Winamp Logo
Elfving möter Cover
Elfving möter Profile

Elfving möter

Swedish, Society/Show business/Gossip, 1 season, 213 episodes, 4 days, 23 hours, 15 minutes
About
Ulf Elfving ställer frågorna till våra mest kända svenskar. Storbritannien har sin Michael Parkinson. I Sverige har vi Ulf Elfving som gjort program i över 40 år och som själv uppskattar att han gjort ungefär 20 000 intervjuer. På söndagar träffar han kända profiler och blandar humor och allvar.
Episode Artwork

Arne Hegerfors: Jag hade turen att kommentera när det gick bra för Sverige och då blir det klassiska referat.

Han är en av våra största Tv-profiler, en legendar inom sportjournalistiken och var verksam som sportkommentator i 43 år. Utöver sina många sportuppdrag så gjorde han gjorde stor succé tillsammans med Björn Skifs i Kryzz. Ledde familjeunderhållningsprogrammet Det kommer mera och vann 1992 det stora journalistpriset. Här i Elfving möter blir det ett samtal om Arnes tid i skolan och om hur gympaläraren räddade Arne från att bli underkänd. Arne berättar också om hur han upplever att livet rättat sig efter hans takt, att han har haft turen att det dykt upp saker vid rätt tillfälle genom livet. Vidare berättar Arne om tillfälligheterna hur han kom in på TV och att han har mycket att tacka Lars-Gunnar Björklund för. Det underliga att det alltid gått bra för Sverige när Arne refererat och hur förbundet krävde att Arne Hegerfors skulle kommentera när Sverige spelade. Att han haft lätt för sig när det kommer till att arbeta med sport. -Det som man är intresserad av behöver man inte plugga, det åker bara rakt in, berättar han för Ulf Elfving. Han berättar även om sitt stora intresse för musik och hur han tidigare inte kunde passera en skivbutik utan att köpa något, -Jag är våldsamt musikintresserad. Arne säger att han idag mår bra och känner att han haft en stor tur trots stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör på kort tid. -Jag har en fantastisk fru som tagit hand om mig och tre fantastiska barn och vi har det hur bra som helst, berättar Arne Hegerfors för Ulf Elfving.
1/6/202040 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Janne Loffe Carlsson: Jag har alltid sagt att jag har lite tomtar omkring mig

Ulf Elfving möter konstnären, batteristen och skådespelaren Janne "Loffe" Carlsson i ett samtal om livet, konsten och andligheten. Janne Carlsson har precis fyllt 80 år, och berättar bland annat om de olika roller han har gjort och som har definierat honom. Både de allvarliga, mer djupgående och de mer lättsamma och glättiga. Han pratar också gärna om den andlighet han upplever i olika former, bland annat om tecken han får när det gäller att välja vägar i livet. - Jag har alltid sagt att jag har lite tomtar omkring mig, och om jag inte gör som de säger blir de ledsna.
4/14/201732 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Pelle Holmberg: Livet har tagit en överraskande vändning

Pelle Holmberg är biolog och författare, känd som en av Sveriges främsta svampexperter. För ett år sedan fick han diagnosen demens. För första gången berättar han hur det påverkar honom och familjen. I ett öppenhjärtligt samtal med Ulf Elfving berättar vår främsta svampexpert Pelle Holmberg och hans fru Ingrid om hur livet nu har tagit en helt annan vändning.Familjen väljer nu att berätta om hur deras liv förändrats genom att Pelle fått sin diagnos.- Jag vill berätta för att jag hoppas att det kan hjälpa andra. Och jag tycker man ska tala mera om hur man ska hantera denna sjukdom. Jag har tur som har min familj omkring mig och så är jag på ett bra pensionat där  jag träffar andra i min situation. Livet förändras men jag har kvar kärleken till skogen. Och jag hittar fortfarande i mina svampmarker och kommer att fortsätta ha mina grupper på svamppromenader, säger Pelle Holmberg till Ulf Elfving.
1/1/201735 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Lena Rådström Baastad : Politiken är fantastisk, men ibland är det rätt mycket skitsnack också

På lördag väljs hon till partisekreterare för Socialdemokraterna hon ersätter Carin Jämtin som valt att lämna sitta arbete. Hon har tidigare varit ordförande för Kommunstyrelsen i Örebro. Lena berättar om varför hon valt att tacka ja till det här jobbet, vad hon gör på sin fritid, hur hennes uppväxt i Örebro såg ut och vad hon berättade för Stefan Löfvén när han ringde och ställde frågan om hon ville bli ny partisekreterare.Här får vi möta personen och politikern Lena Baastad Rådström. Hon har i många år varit Kommunstyrelsens ordförande i Örebro men lämnade politiken i början på året för att jobba på en ledarskapsbyrå. Men nu är hon alltså tillbaka i den politiska hetluften .Hon har varit fiskrensare på Island, plockat persikor på Nya Zeeland i sin ungdom. Här får vi veta varför hon valde att gå ut på sin blogg och berätta att hon blivit kär. - Politiken är fantastisk, men det kan ibland är det rätt mycket skitsnack också säger hon medanledning av att hon kände sig tvungen att gå ut och berätta om sin nya kärlek på sin blogg som Kommunstyrelsens ordförande.Hon berättar också om hur det är att ständigt bli bedömd utifrån sitt utseende. Vad hon har på sig och hur hon ser ut.- Jag är beklämd över att vi inte kommit längre, det är fortfarande ojämna strukturer, det är därför vi måste ha de där jämställdhetsglasögonen på oss hela tiden, säger Lena Baastad Rådström till Ulf Elfving i söndagens Elfving möter.
8/28/201638 minutes, 1 second
Episode Artwork

Lill Lindfors: Fraülein Schneider är nog bland det bästa jag gjort på scenen

Hon är en av våra absolut största artister och skådespelare både komiska och allvarliga roller har hon hanterat med stor framgång. Hon gjorde stor succé tillsammans med Johan Rabaeus på Stockholms Stadsteater där spelade Fraülein Schneider och Herr Schultz. Hon var magnifik i den rollen skrev flera tidningar.Här i Elfving möter blir det ett samtal om uppväxten i Helsingfors under kriget. Hon berättar också hur hennes engagemang för de brasilianska gatubarnen startade. - Jag har fått så mycket bra musik från Brasilien så jag kände att det var dags att betala tillbaka, berättar hon för Ulf Elfving. Jag startade därför en insamlig när jag fyllde år så att jag på det sättet kunde tacka för musiken.Vidare berättar hon om hur det gick till när hon portades från en kyrkokonsert med förklaringen att hon hade för sexig röst. Här delar hon med sig av hemligheten bakom rösten och hur hon arbetarmed rösten som sitt starkaste verktyg.Just nu spelas det in en dokumentär om Lill och hennes liv, och hon har planer på att sätta ihop en föreställning om sitt liv och musikens betydelse.
8/21/201638 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Sanna Nielsen: Jag ville gå till skolan utklädd till någon annan

Hon har gått rakt igenom rutan och gjort succé som programledare i Allsång på Skansen. I höst blir det revy på Oscarsteatern i Stockholm. På tisdag sänds säsongens sista Allsång på Skansen med Sanna Nielsen som programledare. Hon tog sig tid i sittt fullspäckade schema för att gästa Elfving möter. Det blev ett öppenhjärtligt samtal om Melodifestivalen, som hon både ett och varit med och tävlat i hela 7 gånger och livet. Hur det var att växa upp i Bromölla när hon slagit igenom redan som 11-åring. Då gästade hon Ragnar Dahlberg i Café Norrköping och genombrottet var ett faktum.- Det var jobbigt att vara tonåring. Hela skolan mobbade mig och ritade konstiga tecken på bilder av mig. Då ville jag gå till skolan och vara utklädd till någon annan säger Sanna till Ulf Elfving. Nu försöker hon använda sina erfarenheter av mobbing genom att vara aktiv inom BRIS, Barnens Rätt i Samhället.I höst kommer hon åter igen att utmana sig själv, nu blir det revy på Oscarsteatern. Det har jag aldrig gjort förut, ska bli en riktig utmaning. säger Sanna Nielsen.
8/14/201636 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Marianne Rundström: Vi är våra personnummer i Sverige

Marianne Rundström har varit verksam som samhällsjournalist i radio och tv i över fyrtio år. Sedan tjugo år är hon programledare för Gomorron Sverige. Marianne Rundström debuterar i dagarna med sin bok Passé. Den handlar om Sveriges åldersfixering. I ett öppenhjärtligt möte med Ulf Elfving är det denna gången hon som får svara på frågorna. Det är ett samtal onm varför Sverige är så fixerade vid ålder och att man måste lämna arbetslivet när man fyller 67. - I vissa yrken är man ju på topp när man är 70, säger Marianne till Ulf. Jag är mycket snabbare nu och har en helt annan referensram bakåt och då går det snabbare.Hon fick ett C i upppförande och hon körde spårvagn i Göteborg. Sedan har det blivit radio och tv för hela slanten. Hon berättar här hur det kändes att åka ner till Thailand direkt efter tsunamin, hur berörd hon blev och hur det känns att anta en professionell programledarroll när man måste. Om ett och ett halvt år så tvingas hon att gå i pension från SVT, något hon tycker är diskriminerande och orättvist.
7/31/201635 minutes, 1 second
Episode Artwork

Özz Nûjen: Jag åker till New York när jag behöver sova

Han är en av de främsta ståupparna. Han drog mera folk till sin show Stadsministern än vad alla partiledare gjorde när han var i Almedalen under valåret. Özz Nûjen kan skämta om det mesta högt som lågt. Han drar fulla hus på alla arenor runt om i hela Sverige. Här berättar han för Ulf Elfving hur hans flykt till Sverige såg ut. Det var ett par dramatiska dygn då hans mamma och syskonen flydde över gränserna till Sverige. De flydde över minfält och han kan än känna lukten av hur det var den natten.- Jag var tvungen att vara tyst hela tiden sa mamma strängt, men såklart började jag tokhosta. Det var obehagligt och jag var faktiskt sängvätare i många år efter det, säger Özz.Det är ett möte som är roligt stundtals men också allvarligt och med stor kärlek till sitt land - Kurdistan och Sverige. Möt Özz Nûjen i Elfving möter.
7/24/201635 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Björn Rosengren: Jag bröt faktiskt ihop efter det

Björn Rosengren är mannen har många titlar på sitt visitkort. Näringslivsminister, TCOordförande, entreprenör, Kiviksmedaretare med fler. Har tjänat gott om pengar sedan han slutade med politiken . Nu har boken om hans liv kommit ut. Mitt i steget heter den och den har han skrivit tillsammans med Johan Hakelius. I Elfving möter får vi möta mannen som fick de stora rubrikerna efter ett porrklubbsbesök för 25 år sedan. - "Jag bröt faktiskt ihop efter det", säger han. Det är värst när det drabbar ens nära och kära. Idag är det mera transparans i samhället, säger han och ger en kort krishanteringskurs. Erkänn direkt och be om ursäkt inget annat finns att göra.Vi får också höra hur det var men pappan som hade ett fruktansvärt humör och vad det betytt för Björn när han nu mycket framgångsrikt rör sig i sociala sammanhang.
7/17/201633 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Man är som en hockeyfrilla, ibland är man inne och ibland är man ute

Johanne Hildebrandt var som en av Sveriges första kvinnliga krigsreporta, pionjär inom sitt område. Nu är hon dragit sig tillbaka till ett hus i skogen där hon mycket framgångsrikt skriver romaner. Ulf Elfving möter Johanne Hildebrandt. Det blir ett mycket öppenhjärtligt samtal om krig, fred, gudinnor, kärleken och mycket mer. Hon är som första kvinna invald i Kungliga Krigsvetenskapsakademin. Ett stort uppdrag som hon ser som ett stort erkännande. - Det är första gången sedan starten 1796 som en kvinna väljs in här, så det är mycket stort säger Johanne till Ulf i Elfving möter.Men uppväxten i en liten by i Lapplands inland var inte helt problemfri. Hennes mamma födde henne som mycket ung och det fanns ingen pappa registrerad. Det var väldigt besvärligt då på 60-talet och jag fick inte döpas i kyrkan. Utanförskapet gjorde sig påmind också i skolan då ett gäng försökte mobba henne. - Jag tänkte ger de sig på mig nu och jag backar och tar emot - då får jag backa hela livet, säger Johanne. Som då slog jag till dem först. - Det är ett mirakel att jag överlevt i mitt jobb. Jag var naiv och jättemodig säger Johanne. Nu har hon dragit sig undan från krigsfronten, träffat kärleken och bor nära skogen. Jag vill inte bo i en stad där folk går på mitt huvud. Nu filar hon på nästa bok i Valhallatriologin och håller på att starta upp en egen youtubekanal.
7/10/201633 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Micael Bindefeld: Jag tror att min mamma nästan pussade ihjäl mig och min bror

Inte många får komma till Micael Bindefelds mest privata ställe, hans fantastiska sommarhus. I ett möte på hans terrass berättar han om sin kärlek till sin trädgård och engagemanget mot antisemitism. - Jag har två hemländer. Sverige och Israel. Så skulle det någon gång hända mig något i Sverige eller med min familj eller med andra judar i Europa så har vi nu ett eget land dit vi kan ta tillflykt, och jag kommer att flytta dit säger Micael Bindefeld. - Snart har vi inte några överlevande kvar som kan berätta om Förintelsen. Då blir det ett viktigt generationsskifte och vi måste berätta deras historier, säger Micael Bindefeld. Han startade därför en stiftelse som ska ge stipendier för att möjliggöra projekt med kulturella förtecken. Ulf bjuds på en rundtur i den magnifika trädgården som han skapat själv. Där finns hundratals med pelargoner, mängder med äppelträd som ger honom äpplemust för hela året.  Ett öppenhjärtligt samtal om livet, katterna, biodlingen, kändisfester, resor, barndomen och sitt engagemang med sin egna stiftelse.
7/3/201640 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

"Alla anser sig ha rätt att lägga sig i de överviktigas liv"

Elfving möter gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom. Här berättar han om midsommartraditioner från förr och fram till nu. Det är typiskt svenskt att alla äter samma sak, säger Edward. Redan vid 8 månaders åldern fick Edward Blom smak för det där med god mat. Han och hans föräldrar reste runt i Österrike och så skulle det ätas barnmatsburkar som hans mamma hade haft med sig. Men det ville jag inte, säger Edward. Istället gav de mig en wienerschnitzel som de trodde att jag skulle kunna ha som napp, men den var så god så jag åt upp den. Och där startade mitt matintresse.Vidare får vi också historien om hur han bjöd familjen på marinerad åsna. Det blir också ett samtal om övervikt, religion, kärleken och sonen.
6/26/201639 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Magdalena Ribbing: Jag lärde mig läsa redan som 4-åring för ingen hade tid att läsa sagor

Hon är folkvettsexperten som arbetat med hyfs och etikett i över 31 år. Det har blivit flera böcker och hon har räknat ut att hon svarat på runt 65 000 frågor, I dagens Elfving möter reds det ut huruvida hennes anfader hade något med mordet på Gustaf den III att göra, om han höll i vapnet eller inte.Hon är kvinnan som alltid väcker känslor och som inte alltid tycker om det hon ser på gator och i affären. Under 25 års tid tillhörde hon den beryktade Matpatrullen på Dagens Nyheter och gjorde ett starkt jobb under den tiden de provade olika restauranger.- Jag  skulle aldrig får för sig att fråga någon om den är gravid eller vad och varför någon har den matlådan den har, säger Magdalena.Ja, och hur var det nu med cityshorts i stan, vara eller inte vara? Lyssna på Elfving möter Magdalena Ribbing så får ni svar.
6/19/201638 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hans Mosesson: Livet är fortfarande en fest

I en inspelning från Bokmässan i Göteborg möter Elfving Hans Mosesson. Det blir ett samtal om livet före och efter reklamtv. Om varför han hoppade av sin marina karriär och vad Nationalteatern betytt. Hans Mosesson är idag en frilansande skådespelare. Han har rötterna i proggrörelsen och var med om att starta Nationalteatern i Göteborg. de turnerade runt bland skolorna i förorterna till Göteborg. Vi hade en härlig tid tillsammans vi inom Nationalteatern vi gjorde tidsmusik som var som rock´n roll i alla former, säger Hans Mosesson till Ulf Elfving. Nu hoppas han på att den bästa föreställningen och musiken enligt honom själv, Kåldolmar och kalsipper, ska bli film.Under många år förknippades han med rollfiguren Ica-Stig i reklamtv. - När jag slutade med den rollen var det som om proppen dragits ur. - Jag fick hur mycket jobberbjudande som helst berättar han för Elfving. Där han också menar att Ica-Stig förstört hans liv men att pensionen är säkrad. Hör Elfving möter Hans Mosesson i en inspelning från Bokmässan i Göteborg september 2015.
1/1/201633 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Paret Mannheimer och Apelgren: Hemma skrattar vi så vi får panik

I en inspelning från Bokmässan i september möter Ulf Elfving Anna Mannheimer och Peter Apelgren. Aktuella med en bok om att vara gift. De har kallats Sveriges roligaste par. De gör det mesta tillsammans, de lever tillsammans, jobbar tillsammans och framförallt skrattar tillsammans. Det handlar om  livet, barnen, kärleken och döden i en salig blandning. De kommer från olika bakgrunder, den ena växte upp utan sin pappa och den andra växte upp i en intellektuell miljö med gäster som Olof Palme med fler. Här får vi handfasta råd om allt ifrån hur man uppfostrar tonåringar till hur man inte ska göra när man vill skiljas. Och detta med att tala om döden var väldigt olika i deras familjer.- Min mormor försökte dränka sig, hon klädde på sig sin minkpäls, lade alla sina pengar i väskan sa adjö och vandrade ut i vattnet. Men det var för långgrunt så hon fick vända om och komma upp igen. Då värmde vi lite varmkorv och talade inte mer om den saken, berättar Peter Apelgren i Elfving möter.Elfving möter är inspelad inför publik på Bokmässan den 26 september 2015.
12/25/201540 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

GW Persson: Bert Karlsson var inte intresserad av att jag och Hasse Aro skulle göra musikalisk karriär med Pärleporten

Han säger nej till åtta-nio intervjuer per dag. Men Elfving har han älskat sedan "Upp till tretton." - Mina barn ville att jag skulle prata som Ulf för han kunde prata med barn, så därför sa jag ja. Det är inte många som numera får komma hem till Leif GW Persson. Men i ett exklusivt möte på GWs balkong i en förort till Stockholm bjuds det på stor underhållning och ett mycket öppenhjärtligt samtal om barnen, kärleken, hälsan, spriten , terrorhoten, nya mjukare GW, och vad han använder sina pengar till.Det kunde dessutom ha blivit en musikalisk karriär om inte Bert Karlsson hade stoppad den. Det är hans förkärlek för s k läsarsånger som ligger till grunden för detta. Om nya bokens huvudfigur Lisa Mattei säger han: - " Hon är Evert Bäckströms rena rama motsats och det var dags att ta en paus från denne polisman. Nu är det en smart kvinna som chefar över säkerhetspolisen."  Hans nya bok Bombmakaren och hans kvinna gavs ut den  31 juli 2015.
8/16/201539 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Katarina Gospic: Vår primitiva hjärna vill kolla mobilen var femte minut

Ulf Elfving möter hjärnforskaren Katarina Gospic. Det blir ett samtal om hur hon kom att intressera sig för hur hjärnan fungerar. Redan som fyraåring så tänkte jag mycket på tankar, säger hon. Hur det kom sig och hur hjärnan fungerar och hur vi kan träna den. Ulf Elfving möter Katarina i ett roligt och lärorikt samtal. Det kommer att handla om hur vi tänker, varför och hur vi kan träna hjärnan bara vi vet hur vi ska göra.Och hur är det egentligen med mobilen. Hur farlig är den. – Jag brukar likna mobilen vid en godisskål, lika svårt som det är att bara ta en godisbit på fredagsmyset lika svårt är det att låta blir mobilen.- Den stjäl extremt mycket uppmärksamhet för oss, den tar enormt mycket fokus från det vi egentligen håller på med. Hjärnan har en grundkoppling som gör att vi gillar de snabba belöningarna. Det som händer i hjärnan när vi t ex får ett sms eller någon gillar något på Facebook, är att det aktiveras en belöningsstruktur och då får vi en snabb belönsngsdusch och vi känner att vi vill ha det igen och igen.Vi får också veta hur vi känner för olika färger, vad rött, grönt eller blått aktiverar för känslor i hjärnan och varför. Och så får vi veta varför det är bra att äta bananer.  
8/9/201535 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Jesper och Bosse Parnevik: Vi kallar den The crazy family

Far och son Parnevik i en exklusiv intervju i Elfving möter. Båda är kända, båda är pappor och familjen är viktig. Ulf Elfving möter dem hemma hos pappa Bosse på Stora Tuna, Åkersberga. Far och son Parnevik i ett unikt möte i alla fall i radiosammanhang. För annars ses de varje sommar då Jesper med familj kommer hem och firar semester. Jesper har ett långt liv i den absoluta golftoppen och pappa Bosse var en av de absolut största artisterna i Sverige på 60 och 70-talet. Han var och är imitatör av hög klass. Hur det vara att leva upp med en känd pappa och om hur det är att själv öppna upp dörrarna till sitt privata liv berättar Jesper Parnevik för Ulf Elfving. Jesper och hans fru Mia Parnevik och de fyra barnen bor i en stor lyxvilla i Florida och är med i en realitysåpa som slagit tittarekord. Nu planeras säsong två av Parneviks. Hur det känns för Bosse och familjen att visa upp sig hur det kom sig berättar de för Ulf Elfving.  Vi får också veta vad som menas med det Jespers familj kallar "Bosse-humorn".
8/2/201534 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ann Westin: Jag har aldrig varit bättre än vad jag är nu

Hon har utsetts till Årets roligaste kvinna tre gånger och kallas av andra ett humoristiskt geni. I Elfving möter denna vecka berättar Ann Westin om hur hon vid 40 års ålder helt bytte karriär. Hon arbetade som mentalskötare men fick sluta och fick rådet att söka in på Dramatiska institutet. Och resten är historia. Hon är kanske det största kvinnliga namnet på vår humorhimmel just nu. Men vägen dit har också kantats av sjukdom, två gånger har hon drabbats av hjärnblödning. om hur hon tog sig tillbaka berättar hon för Ulf Elfving.I höst kan man se Ann och hennes dotter på Intima Teatern i Stockholm där de tillsammans ska sätta upp en show.  
7/26/201533 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Förbundskapten för U21 Håkan Ericson : Jag lever som i en dröm – men jag börjar att vakna

Han är mannen som lever utanför rubrikerna men nu har det vänt. Med besked. U21laget vann ju sensationellt i en otroligt spännande strafssparksförlängning. Tack vare ett medvetet och fokuserat arbete med att bygga upp sitt landslag vann de guld på fotbolls EM. Här berättar han om hur de lyckades ta sig hela vägen fram. Han har erfarenheter från att både bli sparkad som fotbollstränare och hur det känns att gå in i väggen och att ta sig tillbaka igen. Han är son till den legendariska Georg”Åby” Ericson som var aktiv som förbundskapten och tränare i Norrköping på 70-talet.
7/19/201537 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Fredrik Eklund: Vi börjar med en flicka. Jag hör storken skrika, flaxa, jag kommer!

Han är stjärnmäklare i New York, dokusåpaskådis och snart blir han och hans man Derek snart föräldrar. Om allt och hur det började berättar han i Elfving möter. - Jag tror att allting kommer att förändras nu när vi snart får hem vår flicka. Jag har redan nu börjat gå ner i arbetstid. Jag välkomnar en ny fas i mitt liv säger Fredrik. Dessutom talar han om nyheten att han redan skriver på en bok om sitt pappaskap. Den går under arbetsnamnet  ”The Daddyproject”, " Pappaprojektet”.Och den handlar om hans resa om att bli pappa och mina minnen som barn själv.- Redan som 5- åring bestämde jag mig för att jag skulle sätta någon slags rekord i julkalenderförsäljning. Så jag drog de där kalendrarna på en pulka genom Akalla och knackade dörr . Jag tog på mig en gullig stickad tröja som min mormor hade stickat.  Så jag satt och lyssnade framförallt på äldre damer. Jag ville vinna. Jag knackade på dörren och så log jag jättebrett och sa: - Nu är jag här! Jag blev nog det där barnbarnet som inte hade tid att komma.Och såklart vann han tävlingen och blev etta i julkalenderförsäljning. -  Ett leende vinner över alla, säger Fredrik Eklund till Ulf Elfving.
7/12/201533 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Elise Lindqvist: Jag var fem år när jag blev sexuellt utnyttjad första gången

Hon är Ängelen på Malmskillnadsgatan eller Morsan som tjejerna på gatan också kallar henne. Elsie växte upp under svåra förhållande och livet har kantats av sexuella övergrepp och blandmissbruk. Men så en dag kom vändningen. Ulf Elfving möter Elise Lindqvist hemma i ett otroligt ombonat hem i en söderförort till Stockholm. I ett mycket starkt samtal berättar hon om hur allt startade och hur hon i många år levde som oälskat barn som utsattes för flera vuxnas sexuella övergrepp. - Jag gick in i mig själv och började skada mig. Jag bet mig i tungan, rev och nöp hårt, hårt, idag vet jag att det kallas för självskadebeteende.Det är stundtals väldigt svåra minnen som Elise berättar om i dagens program. Men vid 58 års ålder så hände något. Hennes syster använder sitt civilkurage och ser till att Elise får hjälp.Idag har hon varit fri från allt missbruk i 20 år. Varje fredag så samlar hon ihop sitt team och besöker de prostituerade på Malmskillnadsgatan. Det har hon gjort nu i 19 år. Varje fredag - samma ritualer med hjälp av andra frivilliga.Hennes högsta önskan är att kunna hjälpa så många kvinnor som möjligt och att få en herrgård till dem där de kunde utbilda sig och få behandlingar för att bli drogfria.Hör hennes gripande berättelse om hur hon, Ängelen på Malmskillnadsgatan,  gör skillnad för de utsatta kvinnorna.
7/5/201532 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Lasse Lönndahl: Jag fick tusentals med beundrarbrev i veckan – och jag svarade på vartenda ett

Han är kallad Sveriges eviga tonåring. Han är en av våra mest firade artister genom tiderna. Nu i augusti fyller han 87 år. I en exklusiv intervju träffar Ulf Elfving den evigt unge Lasse Lönndahl. Han slog igenom på sin mammas bakgård på Hälsingegatan. Där underhöll han grannarna med sin skönsång. Sedan blev det Stockholms gosskör. Han jobbade som bokhandelsbiträde i sin ungdom och på en rast spelade han in Tangokavaljeren. Det blev den och ett flertal stora schlagermelodier genom åren. Hans egen favorit är "Piccolissima Serenata" och det han tyckt bäst om i sin karriär är att sjunga operett.Han berättar öppenhjärtligt om sina framgångar och även om de mörka sidorna av livet. Han förlorade sin dotter Malin i början på 1970-talet, vilket påverkat honom starkt. Och att hans pappa lämnade familjen vid tidiga år och han växte upp tillsammans med sina tre bröder med sin starka ensamstående mamma som betytt mycket för honom. Nu sjunger han inte längre men delar ut stipendier till begåvade musikstuderande, något som ligger honom mycket varmt om hjärtat.
6/28/201535 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Zara Larsson: Folk kanske tycker att jag har hybris - men jag bryr mig inte så mycket

I dagens Elfving möter träffar Ulf den yngsta Sommarprataren genom tiderna. Hon utsågs också i veckan till den mest betydelsefulla svensken på twitter. Zara Larsson är tjejen som vid 15 års ålder slog igenom med låten Uncover. Nu ligger världen för hennes fötter.- Jag har alltid vetat att jag ska bli något stort. Jag älskar uppmärksamheten. Folk kanske tycker att jag har hybris men jag bryr mig inte så mycket.Eftersom hon inte är myndig så får mamma följa med på alla resor och turnéer. Det är så skönt att ha mamma med sig säger Zara. Och om hon skulle bli miljardär idag så skulle hon renovera färdigt badrummet hemma i Tallkrogen.
6/21/201533 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Michael Nyqvist: Jag får väl mina jobb för att de vill ha någon som pratar baklänges

Michael Nyqvist är skådespelaren från Stockholm som slagit igenom stort i Hollywood och i hela världen. Nu är han hemma ett par veckor innan det bär iväg till Dublin för inspelning av en ny storfilm.  I höst kan vi se honom på vita duken tillsammans med Emma Watson, känd från Harry Potterfilmerna. Han är hemlighetsfull om sina kommande projekt, det ingår i dealen med storbolagen att man inte får avslöja vad och var man spelar in. - Det har med säkerhet att göra, berättar Michael för Ulf Elfving. Michael bjuder hem Ulf Elfving till sitt kök på söders höjder. Det blir ett samtal om familjen, filminspelningar, karriären, Lars Norén och om hur det kom sig att han bjöd sina gäster på en fimp i den hemmagjorda pastan. Och om hur hans syn på sin yrkesroll förändrats.-  Jag har blivit mycket försiktigare med min säkerhet sedan jag fick mina revben sönderslagna av Tom Cruise och sedan jag fick mitt huvud nästan helt ituslaget under en olycka på en filminspelning  för ett och ett halvt år sedan. Tack vare en fantastisk plastikkirurg, han som fixade Elizabeth Taylors tits, så klarade jag mig med bara ett ärr som ger mig lite attityd, sexigt på något sätt, säger Micke i en öppenhjärtlig intervju hemma i sitt kök på Södermalm i Stockholm..
6/14/201530 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Claes Malmberg: Visst är det så att jag sålde mig för pengar, det kan jag inte säga annat

Claes Malmberg har lämnat sitt vilda liv, efter en del upp och nedgångar är han nu stabil i sig själv. I ett öppenhjärtligt samtal med Ulf Elfving berättar han om varför han nu tackat ja till att skriva sina memoarer, om sina äktenskap, om sin pappa som söp ihjäl sig och om hur han själv kom ut ur sitt eget missbruk. Det bjuds på minnen av Ronny Jönsson tiden fram till hur han idag reser runt med sin egen show En kväll med Claes Malmberg. Det blir också en del snack om glädjen över att i sommar få spela teater tillsammans med Jan Malmsjö, som debuterar i Charleys tant på Gunnebo slott. - Det är en dröm för mig att få jobba tillsammans med honom, det är min största idol, säger Claes Malmberg. Det handlar också en hel del om varför vi älskar att hata hans rollfigur Ewert Bäckström som nu dyker upp i SVT under julhelgen. - Fördelen med skilsmässorna är i alla fall att jag fått exakt de barnen jag ville ha, säger Claes Malmberg som har fem barn med fyra kvinnor. Elfving möter gör nu ett uppehåll. Men till sommaren är Ulf Elfving tillbaka med nya spännande gäster.
12/21/201433 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Charlotte Perrelli: I sommar blir det bröllop och fest i tre dagar

Ulf Elfving möter dansbandsdrottningen som blev Melodifestivalvinnare och som nu gör succé i musikalen Evita. Det handlar om uppväxten i Småland, om livet på landet men också om hennes andliga sida och om hur hennes son blev frisk efter att hon kontaktat en "klok gubbe" som kunde spå i personnummer. Hon avslöjar också sin hemliga talang, att hon är utbildad gitarrist och att hon undervisade barn i klassisk gitarr. Men hon lät fåfängan ta över och naglarna fick växa och ställde undan gitarren. Hon berättar också för Ulf Elfving om hur hon mötte sin blivande man och om det stundande brölloppet. - Tänk att få vara med om det igen det trodde jag aldrig. Vi har varit gifta både jag och Anders så vi vill göra någonting som inte blir en upprepning. Så vi gifter oss utomlands det blir nog i Europa kanske i Frankrike. Det blir i sommar och det blir fest i tre dagar säger Charlotte Perrelli i Elfving möter.
11/23/201435 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Lottie Knutsson: Balans i livet, vad är det? Jag har aldrig träffat någon som har det.

Lottie Knutsson är kvinnan som trollband, lugnade och upplyste oss under tsunamin för 10 år sedan. I Elfving möter berättar hon om flodvågskatastrofen, det egna sammanbrottet, livspusslet och om varför hon tycker att det militära ledarskapet är en förebild. Det handlar också om hur det känns att ligga under vattenytan och leta efter Nemo. Hon drabbades själv av en egen kris , ett slags sammanbrott på en flygresa i början på detta år. - Jag började kallsvettas, hyperventilera och tappade känseln i händer och fötter. Flygvärdinnan tog hand om mig , jag fick andas i spypåsen och det lugnade ner mig. Det var en obehaglig situation att jag tappade kontrollen. Blev så rädd, rädd för att bli rädd och för att tappa kontrollen. Det hände i början av mitt arbete av boken. Det var säkert kroppen som knackade ihop helt enkelt, säger Lottie Knutsson i Elfving möter. I år är det 10 år sedan tsunamin, och nu har Lottie Knutsson skrivit en bok om sina erfarenheter om krishantering och ledarskap. - Min chef Johan grät mycket under tsunamin och det var rörande att se. Vi reagerar ganska lika. Man försökte ha distans. Men då och då var det en liten berättelse som sipprade igenom om något människoöde och om man var oförberedd så reagerade man. Det kan jag fortfararande göra när jag hör om enskilda öden.
11/16/201434 minutes
Episode Artwork

Terese Christiansson: Jag är en empatijunkie!

Terese Christiansson är utrikeskorrespondent i Expressen och vi har sett henne i Korrarna på TV4. Hon mottog årets frilandspris med motiveringen: " Terese Christiansson har lyft utrikesjournalistiken till nya höjder, och är ett föredöme för alla som vill bli utrikeskorrespondenter." Hur det hela började, vad som driver henne och hur hon ser på farorna och säkerheten i sitt arbete som utrikeskorrespondent berättar hon för i söndagens Elfving möter. - Jag letar efter berättelser i utsatta områden, säger Terese. Samtalet handlar också om hur hon ser på mordet på Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner. Nils var en nära vän till henne och de hade träffats en del i Kabul. - Man vill nog faktiskt inte lösa mordet på Nils Horner säger Terese. Varför man inte trycker på en lösning är svårt att förstå. Det finns bra spaningsbilder på de misstänkta mördarna, och jag tycker det är det är bra att Sveriges Radios VD Cilla Benkö ber regeringen att lyfta frågan för att det ska hända något. Allt är viktigt så det spelar stor roll vad Sveriges regering tycker. Det finns två grupper inom utrikesjournalistiken , de som söker adrenalin eller empati. Jag är av den senare sorten. Det här ska ut till vilket pris som helst, men det finns risker i det sättet att arbeta också. Om detta och hur hon hämtar kraft i den skånska myllan hör vi i Elfving möter på söndag.
11/9/201433 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

KG Hammar: Förälskelsen slog ner som en bomb i mitt liv

Söndagen efter Allahelgona är Ulf Elfving i Lunds Domkyrka och möter f d ärkebiskopen KG Hammar. Samtalet kommer att handla om allt ifrån synen på Gud, kyrkans roll idag, Halloweenfirande, till hur det kändes att förlora sin hustru i sjukdom efter över 40 års äktenskap. - Vi levde i en tät relation och då blir det väldigt tomt när den upphör och det hade jag inte väntat mig. Jag var van vid att diskutera vad dagen hade inneburit och då fanns det ingen där att dela upplevelserna med. Det var en enorm tomhet. Vi är alla människor i de djupa existentiella frågorna, det finns inga genvägar. Jag trodde att jag var förberedd men det var jag inte. Om nya kärleken: - Jag hoppades på djupare vänskap lite här och där. Men jag trodde inte att jag skulle bli förälskad en gång till det slog ner som en bomb i mitt liv. Jag värjde mig, jag blev nästan lite skrämd över mitt eget sätt att reagera. Det fanns inte på min mentala karta att jag skulle bli förälskad en gång till - men så blev det. Det tog mig ett år innan jag bejakade att vi lever bara här och nu och ska inte behöva ta in en massa reservationer. Det hör till saken att hon är yngre än vad jag är och det var åldersskillnaden som gjorde att jag tyckte att jag var för gammal. Men det tyckte inte hon, hon såg inte det. Och nu blommar kärleken, säger en leende KG Hammar i Elfving möter.
11/2/201432 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Börje Ahlstedt: Jag var bäst på scenen när jag hade 41 graders feber

Han har stått på Dramatens scen i över 50 år och är nu fyllda 75. Nu har han dragit sig tillbaka och försöker ta vara på livets ögonblick och tittar framåt. Teater sätter han inte gärna sin fot på och absolut inte på Dramaten. Just nu ser vi honom som Fader Fouras i Fångarna på fortet. Han har gjort närmare 125 roller på scenen men är bara nöjd med en fyra fem rollgestalter. - Jag var lysande som Macbeth och som morbror Carl i Fanny och Alexander. Men hur var det med hans berömda fisen, var det han själv eller hur gick det till? För Ulf Elfving berättar han hur själva ljudet skapade. - Jag var som allra bäst när jag hade över 41 grader i feber och spelade en stor roll på Dramaten. Jag hade då ingenting att försvara jag gick bara in och levererade repliker, så enkelt och så rent och så snyggt. Då sade mina kamrater på scenen att jag aldrig varit så bra. Man tar sin själ och lägger fram den till sina medspelare och det blev naket och riktigt bra. Och när jag mår så där förskräckligt bra och tycker att livet leker, då går det ofta åt pipan.
10/19/201433 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Anna Serner: Det höll verkligen på att gå i tusen bitar

Ulf Elfving möter Filminstitutets VD Anna Serner. I ett öppenhjärtligt samtal berättar hon om sina värstingår i tonåren, hur det kunde gått riktigt illa. Jag rökte, drack, sniffade och provade allt. Många av mina ungdomsvänner lever inte idag. Vändpunkten kom när hon som 17åring förlorade sin pappa. Hon utbildade sig till jurist och var under några år VD för Reklamförbundet. Hon berättar om sitt engagemang i jämlikhetsfrågor och kampen mot sexistisk reklam i det offentliga rummet. -Jag hade nog förväntat mig att livet i filmvärlden hade varit lite mer glamour. Ibland hinner jag inte ens se några filmer när jag är ute och representerar på filmfestivaler i hela världen.
10/12/201435 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Om framtidsstress, lycka och att besöka en kannibal i Japan

I en inspelning från Bokmässan i Göteborg möter Ulf Elfving ekonomiprofessorn och författaren Micael Dahlen. Det är ett samtal om varför han fascineras av massmördare och vad det var som gjorde att han blev helt folkskygg efter att ha skrivit boken ”Monster”. Under ett år reste han  runt i världen för att möta 5 massmördare/monster. En japansk kannibal, en skolskjutare, en dansk demon och en mormorsgestalt som hade ett hem för äldre som hon sedan gödde upp och grävde ner i trädgården. För att förstå varför dessa människor blir så omtyckta och får en massa brev berättar han att massmördaren Charles Manson satte om sin post till Micael. Det var de mest märkliga saker som kom till den överfyllda brevlådan, färgkritor, underkläder, Donna Summers samlade hits och peelinghandskar för att nämna några. Han utvecklar också för Ulf Elfving vad det är som gör att vi fascineras av dessa monster.  Han berättar också om vad nyckeln till lycka är och om att vi människor bara har en förmåga att vara lyckliga i högst tre månader.
10/5/201434 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vanna och Göran Rosenberg: Vi är väldigt stolta över varandra

I veckans Elfving möter får vi möta Göran och Vanna Rosenberg. I ett öppenhjärtligt samtal mellan far och dotter avhandlas livet, barndomen, religion, det judiska arvet, judisk humor och hur de i perioder varit långt ifrån varandra men också om hur nära de nu står varandra och hur farmor är kärnan i deras familj. - I många år av mitt liv har jag saknat min pappa säger Vanna. Det var en tidig skilsmässa och Vanna bodde hos sin mamma medans pappa Göran fick jobb som utrikeskorrespondent. Då satt lilla Vanna hemma och vinkade till sin pappa genom tv-rutan. Men det är historia och numera umgås far och dotter så mycket som det går. Och när Vanna under några år hade det jobbigt var det pappa Göran som hjälpte och stöttade henne. Vi träffar dem i ett möte precis innan pappa Göran ska åka till Oxford för att vara gästforskare. Vanna stannar på Stockholms Stadsteater för att förbereda en föreställning om Ulla Billquist.
9/21/201435 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Fredrik Skavlan fick tjata på Maria Bonnevier för att få ett barn

Han ger inte många intervjuer Fredrik Skavlan. Men här gör han ett undantag, med skräckblandad förtjusning bjuder han in Ulf Elfving till det allra heligaste arbetsrummet där två redaktioner i Norge och Sverige jobbar tillsammans på ett mycket speciellt sätt. Ulf möter Fredrik Skavlan på hans kontor i Oslo. En solig dag och det arbetas för fullt med premiärprogrammet som sänds fredagen den 19 september. Hemlighetsmakeriet är enormt men ví lyckas dra ur honom en av gästerna, det kommer att handla om MMA i premiärprogrammet, den omdiskuterade kampsporten. Mycket öppenhjärtligt berättar han om hur det känns att få kritik, att hans första program refuserades . - Jag gjorde mitt första talkshowtest för NRK i mitten av 90-talet, och det gick så dåligt så NRK funderade på att ta bort mig. Anledningen var att de ville skydda mig mot mig själv. Ja, det var jättedåligt säger en numera rutinerad Fredrik Skavlan till Ulf Elfving. Han berättar också om glädjen att finna kärleken i Maria Bonnevier och hur han fick tjata på henne att få ett barn och bilda familj.
9/14/201436 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

"Ibland vill jag ta av mig mina höga skor och hoppa i poolen"

Kajsa Bergqvist är söndagens gäst hos Elfving möter. Hon debuterar nu som programledare i SVT:s lördagssatsning Atleterna som har premiär lördagen den 23 augusti. - Såklart det är en stor utmaning säger hon, men ibland vill jag bara ta av mig skorna och hoppa i poolen eller klättra upp på klätterväggen. Det var så inspirerande för en tävlingsmänniska som mig säger Kajsa Bergqvist till Ulf Elfving. Vidare så berättar hon om sin hobby att odla och att tillaga sina egenodlade grönsaker. Hon berättar om passionen för sina egna trädgårdsodlingar och fruktodlingar. Det är en helt annan bild av världsstjärnan Kajsa Bergqvist vi får möta. Sommaren har varit underbar i min trädgård.- Jag är helt ok vid spisen och gillar den rena råvaran säger Kajsa.
8/24/201432 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Skansenchefen John Brattmyhr om uppätna björnar, jakt och djurallergi

Ulf Elfving möter Skansenchefen och Sveriges Radios styrelseordförande John Brattmyhr som ger en guidad tur med djurparkens lilla elbil. "Den vanligaste frågan jag får är 'var är närmsta toalett?'" Han berättar om den gången för många år sedan då Skansenanställda åt upp en av björnarna, visar upp det nyöppnade Lill-Skansen - där kronprinsessan blivit bajsad på av en fågel - och berättar om hur det går ihop att som djurparkschef vara både jägare och allergisk mot djur. "Att jag var allergisk var inget jag berättade på anställningsintervjun" Dessutom hör vi om hur det är att jobba som SR-chef och om hur skådespelareliten står på kö för det prestigefyllda uppdraget att läsa upp "Ring, klocka, ring" på nyårsafton.
8/3/201434 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Petra Marklund om allsången, karriärvändningen och kicksökandet

Ulf Elfving möter artisten och programledaren Petra Marklund, som var världsstjärna under artistnamnet September i många år innan hon började bli igenkänd i Sverige. Genombrottet på hemmaplan kom när hon var med i tv-programmet Så mycket bättre - och inte ens där visste artistkollegorna vem hon var i början. "Lasse Berghagen trodde att jag var städerskan" Petra berättar om vägen till världens stora scener, om den skräckblandade förtjusningen när hon fick jobbet som programledare för Allsång på Skansen och sökandet efter kickar som fått henne att hoppa fallskärm, bada isvak - och tacka ja till svåra programledarjobb. Dessutom berättar hon om den tuffa tonårsperioden med dåligt självförtroende och ätstörningar. Jag ville passa in Om det och mycket mer när Petra Marklund gästar Ulf Elfving på söndag.
7/27/201435 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Robert Aschberg om slagsmålen, prylmanin och provokationerna

Ulf Elfving träffar journalisten och programledaren Robert Aschberg på hans lantställe i Roslagen, där han ger Ulf en lektion i verktyg och redskap i sin verkstad. På söndag berättar han om hur han halkade in på journalistiken, ett yrke som han menar att en apa kan bli, och bestrider bilden av sig själv som en arg buffel. Det är en myt som jag levt gott på för att jag har köttigt ansikte och ett groteskt utseende Hans fru Lotta berättar sanningen om hur det är att vara gift med honom, och så hör vi om när Robert under pseudonymen Otto Ruben Svensson mutade Olof Palme.
7/20/201435 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Operastjärnan Siv Wennberg om divalater och operahatande grannar

Det är inte alltid lätt att vara operasångerska. I Elfving möter berättar Siv Sivan Divan Wennberg om hur grannarnas klagomål på hennes sångövningar blev polissak - och gick ända upp i hovrätten. Min sång jämfördes med en motorsåg Vi får höra om vägen från lilla Timrå till världens operascener, om kärlek till hennes nyligen bortgångne make och om avskyn till modern musik. Pop och rock är inte musik, det är politisk provokation Om det och mycket mer hör du när Ulf Elfving möter Siv Wennberg.
7/13/201432 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Felix Herngren avslöjar allt

Ja, det lovar han när Ulf frågar. Så vad var det som gjorde att han blev utbuad på en pizzeria i Västerås, vad händer om man snor ett skämt av en annan komiker och vem är verklighetens Ove Sundberg, karaktären från teveserien Solsidan? Alla har en Ove i sin bekantskapskrets, och har du ingen så är det du som är Ove Dessutom försöker han få med Ulf att träna styrketräning. Hör hur det går och mycket mer när Ulf Elfving möter Felix Herngren.
7/6/201434 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Schollin och Wahlgren om kärlek och konkurrens

Efter mer än femtio år tillsammans och nära 140 år sammanlagd erfarenhet av livet i rampljuset har de en del att förtälja. Bland annat kan Christina berätta om konsten att säga nej, hon är kanske den enda som tackat nej till så väl Elvis Presley som Ingemar Bergman. Man säger inte nej till Ingemar Bergman ostraffat I helgen hör du om straffet men också om att bli kallad symbolen för den syndiga avklädda svenska flickan och om hur lätt Hans hittar svar på frågan om han någon gång känt sig avundsjuk på Christinas många roller. Jag har aldrig längtat efter att få springa på klipporna med Jarl Kulle Hör dem i ett öppenhjärtigt samtal om kärleken till varandra och den stora familjen, den försvunne brodern och tron på medial vägledning när Ulf Elfving möter makarna Christina Schollin och Hans Wahlgren.
6/22/201432 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Sångerskan Marie Bergman: "Jag blev nog ett svart får i Family four"

Här berättar Marie om tonen som rådde mot kommersiell musik på 70-talet i allmänhet och hennes anklagelser mot popgruppen ABBA i synnerhet. På söndag berättar hon om gången då hon lyckades få en våldtäktsman att falla i gråt, om vikten av jämställda relationer och hur hon och dottern bearbetar en livshotande sjukdom. Men också om den läkande kraften i sången om man släpper prestationsångesten. Och nu kommer jag svära i radio - skit i hur det låter. Sjung! Om det och mycket annat handlar det om när Ulf Elfving möter Marie Bergman.
6/15/201434 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Europas bäste kock Tommy Myllymäki kan bli riktigt elak

Här berättar om hur han jobbar med att bli bättre på att handskas med sin ilska när saker går fel i restaurangköket. "Många kanske har svårt att tro det, men jag kan bli riktigt elak" På söndag berättar han om fäblessen för rena smaker, vilken musik han tränar till inför det förestående världsmästerskapet i matlagning och om vad som kommer stå på menyn när mästerkocken själv gifter sig. Om det och mycket annat handlar det om när Ulf Elfving möter Tommy Myllymäki.
6/1/201432 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Mons Kallentoft flydde Madrid efter pistoldrama

Författaren Mons Kallentoft och hans kriminalinspektör Malin Fors gör succé världen över. Hans böcker har översatts i 30 länder men resan dit har varit lång. Det tog Mons femton år tills han fick en bok antagen av ett förlag. Hans debutroman Pesetas utspelar sig i den under världen i Madrid, en miljö som Mons har egna erfarenheter av. Hör när Mons pistolhotades och fick motvilligt fly från sin dåvarande flickvän. Men det är inte enda gången hans liv har varit fara, Mons hamnade på sjukhus efter en utekväll när hans gastronomiska passion gick överstyr... Just nu är Mons Kallentoft aktuell med spänningsromanen Zack som han skrivit tillsammans med Markus Lutteman.
5/18/201435 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Ardy Strüwers sensuella konst och comeback i TV

Konstnären Ardy Strüwer fyller 75 år på söndag och gästar Ulf Elfving i P4. Ardy målar inte bara färgstarka tavlor utan har även levt ett färgstarkt liv. Han är krigsbarnet som blev fotbollsproffs som blev uteliggare som blev tv-stjärna. Men konstnär, livsnjutare och kvinnotjusare har han alltid varit. Hör om den tuffa tiden i krigsdrabbade i Indonesien där Ardy bland annat fick se sin mamma torterad, om SVT-profilen som gav honom tak över huvudet och genombrottet med Lasse Åberg. Ardy och Lasse gjorde stor succé under 60-talet med sina humorsketcher i SVT och de tävlade även i den internationella tv-galan i Montreux. Ardy avslöjar i Elfving möter att Lasse Åberg och han ska göra comeback i TV.
5/11/201433 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Åsa Sandell om boxningen, kontrollerande män och fertiliteten

Kulturskribenten och f d proffsboxaren Åsa Sandell visade att ingenting var försent när hon som fyrtioåring blev världsmästare i boxning. Ulf Elfving möter Åsa som berättar om den rädda tjejen med lovande basketkarriär som blev en idrottshatande kulturarbetare till att sedan ta revansch med boxningen. Hennes liv har kantats av höjdpunkter som matchen mot Mohammed Alis dotter Laila men även av smärtsamma erfarenheter med kontrollerande män och dödshot. Dessutom hör om Åsas resa att bli mamma; från ett offentligt missfall till en äggdonation i Riga.
5/4/201432 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Harriet Andersson den osynliga världsstjärnan

Hon är en av Sveriges mest erkända och berömda skådespelare och har aldrig varit rädd för att säga vad hon tycker. Ulf Elfving möter Harriet Andersson som minns genombrottet med Sommaren med Monika som gjorde henne till en världsberömd sexbomb men även den tuffa barndomen som präglades av mamman som slog henne. Hon pratar om männen i hennes liv; alltifrån Ingmar Bergmans taffliga uppvaktning till den mindre lyckliga misshandelshistorien. Harriet är en av årets Stjärnor på Slottet på SVT och berättar att hon inte längre blir igenkänd på röda mattan.
4/20/201431 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Lasse Bengtsson tröttnade på kändisskapet och myset

Han var den veke 08-killen som blev utrikeskorrespondent i New York och var med vid uppskjutandet av Discovery. Nu senaste lämnade journalisten Lasse Bengtsson myset i TV4:s morgonsoffa och antog den tuffa utmaningen att jobba i ett av världens farligaste länder. Som informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén levde han ständigt nära döden och han berättar för Ulf Elfving hur det har förändrat hans liv. Hör om tandläkarbesöket som fick avbrytas på grund av bombningar och gamhalsarna som Lasse förundras över hemma i Sverige. Lasse är aktuell med boken Afghanistan - om en yttre och inre resa.
4/13/201432 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Marika Lagercrantz längtar hem

Marika Lagercrantz hade stått på teaterscenen i över femtio år när hon sökte jobbet som kulturråd på Svenska ambassaden i Berlin. Efter snart tre år i den tjänstemannarollen, längtar hon tillbaka till teater och skådespelarlivet och återvänder hem till familjen i höst. Då väntar nya spännande uppdrag och om det och mycket annat berättar hon i programmet nu på söndag när Ulf Elfving träffar henne i Berlin.
4/6/201437 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Agnetha Fältskog om uppväxten, kärleken och karriären

Agnetha Fältskog berättar i ett öppenhjärtigt möte med Ulf Elfving på söndag om uppväxten och de tidiga drömmarna om att bli sångerska, om tiden med ABBA, relationerna och hur bandet splittrades. Jag fick nog skulden för det en gång i tiden Hon berättar också om den tystare tiden efteråt, comebacken och livet hon lever idag.
12/22/201339 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Antje Jackelén om vikten av att kunna vara arg på Gud

Hon blir Sveriges första kvinnliga ärkebiskop, och fick dessutom historiskt stort stöd i valet. På söndag tar Lilla Anna emot Ulf Elfving i Kyrkans hus i Malmö och berättar om sin tro och relationen till Gud. "Tron har ganska mycket gemensamt med en kärleksrelation" Det är i Skåne hon har sin nuvarande tjänst, men till sommaren går flyttlasset mot ärkebiskopens residens i Uppsala. Förutom om sin tro berättar också Antje Jackelén om uppväxten i Tyskland, flytten till Sverige, vad som fick henne att ställa upp i biskopsvalet och hur hon ser på framtiden för Svenska Kyrkan. Samtalet rymmer också en komisk felringning, kyrkliga konflikter och svar på frågan: Är Gud en han, hon eller hen?
11/17/201333 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Therese Alshammar om det största i livet

På söndag får du följa med hem till världsstjärnan i simning Therese Alshammar. För Ulf Elfving berättar hon om det största i livet och om det tyngsta i karriären. Hon avslöjar också hur hon hanterar alla krav och besegrar sin prestationsångest. Nu tränar hon för fullt inför EM till sommaren och OS 2016. I programmet beskriver hon hur det känns att stå där på startpallen inför en tävling och hon berättar också om de hemliga målen hon satt upp.  
11/10/201334 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Georg Riedel om flykten till Sverige och Cornelis Vreeswijks svartsjuka

Som fyraåring kom han till Sverige på flykt undan nazismen. Hos Ulf Elfving på söndag berättar han om mötet med sitt nya land och om hur en lärare upptäckte hans talang för musik. Idag är han en av våra mest kända och hyllade jazzmusiker och kompositörer. I programmet på söndag berättar han om hur det gick till när han fick uppdraget att tonsätta Astrid Lindgrens barnvisor, men också om hur det var att arbeta med Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Han var väldigt svartsjuk, så han undvek mig ibland. Det minns jag tydligt.
11/3/201336 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Lena Sundström om att vänja sig vid hoten

Hon är aktuell med boken Spår som handlar om hur tre journalister från samhällsprogrammet Kalla fakta avslöjar hur två män utvisats från Sverige till Egypten och där utsatts för tortyr. Tidigare har Sundström bland annat skrivit böcker om främlingsfientlighet och belönats med Guldspaden och Publicistklubbens stora pris. I mötet hos Ulf Elfving på söndag berättar hon om hoten hon fått motta för att skriva om det. Det läskiga är väl när man vänjer sig Lena Sundström berättar också om stödet från sin man, artisten och låtskrivaren Bo Sundström som är hennes förste redaktör och läser allt hon skriver. Jag älskar honom för att han är så hård, likväl som jag är mot honom. Idoljuryn kan slänga sig i väggen
10/20/201337 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Birgitta Svendén om vikten att våga ta konflikter

Hon debuterade på Kungliga Operan i Stockholm 1981. Sedan dess har hon en gedigen karriär som operasångerska i bagaget och har stått på flera stora scener som La Scala i Milano, Metropolitan i New York och Covent Garden i London. Efter sångkarriären blev hon rektor för Operahögskolan i Stockholm och 2009 återvände hon till Kungliga Operan och blev chef och VD över sina gamla kollegor. Man får inte vara konflikträdd, och man måste inse att en chef inte är omtyckt till 100 procent jämt.
10/13/201335 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Petter om varför han måste prestera så hårt

Hans första album släpptes 1998. Sedan dess har karriären gått både upp och ner berättar han hos Ulf Elfving i programmet som spelades in på bokmässan förra helgen. Det har varit en riktig berg-och-dalbana Petter Alexis Askergren har precis debuterat med en bok ”16 rader” där han förklarar sina raptexter han skrivit genom åren och i programmet berättar han hur det känns att ha skrivit den trots sina läs- och skrivsvårigheter. Han berättar också om uppväxten, livet idag, pusslet med att få tid till barnen och varför han känner att han hela tiden måste prestera och slutföra saker. Det har blivit en tvångstanke, för jag har lidit av att jag när jag var ung aldrig avslutade saker, så idag ser jag det som ett stort nederlag om jag kliver av ett projekt mitt i.
10/6/201337 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Advokat Thomas Olsson om den gången han själv misstänktes för brott

Thomas Quick, fallet Ulf, dubbelmordet i Södertälje, Julian Assange, journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye- Advokaten Thomas Olsson har försvarat klienter i många uppmärksammade mål. Vid ett tillfälle förhördes han själv i en av landets mest uppmärksammade mordutredningar. "Plötsligt ringde det på dörren och utanför stod två män som sa att de var från polisen" Hos Ulf Elfving på söndag berättar han också om vad som driver honom, om relationen till sina klienter och om hur arbetet inkräktat på privatlivet. ”Det är svårt att i backspegeln reda ut allt som hänt, men det är klart att arbetet tagit väldigt mycket tid.”
9/22/201337 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Ofrivilliga deckardrottningen Maj Sjöwall har tröttnat på sitt älskade Stockholm

Tillsammans med Per Wahlöö skrev hon på 60- och 70-talen tio polisromaner om kommissarie Martin Beck och hans kollegor, som har givits ut i 35 länder. Det var Maj Sjöwall som stod för miljöskildringarna av dåtidens Stockholm - med inbyggd kritik mot förändringarna av huvudstan - och nu tycker hon att politikerna har gått alldeles för långt. "Dagens Stockholm håller på att förvandlas till en trafikmaskin full av betong och stressade människor som inte mår bra" Ilskan och besvikelsen har gått så långt att hon faktiskt bestämt sig för att flytta, berättar hon för Ulf Elfving hemma i sin etta på Söder i Stockholm. I programmet beskriver hon sin barndoms kvarter i gamla "Klara" i huvudstaden, och hur hon träffade Per Wahlöö som fram till sin död både var hennes familj och skrivpartner. Maj berättar också om hur idén till böckerna om Martin Beck kom till, vad hon saknar hos efterföljarna inom den svenska deckargenren, varför hon är stolt över Leninpriset och vilken skådespelare som gjort sig i särklass bäst som Beck på vita duken.   
9/15/201332 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Förre rikspolichefen Björn Eriksson om ord som inte hör hemma på fotbollsmatcher

Energisk, nyfiken och med ett tempo som få - Björn Eriksson har bland annat varit chef för Tullverket, Rikspolisstyrelsen och lanshövding i Östergötland. Numera är han regeringens utredare i huliganfrågor, och han har ett och annat att säga om kulturen på svenska fotbollsläktare. Det är någon slags bild som vissa herrar har, att har man lite innanför västen då har man en legitim rätt att leka alfahane. Ulf Elfving möter en nyopererad Björn Eriksson, som förutom yrkesroller och huliganism pratar om hur han gick från extrem blyghet och rädsla för media, till ett rykte om sig att i det närmaste jaga journalister för att synas. Han berättar också varför han inte blev historielärare, trots drömmarna han hade som barn, om epitetet "lunch-hövding" under hans tid som landshövding i Östergötland och om extraknäcket som "panelhönornas företrädare" på ungdomens skoldanser.
9/8/201335 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Agneta Sjödin om författarskap, sökande och rollen som kändis

Ulf Elving möter programledaren och författaren Agneta Sjödin. Hon är ett välkänt ansikte i TV sedan över 20 år tillbaka, men att hon hamnade i rutan från första början var egentligen en slump. Jag gick från jeans och boots till klänning och högklackat. Slumpen som styrde in henne i TV-rutan var jobbet som ljustekniker på ett produktionsbolag. När bolaget hade svårt att hitta en programledare till "Tur i kärlek" blev Agneta uppmanad att prova för jobbet - och fick det. Och resten är, som det brukar heta, TV-historia. För Ulf Elfving berättar hon om detta, men också om skådisdrömmarna och livet bland Gunde, ormar och tigrar på Fort Boyard. Hon berättar också om sitt sökande efter tecken i omgivningen, om sin dåliga självkänsla och hur det har påverkat henne att ge så mycket av sig själv, i böcker och intervjuer. 
9/1/201331 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Marie Göranzon och Jan Malmsjö bjuder in till den gemensamma logen på Dramaten

Som barn var hon sjövild, och han en slagskämpe. När de träffades i slutet av 60-talet var han redan etablerad skådis, och hon ny vid Dramaten. Ulf Elfving möter Marie Göranzon och Jan Malmsjö, ett av vår tids största skådespelarpar, som tillsammans har stått på scen i över 120 år. Hör dem berätta om prestationsångest och teaterkritik, om den gamla machokulturen på Dramaten och hur tiden har förändrat livet på teatern. De avslöjar också vem som bestämmer hemma, hur de gör för att hålla kärleken vid liv och vem de tycker ska läsa “Nyårklockan” på Skansen, när Jan inte längre gör det.
8/25/201336 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kersti Adams-Ray var i decennier popens röst i etern, men är inget musikfreak: - Nej, jag tycker om tystnad

Hon har kallats popålderns trotjänare och har träffat och intervjuat många av världsartisterna så som Stevie Wonder och The Beatles. John Lennon hade en liten filmkamera. Så vi jönsade runt och lekte, vi hade hemskt kul. Ändå föredrar hon tystnad framför musik. I Elfving möter på söndag berättar hon om mötena, om kritiken hon fått och om de där fräknarna i rösten, ett påstående som förföljt henne sen hon som 17-åring började på Sveriges Radio. Jag har aldrig haft några fräknar, hur har man förresten fräknar i rösten? På söndag berättar hon också om hur leklusten vaknade igen när hon fick barnbarn, hur stolt hon är över sin brorson och hur hennes engagemang i hjälporganisationen AMREF, African Medical Research Foundation, väcktes.
8/18/201334 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Hör delar av årets möten

På söndag får du återhöra möten från tidigare i år med bland andra chipsproducenten Signhild Arnegård Hansen, DN:s chef Peter Wolodarski och skådespelarparet Meta Velander och Ingvar Kjelsson. Nu planerar vi för fullt inför kommande program i höst. Har du förlag på gäster som du vill ska medverka, maila då till [email protected]
8/11/201328 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Tony Irving om när livet på röda mattor fick honom att spåra ur

Han har gjort sig känd som hårdnackad domare i Lets dance, men privat är han en mjuk typ, det säger han själv. Nu har han dessutom hittat fotfästet igen, efter en period när kändislivet stigit honom åt huvudet. Mina vänner sa att jag var divig, och de hade rätt Tony Irving berättar också om den strikt katolska uppfostran i barndomens England, om sin stora familj och om faderns problem att acceptera hans homosexualitet. Han avslöjar också sina favoriter under de åtta åren med Let’s dance och han berättar om när han blev för tjock för att dansa. Dessutom får lyssnarna höra vad han gillar bäst bäst med sitt nya hemland Sverige - och vad han gillar minst.
8/4/201330 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Hovtraktören Stefano Catenacci om tyranniska kökschefer

Han här Kungens kock, med senaste stora uppdraget att ordna bröllopsmiddag till Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Hör honom berätta om bröllopstårtan, sin skolning hos italienska nunnor och om hierarkierna i stora kök. "Människor som är rädda börjar fuska" Stefano Catenacci berättar om uppväxten i Sverige och Italien, och om en gång när han fick ställa sig i skamvrån för att han öppet visade sin kärlek i klassrummet. Han förklarar skillnaden mellan att vara Kunglig hovleverantör och Hovtraktör, berättar om den förlorade stjärnan i Guide Michelin och ger också tips på bra sommarmat.
7/28/201328 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Förre nattklubbsdrottningen Alexandra Charles om sin revansch

Hon är före detta nattklubbsdrottning och i sin roll som ordförande för 1.6 miljonersklubben och 2.6 miljonersklubben kämpar hon numera för att sprida kunskap om kvinnors hälsa. Men hennes liv har inte alltid varit rosenskimrande. Den fula ankungen blev en svan Alexandra Charles var mobbad som barn, men fick sin revansch i vuxen ålder när hon startade klassiska nattklubbar i Stockholm och på Barbados. Så småningom blev hon också ledare för en kvinnoorganisation som växer runt om i världen. Hör henne berätta om det vilda klubblivet, mötena med världskändisar och om drömmarna hon hade som barn. Hon berättar också om när hennes livs största kärlek dog och hon avslöjar vilket som är hennes riktiga namn.
7/21/201330 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Börje Salming är stolt över att vara same

På söndag möter Ulf Elfving en av våra stora hockeylegendarer Börje Salming. Hör honom berätta om stoltheten över att vara av samesläkt, om vad hans mamma betyder och om när sonen Rasmus hånade honom på isen. Jag missade en straff, då åkte han förbi mitt bås och sa, bra straff pappa Salming berättar också om sina gröna fingrar, att han gärna damsuger och om sorgen efter sin pappa som rycktes ifrån familjen i en dödsolycka.
7/14/201329 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Lill-Babs tar emot på terrassen hemma i Järvsö

Hon har stått på scener runtom i landet i 60 år, men själv vill hon fortfarande inte kalla sig för stjärna. Ulf Elfving möter hela Sveriges Lill-Babs hemma i Järvsö, och hon förklarar sin kärlek till bygden. Det är där hon hör allra mest hemma. "Jag älskar det här stället" Trots en livslång karriär har självförtroendet hos den folkkära artisten pendlat genom åren, och det finns ganska tydliga skillnader mellan Lill-Babs och Barbro Svensson. Hör henne berätta om dessa, och om varför hon gillar att städa. Hör också om hennes tro på livet efter detta, om vad som gör henne lycklig och om hennes kontakt med de döda.
7/7/201331 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Före detta radiochefen Mats Svegfors om när han skulle spränga Kreml

Psykotiska chefer, fadersrollen och framtiden. Om det och mycket annat handlar det på söndag när Ulf Elfving möter den före detta radiochefen Mats Svegfors. Vad ska han göra nu? Nu ska jag börja jobba på allvar Hör honom också om livet som landshövding, om chefskapet på Svenska Dagbladet och Sveriges Radio och om varför han inte varit med om så många vardagar i sitt liv ännu. Han berättar även om hur han som femåring läste den amerikanska tidsskriften ”Det bästa” som menade att den verkliga ondskan fanns i Sovjet och Moskva, vilket satte griller i huvudet på femåringen.
6/23/201333 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Benny Fredriksson om sin kontroll över toarullarna på stadsteatern

Under sina tolv år som chef för Stockholms Stadsteater har han gjort succé, bland annat vad gäller sålda biljetter. Men han sägs styra sin teater med järnhand och har till och med liknats vid en feodalherre. I sin iver att spara pengar ska han också ha räknat toarullarna på teaterns toaletter. "Det är lögn och förbannad dikt, som vi brukar säga på teatern" Benny Fredriksson svarar på kritiken i sin roll som chef för landets största stadsteater, en arbetsplats som fått bottenbetyg i medarebetarundersökningar. Han berättar också om nästa stora projekt, jobbet som VD för det sammanslagna bolaget Kulturhuset Stadsteatern. Dessutom får vi höra om hans fattiga uppväxt, varför han anser kulturen vara en förutsättning för demokrati och hur det gick till när han träffade sitt livs stora kärlek: operasstjärnan Anne Sofie von Otter.
6/16/201336 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Cecilia Uddén om hur hon handskas med krig och elände

Objektivitet, svenskhet och arabiska ordspråk. På söndag möter Ulf Elfving en av våra mest prisbelönta utrikeskorrespondenter - Cecilia Uddén. Just nu befinner hon sig i Libanon där hon bevakar konflikten i Syrien åt Sveriges Radio. "Att rapportera om det hemska är en förutsättning för att man ska stå ut" Men hör henne också om hur hennes egna fördomar ständigt kommer på skam.
6/9/201338 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Gert Wingårdh om revanschlust som drivkraft

Han är hyllad och prisad men också kontroversiell. Bland annat vurmar han för höga hus och tycker att biltrafiken är viktig för en stads helhet. Att tycka det är mycket kontroversiellt bland arkitekter berättar han hos Ulf Elfving på söndag. Han berättar också om den tuffa uppväxten och om hur skolkamraterna kastade sten på honom. Han medger att revanschlusten varit hans drivkraft genom åren och berättar om hur den tagit honom och firman ut i världen där nya projekt väntar. Gert Wingårdh har mottagit Kasper Sahlin-priset fem gånger som anses vara det förnämsta priset att få som arkitekt.
6/2/201339 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Jan Scherman svarar på kritiken

För drygt ett år sedan var han med och sjösatte Tv4:as nyhetskanal Tv4 News. I veckan kom beskedet att ägarna, mediebolaget Bonnier lägger ner verksamheten. Jan Scherman har fått kritik från flera håll och anklagas för att ha skuld i nedläggningen. Hos Ulf Elfving på söndag svarar han på kritiken och passar också på att ge sin nuvarande arbetsgivare en rejäl känga för att tänka kortsiktigt. Vi får också höra om hans arbetsnarkomani och om hur kraven på sig själv kom tidigt. Scherman avslöjar också att han känner en stark längtan efter att få arbeta som journalist igen. ”Jag vill tillbaka till historieberättandet, göra egna storys”. Jan Scherman var tidigare reporter på Kalla Fakta, VD på Tv4 och numer bär han titeln direktör hos Bonnier.
5/19/201341 minutes
Episode Artwork

Meta Velander och Ingvar Kjellson om lusten att agera

Tillsammans har de 140 års teatererfarenhet och tillsammans med varandra har de varit sen 1946. Just nu spelar de Körbärsträdgården respektive I sista minuten på Stadsteatern i Stockholm. "Det är för att vi får jobba som vi håller oss vitala" berättar det strävsamma paret när Ulf Elfving möter dem hemma i villan i Djursholm. De berättar också om sina största förebilder, om när Ingvar jobbade åt SÄPO, om när Meta räknade sälsvansar och om hur de lyckats hålla ihop i alla år.
5/12/201342 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Björn Ulvaeus om återföreningen med ABBA

Björn Ulvaeus är idag debattör, affärsman och entreprenör, men mest känd är han ändå för att vara en av de fyra i ABBA. Bandet som fick sitt stora genombrott när de vann Eurovision song contest i Brighton 1974 och som sedan dess sålt över 380 miljoner skivor. På tisdag öppnar det omtalade ABBA-Museet i Stockholm där Björn Ulvaeus haft en central roll i förberedelserna. Ulf Elfving möter honom där och Björn berättar om tiden med ABBA, relationerna inom gruppen och hur det kändes att återigen stå öga mot öga med Benny, Frida och Agnetha på en och samma gång.  
5/5/201340 minutes
Episode Artwork

Sara Danius om den nya utmaningen

Sara Danius utsågs nyligen till ny ledamot i Svenska Akademin. På söndag berättar hon om samtalet från ständige sekreteraren Peter Englund. Det stod dolt nummer, så först trodde jag att det var en telefonförsäljare och svarade på ett ganska bryskt och otrevligt sätt. Hon berättar också om vad som förväntas av henne och varför hon tycker att akademin behövs. Danius är professor och litteraturvetare och intresset för språk har hon fått hemifrån. Hennes mamma, Anna Wahlgren är författare och har bland annat skrivit den omdebatterade ”Barnaboken” och pappa Lars Danius var även han författare men också gymnasielärare i svenska och historia.
4/21/201340 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Filippa Reinfeldt: - Jag är på väg upp.

Filippa Reinfeldt har varit hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting sedan 2006, och är en av landets mest profilerade sjukvårdspolitiker. Hon har den senaste tiden fått utstå svidande kritik för en allt mer överbelastad sjukvård. Hos Ulf Elfving på söndag ger hon sin bild av hur läget är och hur hon planerar för en förbättring. Hon berättar också om uppväxten bland fem syskon, om att våga gå mot strömmen och om livet efter skilsmässan från statsminister Fredrik Reinfeldt. ”Jag lever ett bra liv tillsammans med mina barn” och på frågan om var i livets berg- och dalbana hon befinner sig svarar hon ”På väg upp”.
4/14/201340 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Babben Larsson tar timeout

En av våra mest älskade och uppskattade komiker drar i handbromsen för att inte bränna ut sig igen. Det har varit alldeles för mycket de senaste åren. Sätter jag inte stopp nu, så vet jag att det kommer gå illa om ett år säger Babben Larsson hos Ulf Elfving på fredag. Larsson fick sitt stora genombrott som komiker i tvprogrammet ”Släng dig i brunnen” på 90-talet. Sedan dess har hon haft eget intervjuprogram i tv, medverkat i flera teaterpjäser, skrivit bok och nu senast turnerat med sin egenskrivna show ”Vad hände?”. På fredag i mötet med Babben Larsson får du reda på svaret.
3/29/201333 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Peter Wolodarski om att vara en outsider

"Jag har alltid varit ganska orädd av mig. Det kanske har retat en del, men det har varit en del av mig" Ulf Elfving gästas av Peter Wolodarski som på söndag officiellt tillträder som ny chefredaktör för Dagens Nyheter. Han berättar om vägen dit, om att känna sig som en outsider och om varför han lever med skyddad identitet. Peter Wolodarski började sin journalistiska bana vid tolv års ålder som knattereporter på tv-programmet Barnjournalen på 90-talet. Sedan dess har han både lett intervjuprogram på tv, studerat vid Harvard och lett ledarredaktionen på DN. Den 10 mars tillträder han som nyhetschef och ansvarig utgivare på tidningen.
3/10/201338 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Signhild Arnegård Hansen vågade satsa

Signhild Arnegård Hansen insåg vid trettio års ålder att hennes livssituation var ohållbar. Hennes son led av flera handikapp, dagarna styckades upp av ständiga besök hos specialistläkare, samtidigt som två småbarn också behövde tas om hand. Lösningen blev att våga. Hon slutade sitt arbete som lärare och tillsammans med sin make valde hon att starta ett företag i en branch de inte kände till, men de hade en idé de trodde på. Signhild Arnegård Hansen är tillsammans med sin make grundare av Svenska Lantchips AB och före detta ordförande i Svenskt Näringsliv. Hos Ulf Elfving på söndag berättar hon om vägen dit, om motvind och medgång, om entreprenörsskap och vad som krävs för att våga.
2/3/201338 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Stefan Löfven om sitt intensiva år som partiledare

Hans väg har gått från fosterhemmet via verkstadsgolvet till partitoppen. Nu har han lett socialdemokraterna i snart ett år. Vem är jubilaren egentligen, kan han vinna matchen mot Reinfeldt, och hur ska han ena partiet? Möt Stefan Löfven i en personlig intervju hos Ulf Elfving på söndag.
1/20/201337 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Sissela Kyle & Per Naroskin

Hon beskrivs som Sveriges roligaste och han är terapeuten och författaren som tycker att humor är grundläggande för det mesta. Tillsammans är de aktuella med showen Strömstedt och Freud, du borde gå och tala med någon där Naroskin agerar på scen och Kyle regisserar. Hos Ulf Elfving på söndag berättar de bland mycket annat om hur de möttes, om humor och elakhet och om att övervinna rädslan inför döden.
12/23/201232 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Jerry Williams

Redan på 60-talet nådde han stor framgång med sitt första band The Violents, och har under årens lopp fått gå under epitetet rockkung. I januari gör han sin avslutningsshow på Cirkus i Stockholm. Jag räknar det som sista svängen, det gör jag säger han hos Ulf Elfving på söndag som träffar honom i replokalen. Jerry berättar också om hur allt började, om uppväxten, om kontakten med Beatles och om toppar och dalar i karriären.
12/16/201237 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Elfving möter nobelexperten Peter Zander

På måndag är det dags för den årliga nobelfesten och middagen i Blå hallen i Stockholms stadshus där pristagare, kungafamiljen och andra celebriteter samlas. Peter Zander som gästar Ulf Elfving har jobbat med nobelämnen i elva år, bland annat som intendent på Nobelmuseet. Han vet mer än de flesta i ämnet och delar med sig av historiska händelser, skandaler och oväntade vändingar. Peter Zander håller folkbildning högt och att få dela med sig av sina kunskaper driver honom, men han kommer även berätta sin egen spännande historia, om livet i museivärlden, om vägen dit, men också om kampen att få fortsätta att göra det han brinner mest för, att berätta.
12/9/201232 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Cilla Benkö

Hon började sin journalistiska bana som sportreporter och har sedan dess varit chef över både Ekot och Aktuellt. För drygt en månad sedan tog hon över VD-posten för Sveriges Radio. Jag är en tuff chef berättar hon för Ulf Elfving på söndag, men hon delar också med sig av vilka egenskaper hon vill förbättra hos sig själv. Cilla Benkö berättar också om företagets största utmaningar, sin ungerska bakgrund, hemligheten bakom en lyckad Gulasch och om hur hon en gång faktiskt riskerade livet för radion.
11/18/201235 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Anders Björck

Han är känd för sin frispråkighet och räds inte att sticka ut hakan. Mest känd är han kanske för att under 80-talet som vice ordförande i konstitutionsutskottet bett Carl Lidbom veta hut, ett youtubeklipp som setts av över 100 000. Björck är bördig från Jönköping och engagerade sig politiskt i tidig ålder inom moderaterna. Han började som statsråd, blev senare talman, vice ordförande i KU och senare landshövding i Uppsala. Idag arbetar han som konsult. Hos Ulf Elfving på söndag ser Björck tillbaka på karriären, och berättar om var frispråkigheten kommer ifrån, varför han aldrig ville bli partiledare och om vad det innebär för en liten kille att i tidig ålder förlora sin pappa.
11/11/201235 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Upp till tretton är tillbaka för en dag

På söndag sänds ett nytt Upp till tretton, det klassiska önskeprogrammet för barn som sändes under 21 år i Sveriges Radio. I samband med P4:as barnhelg nu till helgen, sänds ett nytt program. Barnen får i vanlig ordning berätta litegrann om sig själva, önska en låt och svara på en fråga. I potten finns ett fint pris. Söndag klockan 12:03.
10/28/201231 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Tommy Engstrand

Han är en av våra mest omtalade och älskade sportkommentatorer som på senare tid hamnat i blåsväder sedan han deltagit i debatten om kollegan Bosse Hanssons uttalande om färgade i radion. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Tommy Engstrand vad han egentligen menade. "Sen vill jag aldrig mer prata om det här" säger han i mötet på söndag. Han berättar också om sin tuffa uppväxt och om oron inför idrottens utveckling. "Förr handlade det om gemenskap, nu handlar allt om pengar".
10/21/201235 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Viveca Lärn

Hon är nöjesjournalisten som ljög för mycket och som istället valde att bli författare. Det var underbart att bli författare, för plötsligt slutade ju folk att lägga sig i säger Viveca Lärn hos Ulf Elfving på söndag. Hon berättar också om uppväxten, om vänskapen till Astrid Lindgren och om melakonin bakom den glada fasaden. Tyvärr så skrattar jag alldeles för mycket och verkar glad fast jag inte är det.
10/14/201235 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Jens Lapidus

Hans trilogi om Stockholms undre värld har sålts i över 1,5 miljoner exemplar och förutom författarsysslan arbetar Jens Lapidus heltid som brottsmålsadvokat, men vänder sig mot den bild han tycker media målat upp av honom. Jag är också en stressad familjepappa som ska iväg med dagiskläder på morgonen och tycker att bilden av att jag skulle vara någon slags supermänniska är fånig och enkelspårig säger han i mötet från bokmässan på söndag. Jens Lapidus har skrivit böckerna Snabba Cash, Aldrig fucka upp och Livet deluxe. Nu är han aktuell med novellsamlingen Mamma försökte.
10/7/201234 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Jan Mårtenson

Han har varit undergeneralsekreterare i FN, kungens närmaste man och så har han gett ut över fyrtio deckare om antikhandlare Homan. Som liten var han en riktigt busunge. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Jan Mårtenson om uppväxten, om karriären och människor han mött, om det falska spelet i maktens korridorer och om familjens betydelse i en kringflackande tillvaro.
9/23/201237 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Pia Sundhage

Som liten vägrade hon hoppa hopprep och kasta boll med tjejerna på skolgården och tillslut fick hon spela fotboll med grabbarna, under namnet Pelle. Sedan dess har hon bland annat vunnit fyra SM och har en gedigen tränarkarriär i bagaget, senast som förbundskapten över USA:s fotbollslandslag som hon tagit hem två OS-guld med. För ungefär en vecka sedan stod det klart att hon flyttar hem till Sverige och tar över titeln som förbundskapten över det svenska damlandslaget. "Det är ett drömjobb" säger Pia Sundhage hos Ulf Elfving på söndag. Hon berättar också om taktiken bakom framgången och om hur man tar sig tillbaka efter ett nederlag. "Det gäller att ha bra vänner omkring sig och att lära sig av misstagen".
9/16/201235 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Marie-Louise Ekman

Hon har gått från att kallas ett rötägg till att räknas till en av våra mäktigaste kulturpersonligheter. Sedan fyra år är hon chef över Dramaten och brinner för att försöka slopa fördomarna om att det bara är överklassen som besöker teatern. Vad jag än gör så försöker jag riva ner de dumma, förutfattade och förminskande fördomarna som finns om nästan allt i tillvaron säger Marie-Louise Ekman hos Ulf Elfving på söndag. Hon berättar också om sin brokiga uppväxt, om revanschlusten och om männen i hennes liv.
9/9/201234 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Dorotea Bromberg

Hon är bokförläggaren som har en osannolik historia. Dorotea Bromberg flydde från antisemitismen och förföljelsen i Polen och startade som tjugoåring bokförlaget Brombergs tillsammans med sin far. Sedan dess har hon lyckats producera fyra nobelpristagare. Hos Ulf Elfving på söndag berättar hon sin historia, om de svåra åren, om vändningen och den ständiga kampen mot de stora förlagen.
9/2/201234 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving minns möten från i våras

Ulf Elfving minns möten från våren som gått. På söndag får du höra utvalda delar av mötena med trubaduren Carl Anton, miljöpartiets språkrör Åsa Romson, författarna Ebba Witt-Brattström och Horace Engdahl, Bodil Jönsson, skådisen Helena Bergström, vänsterledaren Jonas Sjöstedt, föreläsaren Mia Törnblom och landsbyggdsminister Eskil Erlandsson.
8/19/201237 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Camilla Läckberg och Martin Melin

Redan för femton år sedan när Martin Melin vann Robinsson hade han genom tv-rutan lyckats fånga en liten skärva av Camilla Läckbergs hjärta. Idag är de ett par sedan fem år tillbaka. Ulf Elfving möter dem ute på semesterstället i Roslagen i en öppenhjärtig intervju om hur de möttes, om lärdomar de dragit av upp- och nergångar i livet, framtidsplaner och kärleken till varandra.
7/22/201235 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Sven-Bertil Taube

Han firar sextio år på scenen, filmkarriären går som på räls och Sven-Bertil Taube verkar nöjd med livet. Jag är glad så länge det finns saker att göra så att jag kan försörja mig säger han hos Ulf Elfving på söndag. Taube berättar också om uppväxten, om att ständigt förknippas med sin far, ungkarlsåren, sjukdomarna och kärleken.
7/15/201236 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Martin Ingvar

Från början ville han bli fysiker, men fick rådet av en mentor att satsa på medicin istället. Han sa, om du ska bli fysiker måste du vara begåvad, läs medicin istället, så kan du kompensera med lite hårt arbete berättar Martin Ingvar hos Ulf Elfving på söndag och skrattar. Ingvar gick senare i sin pappas fotspår, hjärnforskaren David Ingvar som vi minns från det populära tv-programmet Fråga Lund. Idag är Martin Ingvar professor och dekanus vid Karolinska institutet i Stockholm.
7/8/201233 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Jenny & Niklas Strömstedt

Hon är journalisten, programledaren och författaren som vi om morgnarna kan se i Tv4:as nyhetsprogram. Han är hitmakaren som försett oss med poplåtar under mer än två decennier. Paret har varit gifta i knappt ett år och deras första möte var dramatiskt. Jag räddade livet på Jenny berättar Niklas Strömstedt hos Ulf Elfving på söndag.
7/1/201235 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Yvonne Lombard och Lennart Hellsing

Hon är en av våra mest legendariska skådespelerskor och har medverkat i ett 30tal filmer och har sen 60talet stått på Stockholm stadsteaters scen. Han är barnboksförfattare, versmästare och fader till några av våra mest kända visor som Här dansar herr Gurka, Det var så roligt och Krakel Spektakel. Idag har Yvonne och Lennart tillsammans 176 år av livserfarenhet och har varit gifta i snart 60 år. Det vi har gemensamt är barnasinnet berättar de hos Ulf Elfving på söndag.
6/17/201234 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Lennart Jirlow

Han är en av våra mest populära konstnärer och tavlorna han målar utstrålar lycka, välbehag och idyll, men konstnären bakom avslöjar att han själv inte alls är speciellt lycklig jämt. Mitt liv är som en berg och dalbana berättar han hos Ulf Elfving på söndag. Lennart Jirlow är uppväxt i Stockholm men i takt med att konstnärsdrömmen växte sig allt starkare, flyttade han till Paris. Idag pendlar han mellan den franska huvudstaden, Rivieran och sommarhuset ute i den svenska Skärgården.
6/10/201233 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Bicky Chakraborty

Som 20åring kom han tomhänt till Sverige och gjorde affärer genom att rusta upp gamla slitna hotell. Idag är VD:n och grundaren av hotellkedjan Elite Hotels of Sweden och pubkedjan The Bishop arms god för miljarder. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Bicky Chakraborty om mötet med Sverige, om när han höll på att förlora allt och om drömmen att bli rockstjärna.
6/3/201232 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Mia Törnblom

För 16 år sedan tog hon sig ur sitt missbruk. Idag utbildar hon i personligt ledarkap, har fullbokade kurser, haft egen tv-show och skrivit 7 böcker. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Mia Törnblom om hur hon blev fri från drogerna, om passionen inför sitt arbete och om varför hon inte längre vill kalla sig coach.
5/20/201233 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Eskil Erlandsson

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson började sin politiska karriär hemma i den småländska byn Ljungby. Som 25-åring var han det yngsta kommunalrådet någonsin i Sverige. Hos Ulf Elfving berättar han om den nya djurskyddslagen, om satsningen på Sverige som det nya matlandet och så talar han om den nyfunna kärleken, om bröllopet och om att bli pappa för första gången.
5/13/201235 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Inga-Britt Ahlenius

Hon gick från att vara en av Sveriges mäktigaste kvinnor som budgetchef på finansdepartementet, till att bli Europas mäktigaste sen hon avsatt en hel EU-kommission. Under sina år som internrevisor inom FN rankades hon till tredje mäktigaste efter generalsekreteraren. För två år sedan gav hon tillsammans med Niklas Ekdahl ut boken Mr Chance som bygger på den rapport Ahlenius skrev innan hon lämnade sitt förordnande inom FN och där hon riktar skarp kritik mot generalsekreteraren Ban-Ki Moon. På söndag träffar Ulf Elfving henne hemma i hennes kök i Danderyd. Där berättar hon om sina strider, hur de påverkat henne och vad hon skulle vilja granska härnäst.
5/6/201235 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Helena Bergström

Hon är en av våra mest framgångsrika skådespelerskor, både på vita duken och på teaterscenen. Regidebut gjorde hon för fem år sedan med filmen Se upp för dårarna och för ett par månader sedan gjorde hon även programledardebut i Melodifestivalen. I Elfving möter på söndag berättar Helena Bergström om nästa drömprojekt, hur hon på grund av sitt humör ständigt hamnar i blåsväder och vad som krävs för att kombinera privatliv med yrkesliv när man i över tjugo år arbetat tillsammans med sin make.
4/22/201234 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Jonas Sjöstedt

Jonas Sjöstedt är göteborgare i grunden men har länge varit bosatt i Umeå. Under elva år representerade han Vänsterpartiet i EU-parlamentet. Därefter tillbringade han flera år i Brooklyn och har varit aktiv i USA:s socialistparti i New York. Sjöstedt har även skrivit flera böcker, varav några kriminalromaner. I januari tog han över posten som Vänsterpartiets partiledare efter Lars Ohly.
4/15/201235 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Bodil Jönsson

Bodil Jönsson är fysiker och författare, känd från bland annat Tv-programmet Fråga Lund, men kanske mest genom boken Tio tankar om tid som gavs ut för 12 år sen där hon myntade det berömda begreppet Ställtid. Förra året gav hon ut När horisonten flyttar sig som handlar om att bli gammal i en ny tid. Hos Ulf Elfving på söndag funderar hon kring varför vi fascineras så av tiden och varför vi låter den styra oss. Men hon avslöjar också vilka medel hon själv tar till när stressen tar över.
4/8/201235 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ebba Witt-Brattström och Horace Engdahl

De har kallats kulturens kungapar. Han är litteraturvetaren och kritikern som varit ständig sekreterare i Svenska akademien. Hon är litteraturprofessorn som var med då Sveriges feminister fixade aborträtt och varannan damernas i riksdagen. Tillsammans väcker de känslor och åsikter men vänder sig mot bilden de säger att media målat upp av dem.
4/1/201232 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Återblick Special 2012-03-05 kl. 00.00

Hör delar av möten med före detta statsministern Göran Persson och systembolagets förra VD Anitra Steen, Hollywoodfruarna Maria Montazami, Anna Anka och Agnes-Nicole Winter, diplomaten Hans Blix, författaren Jan Guillou och förläggaren Ann-Marie Skarp, Förbundskaptenen Erik Hamrén, artisttrion Siw Malmkvist, Barbro Svensson och Ann-Louise Hansson, statsminister Fredrik Reinfeldt, före detta SAS-chefen Jan Carlzon, Expressens krönikör Cecilia Hagen, författarna Mark Levengood och Jonas Gardell, förlagschefen Eva Bonnier och kriminologen och författaren Leif GW Persson.
3/4/20121 hour, 2 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Carl Anton

Han började sin karriär som serietecknare på Dagens Nyheter. Genombrottet som sångare fick han i Hylands hörna där han framförde sina visor om Olssons ko och Överbyvals. Med visan om Maskrosor och Tjärdoft låg han på Svensktoppen i 24 veckor och under flera år ledde han sommarunderhållningen i Vita Bergsparken som senare blev tv-produktionen Carl Anton i Vita Bergen. Idag är han 79 år gammal och spenderar sina vintrar på Gran Canaria. Carl Anton tar emot Ulf Elfving på ett fik där nere och berättar bland mycket annat om den svåra olyckan och om hur han länge fick smyga med sin passion för visor och konst. Observera sändningstiden, 12.33.
2/19/201217 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Åsa Romson

Sen i maj är hon ett av Miljöpartiets två språkrör. Hennes politiska bakgrund började i Grön Ungdoms förbundsstyrelse och sen dess har hon bland annat varit ledamot i Miljöpartiets partistyrelse. Under ett par år var hon gruppledare i Stockholms kommun. Miljömedvetenenheten har hon med sig sen barndomen, men det samhällspolitiska medvetandet och engagemanget kom först på universitetet. Hos Ulf Elfving på söndag berättar hon om hur det känns att ta över efter en omåttligt populär partiledare, vilken som är den viktigaste miljöfrågan och slutligen, hur helylle är hon egentligen?
2/12/201218 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving minns möten från 2011

På söndag bjuder Ulf Elfving på delar av minnesvärda möten från året som gått. Hör Jan Eliasson om diplomati i äktenskapet, Suzanne Reuter om ensamhet, Maud Olofsson om den stora bluffen, Hasse Wallman om Tom Jones komplex, konstnärsparet De Geer om barndomens trauman, Carin Götblad om varför hon behövs och Lars-Gunnar Björklund om hur man blir bäst.
1/15/201231 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Peter Forsberg

Han har kallats världens bäste ishockeyspelare och Sveriges bäste idrottare någonsin. Peter Forsberg berättar om sin otroliga karriär och sin framtid utanför isen i en personlig intervju hos Ulf Elfving på juldagen. Foppa delar med sig av minnen, tankar och reflektioner vi inte tidigare hört, om rädslan, pengarna och kärleken.
12/25/201132 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter EU-minister Birgitta Ohlsson

Birgitta Ohlsson är folkpartisten som är känd för sin frispråkighet . Hon är också EU-ministern som är för ett utvidgat och tätare samarbete inom EU och trots krisen inom eurozonen, hoppas hon fortfarande på ett medlemskap i EMU för Sverige. Hos Ulf Elfving på söndag ger hon sin syn på den nya stabilitetspakten inom EU, på gubbväldet i maktens korridorer och så avslöjar hon vem som är regeringens lustigkurre.
12/18/201133 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Manuel Knight

Han är före detta elitsoldat i amerikanska Special Forces och har deltagit i tre krig. Han har sett vänner gå under och har själv blivit skjuten. Manuel Knight växte upp i slumområdena i Atlanta, idag bor han i en stor lyxvilla tillsammans med sin familj utanför Göteborg. Hos Ulf Elfving på söndag berättar han om vägen dit.
12/11/201130 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving i ett exklusivt möte med Anna Maria Corazza Bildt och Carl Bildt

Anna Maria Corazza Bildt har bott, studerat och arbetat över hela världen. Hon växte upp i Italien, i en fin familj med en karriär som en av Italiens främsta tennisjuniorer, men hon valde ett annat liv. Under flera år arbetade hon åt EU och FN i det forna Jugoslavien. Idag är hon EU-parlamentariker och arbetar bland annat med livsmedelsfrågor. Carl Bildt är den före detta statsministern och nuvarande utrikesministern från Halmstad som beskrivs som en skicklig strateg och en av de svåraste att intervjua. Under 90-talet var han FN:s sändebud i Sarajevo och där mötte han Anna Maria. Idag har de varit gifta i 13 år. Hos Ulf Elfving på söndag får vi bland annat höra om deras första möte, hur man får ihop livet med hela världen som arbetsplats och så kommer det talas om den senaste tidens kritik mot Carl Bildt.
12/4/201134 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Eva Bonnier

Som liten var hon blyg, men revanchlusten tog över och hon började arbeta som förläggare inom familjekoncernen som letts av män i 200 år. Idag är hon är en av våra mäktigaste kulturkvinnor och dessutom Nobelpristagaren Thomas Transtömers förläggare. Hos Ulf Elfving på söndag berättar hon om sin kamp mot patriarkatet, om de hotfulla breven och om höjdpunkter och missar i karriären.
11/20/201131 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter David Lagercrantz

Medförfattaren till Zlatan Ibrahimovics självbiografi, David Lagercrantz fascineras av människor som går mot strömmen. Han har bland annat skrivit böcker om äventyraren Göran Kropp, uppfinnaren Håkan Lans och i romanform om matematikern och datorns fader Alan Turing. Hos Ulf Elfving på söndag ger Lagercrantz sin bild av Zlatan och om stormen kring boken. Han berättar också om andra spännande möten och om vad som lockar i att berätta någon annans historia.
11/13/201128 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Nu kommer Upp till tretton tillbaka!

I 21 år ringde tusentals barn från hela Sverige till radion och programledaren Ulf Elfving. Hans program blev kult och ett av Sveriges Radios mest mytomspunna. Nu kommer Upp till tretton tillbaka i Sveriges Radio P4. En enda gång! -Det ska bli jättekul, och det väcker många minnen till liv, säger Ulf Elfving. Upp till tretton sändes 1972-1993 i Sveriges Radio och blev ett av världens mest långlivade radioprogram. Barn till och med tretton år småpratade med programledaren, fick tävla om att vinna skivor genom att svara på en fråga och fick också sin önskelåt spelad i radion. - Det var spännande och levande att snacka med barnen, man fick både klyftiga, roliga och kloka svar, minns Ulf Elfving. Helgen den 29 och 30 oktober är det barnen som bestämmer i Sveriges Radio P4. I alla program i kanalen medverkar barn mellan sex och tolv år och bestämmer innehållet i programmen antingen som reportrar, recensenter, paneldeltagare eller bisittare till ordinarie programledare. Som ett led i barnsatsningen kommer alltså Upp till tretton tillbaka och ersätter ordinarie P4-program Elfving möter. -Upplägget blir precis som förr, när vi nu sänder ett enda nytt program. Förr skrev barnen brev till programmet eller ringde direkt till vår telefonsluss. Nu hoppas vi få mejl eller brev från alla unga som vill vara med! Den som är högst tretton år mejlar till [email protected] eller skriver ett brev till Upp till tretton, Box 9008, 102 71 Stockholm. Glöm inte att sätta ut telefonnumret! Upp till tretton sänds söndag 30 oktober 12.03 i P4. För mer information, vänligen kontakta Linn Elmstedt, producent Upp till tretton/Elfving möter 070-897 46 95
10/30/201130 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Lars-Gunnar Björklund

Lennart Hylands kronprins, Mr Lotto, Gurkan, ja kärt barn har många namn. Lars-Gunnar Björklund debuterade i radion redan 1958 med att kommentera fotbolls- VM i Helsingborg, senare belönades han med Stora journalistpriset för sina referat inom radio och tv. Hos Ulf Elfving berättar han om sitt genombrott och om hemligheten bakom ett bra referat, men han berättar också om sin livskamp och de svåra sjukdomarna.
10/23/201132 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Annika Linde

Hon är statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet och en av landets främsta influensaexperter. Hon liknar forskningen om virus vid ett detektivarbete och tror att den bästa medicinen i livet är att ta vara på det. För att leva ett bra liv är det viktigt att inse att man bara har ett, och att det är värt att vara rädd om detta enda liv man har säger hon hos Ulf Elfving på söndag. Hon berättar också om varför hon själv inte vaccinerar sig, om faran att virus hamnar i fel händer och om risken att en stor pandemi drabbar oss igen.
10/16/201133 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Paret De Geer

Han är aristokraten som kämpat hela sitt liv för att vara någon annan, hon är mentalskötaren som har Sven Wollter att tacka för sitt konstnärskap. Tillsammans bildar paret De Geer en av Sveriges mest kända konstnärsduo. Hos Ulf Elfving på söndag berättar de om sitt första möte, om den tuffa uppväxten och om konsten att provocera.
10/9/201130 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Britt-Marie Mattsson

Hon är förstereporter på Göteborgsposten och har under åren haft hela världen som arbetsfält. Främst är det den amerikanska politiken som lockat och hon har varit med och bevakat hela nio val i USA. Nu är hon aktuell med boken Vi tolererar inga förlorare, klanen Kennedy, en roman om familjen som fascinerat många, inte minst Mattsson. Hemma i hennes bokhylla finns över sjuttio böcker där hon sökt med ljus och lykta efter historier och händelser som inte tidigare varit framme i ljuset. Jag ville ju gärna göra detta som en roman för att man skulle kunna hitta på lite också, men sen upptäckte jag ju att de hade hittat på tillräckligt själva, så jag behövde inte hitta på något som inte hade hänt säger Britt-Marie Mattsson i mötet med Ulf Elfving på söndag.
10/2/201132 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Henrik Dorsin

Han har kallats Sveriges roligaste och väcker minst sagt känslor med sina karaktärer. Ove i Solsidan har retat upp många, likaså har hans humorgrupp Grotesco. Hans förebilder är Hasse och Tage och Povel Ramel spelades för jämnan på hans freestyle under tonåren. Jag var en kuf och hängde med punkarna berättar Dorsin hos Ulf Elfving på söndag. I höst är han aktuell med föreställningen Spamalot på Oscarsteatern, en musikal baserad på filmen Monty Python and the Holy Grail.
9/18/201132 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Maud Olofsson

Efter tio år som partiledare för centerpartiet lämnar hon över posten till sin efterträdare. Under sina första år som partiordförande lyckades Olofsson vända Centerns stora nedgång, och i valet 2006 blev partiet Sveriges tredje största. Sen dess har hon varit näringsminister och fram tills för ett år sen var hon även vice statsminister. På senare år har Olofsson mött kritik i samband med krisen inom bilindustrin och partikamrater tycker hon rört sig för långt åt höger i allianssamarbetet. I juni i år meddelade Maud Olofsson att hon inte ställer upp för omval och strax därefter avslöjades det att hon blivit tillfrågad av USA:s utrikesminister Hillary Clinton att ingå i det nytillsatta råd kring kvinnors företagande och ledarskap som USA:s regering nu inrättar. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Maud Olofsson om sina år som partiledare, om varför hon avgår och om vad framtiden har att erbjuda.
9/11/201136 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Suzanne Reuter

Hon blev mamma med hela svenska folket i den populära situationskomedin "Svensson, Svensson". Sen dess är hon en av våra mest omtyckta skådespelerskor, där den bitska bitchen blivit hennes signum. Hennes komiska begåvning upptäcktes redan i början av 1980-talet när hon gjorde sketcher i TV-program som "Razzel" och "Nöjesmassakern". Hennes första större filmroll var i Kjell Sundvalls debutfilm "Lyckans ost" 1983. I höst är hon aktuell i farsen "Zpanska flugan"och med filmen "Svensson, Svensson- I nöd och lust".
8/21/201130 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Eva Rydberg

Hon började som balettdansös och värvades sedan som dansare till Povel Ramels Knäppupp- revy. Sommaren 1993 fick Rydberg spela mot sin stora idol Nils Poppe på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Året därpå ville Poppe dra sig tillbaka och föreslog Eva Rydberg som efterträdare. Rydberg accepterade erbjudandet och har varvat klassiska komedier med nyskrivna lustspel i Nils Poppes anda genom åren. Just nu spelas Viva la Greta för fulla hus hela sommaren.
8/7/201131 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Mari Jungstedt

Hennes böcker har sålts i snart 2 miljoner exemplar i Sverige och ges ut i 20 länder. Ulf Elfving möter henne i mordmiljö på Gotland där hennes deckare utspelar sig. Jungstedt är journalist i grunden och har arbetat både på Ekot hos Sveriges Radio och på Rapport hos Sveriges Television. För ett par år sen valde hon att berätta om sin tuffa uppväxt med mobbing och en alkoholiserad pappa.
7/24/201133 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Kjell Bergqvist

Han är en av våra mest kända skådespelare och har prisats med flera guldbaggar för sina insatser, senast för sin roll som Johnny i filmen Bröllopsfotografen. När Bergqvist inte syns på vita duken gör han det på teaterscenen. Senast medverkade han i Strindbergs Fadren på Stockholms stadsteater. Hos Ulf Elfving på söndag berättar han om sin yrkesstrategi, om den tunga tiden efter skilsmässan och om varför han alltid sticker ut hakan.
7/17/201131 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Christina Mattsson

Hon har arbetat som musikproducent och chef för Sveriges Radio P2 och dessutom varit programledare i kanalen under många år. Mattsson har också stått framför kameran i flera av SVT:s program, bland andra Notknäckarna och Med på noterna. Idag är hon styresman för Nordiska Museet och har under sin ledning lyckats vända företagets nedgång.I grunden är Christina Mattsson visforskare och har inriktat sig på snapsvisor. Om vi har tur får vi höra henne sjunga en eller två hos Ulf Elfving på söndag.
7/10/201129 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Lasse Holm

Han kallar sig popfossil och har efter 10 års tid tagit upp låtskrivandet igen. Holm ligger bakom klassiker som Främling, Bra vibrationer och Högt över havet. Nu ger han sig ut på turné med Diggiloo för nionde året i rad. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Lasse Holm om sina år som rockmusiker i Moonlighters, hur turnélivet förändrats och om vägen tillbaka till musiken.
7/3/201129 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Carin Götblad

Carin Götblad är tonårsmamman som började sin karriär som förskolelärare. Idag är hon länspolismästare i både Stockholm och på Gotland. Hon har mottagit utmärkelser som årets chef, ledare och yrkeskvinna. Hos Ulf Elfving på söndag berättar hon bland mycket annat om vad som driver henne och om varför hon alltid lägger näsan i blöt.
6/19/201133 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Hasse Wallman

Han kallas nöjeskungen men väljer själv att titulera sig som nöjesdirektör. Redan på 50-talet grundade han Wallmans nöjen och tog både Rolling Stones och Tom Jones till Sverige, likaså gjorde han med diskoteket och bingon. Han har även arbetat som både serietecknare och regissör. På fritiden är det hästarna som tar upp all ledig tid och när den nyblivne 75-åringen återhämtat sig från sin höftoperation ser han fram mot att kunna återvända till hästryggen. Nu närmast väntar en pampig födelsedagsfest där stora delar av den svenska artisteliten är bjuden.
6/12/201129 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Nisti Stêrk

Skådespelerskan, komikern och författaren Nisti Stêrk har kurdisk bakgrund och kom till Sverige som sexåring. I sitt arbete skildrar hon kulturkrockar och har bland annat medverkat i föreställningar som Elektras systrar på Stockholms stadsteater. I sin senaste bok "Virgin Merry" berättar hon historien om en lycklig singelkvinna som inte tror på kärleken och som inte litar på män. I slutet av boken möter Merry ändå mannen i sitt liv. Det har författaren också gjort. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Nisti Sterk om uppbrottet från sitt hemland, om mötet med Sverige och om att våga släppa in kärleken.
6/10/201130 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Leif Silbersky

Hur känns det att försvara landets värsta brottslingar, varför väljer de tyngsta förbrytarna honom, och finns det fall han inte åtar sig? Leif Silbersky berättar för Ulf Elfving på söndag om sina snart 50 år som försvarsadvokat, om vad som driver honom, om livet utanför jobbet och om vägen tillbaka efter den svåra sjukdomen.
5/22/201132 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Camilla Thulin

Hon har arbetat som kostymtecknare i 20 år och är opera och musikalvärldens okrönta kostymördrottning. På 90-talet gjorde hon de spektakulära scenkläderna till popgruppen Army of lovers och hon var också den som stylade om Folkpartiets tidigare partiledare Lars Lejonborg inför valet 2002. Hon har gett ut flera böcker om stil och tycker att svenska män saknar just det, stil. "Men egentligen får man vara precis som man vill så länge man är snäll", tycker Camilla Thulin hos Ulf Elfving på söndag.
5/15/201128 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Cecilia Malmström

Hon är uppväxt i Göteborg och Frankrike, har arbetat i både Barcelona och i Stuttgart och idag lever EU kommissionären sitt liv i Bryssel tillsammans med man och två barn. Hon behärskar sex språk och beskrivs av sina kollegor som otroligt påläst och ambitiös. Cecilia Malmström var mellan 1999 och 2006 ledamot i Europaparlamentet och efter valet 2006 utsågs hon till EU-minister i svenska regeringen. Sedan februari förra året är hon kommissionär för inrikesfrågor, vilket innebär att hon ansvarar för frågor som rör EU:s polissamarbete, gränskontroll, säkerhetsfrågor samt asyl och migration. Hon arbetar också för att försöka ge EU en tydligare roll när medlemsländerna drabbas av kriser och katastrofer.
5/8/201130 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Håkan Juholt

I grunden är han journalist, men har suttit i riksdagen sen 1994 och har sen förra årets riksdagsval fram till nu varit ordförande i försvarsutskottet. Under en kort period var han tillförordnad partisekreterare efter Marita Ulvskog, men ersattes av den nu avgångna Ibrahim Baylan. Sen drygt en månad är han socialdemokraternas partiledare och den som hoppas kunna vända partiets nedgång. Hos Ulf Elfving på söndag får vi lära känna den mustaschklädde, Elvislyssnande oskarshamnsbon lite närmare. Vem är han, vad driver honom, vad vill han och hur tänker han axla sin partiledarroll?
5/1/201130 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Johan von Schreeb

I 20 år har kirurgen Johan von Schreeb arbetat i jordens största katastrofområden som Rwanda, Libanon, Kambodja och Haiti. Han är också en av grundarna till Läkare utan gränser i Sverige. Här hemma arbetar han som kirurg och forskare i katastrofmedicin vid Karolinska Institutet och på fritiden driver han ett galleri tillsammans med ett par vänner. Hos Ulf Elfving på söndag berättar han om hur det är att ständigt vara stand by, om sina resor, möten och svåra beslut.
4/17/201133 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Jan Eliasson

Han har bland många andra uppdrag varit ordförande för FN:s generalförsamling, generalsekreterarens särskilda sändebud i Darfur och utrikesminister. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Jan Eliasson om vägen från göteborgska Kålltorp där han växte upp till alla möten han varit med om och platser han besökt.
4/10/201135 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Elfving möter är tillbaka 3 april

På söndag utgår programmet på grund av att P4 Granskar sänds. Den 3 april är Elfving möter tillbaka och då gästar Ann-Louise Hansson, Barbro Svensson och Siw Malmkvist programmet. Med sammanlagda 170 år i nöjesbranschen, underhåller de oss fortfarande. Barbro Svensson, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson ger sig ut på turné tillsammans, igen. Siw och Barbro började sina karriärer som rivaler ”De låtar som jag spelade in, spelade Barbro in fort som fanken och tvärt om”. Ann-Louise Hansson däremot slog igenom ett decennium senare och sjöng mindre klämkäcka melodier. ”De två stod för de pigga och glada låtarna, jag sjöng ju allt långsamt.” Hos Ulf Elfving på söndag berättar den dynamiska trion om sina värsta och roligaste minnen, om hur det känns när kroppen säger stopp, och om spännande uppdrag som väntar. 
4/3/201135 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Wonna I de Jong

Hon kom från Polen till Sverige för att söka lyckan och att bli rik. Idag äger hon fastigheter för över en miljard. Nyligen granskades hon av en av kvällstidningarna och hos Ulf Elfving ger hon sin version av den senaste tidens svarta rubriker. Hon berättar också om varför hon valde Sverige som land att lyckas i, om sökandet efter den rätte och om ett alldeles speciellt erbjudande från Hollywood.
2/20/201117 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Marcus Birro

Den omstridde författaren, poeten och krönikören lever sin dröm just nu tillsammans med sin blivande hustru och två barn i Norrköping. Han har precis gett ut en roman, medverkar i Kvällsöppet i Tv4, på Spåret i SVT och skriver krönikor i Expressen. Men för inte så många år sedan var tillvaron betydligt mörkare. Birro kämpade med svåra alkoholproblem, och han och flickvännen förlorade två barn i sena missfall. "Man kan hitta texter, skrivna av mig som är rätt obehagliga, men jag tror också att om man läser texter från de senaste åren, märker man att aggressiviteten minskat". Hos Ulf Elfving på söndag berättar Birro om hur man tar sig tillbaka, om flytten till Italien och om hur han blivit mjukare. "Jag är nog en ganska vek och patetisk man om jag ska vara ärlig, jag borde kanske vara lite mer stryktålig än vad jag är".
2/13/201117 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Elisabeth Ohlson Wallin

Hon är en av Sveriges mest omtalade fotografer där kampen för kristna HBT-personers rättigheter är tydlig i hennes bilder. Genombrottet kom 1998 genom utställningen "Ecce Homo" som blev Sveriges mest omdiskuterade fotoutställning. Inför premiären av hennes senaste, "Jerusalem", befarade man liknande uppståndelse och Ohlson Wallin kallades till ett möte med SÄPO. De starkaste reaktionerna uteblev dock och utställningen turnerar just nu landet runt.
2/6/201118 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Kjell Sundvall

Han är regissören som sågas av recensenterna men som älskas av publiken. Nu har han avslutat inspelningarna av Jägarna 2, som ska leva upp till sin föregångare som lockade 800 000 svenskar till biosalongerna. Kjell Sundvall är född i Älvsbyn i Norrbotten, men flyttade till Stockholm för att utbilda sig vid Dramatiska Institutet och blev kvar. Sen dess har han regisserat flera Beckfilmer, Tomten är far till alla barnen och Grabben i graven bredvid, för att nämna några.
1/16/201133 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving minns året som gått

På söndag får vi höra delar av minnesvärda möten. Robert Gustafsson bjuder på ett avslöjande, Dilsa Demirbag Sten berättar om hur hon som fjortonåring blev bortförlovad, Karl-Johan Persson om hur det är att ta över efter pappa, Lars Nittve delar med sig av sina livs viktigaste konstupplevelser, Emma Wiklund berättar om hur modeidealet magrat, Mark Levengood försöker tvätta bort snällhetsstämpeln och Gösta och Lena Linderholm ger oss ett par livsnjutartips att ta med oss in på det nya året.
1/2/201130 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Anders Borg

Han är rankad som en av de fyra mäktigaste finansministrarna i Europa och hos Ulf Elfving svarar han på frågor om bostadsprisbubblan, om hur man ska få bukt med ungdomsarbetslösheten och om krisen i Europa. Finansministern kallar sitt arbete ett undantagstillstånd och längtar efter mer tid med familjen. Han berättar också om relationen med statsminister Fredrik Reinfeldt, och naturligtvis om varför han behåller sin hästsvans."Sverige är ett liberalt land, så det är klart att vi måste ha lite frihetsgrader för hur folk vill se ut"
12/19/201034 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Loa Falkman

Han slutade röka som 7åring, höll tyst under puberteten och håller sig i god form med hjälp av långa promenader och skidåkning. Loa Falkman är en man som offrat en hel del för rösten och på operascenen trivs han. Det gör han också framför kameran och att behöva välja mellan jobben vill han inte. Nu är han bland annat aktuell som fader Laurence i Morgan Allings tolkning av Shakespeares Romeo och Julia som har premiär senare i vinter.
12/12/201032 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Cecilia Hagen

Hon är journalist, krönikör och författare och började sin karriär på Veckojournalen. I snart 40 år har hon skrivit spalter och krönikor för Expressen. Hagen har också intervjuat många celebriteter genom åren och delar av dessa möten återger hon även i sina böcker. Ulf Elfving träffar henne hemma i den gamla gula kåken hon ärvt av sin mormor. Där berättar hon om två svåra skilsmässor, om livet som diplomatbarn och om valet att leva ensam.
12/5/201035 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Erik Hamrén

Man kan tro att det har varit en enda lång succé för vår Förbundskapten Erik Hamrén, men på söndag ger han oss en annan bild. Han berättar om förlusten att inte kunna spela själv, om de gånger han fått sparken och om hur han fått lära sig att inte bli för aggressiv. Hamrén är född i Ljusdal i Hälsingland, men flyttade som artonåring till Sundsvall för att göra lumpen. Därefter började en karriär som militär, och ledarstilen han använder sig av idag som förbundskapten över det svenska landslaget, har han hämtat från tiden som ledare inom militären.
11/14/201033 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Åsa Nilsonne

Hon är psykiater, professor i medicinsk psykologi och författare. Hon är expert på hjärnan, förespråkar mindfulness och lever för sina hundar. På fritiden skriver hon deckare och trotsar de som inte tror att man kan förmedla psykologi även i sådana texter. Diplomatbarn som hon är, växte hon upp i bland annat Etiopien, ett land hon aldrig slutat älska och som hon ofta återvänder till. Hos Ulf Elfving på söndag berättar Åsa Nilsonne om det förvirrande mötet med Sverige, en alldeles speciell förälskelse och om allt det som ska hinnas med innan hon dör.
11/7/201030 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Rikard Wolff

Det har gått 15 år sen sist, men nu är det dags igen, Änglagård 3 är färdiginspelad och har premiär i december. Då får vi återigen bland andra återse Zac, och skådespelaren bakom, Rikard Wolff är djupt tacksam över att fortfarande få förknippas med denne mörke och mystiske gestalt. De kvinnliga fansen hoppas fortfarande, men deras kärlek har nog inget med sexuell attraktion att göra, då skulle det ju inte funka, säger Rikard Wolff och skrattar. På söndag berättar han för Ulf Elfving om den svåra uppväxten, varför han så lätt blir arg och om varför kärleken aldrig stannar.
10/24/201033 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Emma Wiklund

Hon minns tiden som fotomodell med glädje, men vänder sig mot dagens ideal. Jag skulle aldrig råda min egen dotter eller son till att bli modell berättar hon. Emma Sjöberg som hon hette på den tiden, slog igenom i tjugoårsåldern, men modellyrket var inget självklart val. Jag hade fördomar som alla andra om att modeller var korkade berättar hon för Ulf Elfving på söndag. Emma Wiklund har också gästat skådespelarbranschen och har bland annat medverkat i alla fyra Taxi-filmerna. Idag är hon efter flera års studier vid universitetet, egen företagare.
10/17/201033 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Mark Levengood

Världens mest sönderkramade finlandssvensk, Mark Levengood är trött på att bara vara snäll. Folk jämför mig med Mumintrollet, en tecknad seriefigur! Jag är ju en vandrande pelare av sex appeal, säger han till Ulf Elfving på söndag och berättar också om hur elak han kan vara. Mark Levengood är författare, journalist och programledare. Han är gift med komikern och författaren Jonas Gardell, tillsammans har de två barn.
10/10/201035 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Angeles Bermudez Svankvist

Hon gick i nunneskola och hade en pappa som var flamencodansör. Generaldirektören för arbetsförmedlingen har sina rötter i spanska Mallorca, men valde att istället gå i sin svenska mammas fotspår som under många år arbetade inom arbetsförmedlingen. Jag har ätit arbetsmarknadspolitik vid middagsbordet många gånger säger Angeles Bermudez Svankvist till Ulf Elfving på söndag. Svankvist började sin yrkeskarriär inom tandvården och utsågs 1999 till Årets Chef av tidningen Chef och till Årets Myndighetschef av Veckans Affärer tio år senare.
10/3/201032 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Sören Holmberg

Valoraklet Sören Holmberg har suttit med under SVT:s valvakor sen 1979 och har sen 91 inlett valvakan med att berätta vilket block som kommer att vinna. Varje gång har han haft rätt. På söndag är det dags igen. Hos Ulf Elfving berättar han om tankar och känslor inför söndagskvällen, vem han är när kamerorna slocknat och om varför hans stilikon är skådespelaren Clark Gable. Holmberg är professor i statsvetenskap med särskild inriktning på valforskning vid Göteborgs universitet.
9/19/201033 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Dilsa Demirbag Sten

Med boken Fosterland skildrar Dilsa Demirbag Sten en uppväxt med krossade drömmar, slag, svek och ny framtidstro. Idag ser vi hennes namn i debatter om kvinnors rättigheter, hedersrelaterat våld och integration. Dilsa Demirbag Sten har kurdisk bakgrund och kom till Sverige som sexåring tillsammans med sin mamma och sina syskon. Där började en liten flickas långa resa genom ett nytt land, genom nya traditioner och till ett nytt språk.
9/12/201036 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Robert Gustafsson

Redan vid 45 års ålder firar han 25 år som artist och publicerar samtidigt sin självbiografi. Det är en sjuk människa som levt det här livet säger han. Ingen borde ha hunnit med så här mycket. Men så har han också gått in i väggen tre gånger och drabbats av panikångest vid ett flertal tillfällen. Idag är han starkare och orkar se tillbaka på ett liv, fyllt med olika karaktärer och uppträdanden. I mötet med Ulf Elfving på söndag berättar Gustafsson om hur svårt han haft att hitta sig själv, om sin ångest inför döden och om varför det blev som det blev.
9/5/201034 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Svante Stockselius

Han är The executive supervisor of the Eurovision song contest on behalf of the European broad casting union, eller förenklat, chef över den internationella delen av melodifestivalen. Han är också aktuell som ordförande i juryn för TV-priset Kristallen som sänds nästa fredag. Stockselius började som sportjournalist på Expressen, blev sedan programchef och nöjeschef på TV och fick därefter uppdraget att producera melodifestivalen det år som Charlotte Perelli, dåvarande Nilsson tog hem segern och senare, året därpå också vann hela ESC. Tack vare det öppnades dörren till den höga post han sitter på idag, å han har tackat Perelli många gånger för det.
8/29/201034 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Anne Ramberg

Som generalsekreterare i Advokatsamfundet kämpar hon för att värna om rättsstaten och individens integritet. Hon är chef för upp mot fem tusen svenska advokater och är den första kvinnan på posten. Anne Ramberg älskar sitt arbete och tror att andra uppfattar henne som envis. Fritiden använder hon till att försöka bli vän med trädgårdslandet och att åka skidor. Anne Ramberg har också varit ledamot i pressens opinionsnämnd, och som liten drömde hon om att bli journalist.
8/22/201034 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Rickard Olsson möter Anneli Alhanko

Rickard Olsson tar över mikrofonen på söndag och träffar Prima ballerinan Assoluta, Anneli Alhanko. Hon har gått från att vara en av våra främsta balettdansöser till att nu lära ut sina kunskaper. I samtalet med Rickard Olsson berättar hon om den svåra tiden på operan, de bästa minnena från föreställningarna,den hårda pressen, och om saker hon fått avstå från. Hon avslöjar också att det är tack vare jultomten som hon började dansa.
8/15/201035 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Karin Mattsson Weijber

Hon är högsta chef för Sveriges största folkrörelse, sen 2005 är hon den första kvinnliga ordföranden för Riksidrottsförbundet. I praktiken innebär det att hon har 20 000 föreningar och ungefär 3,2 miljoner svenska idrottsutövare under sig. Hon är en av Sveriges tyngsta makthavare inom idrotten, ändå berättar hon i intervjuer att hon aldrig siktat på en ledarkarriär. Det har bara blivit så, säger hon.
8/8/201035 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Martin Timell

Han slog igenom som programledare tillsammans med Cissi Elwin Frenkel i ungdomssatsningen Bullen, men numer känner vi honom som den glade och käcke fixaren i byggprogrammet "Äntligen hemma". Men tiden innan kändisskapet var tuff. Martin Timell drev en egen byggfirma, blev lurad och förlorade alla sina besparingar. Idag är han skuldfri och på söndag träffar Ulf Elfving Sveriges kanske mest kände snickare, på hans sommarställe ute i Stockholms skärgård.
7/25/201032 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving minns möten från våren som gått.

På söndag tittar Ulf Elfving i backspegeln och minns vårens möten. Jonas Gardell berättar om sin kris hos psykologen, Cissi Elwin Frenkel funderar kring hur kändisskap förändrar, Pehr Gyllenhammar berättar om sin nya kärlek, Salvatore och Eva Grimaldi minns första gången de träffades, Alice Bah Kuhnke drar historier från barndomen, författarparet Anders Roslund och Börge Hellström minns det hårda livet innan de lärde känna varandra och Anders Wall delar med sig av sina spännande möten genom åren.
7/18/201035 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Lena & Gösta Linderholm

Livsnjutarparet Gösta och Lena Linderholm bor i ett 600 kvadratmeter stort hus i Strängnäs. Överallt ligger det trådar, garn, penslar och pappersark som vittnar om att ständig aktivitet pågår. Om somrarna åker de till sitt hus i franska Provence, där de samlar inspiration till sina verk, och när de behöver få huvudet urblåst på allt elände som Lena uttrycker det, åker de upp till stugan i Härjedalen. Gösta berättar också om en tid då livet inte var så härligt, och om hur han ibland gör så kallade "utbrytarförsök" från sitt förhållande med Lena.
7/11/201029 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Björn Hellberg

Mest känd är han kanske för sin domarroll i programmet På spåret där han i över två decennier var Ingvar Oldsbergs ständige vapendragare. Vidare känner vi honom som ett tennisorakel, sportjournalist och författare. Hans böcker utspelar sig i den fiktiva Staden som ska vara ett mellanting mellan Kristiansstad och hans hemort Laholm. I juli släps hans senaste deckare. Sommaren 2004 tilldelades Björn Hellberg Svenska Tennisförbundets högsta utmärkelse, Silverplaketten och i Laholm är han hedersmedborgare och har fått en gata uppkallad efter sig.
7/4/201034 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Lars Nittve

I drygt 30 år har han studerat eller arbetat med konst, och sen nio år tillbaka är han chef för Moderna Museet i Stockholm. I höst lämnar han sitt uppdrag och vad som väntar härnäst är oklart, men han avslöjar att fina uppdrag väntar. Lars Nittve har tidigare varit chef för Rooseum i Malmö, Louisianamusset i Humlebaek i Danmark och Tate Modern i London. Förra året tilldelades Nittve Malmö Stads kulturpris för enastående insatser på såväl svenska som utländska konstarenor."
6/20/201036 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Agneta Dreber

Hon är ny styrelseordförande i Sveriges Radio och har sen 2002 varit verkställande direktör för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. En kombination som kritiserats. Hon var en av grundarna till Stockholmspartiet, där man protesterade mot bland annat rivningen av stadens historiska miljöer och mot bilismens utbredning. Dreber var också generaldirektör för folkhälsoinstitutet under flera år, och där myntades uttrycket Du kan gå ut och gå med hunden även om du inte har någon. Agneta Dreber gillar att motionera, framförallt att cykla.
6/13/201033 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Karl-Johan Persson

I artiklar beskrivs han som ödmjuk, i vissa fall tillbakadragen, men också som rolig och skämtsam. Hennes & Mauritz VD föddes i London och bodde där med sina föräldrar och två syskon fram tills han fyllde sju år. Därefter flyttade familjen Persson till Djursholm i Stockholm, och KJ som han också kallas började spela fotboll och tennis. Det sägs att han är en tävlingsmänniska, även utanför sportens värld, och kanske säger det en del om en person som i runda slängar är god för 5 miljarder. På söndag berättar Karl- Johan Persson för Ulf Elfving om sin väg till toppen.
6/6/201031 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving Möter Mona Sahlin

Hon är socialdemokraternas första kvinnliga partiledare, och om Mona Sahlin vinner valet i höst blir hon också Sveriges första kvinnliga statsminister. Kampen mellan henne och Fredrik Reinfeldt är i full gång och opinionssiffrorna svänger alltjämnt. Som 16-åring gick hon med i SSU och blev ganska snabbt ordförande. Efter gymnasiet tog Sahlin jobb som diskare i Svenska Dagbladets lunchmatsal, och hon drömde länge om att bli journalist Som 25-åring, 1982, valdes hon in i riksdagen och satt där fram till 1996. Därefter tog hon en time-out efter att den uppmärksammade så kallade Tobleroneaffären. 1998 återvände Sahlin till politiken.
5/23/201034 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving Möter Lars-Åke Lagrell

I snart 20 år har han varit Svenska fotbollförbundets ordförande och vi känner igen denna 70-åring för hans glada sätt och inte minst för hans karaktäristiska dialekt. Det stora intresset för idrott har funnits där hela livet, och föreningslivet hjälpte honom att komma över förlusten efter att hans pappa gått bort. Lagrell var även Landshövding i Kronobergs län mellan 2002 och 2006.
5/16/201032 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Eva Swartz Grimaldi och Salvatore Grimaldi

Salvatore Grimaldi, även kallad Cykelkungen, har gått från ingenting till att bli miljardär, och bor tillsammans med sin hustru i Sveriges hittills dyraste privatbostad. Efter att ha jobbat på Volvo, startade han ett sliperi hemma i garaget och började därefter att förvärva bolag som Crescent och Monark. Hans hustru, förlagschefen Eva Swartz Grimaldi är VD för bokförlaget Natur och Kultur, tidigare var hon programdirektör för TV 4. Hon är även vice ordföranden i Svenska Filminstitutets styrelse. Tillsammans bildar de ett av Sveriges mäktigaste par, och deras gemensamma nämnare är Italien. Salvatore Grimaldi kom hit som sjuåring på 1950-talet och Eva Swartz Grimaldi har varit informationsansvarig för Italienska Kulturinstitutet och arbetat som tolk och översättare.
5/9/201035 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Fredrik Reinfeldt

John Fredrik Reinfeldt är från början en förortskille, numer bor han i Sagerska huset mitt i Stockholm. Schemat är pressat inför valet i september, ändå vill han hinna med de vardagliga sysslorna. Han veckohandlar, hjälper dottern med läxorna och bjuder hem vänner på middag, även om han inte minns när det skedde senast. Ibland så vill jag som alla andra människor gå och lägga mig under en sten och helst bli osynlig och bara vara för mig själv säger Fredrik Reinfeldt i intervjun med Ulf Elfving på söndag.
5/2/201035 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Anders Wall

Han föddes i en småbrukarfamilj och visade tidigt intresse för affärer genom att under krigsåren sälja slaktade kaniner från gården på Fyristorg i Uppsala. Han hoppade av skolan och gick från att vara en fattig bondgrabb till att nå toppen inom svenskt näringsliv. En gång i tiden var han Sveriges yngste VD i ett börsnoterat bolag, idag är han den äldste. Drivkraften stavas revansch från de hårda åren sen hans pappa gått bort, och entreprenörskapet har han från sin mamma som ensam med alla barnen lyckades försörja sig själv och sin familj.
4/18/201034 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Stefan Einhorn och Lena Einhorn

Hon har berättat sin mammas historia, han har dedikerat en bok till sin farfar. Familjens historia och livsöde har spelat en stor roll i deras liv, men relationen dem emellan blev bättre sedan föräldrarna gick bort. För första gången ställer Lena och Stefan Einhorn upp i en intervju tillsammans. Stefan Einhorn är professor i molekylär onkologi, men också författare. Han har skrivit böcker som "Konsten att vara snäll" och "Vägar till visdom". Lena Einhorn är i grunden läkare, men verkar numer som författare, dokumentärfilmare och regissör. Hon har bland annat skrivit Ninas resa, berättelsen om mammans flykt undan förintelsen.
4/11/201034 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving Möter Barbro Westerholm

Hon tog sin läkarexamen 1959 och var under flera år konsult i läkemedelsfrågor inom Världshälsoorganisationen. För 31 år sedan drev hon, under sin tid på socialstyrelsen, igenom att homosexualitet inte ska räknas som en psykisk sjukdom och idag brinner hon för att de äldre ska få det bättre. Barbro Westerholm har under sin karriär blivit kallad både moraltant och satans utsände, men drivet att fortsätta kommer bland andra från hennes förebild och Sveriges första kvinnliga läkare, Karolina Widerström. När jag har stått inför motstånd och nästan gett upp, tänker jag på Karolina. Hon gav inte upp och då ska inte jag göra det heller. säger Barbro.
4/4/201032 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter stjärnkocken Leif Mannerström

Han är en av Sveriges främsta krögare genom tiderna och har i över 40 år ägnat sig åt mat och människor. Under resans gång har han drivit ett flertal krogar runt om i landet. Med Joanna tog han det nya franska köket till Sverige på 1970-talet. Numer driver han ett flertal restauranger i Göteborg. Leif Mannerström valdes 2003 in i Restauratörens Hall of Fame, för bland annat mångårig framstående insats för svensk gastronomi. Numer finns även en spårvagn i Göteborg uppkallad efter honom. När han inte huserar i köket tillbringar han tiden med familjen som blivit alltmer viktig sen den svåra hjärtoperationen.
4/2/201033 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving Möter Alice Bah Kuhnke

Hon gillar inte folk som gnäller, är en stenhård mamma och fick gå en kurs för att få bättre självkänsla. "Jag trodde bara att jag var bra om jag presterade och fick beröm" säger Alice Bah Kuhnke. Hennes tv-karriär började som programledare för Disneyklubben, därefter blev det en egen talkshow och flera andra tv-produktioner. Senare lämnade hon media för att ägna sig åt studier och har bland annat läst statsvetenskap och internationella relationer på Stockholms universitet. Alice Bah Kuhnke var under flera år generalsekreterare för Rättvisemärkt, hon är en av grundarna till tankesmedjan Sektor3 och är numer miljö och CSR-chef på konsultbolaget ÅF.
3/21/201033 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Roslund & Hellström

Den ene har ett kriminellt förflutet, den andre är journalist. Tillsammans har de gett ut fem romaner, den senaste utsågs till årets svenska deckare 2009. Författarparets historier beskrivs som kalla och mörka där gränsen mellan fiktion och verklighet är hårfin. Fördelen med att börja skriva lite senare i livet är att man slipper leva så mycket mellan varje bok, vi har ju så många historier redan. Vi har inte brist på idéer, utan brist på tid säger Anders Roslund. Börge Hellström blev som ung utsatt för sexuella övergrepp, han började använda droger och hamnade slutligen i fängelse. På senare år var han med och grundade KRIS, Kriminellas Revansch i Samhället. Anders Roslund jobbade som journalist, sprang in i väggen, mötte Börge och på ett café beslöt de sig för att skriva böcker ihop.
3/14/201032 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Margot Wallström

Som före detta Vice VD i EU-kommissionen väntar nu ett toppjobb inom FN i New York som rör kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter. Innan dess mellanlandar en av våra mest populära politiker hos familjen hemma i Karlstad. Margot Wallström började som ombudsman för SSU. Sedan dess har hon varit biträdande civilminister, kulturminister och socialminister. Hon har vigt stora delar av sitt liv åt politiken. Hur blir det nu, kommer hon vända valrörelsen ryggen? På söndag möter Ulf Elfving denna 55-åring som själv säger att hon tuffat till sig, att hon inte längre tror på maktspel, och att hon inte har några som helst ministerambitioner.
2/21/201034 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Pehr Gyllenhammar

Han är en levande legend i svenskt näringsliv, mångårig volvochef, på senare år styrelseordförande i internationella bolag i London, och flera gånger om, framröstad till Sveriges populäraste person. Han bor sedan många år i London, och det enda som skulle kunna få honom att flytta hem igen, är den nya kärleken, eller kanske ordförandeskapet och delägarskapet i ett svenskt vindkraftsföretag. På söndag delar Pehr Gyllenhammar med sig av historier om när han fick sparken, sorgen efter hustrun som gick bort för drygt ett år sedan och om hans roll i volvoaffären.
2/14/201032 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Rickard Olsson möter Cissi Elwin Frenkel

Svenska filminstitutets VD, Cissi Elwin Frenkel har redan vid fyrtiofem års ålder en gedigen karriär. Tillsammans med Martin Timell var hon under flera år programledare för SVT:s stora ungdomssatsning, Bullen. 1992 utsågs hon till årets kvinnliga svenska tv-personlighet. Under fem år var hon chefredaktör för veckotidningen ICA- kuriren, senare chef för Forma Publishing, före detta Icaförlaget. 2005 tilldelades hon utmärkelsen Årets unga chef. Ett år senare tillträdde hon som VD för Svenska Filminstitutet. Tidigare var Cissi Elwin Frenkel gift med regissören Tomas Alfredsson, tillsammans har de två barn. Idag lever hon med sin nye man, Henrik Frenkel.
1/24/201021 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Jonas Gardell

Författaren, skådespelaren, komikern och sångaren Jonas Gardell gav ut sin första roman 1985 och har sedan dess skrivit bland andra En komikers uppväxt och nu senast den omtalade boken Om Jesus. Gardell står också bakom storfilmen Livet är en schlager och tv-serien De halvt Dolda.Förra året medverkade han i SVT:s Stjärnorna på slottet. I december 2007 utnämndes Gardell till hedersdoktor i teologi vid Lunds universitet. Just nu är han aktuell med den nya föreställningen Trafikplats Glädjen, en lite sorgsnare stand up som har premiär i slutet av januari.
1/10/201033 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Elfving blickar bakåt på 2009

Årets som gått har präglats av finanskrisen, men förutom den har en del annat också trängts om platsen på löpsedlarna. Vi minns förlovningen mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, hur Jan Guillou återigen hamnade i blåsväder, den här gången för att ha samarbetat med den sovjetiska underrättelsetjänsten KGB, och ingen glömmer väl helikopterrånet som av den engelska tidningen The Guardian beskrivs som ett rån i Hollywoodstil… Ulf Elfving har under det gångna året mött kända svenska profiler som på något sätt kan kopplas ihop med stora händelser, snackisar och nyheter som summerar året 2009. Hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg minns sina 30 år vid hovet, Ingvar Oldsberg berättar om saknaden av ”På spåret”, Stockholms Stifts Biskop Eva Brunne delar med sig av om hur det är att vara världens första öppet lesbiska biskop, Jan Guillou och hustrun Ann-Marie Skarp är oeniga i studion, Rikspolischefen Bengt Svenson berättar om ett rånardrama han varit med om och Riksbankschefen Stefan Ingves spår om bättre tider…
1/3/201035 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Hollywoodfruarna 20091225 2009-12-30 kl. 14.00

Här hemma har de rört om ordentligt i grytan, med sitt sätt att leva och uttrycka sig. Ulf Elfving möter Anna Anka, Maria Montazami och Agnes-Nicole Winter i ett julpyntat Hollywood. Under hösten har vi från tv-soffan kunnat följa deras liv i Änglarnas stad, präglat av lyx och glamour. På plats i Los Angeles berättar de en annan historia. Anna Anka delar med sig av den senaste tidens turbulens mellan henne och Paul Anka, Maria Montazami känner sig otrygg och vågar inte låta barnen vara ute själva om kvällarna och Agnes-Nicole Winter berättar om hur man reser sig efter att ha blivit bedragen och sviken...
12/30/20091 hour, 5 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Vett och etikett hos Elfving

Det Folkvettsexperten Magdalena Ribbing inte vet om hyfs och etikett är inte värt att veta. Hon har skrivit över 15 böcker i ämnet, och varje vecka svarar hon på läsarnas frågor i Dagens Nyheter. Från början var frågorna enkla, som vilken färg man kan ha på strumporna, numer handlar det mer om relationer och kontakt med människor. Hennes egen uppfattning är att etikett i grund och botten handlar om hänsyn, som gäst, vän eller värd. Magdalena Ribbing är adlig och kommer från en bildad familj. Föräldrarna hade en liberal inställning till uppfostran, men på en punkt var de bestämda, bara den som vet hur man ska bära sig åt, vet när det går an att bryta mot etiketten. Gränsen går vid det som sårar andra. Magdalena Ribbing är gift med radiojournalisten Thomas Hempel.
12/20/200933 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Björn Rosengren

Björn Folke Rosengren, även kallad Superministern har ett gediget CV med titlar som ordförande i Tjänstemännens centralorganisation, (TCO), Näringsminister 1998-2002 och landshövding i Norrbottens län, där han två gånger valdes till Årets norrbottning för sina insatser. Numer är han rådgivare hos Stenbecksfärens investmentbolag Kinnevik och ordförande i den ideella föreningen Film och Tv-producenterna. Rosengren är därmed en av få svenskar som arbetat på toppnivå inom såväl politiken, fackföreningsrörelsen, statsförvaltningen och näringslivet.
12/6/200933 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Vimmelmamman Lotta Gray

Fram tills för drygt ett år sen levde hon ett vanligt liv tillsammans med sin man och sin son. Som vimmelreporter på Se&Hör kantades vardagen av glittrig glamour och när tid gavs bloggade hon om livet som mamma, yrkeskvinna och hustru. Numer handlar bloggen om något helt annat, nämligen hennes kamp om att överleva. I maj förra året fick Lotta beskedet att hon drabbats av tjocktarmscancer. Hon genomgick en akut operation och har 40 procents chans att överleva. Hon har sen dess mottagit ett flertal priser, bland annat årets blok, vilket innebär att hennes blogg kommer att tryckas, och boken ska hon ge till sin fyraårige son Lennox.
11/15/200934 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Elfving möter gör ett uppehåll och istället får vi den här veckan höra Rickard Olsson möta Tina Thörner

Rallydrottningen och kartläsaren Tina Thörner började sin karriär 1984 och har bland annat blivit damvärldsmästare tre gånger och kommit som bäst tvåa i det prestigefyllda Dakar-rallyt. Vid sidan av kartläsningen jobbar hon som föredragshållare men också som coach för ett hockeylag. Som kvinna har hon fått kämpa sig uppåt i en mansdominerad sport, något som hon anser har lärt henne en hel del om livet. För några år sedan omkom hennes pojkvän i en olycka och själv har hon sett döden i vitögat ett flertal gånger, men Tina Thörner tycker att livet är för kort för att låta rädslan ta över och lägga av.
11/8/200932 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Staffan Heimerson

Rösten från Östern, Staffan Heimerson har varit journalist i över 50 år och har under många år arbetat med hela världen som arbetsplats, bland annat som utrikeskorrespondent i Asien och Washington för Sveriges Radio. 1995 belönades han med Stora journalistpriset för "nerv, närhet och nyhetshunger i sin rapportering från krigen i det forna Jugoslavien . Numer arbetar Heimerson som krönikör och utrikeskorrespondent för Aftonbladet där han bevakar europeiska städer, exempelvis Paris. Inte långt därifrån, i sydfrankrike, i huset han döpt till Villa Dallas, bor han tillsammans med hustrun Marianne. Ulf Elfving tog med sig mikrofonen och hälsade på!
11/1/200932 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Filip och Fredrik

Det är mycket som händer för journalisterna, författarna och programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nu i höst. Lika fort som de pratar, drar de fram med nya avsnitt av Vem kan slå Filip och Fredrik, en tävling som de gick obesegrade ur förra säsongen och så kunskapsprogrammet Boston Tea Party . Under oktober månad ger de ut sin första roman, Tårtgeneralen, en bok om hur en man bestämt sig för att göra världens längsta smörgåstårta i den lilla staden Köping. Komikerduon lärde känna varandra 1996 när de båda var nöjesreportrar på Aftonbladet. 2002 fick de sitt riktiga genombrott med tv-programmet Ursäkta röran (vi bygger om) som orsakade tittarstorm. Filip och Fredrik har fått flera utmärkelser, bland annat Tv-priset Kristallen för årets förnyare 2006.
10/18/200934 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Ulf Elfving möter Annette Kullenberg

Författaren, journalisten och krönikören Annette Kullenberg fyllde 70 år tidigare i år, men tro för den delen inte att det märks. Hon har koll på läget, och för tio år sedan, när hon fyllde 60, avslöjade hon för Aftonbladet att hon dessutom använder sin kvinnliga list med ruggig precision. Vad det innebär, får vi kanhända reda på i mötet mellan henne och Ulf Elfving den 11 oktober. Under 25 år skrev hon för Aftonbladet, numer arbetar hon för Expressen och förra året gavs hennes senaste bok Jag var självlockig, moderlös, gripande och ett monster av förljugenhet, en biografi om Marianne Höök ut. 2007 mottog Kullenberg Jolo-priset, ett pris som instiftades till minne av DN- journalisten Jolo, Jan Olof Olsson.
10/11/200924 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Rikspolischefen Bengt Svenson

Under den senaste tiden har polisen mött hård kritik, framförallt från media, om hur man hanterat rånet av en värdedepå i Västberga utanför Stockholm, där gärningsmännen flydde i en helikopter. Vad händer inom polisen när ett sådant brott sker? På söndag möter Ulf Elfving Rikspolischefen Bengt Svenson där de bland mycket annat kommer att tala om just detta. Hör honom berätta om hur han blev polis, om hans första lagbrott och om hur han fortfarande minns rädslan han kände när han som enda kund bevittnade ett bankrån Bengt Svenson är i grunden jurist men den 1 januari 2008 efterträdde han Stefan Strömberg och blev rikspolischef. Han har tidigare haft polischefsbefattningar i Östergötlands län, varit biträdande byråchef vid Rikspolisstyrelsen och länspolismästare i Örebros län. Därefter blev han chef för Polisavdelningen vid Rikspolisstyrelsen
10/4/200934 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Elfving möter Pelle Holmberg

Pelle Holmberg är en av våra mest välkända biologer, folkbildare och författare. Han tillbringar över 300 dagar om året på knä i skogen, för det är bland svamparna han trivs bäst. Redan som liten följde han med sin familj ut i skogen och fick snart smeknamnet Plockelin för sitt stora intresse för svampar, bär och växter. Hittills har han hunnit ge ut ett tjugotal böcker om dessa tre ting. Holmberg fick 2003 en silvermedalj av Gastronomiska Akademins vänner för utomordentliga insatser för svensk matkultur. Han är även ledamot i Lilla sällskapet, som har som mål att vårda och främja matkulturen.
9/13/200930 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Rickard Olsson möter Björn Ranelid

Björn Ranelid är kanske den mest medialt eftertraktade författaren i Sverige som väcker starka känslor hos både läsare och andra. De som retar sig på mig gör det för att de är avundsjuka säger Björn. Ranelid har vandrat från kultursidorna och syns oftare på nöjessidorna, mycket på grund av konflikten med Linda Skugge 2003 då hon istället för att recensera Ranelids bok recenserade hans utseende och klädsel och bland annat påstod att han använde läppglans. Konflikten utvecklade sig till en av de största debatterna på svenska kultursidor, och flera kulturpersonligheter engagerade sig i frågan om hur elak man egentligen får vara i en recension. Björn Ranelid har även mottagit en rad utmärkelser som Aftonbladets litteraturpris, Augustpriset och Bernspriset.
9/6/200929 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Elisabet Höglund möter Peter Stilbs

Peter Stilbs är professor i fysikalisk kemi och en av de argaste kritikerna mot de rådande klimatteorierna om den globala uppvärmningen. Elisabet Höglund träffar honom på hans kontor på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm där han berättar om varför han är så kritisk och hur det känns att inte få gehör för sina åsikter. Stilbs har utmärkt sig som en aktiv debattör när han argumenterar mot Kyotoprotokollet och hävdar att ett antal rapporter som ligger till grund för detta avtal innehåller inkorrekta värden. Han kritiserar även FN:s klimatpanels modeller om klimatförändringar och menar att de har många brister, bland annat vad gäller fakta om växthuseffekten.
8/23/200923 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Elisabet Höglund möter Renata Chlumska

Som 25-åring besteg hon som första svenska och tjeckiska, världens högsta berg, Mount Everest. Sedan dess har hon antagit en rad olika utmaningar, men 2002 ställdes hon inför kanske den svåraste av de alla, att gå vidare efter att hennes sambo, Göran Kropp förolyckats i en klättringsolycka. Idag lever hon tillsammans med sin nye man och sin knappt ettårige son i Jönköping. Äventyren har hon tillfälligt lagt på hyllan för att istället ägna sig åt sitt företag på Öland där hon bland annat hyr ut cyklar och kajaker Men äventyrslusten finns kvar och den här gången når Renata Chlumskas drömmar över bergens toppar ända ut i rymden
8/16/200923 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Elisabet Höglund möter Stephan Rössner

Läkaren, professorn och överläkaren Stephan Rössner är vår kanske mest kände bantningsprofessor i Sverige. Elisabet Höglund möter honom i hans sommarhus på Skarpö utanför Vaxholm, där de reder ut begreppen om olika bantningsmetoder och tips som vi matas med varje dag. Stephan Rössner har byggt upp en av Sveriges få enheter som är koncentrerad till att utveckla kunskaper om fetma, dess förekomst och utbredning. Han har även gett ut ett tiotal böcker om hälsa, friskvård och matlagning. Hans hemliga dröm är att ha ett eget matprogram tillsammans med sin dotter, och det ska heta precis så, Inte utan min dotter.
8/2/200931 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Elisabet Höglund möter Tobias Karlsson

Tillsammans tävlade de i årets upplaga av Let´s Dance där de slutade på en fjärde plats. Det blev Tobias sjunde säsong som professionell dansare i programmet. Han har även medverkat i den danska versionen och ska i år dansa i den norska. Tobias Karlsson är född och uppvuxen i Hallsberg utanför Örebro, en liten ort där alla känner alla, vilket inte gjorde det lättare för honom den dag han förstod att han var homosexuell. Elisabet möter honom på en solig veranda utanför Stockholm där han berättar om hur det var att växa upp med rädslan av att hans mörkaste hemlighet skulle avslöjas, hur han ser på livet och framtiden och om den stora längtan efter barn
7/12/200928 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Elisabet Höglund möter Elsie Johansson

Författaren och poeten Elsie Johansson växte upp i Vendels socken i Uppland och hennes barndom präglades av fattigdom. Den lilla stuga hon och hennes familj levde i har legat modell för flera liknande bostäder i hennes romaner och hon brukar ibland räknas in bland proletärförfattarna då hon ofta beskriver självupplevda berättelser i sina böcker. Hon debuterade som poet vid 48 års ålder med diktsamlingen Brorsan hade en vevgrammofon och ett år senare gav hon ut sin första roman, Kvinnan som mötte en hund. Sitt stora genombrott fick hon med trilogin Berättelsen om Nancy (Glasfåglarna, Mosippan och Nancy). Elsie Johansson har fått motta ett flertal utmärkelser, nu senast Sveriges Radios Romanpris 2009 för Sin ensamma kropp.
7/5/200931 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

… Eva Brunne

Hon blir världens första lesbiska biskop när hon tillträder sin post i Stockholms stift i höst, men innan Eva Brunne kan förlika sig med sin nya titel, måste ett överklagande som ligger på valproceduren i biskopsvalet utredas, och det kommer inte att vara klart förrän i augusti. Brunne själv tror att hon kan bli en symbol för att påvisa att man även i kyrkan får lov att vara precis den man är. Hon vill leda kyrkan framåt, och det verkar hon vilja göra med besked, som den trygga skånska hon är. Kvinnan hon älskar och lever med är också präst, och de båda träffades på jobbet som så många andra, där av drar hon slutsatsen att man kan flirta även i kyrkan.
6/21/200931 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

… Jan Guillou och Ann-Marie Skarp

Hon är VD på deras gemensamma bokförlag Piratförlaget och han är megaförfattaren med snart tio miljoner sålda böcker. De lever efter drygt 20 år tillsammans ett kärleksfullt och omväxlande liv, men giftermål är det inte tal om Tror man inte på Gud ska man inte viga sig i kyrkan och att sluta en överenskommelse med staten genom att gifta sig borgerligt, är inte ett alternativ enligt Guillou. Istället har de slutit en överenskommelse med varandra Guillou kommer alltid förknippas med sina avslöjanden i den så kallade IB-affären, där han och kollegan Peter Bratt i tidningen Folket i Bild/Kulturfront avslöjade en hemlig spionorganisation som i huvudsak var inriktad på att förfölja vänstern. Enligt många räknas detta till en av de största skandalerna i svensk historia och Guillou och Bratt hamnade i fängelse. Bland Jan Guillous romaner finns bland många andra, böckerna om Carl Hamilton och om Arn, historier som även filmatiserats. Just nu skriver han sina yrkesmemoarer och dessa får ett gott betyg av förläggaren, manustvättaren och livskamraten Ann-Marie Skarp.
6/7/200934 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

… Lotta Engberg

Lottas musikaliska bana började redan när hon som femåring fick ett piano av sin farfar. Idag är hon en av våra mest folkkära artister och en rutinerad programledare. Bland annat har hon lett programmen Kär och galen, Söndagsöppet och sedan hösten 2008 leder hon Bingolotto i TV4 plus. Lotta Engberg har turnerat i hela norden och genom åren har hon haft otaliga hits som Världens bästa servitris, Genom vatten och eld, Tusen vackra bilder, Håll om mig nu och Åh, vad jag älskade dig just då. I melodifestivalen har hon tävlat totalt fem gånger. 1987 vann hon den svenska finalen med Fyra bugg och en Coca-Cola och kom på tolfte plats i Eurovision Song Contest i Bryssel. I sommar tar Lotta upp kampen mot Anders Lundin och hans Allsång på Skansen när hennes allsång på Liseberg gör TV-debut.
5/24/200928 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

… Pia Johansson

Pia Johansson är en av våra största och mest folkkära komedienner, hon är skådespelerska, föreläsare och moderator. Vi känner henne som en av politikerna i underhållningsprogrammet Parlamentet där hon sedan flera år tillbaka är den ständigt gapiga och odrägliga blondinen, men som alltid är strikt och perfekt klädd. Dessutom lockar hon till många skratt. Som 16-åring började hon spela teater och har sedan dess medverkat i ett flertal uppsättningar, främst på Stockholm Stadsteater där hon tillhör den fasta ensemblen. Just nu är hon aktuell med Petra Von Kants bittra tårar, där Pias karaktär Petra är en civiliserad 35-åring som har allt, men som plötsligt förälskar sig i den unga vackra Karin, och allt vänds upp och ner. Johansson har även medverkat i flera filmer, bland andra Göta Kanal 2- kanalkampen, Vuxna människor och Hälsoresan- en smal film. I samband med skottdagen förra året, dagen då kvinnor traditionellt kan fria, gick hon ut med ett frieri i Aftonbladet: "Finns det någon som vill gifta sig med mig", undrade Pia. 250 män svarade att de ville det... Hur det gått vet vi inte, bara att det fanns ett riktigt bra napp...
5/17/200931 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

… Gustav Fridolin

Gustav Fridolin var Sveriges yngste riksdagsledamot någonsin när han 2002, endast 19 år gammal valdes in i parlamentet för Miljöpartiet. Efter fyra år lämnade han sitt uppdrag och ägnade sig istället åt att skriva böcker och att jobba med TV. Nu är han aktuell med Blåsta, en bok om 80-talisterna som han tycker är samhällets olycksbarn, drabbade av nedskärningsåren under 90-talet. Som politiker gjorde Fridolin sig känd för sitt engagemang för fred, som antirasist och han uppmärksammades som ledamot i konstitutionsutskottet då den svenska regeringens agerande i samband med Tsunamin 2004 granskades. Fridolin började efter valet 2006 arbeta på TV 4 och Kalla Fakta, och samma år gav han ut boken Från Vittsjö till världen, en historia om en resa, eller egentligen flera resor till frontlinjerna i dagens konflikter, till Palestina, Irak och Trollhättan. Med sin nyutgivna bok Blåsta har han skapat stort rabalder när han beskriver en generation som fortfarande lider av 90-talets nedskärningar. Vi som växte upp då berövades möjligheten att få drömma om något bättre säger han. Men tidningsdrottningen och 40-talisten Amelia Adamo har gått till motattack och hävdar att 80-talisterna är bortskämda och lata. Detta har lett till att något av ett generationskrig har brutit ut i media den senaste tiden.
5/10/200930 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

… Riksbankschefen Stefan Ingves

Det är han som tillsammans med Riksbankens övriga direktion, avgör hur mycket svenska hushåll ska betala för sina lån, och kanske är han som mest aktuell just nu med tanke på den finansiella kris som råder. Genom att söka hans namn på google får man 166 000 träffar. Chefen för Sveriges Riksbank är född och uppvuxen i Finland, men flyttade hit till Sverige under 1970-talet. Efter att ha studerat på Handelshögskolan och doktorerat i nationalekonomi, blev Stefan Ingves bankdirektör på Handelsbanken och senare började han på Finansdepartementet. I samband med bankkrisen 1993 fick han uppdraget att leda Bankstödsnämnden och rädda landets banker och så mycket av statens och skattebetalarnas pengar som möjligt. Efter drygt ett år i spetsen för denna bankakut fick Ingves efterträda Claes Norgren som vice riksbankschef och var sedan i flera år hög chef på internationella valutafonden, IMF, tills han 2006 efterträdde Lars Heikensten som ledare för riksbanken, ett hedersuppdrag enligt honom själv. Ingves är även medlem i Europeiska Centralbankens generalförsamling och sitter i styrelsen för Bank for International Settlements i Basel (BIS).
5/3/200926 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

… Ingvar Oldsberg

Han har gjort sin sista succésäsong av På spåret och laddar nu istället inför höstens storsatsning av Här är ditt liv där samma upplägg gäller som i tidigare version av programmet, då med Lasse Holmqvist som programledare. Ingvar Oldsbergs officiella karriär började i radion som sportjournalist, men egentligen började den tidigare än så, nämligen på cykeln. Redan som sjuåring på väg till skolan hemma i Mölnlycke refererade han matcher och grannarna ringde hem till mamma Solveig och påstod att hennes son var galen. Den glade Göteborgaren har hunnit med många tv-produktioner genom åren som Oss skojare emellan, Oldsberg för närvarande och 2008 medverkade han i Vem kan slå Filip och Fredrik? Oldsberg har även blivit utsedd till årets Göteborgare 2006 och var samma år julvärd i SVT. Förutom sin radio- och Tv-karriär har Oldsberg försökt sig på diverse affärsverksamheter, något som han inte varit lika framgångsrik inom. Bland annat har han startat resebolag, solarium och försökt att driva en korvkiosk. Sen 2005 äger han en herrgård på Baldersnäs i Dalsland som fungerar som hotell. Den verksamheten kämpar han fortfarande för.
4/19/200927 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

… Alex Schulman

Carl Magnus Alexander Schulman är en våra mest kända bloggare, krönikör och opinionsbildare, nu även författare. Han är känd för att säga vad han vill, om vem han vill, och är därmed också rent av hatad av många. Men enligt honom själv har han blivit snällare den senaste tiden, och tappat den sylvassa gadden när det gäller att vara elak.I Aftonbladet blev han känd som en elak bloggare. Men i den bok han nu är aktuell med, Skynda att älska, som är ett porträtt av hans framlidne pappa Allan Schulman, får vi möta en ny sida av Alex; här blandas vemod och sorg med humor och oceaner av kärlek. I boken berättar Alex också om hur det var att växa upp med en förälder som var så mycket äldre än andras. Om några månader blir han själv pappa och han ska ta med sig många saker från sin egen uppväxt när han nu snart ska påbörja sin uppfostran av Charlie, som dottern ska heta. Charlie Schulman, hon kommer att bli en riktig artist, säger han Tillsammans med sin bror Calle Schulman driver han humorsajten. Tusen apor som är en av de största i Sverige just nu med sina drygt 100 000 besökare i veckan.
4/12/200927 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Elfving möter 15 mars

Elisabeth Tarras-Wahlberg, hundratals mil från Sverige, i oljestaten Qatar. Efter 32 år lämnade Elisabeth Tarras-Wahlberg sitt uppdrag vid det svenska hovet. Ulf Elfving möter vår förra hovmarskalk hundratals mil från Sverige, i oljestaten Qatar, där hon numer arbetar i Emirens organisation med att främja internationella relationer. Kontraktet är på två år, under den tiden är Elisabeth Tarras-Wahlberg tjänstledig från sitt uppdrag här i Sverige. Hon trivs med sina nya arbetsuppgifter och arbetar i ett lugnare tempo än vad hon gjorde här hemma, då kunde hon jobba dag som natt, berättar hon. Tarras-Wahlberg tar med sig flera erfarenheter från sin tid vid det svenska hovet till det nya jobbet i Qatar. Bland annat har hon lärt sig att anpassa sig till olika situationer, att lyssna och vara flexibel. Hon berättar om sin goda relation med vår kronprinsessa Viktoria, och Elisabeth är nog en av de få som i förväg fick beskedet direkt från Kronprinsessan om den kungliga förlovningen. Om vår tronarvinge skulle komma på besök till Qatar, skulle Elisabeth ta med henne till det islamska museet där Emirens familj under en lång tid samlat på sig islamska konstskatter, och gillar man shopping finns det många shoppingcentra att besöka. På frågan om hon ska vara med och arrangera det stundande kungliga bröllopet svarar hon snabbt, att först och främst ska hon utföra sitt uppdrag i Qatar efter bästa förmåga. Sen får hon se vad som händer, inget är bestämt ännu, men svaret är i alla fall inte nej…
3/15/200926 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

P4 Rickard Olsson möter 20090118 Camilla Läckberg 2009-01-18 kl. 15.00

Ulf Elfving möter kända svenskar.
1/18/200927 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

P4 Rickard Olsson möter 20090111 Tommy Körberg 2009-01-11 kl. 15.00

Ulf Elfving möter kända svenskar.
1/11/200927 minutes, 20 seconds