De Wereld van Sofie Cover
De Wereld van Sofie Profile

De Wereld van Sofie

Dutch, Social, 5 seasons, 158 episodes, 4 days 13 hours 52 minutes
About
Hoe is het om gevangen te zitten? Wanneer weet je dat je moet scheiden? Klopt het dat veel ceo’s narcisten zijn? Hoe ongezond is eenzaamheid? En waarom schreef de filosoof Montaigne zo vaak over zijn scheten? Sofie Lemaire en haar team gaan op zoek naar antwoorden op grote en minder grote levensvragen.
Episode Artwork

Liefdesbrieven

Zouden mensen dat nog doen: liefdesbrieven schrijven? Of zijn we al massaal overgestapt op het appen van een aubergine hier en een perzik daar? Ooit was het een edele kunst om te bedrijven, en een zoete zaligheid om onverwacht zo’n brief te krijgen. Zwijmelen maar, bij deze uiterst romantische aflevering van De Wereld van Sofie.
24/11/202353 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Niet voor publicatie!

Elke kunstenaar of creatieveling heeft ergens wel een map op ’t schap met onuitgegeven werk. Meesterwerken zonder publiek. Waarom worden sommige werken nooit getoond? Is het perfectionisme, realisme of zit er soms een boekhouder in de weg? Je ontdekt het in deze nieuwe aflevering van De Wereld van Sofie.
17/11/202357 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Verlegenheid

Het is lang zoeken naar een verlegen persoon die vrede heeft met zijn of haar verlegenheid. Het is iets wat je moet zien te overwinnen, een mankement. Maar is dat wel altijd zo? Heeft de wereld geen baat bij wat stille krachten hier en daar? En hoe hou je stand in de schreeuwerige wereld van vandaag? Dat hoor je in deze aflevering van De Wereld van Sofie.
10/11/202342 minutes
Episode Artwork

Exen

Het is maar weinig ex-geliefden gegeven: na het beëindigen van een relatie nog ‘gewoon’ met mekaar omgaan. Zonder ongemak of stuntelen of wrok of ergernis. Hoe komt dat? Wat bepaalt hoe je relatie met je ex ná je relatie zal zijn? En kan je het ‘goed’ doen? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van De Wereld van Sofie
27/10/202349 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Glitter!

De Europese Unie heeft de verkoop van glitter verboden. Dat verbod kadert in de strijd tegen primaire microplastics, maar raakt ondanks de goede bedoelingen veel glitterliefhebbers in hun fonkelende hartje. En ze zijn met veel, de glitterlovers, ze bestaan al lang en ze doen soms rare dingen met die kleine twinkels. Alles over onze liefde voor de schittering, in een nieuwe aflevering van De Wereld van Sofie.
20/10/202338 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Noctalgie

Wetenschappers hebben een nieuwe term bedacht voor het droeve gevoel van heimwee dat je kan overvallen, wanneer je de pracht van de sterrenhemel al een tijdje niet meer hebt kunnen ervaren: noctalgie. Waar is onze sterrenhemel heen? Waarom is die zo belangrijk? En wat riskeert de noctalgicus? Dat hoor je in deze aflevering van De Wereld van Sofie.
13/10/202343 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Wanneer moet je ingrijpen?

Velen zullen de twijfel herkennen: drinkt die persoon niet wat veel? Moet ik daar iets van zeggen? Hoe moet ik daar iets van zeggen? In deze aflevering van De Wereld van Sofie hoor je de verhalen van mensen die er een antwoord op zochten en soms wel, maar soms ook niet vonden.
06/10/202343 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Man (41)

In Brugge werd een man (41), tijdens een confrontatie met de politie, doodgeschoten op straat. De gebeurtenis werd in tal van kranten en nieuwsberichten beschreven. Maar wat weten we écht van wat er die dag in Brugge gebeurd is? Niet zo veel, zo blijkt.
29/09/202328 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Taartgooiers

Het is een bekend beeld: een politicus of CEO loopt over straat en krijgt plots door een baldadige onbekende een taart in het gezicht geduwd. Waarom is dat onze manier om te tonen dat we het niet eens zijn met iemands woorden of daden? Wie gooide de eerste taart? En waarom gooien sommige mensen liever met schoenen? De wereld van de taartgooiers ontdek je hier.
22/09/202344 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Leve de slow

Marian ontdekte dat geen van haar kinderen ooit al op een feestje slowde. Wat is er met de slow gebeurd? Waarom danst de jeugd geen tegelplakkers meer? En is dat geen geweldig groot gemis? Een ode aan een verdwenen dans, hoor je in deze nieuwe aflevering van De Wereld van Sofie.
15/09/202343 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Wildplassen

Het is de meest begane misdaad, de normaalste strafbare handeling: wildplassen. Wanneer de nood hoog is en geen toilet nabij, dan worden we allemaal overtreders. Dus waarom dulden we het plasje in de boskes niet? Hoe bestrijdt men die iets te gulle gift aan de natuur? Je hoort het in een nieuwe aflevering van De Wereld van Sofie.
08/09/202347 minutes 42 seconds