Winamp Logo
Fondpodden Cover
Fondpodden Profile

Fondpodden

English, Finance, 1 season, 18 episodes, 8 hours, 19 minutes
About
En podd om fonder och sparande. Nytt avsnitt varje vecka.
Episode Artwork

17. Fondsnack med petrusko

Den här veckan blir det snack om tillväxtmarknader och riskspridning. Apropå just riskspridning pratar jag lite om hälsovårdsbolaget Johnson & Johnson. Det blir också petruskos topp 5 fondlista med mina favoritfonder av olika slag.
12/17/201821 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

16. Bli miljonär med Per H Börjesson

I det här avsnittet får vi lyssna till sparprofilen Per H Börjesson prata om långsiktigt spar i fonder. Diskussionen utgår ifrån Per Hs senaste bok som heter "Så här blir du miljonär i hängmattan".
12/10/201818 minutes
Episode Artwork

15. Fondsnack med petrusko

I det här avsnittet kör petrusko en topp 10 lista och pratar bla fonder med potential och kebabpizza. Det blir en rad käcka tips varav avslutningsvis den ultimata julklappen.
12/3/201819 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

14. Angelica Hansson AMF Småbolag

I det här avsnittet av Fondpodden träffar jag Angelica Hansson som berättar om sin fond AMF Aktiefond Småbolag, hur hon hittar och investerar i just småbolag. Vi får höra en riktigt fräsig historia hur det gick till när hon investerade i XMReality.
11/26/201827 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

13. Investmentbolag och fondsnack

I veckans avsnitt blir det prat om Swedbank Robur Ny Teknik som skall byta förvaltare. Hur skall man som ägare göra med fonden nu? Det blir prat om investmentbolag, fondavgifter och hur de redogörs hos olika aktörer. Samt en del annat.
11/19/201823 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

12 . Fondsnack med petrusko

I veckans avsnitt pratas det nyheter från Vietnam, hur fondspararna agerade i oktober, robotspar, hedgefonder. Ja lite av varje. Dagens avsnitt sponsras av Placeringsguiden som har ett specialerbjudande. Hör om det i podden och läs på länken: privataaffarer.se/fondpodden
11/12/201825 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

11. Aktiespararna Direktavkastning

I detta avsnitt pratar vi om fonden Aktiespararna Direktavkastning som är en indexfond med inriktning bolag med hög direktavkastning. Här får du höra närmre hur urvalet går till vilka bolag som ingår i fonden. Det finns studier som talar för att man kan nå en högre avkastning med den inriktning denna fond har. 
11/5/201823 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

10. Catella Balanserad

Lyssna på Ola Mårtensson om fonden Catella Balanserad. En blandfond som erbjuder avkastning till lägre risk än rena aktiefonder och större potential än räntefonder. Varför kan man vilja ha både aktier och ränteplaceringar? Backar en sådan här fond mindre vid en börskrasch? Fondpodden har en epost dit ni kan skicka tankar, frågor osv. Jag samlar mail och tar upp ett gäng i podden. Maila på: [email protected]
10/29/201828 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

9. Tundra Vietnam

I detta avsnitt får vi lyssna till Mattias Martinsson som förvaltar Tundra Vietnam. Ett land som känns som om man fångar Kina för 20 år sedan. Vietnam växer rejält och lockar nu tillverkare framför Kina då det är betydligt billigare att tillverka där. Lyssna till info om landet Vietnam och fonden Tundra Vietnam.
10/22/201833 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

8. Hitta bra fonder med petrusko

Utvärdera och hitta bra fonder. I dagens avsnitt går petrusko igenom hur man utvärderar sina fonder och hur man hittar bra fonder. Med de här enkla stegen kan ni välja riktigt bra fonder att spara i. Avsnittet är kort och det är enkla tips att ta till sig för att göra bra fondval. Cirka 20 minuter långt.
10/15/201819 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

7. Carnegie Global

I det här avsnittet har petrusko varit hos Carnegie Fonder och pratat med Mikael Tarnawski Berlin som förvaltar deras globalfond. Hör varför en global inriktning kan vara bra och hur Mikael analyserar och investerar. Det blir även lite bolagsnack där Mikael går in på några utav fondens innehav. Dels Warren Buffetts Berkshire Hathaway men också ett bolag som kommit att kallas "baby Berkshire". Sist men inte minst nämns också innehavet MTY Food Group.
10/8/201839 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

6. Catrin Jansson Enter Småbolag

I det här avsnittet av Fondpodden träffar jag Catrin Jansson som berättar om sin fond Enter Småbolag, hur hon hittar och investerar i just småbolag. Catrin pratar även lite mer ingående om 3 innehav i fonden varav ett som rider på en urstark trend kring husdjur. Det finns den bästa av argument att investera i just småbolag och du får i detta avsnitt höra varför.
10/1/201831 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

5. Niklas Larsson småbolagsförvaltare

Niklas Larsson förvaltar fonden Swedbank Robur Småbolagsfond Global och har skapat en makalös avkastning. Här får vi höra hur han letar fram de bästa bolagen och vi får höra lite närmre om de två innehaven GoDaddy och IMCD.
9/23/201841 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

4. Fondavgifter och intervju med en ränteförvaltare

Petrusko pratar om fondavgifter och hur man kan tänka kring dem. Hur man kan jämföra fonder och deras avgifter. Intervju med Lars Lönnquist som förvaltar Spiltans räntefonder. Få en inblick hur han arbetar med ränteplaceringar och hur man kan använda sig av sådana investeringar.
9/17/201831 minutes, 1 second
Episode Artwork

3. Xact Högutdelande Pär Nürnberg

Petrusko träffar Pär Nürnberg från Handelsbanken och pratar börshandlade fonder och deras Xact Högutdelande i huvudsak. En smart beta-fond med potential att avkasta mer än breda börsindex.
9/10/201828 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

2. Småbolag med investmentbolaget Svolder

Ulf Hedlundh VD på Svolder berättar om bolaget och sitt fokus på småbolag. Varför just småbolag kan vara bra samt lite närmre om bland annat bolagen Garo och Troax. Petrusko förklarar i inledningen varför investmentbolag kan vara ett alternativ till fonder för helt vanligt folk.
9/3/201846 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

1. Intervju Didner Gerge Globalfond

Petrusko besöker Didner & Gerge fonder och pratar med Henrik Andersson och Lars Johansson som förvaltar globalfonden. Kort om fondbolaget, förvaltarna och hur de arbetar med fonden. Samt en närmre titt på två bolag som fonden äger.
8/27/201840 minutes, 26 seconds