva Rose

ABC-klinikken stenges, hvorfor går det utover alle Norges fødende, og hva kan vi gjøre? Barselopprørets Cecilie Ingulstad forklarer. Kom på demo! Fødselsfotograf og doula Eva Rose forteller om alt hun har sett som flue på veggen i livets største øyeblikk. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/27/202350 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Barn og seksualitet – Q&A del 2

Kan to barn av ulikt kjønn sove sammen på overnatting? Hvordan gir man barna kondomer? Hvordan irettesette et barn som er seksuelt utagerende? Spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland er tilbake. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/202341 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan kan vi bli litt lykkeligere?

Hvilke konkrete ting kan man gjøre i hverdagen? Lykkeforsker Ragnhild Bang Nes gir sine beste råd til hvordan både du og din familie kan bli lykkeligere. Denne episoden ble først sendt høsten 2019, nå i ny innpakning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/20/202343 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Barn og seksualitet – Q&A del 1

Spesialist i seksuell rådgivning Margrete Wiede Aasland er tilbake i Foreldrerådet for å svare på dine spørsmål. Hvor tidlig skal man begynne å snakke om sex og kropp? Og hvordan gir man et barn beskjed om at det er noen ting man ikke skal gjøre offentlig, uten å påføre skam? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/202343 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hjelp, jeg er pjusk!

Influensa, RS, Covid, Noro – hva skal vi gjøre når alle enten er syke eller pjuske og man liksom aldri blir helt frisk? Spesialist i allmennmedisin Espen Langeland svarer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/13/202324 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

DLD (utviklingsmessige språkforstyrrelser) er vanligere enn vi tror! Med psykolog i Statped Sissel Ingvaldsen

Hva er en språkforstyrrelse? Hvor mange barn og unge har det i et klasserom, sammenlignet med f.eks. ADHD? Og hva må gjøres for at vi både skal plukke det opp, og tilrettelegge godt for de som har det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/9/202347 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Hei døden: Hvordan er det å vite at man snart skal dø?

Hør Theas nye podkast! Hvordan defineres døden? Og hvordan er det å vite at man snart skal dø? Thea Klingenberg møter overlege Are Normann og drar på besøk til Vivi Næss. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/8/202345 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Spesial: Nytt år, ny podkast og dine spørsmål!

Thea sitter hjemme i snøkaoset og svarer på det du lurer på. I tillegg har hun en veldig spennende nyhet! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/6/202346 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Hvordan går det med barna våre? Med generalsekretær i Voksne for barn Signe Horn

Hvordan har barna det? Hva sier utenforskap og lav inntekt om barnas psykiske helse? Og hvilke konkrete grep må taes for at alle skal ha det best mulig på skolen og hjemme? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/2/202326 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Spesial: Et julebrev til deg

I dag er det lille julaften, og vi sitter alle med ulike situasjoner og følelser. Dette er Theas julebrev til deg – uansett hvordan du har det. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/23/202215 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Hvordan står det til med foreldre i 2022? Med generalsekretær i Voksne for barn Signe Horn

Voksne og barn har fått laget en rapport som forteller oss hvordan det står til med foreldre i de tusen hjem. Kjenner du deg igjen? Og hvor trykker skoen, hva krever endring? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/19/202234 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Spesial: Jul med søstrene Klingenberg

Hva gjør man hvis man hverken har nok penger eller tid til julegaver? Thea, Nanna og Katja svarer på dine og egne spørsmål rundt jula. Nå er den like rundt hjørnet – hva kan vi forvente? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/16/202235 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Allergier hos de minste med Vibeke Landaas, klinisk ernæringsfysiolog ved Rikshospitalet

Kan spedbarn få matallergier gjennom navlestreng eller morsmelk? Hvilke tegn skal man se etter for å finne allergier? Og hva skjer hvis en baby spiser noe den ikke tåler? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/202248 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan avklare forventninger til jula med psykolog Sindre Kvithyld Aasli

Nå opp mot jula som for mange byr på både nye og gamle utfordringer og forventninger, drar vi en gullepisode opp av sekken. Først sendt i 2019, nå i ny innpakning, og aktuell som aldri før! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/9/202235 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Vi må snakke med barna om porno! med sexolog Margrete Wiede Aasland

Hva skal vi si til barna våre om porno? Hva hvis de ikke spør, skal man ta det opp likevel? Og hva skjer hvis man ikke snakker om det i det hele tatt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/5/202241 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Spesial: Søstrene Klingenberg gruffer i mørketiden med deg

Endelig er søstrene Thea, Nanna og Katja samlet igjen, for å ventilere både ditt og eget gruff. I dag er en litt ekstra spesiell dag for familien. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/2/202247 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Hva er Omegle, og bør barn bruke det? Med Kripos

Hva skjer på nettsiden Omegle? Hvorfor er politiet så opptatt av nettopp det? Hvis det ikke er for barna, hvordan hindrer vi dem i å bruke det? Og hvordan håndterer man lovbrudd som skjer der inne? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/202232 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan sørge for at barna leker selv

Sondre Bjaberg er seksbarnspappa, barnehagelærer og podkaster. Nå vet vi hvor viktig fri lek er for barnas utvikling, men hvordan setter vi kunnskapen ut i livet? Og må noe vike i hverdagen hvis leken er i sentrum? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/25/202240 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Hva gjør barna våre på internett? Med Kripos

Vet du hvilke spill og nettsider barnet ditt bruker? Vet du hva som skjer på de ulike plattformene? Og hvor mye skal man egentlig blande seg? Kripos patruljerer på nett som de gjør i gatene, og har svarene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/202247 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Spesial: Slutt å kutte i fødselsomsorgen!

Tirsdag 22.11 demonstreres det foran Stortinget mot ytterligere kutt i svangseskaps-, fødsel- og barselomsorgen. Vi håper du blir med! Jordmødre, helsesykepleiere, leger, fødekvinner og deres kjærester og medmennesker + forskningen er enige om hva som skal til for å bedre den norske fødselsomsorgen. Likevel kuttes det i tilbud over hele landet. Hvorfor? Hvem er ansvarlige for dette? Og hva skal vi gjøre? Gjester i studio er Sigrun Stenseth (Femihelse), Cecilia Ingulstad (Barselopprøret) og jordmor Berit Mortensen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/18/202241 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Å ha en narsissist i familien med psykolog Harald V. Kirsebom

Hva er en relasjonstyrann/narsissist/psykopat? Hvordan er det å være sammen med en? Hvordan er de i foreldrerollen? Og hva slags hjelp kan man få i en sånn relasjon? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/202240 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Spesial: Oppdatering fra Sonja Victorias stiftelse

Hvorfor blir ikke barns behov hørt når norske sykehus skal bygges? Hvem har ansvaret? Og hva kan vi gjøre? Inger Therese Hoff er tilbake for å fortelle om kampene hun og Sonja Victorias stiftelse har kjempet siden sist. Vil du bidra? Send en mail til [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/11/202229 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Anal inkontinens med overlege Line Schjøth-Iversen

Er det normalt å ikke klare å holde på avføringen, for eksempel etter fødsel? Må man operere? Og hvilke løsninger finnes det mot anal inkontinens? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/7/202230 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Spesial: Frivillig enslig mor ved assistert befruktning

Hva er en FEMA? Hvordan blir man mor alene? Solomor Katinka Thors forteller om valget hun tok i 2010, prosessen, og hvordan du også kan ta det valget som passer deg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/4/202242 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

HPV, celleprøve og konisering med leder i Livmorhalsprogrammet Ameli Tropé

Thea har nettopp gjennomgått inngrepet konisering etter celleforandringer. Hva betyr det? Kan det ha konsekvenser for graviditet eller fødsel? Hva er HPV, og hvor mange har det? Hvorfor er det egentlig viktig å sjekke seg? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/202237 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan få orden på det tredje skiftet hjemme hos deg!

Camilla Tryti og Merete Grimeland har startet podkasten Det tredje skiftet, og i denne episoden gir de oss tips til hvordan man kan fordele oppgavene mer rettferdig hjemme. Last ned listen på https://www.dettredjeskiftet.no/alle-produkter Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/28/202241 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Kjærlighetssorg for tapt tid med førstefødte? med psykologspesialist Ingvill Øvsthus

Midt i feiringen av å ha fått en ny baby kan det dukke opp en sorg for den tiden du ikke lenger har til barna du hadde fra før. Hvordan skal man navigere den sorgen, og hva kan man gjøre for å få tid til storesøster eller -bror? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/24/202241 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Spesial: Barselkvinnen gjennom historien

Historiker Julianne Rydberg, også kjent som @historiskmorskap på Instagram, er tilbake hos Thea for å fortelle oss om hvordan norgeshistorien har behandlet gravide, fødende og nye mødre. Ville du gått i kirken hvis du måtte sitte i et bur? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/21/202240 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Derfor må barna leke mer! Med lege og forfatter Charlotte Lunde

Lek viser seg å være livsviktig for hjernens utvikling. Hvorfor det? Hva menes med "lek"? Hvordan legger vi til rette for mer lek? Hva må gjøres på samfunnsnivå for å klare dette? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/202238 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan går det med Hawre i dag?

I forrige uke fikk vi et gjenhør med Hawre Gyths traumatiske fødselsopplevelse. Hvordan har det gått siden hun var gjest i Foreldrerådet for noen år siden? Har hun født igjen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/14/202246 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Hjernen din endrer seg når du er gravid! Med psykologspesialist Ingvill Øvsthus

Visste du at det ikke bare skjer kroppslige og hormonelle endringer under svangerskap og barsel, men også helt fysiske forandringer i hjernebarken? Hva har det å si, og hvordan kan vi bruke det til å forstå oss selv bedre? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/202250 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hawres traumatiske fødsel

Hawre Gyth forteller Thea og Dr. Thorbjørn Brook Steen om sin traumatiske fødselsopplevelse. Dette er et sterkt gjenhør fra 2020, og neste uke får vi høre fra Hawre hvordan det går i dag! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/7/20221 hour, 28 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Hvordan beholde/få nye vennskap etter man har fått barn med psykolog Kyrre Dyregrov

Opplever du at det har blitt mer avstand mellom deg og vennene dine etter du fikk barn? Hvor finner man eventuelt nye venner? Og hvordan går man fra kollega til venn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/202247 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: Mødres status før og nå – hvordan står det til?

Historiker Julianne Rydberg står bak Instagram-kontoen @historiskmorskap, og forteller oss om hvordan det å være mor har endret seg gjennom historien, og hvordan det påvirker dagens situasjon. Hva har blitt bedre? Har noe blitt verre? Og hva burde endres? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/30/202241 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Fosterdiagnostikk med overlege Julia Paulik

Hva kan et avvik på ultralyd bety? Når er det aktuelt med NIPT? Hva avgjør at noe anses som alvorlig? Og kan man velge å ikke få vite noe? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/202245 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Spesial: Ufrivillig barnløshet hos menn med familieterapeut Kristian Ophaug

Hvordan er det å være mannen i et par som sliter med å få barn? Hvordan er det å sendes inn i et rom for å avlegge en sædprøve? Hvordan kan man støtte partner gjennom hormonbehandling? Og hva er det vi aldri spør mennene om? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/23/202240 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Hvordan angripe matteleksene med lærer Mikael Husevik

Hvorfor har matematikk så dårlig rykte? Kan en som ikke er god i matte hjelpe barna med leksene? Og finnes det noen snarveier til målet? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/202239 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Spesial: Svangerskap hos mennesker og andre dyr med biolog og forfatter Anna Blix

Hvorfor blir vi kvalme når vi er gravide? Hvorfor legger vi ikke egg eller har en pung på magen? Og hvordan forholder biologen seg til kjønn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/16/202247 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Herpes med fødselslege Gry Findal

Hvor mange har herpes? Hva skjer hvis man får utbrudd når man skal føde? Og hvordan smitter det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/202238 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Spesial: Høstventilering med søstrene Klingenberg

Thea, Nanna og Katja er endelig tilbake for å ventilere både sitt og deres gruff! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/9/202252 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Avlastning for aleneforeldre med Rødhette og Aleneforeldreforeningen

"Alle barn fortjener en god, trygg og forutsigbar oppvekst. Og opplagte foreldre med overskudd til å kunne være den beste versjonen av seg selv." Hvordan kan man skape tilbud for aleneforeldre som mangler tid og nettverk? Hvorfor er det eksisterende tilbudet truet? Og hvordan kan man dekke dette behovet på landsbasis? Med Henriette Magnus og Cathrine Austrheim. https://www.spleis.no/project/225843 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/202233 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Spesial: Thea tar kritikk!

I denne spesialen tar Thea opp ulike ting hun mottar kritikk fra dere for. Har Foreldrerådet blitt for woke? Snakker Thea for mye over gjesten? Skulle hun delt mer fra privatlivet? Svarene får du her. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/2/202252 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Vondt i tissen med osteopat Tine Oppedal fra Oslo Kvinnehelsesenter

Har du vondt i tissen? Det skal du ikke måtte tåle, og det finnes hjelp! Hva er forskjellen på vaginisme, vulvodyni og vestibulitt? Hvorfor tar det så lang til å få en diagnose? Og hvordan blir man kvitt det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/29/202244 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Spesial: Alexander Sandtorv

Hvordan kommuniserer man et vanskelig tema som kjemi for barn? Alexander har laget podkaster og bøker som beviser at det går an. Han gir sine beste tips, og Tidemann stikker innom for å stille de ekle spørsmålene Thea ikke klarer å svare på. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/26/202233 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Skolens ansvar i skole-hjemsamarbeidet med rektor og forfatter Pernille Grepp Knutsen

Hvor mye ansvar har foreldrene i skole-hjemsamarbeidet? Hva sier antall spørsmål du sitter igjen med om hvordan skolen må endre seg? Og hvordan får man svar på alt man lurer på? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/22/202241 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Spesial: Kari Elisabeth Kaski

I tillegg til å være stortingsrepresentant er Kari Elisabeth Kaski mor og høygravid. Tidligere i svangerskapet fikk hun beskjed om at det som begynte som en tvillinggraviditet, ikke lenger var det. Hvordan har det vært? Hva mener hun om fødsels- og barselomsorgen? Og hvilke råd har hun til andre foreldre i krevende jobber? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/19/202248 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Migrene med lege og hodepinespesialist Tine Poole

Hva kjennetegner migrene hos barn? Hvordan får man en diagnose? Og hva er den beste behandlingen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/15/202243 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Spesial: Q&A om skolestart med rådgiver og veileder Hilde Lengali

Hva bør man som forelder vite før skolestart? Hvor mye informasjon skal man gi skolen om sitt barn? Hvem har ansvar for at du får nok informasjon? Og hvordan forbereder man barna på skolestart? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/12/202242 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Kjønnsinkongruens med Ingun Wik, leder i Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Hva er egentlig kjønn, og hva gjør man hvis et barn ikke kjenner seg igjen i det kjønnet det ble tildelt ved fødsel? Hvilke kriterier har diagnosen kjønnsinkongruens? Og viktigst av alt: hvordan gir vi barna våre trygge og støttende omgivelser? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/8/202241 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Forventninger og grensesetting i barseltiden

Hvilke forventninger møter vi i barseltiden? Hvordan kan man forholde seg til storfamiliens (eller samfunnets) forventninger til deg som ny forelder? Og hvordan kan vi sette grenser så det ikke blir for overveldende? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/1/202242 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Kolikk og utrøstelig babygråt med helsesykepleier Maria Bakkeid

Hva er egentlig kolikk? Hvilke årsaker kan det ha? Hvordan kan man bedre utrøstelig babygråt som kan komme av mange forskjellige ting? Maria gir en grundig guide. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/25/202255 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Cerebral Parese med barnelege Guro L. Andersen

Guro er leder i Norsk kvalitets- og oppfølgingsregister for Cerebral Parese. Hva er CP? Hvordan setter man diagnosen? Og hvordan kan livet se ut for en familie med et barn som har CP? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/18/202242 minutes, 1 second
Episode Artwork

Hvilken sensitivitetstype er jeg, og hva kan jeg bruke det til? Med psykolog Serina Vorland

Hva er de tre kjernesensitivitetene? Hvorfor kan det være lurt å vite hvilken man er? Og hvordan virker det inn på hvem man er som forelder? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/11/202249 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

PCOS med overlege Eszter Vanky

Kan man få barn hvis man har PCOS? Hvor mange har det, og hva er det egentlig? Hvilke symptomer skal man se etter? Og hvordan behandles det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/4/202239 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Grensesetting i storfamilien med psykolog Vidar Kristiansen

Hvordan kan man kjenne sine egne grenser og stå fast ved dem overfor storfamilien? Hva gjør du hvis du og barnas besteforeldre er skikkelig uenige om hvordan man skal være sammen på hytta? Og hvor mange kompromisser bør man inngå med seg selv og andre? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/27/202231 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Guide til prevensjon og bivirkninger med gynekolog Guri Majak

Hvilken prevensjon er best for meg? Hvilke bivirkninger har de ulike typene, og hvorfor? Og hvorfor er det viktig å bruke riktig type prevensjon? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/20/202255 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Spesial: Søvn på ferie med baby med helsesykepleier Maria Bakkeid

Hvor mye må man holde på rutinene når man drar på ferie med baby? Kan man ha sene restaurantmiddager på sydentur og et sovende barn i tillegg? Skulle vi innført siesta i Norge? Og hvorfor er søvnrutiner så vanskelig på hytta? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/17/202226 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Egne grenser og hvordan sette dem med psykolog Vidar Kristiansen

Boundaries er et bedre ord! Hvordan skal vi kjenne våre egne grenser og behov, og samtidig leve sammen med andre? Hva vinner vi på det, og ikke minst – hva kan vi tape på å alltid inngå kompromisser? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/13/202252 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Spesial: Vi trenger bedre oppfølging etter abort!

Stine Hartmann forteller om hvordan det var å oppleve en spontanabort og havne i et system som trenger kraftig forbedring både i form av kommunikasjon og medisinsk oppfølging. Ingen skal måtte blø på venteliste i mange uker, og alle skal kunne få noen å snakke med.Trenger du noen å snakke med om graviditet eller abort? Ta kontakt med Amathea: https://amathea.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/10/202239 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Skole-hjem-samarbeid med rådgiver og veileder Hilde Lengali

Hvem har ansvaret for et godt skole-hjem-samarbeid? Hva er det egentlig? Hva er konsekvensene når det ikke gjøres ordentlig? Og hvordan ser et perfekt foreldremøte ut? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/6/202252 minutes
Episode Artwork

Spesial: Kan man få noen andre til å gå i terapi?

Psykolog Simen Fjellstad Holm fra Akerselvapsykologene er tilbake for å svare på deres spørsmål om hvordan man kan få mannen sin til å gå i terapi. Hvorfor funker terapi i det hele tatt, og hvordan kan man forklare det for andre? Ikke minst – trenger man egentlig å "snakke om det"? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/3/202244 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Autismespekteret med Veerle Garrels, førsteamanuensis i spesialpedagogikk

Hva vil det si å "være på spekteret"? Hvorfor får ofte jenter autismediagnosen så sent i livet? Hva kan konsekvensene av en uoppdaget autismespekterforstyrrelse være? Og hvordan burde skolene tilrettelegge? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/30/202248 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Spesial: Barn har rett til å være barn, også når de er syke

Arkitekt Inger Therese Hoff og mannen hennes startet Sonja Victorias Stiftelse etter å ha tilbrakt flere titalls uker som familie på sykehuset der datteren fikk kreftbehandling. De opplevde at måten rommene og infrastrukturen er utformet kan være utmattende for familiene, og direkte skadelig for de syke barna. Hva kan vi gjøre for å endre dette?https://www.sonjavictoriasstiftelse.no/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/27/202243 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Svangerskap, fødsel og barsel med tvillinger med gynekolog og tvillingmor Camilla Kox

Hva skjer når man får vite at man har fler enn én baby i magen? Hvilke komplikasjoner kan man være forberedt på i en tvillinggraviditet? Hvordan foregår fødselen(e)? Og hvordan er barseltiden annerledes? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/23/202242 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Spesial: Prosjekt menn + terapi

Hvorfor går ikke menn i terapi? Thea får mange meldinger av kvinner som ønsker at mennene deres skal være med i parterapi, bry seg om parforholdet og kommunikasjon, men som ikke får dem med seg. Er terapi egentlig mest for kvinner? Thea ringer psykolog Simen Fjellstad Holm for å finne det ut. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/20/202219 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Hva er utrygg tilknytning? Med psykologspesialister Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson

Hva er egentlig en utrygg tilknytning? Hvordan kan man motvirke det? Og hva gjør man når man blir forelder hvis man opplevde utrygg tilknytning selv som barn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/16/202237 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Spesial: Søstrene Klingenberg ventilerer sammen med deg

Thea, Nanna og Katja er samlet i en ny episode, og dere har sendt inn gruff og spørsmål om alt fra å bli utslitt av det tredje skiftet og problemer med å dekke egne behov til å ha kjempelyst til å ligge med kjæresten, bare ikke like ofte som han vil. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/13/20221 hour, 7 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Den glemte diagnosen utviklingshemming med Veerle Garrels, førsteamanuensis i spesialpedagogikk

Hva er utviklingshemming? Hvilke trekk har barn med ulik grad av utviklingshemming? Og hvordan hadde en perfekt verden forholdt seg til dem? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/9/202236 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Spesial: Ida Jackson er tilbake!

Endelig er Ida Jackson tilbake i Foreldrerådet! Denne gangen snakker hun og Thea om Idas heksesirkel, hvordan gi plass til det prosjektet man drømmer om, bedragersyndromet og litt om Harry Potter-LEGO. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/6/202249 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ungdomshjernen med hjerneforsker og forfatter Marte Roa Syvertsen

Hva er spesielt med hjernene til ungdommene våre? Hvorfor er ungdommer så rotete og treige? Hvor mye kan vi forvente av dem? Og hvordan skal vi voksne tilpasse oss til en hjerne i utvikling? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/2/202239 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Spesial: Er redusert stilling løsningen på tidsklemma?

Helene Jørum har fått mye oppmerksomhet etter at hun la ut et innlegg på LinkedIn om at hun har måttet gå ned i stilling på jobb for å få hverdagen til å gå opp. Skal det virkelig være sånn at man i 2022 ikke kan være to foreldre i fullt arbeid? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/29/202238 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Q&A om tvillinger med daglig leder i Tvillingforeldreforeningen Trude Karlsen Molvik

Hvordan stiller man ulike behov til to som er akkurat like gamle? Hvordan samkjører man spising med tvillinger? Slutter de noensinne å krangle? Og hvilke praktiske tips burde alle flerlingforeldre få med seg? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/25/202238 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, mamma svarer!

I denne fredagsspesialen rett fra sengen og morgenkaffen på hytta, får dere svar og gode råd fra Theas mamma, Danne Klingenberg! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/22/202246 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Hva er trygg tilknytning? Med psykologspesialister Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson

Tilknytningspsykologene er tilbake! Hva er egentlig trygg tilknytning, og hvordan skaper vi det får barna våre? Og hvorfor er tilknytning så viktig for oss, også i andre relasjoner? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/18/202248 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Q&A om ADHD med lege Charlotte Lunde

Dere har sendt inn spørsmål om ADHD, og i denne episoden kommer svarene. Hvorfor må vi følges opp av fastlegen i stedet for spesialist? Er det noe barn med ADHD absolutt ikke bør gjøre? Og hvordan støtter vi de med ADHD når de henger seg opp i en følelse? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/11/202233 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Spesial: Politikk og barselomsorg – endelig endring på vei?

Sofie Horsle Setlo fra Barselopprøret og politiker Ida Lindtveit Røse (KrF) er i studio i dag for å fortelle om at det fremmes et representantforslag på Stortinget i håp om at vi ENDELIG får bedre barselomsorg i Norge. Hvordan et representantforslag funker trenger du ikke å vite fra før av;)Klikk deg inn her for å lese: https://www.stortinget.no/globalassets/pdf/representantforslag/2021-2022/dok8-202122-085s.pdf Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/8/202238 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

ADHD generelt og hos jenter spesielt med lege Charlotte Lunde

Må vi se etter andre tegn på ADHD hos jenter? Hvorfor er det så mange jenter som får diagnosen så sent? Og hvorfor er det så mye usikkerhet rundt det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/4/202233 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gode tips til digg mat for alle med Silje Sandberg

Fare for vann i munnen! Mat-influenser, forfatter og spaltist Silje Sandberg stikker innom for å gi oss sine beste tips til hvordan hele familien kan spise mat som er skikkelig god uten at det må være stress eller vanskelig å lage. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/1/202235 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Selvkritikk med psykologer Aksel Inge Sinding og Sigrid Magelssen Skeide

Hva sier din indre kritiker? Hvordan skal vi takle selvkritikk? Og hvor mye av dette kan barna våre arve fra oss? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/28/202242 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Spesial: Oppdatering om ABC

Denne uka tar Thea opp igjen tråden om nedleggelse av ABC-klinikken. Hva kan vi helt vanlige mennesker gjøre? Henriette Berntsen og Jenny Ellegård møttes gjennom dette engasjementet – hva er deres erfaringer, og ikke minst råd til deg? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/25/202238 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Dere spør, ungdomsmentoren svarer!

Ungdomsmentor Anne Marie Mork er tilbake for å svare på spørsmålene dere har sendt inn om deres egne ungdommer. Bor det en selvutnevnt verdensmester hjemme hos deg? Når er sosiale medier ok? Og hva gjør du hvis ungdommen viser tegn til psykisk sykdom? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/21/202240 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Spesial: Barnehageopprøret

Hva er Barnehageopprøret? Hva må til for å bedre norske barnehager, og hva trenger de ansatte for å ta best mulig vare på barna våre? Ikke minst: hva kan vi som foreldre gjøre for å bli med i opprøret? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/202239 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Hvordan motivere ungdommer med ungdomsmentor Anne Marie Mork

Hvordan hjelper man ungdommer til å motivere seg selv? Kan man få dem til å bidra mer på hjemmebane? Og hvorfor er kommunikasjon med tenåringer så vanskelig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/14/202233 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Spesial: Update på livet, hvordan vite hvilke råd man skal følge og verdens beste podkaster!

Gjesten fikk korona, så Thea og produsent Sophie snakker om hvordan Thea har endret seg som mamma etter flyttingen, hvordan man skal vite hvilke råd man skal følge i et hav av f.eks. Foreldrerådet-episoder, og på tampen får du prima podkasttips! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/11/202235 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Har barna våre gode sko? Med ortoped Ola Wiig

Er det sant at barna ikke skal arve sko? Hva er en god sko? Og hvordan står det til med barnas føtter? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/7/202236 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Spesial: Pappalivet med Vidar Hodnekvam

Komiker Vidar Hodnekvam har laget et show som er en slags overlevelsesguide til det å være forelder. Hvordan går det, og hvilke er hans beste råd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/4/202248 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Steinerskolen med Gry Alsos, styreleder i Steinerskoleforbundet

Hva er egentlig Steinerskolen? Hvordan skiller den seg fra vanlig offentlig skole? Stemmer fordommene om surdeig og hekleklær? Og hvem passer Steinerskolen for? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/28/202242 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: Nedleggelse av ABC med jordmor Ingeborg Høiskar

Hvorfor skal ABC-klinikken på Ullevål legges ned? Hvorfor er denne saken så viktig for hele landet? Og hvorfor er nedleggelsen en veldig dårlig idé? SKRIV UNDER HER: https://www.underskrift.no/vis/9946/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/25/202238 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

ADHD og medisinering med lege Charlotte Lunde

Hva skjer med et barn etter diagnosen ADHD blir satt? Hvordan vet man om medisiner er riktig vei å gå? Hvor lenge bør man gå på dem? Og kan man droppe det helt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/21/202232 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, Tidemann (11) svarer!

Hvordan er det for Tidemann at mammaen hans har en podkast der hun deler fra livet deres? Hvordan synes han man bør snakke med barn om kropp og sex? Hva synes han om Tiktok? Og hjelper det å reparere etter en krangel? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/18/202242 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Hjelp, jeg har en tenåring! Med ungdomsmentor Anne Marie Mork

Hva er det ungdommer flest strever med? Hvordan skal vi kommunisere med dem? Og er det best å hjelpe mye, eller melde seg litt ut? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/14/202238 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Spesial: Trygve Skaug

Hvordan er det å være en person som så mange har sterke følelser knyttet til? Trygve snakker om selvregulering, å være trebarnsfar, og i tillegg tipser han om hvordan du får mest mulig ut av små og store opplevelser med barna. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/11/202256 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Barn med diabetes med overlege Torild Skrivarhaug

Hva er diabetes type 1? Hvordan endrer livet seg når barnet ditt får diabetes? Ikke minst – hva må vi andre vite som voksne, når vi får ansvar for et barn som har diabetes? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/7/202249 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Spesial: Angstregulerende tips og triks

Psykologspesialist Mari Norman fra Angstklinikken gir deg råd til hvordan du kan skru ned volumet når Dritt FM spiller litt for høyt på radioen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/4/202243 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Alt om vaksine, mens og syklus med gynekolog Guri Majak

Hvorfor får noen menstruasjonsforstyrrelser av korona-vaksinen? Hva betyr det? Kan vaksinen påvirke syklus og fertilitet? I dagens episode lærer du mest sannsynlig noe du ikke ante om livmoren din! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202244 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan bli litt lykkeligere akkurat nå!

Psykolog og lykkeforsker Ragnhild Bang Nes gir oss en sårt tiltrengt boost før den siste helgen i januar. Hvilke små eller store ting kan man gjøre for å beviselig bli litt lykkeligere? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/28/202248 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Q&A om dine rettigheter med Rannveig Sørskaar fra Likestillings- og diskrimineringsombudet

Dere har sendt inn det dere lurer på om rettigheter og diskriminering som oppstår i forbindelse med det å være forelder i arbeidslivet.https://ldo.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/24/202232 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Spesial: Fra ligging til legging med Catrin og Steinar Sagen

Hva skjer med parforholdet når man får barn? Catrin og Steinar har skrevet bok om det, og gir oss sine beste tips til å samarbeide, ta hensyn og ikke minst: være kjærester. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/21/202250 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Q&A om søvn med Maria Bakkeid – del 2

Hvordan leser man babyens signaler? Når kan man innføre faste duppetider? Og ALT du lurer på om dagsoving! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/17/202239 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Spesial: Søstre, gruff og gode råd på Lanzarote

Thea, Nanna og Katja er utenrikskorrespondenter i Spania og tar imot gruffet ditt. Du får tips til reising med småbarn, hvordan du kan deale med å angre på et stort valg, og søstrene har egne forslag til hvilke navn værfenomener bør få. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/14/202248 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Q&A om søvn med Maria Bakkeid – del 1

Når blir soveøktene lenger om natten? Hvordan få baby til å sove uten pupp? Hvorfor vil bare baby sovne med én av foreldrene? Maria svarer på dine spørsmål. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/10/202238 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dr. Thorbjørn forteller alt du trenger å vite om vaksinen som gravid

Hva vet vi om vaksiner og graviditet? Skal man ha booster-dose? Beskytter din vaksine babyen også? Dere spør, overlege Thorbjørn Brook Steen svarer! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/7/202231 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Angst i svangerskap og barsel med psykologspesialist Mari Norman

Hvorfor får mange mere angst når vi skal få barn? Hvorfor opplever vi flere tvangstanker i barseltiden? Og hvordan får man hjelp? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/3/202244 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Hjertefeil med kardiolog Henrik Holmstrøm

Hvordan vet man om babyen har hjertefeil? Hvordan behandles det? Og hvordan ser livet ut for en med medfødt feil på hjertet? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/20/202143 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: Førjulstid og unntakstilstand med søstrene Klingenberg

I årets siste spesial sitter Thea, Nanna og Katja på hver sin kant med hver sine gleder og gruff. Bli med på Jule-Vipps!<3 Her er kan du enten be om eller tilby hjelp:https://www.finn.no/bap/forsale/search.html?abTestKey=controlsuggestions&christmas=bap-gift-offer&christmas=bap-gift-wish&sort=RELEVANCE Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/17/202131 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Kresne barn med Kasia Mielnicka A.K.A @smaspistebarn

Hvorfor er barn kresne i matveien? Kan man snu en trend som består av beige mat og spesielle serveringsmetoder? Og hvordan motvirker man kresenhet helt fra start? Gå til hellofresh.no og få opp till 1099 kr rabatt på dine fire første kasser om du ikke har testet HelloFresh ennå.Discount CodeFORELDRE Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/202140 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan takle kjøret før jul med Dora Thorhallsdottir

EQ-terapeut og venn av Foreldrerådet Dora Thorhallsdottir gir oss sine beste råd til hvordan vi skal komme oss gjennom jula uten å gå helt fra vettet. Hvem og hva prioriterer du? Setter du grenser? Kjenner du etter? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/10/202152 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Hofteleddsdysplasi med ortoped og overlege Ola Wiig

Hvem blir født med hofteleddsdysplasi? Hvordan ser behandlingen ut? Og hvor alvorlig kan det være? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/6/202131 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Spesial: Julegavetips med Mangfoldspedagogen

Elise Wagner Finnanger (@mangfoldspedagogen på Insta) gir oss sine beste tips til bøker som er kule å få til jul, både for barna og de voksne! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/3/202138 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Gravides rettigheter i arbeidslivet med Rannveig Sørskaar fra Likestillings- og diskrimineringsombudet

Hvor ofte blir gravide diskriminert i forbindelse med jobb? Hvordan vet man hvilke rettigheter man har? Og hva skjer når man klager inn et lovbrudd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/29/202140 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Spesial: RS-virus med barnelege Maria Bunæs Haffeld

Hvorfor er så mange barn syke akkurat nå? Hva er egentlig RS-virus? Hvordan kan man forebygge det, og hvor alvorlig kan det bli? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/26/202132 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Barnestyrt mattilvenning (BLW) med Stine Pedersen Svarthe fra Bare Bra Barnemat

Hva er "baby led weaning"? Skal ikke babyen bli matet av voksne i det hele tatt? Og hvordan gjør man det på en trygg måte? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/22/202122 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Spesial: Viktig melding til deg som er gravid!

Overlege Thorbjørn Brook Steen svipper innom studio med en viktig beskjed til gravide: vaksiner deg!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/19/202114 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Fordommer og nedsatt funksjonsevne med Ane Aamodt fra Redd Barna

Alle barn har rett til lek og fritid. Hva bør man ha i bakhodet før man lager et "alternativt opplegg"? Hvilke fordommer og begrensninger opplever barn og unge fra voksne ansvarspersoner? Hvordan ser dette ut rundt om i landet, og hva bør vi kreve av politikerne?Redd Barnas rapport: https://www.reddbarna.no/content/uploads/2021/06/ReddBarna_fritid_for_alle_2021.pdf Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/15/202133 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Spesial: Ida Jackson

Forfatter, blogger, mamma og gründer Ida Jackson er aktuell med boka «Fødselsdag» og gjest i denne fredagens spesialepisode. Ida og Thea deler samme opplevelse med utenforskap når det gjelder mammarollen, de snakker om brutte forventninger og savnet etter at vi snakker mer ærlig om nyansene når det gjelder fødsel, barsel og livet med barn. Ida lærer Thea hvordan hun skal be om hjelp, og hvorfor det er så viktig at man gjør det. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/12/202152 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Klumpfot med overlege Christian Sætersdal

Hva er klumpfot? Hvordan behandler man det? Og hva må man være forberedt på hvis man får vite at babyen i magen har klumpfot? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/8/202133 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Spesial: Høstoppdatering fra føden med Dr. Thorbjørn

Både fødeavdelingen og overlege Thorbjørn Brook Steen har vært i media den siste tiden – hvordan er det egentlig å føde nå? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/5/202119 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Oppdragelse mellom frihet og grenser med universitetslektor i pedagogikk Tone Strømøy

Når ungen begynner å bli gammel nok til å klare mye på egenhånd, blir det vanskelig å vite hvor man skal sette grensene, og hvor man skal gi frie tøyler. Hvor mye uavhengighet skal en 10-åring ha? Hva skjer hvis man ikke setter grenser? Og skal man diskutere med barna? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/202134 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Spesial: Julie Valsø AKA din rotete mamma på insta

Hva slags mamma er @julievalso? Hvorfor er det så viktig med litt rot? Og hvordan navigerer hun i det umulige regnestykket det er å være forelder med alt det samfunnet forventer av oss? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/29/202142 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Dere spør, søvnekspert Caroline Lorentzen svarer! 2.0

Er det vanlig at barna ikke vil legge seg selv om de er supertrøtte? Er det lov å be om en ekstra hvilestund hvis en vanlig dag i barnehagen er helt utmattende? Og hva bør man gjøre hvis barnet våkner mye om natten, selv om alt ellers virker normalt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/25/202135 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, Thea svarer! 3.0

Det er lenge siden vi har hatt en Q&A, og i dag svarer Thea på spørsmål fra dere om alt fra flytteplaner til hvordan hun gjør mørke tider mindre mørke. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/22/202141 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Alkoholisme i familien med familieterapeut Mette Norman

Hvordan vet man om partner har et alkoholproblem? Kan man stole på den alkoholiserte eksen med barna? Og hva skjer egentlig hvis man søker hjelp?Ring rustelefonen på 08588 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/18/202150 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Spesial: Er du tilbake i hamsterhjulet?

Søstrene Klingenberg er samlet i studio igjen til en fredagsventilering av både ditt og hverandres gruff! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/15/202141 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Hvordan snakker vi med barn om vanskelige ting? Med professor i pedagogisk psykologi Jon-Håkon Schultz

Verden og livet består av mange store og vanskelige ting. Skal vi snakke med barna om fæle ting de får med seg i nyhetene eller gjennom andre? Kan man fortelle for mye? Og hvordan unngår vi å skremme?https://www.plan-norge.nohttps://blimed.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/13/202131 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Hjelp, det er leggetid! Med søvnekspert Caroline Lorentzen

Hvordan legger man flere barn samtidig? Hva gjør man hvis tvillingene ikke har samme søvnmønster? Og må begge foreldrene gjør alt helt likt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/11/202131 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: Marthe Sveberg

Mange av dere har ønsket dere Marthe tilbake! Siden sist har hun blant annet lagd podkasten Drage i magen, som hjelper både barn og voksne med å sette ord på følelser. Hvordan er Marthe som mor? Hva er hun god på, og hva er det hun ikke alltid nailer?Drage i magen: https://podcasts.apple.com/no/podcast/drage-i-magen/id1534611286folkOm:https://www.folkom.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/8/202145 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Hva er Montessori? Med Nina Johansen, daglig leder i Montessori Norge

En grunnleggende innføring: hvordan er en Montessori-skole annerledes fra offentlig skole – og andre privatskoler? Hvordan blir overgangen for barnet hvis man vil bytte? Og er det noen det ikke passer for? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/4/202138 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Spesial: Illustratør og forfatter Anna Fiske

Anna Fiske har en helt unik måte å forklare ting til barn på – hvordan gjør hun det? Hvordan blir bøkene hennes mottatt i ulike deler av verden? Og hva motiverer henne til å lage flere? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/1/202140 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Hva skjer etter et keisersnitt? Med fysioterapeut Mathilde Pilskog

Hvilken oppfølging får man når man har født via keisersnitt? Hva skal man kjenne etter for å vite om man trenger hjelp? Og hvilke tilbud finnes egentlig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/27/202132 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Debatt: Skal baby legges på magen?

På grunn av stort engasjement rundt episoden om motorikk i august, har Thea invitert Anne-Cathrine Timland fra Norsk Fysioterapeutforbund sammen med Britt Fadnes fra forrige episode – til en debatt om hvorvidt babyer skal legges på magen eller ikke! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/24/202150 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Parkurs for nye foreldre med kjærlighetsterapeuten Camilla Sørensen

Hvordan tar man vare på parforholdet når man får barn? Hvilke triks kan forbedre kommunikasjonen i hverdagen? Og hvordan finner man hverandres kjærlighetsspråk? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/20/202149 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: To søstre i byen, og én på Frøya

I dagens spesial blir det ventilert fra høyt og lavt, og aksept står i sentrum både når søstrene Klingenberg tar opp sine egne – og dine – gruffete problemer.Bli med på Foreldrerådet LIVE med søstrene på Parkteatret 19. oktober: https://bit.ly/3ChsQlV Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/17/202144 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Bekkenbunn med fysioterapeut Mathilde Pilskog

Hva er egentlig bekkenbunnen, og hvorfor er det så mye prat om den etter fødsel? Hva er det som fører til smerter og inkontinens? Og hvordan vet man om man gjør knipeøvelsene riktig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/13/202134 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan kan vi forebygge selvmord?

Det er FNs verdensdag for selvmordsforebygging 10. september, og Thea tar en prat med Kenneth Pedersen fra Mental Helse og sidetmedord.no. Kenneth forteller både om hvordan de jobber med henvendelser, og hvordan vi som medmennesker kan være med på å forebygge selvmord.Trenger du noen å snakke med? Ikke nøl!Ring tlf. 116 123 (tast 2 for Foreldresupport)Døgnåpen chat: https://www.sidetmedord.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/10/202134 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Hva betyr lek for hjernen? Med hjerneforsker Per Brodal

Hvor viktig er det at barn får leke uforstyrret? Begynner vi for tidlig på skolen? Og hvordan tilrettelegger man for god lek? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/6/202136 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Spesial: 5 helgetips til parforholdet med parterapeut Camilla Sørensen

Kjærlighetscoachen gir deg de konkrete tipsene du trenger for å få en litt mer romantisk helg! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/3/202116 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Dere spør, søvnekspert Caroline Lorentzen svarer!

Hvordan kan vi få barna til å sove bittelitt lenger om morgenen? Hva definerer søvnvansker hos barn? Stemmer det at babyer blir "umulige" ved fire og åtte måneder? Svaret på dette og et drøss flere spørsmål får du i denne Q&A-episoden om søvn! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/30/202138 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Spesial: Sensommer-innsjekk med Dr. Thorbjørn

Det er fredag, og vi sjekker inn med overlege Thorbjørn Brook Steen for å få svar på alle spørsmålene dere har sendt inn! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/27/202140 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Vanlige tabber med søvnekspert Caroline Lorentzen

Sovner ikke babyen? Har du en ny kamp med ungen hver kveld? Her er noen av de vanligste tabbene vi gjør ved leggetid – og hva vi kan gjøre i stedet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/23/202139 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Spesial: Stortingsvalg med Barselopprøret!

Det går mot valg, og Barselopprøret begynner å bli klare! Hvilke partier har god politikk for fødekvinner og nye mødre? Og hvordan får vi politikerne til å skape ekte endring?Partiguide: https://barselopproret.no/valg-2021Underskriftskampanje: https://www.underskrift.no/vis/8609/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/20/202138 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Følefeller med psykolog Aksel Inge Sinding

Hva er en følefelle? Hvordan finner man ut at man styrer barna etter egne følelser i motsetning til hva som er best for dem? Og hvor langt skal man presse seg? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/16/202151 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Spesial: Sommergruff med søstrene Klingenberg

I høstens første spesial er Thea, Nanna og Katja tilbake for å la deg ventilere det du har av gruff – enten ungen har for store ben for gummistøvler, eller du har litt kjærlighetssorg for den førstefødte når den nye babyen tar oppmerksomheten.Podkast-anbefaling: https://open.spotify.com/episode/71GGZeiYRqTsOTxlyAZXjr?si=kJZ4HkKBTL6IqtW-GXX7Fg&dl_branch=1 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/202151 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Motorikk og myter med spesialist i fysioterapi Britt Fadnes

Hva? Skal ikke babyen legges på magen likevel? Hva bidrar til best mulig motorisk utvikling? Og hvor nøye skal vi være? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/9/202137 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Prestasjonsangst som forelder med psykologspesialist Eva Tryti

Hvorfor er noen av oss mer redde for å gjøre feil som foreldre enn andre? Hvordan skal man navigere i alle rådene man får fra familiemedlemmer, i podkaster og på internett? Er det egentlig så nøye? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/2/202129 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Hva er hypnofødsel? Med Line Sloper-Svanevik

Hva i all verden er hypnobirthing? Er det så alternativt som det høres ut? Og hvor mye kontroll kan man ha over sin egen kropp når man føder? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/26/202136 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Skal vi gå fra hverandre? Med psykolog Sissel Gran

Hvordan vet man om man skal slå opp? Finnes det en sjekkliste med tegn på at det er over? Og hvordan forbereder man seg på å ikke lenger være sammen med noen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/19/202133 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Kurs i emosjonsfokusert foreldreveiledning med psykolog Aksel Inge Sinding

Hva er emosjonsfokusert foreldreveiledning? Hva skjer på kursene? Og hvordan kan man huske å bruke læringen i praksis, midt oppi hverdagen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/12/202138 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Positiv fødsel med Line Sloper-Svanevik

Hva er Positiv fødsel? Man kan aldri vite helt sikkert hvordan fødselen kommer til å bli, men hvordan kan man forberede seg best mulig likevel? Og hvilke metoder kan lønne seg å lære, selv hvis alle forventningene snus opp ned på fødestuen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/5/202138 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Sommerkroppen med psykologspesialist Eva Tryti

Hvorfor er det så vanskelig å kle av seg når sommeren kommer? Kan man lære seg å se på kroppen sin på en annen måte? Og hvordan finner man den riktige løsningen for seg selv og sin kropp så man kan skrelle av seg klærne og bade når man vil? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/28/202140 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Spesial: Katja har født, og søstrene er (nesten) samlet igjen!

I Foreldrerådets siste spesial før sommeren får du blant annet høre babylyder i studio, Katja fortelle om fødselen, og Nanna sjekke inn fra en bil fordi hun endelig kan reise og holde foredrag IRL! God sommer fra søstrene Klingenberg! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/25/202139 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Samfunnet åpner – hvordan føler du deg? Med psykolog Aksel Inge Sinding

Sola skinner, Instagrams badesesong er offisielt åpnet og plutselig kan vi møte hverandre igjen. Hvordan føler du deg, er du i ekstase eller føles det litt voldsomt akkurat nå? Har du kanskje et snev av "Scandinavian guilt"? Og hvordan skal man komme seg gradvis tilbake til en hverdag uten unntakstilstand? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/21/202131 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan klage på traumatisk fødsel

Mathilde Pilskog fødte under strenge restriksjoner i april 2020, og i ettertid har hun får diagnosen PTSD. Ingenting ble som hun hadde sett for seg, og da hun i tillegg fikk høre eksperter i Foreldrerådet snakke om at ingen faktisk må føde alene, rant det over. Mathilde har både skrevet kronikker og en formell klage til sykehuset. Nå er hun på besøk i Foreldrerådet, og deler av sine erfaringer med systemet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/18/202150 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Hvordan få til en vellykket ferie med familieterapeut Sølvi Foss

Mine, dine og våre barn – hvordan får man til en ferie som passer for alle? Hvor mye må man egentlig planlegge? Og hva skal man gjøre hvis ting ikke går etter planen i det hele tatt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/14/202136 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Spesial: Lær deg å gi litt mer faen med Dora Thorhallsdottir

Vi bombarderes med råd hele tiden, og selv om mange av dem er gode, så blir det umulig å skulle forholde seg til dem alle sammen. Derfor; hvordan kan man lære seg å gi litt mer faen? Hvordan vite hva man burde lytte til og hva man burde droppe? Thea ringer (nyforelskede) EQ-terapeut Dora Thorhallsdottir for å finne svar. Hør Doras podcast «Relasjonspodden» her: https://podcasts.apple.com/us/podcast/relasjonspodden/id1345887332 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/11/202141 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Overgangsalderen med gynekolog Guri Majak

Vi lærer om puberteten, men hva med overgangsalderen? Når begynner den egentlig? Hvordan kan man få så få plager som mulig underveis? Og hva skjer når det er over? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/202138 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan få til det alle drømmer om!

Theas gode venn Kiki Brinch Skaara rapporterer om hvordan det siste året på Mallorca har gått. Hun gjorde nemlig det mange drømmer om, og flyttet familien til utlandet for et år! Kiki forteller om hverdag, skole og lokalmiljø, og gir deg gode tips til hvordan du kan få til noe lignende – enten du drømmer om et år i utlandet, å flytte til et småbruk eller noe annet som kan virke for vanskelig å gjennomføre. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/202133 minutes, 1 second
Episode Artwork

Fysiske fødselsskader med overlege Thorbjørn Brook Steen

Går det an å forebygge fødselsskader mens man er gravid? Hvor vanlig er det egentlig å få fysiske skader under fødsel? Og hvor mye kan man forvente å måtte oppdage på egenhånd i ettertid? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/202135 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan endrer vi norsk svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg? Med overlege Thorbjørn Brook Steen

Gjennom flere måneder har vi hørt fra fødekvinner, jordmødre, Bundsgeriljaen og Barselopprøret om deres erfaringer og krav. I dag er Dr. Thorbjørn i studio, for hvordan funker systemet i dag rent teknisk? Hvordan har de løst lignende problemer i utlandet? Og hva er det som faktisk skal til for å sikre at en trygg og god graviditet, fødsel og barseltid blir en selvfølge i Norge? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/28/202131 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Å begjære en annen med psykolog Sissel Gran

Handler begjær kun om sex? Hva skal man gjøre hvis man begynner å begjære en annen enn den man har barn med? Og kan man finne tilbake til et begjær man savner? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/202140 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, sexolog Nanna Klingenberg svarer!

To av tre søstre er samlet i dag, og det handler om sex! Hvilke metoder bruker en sexolog? Hvorfor fungerer de? Og hvor begynner man hvis man ikke har ligget sammen på det som føles som en evighet, spesielt etter fødsel?https://www.finnensexolog.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/21/202141 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Hormoner og syklus med gynekolog Guri Majak

Hvordan funker egentlig den O Store Kvinnelige Hormonelle Syklus? Hva har tiden på måneden å si for hvordan vi føler oss psykisk og fysisk? Og hvordan kan man utnytte den kunnskapen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/202141 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Spesial: Barselopprøret

Det siste året har mange hevet stemmen for å bedre barselomsorgen i Norge. Cecilia Ingulstad og Aïda Leistad Thomassen skrev hver sin kronikk, møtte hverandre, og startet Barselopprøret. I dag er de på besøk i Foreldrerådet. Er Norge virkelig verdens beste land å få barn i? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/14/202148 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Det tredje skiftet - del 2 med sosiolog Kristine Warhuus Smeby

Del 2! Hvilke konkrete grep kan man ta på hjemmebane for å oppnå mer likestilling i det tredje skiftet? Er det dumt hvis man ikke klarer det? Eller hvis man egentlig er fornøyd med skjevfordelingen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202145 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Spesial: Overvekt og IVF med Minnie-Oh

Monica Johansen dro til gynekologen i 2017 med et sterkt ønske om å få barn. Den reisen ble lengre enn forventet. Hvorfor er det BMI-grenser for assistert befrukting? Hvordan oppleves det når leger fokuserer på vekten din uansett hvilken grunn du har for å oppsøke dem? Og hvordan er det for Monica å plutselig skulle snakke om kroppen sin i offentligheten?Homesick: https://open.spotify.com/track/0e4ctcCOvl2bH0dh9AraIf?si=88c7c79da669438c Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/7/202143 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Det tredje skiftet med sosiolog Kristine Warhuus Smeby

Er dere likestilt hjemme hos deg? Er du sikker? Hvis ikke: hva består oppgavene av, og hvem gjør de fleste av dem? Hva er egentlig dette usynlige "tredje skiftet"? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/202138 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Spesial: Tuva Fellman og Ronny Brede Aase

Tuva og Ronny har vært foreldre i seks måneder, og gir oss et innblikk i livet deres med baby. Hva nailer de, og hva er vanskeligst? Hva skulle de ønske de hadde visst før de fikk barn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/30/202147 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Smertelindring i fødsel med anestesilege Leiv Arne Rosseland

Hva har anestesilegene i "kiosken" sin når du skal føde, og hvilke preparater brukes i ulike fødsler? Hvor mye får man bestemme selv? Og hva er egentlig greia med epidural? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/202143 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Spesial: Bunadsgeriljaen

Anja Cecilie Solvik er Bunadsgeriljaens leder og grunnlegger. Du har kanskje sett dem, men hva kjemper de for? Hvordan er det egentlig å føde i Norge? Hva betyr sentralisering for fødekvinner som har lang vei til nærmeste sykehus? Hva bør endres på, og hvordan? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/23/202154 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Sinte barn med psykologspesialist Per Martin Løken

Hvorfor blir noen barn sintere enn andre? Hvordan kommer man ut av en ond sirkel av sinne, for eksempel ved leggetid? Og hva gjør man hvis et barn er utagerende, og man har prøvd alt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202152 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Spesial: Råd fra søstrene Klingenberg

Søstrene Thea, Nanna og Katja er samlet nok en gang etter en liten pause. Vi får høre om hvordan de har det, enten det handler om nabogjemsel, syklus eller bærfis. I tillegg har dere sendt inn problemstillinger om alt fra bestemor besserwisser til savn av gnist i forholdet, og søstrene kommer med forslag til hvordan de best kan løses! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/16/202150 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Hvordan rose barna med foreldreveileder Inger Olaug Nordstad

Hvor viktig er ros? Hva er forskjellen på ros og anerkjennelse? Og roser vi egentlig barna for mye? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202127 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, Rikke og Oscar svarer

Etter forrige ukes spesial kommer Rikke og Oscar tilbake til studio for å fortelle hvordan det var å dele historien om da Mini døde. I tillegg svarer de på spørsmål dere har sendt inn.Landsforeningen Uventet Barnedød: https://www.lub.no  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/9/202157 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Døve og hørselshemmede barn med audiograf Håvard Ottemo Paulsen

1 av 4 hørselshemmede barn føler seg mobbet av læreren. Hvilke grep skal til for å gjøre skolen til et godt sted å være? Hva kan vi gjøre for å bidra til at barn med nedsatt hørsel får være med i gjengen? Og hva er egentlig god lyd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/202137 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Spesial: Da vi mistet Mini i magen

*Trigger Warning*Dette er en historie om å miste et barn ved termin. Den handler om tap, sorg og livets brutalitet – men også samhold, håp og kjærlighet. Rikke og Oscar er rause som deler sin historie, i håp om at andre som opplever lignende kan føle seg litt mindre alene.Landsforeningen uventet barnedød: https://www.lub.no Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/2/20211 hour, 24 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, Thea svarer! 3.0

Hvordan går det? Thea og produsent Sophie tar en liten fot i bakken før påske. Thea svarer også på spørsmål fra dere om alt fra kjærlighet i pandemien til den kommende soppsesongen og hva hun egentlig drømmer om at Foreldrerådet skal være. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/26/202135 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Hva er endometriose? Med gynekolog Guri Majak

Hva er endometriose? Hvordan vet man om man har det? Kan man bli gravid? Og hvordan funker behandling? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202150 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Spesial: Live Nelviks oppdragelsesreise

Er det mer komplisert å være forelder nå enn før? Live er på besøk og forteller om hvorfor hun ville lage TV om barneoppdragelse. Hva har hun lært? Og hva tenker hun om Foreldrerådet? Thea stiller også noen spørsmål dere har sendt inn på Instagram! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/19/20211 hour, 4 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Hva er et beredskapshjem? Med direktør i Barne- og familieetaten Hege Malterud

Hva er forskjellen på fosterhjem og beredskapshjem? Hvem egner seg? Og hvor "beredt" må man være? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/15/202135 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gruff med søstrene Klingenberg 4.0

Hvilket terningkast gir du tilværelsen i dag? Søstrene Thea, Nanna og Katja Klingenberg er tilbake i studio igjen! Dere har sendt inn gruff, men også noen lyspunkter. Her får du også tips til hvordan du kan tilby hjelp til noen som trenger det, men ikke vil be om det. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/12/202138 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Regulering med kjeveortoped Margaretha Rolsdorph

Hvem trenger regulering? Hva koster det? Og er de gode gamle togskinnene fortsatt standard? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/8/202136 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Spesial: Oppdatering (og trøst) fra føden

Denne er til dere som er ved termin, og synes bildet som males av fødsel for tiden ser litt umotiverende ut. Dr. Thorbjørn har blitt sjef siden sist, men stiller likevel opp for å gi oss en oppdatering fra føden, i tillegg til en trygg og varm klem til alle dere som skal føde hvert øyeblikk. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/4/202139 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Bekymringsmelding for barnas psykiske helse med psykologspesialist Per Martin Løken

245 psykologer og psykologspesialister har skrevet under på et opprop om at de er alvorlig bekymrede for barnas psykiske helse. Hvordan har pandemien påvirket ungene våre og hjelpeapparatet deres? Hvordan sto det til før Korona? Og hvordan kan vi som foreldre bidra?Lenke til kronikken: https://www.nrk.no/ytring/bekymringsmelding-1.15380488 Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (tast 2 for Foreldresupport) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/1/202145 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gruff med søstrene Klingenberg 3.0

Det begynner å bli tradisjon av at dere får tømt dere for alt dere har å ventilere, og at Thea inviterer Nanna og Katja til å ta det imot. Livet fortsetter å by på utfordringer av både den enkle og alvorlige sorten – takk for at dere deler <3Vil du ventilere direkte til noen, eller trenger du gode råd? Ring Mental Helses hjelpetelefon på 116 123, og tast 2 for Foreldresupport Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/26/202145 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Barn og hørsel med audiograf Håvard Ottemo Paulsen

Når begynner babyen å høre? Hvordan vet man om barna hører godt? Hvor vanlig er vann i mellomøret? Og hva gjør man hvis man mistenker at noe er galt med hørselen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/22/202138 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Spesial: Tips for en bedre barseltid med helsesykepleier Astrid Midtsund

Hva skal man finne på når man har permisjon midt i en pandemi, og ting ikke akkurat ligger til rette for en hyggelig barseltid? Dere har sendt inn både tips til aktiviteter og råd til nye foreldre som trenger litt ekstra omtanke akkurat nå. Thea og Astrid tar imot meldingene deres, og deler noen egne råd i samme slengen.Trenger du noen å snakke med eller ventilere til? Ring 116 123 (Tast 2 for Foreldresupport). Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/19/202150 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Tenner og uvaner med kjeveortoped Margaretha Rolsdorph

Hvorfor får noen skjeve tenner? Er det fordi man suger på tommeltotten eller bruker smokk for lenge? Og hvilke uvaner kan man slutte med for å slippe å måtte få regulering senere? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/15/202139 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gruff med søstrene Klingenberg 2.0

Responsen har strømmet inn etter forrige spesial med Thea, Nanna og Katja. Dere har fortsatt gruff å ventilere, og søstrene tar alle klagene imot med åpne armer nok en gang!Her kan du møte andre som ønsker seg venner i Oslo: https://www.facebook.com/groups/1618396998489086Søk etter tilsvarende grupper der du bor!Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 (tast 2 for Foreldresupport) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/12/202150 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Hvordan lykkes med lekser med Elin Natås

Hvorfor er lekser så vanskelig? Hvordan kan man motivere både foreldre og barn? Og er det greit å droppe leksene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/8/202136 minutes, 1 second
Episode Artwork

Spesial: Stemningsrapport fra føden + appell med dr. Thorbjørn Brook Steen

Hva er status på føden om dagen? Thea og Thorbjørn snakker om hvem som får være med på hva, hvorfor en kvinne nylig fødet på parkeringsplassen, og kanskje starter de også en liten revolusjon? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/5/202143 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Assistert befruktning for dummies med fertilitetscoach Mari Heger

Hvordan fungerer assistert befruktning? Hva er det kroppen går gjennom i en IVF-prosess? Og hvordan føles den prosessen for de som er ufrivillig barnløse? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/1/202143 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Spesial: Gruff med søstrene Klingenberg

Den siste uken har Thea fått inn massevis av gruff på Instagram – både små og store irritasjoner om hvordan livet føles akkurat nå. I dag er søstrene Thea, Nanna og Katja Klingenberg på plass for å ta imot gruffet ditt, diskutere det og kanskje komme med noen tips til en litt mindre gruffete hverdag. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/29/20211 hour, 6 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Nevroutviklingsforstyrrelser 2 med psykologspesialist Maren Strandheim Nærdal

I forrige episode om nevroutviklingsforstyrrelser fikk vi høre hvilke symptomer vi skal være oppmerksomme på, og hvordan vi får informasjon og hjelp ved mistanke om ADHD, autisme, ODC, Tourettes syndrom++. I denne episoden kommer utredningen, og vi får høre mer om kartlegging, diagnostisering og behandlingsplan. Hvordan kan man gjøre hverdagen litt enklere både for barnet og foreldrene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/25/202140 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Spesial: Stine Næss-Hartmann

Vi trenger en liten energiinsprøytning, og den heter Stine Hartmann! Thea og Stine snakker om å kjenne etter og forstå hva man trenger, enten det er sjokolademelk eller en tur i skogen. I tillegg får vi høre hvordan Stine synes det er å være ny mamma, og en hel del om et tema vi ikke snakker nok om, nemlig herpes. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/22/202140 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Foreldrestiltesten

Episoden er et annonsesamarbeid med Foreldrehverdag.Ta testen her: https://bufdir.no/Foreldrehverdag/foreldrestiler/test/Hvilken type forelder er du? Hva beskriver de ulike typene? Og hva skjer hvis du og partneren din har helt forskjellige foreldrestiler? Psykolog og fagspesialist Annette Johannessen svarer på det du lurer på. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/18/202136 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Spesial: Life hacks!

Thea huker tak i blogger og forfatter Christine Møen Wisløff fra Enklere småbarnsliv for å få tips til å gjøre hverdagen enklere med barn! Christine vet hvordan man får med småbarn på skitur, klipper negler uten krangling og hvordan skjule snacksen (og snike i seg litt i samme slengen). Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/15/202132 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Blinde og synshemmede barn med forskningssjef i Blindeforbundet Inga Britt Kjellevold Haugen

Hva er en synshemming? Hvordan er det å vokse opp som blind i Norge? Og hva burde vi rundt gjøre (og ikke gjøre) for at blinde og synshemmede barn får leve så normalt som mulig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/11/202132 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Spesial: Nytt år, nye muligheter? Med EQ-terapeut Dora Thorhallsdottir

Føler du at du har fått en ny og fresh start i 2021? Hvis det nye året foreløpig ikke har gitt deg den energien du så gjerne skulle hatt, er du ikke alene. Thea og Dora snakker om hvordan man skal stoppe opp og finne ut hva man egentlig vil. Hvordan står det til med livsgnisten? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/8/202140 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Når partner har fødselsangst med klinisk psykolog Gro Vatne Brean

Hva skjer når det er partner som er mest redd for fødselen? Kan fødsel være traumatisk også for medmor eller pappa? Må man være med på fødselen? Og hvor kan partner få hjelp med angsten? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/4/202136 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Barn og internett med professor og medieforsker Elisabeth Staksrud

Hvordan bruker norske barn internett? Hva kan foreldre gjøre for å være trygge på det barna holder på med når de sitter foran skjermen? Og er det egentlig så farlig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/21/202041 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, fødselslegen svarer! 2.0

Som lovet er overlege Thorbjørn Brook Steen tilbake i studio for å svare på flere av spørsmålene deres. Hvorfor er ikke hjemmefødsler et offentlig tilbud i Norge? Hvordan vet man om man har større smerter enn det som er vanlig? Og hvilke hensyn tar fødeavdelingen hvis man skal føde alene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/18/202038 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Nevroutviklingsforstyrrelser med psykologspesialist Maren Strandheim Nærdal

Autismespekterforstyrrelser, Tourettes og ADHD er noen av de diagnosene som handler om nevroutviklingsforstyrrelser. Hva betyr det, og hva er i så fall normalutvikling? Hvordan merker vi om barna våre utvikler seg normalt, og hvor får man hjelp hvis man er usikker? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/14/202033 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, fødselslegen svarer!

Selv om vi har lagd drøssevis med episoder som handler om graviditet, fødsel og barsel, så finnes det alltid flere spørsmål – store som små! Derfor har Thea invitert Thorbjørn Brook Steen, overlege på fødeavdelingen ved Ullevål sykehus (og venn av Foreldrerådet) til en Q&A. Thorbjørn svarer på det du lurer på, alt fra høyt blodtrykk til hvor lenge du bør vente med å bli gravid igjen etter et keisersnitt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/11/202033 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Barn og syn med forskningssjef i Blindeforbundet Inga Britt Kjellevold Haugen

Hvor mye ser en baby? Hvorfor skjeler barnet mitt? Og hvordan merker man at barn får dårlig syn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/7/202038 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, Thea svarer! 2.0

Det var ikke plass til alt dere lurte på i forrige Q&A, så i dagens spesial får vi en liten oppfølger. Hvordan klarer Thea å oppsummere i hver episode? Er det noe hun angrer på å ha sagt? Og hvor mye deler hun med Tidemann? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/4/202019 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Keisersnitt og korona med Ingvild Nordhagen, fagutviklingsjordmor ved Ullevål sykehus

Hvilke regler gjelder for de som skal ta keisersnitt i pandemien? Hva bør man huske på før man drar til sykehuset? Og hvor mye får egentlig partner være med på? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/30/202035 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Spesial: Kreative idéer til jul

Jula blir litt annerledes i år, og mange har allerede begynt å pynte. Hva kan man finne på med barna for å gjøre denne tiden ekstra fin, uten å stresse? Thea ringer forfatter og blogger Christine Møen Wisløff fra Enklere småbarnsliv, og sammen har de en hel haug med kreative idéer til førjulstiden med barn! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/27/202041 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Fødestillinger med jordmor Kari Klocke

Må man føde liggende på ryggen? Kan andre stillinger gjøre fødselen litt lettere? Og hva kan man gjøre mens man er gravid for å forberede kroppen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/23/202032 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Spesial: Dere spør, Thea svarer!

Foreldrerådets første Q&A! Dere har sendt inn spørsmål, og Thea svarer.Hvorfor startet hun Foreldrerådet? Hvorfor er hun så opptatt av å tenne bål? Hvordan skal man få nye venner som voksen? På tampen får vi også en hel haug med podcast-tips! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/20/202056 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Uro med uroterapeut Caspar Seip

Hva er uro? Går det egentlig an å bli kvitt uroen? Og hva skal vi gjøre når den tar over hverdagen? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/16/202041 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Spesial: Oppdatering fra føden i Harstad

For et par uker siden fikk vi svar på hvordan fødeavdelingen på Ullevål takler pandemien for tiden, med varmetelt utendørs og hele pakka. Men – alle føder jo ikke på Ullevål, og i dagens spesial ringer Thea til seksjonsleder og jordmor Kirsten Jørgensen for en oppdatering fra Harstad. Hvordan påvirker Covid-19 de litt mindre sykehusene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/13/202025 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Flerspråklighet i barnehagen med professor ved OsloMet Nina Gram Garmann

Hva skjer når et barn som har flere morsmål begynner i barnehagen? Kan foreldrene be om tilretteleggelse? Og hvilke aktiviteter kan barnehagene bidra med for å øke språkkunnskapen til barna våre? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/9/202039 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Spesial: ME 2.0 med professor og overlege Vegard Bruun Bratholm Wyller

For en stund siden lagde vi en episode om ME, og da lærte vi at akkurat når det gjelder denne sykdommen, så er det høy temperatur i fagmiljøene. Hvorfor er det så mye diskusjon rundt ME? Hva handler konflikten om? I denne episoden møter Thea professor og overlege Vegard Bruun Bratholm Wyller for å få nye svar og en annen innfallsvinkel på et vanskelig tema. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/6/20201 hour, 7 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Språkutvikling og -forstyrrelser med førsteamanuensis i lingvistikk Pernille Hansen

Når skal et barn begynne å snakke? Hvor mange ord bør de kunne når de blir ett, to, tre år? Og hva skal vi gjøre hvis det går litt treigere med våre barn? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/2/202041 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Spesial: Oppdatering fra føden

Hvordan står det til på fødeavdelingene om dagen? Thea ringer fagutviklingsjordmor Ingvild Nordhagen, og får svar på det du lurer på om status på Ullevål sykehus. Hvilke regler gjelder nå? Hva skjer hvis partner er syk? Og er det noen som må føde alene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/30/202021 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Barn og depresjon med professor i psykiatri Randi Ulberg

Hva skjer når et barn blir deprimert? Hva skal vi se etter, hvordan utarter det seg? Og når bør man få hjelp? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/26/202038 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan går det med oss foreldre for tiden? Med Sigrid Øyen Mull fra Mental Helse

Hvordan står det til om dagen? Kjenner du at dette året har vært ekstra tøft? Mister du tålmodigheten oftere med barna?Thea ringer Sigrid Øyen Mull fra Mental Helse, som forteller om den døgnåpne telefontjenesten Foreldresupport, og hvorfor flere bør bruke den!Ring Foreldresupport når som helst, hele døgnet på 116 123. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/23/202029 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Mønstre med psykolog Johanne Rogndal

Hvilke mønstre har vi som foreldre uten at vi merker det? Reagerer vi på samme måte overfor barna våre igjen og igjen? Og kan vi endre de mønstrene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/19/202035 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Spesial: Når anoreksi flytter inn

Hvordan er det for en familie å kjempe mot en spiseforstyrrelse? Hva gjør du når barnet ditt blir alvorlig sykt? I denne spesialepisoden får du høre om Emma, som i flere år har kjempet mot anoreksi. Mamma Sigrid og pappa Kenneth forteller om nederlag og seire, om viktigheten av å få god hjelp og å aldri gi opp. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/16/20201 hour, 3 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Språk og kjønn 2.0 med psykologspesialist Eva Tryti

Hva skjer når vi snakker ulikt til jenter og gutter? Hva har det å si for valgene barna våre tar? Og hvordan kan vi som foreldre gi dem flere muligheter? Thea får besøk av psykologspesialist Eva Tryti, som gir oss konkrete svar på hva vi kan gjøre hjemme. Og Plans generalsekretær Kari Helene Partapuoli forteller hvorfor dette er viktig både her hjemme og ute. Episoden er sponset av Plan.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/202035 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hva skjer hos en parterapeut?

Vi hører støtt og stadig om at vi bør prøve å gå til en parterapeut både når ting er vanskelig i forholdet, og før de blir det. Men hva er egentlig parterapi? Hva skjer når man kommer dit for første gang? Hvor mange problemer må man ha for å gå i terapi sammen? Psykolog Sindre Kvithyld Aasli kommer på besøk i studio for å svare på alt vi lurer på om parterapi. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/9/202037 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Eksem med Kristine Kirkeby Fuskeland, leder for NSFs faggruppe for sykepleiere i dermatologi og venerologi

Hva er eksem? Kan alle få det? Og hvordan kan vi gjøre hverdagen enklere? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/202036 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hva skjer med tran? Med helsesykepleier Astrid Midtsund

Det har vært full forvirring rundt spedbarn og tran etter at Helsedirektoratet kom med nye råd. Skal ingen ha det lenger? Skal noen ha det? Og hva hvis babyen har fått tran allerede, er det farlig? Helsesykepleier i Oslo Astrid Midtsund får plutselig mange nye spørsmål, og kommer til Foreldrerådet for å senke skuldrene våre og svare på hva som er greia med tran. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/2/202021 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Flerspråklige barn med professor emeritus i lingvistikk ved UiO Hanne Gram Simonsen

Hvor mange barn snakker flere språk? Kan det å lære flere språk samtidig være hemmende for språkutviklingen? Og hvorfor er morsmålet så viktig? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202035 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Spesial: Språk og kjønn med forfatter og språkviter Helene Uri

Snakker vi ulikt til jenter og gutter? Hvorfor det i så fall, og hvilke konsekvenser kan det få? Thea får besøk av forfatter og språkviter Helene Uri, som gir oss svarene vi leter etter. I forbindelse med Plans kampanje Formet av ord, har hun sett nærmere på småbarnsforeldres holdninger og språkbruk i 2020. Episoden er sponset av Plan.Les mer om kampanjen på https://www.plan-norge.no/formet-av-ord Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/25/202038 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Barsel og spiseforstyrrelse med psykologspesialist ved Villa Sult Bente Sommerfeldt

Hva er det som gjør at vi kan få problemer med spising i barseltiden? Er det større sjanse for å få tilbakefall hvis man har hatt spiseforstyrrelse før? Og hvordan går man frem for å få hjelp?"Mammakroppene" er et doktorgradsprosjekt ved Sanitetskvinnene N.K.S. i samarbeid med Villa SULT. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202033 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Spesial: Fødselsfotografen Eva Rose

Hvordan er det år være flue på veggen når noen andre føder? Thea snakker med fødselsfotograf Eva Rose om jobben hennes, hvilke endringer som trengs på fødestuen og hvorfor hun har spesialtillatelse fra Instagram.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/18/202046 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Sex etter traumatisk fødsel med spesialist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland

Hvordan kan man komme i gang med sex igjen etter en traumatisk fødsel? Hvor viktig er det egentlig? Og hva skal man absolutt ikke gjøre?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202039 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Spesial: Følelser

Hva er egentlig forskjellen på å tenke etter og å kjenne etter? Hvorfor er det så vrient å få tak på følelsene? Og hvordan kan vi møte barnas følelser? Thea snakker med programleder og dama bak nettstedet FolkOm, Marthe Sveberg, om hvorfor dette med følelser er så vanskelig og så viktig.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/11/202049 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Separasjonsangst med psykologspesialist Klara Øverland

Hva er separasjonsangst? Hvorfor får noen barn det mer enn andre? Og hvordan kan vi håndtere det? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/7/202048 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hva skjer hos en sexolog?

Hva gjør en sexolog? Hvordan er det egentlig å gå til en? Og hva kan vi gjøre for å potensielt spice opp denne helgen litt? I ukens spesialepisode snakker Thea med forfatter, terapeut og spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/4/202028 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Graviditet og spiseforstyrrelse med psykologspesialist ved Villa Sult Bente Sommerfeldt

Hva er typiske utfordringer for gravide som sliter, eller har slitt, med forholdet til mat og kropp? Hvordan skal man forholde seg til måling og veiing, når dette er noe man prøver å styre unna? Og hvor kan man få hjelp?"Mammakroppene" er et doktorgradsprosjekt ved Sanitetskvinnene N.K.S. i samarbeid med Villa SULT. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/31/202043 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Spesial: På privaten; om kvinnehelse spesielt og livet generelt

Denne spesialepisoden er kanskje for spesielt interesserte, men Thea har behov for å ventilere med lillesøsteren sin Katja; om livet generelt og kvinnehelse spesielt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/28/202028 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Tidlig pubertet med overlege ved Ahus Karianne Tøsse

Hva er tidlig pubertet? Hva kan være grunnen til at noen kommer tidlig i puberteten? Og er det egentlig noen grunn til bekymring?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/24/202043 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Spesial: Når fødsel blir traume

Hawre Gyth hadde gledet seg til hun skulle føde, men opplevelsen ble på ingen måte slik hun hadde sett for seg. I denne spesialepisoden av Foreldrerådet forteller hun om fødselen som endte med akutt keisersnitt, og hvordan hun har slitt med den i ettertid. Med oss i studio er fødselslege Thorbjørn Brook Steen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/21/20201 hour, 30 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Hvordan lære barn å takle motgang med psykiater Anne Kristine Bergem

Hvordan kan vi lære barna å takle motgang? Hvor mye skal vi beskytte dem? Og hva bør vi unngå å si? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/17/202041 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Spesial: Olav

Olav vokste opp med en voldelig pappa. I denne spesialepisoden får du høre Olavs historie om seksuelle overgrep, om hvordan det preget livet hans, og om hvordan han kjempet seg tilbake. Sammen med oss i studio er sexolog og terapeut Thomas Winter. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/14/202054 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Rus i familien med klinisk sosionom Aase Sundfær

Hva skjer med barn som vokser opp med rus i familien? Hvor mye informasjon skal man dele med barnet? Og kan man unngå en lojalitetskonflikt? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/10/202040 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Sutring med barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen

Hvorfor sutrer barn? Hva skal vi gjøre når de sutrer? Og hvordan kan vi hjelpe dem med å finne andre måter å kommunisere på? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/29/202035 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Når barn er pårørende med psykiater Anne Kristine Bergem

Hvor mye skal vi dele med barna når det skjer vanskelige ting i livet? Hva skjer hvis vi later som ingenting? Og hvilke rettigheter har barn som er pårørende? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/22/202040 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Spesial: Hvordan leve videre med Marie Pihlstrøm Frostlid

Marie Pihlstrøm Frostlid er sanger, pedagog, venn, mamma. Og enke. Hvordan opplevde hun å miste mannen sin til kreft? Hva skulle hun ønske hun hadde visst? Hvordan snakker man med et lite barn om hva som skjer? Og hvordan lever man videre når hverdagene kommer? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/19/202044 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Alene med barn med Cathrine Austrheim fra Aleneforeldreforeningen

Hvor mange er egentlig aleneforeldre? Hvilke utfordringer har de i 2020? Og hvilke tilbud finnes? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/15/202038 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Spesial: Rasisme, white privilege og hvordan snakke om det med Nosizwe Baqwa

Siden George Floyd ble drept av politiet i Minneapolis 25. mai har store deler av verden satt fokus på bekjempelsen av rasisme og strukturelle skjevheter. Hvilke problemer har vi her i Norge? Hvordan kan vi som enkeltpersoner løse dem? Og hvordan skal vi oppdra antirasistiske barn? Artist, statsviter, mamma og venn Nosizwe Baqwa kommer til studio for å hjelpe oss med å finne svarene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/12/202054 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

ME med lege og forsker Ola Didrik Saugstad

Hva er egentlig ME? Hvordan behandles det? Og hvordan skal man leve med ME i familien? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/8/202039 minutes, 1 second
Episode Artwork

Spesial: Hvordan tenke kritisk med Ingeborg Senneset

Det er mye som skrives og debatteres på nettet. Noen gir også råd, enten som tydelig markert reklame eller tilsynelatende helt nøytralt. Hvem skal vi tro på? Hvordan skal vi kunne vite at vi tar de riktige valgene? Journalist og sykepleier Ingeborg Senneset gjør oss klokere på kritisk tenkning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/5/202038 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Soving på dagen med søvnekspert Caroline Lorentzen

Hva gjør du når babyen sover for korte blunder om dagen? Hvordan skal man få til overgangen i søvnmønsteret? Og hvilke innsovningsmetoder kan man prøve, eller styre unna? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/1/202027 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Når kan partner bli med på barsel?

Noen sykehus har så smått åpnet opp for at partner kan komme på barsel etter fødsel. Når skjer dette på Ullevål og på Rikshospitalet? Hva skal til? Hvorfor er det ulik praksis på ulike sykehus? Og er det noe de gravide og partnerne deres gjøre? Thea ringer assisterende avdelingsleder ved fødeavdelingen på Ullevål sykehus Aase Pay for å få svar. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/27/202033 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Gravid og urolig med fødselslege Thorbjørn Brook Steen

På hvilken måte kan ytre faktorer, som en pandemi, skape ekstra uro hos gravide? Hva konkret kan man gjøre med det? Og hvilke hjelpetilbud finnes der ute?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/25/202033 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Oppdatering fra fødeavdelingen

Hvordan er retningslinjene for de som skal føde eller har født på Ullevål akkurat nå? Når kan partnere få besøke mor og barn? Og er det egentlig trygt? Thea får en oppdatering fra overlege ved fødeavdelingen på Ullevål sykehus, Thorbjørn Brook Steen.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/22/202030 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Å reparere med Hedvig Montgomery

Hva vil det si å reparere etter en krangel? Hvordan gjør man det på en god måte? Og hvorfor er det så viktig?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/18/202034 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Fakta og myter om immunforsvaret

Det finnes mye informasjon om immunforsvaret der ute, og det kan være vanskelig å navigere. Hvordan kan man egentlig styrke immunforsvaret? Hva kan være enkle regler å følge i hverdagen? Og hvilke råd kan vi stemple som myter? Thea ringer professor og immunolog ved Universitetet i Oslo. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/15/202028 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Tenåringer med psykologspesialist Line Marie Warholm

Hva er de vanligste utfordringene mellom foreldre og tenåringsbarn? Hvor mye frihet er bra, og når blir det for mye? Og hvordan kan vi senke skuldrene? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202041 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Blandede følelser

Samfunnet er halvveis tilbake til normalen, og mange kjenner på et slags antiklimaks. Hvorfor er det så vanskelig å få tak på hva vi egentlig føler? Hva kan vi gjøre med blandede følelser? Og hvordan kan vi bli bedre til å identifisere dem? Thea tar en prat med psykologspesialist og forfatter Line Marie Warholm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/8/202036 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Rasisme med Vivian Brattsti Sørensen fra Antirasistisk senter

Hvordan kan vi snakke med barn om rasisme? Hva skal vi si? Og hva skal vi reagere på? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/4/202038 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Tilbake til virkeligheten

Vi er på en måte tilbake til virkeligheten, men mange opplever at mellomtilstand er vanskeligere enn unntakstilstand. Hvordan skal vi forholde oss til at samfunnet åpner igjen? Hva kan vi gjøre for å få en smidig overgang? Og hvordan skal vi unngå å se på alle som potensielle smittekilder? Thea tar en prat med psykolog Hedvig Montgomery.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/1/202017 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Barn som biter med psykologspesialist Sissel Torsvik

Hvorfor er det noen barn som biter og slår? Hvordan kan vi få dem til å slutte? Og hva er det egentlig de prøver å fortelle oss?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/27/202047 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Hva trenger babyen?

Usikkerhet og utilstrekkelighet er vanlige følelser som nybakt mamma eller pappa – særlig nå i pandemien. Får babyen nok stimuli? Hva trenger den egentlig for å ha det greit? Og hvordan kan du lese og tolke ulike behov? Thea ringer helsesykepleier Maria Bakkeid for en check list.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/24/202036 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Å puste med psykoterapeut Anne Sælebakke

Samfunnet har tatt det første lille steget tilbake mot normaltilstand, og det samme gjør Foreldrerådet. Denne episoden ble spilt inn rett før det smalt, og omhandler ikke pandemi, men et tema som kanskje er vel så relevant akkurat nå. For hva kan vi gjøre når vi kjenner på uro og stress? Hvorfor er det så viktig å stoppe opp og ta pauser? Og hvordan kan vi lære oss å puste?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/20/202048 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Er det trygt å sende barnet i barnehagen?

Mandag markerer en ny fase i unntakstilstanden – noen gleder seg, mens andre gruer seg. For hvor trygt er det egentlig å sende ungene i barnehagen på mandag? Hvorfor er det så sprikende meninger? Og hvordan kan vi forsone oss med all uenigheten uten for mange pekefingre? Thea ringer overlege ved Barneklinikken på Haukeland sykehus, Håvard Trønnes, for oppklaring. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/17/202035 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Gravid og korona 4

Det kan føles ekstra nervepirrende å gå gravid i disse dager, og mange savner mer informasjon. Foreldrerådet har fått inn mange gode spørsmål fra lyttere rundt graviditet, fødsel og korona. Thea videreformidler og får svar fra overlege ved fødeavdelingen på Ullevål, Thorbjørn Brook Steen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/16/202033 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: På privaten

Vonde følelser kan være vanskelig å identifisere, og har en tendens til å komme til uttrykk som noe annet. Thea kjenner på blandede følelser i dag, og ringer søster Katja for å ventilere. Er det pandemi? Er det generell uro? Eller er det sorg?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/15/202028 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: En fødehistorie fra pandemien

Gina fødte nylig en liten gutt, og seks timer senere tok hun ham med seg hjem. Hvordan var det å føde under pandemien? Hva møtte henne på sykehuset? Og hvordan har de første dagene i barsel vært? Alle fødeopplevelser er ulike, pandemi eller ikke, og den Gina deler er av det positive slaget. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/14/202031 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Oppdaterte påskevettregler for foreldre

Vi går inn i en annerledes påske. Hva kan vi gjøre for at den blir så hyggelig som mulig? Hvordan kan vi håndtere våre egne og barnas brutte forventninger? Og hva kan vi finne på som alternativ til hyttekosen? Thea ringer barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen for fem gode påskevettregler. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/8/202029 minutes
Episode Artwork

Unntakstilstand: Når barseltiden ikke blir som forventet

Mange som går hjemme i barsel akkurat nå, kjenner på en sorg over å ikke få denne tiden alene med babyen. Hva kan du gjøre med de vonde følelsene? Og trenger du egentlig ha dårlig samvittighet ovenfor babyen? Thea ringer psykolog Amalie Vatne Brean. Hun har skrevet kronikken «Snytt for barsel» på landsforeningen1001dager.no. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/7/202024 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Har jeg korona?

Thea har følt seg dårlig de siste dagene. Har hun korona? Hun ringer lege Kaveh Rashidi for en uformell konsultasjon. Hvordan vet man om man er syk når symptomene er diffuse? Hvor dårlig skal man være før man kontakter lege? Hva hvis man blir dårlig når man er alene med barn, hva gjør man da? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/6/202027 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Hvordan er det å være høygravid nå?

Sandra er lærer, småbarnsmor, samboer og høygravid. Hvordan er det egentlig å skulle føde under en pandemi? Thea sjekker inn med en lytter for å høre hvordan det går om dagen.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/3/202022 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Kort lunte

Vi går mye oppå hverandre om dagen, og det er fort gjort å havne i klinsj. Hva bør vi gjøre når vi blir sprø av hverandre? Hvordan kan vi håndtere de små og store konfliktene? Og hvordan kan vi gjøre det godt igjen? Thea ringer Ole Morten Mouridsen i Stine Sofies Stiftelse for råd. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/2/202029 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Kreative karantenetips

Begynner du å gå tom for ideer til ting å gjøre sammen, eller å sysselsette barna med? I morgen er det tre uker siden barnehager og skoler stengte, og barna begynner å bli rastløse. Thea ringer Christine Møen Wisløff, forfatteren bak boken, bloggen og Instagram-kontoen «Enklere småbarnsliv», for kreative tips. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/1/202032 minutes
Episode Artwork

Unntakstilstand: Gravid og korona 3

Vi er inne i tredje uke med unntakstilstand, og mange har spørsmål rundt pandemi, graviditet og fødsel. Thea ringer Thorbjørn Brook Steen for siste rapport fra fødeavdelingen på Ullevål.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/31/202025 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Tidemanns pandemi-råd

Vi kjenner alle unntakstilstanden på kroppen, barna ikke minst. Hvordan ser egentlig pandemien ut fra et barns perspektiv? Hvordan er det å være borte fra skole og venner? Og hva kan man gjøre for å kjede seg mindre? Thea får en statusoppdatering fra Tidemann 9 år.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/30/202014 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Mindfulness + Pandemi?

Hverdagen er snudd på hodet, og det går ut over psyken for mange. Hvordan kan vi håndtere følelsene på en ok måte? Hva kan vi gjøre for å sjekke inn med oss selv? Og hvilke triks kan vi bruke for å få litt mer ro i sjela? Thea ringer psykolog Jaran Olsen for å lære mer om mindfulness. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/27/202030 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Barna vi bekymrer oss for

Vi tilbringer alle mye tid hjemme nå som barnehager og skoler er stengt, men hva med de som har det dårlig hjemme? Hva bør vi gjøre hvis vi er bekymret for noen andres barn? Og hvordan kan vi ta vare på barna som har det ekstra vanskelig akkurat nå? Thea ringer Ole Morten Mouridsen i Stine Sofies Stiftelse.Ved bekymring kan du ringe Alarmtelefonen på 116111. På grunn av korona-situasjonen er Alarmtelefonen nå døgnåpen. La oss spre omtanken raskere enn korona! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/26/202033 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Økonomi og pandemi

Arbeidsplasser stenger, folk blir permittert og mange kjenner på økonomiske bekymringer om dagen. Hvordan bør vi egentlig tenke og handle rundt penger under en pandemi? Hva slags rettigheter har vi hvis vi blir permittert? Og hvilke tiltak kan vi gjøre for å føle oss litt tryggere? Thea ringer forbrukerøkonom Silje Sandmæl for konkrete råd.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/25/202027 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Hvordan få hjemmeundervisningen til å funke?

Mange foreldre klør seg i hodet i disse dager. For hvordan skal vi få til hjemmeundervisningen? Hvordan kan vi klare å kombinere hjemmekontor, husarbeid og det å være foreldre, med vår nye rolle som lærere? Og hvordan skal vi egentlig forholde oss til opplegget vi får fra skolen? Thea ringer «superlærer» Håvard Tjora for tips til hvordan vi kan takle den nye hverdagen. Kanskje er det ikke så farlig med litt kreative løsninger for å nå læremålene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/24/202037 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: 10 smarte tips til foreldre

Thea ringer rådgiver i Stine Sofies Stiftelse, Tone Emilie Spinnangr, for 10 smarte tips til foreldre i unntakstilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/23/202039 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Barsel og korona

Mange lurer på hvordan vi skal ta vare på de aller minste i denne perioden. Hvordan er barselomsorgen under pandemien? Hvilken oppfølging får mor og baby av helsestasjonen i disse dager? Thea ringer helsesykepleier Astrid Midtsund, som gir oss svar på hvordan helsestasjonene håndterer situasjonen. I tillegg gir hun et godt tips til hvordan du kan veie babyen med kjøkkenutstyr! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/20/202032 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Gravid og korona 2

Overlege Thorbjørn Brook Steen er tilbake for å oppdatere oss fra fødeavdelingen, og svare på spørsmålene dere har sendt inn om graviditet og fødsel under korona-epidemien.Thea kommer med podcasttips og oppdatering fra livet i hjemmekarantene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/19/202040 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Konflikthåndtering i karantene

Hvordan skal vi holde barna i aktivitet og unngå konflikter og uro i en tid som denne? Og er det plass til et pusterom for de voksne? Thea skyper med Elisabeth Gerhardsen, spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi.I tillegg gir Tidemann råd til alle dere som er gravide. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/18/202029 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Parforholdet i pandemien

Når familien er samlet på ett sted over lenger tid enn vi er vant til, kan det oppstå konflikter av alle slag. Fra stua snakker Thea med psykolog, parterapeut og mamma Catrin Sagen om hvordan vi kan begrense konfliktene og styrke parforholdet også når vi lever oppå hverandre slik som nå. Også i dag deler Tidemann noen velvalgte ord. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/17/202021 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Hjemmeskole dag 1

Nå som skoler og barnehager er stengt, må undervisning skje hjemme. Dette kan by på mange utfordringer! Thea tar en prat med familieterapeut og firebarnsmamma Kristina Ekerhovd-Ottersen om hvordan man kan få det til - i alle fall prøve. I tillegg kommer Tidemann med noen råd. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/16/202019 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Unntakstilstand: Gravide og korona

Vi er i en unntakstilstand, men verden beveger seg, og barn blir født. Thea ringer overlege Thorbjørn Brook Steen fra sofaen, han deler sine råd og erfaringer fra fødeavdelingen ved Ullevål Sykehus. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/16/202028 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Hvordan bli ryddig med Silje Gaarder

Hvordan blir vi kvitt alt rotet hjemme? Hvilken ende skal man begynne i? Og kan vi involvere barna? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/9/202041 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Nattafortellinger med søvnekspert Helena Kubicek Boye

Hva kan du si og gjøre for å hjelpe barnet til å sovne? Hva er gode nattafortellinger? Og hvordan bør de fortelles? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/2/202038 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Søvn hos barn med søvnekspert Caroline Lorentzen

Hva gjør du når ungen ikke vil sove? Hvordan unngå at det blir et mønster? Og hva kan vi si for å roe ned? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/24/202032 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Søvn hos baby med søvnekspert Caroline Lorentzen

Hvordan kan du få babyen din til å sove? Hva bør du ikke gjøre? Og hvorfor finnes det så mange motstridende råd? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/17/202049 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Friluftsliv med forfatter Kjetil Østli

Hvordan motivere ungene til å bli med ut i naturen? Hva må man huske på å ta med? Og hvilke tabber bør man unngå? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/10/202052 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Klimaangst med psykolog og forsker Erik Nakkerud

Hva er klimaangst? Hva skiller angst fra «normal» bekymring for klima? Og hvordan kan vi møte barna våre på best mulig måte? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/3/202032 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Tøybleier med Sigrid Tesli fra Norsk Tøybleieforening

Hva er en tøybleie? Hvordan funker den i forhold til en vanlig bleie? Og hvorfor velger såpass mange å bruke tøybleier? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/27/202035 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Når fødselen ikke blir som forventet med fødselslege Thorbjørn Brook Steen

Hvorfor blir noen fødsler annerledes enn vi har sett for oss? Hvilke følelser kan vi sitte igjen med? Og hvordan kan vi håndtere dem? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/20/202033 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Vaginisme med Tine Oppedal og Linn Johansen fra Oslo Kvinnehelsesenter

Hva er vaginisme? Hvorfor blir så mange kvinner rammet? Og hva kan man gjøre for å bli bedre? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.