Winamp Logo
Det gode skib Cover
Det gode skib Profile

Det gode skib

Danish, War/Conflict, 1 season, 2 episodes, 54 minutes
About
Drevet af eventyrlyst og idealisme sejler sygeplejersken Edith med hospitalsskibet Jutlandia til Korea-krigen i begyndelsen af 1950'erne. Skibsdrengen Vang på 16 år tager også med, selvom han på ingen måde er idealistisk motiveret. Han vil ud for at tjene penge og for at se verden. Både Edith og Vang chokeres af krigens virkelighed, da skibet kaster anker ud for Koreas kyst, og deres liv forandres af togterne med Jutlandia. Vang Frederik Rasmussen er 87 år i dag og formentlig den sidste overlevende til at fortælle om Jutlandia, indefra. Det gør han sammen med afdøde Edith Nybo Jacobsen, som omhyggeligt skrev dagbog om sine oplevelser som sygeplejerske ombord på skibet. Medvirkende: Vang Frederik Rasmussen, skibsdreng på Jutlandia. Helle Juhl, journalist og forfatter til bogen Jutlandia - Krig, kald og kærlighed. Tilrettelæggelse og klip: Sara Røjkjær Knudsen. Speak: Anders Aamand. Redaktør: Mette Willumsen.
Episode Artwork

2:2 - Krigen

Drevet af eventyrlyst og idealisme sejler sygeplejersken Edith med hospitalsskibet Jutlandia til Korea-krigen i begyndelsen af 1950'erne. Skibsdrengen Vang på 16 år tager også med, selvom han på ingen måde er idealistisk motiveret. Han vil ud for at tjene penge og for at se verden. Både Edith og Vang chokeres af krigens virkelighed, da skibet kaster anker ud for Koreas kyst, og deres liv forandres af togterne med Jutlandia. Vang Frederik Rasmussen er 87 år i dag og formentlig den sidste overlevende til at fortælle om Jutlandia, indefra. Det gør han sammen med afdøde Edith Nybo Jacobsen, som omhyggeligt skrev dagbog om sine oplevelser som sygeplejerske ombord på skibet. Medvirkende: Vang Frederik Rasmussen, skibsdreng på Jutlandia. Helle Juhl, journalist og forfatter. Edith Nybo Jacobsens dagbog er indtalt af Sara Røjkjær Knudsen. Tilrettelæggelse og klip: Sara Røjkjær Knudsen. Speak: Anders Aamand. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendt første gang 5. maj).
4/8/202127 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

1:2 - Drømmen

Drevet af eventyrlyst og idealisme sejler sygeplejersken Edith med hospitalsskibet Jutlandia til Korea-krigen i begyndelsen af 1950'erne. Skibsdrengen Vang på 16 år tager også med, selvom han på ingen måde er idealistisk motiveret. Han vil ud for at tjene penge og for at se verden. Både Edith og Vang chokeres af krigens virkelighed, da skibet kaster anker ud for Koreas kyst, og deres liv forandres af togterne med Jutlandia. Vang Frederik Rasmussen er 87 år i dag og formentlig den sidste overlevende til at fortælle om Jutlandia, indefra. Det gør han sammen med afdøde Edith Nybo Jacobsen, som omhyggeligt skrev dagbog om sine oplevelser som sygeplejerske ombord på skibet. Medvirkende: Vang Frederik Rasmussen, skibsdreng på Jutlandia. Helle Juhl, journalist og forfatter. Edith Nybo Jacobsens dagbog er indtalt af Sara Røjkjær Knudsen. Tilrettelæggelse og klip: Sara Røjkjær Knudsen. Speak: Anders Aamand. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendt første gang 28. april).
4/8/202127 minutes, 9 seconds