Winamp Logo
Első Yard Cover
Első Yard Profile

Első Yard

Hungarian, Finance, 4 seasons, 20 episodes, 19 hours, 36 minutes
About
Az Első yard a Pénzcentrum podcast sorozata. Olyan magyarokról szól, akik maradandót alkottak az üzleti szektorban. Azokra a kérdésekre keressük a választ, hogy mi motiválja őket, hogy nőttek fel, hogyan viszonyulnak a pénzhez. Hogyan alakították a karrierjüket, mit éreztek, amikor meghatározó sikereket értek el. Szoronganak-e még a jövőn, van-e B-tervük, mit tanítanak a pénzről, sikerről, vagyonról a gyerekeiknek, fiatalabb kollégáiknak.
Episode Artwork

Villám Géza és a nap őrült Bamakója

A negyedik évad záró epizódjában az ismert rádiós műsorvezető-sorozatvállalkozó Szabó Gál András, ismertebb nevén Villám Géza karrierútját dolgoztuk fel. A műsorban egyebek mellett szó volt arról, hogyan kezdett Szabó Gál 16 évesen szoftvereket árulni újsághirdetésekben, miért vette fel a Villám Géza nevet, mit gondol a nap őrült telefonjáról, amit a kilencvenes évek közepén a Radio Bridge-re készített, de beszélt az RTL-es Ecopoly-ról, az egy évadot megélt Heti Dörgés Villám Gézával című műsorról, egy környezetvédelemmel kapcsolatos büntetőügyről, és persze a nemrég megjelent, a Budapest-Bamako-raliról szóló Rust to Glory című dokumentumfilmjéről is.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/25/20231 hour, 18 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

29 éves, 500 millió dollárt ér a cégük – Kádár Tamás SEON-ról, kockázati tőkéről, jövőképről

A negyedik évad második epizódja Kádár Tamás SEON-alapító karrierútjáról szól. Az online csalásmegelőzési szolgáltatásokat nyújtó cég akkor lett szélesebb körben ismert a hazai üzleti nyilvánosságban, amikor 2021-ben 10 millió euró, 2023-ben pedig 94 millió dollár kockázati tőkéhez jutott vezető külföldi befektetőktől. Utóbbi, az amerikai Institutional Venture Partners (IVP) által vezetett kör továbbra is rekord befektetésnek számít a hazai startupok között, a tranzakció idején a bevont tőke értéke a 32 milliárd forintot is meghaladta, a SEON értékelése pedig 500 millió dollárra ugrott, ez mai árfolyamon számolva 176 milliárd forint.  A műsorban egyebek mellett beszélünk arról, hogy milyen problémafelismeréssel indult a SEON, mennyire nyitott könyv az életünk az interneten, milyen tapasztalatokat gyűjtöttek egy befektetési lehetőségnél, ami végül nem jött össze, hogyan változott a befektetőkkel kapcsolatos attitűdjük, hogyan hozták tető alá az első nagyobb üzletüket, szóba került, hogy miért különleges piac az Egyesült Államok, ezen túl pedig kérdeztük még Kádárt arról is, hogy mi volt a ráció amögött a leépítési kör mögött, amit nemrég hajtottak végre, és hogy miért nem örült, amikor 2022-ben felkerült egy listára, ami a leggazdagabb magyarokat mutatta be. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/202345 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

A másfél generációs értelmiségi – Kolosi Tamás Líráról, TÁRKI-ról, Magyarországról

A negyedik évad első epizódjában a TÁRKI-alapító és Líra-tulaj Kolosi Tamás karrierútja került a fókuszba. Az adásban szó volt Kolosi tudományos karrierjéről, a TÁRKI alapításának körülményeiről, a Líra csoportról, a Libri MCC által felvásárlásáról, de arról is, hogy miért nem lett politikus, miért tett neki szemrehányást Orbán Viktor, és hogy szociológusként, valamint a TÁRKI kétévente megjelenő Társadalmi Riport című kiadványának szerkesztőjeként hogy látja: milyen utat járt be a magyar társadalom a rendszerváltástól napjainkig.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/11/20231 hour, 15 minutes, 38 seconds