Winamp Logo
E.Pod - Urheilijan polku Cover
E.Pod - Urheilijan polku Profile

E.Pod - Urheilijan polku

Finnish, Sports, 3 seasons, 35 episodes, 1 day, 7 hours, 59 minutes
About
E.Pod - Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta. Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen vaiheissa.
Episode Artwork

Pelaajan valmentautuminen valintavaiheessa

Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa keskustellaan pelaajan kokonaisvaltaisesta valmentautumisesta valintavaiheessa. Urheilijan polulla valintavaiheen lopussa pelaaja harjoittelee tyypillisesti määrällisesti eniten ja voi ottaa parhaimmillaan merkittäviä kehitysharppauksia kohti jopa ammattilaisuraa. 16–19-vuotiaiden pelaajien arkeen sisältyy kuitenkin paljon muutakin kuin urheilu: opiskelu lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, kaverit sekä perhe. Arki onkin monesti tasapainoilua riittävän harjoittelun, levon, palautumisen, opiskelun ja sosiaalisten suhteiden välillä. Mitkä ovat keskeisimmät avainasiat valintavaiheen lopussa, millä tuetaan pelaajan kehittymistä? Vieraana jaksossa on pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean fysiikkavalmentajana toimiva ja erityisesti nuorten pelaajien valmennuksen parissa työskentelevä Janne Ukkonen. Ukkosen kanssa aiheesta keskustelemassa Eerikkilän fyysisen valmennuksen asiantuntija Elisa Hakamäki. Studiossa heidän lisäkseen Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
3/28/202457 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Helmariliigan kansainväliset turnaukset - dataa ja havaintoja

Dataa ja havaintoja Helmariliigan kansainvälisistä turnauksista. Vieraana U15 tyttöjen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Pekko Söderström. Studiossa Eerikkilän valmennuspäällikkö Erkki Valla ja viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
3/22/20241 hour, 2 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Nuorten urheilijoiden harjoitettavuus

Vieraana Rhodri Loyd
3/15/20241 hour, 4 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Tiedolla johtaminen salibandyssa

Mitä tiedolla johtaminen salibandyssa tarkoittaa, mitä tietoa olisi olennaista kerätä ja mitä tiedon hyödyntämisessä olisi olennaista muistaa? Tiedolla johtamisesta salibandyssa ovat keskustelemassa salibandyn lajianalyysin toteuttanut Tampereen yliopiston tutkija-tohtori Miikka Palvalin sekä Eerikkilän salibandypalveluiden lehityspäällikkö Miikka Lamu, Eerikkilän fyysisen valmennuksen asiantuntija Elisa Hakamäki ja Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
3/1/202446 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Mitä on lasten laadukas urheilu?

Studiossa Palloliiton lapsuusvaiheen valmennusosaamisen päällikkö Santeri Suvala, Eerikkilän salibandypalveluiden kehityspäällikkö Miikka Lamu ja viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
2/23/202453 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Palloliiton valmennuslinja ja Ekkono-metodi suomalaisessa jalkapallossa

Palloliiton valmennuslinjasta ja Ekkono-metodista ovat keskustelemassa Palloliiton koulutuspäällikkö Matti Lähitie ja Eerikkilän jalkapallopalveluiden päällikkö Antti Kekkonen. Heidän kanssaan studiossa Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
2/16/202425 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Huippusuoritusmalli ja harjoitettavuus

Mikä on jalkapallon Huuhkaja- ja Helmaripolkuun liittyvä huippusuoritusmalli ja miten harjoitettavuus liittyy siihen? Mikä on harjoitettavuuden merkitys pelaajan kehittymiselle? Minkälaisia haasteita harjoitettavuuteen liittyy tällä hetkellä? "Huippusuoritusmalli on eräänlainen tiekartta valmentamiseen ja valmentautumiseen, joka tarjotaan niin valmentajille, valmennuspäälliköille kuin pelaajille. Jos haluamme hyödyntää valtavaa määrää pohjalla olevaa dataa esimerkiksi yksilökohtaisista ominaisuuksista, harjoituksista, peleistä ja kentän ulkopuolisista asioista, meillä pitää olla joku tapa kiteyttää niitä pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille. Tämän tavoitteena on auttaa heitä tekemään päätöksiä siitä, mitä heidän tulisi seuraavaksi tehdä päästäkseen omiin tavoitteisiinsa", sanoo vieraana jaksossa oleva Palloliiton tutkimus- ja kehityspäällikkö Ville-Pekka Inkilä. Inkilän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Eerikkilän fyysisen valmennuksen asiantuntija Elisa Hakamäki sekä Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta. Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
12/1/20231 hour, 16 seconds
Episode Artwork

Yksilövalmennus joukkueurheilussa

Mitä yksilövalmennus oikeastaan on? ​Mitä hyötyä yksilövalmennuksesta voi olla pelaajan kehittymiselle ja mitä seikkoja on tärkeää ottaa huomioon yksilövalmennuksen aloituksessa? Vieraana tässä jaksossa on URHEA:n vastaava fysiikkavalmentava Erik Piispa. Hänen kanssaan yksilövalmennuksesta ovat keskustelemassa Eerikkilän fyysisen valmennuksen asiantuntija Elisa Hakamäki ja viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
11/24/202357 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Mitä on hyvä valmentajuus?

Minkälaisia piirteitä kuuluu hyvään valmentamiseen? Miten nämä piirteet eroavat lasten tai nuorten parissa toimiessa ja aikuisten huippu-urheilumaailmassa? Miksi lapsenomaisuus olisi tervetullutta myös huippu-urheiluun? Entä mitä tarkoitetaan vaatimustasolla ja miten se kytkeytyy hyvään valmentajuuteen? Pääsimme keskustelemaan vieraaksemme saapuneen Sakari Holopaisen kanssa myös ainakin vuorovaikutuksen merkityksestä valmentajuudessa sekä arvopohjan merkityksestä joukkueen tai urheilijan toiminnassa. Sakari Holopainen työskentelee jalkapallon miesten Ykkösessä pelaajan IFK:n valmentajana ja tekee väitöskirjaa aiheenaan valmentajien ja pelaajien johtamiskäyttäytyminen huippujalkapallossa. Lisäksi Holopainen toimii Suomen Valmentajilla Meidän urheilu -hankkeessa, jossa on tavoitteena kiihdyttää ihmislähtöisen valmennuskulttuurin kehitystä suomalaisessa urheilussa. Studiossa Sakari Holopaisen kanssa ovat Eerikkilän ja Salibandyliiton kehityspäällikkö Miikka Lamu sekä viestintäpäällikkö Elina Pennanen. Voit tutustua myös Holopaisen kirjoittamaan artikkeliin Miten vaatimustasoa luodaan ja ylläpidetään? sekä Urheilijaosallistamisten raporttiin.
11/3/20231 hour, 5 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Unelmana jalkapalloilija - äidin rooli

Minkälainen on äidin rooli lapsen ja nuoren tavoitellessa ammattilaisjalkapalloilijan uraa? Juulia Jantunen kertoo omista kokemuksistaan jalkapalloilevan nuoren äitinä. Bundesliigajoukkue FC Freiburgin reservijoukkueessa sekä Suomen U19- maajoukkueessa pelaavan Jaaso Jantusen äiti Juulia Jantunen kertoo jaksossa, miten hän vanhempana koki oman lapsen intohimon jalkapalloa kohtaan ja miten hän tuki lastaan hänen kovien tavoitteiden ja haaveiden keskellä.        Näkyikö Jaason innostus lajiin jo heti pienestä pitäen? Oliko vaikeita hetkiä nuorisovaiheessa ja miten äiti reagoi niihin? Miten äiti koki alaikäisen lapsen muuttamisen ulkomaille ja mitä Juulia Jantunen tekisi toisin, jos pääsisi nyt valitsemaan uudelleen? E.Podin jaksossa Juulian kanssa jutustelevat Eerikkilän jalkapallon valmennuspäällikkö Erkki Valla sekä viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
10/27/202355 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Urheiluseuran johtaminen

Minkälaisiin asioihin Suomen suurimpiin urheiluseuroihin lukeutuva Ilves keskittyy seuran johtamisessa ja kehittämisessä? Miten seurassa huolehditaan yli tuhannesta vapaaehtoisesta ja varmistetaan tasalaatuinen arki? Urheiluseuran johtamisesta ja kehittämisestä on saapunut kanssamme keskustelemaan Ilves ry:n jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttonen. Pitkän Ilves-historian omaava Anttonen on toiminut toiminnanjohtajan roolissa muutaman vuoden ajan. Vuonna 2022 Urheilugaalassa vuoden urheiluseuraksi valittu Ilves on Suomen suurimpia urheiluseuroja. Jalkapallon lisäksi seuran sateenvarjon alle kuuluvat jääkiekko, salibandy, futsal ja ringette. Lajit ovat keskenään hyvin erikokoisia jalkapallon ollessa lajeista ylivoimaisesti suurin noin 6000 rekisteröityneellä pelaajalla. Voimakkaasti viime vuosina kasvanut ja kehittynyt seura pokkasi hiljattain myös toisen palkinnon, kun se palkittiin vuoden parhaana amatööriseurana UEFA Grassroots Awards -tilaisuudessa. Vaikka pelkästään seuran jalkapallojaosto työllistää 27 kokoaikaista työntekijää, ovat vapaaehtoiset merkittävässä roolissa arjen toiminnassa. Miten seura huolehtii yhteensä yli tuhannen vapaaehtoisen joukosta? Miten se on ylipäätään onnistunut kehittämään toimintaansa niin voimakkaasti ja minkälaisin tavoittein seurassa katsotaan tulevaisuuteen? Kuuntele Matti Anttosen vastaukset ja kokemukset seuran kehitystyöstä podcastista. Matin kanssa studiossa aiheesta ovat keskustelemassa Eerikkilän vararehtori Antti Jokinen sekä viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
10/20/20231 hour, 5 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Matkalla huipulle - Luka Hyryläinen

Miltä tuntui lähteä 17-vuotiaana yksin ulkomaille tavoittelemaan omaa unelmaansa? HJK:n kasvatti Luka Hyryläinen lähti kolmisen vuotta sitten alaikäisenä Saksan Frankfurtiin oman unelmansa, jalkapalloammattilaisuuden, perässä. Minkälaisia haasteita nuori mies kohtasi ulkomailla ja miten hän niistä selvisi? Entä minkälainen oli hänen tukiverkkonsa? Reilut vuosi sitten Hyryläinen sai siirron Hoffenheimiin, jossa ensimmäinen kausi vierähti pitkälti loukkaantumisesta kuntoutuen. Minkälaisia ajatuksia tuolloin pyöri nuoren urheilijan mielessä ja miten hän nyt katsoo tulevaisuuteen? Entä mitä hän ajattelee kilpailun kovuudesta nykyisessä kotimaassaan? Jääkö monien joukkuetreenien lisäksi aikaa myös omalla ajalla harjoitteluun? Lukan lisäksi E.Pod-studiossa tässä jaksossa ovat Eerikkilän valmennuspäällikkö Erkki Valla sekä viestintäpäällikkö Elina Pennanen.
10/13/202351 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Tuuppauksesta toimeen – Näin autat lasta kohti fiksumpia valintoja

E.Podin 3. kauden avausjaksossa puhutaan tuuppauksesta. Mitä tuuppaus ylipäätään tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on?​ Entä mitä tarkoittavat tuuppauksen "serkut": halaus, työntö läimäys? ​ Miten tuuppaamalla voidaan auttaa lapsia ja nuoria kohti terveellisiä valintoja?​ Esimerkiksi lisätä liikunnan määrää (yleinen ja omatoiminen), vähentää älylaitteiden käyttöä, syödä terveellisemmin ​tai mennä aiemmin nukkumaan. Entä mitä EAST-metodi tarkoittaa ja miten sitä voisi hyödyntää omassa toiminnassa​? Eerikkilän viestintäpäällikön Elina Pennasen houstaamassa jaksossa tuuppauksesta ovat keskustelemassa Eerikkilän psyykkisen valmennuksen vastaava Aleksi Tossavainen sekä tuuppauksesta kirjan kirjoittanut valmentaja Mikko OJ Ojanen. Mikko ”OJ” Ojanen (KTM, KM) on yritysvalmentaja, valinta-arkkitehti ja opettaja, ja hän on vaikuttavan valmentavan työotteen edelläkävijöitä Suomessa. Hänen perustamansa valmennus- ja muutosyritys Kaswu Oy tuplawarmistaa sovittujen tavoitteiden toteutumisen arjessa yhdessä asiakkaiden kanssa raikkaalla twistillä, perusasioita kunnioittaen. Mikko on myös kirjoittanut kirjan Tuuppauksesta toimeen - kohti fiksumpia valintoja ja päätöksiä. Aleksi Tossavainen vastaa Eerikkilän psyykkisestä valmennuksesta ja toimii myös Mental Coachina poikien U19 jalkapallomaajoukkueessa sekä FC Hakan Veikkausliigajoukkueessa. Hän on julkaissut aiheesta myös kirjallisuutta, kuten Antti Peltosen kanssa yhdessä julkaistut teokset "Psyykkinen valmennus" sekä "Elämäsi kirja – Kuka olen".
10/6/202348 minutes