Winamp Logo
DEN DØDE PIGE I LÆGEHUSET Cover
DEN DØDE PIGE I LÆGEHUSET Profile

DEN DØDE PIGE I LÆGEHUSET

Danish, Cultural, 1 season, 11 episodes, 2 hours, 12 minutes
About
En 8-årig pige er død. Gispende efter vejret, dør hun i armene på sin grædende far, mens de sidder på gulvet hos deres praktiserende læge.   I denne podcast serie undersøger Radio4s journalister, hvordan et barn kan dø hos lægen; et sted man forventer er det mest sikre sted at være, når sygdom truer.   Undervejs finder de tegn på, at der er begået fejl i behandlingen. Forældrenes bekymringer er tilsyneladende ikke blevet taget alvorligt nok, og lægehuset har skiftende forklaringer på, hvad der skete på dødsdagen alt efter hvilken myndighed, de forklarer sig til.   Tilrettelæggelse: Søren Mejer Jensen, Allan Christiansen og Jais Nørgaard Alstrøm  Redaktør: Jon Hasselbalch Mikkelsen 
Episode Artwork

Lyt til 'Intet at se' - nye serie fra Radio4 Undersøger

Johann er død. 37 år gammel. Mindre end et døgn tidligere har en vagtlæge set ham på video og vurderet, at han ikke var alvorligt syg. Johanns forlovede finder ham død i soveværelset. Da chokket har lagt sig, sætter hun sig for at få svar på, hvad der skete med ham. Og det viser sig, at der kan sættes spørgsmålstegn ved myndighedernes håndtering af forløbet(klagesag), og at vagtlæger i andre sager også har overset symptomer på akut sygdom under et videokald. Lyt til ’Intet at se’ i Radio4’s app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/22/202448 seconds
Episode Artwork

Lyt til ’Krimiland’ med Kristoffer Lind

I podcasten ’Krimiland’ dykker vært Kristoffer Lind hver uge ned i dramatiske historier bag store kriminelle personer og netværk, og sammen med en udvalgt gæst undersøger, afliver og bekræfter han tidens store myter og konspirationer. Fra drabet på Kennedy til Titanics forlis over den brutale, russiske mafia og helt ind i hovedet på Charles Manson. Du finder det hele i ’Krimiland’. Lyt med Radio4’s app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/20231 minute, 9 seconds
Episode Artwork

Lyt til 'Radio4 Undersøger' som podcast

Vil du have dybdegående, grundige og afslørende nyhedshistorier? Så lyt til podcasten'Radio4 Undersøger'. Programmet dokumenterer og belyser sager, der har relevans for dig. Vi har lavet historier om alt fra skjulte sundhedsskandaler, Forsvarets PFAS-forureninger til fængende fortællinger fra dansk politik. Vi vil løbende give dig indblik, perspektiv og baggrund på de historier, som vi graver frem. Lyt med i podcasten 'Radio4 Undersøger' - du finder Radio4's app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/11/202357 seconds
Episode Artwork

Lyt til ’I hænderne på ”Hr. Doktor”’ - ny serie fra Radio4 Undersøger

En læge er anholdt. Mistænkt for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelse står den unge og nyuddannede læge Carlos Shiralipour pludselig over for flere års fængsel. Han har begået forbrydelser mod kvindelige patienter på nogle af landets hospitaler. Og han har gjort det under dække af at lave undersøgelser på dem, mens han var iført lægekitlen. Under overgrebene har han givet sine ofre kælenavne og har kaldt sig selv "Hr. Doktor" og "Doktor C". Hans handlinger har knækket ofrenes tillid og tro på, at læger vil dem det godt, og har sat dybe, vedvarende spor i deres liv.   I denne podcastserie går Radio4's journalister i dybden med sagen og undersøger, om Carlos Shiralipour kunne være stoppet tidligere.  Lyt til podcasten i Radio4’s app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/20231 minute, 25 seconds
Episode Artwork

Den døde pige i lægehuset #5 - Afgørelsen

Der var flere fejl i behandlingen, der ledte frem til, at Aryam fik hjertestop og døde hos sin praktiserende læge - Lægerne Margrethevej i den sønderjyske by Vojens. Det står klart, efter at Styrelsen for Patientklager har gennemgået forløbet og rejst kritik af lægehuset. Men Aryams far, Sohaib, er ikke tilfreds med afgørelsen. For familien har mistet en datter og storesøster. Og hvad er konsekvensen for lægehuset? Tilrettelæggelse: Søren Mejer Jensen, Allan Christiansen, Tobias Hansen Bødker og Jais Nørgaard Alstrøm. Idé og research: Søren Mejer Jensen og Allan Christiansen. Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/15/202321 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Lyt til 'Abortturisten' - ny serie fra Radio4 Undersøger

Tabita er rasende. For den danske stat kræver, at hun skal være mor, selvom hun ikke vil. Hun er blevet gravid, selvom hun har været på p-piller og har derfor opdaget sin graviditet en uge senere end den fastsatte grænse for fri abort. Så hun har kun én mulighed, hvis hun vil undgå at blive mor. Hun må omgå de danske regler og rejse til et andet land for at få fosteret i sin mave fjernet. De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men kravet vokser i disse år om, at abortgrænsen skal hæves så flere danske kvinder selv kan bestemme om deres graviditet skal afbrydes. I den her podcastserie undersøger Radio4’s journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø, og en kvinde skal være mor.   Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Jon Hasselbalch Mikkelsen See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/20231 minute, 4 seconds
Episode Artwork

Den døde pige i lægehuset #4 - Ikke kun Aryam

Aryam er ikke det eneste barn, der er død efter et behandlingsforløb, hvor der har være sprogbarrierer. Og i årevis har en professor råbt op om, at patienter med minoritetsbaggrund er mere udsatte, når de kommer i kontakt med sundhedsvæsnet. I denne podcast serie undersøger Radio4s journalister, hvordan et barn kan dø hos lægen; et sted, man forventer, er det mest sikre sted at være, når sygdom truer. Undervejs finder de tegn på, at der er begået fejl i behandlingen, og at forældrene tilsyneladende ikke er blevet taget alvorligt. Tilrettelæggelse: Jais Nørgaard Alstrøm, Allan Christiansen og Søren Mejer Jensen. Redaktør: Jon Hasselbalch Mikkelsen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202324 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Den døde pige i lægehuset #3 - Det første besøg

Aryams død ser ud til at kunne have været undgået. Det ser nemlig ud til, at hendes privatpraktiserende læge har begået fejl i behandlingen af den 8-årige pige. Det sker allerede, da hun for første gang sætter sine ben i lægehuset, ni dage før hun dør samme sted. I denne podcast serie undersøger Radio4s journalister, hvordan et barn kan dø hos lægen; et sted man forventer er det mest sikre sted at være, når sygdom truer. Undervejs finder de tegn på, at der er begået fejl i behandlingen, forældrene er tilsyneladende ikke blevet taget alvorligt, og lægehuset skifter forklaring, om hvad der er sket, alt efter hvilken myndighed, de forklarer sig til. Tilrettelæggelse: Jais Nørgaard Alstrøm, Allan Christiansen og Søren Mejer Jensen Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/202324 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Den døde pige i lægehuset #2 - "Vi har ikke tid"

Det bliver mere og mere tydeligt, hvad der er sket, da den 8-årige pige Aryam dør hos sin egen læge. Med dokumenterne i sagen kan vi se, at familien på dødsdagen får besked om at vente tre og en halv time, før de kan komme ind og se en læge. Men kan det virkelig være rigtigt, at du skal vente mere end tre timer på at komme til lægen, hvis dit barn ikke kan trække vejret? Tilrettelæggelse: Søren Mejer Jensen, Allan Christiansen og Jais Nørgaard Alstrøm Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202333 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Den døde pige i lægehuset #1 - Noget at skjule?

“En pige er død hos sin egen læge”, sådan lyder det i et tip til Radio4s undersøgende redaktion. Ifølge tippet, der kommer på en sms, er det sket i en mindre by i Haderslev Kommune, men der er intet at finde om dødsfaldet hverken på sociale medier eller i lokale aviser. Men det viser sig, at tippet holder; og spørgsmålet rejser sig: hvordan kan et barn dø hos sin egen læge? Det spørgsmål er medarbejderne i lægehuset, hvor dødsfaldet er sket, ikke interesseret i at svare på. Tilrettelæggelse: Søren Mejer Jensen, Allan Christiansen og Jais Nørgaard Alstrøm Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202321 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Teaser

En 8-årig pige er død. Gispende efter vejret, dør hun i armene på sin grædende far, mens de sidder på gulvet hos deres praktiserende læge.  I denne podcast serie undersøger Radio4s journalister, hvordan et barn kan dø hos lægen; et sted man forventer er det mest sikre sted at være, når sygdom truer.  Undervejs finder de tegn på, at der er begået fejl i behandlingen. Forældrenes bekymringer er tilsyneladende ikke blevet taget alvorligt nok, og lægehuset har skiftende forklaringer på, hvad der skete på dødsdagen alt efter hvilken myndighed, de forklarer sig til.  Tilrettelæggelse: Søren Mejer Jensen, Allan Christiansen og Jais Nørgaard Alstrøm Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/18/20231 minute, 31 seconds