Winamp Logo
Den Hvide Dame Cover
Den Hvide Dame Profile

Den Hvide Dame

Danish, History, 4 seasons, 45 episodes, 1 day, 13 hours, 10 minutes
About
I Den Hvide Dame tager Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre fat i historierne om alverdens herregårde og slotte. Fra den første sten bliver lagt, henover gale baroner, onde herremænd, ulykkelige skønjomfruer konger og dronninger og frem til nu. Men vigtigst af alt, får du fortællingerne, frit fortolket, om alle de spøgelser, sagn og genfærd der, den dag i dag, hjemsøger disse historiske bygninger. Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

Herlufsholm

Uhyrets ansigt tog mere og mere form og pludselig åbnede en mund sig hvor der før havde været behåret mavekød og ud af munden lød nu et øredøvende skrig der skar sig gennem natten… Herlufsholm har skrevet sig ind i Danmarkshistorien et utal af gange.Ikke blot når det kommer til det faktum, at det har huset oceaner af landet mest prominente personager på kostskolen, men bestemt også i det store billede.Fra tidernes morgen som et af landets rigeste klostre, til det historiske ”power-par” Herluf Trolle og Birgitte Gøye. Der er nok at tage fat på og det i særdeleshed når det kommer til Trolle-slægtens mystiske efternavn.Velkommen til Herlufsholm!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/14/202446 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Kokkedal Slot

Søren Franskmand og herremanden brød de gamle kister op og krængede fingerringe, guldkæder og diverse smykker af de rådne lig. Kort sagt, så blev alt af værdi stukket i vadmelssække, ja selv de gamle humle-knopper-ranker som fungerede som leje for de døde, stjal de med.Senere skulle disse humleranker blive brugt på frygteligste vis… Kokkedal Slot er et sandt festfyrværkeri af historier, både af den sandfærdige slags, og de som med tiden er opstået ud af tågerne fra fortidens grusomheder.I dette afsnit skal vi møde den mægtige Erik Banner og høre om hans fantastiske liv. Og samtidig skal vi også møde en anden ejer af Kokkedal, nemlig Karen Galde, som ifølge overleveringerne havde så sød en tand at det kom til at koste hende meget dyrt.Der er, kunne man fristes til at sige, masser af guf i slikposen i dag.Velkommen til Kokkedal Slot. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/17/202341 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Roskilde kloster

 Bibliotekaren stivnede da hun vendte sig om og fik øje på kvinden i den sorte kjole. Hun tabte bogen hun havde i hånden og løb alt hvad hun kunne henimod trappe. Imens hun løb, kunne hun høre lyden af en taftkjole der kom tættere og tættere på…Roskilde Kloster blev bygget tilbage i 1200tallet af Dominikanerordenen eller sortebrødrene, som de også blev kaldt grundet deres sorte kutter.De blev startskuddet til en fantastisk historie, som har trukket det gamle kloster igennem historien hvor prominente herrefolk har beboet stedet og endelig som et hjem for adelige ugifte kvinder.Der er nok at tage fat på, velkommen til Roskilde Kloster. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/30/202341 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Edinburgh Castle del 3

Edinburgh Castle del 3Du går alene ned igennem The Vaults. Du kan se udgangen længere fremme og om lidt er du oppe i lyset igen. Du sætter hastigheden op, for nu er du ved at være bange for at være alene i de mørke gange under Edinburgh. Alt er mørkt, kun udgangens svage lys lader dig vide at du om lidt er blandt andre mennesker og ikke længere alene, for du er da alene, er du ikke?Pludselig synes du at de ikke kun er dine egne skridt du kan høre, så du stopper op for at lytte.Var det lyden af støvler? Du vender dig om og nu mærker og hører du en tung stinkende ånde direkte i ansigtet. Du blinker to gange og så står han foran dig der i mørke – Mr. Boots.Overlæben krænger opad i et vredt smil og så skriger han ”GET OUT!!!”I dette sidste afsnit om Edinburgh skal du bla. høre om Mr. Boots, Bloody Mackenzie og om en helt særlig trofast hund, som vågede over sin døde herre i mange år efter dennes død.Og endelig får du historien om et helt særligt angreb på Edinburgh Castle, som for en gangs skyld ikke kom fra hverken katapulter eller kanoner, nej dette angreb kom fra mørke natteskyer fra oven.Velkommen til Edinburgh Castle. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/22/202342 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Edinburgh Castle del 2

… derpå lod bødlen sin økse falde af to omgange, da det første hug efterlod en lille stump der stadig holdt hovedet til kroppen. Efter andet hug holdt bødlen dronningens hoved op foran tilskuerne og råbte – God save the Queen!Hendes ansigt var gråt og så så forvredet at hun ikke var til at kende. Hendes læber bevægede sig op og ned i op mod et kvarter efter hendes død… Denne øjenvidneberetning der beskriver henrettelsen af en helt særlig dronning, samt hele miseren der førte op den, får du i dagens afsnit.Men der er selvfølgelig også blevet gravet i mulden på Edinburgh Castle og den gamle hemmelighedsfulde by hvori den våger.Og ud af mulden vælter det med grufulde historier og sagn der spænder fra hekse, henover skrigende poltergejster, til små grædende spøgelsespiger i de mørke gange under middelalderbyen.Velkommen til Edinburgh Castle del. 2. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/9/202354 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Edinburgh Castle

Kongen brød ud i gråd og bønfaldt Chrichton om lade de to drenge gå. ”Det er enten dem eller deres kongelige højhed. Skotland kan ikke huse både en Douglas og en Stuart” svarede Chrichton.De følgende minutter blev der ført en kort retssag på gårdspladsen, som mest af alt var for et syns skyld. Kun anklagere var til stede, men ingen forsvarer. William forsøgte at protestere højlydt og råbe på sine mænd, men de døde væbnere var ikke til megen hjælp som de lå der på Edinburgh Castle kolde brolægning med overskårede halse… Der er over 3000 års historie at gå i gang med på Castle Rock hvor Edinburgh Castle ligger og skuer ud over Skotlands frodige landskab.Siden de første konger og frem til i dag har den gamle borg oplevet lidt af hvert og har været centrum for magten i Skotland.Men de gamle tykke mure byder også på andet end den gængse historie, for når natten falder på, så kommer fortidens spøgelser frem og fortæller om grufulde hændelser.Velkommen til Edinburgh Castle Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/26/202346 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Tower of London: Episode 1 - Erobreren og en myrdet ærkebiskop

I 1974 kl.7:31 om morgenen kom en tilfældig forbipasserende gående forbi Traitors Gate ved Tower of London. Pludselig blev han blændet af et blåt lys ude fra Themsen og ud af tågen kom en gammel pram sejlende med en flok mennesker om bord. Da han så efter en ekstra gang kunne han se at der var noget galt, for besætningen så ikke ud som man burde gøre i nyere tid. Kvinden i midten lignede umiskendeligt den halshuggede hustru til Henrik d.8. Nemlig Cathrine Howard. Men hun havde jo være død i over 400 år?Tower of London blev bygget af den normanniske hertug Vilhelm Erobreren i 1078 og siden har denne mægtige fæstning spredt skræk, rædsel og respekt i hele Europa.I denne første af tre episoder tager vi hul på hele historien om dette fascinerende sted, som har huset konger og dronninger, isbjørne og løver og flere ulykkelige skæbner end man kan tælle til i et helt liv.Dets murer er badet i blod og den dag i dag finder fortidens skrig vej til vores verden.Velkommen til Tower of London. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/31/202151 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Vitskøl Kloster

Peter løb op mod det blå Værelse hvor alarmen var gået. Da det var ikke første gang alarmen gik, ja så var han forholdsvis rolig. Netop forbi Vitskøl Kloster har mange år på bagen, ja så var der mange forklaringer på hvad der kunne have udløst alarmen. Peter nåede frem til døren ind til det blå værelse og idet han tager fat i dørhåndtaget for at åbne, mærkede Peter en følelse i kroppen han aldrig havde haft før. En følelse der sagde til ham ”Gå ikke derind, hvad end du gør, så gå ikke derind….” Som en tak til Gud for sejren over Svend Grathe i slaget på Grathe hede, lod Valdemar Den Store Vitskøl Kloster opføre i 1157.I mange år havde cistercienserordenens munke til huse på Vitskøl og med tiden bliver Vitskøl Kloster til herregården Bjørnsholm, hvor mange dramaer har udspillet sig.Især blev Bjørnsholm kendt for retssagen imod Ermegaard Gyldenstierne. En dame, som ifølge mange observanter, stadig har sin gang på nutidens Vitskøl Kloster. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/13/202057 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Lønborggaard

Det var noget genstridigt det store gamle æbletræ, men fældes skulle det. De prøvede fra flere sider, savede lidt, huggede mere, og var påpasselig så de kunne få bugt med alle de forgrenede rødder i jorden. Pludselig gav træet efter og en del af rødderne kom til syne i jordoverfladen. Men det var ikke det eneste der kom til syne. I røddernes fangearme lå et kranie. Et lillebitte spædbarns kranie.Fra Erik Klippings breve i 1278 fra kongsgården Lønæburg til i dag, er der sket mangt og meget på Lønborggaard.Den har som sagt været kongsgård og er blevet flyttet og taget skikkelse af bispelensgård, hvor bisperne fra Ribe fra tid til anden opholdt sig.Og så har Lønborggaard været ejet af en af Danmarkshistoriens største svindlere, der blev landets rigeste før det hele endte så grueligt galt.Velkommen til Lønborgaard. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/15/202050 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Rugaard

Bødlen hev sine nåle frem fra et læderetui. Det var ikke nåle til at sy med, det var kødnåle og det var den fastspændte kvinde på pinebænken der var målet. Han stak hende først i nakken og ledte efter det følelsesløse punkt, som var dér hvor djævlen havde rørt hende. Hun skreg, men det tog bødlen ikke notits af. Igen og igen stak han den sløve gamle kødnål i hende. Hun mærkede hans tunge ånde i øret da han hviskede til hende – ”Kom nu heks, jeg ved den onde har rørt dig, men hvor, hvor HVOR?!” Rugaard Gods på Djursland har ud over den mørke periode med hekseprocesser, huset nogle af landets ypperligste adelsfolk. Mænd som har været med til at forme Danmark og som, den dag i dag, har sat præg på fortiden. En fortid der giver genlyd i vores hverdag. Velkommen til Rugaard Gods. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/1/202053 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Rosenholm Slot

Hans Rosenkrantz vågnede ved at døren til hans soveværelse langsomt gled op. Hans trak dynen op til ansigtet og stirrede rædselsslagen på den person der nu kom ind i værelset. Først kunne Hans ikke genkende personen, men så så han pludselig hvem det var, men det kunne det jo ikke være, for personen i hans soveværelse havde været død i mange mange år…I over 461 år har Rosenholm været i familien Rosenkrantz eje. Denne ældgamle og berømte adelsslægt har sat så kraftige spor i Danmarkshistorien at man nærmest ikke kan finde en vigtig episode i vores lands historie, uden at en Rosenkrantz har været inde over begivenhederne.De har kæmpet i alle krige og tjent alle konger, de er kort sagt ligeså uløseligt sammenhængende med Danmarkshistorien som selve kongerækken.Velkommen til Rosenholm Slot. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/9/202051 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Løvenborg Gods

Hun fornemmede der var nogen inde på værelset. Det var nat og hun var i tvivl om hvorvidt det var en drøm eller om hun var vågen. Hun lå lidt og kom til sig selv, før hun blev enig med sig selv om at hun måtte være lysvågen. Og så kom den knugende fornemmelse som i første omgang havde vækket hende. Hun var ikke alene. Hun satte sig op i sengen og blikket stivnede. I fodenden stod en langskægget mand i vadmelstøj. Hun kunne ikke se ansigtet for det var bøjet mod jorden.Løvenborg ved Holbæk, er et stykke Danmarkshistorie med mange år på bagen. Oprindeligt hed det Ellinge og var ejet af biskop Absalon tilbage i 1100tallet, hvor det blev et bispelen frem til reformationen.Det har huset nogle af dansk adels mest fremtrædende personligheder og endelig har en berømt komponist været en flittig gæst på godset. Det var også der han skrev et værk som skulle gå hen og bliver et af de mest ikoniske stykker musik i den danske kulturskat.Velkommen til Løvenborg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/28/202049 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Nørre Vosborg

Lange Margrethe greb den unge gravide pige bagfra og hviskede i hendes øre: ” Så min bette tøs, nu skal du dø og du skal ikke være bange for det er bare et lille snit over din kønne hals, så er det straks forbi. Det gør slet ikke ondt…”Med over 700 år på bagen har Nørre Vosborg i Vestjylland set lidt af hvert. Fra de tidligste dage i 1299, besad Erik Menved borgen hvorfra han kæmpede mod faderen Erik Klippings drabsmænd. Men også den mægtige Niels Bugge sad på Osborg, som det dengang hed, indtil Valdemar Atterdag muligvis fik ham dræbt for sit oprør imod kronen. Den smukke herregård, som det er i dag, har også huset nogle af landets mest indflydelsesrige adelsfolk. De har igennem tiden været med til at skrive vores allesammens historie.Der er nok at tage fat på, så velkommen til Nørre Vosborg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/21/202046 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Spøttrup Borg

Barnepigen vågnede med et sæt ved følelsen af, at hun ikke var alene. Der var iskoldt i børneværelset og hun kunne se sin egen ånde, men hun kunne også se noget andet.For enden af sengen stod den døde dreng i sine ligklæder og stirrede på hende. Han pillede ved stolen ved sengen, som om han ville fortælle sin gamle barnepige noget…Spøttrup Borg var i tidernes morgen et uindtageligt fæstningsanlæg som holdt stand, da Skipper Clements bondehær forsøgte at storme det i 1534.Middelalderborgen har lagt mure til mange historier og haft et hav af ejere, som alle satte deres præg på stedet. Men Viborgbispen Niels Glob, var manden der så potentialet i stedet og takket være ham, har den gamle borg sat sig tungt på historien og står i dag uden i voldgraven som et ekko fra fortiden.Velkommen til Spøttrup Borg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/14/202047 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Clausholm Slot

Herremanden råbte den usynlige person an, men skridtene fortsatte...Så affyrede han to skud i retning af der hvor fodtrins lydene kom fra. Da braget klingede af i de lange gange, fortsatte skridtene hen imod herremanden, der nu var hvid af frygt i ansigtet…På Clausholm Slot har man igennem årene været leveringsdygtige i både skandaler, krige, mord og ulykkelig kærlighed.Og det er vel i grunden hvad et rigtigt slot er gjort af. Og et rigtigt slot, det er Clausholm i den grad.I dette afsnit skal vi blandt andet høre om en lettere komisk nabostrid, en ukuelig oberst og så selvfølgelig om den navnkundige Anna Sophie Reventlow, som frivilligt blev bortført fra Clausholm Slot af en forelsket Frederik d. 4.God fornøjelse. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/7/202042 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Skovsbo Gods

Motoren gik ud og pludselig forstod vi hvorfor. Vi fik nemlig øje påkrucifikset og ud af busken ved siden af, kom en kvinde svævende. Hunpasserede vejen, gik forbi bilen, henover markerne og forsvandt så. Visad som forstenet og troede ikke vores egne øjne. Da hun var vækstartede bilen igen af sig selv.Skovsbo Gods på Nordøstfyn, dukker pludselig op i historiebøgerne i1369 og allerede her er det meget meget gammelt, men ingen ved hvorgammelt.Det smukke gods har været hjem for nogle af Danmarks mest markanteadelsfamilier, såsom Lykke, Ahlefeldt-Laurvig, Bille-Brahe ogHardenberg.Sidstnævnte familie skulle komme til at lide en kæmpe tragedie, sommåske giver genlyd på det gamle gods den dag i dag.Der sker i hvert fald ting og sager på Skovsbo, som meget få menneskerkan give en rationel forklaring på.Velkommen til Skovsbo Gods. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/31/202047 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Tjele Gods

Hun lagde sin krop henover karlen og han så lige ind i et par øjne der kiggede på ham med et iskoldt blik. Så begyndte hun at bøje ham sammen. Han mærkede hvordan han blev presset sammen som en øldåse. Hver en knogle brækkede i hans krop…På Tjele Gods har det siden tidernes morgen været kvinderne der stjal billedet og med rette.Fra den skotske adelskvinde Genete Craigengelt, som tog den lange rejse fra højlandet af kærlighed, kun for at møde mistro og kulde fra en nøjeregnende svigerfamilie, til den berømte og berygtede Marie Grubbe med hendes mange mænd, som inspirerede H.C Andersen, Holberg, Blicher og mange flere til digte og historier.Det har aldrig været kedeligt på Tjele Gods, som siden 1300 tallet fra tid til anden, har lavet nedslag i Danmarkshistorien, der stadig runger højt og tydeligt. God fornøjelse. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/24/202047 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Borreby Gods

Vinden er kraftig og himlen er sort med grå tunge skyer. Det stormer.De går deres rute, som de har gjort hver eneste aften året rundt. Ligepludselig rejser alle hårene på hunden sig og den stivner. Uanset hvormeget Else trækker i snoren, nægter den af følge med. Den har blikketstift rettet mod hjørnetårnet på slottet. Else kigger derover og ud afmuren kommer nu en kvinde med en hund i snor svævende...Borreby er rig på historie og spøgelser. Fra den snu Johan Friis dernærmest styrede hele Danmark i en periode, over Valdemar Daa og hansselvdestruktive higen efter at fremstille guld, til mystiske dødsfald,poltergejster og dobbeltgængere. Borreby har hele pladen fuld! OG såfik Den Hvide Dame måske selv besøg fra den anden side, underoptagelserne til denne episode, døm selv… Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/17/202047 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Børglum Kloster

Knud Sørensen bremser bilen og tager sig til hovedet. Hvad er det dersker? Hvad i himlens navn er det der sker?! Hvor er Børglum Kloster?En kæmpe bygning kan da ikke bare forsvinde ud i det blå? Pludselighører han en lyd. Han drejer hovedet og får øje på noget som fårhårene i nakken til at rejse sig. Det kan ikke passe! Det han serkomme imod sig, kan ikke lade sig gøre…!Uanset hvilket nedslag i Danmarkshistorien man vælger, så kommer manikke udenom Børglum Kloster. Stedet og bygningerne har været med sidende første konger i vores ældgamle rige, og historien driver af væggenei denne mystiske, smukke og dragende bygning. Fra vikinger og oprørskeVendelboer, over Stygge Krumpen til frygtløse modstandsfolk ogspøgelsesmunke. Kom ikke og sig at gamle klostre er kedelige, for såhar du aldrig besøgt Børglum Kloster. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/10/202051 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Steensgaard Herregård

Den 4-årige Ella kunne se en skikkelse i døråbningen ind til den storesal. Hun gik langsomt over mod kontakten. Klik! Hun tændte lyset indtil salen og med et, lige foran hende, så hun en gammel kvinde stå ogstirre på hende. Kvinden havde et gult tørklæde om hovedet og etstort rødt ar der løb ned over ansigtet.Steensgaard Herregård ligger godt gemt inde i skoven og har gjort det sidenbegyndelsen af 1300-tallet, hvor den ældgamle Bjørnslægt med alsandsynlighed grundlagde det.Stedet er rigt på historie og mange af Steensgaards ejere har igennemtiden været blandt inderkredsen hos de danske konger og dronninger.Men da Otte Emmiksen på brutal vis bliver myrdet i sin egen seng i detidlige morgentimer, bliver den gamle herregård for altid tilsølet iblod. Blod som den dag i dag ikke kan vaskes væk. Velkommen tilSteensgaard. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/3/202045 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Kronborg Slot

Den tyske turist blev ved med at stirre på personen igennem kikkerten.Pludselig rejste samtlige hår sig i nakke på ham. Det kunne ikke værerigtigt? Der var da noget helt og aldeles galt med det han så….På Kronborg Slot har man siden Erik af Pommern haft til formål atholde Øresund fri for uvedkommende. Det har både kostet sved, tårer ogen hel del blod. Men det gamle slot i Helsingør har også været enindbringende forretning for de danske konger, som har tjent godt påØresundstolden.Fra Shakespeare henover Holger Danske, som måske slet ikke er dansk,til amerikanske spøgelsesjægere- Der har aldrig været ro på KronborgSlot, og hvis man skal tro på de mennesker som arbejder på slottet, såkan de sene nattetimer godt give ar på sjælen. Something is rotten inthe state of Denmark…Velkommen til Kronborg Slot. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/26/202052 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Rosenborg Slot

Han faldt 28 meter ned og knuste samtlige knogler i sin krop da han ramte eksercerpladsen. Alligevel overlevede han i 5 timer, før han senere begyndte at vise sig på andre måder...Hvad er det der skræmmer Den Kongelige Livgarde ved Rosenborg om natten? Og hvem får glassene til at svæve?Rosenborg Slot midt i kongens København, er en smuk historisk perle som gemmer på andet end kronjuvelerne og nationalklenodier. Historien driver ned af væggene i Christian d 4.'s lysthus fra 1606. Og hvis man lytter godt efter, så hvisker Danmarks konger og dronninger til os fra fortidens storhed. God fornøjelse. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/19/202054 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Gram slot

”Hvad ler du af!?” skreg Den Gale Grevinde før hun bandt den lille pige fast til den glohede brændeovn. Det er ikke småting der er hændt på det over 800 år gamle Gram Slot.Fra de tidlige år i Valdemarernes eje, til de utallige tyske hertuger og grever, har slottet været kastebold mellem kronen og den tyske fjende. Det har været bolig for Reventlower, Buchwalder og ikke mindst Schack slægten. Sidstnævnte slægt, har huseret i levende live og ikke mindst i døden i over 300 år.Så tag med på en fantastisk rejse med historiske slag, livsfarligt smuglergods, jagtgale spøgelser og og en ond grevinde. Tag med til Gram Slot. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/12/202048 minutes
Episode Artwork

Harridslevgaard Slot

Konger, sørøvere, vikinger og dæmoner – jo, Harridslevgaard Slot på Fyn er rig på historie og historier. Slottet gemmer på en familiefejde med selveste Christian IV, som mundede ud i en halshugning af en uskyldig kvinde.Og så har slottet måske været hjemsted for sørøvere der sluttede med et blodbad som bringer minder frem fra en scene fra Game of Thrones.Og sidst men ikke mindst, så har en ridefoged skabt lige så meget frygt i livet som i døden. Velkommen til Harridslevgaard Slot. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/5/202043 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Voergaard

Voergaard slot i Nordjylland gemmer på en historie, der bogstaveligt talt ikke kan vaskes væk. En blodplet fra 1500 tallet der den dag i dag, selv med moderne hjælpermidler, ikke kan fjernes. Var slottes frue fra dengang virkelig en barnemorderske og djævlen selv? Hvorfor er der så mange frygtelige historier om Ingeborg Skeel. Lyt med i 2.afsnit af Den Hvide Dame. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/29/202049 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Dragsholm

På uhyggelig vis forsvinder adelsfrøkenen Celestine Mariann de Bayonne Gyldenstierne Dragsholm slot omkring 1540. Lyt med her i afsnit 1 og hør historien om det smukke gamle slot der gemme på fantastiske historier. Både dem der sidder i murstenen, men i særdeleshed også om dem der går igennem murene. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/22/202043 minutes, 39 seconds