Winamp Logo
Fiasko Cover
Fiasko Profile

Fiasko

Danish, Finance, 1 season, 23 episodes, 16 hours, 33 minutes
About
Tommy Ahlers har i nogen tid forsøgt at gøre op med “perfekthedskulturen” - Det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er den historie vi dykker ned i i podcastserien Fiasko, hvor Tommy får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet, også har oplevet fiaskoer på egen krop.
Episode Artwork

Pernille Blume: ”Der var så mange mennesker, som havde taget beslutninger for mig”

Time efter time, bane efter bane knoklede hun for at blive blandt eliten indenfor svømning, men hun brød ikke igennem. Tidligere elitesvømmer Pernille Blume er gæst i det nyeste afsnit af ’Fiasko’, hvor hun fortæller om presset til at leve op til andres forventninger, og hvordan hendes prioritering af sig selv fik hende til at vinde OL-medaljer.
2/23/202346 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Kenn Hansen: ”Sandheden er, at jeg har så mange store fejl, at jeg ikke har overblik over det”

Hvis en fodbolddommer laver fejl, kan det koste det tabende hold flere hundrede millioner kroner, og man kan gøre hele nationer vrede. Kenn Hansen har prøvet det meste, da han var den højeste rangerede dommer herhjemme, og her fortæller han om et utal af fejl, der har gjort, at han i dag klarer stressede situationer bedre.
2/9/202339 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Mads Nørgaard: “Det er sjældent, at jeg tager store chancer”

Modedesigner Mads Nørgaard er gæst i det nyeste afsnit af ‘Fiasko’, hvor han fortæller om sin pligtfølelse, og hvordan hans mangel på dristighed har gjort, at de store fiaskoer er udeblevet - på godt og ondt.Vært: Tommy AhlersProducer: Simone Nystrup-LarsenMusik: Leo Peter Larsen Redaktør: Emil Norsker
1/26/202339 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Birgitte Hjort Sørensen: "Jeg var landet et sted, hvor jeg ikke havde tøjlerne til mit eget liv"

Birgitte Hjort Sørensen besøger Tommy Ahlers i det nyeste afsnit af 'Fiasko'. De taler om at føle sig ufri og magtesløs og om den frisættende følelse, det er at vide, at man altid kan gå tilbage på skolebænken igen.Vært: Tommy AhlersProducer: Simone Nystrup-LarsenMusik: Leo Peter Larsen Redaktør: Emil Norsker
1/12/202336 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Grethe Harbo: ”Jeg havde taget en fejlbeslutning, og jeg kunne ikke lave det om”

I dette særafsnit af ‘Fiasko’ har Tommy Ahlers besøg af speciallæge og coach Grethe Harbo til en samtale om at begå fejl i sin lægegerning, og om hvordan hun mener, at frygten for at fejle især påvirke de yngre læger og skal komme til livs gennem anerkendelse og åbenhed.Vært: Tommy AhlersProducer: Simone Nystrup-LarsenMusik: Leo Peter Larsen Redaktør: Emil Norsker
12/29/202246 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Christian Puglisi: “Jeg var nødt til at skære ind til benet og finde ud af, hvor jeg ville være henne”

Tommy Ahlers taler i dette afsnit af ‘Fiasko’ med restauratør og kok Christian Puglisi om at give slip, og om hvorfor han under coronapandemien besluttede at lukke sin Michelin-restaurant, Relæ, efter 10 år.Vært: Tommy AhlersProducer: Emily Lodberg & Simone Nystrup-LarsenMusik: Leo Peter Larsen Redaktør: Emil Norsker
12/15/202244 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Anna Ingrisch: “Min hjerne var grød, og jeg var for fraværende”

Tommy Ahlers har besøg af ‘Genstart’-vært Anna Ingrisch til en samtale om at skulle præstere på arbejde efter kun fem måneders barsel og om at have nok ro i maven til at turde stille de kritiske spørgsmål i ubehagelige situationer.Vært: Tommy Ahlers Producer: Simone Nystrup-LarsenMusik: Leo Peter LarsenRedaktør: Emil Norsker
12/1/202246 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Mads Nipper: “Tvivl er en af de allerstørste styrker hos en leder”

Tommy Ahlers er aktuel med en ny sæson af 'Fiasko', og første gæst i rækken er administrerende direktør i Ørsted, Mads Nipper. Den mangeårige topchef fortæller om tvivl som nådegave, og om hvordan han mener, at alle positive egenskaber kommer med en ond tvilling. Vært: Tommy AhlersProducer: Emily Lodberg & Simone Nystrup-LarsenMusik: Leo Peter Larsen Redaktør: Emil Norsker
11/17/202239 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Connie Hedegaard om COP15-fiasko: ”Det var en frygtelig, frygtelig skuffelse, og man er jo træt ind i sjælen efter sådan et forløb”

Connie Hedegaard er gæst hos Tommy Ahlers i denne episode af Fiasko. De taler om COP15, og hvordan det var at tiltræde som EU's første klimakommissær lige efter den store skuffelse fra klimatopmødet i København.Vært: Tommy Ahlers. Producer: Emilie Westh Wold. Musik: Leo Peter Larsen. Redaktør: Emil Norsker.
1/24/202243 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Mads Brüggers buffet af fiaskoer: “Vi fik kritik hele tiden og alle hadede vores programmer”

I denne episode af Fiasko præsenterer Mads Brügger en buffet af fiaskoer for Tommy Ahlers. I podcasten fortæller han også om at være dårlig til at holde fri, og hvordan det føltes, da Radio24syv lukkede. Vært: Tommy Ahlers. Producer: Emilie Westh Wold. Musik: Leo Peter Larsen. Redaktør: Emil Norsker.
1/10/202238 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Annika Aakjær: “Du har været sulten i 10 år, og pludselig står der en masse kager foran dig”

Tommy Ahlers har i denne episode af Fiasko besøg af sangskriver og sangerinde Annika Aakjær, der ikke holdt en ferie i tre år, mens hendes blodtryk buldrede derudaf. Hvordan det er at navigere i succesen, når den føles som et tog, der bare kører afsted, kan du høre om i episoden.Vært: Tommy Ahlers. Producer: Emilie Westh Wold. Musik: Leo Peter Larsen. Redaktør: Emil Norsker.
12/27/202143 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Jonatan Spang om sin største fiasko: “Jeg følte ikke, jeg kunne se folk i øjnene”

I denne episode af 'Fiasko' har Tommy Ahlers besøg af komiker og tv-vært Jonatan Spang. De taler bl.a. om, når følelsen af fiasko rammer så hårdt, at man må udskyde sin kommende turné.Vært: Tommy Ahlers. Produktion og klip: Emilie Westh Wold. Redaktør: Emil Norsker.
12/13/202142 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Bjarke Ingels: "I 2007 lavede vi 27 konkurrencer, og vi tabte hver evig eneste af dem"

Vi tager hul på en helt ny sæson af ’Fiasko’. Her taler vært Tommy Ahlers med Bjarke Ingels om, hvordan selv vejen for en af verdens mest succesrige arkitekter er brolagt med masser af tab og forliste drømme.Vært: Tommy Ahlers. Produktion og klip: Andreas Saxild & Emilie Westh Wold. Redaktør: Emil Norsker.
11/29/202144 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Anders Fogh Rasmussen: “Jeg kan godt lide at der er en plan, men det er ikke altid den bliver fulgt”

I efteråret 2005 bragte Jyllands-Posten 12 tegninger af profeten Muhammed som illustrationer til en artikel, der satte fokus på selvcensur og ytringsfrihed i forhold til at ytre sig kritisk om Islam. Offentliggørelsen af tegningerne ledte til en af de største udenrigspolitiske kriser, som Danmark har stået i siden Anden Verdenskrig. En krise som førte til afbrændinger af Dannebrog under demonstrationer i flere arabiske lande, afbrænding af danske ambassader i Syrien og Beirut og afbrænding af en dukke, der skulle ligne daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.Anders Fogh fortæller i dette afsnit af podcasten 'Fiasko' om hvordan situationen dengang spandt ud af kontrol i en situation, hvor regeringen gentagende gange fastholdt Jyllands-Postens ret til at trykke tegningerne.I podcasten kan du også høre Fogh fortælle om karikaturen af ham selv, som en person der gerne vil være i kontrol, og i hvor høj grad den har afsæt i virkeligheden.
3/23/202146 minutes
Episode Artwork

med Brian Holm: “Jeg vågnede hver morgen med følelsen af at være begravet i sand”

Brian Holm har oplevet mange ting igennem en lang karriere i cykelsporten, både som aktiv rytter og som sportsdirektør. Der er mange ting der stadigvæk nager ham fra sin karriere, blandt andet at han aldrig vandt en klassiker eller endte øverst på podiet til et verdensmesterskab. Hvis du spørger Brian selv ville han sige, at han er danmarksmester i fiaskoer. Der er dog en oplevelse, der overstiger enhver anden og det var da han i 2004 fik konstateret tarmkræft med en meget dyster prognose. Ikke længe forinden var han blevet far for anden gang til sin søn, og tanken om at han ikke kunne være far for ham, og være tilstede for sin familie var hans livs største nedtur.
3/9/202140 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Margrethe Vestager: “Dét med at stå aller forrest – det var slet ikke gået op for mig, hvor meget det egentlig kræver”

Margrethe Vestager er tidligere formand for Det Radikale Venstre, og har siden 2014 arbejdet som konkurrencekommissær i EU. Hun beskriver, at den sværeste tid hun har haft i sin politiske karriere, var da hun overtog lederskabet af Det Radikale Venstre fra Marianne Jelved i 2007. Hun beskriver denne periode som både hektisk og turbulent, da hun blev angrebet fra alle sider, og til sidst kulminerede det med en stor vælgerlussing ved folketingsvalget i 2007.
12/21/202039 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

med Cecilie Haugaard: “Alt det i min hverdag, der er leverpostej og kedeligt, vil for altid være iscenesat for mig"

I denne episode af Fiasko har Tommy Ahlers besøg af model og influencer, Cecilie Haugaard, til en snak om hendes fiasko.
12/7/202049 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

med Rasmus Bruun og Frederik Cilius: “Det nemmeste ville være at trække sig nu, men det er sgu for kedeligt”

Vi har premiere på endnu en sæson af 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers taler med mennesker han beundrer, om deres livs største nedture. Første gæster er satireduoen Frederik Cilius og Rasmus Bruun, der er kendt fra det succesfulde radioprogram 'Den Korte Radioavis' fra 24syv. Men inden de to bragede igennem som henholdsvis hele Danmarks seniorkorrespondent Krirsten Birgit Schøtz Kretz Hørsholm og vattet redaktør Rasmus Bruun, var vejen til succes brolagt med en masse bump og hårdt arbejde.I denne episode af Fiasko fortæller Frederik og Rasmus om hver deres fiasko, og om hvordan de har været med til at forme dem. Fra afslag på konservatoriet og til en klap der gik ned på scenen.
11/23/202054 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

med Niels Overgaard: “Hvis selv dem der lykkes er ulykkelige, så bliver det sgu lidt ærgerligt det hele”

Dagens gæst i Tommy Ahlers podcast 'Fiasko' er Niels Overgaard, forfatter til den stoiske selvudviklingsbog 'Det hele handler ikke om dig'. Bogen udkom tidligere på året til flotte anmeldelser og stærke salgstal. Bogen tager sit udgangspunkt i stoicismen en antik livsfilosofi, hvorigennem Niels opstiller fem stoiske grundprincipper, læseren kan prøve at efterleve for at opleve større lykke og tilfredshed i sit liv.Det er dog ikke det første bogprojekt, som Niels, der til dagligt arbejder som chef for bæredygtighed hos PFA, har kastet sig ud i. For nogle år siden sagde han sit job op for at forfølge drømmen som skribent og forfatter. Hvordan det gik, kan du høre mere om i podcasten, som også tager et kig ned i om vi lever i en perfekthedskultur.
7/30/202041 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

med Lakridskongen Johan Bülow: “Jeg stødte ind i en mur indtil problemet løste sig selv”

For Johan Bülow er der ikke meget der ikke lykkes. Han har forvandlet et par gryder med lakrids i køkkenet på Bornholm til en kæmpe virksomhed, der sælger dansk lakrids i hele verden. Som alle andre iværksætterhistorier, så sker det selvfølgelig ikke uden en masse bump på vejen. Nervøsitet, usikkerhed og store beslutninger der skal træffes i går. Men hvordan klarer Johan det, når han møder ting, der er uden for sin kontrol? Det er blandt andet det, som dette afsnit af 'Fiasko' skal handle om, hvor Johan Bülow deler ud af sin fiasko.
7/16/202039 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Anne Sophia Hermansen: “Jeg var hjemløs, snart arbejdsløs og kærlighedsløs - og så havde min søn kastet is op i bilen”

For 12 år siden sad Anne Sophia Hermansen på et autoværksted uden for Silkeborg. Hun var for nyligt gået igennem et brud med sin kæreste, var blevet snydt af en boligudlejer, der havde spillet hendes penge op, hendes projektansættelse var ikke blevet forlænget, og som prikken over i'et kastede hendes 3-årige søn op i bilen. Det var en personlig fiasko, en eksistentiel krise for Anne Sophia, som blev en kilde til næring til sin genoprejsning.I dag er Anne Sophia kulturredaktør for Berlingske og i 'Fiasko'-studiet hos Tommy Ahlers kan du høre hende fortælle om, hvordan hun har brugt personlige og professionelle fiaskoer til næring for at nå sine mål i livet.
7/2/202042 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Andreas Mogensen: “Vi plejer at sige 'failure is not an option', men i virkeligheden lurer katastrofen altid”

Andreas Mogensen blev i 2015 den første dansker i rummet. Det var samtidig kulminationen på en livslang ambition om at nå netop dertil. Det har dog ikke været en ambition, som har været let at indfri. Med afvisning fra DTU, der erklærede Andreas underlegen, søgte han til London for at blive ingeniør og senere til Texas for at skrive Ph.d.-grad i rumfart.Nu gæster han Tommy Ahlers i 'Fiasko' for at fortælle om sin vej til at blive astronaut, og om følelsen af at være spændt fast til kæmpestore raketter fyldt med raketbrændstof, hvor fejlmarginen er større end man skulle tro.
6/18/202045 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Helle Thorning-Schmidt: “Jeg er lidt af en baggårdskat, der har lyst til at komme ud og slås”

I vores nye podcastserie 'Fiasko' med vært Tommy Ahlers fremhæver vi en fiasko i et bemærkelsesværdigt menneskes liv. Mennesket er i ligeså høj grad, hvis ikke mere, rundet af sine nederlag som af sine sejre. Derfor er det vigtigt at få dem frem til skue, så vi kan snakke om, hvordan de gør os stærkere, modigere og klogere.Hvilket sted ville være bedre at starte end med landets første kvindelige statsminister Helle Thorning Schmidt? Helle blev valgt til formand for Socialdemokratiet i 2005, hvor hun som bekendt proklamerede, “jeg kan slå Anders Fogh Rasmussen”. I 2007 kom påstanden på prøve, da Anders Fogh udskrev folketingsvalg. Helle tabte, og flere kritiske røster internt i partiet krævede hendes afgang.Hvordan rejser man sig efter sådan et nederlag? Det er blandt andet det, podcasten handler om. Du får også et indblik i hvorfra Helle får sin styrke til at blive ved med at stikke snuden frem, og hendes lyst til at slås som en baggårdskat.
5/20/202042 minutes, 11 seconds