Winamp Logo
Față/Verso Cover
Față/Verso Profile

Față/Verso

Romanian, Arts, 6 seasons, 52 episodes, 20 hours, 30 minutes
About
Un podcast cu cititori binedispuși, despre cărți de ficțiune. ● Gazdele podcastului Față/Verso: ● Simina Popa, traducătoare și organizatoare de proiecte culturale. Limba portugheză este un partener stabil în viața ei profesională. Traduce autori de limbă portugheză din 2007, încercând să continue la același standard munca generațiilor anterioare de traducători. Este membră a ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari, unde organizează discuții publice între traducători. În proiectele culturale la care ia parte, caută să crească numărul dezbaterilor cu folos între profesioniști din domeniul cultural. ● Claudiu Sfirschi-Lăudat, absolvent al Facultății de Filosofie din București, iar din 2009, directorul Fundației Culturale Grecești, promovând cultura greacă în România. În paralel, desfășoară o activitate de traducător, publicând de-a lungul vremii tălmăciri din autori greci clasici și moderni. Este autorul a trei texte dramatice, iar în 2022 a publicat cartea „Osmé. Antologie de texte pentru nasul oricui”. ● Facebook: https://www.facebook.com/fatza.verso ● Site: http://fata-verso.ro
Episode Artwork

Recapitulare Față/Verso

Scurtă recapitulare a anului 2020 — Simina și Claudiu ies la tablă cu lecțiile făcute mai temeinic sau mai pe genunchi. Tema pentru acasă: buna dispoziție de peste an, rezumat. La mulți ani vouă, cei cu urechi de auzit!fata-verso.roGazdele și realizatorii podcastului Față/Verso sunt Simina Popa și Claudiu Sfirschi-Lăudat.
12/29/20208 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Pilula de lectură - „Săpuneala”

Actrița Silva Negruțiu citește din cartea Adinei Popescu, „Povestiri de pe Calea Moșilor” (Editura Young Art, 2019) - un fragment despre săpuneală, „cea mai barbară invenție de la Revoluție încoace”.fata-verso.roGazdele și realizatorii podcastului Față/Verso sunt Simina Popa și Claudiu Sfirschi-Lăudat.
12/13/20193 minutes, 11 seconds