Winamp Logo
En Beroendepodd - Med Hedén, Bohman & Granander Cover
En Beroendepodd - Med Hedén, Bohman & Granander Profile

En Beroendepodd - Med Hedén, Bohman & Granander

Swedish, Health / Medicine, 1 season, 184 episodes, 4 hours, 19 minutes
About
2015 räddade Robert Bohman livet på Nemo Hedén genom att erbjuda honom en plats på sitt behandlingshem. Därför var det väldigt naturligt att just han skulle ta Magnus Hedmans plats i denna podd när den nyss nämnda valde att tacka för sig efter 49 avsnitt. Tillsammans med Felix Granander så skapar de nu podden "Hedén med Bohman & Granander - En Beroendepodd". Det kommer att bjudas på djupa livshistorier där Nemo träffar olika kända och mindre kända människor med koppling till beroende och medberoende. Det bjuds även regelbundet på spännande tema-avsnitt där Bohman och Granander från The House Rehab ansluter. Denna podd vill sprida kunskap om beroende, krossa tabun kring sjukdomen och hjälpa människor. Detta vill ni inte missa!
Episode Artwork

181. Alicia Ahlström "Ensam med en flaska rödvin och lite kokain på en klätterställning i högdalen"

Sorgen efter mammans död drev Alicia djupare in i hårt festande, eller ja, missbruk. Till slut hade hon ingen att ringa, ingenstans att gå. Hon berättar om en skakig resa mot tillfrisknande, att ha män som sin akilleshäl, viktiga återfall och att inte orka ljuga en sekund till. Om försoning, sårbarhet och att äntligen kunna välja något annat än kaos.
5/15/202455 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

180. "Alkoholfri öl innehåller... alkohol!"

Frågelåda! Finns det alltid ett skäl till ett beroende, eller kan man bli missbrukare helt enkelt för att man gillar att supa? Kan jag vänta tills efter svensexan, bröllopet och honey moon med att försöka bli nykter? Och varför är det viktigt att bli nykter och ren "för sin egen skull"? The Houses Robert Bohman och Felix Granander svarar. 
5/8/202438 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

179. Gunnar Ardelius "Jag Tog En Vit Månad- Och Började Torrkoka Inuti"

Gunnar Ardelius hade hittat det perfekta upplägget: författare på dagen, alkoholist på natten. Han var gapig, otrogen och en gång cyklade han nerför en trappa i Göteborg. En vit månad blev inkörsporten till tyngre nykterhet. Gunnar berättar om att krackelera, att våga öppna känsloburken och att man hittar det man letar efter.
5/1/20241 hour, 11 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

178. Ida Högström "Medberoende är djup skräck för att bli övergiven"

Länge försökte Ida Högström kontrollera sin omgivning för att känna sig trygg. Sedan förstod hon att hon är medberoende. Idag arbetar hon för att sprida kunskap och hjälpa andra.  För En Beroendepodd förklarar Ida skillnaden mellan anhörig och medberoende, hur drama är en drog och om det finns familjer som inte är dysfunktionella.
4/24/20241 hour, 6 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

177. Rickard "Mina föräldrar kunde bara kolla på och se sin son långsamt dö"

För tre år sedan vaknade Rickard på akuten efter ett självmordsförsök. Han slängde upp lite kokain i näsan, tog en taxi hem och beställde mer Tramadol. Rickard berättar om att längta efter gemenskap, om att istället råka bli en vandrande FASS, om hur han till slut fick nog och kapitulerade. "Att vara en bättre människa får mig att må bättre. Då slipper jag knarka."
4/17/20241 hour, 3 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

176. "Är man nykter och ren om man går på adhd-medicin?"

Frågelåda! Hur många svenskar påverkas egentligen av beroendesjukdomen? Kan man åka till Barcelona med ett partygäng när man precis slutat supa? Och kan man räkna sig som nykter och ren fast man går på antidepressiva eller adhd-medicin? The Houses Robert Bohman och Felix Granander svarar.
4/10/202437 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

175. Narkotikapolis Lennart Karlsson "De här killarna tänker inte att de ska hinna fylla 20"

Lennart Karlsson har jobbat som narkotikapolis i snart 30 år, och aldrig har läget varit mörkare än nu. Vi pratar med honom om gränser som passerats, modern tjuvheder och hur en beroendesjuk blir en perfekt slav i gängens drogbusiness.
4/3/20241 hour, 12 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

174. Fredrik Granberg "Det är Norrland och gubbe och man sitter där med sin smärta och biter ihop"

Som trummis i bandet Randy hade Fredrik Granberg ett perfekt upplägg för att supa på jobbet. Mindre glamouröst att sitta ensam med TV-spel och fjorton bag-in-box rödvin i skåpet, men det var så det blev till slut. Men det var inte slutet!
3/27/202446 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

173. Malla Ström "Vardagshatet när man sticker ut är rätt påtagligt"

När Malla började vägen mot tillfrisknande blev hon felkönad, deadnamed och kände sig som transperson extra utsatt. Idag är hon med och förändrar beroendevården för människor som sticker ut från normen, som beroendeterapeut med HBTQI-inriktning på The House.
3/20/202442 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

172. Frågelåda med The House

Robert Bohman och Felix Granander från The House svarar på era frågor: hur planerar man egentligen en intervention? (Ledtråd: inte som på film!) Är det lugnt att "bara köra" i perioder om man har andra perioder där man enbart tränar och jobbar? Och: finns det någon särskild 12-stegsgemenskap för den som är beroende av Treo?
3/13/202439 minutes
Episode Artwork

171. Peter Mokrosinski "Jag hade knockat mig själv, och kunde inte komma upp."

Peter Mokrosinski är filmfotograf med över 60 filmer och flera Guldbaggar i bagaget. Drickandet var hans ventil, guldkant och meditation. På julafton för fem år sedan drack han vodka till lunch och hamnade på akuten- två gånger.
3/6/202449 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

170. Anna Setreus "Att sitta på nån gammal stol och glo rakt framför sig."

I tillfrisknandet kommer känslorna ikapp, ofta obearbetad sorg. Vi pratar med The Houses terapeut Anna Sétreus om inkapslad saknad, vad som händer när vi inte längre bedövar oss med substanser och att sorg faktiskt kan vara... randig.
2/28/202444 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

169. Maria: "Medicinen jag använde funkade inte längre"

Stress, höga ambitioner och prestationsångest drev Maria hårt- hennes enda paus var när hon drack eller rökte gräs. Till slut sa kroppen ifrån. Maria tappade allt hår, hade för ont för att kunna gå och läkaren varnade för att hon kunde bli blind. Vändpunkten blev ett 12-stegsmöte. Varning! Marias berättelse om tillfrisknande är så inspirerande att detta avsnitt kan leda till tyngre nykterhet.
2/21/20241 hour, 1 minute, 35 seconds
Episode Artwork

168. Hanna Hellquist: "Medan alla andra parade ihop sig och skaffade barn låg jag i min säng och var bakis"

Hanna Hellquist är författare, DN-krönikör och radiopratare. Hon berättar om att vara ensam i sommarstugan med en bag-in-box, att få ett ultimatum från sin arbetsplats och nyktra dejter som slutar när hon säger: "Blir det nåt här tror du, för annars går jag hem och sover." Missa inte! Vill du ställa en fråga till The House? Hör av dig genom DM eller på [email protected]
2/14/202452 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

167. Frågepodd med Robert Bohman & Felix Granander

Frågelåda med Robert och Felix! Kommer cannabis att legaliseras i Sverige, hur pratar man med sin unge om den börjat dricka på ett oroande sätt och kan en kokainist som tillfrisknar någonsin fortsätta med andra droger? Dessutom kapar Rebecka podden. Missa inte. Vill du ställa en fråga till The House? Hör av dig genom DM eller på [email protected]
2/7/202448 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

166. Rebecka Åhlund in The House

Vi hälsar författaren och journalisten Rebecka Åhlund välkommen som ny programledare för “En Beroendepodd”. Rebecka kommer framöver att bjuda in gäster, experter och The House terapeuter till inspirerande samtal kring beroende och medberoende. 2019 släppte Rebecka boken “Jag som var så rolig att dricka vin med”, där hon skildrar sitt första år i tillfrisknande. Idag har hon varit nykter i sju år. Hon beskriver beroendesjukdomen, och allt som kan relateras till den, som ett stort specialintresse. I det här avsnittet får vi lära känna Rebecka lite mer, i sällskap av Robert Bohman och Felix Granander från The House. En Beroendepodd produceras av The House Rehab. Besök oss på: https://www.thehouserehab.com/ Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/enberoendepodd/ Kontakta oss: [email protected]
1/31/20241 hour, 1 minute, 55 seconds
Episode Artwork

165. Roberth Maier Ericsson “Allt ställdes på sin spets när jag blev nykter”

Robert Maier Ericsson är författare och gästar veckans avsnitt för att dela sin lifestory med The House terapeut Anna Setreus. Marcus berättar om hur han använde alkohol för att döva den inneboende oro han känt sedan han var liten. Oron utvecklades senare i livet till ångest och depression, som gick hand i hand med hans missbruk av alkohol och droger. Robert berättar om vändningen och om hur han idag förstår att de handlingar han då såg som svek var rena kärleksförklaringar. En Beroendepodd produceras av The House Rehab. Besök oss på: https://www.thehouserehab.com/ Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/enberoendepodd/ Kontakta oss: [email protected]
1/24/202458 minutes
Episode Artwork

164. Clara Diesen ”Jag dövade sorgen med alkohol”

Avsnitt 163 “Clara Diesen” “Jag dövade sorgen med alkohol” Clara Diesen är författare, poet, lärare och nykter alkoholist. I det här avsnittet får vi höra Claras lifestory, som hon berättar för The House terapeut Anna Setreus. När Clara provade alkohol i tonåren var hennes blyghet som bortblåst. Plötsligt fick hon det där modet hon längtat efter. I 20-årsåldern eskalerade Claras destruktiva relation till alkohol och hon utsatte sig själv för fara, bytte umgänge efter vilka som drack och började använda droger. Idag förstår Clara att hon blev beroende från första gången hon drack alkohol och att hon använde alkohol för att döva sorgen efter sin mammas bortgång. En Beroendepodd produceras av The House Rehab. Besök oss på: https://www.thehouserehab.com/ Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/enberoendepodd/ Kontakta oss: [email protected]
1/17/202448 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

163. Droganvändningen i Stockholm och Markus på Lofoten

Det här avsnittet av En Beroendepodd gästas av Markus Enochson som är verksamhetsansvarig på The House Stockholm. Markus är just nu aktuell i SVT-programmet “Lerin på Lofoten”, där han delar med sig av sin livshistoria och om sin väg ur ett tungt drogberoende. I studion finns också Robert och Felix och tillsammans pratar de om hur drogernas framfart i Stockholm och vilka nya drogtrender vi ser. En Beroendepodd produceras av The House Rehab. Besök oss på: https://www.thehouserehab.com/ Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/enberoendepodd/ Kontakta oss: [email protected]
1/10/202447 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

162. Spruckna Nyårslöften

I årets första avsnitt av En Beroendepodd gratulerar vi Robert Bohman till 23 års nykterhet. I studion finns också Felix och Anna Setreus. Januari är den månad på året då flest söker hjälp för sitt beroende. Tyvärr spricker nyårslöftet om nykterhet lätt för de som inte får rätt hjälp i tid. Tillsammans ger trion handfasta råd och utforskar samtidigt relationen mellan sex, lust, nyfikenhet och nykterhet. En riktig nystart, full av insikter och inspiration, som vi vill dela med dig som lyssnar. Den 31 januari tar vår nya spännande programledare över så håll utkik! En Beroendepodd produceras av The House Rehab. Besök oss på: https://www.thehouserehab.com/ Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/enberoendepodd/ Kontakta oss: [email protected]
1/3/202446 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

161. Årsavslut & Nemos sista avsnitt

TBA
12/27/202327 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

SPECIALAVSNITT: Julsagan "Bara en mellanöl" med Robert Bohman

”Bara en mellanöl” skriven av Anais Gonzales Cruz och Robert Bohman. Dagen till ära sänder vi en repris av den uppskattade julspecialen där vi besöker Robert Bohmans julhistoria. Vi tänder även ett ljus för alla som sitter ensamma eller där julen inte är fylld av värme och gemenskap. Vi önskar alla våra lyssnare en god jul!
12/24/202323 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

160. Magnus Rösiger

TBA
12/20/202348 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

159. Philip Svensson

Philip Svensson kommer förbi podden det blir ett samtal om ambivalenta känslor kring sin barndom, faderskap, våld, utanförskap, spelmissbruk, annat missbruk, bekräftelse, kickar, läkning och att till slut landa i någonting väldigt fint och bra!
12/13/202355 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

158. Frågepodd med Robert Bohman & Felix Granander

I veckans avsnitt blir det ett hederligt frågeavsnitt med självaste Robert Bohman och Felix Granander, vi försöker som vanligt ta in era frågor. och besvara dom så noga som möjligt. Missa inte att följa oss på Facebook & Instagram om du inte redan gör det!
12/6/202343 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

157. Jesper Nordberg

Tba
11/29/202354 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

156. Finansjullan

TBA
11/22/202346 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

155. Jessica Karlén

Jessica Karlén är standup-komikern och artisten som just nu är aktuell med föreställningen "Queen and sober". Nu tittar hon förbi podden för att berätta sin otroliga livshistoria samt vägen fram till denna grymma föreställning! Häng med!
11/15/202357 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

154. Frågepodd med Robert Bohman & Felix Granander

I veckans avsnitt blir det ett hederligt frågeavsnitt med självaste Robert Bohman och Felix Granander, vi försöker som vanligt ta in era frågor och besvara dom så noga som möjligt. Missa inte att följa oss på Facebook & Instagram om du inte redan gör det!
11/8/202334 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

153. Alexandra - Noll Komma Fem

Alexandra Holm driver inte bara ett fantastiskt, populärt och ack så viktigt inspirations-konto för alkoholfria alternativ på Instagram. Hon sitter dessutom på en smått otrolig livshistoria där hon tagit sig ur ett tungt missbruk. Och denna historia får ni höra i veckans avsnitt!
11/1/202354 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

152. Karin Adelsköld

Det här känns stort och fint! Komikern och programledaren Karin Adelsköld tittar förbi ”En Beroendepodd” och för första gången någonsin så berättar hon offentligt om sin alkoholism och hur hon tog sig ur det… En stor ära att hon ville ta detta viktiga och vackra steg just hos oss. Detta vill ni INTE missa!
10/25/20231 hour, 33 seconds
Episode Artwork

151. Christoffer Daal

Christoffer Daal har slagit ner som en bomb på den den alkoholfria dryck-himmelen med den stora succén JÄRN. Men hur såg den minst sagt krokiga vägen dit ut? Och varför började han brinna så pass mycket för just alkoholfria alternativ? Lyssna på veckans mycket intressanta avsnitt för att få ta del av svaren!
10/18/202352 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

150. Didrik Gammelby

Med över 50.000 följare på Instagram så har Didrik Gammelby blivit en slags tillfrisknad-beroende-inluencer. Detta har även vi märkt av då ni är MÅNGA som har önskat honom till podden! Och nu gästar han ”En Beroendepodd” för att dra sin lifestory för första gången! Spänn fast säkerhetsbältet!
10/11/202358 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

149. Karoline Björkman

Karoline Björkmans man Andreas (Nemos sponsie) gästade podden för en tid sedan men nu är det Karros tur att berätta sin story utifrån den anhöriges perspektiv. Och detta blev ett väldigt starkt, smärtsamt och VIKTIGT samtal om medberoendets vansinne och inte minst - hur man tillfrisknar från det! Detta vill ni INTE missa!
10/4/202359 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

148. Joakim Johansson AKA Zorbas Newton

Joakim Johansson AKA Zorbas Newton är en av Instagrams roligaste. Han är också ständigt aktuell i morgonradio-kollektivet "Gott Snack". Men i veckans avsnitt så får vi se en helt ny sida av Zorbas. Här får vi åka med på en väldigt stark och intensiv livshistoria om en person som äntligen, efter mycket om och men, hittade ut ur missbrukets mörka klor...
9/27/202358 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

147. David Wiss från Kalifornien

Andra och sista avsnittet från USA gästas av den fantastiska Dr David Wiss! En väldigt gripande livshistoria som skiljer sig markant från den förra gästen från Los Angeles.. Men ändå MINST lika stark! Lyssna och inspireras! OBS. På engelska!
9/20/202353 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

146. Jesper Lagergren

Den oefterhärmliga tatueringsprofilen Jesper Lagergren kommer förbi podden och bjuder på en riktigt häftig livshistoria! Det blir ärligt, inspirerande och väldigt fint! Detta vill ni INTE missa!
9/13/20231 hour, 53 seconds
Episode Artwork

145. David Svanfeldt

Veckans gäst är kaffe entreprenören och tolvstegs-kompisen David Svanfeldt, vi tar upp väldigt intressanta historier kring Davids drogmissbruk samt sin tuffa period om hans dotter' bortgång. Detta vill ni inte missa!
9/6/202358 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

144. Jackie från Kalifornien

”En Beroendepodd” goes international! Jag åkte på tolvstegs-konvent i Kalifornien och väl där fick jag chansen att intervjua två fantastiska amerikaner! Först ut är Jackie som verkligen är ett livs levande mirakel. Detta vill ni INTE missa! OBS. Avsnitt på engelska! Hoppas det funkar för alla våra lyssnare!
8/30/202350 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

143. Frågepodd med Robert Bohman & Felix Granander

I veckans avsnitt blir det ett hederligt frågeavsnitt med självaste Robert Bohman och Felix Granander, vi försöker som vanligt ta in era frågor och besvara dom så noga som möjligt. Missa inte att följa oss på Facebook & Instagram om du inte redan gör det!
8/23/202340 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

142. Nicke

Denna veckan träffar vi Nicke som berättar om sin brokigare uppväxt delvis kantad av våld, droger och kriminalitet till hur han tillslut lyckades hitta vägen framåt. Detta avsnitt får ni inte missa!
8/16/202355 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

141. Linda Boqvist

I veckans avsnitt träffar vi Linda Boqvist, vi pratar bland annat om den kända nykterheten för att fortsätta sprida hopp! Glöm inte att höra av er med önskningar och undringar till oss på Instagram om det dyker upp när du lyssnar, @enberoendepodd heter vi där.
8/9/202358 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

140. Sommarspecial Del 3/3- Bokläsning Nemo Hedén

Veckans avsnitt blir en sommarspecial där Nemo läser ur sin bok "Beroende" och delar med sig av sina reflektioner från texten. Missa inte att följa oss på Facebook & Instagram om du inte redan gör det!
8/2/202336 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

139. Sommarspecial Del 2- Bokläsning Nemo Hedén

Veckans avsnitt blir en sommarspecial där Nemo läser ur sin bok "Beroende" och delar med sig av sina reflektioner från texten. Missa inte att följa oss på Facebook & Instagram om du inte redan gör det!
7/26/202343 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

138. Sommarspecial - Bokläsning Nemo Hedén

Veckans avsnitt blir en sommarspecial där Nemo läser ur sin bok "Beroende" och delar med sig av sina reflektioner från texten. Missa inte att följa oss på Facebook & Instagram om du inte redan gör det!
7/19/202342 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

137. Johan Reunanen

Veckans gäst är poddaren och tolvstegs-kompisen Johan Reunanen, mannen bakom både ”Alkispodden” samt ”I tolfte timmen” som han gör ihop med Gustaf Skarsgård.
7/12/202356 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

136. Karin Svensson

I veckans avsnitt träffar vi Karin Svensson som är aktuell med sin nya bok "Dags att nyktra till". Detta samtal innehåller historier om hur Karin hittar stöd för att sakta men säkert förändra synen på sig själv och sina gamla fördomar om alkohol- och drogberonde.
7/5/202356 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

135. Frågepodd med Robert Bohman & Felix Granander

TBA
6/27/202350 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

134. Salim

I veckans avsnitt träffar vi Salim från Elitstyrkans hemligheter och pratar om hopp och framtid. Ett varmt avsnitt där vi får höra Salims historia, från att ha känt sig svag till att vara så pass trygg i sig själv att han har viljan att hjälpa andra. Glöm inte att följa oss på Instagram om ni inte redan gör det. Era reviews betyder också oerhört mycket för oss, ni får gärna lämna en där ni lyssnar på poddar!
6/21/20231 hour, 4 minutes, 1 second
Episode Artwork

133. Dajana Lööf

TBA
6/14/202354 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

132. Rasmus Risland & Felix Granander

I veckans avsnitt gästar Rasmus Risland som bland annat är med och producerar podden, tillsammans med Felix Granander.
6/7/20231 hour, 13 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

131. Fredrik Sjösten

TBA
5/31/202350 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

130. Eva Linder - Medberoende

I dagens avsnitt möter vi Eva Linder och pratar om ett väldigt viktigt ämne, medberoende. Har du frågor kring medberoende? Gå in och skicka ett DM till oss på Instagram, så kommer vi att ta upp det i ett kommande avsnitt. Detta vill ni inte missa!
5/24/20231 hour, 3 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

129. Frågepodd Med Anna Setréus & Robert Bohman

I veckans avsnitt träffar vi Anna Setréus och Robert Bohman för att ta upp lite frågor som trillat in från er lyssnare. Ett fint öppet samtal som förhoppningsvis kan besvara några vanligt förekommande funderingar.
5/17/202350 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

128. Joakim Kvist

I dagens avsnitt träffar vi fenomenet & YouTubern @hejainternet, eller som han egentligen heter - Joakim Kvist. Vi pratar Psykisk hälsa & nykterhet!
5/10/202356 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

127. Gudrun Schyman

TBA
5/3/202353 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

126. Frågepodd med Robert Bohman & Felix Granander

TBA
4/26/202348 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

125. Liselott Hedman - Att Förlora Sitt Barn

Hur går man vidare från det allra värsta tänkbara som en människa någonsin kan få uppleva - Att förlora sitt barn? I dagens avsnitt får vi höra Liselott Hedmans berättelse. Om du eller någon du känner mår dåligt finns det hjälp att få. Tveka inte att prata med någon!
4/19/20231 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

124. Hanna Brännström från Maria Ungdom

I veckans avsnitt träffar vi Hanna Brännström, Enhetschef på Maria Ungdom för att prata om beroendesjukdomen och hur den påverkar lite yngre människor. Ett lärorikt avsnitt som inte bör missas om man vill få lite inblick i ämnet.
4/12/202353 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

123. Lotta Borg Skoglund

I veckans avsnitt träffar vi Lotta Borg Skoglund som bland annat gästar i Nemos bok på ämnet beroende och ADHD som vi diskuterar i dagens avsnitt. En mycket önskad gäst, detta vill ni inte missa.
4/5/202348 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

122. Klara Nov

I veckans avsnitt får vi höra Klaras story, hon har snart 10 år nykter trotts att hon jobbar som DJ mitt i utelivet. Vi spolar tillbaka bandet och lyssnar på hennes resa.
3/29/202358 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

121. Frågeavsnitt med Robert och Felix

Eftersom att efterfrågan var stor efter förra frågestunden valde vi att bjuda in Felix och Robert i studion än en gång för att gå igenom så många av era frågor som möjligt. Glöm inte att följa oss på våra sociala kanaler där ni alltid kan skicka in era frågor till oss.
3/22/202343 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

120. Erik Granqvist

I veckans avsnitt träffar vi hockeyikonen Erik Grankvist som sedan några år är nykter av flera anledningar. Det blir ett öppet, ärligt och modigt avsnitt, detta vill ni inte missa!
3/15/20231 hour, 4 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

119. Jonathan Palmqvist

I veckans avsnitt träffar vi Jonathan Palmqvist som du kanske känner igen från tv programmet Elitstyrkans Hemligheter, vi pratar om hans, i tidig ålder fallenhet för saker man inte får göra, samt hans lite komplicerade relation till sin far och hur allt tillslut ledde till nykterhetsdatumet 2018. Ett ärligt och öppet avsnitt ni inte vill missa.
3/8/202359 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

118. Frågestund med The House

I veckans avsnitt gästar Robert Bohman och Felix Granander. Eftersom att det fullständigt väller in förfrågningar och DMs nu för tiden känner vi att det behövs ett helt avsnitt för att kunna djupdyka lite mer i vissa frågor och ämnen. Låt oss veta om ni gillar det och vill att vi gör det igen, kanske med specifika teman?
3/1/202352 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

117. Therese Grankvist (Drömhus)

Den här veckan möter vi Therese, annars känd som Drömhus och för höra hennes berättelse som kantas av ett starkt medberoende och hur hon tillslut hittade vägen ur det. Varmt och hjärtligt, detta vill ni inte missa!
2/22/202353 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

116. Andreas Björkman (Nemos Sponsee)

Veckans avsnitt blir verkligen speciellt. Vi träffar Andreas Björkman som gjort som gick från att använda droger dagligen (till och med på jobbet och i bilen) till att bli helt fri från både alkohol och droger. Hans väg till tillfrisknande korsade dessutom Nemos, på ett speciellt sätt... Detta vill ni inte missa!
2/15/20231 hour, 3 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

115. Camilla Voltaire

Från att sno sin pappas dyra whiskey någon gång då och då till att det togs med till skolan och alla andra tillfällen som gavs, Camillas beroende började i unga år och eskalerade fort. Hör hennes unika berättelse och hennes väg till nykterheten.
2/8/202351 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

114. Adam Johnsson

Adams lite stökiga liv är tänkt att förändras när filmstudierna påbörjas på annan kontinent, men det tar inte lång tid tills han hamnat ännu djupare i ett beroende än tidigare. Hör om de unika ögonblicken som påverkat honom och hur han tillslut fann vägen mot nykterheten i veckans avsnitt av podden!
2/1/20231 hour, 1 minute, 24 seconds
Episode Artwork

113. Alexander Strandberg Del 2

Fortsättningen på förra veckans avsnitt med Alexander Strandberg! Del 2 av 2.
1/25/202351 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

112. Alexander Strandberg Del 1

Äntligen! En av de mest önskade gästerna under vintern... och vilket avsnitt det blev! Alexander Strandberg som många kanske känner igen från senaste säsongen av Robinson gästar podden. Vi brukar hålla vårat format runt en timme men denna konversation bara flöt på, därför presenterar vi nu denna gäst i två delar. Här är avsnitt ett av två med Alexander Strandberg. Häng med i en väldigt unik berättelse!
1/18/202355 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

111. Alexander Holmberg

Ledarskapsexperten Alexander Holmberg  gästar podden och använder både hjärta och hjärna när han tar oss med i en berättelse om hans liv där ett tidigare missbruk fanns med i bakgrunden. Alexander väver ihop lärdomar och kunskap med sin berättelse på alldeles unikt sätt, detta vill ni inte missa!
1/11/20231 hour, 11 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

110. Alexander Erwik

I veckans avsnitt pratar vi med Alexander Erwik, tidigare chefsredaktör på Finest.se om hans livshistoria och den lite dolda kopplingen till missbruk genom åren - Ett spännande avsnitt ni inte vill missa!
1/4/202356 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

109. Lisette Alfredsson

Youtubern Lisette Alfredsson gästar podden och berättar om en smått förvirrande uppväxt och en beroendeproblematik som under flera år smög sig på bit för bit. Ett spännande avsnitt för dig som kanske går och funderar på om festandet faktiskt börjat bli ett problem.
12/28/20221 hour, 3 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

SPECIALAVSNITT: Julsagan "Bara en mellanöl" med Robert Bohman

Julafton är här och vi vill passa på att bjuda på någonting extra för den som känner att den behöver, eller vill det. I år får ni följa med i Robert Bohmans julsaga vid namn "Bara en mellanöl". Vill du kanske läsa någonting extra på julafton kan du gå in på The House hemsida och bläddra bland mängder av artiklar om just beroende och medberoende. Vi önskar er alla en riktigt god jul!
12/24/202222 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

108. Julspecial med Olivia Trygg Larsen från Trygga Barnen

I veckans avsnitt gästar Olivia från barnrättsorganisationen Trygga Barnen och Robert Bohman, vi pratar om julen och hur man bör tänka en extra gång vad gäller alkohol (och droger) runt barn. Välkomna in i värmen för ännu ett hjärtligt avsnitt.
12/21/202237 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

107. Milla Hanseblad

Milla Hanseblad är på väg att köpa heroin när hon ser ett studentflak på andra sidan gatan. Det är glädje, skoj och firande. Då slår det Milla. Det är ju hennes klass. Detta är en skakande historia om någon som hamnade fel väldigt fel vädligt tidigt. Men som till sist fick hjälp av allas våran Robert Bohman. Detta vill ni inte missa!
12/14/202258 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

106. Per Buténas

Denna veckan träffar vi Socialpedagogen och Coachen Per Buténas som berättar om sin lite brokigare uppväxt delvis kantad av våld, droger och kriminalitet till hur han tillslut lyckades hitta vägen framåt. Hör Pers tankar om att repa sig från återfall och hans lärdomar under resans gång, en hjärtlig och öppen diskussion. Detta avsnitt får ni inte missa!
12/7/20221 hour, 5 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

105. Agnes Novak

Agnes Novak som har erfarenhet av beroendeproblematik sedan 2004 och har arbetat specifikt med sexuella och relationella tvångsbeteenden sedan 2013, äntligen gästar hon podden. I detta avsnitt berättar hon om sin resa och varför hon hamnade på just den banan. Ett öppet och spännande avsnitt som inte får missas!
11/30/202259 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

104. Angelica

Angelica gästar podden i ett avsnitt som tar oss genom en unik resa från att växa upp med en moder som har en väldigt speciell sjukdom, till att senare i livet inse hur det har påverkat henne att själv. 
11/23/20221 hour, 4 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

103. DJ Pamela

Pamela var en av stockholms första kvinnliga DJs och fann sig själv plötsligt i ett ständigt pulserande nattklubbsvärld, där droger blev en central del av livet. Närheten till droger i kombination med vad hon jobbade med gjorde att hon under en lång tid blev fast i ett beroende som bara fortsatte att fördjupas. Tillslut tog hon farväl av sitt jobb och spenderade månader på ett Rehab, men vändningen kom och DJ Pamela hittade tillbaka till musiken. Missa inte detta avsnitt!
11/16/20221 hour, 2 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

102. Fredrik Lie

Fredrik Lie delar med sig av en resa som ledde honom rakt ner i mörkret under en lång period, för att sedan vända och ta honom till ett drogfritt och vackert liv. Idag delar Fredrik med sig och hjälper andra som håller på att hamna på samma bana.
11/9/202257 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

101. Johanna Öjersson

Denna vecka träffar vi Johanna Öjersson som varit nykter i lite över 11 år. Vi får höra om hennes resa som började med alkoholism redan i tonåren och hur hon tillslut har hittat rätt väg i livet. Följ med!
11/2/202249 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

100. Nemos mamma

Podden fyller 100 avsnitt och det ska givetvis firas på ett alldeles speciellt sätt! Nemos mamma gästar podden för att dela med sig av hur hon upplevde hans missbruk, men också berätta lite om sina egna erfarenheter i kampen mot beroendesjukdomen… Detta får ni inte missa!
10/26/202255 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

99. Calle Östlund

Denna vecka träffar vi äntligen Calle Östlund, Nordic Creative Director på Warner Bros. Discovery. Det blir en hjärtlig och ärlig diskussion och vi får höra hur Calle, efter att länge ha känt ett hål inom sig tillslut fick hjälp av experter att hjälpa sig själv, på flera plan. Vad var vändpunkten, vad var de avgörande orden såhär i efterhand? Missa inte!
10/19/202253 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

98. Malla

I veckans avsnitt träffar vi beroendeterapeuten Malla. En unik resa från veckor utan sömn, i minst sagt speciella förhållanden till att bryta band med nästan hela sin bekantskapskrets för att hitta vägen till tillfrisknandet. Följ med!
10/12/202246 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

97. Anna Setréus

Vi träffar Anna Setréus som är en av terapeuterna på The House och pratar om allting från hennes ungdom till hur hon brinner för att hjälpa människor. Missa inte vårat prat om korsberoende och annat som kanske inte nämns lika ofta. 
10/4/202255 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

96. Robert Laul

Denna vecka är vi i Göteborg och träffar mycket efterlängtat Robert Laul som tar oss med på en resa från ett hektiskt liv som sportjournalist i Stockholm. Vi pratar om alkoholproblematiken som hängde över axeln under hans aktivaste år och hur han tillslut hittade en vändning. Följ med!
9/27/20221 hour, 10 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

95. Frågeavsnittet

Vi har ett litet mellanavsnitt då vi flyttar in i den nya studion hos The House, allt är inte helt klart men nu är vi väldigt nära. Vi svarar på lyssnarfrågor som ställts via våra sociala kanaler samt pratar lite om nutid och framtid. En överraskning avslöjas i slutet, häng med!
9/21/202253 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

94. Barnprogramledaren Henrik Ståhls första intervju om sitt beroende!

Den smått legendariska barnprogramledaren Henrik Ståhl har i princip aldrig berättat sin historia offentligt förut. Just därför blev detta så starkt, skört, fint, genuint och äkta. Ja, det räcker med att säga så. Lyssna själva.
9/13/202257 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

93. Rasmus Troedsson - Min tid är nu!

Rasmus Troedsson är skådespelaren från succéserien ”Vår tid är nu”. Idag är han rykande aktuell med boken ”Min tid är nu” som i mångt och mycket handlar om hur han för många år sedan tog sig ur missbruket med hjälp av sin tro . Känslosamt, ärligt och vackert! Det är Rasmus Troedsson!
9/6/202251 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

92. Jens Hultén och Benny Haag gästar!

Skådespelarna Jens Hultén och Benny Haag har både yrket och nykterheten gemensamt. Nu regisserar Benny Jens i enmansföreställningen ”Sista matchen” som har premiär i höst. Lyssna på detta spännande samtal om missbruk, nykterhet och denna grymma föreställning!
8/30/202259 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

91. Richard Eklind - nykter i 19 år

Det är få som kan fånga en publik som Richard Eklind. Han är väldigt inspirerande och det är häftigt att lyssna på någon som verkligen tror på allt han säger. Efter 19 års nykterhet fortsätter Richard att dela med sig av sin historia och föra budskapet vidare. Och SOM han gör det! Jag blev helt trollbunden, och jag är säker på att ni kommer bli det också.
8/23/20221 hour, 1 minute
Episode Artwork

90. Joakim Lindéns väg från mörkret till ljuset

Veckans avsnitt gästas av Joakim Lindén som berättar sin gripande historia. Från våld, missbruk, jakt på bekräftelse och droger i mängder till ett liv han tidigare bara kunde drömma om. Tack för din ärlighet, Jocke!
8/16/202253 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

89. Kekkis väg till friheten

Jimmy Kekki gästar podden och tar oss med på en inspirerande och ärligt livshistoria. Från becksvart mörker och tungt missbruk till många års nykterhet och ett liv där han får hjälpa otroligt många människor!
8/9/20221 hour, 1 minute, 10 seconds
Episode Artwork

88. Från hemlös narkoman till kommunalråd

Veckans avsnitt är en väldigt känslosam historia när politikern Jennie Claesson gästar oss och berättar sin resa från att vara en narkoman i hemlöshet, till att finna nykterhet, sinnesro och dessutom en otroligt karriär. Både som VD för framgångsrika företag och som politiker. En helt fantastisk och väldigt inspirerande livshistoria med andra ord!
8/2/202255 minutes, 1 second
Episode Artwork

87. Micke Målarns spelberoende

Till vardags driver Micke Målarn podden "GöttÄnna" ihop med Glenn Hysén. Men idag är han veckans gäst i podden och berättar på ett öppenhjärtligt och hjärtskärande sätt en helt otrolig livshistoria om sitt spelberoende. Svårt att förstå när man inte varit i det själv men Micke sätter ord på det på ett bra sätt.. Lyssna själva!
7/26/20221 hour, 4 minutes
Episode Artwork

86. Sotar-Thomas gästar!

Nemos kompis från tolvsstegsvärlden, den fantastiska Sotar-Thomas, gästar podden och delar med sig av sin starka livshistoria. Och det blir en ärligt och väldigt fint samtal. Trots att grabbarna håller på olika lag...
7/19/202249 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

85. Beroende & ADHD med Erik Rosenberg

Poddaren och komikern Erik Rosenberg kom förbi studion och det blev ett samtal om beroende, adhd, föräldraskap och allt däromkring. Erik har många herrans år som nykter bakom sig så det fanns mycket att prata om!
7/12/202251 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

84. ”Klippet i blicken” med Aziz Laarif

Nemos gamla sponsor Aziz Laarif gästar podden och berättar en fantastisk historia om hur han tog sig ur sitt beroende. Hoppfullt och inspirerande. Men också en hel del om det smärtsamma i att ha närstående som fortfarande kämpar…
7/5/20221 hour, 5 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

83. Beroendeakutvården med Dr Isak

Isak, läkare på St Görans beroendeakut och tillika läkare hos the house är veckans gäst! Vi går genom exakt hur allting funkar på beroendeakuten. Men också en hel del om Isaks funktion på The Hosue Rehab. Spännande och intressant!
6/28/202254 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

82. Matti Ollikainen från Franska Trion gästar

Efter en uppväxt av missbruksproblematik i hemmet, år av turnéliv och stora mängder alkohol, kapitulerade Matti och gick på ett tolvslagsmöte. Han tragglade sig igenom de tolv stegen, utan att egentligen förstå vad han höll på med, men när han tillslut var igenom arbetet hittade han en kärlek till nykterheten som var så mycket starkare än den till alkoholen!
6/21/202249 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

81. Dataspelsberoende med Sven Rollenhagen

I veckans avsnitt träffar Nemo och Felix, Sven Rollenhagen, specialist inom digitala missbruk. Ett mycket spännande samtal! Hur ska du bemöta ditt barn som kanske spelar för mycket? Är verkligen dataspelsberoende ett riktigt problem? Och hur kan det se ut? Lyssna på veckans avsnitt och få alla svar!
6/14/20221 hour, 42 seconds
Episode Artwork

80. Att förlora sitt barn och vinna tillbaka det!

När jag frågade er lyssnare om vilka gäster ni önskade så var det många som önskade Instagram-profilen ”mamma_igen”. Jag hade ingen koll på vem det var, men er önskan är som bekant min lag. Jag bjöd in denna fantastiska kvinna till podden och hon bjöd i sin tur mig på en otrolig livshistoria! En historia om att knarka bort vårdnaden om sitt barn. Men att sedan bli nykter och vinna tillbaka det igen! Omskakande lyssning! Hör själva!
6/7/202245 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

79. Den första nyktra sommaren

Sommaren står för dörren och Hedén, Bohman och Granander slår sig ner i studion för ett prata om ett väldigt aktuellt ämne för så många av oss - Den första nyktra sommaren. Hur var det för de? Hur ska man förhålla sig? Finns det några konkreta tips? Och - Vad ska man dricka, om man inte vill dricka alkohol?
5/31/202244 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

78. Sindy Niklassons ofattbara liv!

Svårt att beskriva Sindy som person eller ens detta avsnitt. Hon är en väldigt fascinerande människa med en STOR följarskara. Och det förstår man! För hennes livshistoria är något av det sjukaste jag någonsin tagit del av. Jag fällde tårar och tappade hakan om vart annat… Ja, lyssna själva!
5/24/20221 hour, 8 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

77. Har Per Holknekt äntligen funnit ett lugn?

Per Holknekt gästar podden och delar med sig av sina ups and downs. Ett liv som varit som en osannolik berg- och dalbana. Men verkar det inte som att han äntligen har funnit något slags lugn nu?
5/17/202252 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

76. "Min värsta mardröm var att leva nykter"

Nemos vän Andrea Norden gästar podden och berättar om en tjej som utåt sett hade allt. Men AW:n på jobbet började tidigare och tidigare, och när Andrea startade eget och ingen såg på, pågick AW:n dygnet runt. Hur blev det såhär?
5/10/20221 hour, 9 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

75. Polisen Erik Petschler gästar!

Polisen Erik Petschler gästar och tillsammans med Robert Bohman så diskuterar vi narkotikapolitik, legalisering och polisens roll i allt detta. Intressant, nyanserat och dynamiskt! Detta vill ni inte missa!
5/3/202254 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

74. Tomas Kaya - Den trasiga uppväxten ledde till Talang

Idag gästas podden av Talang-finalisten och artisten Tomas Kaya som sitter på en otroligt stark historia om en uppväxt fylld av missbruk, medberoende och våld i hemmet. Hur gör man för att våga bryta med familjen? Och hur tar man sig vidare på egna ben?
4/26/202254 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

73. Hur blev Jenny Sömsk världens soligaste människa?

Jenny Sömsk är en kvinna som sprider så otroligt mycket värme och glädje i 12-stegsvärlden. Denna vecka gästar hon podden och berättar om sin resa från alkohol, droger och destruktiva relationer till hur hon blev denna soliga och lyckliga människa med flera års nykterhet i bagaget. Vad hände? Och hur gör man?
4/19/202257 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

72. Max "Senior" Söderholm gästar!

För två veckor sedan så gästade Fredrik Söderholm podden. Denna vecka så gästar hans storebror Max. Även han ofta förekommande i ”Gott Snack”. Och även om det finns likheter i deras historier så skiljer dom sig väldigt mycket åt. Tack för en väldigt klok och insiktsfull livshistoria Max! Så fint att du funnit din väg ut ur mörkret.
4/12/20221 hour, 5 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

71. Att bli nykter som ung med Pierre Rongione

När Pierre Rongione stapplade in på ett möte för nästan fem år sedan så blev han den första som Nemo var sponsor åt. Idag hjälper Pierre i sin tur massor med människor och nånstans beskriver väl det 12-stegsprogrammets magi. Lyssna på Pierres fina livshistoria och ta del av en riktig livsförändring!
4/5/202252 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

70. Trauma och Ego med Fredrik Söderholm

Fredrik Söderholm är tillbaka i podden och om förra besöket var en lifestory så blir detta besök mer ett öppet samtal om trauma, egot och alla de grejor han intresserat sig för det senaste året. Grejor som ABSOLUT har en direkt koppling till beroende och missbruk.
3/29/202248 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

69. Skådespelaren Pia Johansson gästar

Pia Johansson är en av Sveriges folkligaste komiker och skådespelare. I veckans avsnitt berättar hon om att växa upp i missbruk och hur det format henne. Gripande, sorgligt och mörkt. Men också hoppfullt och fint. Hon berättar även varför hon sen många år tillbaka valt att själv leva nykter. Tack för din ärlighet Pia!
3/22/202253 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

68. DJ:n som blev drogterapeut

Markus Enochsson var DJ och en av de stökigaste i AIK-klacken. Idag är han behandlingsansvarig på The House Rehab med många års nykterhet i bagaget. Men hur såg vägen dit ut? Och kan man fortsätta hänga med gamla stökiga AIK-polare även som nykter? Eller hur funkar det?
3/15/202258 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

67. Kristoffer Triumfs kamp för att lära sig dricka...

Ända sedan Kristoffer Triumf började dricka alkohol så har det oftast blivit kaos i princip varje gång han kliver på flaskan. Så till den milda grad att han skrivit en bok om det, ”Törst”, som släpptes förra året. Hur går det för Kristoffer idag? Är han nykter? Eller kämpar han fortfarande?
3/8/20221 hour, 5 minutes, 1 second
Episode Artwork

66. Sanna Brådings berg- och dalbana

Mångsysslaren Sanna Bråding gästar och tar oss med på en otrolig livshistoria via tv, film, fängelsedomar, droger… Ja, listan kan göras hur lång som som helst. Ett väldigt fascinerande och intressant avsnitt om en unik kvinna med ett unikt livsöde!
3/1/202256 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

65. Det stora sex-avsnittet!

Sex i nykterheten! Sex i tillfrisknandet! Varför är det så laddat? Är det för att sex ofta varit något destruktivt för många av oss i missbruket? Frågorna är många! Hedén och Bohman slår sig ned med sexologen Malin Drevstam och går till botten med ALLT inom sex, intimitet, närhet och dejtande. Detta vill ni inte missa!
2/22/20221 hour, 4 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

64. Victor De Almeida från ”DiaLogiskt” gästar!

Victor De Almeida har förlorat sin fru i sina armar. Han har haft oräkneliga överdoser. Men idag har han många års nykterhet bakom sig samt driver den väldigt framgångsrika youtube-intervjuserien ”DiaLogiskt”. Hur såg vägen hit ut?
2/15/202253 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

63. Att förlora sin dotter till drogerna

Cilla Zbinden berättar i veckans avsnitt en väldigt drabbande livshistoria om hur hon förlorade sin dotter Lisa till drogerna. Så otroligt sorgligt och bottenlöst mörkt. Men också väldigt fint och hoppfullt att höra om Cillas jobb med sig själv. Veckans avsnitt berör!
2/8/20221 hour, 2 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

62. Maxine Nordlindh - ADHD, ätstörningarna och alkoholen

Maxine Nordlindh, känd från ”Gift vid första ögonkastet”, kommer förbi podden och berättar om sin livshistoria som kantats av ätstörningar, alkohol, adhd, destruktiva relationer och mycket mer. Ett väldigt ärligt och bjussigt avsnitt med en fantastisk människa!
2/1/202252 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

61. Ätstörningar med Hanna Wirdegård

Bokatuella Hanna Wirdegård tar oss med på en helt ofattbar berg och dalbana. Hanna har kämpat mot flera olika sorters ätstörningar i princip hela sitt liv och hela hennes historia är så jobbig, smärtsam och komplex. Men också så ärlig, hoppfull och inspirerande! Lyssna själva!
1/25/202257 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

60. Karl of Sweden - Den manliga strippan!

Karl Frid aka Karl of Sweden har varit manlig strippa. Han har varit dokusåpa-stjärna. Han har suttit i fängelse. Han har varit djupt nere i ett missbruk. Ska jag fortsätta? Eller så lyssnar ni bara på avsnittet själva och får ta del av denna smått otroliga livshistoria!
1/18/20221 hour, 33 seconds
Episode Artwork

59. Malin K Storm - Ansiktet utåt för Absolut Vodka

Malin K Storm tar oss med på en resa där hon ständigt är på flykt. Både geografiskt men kanske också från sig själv? Från kändistäta fester i Los Angeles till att bli brand ambassador för Absolut Vodka. Men parallellt med detta så eskalerade hennes missbruk… Idag har Malin många års nykterhet i bagaget, försörjer sig på sin yoga-kanal och är småbarnsförälder. Men hur såg resan hit ut?
1/11/202259 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

58. Den otroliga Madeleine Swartz gästar

Madeleine Swartz driver Nya Steget, är certifierad alkohol och drogterapeut, energiterapeut, 12-stegsterapeut, certifierad handledare i sorgbearbetning. Nu gästar hon podden för att prata om barn, medberoende samt dela med sig av sin fantastiska erfarenhet och kunskap.
1/4/202258 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

57. Madrömsuppväxten som blev till något fantastiskt

Vi har pratat mycket om Sandra på The House Rehab i denna podd. Hon är ju kvinnan man når som första person när man kontaktar The House. Men vem är Sandra? Vart kommer hon ifrån? Vad är hennes story? Lyssna på denna otroligt drabbande och skakande livshistoria. Sandra Ekroth - Från becksvart mörker till ett helt fantastiskt liv!
12/28/202159 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

56. Julspecial med Trygga Barnen

Vi kör en julspecial där vi gästas av Olivia från Trygga Barnen. Ett samtal om deras verksamhet, våra erfarenheter av julen samt lite lyssnarfrågor i ämnet. God jul och hoppas detta avsnitt kan vara en fin stöttning för er som har det tufft i jul!
12/21/202147 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

55. Andreas Haglund - Från missbruk till CAIRY

Andreas Haglund gästar podden och berättar om sin resa från alkoholismens mörkaste platser till hur han grundade appen Cairy, ett community för alkoholister och narkomaner runt om i Sverige. En fascinerande livshistoria om hur man kan vända sitt liv och verkligen åstadkomma häftiga saker i nykterheten!
12/14/202154 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

54. Tatueringsprofilen Ryssnisse gästar

Niklas "Ryssnisse" Hallberg är inte bara ett stort och repsekterat namn i tatuerings-världen. Han är även nykter och drogfri sedan många år. I veckans avsnitt delar han med sig av sin livshistoria på ett gripande, ärligt och givande sätt. En riktig berg och dalbana! Häng med!
12/7/20211 hour, 9 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

53. De 12 stegen - del 2

Veckans avsnitt är den andra delen av fördjupningen inom de 12 stegen där Hedén, Bohman och Granander tar er från steg fyra hela vägen till det tolfte och sista steget.
11/30/20211 hour, 9 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

52. De 12 stegen - del 1

Vi pratar ofta om de 12 stegen i denna podd. Och ni är MÅNGA som är nyfikna på dessa steg, så i detta avsnitt går Hedén, Bohman och Granander genom de 12 stegen. Både hur de ser ut i det ursprungliga 12 stegsprogrammet men också hur The House Rehab har valt att arbeta med stegen.
11/23/202157 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

51. Christopher O'Regans väg till ett nyktert liv

TV-profilen och populärhistorikern Christopher O'Regan gästar podden och med sin OTROLIGA röst tar han med oss med på en ärlig resa full av inlevelse. Ett ganska speciellt avsnitt med en väldigt speciell människa.
11/16/20211 hour, 5 seconds
Episode Artwork

50. NYPREMIÄR MED ELLEN BERGSTRÖM

Avsnitt 50, jubileum och SPRAKANDE NYPREMIÄR när den mest önskade kvinnliga gästen någonsin gästar podden! Men avsnittet inleds med att poddens nya kollegor Robert Bohman och Felix Granander tittar förbi en snabbis och pratar om poddens utveckling och framtid! Mycket är sig likt, men ändå en del förändring... En sak är i alla fall säker - Detta avsnitt vill ni INTE missa!
11/9/20211 hour, 8 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

49. Kokain och Relationer med Robert Bohman

Magnus tackar för sig i podden och det görs med ett kärleksfullt och känslosamt farväl, samt att vi pratar ”kokain och relationer” med den eminenta Robert Bohman. Ett kapitel avslutas och ett annat tar vid… Förändringar kommer med andra ord att ske men resan för den här podden har bara börjat!
11/2/202153 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

48. Internetdroger med Börje Dahl

Börje Dahl, socionom som jobbat på beroendefältet i över 35 år bjuder in till ett samtal om internetdroger och mycket annat. Intressant, lärorikt och spännande. Men också sorgligt och mörkt..
10/26/202152 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

47. ADHD & Beroende med Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren gästar och delar med sig av sin drog historia. Och hur det var nära på att gå riktigt åt helvete där ett tag... Samtalet mynnar ut i en intressant diskussion om ADHD, grabbarna emellan. Där alla tre i studion har helt olika upplevelser av ADHD och medicinering. Detta skapar en intressant dynamik och en spännande och nyanserad diskussion tar vid.
10/19/20211 hour, 9 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

46. Arvtagaren som blev narkoman - Felix Granander

Felix Granander kom till världen som Jan Stenbecks okända son. Med ett stort arv så var vägen öppen för att krascha rejält i ett missbruk vid väldigt ung ålder. Men hände egentligen? Och hur såg vägen ut från dagligt kokainanvändande till delägarskap i The House Rehab? Lyssna på detta avsnitt och ta del av denna otroliga livshistoria!
10/12/20211 hour, 2 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

45. Annika Jankell om livet med Thorsten Flinck

Annika Jankell berättar på ett öppenhjärtligt sätt om sina år med Thorsten Flinck. Om hur hon fick hjälp med sitt medberoende och hur hon tänkte kring deras gemensamma barn Felice och Happy Jankell. Gripande och ärligt berättat, men också en historia full av respekt och kärlek!
10/5/20211 hour, 6 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

44. Kan en missbrukare lära sig dricka normalt? Med Vanja Wikström

Vi gästas av influensern Vanja Wikström som berättar om hur hon missbrukade alkohol under många år. Men efter några nyktra år, så kan hon idag dricka något glas ibland. Och klarar av det. Magnus och Nemo blir lite chockerade, och en väldigt intressant diskussion tar vid.
9/28/202156 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

43. Daniel Harre - Ordförande i spelberoendes riksförbund

Vi gästas av Daniel Harre som är ordförande i spelberoendes riksförbund. Han bjuder på en gripande, sorglig och omskakande historia om hur ett spelmissbruk kan äta upp ens liv... Vi är glada att Daniel tog sig ur det! Och vi är glada att han kom till oss och bjöd på sin story!
9/21/20211 hour, 14 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

42. Alicia Ahlström - tolv återfall på sex månader

Alicia blir den andra av våra privata kompisar som gästar podden. Hon tar oss med på en gripande och hoppfull livshistoria. Tack för din ärlighet och generositet fina Alicia! Detta avsnitt kommer garanterat att hjälpa MÅNGA tjejer (och killar) där ute!
9/14/20211 hour, 2 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

41. Sex och relationsberoende med Roger Nilsson

Ni är MÅNGA som har önskat ett avsnitt om sexberoende. Det har vi också, men vi ville vänta på en gäst som verkligen har koll på detta. Plötsligt kom Roger Nilsson, som en skänk från ovan, och delade med sig av sin expertis och breda erfarenhet i ämnet. Detta blev väldigt speciellt och spännande. Väl värt väntan!
9/7/20211 hour, 5 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

40. Världens olyckligaste miljonär - Henrik Welin

Podden tar ett nytt grepp när vi börjar bjuda in lite privata vänner. Helt enkelt dom starkaste historierna från tolvstegsvärlden. Först ut är Henrik Welin. Henrik är en extremt framgångsrik företagare och i veckans avsnitt tar han oss med på sin fantastiska livshistoria. Gör er redo för en riktig berg å dalbana!
8/31/20211 hour, 2 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

39. Hur ska Johan Croneman hindra fler återfall?

Dagens Nyheters legendariska krönikör och skribent Johan Croneman gästar podden och tar oss med på en ärlig, drabbande och naken livshistoria. Ännu ett krig mot beroende och ännu ett livsöde som berörde oss djupt.
8/24/20211 hour, 7 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

38. Broderns död fick Johar Bendjelloul att bli nykter

Johar Bendjelloul är en prisbelönt journalist och programledare. När hans bror Malik gick bort så tog Johar ett beslut. Ett beslut som var livsviktigt för att inte han själv också skulle gå under. Ett beslut som skulle förändra hela hans liv. Lyssna på detta avsnitt för att höra hela historien!
8/17/202157 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

37. Socker & kost med Bitten Jonsson

Den vansinnigt karismatiska och kunnige Bitten Jonsson golvar oss med sin kunskap och sin erfarenhet. Många ögonöppnare och "aha"-upplevelser i detta avsnitt.
8/10/202159 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

36. Sveriges främsta beroendeforskare professor Fred Nyberg

Fred Nyberg, som forskat på beroende ungefär lika länge som Nemo har levt, gästar podden och delar med sig av sin digra erfarenhet och expertis. Varför använde tyska soldater kristalliserat metamfetamin? Bör man legalisera cannabis i Sverige? Detta blir en ögonöppnare för oss båda och vi är säkra på att Fred också kan hjälpa många av våra lyssnare med sin kunskap.
8/3/20211 hour, 5 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

35. Cimon Lundberg delar sin story för första gången!

Cimon Lundberg delar för första gången någonsin sin STARKA livshistoria! Från Paradise Hotel, mörker och missbruk. Till ett års nykterhet, välmående och sinnesro!
7/27/20211 hour, 5 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

34. Barnet blev Peter Eggers vändning

Skådespelaren Peter Eggers gästar podden och berättar en ärlig, stark och gripande livshistoria om hur ett barn och ett ultimatum från en livspartner blev början på vändningen..
7/20/20211 hour, 3 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

33. Manne Forsberg berättar sin starka lifestory

Pappapoddaren, föreläsaren och författaren Manne Forsberg gästar podden och delar sin otroliga livshistoria om hur han slog i botten rejält. Och sedan reste sig. Och SOM han reste sig!
7/13/202159 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

32. Självkänsla med Mia Törnblom

Behöver denna fantastiska kvinna någon närmare presentation egentligen? Över 20 års nykterhet. En GURU inom självkänsla. Böcker. Föreläsningar. Kurser. Men hur har hon hjälpt Magnus och Nemo genom åren? Lyssna å få veta!
7/6/20211 hour, 4 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

31. Magnus Hedman - från guldbollenvinnare till narkoman

Nu är det Magnus tur att dra sin livshistoria och det blir en fascinerande resa från att spela på väldens största fotbollsarenor till att nästan knarka ihjäl sig… Vad hände egentligen? Hur kan en så uppburen prominent fotbollspelare krascha så hårt? Och hur såg resan tillbaka ut?
6/29/20211 hour, 2 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

30. Fredrik ”Geniet” Söderholm - Mannen under ständig utveckling!

Medie- och poddprofilen Fredrik "Geniet" Söderholm gästar podden och berättar om sin resa. Dels om vägen ut ur missbruket, men också om hur han ständigt försöker jobba med sig själv på olika sätt. Spännande, inspirerande och intressant!
6/22/202157 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

29. Micke Gunnarsson - "Jag behövde bryta ihop fysiskt"

Micke har över 20 års erfarenhet av föreläsningar, texter, produkter och tjänster baserat på egna upplevelser. Mickes mission handlar i grunden om att skapa mer kärlek inom oss för att på så sätt kunna skapa en än mer kärleksfull värld. Han har varit nykter i många år och nu gästar han podden för att bjuda på sin historia!
6/15/20211 hour, 3 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

28. Magnus intervjuar Nemo

Dagens gäst är ingen mindre än Nemo själv. En spännande resa om hur bar-inkastaren i Sunny Beach rekryteras till reality programmet 'Kungarna av Tylösand' - och om huruvida ett blixtsnabbt kändisskap verkligen är bra för en beroendepersonlighet.
6/8/20211 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

27. Mathias Holmgren - från toppen till botten och upp igen

Artisten Mathias Holmgren berättar om sin resa via Fame Factory, Barbados, Melodifestivalen och hur han sedan krashade i sitt missbruk. Och hur han tog sig tillbaka till där han är idag. En fantastisk livshistoria med en fantastisk man.
6/1/20211 hour, 6 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

26. Jan Johansens väg ut ur alkoholismen

Jan Johansen hade vunnit hela svenska folkets hjärtan med mello-vinnaren ”Se på mig”, men efter det började vägen mot kraschen. Vad hände? Och hur tog han sig tillbaka?
5/25/202158 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

25. Svartzonker - Från missbruk till framgång och välmående

Fiske-legendaren, krögaren och TV-profilen Claes "Svartzonker" Claesson gästar podden och drar sin smått otroliga livshistoria för oss. Från becksvart mörker till framgång, välmående och nykterhet. Wow!
5/18/20211 hour, 10 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

24. Medberoende med Ann Söderlund

Ann Söderlund har tillsammans med Sanna Lundell gjort böcker, scenföreställningar och tv-program om medberoende. Nu gästar Ann podden och delar med sig av sin digra expertis och erfarenhet.
5/11/20211 hour, 11 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

23. Nanne Grönvall om uppväxten i missbruk

En av våra mest folkkära artister gästar podden och delar med sig av en stark, gripande och ärlig historia kring en riktigt tuff uppväxt.
5/4/202152 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

22. ”Din soldat”-Albins väg ut ur missbruket

2014 släppte Albin Johnsén ”Din soldat” som blev årets största hit! Men inuti Albin blev det bara mörkare och mörkare... Lyssna på denna fascinerande, gripande och intressanta livshistoria från en våra allra finaste artister!
4/27/20211 hour, 5 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

21. Clara Klingenström - från mörker till mellostjärna

Från missbruk, destruktiva relationer och mörker till nykterhet och att bli Melodifestivalens nya stora stjärna!
4/20/202153 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

20. Från botten till beroendeterapeut med Robert Bohman

Veckans avsnitt gästas av ingen mindre än grundaren av The House, Robert Bohman. En rörande historia om hur Robert gick från många års missbruk till att idag driva öppenvården The House.
4/13/20211 hour, 6 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

19. Socker- och matmissbruk med Babben Larsson

En av våra allra mest folkkära programledare och komiker gästar podden och lär oss exakt ALLT om sockerberoende!
4/6/202154 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

18. Legendaren Tommy Körberg gästar!

En livs levande legendar gästar podden! Tommy Körberg om spriten, drogerna och den fantastiska karriären. Enjoy!
3/30/20211 hour, 1 minute, 45 seconds
Episode Artwork

17. Anja Lundqvist - Över 20 år som nykter alkoholist!

En av våra allra mest folkkära skådespelerskor gästar podden och berättar om både sin fantastiska karriär och sin resa från missbruk till tillfrisknande.
3/23/20211 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

16. Beroendeforskningen med My Skarsgård

Mamma Skarsgård med MÅNGA nyktra år i bagaget gästar och delar med sig av sin story samt sin expertis kring beroendeforskningen.
3/16/20211 hour, 2 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

15. Vi lär Patrik Sjöberg ha roligt i nykterheten

Nemo och Magnus läste i tidningen om att Patrik hade svårt att ha kul i nykterheten. Så de bjöd in honom till podden för ett samtal om just detta och ALLT därtill!
3/9/20211 hour, 2 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

14. Hur Albin Lee Meldau hittade ut ur mörkret...

Artisten Albin Lee Meldau gästar podden och berättar på ett öppenhjärtligt och ärligt sätt om sin resa från mörkret till ljuset.
3/2/20211 hour, 10 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

13. Marcus Birros missbruk och resan tillbaka

Marcus Birro är veckans gäst och i detta avsnitt tar vi oss igenom hela hans livshistoria. Det blir en väldigt inspirerande berg- o dalbana. Häng på vetja!
2/23/20211 hour, 7 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

12. Ken Ring försöker bli drogfri

Efter 30 år av drogande försöker nu Ken Ring ändra sina levnadsvanor.. Men hur går det? Och vilka är dom största utmaningarna?
2/16/20211 hour, 12 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

11. Andlighet med Nicke Borg

Det finns många frågetecken och fördomar gentemot tolvstegsprogrammet i allmänhet och andlighet i synnerhet. I veckans avsnitt fördjupar vi oss i detta och rätar vi ut alla frågetecken!
2/9/20211 hour, 6 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

10. Skate-världsstjärnans uppgång och fall. Och uppgång igen.

Ali Boulala är en av dom allra största inom skate-världen och i veckans avsnitt bjuder han på sin fantastiska och dramatiska lifestory
2/2/20211 hour, 1 minute, 40 seconds
Episode Artwork

9. Beroende och föräldraskap

Influencern och entreprenören Josefine Dahlberg gästar denna säsongspremiär i ett samtal om beroende och föräldraskap
1/27/20211 hour, 11 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

8. Frågespecial

I säsongsavslutningen så besvarar vi lyssnarnas frågor! Med oss har vi experten Robert Bohman från The house Stockholm Berlin och programledaren och föreläsaren Ida Högström från Medberoendepodden.
12/22/20201 hour, 4 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

7. För dom som tvivlar

Veckans gäst är ingen mindre än skådespelaren Jens Hultén som har varit nykter i över 20 år Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
12/15/202044 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

6. Medberoende

I dagens avsnitt gästar Sanna Lundell och Ida Högström för att diskutera medberoende. Följ oss på instagram@hedmanheden@nemoheden @magnus_hedman
12/8/20201 hour, 2 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

5. Ensamhetens sjukdom med Tommy Nilsson

Tommy Nilsson berättar om hur ensamheten tog grepp om honom och vilka metoder han själv försökte med för att sluta dricka Följ oss på instagram@hedmanheden@nemoheden @magnus_hedman
12/1/202042 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

4. Min pappa är en narkoman med Lance Hedman

I veckans avsnitt gästar Lance Hedman och berättar hur det var att växa upp med en pappa som är narkoman.Följ oss på instagram@hedmanheden@nemoheden @magnus_hedman
11/24/202045 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

3. Återfall med Per Holknekt

I veckans avsnitt gästar Per Holknekt och berättar om sitt återfall och om spelbolagens grepp om de som är beroende. Följ oss på instagram@hedmanheden@nemoheden @magnus_hedman
11/17/202048 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

2. Dubbelliv & tvivel med Ola Rapace

I veckans avsnitt gästar skådespelaren Ola Rapace och pratar om hur missbruket påverkade hans relationer och om sin tid utomlands. Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
11/10/202046 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

1. En presentation. En sjukdom.

Vilka är Magnus Hedman och Nemo Hedén? Och varför gör dom en podcast om beroende? Följ oss på instagram @hedmanheden @nemoheden @magnus_hedman
11/3/202038 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Premiär för Hedman & Hedén – en beroendepodd

Magnus Hedman och Nemos Hedéns gemensamma resa började på en mörk scen i Gislaved hösten 2010. Det var sprit, droger, dekadens och misär. Den kvällen skulle dock bli startskottet på en relation som idag är något helt annat. För idag, exakt 10 år senare har Nemo varit nykter och drogfri i 5 år och Magnus i 3 år.
10/28/20201 minute, 35 seconds