Winamp Logo
Емоционалната интелигентност - рецепта за развитие Cover
Емоционалната интелигентност - рецепта за развитие Profile

Емоционалната интелигентност - рецепта за развитие

Bulgarian, Education, 1 season, 11 episodes, 7 hours, 23 minutes
About
В различните епизоди на подкаста Емоционалната интелигентност - рецепта за развитие ще ви споделяме защо емоциите и емоционалната интелигентност имат значение за живота ви - за взаимоотношенията ви, за изборите и решенията, за здравето и успеха ви, за адаптацията и устойчивостта ви. А каква може да е рецептата за развитие? Ще научавате от историите, които ще ви разказваме. Убедени сме, че вие, като наши слушатели, сте хора, търсещи рецепти за развитие. Приятно ни е да се запознаем. Ние сме Диана Узунова и д-р Антонина Кардашева и ви желаем приятни мигове в нашата компания.
Episode Artwork

Епизод 11: Рецепта за нещастие

Причините да се чувствате нещастни могат да са много. Може да не харесвате нещо в себе си или живота си, или защото в момента преминавате през труден етап.  Често психолозите изследват причините за нещастието и какво е поведението на всеки един нещастен човек. Хората понякога имат достатъчно време нарочно да поддържат емоционално състояние – нещастие. След известен период решават, че това е първата стъпка към намиране на решения.   Повече по темата чуйте в новия епизод на "Емоционалната интелигентност - рецепта за развитие".
12/22/202146 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Епизод 10: Стратегии за самомотивация

Колко от вас са се запитвали дали и защо мотивацията ви намалява? Коментираме темата за самомотивацията и процеса за поддържане на интерес и цел в живота.  Коментираме история на наш слушател и влизаме в дълбините на емоционалната интелигентност в бизнеса.  Желаем ви приятно слушане!
11/29/202158 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Епизод 9: "Кръг от мисловни модели"- продължението

За различните мисловни модели, които преминават през съзнанията на всички нас, пречупени през личната история на наш слушател, която е продължение от епизод 8 на нашия подкаст. Днес ви споделяме за липсата на мотивация, чувството на  апатия и много други казуси. Желаем ви приятно слушане. 
11/4/202123 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Епизод 8: "Кръг от мисловни модели" - споделена история

Добре е да знаем, че конкретни мисли могат да се появяват често в съзнанието ви и така да се превърнат в обичайни мисловни модели. Те често се появяват под формата на повтарящи се фрази, мисли или идеи, които ви идват наум отново и отново, както изглежда не по ваше желание.  Повече по темата- чуйте в новия ни епизод.
10/21/202135 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Епизод 7: Прилики и разлики между емоционална интелигентност и емоционална зрялост

Емоционалната интелигентност и емоционалната зрялост са два термина често използвани взаимозаменяемо, което може да предизвика известно объркване. Хората може да имат високо ниво на емоционална интелигентност, но да не са емоционално зрели. Повече по темата чуйте в новия ни епизод. Приятно слушане!
9/21/202134 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Епизод 6: Емоциите в деликатната същност на детската душевност

Идентичност, доверие, ролята на родителите за изграждане на емоционалната интелигентност при детето. За отношенията между членовете вътре в семейството. За изграждането на индивидуално съзнание и формира вътрешните му незрели търсения в посока на чувството за привързаност към околния свят. Слушайте ни в новия епизод на "Емоционалната интелигентност- рецепта за развитие".
7/15/202139 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Епизод 5: Връзката между емоционалната интелигентност и храната

В новия епизод на "Емоционалната интелигентност- рецепта за развитие" ще ви разкажем за Mood Nutrition. Каква е връзката между емоционалната интелигентност и храната? За продуктите, които използваме за постигане на балансиран и пълноценен начин на живот. За силната връзка между нашите емоции, настроението ни и храната, която приемаме. Желаем ви приятно слушане!
7/1/202136 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Епизод 4: Грижовността и връзката ѝ с емоционалната интелигентност

В трети епизод на Емоционалната интелигентност- рецепта за развитие си поговорихме за първите стъпки при формирането на емоционалната интелигентност при детето и как е подходящо да се подхожда спрямо детето още от момента на раждането му за изграждането на емоционалната му интелигентност.  Споменахме за дозата любов, която е добре да се дава на детето. Този път се гмуркаме по-дълбоко и разгръщаме разговора ни в посока темата за ефекта от поведението и емоциите  на родителите върху децата и по-конкретно за влиянието на грижовността върху мотивацията на детето.
6/13/202141 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Епизод 3: Първите уроци по емоционална интелигентност

В предния епизод, загатнахме за периодите в живота ни през, които се заражда и развива емоционалната интелигентност и стигнахме до извода за ранно детство, влияние на родители, семейна среда. Детството на човека е етап в неговото собствено развитие, който се интерпретира и оценява по различен начин от учените в областта на психологията. Повече по темата можете да чуете в трети епизод на "Емоционалната интелигентност- рецепта за развитие".
6/1/202141 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Епизод 2: Иновативни методи за емоционално развитие в образователната система

Във втори епизод на Емоционалната интелигентност- рецепта за развитие си поговорихме за иновативните подходи в образователната система и как това помага на емоционалното развитие при учениците. Ако нашето общество вложи усилията си да въведе емоционално интелигентен подход към решаването на сложни житейски ситуации, това ще помогне на младите хора да са по-самостоятелни и силно осъзнати за своите силни и слаби страни, готови да пристъпят към предизвикателствата в живота с увереност и разгърнат потенциала си за реализиране на лични и професионални цели. Желаем ви приятно слушане.
5/24/202146 minutes, 1 second
Episode Artwork

Епизод 1: Рецепта за емоционално развитие

Това е първият епизод на подкаста Емоционалната интелигентност – рецепта за развитие с водещи Диана Узунова- журналист и радио водещ и специалистът по емоционална интелигентност, психолог и психотерапевт- д-р Антонина Кардашева. Защо слоганът ни е „Рецепта за развитие“? Решихме да използваме термина „рецепта“ като метафора за съвкупност от съставки или предписание за посока на развитие. През различни проявления на емоционални реакции и емоционална интелигентност в живота ни, ще съставяме различни рецепти за индивидуално, семейно, партньорско, екипно, бизнес или организационно развитие.  Развитието е постоянно преминаване от едно състояние в друго, подобно на емоциите ни. Развитието е свързано с динамика, изменение, посоки. А рецептите са подробни указания за дозиране на съставки и начин на приложение. Първата рецепта ще чуете при анализа на първата история в този епизод.  В нашите епизоди на подкаста ще продължим да говорим за емоционалната интелигентност като съвкупност от умения и личности характеристики, и всички механизми, по които управляваме емоциите си по интелигентен начин. От историите, които ще споделите с нас, ще получите идеи за рецепти, които могат да са алгоритъм за развитието ви, подходи, решения, поведения, подходящи за вашата личност. Пишете ни и споделете историите, за да чуете вашите индивидуални рецепти: [email protected]
4/27/202138 minutes, 52 seconds