Winamp Logo
Din interior in exterior Cover
Din interior in exterior Profile

Din interior in exterior

Romanian, Education, 1 season, 9 episodes, 4 hours, 4 minutes
About
Din interior în exterior este un podcast care vă oferă sfaturi și unelte din știința bunăstării, în asa fel încât să te auto-coach-uiești. Discutăm despre viață așa cum e ea. De-a lungul episoadelor, o să vorbim despre ce se întâmplă în interiorul nostru, cum funcționează gândurile și emoțiile noastre, cum atingem bunăstarea făcând acțiuni simple și demonstrate? Printre temele abordate: încrederea în sine, maturitatea emoțională, relațiile amoroase, relațiile în general, sexualitatea, feminitatea și masculinitatea, cine suntem în interior, meditație și mindfulness, creativitate. Toate acestea integrând neuroștiința și cercetările, dar și discuții libere cu alți specialiști și oameni ca și noi. Acest podcast își dorește să declanșeze mici scântei interioare… și un zâmbet din interior în exterior. Pentru că o lume în care ne trezim dimineața cu un zâmbet autentic din interior, e o lume mai faină! Podcastul e publicat de Cristina Chiș, trainer și coach, dar și o cercetatoare care și testează aceste idei și unelte.
Episode Artwork

#5 - Ce e bine când nu te simți bine? Teză și antiteză a fericirii

Antonia Onaca spune despre ea că e "soluționist în natura umană". Este trainer, coach și terapeut de mai bine de 15 ani. Iar pentru mine este o referință în înțelegerea profundă a naturii umane explicată într-un limbaj pe înțelesul tuturor cu un pic de ironie, multă modestie și combinat cu o mare fascinație.  Cu Anto, avem o discuție, așa, ca la o cafea, despre "fericire", de ce o căutam? Este o iluzie? Vorbim despre această cursă de "mai...":  mai multă dezvoltare, mai multă fericire, mai multe vacanțe, mai mult trăit in prezent, mai multe cărți de citit. Discutăm despre emoții în mod pragmatic. Ce sunt de fapt emoțiile ? Ce știm despre emoții în ultimele teorii si research-uri? Trăim fiecare din noi furia în același fel ? Dar bucuria? Se simte la fel la tine și la mine? Ce utilitate are faptul ca sunt uneori speriată, nervoasă? Cum facem să ne "simțim emoțiile"?  Cât timp durează emoțiile? Trec ? Dacă stau cu o emoție, de fapt, nu se amplifică? Ce este atât de fascinant la emoțiile noastre? 
2/5/202143 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#0 - De ce un podcast „Din interior in exterior” ?

In acest episod "0", vei afla mai multe despre mine, despre viata mea, si cum am ajuns sa creez acest podcast. Si prin asta, ce imi propun sa transmit si la ce te poti astepta pentru tine. Gasiti resursele si noutatile pe instagramul https://www.instagram.com/dininteriorinexterior/ . Puteti sa va abonati de azi la acest podcast si impartasiti cu prietenii si cunostintele voastre care ar putea beneficia de aceste subiecte.  Din interior in exterior este un podcast care va ofera sfaturi si unelte din stiinta bunastarii in asa fel incat sa te auto-coach-uiesti.  Discutam despre viata asa cum e ea.
5/10/20208 minutes, 3 seconds