Winamp Logo
Fjärilseffekten Cover
Fjärilseffekten Profile

Fjärilseffekten

Swedish, Cultural, 1 season, 8 episodes, 3 hours, 43 minutes
About
Välkommen till Fjärilseffekten! Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

Hur Dee Dee Ramones våldsamma flickvän gör U2 till världens största rockband

I det här avsnittet är det basisten Dee Dee Ramones våldsamma flickvän Connie som kommer skapa den vibration som slutligen sätter världen i gungning och leder fram till att irländska U2 blir världens största rockband. Följ med på en oväntad resa från New York till Irland och sedan vidare ut till världens största arenor. Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/10/202225 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Bombhotet som gav oss finska schlagermonster

I det här avsnittet är det ett bombhot mot en hårdrocksmotvillig radiostation i USA som utgör vibrationen som 30 år senare sätter världen i gungning. För deras beslut att vägra spela KISS leder långt senare till att det skräckinjagande, men folkkära, finska bandet Lordi tar Europa med storm.Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/3/202227 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Från konstgjord snö till gothkultur

I det här avsnittet är det konstgjord snö som användes lite för flitigt i en film från 1920-talet som utgör den första flingan i snöstormen som ska komma att bli en av de mest vattendelande subkulturerna vi har – den mörka och mystiska gothen.Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/27/202233 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Jullåten som ledde till 11 september-attackerna

I det här avsnittet är det den klassiska jullåten ”Baby, it’s cold outside” som utgör vibrationen som slutligen kommer sätta världen i gungning - bokstavligt talat. För den här låten är faktiskt med som en bricka i spelet till att tvillingtornen rasar i 11 september-attackerna, 46 år efter att den skrivs. Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/20/202225 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Fyllehånglet i Eskilstuna som hamnade på Green Days albumomslag

I det här avsnittet är det en kyss på McDonald’s Eskilstunas personalfest som utgör vibrationen som till slut sätter världen i gungning. För den här kyssen ska komma att pryda omslaget till ett världens största bands mest populära album - 21st Century Breakdown av Green Day.Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/13/202225 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

De töntiga glasögonen som ledde fram till ett mytomspunnet mord

I det här avsnittet är det ett par stora, lite tantiga, rosatonade glasögon som utgör vibrationen som med tiden sätter världen i gungning. Det är nämligen så att dessa glasögon helt enkelt inte passar in i det råa punkbandet Sex Pistols image, vilket kommer leda fram till ett blodigt mord på Chelsea Hotel - där offret och förövaren blir en populär Halloween-outfit som till slut ska ge Kourtney Kardashian närmare tre miljoner likes på Instagram.Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/6/202229 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Hushållsrobotarna som skapade Brangelina

I det här avsnittet är det några rader om framtidens hushållsapparater i en bok från 1970 som utgör vibrationen som till slut sätter världen i gungning. Detta eftersom texten leder till att Angelina Jolie och Brad Pitt blir vår tids hetaste Hollywood-par och i sann powercouple-anda får ett eget namn: Brangelina. Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/29/202226 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Så gav Brolin huliganerna en egen kostym

I det här avsnitt är det vår egen fotbollshjälte Tomas Brolin och hans insats i fotbolls-EM 1992 som utgör vibrationen som satt världen i gungning. För tack vare honom får huliganer - till en början på de brittiska öarna, men senare världen över - sin alldeles egen kostym.Fjärilseffekten är gjord av Axel Hietanen Ingman och produceras av Clara Wallin i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/29/202230 minutes, 51 seconds