Winamp Logo
Er mag al eens Cover
Er mag al eens Profile

Er mag al eens

Dutch, Social, 3 seasons, 132 episodes, 3 days 17 hours 45 minutes
About
Gesprekken met knappe koppen die voor straffe verhalen zorgen. Alle emoties, taboes en perikelen komen aan bod.
Episode Artwork

#97: Pieter Abbeel

Pieter Abbeel is een robotica onderzoeker, hoogleraar aan de universiteit van Berkeley en voormalig adviseur van niemand minder dan Elon Musk. In een nieuwe Techmag aflevering vertelt de Vlaming over zijn parcours, wat hij heeft geleerd door zo nauw met Musk samen te werken, en hoe de toekomst van robotica misschien niet diegene is die we verwachten!
08/10/202049 minutes 20 seconds
Episode Artwork

#96: Saar Degroof

Saar Niragire Degroof is een opkomende actrice met Rwandese roots. Ze is nu te zien in de Scandinavische serie  'Cold Courage naast onder andere Matteo Simoni, en vertelt openhartig over typecasting, black lives matter, knokken in de filmwereld en internationale ambities.
01/10/202043 minutes 20 seconds
Episode Artwork

#95: Guy Kawasaki

Guy Kawasaki is a best-selling author, public speaker, and all-around entrepreneurship evangelist. Formerly, he was an advisor to Google and chief evangelist of Apple. How did he run his companies in good and bad times? Why can pushing back be a good thing? How have these times made marketing easier? Guy tells it all in a brand new Techmag episode. 
25/09/202039 minutes 48 seconds
Episode Artwork

#94: Sara Leemans

Sara Leemans is de 29-jarige vrouw achter het satirische social media fenomeen @Dansaertvlamingen, waarmee ze de huidige generatie fileert. Als redacteur voor zenders en productiehuizen geeft ze ook haar kijk op het huidige medialandschap, de rol van humor bij de generatie van vandaag en de kracht van diversiteit. 
17/09/202047 minutes 41 seconds
Episode Artwork

#93: Elisabet Haesevoets

Elisabet Haesevoets ken je waarschijnlijk als de saboteur van De Mol 2019, maar uiteraard is ze veel meer dan dat. Onlangs bracht ze haar eerste single uit, startte ze haar eigen praktijk in esthetische geneeskunde en had ze te maken met enkele woelige tijden. Vandaag vertelt Elisabet over haar tv-avontuur en carrière, maar ook openhartig over het overwinnen van haar eetstoornis.
10/09/202042 minutes 3 seconds
Episode Artwork

#92: Boris Veldhuijzen van Zanten

Boris Veldhuijzen van Zanten is een serieondernemer, vooral bekend van The Next Web, het mediabedrijf dat hij samen met Patrick de Laive oprichtte in Amsterdam. Boris is een bezig bijtje, maar neemt graag de tijd om terug te blikken op afgelopen jaren. We hebben het over herbronnen op zijn eigen eiland, snel handelen binnen een langetermijnvisie, zijn rol als CEO en de grootste tegenslagen en overwinningen. 
03/09/202058 minutes 57 seconds
Episode Artwork

#91: André Duval

André Duval is een ondernemer pur sang. Hij richtte in 1996 samen met Guillaume Van der Stichelen het reclamebureau Duval Guillaume op, dat hij tot en met 2009 leidde. Later zag Duval Union het levenslicht, een collectief waarmee André Duval start-ups wilde begeleiden. Vandaag maakt hij bekend dat hij het bedrijf verlaat. Dat, en waarom hij zich meer gaat toeleggen op zijn gezin, vertelt André openhartig in deze nieuwe Techmag aflevering.
01/09/202054 minutes 14 seconds
Episode Artwork

#90: Dries Depoorter

Artiest Dries Depoorter maakt digitale kunstwerken, waarbij hij vaak grenzen aftast. Een van zijn bekende werken is Die With Me, de app die mensen met een bijna lege telefoonbatterij met elkaar verbindt. Dries sprak al op TEDx, South by Southwest en verovert de wereld met hedendaagse creativiteit. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Hoe overleeft hij deze woelige periode? Welke projecten staan nog op de planning? Ik vraag het hem allemaal in een nieuwe Techmag aflevering.
27/08/202038 minutes 48 seconds
Episode Artwork

#89: Leen Dendievel

Leen Dendievel is actrice, bekend van rollen in onder andere Thuis. Als auteur schreef ze al twee boeken over angst en liefdesverdriet, en brengt ze later dit jaar een debuutroman uit. In Techmag deelt ze haar eigen angsten, haar atypische kijk op de wereld, haar uitgesproken visie op euthanasie en nog zoveel meer. Veel luisterplezier!
20/08/202058 minutes 38 seconds
Episode Artwork

#88: Sammy Mahdi

Sammy Mahdi is federaal parlementslid bij CD&V, en de zoon van een Irakese vader en een Vlaamse moeder. Ook is de Vilvoordenaar bekend omwille van trivia zoals een deelname aan De Slimste Mens ter wereld, waar hij met zijn chowchow Pamuk verscheen. Tijdens ons gesprek licht hij een tipje van de sluier over zijn debuut, vertelt hij over zijn verborgen hypochondrie, het beleid van de toekomst, zijn waardenkompas en nog zó veel meer!
11/08/20201 hour 7 minutes 20 seconds
Episode Artwork

#87: Brian Halligan (Hubspot)

Brian Halligan is an entrepreneur and author. He is CEO and co-founder of HubSpot, an inbound marketing and CRM software company based in Massachusetts. Brian also teaches designing, developing and launching successful products in an entrepreneurial environment at MIT’s Sloan School of Management. I thought I'd pick his brain about leadership, diversity & inclusion, scaling a people-focus business and the problem with marketing funnels. Enjoy!
30/07/202049 minutes 13 seconds
Episode Artwork

#86: Evy Gruyaert

Evy Gruyaert is radio- en tv-presentatrice en gezicht van Start2Run. Ze bracht al verschillende boeken uit, onder meer 'Kop Op' met een neuroloog. Ik voerde met haar een gesprek over het leven, haar waarden en waarom ze vermoedt dat ze autisme heeft.
23/07/20201 hour 14 minutes 26 seconds
Episode Artwork

#85 Marc Van Ranst

Marc Van Ranst is hoogleraar virologie aan de Ku Leuven en maakt deel uit van de GEES. Hij heeft een belangrijke stem binnen de Belgische volksgezondheid, en houdt naar eigen zeggen niet van 'leesten om bij te blijven'. Maar wat raakt Marc Van Ranst? Welke zijn z'n grootste passies, angsten en verwachtingen voor de toekomst? Hij vertelt het allemaal in deze aflevering van Techmag.
16/07/202055 minutes 51 seconds
Episode Artwork

#84: Peter De Keyzer

Peter De Keyzer is econoom, oprichter van Growth Inc. en opiniemaker. In deze Techmag aflevering vertelt hij over België als té democratisch land, het probleem met onmiddellijke voldoening, waarom een overvloed aan zelfvertrouwen kan leiden tot extremisme en muzikale opera- en metal invloeden. 
14/07/20201 hour 10 minutes 22 seconds
Episode Artwork

#83: Fleur Pierets

Fleur Pierets is een kunstenares, auteur en gelauwerd LGBTQ+ activiste. In 2017 bedacht zij samen met haar vrouw Julian Boom het idee voor een project, waarbij ze zouden trouwen in elk land dat het homohuwelijk wettelijk toeliet. Maar dan kreeg Julian de diagnose van een terminale hersentumor, en stierf ze enkele weken later. Fleur nestelde zich op de Techmag zetel voor een gesprek over rouwen, filosofie, queer identity en nog zoveel meer.
09/07/202054 minutes 16 seconds
Episode Artwork

#82: Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk, author and founder of companies such as Vaynermedia, was the first international guest I ever interviewed. Although our interview was three years ago, one specific message now seems more relevant than ever before. Perfect for a (first) Techmag 'throwback'!
02/07/20201 minute 27 seconds
Episode Artwork

#81: Hassan Al Hilou

Hassan Al Hilou is een 21-jarige ondernemer uit Molenbeek. Hij is medeoprichter van A Seat At The Table, en veelgevraagd expert over inclusie en diversiteit in de bedrijfswereld. Een tijdje geleden bracht hij zijn boek 'Ik ben Hassan' uit, waarin hij zijn lessen deelt als jonge entrepreneur met migratieroots. In Techmag vertelt hij er alles over én licht hij een tipje van de sluier over zijn toekomstige plannen. 
25/06/202026 minutes 52 seconds
Episode Artwork

#80: Davy Kestens deel 2

Davy Kestens is een Vlaamse serie-ondernemer die met Sparkcentral succes boekte in Silicon Valley en daarbuiten. Nu hij - terug op Belgische bodem - volop bezig is met zijn nieuw bedrijf Cake, komt hij voor een tweede keer langs voor een nog openhartiger gesprek. Van transparante plannen, zijn opgeborgen ego en de middelvinger naar Mark Zuckerberg: deze aflevering is er eentje met pit. 
18/06/202042 minutes 48 seconds
Episode Artwork

#79: Ashley M. Williams on #BlackLivesMatter, Diversity and The Ripple Effect

Ashley M. Williams is founder and CEO of RIZZARR, a content-creating platform for consumer brands seeking to market their products to millennial customers. She speaks at gatherings around the world for numerous entities such as the U.S. Department of State, in which she travels to U.S. Embassies and consulates. How can we make a change and build an inclusive society? What does it take to escape the rat race? Ashley tells it all in the latest Techmag episode! 
12/06/202028 minutes 1 second
Episode Artwork

#78: Brian Solis on Generation N, Scaling Your Life and New Leadership

Brian Solis is a digital anthropologist and global innovation evangelist at Salesforce and author of several books including Lifescale. How can we reinvent ourselves in this day and age? In what ways can people and businesses still make a difference today? Brian tells it all in the latest Techmag episode!
04/06/202026 minutes 44 seconds
Episode Artwork

#77 Dimitri O (Loop Earplugs) over wereldwijd schalen, data-driven vs gut feeling en jezelf tegenkomen

Dimitri O richtte samen met Maarten Bodewes Loop op, een start-up die furore maakt met design oordopjes. Ik gaf Dimitri een plek op de Techmag sofa voor een gesprek over B2C versus B2B, sales en jezelf tegenkomen.
28/05/202028 minutes 26 seconds
Episode Artwork

#76: Innovatie expert Pascal Coppens over niches, jezelf 100x heruitvinden en collectief denken

Pascal Coppens is sinoloog, schrijver en partner van nexxworks. In Techmag vertelt hij over de shifts op korte en lange termijn, en wat we kunnen leren van China. Tijdens het gesprek staaft hij zijn visie en voorspellingen met eigen ervaringen. 
21/05/202029 minutes 34 seconds
Episode Artwork

#75: Rik Vera over menselijke connecties, mobility of the future en nieuwe bestaansredenen

Rik Vera is ondernemer, auteur en partner van nexxworks. Voor een tweede keer komt hij langs in Techmag en vertelt hij over het nieuwe normaal, de disruptie van de democratie, bestaansredenen en de toekomst van mobiliteit.
14/05/202030 minutes 37 seconds
Episode Artwork

#74: De extraverte introvert in Lieven Scheire: over gedragspsychologie, de Chinese vloek en slimme apps

Lieven Scheire is comedy- en televisiemaker, auteur, fysicus en science communicator. In deze nieuwe Techmag aflevering praat hij over de wereld van vandaag, huidige en toekomstige projecten en waarom hij zeker geen privacyridder is. 
07/05/202039 minutes 59 seconds
Episode Artwork

#73: Nell Watson on the single truth of face masks, telepresence, & the rise of niche markets

Nell Watson is an AI specialist, engineer, entrepreneur, and futurist from Northern Ireland. She also serves on the Coronavirus Task Force at The American Association for Precision Medicine. So I thought it was time for a chat about the world after coronavirus in terms of robotics, technology and ethics! 
30/04/202026 minutes 45 seconds
Episode Artwork

#72: De creatieve CEO in Jorg Snoeck: over consuminderen, koopgedrag en de online-offline balans

Jorg Snoeck is de bezieler van RetailDetail, de naam achter het gelijkaardige platform. Maar vandaag behelst het merk veel meer. Van reizen tot retail labs en events: RetailDetail is een volwaardige community voor de sector. In deze aflevering deelt Jorg zijn traject, en blikt hij vooruit op de toekomst van retail en koopgedrag. 
24/04/202026 minutes 36 seconds
Episode Artwork

#71: Jasna Rokegem over slimme kleding, samenwerken met NASA en Elon Musk, en emotionele kwetsbaarheid

Jasna Rokegem is het gezicht van Jasna Rok, dé high tech fashion design studio. Daar verzoent ze technologie en mode met elkaar. Slimme kleding die emoties visualiseert en ons tegelijk duurzaam laat zijn? Jasna bewijst dat het kan, en werkte al samen met NASA. Tijd om naar haar verhaal te luisteren, eentje met ups & downs en vooral: veel enthousiasme!
16/04/202031 minutes 3 seconds
Episode Artwork

#70 Steven Van Belleghem over de nieuwe economie: emotional convenience, lifejourneys & marketing shifts

Steven Van Belleghem is ondernemer, auteur en spreker, en is mateloos geboeid door de wereld van customer experience. Deze moeilijke periode zal hoe dan ook een effect hebben op de consument van vandaag. Marketing zal nooit meer hetzelfde zijn. Wat we precies mogen verwachten en hoe bedrijven zich kunnen wapenen? Steven vertelt het allemaal in deze Techmag aflevering.
09/04/202033 minutes 28 seconds
Episode Artwork

#69: Björn Soenens over impulsieve goeddoenerij, psychologische tips en mentale controle

Björn Soenens is een West-Vlaams journalist, ook wel de 'Amerika watcher' van VRT genoemd. Verontwaardiging drijft hem om de meest straffe en pakkende verhalen te brengen over het Amerikaanse volk. Geen beter moment dus om hem aan de tand te voelen over de crisis die de wereld in zijn greep houdt. Tegelijk vertelt Björn ook over hoe hij hier emotioneel mee omgaat. Tips waar iedereen uit kan leren.
02/04/202026 minutes 44 seconds
Episode Artwork

#68: Patrick van Rosendaal over customer centricity & community tijdens COVID-19 en zichzelf heruitvinden

Patrick Van Rosendaal richtte 7 jaar geleden BE NY op, het bedrijf waarmee hij als Belg toeristen rond gidst in New York. Hij is een van de vele ondernemers die zijn getroffen door het alom gevreesde coronavirus. In deze Techmag laat de gids zijn meest emotionele, maar ook optimistische kant zien en blikt hij voorzichtig vooruit op de toekomst. 
26/03/202022 minutes 56 seconds
Episode Artwork

#67 Seth Godin on marketing in the time of coronavirus, reacting vs responding & staying rational

Seth Godin is een grote naam in de marketingwereld. In 2009 plaatste Time zijn blog in de top 25 van de beste blogs. De Amerikaanse ondernemer behoort sinds 2018 tot de American Marketing Association’s Marketing Hall of Fame en schreef al 19 boeken. Straffe cijfers, maar ik wilde de persoonlijkheid achter deze goeroe leren kennen. Of ik daarin geslaagd ben? Oordeel zelf maar!
19/03/202029 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Aflevering #66: Ewout Meyns van PieSync over de HubSpot exit, botsen tegen mentale grenzen & de kracht van eigenheid

In 2012 richtte Ewout Meyns samen met Mattias Putman het Gentse PieSync op. 7 jaar later besloot CRM speler HubSpot het bedrijf over te nemen. In de nieuwste Techmag aflevering vertelt Ewout hoe hij altijd zichzelf is gebleven, maar ook hoe naïviteit en Amerikaanse ambities zorgden voor succes.
12/03/202028 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Aflevering 65: Geert Noels onverbloemd: over ongemakkelijke waarheden, beleidskeuzes & overlevingsmechanismen. (Techmag on the road)

Met Techmag gaan we voortaan ook bij gasten thuis! Daarvan bijt Geert Noels de spits af. In aflevering 65 van de reeks vertelt hij over gigantisme, kapitalisme en onverbloemde waarheden. Ook doet hij een paar straffe uitspraken over ondernemerschap, en de kunst van een slimme CEO.
05/03/20201 hour 3 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Aflevering 64: Omar Mohout over het huidige startup ecosysteem, menselijk leiderschap en schaalformules

Omar Mohout is een voormalig technologie-ondernemer, auteur en adviseur voor snelgroeiende start-ups. Ook doceert hij Ondernemerschap aan de Universiteit Antwerpen, de Antwerp Management School, ULB en Solvay Brussels School of Economics and Management. In Techmag schetst hij de situatie van het huidige Belgische start-up ecosysteem, en schijnt hij licht op zijn eigen ondernemersverhaal.
27/02/202015 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Aflevering 63: Het open boek in Bart De Waele - over comfortzones, mislukte bedrijven, en de 4 waarde-assen

Bart De Waele richtte digitaal agentschap Netlash - later Wijs en nu Duke & Grace - op in 2012, en is gepassioneerd door technologie en start-ups. In de nieuwste Techmag bekent hij dat er enkele gefaalde vennootschappen op zijn palmares staan, legt hij de betekenis van zijn rebranding uit, en laat hij het licht schijnen op zijn grootste sterktes en zwaktes.
19/02/202039 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Aflevering 62: Stefaan Vandist over de ecologische splijtzwam, winst en the internet of energy in panische tijden

Stefaan Vandist ruilde zijn carrièrepad bij Duval Guillaume in voor een leven als trendwatcher, of zeg gerust 'toekomstverkenner'. In de nieuwste aflevering van Techmag vertelt hij over hoe de jaren '10 het decennium vormden van klimaatontwaking, en hoe die een kruispunt vormt met allerhande technologische transities. De modale shift in mobiliteit, smart cities, industry 4.0, energietransitie, circulaire economie en eiwittransitie: volgens Vandist is het één grote clusterfuck!
12/02/202016 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Aflevering 61: De succesvolle CTO - Andreas Creten & Jan Hollez over Teamleader, Deliverect en The Next Web

We zetten maar al te vaak de CEO in de kijker, maar in een snelgroeiend bedrijf is de CTO minstens zo belangrijk. Wat zijn de do's en dont's? CTO's Andreas Creten en Jan Hollez kwamen op bezoek bij Techmag en delen hun ervaringen van bij Deliverect, madewithlove, Teamleader en The Next Web!
06/02/202038 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Aflevering 60: Ianka Fleerackers over anders denken, systemen, eigenzinnigheid en de kracht van een goed verhaal

Ianka Fleerackers mag al terugblikken op een straffe carrière. Ze maakte furore als actrice, kwam zichzelf vaker tegen maar ontdekte dat ze nog meer wilde groeien. Dus besloot ze zich integraal toe te leggen op storytelling, meer specifiek het gesproken woord. Vandaag vertelt ze in Techmag over haar meest straffe lessen, en hoe haar tegenslagen haar sterker maakten.
30/01/202027 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Aflevering 59: Van Sunrise naar Cowboy - het turbulente start-up leven van underdog Jeremy Le Van

Jeremy Le Van richtte in 2012 de kalender applicatie Sunrise op vanuit New York. Drie jaar later nam Microsoft de start-up over, en Le Van bleef tot 2015 aan boord. Sinds een tijd is hij terug in België, en besloot de ondernemer fietsenstart-up Cowboy te vervoegen. Maar Le Van heeft een hoger doel: hij wil mee zijn schouders zetten onder Belgisch ondernemerschap. Check zijn verhaal in de nieuwste Techmag episode!
23/01/202033 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Aflevering 58: Jonas Dhaenens van Combell over status, structuur en emotionele connecties

Heeft Jonas Dhaenens van Combell nog een introductie nodig? Een ding is zeker: de ondernemer staat niet graag in de schijnwerpers. Het is dan ook een hele eer om hem te mogen ontvangen voor een interview in Techmag!
15/01/202031 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Aflevering 57 :Geert Houben (Cubigo) over wereldverbetering, touch boven tech en disruptie in traditionele markten

Geert Houben is oprichter en CEO van Cubigo. De start-up bouwde een platform voor zorgverleners, waarmee die bejaarden kunnen helpen om langer zelfstandig te blijven. Hoe de ondernemer zo'n hoge toppen weet te scheren in deze traditionele markt? En welke hindernissen hij daarvoor moest overwinnen? Houben vertelt het allemaal in deze nieuwste aflevering van Techmag!
09/01/202022 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Aflevering 56: Jonas De Cooman van Spott (Scale-up Of The Year) over pivoteren, ondernemersbalansen en confrontatie

Jonas De Cooman richtte in 2015 samen met Michel De Wachter technologiebedrijf Spott op. Hoewel het bedrijf de wind in de zeilen had en bekroond werd met verschillende prijzen, moest het afgelopen jaar pivoteren. In de nieuwste Techmag aflevering vertelt De Cooman over de moeilijke uitdagingen, en hoe hij ook zichzelf als persoon moest heruitvinden.
19/12/201920 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Aflevering 55: Philippe De Schutter over de groei van virtual reality pretpark The Park | Techmag is back!

Virtual reality doet het niet slecht, dat weet ondernemer Philippe De Schutter als geen ander. Na lang te hebben gewerkt bij Uber Eats, richtte hij anderhalf jaar geleden The Park Playground op als corporate venture van Telenet, een soort virtual reality pretpark dat de toekomst van entertainment radicaal verandert. Om de terugkeer van Techmag te vieren, ging ik er creepy zombies neerknallen in VR. Nadien volgde een boeiend gesprek over het groeiverhaal van deze beloftevolle start-up!
05/12/201915 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Aflevering 53: Moonshot thinking met SingularityU - CEO Diederick Croese over superhumans, dystopie en democratie

Elke techneut kent SingularityU, de denktank die educatieve programma's aanbiedt op niveau van snelgroeiende technologieën. Het concept werd in Silicon Valley bedacht door Ray Kurzweil en Peter Diamandis, maar heeft ook een poot in de Benelux. Die wordt geleid door Diederick Croese, die uiteraard een sterke visie heeft op de exponentiële kracht van technologische ontwikkelingen. In deze aflevering van Techmag bespreekt hij de maatschappelijke raakvlakken, jezelf heruitvinden, spoorzoeken en Darwiniaans denken!
18/09/201929 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Aflevering 48: Ecosysteemdenken, menselijk ondernemen en prioriteiten stellen met Ingrid Willems van DataScouts

Ingrid Willems is de voormalige COO van Immoweb, maar staat sinds 2016 aan het roer van DataScouts. De Gentse start-up, die trouwens volledig gebootstrapt is, biedt bedrijven een softwareoplossing aan om hun concurrentiële positionering in kaart te brengen en concurrenten te volgen. Hoe dit jonge bedrijf zo snel wist te groeien en welke uitdagingen het overwon? De CEO vertelt het allemaal in deze nieuwe aflevering van Techmag.  
14/08/201931 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Aflevering 47: Waarom Talent as a Service (TaaS) de toekomst is van online marketing: het verhaal van Hybrid Agency

Hybrid Agency is een bedrijf dat inzet op Talent as a Service. Waarom dit nu zo belangrijk is in de wereld van online marketing? En hoe founder Johan Elias er hoge ogen mee gooit? Je ontdekt alles over deze nog niet bekende start-up in de nieuwste Techmag episode! 
08/08/201936 minutes 1 second
Episode Artwork

Aflevering 46: De start-up mentor in Gilles De Clerck: acquisitie vs retentie, de mythe van growth hacking & meer

Gilles De Clerck is bedreven in alles wat met growth marketing (nee, niet growth hacking!) te maken heeft. Hij deed zijn ervaring op bij onder andere internetondernemer Sujan Patel en Salesflare. Vandaag is hij start-up mentor bij enkele Europese acceleratoren, en helpt hij start-ups bij het versterken van hun groei. Welke tips en ervaring hij al in zijn rugzak heeft? Je ontdekt het in deze nieuwe aflevering van Techmag. 
01/08/201941 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Aflevering 45: De evangelist in Erik Verdeyen (Qpinch): over klimaat, circulair ondernemen en Belgische (on)macht

Erik Verdeyen is gepokt en gemazeld in de wereld van digitale transformatie, al kennen de meeste ondernemers hem als business angel en chief evangelist bij energietransitie start-up Qpinch. Hij zakte met veel plezier af naar Techmag voor een babbel over hernieuwbare energie, circulaire (deel)economie en start-up perikelen. 
25/07/201940 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Aflevering 44: De toekomstplannen van Yasmien Naciri: over haar nieuwe app, technologie, onderwijs en politiek

Sommigen noemen haar ondernemer, terwijl anderen haar eerder als spreker of auteur kennen: , spreker, auteur, columniste: Yasmien Naciri is meerdere titels waardig. De 27-jarige onderneemster uit Mol weet waar ze naartoe wil, en hoe ze dat wil bereiken. In deze Techmag episode vertelt ze over haar nieuwe plannen en haar visie op ondernemerschap en inclusiviteit. 
11/07/201938 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Aflevering 43: Deze B2C startup laat jou krekels eten: het groeiverhaal van Kriket

Michiel Van Meervenne richtte samen met zijn zus Anneleen Kriket op. Met deze food start-up brengt hij krekelrepen op de markt, en investeert hij in een circulair model. Maar hoe slaagt dit B2C-groeibedrijf erin om door te breken? Welke uitdagingen hebben de Van Meervennes overwonnen? Je ontdekt het allemaal in de nieuwste Techmag aflevering! 
27/06/201935 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Aflevering 42: De 'zero to one' guy in Lode Uytterschaut: over learnings, ondernemersgeneraties & intrapreneurship

Lode Uytterschaut kennen we als de bezieler van Start it @KBC, de grootste accelerator van ons land. Maar welke ondernemende persoonlijkheid schuilt er achter deze founder? Waar komt hij vandaan en welke learnings hebben hem gevormd? Je ontdekt het in een wederom openhartige aflevering van Techmag.  
20/06/201931 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Aflevering 41: In de ziel van Steven Van Belleghem: over optimisme, ondernemerschap & technologieën van de toekomst

Behoeft Steven Van Belleghem nog een introductie? Deze technologie ondernemer is dé man van customer experience, schreef er enkele boeken over én geeft hij lezingen over de hele wereld. Verder is Van Belleghem ook de medeoprichter van nexxworks, heeft hij aandelen in agentschappen en start-ups zoals Intracto en Hello Customer. Maar wie is nu die persoonlijkheid achter de succesvolle ondernemer? In deze nieuwste Techmag aflevering praat Van Belleghem openhartig over zijn lessons learned, persoonlijkheid en visie op de toekomst.  
13/06/201943 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Aflevering 40: Het verhaal van Billy Bike, de mobility start-up die bewust voor trage groei kiest

Pierre de Schaetzen is zo’n ondernemer die de mobiliteit wil veranderen. Met Billy Bikes lanceerde hij een systeem van elektrische deelfietsen in Brussel, en dat concept mocht al veel steun en succes genieten. Maar waarom kiest deze start-up precies voor trage groei? En hoe komt dat die aanpak zo succesvol is? Hij deelt zijn ervaring en tips in deze nieuwe Techmag aflevering. 
06/06/201933 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Aflevering 39: De ondernemer in de politicus: Alexander De Croo over zijn startup, persoonlijke groei & diversiteit

Alexander De Croo (OpenVLD) kennen we in de eerste plaats als vicepremier en minister van Financiën. Maar De Croo is ook ondernemer in hart en nieren, en vindt dat die positie verdacht veel overeenstemt met de rol van politicus. Hoe hij zichzelf onderweg is tegengekomen? En wat hij precies heeft geleerd over talent en diversiteit? Je ontdekt het allemaal in aflevering 44 van Techmag!  
23/05/201913 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Aflevering 38: De verrijzenis van Bubble Post: Anthony Viaene over zijn nieuwe startup Dropon

Anthony Viaene timmerde mee aan het jonge succesverhaal dat Bubble Post heette. Na een overname door bpost was het duidelijk dat Viaene niet wilde stoppen met ondernemen. Dus kocht hij de Bubble Post software over van bpost voor zijn nieuwe startup Dropon. In de nieuwste Techmag aflevering vertelt Viaene over het turbulente ondernemersavontuur van Bubble Post, en welke geleerde lessen hij nu toepast op Dropon.  
16/05/201933 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Aflevering 37: Het levensverhaal van Hans Constandt (Ontoforce): over openheid, zelfkennis & afstand doen als CEO

Hans Constandt heeft een achtergrond in geneeskunde, biotechnologie, bio-informatica, software en data-engineering. Zowel als persoon als ondernemer heeft hij al vele watertjes doorzwommen, maar over het succes van zijn bedrijf Ontoforce blijft hij nuchter. “Jezelf onmisbaar maken, dat is mijn definitie van succes”. In deze Techmag episode geeft Constandt een scoop over zijn laatste funding, de plannen om afstand te doen als CEO, tegenslagen en mijlpalen en nog veel meer!  
09/05/201942 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Aflevering 36: Pieter Van Leugenhagen over de doorbraak van Virtual Reality: het verhaal van yondr

Wie denkt aan Virtual Reality in België, denkt bijna onmiddellijk aan yondr. Het bedrijf van Dave Roox, Matthias Van Dosselaer en Pieter Van Leugenhagen is een immersive media agency dat solution-driven 360° video en virtual reality ervaringen creëert. Tijd voor een openhartig gesprek met bezieler Pieter Van Leugenhagen over hoe hij deze technologie wil democratiseren voor het grote publiek, en wat dat betekent voor zijn start-up. 
02/05/201933 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Aflevering 35: De serie-ondernemer in Bert Baeck: van Trendminer exit naar nieuwe fintech startup

Toen de 37-jarige Bert Baeck ongeveer een jaar geleden zijn Trendminer verkocht aan een Duitse softwarereus, was het al duidelijk dat hij gewoon zou blijven ondernemen. Maar wat heeft hij uit zijn scale-up avontuur geleerd en vooral: wat zijn de nieuwe plannen? Je ontdekt het in de nieuwste Techmag aflevering!
25/04/201935 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Aflevering 34: Hoe deze start-up de verzekeringswereld op de kop zet: het verhaal van Arvid De Coster

De Gentse start-up WeGroup gooit hoge ogen. Het bedrijf van Bjorn Vuylsteker, Rémi Wildschut en Arvid De Coster wil een ecosysteem voor het insurance landschap neerpoten, waarvoor ze Louise, een virtual assistant creëerden. Maar wat is het merkwaardige verhaal van deze start-up? Welke atypische  kijk hebben ze op HR en kapitaal ophalen? In de nieuwste Techmag episode heeft co-founder en CEO Arvid De Coster het over zijn ‘rockstar culture’ en doorzettingsvermogen. 
18/04/201930 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Aflevering 33: Investeerder Frank Maene (Volta Ventures) over Dries Buytaert, Belgische startups en pitch perfect

Frank Maene is medebezieler van durfkapitaalfonds Volta Ventures. Als geen ander kent hij dus de grootste valkuilen en werkpunten van de Belgische groeibedrijfjes. Maar hoe staat het vandaag met ons start-up ecosysteem? Wanneer komen start-ups? volgens hem in aanmerking? Waar zit het succes van een goede pitch? In deze episode kom je het allemaal te weten!
11/04/201929 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Aflevering 32: Van 18-jarige CEO naar lifehacker met succesvol bedrijf: het verhaal van Oliver Op de Beeck

Oliver Op de Beeck is de 23-jarige CEO van Kreatix, een marketingbureau dat kmo’s, start-ups en zelfstandige professionals helpt met hun online conversie. Verder is Oliver enorm actief op LinkedIn. Hij schrijft over zijn ervaringen, vertelt verhalen en deelt met veel plezier zijn tips. Oliver onderneemt al sinds zijn 12 jaar en blijft zijn dromen uitbouwen. Zijn mentaliteit? ‘Ga er gewoon voor’.
04/04/201930 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Aflevering 31: Van Uber en Take Eat Easy naar Cowboy: de ondernemende mobiliteitskriebels van Charles van Haverbeke

Cowboy, de redelijk nieuwe start-up die voortkomt uit onder meer het voormalige Take Eat Easy founding team, blijft maar hoge ogen gooien. In haar prille bestaan mag het rekenen op een razendsnelle groei. Maar hoe slaagde het bedrijf erin om zo snel uit te breiden, zowel in omzet als in team? Welke dingen pakken ze het nu anders aan? Ik nodigde Head of Operations Charles Van Haverbeke uit voor een nieuwe Techmag aflevering!  
28/03/201932 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Aflevering 30: Deze start-up laat je meer en slimmer water drinken: het verhaal van Koen Lenie

Koen Lenie is als ondernemer een beetje een vreemde eend in de bijt. De man heeft een achtergrond als nucleair ingenieur, maar voelde al snel dat het ondernemerschap in zijn DNA zat. Toch richtte hij pas op zijn vijftigste zijn eigen start-up, MySmartBottle, op. In Techmag pakt hij uit met het product en vertelt hij meer over zijn bijzondere aanpak. 
21/03/201919 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Aflevering 29: Jeroen De Wit over positieve energie, menselijk leiderschap en een (in)formele cultuur

Jeroen De Wit startte 6 jaar geleden Teamleader op met twee vrienden. Het bedrijf wordt vandaag beschouwd als een van de meest succesvolle scale-ups in België, al geeft Jeroen toe dat hij heel wat heeft moeten leren. Wat heeft hij zoal geleerd? Hoe heeft hij zichzelf ontpopt tot people manager? In deze nieuwe Techmag speelt Jeroen open kaart over de ups & downs van ondernemerschap.
15/03/201944 minutes 42 seconds
Episode Artwork

Aflevering 28: Bert Van Wassenhove over agile falen bij start-ups en de gevaren van passie

Bert Van Wassenhove - ondernemer, investeerder, auteur en zoveel meer - heeft intussen al heel wat Belgische start-ups gesteund. Maar waar komt zijn passie voor ondernemerschap en marketing vandaan? En ook: hoe is hij op de weg naar succes zichzelf tegengekomen? In de nieuwste Techmag aflevering praat hij over passie en de gevaren daarvan én enkele merkwaardige concepten zoals ‘agile falen’. Een aanrader voor elke ondernemer en marketingliefhebber!  
08/03/201930 minutes 4 seconds