Winamp Logo
Dobro jutro, mila Cover
Dobro jutro, mila Profile

Dobro jutro, mila

Croatian, Social, 3 seasons, 24 episodes, 11 hours 12 minutes
About
Pod broj jedan: u selfi kameru poželi sebi "Dobro jutro, mila”! A sada da počnemo: Ja sam Erna Saljević, novinarka i komunikologinja, na Instagramu @divaisback. Ovaj podcast snimam jer toliko strastveno želim da ti budem od pomoći da kreneš prije nego si spremna (ili spreman). Pokrivam teme od poduzetništva, izgradnje brenda, pokretanja pokreta, ranjivosti, #ženaježenidrug i #sebinajbitnija mantri, kreativnosti, balansa u životu, do nezaobilazne ljubavi i mode i to donosim svježe nasjeckano, škakljivo, sirovo i stvarno. O svemu imam stav. Poneki mi je ispravan, poneki posve pogrešan, o ispravnim ću iz svog iskustva, pogrešne ispravljamo sa genijalnim sagovornicima, stručnjacima u svojoj oblasti. Iako nećemo uvijek imati odgovor na sve, radoznalost će nam biti kompas. Pa dokle doguramo, jel važi?
Episode Artwork

The Ormar Project - 1 dio: Commit to Clean Out + Sharpen Your Style

Jeste li znali da prosječna američka kuća ima 300.000 stvari u njoj, a evropska 100.000? U ovoj epizodi pričamo o declutteringu, što bi bilo 'raspremanje' na našem jeziku. I to ne bilo kakvom, već raspremanju našeg THE ORMARA. Proljetna čistka - volim je mnogo :)Deklatering je najtačnije raspremanje tj. uklanjanje određenih stvari koje nam ne trebaju s jednog određenog mjesta, a kako bi to mjesto učinili ugodnijim i korisnijim. U ovom prvom dijelu vodim vas kroz 2 poglavlja: poglavlje 113:03 -13:52Lista 1: favoriti u ormaru + lista za pakovanje na put13:53 - 18:30Lista 2: dvije sedmice dnevnika odijevanja 18:30 - 19:41Lista 3: sedam komada raspipničkog šopinga 19:41 - 20:20Lista 4: žaljenja zbog kupljenog i „stvari za po kući“20:20 - 21:45Lista 5: zbirke21:45 - 23:40poglavlje 2Šta ostaje, šta ide – naučimo da otpustimo 23:42 - 26:51Da li biste se ponovo zaljubili u svoje stv
04/02/202433 minutes 43 seconds
Episode Artwork

#2 Zašto smo anksiozni na društvenim mrežama? Šta našem mozgu treba?

Ne, zaista, lijek protiv anksioznosti na društvenim mrežama je u našim rukama i vrlo se jednostavno koristi. Kako tačno – otkriva nam Dalibor Šumiga. Dado je moj prijatelj, a ja sam njegova omiljena influenserka :) mimo toga, Dalibor je specijalista za bihevioralni marketing i potrošačku psihologiju. Osnivač je i direktor agencije Promosapiens – prve agencije za bihevioralni marketing u Adria regiji. Službeni je Google Growth Engine ambasador za Adria regiju i član svjetskog neuromarketinškog društva, NMSBA. Lik je prejak, vjerujte mi :) Pratite ga na Linkedinu – tu je najaktivniji. I nećete se pokajati. 
27/12/202117 minutes 50 seconds
Episode Artwork

And just like that ... Pokrenula sam svoj Podcast

Ono što je prije 8 godina počelo kao obično objavljivanje fotki i ličnih misli na platformi poput Instagrama, procvjetalo je u brend, ili bolje reći pokret, koji inspiriše na desetine hiljada žena da nepokolebljivo budu ono što jesu. @divaisback #ženaježenidrug #sebinajbitnija je napokon dobila i novi oblik!  Ne umijem ni da opišem ushićenost što ću vas imati kraj sebe u najluđoj vožnji koja slijedi u 2022.! Vežite se... voljećemo! :)
23/12/20211 minute 9 seconds