Winamp Logo
Demokratiske samtaler Cover
Demokratiske samtaler Profile

Demokratiske samtaler

Danish, News magazine, 1 season, 8 episodes, 8 hours, 27 minutes
About
Statsminister Mette Frederiksen har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet. Statsministeren selv og ni af hendes ministre har taget imod tilbuddet og stiller op til samtaler med Berlingskes chefredaktører Tom Jensen og Mette Østergaard foran et publikum i Salonen på toppen af Berlingskes hus i Pilestræde. Så kan samtalen komme »ud i det åbne«, siger Tom Jensen og understreger, at Berlingske ikke kommer til at sætte dagsordenen alene. Ministrene må meget gerne komme med deres kritik: »Så kan vi diskutere medier og politik med hinanden.«
Episode Artwork

Ane Halsboe-Jørgensen til Tom Jensen: »Du har en stor del af ansvaret«

Som den ottende minister var Ane Halsboe-Jørgensen mandag eftermiddag forbi Berlingskes bygning i det indre København. Her havde hun en »demokratisk samtale« med ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen. Den socialdemokratiske kulturminister gav sin diagnose på den demokratiske samtale, hvor både medier og politikerne ifølge hende er en del af problemet.  Ane Halsboe-Jørgensen fik desuden mulighed for at uddybe sin regeringschefs kradse kritik af pressen, ligesom hun satte flere ord på, hvorfor regeringen vil have undersøgt Pressenævnets rolle som følge af den digitale medievirkelighed og dens stærkt øgede hastighed.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/20/202259 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Nicolai Wammen afviser gaver til næste valg: »Det skal man ikke regne med«

Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: Ti ministre har taget imod invitationen til »Demokratiske samtaler« med avisens chefredaktører. Finansminister Nicolai Wammen (S) er af førende økonomer blevet kritiseret for at puste til inflationen med en ufinansieret varmecheck til udvalgte danskere. »Jeg skal ikke bestemme, hvad hverken Nationalbanken eller overvismænd har af holdninger,« lød en del af forsvaret i Berlingske. Chefredaktør Mette Østergaard spørger, om økonomi egentlig kan betragtes som en holdning. Senere taler de også om potentielle løfter til det kommende folketingsvalg, hvortil Wammen tyr til et citat fra en af sine forgængere på posten, Venstres Claus Hjort Frederiksen. Hør hele samtalen mellem ministeren og chefredaktør Mette Østergaard i syvende afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/20221 hour, 2 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Rosenkrantz-Theil og ekkokammeret: »Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst Berlingske«

Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: Ti ministre har taget imod invitationen til »Demokratiske samtaler« med avisens chefredaktører. Pernille Rosenkrantz-Theil er børne- og undervisningsminister, og hun lægger ingenlunde skjul på, at hun ikke bryder sig specielt meget om nærværende avis. Men i en demokratisk samtale brydes forskellige holdninger, og i dette afsnit af »demokratiske samtaler« mødes undervisningsministerens verdenssyn med det, hun kalder Berlingskes eget ekkokammer.  Rosenkrantz-Theil står i øjeblikket i spidsen for det socialdemokratiske forsøg på at forhindre, at gymnasier i navnligt hovedstaden bliver for tæt befolket med elever med anden etnisk baggrund end dansk. Den gymnasiereform har skrevet sig ind i kernen af diskussionen om det, som Berlingskes chefredaktør har kaldt »det socialdemokratiske designsamfund«. Hør hele samtalen mellem ministeren og chefredaktør Mette Østergaard i sjette afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/20221 hour, 6 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kaare Dybvad Bek afviser Mette Østergaards spørgsmål: »Men du er jo heller ikke socialdemokrat«

Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: Ti ministre har taget imod invitationen til »Demokratiske samtaler« med avisens chefredaktører. Kaare Dybvad Bek (S) er blevet kaldt regeringens uofficielle chefideolog, og han drømmer om et Danmark, hvor vi bor mere blandet på trods af etniske, økonomiske og geografiske skel. Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard spørger den nykronede udlændinge- og integrationsminister, hvorfor han så gerne vil rykke rundt på danskerne som skakbrikker? Spørgsmålet er »lidt for orwellsk« til Kaare Dybvads smag, og Berlingske misser særligt én pointe, mener han. Hør hele samtalen mellem ministeren og chefredaktør Mette Østergaard i femte afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/20221 hour, 53 seconds
Episode Artwork

Har Magnus Heunicke nogensinde følt sig om en diktator?

Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: Ti ministre har taget imod invitationen til »Demokratiske samtaler« med avisens chefredaktører. Som den fjerde i rækken var Magnus Heunicke (S) forbi Berlingskes bygninger i det indre København. Den socialdemokratiske sundhedsminister fik store magtbeføjelser under coronapandemien, og han blev blandt andet spurgt, om han nogensinde – bare en »lillebitte smule« – har følt sig som en diktator undervejs. Hør hele samtalen mellem ministeren og chefredaktør Tom Jensen i fjerde afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/20221 hour, 21 seconds
Episode Artwork

Tom Jensen til Astrid Krag: »Hvorfor er du så trist?«

Statsminister Mette Frederiksen (S) har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: Ti ministre har taget imod invitationen til »Demokratiske samtaler« med avisens chefredaktører. Social- og ældreminister Astrid Krag (S) er den tredje minister i rækken. Hun er en af regeringens mest selfie-glade ministre, og ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen beder hende forklare, hvorfor hun så ofte deler politiske budskaber på Facebook ledsaget af selvportrætter. Astrid Krag fortæller, hvordan hun nogle gange i »afmagt« over medierne tyr til de sociale medier. Og så spørger Tom Jensen, om Krag gik for hårdt til sin forgænger som ældreminister, Thyra Frank. Hør hele samtalen mellem ministeren og redaktøren i tredje afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/20221 hour, 5 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Peter Hummelgaard: Vi er alle slaver af sociale medier

Statsminister Mette Frederiksen har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: Ti ministre har taget imod invitationen til »Demokratiske samtaler« med avisens chefredaktører. Når den offentlige samtale i så høj grad finder sted på sociale medier, og algoritmer bestemmer budskabers udbredelse, så er vi alle sammen slaver af Facebook, Twitter og andre sociale medier, mener Peter Hummelgaard.  Beskæftigelsesministeren krydser også klinger med Tom Jensen for at have opfundet udtrykket »nationalsocialdemokratisme« om regeringens måde at forvalte magten på: »Det er bare klassisk socialdemokratisme også at være nationalt orienteret,« siger Peter Hummelgaard.  Hør hele samtalen mellem ministeren og redaktøren i andet afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/20221 hour, 4 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Mette Frederiksen: »Jeg har ikke magten over borgerne«

Statsminister Mette Frederiksen har flere gange advaret om, at der er noget galt med den demokratiske samtale. Kritikken er rettet mod politikere og medier, men i stedet for at gå i forsvarsposition har Berlingske valgt at tage regeringen på ordet: I den første af ti »Demokratiske samtaler« er det statsministeren selv, der stiller op til debat med avisens chefredaktører. Tom Jensen kritiserer blandt andet, at det under coronakrisen var meget vanskeligt at få tilstrækkelig indsigt i det faglige grundlag bag de politiske beslutninger, som berører alle de borgere, som statsministeren har magten over. Hør hele Mette Frederiksens svar – og hendes kritik af medierne – i første afsnit af »Demokratiske samtaler« fra Salonen på toppen af Berlingske i Pilestræde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/20221 hour, 7 minutes, 4 seconds