Winamp Logo
Dit kan geen toeval zijn Cover
Dit kan geen toeval zijn Profile

Dit kan geen toeval zijn

Dutch, News media, 1 season, 7 episodes, 3 hours, 20 minutes
About
Als de Nederlander Bart in 2017 op het vliegveld van Madrid in de rij staat voor een vlucht naar Barcelona, wordt hij uit de rij gehaald en naar een leeg vliegtuig gebracht. De uren die volgen zetten het leven van Bart op zijn kop. Wat gebeurde er precies? En wie hadden Bart in het vizier? Volkskrant-journalist Huib Modderkolk en podcastmaker Simone Eleveld gaan op onderzoek in de schimmige wereld van geheime diensten. Kun je ooit zekerheid krijgen of je een doelwit was van een veiligheidsdienst? In hun zoektocht naar antwoorden blijkt dat Bart over uiterst gevoelige informatie beschikte en niet zomaar een willekeurig doelwit was. Maar ook dat de gebeurtenis diepe sporen nalaat en zorgt voor vertwijfeling en achterdocht bij vrienden en familie.
Episode Artwork

E6: Ongeloof

De vrienden van Bart twijfelen over een gesprek, maar als het uiteindelijk lukt, levert dat nieuwe inzichten op. Wie is trouwens de mysterieuze politieman waarmee Bart in Spanje een ontmoeting had? En wat weet die politieman nog? We gaan een laatste keer naar Bart om onze conclusies door te nemen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/30/202232 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

E5: Een militair wapen

De zorgen van Bart nemen toe als we in Barcelona op zoek gaan naar mensen met wie hij samenwerkte. Waarom wil Bart niet dat we ze spreken? En waarom zijn de Spanjaarden zo argwanend als het over Bart gaat? Na een moeizame start, vinden we toch nog belangrijke puzzelstukjes.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/202235 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

E4: Toch weer de Russen

Net als we erachter komen dat Bart belangrijk bewijs heeft vernietigd, melden zich twee personen bij de Volkskrant. Ze hebben hetzelfde meegemaakt als Bart. Kan dit nog toeval zijn? Wie zijn die mensen en waarom verschijnen ze uitgerekend op dit moment? Om Barts vlucht te vinden, schakelen we een expert in.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/202235 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

E3: The Truman Show

Het gedrag van Bart roept steeds meer vragen op. Want als hij is bedreigd door een veiligheidsdienst, waarom hield hij zijn verhaal dan eigenlijk twee jaar lang stil? Weten zijn vrienden wat er is gebeurd? Het blijkt moeilijk om tot Bart door te dringen. Onze zoektocht brengt ons naar China – waar paranoia een doel is.     Onderzoek: Huib Modderkolk en Simone Eleveld Script, montage, sound design en stem: Simone Eleveld Eindredactie: Randy Vermeulen Muziek: Rutger Zuydervelt. Mixage: Brandon Grötzinger Logo: Tijmen Snelderwaard en Titus Knegtel Communicatie: Emilie van Kinschot Chef Audio De Volkskrant: Corinne van Duin Chef Audio DPG: Kevin Goes Met dank aan Marije Randewijk, Maartje Bakker en Joris Heijkant Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie                 See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/9/202236 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

E2: Een rare date

Na de angstige momenten in het vliegtuig, houdt Bart contact met de mysterieuze vrouw die naast hem zat. Ze spreken af, maar Bart houdt er een dubbel gevoel aan over. Zijn wanhoop neemt toe als hij het gevoel krijgt onderdeel te zijn van een groter spel. Heeft hij nog scherp wat er allemaal is gebeurd?     Onderzoek: Huib Modderkolk en Simone Eleveld Script, montage, sound design en stem: Simone Eleveld Eindredactie: Randy Vermeulen Muziek: Rutger Zuydervelt. Mixage: Brandon Grötzinger Logo: Tijmen Snelderwaard en Titus Knegtel Communicatie: Emilie van Kinschot Chef Audio De Volkskrant: Corinne van Duin Chef Audio DPG: Kevin Goes Met dank aan Marije Randewijk, Maartje Bakker en Joris Heijkant Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie     See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/2/202229 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

E1: Een lege vlucht

Als Bart in 2017 op het vliegveld van Madrid in de rij staat voor een vlucht naar Barcelona, wordt hij uit de rij gehaald. Hij moet naar een andere gate, stapt in een bus en rijdt naar een volledig leeg vliegtuig. Jaren later kan Bart nog altijd niet bevatten wat hem is overkomen en zoekt hij in Nederland naar antwoorden. Onderzoek: Huib Modderkolk en Simone Eleveld Script, montage, sound design en stem: Simone Eleveld Eindredactie: Randy Vermeulen Muziek: Rutger Zuydervelt. Mixage: Brandon Grötzinger Logo: Tijmen Snelderwaard en Titus Knegtel Communicatie: Emilie van Kinschot Chef Audio De Volkskrant: Corinne van Duin Chef Audio DPG: Kevin Goes Met dank aan Marije Randewijk, Maartje Bakker en Joris Heijkant Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie     See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/202228 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Dit kan geen toeval zijn, vanaf 3 oktober

Als de Nederlander Bart in 2017 op het vliegveld van Madrid in de rij staat voor een vlucht naar Barcelona, wordt hij uit de rij gehaald en naar een leeg vliegtuig gebracht. De uren die volgen zetten het leven van Bart op zijn kop.Wat gebeurde er precies? En wie hadden Bart in het vizier? Volkskrant-journalist Huib Modderkolk en podcastmaker Simone Eleveld gaan op onderzoek in de schimmige wereld van geheime diensten. Kun je ooit zekerheid krijgen of je een doelwit was van een veiligheidsdienst?In hun zoektocht naar antwoorden blijkt dat Bart over uiterst gevoelige informatie beschikte en niet zomaar een willekeurig doelwit was. Maar ook dat de gebeurtenis diepe sporen nalaat en zorgt voor vertwijfeling en achterdocht bij vrienden en familie. Onderzoek: Huib Modderkolk en Simone Eleveld Script, montage, sound design en stem: Simone Eleveld Eindredactie: Randy Vermeulen Muziek: Rutger Zuydervelt. Mixage: Brandon Grötzinger Logo: Tijmen Snelderwaard en Titus Knegtel Communicatie: Emilie van Kinschot Chef Audio De Volkskrant: Corinne van Duin Chef Audio DPG: Kevin Goes Met dank aan Marije Randewijk, Maartje Bakker en Joris Heijkant Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie       See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/28/20221 minute, 55 seconds