Winamp Logo
Finansinstapodden Cover
Finansinstapodden Profile

Finansinstapodden

Swedish, Finance, 1 season, 55 episodes, 1 day, 12 hours, 15 minutes
About
5 eldsjälar som pratar ekonomi! Finansinstapodden med Instagramprofilerna Investmentcouple, Sparfysikern, Oscar Fagler och Pengabingen berör allt som har med pengar att göra.Tillsammans belyser vi det som vi tycker är viktigt för att du ska ha en sund ekonomi. På ett avslappnat sätt låter vi dig ta del av våra tankar kring börsen, bufferten, sparandet, karriären och allt som vi tycker är viktigt för att bli framgångsrik med pengar. Och det bästa av allt? Det är att DU får vara med och styra innehållet!
Episode Artwork

55 | Några snabba lyssnarfrågor

Följ med oss in på detta korta försommaravsnitt där vi svarar på några av era frågor. Vi diskuterar kring skuldsanering, hyra bostad vs. äga dito, hållbara investeringar och annat smaskigt. Välkommen!
6/3/202421 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

54 | Att bli blåst på pengar

I månadens avsnitt pratar vi lite löst om att bli lurad på pengar och vad man kan göra för att undvika det. Välkommen till detta korta avsnitt med Sparfysikern och Herr Investmentcouple.
4/29/202425 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

53 | Grymma sparhacks & Bitcoin

I månadens avsnitt pratar vi handfasta spartips och Sparfysikern berättar hur han sparade 1500 kr/mån på en dag och IC guidar oss igenom sin erfarenhet kring att förhandla bolån. Utöver detta belyser vi även den senaste rusningen i Bitcoin. Välkommen!
3/16/202432 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

52 | Frågeavsnitt - Vi svarar på era spännande frågor

Välkommen att lyssna till ytterligare ett av våra populära frågeavsnitt. Vi älskar att svara på era frågor, så fortsätt skicka dem till oss. Välkommen in!
2/19/202433 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

51 | Årets första snack

Välkommen till 2024 års första avsnitt av vår lättsamma ekonomipodd. Vi börjar året lite försiktigt med att prata om flera självklara ämnen i dessa tuffa tider. Välkommen in!
2/9/202430 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

50 | Jubileumsavsnitt

I detta avsnitt 50 pratar vi om lite allt möjligt. Framförallt belyser vi den ständigt spännande bostadsmarknaden och ger samtidigt våra bästa spartips i tuffa tider. Välkommen!
9/10/202336 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

49 | Frågeavsnitt

Ytterligare tt av våra populära frågeavsnitt där vi svara på de frågor ni skickar in till oss. Välkommen!
9/5/202325 minutes, 1 second
Episode Artwork

48 | 700 mil med en Tesla - Roadtrip i Europa.

I detta avsnitt pratar vi om ICs stora bilresa genom europa. Att köra långt med en elbil ställer en del krav, och vi diskuterar bland annat priser, laddinfrastruktur, Elbil vs. Beninbil och annat spännande. Välkommen ☺️   Avsnittet innehåller Reklam Dagens industri (DI). Erbjudande: Di Digitalt 19 kr för 3 månader, 50% rabatt i 12 månader. di.se/finansinsta Avsluta när du vill under de första tre månaderna. Säger du inte upp under den perioden så fortsätter prenumerationen med 50 % rabatt för 229 kr/mån (ord. pris 459 kr/mån) pris och 12 månaders bindningstid.
8/29/202339 minutes, 1 second
Episode Artwork

47 | Frågeavsnitt - Elbilsrecension, ekonomiskt tänk och investeringsstrategier i tuffa tider

I detta heta sommaravsnitt svarar vi på era frågor. Vi går bland annat igenom hur det är att äga elbil, hur man ska tänka kring ekonomi nu när tiderna är tuffa, samt hur vi tänker kring våra investeringar. Dessutom läxar IC och Oscar upp Sparfysikern. Välkommen till Finansinstapodden.
7/25/202336 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

46 | When the shit hits the fan

Det vat galet längesedan senaste avsnittet, och galet mycket har hänt sedan dess. Följ med oss på en uppdatering kring den svenska instabila ekonomin och den otäcka inflationen.   Disclaimer: Avsnittet innehåller reklam för investeringstjänsten KiwiTrader. Detta är ingen köprekommendation eller något investeringsråd! Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapperkan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.
6/29/202330 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

45 | SBB, råbiff och inflation

Välkommen till ett fullmatat frågeavsnitt där vi pratar om bland annat quilty pleasue, vi belyser där Oscars och Sparfysikerns råbiff, och får höra om herr IC tackar ja till ett erbjudande från Oscar! Vi snackar självklart även om den höga inflationen, och vad man ska göra med ett stort arv? Allt detta och lite till hör ni i årets sista avsnitt av Finansinstapodden. Avsnittet innehåller reklam för Anyfin Besparingen blir 1 609 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 18% till 10.18% och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 601 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 10.67% och det totala beloppet att återbetala 14 423 kr. Anyfin ger endast ut ett erbjudande om de kan förbättra din tidigare ränta. Anyfin kommer aldrig öka din totala lånekostnad genom att förlänga återbetalningstiden. Besök Anyfins hemsida för mer information.
12/19/202233 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

44 | El- och bostadskrisen - kommer det bli kaos?

I veckans avsnitt snackar vi givetvis om den katastrofalt dyra elen som vi drabbats av i Sverige och Europa. Hur kan man tänka för att hålla nere kostnaderna? Och kommer det bli totalkaos när folk ska betala räkningarna? Detta tillsammans med den kraftigt minskande bostadsmarknaden kan sätta 2022 och 2023 på kartan som två av de värsta åren för många av oss. Välkommen in! Avsnittets sponsor är Dagens Industri. Ta del av deras erbjudande om 3 månader för endast 19 kr. Besök https://www.di.se/finans för att nyttja erbjudandet. 19 kr för 3 månader inkl. moms Ord. pris 1 287 kr Det här ingår i din prenumeration: Nordens största affärstidning i digitalt format Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid Tillgång till alla låsta artiklar E-tidningen redan kvällen före Di Weekend - Lyxiga livsstilsmagasinet digitalt  
12/15/202233 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

43 | Frågeavsnitt

I veckans späckade avsnitt svarar vi på följar- och lyssnarfrågor samt diskuterar vinterdäck, ett spännande fenomen så fort det kommer snö. Och vad gör Herr IC på toaletten egentligen? Välkommen in att lyssna!   Avsnittet innehåller reklam för Anyfin Besparingen blir 1 609 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Rörliga räntan går från 18% till 10.18% och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 601 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 10.67% och det totala beloppet att återbetala 14 423 kr. Anyfin ger endast ut ett erbjudande om de kan förbättra din tidigare ränta. Anyfin kommer aldrig öka din totala lånekostnad genom att förlänga återbetalningstiden. Besök Anyfins hemsida för mer information.
11/27/202232 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

42 | Gänget gör COMEBACK

Tystnad kan vara något bra.... Men gänget med Oscar, Sparfysikern och Investmentcouple är äntligen tillbaka med ett rykande färskt, och delvist ringrostigt avsnitt. Men icke desto mindre kastar de sig med blodad tand direkt in i poddandet och belyser senaste tidens galna börsrörelser och de saftiga elräkningarna som nu börjat trilla in. De snackar också en hel del mat. Är det dags att byta oxfilen mot skorppor tro? Nu kör vi! Spara 989 kr med Hello fresh -> Länk till Hello fresh (reklam)
10/21/202238 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

41 | Krig, välgörenhetsångest och skyhöga bränslepriser

COMEBACK!! Eller vad man nu kallar det! Efter en tids mer eller mindre ofrivillig paus har gänget äntligen lyckats få tid att sitta ner och samtala om allt som rör ekonomi. Det har hänt mycket sedan senaste avsnittet och ingen har väl undgått det tragiska kriget i Ukraina. Vi kommer med tips på hur du ska tänka med dina pengar i dessa tider, vi svarar också på ett par populära frågor som vi brukar få. Häng med in och lyssna på Avsnitt 41 av Finansinstapodden.
3/24/202241 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

40 | Ni frågar - Vi svarar. Årets första frågeavsnitt.

Våra frågeavsnitt är populära, och vi gillar när ni ställer frågor. Så nu kör vi årets första frågeavsnitt där vi svarar på saker såsom vilken aktie vi hade ägt om vi bara fick äga en, vilken aktie vi tycker är köpvärd och vad som är vitsen med KF. Detta och mycket mer får ni svar på av gänget. Välkommen in!
2/1/202250 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

39 | Blodrött på börsen, och en snabb vändning uppåt

I veckans avsnitt snackar vi såklart om måndagens "slakt" på börsen, om man får kalla det för det. Vi pratar kring vad orsaken kan vara och hur det kan tänkas se ut framöver. Kommer räntorna stiga? Och hur ska folk hantera en orolig ekonomi när bolånens räntor sticker iväg? Vi ger lite tips på hur man bäst kan parera en räntehöjning och hur man ska tänka kring det. Dessutom snackar vi sushi och berättar för IC vilken lax man INTE bör använda. Välkommen till Finansinstapodden med Instagramprofilerna Oscar Fagler, Pengabingen, Investmentcouple och Sparfysikern.
1/25/202242 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

38 | Krig i Europa och split i Tesla?

Vi hinner knappt hämta andan så här några veckor in på året innan oroligheterna kring Ukraina eskalerar. Hur kommer detta påverka Svenskarnas ekonomi? Blir det en börskrasch om kriget kommer? Och vad har detta med Oscars sommarstuga att göra? I veckans avsnitt belyser vi oroligheterna som pågår i Europa och världen, samtidigt som vi har våra aningar om en eventuell split i Tesla? Kan det verkligen stämma? Välkommen in att lyssna!
1/18/202240 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

37 | Kommer vi se en grön börs i år?

Nytt år och nya möjligheter som man brukar säga. Finansinstapodden rivstartar med gissningstävling; hur många procent tror vi att börsen kommer gå upp/ner under 2022? Vi diskuterar även årets första (galna) börsdag där flera av våra innehav rusade uppåt. En tillfällighet eller visar det hur 2022 kommer bli? Vidare så diskuterar vi såklart (och som alltid) bilar, och denna gången belyser vi det galet höga dieselpriset; hur gör Pengabingen när han tankar diesel? Gömmer han kvittot? Och hur kommer dieselpriset se ut om ett år? Välkommen in!
1/11/202237 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

36 | Summering av året och blickarna framåt

2021 har varit ett konstigt år på väldigt många sätt. Börsen har varit tokig med både rusningar och ras, vi har dessutom levt med Corona i nästan 2 år. Vilka förändringar har det fört med sig och hur har det påverkat oss? Vi summerar en del höjdpunkter från året som gått, samtidigt som vi blickar framåt mot 2022 och pratar kring våra planer och våra mål. Välkommen in!
12/28/202150 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

35 | Julekonomi och rysk kaviar

I årets nästsista avsnitt pratar vi om julekonomi och hur man kan tänka kring julklappar och julklapsångesten som många nog har. Finns det alternativ till den vanliga julklappen? Måste man vräka på med klappar? Vi tar också en titt på årets julklapp de senaste 30 åren och drömmer oss bort till nostalgiska tider. Vi pratar även om jul- och nyårsmat, vad tycker vi om att lyxa till det med och vem av oss har testat rysk kaviar? Välkommen in!
12/22/202141 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

34 | Vad ska man äta på julbordet?

Vad är viktigt att tänka på när man går på julbord? Ja förutom hygienen då? I detta härligt juliga avsnitt pratar vi om vad man bör äta på julbordet ur ett ekonomiskt perspektiv, och vad man bör avstå såklart. Dessutom avhandlar vi diverse snabbmat, dess fördelar och nackdelar, och missa inte Sparfysikern smarta julspartips. Välkommen in!
12/14/202136 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

33 | Galna elpriser, kärnkraft, inflation & ras i tillväxt och krypto

När elpriserna går upp och portföljerna ner så är det lätt att blir lite deppig. I veckans avsnitt belyser vi den senaste tidens rusning på elmarknaden och den samtidiga nedgången i både krypto och tillväxt. Vi belyser även den fortsatt ökande bokmarknaden och svenskarnas höga belåning. Skulle du klara av en ränteökning på 1%? Välkommen in på en timmes snack med oss på Finansinstapodden.
12/7/202158 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

32 | Black Friday, slagsmål, kokosfett & substanspremier

Ni har frågorna - Vi har svaren! I veckans avsnitt så river vi igenom en riktigt härlig och rolig lista med frågor från er lyssnar & följare. Vi diskuterar galna prisjägare, kokosfett, höga substanspremier och annat sattyg. Dessutom avslöjar vi om vi köper julklappar eller inte. Välkommen in till ett glatt gäng!
11/30/202143 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

31 | Det perfekta ägget och 10000 timmar

Behöver man verkligen lägga ner 10 000 timmar för att bli bra på ekonomi? Nej det är nog inte rimligt, men hur blir man egentligen bra på erkonomi? Och vad har Apple och ett kokt ägg gemensamt? I veckans avsnitt av Finansinstapodden belyser vid bland annat dessa viktiga frågor samtidigt som IC avslöjar ett spännande köp. Välkommen in!
11/23/202139 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

30 | Jubileumsavsnitt

Veckans avsnitt markerar en milstolpe då detta är avsnitt 30. Trots att det känns som att vi nyss började så har vi hunnit spendera många timmar vid micken. I veckans avsnitt pratar vi om allt mellan himmel och jord, och lite till. Kom in och lyssna! Välkommen!
11/16/202143 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

29 | Teslas rusning och era frågor

Då var det dags igen! På plats vid panelen har vi denna gången Sparfysikern, Oscar och Investmentcouple. Vid tar ju självklart upp Teslas GALNA rusning den senaste tiden, också svarar vi på era grymt intressanta frågor. Häng med in en stund. Välkommen!
11/9/202136 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

28 | Skor med hål i, teknikskit samt några bra dagar på börsen

Veckans avsnitt är något utöver det vanliga då två av oss lyckas med massivt teknikstrul. Men vi ger oss inte. Vi matar självklart på. Vi hinner ändå fylla avsnittet med massa spännande saker; vi diskuterar hål i skor, gamla vinterjackor, fina uppgång på börsen, bilar som aldrig kommer och varför leasing är så förbaskat bra. Kom in och lyssna! Välkommen!
10/21/202129 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

27 | Era spännande frågor - och våra svar

Skruva upp volymen och se till att du får vara ifred. I avsnitt 27 så river vi åter av ett gäng lyssnar- och följarfrågor. Vi svarar glatt på era spännande frågor som rör allt från batteriteknik, vad vi jobbar med, hur vi lockades till börsen, varför vi ibland svamlar en massa och hur om via tycker att man ska nöja sig med en löneökning på 1,5%. Välkommen in!
10/11/202148 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

26 | Röda öron & röd börs

Är Pengabingens öron en börsindikator som blir röda när börsen går ner? I veckans avsnitt avhandlar vi denna spännande fråga tillsammans med disukssioner kring Bitcoinföretag som köper kolkraftverk, Teslas Q3 rapport, butiksdöden och massa annat smaskigt som vi lyckas lyfta fram. Luta dig tillbaks och njut av ännu ett avsnitt av Finansinstapodden med Instagramprofilerna Oscar Fagler, Pengabingen, Investmentcouople och Sparfysikern! Välkommen in!
10/2/202147 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

25 | Äntligen samlade

I veckans avsnitt är vi alla 5 äntligen samlade, och vi har mycket att prata om. Hur trivs Oscar med sin Tesla och hur skyddar Sparfysikern sin bil mot småbarnskladd? Vi pratar bland annat om uppkomsten av Instagram och Facebook, hemarbete, SpaceX senaste uppskjutning samt de galna kostnaderna för att transportera varor från Kina. Sätt på dig lurarna och luta dig tillbaks, för gänget är samlat! Välkommen in!
9/21/202139 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

24 | Framtidens marknader

Vem skulle inte vilja se in i framtiden? Hur kommer det se ut om 50 år? Hur kommer vår börs se ut då? Kommer den se helt annorlunda ut? Kommer vi få se flygande bilar snart? Frågorna är många, och svaren är inte helt glasklara. I veckan avsnitt pratar vi kring framtidens teknik och marknad. Välkommen in!
9/12/202147 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

23 | Frågestund

I veckans monsteravsnitt (nåja, över en timme är det i alla fall), så svarar vi på en rad frågor om allt mellan himmel och jord. Gillar Pengabingen rökt böckling? Hur tränar egentligen Oscar, och ligger vi fullinvesterade eller har vi en krigskassa? Och hur kan 1000kr i månaden bli 400 miljoner!? Detta och mycket mer får ni svar på i veckans mastodontavsnitt! Välkommen in!  
8/31/20211 hour, 9 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

22 | Extraknäck

Har du ett extraknäck? Eller funderar du på att skaffa ett? I veckans avsnitt av finansinstapodden pratar vi om att tjäna extra pengar. Vi pratar om vilka extraknäck det finns, vilka som är bra och vilka som är dåliga. Välkommen in att lyssna!
8/17/202133 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

21 | Om risker på börsen

Äntligen är (nästan) hela gänget samlade igen efter sommarens semestrar och vi är supertaggade på ytterligare ett avsnitt om ekonomi och börsen. I veckan avsnitt pratar vi om hur vi tänker kring risk på börsen. Vad är risk för oss och vad gör oss trygga på börsen? När kan vi tänka oss att sälja? Och kommer vi någonsin att sälja ett kärt bolag? Oavsett var du befinner dig så kommer här ytterligare ett skönt och avslappnat avsnitt av Finansinstapodden. Välkommen in!
8/10/202139 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

20 | Sommarsnack om AI, Tesla, GW och Investmentbolag

I Finansinstapoddens 20:e avsnitt pratar vi brett och fritt om Teslas self driving, rädslan kring AI, Leif GWs uttalande om huruvida aktier bara är för välbärgat folk samt Investmentbolagens starka frammarsch på sista tiden. Välkommen in!
8/3/202142 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

19 | Sommarsnack & lyssnarfrågor

Trots fint väder och tunna kläder så fortsätter vi prata om vardagen och ekonomi i Finansinstapodden. I veckans avsnitt avhandlar vi lite allt möjligt och svarar även på lite lyssnarfrågor. Dessutom får vi höra hur det var när Investmentcouple och Pengabingen träffades och hur det gick till när Sparfysikern och Investmentcouple var några meter från varandra, utan att veta om det. Helt random! Välkommen in!
7/27/202135 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

18 | Snål eller sparsam - Var går gränsen?

Är du snål eller sparsam? Eller både och beroende på vem man frågar? Gränsen mellan att vara sparsam och snål kan ibland vara hårfin och det är inte helt ovanligt att de båda blandas ihop. Var går egentligen gränsen mellan de två? I detta avsnitt diskuterar vi hur vi ser på saken och vad som definierar en snål person respektive en sparsam. Vi reflekterar även kring om vi själva är snåla eller sparsamma. Välkommen in!
7/20/202138 minutes
Episode Artwork

17 | Semesterekonomi

Mitt i dessa semestertider kan det vara frestande att öppna extra mycket på plånboken. Men det finns en hel del fallgropar som man bör ha koll på. I veckans avsnitt delar vi med oss av våra bästa semestertips för att skona plånboken. Vi pratar även om hur vi själva gillar att spendera våra lediga sommardagar. Är det på stranden, i hängmattan eller på resande fot?Välkommen in till oss på en kopp kaffe!
7/13/202149 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

16 | Ekonomiska tabun - Vad vi svenskar inte vågar prata om

I veckans härliga sommaravsnitt pratar vi om det ingen vill prata om; nämligen ekonomiska tabun. Vilka ekonomiska samtalsämnen undviker folk helst och varför är det egentligen så? Vi belyser olika tabun såsom lön, lån och investeringar, och pratar även om en av de mest svenska sakerna som finns; jantelagen. Trots semestertider och att vi är färre i veckans avsnitt så blir det ändå ett riktigt intressant avsnitt packat med bra diskussioner. Välkommen in!
7/6/202135 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

15 | Onoterat, vad man ska tänka på och hur vi ser på saken

Vad är egentligen ett onoterat bolag och vilka för- och nackdelar finns det med att investera i ett sådant? Vi benar ur frågorna kring onoterat, hur man ska tänka kring det och hur vi själva sett på saken. Välkommen in!
6/29/202139 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

14 | Pengar och lycka - Kan man köpa sig till ett lyckligare liv?

I veckans avsnitt pratar vi om pengar och lycka. Många känner nog att deras liv skulle bli lyckligare med mer pengar, men undersöka ingår visar att det finns en gräns? Var går den? Vad skulle göra oss lyckliga? Dessutom får ni höra Oscar utvärdera Sparfysikerns nyslungade honung, direkt i podden. Välkommen in!
6/22/202147 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

13 | Era frågor, våra svar - Ytterligare ett spännande frågeavsnitt

Finansinstapoddens styrka är att vi alla har olika bakgrund och syn på ekonomi. Just därför är det både roligt och givande att få svara på era frågor. Vi får en stor mängd frågor från er lyssnare och följare och i detta avsnittet ger vi oss på ytterligare en bunke och sätter tänderna i allt från extrema spartips till hur man ska tänka kring extremt volatila värdepapper. Vi diskuterar även huruvida ketchupen går bort i disken på en halv diskmaskinstablett och vi pratar om vad ecodriving med en bensinbil egentligen ger. Välkomna in!
6/15/202145 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

12 | Från hobby till företag - Att förverkliga en dröm

Många drömmer om att starta företag men kan nog tycka att det känns lite läskigt och otryggt. Det finns många faktorer att ta hänsyn till beroende på vilken plats man befinner sig i livet. Ska man våga sluta sin trygga anställning för att bli företagare? Eller ska man köra vid sidan av sitt ordinarie arbete? Frågorna är många och i veckans avsnitt pratar vi kring hur vägen till ett eget företag kan se ute, vilka risker som finns och vad bör man tänka på om man ska starta eget. Vi får även höra hur Sparfysikern gjorde när han omvandlade sin hobby till ett företag. Välkomna in!
6/8/202138 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

11 | Att köpa eller leasa bil?

Bilen är ett viktigt verktyg för väldigt många, samtidigt som det ofta kan bli en stor kostnad. I veckans avsnitt pratar vi bilköp och leasing? Vad är bäst och hur gör vi egentligen? Vi diskuterar för och nackdelar, och dessutom avslöjar Oscar hur det är att köpa bil med en ny tjänst. Välkommen in!     Avsnittet innehåller reklam för Blipp som är en tjänst för att sälja och köpa bilar. Räkneexempel på billån via Blipp: Om bilen exempelvis kostar 549 000 kr och kontantinsatsen 109 800 kr, så blir kreditbeloppet 439 200 kr. Med en ränta på 3,95% blir den effektiva räntan 4,41% och kreditkostnaden blir därmed 29 320 kr för en löptid på 36 månader och rak amortering. Det tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och aviavgift 55kr. Sedvanlig kreditupplysning görs och räntan sätts av finansbolaget.
6/1/202136 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

10 | En rejäl bunte med lyssnarfrågor

Vi firar hela 10 fantastiska avsnitt med att riva av vårt hittills längsta avsnitt av Finansinstapodden. I detta avsnitt betar vi av en rejäl bunte med frågor från er lyssnare. Vi gör vårt allra bästa för att svara på era intressanta frågor. Vi pratar om våra favortiaktier, Elon Musks tweets, om Herr ICs röst och om sparfysikerns uppätna bil. Följ med oss in på en kopp kaffe, välkommen!
5/25/202154 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

09 | Börsturbulens, varför händer det & hur ska man agera?

Det är vår i luften men den senaste tidens skakiga börs ger lite smolk i bägaren och oroar många. I detta avsnittet pratar vi kring vad turbulens är, varför det sker och vad man kan göra för att stilla sina nerver, eller rentav utnyttja situationen till sin fördel. Välkommen!
5/18/202138 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

08 | Ekonomisk frihet och vad det betyder för oss

Vill du också bli ekonomiskt fri? Det är ett mycket hett ämne nu när allt fler människor hittar till börsen. I veckans avsnitt pratar vi kring vad ekonomisk frihet är, hur vi ser på det och vad det betyder för oss. Pengabingen som är den av oss som nått dit berättar hur det känns och ger oss en inblick i livet som ekonomiskt fri, blev det som han tänkte dig? 
5/11/202135 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

07 | Alternativa investeringar

Finns det fler sätt att investera sina pengar på än på börsen? I detta avsnittet av finansinstapodden pratar vi om diverse intressanta investeringsslag såsom guld, skog, företagande, fastighetslån och mycket annat. Dessutom ger Sparfysikern en liten lektion i vad mikrogrönt är och Oscar berättar om släktens skog i Dalarna. Välkommen in på men kopp kaffe med gänget :-)
5/4/202148 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

06 | Våra bästa spartips

Vi blir aldrig trötta på att prata spartips då vi tycker det är ett av de mest centrala verktygen man har att röra sig med inom privatekonomin. Med smarta spartips kan man göra en enorm skillnad för sin plånbok. Så i detta avsnittet pratar vi alltså om klassiska spartips och hur vi tänker kring dessa. Dessutom yrar Sparfysikern kring vilket avsnitt i ordningen det egentligen är, och det avhandlas också otroligt viktiga ämnen såsom vårkänslor, biodling, avokados, buffert och mindset. Välkommen in på en kopp kaffe med oss!   Avsnittet innehåller reklam för Anyfin som förmedlar lån. RÄKNEEXEMPEL Besparingen blir 1 841 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Den rörliga räntan går från 18.88 % till 9.48% och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 597 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 9.9% och det totala beloppet att återbetala 14 322 kr. Vi erbjuder alltid individuella räntor.
4/27/202143 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

05 | Lyssnar- och följarfrågor

Ska Oscar skaffa en tatuering? Och är det verkligen okej med elmotorcykel? I detta avsnittet av Finansinstapodden så svarar vi återigen på era spännande och intressanta frågor. Det vill vi göra till en tradition, fortsätt skicka frågor till oss på våra instagramkonton!   Avsnittet innehåller reklam för Anyfin som förmedlar lån. RÄKNEEXEMPEL Besparingen blir 1 841 kr om ett lån på 13 000 kr flyttas till Anyfin vid följande exempel: Den rörliga räntan går från 18.88 % till 9.48% och den administrativa avgiften från 19 kr till 0 kr. Den nya månadskostnaden blir då 597 kr med 24 månaders återbetalningstid, den effektiva räntan blir 9.9% och det totala beloppet att återbetala 14 322 kr. Vi erbjuder alltid individuella räntor.
4/20/202138 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

04 | Parekonomi, en ständig vattendelare

Hur får man med sin partner på sin ekonomiska resa? Och hur ska man tänka när en eller båda blir sjuk eller arbetslös? Att leva tillsammans ställer höga krav på flera olika plan, och mer ofta än sällan kokar det ner till en enda fråga, pengar! I detta avsnitt filosoferar vi kring parekonomi och delar med oss av våra tankar kring hur man på bästa sätt kommer överens med sin partner när det kommer till ekonomi. Glöm inte följa oss på vårt officiella instagramkonto @finansinstapodden.official.
4/13/202131 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

03 | En titt på livets stora bostadsfrågor

Är vi i en bostadsbubbla? Hur tänker vi kring bostad och bostadslån? Är boendet kanske en investering eller bara ett boende? Vi djupdyker i livets stora bostadsfrågor och passar även på att diskutera robotdammsugare och värmen i Florida.
4/6/202127 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

02 | En kavalkad utav frågor och svar

I detta 2:a avsnitt av Finansinstapodden besvarar vi en rad spännande frågor från både följare och lyssnare. Vi passar även på att gratulera Pengabingen och gissar vilken aktie Oscar köpt mycket av, dessutom funderar vi också på hur det var att investera förr.
3/30/202144 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

01 | En presentationsrunda efter bästa förmåga

Välkommen in till oss på en kopp kaffe! Vem är vi egentligen? I detta första avsnitt av Finansinstapodden pratar vi pengar, speglar, glass och korv stroganoff! Vi går också laget runt och försöker presentera oss efter bästa förmåga.
3/22/202135 minutes, 55 seconds