Winamp Logo
FinansPuls Cover
FinansPuls Profile

FinansPuls

Norwegian Bokmål, Finance, 1 season, 12 episodes, 5 hours
About
Alle har hørt om finans, en bransje i konstant endring. Krakk, kriser og krypto er bare noe av det som har rystet og formet bransjen de siste tiårene. Hvem jobber egentlig her, og hva jobber de med? Stemmer fremstillingen i media? I denne podkasten skal Ingeborg og Thanesh se litt nærmere på hvem som jobber i finans, hva de jobber med og hvordan bransjen vil se ut i fremtiden. Sammen med en gjest sitter de og utforsker bransjen i et studio i hjertet av Barcode.
Episode Artwork

Slik kan du bruke AI i arbeidshverdagen din

AI har kommet langt og det er mange modeller å velge mellom. Må du velge deg ut én eller er det ulike bruksområder? Vi tar en prat med Director i Deloitte, Jarle Hildrum, om hvordan han bruker AI i sitt daglige arbeid.
6/26/202425 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Hvordan blir forsikring forbedret med AI?

Kan AI revolusjonere forsikringsbransjen? Vi tar en prat med Gjensidiges AI-ekspert, Erik Poppe.
6/13/202424 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Lønnsoppgjøret for dummies

Nå er det tid for lønnsoppgjør i de fleste bransjer, men hvordan fungerer dette egentlig? Vi har utfordret nestlederen i Finansforbundet, Arne Fredrik Håstein, til å forklare gangen i lønnsforhandlinger på en enkel måte.
5/8/202419 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Er du klar for lønnssamtalen?

Skal du ta årets viktigste prat med sjefen snart? I Finanspuls får du råd om hvordan du bør forhandle lønn. Vår lønnsekspert, Per Christian Larsen, gir deg de beste tipsene.
4/3/202428 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Likestilling i 2024: Fremdeles en viktig sak?

I dagens episode utfordrer vi generalsekretæren i Care Norge, Kaj-Martin Georgsen, til en samtale om likestilling i 2024. Er det fortsatt nødvendig å jobbe for likestilling i 2024, eller bør likestillingsarbeidet rette seg mot andre områder?
3/8/202421 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Statsbudsjettet: Hva betyr det for finansnæringen og de som jobber der?

Statsbudsjettet for 2024 er klart, og her er det mye å ta innover seg. Hva er egentlig finansskatten, og hvorfor har vi fått en ekstra arbeidsgiveravgift? I denne episoden ser vi på statsbudsjettets betydning for finansnæringen og de ansatte i bransjen sammen med Sven Eide, sjefsøkonom og leder for Politikk i Finansforbundet.
10/13/202319 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Vi er på Norway Fintech Festival!

Finance Innovation har samlet både norske og internasjonale aktører i Bergen for den aller første Norway Fintech Festival. Hør Rea Parashar, COO i Finance Innovation, fortelle om hva som skjer når 400 besøkende blir med på en 3-dagers festival om finansiell teknologi på Media City Bergen!
5/4/202320 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Hva er employer branding?

Hva ser vi etter når vi bytter jobb, og hva får oss til å bli værende? Med oss i studio er Lykke Renee Skimten, konsernansvarlig  for employer branding i Gjensidige Forsikring. I denne episoden får vi blant annet høre om hvordan Gjensidige jobber for å kapre de skarpeste hodene, hvilken kompetanse som er attraktiv og noen tips til deg som har lyst til å jobbe med employer branding i fremtiden.
3/22/202318 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Design i finans – hvordan funker det?

Design opplever vi overalt og det påvirker oss mer enn vi tror, men hva er det egentlig? Og hvorfor trenger vi å tenke på design i finansbransjen? Med oss i studio er Christoffer Nøkleby, CEO og Partner i designselskapet Bleed, som forteller hvordan finans og design er knyttet sammen.
2/15/202332 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Hvordan jobber man med anti-hvitvasking?

Vi hører stadig vekk om hvitvaskingsskandaler i media. Selskaper har blitt sanksjonert saftige bøter i milliardklassen etter å ha blitt anklaget. Men hvordan er det forebyggende arbeidet i Norge? Og hvem kan jobbe med anti-hvitvasking? I dagens episode får vi prate med Silje Malene Litlekalsøy Özdemir som er Manager i PwC i avdelingen Gransking & Complience, eller rettere sagt anti-hvitvasking.
12/13/202223 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Ny i finans

Hvordan er det å være ny i finans? Og hva kan du gjøre for å trives i bransjen? Oda Graff, styreleder for nettverksgruppen Ung i Finans, er med i studio. I denne episoden får vi blant annet høre om hva Oda skulle ønske hun visste før hun begynte i bransjen, hva hun kunne tenkt seg å endre på, hvordan man får seg et godt nettverk og mye mer. Velkommen til første episode av FinansPuls!
10/18/202228 minutes, 59 seconds