Winamp Logo
Det perfekte offer II Cover
Det perfekte offer II Profile

Det perfekte offer II

Danish, Investigative journalism, 1 season, 14 episodes, 7 hours, 34 minutes
About
En aften i slutningen af 2016 sidder en selvmordstruet kvinde i sin bil. Hun er på vej ud til sin psykolog og lige inden hun er fremme, sender han hende en SMS, der detaljereret instruerer hende i, hvad hun skal gøre, når hun ankommer. Hvor hun skal lægge sit tøj, hvor hun selv skal lægge sig, og hvad hun skal gøre. Psykologen har fortalt kvinden, at det er en del af en behandling, som skal hjælpe hende med at håndtere de problemer hun har. Problemer der stammer fra flere seksuelle overgreb i hendes fortid. Og kvinden tror på psykologen - en mand som hun igennem flere år har betroet sig til og fortalt sine dybeste hemmeligheder. Knap to år senere - i efteråret 2018 - får en journalist fra P1 Dokumentar et tip om sagen. Et tip der skal føre til nye opsigtsvækkende oplysninger om psykologen og de myndigheder, der har haft ansvaret for at føre tilsyn med ham. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen. Første sæson af Det Perfekte Offer blev sendt i oktober 2017 og kulegravede en sag om en nattevagt, der begik seksuelle overgreb på indlagte patienter på psykiatriske hospitaler. Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback: Mail: [email protected] Krypteret mail: [email protected] PGP: http://bit.ly/3b65m5G Telefon: +45 87654321 Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252
Episode Artwork

Eps. 14 - De mange spørgsmål

Nu er chancen der. Chancen for at få svar på alle de spørgsmål, som det indtil nu ikke har været muligt at stille. I den allersidste episode af podcasten får Emil for første gang muligheden for konfrontere Psykolognævnets formand med kritikken af nævnet. Interviewet skal efterfølgende vække opsigt på Christiansborg.
4/23/202021 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Eps. 13 - En slutning og begyndelse

For første gang skal socialministeren svare på kritikken af Psykolognævnet. Og her kommer ministeren med en opsigtsvækkende melding, der kan vende op og ned på Psykolognævnets fremtid. Forud for samrådet træder et tidligere medlem af Psykolognævnet frem i lyset.
4/23/202035 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Eps. 12 - Gamechanger

Ingen vil svare på den massive kritik af Psykolognævnet, der har rejst sig i kølvandet på de mange afsløringer. Men bedst som Emil er ved at lukke ned for podcasten, dukker en ny sag op, som for alvor skal være med til at slå sprækker under Psykolognævnet.
4/23/202036 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Eps. 11 - Det ensomme tal

Emil støder på to nye sager om kvindelige klienter, der fortæller, at de blev afvist af Psykolognævnet, da de forsøgte at klage. Det får ham til at indlede en jagt på et tal. Et tal for, hvor mange gange Psykolognævnet egentligt har frataget en psykologs autorisation de seneste 25 år? OBS: Der findes også en anden psykolog med navnet Michael Nissen, der har klinik på Frederiksberg. Han har ikke noget med denne sag at gøre.
10/14/201941 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Eps. 10 - "Special guest star"

Sara er ikke den eneste, der har oplevet, at Psykolognævnet ikke tog hende seriøst, da hun forsøgte at advare nævnet mod en psykolog. I 2014 begynder Sanne hos en kvindelig psykolog. Men psykologen begynder hurtigt at kalde Sanne ting, som en psykolog normalt ikke kalder sin klient.
10/11/201934 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Eps. 9 - Et nyt kapitel

Nogle gange er dét man tror, er hele historien, i virkeligheden bare en lille del af en større historie. Det går op for Emil, da han i april 2019 bliver opsøgt af en hemmelig kilde i en biograf. En kilde der ikke mener, at han har fortalt hele historien om Saras psykolog.
10/9/201946 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Eps. 8 Epilog

Sagen mod psykologen er nu foreløbigt afgjort med byrettens dom. Men kan en sag som denne her dukke op i fremtiden? Hvis du vil i kontakt med Emil, kan du skrive til [email protected]. Er der tale om følsomme oplysninger kan du skrive til [email protected] og skrive Emil Eusebius i emnefeltet - men vær opmærksom på, at du selv skal kunne afsende en sikker mail, før kommunikationen er sikker. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
3/8/20195 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

7:7 - Du som er i natten

I nætterne op til retssagen har Sara konstant mareridt om, at ingen vil tro på hende, når retssagen går i gang. En frygt der kun bliver større, da psykologen i sin vidneforklaring fortæller, at hun opdigter historier og ikke kan skelne mellem virkelighed og fantasi. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
3/7/201930 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

6:7 - Komiteen

Det er ikke kun Psykolognævnet, der i over et år har haft en klage liggende over psykologens seksuelle misbrug af Sara uden at gribe ind. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
2/27/201935 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

5:7 - Sisyfos

Emil er stødt på opsigtsvækkende oplysninger om psykologens fortid. Oplysninger som er nye for Sara, men ikke for den myndighed, der fører tilsyn med autoriserede psykologer. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
2/27/201931 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

4:7 - 100% lydighed

Psykologen introducerer Sara for en ny og ekstrem behandlingsform. Med episoden med politibetjentene i baghovedet ser hun ingen anden udvej end at gøre, som psykologen siger. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
2/27/201934 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

3:7 - Testamentet

Om morgenen den 20. december 2016 står der to betjente foran Saras hus. De vil ikke vil gå. Betjentene venter på Saras psykolog, som er på vej. Da psykologen ankommer til Saras hus, går det op for Sara, hvad det er der er ved at ske, og at hun aldrig kan fortælle nogen om det, der sker mellem hende og psykologen. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
2/21/201932 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

2:7 - "Ingen ord"

Saras afhængighed af psykologen vokser. En afhængighed der får hende til at acceptere en række regler, som psykologen stiller op for hende, selvom de udløser nye flashbacks og selvmordstanker. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
2/21/201931 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

1:7 - Glas

I 2014 opsøger en sårbar kvinde en psykolog, der skal hjælpe hende med flere alvorlige traumer fra fortiden. Netop kvindens fortid skal komme til at spille en central rolle, da psykologen og kvindens relation med ét ændrer sig. Tilrettelæggelse, optagelse og manuskript: Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen. Klip, montage og oplæsning af tekster: Signe Mansdotter. Redaktør: Jesper Hyhne. Redaktion: Maria Neergaard Lorentsen.
2/21/201937 minutes, 28 seconds