Winamp Logo
Een serie over voeding Cover
Een serie over voeding Profile

Een serie over voeding

Dutch, Health / Medicine, 1 season, 26 episodes, 1 day, 4 hours, 32 minutes
About
In de podcast ‘Een serie over voeding’ praat Arie Boomsma in iedere aflevering met een wetenschapper of specialist over één onderwerp. Intermittend fasting, obesitas, plantaardig leven, CBD. Er kan van alles langskomen. Eén aflevering, lekker lang, over één onderwerp. 
Episode Artwork

#25: Goede voornemens volhouden met Esther van Etten

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is sportdiëtist Esther van Etten. Het nieuwe jaar is begonnen en dat is het moment dat mensen starten met goede voornemens om gezonder te willen leven. Maar waar moet je op letten om het duurzaam vol te houden? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
1/4/20231 hour, 18 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#24: Hoe de voedingsindustrie jou misleidt met Harro Schwencke van Upfront

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Harro Schwencke. Mede-oprichter van Upfront. Daar strijden ze voor minder misleiding op voedselverpakkingen en praten liever over functionele voeding. En daar gaat deze aflevering ook over: waar moet je op letten op voedselverpakkingen? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/28/20221 hour, 11 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#23: De Blue Zones met Wendy Walrabenstein

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Wendy Walrabenstein. Ze is diëtist en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Eerder deze podcast kwam tijdens het gesprek over plantaardig eten al ter sprake, maar nu gaan ze er diep op in: de Blue Zones. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/21/20221 hour, 8 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#22: Carnivoor Dieet met dr. Samefko Ludidi

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is leefstijlexpert dr. Samefko Ludidi die inmiddels al ruim een jaar geen groenten meer eet. Ancestral Eating, noemt hij dat, eten zoals onze voorouders deden. Een aflevering over het Carnivoor Dieet.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/14/20221 hour, 4 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#21: Wildplukken met Leoniek Bontje

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Leoniek Bontje. Ze is herbalist en wildplukker. In deze aflevering legt ze uit welk onkruid je kunt eten, en wat je er nog meer mee kunt doen voor een goede gezondheid. Volg Leoniek via debuitenkeuken op Instagram en www.de-buitenkeuken.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
12/7/20221 hour, 12 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#20: Creatine met Tjieu Maas

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Tjieu Maas. Tjieu werkt voor de Nederlandse dopingautoriteit en hij geeft les op de academie sport en beweging van de hogeschool Arnhem/Nijmegen, waar hij gespecialiseerd is in voeding & beweging. Deze aflevering gaat helemaal over creatine.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/30/20221 hour, 1 minute, 31 seconds
Episode Artwork

#19: Een gezond gewicht zonder streng dieet of sportregime met Diede Joosten

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Diede Joosten, van het online coaching platform No-Nonsense. Daarmee helpt ze vrouwen op een gezond gewicht te komen zonder dieet of een streng sportregime!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/23/20221 hour, 9 seconds
Episode Artwork

#18: Hoe zorg je ervoor dat je kinderen gezond eten met Iris Groenenberg

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Iris Groenenberg van het Voedingscentrum. Ze is ‘expert voeding en gezondheid’ en in deze aflevering praten we over een uitdaging die veel jonge ouders zullen herkennen; hoe zorg je ervoor dat je kinderen gezond eten?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/16/20221 hour, 26 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#17: Eten waar je darmen blij van worden met Nienke Gottenbos

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is darmspecialist Nienke Gottenbos, die vorig seizoen zo mooi over de spijsvertering vertelde. Vandaag vertelt ze wat je moet eten om je darmen blij te houden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/9/20221 hour, 26 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#16: Bouillon met Christel van der Meer

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Christel van der Meer van Oerbouillon. Een gesprek over die wonderbaarlijke warme drank, die zo boordevol voedingswaarde zit… bouillon.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
11/2/20221 hour, 4 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#15: Eten als een topsporter met Nienke van Overveld

Dit is een serie over voeding en Arie’s gast vandaag is Nienke van Overveld. Ze draait al jaren mee in de top van het Nederlandse CrossFit, geen crossfitter ging vaker naar de wereldkampioenschappen dan zij. En… Dat doet ze allemaal op een plantaardig dieet. Een gesprek over eten… als een topsporter!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/26/202254 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#14: Ayurveda met Marleen Dijkhoff en Cielke Sijben

In deze aflevering van een serie over voeding praat Arie met Marleen Dijkhof en Cielke Sijben van De Ayurveda Podcast. Ze hebben een gloednieuw boek: Alles over Ayurveda. De titel van het boek zegt het eigenlijk al waar het over gaat. In deze aflevering leggen ze uit waarom die eeuwenoude wijsheid vandaag de dag zo ontzettend relevant is.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
10/19/20221 hour, 5 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#13: Proteïnen met Jean Nyakayiru

In deze aflevering praat Arie met Jean Nyakayiru. Hij is onderzoeker en werkt onder andere bij Friesland Campina op de research & development afdeling. Hij weet alles over proteïnen en daarom precies de reden waarom Arie hem wil spreken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/29/20221 hour, 9 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#12: Waarom zou je plantaardig eten met Lobke Faasen

In deze aflevering praat Arie met diëtist Lobke Faasen. Ze heeft een absolute voorkeur voor plantaardig eten en dat is dan ook waar dit gesprek over gaat: Waarom zou je plantaardig eten? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/22/202254 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#11: Koolhydraten en keto met Noor Struik

In deze aflevering praat Arie met voedingswetenschapper Noor Struik. Ze is oprichter van The Nourishing State en heeft gestuurd aan de universiteit van Wageningen en onderzoek gedaan in Australië. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/15/20221 hour, 18 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#10: Algen en superfood met Thom Siersema

In deze aflevering praat Arie met Thom Siersema, oprichter van supplementenmerk PLNKTN. Zij maken superfoods van algen en daar gaat deze aflevering dan ook over. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/8/20221 hour, 20 seconds
Episode Artwork

#9: Het belang van je darmen met Nienke Gottenbos

In deze aflevering praat Arie met Nienke Gottenbos. Darmexpert en schrijver van het succesvolle boek De Poepdokter. En vandaag hebben ze het over spijsvertering en de darmen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
6/1/20221 hour, 21 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#8: Afvallen met Nurdin Pattipilohy

In deze aflevering praat Arie met Nurdin Pattipilohy, voedingsdeskundige en trainer. Hij schreef het boek ‘Brandstof voor Lopers: wat je eet als duursport atleet’ samen met Arie’s broer Klaas Boomsma. Nurdin is verbonden aan Ancora Health, een preventief gezondheidsplatform. En vandaag gaan ze praten over afvallen. Nurdin op Instagram: https://www.instagram.com/nurdin_pattipilohy/ Brandstof voor Lopers: https://www.bol.com/nl/nl/p/brandstof-voor-lopers/9200000132782815/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-114976565997-S-864400224145-9200000132782815&gclid=CjwKCAjwgr6TBhAGEiwA3aVuIXPyQvNFjWlYSKaoXw6RTjrsVIrgBlHy8hCXmA_ekAXLE9JyXujUoRoCrQAQAvD_BwE Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/25/20221 hour, 12 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#7: Overgewicht en obesitas met prof.dr. Liesbeth van Rossum

In deze aflevering praat Arie met prof.dr. Liesbeth van Rossum, internationaal autoriteit op het gebied van obesitas. Vandaag hebben ze het over overgewicht en obesitas in het bijzonder. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/18/20221 hour, 6 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#6: Supplementen met Stefanie Klaver

In deze aflevering praat Arie met Stefanie Klaver, oprichter van Klaever Health. Daar ondersteunen ze je in het optimaliseren van je gezondheid. Vandaag hebben ze het over supplementen.Stefanie op Instagram: https://www.instagram.com/klaeverhealth/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/11/20221 hour, 10 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#5: Gezond leven met Nanneke Schreurs

In deze aflevering praat Arie met Nanneke Schreurs, orthomoleculair specialist. Ze schreef boeken over onder meer intermittent fasting, over fit zijn boven de 40. Vandaag hebben ze het over gezond leven. Nanneke op instagram: https://www.instagram.com/nannekeschreurs/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
5/4/202257 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#4: CBD met Kimberly Smith

In deze aflevering praat Arie met Kimberly Smith. Voedingswetenschapper en oprichter van het CBD-merk Ebb + Flow. Kimberly is Amerikaans dus deze aflevering wordt in het Engels gesproken en ze hebben het over CBD. Wil je meer info over Ebb + Flow? Kijk dan op www.ebbandflowonline.com of op instagram www.instagram.com/ebbandflowon.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/27/202250 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#3: Eten als de oermens met Richard de Leth

In deze aflevering praat Arie met Richard de Leth. Specialist in gezondheidsmanagement en oprichter van het platform Oersterk. Ze hebben het over eten zoals we dat in de oertijd deden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/20/20221 hour, 5 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#2: Plantaardig eten met Wendy Walrabenstein

In deze aflevering praat Arie met Wendy Walrabenstein over plantaardig eten. Ze geeft les aan de de hogeschool en als wetenschapper onderzoekt ze de invloed van voeding op reuma en artrose. Ze schreef het boek Food Body Mind wat Arie altijd tipt als hij vragen krijgt over voeding.Boek 'Food, Body, Mind': https://www.bol.com/nl/nl/p/food-body-mind/9200000132860053/?Referrer=ADVNLGOO002008N-AKIDOAPPD5PZW-587426247518&gbraid=0AAAAAD5OnmPp4FvcgqJdp-9L2t11eIWmi&gclid=EAIaIQobChMIxLaPuqeO9wIVAbvVCh2P3gunEAAYASAAEgLuS_D_BwEZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/13/20221 hour, 28 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#1: Intermittent Fasting met dr. Samefko Ludidi

In deze aflevering praat Arie met dr. Samefko Ludidi. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in vasten en de effecten daarvan op je lichaam. Daarom in deze aflevering: vasten en intermittent fasting in het bijzonder.Boek 'de dr. Ludidi Vastenmethode': https://www.drludidi.com/product-page/nederlandse-editie-de-dr-ludidi-vastenmethodeInstagram dr. Ludidi: https://www.instagram.com/dr.ludidi/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/13/20221 hour, 37 seconds
Episode Artwork

TRAILER - Een serie over voeding

In ‘Een serie over voeding’ praat Arie Boomsma in iedere aflevering met een wetenschapper of specialist over één onderwerp. Intermittend fasting, obesitas, plantaardig leven, CBD. Er kan van alles langskomen. Eén aflevering, lekker lang, over één onderwerp. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
4/11/202234 seconds