Winamp Logo
Elsa Billgren och Sofia Wood Cover
Elsa Billgren och Sofia Wood Profile

Elsa Billgren och Sofia Wood

Swedish, Hobbies, 1 season, 383 episodes, 3 days, 18 hours, 49 minutes
About
Känslan av ett riktigt bra auktionsfynd eller en skön dag i trädgården i poddformat! I Billgren Wood poddar vintage- och tv-profilen Elsa Billgren och kokbokförfattaren och inredningsprofilen Sofia Wood om framtida och samtida trender. Duon djupdyker i mat, konst, inredning, design och mode och delar med sig av personliga tankar och upplevelser. Det här är podden för inspirationstörstande personer med intresse för mat, hem och det goda i livet. Önska ämne på https://www.billgrenwood.se En podcast från Perfect Day Media.
Episode Artwork

279. Semestermisstag

Vi har börjat få smak på sommaren, och vill göra vårt yttersta för att få till en perfekt sådan. Men, steg ett för att få till den perfekta semestern är att göra alla de grövsta semestermisstagen när man fortfarande är ung och har energi att resa sig från katastroferna. Därför delar vi idag med oss av våra egna roliga och groteska erfarenheter från denna kategori av leverne. Gå gärna in på Billgren Woods instagramkonto också och berätta era. Okej håll i er nu. Välkomna!
5/30/202253 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

278. Lantlivet - inomhus & utomhus

Vi befinner oss i den där allra hoppfullaste tiden på året, då alla våra fantasier och planer för sommaren faktiskt fortfarande har möjlighet att bli exakt som vi vill. Om den nu utspelar sig på landet - som i vårt fall - är vår förhoppning att den blir EXAKT så som vi beskriver den i dagens avsnitt. Idag berättar vi om vårt perfekta liv på landet och hur vi kommer uppfylla det, inomhus och utomhus. Kanske. Välkomna! 
5/23/202242 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

277. Guldkanten i vardagen

Den här veckan listar vi saker som genom små insatser ändå lyfter dagen som helhet och kort och gott sätter guldkant på den. Dags för ett tipsigt avsnitt, men först lite festrapport från Elsas bröllopsdag. Välkomna!
5/16/202239 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

276. Äkta skönhet 2022

Skönhet, skönhet, skönhet. Evig och bestående och oändligt föränderlig. Just nu har vi skönhet på hjärnan, dagarna blir längre, människor rör på sig i högre grad och vi syns mer helt enkelt. Få saker är så subjektiv som skönhet, och därför så spännande att diskutera. Idag ska vi kika närmre på vad som utgör skönhet våren 2022 och vad vi tycks spå i kristallkulan... förlåt, i spegeln på väggen där. Välkomna!
5/9/202249 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

275. Festguiden

Hej kära vänner, efter två års närmast fest-stopp lurar nu två festligheter bakom hörnet för oss. Vi kommer bli festade med besked! I detta peppiga mode kastar vi oss ned i högen med frågor från er lyssnare och ger våra bästa tips på hur man gör sin fest till den allra bäst oavsett omständigheterna. Håll i hatten, nu åker vi!
5/2/202247 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

274. 50-talet igen och igen

Saker man aldrig tror man ska trensdpana på igen: 50-talsstilen. Saker som har en tendens att dyka upp igen och igen i de mest oväntade situationer: 50-talsstilen. I dagens avsnitt diskuterar vi denna gamla vän som börjat höra av sig igen. Ni vet på det där sättet som är lite jobbigt och väcker gamla minnen till en början, men som man efter hand återupptäcker hur otvunget kul man har det tillsammans med och undrar hur man ens klarat sig utan. Välkomna!
4/25/202242 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

273. Den perfekta långtidsvärden

Vi befinner oss i post-påsk-skedet och känner oss redo för de-briefing. Hur ter sig en långhelg eller mer tillsammans med storfamiljen i huset egentligen? Elsa & Sofia har svaren då de firat påsk under många dagar tillsammans med diverse konstellationer. Kroppsideal kommer vi också in i, hur skiljer sig pressen som unga tjejer kände under vår uppväxt vs. de som växer upp nu? Hörni, vi älskar att ni är med oss - nu dags för samtal. Välkomna! 
4/18/202247 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

272. Påsk på landet

Äntligen dags för en av våra favorithögtider, kanske just för att firandet av den är så pass vagt så att man kan göra lite som man vill med det - Påsken!! I år kommer vi båda att fira påsk med våra familjer på landet, och vi tar med oss en massa spännande tips och recept på god mat, trädgårdsskötsel, pyssel och andra sysslor. Varmt välkomna!
4/11/202242 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

271. Nystarter

Den här veckan signifierar någonting stort för vår podd, och ni ska snart få höra vad. I detta avsnitt pratar vi om vårt favorit-tillstånd att befinna sig i, nämligen Nystarten. Hisnande, hoppingivande, förändrande perdefinition. För oss innebär Nystarten ny jord för våra drömmar att gro i, år efter år. Välkomna! 
4/3/202240 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

270. Nyckeln till hemmet

Den här veckan är en eskalering av pirr, förväntan och förlösning. Det här är dagen vi äntligen får avslöja en stor sak som vi båda jobbat på tillsammans under en längre tid, och som vi kommer få dela med er inom en hyfsat snar framtid. Välkomna in så får ni höra vad saken gäller. Pepp! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/28/202238 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

269. Dagen efter kvällen före

Vi har varit på middag och druckit vin! Vilken i vår värld kan likställas med att rejva fram till fem för några år sedan, tydligen. Detta avsnitt inspalt dagen efter kommer som sig bör dedikeras till en palett av ämnen kring skönhet, åldrande, ångest, identitet, känslor och yrke. Dessutom avslutar vi med att Elsa gör det det spännande Kibbe-testet. Vad är nu det? Häng med så får du veta! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/22/20221 hour, 9 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

268. Vårmat och dukning

Kära vänner, våren tycks äntligen stå för dörren och med den förändras vi och kryper ut ur våra vinterhålor. Matpaletten förändras, vi vill ha nya intryck och blir sugna på nya grejer. Dukning och smak tar en annan karaktär, och den ska vi undersöka idag. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/15/202242 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

267. Self care i kristider, här och nu

Kära vänner, vi har levt i snart två veckor av krig i vår närhet. Något som för många innebär ständig oro, overklighetskänslor och rädsla. Våra tankar är givetvis med det i första hand drabbade folket i Ukraina. I det här avsnittet diskuterar vi vad vi kan göra tillsammans här och nu för att fortsätta fungera, visa värdighet och behålla fokus på dem som behöver hjälp i första hand. Vi pratar om att ta hand om sig själv för att fungera i kristider. Välkomna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/8/202248 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

266. Personliga funderingar om livet

Kära lyssnare, de senaste dagarna har vi vaknat upp till en värld som är helt upp och ned från hur vi är vana att se den. När vi spelade in det här avsnittet i torsdags hade den ryska invasionen av Ukraina precis inletts, och vi har funderat både en och två gånger om vi ska lägga upp det. Men vi har ändå landat i att vi vill att podden ska kunna vara någonting annat än en direkt reflektion av verkligheten som väldigt många av oss finner svår att förlika sig med just nu. Kanske en välbehövlig paus i tillvaron och någonting som kan stilla oron för en stund. Vi känner starkt för Ukrainas folk och det lidande de får utstå just nu, och manar dem som har råd att skänka ett bidrag till någon av de organisationer som kan lindra smärtan, tex. UNICEF eller Röda Korset. Ta hand om er och välkomna. Kram, Sofia & Elsa. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/1/202238 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

265. Petit - Narcisser

Det finns ingenting, och ingenting, och åter ingenting vi hellre skulle vilja göra just nu, än att trycka ihop buketter med bulliga, härliga narcisser och placera i vaser på vårt vardagsrumsbord, i köket och kanske om man är lyckligt lottad - på balkongen. Narcissens tid är snart här, och vi speglar oss gärna i den för en stund. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/25/20226 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

264. Ode till Charlotte

Under tiden vi båda nyligen plöjt igenom Sex and the city för femti-elfte gången, har vi konstaterat att våra blickar rört sig mer och mer till att följa en kanske lite otippad karaktär i gänget, nämligen Charlotte. Vi snackar the early days Charlotte York-stilen, där en väska är en väska och en sko är en sko. Hur åldras Charlotte-stilen och hur förändras vår syn på den i och med att vi själva blir äldre? Det ska ni få veta nu. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/22/202237 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

263. Petit - Scarfs eller scarves?

Välkommen till ett nytt petit-avsnitt med riktig vår-feeling!! Idag testar vi språkkunskaperna och vårens hetaste och kanske mest självklart plagg som vi inte kan sluta tänka på: scarfen. Ha en underbar fredag!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/18/20225 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

262. Att möta våren i höga klackar

Snart är våren ÄNTLIGEN här, men innan vi rusar upp på det högsta bergets topp och släpper ut vårt vårskrik, måste vi ta en sväng förbi garderoben och checka av vad vi egentligen har för feeling det här året. För iom. corona-restriktionernas plötsliga lyft firar vi nästan en dubbel vår mentalt. Gud, det här blir många klädbyten under ett och samma poddavsnitt. Tur att vi är på väg att spricka av inspiration. Välkomna in! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/14/202248 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

261. Födelsedagspresenter

Arvegods, smycken, dyrt, symboliskt eller ingenting. Alla är de exempel på fina saker man kan ge till sina kära på deras födelsedagar. I hushållet Billgren/de Wolfe har det nyss förekommit två stycken, och Sofia bär med sig exempel från nu och då som vi hoppas ni ska finna inspirerande men också ska hjälpa er undvika fallgroparna i födelsedagspresents-letandet. Hjärtligt välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/8/202251 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

260. Köpenhamn - Stilhjärtat av Norra Europa

Vi åker till Köpenhamn i våra coolaste kläder och vår trendigaste sminkning, för att passa in i vår favoritstad i Norden - Köpenhamn. Men ack så uppenbart våra pretensioner lyser igenom, när den danska attraktionen är att kunna vara cool utan att vara det, göra god mat till synes utan ingredienser och framför allt bäst genom att vara lite dålig. Hur går allt det här ihop? Vi ska berätta allt om vårt studiebesök nyligen. Häng med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/1/202230 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

259. Bröllopsvåren

Början på årets är bröllopsplanerandets högtid, där planer ska finslipas, buketter planeras och tåras spillas från förväntansfulla brudögon. Elsa har en stor händelse att se fram emot i giftermålets tecken i vår. Men vad gäller egentligen för bröllop 2022? Hur vill vi gifta oss, vilka former tar ceremonin? Har vi ens blommor i buketten och ringar på fingret i dessa tider? Vi har svaret på alla era funderingar när vi nu går in i full bröllopsmode - välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/25/202245 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

258. Hur är läget-listan

Vi får nog halvt erkänna att det nya året är i full gång nu, och att det är dagas att komma ur sin jullovs-bubbla. Därinne kan man bli något av en annan människa, därför ska vi checka av varandra den här veckan med en köttig frågelista om vår respektive nuvarande status. Häng med i ett välfyllt avsnitt om mat, kläder, livsval och framtidsutsikter, varmt välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/17/20221 hour, 8 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

257. Mat & köks-trender

Inget nytt år utan en rejäl djupdykning i var vi står i mat- och kökstrender för tillfället. Hur konsumerar människan av 2022 sin mat, hur monterar hon sina köksluckor, med vilka köksredskap fördelar hon sina proteiner och grönsaker. Kort & gott - Hur äter vi 2022? Det vattnas redan lite i munnen inför dagens konversation, låt oss bjuda på något gott. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/10/202256 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

256. Hotellstilen

God Fortsättning! Vi river av det nya året genom att riva något gammalt och prata om vad vi tror kommer komma stort, i kontrast till det inbjudande, klassiska och gammaldagsa - nämligen det strama, smått isolerande och enkla. Vi pratar om den stundande Hotellstilen gryning. Men vad signifierar hotellstil 2022? Är det mörka, raka gardiner mot beige vägg och heltäckningsmatta à la Scandic, eller har vi rört oss någon annanstans? Följ med och filosofera med oss. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/4/202242 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

255. Om nyår - var vi är och vart vi vill

Det har blivit dags för ännu ett år att gå till ända, och även denna säsongen av 'Billgren/Wood'. I det sista avsnittet ska vi därför berätta för er om våra respektive julaftnar, samt blicka framåt hela tre dagar till nästa höjdpunkt, nämligen Nyårsafton. Vad ska vi ha på oss, vad ska vi käka, och framför allt - vad kommer vi ha för grundinställning till alltsammans? Detta och mer i veckans mastodont-långa avsnitt. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/27/20211 hour, 39 seconds
Episode Artwork

254. Julfrågestund

Nu när julen äntligen står för dörren, klapparna ligger inslagna under granen, maten är förberedd och julstämningens stjärna står i sin absoluta zenit, är det enda som saknas NI, våra kära lyssnare! Därför har vi bjudit in er till ett frågeavsnitt att runda av säsongen innan vi sjunker in i juldvala. Vi hoppas vi kan besvara era frågor på bästa möjliga sätt, och att ni njuter av julen och det lugn som omger den - det förtjänar ni. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/21/202148 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

253. Vintermode

I många fall är "vintermode" per definition en balans mellan att bära snygga kläder och att faktiskt hålla värmen. Men de två målen behöver faktiskt inte vara så omöjliga att kombinera; vi hjälper dig att navigera genom vinterns trender och modeplagg, så att vi kan känna och chic:a och fashionabla även när vi pulsar genom snödrivorna på väg till bussen. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/14/202143 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

252. Petit - Brudslöja

I veckans avsnitt plockar vi ut små blommor och sticker i gran och krans från vår nya älsklingsblomma, Brudslöjan. Kom med oss och dela vår återerövrade kärlek för denna såväl utfnissade som långlivade favorit. Trevlig fredag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/10/20217 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

251. Julförberedelser

Julen närmar sig med stormsteg, och vi går in i vårt bästa förberedelse-mode. Hur gör vi för att faktiskt må bra julen 2021? Var ligger essensen av det vi gillar mitt emellan maten, klapparna, Kalle och advent? Spelar nostalgin huvudrollen till överdrift, eller hjälper den oss att faktiskt koppla oss samman genom en delad erfarenhet som vi kan lyfta med hjälp av? Svaret har ni här, följ med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/7/202133 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

250. En check i livet - här och nu

Hörni, den här veckan måste vi bromsa in hästen i inredningens och influencer-världens mångfacetterade landskap, och bara blicka inåt - hur mår vi egentligen? Vad är vår psyk-status? Är våra barn friska? Hur är vädret och hur mycket ser vi fram emot jul? Ta våra händer och sjung 'Kumbaya', nu unnar vi oss en kopp té. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/30/202135 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

249. Petit - Inneskon

Ännu en vecka nere för räkning, och vi är här igen med ett rykande färskt petit-avsnitt! Vi har nått årstiden av kalla golv och slaskiga underlag, då man som gästen i hallen bländar med sin världsvana då man ljudlöst glider ned i sin svarta, smarta, medhavda innesko. Ingenting skriker väl lyx och smart bekvämlighet mer än den. Vi hoppas ni hänger med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/26/20216 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

248. Vinter

Det har blivit hög tid att anpassa och ställa sig in på en av våra mest älskade/hatade årstider, nämligen Vintern. Från år till år byter den lite karaktär, beroende på sin snöighetsgrad, temperatur och mysfaktor. Hur pyntar man för vinter men inte för jul? Vart bär det av för skidsemester, och vilka matminnen bär vi med oss in i decembermörkret? Vi tar tempen på allt, välkomna med ut i kylan! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/23/202133 minutes
Episode Artwork

247. Petit - Koppar

Vi har i vår mini-avsnittsserie kommit fram till den nya heta metallen efter mässing, kromat och tenn - koppar. Och inte sådana man dricker ur:D Ni ska vara glada som har kämpat er igenom hela långa veckan, nu tar vi fredag!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/19/20216 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

246. Smycken - det godaste av det goda

Vad signifierar smycken av idag, bär man dem främst för dess affektionsvärde eller har det placerat sig mjukt i modets kategori? Vilka smycken kommer härnäst, och vilka har vi typ glömt bort längs vägen? Det är dags för ringar, tiaror, berlocker och armband att äntligen få sin egna diskussion i Billgren/Wood. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/16/202129 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

245. Petit - Vinbordet

Den här veckan tar vi upp något som är så blixtsprakande "just nu"-trendigt, och som vi dessutom delvis vågar ta på oss skulden för, nämligen Vinbordet. Denna nya möbel som får oss att vilja fronta med helglyxen alla dagar i veckan och omvärdera småbordets betydelse. Säg hej till din nya vän; Vinbordet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/12/202111 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

244. Novent

Inklämd mellan den härliga höstmånaden Oktober, med sina brandröda löv och friska promenader, och julen- och vinterns högtid i December, ligger den nedkylda, trista och smått dyngsura November. Detta illa beryktade månad vill vi göra en make-over för och bidra till rörelsen för begreppet 'Novent'. Detta ska bli månaden som är fylld med dejter, muséebesök och hångel, god mat och högtidsfirande. Vi snackar oslipad diamant här. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/9/202132 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

243. Petit - Retroefterrätten

Efter de senaste årens trend med ganska rustika och utmanande efterrätter, väcks drömmar om motsatsen - en tid då en efterrätts attraktionskraft låg i att enbart please:a och göra gött. Välkomna till vår lilla ode till retro-efterrätten. Njut, det är fredag!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/5/20215 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

242. Konstspaning i tiden

I veckans avsnitt gör vi en djupdykning i var konsten står idag, just nu, här i Sverige & beyond. Vi ser en konstvärld som är ny och nyfiken, kanske mer tillgänglig för folk än någonsin tidigare, men som också kämpar med de gamla vanliga problemen för konstnärerna - vilka får representeras, vilka söker sig till konstutbildningarna, vad anses vara "fin" konst osv. Vi hoppas ni vill följa med på gallerirunda. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/2/202133 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

241. Petit - Astrologi

Ibland står stjärnorna rätt heter det ju, och nu verkar de ha stått så ett bra tag för astrologi, tom. så länge så att två skeptiker som oss bara måste börja ta det till oss. Vad är det som har svängt och väckt vår nyfikenhet egentligen? Den som lyssnar finner svar. Välkomna och trevlig fredag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/28/20216 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

240. Den stora inredningsskolan

Den här veckan tar vi ett stort grepp på inredning som helhet, bjuder på de bästa lärdomarna vi själva gjord genom våra möbleringar i olika lägenheter. Vilka är "for life"-möblerna vi alltid tar med oss? Vad kan lägenheterna lära oss att ta med till nästa gång, och hur kan vi inspirera andra? Dessutom några sanna och osanna sanningar om färg. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/26/202138 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

239. Petit - Mörklila

I höstmörkret passar den på, den vi nästan inte sett till alls under året - färgen mörklila! Auberginer, sammet, ett riktigt dyrt vin - vad du än associerar med den så passar det just nu. Vi tar med oss er och dyker ned i det björnbärs-färgade djupet. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/22/20216 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

238. Parislängtan

Paris! Paris! Stad av ungdom, kärlek och liv. Snart måste vi mötas där igen. Alldeles nyss rev vi av ett avsnitt om den parisiska stilen, men det har snarare ökat behovet av att åka dit än att tillfredsställa det. Följ med oss, dröm er dit ni med. Snart får vi vårt rättmätiga vinglas på dagen, våra skavsårs-promenader och våra osvenska vibes. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/19/202144 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

237. BW Petit - 5 instagram-trender

Oj oj oj, ett lite längre petit än vanligt, hur har vi mage! Det här handlar såklart om att vi som oftast har mycket vi gått runt och tänkt på som vi vill få ur oss, och den här fredagen handlar det om 5 instagram-trender vi ser lysa tydligt för tillfället. Häng med på vår spaning, välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/14/202115 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

236. Den stora höst-trötman rullar in

Vi befinner oss i den speciella mellantiden på året mellan vår initialt intensiva höstpepp och den stundande julsäsongen. En form backlash i ork och psyke ligger över oss och gör oss kanske extra sårbara inför dagens avsnitt som blir ett högst personligt samtal om självförtroende, identitet och livet i allmänhet. Befinner ni er där i vakuumet ni med? Hoppas vi kan mötas, välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/12/202146 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

235. Petit - Stora gröna växter

När gick vårt intresse för stora gröna växter i hemmiljön från lätt nyfiken till fullblommad obsession? Oklart, men i veckans Petit går vi igenom vilka man ska satsa på i höst och var vi kan hitta inspiration för dessa klorofyll-rika under i höst. Trevlig fredag!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/8/202112 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

234. Den perfekta höstmiddagen

Efter att ha kommit tillbaka något sånär mentalt efter restriktions-lyftet, har det blivit dags att bjuda in till en smäktande god höstmiddag! Vi tar dig igenom våra bästa recept och smakupplevelser för att skapa den perfekta vänbjudningen, som inte kostar skjortan men som ändå placerar en lövkrona på din hjässa som sista bossen av höstmeny-kompositör. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/5/202150 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

233. Petit - Det målade innertaket

Det är fredag, vilket innebär ett sprillans nytt 'Petit', våra korta fredagasvnitt med små observationer och tankar som vi bara måste få ur oss, omedelbart. Den här veckan har vi observerat någonting helt nytt och mycket spännande, nämligen det målade inomhustaket. Detta spännande och modiga inredningsgrepp som verkligen förvandlar rummet. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/1/20216 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

232. Vad är Stil?

Idag listar 10 saker som vi alltid älskat - en studie i vår egna stilkärna. Vilka är vi om vi ser oss själva utifrån och verkligen accentuerar de huvudsakliga elementen vi gillar i saker vi gillar? Vilken stil utgör de tillsammans? Välkomna in i experimentet, nu kör vi lista! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/28/202150 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

231. Petit - Mobiler

Mobiler, mobiler, mobiler - inte såna man har i fickan utan sådana som hänger ned från taket. I veckans Petit-avsnitt tar vi tag i den vanligaste frågan som ställs till Elsa om hennes landsställe; "Varifrån kommer mobilen som hänger i sovrummet?" Vi spår att mobilen blir den nya, heta inredningsdetaljen, motiverar varför samt plockar ut shining stars ur mobilhimlen. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/24/202111 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

230. Hösten - favoritårstid på ingång

Hösten är definitivt över oss, och liksom varje år drar den oss och våra sinnen samman efter sommarens svävande känsla. Taktiliteten i tingen förstärks, och vår fokus på dofter, jordliga element och sällskap förstärks. Hösten är tiden då vi verkligen känner att vi kommer till vår rätt, allt smakar gott och vi ser varandra klart genom krispig, blank luft. A+-årstid. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/21/202153 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

229. Petit - Transitional Pieces

Dagens petit ägnar vi åt "bryggplaggen" mellan sommar och höst, denna korta övergångsperiod som rymmer så mycket mys och hetta i form av wierda klädeskombinationer och användningssätt. Ullsockor, bibben, koftan, träskon - we salute you. Ha en skön fredag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/16/20218 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

228. Det internationella 10- 20-talet

När vi tänker oss 1920-talet skickar vår hjärna upp bilder av flappers, Art Deco-bombastiska fester och The Great Gatsby-silvriga bilkarosser. Men, festade verkligen hela världen i ett helt sekel? Är inte vår bild av den tiden lite väl snäv, och vad har dess breda palett att lära oss nu när vi själva är på väg in i ett nytt skifte? Det här avsnittet bygger på en spaning ni sent ska glömma. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/14/202136 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

227. Petit - Dagbädden

Hej. Du ser lite ut att vara i behov av - eller helt enkelt bara förtjäna - en liten vilostund med ett magasin eller bok mitt på dagen. Vilken möbel kan på bättre sätt utstråla "chill" än en dagbädd? Själva ordet uttrycker en skön trotsighet mot stress och vardag, produktivitet och måsten. Slå dig ned, häll ut dig över den och ta en stund som är bara din. Dagbädden står här för att ta emot dig. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/10/20217 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

226. Skönhet & Självbild

Var går gränsen mellan oss själva och de andra ser oss för att vara. Hur många procent "oss" är karaktären vi sminkar fram och spelar genom livet, kanske rentav mer än 100%? Hjälper eller stjälper det oss i jakten på det där som brukar kallas ”oss själva”? Vi tar ett grepp om våra egna, högst personliga uppfattningar om delar på våra kroppar. Delar som vi haft en och annan tanke om och delat historier med - we share some history, så att säga. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/7/202141 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

225. Petit - Broschen

Våra petit-avsnitt är tillbaka efter sommaruppehållet, och vårt lilla premiär-ämne är inget mindre än smyckes-skrinets okrönte bottenvärmare, Broschen. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/3/20216 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

224. Back to school

Billgren / Wood är tillbaka, fysiskt och psykiskt i den form av verklighet vi kallar "vardag". Med denna bitchslap från höst efter sommarvila, tar vi tag i våra liv, delar erfarenheter och visioner om framtiden. Lite skam, lite naket, lite coachning inför jobbiga samtal och analysen av en marknad där vi alla är platschefer åt oss själva pga. pandemin. Vad är bra för dig? Det är 'Billgren/Wood'. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/31/202149 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

223. Frågepodd med återkomstpepp

I det andra frågepodd-avsnittet av två dyker vi ännu djupare in i det privata och känslorna som följer på att vara mamma, kvinna och höstpeppig inredare/kokboksförfattare/influencer. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/24/202142 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

222. Frågepodd i sensommarljus

Vi välkomnar sensommaren med två hederliga, peppiga frågepoddar på raken! I helgen bad vi er inkomma med frågor, och här kommer svaren - rykande heta. Oj oj oj, extra känsligt och långt avsnitt incoming. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/18/202148 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

221. Vårt drömjag i höst

Hösten är på väg, det är officiellt - man får äntligen benämna det! Vad tar vi med oss från sommarens ömsom äventyr, ömsom vila för att kunna sväva på små höstmoln genom vardagen där hemma. Vilka umgängen, myskvällar, jackor och förtäring ser vi allra mest fram emot. Kommer psyket hålla? Kommer LUGGEN finna sin plats över myshalsduken. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/10/202156 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

220. Den glada inredningen

Vi håller sakta men säkert glida in i sensommar (det måste få sägas!) och många av oss har redan börjat blicka tillbaka till höstlivet med jobb och vardag. När våra tankar kring hem och inredning tar fysisk form igen efter en dvalig semester, är det något som har hänt - vi söker oss mot någonting nytt! En tydlig och stark trend bort från det svåra, perfektionistiska och ängsliga, som avspeglar sig i hela internetklimatet. Elsa & Sofia filosoferar om framtiden, och glider även in i välbehövlig diskussion om någonting helt annat, men ändå viktigt och relevant i samtalet… Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/3/202145 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

219. Den perfekta sommarfesten

Hur kan man med enkla och smarta medel skapa förutsättningar för den perfekta mys-sommarfesten, utan att för den delen dra igång overachiever- & prestationsångest-motorn på högsta växeln?  Vi guidar dig fram genom festpreppens vilda landskap. Välkommen på fest! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/26/202147 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

218. Att vårda sommarjaget

I veckans avsnitt tittar vi in genom kikhålet till vårt juli-jag. Ser hur sommaren förflyter, vad vi lär oss av våra vanor, vilket håll vi strävar åt etc. Sommaren är i bästa fall en återladdningens årstid, en tid att vända blicken inåt, fri från jämförelse och analys. En chans att stanna tiden och njuta helt enkelt. Välkomna in! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/21/20211 hour, 41 seconds
Episode Artwork

217. 10 härliga sommargrejer

I veckans avsnitt av Billgren / Wood listar vi tio konkreta tips för att göra livet lättare - och kanske tom. lite bättre - under sommaren. Vi utgår från vår egen vardag och erfarenheter och delar med oss av hacks, loppistaktik, juni-terapi och tetris-packning bl.a. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/13/20211 hour, 15 seconds
Episode Artwork

216. Minimalistisk maximalist, eller maximalistisk minimalist

Vintagevärldens ciceroner, Elsa & Sofia är tillbaka i sommaren med dess loppisar, utomhus-antikaffärer och gårdsauktioner för att guida dig till de bästa fynden genom att implementera sitt tänk i ditt. Men är verkligen "billigast" lika med "fynd" alla gånger, och förutsätter ett pris att objektet i fråga måste vara "värt" det? Här kommer en guide som ger dig möjlighet att maxa njutet av din vintagesommar. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/6/202155 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

215. Paris Chic-estetikens återkomst

Vi är på väg att ta oss ur en världskris, och riktar återigen våra blickar mot Paris för att få guidning i hur vi ska klä oss, sminka oss, leva och tänka. Så som vi alla gjorde i våra sena tonår / tidiga twenties, då vår lägenhet inte var en plats man piffar och visar upp, utan en plats man mellanlandar, byter om för kvällen och drar hem killar till. Vi är trötta på Fjällräven som vår go-to-affär för våra looks, vår extrema duktighet och do-it-yourself-navelskådning och vill leva för vår egen skull och återuppväcka vår inre kvinnlighet igen. Välkommen tillbaka, Paris Chic!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/29/202139 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

214. Sommaren har anlänt

En lika betydelsefull rutin för Elsa som att anlända till huset på Gotland, är att göra sommarens första poddavsnitt som handlar om att anlända till huset på Gotland. En fet överraskning väntar också, så håll i hatten medan ni lyssnar. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/22/202149 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

213. Mina Vänner-boken

Inför den stundande semestern, och allt kaos som de sista arbetsveckorna innebär för en - vad kan vara bättre än att sätta sig med sin kompis och pränta ned deras profil i "Mina vänner"-boken, så att det känns som att man har dem nära en hela sommarlovet. MEN, det är också en kritisk handling för att se hur väl man känner sin kompis också, så den här veckan använder Elsa & Sofia de klassiska Mina Vänner-frågorna för att se hur väl de egentligen känner den andra. Put to the test!! Välkomna, självklart är ni välkomna att skriva i boken ni med!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/15/202150 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

212. En annorlunda Midsommar

Vi känner rebellerna inom oss vakna till liv. Vi går en okänd midsommar till mötes, en där små grodorna tar ett steg tillbaka, där antalet smårätter kommer ha krympt till ensiffrigt, och tom. lekarna ställts in. En midsommar då vi själva står i fokus, ser till att vi mår bra och har tid över till konversation, reflektion och bara vanlig enkel njutning. Dessutom några favoritrecept från veckan som gick. Midsommarens egen 2.0 är här, och du är välkommen att delta! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/8/202139 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

211. Tre inredningsspaningar

Nu stundar ljusare tider! Nu väntar ett nytt normalt! Trenderna kastar sig extra vilda just nu, med kort betänketid och rastlös ovisshet. I pandemins spår lär vi vilja finna nya livsstilar snabbt, och därför har vi listat tre trender var som vi tror är närstående inom inredning. Välkomna!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/1/202137 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

210. Sofias stora avslöjande

Någonting har arbetats på, någonting har skapats. Ju mindre sagt desto bättre, så nu hoppar vi rakt in i veckans avsnitt och njuter. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/25/202149 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

209. Sommarlöften

Hur inreder man sin telefon, vilka appar väljer man att fronta till sommaren, och vilka lägger man upp på vinden och vill aldrig se röken av mera? Ja, spekulationerna är många när vi närmar oss sommaren, och 'Billgren/Wood' tar dig genom det nya konceptet "Sommarlöften". Det är dags att vara snälla mot sig själva, våga släppa kontrollen och se fram emot att njuta av sommaren. Och som vanligt får ni de bästa råden till hur, här. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/18/202142 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

208. Surrealismen - stormen efter lugnet

Snällt, tillrättalagt, hemtrevligt, balanserat - värdeord som rått över vårt estetiska intag nu i, ja evigheters evighet kanske. Men det kommer vara slut på det nu, ty efter pandemin kommer vi vilja spränga barriärerna för är möjligt. Vi kommer söka ett verktyg för snabb förändring i hela vår estetiska världsbild för att få oss att känna som att vi har lämnat den här pandemin och det uttryck som rådde innan, och verktyget vi kommer finna är - surrealismen. Vad är ens surrealism? Har vi belägg för att ens tro en sådan sak? Finns bara ett sätt att veta säkert, häng med oss oss oss oss oss See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/11/202139 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

207. Konsten att leva med sin inredning

I veckans avsnitt blickar vi inåt på våra egna inredningsprojekt i hemmet, vad felas balansen i den stora feng shui-vågen just nu, idag? Dessutom bjuder vi på konsten att misslyckas, konsten att utgå från ett foto. Allt för att ni och vi s ska hitta harmoni i oss själva och vårt värv, vilket ligger mycket nära nu fast aldrig nånsin. Hjärtligt välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/4/202158 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

206. Petit - Vårkläderna

Nu rycker och sliter det i oss, för vi har någonting viktigt att berätta: vårkläder is the bästa kläder som finns, så låt oss peta in en petit i er Valborg så berättar vi allt om vilka kläder som tänder våra majbrasor detta nådens vår 2021. Härlig Helg! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/30/20219 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

205. Den professionella värdinnan

Vi ser ett skifte i trenden för vad vi är ute efter när vi söker kvinnliga ledare på sociala medier. Det som nyligen framstod som det perfekta och mest åtråvärda ligger numera som en rämnad fasad. Ämnet för dagens avsnitt är större än vad det kan verka vara och samtidigt en het potatis som spelar med vad vi ser som det kvinnligt kodade, och vad som betraktas som ok med det och inte. Den här veckan säger vi på riktigt: Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/26/202147 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

204. Heminredningens Topp-10!

Den här veckan dyker vi ned i det OBJEKTIVT viktigaste när det kommer till vårt hem och dess inredning. Inget flummeri-flummera, följer ni den här listan till punkt och pricka så har ni er ett välinrett hem! Skämt åsido, ibland hjälper det att vara konkret och göra en liten summering av vad ens kunskaper består i, och inte sällan överaskar vi oss själva med saker som står ut som självklara när man väl belyser det. Välkommen till en timme i vårt sällskap, så trevligt att du vill hälsa på hemma hos oss! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/19/20211 hour, 3 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

203. Inspiration - att se och reagera

I veckans avsnitt av Billgren/Wood tar vi oss an själva grunden, kärnan av allt vårt skapande - och som motsägelsefullt nog blivit något smått skamligt i sociala medier, nämligen inspiration och att inspireras. Vad utmärker inspiration, är det en blixt från klar himmel eller en kedja av tankar som krokar i varandra, och behöver man följa upp det med att agera på det eller klarar det av att existera som fenomen på egen hand. Hörs ett träd som faller i skogen om ingen finns där som lyssnar. Ja ni hör ju, det blir inrednings-deep talk idag. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/12/202153 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

202. Internet-tvivlet

I veckans Billgren Wood går vi in i ett samtal om var vi står i den komplicerade relationen med internet för tillfället. Behöver vi gå i parterapi tillsammans, eller vad är grejen? Kan det förändras till det bättre, eller har vi satsat på hästen som visade sig vara en åsna? Den som lever får se, så välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/5/20211 hour, 2 minutes, 1 second
Episode Artwork

201. 90-TALET

Fondväggen, trätulpanen, taco-pajen, garberan - alla signifierar de saker från det årtionde som kanske ringt oftast av dem alla på sistone för att få tillbaka sina inredningsdetaljer. Vi som växte upp under decenium 9 har blivit nostalgiska och mäktiga på samma gång. Är det till fördel för världen alla gånger? Maybe you don’t really wanna know. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/29/202142 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

200. Det icke-perfekta

Veckans Billgren / Wood gräver ned sig i det icke-perfekta,det som ryms mellan de perfekt arrangerade scenerna vi lägger upp på Instagram och som får representera vår verklighet. Men är den bilden sann? Får den avvika, och varför verkar vi så oerhört frockdjurs-rädda för att sticka ut ur mängden? Välkomna in till veckans samtal med Billgren / Wood! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/23/202149 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

199. Påsken, årets finaste högtid

Det har blivit dags för de svenska högtidernas ständiga fyra - Påsken att göra sin entré i kalendern. Vi vill visa vår vördnad för denna mjuka högtid som kommer med våren - och kanske framför allt för att den avbryter fastan och får allt att handla om mat igen. Tänk julen fast knoppigt, och kom ihåg - tandfén jobbar inte Swish. Välkomna!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/15/202143 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

198. Petit - Färgen Gult

Välkomna till veckans petit-avsnitt där vi avverkar färgen gult, helt utan kontext i fem minuter. Färgen som nyss var ful har nu blivit snygg. Hur gick det till? Vad säger den oss? Är allt ett missförstånd??Vänta inte, häng med i veckans miniavsnitt direkt!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/12/20215 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

197. Livets ostron

Elsa & Sofia har gjort en för både kropp, själ och A-hav renande resa i veckan, då de båda kryssade i rutan för något på deras bucket list - Ostronplockning! Följ med till Klemmings Ostron i norra Bohuslän och Lotta Klemming för en livsomvälvande upplevelse. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/9/202136 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

196. Frågepodd del 2

Dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka fortsätter vi med andra delen av frågepodden, ett samtal om utseendehets i influencerbranschen, om när man mår som bäst, mönster och textiler och sist men inte minst - vad man kan önska sig på stora födelsedagar. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/1/202148 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

195. Petit - Hur inreder man fönsterbrädan?

I våra petit-avsnitt behandlar vi ämnen som är lite för nischade och wierd:a för att fylla ett helt stor-avsnitt, och den här gången har turen kommit till frågan vi så ofta får ställd till oss, nämligen den om hur man inreder sin fönsterbräda. Det är fredag och snart vår, så njut! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/26/20219 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

194. Vintervårmaten

Dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka tillägnas maten som hör hemma precis i den tid på året vi befinner oss i, i vårvintern då dagarna sakta bli längre och solljuset starkare. För ungefär samtidigt som vi lämnar behovet av vinterns comfort food bakom oss sker ett skifte i vad vi är sugna på att se på våra tallrikar också. Välkommen till ett avsnitt med såväl trendspaning som rent och skärt matprat! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/23/202146 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

193. Petit – Vardagsporslinet

I veckans mini-bonusavsnitt a.k.a. 'Petit' filosoferar vi ned oss djupt i något som verkligen känns centralt i vår tillvaro, morgon, middag & kväll - Vardagsporslinet. Hjärtligt välkomna och trevlig fredag!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/19/202112 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

192. Grejer vi hatar *triggervarning*

Ibland finns det fenomen som passar så perfekt in på ens skala av saker man abolut inte tål; dvs. försätter en i ett tillstånd av normalt, allmänmänskligt hat. Skämt åsido, den här veckan listar vi saker vi har lite svårt för när det kommer till mode, inredning och andra ingredienser av livet. Inga tår går säkra från trampning. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/15/202156 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

191. Petit - Lampor som konst och kultur

Vi kan inte hålla det inne längre, det måste ges uttryck - vår kärlek till lampor just nu känner inga gränser! Vi vet var vi varit, men vet vi vart vi är på väg framöver? Följ med oss in i ljusets värld. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/12/20216 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

190. Frågepodd!

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood! Denna vecka är det äntligen dags för Frågepodd igen, ett avsnitt om allt från stilinspiratörer, livet efter skilsmässa, fyllepodd, nybygge och hur vi hade gjort om vi fått göra makeovers på varandra. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/9/20211 hour, 10 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

189 Petit - Färgen Creme

Den här veckan håller vi vad vi lovat, nämligen att lägga in ett nytt petit-avsnitt, våra minivarianter som vi fyller med något vi inte kan sluta tänka på exakt precis nu. Årets första bjuderdet hetaste av allt just nu färgen Creme. Hjärtligt välkomna och trevlig fredag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/5/20216 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

188. Inspirerad av mode

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka dyker vi ner i modets förtrollade värld. Men diskussionen handlar inte främst om plagg vi äger eller vill äga utan om den där andra glädjen som mode bär på, den om drömmar och fantasi. För går det att njuta av helt utan att vilja konsumera, hur är det när man byter stil och finns det en likhet mellan mode och konst? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/2/202128 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

187. Trendspaning & inredningssjukan

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka reder vi i vad som händer i våra hem och i inredningsvärlden just nu. För visst är vi vid en speciell plats? Stora stilmässiga förändringar, online auktioner som svept många hemmavarande med storm, prylar och pinaler som säljs för många gånger priset om trots att de knappt har nått år på nacken och dessutom fortfarande finns i butik? Har varumärkes och formgivar-crazen gått för långt och vad gör de allra mest trendkänsliga då? Och hur ser hemmen ut framåt? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/25/202153 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

186. Måendet här och nu

Välkommen till en ny vecka med Podcasten Billgren Wood! Dagens avsnitt är ett personligt samtal som tar avstamp i måendet här och nu men sen flyter vidare in i förhoppningar, strategier i att hantera dåliga känslor och tankespiraler för att landa i någon slags pepp. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/19/202137 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

185. Besatthet som personlighetsdrag

Dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka funderar vi över våra egna besatta personlighetsdrag, ett avsnitt om att gå upp i ämnen så det känns som fyrverkeri i bröstet, vänskapsförälskelser som gränsar till överdrift, för att inte tala om den berusande jakten på det stora fyndet. Men hur hänger det ihop med har Sofia och Bryan Ferry gemensamt egentligen? Den som lyssnar den vet! Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/11/202150 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

184. Billgren Wood - Estetik kontra Funktion?

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka dyker vi ner i ämnet estetik kontra funktion och varför det finns en tydlig rangordning av vad som är rätt i valet av den ena eller den andra. Varför är det ett ämne som upprör och engagerar så, till den grad att det egna valet ibland inte ens litas på längre? Finns det något större i symboliken bakom? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/5/202135 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

183. Stora trendavsnittet 2021

Året lider mot sitt slut och i detta sista avsnitt för 2020 blickar vi framåt för ett klassiskt trendspaningsavsnitt. För vad bär nästa år med sig i form av färger, mönster, material, skönhet, mat och möbler? Vilka gissar vi är de mest tongivande strömningarna och vad är nästa års ledord? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/28/202048 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

182. Var är vi nu?

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka dyker vi ner i ett klassiskt personligt avsnitt och tar temperaturen på platsen precis där vi står. Ett avsnitt om funderingar, detaljerade planlösningar och flyttankar bland annat! Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/22/202050 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

181. Jul- och nyårsmyset

Avrundningen av undantagsåret 2020 är över oss, och vi ska reda ut vad för speciella trender som följer med oss in i jul- och nyårsmyset i och med det. Vad kittlar våra smaklökar, vad hör vi för bjällerklangstoner och vad önskar vi oss i julklapp nu när det materiella kanske inte ligger oss lika nära om hjärtat som tidigare år. Eller? Häng med i detta extralånga mysavsnitt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/15/202053 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

180. Flytten

Välkommen till en nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka dyker vi ner i Sofias stundande flytt till Norrköping, hur gick allt till och hur känns det nu när allt plötsligt blev verkligt? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/8/202021 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

179. Petit – Fredagsbrickan

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood Petit, våra sporadiska småavsnitt som just den här veckan behandlar en av veckans stora lyckobringare i dessa tider av hemmamys - Fredagsbrickan! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/4/202012 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

178. Det trendiga sexet

Det har blivit dags att ta tag i det stora ämnet Sex! Hur ser vi på sex i coronatider, hur urskiljer sig sex i vår generation i jämförelse med tidigare (och kommande), och ÄR avvikande sex den nya normen? Följ med - det blir spännande! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/1/202031 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

177. Petit - Den perfekta bäddningen

Elsa & Sofia leder dig rätt in i helgmyset, med den kanske minst använda, mest utstuderade bäddningen i mannaminne. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/26/20204 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

176. Den nya elegansen

Vad signifierar de nya inredningstrenderna? Har de gamla tydliga definitionerna med bestämda avsändare ersatts av ett mer flytande spektrum med influenser från världen och internets alla hörn samtidigt? Följ med på spetsen av Billgren / Wood:s klurande pekfinger för att se vart åt vinden blåser. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/24/202043 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

175. Petit - klassiker vi hatar.

Dags för veckans Billgren Wood Petit - miniavsnitten av podden där vi dyker ner i allt vi inte kan vänta en sekund till att prata om! Denna vecka är en uppföljning på veckans långa avsnitt om design vi älskar - för nu ska vi nämligen berätta om klassikerna vi hatar. Högt i tak och glimten i ögat - välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/20/20206 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

174. Våra designfavoriter

Vi dyker ned i våra absoluta favoriter inom design från det förra seklet. Och hörni, har det inte varit lite slött på Billgren/Wood-instagramkontot på sistone? Häng med så får du höra varför samt hur det går i jakten på vårt tydligen bankvalvs-säkra lösenord. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/17/202035 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

173. Novent

Juletiden är snart över oss, men innan dess finns det plats för det nymyntade paraplybegreppet, Novent. Låt oss dyka ned i fenomenet, se var det slutar och julen börjar, vad som är essentiellt på julbordet detta speciella år och hur vi tar oss ur det med värdigheten i behåll. Häng med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/10/202035 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

172. Sliding Doors

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna veckans avsnitt handlar om Sliding door-moments. Tillfällen i livet då ett val, ett rum, ett möte eller kanske bara ett plötsligt blick åt sidan ändrar allt. Tillfällen i livet då man steg in genom en dörr eller missade den precis med stora konsekvenser. Välkommen till ett samtal om nya uppväxter, om den stora kärleken i livet, om gluggen som försvann och läkaren i Sydney som räddade liv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/3/202048 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

171. Lärdomar från Rosendal

Dags för en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Veckans avsnitt utspelar sig i inspirationsruset efter ett besök på Rosendal med den fantastiska Maria Berg, kreativt ansvarig på Rosendal. På vad som kan vara Stockholms mest opretentiöst vackra plats lär vi oss om att ha färg som utgångspunkt, om stil snarare än trend och framförallt gräver vi i inspiration och vad som ligger bakom det. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/27/202055 minutes, 1 second
Episode Artwork

170. Petit - Ett slag för buljongen

I veckans petit samlas vi kring en rykande, het skål vars innehåll inte hade varit detsamma utan höstmörkrets osjungna hjälte: buljongen. Är du en tärning- eller fond-person? Spelar ingen roll, det viktiga är att du kör! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/22/20204 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

169. En annorlunda Bucket List

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka dyker vi ner i det klassiska samtalsämnet Bucket Lists men hittar en lite annorlunda ingångsvinkel. För visst handlar inte våra önskningar om saker att äga, se och yttre saker att göra i lika mycket som de gjort tidigare? Välkommen till ett stundvis hoppfullt, stundvis sorgset samtal om jakten på inre lycka och lugn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/20/202047 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

168. Jobbångest och andra funderingar

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna veckas avsnitt blev inte alls det djupdykande temaavsnitt vi planerat att spela in utan något helt annat. För ibland måste man även göra plats för spontana samtal om jobbångest, om andras blick och ens egna plats och värde. Om att stå på sig och vad allting kostar. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/12/202036 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

167. Petit - Den fula konsten

Det har blivit dags att hylla det som inte borde gå att hylla, sätta upp vad som tagits ned och helt enkelt vända smaken efter baken. Ett nytt fredags-petit är här, häng med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/8/20205 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

166. Det dukade bordet & Fredagsbuketten 4.0

Billgren / Wood är tillbaka med två av sina favoritämnen i ett, Det dukade bordet + Fredagsbuketten, eller smetana direkt på skärbrädan & buketter utan vas, alltså DIREKT på bordet. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/5/202049 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

165. Petit - Ursäkta, sa ni jul?

Billgren Wood Petit är tillbaka, men ett måhända okristligt tidigt avsnitt om julen. Don't be a hater, tomten och renarna kommer later. Trevlig fredag!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/1/20206 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

164. Carl Eldh - skönhet och känsla

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka berättar vi om vårt besök i Carl Eldhs Ateljémuseum och våra tankar kring denna magiska plats. Det blir ett samtal om ett betydelsefullt konstnärskap, om tillgängligheten som skönhet skapar, om låga trösklar och djupare mening. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/28/202025 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

163. Soffbords-gate

Det hela började med ett charmigt och oskyldigt blogginlägg om något som har en naturlig plats i var mans hem. Du kan aldrig ana vad som hände sen. Följ med när vi reder ut vilka känslor, trender och svängningar en så till synes enkel vardagsmöbel kan frambringa - Soffbordet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/21/202041 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

162. Fråga - varför är hösten mysig?

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Veckans avsnitt ställer frågor om det så mytiska höstmyset, existerar det och varför just på hösten i sånt fall? Vad specifikt är det som gör hösten mysig, vilka är komponenterna och hur kan man skapa det själv? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/14/202037 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

161. Petit - 5 modeköp i höst

Välkommen till säsongens första Billgren Wood Petit, våra miniavsnitt tillägnade sådant som vi brinner av inspiration kring just här och nu. Denna vecka - vilka fem modeköp vi har på våra respektive listor i höst. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/10/202014 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

160. Birgitta Watz

Följ med in i Birgitta Watz förlovade värld. Hänförda fick vi göra ett besök i hennes skulptur-ateljé där hon lärde oss en massa saker om sin syn på konsten, formgivning och livet i största allmänhet. Häng med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/7/202034 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

159. Lyssnarfråga om att se sitt hem utifrån.

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Den här veckan har lyssnaren Clara skickat in en fråga gällande det här med att se sitt egna hem med utifrånblick och vad det i sin tur gör med ens upplevelse och trivsel. Välkommen till ett samtal om det farliga med att bli en betraktare av sitt egna liv, trötthet på vackra hem såväl som stök och längtar efter något nytt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/31/202038 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

158. Elsas Gotland

Välkommen till ett nytt och annorlunda avsnitt av podcasten Billgren Wood. Äntligen är det dags för oss att få berätta vad är det är för stor hemlighet Elsa har hållit hela sommaren, ett ärligt avsnitt om något alldeles speciellt. Välkomna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/24/202040 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

157. Vad sommaren lärde oss

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka avslutar podden sommaren och sammanfattar vad detta år lärde oss. För mitt i allt stök, bland ändrade planer och nya sätt att göra saker på, att faktiskt se sig själv på, visade det sig finnas något som var av största vikt. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/17/202039 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

156. Skönhetstankar

Äntligen dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! I veckans avsnitt avhandlar vi sommarstatus och gränslandet mellan ledighet och arbete såväl som skönhetstankar inför hösten. Ett samtal om 70-tals toner, att vara put together och framförallt om att längta lite framåt! Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/10/202033 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

155. Den första höstmaten

Tisdag och äntligen dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka börjar vi tankarna om den allra första höstmaten, rätterna och suget som ligger precis i brottet mellan sensommar och en aningens höstligare ton. Ett avsnitt om kräftor som ostron, om pajer och att tänka nytt. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/3/202046 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

154. Första tankar om höststilen

Äntligen tisdag och dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka börjar vi fundera över vart höststilen bär oss i år. Välkommen till ett avsnitt om flip-flops och trenchcoats, om Nybrogatan och svinrygg, om rosdoft och fräknig hud till läppstift. Trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/27/202036 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

153. Resor och bröllop i coronans tid

Tisdag och dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka trendspanar vi på vad som hänt när pandemin vänt uppochner ned på våra invanda tankar och vanor kring semestrar och bröllop. Ett avsnitt om husbilar, lyx i miniformat, väntelistor och att behöva upptäcka nya ställen utanför de stora självklara semesterorterna. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/20/202055 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

152. Inspiration för inredning i nyproduktion

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood! Dagens avsnitt återbesöker ett kärt ämne, nämligen att knäcka inredningskoden i nyproduktion! Ett fullmatat inspirationsavsnitt att fundera över under sommarsemestern. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/13/202022 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

151. Lyssnarfråga om inspiration

Tisdag och dags för ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka svarar vi på en lyssnarfråga från Norge om inspirationskällor och tar tempen på sommaren hittills och ser vad som hänt sedan förra veckan. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/6/202039 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

150. Petit – Shorts

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood Petit, våra bonus-miniavsnitt helt tillägnade ett enda smalt ämne. Denna vecka - Sommarens bästa och svåraste plagg - shortsen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/2/20206 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

149. Sommarpsyket och en fråga till dig som lyssnar

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka markerar våra första steg in i semestrarna och måendet är väl lite därefter. För hur blir det egentligen när man har tid att känna efter? Men vi stannar inte där utan har också en önskan till er som lyssnar att skicka in inspelade frågor - men mer om det i slutet på avsnittet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/30/202046 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

148. Första trender hösten 2020

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Avsnittet denna vecka är tillägnat inget mindre än trendspaningar i höst. För visst är sommaren lång och har precis lämnat startgroparna men ledighetens loppisar och potentiella vintagefynd behöver väl ändå sin inspirationsboost! Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/22/202033 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

147. Sommarmat 2020

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka pratar vi om sommarmat och allt vi är sugna på att laga, äta och bjuda på de närmsta veckorna. Dock ett varningens ord! Att lyssna på avsnittet hungrig görs enbart på egen risk. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/15/202030 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

146. Petit – Stengolv

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood Petit, våra bonus-miniavsnitt helt tillägnade ett enda smalt ämne. Denna vecka - Elsas dröm om stengolv! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/11/20204 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

145. Konst och inspiration

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka diskuterar vi än en gång ämnet konst, lika viktigt som svårfångat. Vad gör konst med ett hem, hur approcherar man konstvärlden och hur kan man hitta inspiration? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/8/202032 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

144. Fredagsbuketten revisited

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka återvänder vi till vårt allra första ämne. Vad har hänt såhär två dryga år senare? Hur ser buketterna ut, vad symboliserar de och varför är blommor fortfarande viktigt? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/1/202032 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

143. Laura Jacksons lovsång.

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka tillägnar vi avsnittet ingen mindre än Laura Jackson, kvinnan som med självklarhet, avslappnad approach och stilsäkerhet tagit sig an den klassiska brittiska stilen. Vad är det som är hennes signum? Och varför har hennes självklarhet gjort henne till vår tids cool-girl för 33+ crowden? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/25/202020 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

142. De tre stora trender vi tar med oss in i framtiden

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Detta avsnitt tillägnar vi en tidig trendspaning kring vad vi tar med oss in i framtiden, efter denna världsomtumlande tid. Ett samtal om enkelhet, och orättvisor och sökandet efter närhet och det som är äkta. Hur ser det faktiskt ut? I slutändan, en summering vi landat i tidigare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/18/202034 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

141. Billgren Wood - egen och unik eller samma som alla andra?

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka pratar vi om något djupt personligt men också oändligt mycket i tiden. Ett avsnitt om eget uttryck, unikitet, att ha en egen plats och hur det blir när man börjar tvivla på sig själv. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/11/202034 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

140. Inredningsdrömmarnas Safe-Zone

Äntligen alltid hemma! Under de veckor och åter veckor som vi befinner oss instängda i våra hem, kan våra fantasier inte låta bli att sväva iväg till hur vi kunde, borde, måste ändra om i hemmet för att något ska hända och för att vi blir galna annars. Ett halvt personligt, halvt professionellt avsnitt om det allra senaste som pågår inom de fyra väggarna hemma hos Billgren / Wood. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/4/202025 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

139. Inredning forever

Äntligen ett nytt avsnitt av Billgren Wood. Den här veckan får vi utlopp för all den tid vi spenderat i hemmen de senaste månaderna då vi ger oss hän till inredningens fantastiska världar. Följ med oss in i skapelseprocessen, och inspireras till att skifta din miljö du också. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/27/202033 minutes
Episode Artwork

138. Nu och en sommarkväll sen

Tisdag och en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka ägnar vi åt tankar om vart vi är idag, noviser i en ny tid. Men vi flyr också iväg, till en mycket mer bekant tid i varsin sommarkväll med vänner. En brygga vid en sjö, en trädgård i sommardis. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/20/202036 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

137. Påsken som blev, tiden som gått

Vad livet kan ändras. Denna vecka pratar vi om påsken som den blev, nästan komiskt olikt vad vi trodde i avsnittet vi sände för bara en månad sedan den 17/3. Men blev det bra ändå? Ett personligt samtal om ändrade planer, personlig utveckling och svajigt mående. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/13/202038 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

136. Petit – Världens kortaste trend

Denna påskafton levererar vi ett Petit-avsnitt om Privat-trenden som kom och gick snabbare än någon annan. För aldrig har vi väl delat med oss som vi gör just nu? Från Frederik Bille Brahes hemliga recept, hashtags och utläggningar om vår mentala hälsa och en ny känsla av community. Glad påsk och ta hand om er så länge💛 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/11/20205 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

135. Ett alternativt liv

Världen just nu är inte så mycket att drömma om därför bjuder vi denna vecka er och och varandra på en resa i ett alternativt liv. Om det inte fanns några begränsningar, hur hade vår tillvaro sett ut då? Välkommen till en vandring i en dröm. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/6/202037 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

134. Beauty – inte bara på ytan

Välkommen till veckans avsnitt av podcasten Billgren Wood. Detta är vårt sista avsnitt vi spelade in innan pandemin slog till, men helt ärligt tror vi att detta är precis det andningshål vi alla kan må bra av. För det här avsnittet handlar om just det, välmående och skönhet. Välkommen in i en fluffig, snäll och rolig värld, utan oro See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/30/202030 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

137. Livet här och nu

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka är avsnittet tillägnat en uppdatering om hur livet känns här och nu när inget är som det brukar. Ett lugnt samtal hemifrån, vänner emellan den tidiga våren 2020. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/24/202025 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

136. Det stora påskavsnittet

I veckans avsnitt går vi igenom våra önskemenyer till den stundande påsken, tillsammans med outfits, dekorationer och andra viktigheter i vårens vackraste högtid. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/17/202047 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

135. Petit - det enkla porslinet

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood Petit, våra miniavsnitt som helhjärtat ägnar sig åt en mikrotrend! Denna vecka - det operfekt perfekta och enkla porslinet. Utan känd avsändare men med tydlig hand. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/13/20205 minutes
Episode Artwork

134. Stora avsnittet om vårens loppisledord

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood och den officiella starten av loppisvåren 2020! Denna vecka delar vi med oss av våra tre respektive nya ledord som ska guida oss framåt i loppisdjungeln och hjälpa oss navigera mellan fynd och saker som bör lämnas åt någon annan. Från ett specifikt hotell, högtider i barndom och eteriskt lugn till samlaren som symbol, ett specifikt inredningsreportage från 1984 och en samtida konstnär. Välkommen till en fullmatad vecka! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/10/202030 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

133. Mars och tidig vår

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Sedan vi hördes sist har det hunnit hända en hel del, Gotland, brutna näsor och framförallt Mars och de allra första vårtecknen har hunnit komma. Välkommen till en livsuppdatering såväl som en trendspaning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/3/202036 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

132. Petit – Omaka efter lika i par

Välkommen till Billgren Wood Petit, våra korta mini dedikerade microtrender som ligger i tiden precis nu. Denna vecka - omaka efter lika i par, alltså trendspaningen om symmetri och par även i objekt som inte är exakt likadana. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/28/20209 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

131. Det flummiga avsnittet om inspiration och jobb

Välkommen till en nytt avsnitt med podcasten Billgren Wood. Denna vecka pratar vi om inspiration, jobb, duoskap och processer på ett sätt som kommer kräva att du lyssnar noggrant. För här kommer ett flummigt men upplyftande samtal som lämnade oss lika lyckliga som vi hoppas det kommer gör dig! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/25/202032 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

130. Petit – att klä sig för sig för sig själv

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood Petit, våra korta avsnitt med mikrospaningar! Denna vecka - modets utveckling mot att klä sig för sig själv snarare än andra. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/21/20207 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

129. Frågepodd – moderskap, aktivism och ätstörningar

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka är det ni som satt agendan genom frågepodd. Avsnittet blev ett intimt samtal om hur man faktiskt mår när diskrepansen mellan den idealiserade bilden av moderskapet och verkligheten är för stor. Om Self Care kontra All Care och att engagera sig i de frågar man faktiskt genuint bottnar i, och slutligen, om ätstörningar och sjukdom och rädslan att föra det vidare. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/18/202044 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

128. Petit – Galetten

Välkommen till Billgren Wood Petit, våra miniavsnitt för saker vi inte kan släppa här och nu. Denna vecka - Galetten, Frankrikes svar på pizzan (kanske) är vårt svar på allt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/14/20206 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

127. Slutvintern – en egen årstid

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka avhandlar vi den rådande senvintern och vad vi egentligen gör för att förlika oss med den, kanske till och med må bra, trots en årstid som inte direkt bjuder till själv. Nu kämpar vi på sista biten vänner, snart återvänder ljusetVälkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/11/202044 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

126. En personlig update

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka ägnar vi avsnittet åt en personlig update såhär i årets början. Ett samtal vänner emellan om terapi, rädslor och lycka och allt det där som upptar vår tankekraft. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/4/202050 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

125. Petit - Meqxit

Välkommen till Billgren Wood Petit, våra miniavsnitt för saker vi inte kan släppa här och nu. Denna vecka - Megxit och vad vi kan lära oss av Meghan och Harry om kärlek och lycka. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/31/20208 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

124. Trendspaning: älskade svenska material

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood, denna vecka tillägnat den största trend har och vi lever med just nu - nordiska, och kanske framförallt, svenska material. Inom mat har vi länge pratat närodlat - är det inte dags att vi gör detsamma i vår inredning? Välkommen till en trendspaning som sträcker sig från furu och Björk till gjutjärn, tenn, fårskinn och kalksten i en brokig, eklektisk blandning. Trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/27/202033 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

123. Petit – Randigt

Årets första Petit är ett faktum, "Billgren/Wood:s" kortformat om ett dagsaktuellt ämne fångat i vinden. Veckans trendspaning är kort & gott Randigt. Bit av en munsbit podcast och njut av fredagen tillsammans med oss! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/24/20205 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

112. Mat – vi kom, vi såg, vi åt

Välkommen till veckans avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka tillägnar vi ett av våra absoluta favoritämnen - mat! Om ändrade vanor, menyer, sug, klimatmat och som om det inte räckte så avslutar vi med en stor nyhet. Lyssna hungrig på egen risk. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/21/202043 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

111. Avsnittet om livet här och nu

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka är vårt samtal vigt åt livet och vart vi befinner oss just nu. Bland prioriteringar, klimatångest, personlighet och vänskap. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/14/202053 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

110. Tröttheten på konsumtion – här för att stanna?

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood, denna vecka dedikerad ett ämne som är aktuellare än någonsin, nämligen tröttheten på konsumtion. I en tid av aktivism, ibland lite oavsett ämne, svänger pendeln kring vad vi engagerar oss i snabbt. Men är konsumtionströttheten här för att stanna? Och hur förhåller man sig till det om man fortfarande tycker om saker? Måste man äga? En diskussion ur flera infallsvinklar. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/7/202041 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

109. Nyårsavsnittet

Välkommen till det sista avsnittet Billgren Wood för 2019, dedikerat just årets allra festligaste dag! Från dukningar, hemmafester, lekar och luncher till hur bra vi egentligen är på att bara vara i stunden och njuta. Och hörni, tack för det här året och all pepp, ris och ros, vårt gäng är något helt magiskt. Detta året blev Billgren Woods allra bästa hittills, och vi längtar efter ett 2020 tillsammans! Kram Elsa och Sofia See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/31/201930 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

108. Petit - Astier de Villatte

Välkommen till Billgren Wood Petit, vårt nya format för inspirationspackade minidjupdykningar! Nu så här i julveckan bjuder vi på ett alldeles nytt avsnitt dedikerat Astier de Villatte - tillverkarna av den distinkta keramiken som får en att undra om det faktiskt inte kan vara magiskt. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/26/20196 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

107. Om Kärlek

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood, denna vecka, på självaste julafton, tillägnat kärlek. Kärlek i alla dess former, både konventionella och mindre konventionella. Välkommen till ett varmt samtal om förälskelse, särboskap, öppna förhållanden och vänskap överordnad allt. God jul, önskar Elsa & Sofia See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/23/201943 minutes
Episode Artwork

106. Petit - Tantlampan

Veckans Petit går in på tantlampans stora återkomst. Plötsligt lyser den på alla byråer, nattduksbord och sideboards igen. Vi kikar på var allt började, vilken roll de har i våra hem och vart den är på väg. Följ med i vårt miniveckoprogram - Petit! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/20/20194 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

105. Billgren Wood i julefrid

Välkommen till veckans avsnitt av Billgren Wood, ett avsnitt som bara handlar om julen. Så vilka är våra förhoppningar? Hur har vi klätt hemmet för högtiden, vad ska vi lagat och framförallt, hur önskar vi oss att dagen ska bli. Välkommen till ett avsnitt om popcorngirlanger, traditioner och nya slags granar. God jul! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/17/201944 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

104. Petit - dunjackan som symbol

Välkommen till Billgren Wood Petit - vårt nya miniformat där vi i korta avsnitt dyker ner i mikrotrender. Denna vecka spanar vi på dunjackan, symbolen för livet vi vill ha snarare än det vi har. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/13/20195 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

103. Ett decennium av mående

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Året, och med det decenniet närmar sig sitt slut och istället för att titta tillbaka på vad vi uppnått vill vi ta tillfället att istället blicka inåt. För i enighet med tidens anda är vi mer intresserade av hur vi mått snarare än vad vi gjort eller haft. Ett samtal om styrka, rädsla, känsla av nöjdhet och mod. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/10/201951 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

102. Petit - om smycken

I veckans korta bonusavsnitt Petit, pratar vi om vårt nyblomstrande intresse för smycken och vilka nya och gamla betydelser de har för oss. Missa inte, och trevlig helg! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/6/20198 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

101. Ett vackert fult hem

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood! Denna vecka pratar vi inredning utifrån en lite ny vinkel - nämligen hur den om hur man skapar ett härligt hem utifrån en ocharmig grund? Om bostaden kanske är praktisk, men inte estetiskt tilltalande? Eller rent utav ful? Vad är viktigt att tillföra, vilka misstag har vi själva gjort och vad har vi lärt oss på resans gång i att hitta sin stil? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/3/201948 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

100. Petit - en ode till Cecilie Bahnsen

Välkommen till veckans Billgren Wood Petit - vårt nya miniformat som dyker snabbt ner i ett mikroämne som ger oss totalt inspirationsrus för tillfället. Denna vecka - Cecilie Bahnsen, vars ultrafeminina och samtidigt totalt osexiga silhuett tagit kvinnor med storm. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/29/20197 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

99. Att göra hela vintern till en högtid

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka dedikerad till vintern och att, istället för att lägga allt fokus på advent och jul, göra hela årstiden till något speciellt. Från hem till ritualer, till skönhet och umgänge och vänskap. Varmt välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/26/201941 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

98. Petit - The Monica

Välkommen till vårt nya format Billgren Wood Petit! Korta, inspirationsrusiga avsnitt om ett specifikt ämne, minidjupdykningar av det som intresserar oss allra mest. Denna vecka - hotellet som plötsligt seglade upp över alla andra - The Monica. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/22/20196 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

97. Köksinspiration – hemmets långsiktiga hjärta

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood! Denna vecka återbesöker vi det aldrig sinande inspirationsämnet kök och kökstrender. Från uppvisningsytor, kvadratmetertrollerier och skrytbyggen till välfungerande och logiska ytor att leva med. Och så djupdyker vi i Elsas kommande renovering och får veta allt om ekskivor, porslinshoar och köksfläktens vara eller icke vara. Trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/19/201931 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

96. Petit – om doft

Nu ligger det allra första avsnittet av vårt nya format Billgren Wood petit uppe i era poddappar! Här kommer ni kunna lyssna på snabba djupdykningar i ämnen som vi är tokinspirerade av just nu. En kortversion av vårt vanliga format. I det första avsnittet pratar vi om doft, det sinnet som inspirerar mest just nu! På bilden, Sofias fina bok och födelsedagspresent från vännen Andrea, dofter som alla på något sätt påminner om favoriten Daphne. ✨ See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/15/20196 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

95. Singelskapets fall from glory

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood! Denna vecka dedikerar vi tillsingelskapets fall från prispallens högsta plats. Från Sex and the Citys idealiserande av dejtande, Manolo Blahnik-klapprande ner för Fifth Avenue och det ultimata karriärlivet till dagens vurm av föräldraskapet, det mysiga hemmalivet och hem fyllda med investeringar och möbler för resten av livet. Men finns det en baksida i det här och vilka lämnas utanför och kanske till och med exkluderas i allt detta? Välkomna till funderingar kring ett mer konservativt ideal. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/12/201936 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

94. Det dukade bordet - på havets botten

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka bjuder vi på ett sprudlande inspirationsavsnitt tillägnat det dukade bordet - och inte i vilken form som helst utan med inspiration direkt från havets botten. Teatraliskt med Vicke Lindstrand-snäckor, krossad is, skaldjur, baltiska-havet blåtti lager och detaljer i tenn tillsammans med de mest perfekta ljus som finns och ljusstakar i silver. Tipsigt och med fullständig inspirationspepp - välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/5/201930 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

93. Shabby chic – älskat och utskrattat

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka tittar vi närmare på Shabby Chic, stilen som likt få andra väcker så många känslor. Ett samtal bland nysliten romantik, klasshat och humor. Och hur mycket shabby chic är vi själva egentligen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/29/201934 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

92. Bland nya trender och högtider

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood! Denna vecka tar vi en temperaturmätare på sista veckorna av oktober 2019. För vart står livet, vart blåser trendvindar och kan man egentligen skapa nya högtider bara för att det är för långt kvar till advent? Ett avsnitt om dyker in i det personliga såväl som det trendspanande! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/21/201942 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

91. Ålder – plötsligt oviktigt på riktigt

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka pratar vi om hur åldersgapet i kvinnliga relationer har börjat utplånas, plötsligt är våra intressen, 17 såväl som 69, desamma och digitala medier skapar en mötesplats vi inte haft på många år. Allt det och så en liten livsuppdatering och genomgång av Sofias weekend i Köpenhamn. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/14/201950 minutes, 1 second
Episode Artwork

90. Ett avsnitt om misslyckande

Välkommen till ett alldeles nytt och lite speciellt avsnitt av Billgren Wood. Ett avsnitt tillägnat misslyckanden. Varför de är viktiga, hur de utvecklar oss, vilka våra egna största misslyckanden är och också vad vi ser i andra runt omkring oss. Ett öppet och personligt avsnitt som också berör spaningar inom sociala medier och de världar vi bygger upp där. Ps. Avsnittet spelades in innan Isabella Löwengrip gick ut och berättade om de misslyckanden hon gjort karriärmässigt, det kan vara intressant att läsa de inläggen efter att man lyssnat på avsnittet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/7/201945 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

89. Guldkant – bland ritualer och rutiner

Välkommen till en ny vecka med podcasten Billgren Wood. Denna vecka blir det ett önskeavsnitt som passar perfekt in i årstiden - nämligen Guldkant! Hur skapar man det, vad innebär det, vilka är våra bästa idéer? Och i precis samma anda - vilka saker struntar vi i att göra för att hålla pepp nivån hög utan att drunkna under måsten? Ett avsnitt bland stilleben, ritualer och stökiga kylar. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/30/201944 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

88. Hipp hipp – Födelsedagsavsnittet

Äntligen tisdag igen och ny vecka med Billgren Wood. Denna vecka hänger vi oss födelsedagar, de vi minns, de vi vill glömma, de som var lyckliga, de som var sorgliga. Ett personligt samtal i högt och lågt om att stå i centrum, att vakna nyopererad på sin födelsedag och fantastiska överraskningar. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/23/201936 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

87. Det stora avsnittet om Svenskt Tenn

Äntligen dags för en ny vecka med podcasten Billgren Wood! Efter otaliga referenser genom tidigare avsnitt är det äntligen dags för oss att gå till botten och en gång för alla reda ut - exakt varför är vi så fascinerade av Svenskt Tenn? Vad representerar företaget och dess estetik? Vad har den betytt genom tiderna och varför var Estrid Ericson en rebell? Ett samtal om inspiration, miljö, hållbarhet, yttre markörer och integration. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/16/201945 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

86. Den nya romantiken

Äntligen tisdag och ny vecka med podcasten Billgren Wood! Denna vecka trendspanar vi på Romantiken och tittar på den reinkarnation denna period har genomgått idag. För visst lever vi i en tid en tid då idealet är att känsla är finare än, och styr över torrt förnuft? Där själen, naturen och hantverk premieras över pragmatism och industrialism? Välkommen in i ett samtal om den Nya Romantiken och dess yttringar i rum, kläder, mat och skönhet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/9/201933 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

85. Del 2: Ex-post

Välkommen till det andra avsnittet av Billgren Wood denna vecka! Nu har Elsas flytt gjorts och vi dyker rakt in i allt som skett - hur mår själen, vad är känslan och har lugnet infunnit sig? Ett personligt och vänskapligt samtal om att låta hem växa fram, vilken roll man tar i en relation och hur man väljer att forma en tillvaro. Och - vart hamnar egentligen köket?! Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/4/201920 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

84. Del 1: Ex-ante

Välkommen till det första av två avsnitt av Billgren Wood denna vecka! Inspelat sista kvällen innan Elsas flytt tar vi tempen på alla känslor. Vad symboliserar en flytt och vilka nya möjligheter kan den bära med sig? Ett avsnitt bland trötthet, pepp, glädje och rädslor. Del 2 av avsnittet spelar vi in när familjen Billgren de Wolfe flyttat in - hur gick det? Håll till godo så hörs vi igen lite senare i veckan! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/2/201927 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

83. Skampendeln – en analys av vad, varför och när det uppstår tabun

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Denna vecka tillägnas vårt samtal skam och tabu - hur pendeln faller in och ut ur nya områden som vandrar från fullt accepterat till fullständigt oacceptabelt med allt kortare tidspann. Från könsroller, till kött, resor och konsumtion - varför går det så snabbt numera och när är det positivt med skam? Vad är fult just nu och framförallt - vad är nästa område att rasa över? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/26/201949 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

82. Antiken – maximalistisk inspiration i tiden

Efter teknikproblem är podden äntligen tillbaka! Och denna vecka bjuder vi på ett avsnitt tillägnat influenser från antiken - välkommen till en djupdykning i byster, målade porträtt av ynglingar, teatraliska detaljer och symbolism. En ny färgpalett och en stil som är maximalistisk och självsäker såväl som operfekt och hyllande av det kulturella! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/22/201934 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

81. Det sista sommaravsnittet – vad vi lärde oss

Semestrarna har tagit sina suckar och nu följer en tid av nya vindar, för visst är augusti på många sätt det riktiga nyåret? Så vad lärde vi oss i sommar? Välkommen till ett personligt avsnitt om att hitta lugn, sann vänskap, nerver, nya banor och karriärer. En salig blandning av ilande pirr och pepp och skör ångest. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/12/201937 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

80. Sjunde sommaravsnittet – tre trender just nu

Välkommen till en ny vecka med Billgren Wood - denna gäng tillägnad precis det vi gillar bäst, nämligen trender! Denna gång gör vi en djupdykning i vad Jugend egentligen är och består av, tittar närmare på bemålat trä och så självklart - vad är det som lockar i det engelska? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
8/5/201945 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

79. Sjätte sommaravsnittet – ett vänskapligt samtal

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood. En stilla sommaruppdatering om vart livet befinner sig just nu och var tankarna snurrar. Fynd, näckrosor, förhoppningar inför hösten och livsomvälvande projekt. Högt och lågt i vänskapens tecken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/29/201940 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

78. Femte sommaravsnittet – om nya relationer

Välkommen till en nytt avsnitt med Billgren Wood! Den här veckan har det kommit ett mail, en fråga om olyckliga relationer och livet när det inte blev som man tänkt, när man plötsligt står där själv utan den klassiska tvåsamheten och måste börja om från noll. Ett liv utan det där härliga hemmet man tänkt sig, med perfekt utvalda kulörer och auktionsmöbler. Men gryr det något nytt? Håller vårt samhälle på att öppna upp sig för mer okonventionella relationer och kan vi hitta nya sätt att skapa det liv vi vill leva? Ett avsnitt om vänskap, om kollektiv och att skapa en ekonomi som ger en andrum att göra egna val. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/22/201930 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

77. Fjärde sommaravsnittet – bland drömsoffor, loppisfynd och mående

Välkommen till en ny vecka med Billgren Wood. Nu är vi halvvägs in i sommaren och känslan av att ha landat har infunnit sig. Och även om allt inte är idyll bland sommarstök och pussel så definierar vi nya loppisledord, avslöjar adressen till en otrolig loppis och knäcker koden för exakt hur Elsas nya soffa ska se ut! Häng med på ett samtal lika personligt som inspirationsivrigt och spanande! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/15/201945 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

76. Tredje sommaravsnittet – trenden är död, länge leve trenden

Tisdag och dags för en ny vecka med Billgren Wood, trendpodden som står inför den intressanta frågeställningen: hur förhåller sig en podcast om trender till att det otrendigaste som finns är trender? Välkommen till ett samtal om trenders vara eller inte vara, ifall verklig förändring går att uppnå trots flugor, influencerskap och anledningen till att Elsa börjat moderera sitt kommentarsfält. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/8/201936 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

75. Andra sommaravsnittet – trendspaningar i kök och badrum

Välkommen till det andra sommaravsnittet, denna vecka tillägnat trendspaningar i kök och badrum i paradigm skiftets För visst är det så att vi bror duktiga byggnadsvårdare nått lite av en gräns? Att vi längtar efter något som skaver lite efter en tid av stillsam, rakt igenom vacker perfektion? Finns plats för något nytt i det linoljepräktigas land? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/1/201955 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

74. Första sommaravsnittet – inredningsinspiration och att våga stök

Välkommen till det första sommaravsnittet från Billgren Wood! Denna vecka avhandlas inspirationsbonanza på Österlen, vad vi letar efter på loppis precis just nu, äkthet, enkelhet, att ha stökigt hemma och hur Elsas Mosebacke ska få lämnas som det är. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/24/201930 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

73. Äkta Billgrens och tunn hud

Välkomna till en ny vecka med Billgren Wood, det sista innan sommaravsnitten från Gotland drar igång och en välbehövlig livsuppdatering! Elsas hemliga tv-projekt Äkta Billgrens är nu äntligen offentligt och vi går igenom hela den resan, pratar mer om flytten och vad som hände när Sofia ringde med andan i halsen kl sex på morgonen. Ett fint och nära telefonsamtal där mycket faller på plats, perfekt inför sommarlovet! Hoppas ni vill lyssna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/17/201934 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

72 . Mosebacke torg – En tur i Elsas nya lägenhet

Välkomna till en ny vecka med Billgren Wood! Idag djupdyker vi in i den roliga nyheten att Elsa köpt en ny lägenhet. Vi går igenom inredningstankarna rum för rum, grottar ner oss i slagbord, stilmöbler och stilkrockar. Varför är det så härligt att möblera en hel lägenhet i tankarna och handlar lyckan om något mer än lägenheten? Kanske är en flytt något större, framtidstro och tankeflykt? Eller är det bara en dröm om ett vardagsrum stort nog för en blomstertrappa? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/10/201943 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

71. Midsommar– bland inspiration och förhoppning

Välkommen till en ny vecka med Billgren Wood! Denna vecka förbereder vi oss för den stundande midsommaren - maten, stilen och inspirationen men också hur man navigerar i förväntningar, i nya roller och gamla minnen. Ett avsnitt i Madicken och förhoppningars fotspår. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/3/201936 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

70. Ellen Key – först ut med ljust och fräscht

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood, denna vecka dedikerad ingen mindre än Ellen Key! Key, som trots att hon föddes för 170 år sedan känns idag kusligt relevant med sin lätta, ljusa och luftiga stil, inspiration från Arts & Crafts rörelsen såväl som Carl och Karin Larssons Lilla Hyttnäs i Sundborn. Men Key väver också in större filosofiska begrepp i inredningen som är ack så relevanta idag - för visst är det viktigt hur själen mår i hemmet och att man med inredningens hjälp når den där så välbehövliga återhämtningen, kunskaper Key lyckades formulera och dessutom förpacka i konkreta tips och råd redan då. Så välkommen till ett avsnitt total inspirationskavalkad bland blombord, lampfötter, färgkombinationer och skira gardiner i funkisens vagga! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/27/201931 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

69. Beauty, skönhet och hudvård – kärt barn har många namn

Välkommen till ett ny vecka med Billgren Wood! Denna vecka återbesöker vi ett ämne som önskats uppföljare på många gånger - nämligen Beauty! Hur rör sig trenderna framåt, hur ser våra egna förhållanden ut till skönhet, exakt vilka produkter är bäst just nu och vad är vi bergsäkra på är nästa stora fenomen? Du kan nog bli förvånad! Trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/20/201942 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

68. Ett speciellt avsnitt med stora nyheter

Tisdag och en ny vecka med Billgren Wood, denna vecka ett personligt och speciellt avsnitt med stora nyheter. Om att forma ett liv efter glädje, om att välja till, att välja bort, reflektion och att hitta den plats i livet som man hoppas är rätt. Välkommen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/13/201927 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

67. Keramik – underbart och älskat av alla

Välkommen till en ny vecka med Billgren Wood! Denna vecka djupdyker vi i det oerhörda trendfenomenet keramik! För visst är det väl ändå så att keramikens enorma uppsving inte liknar något annat? Bland urnor, investeringsobjekt, fynd och fat har keramiken gjort resan från tönt till cool och flyttat ut ur köket och in i vardagsrummet finaste plats. Men stannar det här eller är det nu vi tar steget in i det finska 50-talet och hänger våra dekorationsfat och väggreliefer signerade Birger Kaipiainen och Rut Bryk på bästa plats? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/6/201937 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

66. JOMO

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka trendspanar Elsa och Sofia på den nya bubblande folkrörelsen JOMO, Joy of missing out. För i en splittrad tid av FOMO (Fear of missing out) där vi med digitala hjälpmedel är överallt och ingenstans samtidigt, är lyckan i att börja kurera sin uppmärksamhet, aktivt välja bort och istället med mening jobba mot ett större mål, inget annat än en ytterst välbehövligt kontrarörelse för väldigt många. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/29/201931 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

65. Med insidan ut

Ibland känns allting väldigt skört och precis så är det just idag. Denna veckas avsnitt av Billgren Wood är ett samtal om husdrömmar, förväntningar och en gråtig berättelse om föräldraskap. Välkomna. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/22/201920 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

64. Frågepodd – bland jämställdhet, inredning och ångest

Tisdag och äntligen dags för ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka är avsnittet en frågepodd om jämställdhet, inredning och nybygge såväl som en personlig uppdatering om ångest kring ledighet, digital detox och när kroppen tvingar en till stopp oavsett om man vill eller inte. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/15/201939 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

63. Moral och etik – aktivism är nya religionen

Välkommen till ett nytt avsnitt av podcasten Billgren Wood. Elsa och Sofia har inte setts på länge och avhandlar senaste tidens äventyr. Köpenhamn, stora inköp och konstnärliga projekt. Därefter djupdyks det i moral och etik, religionen på sociala medier. Hur ser diskrepansen ut mellan hur vi själva beter oss och vad vi avkräver av andra? Funkar det att bli utpekad eller leder det till saker man gör i smyg, utan långvarig förändring? Vem gillar vi att kritisera och varför råkar vissa ut mer? Går det att föregå med gott exempel? Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/8/201952 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

62. Vårinspiration – allt vi längtat efter

Välkomna till ett nytt avsnitt av Billgren Wood. Idag kastar vi oss handlöst in i vårpeppen. Sofia har möblerat om hemma för att släppa in vårljuset bättre, Elsa berättar om något som inte blev men ändå ledde henne vidare. Vi dyker ner i vårmat, vårkläder och utmanande DIY-projekt. Välkomna till ett avsnitt fullt av energi och solljus! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/1/201944 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

61. Hetsen på inspiration och bristen på vila

Välkomna till ett telefonsamtal om känslan av utmattning, att ha slut på inspiration och den ständiga jakten på content. Sofia berättar om tröttheten efter bokprojektet och Elsa lyfter på pepp-locket. Vi diskuterar ihoprörda trender, att tappa bort sig själv i allt fint och vikten av vila. Välkomna till ett personligt telefonsamtal. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/26/201927 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

60. I harmoni eller ur balans – möblering i hemmet

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka dyker vi ned i ämnet möblering och planlösning efter konstens alla regler. Vad har en samtid av flyttade kök, öppna planlösningar och maxade kvadratmetrar gjort med våra hem? Vilka är våra drömmmöbleringar, varför är Frida Ramstedts bok så bra och hur var det egentligen att bo i Sofias topprenoverade hem för ett par år sen? Välkomna!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/19/201936 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

59. Kvinnligt åldrande – äntligen i tiden

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood, denna vecka tillägnat kvinnligt åldrande. Visst har vi väl aldrig tidigare fascinerats av den äldre kvinnan så som vi gör idag? Varför är det så just nu? Vilka är de bakomliggande faktorerna och hur förhåller vi oss själva till vårt åldrande? Ett samtal om kunskap, self care, konstnärskap och lugn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/12/201937 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

58. Påskbonanza – bland dekorationer och traditioner

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka kunde vi inte hålla oss en sekund till utan hänger vi oss vad som kanske är årets härligaste högtid - påsken! Vandra med oss bland begynnande grönska, kransar, långbord i ladan, pocherade ägg med löjrom, citrusarrangemang, enorma buntar av påskliljor och växtfärgade textilier. Inspirationen är på topp - välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/5/201953 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

57. Livet – saker vi lärt oss hittills

Välkommen till ett nytt och personligt avsnitt av Billgren Wood. Idag blickar vi inåt och försöker förstå oss själva, varandra och delar med oss av några av våra viktigaste lärdomar hittills. Kan man göra en annan människa bättre? Vad är intentionen av att skapa förändring? Och hur beskriver våra män oss egentligen? Trevlig lyssning. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/26/201945 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

56. Great Britannia!

Välkommen till ett rykande färskt avsnitt av Billgren Wood! Denna vecka hänger vi oss England och allt därtill; lummiga trädgårdar, dammiga bibliotek, Bed and Breakfast-vibbar i sovrummet, tackkort och rykande hett lapsang souchong. Hör våra drömmars semester, färgerna vi inspireras av och 40-tals looken med rosig kind och och stövlar vi önskar oss. 2019 - Cotswolds, Arts & Crafts och kvittenets år! Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/19/201941 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

55. Mat – passion, omtanke och ett stort avslöjande!

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka ägnar vi oss åt ett av våra favoritämnen - mat, måltiden och allt däromkring! Äntligen kan Sofia berätta om sitt kommande stora projekt, vi gräver ned oss i måltidens betydelse, musor, att visa kärlek på en tallrik, fotografera mat och precis vilka dukningstrender vi är mest sugna på. Bon Appétit och trevlig lyssning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/12/201940 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

54. Stil – misstag, säker eller kris?

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka dyker vi ner i våra personliga förhållanden till stil och kläder. Två motsatser - Elsa som genuint har hittat sin stil och vet exakt vad som passar, och Sofia som verkar ha tappat bort sig själv - än en gång! Häng med på våra personliga resor från kickersbrats, Filippa K-tjej och tja, egentligen clueless till dags dato - är vi hemma nu?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/5/201944 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

53. Hem att stanna i – färg och DIY 2019

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood! Denna vecka djupdyker vi i hur vi förhåller oss till färg och DIY i hemmet i kontexten av att vi övergett tankar om bostadskarriär och snabba klipp för att istället skapa hem vi tänkt stanna i. Har den nedsaktade bostadsmarknaden gjort att vi vågar utforska vår egna unika stil mer? Vilka är trendfärgerna just nu, vad har vi själva hemma och vad är vi sugna på framåt? Fatta penseln, trä nålen - nu blir det inspirationsbonanza! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/29/201956 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

52. Med passion för Asien – en trendspaning

En ny vecka med Billgren Wood är här och nu går vi till djupet med vår omättliga fascination inför vad som kanske är en av det kommande årets främsta trender, passionen för Asien. Med vikt på den gemensamma kärleken till kvalité, enkelhet, naturliga material och utmärkt hantverk känns detta exakt som allt vi vill ha. Men är det helt oproblematiskt? Och får man låna fritt från andra kulturer utan att till fullo förstå vad det är man ger sig in på? Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/22/201941 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

51. Det personliga avsnittet om ångest

Välkommen till en ny vecka med Billgren Wood och ett öppet och ärligt avsnitt om vår tids mörka följeslagare, ångesten. Hur är det att drabbas av panikångest och inte veta vad det är, att alltid vilja ställa in allt, och att undra om man kanske är galen? Microångest, dödsångest och prestationsångest. Allt detta, men också om läkande terapi, att hjälpa sig själv och hitta sina verktyg för att leva sitt liv så som man själv vill resonerar vi kring. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/15/201947 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

50. Ett avslutat år – bland framtidspepp och inredningstankar

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood! I veckans sprudlande avsnitt summerar vi jul och nyår, pirret inför 2019 och bränner av ett par av era bästa inredningsfrågor. En peppig, salig blandning av fult inslagna paket, influensa, hemskickade gäster och att välja glädje. Vad sa egentligen spådamen till Sofia och vilka är Elsas nyårslöften? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/8/201933 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

49. Uppochnedvända världen – allt vi stör oss på!

Dags för årets allra första Billgren Wood! Denna vecka vänder vi på fokuset och istället för att gräva i vad vi gillar tittar vi på den exakta motsatsen - vad stör vi oss egentligen på? Välkommen till ett lättsamt avsnitt om desperation på Instagram, köpe-fika och copy cats men också om hur det som skaver kanske i själva verket är en spegel mot oss själva? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/2/201933 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

48. Gott nytt år från två som hatar nyår

Välkommen till det årets allra sista avsnitt av Billgren Wood! Denna vecka dyker vi ner i allt som har med nyårsafton att göra - maten, dukningarna, kläderna och lekarna. Hur gör man nyår på ett nytt sätt utan prestation och krystat trerätters-slit? Och vilka har varit våra bästa år hittills? Frierier, barnafödande, tid som stannar och vad som ska komma, allt vävs in i denna sprakande dag. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/25/201851 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

47. Det stora julavsnittet – mörker och ljus i juletid

Välkommen till Billgren Woods stora julavsnitt! Denna vecka diskuterar vi traditioner, jular vi minns och vad vi ser fram emot men också det där andra som ligger under ytan. Hur gör man för att inte ätas upp av sina egna förväntningar, varför är det alltid lite sorgligt och vad är egentligen viktigt att uppnå? Ett personligt, lite skört och ärligt avsnitt om den tid på året då allt ställs på sin spets. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/18/201848 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

46. I Carl och Karins spår – allt vi lärde oss om kärlek och hem i Sundborn

Denna veckas Billgren Wood är tillägnat Carl och Karin Larsson och specifikt deras unika hem och livsstil i ljuva Sundborn, Dalarna. Efter ett oerhört inspirerande besök i huset Lilla Hyttnäs för lanseringen av en kokbok med Karins privata recept, avhandlar Elsa och Sofia allt från hantverket och färgerna till familjens förvånansvärt moderna livsstil men mest, och kanske framförallt, kärleken som så tydligt präglat precis varje detalj. Välkommen till ett avsnitt där inspirationen fullkomligt flödar och idéerna om liv såväl som inredning är oändliga. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/11/201848 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

45. Drömmar och prestationsångest

I veckans avsnitt pratar vi om drömmar och prestationsångest. Välkommen till ett personligt avsnitt om prestation, självkänsla kontra självförtroende, viljan att röra sig framåt, hur långt man kan gå för andras skull, att vara skör fast verka stark och rädsla för andras besvikelse. Personliga berättelser från vårt lilla jag.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/4/201858 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

44. Äntligen Advent!

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood denna vecka tillägnat advent och allt därtill! Maten, pysslet, pyntet och de små gesterna som visar omtanke och kärlek diskuteras i detalj tillsammans med gränslandet mellan ärvda traditioner och nya man skapar själv. Hur förhåller man sig till trender under den högtid som inte ska handla om trender alls, och ser Elsas och Sofias granar verkligen helt olika ut?Vi står för tipskavalkaden - sit back and relax! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/27/201844 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

43. Ett hem – hur får dom till det?

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/20/201853 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

42. När livet kom emellan – ett personligt avsnitt

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/13/201837 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

41. Trender 2019 och klimatet – funkar ekvationen?

I veckans avsnitt pratar Elsa och Sofia om trenderna som kommer att dominera under 2019 och om vår tids största, och viktigaste, fråga: klimatet. Funkar ekvationen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
11/6/201848 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

40. Influencers – fluga eller framtid

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/30/201850 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

39. Fjärde frågepodden

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/22/201847 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

38. Bröllopstrender 2019

Vilka trender är det som gäller inom bröllop under 2019? Det vet Elsa Billgren och Sofia Wood. Och snart du också om du lyssnar på veckans avsnitt av BillgrenWood. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/15/201855 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

37. Det svåra avsnittet om Kroppen

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/8/201845 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

36. Höstmaten

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
10/1/201843 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

35. 2018 – year of the drev

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/24/201848 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

34. En vecka, tre resor

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/17/201836 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

33. Fredagsbuketten 3.0

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/10/201836 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

32. Säsongspremiär – den nya höstinredningen

Elsa Billgren och Sofia Wood spanar och filosoferar kring framtidens trender inom inredning, mode, livsstil och mat. Billgren Wood är en podcast med personliga reflektioner som varje tisdag dyker ner i ett nytt fascinerande ämne som tagit över våra sociala kanaler. Från fredagsbuketter till kommentarsfältsetiketter. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
9/3/201834 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

31. Sommarspecial 2

Sommaren fortsätter och med den, sommareditionen av Billgren Wood! Denna gång berättar Elsa och Sofia om fluginvasioner, funderingar kring veganism, att känns matpepp, inredningstankar, Majorna och att plötsligt bli en träningsperson. Trevlig lyssning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/23/201838 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

30. Sommarspecial

Välkommen till ett nytt avsnitt Billgren Wood - sommar editionen! Denna vecka träffas Elsa och Sofia endast över FaceTime men misströsta inte, det avhandlas förlossningsberättelser, ett älskat gotlandshus, att förlora sig i lata sommardagar såväl som ett oväntat lägenhetsköp. Trevlig lyssning vänner! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
7/9/201833 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

29. Tredje frågepodden

Billgren Wood säger glad sommar med en tredje frågepodd. Vi diskuterar dagens föräldraskapstrender, gräver ner oss i språket och funderar på varför vi svenskar är så trendkänsliga. Sofia tycker att det finaste som finns är att vi saknar egen identitet och Elsa är sugen på syjunta. Vi kommer dessutom fram till att allt på Instagram är konst. Välkomna till ett härligt avsnitt där ni som lyssnar sätter temat! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/25/201847 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

28. Sovrum – Bäddat för allmän beskådan

Vad hände när vi slutade låsa dörren till sovrummet och började bjuda in främlingar att likea våra lakan? I dagens avsnitt berättar Elsa och Sofia om traumatiska barndomsminnen, tänker tillbaka på spartanska bäddningar och spanar framåt i sängklädestrenderna. Är vi trötta på enfärgat? Hur bäddar man hotelligt med två enkeltäcken och hur ser sovrummets resa ut från tonårsrum till småbarnskaos? Är dagens sovrum osexiga och hur får man det harmoniskt hemma? Allt i dagens avsnitt, välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/18/201846 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

27. Uppåt väggarna – våga tapet!

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood - denna vecka tillägnad tapeternas förtrollade värld! Få saker kan ändra ett rum så radikalt men hur har trendbilden sett ut, förändrats och vad händer framåt? Varför har Elsa en dålig relation till tapeter, vilka Instagram konton har varit våra största inspiratörer och är sjögräs, linne och handmålade bårder nästa grej? Gäst är ingen annan än Emma von Brömssen, designern som drivit en stor del av den svenska trendbilden framåt med sina sinneliga, bläckiga tapeter och förtrollade värld. Välkommen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/11/201845 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

26. Sommarmat – lifehacks för en godare semester

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood - denna vecka dedikerat till sommarmat! Från frukost till fest och picknick, vad inspirerar, svalkar, ökar njutet och leder till de perfekta måltiderna när viljan är på topp men man hellre lägger tiden på annat? Triggervarning för den hungrige när Elsa och Sofia går igenom allt från granola till gazpacho såväl som geniidéen cheesybread och pan bagnat till rysk användning av dill. Allt enligt devisen: minimal insats med maximal utdelning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
6/4/201850 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

25. Medelhavsvindar – känn trendbrisen

Välkommen till veckans avsnitt av Billgren Wood! Här förkovrar sig Elsa och Sofia i en trendbris som precis börjat plocka upp fart - nämligen den kontinentala medelhavsstilen! Hör Elsa ta oss igenom hennes nyfunna men ack så älskade spanska stil, från romantiskt dammig inredning till skönhet och dramatiskt mode medan Sofia förklarar sin knäsvaghet inför italiensk design från mitten på 1900-talet. Från stramhet till värme, nu utforskar vi sensuellt livsnjut, kreativ energi, optimism och det genuina! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/28/201845 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

24. Instagram-trenderna som kan gå och dö

Välkommen till ett annorlunda avsnitt av podcasten Billgren Wood! Denna vecka fokuserar Elsa och Sofia nämligen inte alls på samtidsfenomen de fascineras av och vill veta mer om utan istället på de digitala trenderna som skaver och gärna kan få passera gå snabbare än snabbast. Hör frustrerade rants om fejkade bilder på innehåll i resväskor, tankar om mat som inte kommer ätas, slentrian RIPs och sockersliskiga berättelser om föräldraskap i en salig blandning. Hepp!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/21/201847 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

23. Drömmen om trädgården – Gröna vågen igen?

Sällan har drömmen om grönskande trädgårdar, balkonger, egenodlade grönsaker och pallkragar varit så hett eftertraktad just som just nu. I denna veckas Billgren Wood diskuterar Elsa och Sofia allt från kolonilottens resa från botten till den absoluta goalstoppen, bostadsmarknadens skifte från högstatus vindsloft till eftertraktade bottenvåningar, att våga odla fast man inte kan något alls och drömmen om landet. Gäst är ingen annan än Kristin Lagerqvist, kvinnan bakom livsstilsbloggen Krickelins.se och Instagramkontot @krickelin som utan mycket tidigare kunskap skapat en drömoas i sin egna trädgård. Välkommen!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/14/201849 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

22. Stora karriäravsnittet – drömmar, mål och om att våga

Välkommen till det stora karriäravsnittet! Från barndomsdrömmar, press, stress och jobben som lärde oss att kämpa mest. I denna veckas avsnitt av Billgren Wood djupdyker Elsa och Sofia i arbetslivet och tittar analyserande på drivkrafter, bästa råd, att våga, att hitta hem och att hamna helt fel. Gäst är Lotta Kühlhorn, formgivaren som är Elsas hemliga mentor och en kvinna som inspirerar när det kommer till varför det blir bäst när man lär sig lyssna på sin egna intuition. Trevlig lyssning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
5/7/20181 hour, 28 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

21. Stilleben – I döda penséers sällskap

Elsa & Sofia djupdyker ned i en av beståndsdelarna till det stora ämnet "inredning", nämligen Stilleben. Vad händer med objekt när de ställs i givakt inom tavelramarna, och hur mycket längtar vi inte efter lite hullerombuller efter de senare årens uppstyltade ordning? Dessutom återbesök i podden från stillebenas okrönte prins, Gustav Broström. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/30/201851 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

20. Trendiga textil – kulturtanten hade rätt

Plötsligt hände något nytt - hantverkstextilierna blev hetaste heta. Följ med i veckan avsnitt av Billgren Wood då Elsa och Sofia förkovrar sig i kvinnligt hantverk, mattor, gobelänger, gardiner, dukar och sängkappor. Husgudinnor såsom Karin Larsson och Märta Måås-Fjettersttöm hyllas likväl som kulturtanten, löpare i lager och linneservetter en masse. Kommer Elsa börja sy korsstygnstavlor och ska Sofia ha olika vår och vinter gardiner? Välkommen!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/23/201844 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

19. Mat – kultur i en påse wokmix

Denna vecka utforskar Elsa och Sofia ett ämne som berör historia, trend, zeitgeist och kultur, nämligen mat och dess trender! Kan man kapsla in årtiondena i rätterna som definierar dem? En resa i Tacopajer, Stinas kyckling, cafémat och avancerad uppläggning till Pulled Pork-porr och Chefs Table-eran. Är maten vi vill titta på densamma som vi vill äta? Tillsammans med kocken och instagramstjärnan Siri Barje, känd som @olivehummer diskuteras plåtningsvänlig mat, nästa avokadomacka, grönsakshype och hur en matbild bäst redigeras. Vad är nästa stora trend? Och kommer kött någonsin bli ok igen eller är vi för evigt i en ny era? Välkommen!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/16/20181 hour, 9 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

18. Flum – från moodring och kristall till terapi och förståelse

Få saker fångar vår samtid som sökandet efter ett högre värde, ett sätt att hitta mening och förståelse med vad allt egentligen går ut på när sekulariseringen blev ett faktum för många. I denna veckas Billgren Wood utforskar Elsa och Sofia hur flummen lämnade utkanten av vad som var acceptabelt och tog sig in i finrummet. Följ med på en resa från Indiska-estetik, kristaller och Kabbala till Tumblr-poesi, tacksamhet och bucket lists. Är Varberg det nya L.A och vad lärde vi oss egentligen i terapin? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/9/201855 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

17. Vintage fashion – hitta, buda, fynda!

Älskade mode! Denna vecka dyker Elsa och Sofia ner i det förtrollade landet fashion, och mer specifikt vintage fashion! Vad kännetecknar 20 till 60-tal, på vilket sätt berättar mode kvinnohistoria lika mycket som trender, hur hittar man de riktigt speciella godbitarna, och vad hände när lyxkonsumtionens grundvalar skakades av internet? Vad är tricksen för loppisfynd och är auktionsfynd ett bättre alternativ för den med mindre tid och ork? Vi ringer Marcus Nilsson, fashion expert på Bukowskis och pratar investeringar, att se skillnad på äkta och falsk genom ett endaste felplacerat litet stygn och varför proveniens är intressant i modesammanhang också. Trevlig lyssning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
4/2/20181 hour, 6 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

16. Andra frågepodden

Del 2 av frågepodden. Även denna vecka är det ni som satt agendan och bestämt vad Elsa och Sofia dyker ner i! Följ med i ett samtal om barnnamnstrender, att hitta sin egna stil istället för att vara trendslav och vad den nya minimalismen egentligen består av. Är röda matbordstolar nästa grej och är Sofias rant om fake-feminist killar rimlig? Bestäm du! Trevlig lyssning vänner!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/26/20181 hour, 1 minute, 5 seconds
Episode Artwork

15. World Wide Web - Kärlek i en digital tid

Kan vänskap och kärlek existera genom en skärm? Är communityn en sanning eller är vi idag ensammare än någonsin? I denna veckas Billgren Wood undersöker Elsa och Sofia kärlek i en digital tid, från staplande Bambi-steg på snyggast.nu, Lunarstorm och hotmail till nättroll, ett upptrissat tonläge och snabba domar av varandra. Men ser nutiden annorlunda ut och är vi kanske mitt i ett paradigmskifte? Håller internet, lett av gemenskapen på sociala medier på väg att bli en annan typ av plats? Och kan vi idag ens säga IRL och skilja ett digitalt liv från ett verkligt? Veckans gäst är ingen annan än Ebba Kleberg von Sydow, journalisten och internetproffset som var en av Sveriges första riktigt stora bloggare. Ebba fick tidigt utstå mycket kritik och hat men är idag en respekterad och älskad bloggare, författare och halva av succéduon Säker Stil. Vad är hennes bild av ett digitalt liv idag? Trevlig lyssning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/20/20181 hour, 14 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

14. Smycken – är allt som glimmrar guld?

Smycken, dessa mytiska ägodelar. Kärlek, makt, klass, tradition och milstolpar, få ting är så tydliga markörer över ett liv som smyckena vi bär. I denna veckas Billgren Wood förkovrar sig Elsa och Sofia i allt som glimmrar. Välkommen till en resa i trender, personliga uttryck, att gifta sig med farmors ring, plastnappar och Carrie-halsbandet till ”cool girls in pearls” och det danska smyckesundret. Gäst är ingen annan än Linn Eklund, modeälskaren som vågar mycket och sällan lämnar huset utan både det ena och det andra smycket dinglandes från öronsnibb och hals. Vad är nästa trend och vem är egentligen den största skatan? Trevlig lyssning!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/13/201852 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

13. Första frågepodden

Frågepodd! Denna vecka är det ni som bestämt vad Elsa och Sofia diskuterar. Hur håller man det fiffigt hemma, inreder på liten budget, vad är grejen med trendresor och är kändisskap i sociala medier bara något ytligt och dåligt? Kom din fråga inte med denna gång? Misströsta ej! Det blir definitivt en del två av frågespecialen då frågestormen var enorm! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
3/6/201845 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

12. Shakerkök – säg det snabbt sex gånger

Äntligen dags för ämnet så många väntat på - kök! Från barndomens linoleumgolv och kvinnliga kollektiv till teppanyakihällar, Elle-omslag och ncs-koden för den perfekta salviagröna - vilka är köken vi minns och varför? Gäst är ingen annan än Johanna Bradford, kvinnan som broke the internet med sina köksrenoveringar om och om igen. Vad har hon lärt sig på vägen och vad är hon själv sugen på nu när nästa renovering nalkas? Välkommen till en matigt (japp vi drog precis det skämtet) djupdykning i hemmets hjärta och dess trender då, nu och framförallt - framåt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/27/20181 hour, 8 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

11. It girls – je ne sais quoi hos kvinnorna vi älskar att följa

It-girls, dessa magnetiska kvinnor med det ”där” odefinierbara som är så attraherande och förtrollande. Vilka har de varit genom årtiondena och hur har de utvecklats? Vad hände när it-girls gick från utvalda, tysta och undersköna, till dagens verklighet där vi alla kan hålla i kameran, besitter makten att publicera oss själva och en bredare representation plötsligt möjliggörs? Häng med på lustfyllt såväl som djupt avsnitt då Elsa och Sofia diskuterar högt och lågt hos kvinnorna som inspirerat dem mest, snäva normer, stilförebilder, body positive-rörelsen och kommersialiseringen av feminismen då varje företag plötsligt vill sälja #girlboss t-shirts.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/20/201859 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

10. Beauty – från ett snattat lipgloss till self care med syror

Beauty har gjort resan från smink och tonårssynder till en rörelse med sheet masks såväl som ett högre terapeutiskt syfte. Men hur gick det egentligen till när skönhet slutade vara ytligt och varför är vi så intresserade av detta just nu? Är smink och hudvård påväg att bli två olika discipliner med olika publik? Och vad är nästa grej? I denna veckas Billgren Wood träffar Elsa och Sofia beautyexperten Gustav Broström, bekänner egna misstag och minnen och spanar framåt. Välkomna! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/13/20181 hour, 1 minute, 52 seconds
Episode Artwork

9. Konst - den nya inredningen?

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood! Denna vecka förkovrar sig Elsa och Sofia i konstens värld. Är det verkligen så läskigt på gallerier som man kan tro, har sociala medier gjort fotokonst lättare för oss bedöma, hur hängs en tavelvägg bäst och måste man ens tycka det man har på väggen är fint? Och varför har manliga grekiska skulpturer så små snoppar egentligen? Veckans gäst är Elsas pappa, Ernst Billgren, en av Sveriges främsta nutidskonstnärer! Trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
2/6/201841 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

8. Nouveau lyx – från Rokoko till barfota escape

Lyx har alltid varit det svårtillgängliga, en elitism som är utom räckhåll för de flesta. Men vad händer när kopiorna är så bra att ingen längre ser skillnad, när märkeshysterin tröttat ut oss och kändisskapets 15 minuter kan tillfalla vem som helst? I denna veckas Billgren Wood dyker Elsa och Sofia ner i resan från Ritz förgyllda rum, MTV Cribs och Lamborghinis till asketiska hotellrum på en öde strand utan wi-fi, väskor som bara den invigde förstår kostar multum och den alltid så flyktiga ”goda smaken”. Välkommen till den nya lyxens värld!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/30/201839 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

7. Stora auktions- och loppisavsnittet – så blir du proffs!

Välkommen till ett nytt avsnitt av Billgren Wood, denna vecka djupdyker Elsa och Sofia i ett ämne som både är passion och jobb för dem båda: nämligen auktioner och loppisar! Vad är Elsas strategi för att lyckas på loppis, hur blir man bäst på onlineauktioner, vad köps bäst var och vad är egentligen en bevakning? Gäst är frälsta auktionsräven Emma Unckel som för tillfället inreder sin 60-tals pärla @unckelhouse och därför både handlar och säljer flitigt. Välkommen till en förtrollad värld av vinnande, fyndade och puls!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/23/20181 hour, 4 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

6. Barnrum – från lek till look

Den här veckan grottar Elsa & Sofia ned sig i det härliga ämnet 'Barnrumsinredning'. De spanar på hur vi gick från avlagda vuxenmöbler och stängda dörrar till full insyn, reportage, vackert inredda rum med mycket fingertoppskänsla. Sofia & Elsa pinpointar när skiftet från lek till look skedde och vilka prylar som satte igång det hela. Veckans gäst är trebarnsmamman och instagram-stjärnan Emily Slotte. Följ med i drömbarnrums-tankar och få en lista på grejerna du behöver för att få till det! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/16/201855 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

5. Frukost 3.0 – resan från Frosties till fatballs

Välkommen till senaste avsnittet av Billgren Wood! Denna vecka undersöker Elsa och Sofia vad som egentligen hände med våra frukostvanor de senaste åren - hur gick vi från Yoggi-frukostar till att låta dietisten diktera vår start på dagen, den svåruttalade acaibowlen och vattendelaren chiapuddingen? Vad innehåller en $200-smoothie och är vi redo för kollagenpulver och grönkålsgryta som dagens första mål? Detta och mycket mer - trevlig lyssning! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/9/201853 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

4. Vintagebröllop – så gick vi från tradition till personligt

I veckans avsnitt av Billgren Wood djupdyker Elsa och Sofia i den enorma trenden vintagebröllop. Hur gick det till när vi släppte traditionstyngda paketbröllop och övergick till event där personliga detaljer, lador, cupcakes och vintageklänningar tog världen med storm? Hur var Elsa och Sofias egna bröllop och framförallt: är vi i slutet av den här trenden nu? Välkommen till veckans avsnitt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
1/2/201858 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

3. Det Dukade Bordet - Från Vaxduk till Silvercloche

Sofia & Elsa diskuterar något som är aktuellt för oss alla i alla våra hem, nämligen det dukade bordet. Är porslinet med fruktdetaljer på väg tillbaka, håller skärbräde-febern i sig, och går stil före funktion även när det får maten att smaka riktigt äckligt? Det och mycket mer kommer avhandlas i avsnitt tre av Billgren/Wood-podden. Häng med! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/26/201756 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

2. Hygge - Det Danska Myset

Hygge - det danska myset som tagit världen med storm I veckans Billgren Wood undersöker Elsa och Sofia det danska mys-konceptet hygge. Varför har hygge som kan vara inredning såväl som mat och atmosfär plötsligt tagit hela världen med storm? Är det här för att stanna och så gör du för att skapa hygge själv! Veckans gäst, Malin Persson. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/18/201746 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

1. Fredagsbuketten – har vi hamnat i en blomsterpsykos?

Fredagsbuketten – pilotavsnittet av Billgren Wood där Elsa och Sofia undersöker samtidsfenomenet Fredagsbuketten. Helt plötsligt hade den tagit Instagram med storm. Men vem låg bakom den, hur ser den ut idag nu och vad händer i framtiden? Häng med på en spännande spaning i blomsterpsykosens tecken! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/11/201742 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Trailer: Billgren Wood – snart kör vi igång!

Elsa Billgren och Sofia Woods efterfrågade podd är äntligen här! Varje tisdag trendspanar de tillsammans med inbjudna experter, analyserar uppkomsten av specifika trender och grubblar över framtidens klassiker. Vilken är nästa avokadomacka, William Morris-tapet och fredagsbukett. När blir någonting intressant och varför blir det så? Vilken är nästa stora Instagramhajp och vad i hela friden ska man leta efter på loppis? Här är podden som ger dig svar på allt det – och mycket till. Podden produceras av ELLE och görs i samarbete med Acast. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
12/7/20173 minutes, 56 seconds