Winamp Logo
Ellun Kanat Cover
Ellun Kanat Profile

Ellun Kanat

Finnish, Cultural, 1 season, 116 episodes, 1 day, 14 hours, 2 minutes
About
Kommunikaatio on maailman tehokkain muutostyökalu. Ellun Kanat on muutostoimisto, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään sisäisen ja ulkoisen muutoksen tekemiseen kommunikaatiota, viestintää.
Episode Artwork

Muutosloikka: Bring Future Back to Strategy with Amy Webb

Bring Future Back to Strategy! In this episode, we bring you an exclusive interview with Amy Webb, a renowned futurist and bestselling author. Webb's foresight agency, the Future Today Institute, published its yearly trend report last week. Amy Webb claims that foresight and future thinking have vanished from strategies — and the consequences are devastating. If the focus of CEOs is on the revenue of the next quarters, opportunities for creating new growth diminish, Webb says. Webb also discusses the promise of AI and the societal risks of disinformation.
3/12/202431 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Muutosloikka: Miten varautua tekoälyyn ja onko tulevaisuuden ennakoinnista siinä hyötyä?

Onko tulevaisuuden ennakoinnista hyötyä, kun toimintaympäristön muutokset ovat nopeita ja arvaamattomia? Muutosloikan viidennessä jaksossa pohditaan, miten hyötyä ennakoinnista, kun skenaariot harvoin, jos koskaan, toteutuvat sellaisenaan. Todellisuus yllättää aina. Esimerkkinä jaksossa on murroksessa oleva kirja-ala, jossa tekoälytyökalut ovat tulossa muuttamaan sekä kustantamoiden työtä että liiketoimintaa. Ellun Kanojen muutosjohtamisen palveluiden johtaja Marjaana Toiminen haastattelee WSOY:n toimitusjohtajaa Timo Julkusta konsernin käytännöstä osallistaa koko henkilökunta kerran vuodessa tulevaisuuden pohtimiseen. Näissä tulevaisuuspäivissä työstetään yhteistä näkemystä murroksen vaikutuksista ja luodaan materiaalia strategiatyötä varten. Julkusen mukaan yhdessä tehty tulevaisuustyö kasvattaa ihmisten reagointi- ja muutoskyvykkyyttä sekä luo tulevaisuuden uskoa. Ja kyllä, hän uskoo että tekoälytyökalut ovat hyvinkin pian kustantamoiden apuna useissa toimenkuvissa.
12/19/202322 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Muutosloikka: Onko osallistamisesta oikeasti hyötyä?

Muutosloikan neljännessä jaksossa aiheena on osallistaminen. Kyselyt ja työpajat saattavat jäädä arjen vaikutusten osalta laimeiksi. Miten luoda sekä aitoa kohtaamista että tuloksia tavalla, joka jättää muistijälkiä ja vaikuttaa käyttäytymiseen? Ellun Kanojen omalla menetelmällä on saatu aikaan hämmästyttäviä tuloksia. Ellun Kanojen asiantuntija Antti Erikivi haastattelee myös Sähköverkkoyhtiö Elenian turvallisuuteen keskittyvää kehitysinsinööriä Ilona Mattilaa, joka kertoo miten Elenia on hyödyntänyt tätä menetelmää pyrkiessään vähentämään työtapaturmien määrää. Jaksot juontaa Marjaana Toiminen.
10/26/202329 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Hallitusohjelma

Ensi puraisu hallitusohjelmaan. Miltä tuleva hallitus näyttää sen valossa ja mitä seuraavaksi tapahtuu?
6/22/202344 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Muutosloikka: Mikä merkitys on sisäisellä vuorovaikutuksella?

Miten perinteinen tehtaasta rakennetaan modernisti johdettu työpaikka? Autoala on keskellä historiansa suurinta murrosta, ja Valmet Automotive on sopimusvalmentajana jatkuvien muutosten pyörteessä. Liiketoiminnan operatiivinen johtaja Pasi Rannus kertoo, miksi tehtaassa on vuosia kehitetty sinnikkäästi organisaation sisäistä vuorovaikutusta. Tavoitteena on ollut rakentaa organisaatiosta houkutteleva ja vetovoimainen työpaikka.
6/20/202328 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Miten Suomi keksii itsensä uudelleen tekoälyn ajassa?

Tekoäly on täällä. Pian siitä tulee kuin internet, joka on ja ei ole olemassa yhtä aikaa. Itsestäänselvien asioiden kohdalla on tärkeää pohtia tilannetta yhteiskunnan näkökulmasta. Tekoäly: renessanssi -podcastsarjan viimeisessä jaksossa keskustelemassa ovat Ellun Kanojen asiantuntijat Suvi Auvinen ja Jouni Mölsä. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan kymmenes osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/miten-suomi-keksii-itsensa-uudelleen-tekoalyn-ajassa/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ Philosophize This! -podcast: https://open.spotify.com/show/2Shpxw7dPoxRJCdfFXTWLE The Rest is Politics -podcast: https://open.spotify.com/show/1Ysx8g1Iw42gESAtegrFaH Kvanthopp-podcast: https://areena.yle.fi/podcastit/1-1511716
6/15/202320 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoäly, tule jo ja vie työmme!

Työmme vievistä roboteista on kohistu työelämäpuheessa kyllästymiseen asti. Onko kuohunnalle ja pelolle mitään syytä – vai saisivatko tekoälyt tulla sittenkin viemään ainakin osan töistä? Aiheesta keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntija Suvi Auvinen ja liiketoimintajohtaja Marjaana Toiminen. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan yhdeksäs osa: /https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoaly-tule-jo-ja-vie-tyomme/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ Marjaana Toiminen - Hyppy: Työn arvaamaton tulevaisuus ja uudet mahdollisuudet https://www.suomalainen.com/products/hyppy-1
6/8/202320 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoälyn ajassa tieto on halpaa ja ymmärtäminen arvokasta

Tekoäly tulee muuttamaan radikaalisti tulevaisuusajattelua. Nopeasti kaikkialle levittäytyvät tekoälysovellutukset tekevät tietämisestä halpaa ja ymmärtämisestä arvokasta. Tekoälyn aiheuttamat muutokset pakottavat meidät kysymään, kenellä on valta määritellä tulevaisuutta ja kehityksen suuntaa. Aiheesta keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntija Suvi Auvinen ja tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan kahdeksas osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoalyn-ajassa-tieto-on-halpaa-ja-ymmartaminen-arvokasta/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ Muutosloikka-podcastissa Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Maija Hyle ja Elina Kiiski-Kataja kertovat, mitä hyötyä oli poikkeuksellisen laajasta signaalien keruusta eli asiakkaiden osallistamisesta tulevaisuuskeskusteluun: https://open.spotify.com/episode/3JjRb27aUn4iE4TK2kAd3c Fred Turner - From Counterculture to Cyberculture: Stewart Brand, the Whole Earth Network, and the Rise of Digital Utopianism: https://www.amazon.com/Counterculture-Cyberculture-Stewart-Network-Utopianism/dp/0226817423 Yuval Harari - Who owns the future? How the prophets of Silicon Valley took control: https://www.newstatesman.com/long-reads/2015/06/who-owns-future-how-prophets-silicon-valley-took-control
6/1/202323 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Hallitusneuvottelut jatkuvat

Viides viikko hallitusneuvotteluja on menossa. Tuleeko tästä hallitus kasaan ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Lisäksi ruoditaan vihreiden puheenjohtajakisaa.
5/31/202337 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoäly tunkeutuu osaksi kaikkea

Nyt saatavilla olevat työkalut ovat vielä tämän päivän kehruujennyjä, mutta kuinka nopeasti tekoäly, yleiskäyttöinen teknologia, muuttuu teknointoilijoiden visioista eri toimialojen uudeksi maailmanjärjestykseksi ja mitä sen jälkeen? Keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntijat Suvi Auvinen ja Jukka Manninen. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan seitsemäs osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoaly-tunkeutuu-osaksi-kaikkea/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: ellunkanat.fi/ellun-kanojen-teko…renessanssi-sarja/ Chris Miller - Chip War: The Fight for the World's Most Critical Technology: https://www.amazon.com/Chip-War-Worlds-Critical-Technology/dp/1982172002 Paul Scharre - Four Battlegrounds: Power in the Age of Artificial Intelligence: https://www.amazon.com/Four-Battlegrounds-Power-Artificial-Intelligence/dp/0393866866 Kai-Fu Lee & Chen Qiufan - AI 2041: Ten Visions for Our Future: https://www.amazon.com/AI-2041-Ten-Visions-Future/dp/059323829X
5/25/202323 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoäly tappaa klikkiotsikot, eläköön journalismi

Uudet tekoälysovellukset sekä tuottavat uutisia että suodattavat niitä lukijoille. Miten journalismi, median kulutus ja valeuutisten aikakausi muuttuvat, kun kuka tahansa pystyy nappia painamalla tuottamaan loputtomasti uskottavalta kuulostavaa sisältöä? Aiheesta keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntijat Heikki Pursiainen ja Suvi Auvinen. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan kuudes osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoaly-tappaa-klikkiotsikot-elakoon-journalismi/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: ellunkanat.fi/ellun-kanojen-teko…renessanssi-sarja/ Artifact: https://artifact.news/
5/19/202321 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Muutosloikka: Mitä hyötyä on ennakoinnista ja signaalien keruusta?

Muutosloikka-sarjan toisessa jaksossa Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Maija Hyle ja Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja kertovat, mitä hyötyä oli poikkeuksellisen laajasta signaalien keruusta eli asiakkaiden osallistamisesta tulevaisuuskeskusteluun. Jaksot juontaa Marjaana Toiminen. Muutosloikka on Ellun Kanojen uusi podcast-sarja. Muutosloikka kertoo yritysten ja organisaatioiden hankkeista, jotka näyttävät ehkä ulkopuolisesta tavanomaisilta, mutta niissä kaikissa on tapahtunut jotain, joka on yllättänyt organisaatiot — myönteisesti. Jaksoissa esitellään myös menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla loikka on onnistunut. Aiheina ovat ennakointiin, strategiaan, arvoihin ja organisaatiokulttuuriin liittyvät teemat.
5/17/202327 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Miten tekoäly vaikuttaa talouteen?

Proletarisoituminen, joutilas paratiisi, maailmanloppu, robottikommunismi ja hyperkapitalismi – siinä muutama villi tekoälyvisio. Tekoälyn vaikutuksista talouteen on keskustelemassa Ellun Kanojen pääekonomisti Heikki Pursiainen ja johtava asiantuntija Suvi Auvinen. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan viides osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/miten-tekoaly-vaikuttaa-talouteen-kolme-pienta-arvausta/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ Hard Fork podcast: https://open.spotify.com/show/44fllCS2FTFr2x2kjP9xeT Peter Godfrey-Smith - Metazoa: Animal Life and the Birth of the Mind: https://www.amazon.com/Metazoa-Animal-Life-Birth-Mind/dp/0374207941
5/11/202315 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Hallitusneuvottelujen toinen viikko

Hallitusneuvottelut alkoivat Petteri Orpon johdolla. Pitääkö edelleen kutinsa, että vaaleissa ja tulevassa hallituskaudessa on kyse paluusta lompakolle ja perusasioiden ääreen? Ja miltä neuvottelujen organisointi näyttää?
5/9/202334 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoäly haastaa käsityksemme oppimisesta ja koulutuksesta

Tekoäly tekee meistä kaikista opettajia ja ajaa nykymuotoisen koulutusjärjestelmän kriisiin. Tekoälyn tuomasta koulutusjärjestelmän myllerryksestä ovat keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntijat Suvi Auvinen ja Hanna Tykkä. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan neljäs osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoaly-haastaa-kasityksemme-oppimisesta-ja-koulutuksesta/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ Kuva: Vicenzo Foppa, The Young Cicero Reading François Cacault, Still life with books.
5/8/202316 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Muutosloikka: Mikä on PESTE ja miksi siitä on hyötyä?

Muutosloikka on Ellun Kanojen uusi podcast-sarja. Muutosloikka kertoo yritysten hankkeista, joka näyttävät ehkä ulkopuolisesta tavanomaisilta, mutta niissä kaikissa on tapahtunut jotain, joka on yllättänyt yritykset — myönteisesti. Jaksoissa esitellään myös menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla loikka on onnistunut. Aiheina ovat ennakointiin, strategiaan, arvoihin ja organisaatiokulttuuriin liittyvät teemat. Sarjan ensimmäisessä jaksossa Rauman Satama Oy:n toimitusjohtaja Janne Virta ja Ellun Kanojen liiketoimintajohtaja Ville Tuominen kertovat, mikä tuotti strategiaprosessin muutosloikan. Jaksot juontaa Marjaana Toiminen.
5/4/202324 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoälyn aikakaudella valta jaetaan uudelleen

Tekoälyaikaa ovat kiihdyttämässä uuden renessanssin kaupunkivaltiot: teknologiajätit, joiden määräysvalta uusista teknologioista asettaa haasteita demokraattisille valtioille ja EU:lle. Tekoälystä ja vallasta keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntija Suvi Auvinen ja analyytikko Samuel Tammekann. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan kolmas osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoalyn-aikakaudella-valta-jaetaan-uudelleen-kilpailevat-kaupunkivaltiot-ovat-taas-taalla/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/
4/28/202317 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoäly ohjaa taiteen tulevaisuutta

Tekoäly on muuttanut käsitystämme siitä, mitä on taide, kuka on taiteilija ja mikä saa näkyvyyttä tulevaisuudessa. Luovista tekoälyistä keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntija Suvi Auvinen, designer Tea Sirén ja tämän vuoden copy-harkKana Elsa Piikki. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan toinen osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoaly-ohjaa-taiteen-tulevaisuutta/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ Anne Lamott - Bird by Bird: Some Instructions on Writing and Life: https://www.adlibris.com/fi/kirja/bird-by-bird-some-instructions-on-writing-and-life-9780385480017 Blogisarjan kuvituksessa on hyödynnetty valokuvaa taiteilija Gerard Masin veistoksesta. Lue lisää: https://mymodernmet.com/renaissance-sculptures-reimagined-gerard-mas/
4/24/202319 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Hallitustunnustelijan kysymykset

Vaalit on käyty ja hallitustunnustelija nimetty. Puolueet ovat ehtineet vastata Petteri Orpon esittämiin kysymyksiin – miltä poliittinen tilanne näyttää tällä hetkellä?
4/19/202336 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Tekoäly: renessanssi / Tekoäly synnytti uuden renessanssiajan

Renessanssiaika kesti satoja vuosia. Sitä pidetään yhä merkittävänä historiallisena käännekohtana. Nyt tekoäly on tuonut meidät uuden renessanssiajan kynnykselle. Mitä se tarkoittaa yksilöille, yrityksille ja yhteiskunnille? Mikä kaikki muuttuu? Aiheesta keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntijat Heikki Pursiainen ja Suvi Auvinen. Tekoäly: renessanssi -blogisarjan ensimmäinen osa: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tekoaly-synnytti-uuden-renessanssiajan/ Tutustu muihin sarjan sisältöihin: https://ellunkanat.fi/ellun-kanojen-tekoaly-renessanssi-sarja/ AI Today podcast: https://www.aidatatoday.com/aitoday/ Strange Loop Canon: https://www.strangeloopcanon.com/ ChatGPT: https://chat.openai.com/
4/14/202320 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Opposition voitto

Vuorossa vaalien jälkeiset tunnelmat heti maanantai-iltapäivältä: Oppositio voitti ja hallitus hävisi. Miksi näin kävi ja millaisia seurauksia sillä voi olla tulevien viikkojen aikana?
4/4/202337 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Vaalikamppailun viimeiset päivät

Mitä vaalikamppailun viimeisinä päivinä kannattaa tehdä ja mitä ei. Ja mitä kaikkea on tapahtunut, jotta vaalikampanja on ylipäätään syntynyt. Vieraana SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.
3/30/202334 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Hallitusneuvottelut

Mitä tapahtuu heti vaalien jälkeen? Vaalipäivästä alkaa parin kuukauden juoksu kohti uutta hallitusta ja hallitusohjelmaa. Jaksossa käydään läpi se mitä hallitusneuvotteluista ja neuvotteluiden kulusta on tarpeen tietää.
3/28/202336 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Strateginen äänestäminen

Taktinen ja strateginen äänestäminen - näistä on puhuttu vaalien alla poikkeuksellisen paljon. Mitä ne tarkoittavat ja onko niillä mitään merkitystä eduskuntavaaleissa?
3/24/202327 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Ylen hermogallup

Vaaleihin on aikaa kaksi kuukautta ja puolueiden kampanjointi kiristyy. Tässä jaksossa käydään läpi tuore Ylen hermogallup ja mistä asetelmista vaalien loppusuora aukeaa. Lisäksi Olli-Pekka ja Tuomas pohtivat, että mikä merkitys on hallitusohjelmalla nykyisessä nopeasti muuttuvassa kaaoksen maailmassa.
2/3/202322 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Miltä näyttävät eduskuntavaaliasetelmat?

Tässä vuoden 2022 viimeisessä jaksossa kurkistetaan tulevan kevään eduskuntavaalien asetelmiin. Kuka tulee voittamaan ja mitä eduskuntavaalikeväässä kannattaa seurata?
12/30/202226 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Politiikan vuosi 2022

Jaksossa Tuomas ja Olli-Pekka paketoivat politiikan vuoden 2022 ja jakavat puolueille kanoja. Se ja politiikan puheenaiheet selviävät kuuntelemalla tämän kaksiosaisen jakson ensimmäisen osan.
12/23/202250 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Identiteettipolitiikka what’s up?

Politiikka on repivämpää kuin koskaan. Vai onko? Mistä puhutaan, kun puhutaan identiteettipolitiikasta? Eduskuntavaalit-podcastissa vieraana EVA:n tutkimuspäällikkö Sami Metelinen.
11/21/202238 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Mikä ihmeen MMT?

Miten moderni rahateoria, jälki-keynsiläisyys ja Maria Mazzucato liittyvät tuleviin eduskuntavaaleihiin? Raha- ja talouspolitiikan kiemuroita on avaamassa Ellun Kanojen pääekonomisti Heikki Pursiainen.
11/4/202233 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Miten SAK valmistautuu tuleviin eduskuntavaaleihin?

Keskitetyistä palkkaratkaisuista luovuttiin 2016 ja työmarkkinoilla myllertää. Miten SAK valmistautuu tuleviin eduskuntavaaleihin ja miten Hakaniemessä nähdään epävarma poliittinen tilanne. Jakson vieraana SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.
10/14/202234 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Onko urheilu poliittista?

Kaikki tietävät ja tunnistavat liikunnan merkityksen, mutta silti sen rahoitus ei nouse. Miksi urheilu ja politiikka kietoutuvat toisiinsa? Muun muassa näistä teemoista kanssamme keskustelemassa Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.
9/16/202235 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Valtion omistajaohjaus

Valtioneuvoston mahdoton tehtävä. Miksi valtion omaisuuden ohjaaminen on niin vaikeaa? Fortumin ongelmista ja omistajaohjauksen kiemuroista kanssamme on keskustelemassa entinen omistajaohjausministerin erityisavustaja Lauri Korkeaoja.
9/9/202238 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Elinkeinoelämän vaikuttaminen

Pelkän kabinettivaikuttamisen aika on ohi. Ollakseen vaikuttava organisaatio, on kyettävä ymmärtämään alati muuttuvaa yhteiskuntaa. Miltä moderni vaikuttaminen näyttää kokeneen elinkeinoelämän johtajan näkökulmasta? Vieraana Metsäteollisuus ry:n entinen toimitusjohtaja Timo Jaatinen.
8/25/202233 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Puhutaan politiikkaa

Tässä jaksossa puhutaan reilusti puoluepolitiikkaa. Vieraana on Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen, jonka kanssa pohdimme millaisia jälkivaikutuksia NATO-jäsenyydellä voi olla Suomen politiikkaan.
7/11/202230 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Vaikuttaminen somessa

Poliittinen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on siirtynyt yhä enemmän sosiaalisen median alustoille ja puolueet ovat menettäneet yksinoikeuttaan agendan asettelussa. Yksi uuden vaikuttamisen taitajista on Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Miten hän käyttää somea työmarkkinajohtajana ja miten hän näkee itsensä sosiaalisen median vaikuttajana?
6/29/202230 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Puoluekokoukset

Kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto pitivät puoluekokouksensa. Mitä puoluekokouksista jäi käteen ja millaisilla eväillä nämä puolueet nyt suuntaavat kohti eduskuntavaaleja?
6/15/202234 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Puoluebarometri

Eduskuntavaaleihin on aikaa reilut 300 päivää. Tässä jaksossa katsotaan kaksi kertaa vuodessa julkaistavan puoluebarometrin taakse. Mitä siitä voidaan ennustaa ensi kevään vaaleja ajatellen ja miksi puoluebarometri on niin merkityksellinen?
6/2/202229 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Voiko kriisin keskellä vaikuttaa?

Venäjän aloittama hyökkäyssota on kääntänyt koko maailman huomion Ukrainaan, ja syystä. Arkiset ongelmamme näyttävät hirveyksien rinnalla mitättömiltä ja moni pohtii pitääkö viestintä ja vaikuttaminen lopettaa. Jaksossa pohditaan voiko kriisin keskellä tehdä vaikuttamista?
4/5/202225 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Sodan vaikutukset

Keskellä Eurooppaa on meneillään raaka Venäjän aloittama sota. Sodalla tulee olemaan järisyttävät inhimilliset, poliittiset ja taloudelliset seuraukset. Mutta millaiset vaikutukset sodalla on poliittiseen keskusteluun ja vuoden päästä käytäviin eduskuntavaaleihin?
3/18/202231 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Puolueiden ohjelmatyö

Voiko ohjelmatyöllä voittaa vaalit? Eduskuntavaalit-podcastin toisessa jaksossa kurkistetaan puolueiden ohjelmatyön maailmaan ja siihen kuinka puolueet luovat linjauksiaan. Vieraana jaksossa on SDP:n puoluetoimistolta poliittisen valmistelun päällikkö Kaisa Vatanen.
2/9/202235 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Mitä tapahtuu huomenna työlle?

Mitä tapahtuu työlle, kun ihmisestä tuleekin työn murroksen suurin voima? Kuuntele Ellun Kanojen Mitä tapahtuu huomenna työlle -raportti niin tiedät! Lukijana Taru Tujunen.
2/7/202238 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Eduskuntavaalit: Eduskuntavaaliralli alkaa

Aluevaalit olivat ja menivät. Mitä niistä jäi käteen? Eduskuntavaaliralli alkaa heti ja puolueiden ohjelmatyö rullaa kevään aikana kiivaasti, kun seuraavien hallitusohjelmien tavoitepapereita valmistellaan. Eduskuntavaalit on Ellun Kanojen podcast, jossa keskitytään lähestyviin kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Kurkistetaan päiväpolitiikan kuohunnan taakse ja seurataan kilpajuoksua kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita. Äänessä Ellun Kanojen yhteiskunnallisen muutoksen asiantuntijat Tuomas Nurmela ja Olli-Pekka Koljonen.
1/31/202223 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Suorat sanat strategiasta osa 3

Strategiatyö on muutakin kuin pelkkiä valintoja. Se on parhaimmillaan myös organisaation ottamista mukaan pohtimaan millä tavalla toimimme, jotta voimme saavuttaa asetetut tavoitteet. Tässä Suorat sanat strategiasta -sarjan viimeisessä jaksossa Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssinen ja Ellun Kanojen Antti Erikivi pohtivat, millä tavoin arvotyö parhaimmillaan tukee strategian toteutumista arjessa.
12/9/202116 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Suorat sanat strategiasta osa 2

Rohkeat, uutta tavoittelevat strategiat eivät ole vain yritysten yksinoikeus – myös järjestöjen ja liittojen on tehtävä uusia avauksia, mikäli ne haluavat säilyttää relevanssinsa muuttuvassa maailmassa. Tässä Suorat sanat strategiasta -sarjan toisessa osassa Lakimiesliiton Janne Laukkanen ja Ellun Kanojen Antti Hyrkäs pohtivat, miksi strateginen selkeys ja rohkeus lipsuu usein liittopuolella, ja minkälaiset keinot voivat kirittää liittoja ja järjestöjä rohkeampiin strategisiin linjanvetoihin ja pois pelkästä perustehtävien listaamisesta.
12/3/202121 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Suorat sanat strategiasta osa 1

Jäykät prosessit, kliseiset korulauseet, epärealistiset aikeet, yhteisen näkemyksen puute? Hallitusammattilainen Mika Sutinen ja liiketoimintajohtaja Marjaana Toiminen pohtivat, miksi strategia liian usein jää johdon rituaaliksi, joka unohtuu arjen työssä.
11/25/202134 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Blogi: Kun vanhat mittarit eivät enää riitä

Kirjoittanut ja lukenut Antti Pikkanen. Mitä pitäisi tehdä, kun ei ole enää varma, missä ja kenen toimesta kaikki yrityksen kannalta relevantit keskustelut käydään – ja mitkä keskustelut ovat julkisia ja mitkä eivät? Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/maineriskit/
11/4/20215 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Blogi: Kysy kuin lapsi, toimittaja tai terapeutti

Kirjoittanut ja lukenut Jenny Antonen. Keskustelu työyhteisöissä, kahvikupin äärellä ja etenkin somessa on usein öyhötystä: kaikilla on mielipide, puhutaan päälle ja vastataan ohi aiheen. Onko meillä niin mukahoppu, ettemme ehdi pysähtyä kysymään mistä varsinaisesti puhutaan? Vai olemmeko unohtaneet kysymisen jalon taidon? Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/kysyminen/
10/28/20215 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Blogi: Tulevaisuus ei ole vain strategiaosaston asia – sidosryhmät ratkaisevat menestyksesi

Kirjoittanut ja lukenut Tuomas Nurmela. Yrityksen menestys on aina riippunut kaikista tahoista, joiden kanssa se on tekemisissä. Monien kehityskulkujen nopeutuessa yritysten sidosryhmät muuttuvat. Yritys, joka ei ymmärrä vaikutuspiirinsä arvoja ja odotuksia, kuolee pois. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/sidosryhmat/
10/14/20215 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Blogi: Harjoittelija – uskallatko heittäytyä?

Kirjoittanut ja lukenut Rosa Jussilainen. Oletko valmis heittäytymään harjoitteluvuotenasi? HarkKana Rosa Jussilainen löysi yhtäläisyyksiä harjoittelustaan Ellun Kanoilla ja improvisaatiolla höystetyssä opiskelijateatterissa eli speksissä näyttelemisestä. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/harjoittelija/
10/7/20214 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Blogi: Asiantuntija, kaikki me vähän pelkäämme

Kirjoittanut ja lukenut Sandra Lamppu. Hauskimmassakin asiantuntijatyön arjessa on paljon tilanteita, joissa joutuu kasvokkain omien epävarmuuksien, paineiden ja jännittämisen kanssa. Kun teemme paluuta toimistolle, voisimmeko samalla luoda ympäristön, jossa on sille tilaa? Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/asiantuntija-kaikki-me-vahan-pelkaamme/
10/5/20215 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Blogi: Uteliaisuutta ja toimistohommia

Kirjoittanut ja lukenut Eveliina Kunttu ja Juho Mäkinen. Sosiologi ja kauppatieteilijä pohtivat, miten työyhteisöt muodostuvat ja miten niitä kannattaa rakentaa.Vaikka organisaation johtamisen näkökulmasta heterogeeniset työyhteisöt ovat alttiimpia sisäisille konflikteille ja siiloutumiselle, ovat monialaisen työyhteisön jäsenet kuitenkin tutkitusti luovempia ja tyytyväisempiä työhönsä. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/uteliaisuutta-ja-toimistohommia/
9/30/20214 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Blogi: Hapanjuurileivonta tuli ehkä jäädäkseen, mutta brändien ei kannata elää pelkistä perinteistä

Kirjoittanut ja lukenut Henna Kainulainen. Pandemian aikana löytyneet erilaiset kädentaito- ja sienestysharrastukset ovat tulleet jäädäkseen. Brändeille on käynyt päinvastoin – brändilojaaliutta koetellaan ja haastajabrändit kiinnostavat enemmän kuin vanhat tutut. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/brandilojaalius/
9/23/20213 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Blogi: Tiiminvetäjä, palaako hermot luovaan suunnittelijaan?

Kirjoittanut ja lukenut Tuomas Lähteenmäki. Monipaikkatyö repii kuilua työyhteisön työtapojen väliin. Kuuntele kolme vinkkiä siitä, miten uutena projektipäällikkönä voit ymmärtää luovaa kollegaasi paremmin. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/tiiminvetaja-palaako-hermot-luovaan-suunnittelijaan/
9/9/20214 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 7 – Bisnes uudessa maailmassa 2

Keskustelijoina Exxon Mobilin hallituksen jäsen ja Gaia Consultingin osakas Kaisa Hietala ja Okmetic-yhtiön toimitusjohtaja Kai Seikku, haastattelijana Marjaana Toiminen. Miltä bisnes uudessa maailmassa näyttää ja miten ilmiöt ja signaalit resonoivat, kun maailmaa ja bisnestä muuttaa käytännössä? Mitä tämän hetken puhutuimmat bisnesjohtajat ajattelevat siitä, mihin olemme menossa? Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/202122 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 4 – Yhteiskunta koronan jälkeen

Keskustelijoina European University Instituten professori ja johtaja Alexander Stubb, Työeläkevakuuttaja TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes, esseisti, kriitikko ja kirjallisuuden opettaja Silvia Hosseini ja MustRead-verkkojulkaisun strategi Heikki Pursiainen, haastattelijana Taru Tujunen. Miltä uuden Suomen pitäisi näyttää, kun pandemiasta siirrytään eteenpäin? Vieraat esittelevät kukin yhden yhteiskunnallisen muutoksen, jonka aika olisi juuri nyt. Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/202127 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 6 – Bisnes uudessa maailmassa 1

Keskustelijoina Helsingin Sanomien talouteen, teknologiaan ja johtamiseen keskittyvän Vision toimittaja Veera Luoma-aho, tasa-arvoon ja inkluusioon keskittyvän konsulttiyritys DeiDei:n perustaja Nasim Selmani ja Työterveyslaitoksen Työ2030 -ohjelman johtaja Sanna Kulmala, haastattelijana Marjaana Toiminen. Liike-elämää tarkkailevat asiantuntijat kommentoivat mihin bisnes uudessa maailmassa on menossa. Minkälaisessa maailmassa yritykset toimivat, ja millaisia ilmiöitä ja muutossignaaleja he näkevät omassa työssään? Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/202115 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 5 – Kun lobbari tapasi aktivistin

Nyrkkeilykehässä Ellun Kanojen Tuomas Nurmela ja Suvi Auvinen keskustelevat sidosryhmäkapitalismista ja brändiaktivismista. Mikä on tehokkain tapa vaikuttaa ja onko aktivistilla ja kapitalistilla jotain yhteistä? Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/20216 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 3 – Tulevaisuus 2

Pääomasijoittaja, Piilaksossa vaikuttava Risto Lähdesmäki, haastattelijana Elina Kiiski-Kataja: Keskustelua tulevaisuuden, organisaation ja ympäröivän yhteiskunnan rajapinnasta. Onko Suomi kilpailussa mukana? Onko nostalgiaan varaa? Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/20216 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 2 – Tulevaisuus 1

Tulevaisuustalo Sitran yliasiamies Jyrki Katainen ja haastattelijana Elina Kiiski-Kataja: Keskustelua tulevaisuuden, organisaation ja ympäröivän yhteiskunnan rajapinnasta. Onko Suomi kilpailussa mukana? Onko nostalgiaan varaa? Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/20217 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuus: Ei peruttu. -afterwork Osa 1 – Muutos

Keskustelijoina Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja Ellun Kanojen perustaja, bisneskirjailija Kirsi Piha, haastattelijoina Jenny Antonen ja Tuomas Lähteenmäki: Mistä tänään keskustellaan? Miltä tulevaisuus näyttää talouden, yhteiskunnan ja bisneksen kantilta laajakulmalla katsottuna? Millaisia asioita juuri nyt täytyy miettiä? Ellun Kanojen Tulevaisuus: Ei Peruttu. -aftereilla pohditaan muutokseen ja tulevaisuuteen liittyviä teemoja ja keskustellaan tämän hetken puhuttavimmista aiheista.
9/6/202112 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Blogi: Johtaja, rikolliset luurankosi kaivellaan esiin kaapista

Kirjoittanut ja lukenut Ville Kormilainen. Monelta tuntui menevän ohi viime viikolla julkaistu Ylen uutinen tutkimuksesta, jonka mukaan joka kolmannella pörssiyhtiön johtajalla on taustallaan henkilökohtainen rikostuomio. Varautumisen kannalta tuomio on aina potentiaalinen maineriski, vaikka rikos ei liittyisikään suoraan yrityksen toimintaan. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/johtaja-rikolliset-luurankosi-kaivellaan-esiin-kaapista/
9/2/20213 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Blogi: Onko ilmastokeskustelussa tilaa armolle?

Kirjoittanut ja lukenut Suvi Auvinen. Elämme armottomuuden aikaa. Etenkin lohduttomat ilmastouutiset aiheuttavat kiistelyä siitä, kenen syytä tämä kaikki on. Julkisessa keskustelussa etsimme syyllisiä ja unohdamme armon. Mutta mitä armollinen ilmastokeskustelu voisi olla – ja tarvitaanko sitä?
8/31/20215 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Blogi: Mitä tapahtuu toimistoilla, kun korona ei ylitä enää uutiskynnystä?

Kirjoittanut ja lukenut Ville Tuominen. Mitä oikeastaan tapahtuu, kun mediatalot lakkaavat julkaisemasta päivittäisiä tartuntalukuja ja rajoituksista viimein luovutaan? Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/mita-tapahtuu-toimistoilla-kun-korona-ei-ylita-enaa-uutiskynnysta/
8/23/20212 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Brändiaktivistit: Hyvesignalointia vai oikeita tekoja? Vieraana Tuomas Nurmela

Milloin brändien vastuullisuusviestintä on hyvesignalointia, milloin taas merkittäviä tekoja ja niistä kertomista? Entä pitääkö yrityksen muutosta vaativien aktivistien kanssa keskustella vai kannattaako ruohonjuuriliikkeitä vältellä? Ellun Kanojen Brändiaktivistit-podcastissa vastuullisuustyön ja brändiaktivismin perusteita pöyhitään alan asiantuntijoiden, pitkän linjan tekijöiden ja uusien vallankumouksellisten kanssa. Sarjan viidennessä jaksossa Suvi Auvisen ja Ville Tuomisen vieraana Ellun Kanojen yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja vastuullisuuskonsultoinnin johtaja Tuomas Nurmela. Miksi Tuomas intoilee sidosryhmistä ja miten koko homma liittyy brändiaktivismiin?
6/24/202136 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Brändiaktivistit: Inklusiivisuus on tulevaisuuden johtamisen ytimessä. Vieraana Jasmin Assulin

Monimuotoinen ja inklusiivinen työympäristö tekee hyvää sekä ihmisille että liiketoiminnalle. Mutta miksi aiheesta on edelleen niin vaikea puhua? Ellun Kanojen Brändiaktivistit-podcastissa vastuullisuustyön ja brändiaktivismin perusteita pöyhitään alan asiantuntijoiden, pitkän linjan tekijöiden ja uusien vallankumouksellisten kanssa kuuden jakson verran. Neljännessä osassa käydään läpi, mitä jokaisen johtajan tulisi ymmärtää diversiteetti- ja inklusiivisuusteemoista. Jaksossa Suvi Auvisen ja Ville Tuomisen vieraana on diversiteetti ja inklusiivisuus -teemojen parissa toimivan deidein toimitusjohtaja Jasmin Assulin.
6/17/202139 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Mitä kävi kuntavaaleissa?

Kuntavaalit käytiin! Nyt vaalien tuloksista ja seurauksista keskustelevat Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen sekä vaikuttamisen asiantuntijat Tuomas Nurmela ja Olli-Pekka Koljonen.
6/15/202122 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Brändiaktivistit: Pääoma pakenee vastuuttomilta aloilta. Vieraana Nordean Veronica Palmgren

Rahoitusmaailma on herännyt ilmastokriisiin ja myös omaan vastuuseensa kestävämmän maailman luomisessa. Mutta puhutaanko rahoituslaitosten vastuusta riittävästi? Entä nouseeko rahoitusalan vastuullisuudeesta esiin muita kysymyksiä kuin ilmasto? Ellun Kanojen Brändiaktivistit-podcastissa vastuullisuustyön ja brändiaktivismin perusteita pöyhitään alan asiantuntijoiden, pitkän linjan tekijöiden ja uusien vallankumouksellisten kanssa kuuden jakson verran. Brändiaktivistien kolmannessa osassa Ellun Kanojen vastuullisuusasiantuntijoiden Suvi Auvisen ja Ville Tuomisen vieraana on Nordean vastuullisuusanalyytikkotiimin vetäjä Veronica Palmgren.
6/10/202121 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Brändiaktivistit: Muutosta johtavat ne, jotka uskaltavat. Vieraana Lea Rankinen

Mitkä ovat vastuullisuusjohtaja Lea Rankisen pitkän uran mieleenpainuvimpia tapauksia? Miten yritysmaailma on muuttunut viimeisten kahden vuosikymmenen aikana? Ja miksi mikään brändi lähtisi puolustamaan aktivistia, joka paljastaa yrityksen alihankkijoiden ongelmat? Ellun Kanojen Brändiaktivistit-podcastissa vastuullisuustyön ja brändiaktivismin perusteita pöyhitään alan asiantuntijoiden, pitkän linjan tekijöiden ja uusien vallankumouksellisten kanssa kuuden jakson verran. Toisessa osassa Ellun Kanojen vastuullisuusasiantuntijoiden Suvi Auvisen ja Ville Tuomisen vieraana kuullaan Paulig-konsernin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankista. Jaksossa kuullaan otteita Freedom United -järjestön YouTube kanavalta. Katso koko video: https://www.youtube.com/watch?v=CXp4K-1yNB0
6/3/202135 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Brändiaktivistit: Brändiaktivismi erottaa vätykset vaikuttajista

Miten brändit aikovat oikeuttaa olemassaolonsa ilmasto- ja kestävyyskriisin maailmassa? Miksi ihmiset luottavat brändeihin enemmän kuin mediaan ja valtioihin – ja miten brändit voivat olla luottamuksen arvoisia? Ellun Kanojen uudessa Brändiaktivistit-podcastissa vastuullisuustyön ja brändiaktivismin perusteita pöyhitään alan asiantuntijoiden, pitkän linjan tekijöiden ja uusien vallankumouksellisten kanssa kuuden jakson verran. Ensimmäisessä osassa Ellun Kanojen vastuullisuusasiantuntijat Suvi Auvinen ja Ville Tuominen keskustelevat siitä, mihin tarpeisiin brändiaktivismi vastaa.
5/27/202123 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Luottamus kasvaa aitoudella ja kollektiivisen uteliaisuuden ruokkimisella

Miten kasvatetaan luottamusta jatkuvan epävarmuuden keskellä? Mikä merkitys on siinä, että rakennetaan yhteistä näkemystä isolla joukolla, ei vain johtoryhmissä ja kulmahuoneissa? Ellun Kanojen työelämäasiantuntija Marjaana Toiminen haastattelee Valmet Automotiven hr-johtajaa Tomi Saloa. Autoala on keskellä historiansa suurinta murrosta, ja VA:n johto uskoo aitouteen, joka tarkoittaa myös tietämättömyyden tunnustamista. Uteliaisuutta ja innostusta on rakennettu osallistamalla 330 henkeä yhteisen tulevaisuuskuvan muotoiluun.
5/19/202136 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Blogi: Isona musta tulee vaikuttaja

Kirjoittanut ja lukenut Suvi Auvinen. “Vaikuttaja on vähän niin kuin konsultti: kukaan ei oikein ymmärrä mitä se tekee, mutta liikaa palkkaa se saa kaikkien mielestä”, kirjoittaa yritysvastuun ja -aktivismin asiantuntija Suvi Auvinen. Vaikuttajia parjataan, mutta samaan aikaan kaikki haluavat olla – tai palkata – vaikuttajia. Ilmiötä selittää muun muassa tämän päivän someympäristö, jossa valta ja yleisöt ovat hajautuneet ja jossa näennäisesti kuka tahansa voi olla vaikuttaja. Samassa ympäristössä yrityksilläkin on opittavaa vaikuttamisesta. Mitä tarkalleen? Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/…/artik…/isona-musta-tulee-vaikuttaja/
2/17/20219 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Brändimielikuva vahvistuu yhteisen näkemyksen avulla

Miten muutoskyvykkyyttä kehitetään yhdessä brändimielikuvan kanssa? Pikakelassa pohditaan, miten organisaatiot voivat toimia tuplarytmihäiriön maailmassa muutoksen moottoreina. Brändin kirkastamisesta ja merkityksen löytämisestä keskustelevat Ellun Kanojen asiantuntijat Marjaana Toiminen sekä Sasu Haanpää. Keskustelua vetää Ellun Kanojen muutoksen tekijä Ville Tuominen.
1/27/202126 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Mitä seuraavaksi?

Ellun Kanojen perustaja Kirsi Piha sekä hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen
12/2/20206 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Case Terveystalo: Katse koko ajan oikeassa aikahorisontissa

Terveystalon henkilöstöjohtaja Minttu Sinisalo
12/2/202010 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Case Emännöintitoimisto Aamu: Ravistellen muutokseen

yksi Aamun perustajista Jussi Laukkanen
12/2/20209 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Murretaan muutoksen sitkeitä myyttejä: Myytti vai totta -pikahaastattelu

Kirsi Piha ja Mika Sutinen
12/2/202012 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Tutkimusmatka moderniin muutosjohtamiseen

Kirsi Piha ja Mika Sutinen
12/2/202016 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Case Framery: Kannustamme kokeilemaan ja kyseenalaistamaan

Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors
12/2/202011 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Case Wing: Is disruption the best route for change?

Jonathan Bass, Head of marketing & communications, Wing Ida Martikainen, Head of Partnerships, Ellun Kanat
12/2/20208 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Ellun Kanat tutki: Suomalaiset eivät muutosta pelkää

Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Elina Kiiski Kataja esittelee Ellun Kanojen yhdessä Kantarin kanssa toteuttaman Rytmihäiriöbarometrin tulokset.
12/2/202016 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Taru Tujunen, mitä hemmettiä tässä maailmassa oikein tapahtuu?

Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen
12/2/20209 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Muutoskyky, tuo yritysten jättimäinen megatrendi 2020-luvulla

Tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää, UPM Kymmenen viestintä- ja brändijohtaja Hanna Maula ja Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Elina Kiiski Kataja
12/2/202013 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Case Smartly.io: Miten yhteistä kulttuuria eletään monessa paikassa eri aikaan?

Smartly.io:n global internal communications manager Katariina Juvonen ja Ellun Kanojen Tuomas Lähteenmäki
12/2/202010 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Muutosvoimaa: Mistä löysit muutosvoiman, Petra Olli?

Muutosvoimaa: Mistä löysit muutosvoiman, Petra Olli? by Ellun Kanat
12/2/202011 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Rytmihäiriöbarometri mittaa muutoksen pulssia Suomessa

Ellun Kanat tutki, miten ihmiset kokevat muutoksen ja tulevaisuuden, sekä mitä yrityksiltä maailman muuttuessa odotetaan. Barometriin tuloksista ovat keskustelemassa Ellun Kanojen siivittäjä, survey-tutkimusten huippuasiantuntija Juhani Pehkonen, hallitusammattilainen Reijo Karhinen sekä Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen. Keskustelua vetää Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja. Rytmihäiriöbarometrin tulokset löydät täältä: https://ellunkanat.fi/rytmihairiobarometri/
11/12/202042 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Voiko poliittinen päättäjä kaupallistaa omia sosiaalisen median kanaviaan?

Sosiaalisen median vaikuttajien kanssa toteutettavat kaupalliset yhteistyöt ovat taas nousseet pienen suvannon jälkeen otsikoihin. Mutta tällä kertaa polttopisteessä eivät ole sitä työtä pääammatikseen tekevät vaikuttajat, vaan joukko politiikassa toimivia henkilöitä, joilla on merkittävä määrä seuraajia sosiaalisen median kanavissa ja jotka ovat solmineet kaupallisia yhteistöitä näiden kanavien osalta yritysten kanssa. Aiheesta keskustelemassa Ellun Kanojen asiantuntijat Tanja Ylikangas, Olli-Pekka Koljonen ja Reetta Nurmo.
8/25/202019 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Blogi: Etätöihin siirtyminen ei tuonut digiloikkaa vaan luottamusloikan

Kirjoittanut ja lukenut Antti Erikivi. Yrityksissä siirrytään vihdoinkin työajan ja -paikan seuraamisesta aikaansaamisen johtamiseen. Se edellyttää, että yrityksen johto kykenee tekemään muutoksesta ja tavoitteista ymmärrettävät. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/etatoihin-siirtyminen-ei-tuonut-digiloikkaa-vaan-luottamusloikan/
8/21/20204 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Blogi: Tästä syystä teinien tanssivideot panivat Kiinan ja USA:n suhteet sekaisin

Kirjoittanut ja lukenut Anna Storå. Sosiaalisen median palvelut ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa geopoliittisiksi valtapelureiksi – ja nyt me vaadimme niiltä parempaa sosiaalista vastuuta. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/analyysi-tasta-syysta-teinien-tanssivideot-panivat-kiinan-ja-usan-suhteet-sekaisin/
8/17/202011 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Blogi: Johtaja sosiaalisessa mediassa on yrityksen supervoima

Kirjoittanut ja lukenut Reetta Nurmo. Yritysten maine rakentuu tässä maailmanajassa useammasta osasta kuin koskaan ennen. Monikanavaisuus ei ole valinta, se on pakko. Harvalla yrityksellä on varaa pysytellä logon takana, vaan nyt kaivataan edustuksellisia kasvoja käymään vuoropuhelua suoraan asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/johtaja-sosiaalisessa-mediassa-on-yritykselle-voimavara/
5/12/20206 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Blogi: Näin rakennat hopeareunuksen, joka kantaa uuteen normaaliin

Kirjoittanut ja lukenut Jenny Antonen. Koronakriisi on pakottanut monet uusiin työtapoihin, josta on toisinaan hankala löytää hopeareunusta. Jenny kertoo blogissaan, kuinka korona-etätyö tarjoaa kuitenkin harvinaisen mahdollisuuden kerätä havaintoja niin omista työtavoista kuin koko yrityksen kulttuurista, joiden merkitystä ei olla aikaisemmin huomattu. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/nakemys/artikkelit/nain-rakennat-hopeareunuksen-joka-kantaa-uuteen-normaaliin/
4/24/20204 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Labra: Kun ihminen ohjaa itseään, hän saa vastalahjaksi vapautta. Vieraina Anna Perho & Laura Sivula

Miljoona suomalaista tekee töitä kotonaan, mutta tehostuivatko työtavat? Mitä poikkeustila paljastaa kyvystämme johtaa omaa työtämme? Ellun Kanojen siivittäjä, valmentaja Anna Perho ja Aalto-yliopiston ohjelmajohtaja, ketterien menetelmien opettaja Laura Sivula pohtivat, mitä itseohjautuva työkulttuuri edellyttää. He kertovat myös, mitkä ovat yleisimmät tavat ymmärtää itseohjautuva työkulttuuri väärin, ja miksi kyse ei ole pelkästä omatoimisuudesta. Labra luo ajankohtaisia näkökulmia työelämän tulevaisuuteen ja yritysten kykyyn uudistua. Podcastia juontaa Marjaana Toiminen.
4/17/202033 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Kuukausi koronaa takana, mitä kävi yrityksesi kriisiviestinnälle?

Pikakelassa tarjotaan väliaikakatsaus ’kuukausi koronaa takana’ -ajatuksella siitä, minkälaisen shokin koronavirus on aiheuttanut suomalaisten yritysten kyvylle kriisiviestiä, ja miksi juuri nyt on oikea aika satsata parempaan dialogiin ja muutosviestintään. Aiheutta puimassa ovat Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen ja Ellun Kanojen kriisiviestintäparven vetäjä Antti Pikkanen. Jakson juontaa Tuomas Lähteenmäki.
4/15/202017 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Tulevaisuuskela: Tuplarytmihäiriö - Mitä jokaisen yrityksen pitää tietää tulevaisuudesta

Tutustu raporttiin täältä: https://tulevaisuus.ellunkanat.fi/tuplarytmihairio/ Ellun Kanojen tutkimusjohtaja ja tulevaisuusraportin kirjoittaja Elina Kiiski-Kataja kertoo, millaisia tulevaisuuteen vaikuttavat muutosvoimat ovat, ja miksi puhumme ilmiöstä nimeltä tuplarytmihäiriö. Raportin teemoista keskustelemassa on vieraita, joilla on huikean hyvää näkemystä tulevaisuudesta. Mukana ovat strategisen ennakoinnin asiantuntija, liiketoimintajohtaja Marjaana Toiminen, Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori, Ellun Kanojen hallituksen puheenjohtaja, pääomasijoittaja Mika Sutinen, Ellun Kanojen perustaja, bisneskuiskaaja Kirsi Piha, päivystävänäkin anarkistina tunnettu kirjailija-konsultti Suvi Auvinen, aivotutkija Ville Ojanen sekä Ellun Kanojen Head of Kana Sanna Kulmala. Kuva: Veera Kesänen
4/1/20201 hour, 16 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Kriisi kohtaa työnantajamielikuvan

Nyt ei ole päälleliimatun työntekijälähettilyyden aika, mutta yritykset oppivat puhumaan rehellisemmin kuin aikaisemmin. Asiantuntijamme Nina Enroth, Antti Hyrkäs ja Jenny Antonen keskustelevat, mitä työntekijämielikuvalle tapahtuu kriisitilanteessa ja onko sille mahdollista tehdä jotakin? Podcast on äänitetty 19.3.2020.
3/30/202010 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Blogi: Ei Twitter ole rikki – me vain rikomme kommunikaation perussääntöjä

Twitterin toksisuus ei johdu alustasta vaan sen käyttäjistä, kertoo Suvi Auvinen. ”Ihmisten pahimmat puolet tulevat helposti esiin lyhyissä viesteissä, joiden tavoitteena on yhä useammin saattaa toinen keskustelija naurunalaiseksi ja briljeerata omalla nokkeluudella.” Aivan kuten oikeassakin elämässä, lopeta paskanpuhuminen selän takana, kuuntele mitä toiset yrittävät sanoa ja yritä ymmärtää. Twitter on vain yksi kohtaamispaikka muiden joukossa. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/ei-twitter-ole-rikki-me-vain-rikomme-kommunikaation-perussaantoja/
3/27/20206 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Blogi: Sosiaalisen median uusi aika alkaa - listasimme sometrendit 2020

Kirjoittaneet ja lukeneet Reetta Nurmo ja Anna Storå. Keskustelu sosiaalisesta mediasta polarisoituu helposti, ja negatiiviset puolet nousevat positiivisia herkemmin esiin. Sosiaalinen media ei ole lunastanut vielä täyttä potentiaaliaan, ja nyt uskomme, että suunta on kohti verkostoitumisen positiivisia ja ihmisen omaa vastuuta korostavia puolia. Digitaalisen viestinnän johtavat asiantuntijat Reetta Nurmo ja Anna Storå ovat luoneet näkemyksen siitä, minkälaiset trendit vaikuttavat sosiaaliseen mediaan 2020-luvulla. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/artikkeli/sosiaalisen-median-uusi-aika-alkaa-listasimme-sometrendit-2020/
3/25/202010 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Mikä on sosiaalisen median vaikuttajien rooli poikkeustilassa? Vieraana Roni Bäck

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on nostanut sosiaalisen median vaikuttajat kansalaisviestinnän keskiöön. Vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntijat Tanja Ylikangas ja Ida Haapanen sekä somevaikuttaja Roni Back keskustelevat vaikuttajien roolista yhteiskunnallisissa keskusteluissa nyt ja tulevaisuudessa. Linkki Ronin videoon: https://www.youtube.com/watch?v=Fed5Y4S5X0Y Podcast on äänitetty 20.3.2020.
3/24/202017 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Blogi: Kymmenen vinkkiä, joiden avulla selviät (järjissäsi) etätöistä ja lapsista

Kirjoittanut ja (vaatekaapissa) lukenut Suvi Auvinen. Töiden tultua kotiin ja lasten tultua osaksi työpäiviä tuottavuusloikat jäävät odottamaan. Nyt selviydytään päivä kerrallaan. Erityispedagogiikkaan erikoistunut varhaiskasvattaja ja ammattipedagogi Suvi Auvinen ja muut kanamme aivomyrskysivät arjen muutosmatkalle idealistan, joka tiivistyy kymmeneen käytännön vinkkiin, joita avaamme tarkemmin blogissamme: 1) Lapset rakastavat rutiineja 2) Kolme kertaa päivässä ulos säällä kuin säällä 3) Keksi vaihtoehtoja puhelimelle 4) Liikuntaa ja luontoa: valitse lapselle laadukkaat digisisällöt 5) Sopikaa vuoroista ja siitä, että kaikilla on omaa aikaa 6) Jos sotkemiseen menee enemmän aikaa kuin siivoamiseen, anna lasten tehdä se 7) Suunnittele ruokahuolto fiksusti 8) Pidä yllä sosiaalista verkostoa 9) Hyväksy se, että jotkut päivät tulevat olemaan perseestä 10) Aikatauluta työ fiksusti ja hyväksy tilanne Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/kymmenen-vinkkia-joiden-avulla-selviat-jarjissasi-etatoista-ja-lapsista/
3/20/202010 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Blogi: Etäjohtaminen – muista ihminen ja tunnelma

Kirjoittanut ja lukenut: Eveliina Pennanen Millainen johtaminen mahdollistaa hyvän työn ja lopputuloksen, kun työntekijät tekevät hommia hajautetusti? Eveliina kertoo viisi vinkkiä etäjohtamiseen.
3/13/20202 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Koronaviruksen aiheuttama myllerrys kriisien, työn ja tulevaisuuden näkökulmasta

Koronavirus järkytti yhteiskunnan ja yritysten peruspilareita. Kriisiviestinnän asiantuntija Petri Launiainen, tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja ja yrityskulttuurin ja strategioiden asiantuntija Antti Hyrkäs arvioivat koronakriisin pitkän tähtäimen vaikutuksia. Podcast on äänitetty 13.3.2020.
3/13/202012 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Blogi: Meidän täytyy muistaa mennyt, jos haluamme ymmärtää tulevaa

Vuosikymmenessä ehtii tapahtua paljon kehitystä ja 2010-luku oli varsinainen muutoksen vuosikymmen. Kehityksen kiihtyessä, minkälaiset muutokset vaikuttavat arkeemme eniten 2030-luvulla? Suvi Auvinen vastaa tähän kysymykseen. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/artikkeli/meidan-taytyy-muistaa-mennyt-jos-haluamme-ymmartaa-tulevaa/
3/6/20205 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Labra: Miten organisaatiot oppivat ennakoimaan tulevaa? Vieraana Henkka Hyppönen

Kyky uudistua arvaamattoman toimintaympäristön ja globaalien muutosvoimien keskellä ratkaisee yritysten kohtalon. Miten uudistuminen onnistuu ja miksi se edellyttää kykyä ennakoida tulevaisuutta? Vieraana luova johtaja ja kirjailija Henkka Hyppönen, joka kertoo, millainen on muutoskyvykäs organisaatio ja mitä hän oppi Pixarin toimitusjohtajalta. Labra luo ajankohtaisia näkökulmia työelämän tulevaisuuteen ja yritysten kykyyn uudistua. Podcastia juontaa Marjaana Toiminen.
3/4/202044 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Blogi: Kriisiviestintä menee pieleen, jos yrityksessä ei tunnisteta yhteiskunnallisia virtauksia

Kirjoittanut ja lukenut Juha Töyrylä Monessa yrityksessä ajatellaan edelleen, että yhteiskunnallinen keskustelu käydään jossain muualla. Tämä virhe voi käydä kalliiksi. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/kriisiviestinta-menee-pieleen-jos-yrityksessa-ei-tunnisteta-yhteiskunnallisia-virtauksia-jotka-voivat-vieda-mukanaan/
3/2/20202 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Blogi: Kun kriisi iskee, yrityksen johto on tulilinjalla – mutta koko yhteisö saa kolauksen

Kirjoittanut ja lukenut Petri Launiainen Kriisiviestinnän johtava asiantuntija Petri esittelee kuusi kriisikyvykkyyden tärkeää taitoa, jotka jokaisen organisaation tulisi ottaa haltuun. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/kun-kriisi-iskee-yrityksen-johto-on-tulilinjalla-mutta-koko-yhteiso-saa-kolauksen/
2/27/20204 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Blogi: Ellun Kanojen perhemanifestin perusta on yhdenvertaisuus

Kirjoittanut Reetta Nurmo Lukenut Tuomas Lähteenmäki Se kuinka yritykset suhtautuvat työntekijöidensä perheisiin, määrittää paljon tasapainoa työelämän ja muun elämän välillä. Siksi julkaisemme Ellun Kanojen perhemanifestin. Meillä perheen saa jokainen määritellä omalla tavallaan. Linkki alkuperäiseen blogiin: https://ellunkanat.fi/artikkeli/ellun-kanojen-perhemanifestin-perusta-on-yhdenvertaisuus
2/25/20205 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Blogi: Sosiaalisen median nousuhumala on ohi: seuraavaksi on rakennettava luottamus

Kirjoittanut ja lukenut Anna Storå. ”Ensimmäisen sosiaalisen median pirskahtelevan nousuhumalan ja sittemmin valeuutisten ja vaikuttamisyritysten räkäkännin kautta on nyt päädytty pahemmanlaatuiseen teknologiakrapulaan.” Krapulan paraneminen vaatii luottamusta. Sosiaalisen median johtava asiantuntijamme Anna Storå kertoo, miten se 2020-luvun ympäristössä rakennetaan. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/sosiaalisen-median-nousuhumala-on-ohi-seuraavaksi-on-rakennettava-luottamus/
2/25/20206 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Blogi: Yritykset, katse tulevaisuuteen: Mitä sellaista voi tapahtua, jota ette osaa edes kuvitella?

Kirjoittanut ja lukenut Elina Kiiski-Kataja. Sitran megatrendeistä innostuneena Elina pohtii, mitä sellaista voi tapahtua, jota yritykset eivät nyt osaa edes kuvitella? Elina on Ellun Kanojen tutkimusjohtaja. Hän on aiemmin vastannut Sitran megatrendityöstä ja työstää parhaillaan Ellun Kanojen erityisesti yrityksille suunnattuja Rytmihäiriötrendejä, jotka julkaistaan maaliskuussa 2020. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/yritykset-katse-tulevaisuuteen-mita-sellaista-voi-tapahtua-jota-ette-nyt-osaa-edes-kuvitella/ Sitran megatrendit 2020: https://www.sitra.fi/julkaisut/megatrendit-2020/
2/25/20203 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Blogi: Vastuu ilmastokriisistä jäi yrityksille, koska puolueet eivät saa tehtyä päätöksiä

Kirjoittanut ja lukenut Olli-Pekka Koljonen. Samalla kuin isot yritykset, kuten S-ryhmä ja Osuuspankki, ovat asettaneet hiilineutraaliuden tavoitteet jo viiden vuoden päähän, puolueiden ja politiikkojen juoksu äänestäjien perässä näyttää epätoivoiselta sinkoilulta. Alkuperäinen blogi: ellunkanat.fi/artikkeli/vastuu-i…-tehtya-paatoksia/ Francis Fukuyama: Contemporary Identity Politics and the Struggle for Recognition: www.amazon.com/Identity-Contempo…ook/dp/B07CBJPWJP
2/25/20205 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Blogi: Työpaikalla on monsteri, mutta miksei kukaan sano sille mitään?

Kirjoittanut ja lukenut Anna Perho. On niin helppoa niellä turhautuminen ja pitää suu supussa. Jos kuitenkin kohtaat työpaikalla monsterin, vaikeneminen ei ole fiksua. Anna lyö pöytään nyrkkisäännöt huonon pomon kohtaamiseen, hirviön inhimilliseen päihittämiseen. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/tyopaikalla-on-monsteri-mutta-miksei-kukaan-sano-sille-mitaan/
12/20/20195 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Blogi: Ei riitä, että maksimoit omat taitosi: tulevaisuuden supervoima on tiimitaidot

Kirjoittanut ja lukenut Kirsi Piha. Psykologisesta turvallisuudesta puhuvat nyt kaikki, mutta mistä tekijöistä se syntyy? Uteliaisuudella on prosessissa iso rooli, Kirsi Piha kirjoittaa. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/ei-riita-etta-maksimoit-omat-taitosi-tulevaisuuden-supervoima-on-tiimitaidot/
12/20/20194 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Blogi: Kapitalismin mannerlaatat liikkuvat – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?

Kirjoittanut ja lukenut Erkki Perälä. Financial Timesin ja US Business Roundtablen julistukset muuttavat nyt lopullisesti sitä, mitä ihmiset yrityksiltä odottavat. Oikeastaan aika on jo ajamassa ohi yritysvastuullisuudesta: yrityksiltä vaaditaan yrityskansalaisuutta, arvioi Erkki Perälä. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/kapitalismin-mannerlaatat-liikkuvat-mita-tama-tarkoittaa-yrityksille/
12/20/20194 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Blogi: Vähemmän työtä! Työn arvolle pitää keksiä uudet kriteerit

Kirjoittanut ja lukenut Suvi Auvinen. Muutosvastarinta johtuu siitä, ettemme voi kuvitella maailmaa jossa teemme vähemmän työtä. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/vahemman-tyota-tyon-arvolle-pitaa-keksia-uudet-kriteerit/
12/19/20196 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Blogi: Introvertti löysi paikkansa avokonttorista

Kirjoittanut ja lukenut Aino-Maija Kupias. Nykyään toimistoissa kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota tilojen ja temperamenttien yhteensopivuuteen. Muuton jälkeen Aino-Maija kiinnitti huomiota siihen, että uudet tilat ohjasivat häntä erilaisia työtapoja kohti. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/introvertti-loysi-paikkansa-avokonttorista-tyoyhteiso-maarittelee-onnistuuko-tilasuunnittelu-vai-ei/
12/19/20195 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Blogi: Internet uudisti kielen – eikä jes tarkoita samaa kuin yes

Kirjoittanut ja lukenut Hanna Jensen. Ohjaako kirjallisen kielen käyttöäsi ylimpänä auktoriteettina suomen kielen opettajasi vai someyleisösi? Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/internet-uudisti-kielen-eika-jes-tarkoita-samaa-kuin-yes/ Gretchen McCulloch: Because Internet – Understanding the New Rules of Language: https://www.nytimes.com/2019/07/22/books/review-because-internet-understanding-new-rules-language-gretchen-mcculloch.html
12/19/20198 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Blogi: Totta vai tarua: 7 väitettä monimuotoisuudesta

Kirjoittanut ja lukenut Iina Salminen. Monimuotoisuudesta käytävä keskustelu on usein pintapuolista, vaikka kilpailukyvyn lisäksi sen on katsottu korreloivan positiivisesti työtekijän lojaaliuuteen. Iina keräsi 7 väitettä monimuotoisuudesta käsitelläkseen niiden kautta aihetta sekä siihen liittyviä ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Alkuperäinen blogi: https://ellunkanat.fi/artikkeli/totta-vai-tarua-7-vaitetta-monimuotoisuudesta/
12/19/20198 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Pikakela: Suomea johtavat 30-vuotiaat naiset. Ketä se voi nyppiä?

Suomea johtavat nyt uuden ajan poliitikot – millenniaalit. Kabinettivaikuttamisen aikakausi on kuopattu, ja sehän monia hirvittää. Miksi? Kanalasta näkemystä tarjoavat muutoksen tekijät Nea Hjelt ja Jari Järvenpää. Jakson juontaa Tuomas Lähteenmäki.
12/10/201915 minutes, 30 seconds