Winamp Logo
DET SIDSTE MÅLTID Cover
DET SIDSTE MÅLTID Profile

DET SIDSTE MÅLTID

Danish, Social, 1 season, 188 episodes, 2 hours, 52 minutes
About
'Hvordan skulle din nekrolog lyde, hvis du selv kunne skrive den?' Dette væsentlige og en smule morbide spørgsmål stiller værten Lærke Kløvedal, når hun hver uge inviterer en ny gæst med til bords for at tale om det liv gæsten har levet og det eftermæle, som ingen af os undslipper. I ’Det sidste måltid’ er det gæsten som vælger forret, hovedret og dessert. Det kan være retter, som rummer et særligt minde, smagen af barndom eller fantasien om det sidste måltid. Uanset hvad, så er det maden, der er udgangspunkt for samtalen.
Episode Artwork

Martin Johannes Larsen

Der er fuld plade på gluten i menuen, Martin Johannes Larsen har valgt som sin sidste. Den står på fransk hotdog til forret, Hawaii-pizza til hovedret og Prince chokoladekiks og en bolle med ost til dessert. Måltidet står i kontrast til det, han spiser til hverdag, hvor han går op i at holde sig sund. Under sit sidste måltid taler Martin med Lærke om at gøre lynkarrierer, frygten for at være kedelig og om at mangle et sprog for, at snakke om traumatiske oplevelser. Martin Johannes Larsen startede sin karriere på DR3’s og P3’s satireredaktion. Han slog for alvor igennem med duoen ’Lidt til Lægterne’, der under EM 2021 fik danskerne til at skråle med på sange som ”Simon Kjær han kan godt li Calzonæ” og ”Du ik’ som de andre Pierre”. Samme år blev han nomineret som årets komiker. I dag kan Martin Johannes Larsen skrive podcastvært og tv-vært på ’Vild med Dans’ på CV’et. For Martin Johannes Larsen er det vigtigt ikke at blive sat i bås for en ting. Nekrologen i programmet er skrevet på baggrund af artikler fra Fyens Stiftstidende, Fyens Amts Avis, Kristelig Dagblad, Soundvenue, TV2, Politiken, Euroman, Alt.dk, Jyllands-Posten, BT og Ekstra Bladet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202456 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Søs Fenger

Hun er en af de mest ikoniske sangerinder i dansk musikhistorie. Søs Fengers musikalske karriere er på alle måder imponerende. Hendes kærlige fortolkning af musikken, kan nærmest kvalificere hende, som en form for kærlighedsapostel. Til sit sidste måltid, ser hun tilbage på en tilværelse, hvor hun også har skullet finde roen og troen på at være tilstrækkelig, både som forælder, men også som menneske. Søs Fenger er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202457 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Jeanette Varberg

Hun er museumsinspektør, arkæolog, forfatter og en af Danmarks dygtigste formidlere. Jeanette Varberg er på alle måder inspirerende, både i sit arbejde, men også i måden hun går til livet i det hele taget. Hele hendes livssyn og tilværelse, blev dog vendt på hovedet da hun sidste år fik konstateret kræft. Siden har hun brugt kræftforløbet, som inspiration til at skrive bogen ’Onkos’, hvor hun dykker ned i kræftens morbide historie. Jeanette Varberg er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202458 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Søren Huss

Han blev kendt som forsanger i rockbandet Saybia, og har siden cementeret sig som en af de dygtigste sangere og sangskrivere i Danmark. Søren Huss var i fuld gang med sin karriere, da en tragisk ulykke, sendte ham ud i en eksistentiel krise. Til sit sidste måltid ser han tilbage på sit liv, om at genfinde sin plads som musiker, om at finde nærhed og trøst i sit kunstneriske virke, og om at genfinde glæden og lysten til tilværelsen. Søren Huss er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202457 minutes, 1 second
Episode Artwork

Søren Huss

Han blev kendt som forsanger i rockbandet Saybia, og har siden cementeret sig som en af de dygtigste sangere og sangskrivere i Danmark. Søren Huss var i fuld gang med sin karriere, da en tragisk ulykke, sendte ham ud i en eksistentiel krise. Til sit sidste måltid ser han tilbage på sit liv, om at genfinde sin plads som musiker, om at finde nærhed og trøst i sit kunstneriske virke, og om at genfinde glæden og lysten til tilværelsen. Søren Huss er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202457 minutes, 1 second
Episode Artwork

Michael Noer

Han står bag kæmpe succeser som filmen ’R’ og serien ’Huset’ og senest filmen ’Birthday Girl’. Filminstruktør Michael Noer er en af de mest anerkendte danske filminstruktører i både Danmark, men også i udlandet. Til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvad det er for en opvækst der har skabt grobunden for hans virke, og om at affinde sig med en opvækst uden en far, som aktivt havde fravalgt ham og hans mor. Filminstruktør Michael Noer er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202456 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Olga Ravn

Siden hun debuterede med digtsamlingen ’Jeg æder mig selv som lyng’ i 2012, har Olga Ravn været et veletableret navn på den danske litteraturscene. Sidenhen har hun også høstet stor international anerkendelse for sit arbejde, blandt andet med romanen ’De ansatte’ som blev indstillet til både Booker Prize som National Book Award. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv, hvor det at skrive har skabt et rum, som har gjort at hun kunne finde en plads i en kaotisk verden, hun ellers kæmpede med at forstå og interagere med. Olga Ravn er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202458 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Pil

De fleste har hørt hendes kæmpehit ”Dronning af Månen”, og siden hun vandt Karrierekanonen, er hendes musik blevet noget af det mest spillede i Danmark. Pil Kalinka Nygaard Jeppesen, eller bare ’Pil’, som også er hendes kunstnernavn, har med sin fængende musik lynhurtigt opnået kæmpe udbredelse i danskernes ørekanaler. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på sin udvikling fra at have haft svært ved at tage sin plads og frygte at skille sig ud, til pludselig at stå på en scene og turde hvile helt i sig selv. Pil er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202458 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Maria Rørbye Rønn

Hun står i spidsen for hele Danmarks Radio og har gjort det i over 13 år. Generaldirektør Maria Rørbye Rønn har gennem sin tid som øverste chef for DR måttet kæmpe med både fordomme og skepsis om, hvorvidt hun var den rette til rollen. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på en efterhånden lang karriere som direktør for Danmarks Radio - på de hårde tider og svære samtaler, men også på de ting, der gør, at hun stadig brænder for sit arbejde efter så mange år. Generaldirektør Maria Rørbye Rønn er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202458 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ruben Søltoft

Han er et af Danmarks sjoveste mennesker. Komiker Ruben Søltoft har et langt cv bestående af alt lige fra skuespil til dubbing af tegnefilm. Alt på cv’et har dog det til fælles, at det er rigtig, rigtig sjovt. Knapt så sjovt var det dog, da han blev ramt af stress – noget, som har givet ham et anderledes syn på komik, og lært ham, at emner der både er seriøse og personlige også har sin egen værdi i komikken. Til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvad der skabte lysten til at lave standup og komik for enhver pris - selv når det betød, at han ikke havde tag over hovedet. Ruben Søltoft er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202454 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Svend Brinkmann

Han er en af de mest markante stemmer i debatten om tidens tendenser og hvordan vi som individer kan gå både med og imod dem. Selvom Svend Brinkmann er vant til at holde foredrag for flere tusinde mennesker, ser han stadig sig selv som genert og er meget opmærksom på ikke at blive opfattet som selvoptaget eller arrogant. Under sit seneste måltid reflekterer han over, hvorfor han sjældent stiller sig op i medierne, medmindre det handler om hans forskning, og hvorfor livet som familiefar og forsker er vigtigere end tilværelsen som kendt mediepersonlighed Svend Brinkmann er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202458 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Tine Gøtzsche

Hun har været vært på TV Avisen i et lille årti og har derudover bestredet en lang række værtsroller på blandt andet DR2 Udland, Profilen, Temalørdag og P1 Debat. Tine Gøtzsche var i mange år billedet på noget trygt og troværdigt, hver gang hun tonede frem på TV-skærmen. Det sluttede dog i 2018, hvor hun valgte at bryde med DR efter mere end 20 år og søge efter en anden måde at gå til sit arbejde og tilværelsen på. Senest i sin medvirken i TV2’s program Forræder viste hun en anden side, end den de fleste danskere hidtil havde kendt hende for. Med sætninger som ’Jeg strikker om dagen og myrder om natten’, der hurtigt gav hende noget nær kultstatus. Til sit sidste måltid reflekterer hun over, hvordan hun er gået fra altid at søge og have brug for kontrol over tilværelsen til i større grad at slippe tøjlerne og give sig selv friheden til at sige, at det hele nok skal gå. Tine Gøtzsche er ugens gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202458 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Genudgivelse: Søren Pape Poulsen

Søren Pape Poulsen er gået bort. I april 2020 gæstede formanden for Det Konservative Folkeparti ’Det sidste Måltid’ på Radio4.   I programmet fortalte han om sit liv, sine værdier og hvordan han gerne vil huskes, når han en dag skal herfra. Foto: Stine Bidstrup/Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/202455 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Herlig hummer med Mette Blomsterberg, syndig svamp med Anders Morgenthaler og klassisk øllebrød med Rasmus Bjerg

Vi har samlet en række klip fra tidligere programmer, hvor du blandt andet kan få fornøjelsen af Mette Blomsterberg i selskab med en lille portion herlig hummer. Anders Morgenthaler får svampe der kan fikse enhver form for tømmermænd. Til slut spiser Rasmus Bjerg en helt klassisk dansk ret til dessert, nemlig øllebrød.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/3/202453 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Østers med Søren Brostrøm, en ordentlig bøf med Mads Brügger og danske jordbær med Paprika Steen

Vi har samlet en række gode klip fra tidligere programmer. Tag ud i det fri og få østers i selskab med Søren Brostrøm. Få en programklassiker til hovedret sammen med Mads Brügger. Til at slutte det hele af, skal Paprika Steen have noget så dansk som jordbær med is. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/27/202456 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Pasta med Thomas Blachmann, bouillabaisse med Oh Land og kaffe på is med Simon Kvamm

Imens det sidste måltid er på pause, har vi samlet nogle gode klip fra tidligere programmer til dig. Hør Thomas Blachmann få en drønlækker pastaret. Få varmen med Oh Land når hun får serveret bouillabaisse, og slut det hele af med en italiensk dessertklassiker i selskab med Simon Kvamm.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/20/202456 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Anbefaling: Lyt til 'Only in America' på Radio4

Mens 'Det sidste måltid' holder pause, vil vi anbefale dig at lytte til 'Only in America' på Radio4. Programmet er Danmarks eneste program dedikeret udelukkende til amerikansk kultur. Hver uge giver kulturjournalist Frederik Dirks Gottlieb og USA-analytiker Mirco Reimer-Elster dig perspektiv på tidens aktuelle og mest debatskabende kulturhistorier fra USA. God fornøjelse!See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202446 seconds
Episode Artwork

Familiære fjordrejer med Pilou Asbæk, masser af sovs med Anna Juul og en dyr drink med Martin Krasnik

Vi har samlet tre klip fra tidligere gode gæster til dig i den her uge. Få fjordrejer i selskab med Pilou Asbæk. Hør Anna Juul spise sig igennem en af de bedste danske retter, med masser af sovs ved siden af. Til slut skal Martin Krasnik have en af de dyreste dråber i programmets historie til sin dessert.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/6/202454 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Anbefaling: Lyt til 'Skilsmissen' med Marie Sloma Qvortrup

’Skilsmissen’ er inden længe klar med sæson to. Vært Marie Sloma Qvortrup har endnu engang inviteret en række kendte danskere ud i sin kolonihave til en snak om alt det, man blive kastet ud i, når man bliver skilt. Det er samtaler om svære beslutninger og knuste hjerter, men også samtaler om håb og hvordan man rejser sig fra en af livets store kriser. Vi lyttes ved fra første uge i 2024 hver søndag kl. 9.05 – og lige der, hvor du lytter til dine podcasts.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/4/202439 seconds
Episode Artwork

Mia Lyhne

Hun blev for alvor et kendt ansigt, da hun tonede frem på danskernes TV-skærme i komedieserien Klovn – en serie, der især er kendt for sine grænsesøgende karakterer og ditto scener. Til sit sidste måltid reflekterer skuespiller Mia Lyhne over, hvordan og hvornår man kan sætte grænser for sig selv og især, hvornår der skulle have været sat en grænse mellem hende som skuespiller og som person. Det er en selvudviklingsrejse, som især er blevet kickstartet af bogen ’Forstå din frygt, få mere ud af livet’ af Anja Vintov. Skuespiller Mia Lyhne er årets sidste gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/202357 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Maj My Midtgaard Humaidan

Hun står bag bogen “Ærø Manifestet”, som ved sin udgivelse i den grad delte vandende og skabte debat, om arbejdsliv og indretningen af vores samfund. I bogen skildrer hun sit valg om at opsige sit job, og flytte hele sin familie til Ærø, og begynde en tilværelse med hjemmeskoling og forsøge at indrette sit liv anderledes. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv som normbryder, og hvordan at tanken om at flytte tilbage til byen stadig trækker. Maj My Midtgaard Humaidan er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/202358 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Oh Land

Hele sit liv har Nanna Øland Fabricius søgt mod scenen. De fleste kender hende for hendes musik under kunstnernavnet Oh Land, men udover musikken strækker hendes cv sig milevidt inden for alt der har med scenekunst og kreativitet at gøre. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på en karriere, hvor hun har skulle lære at finde en balance mellem ekstrem disciplin og kreativitet, og at holde fast i sig selv undervejs. Sangerinde, sangskriver, kunstner, balletdanser og legebarn Nanna Øland Fabricius er gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/20231 hour, 58 seconds
Episode Artwork

Anne Linnet

Hun er en af de mest betydningsfulde musikere i Danmark. I løbet af sin lange karriere, har hun lavet adskillige hits, som har skrevet sig ind i dansk musikhistorie. Til sit sidste måltid fortæller hun om, hvordan hun slog igennem med ’Shit & Chanel’, at være en af de første feministiske musikere, og giver et indblik i hvad der har gjort hende til en officiel del af den danske kulturarv. Musiker Anne Linnet er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/6/20231 hour, 10 seconds
Episode Artwork

Ravioli med Jacob Lohmann, en helt klassisk form for spaghetti med Josephine Park og blødende chokolade med Birgitte Hjort Sørensen

I denne uge har vi samlet en række klip fra tidligere programmer, med gæster som alle sammen har et særligt overlap i deres karriere. Hør Jacob Lohmann få serveret en klassisk ravioli. Få en af de mest ikoniske pastaretter i Danmark i selskab med Josephine Park. Slut det hele af med chokoladefondant i selskab med Birgitte Hjort Sørensen, som har taget en lille ekstra gæst med i programmet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202354 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Anbefaling: Lyt til Portrætalbum med Anders Bøtter

'Det sidste måltid' er inden længe tilbage, men mens du venter, anbefaler Lærke, at du lytter til 'Portrætalbum'. Det er et musikalsk portrætprogram, hvor vært Anders Bøtter taler med nogle af Danmarks største tv-værter, sportsstjerner, forfattere, politikere, skuespillere, musikere, komikere og andre levemennesker om et musikalbum, der har haft en helt særlig betydning for dem. Vi kommer tæt på ugens gæst gennem musikken og giver dig levende og personlige samtaler, som tegner et anderledes portræt af ugens gæst og det album, som gæsten har taget med. Find programmet i Radio4's app eller der, hvor du lytter til podcast. Vi lyttes ved.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/20231 minute, 36 seconds
Episode Artwork

En god omgang græsk med Orgi-E, et udvalg af oste med Line Knutzon og tiramisu med Emma Holten

Vi har samlet nogle af de bedste klip fra tre tidligere gæster til dig i denne uge. Hør Emil Simonsen få serveret en god omgang græsk buffet. Der bliver serveret lækre oste i selskab med Line Knutzon. Til sidst skal Emma Holten have en klassiker til dessert, nemlig tiramisu.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Asparges med Ulla Terkelsen, spicy wings med Fenar Ahmad og lagkage med Jimmy Jørgensen

Vi har fundet tre gode klip fra tidligere programmer til dig i denne uge. Først skal Ulla Terkelsen have asparges og en hel særlig vin. Dernæst skal Fenar Ahmad have særligt spicy hotwings, som skal skylles ned med øl. Til sidst skal Jimmy Jørgensen have et ordentligt stykke Othello-lagkage.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202354 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Østafrikanske samosaer med Karen Mukupa, vegansk ramen med Anna Lin og til slut en smuk pavlova med Signe Svendsen

I denne uge sender vi et sammendrag af tidligere programmer. Hør Karen Mukupa udfordre Jonas med nogle helt særlige retter. Anna Lin har ønsket en all vegan menu, hvor hovedretten byder på ramen. Til slut skal Signe Svendsen smovse sig igennem en smuk pavlova.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202354 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Smagsoplevelser med Jytte Vikkelsø, vegansk pasta med Rosalinde Mynster og helt særlige pandekager til Signe Egholm Olsen.

I denne uge har vi samlet nogle af de bedste klip fra tidligere programmer. Hør hvilke smagsoplevelser Jytte Vikkelsø drømmer om. Få serveret en omgang helt særlig vegansk pasta med Rosalinde Mynster. Til slut kan du høre Signe Egholm Olsen mæske sig i Crepes Suzette.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202356 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Lyt til ’Krimiland’ med Kristoffer Lind

I podcasten ’Krimiland’ dykker vært Kristoffer Lind hver uge ned i dramatiske historier bag store kriminelle personer og netværk, og sammen med en udvalgt gæst undersøger, afliver og bekræfter han tidens store myter og konspirationer. Fra drabet på Kennedy til Titanics forlis over den brutale, russiske mafia og helt ind i hovedet på Charles Manson. Du finder det hele i ’Krimiland’. Lyt med Radio4’s app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/202356 seconds
Episode Artwork

Rasmus Bruun

Han er den ene halvdel af kæmpesuccesen ’Den Korte Radioavis’, hvor han spiller det vattede modstykke til Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Rasmus Bruun er en af de dygtigste skuespillere og satirikere i Danmark, som til tider spiller så godt, at publikum har svært ved at skille ham fra rollerne. Til sit sidste måltid ser han tilbage på en karriere, der til tider har fyldt alt, men hvor selv hardcore fans og medier har svært ved at adskille den ikoniske karakter Rasmus Bruun fra mennesket og skuespilleren bag. Skuespiller Rasmus Bruun er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/18/20231 hour, 39 seconds
Episode Artwork

Fallulah

Allerede med debutalbummet ”The Black Cat Neighbourhood” viste hun, at hun havde både talent og drive til at blive et dansk musikikon. Maria Christina Apetri, der for de fleste er kendt under sit kunstnernavn ”Fallulah”, blev lynhurtigt en folkelig favorit. I dag er hun aktuel med albummet “Celeste” og i fuld gang med sin efterårstourné. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på sin karriere, og på hvad der har født den skabertrang, hun har haft det meste af livet. Musiker Fallulah er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/20231 hour, 10 seconds
Episode Artwork

Nina Rask

Nina Rask er et af de største multitalenter i Danmark lige nu. Ligegyldigt hvor hun toner frem, formår hun at sætte sit eget unikke præg på både scene og skærm. Til sit sidste måltid reflekterer hun over de store valg, hun allerede nu har taget i sin karriere, og over at skulle finde sin egen identitet og plads i tilværelsen. Satiriker og skuespiller Nina Rask er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/4/202357 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Daniel Rye

En rejse til Syrien for at dokumentere konflikten som fotograf forvandlede sig til et 13 måneder langt mareridt, da Daniel Rye Ottosen blev taget til fange af Islamisk Stat. I mere end et år troede han ikke, at han nogensinde skulle se sine kære igen – men det gik som bekendt anderledes, og Daniel Rye Ottosen fortæller i dag åbenhjertigt om, hvad han oplevede som fange hos en af verdens mest frygtede terrorgrupper. Til sit sidste måltid ser fotografen tilbage på det liv, han ikke troede, han skulle leve og sætter ord på, hvordan han forsøger ikke at lade fortiden definere hans fremtid. Fotograf Daniel Rye er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/27/20231 hour, 26 seconds
Episode Artwork

Katinka

Hun er måske den danske kunst og kulturscenes største bastard - både med sine nærværende og relaterbare sangtekster, men i det hele taget med alt sit kunstneriske arbejde. Katinka Bjerregaard var en stjerne fra det øjeblik hun vandt DR’s karrierekanonen i 2015. Siden er hendes musik, skriverier og poesi blevet rost og bredt fortolket hos den danske befolkning. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv, som har budt på masser af opture, men også nedture i rejsen ud i at finde sig selv som den ikoniske kunstner, som hun er i dag. Katinka Bjerregaard er ugens gæst i ‘Det sidste måltid’ på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/20/202359 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Martin Krasnik

Han er chefredaktør på Weekendavisen og en af Danmarks dygtigste journalister. Martin Krasnik har i sit virke som journalist og TV-vært været med til at definere den offentlige debat og sætte nye standarder for det kritiske interview i Danmark. Til sit sidste måltid ser han tilbage på en lang karriere - og på et liv, der i den grad blev sat på spidsen, da han i sine 20’ere fik konstateret kræft. Journalist Martin Krasnik er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/13/20231 hour, 49 seconds
Episode Artwork

Anna Juul

Hun er kendt under alteregoet Veronika Katinka, som en del af ’Den Korte Radioavis’, for DR-serien ’Min kamp’ og for sit forfatterskab, hvor hun med humor, selvironi og realisme har fundet sin egen niche. Med sin seneste bog ’Superskurk’ har satiriker og forfatter Anna Juul balanceret humor og hudløs ærlighed om psykisk sygdom, som har været en følgesvend i en stor del af hendes liv. Til sidste måltid ser Anna Juul tilbage på et liv, hvor søgen efter bredden har givet hende bevidstheden om sin egen originalitet, og hvordan hendes filterløse skildring af psykiske diagnoser har gjort hende til talerør for en hel generation. Manuskriptforfatter, satiriker og romanforfatter Anna Juul er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. Har du selvmordstanker kan du kontakte Livslinjen på telefon 70 201 201.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/6/202357 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Pilou Asbæk

Han er aktuel i filmen “Når befrielsen kommer” og er en af de få danske skuespillere, som er lykkedes med at slå igennem i udlandet. Han er kendt verden over for sin rolle som Euron Greyjoy i TV-serien ’Game of Thrones’, mens danskerne kender ham fra sine roller i ’Borgen’ og filmen ’R’. Til sit sidste måltid ser Pilou Asbæk tilbage på et liv, hvor kompromisløs kærlighed til skuespillet blandt andet har fået ham til at leve som kriminel. En tilgang, som har stadfæstet ham som en af de mest genkendelige skuespillere i nyere tid. Skuespiller Pilou Asbæk er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/30/202357 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

En modificeret rejecocktail med Sofie Torp, klassisk bøf bearnaise med Jacob Lohmann og vaniljeis i selskab med Jørgen Leth

Vi har samlet tre gode klip fra tre tidligere gæster. Få Sofie Torps bud på hvad der måske kan kaldes en modificeret rejecocktail. Få en programklassiker i form af bøf bearnaise med Jacob Lohmann. Til slut vaniljeis i selskab med en vaskeægte legende i sin reneste form – Jørgen Leth.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/26/202354 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Kold cola og citron med Erann DD, juleand med Simon Kvamm og lagkage med Petra Kleis.

I denne uge har vi samlet klip fra tre tidligere programmer. Få en kold cola med citron, sammen med en god omgang grillet hummer med Erann DD. Få en ordentlig omgang juleand i selskab med Simon Kvamm. Til slut skal Petra Kleis have en ren klassiker – Nemlig en god omgang lagkage.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202353 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

En madpakke til Peter A.G, nytårstorsk med Anja C Andersen og en klassisk mousse med Caspar Eric

I den her uge har vi en forret, hoved og dessert fra tre forskellige tidligere gæster i programmet. Hør hvorfor Peter A.G allerhelst vil have en madpakke til forret. Få nytårstorsk med Anja C Andersen og slut af med en klassik chokolademousse med Caspar Eric.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/202354 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

En frisk salat med Alberte Winding, friskfanget fisk med Anders Agger og en klassiker fra barndommen til dessert med Josephine Park

Vi har samlet en række gode klip fra tidligere programmer, som du kan hygge dig med. Hør Alberte Winding få sig en frisk salat lige fra barndommen. Få frisk fisk i selskab med den gode Anders Agger. Til slut skal vi have en klassiker til enhver børnefødselsdag i selskab med Josephine Park.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/6/202355 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

En uforglemmelig forret med Frederik Cilius, røde skaldyr med Anne Glad og en dansk klassiker med Karl William

Imens sommeren stadig er over os, har vi fundet klip fra tre tidligere programmer. Hør Frederik Cilius genopleve en af sine største smagsoplevelser. Få en sommerlig omgang røde skaldyr med Anne Glad. Til slut skal Karl William den nok mest klassiske danske dessert der overhoved findes.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202356 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Lyt til Notesbogen med Kaspar Colling Nielsen, Line Knutzon og Torben Sangild

Mens 'Det sidste måltid' holder sommerferie, anbefaler Lærke, at du lytter til ’Notesbogen’ på Radio4. I 'Notesbogen' lukker forfatter Kaspar Colling Nielsen, dramatiker Line Knutzon og journalist Torben Sangild lytterne ind deres egne notesbøger og deler deres undren og iagttagelser om den verden, vi lever i. Hver uge taler de med en gæst, der udfordrer deres tanker og observationer og hjælper dem videre i deres research. 'Notesbogen' er et program om samfund, kultur og alt det mellemmenneskelige, de tre værter hver især er optaget af. Lyt til programmet der, hvor du lytter til podcasts. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/27/202347 seconds
Episode Artwork

Konfirmationsmenu med Tina Dickow, en bandfavorit med Peter Sommer og en fransk dessert med Lotte Kaa Andersen

I løbet af sommeren sender vi klip fra nogle af de bedste øjeblikke fra tidligere programmer. Bliv klogere på hvad Tina Dickow fik til sin konfirmation. Tag med på turne når Peter Sommer får sin hovedret, som han plejer at spise med sit band når de er på tour. Til slut skal vi have en fransk dessert med forfatter Lotte Kaa Andersen, præsenteret af en vikar for Jonas.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202354 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Noget med laks med Medina, anderledes lam med Kristian Leth og en atypisk dessert med Mikkel Frey Damgaard

Imens sommeren er over os, har vi fundet noget af det bedste i programmets arkiver, som du kan hygge dig med i sommervarmen. Medina har bestilt en forret med uspecificeret laks. Kristian Leth er endt på lam med et anderledes twist. Til slut har Mikkel Frey Damgaard valgt en noget utraditionel dessert, som du nok ikke ser på dessertkortet hos de fleste restauranter.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/202354 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Fed foie gras med Anna Thygesen, den gambianske nationalret med Christopher Læssø og italiensk is med Gry Jexen.

Det sidste måltid holder pause, og vi har i stedet fundet en noget af det bedste frem fra tidligere programmer. Hør Anna Thygesen mæske sig i foie gras. Christopher Læssø tager os med til Gambia og smager deres nationalret. Til slut skal vi have flere variationer af italiensk is med Gry Jexen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202354 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Lyt til Portrætalbum med Anders Bøtter

Mens 'Det sidste måltid' holder pause, anbefaler Lærke, at du lytter til 'Portrætalbum' med vært Anders Bøtter. ’Portrætalbum’ er et musikalsk portrætprogram, hvor nogle af Danmarks største tv-værter, sportsstjerner, forfattere, politikere, skuespillere, musikere, komikere og andre levemennesker er i studiet til en snak om et musikalbum, der har en helt særlig betydning for dem. Vi kommer tæt på ugens gæst gennem musikken og giver dig levende og personlige samtaler, som tegner et anderledes portræt af ugens gæst og det album, som gæsten har taget med. Find programmet i Radio4's app eller der, hvor du lytter til podcast. God fornøjelse.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/5/20232 minutes
Episode Artwork

Ølbong med Esben Dalgaard, risotto med Emma Sehested Høeg og jordbærtærte med Christian Tafdrup

Det sidste måltid holder pause, og vi har i stedet fundet en noget af det bedste frem fra tidligere programmer. Hør Esben Dalgaard bunde en ølbong. Få verdens bedste svamperisotto med Emma Sehested Høeg og slut det hele af med en klassisk dansk jordbærtærte i selskab med Christian Tafdrup.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202356 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Emil ’Orgi-E’ Simonsen

Han er en tredjedel af danmarks største rapgruppe ’Suspekt’ og har fået størstedelen af landet til at synge med på sange som ’Sut den op fra slap’ og ’Knepper dig til techno’. Emil Simonsen under alias ’Orgi-E’ eller ’Klamfyr’ var i lang tid en underdog i musikindustrien, men vedholdende og ukuelig tro på sig selv har gjort, at han i dag står på toppen af den danske musikscene sammen med resten af ’Suspekt’. Til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvad der har defineret ham som musiker og givet ham netop den tro på sig selv og sine nærmeste, som har gjort ham til den succes, han er i dag.  Musiker Emil Simonsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202359 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Line Knutzon

Hun er blevet betegnet som en af de mest centrale og originale danske dramatikere i nyere tid. Line Knutzon er kendt for at have et helt unikt sprog, hvor humor, absurditet og poetiske perler giver hendes fortællinger et helt sjældent liv hos de fleste. Til sit sidste måltid går hun i rette med den måde, hvorpå hendes arbejde og skildring af verden ofte bliver portrætteret. Samtidig er hun efter mange år som skrivende nærmet sig en erkendelse af at det at skrive, faktisk i stort omfang ikke er noget hun er synderligt vild med.  Dramatiker Line Knutzon er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.  See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202357 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Emma Holten

Hun er blevet internationalt kendt for sin feministiske aktivitet og skabte i 2014 stor opmærksomhed med sit projekt ’SAMTYKKE’. Emma Holtens liv som feminist og debattør begyndte, da blev udsat for en digital krænkelse ved at få delt nøgenbilleder mod sin vilje. I dag er hun en af de fremmeste stemmer, når det kommer til feminisme og ligestilling blandt andet med sit foredrag ’Hvad er vi værd? – om feministisk økonomi’.  Til sit sidste måltid ser hun tilbage på den udvikling og alt det, hun har gennemgået, siden hun stillede sig frem, og hvorfor hun stadig - ti år efter hun blev udsat for digitale krænkelser - er bange for at blive ydmyget, når hun går ind i et nyt rum. Feministisk aktivist og debattør, foredragsholder, konsulent Emma Holten er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202359 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Jimmy Jørgensen

Han er let at genkende med sit unikke modermærke i ansigtet, og han er kendt for en række af musik og skuespil. Blandt andet da han sang kæmpehittet ’Vent på mig’ sammen med Peter Frödin til filmen ’En kort en lang’. Jimmy Jørgensen havde en hård opvækst, hans mor arbejdede i treholdsskift på et bryggeri, så Jimmy måtte som 10-årig stå med ansvaret for at passe sin lillebror. I skolen var han en rod, og at slå og blive slået var helt normalt. Han startede sin musikkarriere ved at købe instrumenter for stjålne penge og levede en tilværelse som rockstjerne og musiker med masser af stoffer og alkohol. Det hele vendte, da han fik et massivt angstanfald på scenen og indså, at festen måtte stoppe.Til sit sidste måltid ser han tilbage på en hård opvækst og en masse livslektier, som har gjort ham til det rolige, afbalancerede menneske, han er i dag. Med en familie, han elsker – og som elsker ham. Sanger, sangskriver, skuespiller og blikkenslager Jimmy Jørgensen er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra Jysk-fynske medier 2020, Ude og Hjemme 2019, Euroman 2020, Femina 2020, BT 2016, fra biografien Stilledal skrevet i samarbejde med Andreas Fugl-Thøgersen See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202358 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ulla Terkelsen

Hun er et af de største ikoner i dansk journalistik. Ulla Terkelsen er en person, som stort set alle danskere kender til, fordi ligegyldigt hvor og hvornår, der har fundet en stor international begivenhed sted, står hun, der altid troligt og trofast og reporterer de vigtigste detaljer til danskerne. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et fascinerende liv og karriere, hvor journalistikken altid har haft første prioritet, og evnen til at holde hovedet koldt og fortællingen præcis og korrekt har været et vigtigt værktøj til at holde dødsangst og frygt på afstand, selv når hun har stået midt i en krigszone.  Journalist og korrespondent Ulla Terkelsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/25/202358 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Fenar Ahmad

På arabisk betyder hans navn ”fyrtårn”, og det er en symbolik, han tager på sig, når han laver film. Han ser det nemlig som sin opgave at belyse de ting, vi ellers ikke ser. Fenar Ahmad er uddannet fra Super 16, hvor hans midtvejsfilm ’Megaheavy’ blev udtaget til Berlinalen og indbragte ham en Robert. Sidenhen har han instrueret spillefilmene ’Ækte vare’, ’Valhalla’, ’Underverden’ og ’Underverden II’. Fenar Ahmads forældre er fra Irak, men flygtede til Tjekkoslovakiet, hvor Fenar blev født i 1981. Mens Fenar lever en flygtningetilværelse i Tjekkoslovakiet, møder han barnepigen Lida. Hun præsenterer ham for kunst og kultur, og til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvordan dette møde har fået altafgørende betydning for hans kulturelle dannelse, og hvor han er i dag. Filminstruktør Fenar Ahmad er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler særligt fra Ud & Se (2014) og Soundvenue (2017 + 2019). Derudover er der brugt artikler fra S  oundvenue (2016 + 2018 + 2023), Information (2014 + 2017) og Euroman (2016 + 2019).See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202357 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Anne Dorte Michelsen

Hun blev først kendt, da hun blev en del af de populære band ’Tøsedrengene’ og det er de færreste, som ikke har sunget med på den ikoniske sang ”Sig du kan li’ mig”. Siden har Anne Dorte Michelsen haft stor succes både som soloartist, men også i gruppen ’Venter på far’ som blev et kæmpe hit i 1990’erne. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på en karriere, hvor hun også var en af de første stærke feministiske stemmer i musikken, og hvordan succes i en ung alder hurtigt kan have uforudsete slagsider.  Sanger og sangskriver Anne Dorte Michelsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202355 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Glenn Bech

Han er blevet en af de vigtigste stemmer i nyere dansk tid for at italesætte de klasseskel, som vi ser på tværs af vores samfund. Det kom især til udtryk i hans seneste udgivelse ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”, som er blevet ekstremt velmodtaget og anerkendt. Til Glenn Bechs sidste måltid er det de samme tematikker som går igen, og hvordan han stadig ikke helt tør tro på at være blevet succesfuld og pludselig ane muligheden for at leve et lykkeligt liv.  Forfatter Glenn Bech er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202356 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Shaka Loveless

Han brød igennem med megahittet ”Tomgang”, som vandt adskillige priser. Siden har Shaka Loveless faciliteret sig selv som en mangefacetteret musiker med en enorm stor spændvidde. Til sit sidste måltid ser han tilbage på, hvad han har lært af at skulle håndtere en pludselig succes, som ikke altid var kærkommen, og som gjorde det svært for ham at færdes i det offentlige rum, og hvordan det er lykkedes ham at finde sig til rette i tilværelsen som anerkendt musiker.  Musiker og sangskriver Shaka Loveless er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202356 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Jacob Mark

Han fik velfortjent betegnelsen ”stemmesluger” til seneste folketingsvalg, hvor flere end 31.000 danskere stemte på ham. Jacob Mark har på mange måder et imponerende politisk CV. Han blev i 2009 valgt til Køge Byråd som 18-årig og blev i 2015 valgt til Folketinget. Det store talent og den politiske succes fik dog en slagside, da han i 2021 blev sygemeldt med stress og af samme årsag begyndte at miste synet. Det førte til bogen ’Fartblind’, hvor han fortæller om sit stressforløb, og hvordan han selv mener at være endt der. Til sit sidste måltid reflekterer han over, hvad det intense sygdomsforløb har lært ham, og hvordan det er at skulle affinde sig med, at det også kan være en del af ens eftermæle. Politiker Jacob Mark er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4.  Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra især Berlingske (2023) skrevet af Kasper Kildegaard, Altinget (2023), Kristeligt Dagblad (2023), derudover er der brugt artikler fra TV2 (2023), Politiken (2023), Øjenforeningen (2023) og Landsforeningen af Menighedsråd (2021).See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202358 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Signe Svendsen

Med råstyrke og stamina udviklede Signe Svendsen sig over årene til at blive en Danmarks bedste sangskrivere. Hun blev i første omgang landskendt, da hun sammen med Rollo & King vandt Melodi Grand Prix i 2001 med sangen ”Der står et billede af dig på mit bord”. Efterfølgende udkom hun med en lang række bredt anerkendte albums og senest albummet ’Hvem vil ikke elskes igen,” som blev kåret som et af de ti bedste danske albums i 2022 af Politiken. Til sit sidste måltid ser hun tilbage til et liv, hvor hendes første store gennembrud i lang tid stod som en skygge over hendes egne bedrifter, og hvordan hun gennem sin karriere har forsøgt at træde ud af den skygge og blive retmæssigt anerkendt, som det hun er – en af de dygtigste danske sangskrivere.  Musiker, sangerinde og sangskriver Signe Svendsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.   Nekrologen er skrevet baseret på artikler særligt fra Politiken (2022), Gaffa (2022), Jyllands-Posten (2022), derudover er der blevet brugt artikler fra ALT (2021), Fyens Amtsavis (2022), Fyens Stiftstidende (2022) og Berlingske (2014).  See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202356 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Anna Lin

Anna Lin lærte tidligt i sin karriere, at man ikke skal være bange for at slå i bordet og turde stå ved sin egen eksistensberettigelse i en konkurrencepræget medieverden. Det var også en af grundene til, at hun blev valgt som en af de få på DR’s Talenthold. Dette førte senere til værtskaber på blandt andet DR1-klassikeren ’Kender du typen’, ’Ultra Nyt’ og meget mere.  På trods af hurtigt at have fået en vellykket karriere, så står hun stærkt ved princippet om, at hvis hun skal frem i verden, så skal det være med bløde spidse albuer og evnen til at turde tage rummet uden at træde ind foran andre. Netop dette har også gjort hende til en vigtig stemme og et forbillede for mange ved at snakke åbent om seksualitet og at kunne stå ved sine egne usikkerheder ved at være ærlig og oprigtig, i alt hvad hun foretager sig. Anna Lin er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.  Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler særligt fra Eurowoman 2023, Politiken 2022 og ALT 2021, og derudover er der blevet brugt artikler fra DR.dk fra 2018 og 2021.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202357 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Friske forårsruller med Petra Nagel, nostalgisk lam med Andreas Odbjerg og brownie med et twist af mint med Silas Holst

Det sidste måltid holder en lille pause, og imens ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i tidligere programmer. Petra Nagel får en forret bestående af frisk forårsruller fra barndommen, Andreas Odbjerg drømmer sig tilbage til sine forældres gård med lam på menuen, og til slut skal Silas Holst have en sød sag bestående af brownies med mint.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202355 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Den dyreste dåsemad med Mick Øgendahl, den billigste dåsemad med Anders Lund Madsen og en syrlig servering med Stine Bramsen.

Det sidste måltid holder en lille pause, og imens ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i tidligere programmer. Hør Mick Øgendahl være så begejstret for sin forret, at han slikker tallerkenen – eller dåsen retten bliver serveret i. Dernæst får vi også en særlig dåse fra Anders Lund Madsens barndom. Til slut får Stine Bramsen en dessertklassiker i det syrlige hjørne.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202355 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Karen Mukupa

Hun var en pioner på den danske rap og hiphop scene og viste en udadvendt og direkte drivkraft og kærligheden til musikken, som man sjældent møder. Karen Mukupas cv strækker sig langt lige fra musiker, komponist og sanger til børnebogsforfatter, tøjdesigner og studievært. Til sit sidste måltid har hun valgt en menu, der i høj grad afspejler hendes dansk-zambianske ophav, og som viser hendes store kærlighed og interesse for forskelligartede kulturer. Hun ser tilbage på et liv, hvor der har været meget glæde, men også store tab – et af de største utvivlsomt hendes åndelige søster, sangerinden Natasja, hvis eftermæle hun har taget på sig at føre videre, sådan hun aldrig bliver glemt.  Musiker, komponist, sanger, forfatter, tøjdesigner og studievært Karen Mukupa er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.  Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra Ugebladet Søndag (2023), Gaffa (2009), Lime (2013), Information, Fyens Stiftstidende (2011), Fine Spind (2018), Politiken (2018), Køge Dagblad (2022) og ALT (2017). See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/20231 hour, 34 seconds
Episode Artwork

Signe Egholm Olsen

Hun slog igennem i filmbranchen, da hun spillede over for Thure Lindhardt i filmen ’Nordkraft’. Siden har hun haft en lang række roller i både film og teateret - blandet andet i ’Borgen’ og DR’s nye serie ’Carmen Curlers’.  Som bare 10-årig begyndte skuespiller Signe Egholm Olsen at spille teater, og på det lokale teater følte hun sig hjemme, når hun sammen med sin far og hans venner spillede revy. Den samme kærlighed til film og teateret har dog været på prøve i den seneste tid på grund af det store krav om konstant tilstedeværelse, som karrieren stiller. Derfor trak hun pludselig stikket og fokuserede i stedet det meste af sin energi på tilstedeværelsen hos sine nærmeste. Nu gør hun klar til at vende tilbage til den store scene og er ved at genfinde sin kærlighed til skuespillet.  Skuespiller Signe Egholm Olsen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.  Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra særligt ALT (2020), to artikler fra ALT (2022), to artikler fra Politiken (2010), Femina (2019), Ugebladet Søndag (2019), Politiken (2014 og 2022), Berlingske (2020) og JydskeVestkysten (2009). See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/20231 hour, 17 seconds
Episode Artwork

Rosalinde Mynster

Hun fik sin filmdebut med dramaet ’To verdener’ i 2008, som også blev valgt som det danske Oscar-bidrag i 2009, men det store folkelige gennembrud kom for alvor i hendes hovedrolle som ’Fie’ i TV 2’s dramaserie Badehotellet. Da hun mistede sin far, den kendte skuespiller Søren Spanning, besluttede Rosalinde sig for at bearbejde sin sorg og savnet efter sin far ved at skrive bogen ’Min fars stemme’. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på, hvordan arbejdet med bogen var med til at lære hende om at finde sin plads i livet efter at have oplevet at miste så central en person som sin far alt for tidligt.  Skuespillerinde Rosalinde Mynster er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/20231 hour, 10 seconds
Episode Artwork

Jytte Vikkelsøe

Hun er blevet udråbt til hele Danmarks kærlighedsguru, da hun i en alder af 72 år opnåede kultstatus med bogen ”Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte”. Hun er blandt andet kendt for at lave terapi for åben mikrofon i hit-podcasten ’Hjerteflimmer for voksne’ sammen med værten Sara Bro. Parterapeut Jytte Vikkelsøe er et af de mennesker, som man hurtigt lukker ind i sit liv, fordi hun også deler ærligt og kærligt ud af sit eget - både i medgang og modgang. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på de oplevelser i livet, der har været med til forme hende til det menneske, som hun er i dag.  Parterapeut, forfatter og ph.d. Jytte Vikkelsøe er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/22/202358 minutes, 1 second
Episode Artwork

Sofie Torp

Hun er aktuel i hovedrollen i filmatiseringen af Stine Pilgaards bogsucces ’Meter i sekundet’, og spillede søsteren Anita i ’Ser du månen, Daniel’. Skuespiller Sofie Torp troede egentlig altid, at hun kun var egnet til at skulle spille teater, men det blev hurtigt tydeligt, at hun også evnede at spille i film, da hun vandt både Bodil-prisen og Robert-prisen for bedste kvindelige birolle. Til sit sidste måltid tænker hun tilbage på, hvordan hun i sit 33-årige liv har lært, at tingene ikke nødvendigvis behøver at være hårde og besværgelige for, at de er rigtige – men at jagte det sjove og lette, måske i sidste ende er det bedste for at være tilfreds med tilværelsen.  Skuespiller Sofie Torp er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. Vært: Lærke KløvedalSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/15/20231 hour, 19 seconds
Episode Artwork

Jørgen Leth

Han bliver ”lyden af Tour de France”, han er internationalt anerkendt for sine film, og for mange essensen af, hvad det vil sige at være en historiefortæller. Jørgen Leth har et ufatteligt langt og mangefacetteret cv, som spænder lige fra jazzmusik til cykelsport. Til sit sidste måltid ser han tilbage på et langt liv med et ocean af spændende og fascinerende fortællinger. Alle sammen er de med til at gøre det klart, hvorfor han for mange er agtet som et af de største kunstneriske ikoner i nyere dansk tid.  Jørgen Leth er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/8/202359 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Jacob Lohmann

Han voksede op i et kærligt hjem med en far, som selv var skuespiller. I lang tid sværgede Jacob Lohmann selv til, at han ikke ville gå i sin fars fodspor, men han ville i stedet være politibetjent. Da han startede sin uddannelse som skuespiller, var han overbevist om, at han var dygtigere end de dygtigste, men en skelsættende oplevelse fik ham til at indse, at han ingenting kunne – og her genopfandt han sit syn og tilgang på karrieren. Til sit sidste måltid ser han tilbage på en karriere, og om springet at gå fra teater og tv-serier, til at spille hovedroller i store spillefilm, og hvorfor folk stadig ikke genkender ham, når han går på gaden.  Skuespiller Jacob Lohmann er ugens gæst i ’Det sidste måltid.’   See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/1/202359 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Smoothie og avocado med Stine Pilgaard, bøf bearnaise med Kidd og masser af sød citrus med Iben Hjejle

Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge har vi besøg af Stine Pilgaard, hvis bog ’Meter i sekundet’ kommer i en filmatiseret udgave om et øjeblik. Kidd har valgt hvad han selv kalder en kliché til sin hovedret. Til slut skal vi have sødme og citron med den skønne Iben Hjejle.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202355 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Fri fortolkning med René Dif, det sidste stykke smørrebrød med David Dencik og det store ostebord med Christine Feldthaus.

Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have besøg af musiker René Dif, som har givet Jonas rimeligt frie tøjler. Skuespiller David Dencik har valgt det kolde smørrebrødsbord til sin sidste nadver. Til slut har kommunikatør Christine Feldthaus bestilt et helt fantastisk ostebord.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202354 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Østers med Morten Pape, hel fisk med Hanne Boel og rødgrød med fløde med Line Jensen

Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en programklassiker i selskab med Morten Pape. Hanne Boel skal have en hel grillet fisk til hovedret. Til dessert slutter vi af med den danske nationalret, når det kommer til dessert – nemlig rød grød med fløde – sammen med Line Jensen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/202354 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Brunch med Bille August, pizza med Drew Sycamore og kringle med Nikolaj Stokholm

Imens det sidste måltid holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet, med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en klassisk brunch med filminstruktør Bille August. Musiker Drew Sycamore har valgt en all-time favorite hos de fleste danskere, nemlig en god gammeldags pizza. Til dessert skal vi have en bid kringle med komiker Nikolaj Stokholm.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202356 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Helt særlig champagne med Christian Stadil, en klassiker fra 7-Eleven med Lærke Bagger og pandekager med Anders Breinholt

Imens 'Det sidste måltid' holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet med klip fra tidligere måltider. Vi skal have en milliardær Christian Stadils egen champagne, men strikdesigner Lærke Bagger har fået Jonas ned og hente godter fra 7-Eleven, og Anders Breinholt snakker om død over pandekager med is.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/31/202255 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

En klassiker fra havet med Nikolaj Hübbe, snapseviser med Mogens Jensen og en sød favorit med Nikoline Werdelin.

Imens 'Det sidste måltid' holder en pause, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i programmet med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have en programklassiker med balletmester Nikolaj Hübbe. Mogens Jensen inviterer til snapseviser og smørrebrødsbord, og til sidst slutter vi af med besøg fra Nikoline Werdelin, som har bestilt en sød klassiker af en dessert til at slutte sit sidste måltid af på.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/202253 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Petra Kleis

Hun er en af de mest eftertragtede fotografer i Danmark, og alle vil have deres billede taget af lige netop hende. Selvom det nok ikke er alle, som kender til Petra Kleis, så er det med garanti alle, der har stødt på hendes arbejde som fotograf. Hun står blandt andet bag de ikoniske nøgenbilleder af Tobias Rahim, har portrætteret Keld og Hildas kærlighed på forsiden af Euroman og taget nogle af de mest ærlige billeder af Helle Thorning-Schmidt. Da hun var 13 år, blev Petra Kleis bror kørt ned af et tog. Det var en ulykke, som splittede hendes familie fra hinanden, og som har gjort det til en kamp for hende at kunne finde ro og tryghed i sit familieliv den dag i dag. Fotograf Petra Kleis er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202259 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Erann DD

Han debuterede som sanger i funkbandet Zapp Zapp og står bag kæmpe hits som ”Still Believing” og ”Hjertet ser”. Erann David Drori voksede op i en jødisk familie, hvor regler og religion fyldte så meget, at han blev sendt på klosterskole i Israel, da han var 12 år gammel. Det holdt dog kun 3 år, inden hans mor hentede ham hjem til Danmark igen. Han ville egentlig have været pilot, men kærligheden og talentet for musik endte med at være vigtigere og fik ham til at vælge en karriere som musiker. Til sit sidste måltid ser han tilbage på et liv, hvor kærligheden for musikken har været det altoverskyggende.  Erann DD er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202257 minutes, 1 second
Episode Artwork

Simon Kvamm

Han er en af Danmarks mest succesfulde og anerkendte entertainere. De fleste har et forhold til Simon Kvamm, om det er som rockeren Baune fra satireprogrammet ’Drengene fra Angora’, eller når man hører hans ikoniske stemme i bands som ’Nephew’, ’De eneste to’ eller ’Hugorm’. Til sit sidste måltid reflekterer han over, hvad der har givet ham den drivkraft, der har gjort ham til den, han er i dag, og hvordan en umotiveret knytnæve til halbal for mange år siden stadig fylder hos ham, når han vågner om morgenen.  Musiker og entertainer Simon Kvamm er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202259 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Anja Cetti Andersen

Hun forsker i noget så romantisk som stjernestøv og er professor i astronomi og astrofysik. Anja Cetti Andersen er en af de dygtigste formidlere i Danmark og har en helt særlig evne til at gøre nogle af universets mest komplicerede elementer letforståelige for alle og enhver. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv og en karriere, der er drevet af lysten til at ville det hele, selvom hun måske ikke altid har tid til det. Astronom og astrofysiker Anja Cetti Andersen er ugens gæst i ’Det sidste måltid’ på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202259 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Peter A. G.

Han har spillet musik hele sit liv og er forsanger i Danmarks ældste og mest sejlivede rockband. Selvom Peter A. G. egentlig ikke kan lide sin egen stemme, så har det ikke holdt ham fra at spille i Gnags i over 50 år og synge deres velkendte sange som ”Vilde kaniner” og ”Mr. Swing King”. Nu er han aktuel med en ny bog, hvor han, ligesom til sit sidste måltid, ser tilbage på sine snart 70 år, og hvordan det er lykkedes ham at blive anerkendt som en af Danmarks største musikere på trods af meget modstand fra de finere kulturklasser. Sanger, sangskriver, musiker, billedkunstner, forfatter, businessman, entreprenør, sprællemand, kropshumorist og shaman Peter A. G. er ugens gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202256 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Anders Agger

Han er mesteren af nærvær og autenticitet, og en af de dygtigste dokumentarister vi har i Danmark. Selvom Anders Agger startede sin journalistiske karriere som nyhedsjournalist, pegede hans arbejde altid mere over i tv-antropologi end egentlig nyhedsjournalistik. Med programmer som ’Indefra – Med Anders Agger’ og ’Anne og Anders’, viste han sit særlige talent for både at interviewe, men også at formidle selv de sværeste fortællinger. Til sit sidste måltid reflekterer han over et liv, hvor hans naturlige lyst til at snakke med mennesker også blev hans levevej og identitet. Journalist og dokumentarist Anders Agger er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/202257 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Caspar Eric

Han er kendt for at skrive om de hårde og svære følelser, for at fremhæve hvad der er galt i vores samfund. Digter og forfatter Caspar Eric var med til at give liv til en ny måde at skrive digte på, da han i 2014 udkom med digtsamlingen 7/11. Han er født med cerebral parese, også kaldet en spastisk lammelse, som han også har brugt til at sætte vores verdensbillede, og syn på handicap til debat.  Digter og forfatter Caspar Eric er ugens gæst i 'Det sidste måltid'.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/202256 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Josephine Park

Hun har vundet priser for hendes roller i ’Venuseffekten’ og ’Doggystyle’, men blev for alvor kendt for rollen som Isa i DR-serien ’Arvingerne’. For Josephine Park var skuespillet til tider som en forelskelse, noget hun hengav sig til, i sådan en grad at det kunne få alt andet til at forsvinde. Da hendes lillesøster døde pludseligt, blev skuespillet også en hjælp i hendes sorg, det blev en form for tiltrængt pause, der hjalp hende videre i livet. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv, hvor hun har fundet sin egen vej til at gøre kunsten meningsfuld og sommetider endda livgivende. Skuespiller Josephine Park er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/26/202256 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Fristelser fra havet med Anne Mette Hancock, julemad med Nicolaj Kopernikus og en mix af crumble med Claes Bang

Imens Lærke holder efterårsferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have det bedste fra havet med krimiforfatter Anne Mette Hancock. Skuespiller Nicolaj Kopernikus blev snydt for julemaden og tager nu revanche og så slutter vi med en god blandet dessert med crumble til skuespiller Claes Bang.    Vi er tilbage igen med det sidste måltid, i normal format i næste uge – god efterårsferie!See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/19/202256 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Alberte Winding

Hun blev kendt som Luna fra Bamses billedbog, og har for mange været indbegrebet af børne-tv. Alberte Winding er en som mange vil forbinde med varme minder, med hendes nære og rørende musik. Både hits til børn som ”Bim Bam Busse”, men nogle har måske også grædt en rørt tåre når ”lyse nætter” er blevet spillet. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv, hvor blandt andet tabet af hendes mor har gjort hende klogere på at forstå livet, og ikke mindst sig selv.  Alberte Winding er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/12/202256 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Jakob Ellemann-Jensen

Han er formand for Venstre og en af de tre statsministerkandidater til det kommende Folketingsvalg. Til sit sidste måltid ser Jakob Ellemann-Jensen tilbage på en opvækst i et hjem, hvor politik altid var vigtigt og fyldte meget, men ikke var noget som interesserede ham selv synderligt. Det var også en opvækst, hvor hans hang til humor og drillerier ofte ledte til buksevand i skolegården. Det er den samme hang, som har fulgt ham videre i sit voksne liv, og som han stadig øver sig i at tøjle for ikke at fremstå som den arrogante politiker, kritikere har udset ham til at være. Jakob Ellemann-Jensen er gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/2/202256 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Mette Frederiksen

Hun er Danmarks statsminister og formand for Socialdemokratiet. Mette Frederiksen er et menneske, som alle danskere har en holdning til. Det kommer også til udtryk med de mange navne, hun er blevet kaldt gennem tiden. Som da hun under første del af coronaepidemien fik kælenavnet ”Mettemor”. Andre navne er knapt så positive, som da hun for eksempel blev kaldt for ”Mink-Mette”, ”Slette-Mette” og ”Magt-Mette” af kritikere. Til sit sidste måltid ser Mette Frederiksen tilbage på sit liv og karriere og reflekterer over de beslutninger, der har fulgt med. Hvorfor hun hellere vil være magtfuldkommen end magtesløs i sit erhverv som statsminister, hvordan hendes køn har givet hende en hårdere medfart i hendes politiske liv, og hvorfor hun er blevet til det menneske, hun er i dag. Mette Frederiksen er gæst i 'Det sidste måltid' på Radio4.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/27/202256 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Karl William

Han strøg ind på den danske musikscene med albummet ’Døende’, der på rekordtid sikrede ham en solid placering som en af de mest lyttede danske kunstnere. Han vandt talentprisen ved P3 Guld, og blot et år efter vandt han hovedprisen ved samme prisuddeling. Karl Williams musik er tæt og personlig, og derfor gjorde det kun tilværelsen som musiker – og ikke mindst som menneske - kompliceret og besværgelig, da hans mor blev syg med kræft. En sygdom, der kostede hende livet og kastede den unge musiker ud i et limbo, hvor han skulle forsøge at finde sig selv i sorgen efter at have mistet en af grundsøjlerne i sin tilværelse. Først efter han gik caminoen alene, er han for alvor ved at genfinde sig selv. Musiker Karl William er ugens gæst i det sidste måltid på Radio4. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/24/202256 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Anne Glad

Du kender hende som livsstilsekspert fra 'Kender du typen?' på DR, hvor hun afkoder danskerne og gør os alle klogere på, hvem vi er. Hun har med sine mange års erfaring i reklamebranchen en helt særlig evne for at forstå mennesker, og hvordan vi definerer os selv. Til sit sidste måltid ser hun tilbage sit liv og på, hvordan hun er blevet formet af at følge sin mavefornemmelse og ikke være bange for at tage store beslutninger i livet. Beslutninger, der har ført til en skilsmisse og en omvæltning fra idyllisk familieliv i ligusterkvarteret til et liv i storbyen. Anne Glad er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202257 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Frederik Cilius

De fleste ser Frederik Cilius som manden, der er inde i seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i radioprogrammet ’Den Korte Radioavis’. Et radioprogram, som også var med til sikre ham og makkeren Rasmus Bruun prisen som årets komikere. Som barn var Frederik Cilius ikke helt som de andre børn, hans søsters venner kaldte ham underlig, og det var måske ikke helt ved siden af. Han begyndte i en tidlig alder at ryge pibe samt at drikke whiskey, og allerede som 5-årig blev han forelsket i klassisk musik. Til sit sidste måltid skal vi genbesøge nogle af Frederiks største madoplevelser akkompagneret med en god italiensk bællevin. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/7/202256 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Gefilte fish med Kaspar Colling, vild Wagyu med Bjarke Ingels og godt med nougat i selskab med Tine Høeg

Imens Lærke er på sommerferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi tilbage til barndommen med Kaspar Colling Nielsen, der får en traditionel jødisk ret. Vi skal et smut til Japan, når Bjarke Ingels får et af programmets mere omfattende serveringer. Til slut skal Tine Høeg af masser af sødt, og godt med nougat akkompagneret af en omgang Nescafé.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202255 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Kaffe med Søren Ryge, Anders Morgenthalers klimavenlige comfort food og lidt sødt sprut med Signe Molde

Imens Lærke er på sommerferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi rigeligt med kaffe sammen med Søren Ryge. Anders Morgenthaler har ønsket klimavenlig comfort food, som også endte med at blive en af programmets mest populære retter. Til slut skal Signe Molde have noget sødt, men også lidt sprut at slutte sit sidste måltid på.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202256 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Vildt med Knud Brix, fisk i det bedste selskab med Mette Blomsterberg og nostalgisk øllebrød med Rasmus Bjerg

Imens Lærke er på sommerferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne uge skal vi have hjemmeskudt vildt med Knud Brix, efterfulgt af en hovedret tænkt i festligt lag med Mette Blomsterberg. Til sidst slutter vi med ren barndoms nostalgi når Rasmus Bjerg får serveret øllebrød.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202256 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

En kæmpe burrata med Flemming Møldrup, med Esben Bjerre på D’Angleterre og noget supersødt med Geeti Amiri

Imens Lærke er på sommerferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne episode skal vi til italien med Flemming Møldrup. Esben Bjerre har rykket sit sidste måltid til D’Angleterre hvor der bliver presset and. Til desserten skal Geeti Amiri have en supersød klassiker mellemøstlig klassiker.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/202254 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Caviar og rugbrød med Brügger, fri leg med Tine Høeg og masser af chokolade med Helle Thorning

Imens Lærke er på sommerferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne episode skal vi have en lidt utraditionel kombination til forret med Mads Brügger. Der er næsten fri leg når Tine Høeg skal have sin hovedret. Til slut er der taget rigeligt af chokolade med til Helle Thorning-Schmidts sidste dessert.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202253 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Østers med Paprika, pighvar og kaviar med Bo Bech og rømmegød med Simon Jul - sommer-highlights

Imens Lærke er på sommerferie, ser vi tilbage på nogle af de bedste øjeblikke i Det sidste måltid med klip fra tidligere programmer. I denne episode skal vi tilbage til Hotel Sanders og dengang Jonas lige var startet som kok på programmet. Vi begynder med en omgang østers med Paprika Steen, efterfulgt af en hovedret med Bo Bech som blandt andet består af pighvar og kaviar. Til slut skal vi høre slutningen på Simon Juls nekrolog imens der bliver spist Rømmegrød. Husk at du kan lytte til alle tidligere udsendelser og klippene i deres fulde længde i vores app.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202256 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Tina Dickow

Hun er en af de største danske sangere, og har med sin fantastiske stemme og gribende tekster, sunget sig ind i danskernes hjerter siden sin kommercielle debut i 2005. Nu er Tina Dickow aktuel med et nyt album, som på mange måder er et produkt, af at have fundet en ny form for følsomhed under corona-pandemien. En følsomhed som også har forankret sig når hun står på scenen, og som har givet plads til at opleve og nyde glæden ved musikken på en helt ny måde. Tina Dickow er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202253 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Lotte Kaa Andersen

Opvokset i en lille by i Nordjylland lå det ikke i kortene, at Lotte Kaa Andersens drøm om at blive forfatter og søge kunsten skulle gå i opfyldelse. Ikke desto mindre stoppede det hende ikke fra at gå efter det, hun brændte for, hvilket senere affødte den anmelderroste Hellerup-trilogi og bogen ’Den Inderste Kerne’. Forfatter Lotte Kaa Andersen er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202254 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Peter Sommer

Det var først sent i livet, at Peter Sommer fandt sit kald i livet som musiker og sangskriver. På trods af det har han gennem det meste af sin karriere kæmpet med en usikkerhed på sine evner som musiker. Først da han fandt sammen med Simon Kvamm i duoen ’De Eneste To’, begyndte han for alvor at nyde at stå på scenen. Til sit sidste måltid reflekterer han over rejsen fra at være ukendt drivert i Skanderborg til at blive anerkendt som en af de dygtigste sangskrivere i Danmark. Musiker og sangskriver Peter Sommer er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202256 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Mikkel Frey Damgaard

Efter at have givet afkald på tilværelsen som fast tv- og radiovært, har han fundet sin hylde langt væk fra København. For Mikkel Frey er det at fiske blevet noget meditativt, der har hjulpet ham til at acceptere og forstå sin plads i livet. Samtidig har det meditative været som et værktøj til at bearbejde den angst og usikkerhed, der er forbundet med hans fars selvmord. Journalist og forfatter Mikkel Frey Damgaaard er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202253 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Esben Dalgaard

Esben Dalgaard er uhelbredeligt syg med modermærkekræft, og hans sidste og største mission er at aftabuisere døden, så han kan få mest ud af livet,  inden han selv skal herfra. Under sit sidste måltid fortæller han om, hvordan han har lært at være der for sine nærmeste, og så tager han programmets første ølbong.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202256 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Medina

Der findes formentlig ikke en, der ikke kan synge med på ‘Er du ensom’ eller ‘Kun for mig’. Medina er dronning af dansk pop, men sangerindens succes har også haft en slagside. Meget tidligt i hendes karriere lærte hun, at presseomtale langt fra altid førte noget godt med sig, og at hun derfor blev nødt til at have fuld kontrol over sin egen fortælling. Under sit sidste måltid ser hun tilbage på et liv, hvor hun har lært at hvile i sig selv og ikke lade sladder og dårlig omtale holde hende fra musikken.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202256 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Emma Sehested Høeg

Hun bliver hyldet som Danmarks nye multitalent, og med evner inden for alt lige fra skuespil, musik og til at skrive, rammer hun tidsånden på en unik måde, som ikke er set før med forestillinger som ’Velkommen til Pandora’ og ’Lolita for altid’. Skuespiller og sanger Emma Sehested Høeg er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202256 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Christopher Læssø

Han er især kendt for sine værtsroller på TV, men for Christopfer Læssø har det altid været skuespillet, der var hans drøm. Som dreng voksede han op i et miljø, hvor fascinationen af teater var minimal, hvorfor han også løj overfor klassekammeraterne, når han hellere ville gå til teater end til fodbold. Et miljø, der også havde givet ham en anden tilgang til livet, end de fleste af kollegaerne, da han kom ind på Statens Teaterskole. Her skulle han pludselig jonglere mellem livet som upcoming skuespiller, og at blive far som 25-årig Skuespiller Christopher Læssø er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202256 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Kristian Leth

Kristian Leth er lykkedes med det meste - uanset om det er som journalist, forfatter eller musiker. Først nu som 42-årig er Kristian Leth dog for alvor klar til at sætte ord på, hvordan det var at vokse op i et hjem, hvor kunsten og poesien ofte trumfede familielivet. Og hvis han skulle dø i dag, ville hans sidste punktum i eftermælet være hans seneste bog, hvor han for første gang italesætter sine oplevelser med at vokse op i et kunstnerhjem og at kæmpe for retten til at blive anerkendt for sine egne præstationer, uden at skulle stå i sine forældres skygge. Kristian Leth er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202254 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Anna Thygesen

Som en af de skarpeste kommunikatører i landet taler hun lige ud af posen, uanset hvor upopulært det måtte være. Af samme grund har hun lært at leve med dødstrusler i indbakken og tilsvininger fra dem, der er uenige med hende. Med det tunge tab af sine forældre i bagagen føler hun sig forbandet forpligtet til at få det bedste ud af sit liv, og under sit sidste måltid ser hun tilbage på, hvordan PFA-sagen gav hende berømmelse og en gylden chance midt i krisen for at skabe sin karriere. Kommunikationsrådgiver Anna Thygesen er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202256 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Gry Jexen

Hun har gjort det til sin kamp at skrive kvinder ind i historien, på en mere moderne måde. Under sin uddannelse som historiker blev Gry Jexen hurtigt opmærksom på, at der i den traditionelle historieformidling manglede et perspektiv, hvor verdenshistoriens mest indflydelsesrige kvinder fik lige så meget spalteplads som mænd. Derfor startede hun initiativet ”Kvinde, kend din historie”, der over de seneste år har givet historiens største kvinder et velfortjent spotlys. Forfatter og historiker Gry Jexen er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202257 minutes
Episode Artwork

Christian Tafdrup

Han fik os til at sidde på kanten af biografsæderne med filmen ’En frygtelig kvinde’. Nu er Christian Tafdrup klar med sin næste film, der allerede nu har mødt bred anerkendelse i anmeldermiljøet. I sit unge liv lod Christian Tafdrup sig hverve af pinsekirken. I dag lever han et liv langt fra pinsebevægelsen, men fascinationen af det ekstreme og verdens mørke sider hiver stadig i ham – og det er måske derfor, han har en hel unik evne til at lave film, der rammer et publikum særligt dybt. Skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter Christian Tafdrup er ugens gæst i det sidste måltid. Nekrologen er skrevet på bagrund af en række artikler primært en fødselsdagsomtale fra Politiken i 2018 af Simon Løber Roliggård, fra filmmagasinet Ekko og fra radioprogrammet Sørine og Kærligheden fra 2021.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/202255 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Andreas Odbjerg

“I morgen er der også en dag” synger han i radioen. Alligevel vinder frygten for døden dagligt ind på Andreas Odbjerg, hvis liv ellers står alt andet end stille. I sine hænder holder han for tiden den ene pris efter den anden. Det, før han endnu har udgivet sit debutalbum. Som musiker og sangskriver rammer Andreas Odbjerg en hel særlig ånd, der gør hans musik personlig, men samtidig relaterbar for de fleste, der lytter. Musiker og sangskriver Andreas Odbjerg er ugens gæst i det sidste måltidSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/202256 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Ditte Ingemann

Hun har haft døden tæt inde på livet, da hun mistede først sin far og senere sin mand til kræft. Tabene inspirerede hende til at hjælpe andre med at styrke deres kulinariske evner og fik hende til at skrive Danmarks første kogebog henvendt til kræftramte. I dag ser Ditte Ingemann tilbage på et liv, som er præget af dem hun har mistet, og af tanker om, hvordan man kommer videre efter at have mistet sit livs kærlighed alt for tidligt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/202256 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Silas Holst

Han skrev international TV-historie, da han som den første nogensinde, dansede og vandt ’Vild med dans’ med en mandlig partner. Den store opmærksomhed i medierne brugte han til at fortælle åbent om en opvækst med hård mobning og om det lykkelige liv som regnbuefamilie. Silas Holst har ADHD, som han først fik diagnosticeret i en sen alder, og som har betydet, at han lever sit liv på en helt særlig måde. På premieredagen for musicalen Kinky Boots, hvor han spiller hovedrollen, får Silas Holst sit sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/202256 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Stine Bramsen

Drømmen om at være verdenskendt endte med at være så dyrt købt, at det i sidste ende ikke var kampen værd for sangerinde Stine Bramsen. Under sit sidste måltid ser hun tilbage på de konsekvenser, hun mærkede ved at blive en landskendt popstjerne allerede i sine teenageår, og hvordan det var at sige farvel til det succesfulde popband Alphabeat og i stedet vende tilbage til en solokarriere.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/202256 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Anders Lund Madsen

Anders Lund Madsen har en helt særlig evne til at snakke med mennesker. På trods af det, var han ensom som barn. En ensomhed der først forsvandt senere i livet, men som stadig har hængt ved, i måden han lever sit liv på, og hvad der interesserer ham. Til sit sidste måltid skelnes der mellem gourmet med gran og hummer, til barndommens livret – en lettere tarvelig dåseravioli, og et udvalg af alskens oste. Journalist Anders Lund Madsen er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/202256 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Kidd

Den danske musikscene fik et granatchok, da han indtog den helt udenom den etablerede musikbranche og hittede stort med ‘Kysset med Jamel’ og ‘Ikk lavet penge’. Lige siden har han været med til at redefinere dansk rap. Under sit livs sidste måltid ser han tilbage på en karriere, hvor han har lært ikke at tage nære venskaber for givet, og han fortæller, hvordan en tur i fængsel gjorde ham til et bedre menneske. Nicholas Westwood Kidd er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202255 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Iben Hjejle

Hun er blandt Danmarks dygtigste skuespillere, og har spillet med i adskillige film og serier i både ind- og udland. På trods af flere store tilbud om castings i udenlandske film som f.eks. Ringenes Herre, så valgte Iben Hjejle at fokusere sin karriere på den danske film- og tv-scene. I en alder af 50 år, ser hun tilbage på sine mange succeser, men også de helt store nedture i livet. Hvor tabet af sin mor, og to nervesammenbrud har lært hende at kende sig selv og hvile i sine egne evner og ønsker. Skuespiller Iben Hjejle er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202254 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Mick Øgendahl

Gennem sin snart 30-årige karriere har Mick Øgendahl formået at fastholde titlen som en af Danmarks største komikere. Under sit sidste måltid kigger han tilbage på, hvordan han har udviklet sig som både komiker og menneske og er blevet mere fortrolig med at omfavne sine egne følelser.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/16/202254 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Petra Nagel

Hun er den første dansker, der har født for åben skærm, og hun er kendt for altid at bruge sig selv og især sin krop i sine TV-programmer. Under sit sidste måltid funderer Petra Nagel over, om hendes karriere i virkeligheden har peaket i en for tidlig alder, og om en tilværelse på barsel og som vært på Go’ aften Live overhovedet er vildt nok for den 37-årige TV-vært.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202256 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Jeanett Albeck

Hun har altid fået at vide hun var for meget, og fyldte for meget med sin blotte tilstedeværelse. Efter flere års grundig selvransagelse, er Jeanett Albeck nu nået til den afklaring, at hun hellere vil være for meget end for lidt. Til sit sidste måltid ser hun tilbage på sit liv, og hvordan hun har lært at finde sit helt eget sted i tilværelsen. Kunstner, komponist, snager og skuespiller Jeanett Albeck er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/12/202153 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

René Dif

Han er en vaskeægte legende i dansk musik. Sammen med bandet Aqua var René Dif med til at skrive musikhistorie som det bedst sælgende danske band nogensinde. Nu ser han tilbage på en opvækst, der har lært ham, at den eneste vej til succes er hårdt arbejde og en stålfast tro på sig selv. René Dif er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/202154 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ane Halsboe-Jørgensen

Hun er Danmarks Kultur- og Kirkeminister, men hvem er Ane Halsboe-Jørgensen, når hun ikke sidder i Folketinget og forholder sig til politik? Gennem hendes sidste måltid lærer vi den 38-årige nordjyde at kende og hører om, hvordan en solid opvækst i Fjerritslev skabte grobunden for hendes politiske arbejde. Samme opvækst har også gjort hende til et menneske, som altid tænker, at glasset er halvt fuldt og forsøger at gå til verdenen med en evig optimisme. Nekrologen er skrevet på baggrund af artikler fra Altinget, Politiken, Information, Akademikerbladet, Alt for Damerne, Kristeligt Dagblad og Billedbladet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/202155 minutes
Episode Artwork

David Dencik

Med fast base i Danmark tager James Bond-aktuelle David Dencik sig selv i konstant at opsøge sine svenske rødder. Ophavet i nabolandet på den anden side af sundet drager ham - både i hans familieliv, men også i sit virke som skuespiller. Mens han indtager sit livs sidste måltid, funderer David Dencik om sin lyst til at altid kunne tilpasse sig uanset omgivelser og omstændigheder, og hvordan netop den lyst kan harmonere med en tilværelse som både familiefar og international skuespiller.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/202155 minutes
Episode Artwork

Christine Feldthaus

Hun er en vaskeægte menneskekender, som de fleste af os har set i programmerne ’Kender Du Typen og ’So F***king Special’, hvor hun gang og gang igen, har vist os danskere hvor forudsigelige vi egentlig kan være i vores vaner og tanker. I sit sidste måltid kigger hun tilbage på sin mangeårige karriere, og hvordan vedholdenhed og tro på sig selv skaffede hende drømmejobbet i reklamebranchen imod alle odds. En branche som siden skulle vise sig at være særligt hård at overleve i. Christine Feldthaus er ugens gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/202155 minutes
Episode Artwork

Morten Pape

Han debuterede som forfatter i 2015 med romanen ’Planen’, der blev rost til skyerne af anmelderne og som vandt BogForums Debutantpris samme år. Morten Pape er ikke bange for at tage bladet fra munden om sin egen opvækst i Urbanplanen på Amager. Det er en både hård og trist fortælling om at vokse op i et miljø, hvor hårde kår, trusler og chikane er hverdag. Nu spiser han sit sidste måltid og reflekterer over sit liv som succesfuld forfatter, men stadig med en evigt nagende frygt for, at alt det gode i hans liv kan forsvinde om et øjeblik. Forfatter Morten Pape er ugens gæst i det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/202155 minutes
Episode Artwork

Hanne Boel

Hun var lyden af Danmark i slut 80’erne og start 90’erne, da hun opnåede enorm succes i både ind- og udland på rekordtid. Hanne Boel var- og er en af de helt store ikoner, når det kommer til den danske musikhistorie med hits som ”Don’t Know Much About Love” og ”(I Wanna) Make Love to You”, der var med til sikre hende titlen som en af de bedst sælgende danske musikere nogensinde. Nu spiser hun sit sidste måltid, og ser tilbage på sit liv, og reflekterer over hvordan hun håber at blive husket når hun engang skal dø.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/30/202155 minutes
Episode Artwork

Line Jensen

Krøllede stregmennesker med skæve øjne, hængende bryster og morsomme ytringer i talebobler. Formentlig er det også det, du forbinder med Line Jensen – illustratoren, der med små tegninger tegner store fortællinger. Gumlende på sit sidste måltid reflekterer illustratoren over, hvordan hun siger ja til det, hun virkelig gerne vil have – både, når det kommer til livet, men også til noget så lavpraktisk som det, hun får serveret, når hun spiser i det hele taget. Line Jensens bramfrie tilgang til hverdagen præger hendes tegninger, men selvom hun flittigt deler ud af sig selv og hverdagens frustrationer på Instagram, så er hun stadig ved at finde ud af, hvordan hun skal dele sine mest følsomme fortællinger.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/202155 minutes, 1 second
Episode Artwork

Drew Sycamore

På kort tid er det lykkedes musiker Drew Sycamore at blive et ikon i musikbranchen. Med hits som ’45 Fahrenheit Girl’, ’Take It Back’ og ’I Wanna be dancing’ har hun formået at placere sig i Gramex top-10 over mest spillede kunstnere, som den første kvindelige musiker nogensinde. Under sit sidste måltid reflekterer Drew over sit liv som kunstner, og hvordan hendes mors død har vækket en spirituel side af hende. Musiker Drew Sycamore er ugens gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/202154 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Lærke Bagger

Det er nok de færreste, der helt forstår, hvordan en hjemmestrikket sweater kan koste tusindvis af kroner. Men når du ser på en af Lærke Baggers farverige sweatre, pakket ind i perler og mønstre, så giver det lige pludselig mening. Hun var med til at gøre strik cool og tilgængeligt, når hun underholdt sine mere end 140 tusind følgere på sociale medier med sit livs op- og nedture og sin strikkunst og sværger til, at livet skal være sjovt og ikke altid behøver at være perfekt. Strikdesigner Lærke Bagger er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/202155 minutes
Episode Artwork

Nikolaj Stokholm

Siden Nikolaj Stokholm var dreng, har han haft et ønske om at få folk til at grine. Et ønske, der også er blevet anerkendt, da han tidligere på året vandt prisen som ’Årets komiker’ til Zulu Comedy Galla, hvor han også var vært. Rollen som vært havde dog en bagside, da han blev anklaget for at bagatellisere #MeToo bevægelsen og for stjæle indhold fra andre komikere. I sit sidste måltid ser Nikolaj Stokholm tilbage på showet og på hele sin karriere – og han reflekterer over sin egen rolle som komiker samt hvordan han adskiller sig fra resten af hans branche. Nikolaj Stokholm er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/202155 minutes, 1 second
Episode Artwork

Stine Pilgaard

Romanen ’Meter i sekundet’ vandt De Gyldne Laurbær i 2020, hvor anmelderne især bed sig fast i Stine Pilgaards underholdende måde at skrive på – men hvilket pres sætter det på ens egen selvforståelse og fremtoning pludselig at blive hyldet som sjov? Det er en af de ting, som Stine Pilgaard reflekterer over, mens hun spiser sit sidste måltid. Samtidig tager hun os med ind i sit finurlige tankeunivers, som giver et særligt indblik i, hvorfor hun netop er en af tidens mest læste forfattere i Danmark. Stine Pilgaard er ugens gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/25/202155 minutes, 1 second
Episode Artwork

Anders Breinholt

De fleste stiftede for alvor bekendtskab med Anders Breinholt, da han slog igennem med kæmpesuccesen ’De Sorte Spejdere’ på P3. Siden har han været vært på en lang række programmer – hvoraf en af de mest ikoniske uden tvivl er ’Natholdet’. Under sit sidste måltid afslører Anders dog noget for Lærke, der gør, at hele hans eftermæle pludselig bliver vendt på hovedet – og den nekrolog, der var skrevet til programmet, må skrives helt om. Radio- og tv-vært Anders Breinholt er ugens gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/13/202156 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Christian Stadil

Christian Stadil er en af de få danskere, som kan kalde sig selv for milliardær. Udover at have ansvaret for over 120 virksomheder, har han samtidig gang i en lang række andre projekter, blandt andet som champagneproducent. Selvsamme champagne danner også rammen for hans sidste måltid, hvor samtalen blandt andet kommer ind på, hvad der egentlig skal ske med Christian efter hans død – han har nemlig en klar plan, der involverer et mausoleum, Leonard Cohen og champagne i stride strømme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/11/202155 minutes
Episode Artwork

Bille August

Han har vundet stort set alle priser, der er at vinde i filmverdenen og er aktuel med ’Pagten’, der netop nu kan ses i de danske biografer. Over en brunch ser filminstruktør Bille August tilbage på sit liv og ikke mindst på sit kunstneriske virke; Om harmonien mellem at tilfredsstille sit skabersind og samtidig være far for sine otte børn, og om lysten og viljen til at lave film, så længe han lever.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/3/202157 minutes
Episode Artwork

Bjarke Ingels

Han er leder af arkitektgruppen BIG, og så bygger han huse på månen. Arkitekt Bjarke Ingels er ikke bange for at drømme stort og se det mulige, hvor alle andre ser det omvendte. Times magazine har tidligere kåret ham en af de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden – med god grund. Bjarke Ingels er denne uges gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/3/202156 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Kaspar Colling Nielsen

Det var en helt særlig angst for døden, der optog Kaspar Colling Nielsen i hans yngre år. En angst, der især greb ham, da han mistede sin mor som 19-årig. Det tragiske dødsfald skabte en målrettethed hos Kaspar, som var grobunden for, at han skrev sin første roman. Nu har forfatteren fundet ro - og er nået til et punkt i sit liv, hvor han ikke længere føler sig bange for at skulle dø.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/202157 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Signe Molde

Det er få, der tør spørge, om statsministeren ikke kan svare lidt sjovere, men en af de få, der ikke er bange for det, er Signe Molde. Hun er kendt som kvinden, der ikke viger tilbage for at stille de spørgsmål, andre ikke tør, ligegyldigt hvor pinlige eller akavede de måtte være. Selvom det kan virke let for Signe Molde i situationen, er det dog på ingen måde letkøbt. For netop de spørgsmål kan holde hende vågen om natten.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/202156 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Morten Messerschmidt

Fra en meget ung alder har Morten Messerschmidt formået at skille sig ud fra mængden. Dels da han som ung teenager forelskede sig i klassisk musik. Dels i sit politiske virke, hvor hans synspunkter ofte skiller vandene. Det har også medført uforudsete oplevelser, der får ham til at tvivle på, om han ville have valgt den politiske karriere, hvis han havde kendt til de medfølgende konsekvenser i dag. Han er for nylig blevet værge for sin afdøde søsters børn og står mit i en tilværelse, hvor han på ingen måde er klar til selv at skulle dø.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/202157 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Claes Bang

Gennem sine mere end 20 år som skuespiller, har de fleste danskere stiftet bekendtskab med Claes Bang. Det var dog først efter en prisvindende præstation i filmen ’The Square’ at han endelig modtog bred anerkendelse for sit talent. Det gav anledning til et internationalt gennembrud, der for alvor har sat gang i hans karriere. Samtidig har det givet plads til eftertænksomhed hos ham selv, over hvad der driver ham som skuespiller og menneske. Claes Bang er denne uges gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/202156 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Søren Ryge

I adskillige årtier har han sendt TV direkte fra sin egen have og uge efter uge formået at fastholde hr og fru Danmarks lyst til at høre om gulerødder og blomsterbede. Han har en helt særlig evne til at se og fremhæve det unikke i de mennesker han møder, en evne, der netop har gjort ham til et ikon i danske medier. Nu er han færdig med at sende live fra haven, og i en alder af 75 år fylder døden helt naturligt meget hos Søren Ryge. Mæt af dage er han dog langt fra, og han har hverken tænkt sig at stoppe med at lave TV eller med at skrive.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/28/202155 minutes
Episode Artwork

Rasmus Bjerg

Han er kendt vidt og bredt for sine mange forskellige roller, og især de sjove af slagsen, hvor han ynder at fremstå som den let kluntede, muntre og klovnede type. Men en konfrontation med sin egen dødelighed og en nyfunden eftertænksomhed har vækket noget i Rasmus Bjerg. Han er færdig med at være klovnen i rummet – og er klar til at gå en helt ny vej i livet, som han stadig ikke selv ved hvad bringer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/202156 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Mette Blomsterberg

Hun introducerede os for udtryk som ”flot snit” og ”god sprøjteteknik”, da ’Den Store Bagedyst’ første gang tonede frem på danskernes fjernsyn. Siden har hun været med til at give danskerne en større lyst til at blive bedre i køkkenet. De fleste kender hende som hudløst ærlig og kompromisløs. Efter sin mors død har hun fundet en særlig åbenhed over for efterlivet og de ting, det fører med sig. Noget som også har gjort sig gældende, efter hendes far gik bort for nylig.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/202157 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Anders Morgenthaler

De fleste kender ham som en af de to mænd bag den satiriske tegneserie Wulffmorgenthaler. Men humoren er langt fra det eneste, der kendetegner Anders Morgenthaler, der er drevet af lysten til at ændre verden. Det viser sig både i filminstruktørens sidste måltid, der består af en rendyrket vegetarmenu, men også når han åbner en grøn friskole eller et miljøvenligt rejsebureau. Men hvordan harmonerer en livsstil, der hurtigt kan føles frelst, med en karriere, der i stor grad er bygget på satire og humor?See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/202156 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Helle Thorning-Schmidt

Hun skrev danmarkshistorie, da hun som den første kvinde indtog rollen som statsminister. Alligevel håber hun, at hendes politiske virke og aftryk kommer til at fylde mere i hendes nekrolog end hendes køn. Helle Thorning-Schmidt er denne uges gæst i ’Det sidste måltid’.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/202158 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Nicolaj Kopernikus

De fleste kender nok Nicolaj Kopernikus fra fjernsyn og film, men det er nok de færreste, der er klar over, at han derudover også er en vaskeægte opfinder. Det ville måske også komme bag på de fleste, at han, hvis han ikke var blevet skuespiller, højst sandsynligt var endt som landmand. Nu spiser han sit sidste måltid, der blandt andet byder på den klassiske julemad, han ikke kunne nyde juleaften, fordi han havde mistet sin smagssans til corona.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/202157 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Signe Wenneberg

Hun var en af de første, der meldte sig i kampen for klima og bæredygtighed, og hun har med sin grønne dagsorden bestredet adskillige store bestyrelsesposter. Som 17-årig blev hendes syn på døden såvel som hendes tilgang til livet ændret for altid, da hun var udsat for en nærdødsoplevelse. Signe Wenneberg er denne uges gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/202156 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Sofie Carsten Nielsen

Det var slet ikke planen, at hun skulle overtage Morten Østergaards plads som formand i Radikale Venstre - ej heller, at hun skulle miste en god ven i forløbet. Mens ugens gæst spiser sit sidste måltid, ser hun tilbage på et ufrivilligt formandsopgør, sit tætte forhold til afdøde Lone Dybkjær og de sidste samtaler om politik med sin far på hans dødsleje. Sofie Carsten Nielsen er dette uges gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202156 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Knud Brix

Siden han var ung, har Knud Brix været fascineret af historier. En passion, som han i den grad praktiserer som vært på DRs populære nyhedspodcast ’Genstart’. Til sit sidste måltid har han medbragt hjemmeskudt kød fra sit livs kronhjort, der var med til at få ham til at indse, at netop historiefortællingen var det, han brændte mest for. Han er journalist, radiovært, poet, forfatter, jæger og meget meget mere – Knud Brix er denne uge gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/3/202157 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Nikolaj Hübbe

Siden han var 5 år gammel, har Nikolaj Hübbe været sikker på at han skulle danse. Han er en af de få danskere som har haft talentet til at blive solodanser ved New York City Ballet. Senere blev han balletmester ved Den Kongelige Ballet, hvor han også fik et af sit livs største kriser. I dag har de fleste danskere set ham som dommer i ’Vild med dans’. Han er en af Danmarks mest veltalende og charmerende mænd. Balletmester Nikolaj Hübbe er gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/27/202055 minutes
Episode Artwork

Nikoline Werdelin

Tegner, sceneinstruktør, brevkasseredaktør, dramatiker og forfatter Nikoline Werdelin er et af de få mennesker, som ikke lader sig påvirke af en global pandemi. Hun foretrækker de få, men gode samtaler, og bruger hellere tid i sit eget selskab frem for altid at omgive sig med mennesker. På alle tænkelige måder er hun et helt unikt menneske, der nu står over for sin egen død – og det tager hun roligt og med åbent sind.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/20/202055 minutes
Episode Artwork

Mogens Jensen

Han har været en del af Socialdemokratiet i over 30 år og har siddet på adskillige politiske topposter. Nu spiser Mogens Jensen sit sidste måltid, hvor menuen står på smørrebrød, snaps og højt humør. Men hvordan er det at blive konfronteret med sit eget eftermæle ovenpå et forløb, der har kostet ham posten som minister og samtidig skabt øgenavnet ’Mink-Mogens’?See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/202057 minutes, 1 second
Episode Artwork

Geeti Amiri

Hun blev kendt for sit opgør med kvindeundertrykkelse og forstokkede værdisæt hos nydanskere. Nu har hun trukket sig fra tilværelsen som meningsdanner og i stedet søgt mod livet som lærer. Spørgsmålet er, om hun kan slippe rollen som debattør og mønsterbryder. Debattør, forfatter og kommende lærer Geeti Amiri er ugens gæst i Det Sidste Måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/6/202055 minutes
Episode Artwork

Esben Bjerre Hansen

De fleste lærte ham først at kende som den ene halvdel af radioprogrammet Monte Carlo og senere som vært på podcast-succesen ’Her går det godt’. Nu står Esben Bjerre overfor sit eftermæle i en alt for tidlig alder, og døden skal mødes på den mest dekadente facon. Esben har ønsket en presset and, ’Canard de la presse’, som sit sidste måltid. En ret der i Danmark kun kan fås på det ikoniske hotel D’Angleterre.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/29/202055 minutes
Episode Artwork

Anne Mette Hancock

Hun kunne ikke finde sig ordentligt til rette som journalist, men efter at blive konfronteret med angst på egen krop, følte hun sig tvunget til at søge mod nye græsgange. Det førte til at Anne Mette Hancock skrev sin første krimiroman ’Ligblomsten’, der samtidig betød et endegyldigt farvel til karrieren som journalist, for at hun kunne blive forfatter på fuld tid. I dag er hun en af de mest populære krimiforfattere i Danmark. Anne Mette Hancock er denne uges gæst i Det sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/22/202055 minutes
Episode Artwork

Flemming Møldrup

Han fandt ro i punk, kontraster og i at kæmpe mod det etablerede samfund. Nu er han kendt som et af de mest sympatiske mennesker på dansk tv. Flemming Møldrup er på mange måder lidt mystisk. Han er lykkeligt gift med Rikke, men bor stadig med veninden Nicoline. Politisk befinder han sig et sted mellem Radikale Venstre og Konservative. Samtidig er han enormt taknemmelig for livet, imens han stadig kæmper med at tilgive og forstå sin barndom.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/15/202056 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Tine Høeg

Hendes nyeste bog er blandt et af de mest roste værker i nyere, dansk tid, men der er ikke det fjerneste spor af kultursnobberi at finde i forfatter Tine Høeghs sidste måltid. Et måltid, der indledes med et shot tequila og en Daloon-forårsrulle. På mange måder er den 34-årige forfatter stadig præget af sin opvækst i Albertslund, og hendes sidste måltid rammer hende i en tid, hvor hun stadig er ved at finde sig til rette i rollen som anerkendt forfatter.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/8/202056 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Mads Brügger

I skolen lignede han Alfred E. Neuman fra MAD Magazine. Som voksen kender de fleste ham som manden i jakkesæt, der var med til at gøre Radio24syv til en succes. Nu er han en fri agent og er aktuel med den opsigtsvækkende dokumentar ”Muldvarpen – Undercover i Nordkorea”. Hvis Mads Brügger skulle dø i dag, ville hans eftermæle portrættere ham som en af Danmarks mest kompromisløse mediepersonligheder. Nu får han sit sidste måltid og gør status, hvordan tilværelsen egentlig er efter 8 år som programchef. Nekrologen i dette program er baseret på artikler fra Weekendavisen og Euroman.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/1/202057 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Birgitte Hjort Sørensen

Birgitte Hjort Sørensen bliver for alvor konfronteret med både liv og død under sit sidste måltid. Hun er blevet mor for anden gang, og er på barsel. Samtidig med at hun har droppet at søge en karriere i udlandet, for i stedet at vende tilbage til Danmark. Nu skal hun forholde sig til døden, imens hun ammer sin få måneder gamle baby - og hun er på ingen måde klar til at sige farvel til livet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/24/202055 minutes
Episode Artwork

Simon Jul

Hvis Simon Jul selve kunne vælge, hvordan han skulle dø, så skulle han han kvæles i et sæt ”gigantiske babser”. I sit 43-årige liv har han formået at leve mere end de fleste. Han kan bryste sig af titler som tv- og radiovært, nørd, kosmopolit, madmor, slagter, køkkenchef, skuespiller, landmand, sejler, musiker og komiker for at nævne nogle få. Nu skal han konfronteres med sit eget eftermæle, og om han kan dø som en lykkelig mand.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/18/202055 minutes
Episode Artwork

Cecilie Beck

Der er få, som kan levere de vigtigste nyheder, med en saglighed og professionalisme som Cecilie Beck. Hun er en af Danmarks dygtigste journalister. Nu ser hun tilbage på sin karriere - og vurderer hvad der har gjort hende til en af landets mest anerkendte tv-værter.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/202055 minutes
Episode Artwork

Bo Bech

Bo Bech står ved en skillevej i sit liv. Efter at have drevet restaurant Geist igennem 10 år, har han valgt at stoppe som køkkenchef. Nu kigger han tilbage på sit liv, og hvad der var med til at give ham status som en af de mest velbevandrede kokke i Danmark.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/4/202055 minutes
Episode Artwork

Amanda Collin

De fleste i Danmark lærte Amanda Collin at kende som en frygtelig kvinde i filmen af samme navn. Hendes karriere er på sit højeste, efter hun har fået den kvindelige hovedrolle i Ridley Scotts næste store serie ”Raised by Wolves”. Spørgsmålet er, om hun er klar til at skulle dø? Med en menu der indebærer alt fra Margarita, artiskokker, portvin og en ’dense-as-fuck’ brownie, reflekterer hun over sit liv indtil videre – og om det virkelig vil være så stor en katastrofe, hvis hun skulle dø i morgen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/27/202055 minutes
Episode Artwork

Paprika Steen

Siden folkeskolen har alle vidst, hvem Paprika var. I skolen var det på grund af navnet, og fordi hun var klassens klovn og rebel. Da hun blev ældre var det gennem hendes virke som skuespillerinde, filminstruktør og sanger. Hun har for kort tid siden, fået fjernet en større tumor i hovedet, som har sat hendes karriere og liv på pause. Nu står hun foran sit sidste måltid, og vil alt andet end at give afkald på livet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/19/202055 minutes
Episode Artwork

Thomas Blachman

Thomas Blachman er meget taknemmelig for det liv, han har levet. Han spiser ude 300 gange om året, men går ikke ud for at høre kokken tale. Han nyder i stedet de 10%, som er ånden, der opstår i samtalen over maden, som betyder noget. Jobbet som dommer i X Factor har givet Blackman mulighed for at være der for sine børn. Det giver ham en stor ro at vide, at de hænder han har været med til føde, holder ham i hånden, når det er slut. Han er lige så sulten, som da han var 30 år og regner med, at han skal runde de 100 år, og har mange planer om, hvad han skal nå inden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/21/202055 minutes
Episode Artwork

Johanne Schmidt-Nielsen

Johanne Schmidt Nielsen var kun 23 år gammel, da hun bragede igennem det politiske landskab som politisk ordfører for Enhedslisten med. Hun fik over 47.000 personlige stemmer til folketingsvalget i 2011. Hun er selv klar over, at hun er lidt irriterende og nok altid har været det. Alligevel nægter hun at gå på kompromis, hverken i sit politiske arbejde eller med sine holdninger. Nu kigger hun tilbage på sit liv, og hvad hun har lært af sine mange oplevelser i politik.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/14/202055 minutes
Episode Artwork

Peter Mygind

Peter Mygind har på den hårde måde lært at tage sin krop og sin angst alvorligt, efter han pludseligt fik blodpropper, og var tæt på at dø. Den følsomme skuespiller med alle antenner ude, har gjort op, at han ikke kan slukke alle de bål, han oplever på sin vej. Men han tror på karma og har en mission om at gøre verden bedre, efter han oplevede, at sønnen blev udsat for vold og familien rykkede endnu mere sammen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/7/202055 minutes
Episode Artwork

Dy Plambeck

Forfatter Dy Plambeck er sulten i alle henseender. En grådighed efter alt i livet - som et skaldyrsfad til forret skal repræsentere. Hun har netop bestilt det, for at vise, hvordan hun som forfatter graver ned i bunken for at se, hvad der findes på bunden af havet. Hun afslører, at selvom hun går for at være en vild kvinde, så kan hun også være bange. Det oplevede hun i forbindelse med sin research-rejse til Afghanistan, hvor hun blev bedt om at skrive sin sidste vilje.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/31/202055 minutes
Episode Artwork

Danica Curcic

Skuespiller Danica Curcic er på alle måder kompromisløs i sit arbejde. Hun har intet imod at spille nøgen på scenen eller tisse foran et publikum, hvis rollen kræver det. Det smitter også af på, hvordan hun vil nyde sit sidste måltid. Danica har nemlig medbragt en flaske hjemmebrændt til måltidet, som for alvor får sat gang i samtalen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202054 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Ida Praetorius

Solodanseren Ida Praetorius elsker at dø en dramatisk død på scenen. Hun har faktisk lavet en karriere ud af at dø på alle tænkelige måder i de forestillinger, hun har deltaget i og forholder sig her til, hvad hun ville foretrække i virkeligheden. Coronakrisen har gjort noget godt for ballerinaen, som har holdt pause for første gang siden hun har 10 år. Hun elsker havregryn med mælk og børnedessert - er ofte grundsulten efter de mange timers træning og ikke så madforskrækket, som mange forbinder med være balletdanser.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202054 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Julie Zangenberg

Siden hun var 12 år, har Julie Zangenberg levet i mediernes søgelys. Først som barnestjerne i filmen ”Klatretøsen”, senere som skuespiller i et utal af teaterstykker, film og tv-produktioner. I dag lever hun et liv som vaskeægte boss for sin egen virksomhed. Hun gør intet halvt, og går ikke på kompromis – heller ikke med sit sidste måltid. Programmets vanlige forret, er erstattet af snacks og martini på michelinniveau, og alt er gennemtænkt til mindste detalje.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202054 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Søren Brostrøm

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm er vild med at spise indmad og får som sit sidste måltid blandt andet serveret lamme-nyre. Han har som fødselslæge ofte stået med liv og død i sine hænder. Som dreng oplevede han det tab at miste sin far, og han fortæller åbent om at springe ud som bøsse som 17-årig i en tid, hvor alle var bange for aids. Han er selv mere bange for lidelsen end døden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202055 minutes
Episode Artwork

Søren Pape Poulsen

Tarteletter med hønsekød, flæskesteg og is med jordbær. Det er et klassisk dansk måltid, som formanden for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen nyder, som sit sidste måltid. Han fortæller åbent om at være adoptivbarn, og hvordan det var at springe ud som homoseksuel på alle landets forsider. Og så elsker den tidligere justitsminister Dronning Margrethe, som har været en vigtig person i flere store begivenheder i hans liv.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202054 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Hella Joof

Hella Joof afslører i dette program, at hun lider af forsyningsangst. Hun har bestilt pasta med stivelse til forret og en kæmpe bøf til hovedret. Hun vil være sikker på, at hun bliver mæt. Som ung alenemor oplevede Hella Joof at være både arbejdsløs og hjemløs på en gang. Da hun kom igennem sit livs krise, lovede hun sig selv, at hun aldrig ville opleve at være sulten igen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202055 minutes
Episode Artwork

Jan Grarup

Siden Jan Grarup var 19 år gammel, har krig og konflikt været hverdag. Den prisvindende fotograf er selvlært både i sit fotografiske arbejde, men også i hvordan man håndterer at være i krig uden våben eller nogen form for beskyttelse. Han er afklaret med døden og har stået ansigt til ansigt med den utallige gange. Med en menu bestående af stenbidderrogn, stegt flæsk og bananasplit ser den nu 51-årige fotograf tilbage på, hvordan han har valgt at leve sit liv – på godt og ondt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202054 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Timm Vladimir

Det er bare ærgerligt, men nu har tv-vært og madnørd Timm Vladimir bestilt det politisk ukorrekte smørrebrød med røget ål, som sit sidste måltid. Her beretter Tim Vladimir om en broget barndom, og hvorfor han ikke deltog i sin fars begravelse. Tim er ikke bange for døden, men mere bange for alt det, som han går glip af, og samtidig er han både glad og stolt over det, som han selv har fået udrettet i sit liv.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202054 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Thomas Rode

Den tidligere michelin-kok, Thomas Rode blev på kort tid både berømt og berygtet for at sætte stenalderkost og funktionel træning på dagsordenen. Selvom hans kompromiløshed kostede en del relationer, tilstræber han stadig at gøre sig umage med sin livsstil, som nu er knap så fanatisk. Det handler for ham ikke om at forlænge sit liv, men om at have det godt, mens han er her.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202054 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Sara Bro

Den bramfri tv- og radiovært Sara Bro oplever allerede som 27-årig, at livet ikke kan tages for givet, da hun får konstateret brystkræft og bliver opereret flere gange. Hun fortæller her, hvordan hun ved hjælp af sin frygtløse åbenhed har kæmpet sig tilbage og bliver hyldet for det.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202053 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Maren Uthaug

Tegner og forfatter Maren Uthaug foreslår, at man skal indføre at skrive i nekrologer, hvor mange mænd, man har knaldet. Hun frygter ikke døden, hverken i sine bøger eller i sit private liv. Hun har leveret tre børn, tre bøger og en række skæve striber til verden. Så hun synes, at hun har gjort sit – lige bortset fra at knalde mænd nok.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202054 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Chris Pedersen

Kulturjournalist Chris Pedersen har valgt stenbiderrogn som forret til sit sidste måltid. En ret, som minder om hans forældre og opvæksten i fiskerbyen Kerteminde. Han kommer fra et nøjsomt arbejderhjem og har som voksen levet et helt andet dekadent liv i København. I samtalen reflekterer han over, hvor rødderne egentlig er, og hvor han skal i jorden, når den tid kommer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Ellen Hillingsø

’Dansk teaters racehest’ blev den succesfulde skuespiller Ellen Hillingsø kaldt i en anmeldelse i Berlingske. Den frankofile diva fortæller her, hvordan det er at tage et skridt over på den anden side, når man er fyldt 50 år og ved, at man ikke er udødelig. Hør hendes dannede indføring i at spise, drikke og at være den bedste udgave af sig selv, mens tid er.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Adrian Lloyd Hughes

Adrian Lloyd Hughes har været forberedt på at dø, siden han var ung. Adrians daværende kæreste døde i en ung alder af aids, før han nåede at springe ud som homoseksuel. Det fik tv-værten til at filme sin egen tale, der skulle vises den dag, han selv skulle begraves.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Thomas Korsgaard

Selvom forfatter, Thomas Korsgaard kun er 24 år gammel, er han ved at udarbejde et testamente. Han ønsker nemlig ikke, at hans familie arver rettighederne til hans bøger. Thomas Korsgaard valgte at flytte hjemmefra som 17-årig og har i sine bøger skrevet om at vokse op i en dysfunktionel familie. Hør, hvorfor han har valgt at spiste tarteletter og smørrebrød som sit sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Katrine Engberg

Krimiforfatter med dødsforagt. Katrine Engberg kan egentlig ikke tåle østers. Alligevel er hun ikke i tvivl om at der skal indgå netop østers i hendes sidste måltid. Masser af østers. Ugens gæst i Det Sidste Måltid er forfatter, koreograf og madelsker Katrine Engberg, der på rekordtid er blevet en af Danmarks bedst sælgende krimidronninger.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Annika Aakjær

Da Annika Aakjærs far døde, foreslog hun 20 minutter senere at danse rundt om ham, som var han et juletræ. I det hele taget er den rødhårede sangskrivers forhold til døden en kende anderledes end alle andres. Kom på besøg i Annika Akjærs finurlige sind, og bliv klogere på, hvordan hun gerne vil huskes, hvis hun skulle dø i morgen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202055 minutes
Episode Artwork

Leonora Christina Skov

Den succesfulde forfatter Leonora Christina Skov begynder sin selvbiografiske roman "Den, der lever stille" med sin mors dødsscene. Hun har stået tæt på døden flere gange og deler over sit eget sidste måltid de dyrekøbte erfaringer, som hun har samlet gennem livet i det hele taget.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kasper Eistrup

”Et timeglas, et afgnavet æble og et glas med aske.” Sådan lyder en af de indledende linjer til musiker og billedkunstner Kasper Eistrups nekrolog. Hvis livet sluttede i morgen, så var Kasper Eistrup et af de mennesker, der for alvor kunne siges at have levet til fulde. Både i sin funktion som forsanger og guitarist for bandet Kashmir, men også via sin kunst. Dette er Kasper Eistrups sidste måltid.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202054 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Lars Hjortshøj

Hvis Lars Hjortshøj skulle dø i morgen, så skulle han dø dumt. Faktisk jo dummere desto bedre. For selvom den folkekære komiker, forhåbentlig stadig har mange år tilbage, så har han siden barndommen haft et afslappet forhold til døden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202054 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Pernille Rosendahl

»Could you love someone like me?«, sang Pernille Rosendahl på titelnummeret på sit seneste soloalbum ”The Hurt”. Hendes sange kredsede hele livet om følelsen af at være alene, og hun brugte musikken til at skabe fællesskab med andre. Sådan lyder starten af den nekrolog, som er skrevet om sangerinde Pernille Rosendahl, inden hun besøger Lærke Kløvedal til ”Det sidste måltid”, hvor hun bl.a. løfter lidt af sløret for forholdet med Kristian Jensen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202055 minutes
Episode Artwork

Ditte Hansen

Madanmelder og journalist Lærke Kløvedal inviterer hver søndag en kendt person til at sammensætte et treretters måltid, som var det det sidste. Sammen taler de sig gennem livet og den nekrolog, som Lærke har skrevet inden mødet, der skal give et spillevende portræt af gæsten. Denne uges gæst er skuespiller Ditte Hansen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/201955 minutes, 5 seconds