Winamp Logo
Elämänkoulu Cover
Elämänkoulu Profile

Elämänkoulu

Finnish, Education, 1 season, 50 episodes, 1 day, 10 hours, 18 minutes
About
Sinulla on mahdollisuus muuttaa elämäsi, ja Annan Perhon elämänkoulussa opit, miten. Elämänkoulu on podcast, jossa Anna toimii kuuntelijan henkilökohtaisena lifecoachina ja vertaiskokijana. Anna on työskennellyt kymmenen vuotta inspiraatiopuhujana ja yritysvalmentajana – mutta tässä podcastissa Anna ryhtyy henkilökohtaiseksi. Hän ratkaisee kuuntelijoiden pulmia, haastattelee maan parhaita asiantuntijoita ja ottaa kuuntelijan mukaan omaan arkeensa, joka ei ehkä olekaan niin särmää kuin elämänhallinnan ammattilaiselta odottaisi. Jaksoissa käsitellään arkielämän ongelmia ja iloja coachaavasta näkökulmasta. Asioita, joista jutellaan parhaiden kavereiden kanssa parin viinilasin jälkeen - tai ei jutella lainkaan, koska asiat tuntuvat liian kipeiltä. Jokainen jakso sisältää samastuttavia aiheita, käytännöllisiä ratkaisumalleja, coachaavia keskusteluja ja työkaluja. Elämänkoulun tarkoitus on inspiroida tekoihin, joka tekee hänen elämästäsi hieman parempaa. Uudet jaksot julkaistaan joka torstai. Tilaamalla Annan uutiskirjeen täältä saat meiliisi jokaisen jakson jälkeen kirjallisen koosteen jakson tärkeimmistä pointeista. Lisäksi osasta jaksoja saat printattavan tehtävälehtisen, jolla voit syventää jaksossa käsiteltäviä teemoja. Lähetä kysymys, kommentti tai vierastoiveesi ohjelman Whatsapp-numeroon (050) 549 5490.
Episode Artwork

[SIT MENNÄÄN-MUUTOSVALMENNUS] Muutosimmuniteetti otti vallan Annan ja Eetun viikonlopussa - Hiki virtaa hiirtä siirrellessä

Välitunti is bäk, ja nyt voivotellaan yhdessä viikonlopun retkahduksia. Annan ja Eetun terveysprojektit ovat ottaneet vahvoja taka-askelia, ja nyt pohditaan miten siitä voisi eheytyä. Käymme läpi myös muutamia palautteita, joissa palataan Lumiukko-piirretyn fake news-oikaisuun, ja käydään läpi kuuntelijoiden muutosviestejä. Elämänkoulun torstain jaksot pyörivät tätä nykyä Podimossa. Saat palveluun 45 päivää ilmaista kuunteluaikaa täältä. Jakso on osa Elämänkoulun Sit mennään-muutosvalmennusta. Tässä Elämänkoulun sisällä julkaistavassa sarjassa kuulet kahdeksan jaksoa, joissa käsitellään muutosta eri näkökulmista ja annetaan käytännöllisiä malleja sen läpivientiin. Tilaamalla uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje saat jaksojen tueksi myös kirjallista materiaalia ja tehtäviä. Kirje on maksuton ja ilmestyy joka torstai. Jos en tilaaminen alkaa kypsyttää, eroon pääsee yhdellä klikkauksella! PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttujaPIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/30/202410 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Jos se sattuu, se on tavoite! - Muutos alkaa tästä

*Elämänkoulun muutosvalmennus jatkuu tämän jakson jälkeen Podimossa. Tästä linkistä saat 45 päivää ilmaista kuunteluaikaa, jonka aikana ehdit käydä läpi koko valmennuksen, eli kuusi seuraavaa Elämänkoulun jaksoa.”Elämänkoulu is bäk, ja vuosi alkaa muutosvalmennuksella: coachaan sinua seuraavien seitsemän jakson ajan pysyvän, myönteisen muutoksen synnyttämiseksi. Miten vuodesta 2024 tulee sinulle Golden Year - vuosi jolloin tulit vihdoin siksi, joka aina halusit olla? Lähdetään liikkeelle perusasioista, eli tavoitteen asettelusta. Millainen on hyvä tavoite? Millainen se ei ainakaan ole? Mikä ero on tavoitteilla ja unelmilla? No ainakin se, että hyvä tavoite herättää itsessä vastustusta. Pimeät sisäiset voimat valpastuvat, koska… miksi? Kuuntele ja aloita tästä elämäsi paras tuotantokausi!Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje. Kirjeen mukana saat kerran viikossa kirjallisia tehtäviä ja lisätsemppausta muutokseesi. PSS. Elämänkoulun kuuntelijapaneelissa voit ehdottaa vieraita ja aiheita, osallistu paneeliin täällä.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. 45 PÄIVÄÄ ILMAISTA KUUNTELUAIKAA PODIMOONJos haluat jakaa koodin kaverillesi, jaa hänelle tämä linkki, jonka kautta kaverisi saa 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa.SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttujaPIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/11/20241 hour, 3 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Välitunti wrapped - Osallistu ja työllistä editoijaa!

Se on sitten vuoden viimeisen Välitunnin aika. Muistelemme lyhyesti menneitä: palautteita ja kohtaamisia ihmisten kanssa, jotka ovat EK:n inspiroimana tehneet isoja elämänmuutoksia. Eetu saa kesken lähetyksen loistavan idean: jos olet itse tehnyt jotain uutta, pientä tai suurempaa Elämänkoulun kannustamana, niin kerro siitä lyhyesti ääniviestillä (050)549 5094. Ei tarvitse kertoa nimeä, riittää kun kerrot tarinasi. Koostamme (=Eetu koostaa jouluaattona) näistä Elämänkoulu Wrapped-kimaran. Torstaina julkaistaan yksi sarjan parhaista jaksoista (tieteellinen mielipide by Yours Truly): puhun siinä Let them-teoriasta, eli siitä mitä voisi tapahtua, jos lakkaamme kontrolloimasta muiden ihmisten ajatuksia, valintoja ja mielipiteitä. Hui! HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 45 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/19/202316 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Elämänkoulu gradun suojelijana - ja torstaina etsitään sitä oikeaa

Välitunnilla käsittelemme Trivial Pursuit-pelin saloja. Ai miten se liittyy elämänkouluun? No ei mitenkään. Mutta sen jälkeen pääsemme vihdoin asiaan, eli palautteisiin. Syksyn lapsi, ohjelman uskollinen vakkarikuuntelija, lähetti palautteen, jossa hän kertoi saaneensa gradunsa valmiiksi Elämänkoulun ansiosta sen lisäksi, että hän pääsi pyristelemään irti toksisesta parisuhteesta. WOW! Tämä todistaa, että Elämänkoulu ON vaarallinen ohjelma - se voi muuttaa kaiken. Kuuntele siis omalla vastuulla. Lisäksi pyöräytämme pari maistiaispätkää torstain varsinaisesta jaksosta, jossa käsitellään ikisinkkuutta. Mistä sen oikean voisi löytää, kun kaikkea on jo kokeiltu?HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 45 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/12/202313 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Tunnarimusiikki - hanurista vaiko ihan parasta?

Välitunnilla luetaan palautteita pettämisjaksosta ja keskustellaan sanamuodosta “harrastaa sivusuhteita”. Eräs palautteen antaja kiittelee ohjelmaa, mutta haluaisi päästä eroon ohjelman tunnarimusiikista. Taivummeko tähän - kuuntele, ja arvoitus ratkeaa. Lisäksi käymme läpi jouluelokuvia, hämäriä kotioloja sekä kylmyyden vaikutuksia bilekuvien laatuun. Lisäksi kuulet muutaman pätkän torstaisesta jaksosta, jossa käsittelen joulustressiä. Mitä se on, mistä se muotoutuu ja voisiko sen kehkeytymistä jotenkin ehkäistä? Onko olemassa joulustandardia, vai onko se vain korvien välissä?HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 45 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/5/202313 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Seuraintalon pikkujoulut & palautteita - entä ilmestyykö Jude Law oven taakse pikkujouluna?

Välitunnilla palataan palautteiden kautta edelliseen jaksoon, jossa käsiteltiin Anu Pensolan ja hänen perheensä elämänmuutosta, jossa he pakkasivat tavarat pakuun ja lähtivät seikkailemaan. Mutta mitä jos oma työ ei ole vapaata, kysyy kuuntelija? Lisäksi kuulet muutaman pätkän torstaina jaksosta, jossa käsittelen vaikeaa ja arkaa aihetta, uskottomuutta. Studiossa vieraina Niina, joka löysi exänsä ollessaan itse vielä naimisissa. Muutaman vuoden jälkeen Niinan mies jäi kiinni sivusuhteesta, ja sitten vielä toisesta. Studiossa myös parisuhdekouluttaja Marianne Stolbow, joka tapaa työssään petettyjä ja pettäjiä tämän tästä. Mistä pettäminen kertoo, ja voiko sen antaa anteeksi?HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 45 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/28/202317 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Avantouinti, vanhuus ja ihmismikrofoni - ja pari palautetta

Edellisessä Elämänkoulun jaksossa käsiteltiin varjoja. Sain sitä koskien pari koskettavaa palautetta, joissa on toiveikas viesti: vaikka varjo olisi painanut elämää aiemmin, sen kanssa voi myös oppia tulemaan toimeen ja näkemään siellä lymyävät puolet itsessään hyväksyttävinä, jopa hienoina. Lisäksi keskustelemme avantouinnin suhteesta vanhuuden merkkeihin, sekä siitä, miksi käytännössä kaljun ihmisen hiustenkasvu ärsyttää. Elämänkoulun torstaina ilmestyvässä jaksossa kuulemme Anu Pensolan ja hänen perheensä superinspiroivan tarinan: perhe myi kaiken - kodin, lampaat, hevoset - pakkasi loput tavarat pakettiautoon, ja lähti kohti suurta tuntematonta ilman sen kummempaa suunnitelmaa siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Keskustelemme Anun kanssa torstaina lähtemisen esteistä ja matkan rasituksista, mutta myös itsen löytämisestä ja pelkojen murtamisesta. Ah!HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 45 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/21/202316 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Nyt puhuvat kuuntelijat: työntäkää terapianne hanuriin!

Läheisriippuvuutta käsitellyt jakso kirvoitti paljon palautteita. Toiset vihasivat, toiset rakastivat, eli jossain on onnistuttu. Mitä tahansa muuta kuin nukkuvaa, puolikuollutta podaamista!Riikka heittää palautteessaan myös hyvän kysymyksen: miten läheisriippuvuutta voi purkaa, jos kumpikaan osapuoli ei ole oppinut jakamaan tunteitaan? Myös torstain varsinaisessa jaksossa ollaan paikassa, jonne aurinko ei paista: varjossa. Käsittelen siis sitä osaa minästä, jonka haluamme kätkeä muilta. Ja siellä vasta kiinnostavia asioita lymyileekin. HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 45 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMATPS. Talon kranssikurssille on vielä kaksi paikkaa jäljellä. Tuu mukaan!PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/14/202320 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Riikka lähtee Saksaan - ja torstaina kräkätään läheisriippuvuuden salat

Heissu, ja tervetuloa Välitunnille. Välitunti on Elämänkoulun palautejakso, joka ilmestyy joka tiistai. Jos haluat lähettää palautetta, heitä viesti Whatsappiin (050) 549 5094, tai meilitse [email protected]. Tällä Välkällä käymme läpi palautteita unelmakarttoja käsitelleestä Elämänkoulu-jaksosta. Ja kartathan ovat toimineet! Ainakin Riikan kohdalla, joka lähti välittömästi toteuttamaan unelmiensa matkaa Saksaan. Toisaalta Lellen kartta on staattisessa tilassa, sillä unelmien kesämökki ei vaikuta lyhyen tähtäyksen toteumalta. Lisäksi otamme pientä esimakua torstain jaksosta, jossa käsittelen yhtä Elämänkoulun toivotuinta aihetta, läheisriippuvuutta. Miten se syntyy ja ennen kaikkea: miten siitä voisi alkaa rimpuilla eroon?HUOMIO HUOMIO: Elämänkoulu on siirtynyt Podimo-podcastpalveluun. Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Torstain jakson voi siis kuunnella ainoastaan Podimo-palvelusta. Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 30 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. <3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMATPS. Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/7/202317 minutes
Episode Artwork

Unelmakartat - totta vai tarua?

Unelmakartta on asia, joka tunkee nyt elämääni todella monesta kulmasta. Viimeinen pisara olivat kirjamessut, joissa tiskit tursuivat erilaisia unelmavihkoja, -kirjoja ja -kortteja. Vaikka olen pro unelmointi, ja oikeastaan tämänkin podcastin yksi ydintarkoituksista on rohkaista sinua tekemään mitä haluat, unelmakorttien massa sai minut hieman skeptiseksi: näinköhän nämä oikeasti toimivat? On siis aika selvittää TOTUUS UNELMAKARTOISTA, ja pohtia mikä niiden todellinen voima on. Lisäksi jaksossa tapahtuu yllättävä unelmien väliintulo, kun studion summeri soi, ja sisään astuu nuori ihminen, joka on astmassa omalle haaveiden polulleen. Jos sinusta tuntuu, että tämä jakso voisi olla hyödyllinen ystävällesi tai muulle läheiselle, jaa hänelle tämä linkki. Linkistä saat 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa Podimoon. Kuuntele elämä kivemmaksi!<3 AnnaPS. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMATPS. Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/2/202346 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Elämänkoulu siirtyy Podimoon - Mutta mikä se ees on?

Elämänkoulun tuotannossa tapahtuu historiallinen muutos, kun se siirtyy Podimo-podcastpalveluun. Mutta mikä se Podimo ees on? No, Podimo on maksullinen podcast-palvelu, siis vähän kuin podcastien Netflix: maksat kuukausittaista tilausmaksua, ja saat sillä käyttöösi valtavan kirjaston podcasteja ja äänikirjoja. Palveluun luodaan käyttäjätunnukset, joiden kautta ohjelmaan kirjaudutaan ja kuunnellaan.Jos kirjaudut palveluun tästä linkistä, saat tutustua poditarjontaan ja äänikirjoihin kaikessa rauhassa 30 päivän ajan, ilmaiseksi. HUOM: tämä tarjous on VAIN uutiskirjeen tilaajille ja Elämänkoulu-fäneille. Eli et saa näin pitkää ilmaisjaksoa mistään muualta, eli hyödynnä tämä, jos (pliis pliis pliis) haluat jatkaa kuuntelemista. Jaa kirje / linkki myös ystävällesi, jota haluat ilahduttaa jysäyttävällä luku- / kuuntelupaketilla. Kokeilujakson jälkeen voit päättää haluatko jatkaa tilausta. Tarjolla on kaksi mallia: Hintaan 7,99 saat kuunnella rajattomasti Podimon yksinoikeuspodcasteja, kuten Elämänkoulua, ja kymmenen tuntia äänikirjoja. Kalliimpi tilaus maksaa 16,99, ja tällä summalla saat sekä podcastit, että rajattoman kuunteluoikeuden äänikirjoihin. Välitunnilla käyn kevyesti läpi siirtymän taustoja, vaihdamme muutaman sanan Britney Spearsista, sekä luemme palautteita, mikä onkin Välitunnin perimmäinen idea. <3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/31/202318 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Syö, nuku, iloitse - näin palaudut liiasta kuormituksesta

Alkaako syksy tuntua pohkeissa? Väsyttääkö? Huriseeko päässä? Joo, mulla on toi sama.Siksi kutsuin Elämänkoulun vieraaksi valtakunnan parhaan palautumisasiantuntijan, tietokirjailija ja valmentaja Kaisa Jaakkolan, jonka kanssa puhe lähtee paljon palautusjuomahyllyä syvemmälle. Mitä tarkoittaa se, että ihminen ei ole yhteydessä itseensä, tunteisiinsa, kehoonsa? Mikä on ruuan ja palautumisen suhde? Entä voiko palautuminen mennä övereihin? Mutta mitä palautuminen käytännössä tarkoittaa? Mistä tietää, että on palautunut? Ja jos tietää, että EI ole palautuneessa tilassa, niin mitä sitten pitää tehdä? Mitä jos trauma aiheuttaa jatkuvaa stressiä, tai uni ei vain tule?Kuuntele ja palaudu, ystävä, sillä se on mahdollista, vaikka juuri nyt ei siltä tuntuisi. <3 AnnaPS. Olisin todella kiitollinen, jos linkkaat jakson ystävällesi, jonka arvelet pitävän tästä sisällöstä. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PALAUTEPalautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. Jos kuuntelet jaksoa Spotifyssa, voit jättää kommentteja myös alla olevaan kommenttikenttään. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTESKaisa Jaakkola IG @kaisajKaisa Jaakkolan kotisivu https://www.kaisajaakkola.com/palautuminen/Optimal Perfomance TAPAHTUMATPS. Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. PIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/26/20231 hour, 14 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Mä oon nyt vähän väsynyt - Näin lisäät energiaa arkeesi

Kun valon määrä vähenee, ja syksy etenee, moni tuntee olonsa väsähtäneeksi. Siksi pohdin Reijan kysymyksen innoittamana miten arkeen voisi saada lisää energiaa, kun ei ole sitä mahdollisuutta, että käpertyisi fleece-peitteen sisään, ja tulisi kääröstä ulos vasta maaliskuun koittaessa. Jaksossa EI käsitellä uupumusta tai burn outia, vaan ihan vain arkista nuupahdusta. Yours trulyn vinkit sisältävät ajatuksia aivoroskakorista, priorisoinnista ja ajankäytön suunnittelusta, sekä kehon hoivaamisesta. Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/12/202338 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Amazing Race & Disappointment - Miten selvitä pettymyksestä

Jos satuit olemaan yksi niistä puolesta miljoonasta katsojasta, joka katsoi maailman suurinta realitykilpailua Aazing Racea viime lauantaina, sinulla saattaa olla jonkinlainen aavistus siitä mistä tämän viikon Elämänkoulu on ammentanut inspiraationsa. Jakson alussa kuulet autenttiset tunnelmat hetkeä sen jälkeen kun reissu tyssähti yours trulyn kohdalla ja jäljellä oli enää matka maitojunalla. Vaan eipä jäädä itsesääliin makaamaan, ainakaan liian pitkäksi aikaa. Jakson varsinainen pihvi käsitteleekin sitä, miten nousta takaisin kehään sen jälkeen kun sinusta on lyöty ilmat pihalle - ja miten välttyä uhrin karmaisevalta identiteetiltä. Välitä jakson linkki kaverille, jonka tiedät taistelevan oman pettymyksensä kanssa. (Ja jatka AR:n seuraamista, koska se on ehkä paras koskaan Suomessa tehty reality-tuotanto!).Laita meille palautetta ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected]: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.Kuullaan pian!<3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/5/20231 hour, 20 minutes, 1 second
Episode Artwork

Nyt yllättyi juontaja - ei tullutkaan cancelointia!

Edellisen jakson jälkeen hieman jännitti. Ajattelin, että nyt iskee cancelointi, koska asetuin RÄIKEÄSTI yleistä rauhoittumiseetosta vastaan. Vaan mitä tapahtui? Palautelaatikkoon satoi ennätysmäärä viestejä ihmisiltä, jotka ovat joutuneet pitämään kyntiläänsä vakan alla - sitä, mitä poltetaan molemmista päistä! Toisin sanoen moni hätäisempi ihminen oli tunnistanut itsensä jaksosta, ja kertoo nyt Välitunnilla millä tavalla kipittäjäkin voi elää aivan hyvää elämää. Lopussa puffataan viikon seuraavaa jaksoa, jossa aiheena on pettymys, innoittajana yours trulyn lyhyehkö suoritus Amazing Race-kisassa. Laita meille palautetta ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected]: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.Kuullaan pian!<3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/3/202316 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Rauhoittuminen on p*aa - Vapaudu hitauden tyranniasta

Trigger warning!!! Big time!!! Tätä ohjelmaa kuunnellessa sinulle voi mennä tölkillinen herneitä sieraimiin (Jos menee, lähetäthän palautetta [email protected] tai Whatsappilla (050) 549 5094. Istuin Amazing Race- ennakkokatselussa, ja mietin miksi en oikein tunnista itseäni. Muutaman tunnin päästä hokasin: olin kuvissa ylimaallisen rauhallinen - aivan toisenlainen kuin yleensä. Tämä johti pitkään pohdiskeluun siitä, miksi rauhallinen syke tuntuu arvostetummalta tavalta elää ja olla kuin…häsläys. Otan jaksossa tukea mm. Big Five-työkalusta, jossa ihmisten temperamenttipiirteitä tutkiskellaan tieteellisemmästä kulmasta. Lisäksi mukana kommentoimassa on Nata Salmela, johon verrattuna olen itse kuin pahasti kohmettunut etana. Käyn myös läpi stressivalmentajakurssilla käsiteltyä kiintoisaa dilemmaa: miksi moni ärsyyntyy, kun pitäisi harjoitella hengittämistä?Myös Family Man saa melkein suunvuoron, kun pääsen pajattamaan asiasta, noh, en-niin-raUhallisesti. Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/SHOWNOTES Big Fivehttps://en.wikipedia.org/wiki/Big_Five_personality_traitsHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/28/20231 hour, 8 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Upeaa palautetta ja löysän peukutuksen lanseeraus

Sain aivan käsittämättömän hienoa palautetta, jossa vaikea elämäntilanne on kääntynyt valon puolelle, kun Elämänkoulu on inspiroinut toimintaan. Muutoksen on tietenkin tehnyt palautteen lähettäjä itse, mutta otan siitä kuitenkin vähän pisteitä. Teen superlyhyen listauksen oireista, jotka saattavat kertoa, että parisuhde on tulossa tiensä päähän. Suuri Parisuhde-ekstra on tulossa, olkoon tämä sen pieni etiäinen. Hämmästelen myös kodin psykologiaa käsitelleen jakson runsaita palautteita, ja lanseeraamme tässä yhteydessä Eetun kanssa Löysän Peukutuksen, joka tarkoittaa emojikielellä ilmaisua “ihan ok.”Laita meille palautetta ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected]: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.Kuullaan pian!<3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/26/202320 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Näin saat lisää rohkeutta: Tee pelolle tilaa

Miten sä uskalsit on kysymys, jonka olen kuullut kymmeniä kertoja sinä aikana, kun olen rempannut Taloa (josta kertova kirja siis ilmestyi maanantaina Storytel-palvelussa). No siten, että eteen tarjoutui mahdollisuus, tartuin siihen ja sitten kun rohkeuden hööki alkoi haihtua, niin oli liian myöhäistä perua. Pointti on siis siinä, että rohkeus on tunne, joka on aivan kuten muutkin tunteet: se tulee ja menee. Joskus sen henki yllyttää meitä rohkeisiin tekoihin, mutta paljon useammin joudumme operoimaan peloista huolimatta, niiden läpi. Pelko liittyy myös arvoihin. Kun merkitys - se, että jokin on itselle todella tärkeää - otetaan mukaan peliin, unelmien tavoittelu vaikeimmilla hetkillä on hieman helpompaa. Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/21/202357 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Yllätyskirja!

Anna yllättyy, kun saa tietää, että hänen kirjansa on jo julkaistu. Kirja kertoo Talon rempasta sekä Annan nuoruudesta liitukaudella, jolloin ei ollut internettiä eikä turvallisia tiloja. Eetua tämä ei kiinnostele, mutta hän sen sijaan yllättää paljastumalla brändäyksen asiantuntijaksi, onhan hän sentään melkein valmis kauppatieteiden poikamies!Palautteissa Annakaisa jakaa hyviä neuvoja kodin järjestelyyn (varaudu hankkimaan tarjottimia), ja lopussa PALJASTETAAN torstain jakson aihe, sekä paikka josta saat koodin, jolla saa 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa Storyteliin, missä Annan kirjakin luuraa. Uutiskirje ilmestyy torstaina - se kannattaa tilata, jos haluat Elämänkoulun läksyjä, eli jakson aiheita syventäviä tehtäväkanvaaseja ja muuta aiheeseen liittyvää ja liittymätöntä. Uutiskirje pitää sinut myös ensimmäisten joukossa kartalla siitä, mitä Annaversumissa seuraavaksi tapahtuu. Laita meille palautetta ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected]: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.Kuullaan pian!<3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/19/202317 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Sänky pedattu, mieli järjestyksessä - kodin psykologiaa

Tämä jakso on kotinörteille, sillä Elämänkoulun tuore jakso käsittelee kodin psykologiaa. Törmäsin käsitteeseen sisustusarkkitehti ja kirjailija Maaretta Tukiaista kirjassa Hyvän mielen koti , joka uppoutuu todella syvälle viihtyisän kodin rakentamiseen, historiaan ja tunnelmiin. Maaretta käväisee myös jakson vieraana. Inspiroiduin aiheesta negaation kautta: taloyhtiössämme on menossa ikkunaremppa, jonka seurauksena kämppä on karmeassa epäjärjestyksessä. Huonekalut ovat pois paikoiltaan, taulut ja lamput muovien sisällä, ja kaikki ikkunoidrn lähellä oleva irtain pitkin kodin tasoja, minne ne eivät kuulu ollenkaan. Lisäksi ulkoikkunat on korvattu kiinteillä plekseillä, jotka estävät tuulettamisen. Kämpässä käryää migreenitasoinen maali, ja tämä kaikki käy yours trulyn hermoille. Olen sisimmältäni kaootikko, joten rakastan järjestystä. Kun tavarat ovat paikoillaan, koen hallinnan tunnetta: edes jokin asia on tänäänkin hanskassa. Vastaavasti asunnossa nyt vallitseva epäjärjestys riipii todella hermojani.  Aloinkin tutkia mitä kirjallisuus kertoo kodin järjestyksestä, ja aika nopeasti pääsin esimerkiksi rikkinäisen ikkunan teorian jäljille. Teoriaa on sovellettu moniin teemoihin, mutta asumisen yhteydessä se voisi tarkoittaa vaikka tätä: jos jätät aamulla sängyn petaamatta tai pöydän korjaamatta, niin se on ikään kuin lupa antaa epäjärjestyksen levitä ympäri asuntoa muutenkin. Miksi pinkata vaatteita, kun sänkykin on levällään? Miksi viedä roskia tänään, kun täällä on muutenkin niin sotkuista? Mitä sitten tehdä, jos kodin järjestys riipii silmää ja sielua? Mikä tekee kodin? Mikä on sen tärkein funktio? Kuuntele elämä kivemmaksi!<3 Anna ja Elämänkoulu-tiimiPS. Olisin todella kiitollinen, jos linkkaat jakson ystävällesi, jonka arvelet pitävän tästä sisällöstä. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  PPS. Olen muutenkin pohtinut paljon kodin ja sisustuksen merkitystä Talomme ikuisen rempan varrella. Siitä kerron uunituoreessa Olipa kerran talo-äänikirjassa. Kirjaa ei siis saa kirjastosta tai kirjakaupasta, vaan ainoastaan Storytelilta. Mutta ei hätää! Koska olet uutiskirjeen tilaaja ja mun kamu, saat tästä koodin, jolla saat 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa! (Koskee sinua, jos olet uusi Storytelin asiakas). Storytelistä löydät monta muutakin mun kirjaa, mm. Kaupoista loppuneen Antisäätäjän ja Suorat Sanat-opuksen, sekä mun ja Inari Fernandezin Ihanat, kamalat vanhat talot-podin. SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.…ja mun taloa voi seurata täällä.LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMATTarvitsetko paikkaa, jossa järkkäisit päiväkurssin tai chillaisit muuten vaan kamujen kera? Olipa kerran talo on jotakuinkin valmistunut, ja odottaa ehkä just sun porukkaa tai illanviettoa. (Mutta huom. Puutarha on HIEMAN robustissa kunnossa, joten jos etsit japanilaisen kivipuutarhan zeniä, niin tämä ei ole sinulle). Ota yhteyttä niin tuunataan sulle tänne oma kurssipaketti, Perholla tai ilman. Talolla on rajoitetusti majoituspaikkoja, mutta kivenheiton päästä löytyy ihana boutique-hotelli, jonne mahtuu majoittumaan. Tervetuloa, ystävä!LÄHTEET / SHOWNOTESHyvän mielen koti  Happier at homePIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/14/20231 hour, 5 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Kirjavinkkejä (liian) kilteille

Tätä on Välitunti: Anna lukee kehuvia palautteita ja hymisee niille, Eetu yrittää pitää realismia pelissä. Analysoimme myös studion tuoksumaailmaa. (!)Palaamme vielä kiltteysjakson tunnelmiin ja käymme läpi jakson palautteita. Anna heittää muutaman kirjavinkin sille, joka tarvitsee vahvistusta rajanvetotaitoihin. Jaksossa myös kolme hyvää kysymystä sille, joka kerta toisensa jälkeen sanoo joo, vaikka pitäisi sanoa ei, ja uskaltaa olla jämäkämpi. Yksi palautteista sisältää loistavan aihe-ehdotuksen. Olisiko sinulla oma? Liity Elämänkoulun kuuntelijapaneeliin täällä ja ehdota aihetta tai vierasta. Välitunnin lopussa pieni etkofiilistely ennen torstain jaksoa, jossa käsitellään kodin psykologiaa: millainen koti tuottaa hyvää mieltä ja ruokkii rauhoittumista maailman melskeistä. Jaksossa haastateltavana Maaretta Tukiainen, Hyvän mielen koti-kirjan kirjoittaja. Uutiskirje ilmestyy torstaina - se kannattaa tilata, jos haluat Elämänkoulun läksyjä, eli jakson aiheita syventäviä tehtäväkanvaaseja ja muuta aiheeseen liittyvää ja liittymätöntä. Uutiskirje pitää sinut myös ensimmäisten joukossa kartalla siitä, mitä Annaversumissa seuraavaksi tapahtuu. Laita meille palautetta ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected]: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.Kuullaan pian!<3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/12/202317 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Liian kiltti? - näin vedät rajan ja opit sanomaan ei

Kiltteys on lähtökohtaisesti viisasta, ja hyödyt siitä itse. Muut haluavat olla ensisijaisesti tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ovat hyväntahtoisia ja toimivat hyveistä käsin. Sama ajatus muuttuu myrkyksi, kun kiltteydestä tulee miellyttämistä. Silloin käyttäytyminen perustuu siihen, että kiltti tyyppi pelkää että muut hylkäävät, jos hän ei mukaudu muiden toiveisiin. Kiltteys ei ole kiltteyttä, jos se alkaa haitata omaa terveyttä, hyvinvointia tai vaikka ihmissuhteita. Silloin kysymys on käyttäytymismallista, jota kannattaa pyrkiä tutkimaan ja muokkaamaan jämäkämpään suuntaan. Jaksossa pyörittelen teemaa kesän jäljiltä sellaisella turbulenssilla, että kannattaa säätää nopeus tuplasti hitaammaksi, terveisin taiteilija itse. Käsittelen ohjelmassa käytännön keinoja jämäköitymiseen, tutkin skeematerapian kehyksen kautta kiltteyden anatomiaa, kuulen jälleen ääniä ja soitan kiltteyskirjailija Anna-Liisa Valtavaaralle käytännön neuvojen perässä: miten oppia sanomaan ei?Kuuntele elämä kivemmaksi!<3 Anna ja Elämänkoulu-tiimiPS. Olisin todella kiitollinen, jos linkkaat jakson ystävällesi, jonka arvelet pitävän tästä sisällöstä. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin.  SOMEIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.…ja mun taloa voi seurata täällä.LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMATTarvitsetko paikkaa, jossa järkkäisit päiväkurssin tai chillaisit muuten vaan kamujen kera? Olipa kerran talo on jotakuinkin valmistunut, ja odottaa ehkä just sun porukkaa tai illanviettoa. (Mutta huom. Puutarha on HIEMAN robustissa kunnossa, joten jos etsit japanilaisen kivipuutarhan zeniä, niin tämä ei ole sinulle). Ota yhteyttä niin tuunataan sulle tänne oma kurssipaketti, Perholla tai ilman. Talolla on rajoitetusti majoituspaikkoja, mutta kivenheiton päästä löytyy ihana boutique-hotelli, jonne mahtuu majoittumaan. Tervetuloa, ystävä!LÄHTEET / SHOWNOTESStefan Einhorn: Aidosti kilttiAnna-Liisa Valtavaara: Kiltteydestä kipeätSkeematerapia: Thomas Harris I´m ok You´re okPIENELLÄ PAINETTUHuomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/7/20231 hour, 14 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Elämänkoulu is bäk!

Kesä on ohi, ja olemme palanneet Eetun kanssa studiohommiin. Luemme muutaman palautteen kesäkaudelta, ja käymme läpi Elämänkoulun kuuntelijapaneelin satoa. Keitä olette ehdottaneet vieraaksi? Suosituin ehdotus ei ehkä täysin yllätä, mutta mukana on myös mustia hevosia. Raadin mukaan toiseksi suosituin Elämänkoulun muoto ovat Annan monologit (suosituin: Annan monologit, joissa äänessä myös perheenjäsenet), joten sillä muodolla lähdetään myös laskeutumaan torstaina julkaistavaan kakkoskauden ekaan jaksoon. Puhun jaksossa kiltteydestä ja rajojen vetämisestä. Milloin kiltteys on fiksua, ja milloin se kääntyy harjoittajaansa vastaan? Ja onko se silloin kiltteyttä enää ollenkaan? Uutiskirje ilmestyy torstaina, ja sinne sujautan vielä hyvän kysymyspatteriston sille, joka haluaa jämäköittää käytöstään tässä palvelusten mankujien maailmassa. Laita meille palautetta ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected]: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.Kuullaan pian!<3 AnnaIG on mun somen pääseinä, ja se on täällä.  https://www.instagram.com/annaperho/…ja mun taloa voi seurata täällä:https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja…ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected] See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
9/5/202316 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Elämänkoulun kevätpäätös ja elämän tarkoitus

Viisi kuukautta on kulunut siitä, kun seisoin Podcastoryn studiokopissa nauhoittamassa Elämänkoulun ensimmäistä jaksoa. Nyt on ensimmäisen kauden kevätpäätöksen aika. Käyn läpi omia tuntemuksia ja luen palautteita ja muutamia kysymyksiä. Päälimmäinen fiilis kevään jälkeen on perille pääsemisen tuntu. Mitä tarkoitan? En ole yhtään stop and smell the roses-tyyppiä. Minusta elämä tuntuu turvallisimmalta, kun olen liikkeessä. Jo vauvana vanhempani joutuivat nukuttamaan minua autoajeluilla (70-luvulla ei vielä oltu niin ympäristötietoisia, tai sitten vanhempani olivat vain saaneet tarpeekseen kirkumisestani). Mutta tämän ohjelman kanssa olen saanut maistaa sitä harvinaista tunnetta, että ei olekaan yhtäkkiä kiire mihinkään. Ei tarvitse jahdata mitään uutta, koska arvokkain on tässä - perillä. Näin ihmiselle tapahtuu, kun kytkee arkipäivän tekemisen omiin arvoihinsa. Sieltä versoo se paljon puhuttu purpose, merkitys. Ja se on kuule SUN VIKA! Olen saanut sinulta ja muilta Elämänkoulun kuuntelijoilta mieletöntä palautetta. Paljon, ja pelkkää posia, mikä on jo sinänsä häkellyttävää. Ja mitä kaikkea sinä ja kaverit olette saaneet aikaan! Olen lukenut näiden kuukausien aikana jo kymmeniä tarinoita muutoksista ja uusista aluista. Sellaisen äärestä ei tosiaan tee mieli poistua. Tästä heittäisinkin sinulle viimeisen kotiläksyn tältä lukukaudelta: mikä sinun elämässäsi tuottaa sitä tunnetta, että tästä ei tarvitse pyrkiä mihinkään? Milloin on se hetki, ettei tarvitse naputtaa jalkaa ja kaahata eteenpäin? Uutiskirje jatkaa ilmestymistään läpi kesän, ja palautekanavamme on auki aina just sulle my friend! Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet ilahtuvan Elämänkoulun jutuista, forwardoi tämä kirje myös hänelle, niin saadaan kaveri mukaan porukkaan. PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho SHOWNOTES Viktor E. Frankl: Man´s search for meaning
6/22/202345 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kyllä mä jotain keksin - Mitä wanha talo on opettanut minulle?

Laatuvaroitus: nauhoitin tämän viikon Elämänkoulu-jakson omin päin, ja tietenkin tapahtui aaarghhhhh klassinen virhe: äänityspiuha ei ollut kunnolla paikoillaan. Tämä on aiheuttanut sen, että jakson äänen laatu on ensimmäiset 26 minuuttia karmaisevan huono. Tämä varmasti harmittaa sinua, mutta vielä enemmän minua - virhe huomattiin niin myöhään, että en ehtinyt enää nauhoittaa jaksoa uusiksi. Noooh mutta Elämänkoulun missio on oppia uusia asioita, joten itse opin nyt tämän: ennen kuin alat ATK-hommiin, tarkista, että piuha on seinässä! *** Asiaan. Nauhoitin jakson talollamme, jonka remontin kolmevuotispäivää vietetään ensi viikolla. Lähdimme remppaajina täysin nollasta, joten oppimiskäyrä on ollut jyrkkä ja kuoppainen. Jaksossa käyn läpi talon antamia oppeja, jotka rimmaavat hyvin myös valmentaja-podcastaaja-tubettaja Marie Forleon hittikirjan Everything is figureouttable teorian kanssa. Vapaasti käytettynä kirjan nimi on kaiken voi selvittää - kyllä mä jotain keksin. Tähän kytkeytyy myös yksi omista havainnoistani taloprojektin yhteydessä: asioista pitää ottaa selvää, kuunnella muita, ja sitten muodostaa oma näkemys kerätyn informaation pohjalta. Kun jonkun päätöksen tekeminen jännittää, tekee mieli luovuttaa. On sääli, jos itselle tärkeät asiat jäävät tekemättä vain sen vuoksi, että luulee enemmän kuin tietää mikä on mahdollista. Joskus tekee myös mieli antaa muiden tehdä vaikeat päätökset itsen puolesta. ÄLÄ. Koska silloin luovutat kontrollin sinulle tärkeistä päätöksistä itsesi ulkopuolelle, mikä itse asiassa syventää epävarmuuden tunteita eikä vahvista niitä. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Olisin todella kiitollinen, jos linkkaat jakson ystävällesi, jonka arvelet pitävän tästä sisällöstä. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin. PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. Jos kuuntelet jaksoa Spotifyssa, voit jättää kommentteja myös alla olevaan kommenttikenttään. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTES Marie Forleo / Everything is figureoutable PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
6/15/202344 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Mistä tiedät, että elämänmuutos onnistuu? - Kuusi menestyksen ennettä

Mitä sellaista olet elämässäsi tehnyt, mitä et olisi itsestäsi koskaan uskonut? Mitä sellaista olet käynyt läpi, mistä et olisi uskonut selviäväsi - mutta selvisit sitten kuitenkin, kun oli pakko? Vastaan omalta osaltani, samalla kun tässä kuuntelen vasaran hakkaamista seinään. En olisi ikinä uskonut, että ostamme vanhan puutalon, ja korjaamme sen katosta lattiaan, päädystä päätyyn. Mutta niin vain kävi. Tarina vaihtui “en ole omakotitaloasuja, en halua kesämökkiä, vihaan nikkarointia”-tarinasta “onpa mielenkiintoista katsoa mitä tapahtuu, kun talon lattia lainehtii vettä”-tarinaan. Mikä tämän mahdollisti? No, tilapäisesti alentuneen todellisuudentajun lisäksi muutoksen kuusi ennettä. Vohkin muutosten onnistumista ennakoivan mallin Fred J. Hanna-nimiseltä kirjoittajalta ja luennoitsijalta. Herra Hanna on kirjoittanut erittäin kiinnostavan kirjan, jossa hän käy läpi muutoksen tematiikkaa haastavien (vaikkapa pahasti päihdeongelmaisten) terapia-asiakkaiden kanssa tehtävässä hoitotyössä. Hannan teemat (joita on kirjassa yhteensä seitsemän, mutta oikaisin vähän mutkia) ovat paperilla helposti ymmärrettäviä. Pitää sietää hankalia tunteita, pitää miettiä omaa vastuuta muutoksessa, pohtia arvojaan… Siksi malli on mielestäni optimistinen ja toivoa herättävä (ja yksi Hannan pääteemoista onkin juuri toivon vaaliminen). Jos kirjan ajatukset ovat auttaneet vakavissa ongelmissa olevia tyyppejä, ne toimivat takuulla myös sinun haaveidesi buustaajana. Kuuntele ja kokeile - muutos on sinusta vain yhden ajatuksen (ja jonkun pienen teon) päässä. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna ja Elämänkoulu-tiimi PS. Olisin todella kiitollinen, jos linkkaat jakson ystävällesi, jonka arvelet pitävän tästä sisällöstä. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMAT Tarvitsetko paikkaa, jossa järkkäisit päiväkurssin tai chillaisit muuten vaan kamujen kera? Olipa kerran talo on jotakuinkin valmistunut, ja odottaa ehkä just sun porukkaa tai illanviettoa. (Mutta huom. Puutarha on HIEMAN robustissa kunnossa, joten jos etsit japanilaisen kivipuutarhan zeniä, niin tämä ei ole sinulle). Ota yhteyttä niin tuunataan sulle tänne oma kurssipaketti, Perholla tai ilman. Talolla on rajoitetusti majoituspaikkoja, mutta kivenheiton päästä löytyy ihana boutique-hotelli, jonne mahtuu majoittumaan. Tervetuloa, ystävä! LÄHTEET / SHOWNOTES Fred J. Hanna: Therapy with difficult clients PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
6/8/202345 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kuinka saada menestystä, vaikutusvaltaa - tai ainakin ystäviä?

Vastaan otsikon kysymykseen heti: laskemalla rimaa. Ja ymmärrän, jos tämä närkästyttää: miten niin ystävyydessä pitäisi laskea rimaa? Eikö meidän pitäisi kaikkien tsempata ollaksemme parempia ystäviä? Joo, varmasti. Mutta tämän viikon Elämänkoulu-jaksossa väitän, että ystävyyden standardit ovat liian korkeat, ja jos rentoutuisimme vähän, elämässämme olisi enemmän ravitsevia ihmissuhteita. Kunnon konsulttina käyn jaksossa läpi ystävyyden nelikentän, ja sivuan sitä, miten rennompi suhtautuminen ihmisten kohtaamisiin tukee arkista hyvinvointiamme. Noin yleisesti ottaen ystävyydessä laatu korvaa ystävien määrän, mutta samaan aikaan laadun ylläpitäminen edellyttää vaivannäköä ja järjestelmällisyyttä. Kuulostaa tylsältä, mutta toimii käytännössä paremmin kuin kotiin kaivautuminen ja aktiivinen soittojen odottelu. Jos minun pitäisi tiivistää laadukkaiden ystävyyssuhteiden (ja rakkaussuhteiden!) määre yhteen lauseeseen, se kuuluisi näin: se perustuu täydelliseen vapaaehtoisuuteen. Amen, lukkoon ja avain aurinkoon! Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Jos sinulla on mihin tahansa em. kategoriaan kuuluva ystävä, jonka arvelisit ilahtuvan tällaisesta sisällöstä, forwardoi tämä kirje myös hänelle, niin saadaan hänet mukaan porukkaan. Kiitos! PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja taloa voi tosiaan seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMAT Ihana kamala wanha talomme valmistuu hurjaa vauhtia, ja ensimmäiset OIKEAT vieraat ovat jo käyneet talolla viettämässä iltaa. Kiinnostaisiko sinua järjestää kokous, kurssi tai oman porukan (maks 14 hlöä) illanistujaiset talolla, joka sijaitsee 60 km Turusta, 70 km Treelta, 150 km Hgistä ja 1200 km Kittilästä? Jos, ota yhteyttä [email protected], ja mietitään millainen paketti olisi sun porukalle kiva. Voit järjestää itse tilaisuutesi ohjelman / ruokailun / sisällön, mutta toki tuputan mielellään esim. omia valmennus- / puhesisältöjäni kylkeen. Keitraus löytyy ja ihana majoituspaikka 10 min ajomatkan päästä. Heppoja ja golfia! Maalaisilmaa! Mutapuutarha! Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
6/1/20231 hour, 40 seconds
Episode Artwork

Tämä jakso kertoo mitä ihmiset oikeasti ajattelevat sinusta - Ja mitä voit tehdä ollaksesi välittämättä siitä?

Vastaus: eivät juuri mitään. Noin, siinäpä tiivistettynä tämän viikon Elämänkoulu-jakson anti. Ihmiset eivät ajattele sinua, koska he ovat liian kiireisiä ajatellessaan sitä, mitä muut ajattelevat heistä. Joten kukaan ei lopulta välitä, teitpä mitä vain. Mutta jos haluat hieman syventää, niin tässä tulee. Minua “enää en ajattele, mitä muut ajattelevat”-julistukset häiritsevät. Ymmärrän toki, mitä tällä haetaan: miellyttämiskierteestä irtisanoutumista ja väärän kiltteyden lopettamista. Mutta elämässä on paljon tilanteita ja kohtaamisia, joissa sen miettiminen mitä muut meistä ajattelevat on todella fiksua - ja ennen kaikkea ystävällistä. Terve omanarvontunto ja rajojen vetäminen on aivan eri asia kuin röyhkeä tai tyly käytös. Mutta tietenkin muiden märinöiden kuunteleminen voi myös aidosti asettua esteeksi meidän ja haluamiemme asioiden väliin. On traagista jättää itselle olennaisia asioita kokeilematta vain siksi, että joku muu jossain voi ajatella siitä jotain. Jaksosta saat monta heti käyttöön otettavaa, käytännön vinkkiä, joiden avulla opit erottamaan toisistaan ne tilanteet, jolloin muiden ääntä kannattaa kuunnella ja milloin taas ei Opit olemaan välittämättä niistä turhemmista. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, forwardoi tämä kirje myös hänelle, niin saadaan kaveri mukaan porukkaan. PPS. Kevätkauden viimeinen ohjelma tulee olemaan Q´s & A´s - lähetä oma kyssäleesi hyvissä ajoin palautekanaviin, osoitteet tuossa alla! PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMAT Arvostatko aikaasi? Haluaisitko sitoa sitä enemmän sen ympärille, mikä on aidosti arvokasta? Haluatko auttaa tiimiäsi oppimaan kestävämpiä työtapoja ja keskittymään oleelliseen? Antisäätäjä-valmennus voisi olla siinä tapauksessa sinun tai porukkasi heiniä - kurkkaa täältä ja tule mukaan 6.6. Helsingin tapahtumaan. Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
5/25/202346 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Siisti tiskipöytä = kirkas mieli - Superarki is bäk!

Elämänkoulun lupaus on rehvakas: tämä on podi, joka muuttaa elämäsi. Pienellä painettu: pino kerrallaan. Tällä viikolla käsittelemme kodin järjestystä, joka paljastuukin paljon siistiä apukeittiötä laajemmaksi teemaksi. Tavarakasoista ja toisaalta neuroottisesta siivoamisesta voi lukea paljon. Kodin järjestys kertoo arvoista, ahdistuksen tasosta, kiireestä, käsittelemättömistä tunteista - tai joskus ihan vain siitä, että oma käsitys viihtyisyydestä on erilainen kuin “virallinen totuus”, jollaista ei muuten oikeasti ole. Kodin määre on se, että itse viihtyy. Vieraasi eivät asu teillä, joten miksi antaisit heidän päättää siitä mikä on sopiva siisteyden taso? Sukellan jaksossa syvälle omaan järjestyssuhteeseeni. En ole siisti ihminen, ja kaaos väijyy aina kintereilläni, mutta ehkä juuri siksi olen perin kiinnostunut kaikesta, jolla asiat saa pysymään ojennuksessa. Tähän viittaa myös otsikon superarki. Superarkea! on kymmenen vuotta sitten ilmestynyt arjenhallintaoppaani, jonka kokonainen luku käsitteli juurikin järjestystä ja kodin viihtyisyyttä. Kun kodin oven avaa, sen takana pitäisi voida kokea mielenrauhaa ja iloa. Jos tilanne on kuitenkin aina päinvastainen, mitä sitten pitää tehdä? Haastattelenaiheesta valtakunnan virallista raivaajaa, ammattijärjestäjä Laura Holmströmiä, jonka elämä muuttui ammattia myöden, kun isän kuolinpesän tavarat nostivat Lauran arvot pintaan. Jaksossa on runsaasti erittäin käytännöllisiä vinkkejä kaaoksen hallintaan, ja Laura kertoo mitä voit tehdä NYT HETI, jotta elämä muuttuisi selkeämmäksi. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Olisin todella kiitollinen, jos linkkaat jakson ystävällesi, jonka arvelet pitävän tästä sisällöstä. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi, silloin tällöin myös jakson teemoja syventävän tehtäväkanvaasin. PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. Jos kuuntelet jaksoa Spotifyssa, voit jättää kommentteja myös alla olevaan kommenttikenttään. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTES Traumat ja hamstraaminen: https://www.linkedin.com/pulse/link-between-ptsd-clutter-valerie-huard/ Laura Holmströmin kotisivu Pakko-oireyhtymä ja siivoaminen: https://www.theatlantic.com/health/archive/2015/09/ocd-obsessive-compulsive-decluttering-hoarding/401591/ TAPAHTUMAT Jos haluaisit raivata tavaran ohella kalenteriasi, kurkkaa tänne ja ilmoittaudu Antisäätäjä-ajankäyttöklinikalle 6.6. PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
5/18/20231 hour, 20 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Valloita ei-kenenkään-maa - työkaluja ahkeralle haaveilijalle

Minkä neuvon antaisit nuoremmalle itsellesi on suosittu kysymys viihdehaastatteluissa. Kysymyksellä kaiketi haetaan jotain sellaista, että nuorelle ja tyhmemmälle versiolle itsestä lähetetään jokin spleinaava voimalause kypsemmältä minältä. Esitän tämän kysymyksen podissa sekä äidilleni, 76, sekä toiselle lapselleni, 25. Näissä pikku keskusteluissa äitini tulee muodostaneeksi Elämänkoululle oman sloganin: usko unelmiisi, vaikka muut pitäisivät niitä turhina! *** Vaikeinta kysymyksessä nuorelle itselle annettavista neuvoista on sen ilmeinen turhanpäiväisyys. Nuoruus oli ja meni, ihan sama mitä sinne menneisyyteen huhuilee. Miksei siis kääntää katsetta tulevaisuuteen, koska sieltä käsin voi vielä vaikuttaa nykyhetkeen? Annan jaksossa tuttuun tapaan käytännöllisiä työkaluja siihen, miten saat hahmoteltua omien unelmiesi CAD-piirustukset. Pelkkä havainnekuva ei nimittäin riitä - pitää myös olla selvillä siitä miten edetään ja missä järjestyksessä! Tilaa uutiskirjeeni, niin saat jaksosta muokatun tehtäväkanvaasin, jolla voit iskeä lippuja omaan, vielä tuntemattomaan, ja siksi niin kiehtovaan tulevaisuuteesi. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, forwardoi tämä kirje myös hänelle, niin saadaan kaveri mukaan porukkaan. PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMAT Arvostatko aikaasi? Haluaisitko sitoa sitä enemmän sen ympärille, mikä on aidosti arvokasta? Haluatko auttaa tiimiäsi oppimaan kestävämpiä työtapoja ja keskittymään oleelliseen? Antisäätäjä-valmennus voisi olla siinä tapauksessa sinun tai porukkasi heiniä - kurkkaa täältä ja tule mukaan 6.6. Helsingin tapahtumaan. Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
5/11/20231 hour, 2 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Kuopan kaivamisesta, pensseleistä ja sannasta

Välitunnilla puretaan Annen ja Miian lähettämiä palautteita. Anne kommentoi Elämänkoulun stressijaksoa omien kokemustensa kautta, ja Miia taas pohtii luovuttamisen ja luopumisen välisiä eroja. Editoija Eetu herkeää filosofiseksi, ja kiteyttää sen, mikä luovuttamisessa ja luopumisessa on oleellista. Milloin pensselit santaan? Välitunnin lopulla kuullaan pienet pätkät torstain varsinaisesta jaksosta, jossa käsitellään ikää ja itselle annettavia neuvoja. Homma uhkaa kallistua perheterapian puolelle, kun soitan äidilleni ja pyydän häntä neuvomaan menneisyyden minäänsä. Mutta siitä lisää torstaina..! Viestin voi laittaa ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected] HUOMHUOMHUOM: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”. Kuullaan pian! <3 Anna IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
5/9/202314 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Sekoilusta selvin päin elämiseen - Miten Hanna teki sen?

Menikö vappujuhlat överiksi? Teitkö “ei koskaan enää”-henkisiä lupauksia? Väsyttääkö ylipäätään rataralli tai kippistely? Tai oletko muuten vain kiinnostunut sober curious-ilmiöstä? Kun itse rahjustin vapun jälkeen takaisin kohti valoa ja raikkautta, tiesin että oli aika julkaista keskustelu, jonka kävin sober curious-ilmiön pioneerin, vaikuttaja ja podcastaaja Hanna Tikanderin kanssa luettuani hänen kirjansa Selvin päin - erään bilettäjän tarina. Hanna kertoo haastattelussa omasta selviämistarinastaan, sekä kuumottavista kokemuksistaan bilehuumeiden ja pilvikokeilun parissa. Mitä raitistuva ihminen joutuu kohtamaan, kun korkki menee kiinni? Mikä hauskanpidosta on ollut totta, mikä kemian tuottamaa huumaa? Voiko ilman viinaa olla kivaa, enää koskaan? Tästä ja emotionaalisesta vaille jäämisestä, överiksi menneen bilettämisen taustoista juttelin Hannan kanssa, ja koin saaneeni ehkä parasta päihdevalistusta koskaan. Sober curious-liike onnistuukin siinä, missä ikiaikainen Turmiolan Tommi epäonnistui: raittiuden tekemisessä haluttavaksi valinnaksi, ei pakon sanelemaksi viimeiseksi mahdollisuudeksi ennen hautaa tai puukkoa. Ohjelmassa mainitsen tämän jakson Perho: Rajoilla-ohjelmasta, jossa puhun syvemmin riippuvuuksista ja niiden selättämisestä perheterapeutti ja päihdehoitolayrittäjä Riitta Koivulan sekä lääkeriippuvuudesta toipuvan näyttelijä ja restonomi Susanna Roineen kanssa. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PALAUTE Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTES Selvin päin-podcast on Hannan viikottainen podi, jossa hän juttelee sober curious-aiheista sekä mielenterveysteemoista vaihtuvien vieraiden kanssa. Greg Nakken: Minä ja riippuvuus on ohjelman alussa mainitun Nakkenin suomeksi käännetty, riippuvuutta käsittelevä kirja. TAPAHTUMAT PS. Kiinnostaako kiireen taltuttaminen? Jos, niin klikkaa tästä, ja kurkkaa olisiko Antisäätäjä-klinikka sinulle oikea paikka. PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
5/4/20231 hour, 22 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Kiehutko stressissä? Hyvä juttu! - Tuore näkökulma stressin sietämiseen

Olen kiehunut viimeiset kaksi ja puoli viikkoa väkevässä hornanliemessä, mitä myös stressiksi kutsutaan. Syitä ovat ne usual suspects: yrittämiseen liittyvä muutosprosessi, rahanmenon musta aukko, also known as ihana puutalo, keväälle aina mystisesti kasautuva valmistuvien projektien jono. Laiskat töitään luettelee, mutta luettelossa on pointti: stressiä eniten aiheuttavat asiat ovat meille myös kaikkein merkityksellisimpiä - miksipä niistä muuten välittäisi? Toisaalta merkityksellisyys on hieno sana, joka ei akuutilla hetkellä oikein lohduta. Märehtiessäni asioita muistin yhtäkkiä Stanfordin yliopistossa opettavan psykologin Kelly McGonigalin kirjan The Upside of Stress. Kirjan pointti on provokatiivinen. Se kasaa todistusaineistoa, jonka perusteella stressaamista vaarallisempaa on tapa, jolla suhtaudumme stressiin. Rakastuin kirjan sanomaan siksi, että se antaa stressaantuneelle ihmiselle vahvaa kontrollin tunnetta, niissäkin tilanteissa, joissa stressin aiheuttajiin ei voi merkittävästi vaikuttaa. Ymmärrän, että väite raivostuttaa, jos painit juuri vaikean elämäntilanteen kanssa. Kirja ei kuitenkaan ole katteetonta naminamia, vaan tutkittuun tietoon nojaava teos. McGonigal ei pyri kieltämään stressin haittavaikutuksia, ei ole kattava esitys stressinhallinnasta, eikä väitä olevansa asiasta ainoa totuus (mikä on btw olennaisin ero tieteen ja ideologian välillä). MUTTA EI SIINÄ VIELÄ KAIKKI! Ohjelman toisella puolikkaalla soitan Suomen kovimmalle stressiasiantuntijalle, valmentaja ja tohtori Harri Gustafsbergille. Harri on niitä tyyppejä, jonka kanssa 30 minuutin keskustelu vastaa sisällöltään kahden päivän seminaaria. Eli jos haluat käytännöllisen stressinhallintavalmennuksen puristeen muodossa, tää on just sulle. Ja pyyntö: jos sinulla on ystävä, jonka tiedät olevan tällä hetkellä todella stressaantunut, välitä tämä kirje hänelle. Jeesataan kaveria yhdessä. Kiitos! Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PS. Jos kiire on tällä hetkellä elämässäsi eniten stressiä aiheuttava tekijä, tule Antisäätäjä-klinikalle. Saat kasan käytännöllisiä työkaluja ja kiireen otetta lievittäviä näkökulmia. PALAUTE Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho TAPAHTUMAT Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
4/27/202347 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Pensselit santaan vai kestäisikö vielä hetken? - Mistä tietää milloin on aika antaa periksi

Mistä voit tietää onko taistelusi oikea? Toisin sanoen milloin on aika sinnitellä jonkin haastellisen asian kimpussa, ja milloin on ok luovuttaa ja vaihtaa suuntaa? Klassinen kysymys, johon tämä jakso tarjoaa vastauksen. Me ihmiset olemme todella hyviä sinnittelemään ja selviämään ja olemaan sisukkaita, ja tätä myös ihaillaan: on se varsinainen sisupussi, me sanomme, kun joku teutaroi vaikeuksissaan. Sen sijaan olemme huonoja luovuttamaan. Lopettamaan, antamaan periksi, toteamaan, että parhaani yritin, mutta nyt saa riittää. Ongelma on, että luovuttaminen tuntuu pelottavalta, usein jopa petturuudelta. Ja kuka meistä haluaisi olla petturi? Kuitenkin, samaan aikaan, övereiksi menevä sinnittely tekee elämästä epätyydyttävää ja kuihduttavaa. Itsepäisestä kiinnipitäjästä tulee kohtalostaan marmattava valittaja, vaikka toinenkin vaihtoehto olisi olemassa. Mutta se edellyttää - niin, luopumista. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PALAUTE Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTES Robert Cialdini: The psychology of persuasion Dylan Thomas: Don´t go gentle into that good night TAPAHTUMAT PS. Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. PPS. Entä onko ongelmia kiireen kanssa? Kurkkaapa sitten tänne: https://www.annaperho.fi/antisaataja PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
4/20/20231 hour, 13 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Luottamus, levottomuus, lamaannus - Polyvagaaliteoria 101

Kiinnostaisiko todella käyttökelpoinen teoria turvallisuudesta, stressaamisesta ja itsetuntemuksen syventämisestä? Siinä tapauksessa tässä on jakso sinulle! Kun kuulin polyvagaaliteoriasta ensimmäistä kertaa, koin löytäneeni avaimen johonkin lukkoon. Tai oikeastaan oveen, jonka takana on valtava aarreaitta täynnä työkaluja ja näkökulmia Stressin hallintaan Traumojen turvalliseen purkamiseen Itsetuntemuksen syventämiseen Psykologisen turvallisuuden syvälliseen ymmärtämiseen Alakuloisuuden, passiivisuuden ja väsymyksen juurisyiden ymmärtämiseen Että juu, kiinnostaa. Lyhyesti tässä heti: polyvagaaliteorian ydinajatuksia on, että esimerkiksi lapsuuden trauman, uupumuksen tai vajaiden kiintymyssuhteiden tuottamien stressioireiden vaikutusta elämään voidaan työstää ja parantaa. Kun ymmärtää kehonsa ja mielensä luonnollisia reaktioita stressiin, niihin on myös helpompi puuttua. Haastattelen jaksossa johdon valmentaja ja psykoterapeutti Henriika Maikkua, joka on erikoistunut työyhteisöjen ihmissuhteiden ja vuorovaikutuksen valmentamiseen. Henriika on myös polyvagaaliteorian asiantuntija, ja avaamme Henriikan kanssa tätä teoriaa tavalla, joka auttaisi sinua ymmärtämään itseäsi vähän paremmin tavalla, joka tekee - Elämänkoulun hengen mukaisesti - elämästä helpompaa. Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PALAUTE Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTES Syö sammakko - Eat that Frog TAPAHTUMAT PS. Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. OHJELMASSA KÄYTETTYJÄ LÄHTEITÄ: TRE-terapia: https://www.trefinland.fi/ Deb Daba ja polyvagaaliteoria: Deb Dana - Polyvagaaliteoriaa alkajille - Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry Iloa & Toivoa-sivuston videot: https://docplayer.fi/63128985-Polyvagaalinen-teoria-ja-emotionaalinen-trauma.html?fbclid=IwAR1HTc2V4efI0OF8z29B4nYdDtcTEjrleGxtpEnnQ61RzICDblelVUY4Gaw Henriika Maikku Ilona Rauhalan podcastissa: Polyvagaalinen teoria ja psykologinen turvallisuus / Henriika Maikku | Ilona Rauhala & Ira Lange PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
4/13/20231 hour, 12 minutes, 1 second
Episode Artwork

Haluaisitko lisää tunteja vuorokauteesi? - Antisäätäjän oppeja kiireisille

Tänään Elämänkoulu käsittelee elämän arvokkainta resurssia: aikaa. Vaikka meillä on lähtökohtaisesti enemmän aikaa käytössämme kuin koskaan ennen, olemme kiireisempiä kuin koskaan ennen. Tai siltä ainakin tuntuu. Itse väitän, että kiire on usein tunne, joka aiheutuu heikoista prosesseista ja niiden aiheuttamasta sähläämisestä. Lisäksi kiirettä aiheuttavat rajojen vetämisen pelko, aikaoptimismi, tehtävien liiallinen ahnehtiminen sekä nykyihmisen päävihollinen, multitaskaus. Mitä näille vihulaisille voi tehdä? Käyn hittikirjani Antisäätäjän hengessä läpi neljä voittamatonta työkalua, joilla voit saada lisää aikaa arkeesi. Niin - on tosiaan mahdollista saada “lisää tunteja vuorokauteen”, kuten aina toivomme. Kivuliainta ajankäytön uudelleenkalibroinnissa on valintojen tekeminen. Näppärä ajankäyttäjä joutuu sanomaan lähes kaikelle ei voidakseen sanoa tärkeimmille asioille kyllä - ja sekös vasta vaikeaa onkin - kieltäytyä turhasta. *** Jos ajanhallinta kiinnostaa teemana, seuraa MAINOS: järjestän tänä keväänä kaksi avointa ajankäyttövalmennusta: 10.5. Turun Hamburger Börsissä sekä 6.6. Marski by Scandicissa. Lisätiedot valmennuksesta ja ilmoittautumisesta löydät sivuiltani annaperho.fi/antisaataja. Jos kiinnostaa Antisäätäjä vain omalle porukallesi, ota yhteyttä [email protected] , niin hommataan teille oma AS-päivä tai puhe. Koska olen syntynyt säätämään, on tässäkin jaksossa vahva, omakohtainen ote. Ja paljon toivoa! Koska jos MÄ olen kyennyt saamaan ajankäyttöäni merkittävästi parempaan järjestykseen, kuka tahansa pystyy. Eli aivan varmasti myös sinä 🙂 Kuuntele elämä kivemmaksi! <3 Anna PALAUTE Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LÄHTEET / SHOWNOTES Syö sammakko - Eat that Frog TAPAHTUMAT PS. Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. PIENELLÄ PAINETTU Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
4/6/202357 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Mitä enemmän v*ttaa, sitä parempi fiilis!

Tällä Neron eli Yours Trulyn valvomalla Välitunnilla palaamme viime viikon vitkastelujakson pariin. Valittelen voimaharjoittelun vastenmielisyyttä, mutta kerron myös sen tiimoilta syntyneen valaistuksen, joka tiivistää prokrastinoinnin syvän ytimen. (Otsikko liittyy). Lisäksi käymme läpi muutamia palautteita, joita sinä kultahippunen olet meille lähettänyt. Palautteissa puhutaan mm. siitä, mitä tehdä vitkuttelun jälkeiselle hyperkeskittymiselle (!) ja että en ole ainoa, joka välttelee verkkopankkeja, kun tili on kuivahko. Fiilistelemme myös pääsiäisviikon ajanhallintajaksoa, jonka kuuntelemalla saat itsellesi lisää aikaa. No kidding! PS. Jos et malta odottaa torstaita, tuota uutta lauantaita, niin ajanhallintateemasta puhun myös mm. Takakansi-podcastissa, jossa kävin taannoin puhumassa Antisäätäjä-kirjastani. Jos sulla on palautetta, vierastoiveita ja ehdotuksia ohjelman aiheiksi, laita meille viesti. Emme ehdi vastata kaikkiin viesteihin, mutta luemme kaikki ilahtuneina näkemästäsi vaivasta. Viestin voi laittaa ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected] HUOMHUOMHUOM: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”. Kuullaan pian! <3 Anna IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
4/4/202312 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Lopeta meinaaminen ja ala toimia! - Käytännön työkalut vetkuttelun lopettamiseen

Kuinka monta päivää, viikkoa, tuntia, kuukautta olet käyttänyt aikaa lykätäksesi asioita, jotka pitää joka tapauksessa tehdä? Aika paljon, jos olet kuten suurin osa meistä. Vitkastelu ja meinaaminen kuuluvat ihmiselon arkeen, eikä se pienissä määrin ole kovin vaarallista. Mutta jos vetkuttelu alkaa syödä yleistä hyvinvointia - koska juuri mikään ei stressaa meitä enempää kuin tärkeiden asioiden keskeneräisyys - on aika rikkoa lykkäämisen eli prokrastinaation kehä. Miten aikaasi käytät, sellaisen elämän saat, ja siksi on tarpeen opetella tapoja, joilla aika ei mene sen murehtimiseen mikä on tekemättä. Kun ikävät asiat hoitaa tehokkaasti, aikaa jää sille mikä on kivaa ja tyydyttävää. Ja kaikki tämä täysin ilmaiseksi! Tässä jaksossa käyn läpi sitä mihin vitkuttelu ytimeltään liittyy, ja, kuten aina, tarjoan sinulle laajan valikoiman keinoja, joilla aikeista tulee tekemistä. Saat heti käyttöön otettavat, Yours Trulyn testaamat konkreettiset työkalut, jolla tehdään eikä meinata. Kuuntele elämä kivemmaksi! (Nyt, eikä sit). <3 Anna PALAUTE Jos sinulla on ystävä, jonka arvelet hyötyvän tällaisesta sisällöstä, linkkaa jakso hänellekin. Tilaa myös uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, niin saat jokaisesta jaksosta kirjallisen koosteen sähköpostiisi. Lisäksi saat osasta jaksoja maksuttoman tehtävälehtisen, jolla jakson aiheita voi treenata IRL. Palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai Whatsapp-numeroon (050) 549 5094 (mieluiten ääniviestit!). HUOM. Kerrothan viestissä, jos sitä EI saa käyttää osana ohjelmaa! Kiitos. SOME IG on mun somen pääseinä, ja se on täällä: https://www.instagram.com/annaperho/ …ja mun taloa voi seurata täällä: https://www.instagram.com/olipa_kerran_talo/ LinkedIn issä kirjoittelen silloin tällöin työelämäjuttuja …ja TikTokia harjoittelen nimellä (yllätyys!) @annaperho LUETTAVAA & SHOWNOTES Lykkääminen on tunteden säätelyä: Procrastination and the Priority of Short-Term Mood Regulation: Consequences for Future Self Give in to feel good TAPAHTUMAT Kiinnostaako Elämänkoulu LIVE-viikonloppu täällä? Jos, niin klikkaa tästä, ja saat pian postia. Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
3/30/202352 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Kenen epäonnistumisesta nauttisit eniten? - Käännä kateus kaveriksi

Eikös vain olekin raflaava otsikko? Aiheuttiko se sinussa närkästystä, vai itse asiassa hieman nolon häivähdyksen kun tajusit, että sinulla on tähän HETI vastaus? No, jos oli, niin tämän viikon jakso on todellakin sinulle. Jakso käsittelee kaikille tuttua ja inhimillistä tunnetta, kateutta. Kateus on yksi kielletyistä tunteista. Lapsesta saakka meille opetetaan, että kadehtiminen ei ole ok, ja viljelemme sellaisia sanontoja kuin “se on vain kateellinen”, kun analysoimme sitä miksi joku käyttäytyy huonosti. Tunteilla vain on sellainen ominaisuus, että mitä syvemmälle ne yrittää survoa piiloon, sitä voimakkaammiksi ne käyvät. Ja siksi kateudenkin kanssa pärjää paremmin, kun pysähtyy ja katsoo sitä silmiin sen sijaan, että lähtee karkuun. Jaksossa käsittelen psykologi Ilona Rauhalan kanssa ennen kaikkea sitä, miten kateudesta saa kaverin. Annan käytännöllisiä työkaluja, joilla kateutta voi lievittää, tai jopa kääntää se hyödylliseksi omien toiveiden apuvälineeksi. Vierailin jokin aika sitten Ilonan superhyvässä podissa, jonka voit kuunnella täältä Tilaamalla uutiskirjeeni saat uusista jaksoista tiivistelmän sähköpostiisi, sekä myös tehtäväkanvaaseja, joilla voit tehdä Elämänkoulun läksyjä. Kirjeen voi tilata osoitteesta annaperho.fi/uutiskirje. Palautteet osoitteeseen [email protected] ja (ääni)viestinä EK-Whatsappiin (050) 549 5094. Rakastamme niitä. Luemme kaiken, hykertelemme ja arvostamme superpaljon jokaisen aikaa, joka jaksaa vaivautua koneen ääreen kun muutakin tekemistä on. <3 Kuullaan pian! Yst. Anna Shownotes: Polyvagaaliteoria: https://www.disso.fi/tietoa_traumasta_ja_dissosiaatiosta/kirjoituksia-ammattilaisilta/polyvagaaliteoriaa-alkajille/ Ilona Rauhalan podcast: https://open.spotify.com/episode/4WKKswJUgfUxI833UmcEwt Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa tai uutiskirjeissä mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Ja tässä tylsä mutta oleellinen pienellä painettu informaatio: Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
3/23/202358 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Välitunti: Ketä kadehdit, Ilona Rauhala?

Välitunnilla käydään läpi pari superihanaa palautetta, jotka sain teiltä edellisen jakson jälkeen. Tämän lisäksi etkoilemme tämän viikon jaksoa: siinä puhutaan kateudesta, ja vieraana minulla on psykologi Ilona Rauhala. Haastattelussa irroitetussa klipissä Ilona kertoo mikä on noloin asia jota hän on kadehtinut. (Olin muuten taannoin Ilonan LOISTAVASSA podissa vieraana, jakson löydät täältä). Kateus on inhimillinen, pelottava ja jopa vaarallinen tunne jähmettäessään ihmisen vain himoitsemaan toisten omaa. Mutta ohjelmassa otetaan kateudesta esiin toinen puoli – sen hyödyt. Kateus on tarkka ja yksityiskohtainen media, joka kuljettaa mukanaan tietoa siitä mitä oikeasti haluaisit ja jopa siitä, miten sen voi saada. Torstaihin siis! Jos sulla on palautetta, vierastoiveita ja ehdotuksia ohjelman aiheiksi, laita meille viesti. Emme ehdi vastata kaikkiin viesteihin, mutta luemme kaikki ilahtuneina näkemästäsi vaivasta. Viestin voi laittaa ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected] HUOMHUOMHUOM: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.
3/21/202313 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Maailman vaarallisin lause? Se, että kaikki on ihan okei

Tänään puhun erittäin kiinnostavasta aiheesta, joka on tämä: en tiedä mitä elämältä haluan. Tai siitä, että kaikki on ihan okei, mutta silti tuntuu, että jotain puuttuu. Kuulostaako tutulta? Sitten sinun on ehdottomasti kuunneltava tämä jakso. Sillä jos asiat olisivat oikeasti aivan kohdillaan, minkään ei pitäisi kaihertaa sydäntä. Eli onko kaikki sittenkään aivan okei? Ajattelen, että ihmisen tehtävä elämässä on mennä eteenpäin. Kasvaa, kehittyä, kurotella kohti uutta. Kun jäämme jumiin johonkin vaiheeseen, alamme pikku hiljaa voida huonosti. Tai ainakin olo alkaa tuntua siltä, että jotain puuttuu - ja tästä lienee kysymys silloin, kun kaikki on päällisin puolin kunnossa, mutta jokin silti tökkii. Ihminen ei viihdy pysähtyneessä tilassa kovinkaan pitkiä aikoja. Mutta koska (onneksi) kaikki elämässä ei aina ole valtavan dramaattista, turvalliseen ja tasaiseen helposti turtuu ja jää koukkuun. Miksi hötkyillä, jos arjen puitteet ovat sinänsä aivan kunnossa? Tästä johtuen en myöskään purematta niele tarinaa ”en tiedä mitä haluaisin”. Puran jaksossa tätä epäluuloa, ja kerron mitä tarkkaan ottaen kannattaa tehdä, jotta sen jonkun kiinnostavan asian jäljille pääsisi. Ja kuten aina, minulla on myös tästä aiheesta RUNSAASTI omakohtaista jaettavaa. Tarinat ovat sen verran herkkiä, että nauhoitin jakson (kirjaimellisesti) vaatekomerossa, koska en välttämättä kehtaa tulla täältä ulos enää ikinä. PS. Jos tiedät, että joku kaverisi on hukassa, tai etsii elämäänsä uutta suuntaa, jaa tämä jakso hänelle painamalla jaa-linkkiä. Ei haittaa, jos jätät ohjelmasta (mieluiten toki mairittelevan) arvostelun, tilaat podin (painamalla tilaa-linkkiä) tai uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje. Vit lähettää ohjelmasta myös palautetta Whatsapp-numeroon (050) 549 5094. Kiitos, oot paras! Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin. Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
3/16/20231 hour, 3 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Välitunti – muut pääsi NHL:ään, Eetu ei

Tällä kertaa Välitunnilla luetaan ihania palautteita, joissa Elämänkoulu on…muuttanut elämän! Lisäksi keskustelemme Eetun kanssa tämän viikon varsinaisen jakson aiheesta: mitä tehdä, jos ei tiedä mitä haluaisi tehdä? Olen saanut monta kuuntelijakysymystä, joissa pohditaan että mitä sitten, jos ei oikein tiedä mitä haluaisi – jos kaikki on ihan ok. Eetulle kova paikka iski 19-vuotiaana, kun lätkäura tyssäsi, ja piti keksiä uutta tekemistä. Ja varoituksen sana jo ennen torstain jaksoa: jos kaikki on ”ihan ok”, voi olla että sen takana piileekin MOSNTERI. Mitä tämä tarkoittaa – paneudutaan siihen ylihuomenna, mutta pointti on siinä, että mitä kauemmin selität itsellesi, että kaikki on ihan okei, sitä kauemmin jumitat paikallasi – ja se ei ole sinulle hyväksi. Lisäksi tarvitsemme apuasi jo SEURAAVAN viikon jaksoa varten: lähetä meidän Whatsappiin (050) 549 5094 ääniviesti, jossa kerrot noloimman asian, josta olet ollut kateellinen. Me aloitamme avautumisen Eetun kanssa, ja ensi viikolla jatketaan aiheesta loistavan Ilona Rauhalan kanssa. Viestin voi jättää anonyymisti, jos et välttämättä HALUA esiintyä nimelläsi. Palautteita odottelemme aktiivisesti myös osoitteessa [email protected]. Ehdota vierasta, aihetta, kysy, haasta, kehu. Puspus! PS. Tilaamalla mun uutiskirjeen annaperho.fi/uutiskirje saat joka viikko koosteen jakson tärkeimmistä pointeista, sekä silloin tällöin myös tehtäväkanvaasi, jonka avulla voit syventyä Elämänkoulun jaksoihin. Podcastin tuottaja Blonde Ambition Oy kerää podcastiin osallistuvalta yleisöltä tietoina heidän nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa sekä henkilön podcastiin antaman kommentin. Tietojen keruu perustuu henkilön vapaaehtoiseen osallistumiseen podcastiin. Tietoja ei luovuteta ulos eikä niitä säilytetä EU:n ulkopuolella. Podcastissa voidaan käyttää henkilön suostumuksella hänen nimeään tai henkilön niin halutessa henkilön kommentit voidaan esittää anonyymisti. Omat tiedot voi tarkistaa sähköpostilla osoitteesta [email protected]
3/14/202317 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Valitse tie, joka pelottaa eniten ja muita superhyviä elämänohjeita

Tällä viikolla Elämänkoulussa jaellaan elämänohjeita. Ei suuria teorioita, ei laveaa taustoittamista, vaan yksinkertaisia ohjeita, joita fiksut tyypit kuten jakson tähtivieras ja vuoden yllättävin selfhelp-kirjailija Herra Ylppö jakelevat. (Pyytämällä ja ei-yllättäen, eli toisin kuin mitä itse harrastan.) Ajattelen, että elämänohjeet ovat liemikuutioksi redusoitua selfhelpiä, muutaman sanan muotoon kokoon keitettyä viisautta, joka voi toden totta muuttaa satunnaisen lukijansa tai kuuntelijansa elämän suunnan. Ja siksi tämä jakso: koskaan ei voi tietää mitkä sanat auttavat ihmistä eteenpäin. Siksi olen myös ynseä sellaista selfhelp-kritiikkiä kohtaan, jossa kaikki elämän ongelmien käsittelyyn tarkoitettu sisältö torjutaan pseudopsykologisena roskana. (Tästä avautuminen jakson alussa, grr). Jakson pihvi on kuitenkin ohjeissa, joita kyselin paitsi podin SUOSITUIMMALTA hahmolta aka Family Manilta, lapsiltani ja ystävältäni Sadulta, jolta tilaan näkemyksiä aina silloin kun en tiedä mitä tekisin. Lisöksi käyn siis Herra Ylpön elämänohjeita, joista josta poimin jatkoon omat suosikkini, kuten “Tee listoja”, ja “Valitse tie, joka pelottaa eniten.” Ah! PS. Jos tiedät, että joku kaverisi hyötyisi Ylpön tai muiden jaksossa ääneen pääsevien viisaiden ihmisten (lue: MINUN) ohjeista, jaa tämä jakso hänelle painamalla jaa-linkkiä. Kiitos, oot paras! Ohjelmassa mainittuja lähteitä: Tutkimuksia selfhelpin vaikuttavuudesta: https://www.scientificamerican.com/article/do-self-help-books-help/ chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://livskompass.se/wp-content/uploads/2019/09/EklundKiritsis_ACT-based-self-help-without-therapist-support-2019-06-19.pdf Robert Frostin runo: https://www.poetryfoundation.org/poems/44272/the-road-not-taken Rhonda Byrne: The Secret Daniel Kahneman: Thinking Fast and Slow Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole koskaan yksin.
3/9/20231 hour, 10 minutes, 1 second
Episode Artwork

Välituntivalvojana Herra Ylppö

Vuoden 2023 yllättävin selfhelp-kirja on 101 elämänohjetta, taiteilija Herra Ylpön teos, jonka hän kirjoitti saadakseen oman elämänsä parempaan järjestykseen. Sivutuotteena syntyi Instagram-ilmiö ja sittemmin kirja. Torstain jaksoon valitsin kirjan ohjeista itselleni mieluisimmat. Kommentoin niitä ja tungen omia viisauksiani joukkoon. Tunnustaudun selfhelp-narkkariksi: jaksan aina innostua uusista kirjoista ja ajatuksista, ja otan niistä sitten käyttöön sen, mikä tuntuu toimivan. En suhtaudu lukemaani tai kuulemaani haudanvakavasti, enkä mitenkään dogmisesti - ja samaa suosittelen muillekin. No mutta asiaan. Välitunnilla jatkamme Eetun kanssa lyhyesti uusien podien ideointia, mutta varsinainen pihvi on taustakeskustelu Ylpön kanssa selfhelp-kritiikistä ja mm. siitä, miksi hän ylipäätään lähti kirjoittamaan ohjeita itselleen ja maailmalle. Torstaina siis varsinainen jakso - mutta sitä ennen lähetä meille palautetta ja kerro, mikä on se lause, joka on kantanut JUST SUA läpi vaikeiden hetkien - tai kannustanut johonkin uuteen. Viestin voi laittaa ohjelman omaan Whatsappiin (050) 549 5094 (ääniviestit JES) tai meiliosoitetteeseen [email protected] HUOMHUOMHUOM: Merkkaathan selkeästi viestiin saako sitä käyttää osana ohjelmaa. Jos saa, mainitsen palautteen yhteydessä etunimesi ihan vain luontevuussyistä, koska ”Marja” tai ”Markku” nyt vain kuulostaa puhuttuna paremmalta kuin ”eräs henkilö”.
3/7/202313 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kumman tekisit? – Työkaluja päätöksentekoon

Onko edessä vaikea päätös tai valinta? Etkö millään saa päätettyä kumman tekisit?Päätösten tekeminen on vaikeaa erityisesti silloin, kun valitaan omenan ja päärynän välillä. Siis tilanteessa, jossa kumpikin vaihtoehto on mielekäs ja niillä on etunsa.Jakson käsikirjoitus lähti syntymään, kun sain meilin Saijalta, joka pohtii wanhan puutalon ostamista. Kannattaako?No järjellä ajateltuna ei tietenkään, mutta kun tiedämme, että 99% päätöksistä tehdään tunteella, niin on hyvä olla varuillaan. Tunteet ovat väistämätön osa valintoja – ja lopulta parhaat päätökset tehdään intuition varassa – mutta miten pitää pää kylmänä erityisesti silloin, kun HALUAA kovasti jotain?Ääneen pääsee myös kuuntelijoiden suosikki Family Man (vaikka hei MINÄ olen ohjelman TÄHTI!!). Jaksossa käyn läpi monta käytännön työkalua, joilla päätöksentekoa voi helpottaa.Kerron omista isoista päätöksistäni (joista osa tehtiin arveluttavin metodein), ja autan sinua superkonkreettisilla ohjeilla, joista on apua kun kysyt itseltäsi mitä kannattaisi tehdä Isossa Asiassa XTilaamalla uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje saat jakson jälkeen kirjallisen tiivistelmän jakson tärkeimmistä pointeista, ja ohjelmassa mainittujen harjoitusten pienen koonnin.Kiva kun kuuntelet!&lt;3 Anna Ohjelmassa mainittuja lähteitä:Ari &amp; Mona Riabacke: PäätöksentekoMark Manson: The subtle art of not giving a f*ckhttps://hbr.org/2022/03/how-to-stop-overthinking-and-start-trusting-your-gut Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole yksin.
3/2/202350 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Välitunti!

Palaute-extra saa kasteen Eetulta, ja extra on nyt Välitunti. Lyhyessä palautekimarassa käydään pieni keskustelu ohjelman tunnusmusiikista. Onko se liian iloista? Pitäisikö olla synkempää? Hullumpaa? Vai onko palautemusa juuri noiden välissä, bittersweetiä, kuten Anna sanoo? Lisäksi jatkamme käyttämättömien podcast-ideoiden parissa, jonka jälkeen Anna käsittelee omahyväisesti Linkkari-postaustaan, jota Jukka Jalonen on kommentoinut. Mutta tässä on pointti! Usko pois!Tuija on lähettänyt palautteen, jossa hän pohtii sitä että ei tiedä mitä oikeastaan haluaisi. Hyvä, koska tästähän pitää tehdä oma jaksonsa. Ja se onkin Välitunnin idea – käydä läpi palautteita, ja sinun lähettämiäsi ideoita ja ottaa vain pieni yhteinen hetki ennen torstaita, jolloin aiheena on kymmenen työkalua vaikeiden päätösten tekemiseen. Ohjelmaan voi lähettää (mieluiten) ääniviestejä numeroon (050) 549 5094 tai sähköpostia osoitteeseen info at annaperho piste fi.  Ehdota aihetta, kommentoi, ehdota vierasta, kerro mikä mietityttää. Luemme / kuuntelemme kaikki viestit, mutta emme ehdi vastata kaikkiin. Sorrryyyyy! Mutta me kuullaan sua ❤️HUOM: Kirjoita viestiin selkeästi saako sitä käyttää ohjelmassa. Jos saa, käytämme sinusta etunimeä, muita tunnistetietoja ei tietenkään jaeta. Jos tiedät jonkun, jolle podista olisi iloa, niin jaa ohjelman linkki hänelle. Kiitos &lt;3 ❤️Annan uutiskirjeen tilaajat saavat podin jälkeen uutiskirjeen, jossa on kootusti ohjelman tärkeimmät pointit, sekä silloin tällöin myös tehtäväkanvaasi, jolla voit syventyä jakson teemoihin läksyjen muodossa. Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole yksin.
2/28/202317 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Tyhmä feikkaaja – vai huijarisyndrooman uhri?

Huijarisyndroomasta kärsivä vaalii ajatuskokoelmaa, jonka mukaan hän ei oikeasti ole pätevä tai osaava, vaan on tuurilla ja teeskentelyllä saavuttanut sen missä on nyt. Hän ajattelee saavutustensa olevan pelkkää tuuria: ne ovat muiden ansiota - tai sitten muut ovat vain niin tyhmiä, että he eivät ole vielä huomanneet minun olevan kelvoton tehtävääni.Syndroomasta kärsivä ajattelee paljastuvansa muulle maailmalle minä hetkenä hyvänsä. Paljastuksen aihe? Se, että oikeasti en osaakaan mitään.Aihe on minulle läheinen ja kierolla tavalla jopa rakas. Olen paininut huijarituntemusten kanssa teini-iästä saakka, ja välillä ne ovat saaneet suorastaan naurettavia piirteitä (kuten silloin kerran, kun valehtelin olevani, öö, posteljooni, kun en kehdannut sanoa, että olen toimittaja, kun en kokenut olevani oikea toimittaja.).Tässä jaksossa pohdin oman oireiluni juurisyitä, ja haastattelen lisäksi hauskaa ja lämmintä psykologi-psykoterapeutti Tiina Ekmania, joka on kirjoittanut Huijarisyndrooma-nimisen kirjan.Keskustelun pointtina on selvittää, mistä huijarisyndrooma johtuu, ja miten sen kanssa voi oppia elämään ja tekemään sitä mitä haluaisi – siitä huolimatta, että välillä pelottaa.Tilaamalla uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje saat jakson jälkeen kirjallisen tiivistelmän jakson tärkeimmistä pointeista, ja ohjelmassa mainittujen harjoitusten pienen koonnin.Kiva kun kuuntelet!&lt;3 Anna Ohjelmassa mainittuja lähteitä:https://www.bbc.com/worklife/article/20210315-the-hidden-upside-of-imposter-syndromeTiina Ekman: Huijarisyndrooma (Minerva)Lehtinen, Pasanen, Uusikangas: Huijareiden Vallankumous (Vastapaino) Huomautus: Elämänkoulu on asiaviihdeohjelma. Ohjelmassa mainitut harjoitukset ja näkökulmat eivät korvaa medikaalista hoitoa, psykologin, terapeutin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen apua. Mielenterveyden pulmissa suosittelemme hakeutumaan ammattilaisen vastaanotolle, tai esimerkiksi mieli.fi-sivustolle, josta löydät linkkejä ja keskusteluapua. Apua kannattaa aina hakea. Et ole yksin.
2/23/20231 hour, 27 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Suuri palaute-extra!

Wowww! Elämänkoulu sai ihan mielettömän startin: ensimmäinen jakso nosti podin Suomen NELJÄNNEKSI SUOSITUIMMAKSI podiksi - ja se on ihan sun ansiota ja syy. …nimittäin Elämänkoulu nousi ekalla jaksolla Spotifyn Suomi-listan NELJÄNNEKSI SUOSITUIMMAKSI OHJELMAKSI!!!En mää kestä!!  Joten: SUPERKIITOS SINULLE IHANA IHMINEN KENEN SYYTÄ TÄMÄ SILMITÖN MENESTYS ON!Toinen asia, joka ilahduttaa mairittelevan listasijoituksen lisäksi on se, että otitte sitten tosissaan pyynnön laittaa ”kysymyksiä ja kommentteja” eri kanaviin. Niitä tuli viikonlopun aikana yli sata, joten jos et ole saanut vastausta – pahoittelen. Mutta luemme tiimin kanssa joka ikisen. Tästä viestin tulvasta johtuen nauhoitimme ***Suuren palaute-extran*** just for you my friend &lt;3 Puramme palautteita, editoija-Eetu lukee lähettämiänne kehuja, ja minä taas, öh, luen keskiaikaista runoelmaa Jumalaisesta näytelmästä. Eli ei tässä mitään järkeä ole, mutta hyppää hetkeksi mukaan ja saat myös tietää mitä Elämänkoulun VARSINAISESSA seuraavassa jaksossa tapahtuu. Ja hei, tilaa uutiskirjeeni annaperho.fi/uutiskirje, ja saat jokaisen jakson jälkeen koosteen kyseisen jakson parhaista työkaluista ja silloin tällöin myös tehtäväkanvaasin, jolla ohjelman teemaa voi työstää eteenpäin. Kivaa viikkoa toivoo Yours Truly &amp; tiimi &lt;3
2/21/202318 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Oopperan kuoro ja hittibiisit – mikä estää toteuttamasta omia unelmia?

Mikä estää toteuttamasta omia unelmia? Miksi niiden toteuttaminen on niin pelottavaa? Mikä kieltää tekemästä sitä, mitä eniten haluaisi? Hyviä kysymyksiä, joihin vastaaminen voi muuttaa koko elämän suuntaa. Tämän jakson tarkoituksena on saada sinut kiinnittämään huomiota sisäiseen puheeseen. Niihin sanoihin, lauseisiin ja sisäistettyihin käsityksiin omista mahdollisuuksista ja ”luvista”, jotka hämmästyttävän usein ohjaavat valintojamme – määrittävät sitä, mitä ”saat” tai ”voit” tehdä. Menen aiheeseen sisään avaamalla omaa tarinaani tämän podcastin takana. Haaveilin tämän ohjelman tekemisestä jo kymmenisen vuotta sitten, mutta jokin on aina ollut tiellä. Selityksiä sille, miksi juuri nyt ei kannata aloittaa, on riittänyt. Lopulta kuitenkin sain ryömittyä mikin eteen, ja siksi väitän että jos mä pystyn tähän, säkin pystyt. Kun vaikeita ja itselle tärkeitä asioita lykkää, välttyy kokemasta niihin automaattisesti liittyviä vaikeita tunteita ja ajatuksia – juuri sitä sisäistä kuorolaulua, joka kertoo että sinulla ei ole lupaa tehdä sitä mitä haluaisit. Käyn jaksossa läpi kolme hyvä työkalua, joilla tätä sisäistä, paikalleen juuttunutta biisiä voi lähteä tökkimään ja kyseenalaistamaan: onko tämä, mitä mahdollisuuksistani ajattelen, ihan totta? Koska tämä podcast on tehty tekijöille enemmän kuin ajattelijoille, olen tehnyt sinulle myös pienen, printattavan tehtävälehtisen, jolla voit työstää jakson teemoja eteenpäin. Jos paneudut kuunteluun ja läksyihin – tämänhän on ElämänKOULU – huolella ja tarkasti itseä kuunnellen, lupaan, että olet harppauksen lähempänä sen toteuttamista, mitä olet jo pitkään toivonut. Huom. puhun toteuttamisesta, en toteutumisesta. Se, että antautuu tavoittelemaan haluamaansa, ei tietenkään läheskään aina johda siihen, että haaveet toteutuvat. Mutta väitän, että itse tekeminen on jo monin verroin tyydyttävämpää kuin jumittaminen ja sen odottaminen, ”että jotain tapahtuisi”. Omien unelmien eteen tsemppaaminen on myös usein tylsää ja pitkää pinnaa vaativaa hommaa. Itselläkin vierähti tosiaan se vuosikymmen, ennen kuin tästä Elämänkoulun ekan luokan ekasta jaksosta tuli totta. Tehtävädokumentit saat tilaamalla uutiskirjeen täältä – kirjeeseen on myös koottu joka viikko jakson tärkeimmät pointit. Elämänkoulun uusi jakso julkaistaan joka viikon torstai. 
2/16/202342 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Elämänkoulu - intro

Sinulla on mahdollisuus muuttaa elämäsi, ja Annan Perhon elämänkoulussa opit, miten. Elämänkoulu on podcast, jossa Anna toimii kuuntelijan henkilökohtaisena lifecoachina ja vertaiskokijana. Anna on työskennellyt kymmenen vuotta inspiraatiopuhujana ja yritysvalmentajana – mutta tässä podcastissa Anna ryhtyy henkilökohtaiseksi. Hän ratkaisee kuuntelijoiden pulmia, haastattelee maan parhaita asiantuntijoita ja ottaa kuuntelijan mukaan omaan arkeensa, joka ei ehkä olekaan niin särmää kuin elämänhallinnan ammattilaiselta odottaisi. Jaksoissa käsitellään arkielämän ongelmia ja iloja coachaavasta näkökulmasta. Asioita, joista jutellaan parhaiden kavereiden kanssa parin viinilasin jälkeen - tai ei jutella lainkaan, koska asiat tuntuvat liian kipeiltä.  Jokainen jakso sisältää samastuttavia aiheita, käytännöllisiä ratkaisumalleja, coachaavia keskusteluja ja työkaluja. Elämänkoulun tarkoitus on inspiroida tekoihin, joka tekee hänen elämästäsi hieman parempaa. Uudet jaksot julkaistaan joka torstai. Tilaamalla Annan uutiskirjeen täältä saat meiliisi jokaisen jakson jälkeen kirjallisen koosteen jakson tärkeimmistä pointeista. Lisäksi osasta jaksoja saat printattavan tehtävälehtisen, jolla voit syventää jaksossa käsiteltäviä teemoja.  Ohjelmaan voi lähettää myös kysymyksiä osoitteeseen info at annaperho.fi tai ääniviestinä Whatsapp-numeroon (050) 549 5094. Ääniviestejä voidaan käyttää ohjelmassa nimettömästi, ts. lähettäjän nimeä ei kerrota ilman erillistä sopimista sähköpostitse tai puhelimitse. Kerrothan, jos olisit valmis myös vierailemaan ohjelmassa. 
2/7/20234 minutes, 49 seconds