Winamp Logo
Dementie in de familie Cover
Dementie in de familie Profile

Dementie in de familie

Dutch, Personal/Lifestyle/Family, 2 seasons, 54 episodes, 1 day, 4 hours, 49 minutes
About
Iemand die jij lief hebt heeft dementie of Alzheimer. Deze podcast gaat over de emotionele kant van jou als familielid die naast de dementerende staat. Je gaat door een emotionele rollercoaster waar veel mensen niets van begrijpen. In onze afleveringen delen we tips, tricks en inspiratie. Want je staat er niet alleen voor!
Episode Artwork

40 - Je man heeft dementie

Vandaag willen we graag het verhaal van Pieter's moeder Ineke met jullie delen. Deze aflevering neemt je mee in de uitdagingen, emoties en onvermoeibare inzet van een vrouw die haar leven wijdt aan het zorgen voor haar echtgenoot met dementie. Ze vertelt over hoe zij het proces van diagnose tot nu een jaar na de opname heeft ervaren. Deze aflevering van "Dementie in de Familie" is een eerbetoon aan Ineke en aan alle mantelzorgers die dag in dag uit zorgen voor hun partners met dementie. Haar verhaal herinnert ons eraan hoe liefde en toewijding de basis vormen voor het omgaan met de uitdagingen van dementie. We hopen dat dit verhaal luisteraars inspireert, informeert en aanmoedigt om compassie en steun te tonen aan degenen die met deze ziekte leven.
6/4/202357 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

29 - Gezichten achter de ziekte

In deze aflevering horen we de kracht van veerkracht, hoop en liefde in de moeilijke tijden die mantelzorgers en hun geliefden met dementie ervaren. Dementie kan voor zowel de persoon die eraan lijdt als voor degenen die voor hen zorgen een uitdagende en emotioneel zware ervaring zijn. Maar te midden van deze moeilijke tijden ontstaan er vaak verhalen van hoop, veerkracht en liefde die ons eraan herinneren dat het leven, ondanks de uitdagingen, nog steeds mooie momenten te bieden heeft. We zullen horen over de creatieve manieren waarop zij verbonden zijn gebleven, nieuwe activiteiten hebben ontdekt en kostbare herinneringen hebben gecreëerd, zelfs als de ziekte vorderde.
3/18/202331 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

19 - Oma heeft dementie - Hoe vertel je het je kinderen?

Voor volwassenen is dementie vaak al een ingewikkelde ziekte, maar hoe leg je aan kinderen uit dat opa of oma de ziekte heeft? In deze aflevering van Dementie in de familie spreken we Martin, Naomi, Daan en Aya. Martins moeder heeft dementie en voor zijn kinderen heeft deze diagnose beide een andere invloed op hoe ze oma zien. Gesprekken voeren met oma wordt anders, hoe doe je dat dan? En hoe ga je als ouders om met de reacties van kinderen op dementie? Naomi en Martin vertellen hierover. Tip hierbij is het boek en de film Kapsalon Romy. Veel luisterplezier!
1/8/202339 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

15 - Hoe blijf je kind?

Als één van je ouders dementie krijgt, verandert er heel veel in je leven. Eén van de belangrijkste dingen is dat je rol als kind anders wordt. De rollen worden vaak omgedraaid. Inplaats dat jij kind bent, word je de zorgzame ouder. Regelmatig krijg ik de vraag van anderen die te maken hebben met een ouder met dementie, hoe blijf je kind? En dat is één van de ingewikkeldste dingen. Ik worstel daar ook steeds nog mee. In deze podcast vertel ik je hoe ik probeer kind te blijven ondanks dat (in mijn geval) mijn vader niet meer mijn vader is. Een mooie intieme podcast over het veranderen van je rol en identiteit. Ik wens je veel luisterplezier!
12/11/202232 minutes, 46 seconds