Winamp Logo
Den sidste modstandsmand Cover
Den sidste modstandsmand Profile

Den sidste modstandsmand

Danish, History, 1 season, 5 episodes, 2 hours, 16 minutes
About
Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. Historien om Knud Christensen er fortalt af Knuds barnebarn Niels P. York. Fortæller og tilrettelægger: Niels P. York. Lyddesign og mix: Mikkel Rønnau. I redaktionen: Buster Kristensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Tak til Claus Bundgård, historiker og lektor ved Roskilde Universitet, og Niels Birger Danielsen, journalist, historiker og forfatter. Serien er produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.
Episode Artwork

5:5 - Freden har en bitter smag

Min farfar og Christian Svendsen er fragtet til kz-lejren Dachau. Der er lig, udsultede fanger og en stank af stegt kød fra krematoriet. Men snart bliver de reddet, og den store fred bryder ud. Freden har dog en bitter smag for min farfar - og så har han svoret, at der er én, han vil slå ihjel. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendt første gang 26. april).
2/20/202027 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

4:5 - En gammel ven og en ny dødsfjende

Min farfar mener han har fundet det perfekte skjulested for Gestapo, men en dag bliver han pludselig anholdt. I fængslet møder han en gammel ven og får en dødsfjende. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendt første gang 26. april).
2/20/202027 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

3:5 - En blodig begravelse

Modstandsmanden skal begraves, og Aalborg er i oprør. Den danske regering må tage et afgørende valg. Modstandskampen går ind i en ny brutal fase, og folk forsvinder og må gå under jorden. Min farfar får en uhyggelig viden. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendt første gang 9. marts).
2/20/202027 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

2:5 - Døden kommer til Aalborg

Modstandsmiljøet i Aalborg får hjælp fra en dansk SOE-agent, der er blevet trænet i England. Men stikkere truer modstandsmiljøet. Det samme gør politiet og tyskerne, og snart mister min farfar en god kammerat. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendt første gang 2. marts).
2/20/202027 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

1:5 - Drengestreger

Min farfar Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendt første gang 24. februar).
2/20/202026 minutes, 56 seconds